login |

Melissa & Joey: vége a 3. évad első felének

2013. 09. 10. 15:10 - Írta: Casey Novak

14 hozzászólás | kategória: kritika,

WTF!

Lehetne, hogy közösen, mindenki, egyszerűen csak elfelejtjük a legutóbbi két rész létezését, és úgy teszünk, mintha ez egy rövidebb évad volna? Aztán majd jön télen aminek jönnie kell.

Nem mondom, hogy egyébként Oscar- és mindenféle egyéb díjra érdemes sorozat a Melissa and Joey, de ez a dupla (de leginkább triplának kinéző) rész olyannyira méltatlan volt mind a sztorihoz, mind a színészekhez, mind a nézőkhöz, mint ide New Jersey! Spoilerek és sopánkodás a tovább mögött.

Nagyjából megbocsáthatatlanok az olyan fordulatok, hogy “és erre felébredt, és rájött, hogy álmodta az egészet”, de most külön örülnék, ha Mel egy átmulatott hétvége után magához térne a ház udvarán, és két hétig röhögne, hogy mik vannak az ő fejében.

Még ha túl is lépnénk azon a marhaságon, hogy Longo nagyi szerelmi bájitalt itat a boldog(talan) párral, akkor is, milyen megoldás az, hogy magukról alig tudva csak úgy összeborulnak, mint kocsma előtt a biciklik (Joe pépesre verné Zandert, ha Lennox-szal ilyen lett volna az első éjszakájuk).

Nem hiszem, hogy nem lehetett volna másképp megoldani, amire tulajdonképpen 3 éve várnak a rajongók. Pedig olyan szépen fel volt vezetve az egész, apró utalások, Lennox piszkálódása, mind Mel, mind Joe egyre inkább kimutatták, hogy mit gondolnak valójában, erre…

Szentül azt hittem, hogy valahogy Lennox fogja összeboronálni őket. Valamilyen szinten meg is tartották neki ezt a szerepet, ha azt a párbeszédet vesszük hazafelé az autóban, de nem így gondoltam. Oké, nem lehet egyszerű kikeveredni ebből a szituációból, amibe beszőtték a szereplőket és magukat három év alatt az írók, mert valamelyikük úgy is kihátrálna, de most nem ugyan az történt?

Különben az egész Longo családos rész kritikán aluli volt, még Jersey Shore-paródiának is nehezen menne el, a “nagymutter haldoklik”-poént mások is elsütötték már, de lehet ezt is ízlésesen, meg…, szóval így is. Hogy egyébként is hova tűnt Joey öccse, akit már az 1. évadban megismertünk, az más kérdés.

Longo-részlegről összesen három értékelhető poén született: Joe és Ryder maffiás jelenete az érkezésükkor, Ryder és a patkány esete, és Longo anyuka magyarázata arról, hogy olaszéknál a kiabálás a szeretet jelenti. Ezek tipikusan a megszokott, kedves, melissaandjoey-s poénok voltak.

Simán meg lehetett volna csinálni azt is, ha ragaszkodunk a környezetváltozáshoz, hogy a Tiffany-s részt kihagyva, ami szintén közönséges volt, egyszerűen csak meghívja magához a család Melt, mert meg akarják ismerni Joe kenyéradóját, és a hosszú út és nagy családban töltött idő után ráeszmélnek, hogy nem tudnak egymás nélkül élni. És akkor hazatérés után még mindig lehet bizonytalankodni, meg kavarni az eunukkal, vagy minek hívják már azt a csávót…

Ja, hogy az egész eddigi évadról kéne írni. AZ jó volt. Szokás szerint. Térjünk vissza erre a két rettenet részre.

Már azzal betették nálam a kiskaput, hogy egymás után kétszer kaptunk folyt.köv.-feliratot a képünkbe, és amúgy sem tolerálom jól a dupla részeket, főleg, ha semmi funkciójuk, ráadásul nem is dupla, hanem tripla, és minicliffhangert hagynak a semmi közepén. Már valóságosan félek a karácsonyi különkiadástól. Innen hová? Akarom egyáltalán tudni?

De most komolyan, túlreagálom? Más szerint nem volt ilyen rossz? A “rossz” természetesen önmagához képest, tehát az eddigi évadokat, hangvételt, történetvezetést figyelembe véve értem, mintha nem is ugyanaz a sorozat lenne. Még Lennox is felszínesebb volt a szokásosnál, pedig tinédzser lányként nehéz überelnie önmagát ilyen szempontból, de a környezetváltozás neki sem tett jót.

Legszívesebben azt tenném mint Ryder, aludnék a kocsi hátsó ülésén, és figyelmen kívül hagynám a történteket.

Rant over.

Innen már csak feljebb van, legalábbis remélem. Decemberben kiderül, hogy instant kasza, vagy vállalható a folytatás.

14 hozzászólás Ne habozz!

Nikki - 2013. 09. 10. 15:44

Amikor néztem nem éreztem ennyire rossznak, de igazad van amúgy mindenben. Viszont hiába világítottál rá, mégse gondolok ilyen szájízzel a két epizódra. Lehetett, sőt kellett volna másképpen; túlzás volt, de valahogy nekem mégis belefért.
Aranyos, és egyszerűen jól működik az egész. Anno a “Én a tied, pénz a mienk (My fake finace)” miatt kezdtem bele a sorozatba mert annyira megkedveltem a két főszereplőt és a köztük lévő kémiát. Biztosan ott leszek a folytatásnál :)

eanna - 2013. 09. 10. 16:03

Én sem láttam akkor ennyire rossznak a két utolsó részt, de az biztos, h nem sok köze volt az évad korábbi részeihez. Én az évaddal teljesen elvoltam, bár Longo-nak voltak nagyon rossz pillanatai.

Arrivera - 2013. 09. 10. 16:42

Fú, tényleg gáz volt az utolsó két rész, mintha a sorozat paródiáját néztem volna. Egyébként nekem az a rész nem tetszett, amit Joe maga rendezett. A sorozatjunkie-ról tudtam előre, direkt ezzel a szemmel néztem, és szerintem kifejezetten rosszabb volt mint a többi rész. Gázosabb mint a duplafinálé. Amúgy én is a My fake fiance miatt kezdtem el nézni, és szeretem a karaktereket ezért valószínűleg folytatom…

Pev - 2013. 09. 10. 17:30

Mindenben igazad van, szívemből szóltál. Mikor vége lett az utolsó résznek, csak ültem és néztem a monitort, hogy ez mégis mi a fene volt, annyira undorító húzás volt ez a lezárás. Nem értem miért kellett ilyen eszközökhöz nyúlniuk, nívósabban is megoldhatták volna.

Ettől független maradok, szívemhez nőtt ez a sorozat, és innen tényleg csak felfelé van :)

Rózi - 2013. 09. 10. 21:31

borzasztó volt ez az utolsó két rész.. ebből a Tiffany-s hülyeségből még valami vicceset is ki lehetett volna hozni, de még ezzel sem éltek… ugyanakkor ez a szerelmi bájital meg maga a nagyi szonyatosan irritáló és erőltetett volt… áucs :S

Winry Rockbell - 2013. 09. 11. 13:21

Tény,hogy nem volt tökéletes és lehetett volna jobb,de ha csak egy-egy rész határozna meg nekem egy sorozatot akkor bizony jó párat elkaszálhatnék . Most ez így sikerült remélem persze ,hogy jobb irányba haladnak és tartják a szintet. Nekem tetszett az évad utolsó két rész ide vagy oda . :)

Dexter Morgan - 2013. 09. 11. 15:52

Semmi baj nem volt ezzel, szerintem túl komolyan veszitek a dolgot.

Casey Novak - 2013. 09. 11. 19:04

Nem az volt a célom, hogy elriasszak mindenkit, azért is kérdeztem, hogy nektek mi a véleményetek :)
Azért kaszálni – emiatt- nem fogom, majd meglátjuk, hova tovább.

@Dexter Morgan: Baj azért volt vele, ha az eddig látottakból indulunk ki, de az nem feltétlenül baj, hogy baj volt vele, lényeg, hogy neked tetszett! :)

winnie - 2013. 09. 11. 22:06

Dexter Morgan: ez nem komolyság kérdése, hanem azé, hogy hagyja-e az ember, hogy bármit lenyomjanak a torkán. meg az a baj, hogy ezt bármilyen negatív kritikára oda lehetne írni, mintegy lesöprendő az érveket. ld. mi nem tetszett neked legutoljára. azt is lehet, hogy komolyan vetted:)

Barika - 2014. 06. 18. 14:05

Sziasztok! Nem tudjátok, hogy az első évadon túl szinkronizáltak e már többet is? Ha igen hol és mikor vet
ítik, vetítették? Köszi!

Casey Novak - 2014. 06. 18. 14:28

Ha jól tudom, a második évad megvan magyarul, és tavaly adták az M2-n.

Dzsangum - 2015. 01. 23. 18:00

Én a karácsonyi részt nem tudom sehova sem tenni. A Mi történt New Jerseyben részek folytatódik az ajánlatos részben, ami a karácsonyi után van.

Casey Novak - 2015. 01. 26. 00:04

Az csak egy karácsonyi különkiadás volt, a “hivatalos” évad 2 hete kezdődött.

Kane - 2015. 10. 22. 18:52

Hát nagyon nincs igazad!! Egész jó sorozat sőt a 3. évadtól kezd beindulni az egész! Várom már szinkronosan is am is ha nagyon szereted a sorozatot akkor végig nézed és kész és tényleg túlreagáltad. A Melissa és Joey egészen jó sorozat :) Alig várom főleg a 4. évad szinkronosan!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz