login |

Save Me: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is

2013. 09. 01. 15:24 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Vége? Esélyt sem kapott. Elnézve a midseason sitcomokat lassan már arra tippelek, hogy azért nem kaptak lehetőséget a bizonyításra, mert jók voltak. Ezekről van szó: How To Live, Family Tools, de még The Goodwin Games is kilógott kicsit. Mind olyan, ami nem illik annyira a tévék kínálatába, a Save Me pedig azán főleg nem passzol sehova. Pedig jó. (A pilotról itt írtunk.)

A sorozat alapja az, hogy egy életcél nélküli részeges háziasszony egy baleset folytán megvilágosodik, és elkezd Istennel beszélgetni. A csavar, hogy hiába tűnik a férje és a barátai számára ez őrültségnek, a sorozat szerint tényleg azt teszi. Mármint Istentől kap utasításokat, leginkább a “lead by example”-témában, avagy jobbá teszi főszereplőnket, aki példát mutatva ezzel egyre több ember életén is javít.

Amúgy a Save Me le sem tagadhatná a múltját. Még 2010-ben íródott a pilot a Showtime részére, és ez hiába lett átalakítva, amikor az NBC végül berendelte, érződik rajta a letekert fekete humor. Itt még el sem árulják, hogy ténylegesen kapcsolatba került a főszereplő Istennel. Van is egy apróbb törés a sorozatban a harmadik rész környékén, amikor átalakul normális, országos tévés sitcommá. Könnyedebb lesz a humor, és onnantól valahogy szabályosabb az egész, más elvek szerint szerkesztett.

A legegyszerűbben úgy írható le, hogy másfajta komédiát kapunk a sorozattal. Nem lehet szemet hunyni a felett, hogy mennyire normális értékeket próbál közvetíteni. Szerencsére ezt nem is prédikálva teszi, hanem szerethető humorba csomagolva. Néhol azért felüti a fejét a legszebb irónia is.

A Save Me másik erőssége, hogy a mellékszerepekre is baromi jól castingoltak. Egész sok karaktert mozgatnak, és nem erőltetik, hogy minden részben kapjon mindenki külön szálat, ami jót tesz az Anne Heche köré szőtt főbb témáknak. És ha már szóba került a főszereplő, bár nem annyira kedvelem mostanában, de az idegesítő, mégis kedvelhető vallásos figurát jól hozta.

Összeségében valahol 7/10 körül lőném be a Save Me-t. Mellesleg a készítők is érezték, hogy nem lesz folytatás, mivel az utolsó rész teljesen lezárja az egészet. Pont ezért merem is nyugodt szívvel ajánlani, 7 részes kikapcsolódás.

Ui.: Érdekesség, hogy az NBC 13 részt rendelt be a sorozatból, de 7 rész után showrunnert váltottak és csak az ezek után gyártott epizódok kerülltek adásba.

4 hozzászólás Ne habozz!

Bullseye - 2013. 09. 02. 08:51

Kár érte, érdekes ötlet volt. Mondjuk a végén lezárták valamennyire. Remélem kikerül a másik 6 rész is, kíváncsi vagyok.

Shasha - 2013. 09. 03. 00:18

Delutan olvastam ezt es le is daraltam…van meg 6 plusz resz? Yes, please!

Khaal - 2013. 09. 17. 09:04

Nekem nagyon bejött, teljesen betalált a humora. Szerencsére én kedvelem Anne Heche-t, már az Ally McBealben is tetszett. Ezek a kicsit idegesítő, kicsit ütődött szerepek állak neki igazán jól, de komolyabb karaktereket is tudja hozni. A vallásosság szerintem jól van kezelve, pont annyi fekete humorral és iróniával van meghintve hogy nem lesz túl szirupos, vagy kioktatós. Nem is tudtam, hogy eredetileg 13 rész készült, majd figyelni fogom hátha kikerül majd a maradék is, mint a Breaking In-ből.

Ló Ákos - 2013. 12. 11. 18:52

Kár volt ezt így leállítani, bírtam a dolgot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz