login |

Finálé előtt: True Blood

2013. 08. 16. 14:20 - Írta: winnie

42 hozzászólás | kategória: video,

Igen, idén csak 10 részes a szezon, a tovább mögött a True Blood 6. évados fináléjának előzetese.

Na, a finálé nélkül (az mindig elfogulttá teszi az embert) milyen volt az évad? Vagy a 6×10-zel lesz kerek a kép, csak annak fényében lehet megítélni az egészet? Valójában az a nagy kérdés, hogy a showrunner-váltás milyen változást hozott, vagy észre sem lehetett venni az egészet? (Tudjátok, Alan Ball, a készítő az 5. évad végén kiszállt, jött Mark Hudis, aki a 6×04 forgatása közben távozott és Brian Buckner vett át a helyét.)

A kibeszélő elég népszerű volt, ott is bőven lehet olvasni véleményt, reméljük, kapunk vendégkritikát erről a részről is.

42 hozzászólás Ne habozz!

Pretoryan - 2013. 08. 16. 14:58

Spoileres is leszek sorry

Mindent úgy írok hogy “szerintem” ha nincs odaírva akkor is így kezdődik.

Hát… olyan! Szóval Anyátok közt keveredik a Twighlighttal. Nagyjából ez a leírás. Minden szereplő legalább 1x teljes fordulatot vesz, önnön magához képest Eric viszi a pálmát aki két részen belül kétszer is. Sookie szerepe silányul, már nem szól be csak rezignáltan néz mondjuk sokat nincs képernyőn szóval nem akkora gáz, a Warlow-os szál az teljesen átláthatatlan (értsd nincs elmagyarázva, csak úgy bedobták, hogy a szerződést meg lehessen magyarázni, és még ezt a szívességet sem teszi meg, vagy magyarázhatott volna vámpír eredetet, de ez sincs benne), és vállalhatatlan is az első két évad tükrében főleg, a szó rossz értelmében tragikus, nagyjából arra volt jó, hogy Anna Paquin kidobhassa a cicit egyszer az évadban (hogy megmutassa mennyire szarul néz ki ennyire lefogyva) és ennyi.
Sam menekülése és legújabb szerelme, teljesen felesleges volt, itt is inkább az eye candy faktor miatt tették bele, meg ugye a fekete csaj miatt (nem jut eszembe a neve, mert annyira “fontos” szereplővé avanzsált)
Jessica maradt amilyen volt, kár érte mert több kakaó van a csajban, ahogy most is kitűnt ha hagyták játszani.
Jason az egyetlen akivel együtt lehet érezni, de valahogy az az érzésem hogy fingja nincs az író csapatnak hogy mit akarnak vele csinálni, hogy lehetne őt folytatni a kapcsolata magával a cselekménnyel eléggé idegen (ugye bele kellett tenni egy öreg vámpír nőt hogy “megmentse”, pedig hárman később négyen is voltak ott a barátai közül), mintha azért írnák bele hogy néha kinyisson egy ajtót a megfelelő időben, de sosem csinál semmi extrát, pedig ezt a karaktert szerettem a legjobban.
Eric Pam továbbra is messze a kedvencem, és most is a legjobb szálat hozzák a sorozatban, főleg Pam és a pszichiáter a nézhető részek, dehát ez is iszonyatosan kevés szelet.
Terry kinyírása a sorozatból szánalmas volt, sőt teljességgel felesleges “drámai” szálat szőttek bele (hozták vissza azt a szálat az elmúlt évadokból ami szintén csak kitöltő szerepet játszott), és milyen bénán…
Lafayette továbbra is hozza a formáját, édesen ejti ki a “shit” szócskát minden részben 10-15x, de legalább az egyik legkövetkezetesebb karakter, őt még nem sikerült elrontani mint a többieket.

Ezenkívül a részek közel 1 órásak, és vontatottak, olyan dolgokat hangsúlyoz ki a film ami lényegtelen vagy rosszul próbálja eladni amit akar (pl. a 8. részben mikor Sookie “utolsó” vacsora jelenete legalább 5 perc duma nélkül, plusz a szenvedése hogy őt senki nem hallgatja meg, meg Sam kvázi elcsábítási kísérlete aminek az ég világon semmi de semmi értelme nem volt, értem én hogy belül szenved, de ezt mind faarccal csinálja, és még sorolhatnám, vagy Nora agóniáján látszik, hogy a csaj ki akar kerülni a sorozatból, és a rendező/író páros nagy nehezen hagyja elmenni, amit mondjuk rohadtul megértek), nehezen pörög fel és ha mégis felpörögne, akkor jön a snitt és másik jelenet, mondjuk Andy szenvedése a lányokkal, ami visszalassítja az egészet.

Szóval nálam kasza, pedig hű rajongó voltam, szerintem a kövi lesz az utolsó évad, mert ez így inkább egy rosszul megírt szappanopera mint bármi amilyen skatulyát rá lehetne húzni az egészre.

alessa - 2013. 08. 16. 15:11

nagyon vontatott, kiszámítható évad volt. jött egy rakat új karakter akiket teljesen feleslegesnek érzek. Terry hiányozni fog kissé, de talán jobb h nem kell a folytonos háborússzenvedését nézni (habár a temetés nekem bejött). A farkasos szál meg Sam dolgai egy az egyben kuka. a Sookie-Sam lehetnénkegyütt kilengésnél meg a bármelyik készítőt leütöttem volna egy péklapáttal. 1. évad óta ha beszéltek kétszer…
Semmi extra gonosz nem volt, mint pl Marnie. Lilith téma is leült. kicsit ilyen vámpír-barátokközt lett.

mindegy, azért nézem és nézni is fogom, habár fogalmam sincs h mi lesz majd a nagy évadzárás, tekintve hogy nem történt semmi és nem is néz ki úgy hogy fog valami történni.

Astaroth - 2013. 08. 16. 15:15

Röviden: ez nem az a TB, ami eddig volt. Nagyon látszik, hogy elment Ball. Zavaros, koncepciótlan, bugyuta történetvezetés, nem koherens karakterek.

sleuth - 2013. 08. 16. 15:37

Nem is tudom mikor láttam ennél rosszabb és inkoherensebb sorozatévadot…

beiz - 2013. 08. 16. 15:46

Borzasztó
Eddig is egy guilty pleasure volt… De mostmár azt a szintet sem hozza. Lehet kaszálom, kár itt várni bármire. Értelmetlen az egész. Anna meg szebb volt husisan.

tothkatalin1991 - 2013. 08. 16. 15:54

elkedtem nézni az első évadot, párhuzamosan ezzel a mostanival. nem tudom, mennyire illik összehasonlítani őket, de az első az klasszisokkal jobb.
bár kifejezetten tetszett az idei “vámpírtáboros” ötlet, és szerintem viszonylag jól is használták ki az ebből kínálkozó lehetőségeket, a warlow-s szál, illetve bill istenkirálycsászársága érdektelenségbe fulladt.
határozottan jót tett viszont szerintem az, hogy nem sookie körül forog a világ. így nem kell megerőszakolni pl eric karakterét.
mindenképpen maradok, mert még mindig (vagyis már egyre inkább :D ) guilty pleasure, meg szeretem a vámpíros sorozatokat :D

Brynden Rivers - 2013. 08. 16. 16:33

Rosszindulatú, embertelen, humortalan és teljesen inkonzisztens lett a sorozat.

Úgy hullanak az “epizódszereplő hadnagyok”, hogy már nem is tud érdekelni senki sorsa.
Azt már megszoktam, hogy ismeretlen noname embereket legyilkolnak halomszám a vámpírok – pl. Russle Edington.

De annak azért volt valamifajta következménye – legalább annyi, hogy Sookie nem feküdt le vele. :)

A szereplőkhöz köthető aranyos és szimpatikus tündérek tömeges pusztulása onscreen és offscreen pedig már túl sok volt.

Kevesebb halál hatásosabb lett volna, mondjuk, ha csak Claude hal meg.

Pudli - 2013. 08. 16. 16:49

Én eddig mindig néztem de sose tudtam miért. Muszáj volt néznem pedig szerintem borzasztó volt. De az ide évad nekem nagyon bejött!

gyuri - 2013. 08. 16. 17:02

Nekem tetszett az eddigi évad, de az összkép a záró résztől fog függeni. Haladtak valamerre, haladtak valamerre és… na ez a 10. részben fog kiderülni. Kíváncsian várom!

Silas - 2013. 08. 16. 17:19

eléggé jó évad, nem értem, miért fikázzák ennyire és ennyien. épp ez az, hogy Ball kiszállt és a röhejes 5. évad után egy izgalmas(abb) 6.-at kaptunk

winnie - 2013. 08. 16. 17:39

én nem nézem és még így is értem, hogy miért, mármint sokan leírták, hogy miért gáz a szezon:)

panda - 2013. 08. 16. 17:46

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a tini szenvedős Vampire Diaries toronymagasan veri, akárcsak a Teen Wolf, holott itt elméletben HBO-s minőségről beszélünk.

Számomra a tavalyi évad annyira nem volt gáz, én Marnie-tól mentem annak idején falnak, na az borzasztó volt Eric karakterének megerőszakolásával. Ezt a húzást megint meglépték, a Norah halálával kialakult rage-hadjárat csöppet röhejes, de legalább Eric megtette azt, amit Bill Őfelsége, az istenkirálycsászár nem volt képes. A Sam-Alcide alfahím balhé egy nagy nulla volt, a Samnél váratlanul beütött ámor nyila szintúgy. A Warlow szál tök érdekes lenne, ha kifejtenék és elmagyaráznák, a tündérek viszont nem fognak hiányozni, mert egyszerűen rühellem őket. Amit díjazok, hogy végre nem Sookie körül forog a világ, Jason ugyan még mindig nem kapott elég lehetőséget, de nem is romlott, Ryan Kwantenben lenne lehetőség, csak nem nagyon tud kibontakozni.

Az előzetes most kicsit felcsigázott, összességében nem egy borzasztóan rossz évad, de voltak itt olyan logikátlan húzások, amik mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Egy erős közepes most a sorozat.

Shyllard - 2013. 08. 16. 18:40

A hülyeségei ellenére nálam még mindig tartja a szintet, hozza azt, amit elvárok tőle és látni akarok. A karakterfejlődések persze nagyon el vannak rontva már az előző évad óta, Sookie nem tudom miért lett ennyire semmilyen, de még mindig nem Elena hála istennek. Igazából az évadzárótól nem várok többet, mint egy sima epizódtól, nincs egy izgalmasabb átívelő szál sem. Azért szerintem bőven megéri a rá szánt heti egy epizódot.

mukuru - 2013. 08. 16. 18:54

camp hegyek, vaginarúgás, tűsarkú általi halál, kurvák összehajtogatása és kiszívása, inkonzisztens karakterek, világító nemiszervek, deborah ann woll diáklány-fétiscuccban, leharapott fejek, semmibe tartó storylineok, felháborító demagógia, vér és csöcsök tonnaszám… szóval csak a szokásos

Shiwo - 2013. 08. 16. 19:07

Silas véleményét osztom én is, az előző évadhoz képest azért jobb a mostani. Engem a sokak szerint sehova sem vezető töltelék-részek sem zavarnak, pl Sam új szerelme, legalább történik vele valami, nem olyan érzés, hogy otthon ül és boldogan éli világát.. nem lehet mindig minden szereplő a főszál része, mert akkor már erőltetetté válik a dolog

Pretoryan - 2013. 08. 16. 19:55

Shiwo – miért mi a főszál? A vámpírok? A tündérek? A vámpír tündérek? Ugye hogy ugye? Mivel nem volt elmagyarázva semmi, a Warlow vs. Lilith-ből mármint hogy mi/ki/miért/miokból/milyen indíttatásból írta azt a k. szerződést ami annyira nagyon fontos hogy már legalább kétszer szerepelt már az évadban? Vagy az hogy a sok sok csúnya vámpír el ne égjen a napon? Mert gyakorlatilag az első résztől ez a két “főszál” van ami mindkettő elég gagyi, hiszen ha fontos lenne Sookie választása / önfeláldozása akkor nem kéne ennyire a háttérbeszorítani és plusz infókat kéne adnia az íróknak, hogy miért is ennyire fontos. De nem dugnak – leánykérés – szenvedés van osz csókolom. A másik meg annál is érdektelenebb (hiszen be van rendelve a 7. évad). Az elmúlt évadokban hol az emberek hol a vámpírok erősködnek, már rohadtul nem dob. Jelen számítás szerint a népesség 2/3-a valamilyen varázslény. Szóval pont a vonalvezetés az egyik gyengéje az évadnak. A másik, a szereplők tovább butítása, a farkasembernek simán nincs szerepe. Semmi, de semmi töltelék, sajnos Sam is. Azt mondod mellékszál? Legyen az de akkor is valamilyen szinten kapcsolódnia kéne a főszálhoz, de ilyet nem csinál, hanem megy a történet mellett, azért ilyen nem volt eddig… Szóval ultragáz!

Silas - 2013. 08. 16. 21:13

winnie: nem úgy értettem, hogy “nem értem”, mert én is látom azokat a dolgokat, amik kissé vontatottabbá, szarabbá teszi. de pár évadot simán odaver.. (4.-et, 5.-et simán)

winnie - 2013. 08. 16. 21:16

silas: de szerintem itt ütközik ki az, hogy kinek mi tetszik a sorozatban – elég egy kis hangsúly-eltolódás és az, aki kevesebbet kap abból, amit szeret, negatívabb lesz, ellenben lehet, hogy más épp azt az irányt fogja kedvelni, amerre megy a sorozat.

Bubble - 2013. 08. 16. 21:33

Nekem még a 9. rész után is olyan volt, mintha el sem kezdődött volna még az évad… az egész olyan semmilyen, nem tart sehova, nem szól semmiről. Nem hiszem, hogy az utolsó rész ezen segíteni fog. Viszont ennyi évad után nem tehetek mást, így is hűséges maradok a sorozathoz és reménykedem, hogy jövőre jobb lesz.

AdamBan - 2013. 08. 16. 21:33

Mind az 5., mind a 6. évad minősíthetetlenül gyenge. Elsősorban a sztoriban az. Amióta a könyvek történetétől leváltak, és saját sztorija van a sorozatnak, azóta gyenge.

Lemoni - 2013. 08. 16. 21:48

A tündér nagypapival és a genya szenátorral kimúlt a TB 6. évadja is, utánuk már csak egy találomra összedobott nívótlan dögunalom történet maradt meg egy csomó kiherélt régi jó karakter valamint pár tök felesleges újonc. Ez annyira pocsék széria volt, hogy a 7. évad már akkor is jobb lesz, ha a régiek csak a Bon Temps-i telefonkönyvet olvassák majd fel.

bara - 2013. 08. 16. 21:51

Oké, én vagyok az, aki nem érti… :) Eddig is guilty pleasure KOMÉDIA volt számomra, most is az. Kevésbé vicces, mondjuk, mert kevesebbet klattyognak a plasztikfogak, ami amúgy a legröhejesebb lenne az egészben, ha nem Bill lenne a 150 cm-es über alfahím, a csúnyácska Sooookie meg a szerelemistennő. De Tara végre alig van és nem is idegesítő, Sam eddig is röhej volt, Alcide-ért kár, a többiek meg egész üdítőek. Az egyetlen sekélyes sorozat, amit nézek, de annak hozza azt a keveset, amit kell.
Azt azért értem, hogy ha komolyabban érdekelne, mitológiával meg karakterekkel, stb-vel együtt, akkor ez már csökkent színvonal lenne – ahogy winnie említette, ennél pont máshol van a hangsúly nekem.

Lencsilány - 2013. 08. 16. 22:39

Imádtam ezt a sorozatot, a merészségét és a lendületességét. Most totál semmilyen, és először fordult meg a fejemben, hogy kaszálom. A legnagyobb gondom, hogy semminek nincs súlya, minden kiszámítható, és az eddig a karakterekről kialakult kép olyannyira szembement önmagával, hogy számomra az sem tűnne fel, ha pl. Sam és Alcide felcserélődnének. Minden olyan kusza, egymás melletti, folyton vártam, hogy nah, majd a következő részben végre lesz valami érdekes, valami magávalragadó, és huss, vége lett az évadnak. Mindenbe belekaptak, aztán semmit nem vittek végig. Ezen már egy szuper finálé sem segít, túl szappanos számomra. Nem hiszem el, hogy ezer éves vámpírok ennyit tudnak szerelem miatt szenvedni, hogy félisten vámpírok ennyire puhap@csúek legyenek. Rgyedül Eric bosszúja volt számomra érthető, illetve Pam és a pszichológus szála érdekes. Ha csak ennyi lett volna az évad, az sem tűnt volna fel….

Sinyster - 2013. 08. 16. 23:12

Sajnos a 4.-ik évad óta tényleg el laposodott a show :S
az első hármat többször is megnéztem, annyira jó de ezek… elnézhető, de csak egyszer. Maximum Pam,Eric, és Lafayette megszólalásain lehet jókat nevetni, na meg persze az agymosott Ginger is jópofa tud lenni :D
de sajnos semmi több.

Zéró - 2013. 08. 17. 00:13

Sajnos én is csak a csalódásomnak tudok hangot adni.
Az egész évad eddig teljesen következetlen,felesleges szexjelenetek(merthogy legyen benne miért is ne),felesleges indokolatlan gyilok minden mennyiségben,karakterek nullák.Az utolsó részben volt egy kis egyensúly az érzelmes Terry-visszaemlékezésk és a vámpír koncentrációs táborban zajló brutalitás között,egyedül ennél az epizódnál éreztem,hogy volt vmi koncepció.
Jah és mi a f****ért nem nyírták még ki Newlin exfeleségét??

niknikk - 2013. 08. 17. 04:44

Szerintem a 4-5. évadhoz képest ezerszer jobb. Én pont az 5. évad végénél gondolkodtam a kaszán, de most ismét szórakoztatónak találom a sorozatot. Sookie végre nem nyavalyog folyamatosan, és nem fekszik össze fűvel-fával. Alan Ball távozása kimondottan jót tett.
Viszont Anna Paquin valóban túl sovány lett, felfoghatatlanul rövid idő alatt (mivel nemrég ikreket szült), ez nem természetes.
Face-en írt egy lány egy jó kis post-ot, miszerint ha Eric-et kinyírják, ő többet nem nézi a TB-ot. 2 órán belül 558 like-ot kapott… =)
Na mindegy, kicsit elkanyarodtam.

Szóval kíváncsian várom a 7. évadot, bár ki tudja, lehet, hogy az már csak 8 epizódból fog állni. =/

A. - 2013. 08. 17. 08:50

Nekem az első 2 évad határozottan NEM guilty pleasure volt, abszolút minőségi sorozatnak tartottam (ez így most LOL visszatekintve) utána azt éreztem h valamit nagyon akarnak a készítők, komolyan gondolják, de már nem jön össze valamilyen oknál fogva.
Most, ebben az évadban már azt éreztem h nem akarnak ők már semmit, főleg nem komolyan. Ericen kívül nem tudok mondani konkrét okot, hogy miért nézem még mindig, pedig nem is sorolom magam igazán a rajongói közé.

Zsofesz - 2013. 08. 17. 10:51

Én valahogy szeretem ezt az évadot is. Pedig vannak szálak, amik nem hiányoznak (Sam, meg eddig Warlow és Sookie se túl izgi, Alcide meg minek), viszont összességében még mindig várom a hétfőket, hogy nézhessem az új részeket.
Nora utolsó jelenete volt az, amit többször is visszanéztem, meg Terry temetése is szép volt, csak egy icipicit sok, bár a végén Big John éneklése jó volt.
Eric tökösebb, mint Billith és nekem a beszívott vámpírok is tetszenek.
Várom a hétfőt :)

patyo - 2013. 08. 17. 14:40

Szerintem ez a szezon jobb lett mint az elozo ketto.
de persze itt is voltak szamomra felesleges szalak.
werewolf dilemma, fekete aktivista lany/szerelem…
phuhh.
de a legutobbi 9. resz kiverte a biztositekot.
itt-ott nevettem.

hörges…
Bill: “…shut up…”
“…was the vampire who killed you tall and blonde?…”
na ezen visitva rohogtem,

bill es eric lenyegeben ugyanazt akartak,
minek a feszules egymassal,
Sookie nekem bejott meztelen.
warlow….minek.

nem tudom mi lesz a vege,
8 resz tetszett.
a 9. nevetseges elemekkel tuzdelt.
finale….
tartok tole.
de maradok.
:)

pearl - 2013. 08. 17. 15:24

Én ma fejeztem be a 9. részt, daráltam ezt az évadot. nekem jobban bejött mint a 4. és 5. évad. Az 5-nél már a kaszán gondolkodtam. Most azért elkezdtem és nem bántam meg. Eric-et egész megszerettem. Bill-t valahogy sose bírtam. A farkasok nem érdekesek. Majd talán most Alcide, hogy újra egyedül van. Ő jót tesz a szemnek :) Warlow érthetetlen, de majd meglátjuk. Mondjuk nem hiszem, hogy Sookie vele marad. Kedvencem Lafayette, ő most is hozza a tőle várhatót. Jó volt Rutger H.-t látni, kár hogy csak ennyi volt(?). Jól állt neki a nagypapi szerep. Én a 9. résznél azt hittem évadzáró, mert olyan volt. Nagyon tetszett. Nálam a hét epizódja. Bár egy picit sok volt a temetés, de megható. És tetszett az összevágás a henteléssel. Bill-t ahogy otthagyták a vámpírok :) felvillant bennem a remény, de megmentették. Jason aranyos, ahogy igyekszik. Bár már tényleg fejlődhetne a karakter, de őt igy is szeretjük. Tartok tőle, hogy a szőke idegesítő szentfazék még visszatér.Szóval várom a finálét nagyon. Szerintem igazán jó kis évad ez.

Mystérieux lettres - 2013. 08. 17. 16:24

Elkezdődött az évad, vártam is, és nem is. Az első részek alapján jó kritika fogalmazódott meg bennem. Azután valami történt, kb. az 5-6. rész tájékán. A történetvezetés szétcsúszott, értelmetlenné vált a cselekmény, és nélkülözött minden izgalmat. A legutóbbi rész azonban a temetés elnyújtásával kifejezetten unalmas volt. Ennyit nem hajtottam még a TB sorozatok történelmében egy epizódom, mint most.
A szereplők közül egyébként Sookie-val épp nincs gondom, a Sam – farkas konfliktus lapos, a Sam és új csaja szál úgy, ahogy van érdektelen. Lafayette hozza a formáját, a Terry-s és Andy-s részek sem adtak hozzá, inkább elvettek. Nem kell ide 10. rész, hogy azt mondjam, ez el lett rontva.
Évadzáró előtt állunk, az azt látom, nincs kibontva a történet, egy csomó felesleges szálat beleszőttek, több, mint az 50%-a semmire nem jó. Ha még ütősre is sikerül a 10. rész, és figyelemfelkeltő lesz, nem kárpótlás a sok sületlenségért.

malakaje - 2013. 08. 17. 22:23

hali

el nem tudom képzelni, hogy akinek tetszik ez az évad
annak mi tetszik benne ?

warlow – az ki ? minek ? egy 5 ezer éves buzeráns kinézetű szépfiú egy ovodás szintjén. szerződés, szerelem .. ki hiszi el ? mikor kiderült az érvágás közelébe kerültem.

farkasok és alakváltók “szál” – kb az összes jelenetet áttekertem, annyira érdektelen foshalmaz volt.

tündérek – hol vannak, mit csinálnak ? hol van a 4 tündérlány ribanc anyja, miért hagyta hogy lemészárolja őket egy vámpír ? minek dugatta meg magát?
ennyi szerepe lett volna az egésznek ?

a botladozó apa szerep viszont jó volt ! kár, nagyon nagy kár volt szétbaszni.

ki az a lillyth mi volt a célja, hogy lett vámpír
faszér van állandóan meztelenül, meg az másik 3 picsa is ? érhetetlen

Lafayette kedvenc, miért szerepel keveset, miért nincs értelmes szála ? miért csak aszisztál? hol a démon belőle?

a vámpírtábor, kész röhej, hogy ennyire tehetetlenek voltak ellene, de legalább élvezhető volt.
izgalmasnak is mondanám. pam, eric, kedvenc, jason is felküzdötte magát, az értékelhető sőőt szerethető kategóriába ! mééég talán billith is rendben volt, de a vívódását a miértkete jobban is magyarázhatták volna
jobban? egyáltalán alig volt valami ..

és a legvégére hagynám ezt a öngyilkosságos biztosításos temetéses SZARHALMOT, aminek minden egyes másodperce apró tüske volt a körmöm alá
ezt a legutóbbi rész tetőzte, a végtelenül szánalmas viszaemlékezéssel, és váltogatja, érted váltogatja a kiszabadítós jeleneteket ezzel a temetéssel.
feszültség keltés PERSZE, aki ezt ebben aformában kitalálta, sokáig kínoznám !

köszi hogy elmondhattam !

nálam ezentúl csak valami töltelék sorozat lesz, ha éppen van 15-20 percem áttekergetni a jobb részeken, a régi idők emlékére!

gery89 - 2013. 08. 17. 23:21

Nekem valamiért jobban tetszik ez az évad, mint az 5.
De azt mélyen elítélem hogy a The vampire diaries verné a TB-t.Bár ízlések és pofonok, de a 2 sorozat nem is hasonlítható össze.

winnie - 2013. 08. 18. 08:24

“De azt mélyen elítélem hogy a The vampire diaries verné a TB-t.Bár ízlések és pofonok, de a 2 sorozat nem is hasonlítható össze.”

ezzel én is így vagyok, de részemről a tvd ezerszer jobb, pedig azt is kaszáltam anno.

(na, és mit értem ezzel, hogy leírtam? ha valaki leírja, oké. de ha valaki leírja, hogy “nem is”, annak mi értelme? eleve aki ilyet ír, annak nehezen vehető komolyan a véleménye, hiszen ha racionális ember, akkor nem néz egy ezerszer rosszabb sorozatot. ha pedig nézi, akkor nem racionális, vagyis pláne nem érdemes komolyan venni a véleményét:)

Cassie - 2013. 08. 18. 10:02

Én pont annak a hiányát fájlalom ami miatt anno leragadtam a sorozatnál: a fekete és nagyon morbid humor. Valahogy elmaradnak nálam azok a jelenetek amik után bámulok a monitorra, hogy ez most itt mi volt. Még viszonylag Pam és Jason jelenetei azok amik a régi feelinget idézik valamennyire, ezen felül túl komolyan veszi magát a sorozat és nem áll jól neki.

A. - 2013. 08. 18. 10:22

malakaje: Lilith mitológiai alak, mint az előző évadban Salome (bár utóbbi nyilván ismertebb) Isten teremtette Ádámnak még Éva előtt, csak éppen feminista lett:DDD
valaki valamikor (még jóval a True Blood előtt) azt találta ki róla, hogy ő volt az első vámpír, mivel egyfajta férfiakat elcsábító démonnak tartották a mitológiában.
szal gondolom az írók nem nagyon akarták piszkálni a “mitológiát” ezért nem bontották ki a sztoriját jobban.
Azt, hogy miért meztelen mindig, én sem értem, de hidd el, másokat is idegesít:DDD

FF - 2013. 08. 18. 18:31

Szerintem nem rossz évad ez, szerettem nézni eddig, nekem nem volt kifejezetten semmi sem benne idegesítő.

Lilith tényleg mitológiai alak, akit kicsit jobban érdekel a téma, az úgy is tudja. Én pl nem értem, miért zavarja egyeseket az, hogy nincs megmagyarázva, kibontva Lilith karaktere, így legalább nem szájbarágós, és amúgy is csak balul sülne el szerintem, ha itt nekiállnának komoly mitológiai karaktereket boncolgatni (lsd. néha az odaáttol is falra lehet mászni, pedig nagy fan vagyok :D)És szerintem a pucér véres dolog se olyan hüha, bezzeg ha mással lenne bekenve akkor senkinek egy szava nem lenne.

Warlowwal sincs problémám, nem egy világraszóló sztori, de hé, én simán eltudom képzelni, hogy ha valaki 5000+ évig sínylődik ebben a sanyarú világban a faja egyedüli tagjaként akkor egy idő után mindent elkövet, hogy találjon már maga mellé valakit. Ebben a szálban csak annyi nem világos, hogyha létezhet vámpír-tündér, akkor miért nincs több? valamelyik régebbi évadban volt róla szó, hogy a vámpírok össze vissza kölykedzenek a világban, sok “sima” embert erőszakolnak meg, akkor annak az esélye is nagy kellene hogy legyen, hogy egy vámpír átváltoztat egy féltündért, szerintem :D

A 4 tündércsajszi anyja hol van kérdést viszont egyszerűen megválaszoltam a fenti mondattal.

Sam-Alcide párossal pedig jó hogy kicsit foglalkoztak, jófej karakter mind2, végre történt velük valami (Alcide kicsit elszállt magától, hogy aztán ujra normáis szépfiú legyen, Sam meg végre túljutott Sookon)

Ericet meg inkább nem istenítem, mert egész nap írhatnám, kicsit Pammel újra egymásra találhatnának, és jó lenne.

Bill karaktere érdekes irányba halad, de kell ilyen is, szerintem.

Összeségében sokkal jobb évad volt mint a 4-5, bár az 1-2-3 közelébe sem ér. Nem abszolút kedvenc, de feldobta a napjaimat, úgyhogy tuti maradok

FF - 2013. 08. 18. 18:33

* hupsz nem vámpirok kölykedzenek, hanem tündérek, bocsi

audrey - 2013. 08. 19. 11:03

Szerintem teljesen korrekt volt ez az évad. Egy teljesen normális történettel. Nem volt tele pakolva minden lófasz természet feletti cuccal, meg undorító dolgokkal. Nekem az első évad után ez lett a legjobb.

susann hanson - 2013. 08. 19. 20:31

Hat, ennel rosszabb összecsapott befejezest reg lattam

adrian360 - 2013. 08. 20. 17:37

Szörnyű évad volt szörnyű befejezéssel …

Az egész Warlow karakter egy kusza valami. eddig Russel E. volt a legöregebb vámpír a maga 3000 évével, erre bedobják hogy Warlow 5500 éves, de igazából senki nem találkozott még vele, nem tudják hogy lehet tündér-vámpir hibrid. Pedig ott volt az előző évadban a nagy vámpír tanács,ahol Lilith körül forgott minden, ott csak tudtak mindent nem ? azt hogy Lilith csinált egy tündér hibridet azt persze nem.
A másik hogy a legfiatalabb vámpír is pár nap alatt megtanul uralkodni az ösztönein, Warlownak 5500 év kevés volt, őt le kell kötözni minden éjszaka .

Az tök vicces, hogy korábban egy teljesen lecsapolt tündér vére max egy percig segített a napon járáshoz, de most Bill megiszik egy kis fiolányi Warlow vért, és örökre elég neki, és annak a 20 vámpírnak aki iszik az ő higitott véréből.

A Hep V-től Nora egy nap után már nem bírt járni és megpurcant, mostmeg a fertőzőtt vámpírok együtt bandáznak a világban.

És a többi csupa csupa elentmondásos baromság. Látszik hogy le lett cserélve az írói gárda, de legalább az alap koncepciókat megtarthatták volna. igy egy nagy bullshit lett a sorozatból

Bracsisz - 2013. 08. 20. 19:23

Vége az évadnak és bátran kijelentem, nagyon csalódott voltam, főleg az utolsó résszel kapcsolatban.
Halálosan unalmas volt…. Egyfolytában néztem hogy mennyi van még hátra, hogy mikor lesz végre az a bizonyos nagy katarzis, aztán az utolsó 5 másodperc után beadtak valami előjelzést a következő évadra vonatkozóan és ennyiiiii.

Spoiler.

Ez hogy végén ismét összekeveredik S. Alcide-dal röhejes. Billről nem is tudtam mindezidáig, hogy supergodhero mellett a CV-be még bele firkanthatja azt is, hogy bestseller könyvíró.
Eric aki meztelenül olvas egy hegytetőn minden bizonnyal el fog égni és véletlenül sem fog neki segíteni Pam.

Most egyébként komolyan de mit tud ez a Sookie? Meghódította a kortársnak nem nevezhető publicistát, azaz Vámpír Billt, majd azért a viking, pub-om van és mellette a legvonzóbb pasi vagyok a sorozatban Ericket is, továbbá ott van még Sam aki simán csak egy lúzer alakváltó, majd Alcide aki egy mezei vérfarkas falkavezér. Mindezt azért megspékelik egy “560 éve várok rád, tündér is vagyok meg vámpír is vagyok ” pasival. Szerintem szegény Lafayette is elgondolkozik majd a sorozat végére, hogy inkább bisex lesz Sookie miatt…

Az évad gáz volt, unalmas, és kiszámítható…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz