login |

True Blood: vége a 6. évadnak – írta: yeeeyha

2013. 08. 20. 20:03 - Írta: vendegblogger

54 hozzászólás | kategória: kritika,

Idén a szokásostól eltérően már 10 rész után búcsúzott a True Blood aktuális szezonja. Részemről jobban tetszett, mint mondjuk a 4. évad, de még így is messze elmarad az első szezonok színvonalától, és sajnos a készítők azt sem szeretnék, hogy a néző gondolkozzon.

A tovább után folytatom spoilerekkel.

Ami a legnagyobb WTF volt a fináléban, az Eric lángba borulása. Azért nem a haláláról beszélek, mert egyrészt nem mutatták, ahogy vértrutyivá válik, másrészt ilyen ostobán csak nem írnak ki egy központi karaktert, főleg, hogy Eric sokak kedvence. Simán el tudom képzelni, hogy Pam az utolsó pillanatban ott terem, magukra zúdít egy lavinát, vagy hasonló. És ezt még véletlenül sem az Eric iránti rajongásom mondatja velem, mert sosem volt a kedvencem.

Bill teljesítette a küldetését, el is vesztette Billith lényét, ami a legjobb, ami csak történhetett vele, ráadásul Stephen Moyer újra alkalmazta az „első évados Bill”-tekintetet, így azt sem bántam, hogy Sookie megmentésére sietett, főleg, hogy egy jóféle csapattal tette ezt.

Sookie az évadban hullámzó értelmi képességeket mutatott, de most legalább hullámzott, nem volt egy síkon tök hülye, tehát ráfoghatjuk hogy a sosem dolgozó pincérnőnk képes a fejlődésre. Az egész ügye Warlow-val nagyon fájt, a finálés részeik is szörnyűek voltak, jó, hogy lezárták ezt a szálat.

Warlow a sorozat nagy csalódása. Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor az ember azt hiszi, hogy mondjuk egy T-Rex üldözi, aztán rájön, hogy mindössze egy bolyhos kis nyuszi.

Amikor még sötét árnyként megjelent Sookie fürdőszobájában, azt hittem, hogy valami fantasztikus gonosz karakter lesz, aki tele van rejtéllyel, erre kaptunk egy hősszerelmest. Több ezer évig várt Sookie-ra, ezt kábé minden harmadik mondatában hangoztatta is, és hiába ajánlotta fel Sookie a kisvárosi idillt, ő nem kért belőle. Ráadásul Robert Kazinsky is hasztalanul próbált értelmes kifejezést rakni az arcára, nagyon félrement a casting. Örülök, hogy végül Jason és Niall intézte el, mert nem tetszett, ahogy Warlow kijátszotta őket még az évad első felében.

A főszál, a vámpírbörtön/kutatóközpont nagyon jól hangzott az évad elején, a logikátlanságok felett szemet lehetett hunyni, (például, hogy a vámpírok meghunyászkodott kutyaként tűrték a fogva tartóik minden hülyeségét, pedig körülbelül öt másodpercükbe telt volna elhúzniuk onnan) mert remek jeleneteket is láthattunk. Eric ámokfutása nagyon jó volt, a kiszabadult vámpírok elszállt viselkedéséről nem ő tehet.

Még a 6×08-ban Sarah Newlin jelenete Ms. Suzukival mindenképp említésre méltó, jobbat röhögtem rajtuk, mint egy szitkomon. Az egész tipegős futás a folyosókon, az ajtókkal való szerencsétlenkedés, majd a rácsos illetve magassarkú cipős fejverés nevetséges volt, ráadásul Sarah haja és arca ízlésesen tiszta és rendezett maradt. (Halványan a Spartacus első évadja jutott eszembe a jelenetről, de Ilithya mennyivel jobban csinálta!). A „Thank you, Jesus!” mondatánál meg már a könnyeim potyogtak. Kíváncsi leszek, hogyan tér majd vissza a sorozatba.

A kiszabadult vámpírok ünneplése és táncikálása is nevetséges lett, anno a 4. évadban Ericnél jó volt, itt csak néztem, hogy miket művelnek, amolyan betépett hippi kommunára hasonlítottak.

Látott már Bon Temps hasonlót, csak emberekkel, még az S2-ben, de most időpazarlásnak tűnt az egész, ahogy nevetséges ruhákba öltözve partiztak a gyepen, voltaképpen alig kellett a vámpír karakterekkel foglalkozniuk, Willa is teljesen félre volt dobva, pedig hosszú idők óta az egyik legérdekesebb új karakter lett belőle, jó lett volna látni, hogy fogja fel, hogy már szabad vámpír, illetve, hogy Eric nincs sehol.

A Hepatitis V vírus érdekes – lehetne, de sok zavar van körülötte, remélem, meg lesz magyarázva. Gondolok itt arra, hogy az emberek tényleg hordozók is lehetnek, illetve, hogy mitől függ egy vámpír kipurcanása: a mennyiségtől, vagy a kortól, illetve mind a kettőtől? Hogy terjedt el olyan gyorsan? Vámpírról vámpírra terjedhet?

Nora ugye nagy dózist kapott, egyenesen a vénájába, pár óráig húzta csak, aztán ott volt az az öreg vámpír, ő lehet önző módon elvette a fiatal vámpírjától az italát, ezért a több adag gyorsabban kikezdte a szervezetét. Eric igazán kikérdezhette volna az orvost, mielőtt megszabadítja a tökeitől.

A finálé második felében levő 6 hónapos ugrás engem most megvett kilóra, Samből polgármester lett, a Merlotte’s-ból meg Bellefleur’s. Mindig is szerettem Bon Tempset, a fülledt louisianai kisvárost, már Terry temetésén jó volt újra látni például Hoyt anyját, és most még többet kaphattunk a feelingből.

Szerintem izgalmasnak hangzik a vámpírhorda kontra kisváros-vonal, nagy utat tettünk meg azóta, hogy Bill belépett a Merlotte’s-ba és mindenki a csodájára járt a vámpírnak. Így kapásból nem is rémlik ennél érdekesebb status quo, ahol a vámpír és az ember a mérleg két nyelve.

Sookie és Alcide együtt vannak, örülök neki, Alcide-ot még egy fodrász is elkapta, a falkáját is elhagyta, remélem visszatér a 3. évadbeli énjéhez, amit nagyon szerettem,

A többi karakter is éldegél, Tara újra kapcsolatba került az anyjával, amit kétkedve fogadtam, Jason nagyon monogám kapcsolatban él, remélhetőleg gyorsan megszabadul Violettől. Jessica pedig vezekelni akar, igaz Andy egyelőre nem vevő rá, amit meg is értek. Remélem a lánya is hosszú életű lesz, elég kapkodós volt a tündérlányok szála, hátha most már lelassul, és többet kaphatunk Adilynből. Nem tudom, mennyire fog ez megvalósulni, tekintve, hogy igencsak megugrott Bon Temps vámpír létszáma.

Évad szinten mindössze 5,5/10 a True Blood 6. évadja, a finálé viszont részemről a fent említettek miatt 8/10-et kap.

(Zárójelben: nem csak a báron osztozik a True Blood és a Hart of Dixie, Burt Reynolds se úszta meg:)

54 hozzászólás Ne habozz!

A. - 2013. 08. 20. 20:19

köszi az írást, a Nyúlinné bekezdést meg különösen;)

beiz - 2013. 08. 20. 20:26

Iszonyatos évad, iszonyatos fináléja. Kasza

Jaime Lannister - 2013. 08. 20. 20:27

“Bill teljesítette a küldetését, el is vesztette Billith lényét”

Nem teljesített lósz*rt sem, az lett volna a feladata, hogy megvédje az egész vámpírfajt, e helyett ő csak az ostoba ivadéka megmentésével foglalkozott. Megmentett kb. 5 vámpírt a naptól, de mégis minek? Ha ők elégnek az nem sodorja veszélybe a fajt, viszont a Hep-V elterjedése igen. Így az egész Bilith szál teljesen értelmetlen volt.

Amúgy az évad a feléig egész korrekt volt, de onnantól nagyon rossz irányba csúszott el az egész. Lehet az újabb showrunner váltás miatt. De végig olyan érzésem volt, hogy ezt eredetileg tuti nem így tervezték. Most komolyan Warlownak az volt megírva eredetileg, hogy az évad második felében végig kikötözve fog bujkálni? Vagy a tündérnagypapi lekoptatása a 4. részben, erre a pitiáner szerepre kellett egy ilyen nagy név? Valahogy nem tudom elhinni, hogy ez így volt betervezve.

winnie - 2013. 08. 20. 20:30
S84 - 2013. 08. 20. 20:32

“Jason nagyon monogám kapcsolatban él, remélhetőleg gyorsan megszabadul Violettől.”

Remélem nem, Villa és Violet karaktere az évad 2 pozitívuma.

A. - 2013. 08. 20. 20:40

beleolvastam a cikkbe amit winnie linkelt, arról szabad írni? (ha nem törölhetitek):

csalódott vagyok (természetesen nem azért mert Eric nem halt meg)
de az interjúból arra következtetek amire nagyjából mindenki:
1. cliffhanger=Eric meghal/nem hal meg
2. feloldás=Pam az utolsó pillanatban megmenti

Ennek a plotnak a megírásában mégis mi volt a kihívás? bármilyen drámai kidolgozást is kap, bármilyen meztelen lesz Eric közben, attól még ez komolytalan.

winnie - 2013. 08. 20. 20:44

szerintem nyugodtan, holnap linkelem is. (én mindig úgy vagyok vele, hogy amit a készítők elmondanak, azt nem tartják spoilernek. itt meg gondolom azért nem sokan hitték, hogy eric meghal. hátha írnak egy jó sztorit a hogyan, s miértről.)

Cathy07 - 2013. 08. 20. 21:00

Nekem sokkal jobban tetszett a 6. évad, mint az ezt megelőző, a vége is jó volt, gyakorlatilag visszatértünk oda, ahol az első évad kezdődött. A vámpírzombik meg kifejezetten viccesek voltak, remélem valami jó sül ki belőle.

Cathy07 - 2013. 08. 20. 21:12

Bocsi a dupláért, de arra amúgy van esély, hogy Bill ugyanabban a kabátban és pólóban volt, mint anno a pilotban? :D Nekem erősen gyanús és tetszene, ha direkt lenne :)

Ragnar91 - 2013. 08. 20. 21:15

Emlékszem mikor tavasszal ledaráltam a sorozatot. Rohadtul tetszett az elején, mindig is csíptem a jó vámpír sztorikat, s az első 2-3 évad szerintem fantasztikus. Sajna már valóban nem az igazi, de pl. ez az évad nekem jobban bejött mint az 5. Tuti maradok. Amúgy az ilyen 1 évad kb. 1 hét történetes sorozatokkal vannak bajaim. Most is írták, hogy Warlow a sorozat 2. felében végig ki volt kötve. Ez így igaz, de mennyi idő telt el ezekben a részekben? Egy hét? :D Bírom az ilyet, s ha jövőre, vagy valamikor vége lesz a sorozatnak akkor mi lesz a karakterekkel? Igaz voltak nagy időbeli ugrások eddig is, de értitek. Pár hónapig az életük tele van veszéllyel, pörög meg minden. Onnantól meg átmennek kisnyugdíjasba és semmi nem történik velük?:D
Azért reménykedek, elvileg a showrunner vissza akar térni a gyökerekhez hangulatban, remélem egy méltó évad jön majd. Asszem nincs is másik 7 évados HBO sorozat, max ketté vágott évadok (The Sopranos, Oz).

Sleepwalker77 - 2013. 08. 20. 21:22

Jó kis pörgős évad volt, 4-5-nél mindenképpen jobb. Lezárás is tetszett, cliffhanger is megvolt, jöhet a következő. :)

Ragnar91 - 2013. 08. 20. 21:27

Szerintetek van esély egy 8. évadra is?:D

winnie - 2013. 08. 20. 21:30

persze. de gondolom akkor járnak le a szerződések, így drágább lesz minden, s kérdés, hogy fog-e így is kelleni az hbo-nak.

Csilla0422 - 2013. 08. 20. 21:52

Yeeeyha, jó írás lett, korrekt munka. A kritika jobb, mint a sorozat volt.
Egy-két dologban eltér ugyan a véleményünk, de így van ez rendjén.
Az első három évad varázsa oda, de amíg nagyobb a kíváncsiságom, mint a fájdalom küszöböm nézni fogom. Főként Eric-Sookie páros további sorsa érdekel.

Silas - 2013. 08. 20. 22:19

ennyit a haláláról Ericnek. :D (én örülök is, hogy nem halt meg)

“TVLINE | Alexander Skarsgard — will he be back for Season 7?
I can tell you that Alexander Skarsgard is going to be a part of the next season of True Blood. He will be a series regular.”

Cápi - 2013. 08. 20. 22:27

Jó, az azért evidens, hogy Eric nem ilyen idióta módon fog meghalni,a cliffhanger se volt rossz, bár ez a fertőzött vámpírhad támadás kicsit erőltettt szagú.

Sugarplum - 2013. 08. 20. 22:49

Nekem is Eric lángba borulása volt a legnagyobb WTF, de nem gondoltam arra, hogy elérné az igaz halál…na jó átsuhant az agyamon, de aztán arra a következtettem, amire Yeeeyha is. :)
Amikor kiírták, hogy 6 hónap múlva, na az újra egy kisebb WTF volt, és onnantól kezdve folyamatosan mondtam magamban, hogy WTF, de nem azért, mert olyan baromira elájultam a történések miatt, hanem mert nem értettem, hogy miért kell a Jason-Violet páros szexes mizériájára ennyi időt elpazarolni, mindattól függetlenül, hogy imádom Jasont. Egyébként én is remélem, hogy megszabadul majd a csajtól. Van valami taszító a nőben.
Azt sem értettem, hogy miért kap ennyi játékidőt Tara meg az anyja. Unalmas volt számomra. Mindkét színésznőtől a víz lever úgy egyébként. :D
Sam a polgármester…nem éreztem hitelesnek, konkrétan röhögnöm kellett.
Sookie és Alcide…pfffff…néztem őket és arra gondoltam, hogy egy asztal és a mellette álló szék között több van, mint közöttük…pozitívum, hogy Alcide közben legalább talált egy fodrászt. Sookie-n meg az a kalapszerű izé olyan ronda volt, hogy majdnem megvakultam. :D
Warlow egész évad alatt egy vicc volt…főként kikötözött vicc. Talán ebben az epizódban volt egy picit tökösebb.
Tény és való az 5. évadnál jobb volt, de meg sem közelíti az első három évad színvonalát. Nagy valószínűség szerint, akárhány évad lesz még, egyik sem fog felérni az első háromig. Na nem mintha látnok lennék, csak valahogy így érzem.
Azért van még potenciál a sorozatban. Kérdés, hogy az írók ezt hogy használják ki.
Hogy fogom e nézni a következő évadot? Igen. De, hogy izgalommal várom e? Nem.

Shalafi - 2013. 08. 20. 22:52

Én uigy éreztem h az uj showrunner, kcisit purgálni akarta a sorozatot és most majd kb tiszta lappal kezdeni midnent az ő szájize szerint…nekem bejött az évad, habár a tündérlányok szála kicsit jobban is érdekelt volna.
A zárás meg a fél év muvla jelenetekkel kifejezetten jó lett!

Hurley - 2013. 08. 20. 23:10

8/10 a finale? Inkabb -1/10, hirtelen nem emlekszem, hogy volt-e valaha ennel gyengebb TB epizod, de nem hiszem, hogy lett volna.

Az egesz Warlow vonal elkapkodott es osszecsapott volt, a kinyirasa nevetseges.

A fel eves ugrast mondjuk 3 percben kellett volna megoldani, es akkor talan lett volna ido valami tisztessges befejezest csinalni a szezonnak.

Komolyan mondom, ha az egesz reszben csak a hegyen napozo Ericet mutatjak, az is jobb resz lett volna.

trisztin - 2013. 08. 21. 00:30

A leírtakkal szinte teljesen egyetértek, a 6hónapos ugrás és az új évad “megnyitása” teljesen megvett engem is, főleg mikor meghallottam a kedvenc számom :))) (igaz én ezt még mindig a The 100 alá tudnám elképzelni,de jó lett itt is ;) )

Évad meglepetései: Willa (ha ügyesen bánnak vele,lehet akkora kedvenc,mint Jessica) + Lafayett és Jason újra szerethető karaktere!
Évad csalódása: Warlow szál kezelése… hát ezt nem sikerült összehozni,nekem nagyon összecsapott hatást keltett…

Pudli - 2013. 08. 21. 00:33

Nagyon tetszett a kritika, a saját gondolataim csak sokkal összeszedettebb. :) Az utolsó rész kicsit fura volt a 6 hónapos ugrás jó volt de mintha egy totál másik sorozatot néztem volna. Sookie karaktere igen furcsa volt az utolsó részekben.

Nikki - 2013. 08. 21. 00:39

Már írtam ugyan egy véleményt, de akkor egy kis kiegészítés, úgyis javarészt egyetértek.
Sarah életben maradása az egyik mélypont volt a sok közül; nemcsak a karakter rém irritáló, de a színésznő feje, de főleg a hangja is.
A 6 hónapos ugrás valóban jó volt, de az új szál cseppet se izgat. Persze azért legalább az első részt megnézem majd, hogy lássam, mit képzeltek el nagyjából.
Willaval kéne jobban foglalkozni, nekem is nagyon szimpatikus; Violet instant kuka.
A kritikát egy napon említeni a sorozattal sértés a kritikára nézve; vacak egy szezon volt :/

kris.sk - 2013. 08. 21. 02:02

Sookie és Alcide újra együtt.
Javítsatok ki ha tévedek, de az egyik évad végén Eric (vagy Bill már nem emlékszem)nem bűvölte meg Alcidet, hogy undorodjon Sookie-tól? Vagy ez fel lett oldva? Vagy kit érdekel hogy mi történt régen? :D

excelsior - 2013. 08. 21. 02:20

Úgy emlékszem Sookie már másnap törölte azt a bűvölést.

keats - 2013. 08. 21. 03:40

Engem Violet, Adelyn és Willa is megvett kilóra, remélem a következő évadban mindegyikük bőséggel kap jelenetet, Bill és Sookie már kicsit unalmasak.

Ayron - 2013. 08. 21. 07:40

Vérfarkasokra csak ideiglenesenhat a bűvölés.

Sadie - 2013. 08. 21. 10:21

Csak nekem volt a végén kis Walking Dead átérzésem a vámpírhorda láttán? :)

troc - 2013. 08. 21. 10:41

borzalmas volt az egész évad, ez a rész pedig különösen kínos. kasza. :(

yeeeyha - 2013. 08. 21. 11:44

~Cathy07: most újranéztem a végét, és igazad van, ugyanaz a felső. Szeretjük Billt ^^

Biohazard - 2013. 08. 21. 12:46

8/10-es finálé? 5.5/10-es évad?! LOLWHAT? :)
Az első 2-3 évadban mév volt izgalom, misztikum, odamondás, érdekes karakterek akik tapasztalnak dolgokat.. mostanra maradt az ásítozás/kínosan feszengés a drámainak szánt történet miatt, mindenfélre természetfeletti érdektelenné válása mert ugye minden bokorra jut féltucat, polgárpukkasztás jelleggel időnként villanó cicik (szigorúan a pár perces karakterektől és még véletlenül sem a tényleg csinos nőktől -Sookie löttyedt melleire ki volt kíváncsi-), meg persze a szokásos extrémizmus (aminek a történet, vagy a karakterek szempontjából semmi jelentőségük, de az egyeri ember jót szemforgathat hogy már megint melegednek/erőszakolnak/pedofilkodnak/nekrofilkodnak).
A karakterek fejlődése, vagy megléte/milyensége megérne egy külön misét. Az egyetlen kérdés az lehet: hány évad kell, hogy mindenki megdugjon mindenkit? :)
(igen, számoljuk bele az azonos neműeket és egyéb állatfajtákat is a vicc kedvéért..nincs is viccesebb jelenet, mint amikor zombi-vámírok erőszakolnak gyerekeket, vagy éppen alakváltott állatokat/embereket?)

Nem vagyok prüd, nem vagyok frusztrált (najó, talán egy kicsit), de nem szeretem a parasztvakítást, amit ezzel a sorozattal bemutatnak. Tartalom már rég nincs, így marad a töltelék. Ábrándos tekintettel emlékszem vissza az első két évadra és borzongva nézek előre. Hova lehet ezt még tovább degradálni?

totjudy - 2013. 08. 21. 18:11

Azért Eric-nek van stílusa: Svédországban, hómezőkön pucéron könyvet olvasni.
kb. ennyi volt jó az egész részben

Cathy07 - 2013. 08. 21. 19:13
kitkat - 2013. 08. 22. 00:29

én csak azt kérdezem magamtól, hogy ez meg mi a franc volt??? nekem is csak az az Erices 1 perc ért valamit. Kb amit lehetett, azt sikerült elcseszniük…

Brynden Rivers - 2013. 08. 22. 09:41

+ Villa, Violet esetleg a tündér-nagypapa, Sam

de az ő 5-10 percükért nem nézek meg 45 percet.
Még akkor is, ha belengettek az évadzáróban egy kvázi rebootot + új felállást (országos ügyek helyett megint kisvárosi fókusz, csak vámpír-ember szövetséggel)

Forgatókönyv-írási egyszeregy:
ha vannak karaktereim nem kellene őket olyan helyzetbe tenni ahol beszélhetnek egymással?
Pl. egy Villa-Violet, Nora-tündér nagypapa, Nora-Warlow, tündekiscsaj-nagypapa stb. stb. párbeszéd olyan evidensen érdekes lett volna, hogy az már fáj.

Marcipáncica - 2013. 08. 22. 14:00

Biztosan az én kritikus oldalammal lehet a gond, de ez az évad szerintem még mindig jobb volt mint pl. a rezgőistennős nem is tudom hányadik. Nem mondom hogy hű de extra, és nyilván engem is zavar egy csomó bullshit, de attól még nézhető volt, és egyáltalán nem lógott ki semennyire sem a sorból.
Sajnos a könyvek történetét nem követik, nem is igazán értem hogy miért, pedig volt bennük lehetőség… de ebbe már cca a 2.-3. évadtól bele lehetett törődni.
Az évadzáróban nekem kifejezetten tetszett az időugrás, és szinte az összes szál normálisan lett befejezve.
Eric pedig teljesen biztosan marad, ez számomra egy pillanatig sem kétséges… nem véletlen hogy a 6 hónappal későbbi adagban nem szerepeltek. Majd a kellő pillanatban gondolom megjelennek Pam-mel egy jó kis marcangra.
Az évad 6/10, évadzáró 7,5/10

Mrs. Jackman - 2013. 08. 22. 15:35

Brian Buckner azt mondta, h vagy egy vagy két évad lesz belőle még, és ő is várja, h mit mondanak erről az hbo-nál.

nekem tesztett ez az évad, még akkor is, ha volt benne egy csomó baromság, ez a benlow vmi botrány volt, tényleg nem tudott volna még várni fél évet vagy egyet, miután kibírt 6500-at? idióta. a szereplőválasztás tényleg gáz, pedig én próbáltam úgy nézni rá, nem ment.

Sarah Newlint miért nem kapták el a vámpírok, köbö annyira volt értelmetlen életben tartani, mint Russel Edlintont annak idején, még akkor is szórakoztatóak a karakterek.

a hat hónapos ugrás sztem fasza volt, az új producer sztem megpróbálja visszatenni oda az egészet, a sok idióta tündér, vérpárduc, istenség után, ahonnan elindult, egy kisvárosba, ahol az az érdekes, hogy hogy birkóznak meg a vámpírokkal.

engem egyébként érdekelne, h mi van a világ többi részén, mert ugye eddig amerikát láttuk, remélem pam meg eric ott fog túrázni és bemutatják az európai vámpír-ember együttélést is.

Mrs. Jackman - 2013. 08. 22. 15:41

Amit egyébként hiányoltam az a humor, korábban benne volt, voltak vicces jelenetek, karakterek, de most vhogy nagyon komolyra vették az egészet, a tűsarokgyilkosságon és az i love you jason stackhouse-on kívül nem is nagyon volt más.

Yutani - 2013. 08. 23. 08:22

Nekem tetszett ez az évad, a 4. szezon mélyrepülése után az ötödikkel újra feljöttek (ahogy felpörgették a sztorit), ez pedig még tovább javult. Élveztem minden részét, én nem boncolgatom a hibáit, mert számomra nem voltak zavaróak, kivéve a cikkben említett kísérleti létesítményben birkaként viselkedő vámpírokat. Na jó, a vámpír-vihánc meg a ták-ták, amit a ház előtt műveltek, kissé idétlen volt. Legalább lett volna egy erős erotikus kisugárzása annak a jelenetnek, de csak bohóckodásnak tűnt.

Sarah elmenekülése bosszantott, reméltem, hogy Eric utána fog eredni! De nem, elmegy napozni a hegytetőre a marhája. Meg is érdemelte, hogy kissé leégett. Irixet postázunk majd neki, ezennel gyűjtést indítok! xD

Várjuk a 7. évadot, gondolom jövő júniusban indul majd.

lumiere - 2013. 08. 23. 12:16

Oké összességében nézve olyan borzalmat, mint az előző évad, végül is nem hozott, szerintem.

Eddig sem voltam Sookie-rajongó, most aztán pláne: iiiiggggazi riherongy. Remélem Alcide jól elveri egyszer-kétszer, amikor rinyál, mert nagyon igényli a lány.

Terry-t sajnálom, a tündérlánykákat is, velük végre valami kis vidám is jött ebbe a sorozatba, merthogy mostanában nem kápráztatnak el a poénokkal, de ahogy olvasom a kommenteket, nem csak engem zavar.

Ez az egész Lillith-Billith szál…áá bele sem megyek.

Eric a hegyen: valaki esetleg el tudta olvasni a könyv címét? :D :D A jelenet egyébként iszonyú jó volt, olyan Eric-es, tényleg. Hiányoztak már az ilyenek. A másik ilyen kedvencem az volt, amikor le kellett vágni a haját, mert összevérezték :D :D :D

Nézem-e a következőt majd? Nem tudom, valszeg ugyanígy végigpörgetem egyben, mint most. Már ha lesz értelme persze.

Mrs. Jackman - 2013. 08. 23. 15:52

lumiere, én sem szeretem sookie-t, de mitől lenne riherongy?

elvileg meg lett magyarázva egyébként, h miért nem jutnak ki, egyrészt kifejlesztettek egy csomó dolgot, pl antiglamour kontaklencsét, gondolom ezüstből voltak a rácsok, aki meg szökni akart, uv-s golyóval lelőtték, és kész.

yeeeyha - 2013. 08. 23. 16:31

~Mrs. Jackman: épp ez az, hogy nem voltak. Az említett sarah – ms. suzuki jelenetnél láthattuk, hogy a gyárból tök simán be lehetett jutni a börtönbe, nem is találkoztak őrrel, és nem is szaladt oda senki a zajra (vagy látta őket a biztonsági kamerákon keresztül…), aztán mikor az egyik vámpír lefetyelni kezdte a vért, egyáltalán nem tartott a rácstól, tehát nagy valószínűséggel nem volt ezüstből.
Ezekből nekem az jött le, hogy ha az egyik vámpír simán felrúgja azt a rácsot, kinyitja az ajtót (csak az egyik volt nyitva a sok közül, de egy vámpír másodpercek alatt kipróbálhatja az összeset, nem kell idióta tűsarkakon tipegnie egyiktől a másikig) és kinn is van a teljesen őrmentes folyosón, így nem gond az UV-lövedék és kontaklencse sem.

Cukimáz - 2013. 08. 24. 23:41

A finálé volt a legjobb az egész 6 évadban.:)Nem tudja valaki meg mondani a végén mikor a fertőzött vámpírok jöttek,mi volt annak a számnak a címe ami alatta ment?Köszi előre is!

Macooka - 2013. 08. 25. 17:16

Cukimáz: Imagine Dragons: Radioactive

Bagosz - 2013. 08. 28. 19:43
Chello - 2013. 08. 28. 20:35

Lehetséges, hogy Jason megkapta a Hep V-t? Mert mikor csatlakazott a táborban a vámpír ellenesekhez kapott valamit a karjába, most meg az évad záróban a vámpír csaja is “elfordult” tőle a háttérben, meg Sookie-ék is furán néztek rá…

Swift - 2013. 08. 28. 23:49

Az évad egy büntetés volt!
Igaziból szerintem tele van logikai buktatókkal, mint az hogy Eric első alkalommal nem tud megölni 4 katonát és kiszabadítani senkit, aztán a végén meg 10 perc se kell hogy kinyírja az egész őrséget.. vagy az hogy Warlowot kikötik a fához, ha jól emlékszem egy bilincs vagy lánc vagy kötéllel…. az aztán megtartja a vámpírt rendesen! :D
Van benne még bőven marhaság, ráadásul az hogy Eric epikus rinyálásáról le akarnak húzni még egy bőrt, egyenesen szánalmas volt.

Szerintem kaszát érdemelne ezért a teljesítményért, hiszen ennél színvonalasabb sorozatok is mentek a levesbe sokkal kevesebbért.

U.I: Amúgy én szerettem a sorozatot az elején, szóval nem utálkozásból írok, csak… ez már tényleg a legalja. Twájlájt lehetne ha nem lenne teletömve értelmetlen erotikus jelenetekkel és kecsappal. :)

lumiere - 2013. 08. 30. 12:20

Mrs. Jackman:
Mitől? Mert kb. már Lafayetten kívül mindenkivel összefeküdt, meg mert (és ez verte ki a biztosítékot nálam), miután összefeküdt W-val is, és rájött, hogy neki mégsem tetszik ez a menyasszonyosdi, akkor elszaladt gyorsan Sam-hez, aki éppen a kis szerelmével volt (amin szerintem cuki volt, mmint hogy összejöttek, a szál maga az baromság volt sztem), és nem elég, hogy miután megzavarta a nagy pillanatukat, előadta a hülyeségét, hogy hát így meg úgy mi lenne ha mégis…Sam meg hálistennek jól elküldte a fenébe, ennyit is érdemel…Aztán Alcide-ot csak összeszedte vhogy. Nem is értem…Nem sorolom tovább, mert felhúztam magam rajta… :D :D :D

Jaime Lannister - 2013. 08. 30. 19:44

@Chello

Akkor Violet már rég meghalt volna.
Jason karjába csak egy chipet raktak, amivel a vámpírbörtönben nyitogatni lehet az ajtókat(minden őr kapott ilyet). Később Newlinné kiszedte belőle, mielőtt bedobatta őt a vámpírok közé, hogy ne tudjon kijönni.

Chello - 2013. 08. 31. 03:22

@Jaime Lannister ohh, köszi, akkor elpillantottam azt a jelenetet, hogy ki is szedték belőle, totál kiesett

Fuller - 2013. 09. 02. 16:47

Swift:
“vagy az hogy Warlowot kikötik a fához, ha jól emlékszem egy bilincs vagy lánc vagy kötéllel…. az aztán megtartja a vámpírt rendesen! :D”
A kötelet megbűvölte (vagy mi a fenét csinált) Sookie a tündér erejével, ezért nem tudott kiszabadulni. Ugyanezt csinálta Warlow amikor bezárta Jasonéket, akkor Adilyn törte fel a bűbájt, így jutottak ki.

hope01 - 2013. 09. 03. 18:55

Sziasztok! Azt valaki meg tudja mondani.mikor lesz a 7 .évad?

yeeeyha - 2013. 09. 03. 21:53

~hope01: Nyáron.

jessm - 2013. 12. 16. 11:45

Megnéztem az évadot, hát részemről itt a vége , 4. évad után reménykedtem, de most már befejeztem a sorozat nézésté. Nekem a 4.évad tetszett a boszik és Eric+ Sookie miatt.

lala - 2014. 01. 19. 02:52

Teljesen egyetértek az előttem lévő véleménnyel, nem is értem hova tűnt a sookie eric szál, én ott maradtam le a 4. évad végén, hogy billt meg ericet ugyanannyira szereti, de erre meg értelmetlenül kavar mindenkivel, viszont csak azokkal nem, akiket elvileg szeret. o.o
A történet teljesen közhely lett szerintem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz