login |

2013/14: Pilotszkriptek + korábbiak

2013. 09. 03. 17:44 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2013/14, insider, , , , , , , ,

“Pár kuriózum fanatikusoknak” címmel és az alsó vonal alatti tartalommal már 2,5 éve porosodik egy poszt az adminban, gondoltam, eltüntetem a draftok közül. Eddig azért nem raktam ki, mert 4 linkért nem lett volna értelme, erőm meg nem volt, hogy random keressek melléjük még forgatókönyveket. Utána meg beleszaladtam egy gyűjtő oldalba – ld. lejjebb.

De. Hogy legyen egyéb tartalom is: májusban majdnem élesítettem a posztot, mert akkor felkerült a netre pár frissen berendelt pilot forgatókönyve. Erre én hülye, a kábé 10 szkriptnek csak egy részét mentettem le és persze, hogy a többit másnapra törölték, pedig… Oké, lehet, hogy mazochizmus forgatókönyvet olvasgatni, de szerintem érdekes látni azt, hogy milyen az a szöveg, ami alapján berendelnek egy pilotot, leforgatják, hogy aztán a látottak alapján a sorozat is esetlegesen berendelésre kerüljön.

Szóval alant még három idei pilotforgatókönyv linkje. Az egyiket berendelték, kettőt pedig nem. De legalább elolvashatjuk, hogy milyen lett volna a The Selection, ami annyira bejött a CW-nak, hogy két pilotot is forgattak belőle, de végül egyik sem került berendelésre. Unalmas BKV-zások idejére tökéletes. (Ha megvan valakinek még a frissek közül valamelyik, jelezheti.)

Aki pedig korábbi sorozatok pilotszkriptjeire kíváncsi, itt keresgéljen. Bőven akadnak csemegék, be nem rendelt pilotok is:

Az első dolgom az volt, hogy elolvassam az anno be nem rendelt A House Divided, majd az Austin Golden Hour szkriptjét.

————————-

És ez volt az eredeti poszt. Tisztelgek előtte, de tippre már elévült:

4 hozzászólás Ne habozz!

Coraline - 2013. 09. 03. 21:34

Óóó, winnie, az ég áldjon! :D Ez a poszt egy igazi gyöngyszem, sose láttam még ennyi pilotscriptet egy helyen! Még a moment of beauty tag-et is ráfognám:D Nem találom a szavakat… My precious? Talán. Imádom az ilyeneket, hihetetlenül érdekes látni, hogyan indult egy kultsorozat, mint pl. a House vagy a The Closer, és hogyan kaphatott akármilyen berendelést pl. a Lipstick Jungle, ami a legszörnyűbb sorozatélményeim (és pilotscriptjeim, most már ilyen is lesz) közé tartozik a mai napig… Ejj, de sok időt fogok itt eltölteni… :) Köszi.

marcilu - 2013. 09. 03. 22:32

Úgy tűnik, egy újabb dolog, amire pazarolhatom az időmet… Néhány kedvenc van köztük, csak győzzem olvasni őket. :)

Brynden Rivers - 2013. 09. 04. 09:38

OMG! Justified – érdekes lesz összevetni az eredeti Elmore Leonard-novellával.

Ezek alapján én nem tudnám eldönteni, hogy melyik lesz a jó sorozat. Na jó a V szkriptje alapján azért sejthető lett volna a sorozat bájos bugyutasága. :)

Lucie - 2013. 11. 02. 23:01

Hála az ég, hogy ebből a Selectionből nem lett semmi, mert hogy a könyvhöz kb egy két szereplő nevén kivül nem sok köze van az egyszer biztos. A Forgatókönyv önmagában nem rossz. Más nevekkel és címmel akár még egy nézhető sorozat is lehetett volna belőle, de ezzel a tartalommal nem lehet könyvadaptációnak hívni…..

Sajnálom :-( Pedig szívesen megnézném végre a Selection bár én inkább estifilmnek tudom elképzelni és nem egy 22 részes sorozatnak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz