login |

Emlékeztető: Allen Gregory + Amerikai Horror Story 2. évad (+ A Horror Mesterei: Rémkép)

2013. 08. 30. 19:30 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: ajánló, animáció, antológia, ,

Ma. 21:30. VIASAT6. Allen Gregory – 1×01 (pilotkritika + magyar promó)
Ma. 22:00. VIASAT6. American Horror Story – 2×01 (kritika + magyar promó)
(Ma. 23:00. VIASAT6. Masters of Horror – 1×13 (kritika + magyar promó))

Az Allen Gregory egy rövid életű FOX-animáció volt, az Amerikai Horror Story: Zártosztály nem csak a mi nagy kedvencünk volt tavaly, hanem a tietek is, jó pár JAws-jelölést kapott és még egyszer jelzem, hogy bárki elkezdheti, az is, aki kaszálta az első évadot, mert teljesen új a sztori, a helyszín, a kor, a karakterek, csak pár ismerős színész jelent átmenetet.

De amiért írom ezt a pár sort, mert látom, hogy most fogja a VIASAT6 leadni Takashi Miike Masters of Horror-epizódját. Igen, az a Takashi Miike, aki a Meghallgatást rendezte (anno még a Titanic-on láttam a kilencvenes években és nem azért mentek ki róla sokan, mert rossz volt), meg az Ichi The Killer-t. Az 1800-as évek Japánjában játszódó sztoriról anno, a blog hajnalán Snake is írt, hogy mennyire várta és, hogy mennyire csalódott, mert a Showtime megvágta, mert annyira durvának találta. Vajon itthon leadják a vágatlan verziót?

9 hozzászólás Ne habozz!

sil - 2013. 08. 30. 23:06

Egyszer már leadták az Imprint vágatlan verzióját itthon. ;)

Lengabor - 2013. 08. 31. 03:36

Ilyen lett az Allen Gregory szinkronja: http://tinyurl.com/lp9xehz
Nekem megint baromi szürreális élmény volt Rogert, az ufót más szerepben hallani. Számomra a színész (Pusztaszeri Kornél) annyira összenőtt azzal a szereppel, hogy nem tudok elvonatkoztatni tőle.

Goku2000 - 2013. 08. 31. 04:46

Először bosszankodtam, hogy Allen Gregory-t nem Jonah Hill megszokott hangja, Szvetlov Balázs magyarítja. Ahányszor megszólalt Hamvas Dániel, a fejemben automatikusan “átfordítottam” Balázs hangjára, de az epizód végére megszoktam, és el kell ismerjem, ha nem tudtam volna, ki az eredeti hang, elsőre telitalálatnak mondtam volna Danit.

Tetszik, hogy az örökbefogadott kiscsajnak nem hogy felnőtt hangot választottak, de hangzásra olyan mint egy 20 éve láncdohányzó nő. Nem tudom, eredetiben is ilyen-e, de nálam telitalálat volt.

Allen apjánál furcsa volt Pusztaszeri Kornél. Alkatilag közel olyan, mint Roger az Amerikai faterból. Ráadásul Pusztaszeri az ott megszokott hanghordozásban beszél.

Kapácsy Miklóst amolyan kötelező szereposztásnak tartom. Ehhez a testalkatú férfihoz szerintem nem illene, de tekintve, hogy a faszi meleg, elfogadható.

Seder Gábor dettó. Eleinte furcsa volt az iskolafelügyelő (?) szerepében.

Összességében jó a szinkron. Persze lehetett volna jobb is. A legtöbb választásnál az az érzésem, hogy a rendező biztosra akart menni, és az amerikai animációban rutinos színészeket kért fel a szerepre. Mondjuk tény, hogy az Amerikai fater és a Family Guy magasra tette a mércét. :) Stábot nem mondtak be a végén, de szerintem ezt is Faragó József rendezte, akinek az Amerikai fatert is köszönhetjük.

winnie - 2013. 08. 31. 08:40

sil: olvass vissza, írtunk emlékeztetőt – nem premierről van szó, korábban már ment fizetős csatornán a sorozat. ezért van zárójelben

Flanker - 2013. 08. 31. 08:59

Az örökbefogadott csaj eredeti hangja is ilyesmi, ő telitalálat. Kapácsy is, ilyesmi az eredeti is. És a többiek is nagyon jók.
A szöveg is, jól visszaadja az eredeti hangulatát. Megjegyzem, a címszereplő szövegileg is kihívás, és hanghordozás/sebesség-ileg is nagyon.
Úgy tűnik, itthon az animációra különösen vibrál a szinkronszakma, Archer-től South Park-ig.

paul - 2013. 08. 31. 09:13

Melyik AHS rész volt amikor egy gyerekből űzték ki az ördögöt?

Cila - 2013. 08. 31. 13:33

paul: 2. évad 2. rész, ha jól emlékszem

Napsugár - 2013. 09. 01. 13:46

Goku2000: Szalay Éva rendezte az Allen Gregory szinkronját.

Lengabor - 2013. 09. 01. 13:51

Akkor ő szeretheti Pusztaszeri Kornélt, mert a Péntek esti vacsorát is ő rendezte és ott is megkapta az egyik szerepet a színész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz