login |

Longmire: vége a 2. évadnak

2013. 09. 12. 22:00 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Az a helyzet, hogy a Longmire első évadja egy bizonyos szinten különleges nyomozós sorozatot adott nekünk a benne levő western mentalitással: utolsó oldszkúl seriff kisebb ügyeket old meg többnyire CSI-csoport nélkül. Hogy milyen lett a folytatás?

Tipikus másodéves pangást kaptunk, ami mellett ugyebár az alap koncepció frissessége is gyengült. A premierről már írtam, akkor nagyon sötéten láttam a helyzetet, de szerencsére nem lett teljesen igazam. A kulcsszó a “teljesen”.

A Longmire második szezonja a legcsúnyább hullámvasút lett, amit nagyjából úgy kell érteni, hogy minden második rész volt jó. Ez sajnos pontosan azt jelenti, hogy minden második erőteljesen gyengének bizonyult. Még így is pozitív az összkép, és talán belenézek a folytatásba, de ha ott már csak minden harmadik rész lesz jó, akkor annyi.

Tényleg nem értem, minek kell erőltetni az átívelő szálat itt is, amikor láthatóan csak úgy képesek erre, ha aláássák a sorozatot. Még pár spoileres gondolat a tovább mögött.

Lassan már azon csodálkozom, ha valaki nem lesz benne a Longmire felesége körüli ügyben. Nevetséges, hogy anno eltették azt a szerencsétlen bűnözőt láb alól, de utána meg úgy hallgattak róla egymás között, mintha valami tabu téma lenne. Erre értettem, hogy rosszul bontják ki az átívelő szálat, és annyiszor belengették a fekete zsaruval aki nyomoz az ügyben, hogy már konkrétan elvette a kedvem a jövő heti résztől, amikor láttam feltűnni őt az előzetesben.

Ellenben a Vic körüli átívelő szál is viszonylag rendben van. Gondolom mindenkinek leesett a Fight Club-féle kórházba kerülés, de ide is illett az oldszkúl seriffünk.

Ahogy a választási hercehurca is nagyon tetszett idén, a kisebb ügyek mellett. Az tipikusan olyan téma volt, amit több részen át szabad kifejteni, adott némi poénforrást a nem is olyan vidám történetek mellé. Bár a fináléra mi lett belőle… Na, majd jövőre megtudjuk

9 hozzászólás Ne habozz!

Neoprimitiv - 2013. 09. 13. 08:16

A Longmire tényleg az a sorozat, amelyikben a fő átívelő szál inkább ront a sorozaton, mint javít. Viszont az évad egészéről nekem jobb véleményem van – ízlések és pofonok -, szerintem nem volt akkora hullámzás a részek között. A hangulata miatt nálam biztosan kötelező lesz a következő évadnyitó, bár most eléggé lenullázták a szereplőgárdát, jelenleg Ferg az egyetlen, akivel indulhatnak.

Llew - 2013. 09. 13. 08:28

Szerintem sem volt ilyen rossz. Az asszony halála sztori tényleg túl lett húzva, a választás rendben volt, Vic sztorija viszont gyenge szerintem. Vagy rosszul kezelik. Úgy általában mintha nem tudnának bánni az átívelő szálakkal. Nem találják az egyensúlyt köztük és az epizód sztorik között. Mindig olyan random előrángatott érzésem van az átívelések kapcsán.

Neoprimitiv - 2013. 09. 13. 10:06

Nekem az egyik kedvenc része ennek az évadnak az volt, hogy Cadie esetében nem valami nagy gonosz összeesküvést/bosszút csináltak, hanem több rész alatt kiderült, hogy sok apró önzés és hiba vezetett oda, hogy majdnem meghalt. Kár, hogy a végére aztán mégsem tudtak ellenállni a háttérből manipuláló gonosz pénzember kliséjének.

A másik, amit szeretek ebben a sorozatban, hogy olyan részleteit mutatja az amerikai közösségeknek, amelyek a nagyvárosi nyomozós sorozatokban nincsenek és itt nem csak az indián vonalra gondolok.

Llew - 2013. 09. 13. 10:17

Az a része a “tipikus” kisvárosi sorozat, ahol mindenki ismer mindenkit és van pár fura fazon.

2SY - 2013. 09. 13. 10:27

SPOILERES LEHET

Nekem egyik nagy kedvencem a sorozat.
Az átívelő szál tényleg gyenge főleg a végén volt nagyon gagyi LDP letartóztatása, azt meg nem nagyon értettem már az előző évadban, hogy a nyomozó minek foglalkozik egy methead bántalmazásának ügyében ennyire elhivatottan és amikor elmagyarázza az egy külön jó pont.Vic és Branch storyja egész élvezhető és THE FERG is kapott több szerepet.Még az idiános vonal is egész jó vagyis nekem nagyon tetszik ahogy ábrázolják ezen számomra teljesen ismeretlen közösség problémáit, kicsit ezért várom is a Jason Momoa főszerplésével érkező The Red Road című sorozotatot ahol Drogo egy sherifet játszik a törzsi területken. Annak kifejezetten örölök, hogy a nézetség végig 3 milla fölött volt főlegt az utsó rész nézettsége 4 fölött is teljesített így csak lesz következő évad.

Dark Energy - 2013. 09. 13. 12:52

Nyári top 1 sorozatom.
Nagyon megijedtem, ahogyasn indult, de utána a szememben visszatért a jó vágányra. Az évad közepétől jöttek az igazán jó részek, számomra erősebb volt ez az évad, mint az előző.

Rubber Duck - 2013. 09. 13. 17:19

Én arra lennék kíváncsi, milyen benne Katee Sackhoff? Javít vagy ront az összképen? Köszi előre is a választ!

2SY - 2013. 09. 17. 11:44

Rubber Duck
Szerintem jó benne Katee, bár sokat nem dob a sorozaton:)

smahot - 2013. 11. 24. 12:14

Strike Back, Banshee, Downton Abbey és Longmire a legjobb sorozatok, mindegyik másért. Az összekötő szál úgy jó, ahogy van! Akár az életben, a régi, kellemetlen dolgok ismét elő-előjönnek, hiába szeretnénk elfelejeni, meg nem történtté tenni őket. Ezek azok az ügyek, amikről még legjobb barátainkkal sem beszélünk, csak ha muszáj. Szívesen olvasnám a sorozat alapjául szolgáló könyveket, amire nem igen van esély, mivel félig meddig western, ami ha könyvekről van szó, nálunk sajnos halott műfaj. Nagyon várom a 3. évadot, ami remélem nem az utolsó lesz!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz