login |

Franklin and Bash: vége a 3. évadnak

2013. 08. 23. 15:10 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kritika,

A Franklin and Bash sok hideget kapott már tőlem, nem is merek többes számban beszélni, hiszen az itthoni 10 néző egyike vagyok csak. De amit idén csináltak, nos, az jó volt. Mármint nem csak úgy guilty pleasure-módra, mint eddig, hanem tényleg jó. Nem túlzottan érdekel, hogy írókat cseréltek-e, vagy csak felébredtek az eddigiek, de egy dolog tisztán látszik: Boston Legal-maraton után ültek neki az idei évad összehozásának.

Nem egy az egyben vettek át dolgokat, de valahogy mégis sikerült a hangulatból megragadniuk kicsit. Egyrészt az öregebb szereplők több fókuszt kaptak. Ez azt is jelentette, hogy az abszolút nem működő fekete nő helyére behozták Heather Lockleart, aki hőseink főnöke lett, és kemény kézzel szétcsapott közöttük.

Kellett egy ilyen karakter, mivel eddig annyira laza volt mindenki, de így végre többször működött a munkahelyi konfliktus.

A másik, hogy idén még erősebb volt a főszereplők közötti szívatás-faktor, egymás filmes idézeteinek kiegészítése meg a többi. Plusz visszább vettek Pindarból is, de annyira, hogy nem érteni miért híres a csávó, akire mindenképp szükség van. Mármint a barátságon kívül. Mindig nevetséges amikor jogi ügybe is próbálják bevonni a készítők.

Az egész 3. évadot áthatotta a humor, voltak érdekes ügyek, meg poénosak, rengeteg interakció is a bírókkal. Ha valaki komolytalan ügyvédes sorozatot akar, és szerencséjére nem kompletista, az nézzen bele a harmadik évadba, hagyja a fenébe az előző kettőt.

9 hozzászólás Ne habozz!

Zirowe - 2013. 08. 23. 15:41

Jó volt, csak basszus, évi 10 rész nagyon kevés! :D

winnie - 2013. 08. 23. 15:43

szerintem annyival is beérnék a rajongók most, hogy elég kicsi az esély a folytatásra:)

kissbence09 - 2013. 08. 23. 15:53

3×10-ben volt egy hiba, nem tudom, észrevettétek-e.
Szóval ugye Peter júli elsején állt elő az ötlettel, hogy vegyék meg Don házát a biztosítási pénzből. (s03e02)
Júni 19-én volt, hogy Pindar kamerára vette azt a tüzes trükköt.
Júni 25-én pedig Jared panaszkodott, hogy leégett az előző ház.
Na szóval én erre az utolsó részre abszolút nem emlékszek. Leghamarabb csak a 3×02-ben tudott volna panaszkodni, mivel a ház a 3×01 végén égett le. De mivel a 3×02 júli 1-én (is) volt, ezért a dátummal szerintem valami nem stimmel. Visszanéztem, és a 3×02 elején, amikor Stanton körbevezeti őket a házban, Jareden és Peteren csakis kizárólag akkor van olyan ruha, mint a 3×10 visszaemlékezős jelenetében Jared panaszkodásakor.
Ha valaki emlékszik a jelenetre, az kérem tudassa velem.

kisby - 2013. 08. 23. 16:16

Egy a tízből jelen! :)

Én az elejétől fogva szeretem, tökéletes agykikapcsolós móka, sajnálom hogy vége lesz valószínűleg.

winnie - 2013. 08. 23. 16:17

van egyébként az idei részekből valami kiemelkedő epizód, amit érdemes esetleg megnézni, hátha?

Casey Novak - 2013. 08. 23. 16:51

Egész jó volt, de nekem a Rob Lowe-s móka nem jött be. És ezzel az évad fele számomra ki is esik.

@winnie: Személy szerint a 3×02 volt a kedvencem, de csak az ügy miatt: adminisztrációs hiba miatt halottnak nyilvánított fickót kell F&B-nek “visszahozni az életbe”. Meg talán a 3×06, bár az komolytalanabb: két haver folyton “prankeli” egymást, és odáig fajul a dolog, hogy az egyik megrendezi a saját halálát, és a haverja lesz a gyanúsított.

De nem hiszem, hogy bármelyik is meggyőz a visszatérésre, a hibái továbbra is megvannak :)

kisby - 2013. 08. 23. 16:57

ezt csak megerősíteni tudom, tény hogy változtattak 1-2 apróságon, de ha eddig nem jött be nem érdemes mégegyszer nekifutni sztem..

payskin - 2013. 08. 23. 19:25

Nem tudom, hogy biztos jobb volt-e mint a tavalyi, én tavaly is szerettem, és idén is jó volt nézni. Jó lenne, ha volna tovább is…

Lubar Jocó - 2013. 08. 27. 17:54

Kár, hogy a 3. évadhoz nem találok feliratot :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz