login |

Australia’s Got Talent: kezdett a 7. évad

2013. 08. 25. 18:00 - Írta: Hooligan

4 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Új csatorna, új arculat, új műsorvezető és új zsűritagok. És persze új versenyzők. Röviden és tömören ennyit lehetne elmondani az Australia’s Got Talent című tehetségkutató reality-ről, amely nemrég futott neki a hetedik évadának. Én egészen eddig a pillanatig meg voltam győződve, hogy írtam már Nektek korábban az ausztrál tehetségkutatóról, de sajnos mindig elsumákoltam a kritikákat. Így sokan lemaradhattak pár tök jó és tök rövid évadról. Na, de majd most gyorstalpalok itt mindenkit…

Az az igazság, hogy az első három évad, amit nem láttam, csak a negyedik évadtól kapcsolódtam be, amikor is egy nagyobb változást eszközöltek a műsoron. Két zsűritag ment, Dannii Minogue maradt, Kyle Sandilands (rádiós) és Brian McFadden (Westlife) pedig jött. És eszméletlenül jól működtek együtt.

Kyle egy beképzelt fazon, akit remekül ellensúlyozott a  két énekes, akik valami kegyetlen jó arcok voltak. Már csak miattuk is érdemes volt nézni a show-t, hát még a versenyzők miatt. Most komolyan, ezek a szigetlakók eszméletlen tehetségesek.

Kapásból ők jutottak eszembe: a Justice Crew (brutál jó táncos csapat), The Bad Piper (hallottátok már skót dudán a Thunderstruck-ot?), Jack Vidgen (Bieber elmehet).  És azt tudtátok, hogy Freddie Mercury nem halt meg, csak Ausztráliába költözött?

És mondom, ezek azok, akik kapásból, guglizás nélkül beugrottak. Mindenképpen ajánlott a dara, mivel 10-18 részes évadokról van szó, tehát szó sincs rétestésztáról, mint mondjuk az amcsi változat esetében. Ami még nagyon mellette szól, hogy szinte családias a légkör, egyáltalán nem éreztem nagyon műnek és erőltetettnek sem, remek kikapcsolódás volt. Aztán jött a hetedik évad. És a csatornaváltás.

Grant Denyer (a műsorvezető) volt talán az első, aki bejelentette, hogy nem kíván tovább részt venni a műsorban, majd a többiek is felálltak, hogy kösz, de elég volt. Szóval reboot lett belőle.

Jött Dawn French (angol színésznő, humorista), Timomatic (énekes, itt fedezték fel), Kyle Sandilands (volt az a pénz), és Mel B. (ScarySpice Girl). Pontosabban utóbbi csak szeretett volna, mivel korábbi csatornája emlékeztette rá, hogy bizony érvényes szerződése van… Helyette tehát Geri Halliwell (GingerSpice Girl) lett a negyedik zsűritag. A host pedig Julia Morris, aki egy ausztrál színésznő, író, műsorvezető, mindenes.

És hogy milyen a felhozatal? Azt kell hogy mondjam, még mindig egész jó. Táncosok, énekesek, énekes táncosok, harcművészek, atléták, állatok, bűvészek, Vásáry André és Psy hasonmások… szóval a szokásos kategóriák. Elképesztően sok tehetséget sikerült felkutatni és a tavalyi év óta betelepíteni a szigetre.

Egy percig sem lehetett unatkozni az eddig leadott két részen, remélem ez a tendencia később is folytatódik. Mondjuk ahogy elnézem a kedvcsinálókat a további négy válogatón is garantált a szórakozás. Csak kár, hogy már nem olyan, mint régen.

A családias a légkör szinte teljesen eltűnt, giccsparádé lett egy picit belőle, így most már nem sok különbözteti meg a brit vagy az amcsi változattól. Kár érte, de mivel rövidebb, mint az amerikai még mindig nézős marad.

De ez azért ne vegye el a kedveteket. Ezt az apróságot leszámítva még mindig nagyon jó az Australia’s Got Talent. Szóval aki unatkozik, az nyugodtan essen neki az évadnak, de akár a korábbiak is ledarálhatók, időtálló darabok. A tovább mögött pedig pár induló az első két részből, akiktől kedvet kaphattok a műsorhoz. Figyelem, lesz olyan is, ami megzavarhatja a nyugalmatokat.

4 hozzászólás Ne habozz!

Bence - 2013. 08. 25. 21:10

Tehetségekben igen erős a műsor másban viszont gyenge. Egyetértek nagyon giccses. A zsűriről meg azt gondolom , hogy Kyle kivételével nem komolyan vehetőek. itt van Dawn a humorista akit senki se ismer mellette Timomatic aki 2 éves sztár és Geri akinek az énektudása az enyémmel egyenlő.

Shaba22 - 2013. 08. 26. 06:55

Dawn French-et nagyon csíptem A Dibley-i lelkész sorozatban.

winnie - 2013. 08. 26. 08:30

bence: nem értem a komolyan vevés kritériumait. ilyen alapon te sem vagy komolyan vehető, mert nem ismernek és nem tudsz énekelni:) a tehetségkutatóknak épp ez a lényege, hogy mindenki tud véleményt nyilvánítani, mert ha akad is terület, amihez jobban ért, akkor az csak egy a sok közül.

irreleváns, hogy ki mennyire ismert, hogy hány éves, vagy hogy milyen a hangja, ha egy bmx-es vagy bűvész a fellépő. de még akkor is, ha énekes, mert nem kell ahhoz énekesnek lenni, hogy valaki véleményt mondjon egy énekesről. itt nem treníroznak versenyzőket itt csak annyi a szerepe a zsűrinek, hogy tetszést nyilvánítson és szórakoztassa a közönséget. ahhoz pedig csakis személyiség kell, semmi több.

Hooligan - 2013. 09. 05. 12:10

A harmadik részt én most néztem végig… hát.
Lehet hogy kaszálom a műsort, tényleg olyan lett, mintha az amcsi változatot nézném. A mentorok nem nyűgöztek le, ehh.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz