login |

Jön az új Dexter-könyv!

2013. 09. 14. 13:15 - Írta: Hooligan

20 hozzászólás | kategória: könyv,

Még elég friss a hír: hamarosan megjelenik idehaza Jeff Lindsay Dexter-sorozatának a hetedik kötete a Dexter’s Final Cut, ami Amerikában is a napokban debütál. Az Agave október 17-ére tervezi a megjelenést, a magyar cím pedig a Dexter és a végső vágás lesz. A borítót alatt, a tovább mögött pedig el lehet olvasni, hogy miről fog szólni ez a rész.

Ilyet még a tévében sem látni!

Amikor a televíziós sorozatok legnépszerűbb sztárjai megérkeznek Miamiba, és a helyi rendőrkapitánysággal kialakított szakmai összefonódás következményeképpen igen közeli kapcsolatba kerülnek egy Dexter Morgan nevű lámpalázas vérfoltelemzővel, Hollywood megkapja, ami neki jár.

A szupersztár Robert Chase híres arról, hogy teljesen beleéli magát a szerepeibe, ezért semmi meglepő nincs abban, hogy levakarhatatlanul rátapad Dexter Morganre, a fánkrajongó, de egyébként végtelenül hétköznapinak tűnő laborosra, miközben a sorozata többi szereplőjével együtt a valódi zsaruk munkáját kutatják a Miami Rendőrkapitányságon. Chase a színészi játéka tökéletesítése végett Dexter minden egyes mozdulatát leutánozza, és megpróbál a lelke mélyéig leásni.

Ezzel csak egyetlen apró kis gond van… Nevezetesen az, hogy Dexter hobbija a legvérengzőbb gyilkosok levadászása és megbüntetése, akikhez az igazságszolgáltatás keze nem ér el. Az ilyen titkok jobb, ha nem kerülnek rivaldafénybe, vagy felfuvalkodott hollywoodi egók fürkész szeme elé, legalábbis, ha Dexter még nem kíván villamosszékbe ülni. Semmire nem vágyik kevésbé, mint spotlámpákra és lesifotósokra… de a hírnév csábító szirénhangjának hatása alól ő sem tudja kivonni magát.

Jeff Lindsay a maga találóan ördögi humorával és tökéletes ütemezésével ismét bizonyítja, hogy külön kategóriát alkot a műfajon belül, és eddig vitathatatlanul ez a legmesteribb műve.

 

20 hozzászólás Ne habozz!

AkosAkos - 2013. 09. 14. 13:36

Eszembe is jutott egy kérdés: mely könyveket használták fel a sorozathoz?

sherlock20 - 2013. 09. 14. 13:43

Lesz játék? :D

Varesz - 2013. 09. 14. 14:22

Érdemes elolvasni ezeket a könyveket? Jók?

emeric - 2013. 09. 14. 14:39

Én az első kötetet olvastam, de nem igazán tetszett. Az én ízlésemnek túlságosan ponyva.

Csiki - 2013. 09. 14. 14:50

Én is csak az első kötetet olvastam, de már megvan a második rész is… Nekem tetszett. Könnyed, gyors olvasmány. És kimondottan tetszett, hogy nem egy az egyben csinálták a sorozatot… :)

george - 2013. 09. 14. 14:51

@AkosAkos
Csak az első könyvet dolgozták fel a sorozatban, a többi már más irányba megy tovább.

@Varesz
Én most olvasom az 5. kötetet, vannak jobb és rosszabb történetek, akár a sorozatban, de szerintem érdemes beleolvasni, főleg most, hogy vége lesz a szériának, marad valami pótlék.

winnie - 2013. 09. 14. 14:52

Érdemes elolvasni ezeket a könyveket? Jók?

van sok része, szóval nem lehet rossz,d e a korábbi könyves posztoknál sokkal több vélemény van, érdemes elolvasni őket.

paranoid android - 2013. 09. 14. 14:54

Én az első négy könyvet olvastam, és már régen volt, így pontosan a miértre nem emlékszem, de a negyedik nagy csalódás volt, így nem folytattam a könyv-sorozatot. Bár alapvetően szerintem nem érik el a könyvek a sorozat első évadainak színvonalát még a legjobb pillanataikban sem. Plusz a sorozat egy dráma, a könyvek meg krimik – teljesen máshol vannak a hangsúlyok, és én az előbbit preferálom.

AkosAkos - 2013. 09. 14. 15:17

Ha valaki a véleményekre kíváncsi kattintson a borítókra a linken: http://moly.hu/polcok/jeff-lindsay-dexter
Egyébként eléggé megoszlik a minőség a kötetek között (a kommentek alapján).

GyMate - 2013. 09. 14. 17:32

Én olvastam az eddigi összes kötetet, csapnivaló magyar fordítással, és nagy a szórás a történetek minőségében. Az első két regény kifejezetten jó volt, a harmadik idegtépő és átgondolatlan, az utána következőek egyszerű ponyvák, amiken nem szabad sokat gondolkodni, mert tele van apró butaságokkal (mint ahogy mostanság a sorozat is). De egy valami szerintem végig jó benne (ezért térek vissza folyton a könyvekhez): Dexter fekete humora (sokkal derűsebb karakter, mint a sorozatban – nagyon eltér az ottani Dextertől). Ha minőségi drámát szeretnél olvasni, NE ezeket vedd a kezedbe, de el lehet rajtuk heherészni.

VeroRosyth - 2013. 09. 14. 18:45

Nekem megvan az összes és ezt is meg fogom venni, bár igaz csak az elsőt olvastam még el, de majd a sorozat után nekiállok valamikor.

Nickerbey - 2013. 09. 15. 08:00

Végső? Ez lesz az utolsó vagy csak a címe az?

jinjang - 2013. 09. 15. 10:09

“csapnivaló magyar fordítással”

Ó, anyám, meg kell tanulnom angolul! Ugyanis magyarul olvastam mindet, és egyik sem a sztorija miatt tetszett, hanem pont a megfogalmazása, a stílusa és a hangulata miatt.
Ha az angol változat még ennél is jobb …

GyMate - 2013. 09. 15. 10:41

Érdekes, én nem az angollal összevetve mondom, hogy nem volt túl jó, hanem az olykor magyartalan mondatok és az érezhetően sietve készült munka miatt (nem egyszer fordult elő, hogy olyan szereplő mondta a mondatot a magyar verzióban, aki ott sem volt adott jelenetben). No meg persze a fantáziátlan D-s alliterációk (tudom, nehéz feladat lehet megoldani ezeket, de sajnos ez nem változtat azon, hogy gázosak voltak, ami a “Dermedt, dacos Dexter” ill. a “Dexter dicsfényben” esetében már a címbe is átszivárgott). Őszintén szólva, ezek az utolsó néhány regénynél voltak nagyon hangsúlyosak (a kannibálos részt tényleg szinte rossz volt olvasni), és azok esetében is inkább csak az összbenyomás maradt meg bennem kiragadatott példák helyett.

Anthonz - 2013. 09. 15. 14:14

Egyik nekem is megvan, hihetetlenül ponyva, és a magyar fordítás, ó anyám, borzalmas.

Lilith - 2013. 09. 16. 08:25

Ne már végső vágás?!?!
Eddig mindig D-betőkkel variáltak,minden D.-vel kezdődött.
De ettől meg fogom venni,hiányzik a gyújteményembe :D

zetSuBou-bilLy - 2013. 09. 16. 14:54

winnie:
“van sok része, szóval nem lehet rossz”

Ilyen ordas ökörséget, hogy lehet leírni ekkora tapasztalattal?

winnie - 2013. 09. 16. 15:38

láttad, hogy mi volt a kérdés? olyat kérdezni, hogy jó nem ökörség? valaki szerint jó, más szerint rossz. nincs értelme.

mert egyébként: sok rész = van rá igény = sokaknak tetszik = sokak szerint jó. íme.

vagyis a sok rész azt jelenti, hogy jó. olyan értelemben, ahogy a jót meg lehet határozni. mert, ez nem hiszem, hogy újdonság, egyetemes jó nincsen.

doriangray - 2013. 09. 24. 14:12

Én olvastam az eddig megjelent köteteket és egyet leszámítva nagyon is tetszettek. Dexter karaktere sokkal szórakoztatóbb, és a humora is nagyon rendben van. A mostani (szerintem) borzasztóra sikerült évadzáró után igazi felüdülés bármelyik kötet. Most kezdtem angolul is olvasni az elsőt. Aki teheti angolul kezdje el, mert sokkal jobban ütnek Dexter szarkasztikus megnyilvánulásai :)

mizopecs26 - 2014. 09. 20. 21:19

Lesz új kötet az idén??

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz