login |

Sons of Anarchy: kezdett a 6. évad

2013. 09. 15. 20:35 - Írta: Bruzsy

195 hozzászólás | kategória: kritika,

Durva, hogy telik az idő… Már öt éve annak, hogy azt mondtam egy álkeménynek tűnő fickókból álló motoros bandát ábrázoló promókép alapján, hogy ez nem az én sorozatom lesz és már a pilot megnézését is passzoltam. Hogy aztán másfél évvel később sűrű ön-szitkozódások közepette daráljam le az addigi részeket és állapítsam meg, hogy korunk egyik legjobb drámájáról van szó.

Na, azóta ez a helyzet nem változott, a sorozat nemhogy rontott, hanem még be is betonozta a minőségét. És egyre örömtelibb látni a hét epizódja kommentjei között, hogy köztetek is – nem ritkán hasonló előítélek miatt megdöbbenve – egyre többen fedezik fel a sorozat minőségét a morbiditása mögött.

Most már a hatodik szezon kezdődött és mivel Kurt Sutter készítő ezer helyen elmondta már, hogy hét évadra tervez, egyértelmű, hogy ez már bőven a végjáték kezdete. És ahhoz képest nem volt a legjobb, sőt, talán a sorozat történetének leggyengébb premierjét láttuk. Persze ehhez az is kellett, hogy az eddigi startok tényleg emlékezetesek legyenek.

Pedig Sutter megtette, mit lehetett, belerakott mindent, amit egyébként imádunk a sorozatban, de valamiért mégsem állt össze. Spoilerekkel folytatom a tovább után.

Érdekes módon én azt hittem, hogy megint valami komolyabb időugrás vár ránk, mint annak idején a negyedik évad kezdésekor, de egyáltalán nem, mindössze pár nappal folytatjuk a tavalyi befejezés után. Ebből persze az is következik, hogy sokkal jobban összetartozik a két szezon, már ami a karaktereket illeti. Ez lehetett az egyik oka annak, hogy széttagoltnak éreztem az epizódot, hiszen sokkal több szálat kellett felelevenítenie Sutternek, emiatt sokkal többfelé kellett osztani a történetet, és ez valahogy nem lett annyira természetesen hömpölygő, mint a sorozat amúgy szokott lenni.

Opie halála még mindig túl közeli emlék sokaknak (egyszerűen azt hittem, én is elsírom magam az „I want Opie!” mondat után); Tigben se gyógyult be ennyi idő alatt a lánya elvesztése által vágott seb; Bobby is még mindig orrol Jaxre és a klubra. Ezek mind-mind nagyon jó karakterpercek voltak, de sokkal jobb lett volna ha nem egyszerre zúdítják ránk az összeset, hanem talán szétosztva az első három részben.

Ugyanakkor a főszál tekintetében nem annyira összetartozó a dolog, sokkal mesterségesebbnek éreztem az idei fő konfliktusokat is. A SoA eddig örömmel vitte folyamatosan tovább azt, a The Shield által tökélyre fejlesztett stílust, hogy a valamennyire különálló évadok egy folyamatos ívet alkotnak, azok mindig az előző évadban történtek egyenes, logikus következményei.

Igen, Donal Logue marsallkaraktere, Tara börtönsztorija vagy Clay árulása továbbvitte az eddigieket, de például az eszkortbiznisz kibővülésének és az iskolai lövöldözésnek nem sok köze volt az eddigiekhez, és ezeket éreztem jelentősebb hangsúlyt kapó történéseknek. Mondhatjuk, hogy a semmiből jöttek, inkább a klub működésének, mint a tagok konkrét cselekedeteinek eredménye.

És akkor ha már előkerült az iskolai lövöldözés. Iszonyatosan öncélúnak tűnhet az, hogy egy ennyire kurrens, szörnyű szituációt, mint az elmúlt évek tragédiasorozata, a mi szórakoztatásunkra használnak fel. Ugyanakkor én még nem ítélném el az egészet, hiszen nem látjuk, hogy mi a célja ezzel Sutternek.

Azt hihetetlenül profin megoldotta ő is és Paris Barclay rendező is, hogy tudatosítsa, mennyire sok köze van az egész lövöldözéshez a SAMCRO-nak. Az, hogy a kissrác ennyi helyen összetalálkozott a klub tagjaival a rész során, számomra sokkal szebb metaforája volt ennek, mint hogy megmutatják, hogy Dave Navarro fiáról van szó, aki mellékállásban Nero egyik embereként keresi az új gitárra valót.

Másrészt (szerencsére!) nem volt vizuális a lövöldözés. Nem láttunk belőle semmit, nem volt fröcsögő vér és összeeső gyerekek. Ha valóban az öncélúság és a megbotránkoztatás vezette volna Sutter kezét, ezek tuti nem maradnak ki, nagyon kevés showrunner kollégája tudott volna ellenállni ennek. Mert ne feledjük, a SoA egy rendkívül vizuális széria, főleg basic kábelhez képest, ahol nagyon sok morbid és botrányos dologgal találkoztunk már – igaz, ezek a válogatott kínzások általában Ottóval történnek; igazán kíváncsi lennék egy pszichológus szakvéleményére, mit mond el ez Kurt Sutterről.

Egy iskolai lövöldözést hibátlanul lehet felhasználni nem csak katalizátorként, hanem eszközként is a karakterdrámára. A tudat, hogy már a végjátékban vagyunk, szinte biztossá teszi bennem azt a gondolatot, hogy Sutter ezzel akarja elérni, hogy kicsit elkezdjük gyűlölni a klubot, hogy még antipatikusabbá tegye Jaxet, szurkoljunk kicsit a bukásáért – ahogy egy jó antihősdrámának tennie kell. Ha pedig emellett egy tükröt is tartana a kurrens anti- és profegyver gondolkozás mindkét oldala elé, egyszerűen showrunner-istenné is kikiáltanám őt.

Szóval kicsit csalódáskeltő, de mégis biztató volt a Sons of Anarchy idei nyitánya. Sok dologban nem kellett csalódnunk azért. Színészileg még mindig a topon van, Donal Logue és Jimmy Smits maradnak, kaptunk egy Peter Wellert, ráadásul jön még CCH Pounder is,  ezzel nyolcra nő a volt The Shield-színészek száma.

A zenei montázsok is ütnek, mint a fene, a 60 perces hosszal sem lesz semmi gond, ha jól tudják feltölteni. Ígéretes volt a kezdés, a folytatás is garantálva van, még akkor is, ha a hivatalos berendelés egyelőre késik – semmi sem akadályozza meg Suttert, hogy véghezvigye az álmát és mindent úgy valósítson meg, ahogy elképzelte. Csak aztán el ne tolja.

195 hozzászólás Ne habozz!

Ingorion - 2013. 09. 15. 21:05

Sutter rögtön leszögezte, hogy nem szeretne semennyi politikát csempészni a sorozatba – még így, közvetve sem -, tehát nyilván “csak” annyi célt szolgált az a bizonyos jelenet, hogy bemutassa azt, amit eddig nem került prezentálásra… nevezetesen, hogy miket is kezdenek a vásárlók a klubtól kapott javakkal. Nekem bejött a húzás (már amennyire egy iskolai lövöldözés elnyerheti bármilyen épeszű ember tetszését), már csak azért is, mert pl. a Breaking Bad-ből mindig azt hiányoltam, hogy Walt egyszer sem szembesült direkt azzal, mit is tesz a kék-kristály a használóival.

Az évadnyitót én nem sorolnám a leggyengébbek közé, éppen csak az a baja, mint a “SO” óta mindegyiknek: nem ér fel a 3×01 iszonyatos profizmusához. Viszont a szezonban rejlő potenciált nézve megint minden adva van, hogy tartásk, vagy éppen megugorják az eddig iszonyatosan magasra tornázott mércét. Én továbbra is bízom Sutterben.

pumpika666 - 2013. 09. 15. 21:05

gemmát, meg ezt a farok marsallt lőjjék már le a francba!
irritál mind2

play93 - 2013. 09. 15. 21:07

Az iskolai lövöldözés célja szerintem egyértelműen az volt, hogy rámutasson, hova is kerülnek a fegyverek miután ők becsempészik. Ezzel eddig nem igen foglalkoztak, és döntő lehet a klub jövőjének szempontjából.

Anthonz - 2013. 09. 15. 21:09

Hát valóban nem az első részre akarta ellőni a puskaport, de ez szerintem nem is probléma.

Érdekesen volt megkomponálva az egész, sokáig a kissrác lehetett volna akár Jax fiatalkori énje is.

Az iskolai lövöldözés nem öncélú, inkább aktuális próbál lenni.

Marco Materazzi - 2013. 09. 15. 21:09

Nekem nagyon is tetszett a kezdés, Sutternek amúgy elég elborult elméje van, nem tudom mit szív de adhatna belőle . Annak amúgy nagyon örülök hogy nem úgy játszották ki a lapokat hogy Gemma küldte börtönbe Tarat. A lövöldözés elég váratlanul jött számomra, de kíváncsi leszek a hatásaira. Gondolom a fegyvert visszavezetik majd a klubhoz. A végén pedig a zenei montázs nagyon jó volt, mint sokszor máskor is már. Azt meg csak remélni tudom hogy a 7. évadra, a banda ellensége Michael Chiklis lesz, már csak ő hiányzik.

Wysa88 - 2013. 09. 15. 21:11

Én nem éreztem szétesettnek a részt, csak az az iskolai lövöldözés volt, ami kilógott belőle. Tara és Jax kapcsolata meg frankón elindult a lejtőn, ennek azért nem örülök.

Fermina_Daza - 2013. 09. 15. 21:12

én egyáltalán nem csalódtam a kezdésben, klassz kis sötét rész volt, lassan hömpölygő, baljós…csatlakoznék ahhoz, hogy vszű a klubtól származik a fegyver, amivel a gyerek lemészárolta az iskolatársait….

Marco Materazzi - 2013. 09. 15. 21:13

“Tara és Jax kapcsolata meg frankón elindult a lejtőn”

Engem ebben az zavart kicsit hogy nagyon az arcunkba nyomták az egészet, eléggé érezhető volt hogy Jax megfogja csalni, bár azt nem gondoltam volna hogy már a rész végén.

Masztodon - 2013. 09. 15. 21:15

ahogy olvasok kommenteket, mindenki ki van akadva. egyrészt a school shooting miatt, másrészt pedig mert Jax megcsalta az old lady-jét. előbbihez hozzátenném, hogy ez egy nagyon jó húzás volt szerintem. persze, nem kell szeretni, mert ha szeretnéd akkor elég beteg ember lennél, de a show szempontjából nagyon jó lesz. 2 fontos dologra rávilágít: hogy aki esetleg a nagy szeretetben kezdené elfeledni hogy a SAMCRO egy bűnbanda, annak jusson csak eszébe, hogy mik is történnek miattuk (ahogy azt Bruzsy is kifejtette). másrészt kicsit szerintem bemutat az amerikai médiának és embereknek, akik egy ilyen szörnyű eset után egyből Marilyn Manson-t vagy Eminemet hibáztatják, ha meglátják, hogy a lövöldözés napján hallgatta őket, csak mert olyan a zenéjük, amilyen. láthatjuk, hogy a kissrác vagdosta magát és mentális problémái voltak.

Fermina_Daza - 2013. 09. 15. 21:15

az is nagyon átgondoltnak tűnik nekem, hogy jax egy idősebb nővel jött össze (anyapótlék), nagyon is ki volt itt minden centizve… (játékpisztoly nero gyerekének etc.

4nd1 - 2013. 09. 15. 21:18

Nekem mindig azok a részek mondanak a legtöbbet, amikkor nem esik egy szó sem, csak a zene és a a tettek szólnak hozzám – ebben nagyon erős ez a sorozat.

human - 2013. 09. 15. 21:27

úgy látom mindenki így kezdte a SOA nézést

Neoprimitiv - 2013. 09. 15. 21:39

Előrebocsátom, hogy nem nézem (még) a sorozatot, de az iskolai lövöldözéssel kapcsolatban kint elég nagy botrány volt, akkora, hogy Sutter maga is megszólalt. A fentebb leírtak mellett azt emelte ki, hogy azt akarta megmutatni, hogy hiába próbálja a banda gyerekes tagja elválasztani a családot az “üzlettől”.

http://www.deadline.com/2013/09/fx-and-ptc-begin-their-dance-again-over-soa-season-debut/

TameOne - 2013. 09. 15. 21:42

Hát nem tudom, a kisgyerekes részen kívül én untam a ezt a részt, folyton megállítottam annak ellenére, hogy az első 3 évadot 1 hét alatt megnéztem, de én úgy érzem a 4. évad végénél ezt a sorozatot le kellett volna zárni. Az 5. évad se volt már nagy durranás számomra, valahogy az Opie-s dolog se mozgatott meg annyira. Általában még ha nem akarom akkor is végig szenvedek egy sorozatot, de nálam most jött el a kasza ideje.

m76 - 2013. 09. 15. 22:12

Sutternek igaza van, hogy csak azért mert egyesek kellemetlenül érzik magukat miatta még nem kéne “tiltani” egy-egy történet elem használatát. Gondolván itt az iskolai lövöldözésre. Hiszen akkor ennyi erővel rákos ember még kevésbé szerepelhetne a képernyőn, hiszen jóval többen vesztették el szeretteiket a betegség által mint ahányan lövöldözésben.

Azért mert nem beszélünk róla még létezik a dolog.

Ezzel kapcsolatban jegyezném meg, hogy a vér nem léte sorozatokban (általában) szerintem éppen negatív hatást vált ki, mint védené a gyerekeket. Hiszen pont azt sugallja, hogy nem is nagy ügy lelőni pár embert. Csak elterülnek azt kész.

A rész szerintem is inkoherens volt meglehetősen. Viszont a fenti véleményem ellenére, ill attól függetlenül. Én totálisan öncélúnak tartom a lövöldözős jelenetet. Ha valóban a klub megutáltatása lenne a célja ezzel sutternak az nem jött be. Én max akkor hibáztatnám emiatt a klubbot ha konkrétan ők adták volna el a fegyvert a gyereknek. Az, hogy az utcán kitől hova kerülnek a fegyverek egyáltalán nem az ő hibájuk. Hiszen ugyanekkora eséllyel kerülhet a kezébe hivatalos úton beszerzett engedélyes fegyver is. Ugye a legutóbbi esetben irl is legális feggyverrel követték el a vérengzést, én úgy emlékszem.

Clay árulása szerintem meg teljesen érthető. Ha van kiút miért választaná a halált? Még akkor is logikus lépés lett volna ez, ha soha ezelőtt nem ment volna klub hátamögé.

Irodai Patkany - 2013. 09. 15. 22:25

Szerintem bőven alulmúlta a sorozat színvonalát ez a rész. Ha ezt látom először, tuti nem nézem tovább. Shutter olyan, mintha valami szadista lenne, mutassunk jó sok erőszakot, egymás után, értelmetlen, súlytalan, csapongó stílusban. Nem úgy, mint korábban, ahol az erőszak sokszor katarzisal párosult. És az iskolai mészárlásnál egyébként fröcsögött a vér, mintha kecsapos üvegből locsolták volta az ablakokra. És a Juice-os szál az mi volt már? Így kell visszanyernie a helyét a klubba, hogy valaki megveri? Ennyi? Utána már együtt iszogatnak és minden okés? Ez is csak azért kellett, hogy valakit megverhessenek a képernyőn, értelme nem volt. Semmi dráma nem volt benne, ahogy a részben sem sok. És a Tig-es dolog is mi már? Hülye ez a szerecsen? Nem emlékszik, hogy járt a főnöke, mikor Tig fejét kérte Jax-től?

peet - 2013. 09. 15. 22:27

Ha már iskolai lövöldözés, az ottani híradókat mikor fogják baszogatni? Nap mint nap ömlik az erőszak és a mocsok belőlük, de ez egyik hülyének nem jut eszébe, állandóan csak a szórakoztatóipar.

Amúgy Sutternek elég rossz gyerekkora volt, szóval teljesen érthető ez a sötét fantázia amit birtokol.

sziki - 2013. 09. 15. 23:47

Nekem nagyon tetszett ez a rész is. Eszméletlen színvonalat hoz ez a sorozat. Idén daráltam és óriási hatással volt rám. Mindig nézni és nézni akartam az új részeket.

winnie - 2013. 09. 16. 07:04

peet: ez teljesen OFF és nem itt kell kitárgyalni, de a híradó ügynek érdemes lenne utána olvasnod. az nem fikció. az általában valóság. az nem a híradó bűne, ha csúnya dolgok történnek. a híradók jó esetben megmutatják. és lehet választani, hogy akarod-e nézni.

rendel - 2013. 09. 16. 09:25

Igen ez az első rész nem volt valami erős kezdés, gyenge volt.
Mintha kizökkentek volna a ritmusból, szét volt esve az egész rész. Remélem gyorsan összekapják magukat.

Bagosz - 2013. 09. 16. 09:35

Sajnos valóban lehetett unni a részt,kicsit erőltetettnek tűnt.
Az iskolai lövöldözés meg túl kampánycélú.Kicsit túl sok szálat,eseményt próbálnak beletenni,de ettől olyan lesz,mint az elsózott leves.

pomiisodst - 2013. 09. 16. 09:56

nekem az lenne az óriási, ha a hetedik évadban michael chiklis mint vic mackey, FBI térne vissza 8)

Don'tfuckwithJaxTeller - 2013. 09. 16. 10:06

Hasonlóan ambivalens érzésekkel álltam fel a rész után, mint amiket itt többen megfogalmaznak. Sutter önkínzása/csonkítása lassan olyan lesz, mint a South Parkban Kenny állandó kivéreztetése, inkább komikus, mint drámai már. Azzal együtt, hogy sikerül kellően gusztustalanul tálalni alkalomról alkalomra.

Lehet abban valami, hogy megpróbálják árnyalni a klubot, más színben, más oldalról feltüntetni, és nem zárom ki, hogy kezdettől fogva ez volt Sutter célja, de miután hallottam már a Breaking Bad-ről és Vince Gilligan-ről elismerően nyilatkozni, bennem mindig felmerül egy rossz deja vu, nevezetesen, hogy Sutternek nagyon megtetszett a csináljunk a jófiúból rosszfiút.

Jax persze sosem volt igazán jófiú, viszont megvolt benne a legkisebb királyfi érzés, meg ugye “jó útra akarja terelni a klubot, mert ez J.T. öröksége”. Meg egyébként is egyfajta modernkori Hamletnek volt eladva az egész, ahol Clay a gonosz, aki megöli az öreg királyt és elveszi a trónját meg a nejét. A legutóbbi évadban meg már ott tartottunk, hogy majdnem Clay-t kell sajnálni, mert hogy elbántak vele, miközben Jax-et jelentős mértékben korrumpálja a kalapács és a személyes tragédiája.

A megcsalás is olyan olcsó volt, mert nem szentek ezek a motorosok, amikor az első évadban le akarta rázni Tarát, akkor úgy intézte, hogy rajtakapja in flagranti. Viszont annyira messziről üvöltött már, annyira kiszámítható volt az egész, hogy már akkor nyilvánvaló volt számomra, amikor először leült a csajjal és egymásra néztek. Onnantól fogva a “legmeglepőbb” húzás az volt, hogy még az epizód végén egymásba csúsztak. Tignél ugyanez: egyszerűen érezhető volt, hogy lesz valami gebasz, ami erőszakkal ér véget. Clay árulását már az előzetesek kvázi elspoilerezték, szóval számomra elképesztően kiszámítható volt az egész, ahhoz képest, hogy Sutter úgy harangozta be, hogy az eddigi legdurvább nyitány lesz, semmivel sem tudott igazán meglepni.

A Breaking Bad-ben viszont pont az a jó, hogy Walterre csak most, a végén szakad rá a tetteinek a súlya, most szembesül a következményekkel, az egész arról szólt, hogy az önámítása és a tagadása hova vezeti el. Számomra a BB mostanra egyértelműen megelőzte a SoA-t minőségben.

lostfanka - 2013. 09. 16. 10:43

Nos egyet kell ertsek az elottem szolokkal hogy ez a resz sztem is mar sok volt, az egesz reszen vegig vonult a beteg ertelmetlen eroszak abrazolasa. Pont egy szadomazo buliba kellett menni igazsagot szolgaltatni, Sutternek mutatni kellett hogy eppen sajat magat kenyeztetik hatulrol a bortonben, mikozben folyik a nyala. Az iskolai lovoldezsnel nalam egybol leesett hogy ennek az a celja hogy raebresszen bennunket hogy a SoA valojaban egy bunszervezet es nem nagyon kellene oket szeretnunk.

A masik dolog ami engem duhitett, es mar a Shield is eszrevettem hogy ugy szandekosan alkotnak problemakat a semmibol. Ugye a mostani foszal az hogy itt van ez a rendorbiro, akinek hogy hogy nem pont Otto olte meg a feleseget aki hogy hogy nem pont a bortonben volt apolo. Micsoda veletelenek…

Egyebkent a rendorbirot alakito szineszt mar a Terriersben is imadtam.

lostfanka - 2013. 09. 16. 11:40

Ja igen es meg annyit hogy Sutter ezzel az iskolai lovoldezessel elerte hogy tuti nem kapja meg a hon ahitott Emmy dijat:)

horka - 2013. 09. 16. 15:34

Sutter jól csinálja, semmiféle “értelmetlen” erőszak nem volt az epizódban. Pusztán az történt, hogy a SAMCRO “kereskedelmi tevékenységének” szerves részét és logikus, azonnali következményeit jelentő öldökléseket és erőszakot különféle okok miatt eddig nem (vagy nem jelentős mértékben) mutatták meg a sorozatban.

Nyilván főleg azért, mert nem akarták hagyni, hogy az esetleges nézők egyből elhatárolódjanak magukban a karakterektől és magától a történettől (azaz még kibontakozása előtt megbukjon a sorozat) amiatt, hogy szembesülnek azzal: a szimpatikus, dögös motorosok valójában a gyilkossággal (is) kereskednek. (Sosem vadászfegyverekkel csencselnek, hanem olyan eszközökkel, amelyek elsődleges célja más _emberek_ megölése. A vásárlóik pedig sosem törvényes erőszakszervezetek.)

És akkor még egy szót sem szóltunk a heroinüzletről, a nyíltan terrorista szervezetekkel, illetve az orosz (stb.) maffiával, a kartellekkel való kapcsolataikról…

Ezek nem azért szennyes dolgok, mert a törvénykönyvek vagy a zsaruk azt mondják, hanem önnön jogukon gusztustalanok. – Értelemszerűen nem erőltetheti ennek megmutatását egy showrunner már a kezdet kezdetén, ha azt szeretné, hogy még a következő hónapban is legyen munkája…

Más: Juice összeverése. Nagyon is korrekt és jogos jelenet volt. A kőkor óta az összes harcos/férfitársaság, militáns szervezet rituáléjának szerves részét képezi valamilyen erőszakos beavatás. (Aki még az átkosban volt katona, annak nem kell ezt magyarázni.) De gondoljatok csak arra a korábbi jelenetre, amikor Kyle hátáról forrasztópákával leégetik a klántetoválást… Ugyanaz pepitában.
Az árulást egyébként is általában halállal honorálják az ilyen szervezetek, szóval Juice kimondottan piszok mázlista és protekciós, mivel csak egy megtisztító jellegű összeverést kellett átvészelnie.

peet - 2013. 09. 16. 17:10

Winnie, látom az elkerülte a figyelmed, hogy mégis milyen nagy mértékben vannak befolyással az őket néző publikum világnézetére minden egyes adással. Márpedig az az ő bűnük, ha az adásuk fele erőszak. Érdemes lenne átgondolnod.

Quiddy - 2013. 09. 16. 17:21

Akkor nézd meg újra a rész végét mert rendesen fröcsögött a vér az ablakra! És a rész végi zenés montázs szerintem az eddigi legjobb.

emeric - 2013. 09. 16. 17:30

Nem volt rossz rész, viszont nekem túl hosszú volt. Egyszerűen nem éreztem azt, hogy az a plusz 15-20 perc pluszt adott volna sorozatnak. Bőven elég lett volna a szokásos 40-45 perc.

Quantumleap - 2013. 09. 16. 17:43

Én majdhogynem biztosra veszem, hogy ebben az évadban is meghal majd valaki olyan, aki a sorozat legeleje óta szerepel.
Amúgy én, amikor az epizód elején először megláttam a szőke kiscsákót, azt hittem, hogy egy flashback-ben vagyunk, és Jaxet látjuk gyerekként. Erről most eszembe jutott, hogy a következő (elvileg utolsó) évadra behozhatnának flashbackeket Jax gyerekkoráról, az apjával és Gemmával egyetemben (a Harmadik műszak-ban csináltak ilyet az egyik rendőrszereplővel és annak apjának halála kapcsán). Elvégre Jax azt még nem tudja, hogy Gemmának is köze volt a halálához, tehát ez a dolog még elvileg leleplezésre vár. Meg szerintem sok néző szeretné vizuálisan is megszemlélni a múlt eseményeit.

masvidal74 - 2013. 09. 16. 19:11

Az én emlékeim szerint fröccsent a vér az iskolai lövöldözésnél… Mondjuk nálam ez már nem oszt, nem szoroz, a negyedik évad végén valami elveszett a sorozatból. Én egyébként pont azt mondom, hogy Kurt Sutter nem elég tökös. Hiába a sok erőszak, a sorozat történetében hatalmas lyukak tátonganak, amikről ugyan sok szó esik, még sem merik meglépni. Az utóbbi pár évadban folyamatosan arról pofáztak, hogy Jax és Tara elköltözik Charmingból, semmi sem állhat az útjukba, aztán még mindig ott élnek. Clay megölése ugyanez. Gondolom idén is téma lesz, mivel Clay köpni fog, úgyhogy Jax majd nagyon ki akarja iktatni az öreget, de ebből valószínűleg megint nem lesz semmi.

Zsanna - 2013. 09. 16. 19:34

Nekem nagyon tetszett. Várom a folytatást! Kíváncsi vagyok, mi sül ki az egészből…

kempmove - 2013. 09. 16. 21:07

Remélem úgy nem ér véget a sorozat, hogy Gemma torkát nem vágja el vki…
A vén tyúk meddig húzza még?

Most eléggé drukkolok a marsallnak, hogy üsse-vágja a bandát, annak külön örültem, hogy Sutter-t a börtönbe szenvesztik a fekák reggelente.:D
Hogy élvezhette azokat a jeleneteket Sutter.:D

Amúgy jó a sorozat, korábban gyűlöltem Clayt, mikor lövik már fejbe, de mostanra meg nem bánnám ha visszatérne, helyretenné a dolgokat.

Várom azt is mikor Tig-et leszállítják a fekának, az a Tig már mkinél jobban megérdemli a kampót, meddig húzza az is?

Tipikus ellendrukker vagyok a sorozatban, én már ezért nézem főleg.:))

Irodai Patkany - 2013. 09. 17. 01:49

@horka: pont ez volt a baj Juice felpofozásával amit leírtál. Súlytalan, mert ezek után néhány pofon nagyon nem számít. Csapongó, mert ahogy behozták a “Juice-nak ki kell érdemelnie a helyét” szálat, rögtön el is intézték egy veréssel, ami SoA szinten nagyon ritkán fordul elő, hogy kvázi “kreálnak” egy problémát, majd három jelenettel később “megoldják”. Én biztos voltam benne, hogy Chibs kijelentése majd jó pár rész múlva fog odabaszni szerencsétlen Juice-nak, és jóval keményebben. Plusz, nagyon úgy néz ki, hogy az egész Juice ügy csak egy piti ürügy volt, hogy újabb erőszakot, vért mutassanak a képernyőn, hogy ne teljen el úgy öt perc, hogy valakinek nem esik fizikai bántódása.

egy igazi szakember - 2013. 09. 17. 08:46

Sajnálattal látom, mi lett a kedvenc sorozatomból.

Esztelen, aberrált jelenetekkel teli erőszak áradat.

Valaki írta még a 3. évad környékén, hogy ő azért nézi a sorozatot, hogy lássa a pusztulását ezeknek a söpredékeknek, mely a SAMCRO és az azt körülvevő környezet. Akkor még felháborított ez a szemlélet, de lassan igazolást nyer. Nincs már ebben a sorozatban semmi szerethető, ettől még mindig nagyon jó lehetne!

Értem én, hogy élethűen szeretnék bemutatni a dolgokat, de erre azt mondom, megérett ( lassan ) a sorozat a kaszára, és a világ ( gyorsan ), ha ez az élet, ez az értékrend.

egy igazi szakember - 2013. 09. 17. 10:24

Bruzsy

Én pont az látom a sorozat legnagyobb hibájának ( az elejétől nézem ), hogy túl sok szálat hagynak megoldatlanul, folyamatosan ömlik a szar ( 4. évadtól ez a jellemző ), ami már túlzás, és értelmezhetetlen.

Az első 3. évad gyönyörűen fel volt építve, a lassú kezdés ellenére, bemutatva a szereplőket, a környezetet, a jó és rossz dolgokat.

A 4. évadtól olyan szintű ámokfutásba kezdtek Sutterék, ami már teljességgel értelmezhetetlen.

Folyamatosan áramlanak a problémák, melyek nagy része, láthatóan megoldhatatlan a klub és az egyének számára is. Ezzel előrevetíti a totális pusztulást, amivel esélyt sem ad Jax tervének, hogy kivonja a klubot a fegyver üzletből, mellyel beteljesítené apja céljait, amivel láthatóan ő is azonosult.

Most megint behoztak új szereplőket, új gondokat ( lásd iskolai lövöldözés – ne tévedjünk, a fegyver mellyel a srác lövöldözött a Sons-tól származik – addig Clay még mindig él és kavarhatja tovább a szart.)

Jax azt is benézte, hogy Tig megúszhatja a dolgokat, de Tignek sem kellene már élnie, ha csak nem a SAMCRO totális elpusztítása a cél!

Biztos bennem van a hiba ( szentimentális vagyok? ), de én abban bíztam, hogy Jax és az őt pártolók, valahogyan kivezetik a klubbot az egyre sötétedőbb mélységből, tisztán látszik, hogy ez nem fog meg történni,és itt ötlik fel bennem Ope mondata a sitten:

” Nem unod még? Valahogy már nem buli ez az egész. Hajszoljuk a lóvét, amit mind arra költünk, hogy életben maradjunk. ”

Ezért értelmetlen a 4. évadtól az egész SOA. Nekem rajongónak.

Ettől függetlenül, még mindig az egyik legjobb a műfajában, bár igaz rá a kevesebb néha több.

Bocs a hosszért.

Fermina_Daza - 2013. 09. 17. 10:36

Szakember, igazad van, sztem sok mindenben: elég lett volna 5 évadnyi cselekmény (a kevesebb, mindig több), de azt sztem már az elejétől tudni lehet (én az l. évadot annyira nem bírtam, a 2-tól kattantam rá), hogy ez egy Hamlet-parafrázis, vagyis a pusztulás elkerülhetetlen… a végén jön Fortinbras, és átveszi a birodalmat (lehet, épp Colette az), de előtte még Clay (Claudius) és Gertrudis (Gemma) is kampó… sőt, ha a legismertebb motívumok visszaköszönnek, Ophelia is bekattan…

Fermina_Daza - 2013. 09. 17. 10:46

ja, és a Hamlet is 5 felvonás..:-))….

Masztodon - 2013. 09. 19. 17:00

tetszett ez a 2. rész. szerintem clay tervez valamit, hatalmasat csalódnék, ha tényleg elárulná a többieket…

amúgy csak szerintem combosodott meg kicsit tara? :D

zdawg - 2013. 09. 20. 01:36

Onnantól kezdve, hogy a negyedik évad fináléjában egy tolvonással kiherélték Danny Trejo és Benito Martinez karaktereit, lejtmenet van. Sutter ráadásul teljesen öncélúvá teszi a sorozatot, van bár benne gyilokpornó, tükörbaszás (pardon my french) meg minden baromság, csak éppen egy valamit felejt el: tökös lenni. Clay karakteréhez betegesen ragaszkodik, így képtelen volt a kiüresedett embert méltó módon elbúcsúztatni, ehelyett kapott egy akkora klisét, amit három kanyarral előtte az is látta, aki síkhülye. Ennél nagyobb klisé már csak az lesz, amikor Clay húz egyett és átvágja Toricot. Többen említették, hogy a mennyiség a minőség rovására ment. Ez bizony így van, normális esetben 5 évad alatt el lehetett volna mesélni azt, amit úgy néz ki hét évadra húz el. A Shield párhuzam adott, de úgy látszik Sutter nem tud felnőni az “előd” nagyságához, ott minden nagyon a helyén volt, itt pedig néha már annyira öncélúan akar sokkolni a különböző erőszakos megoldásokkal, hogy önmaga paródiája lesz a SoA. Sajnálom nagyon. Nyilván maradok a végéig, ha már eddig eljutottam, de itt már pár évaddal ezelőtt valami nagyon elveszett…

zdawg - 2013. 09. 20. 01:36

hopp egy posztomat megette a rendszer, majd ránéznétek? köszi :)

VanillaSky - 2013. 09. 20. 09:19

“Sutter ezzel akarja elérni, hogy kicsit elkezdjük gyűlölni a klubot, hogy még antipatikusabbá tegye Jaxet, szurkoljunk kicsit a bukásáért ”

Ez érdekes felvetés, mármint valakinek 5 évad kell ahhoz, hogy egy közönséges bűnözőkből álló, néhol bestiális és deviáns elemeket felvonultató emberi hulladékokat ne kedveljen? (persze csak a fikció szintjén, nem mint színészeket) Komolyan?

A részből egyértelműen a Jax hasonmás kis srác szótlan “útja” jelentette az üde színfoltot és a zeneválasztás is elsőrangú volt. Sutter pedig a fallosz rossz végére került, végre!:) Még 1-2 hátravan, de azért “jó” ezt látni. Tara is elkezdte pokoljárását, innen neki sem lehet visszaút!

Ketket - 2013. 09. 20. 11:45

Szerintem ezzel a nyitással nem sikerült aratni. Konkrétan felfordult a gyomrom az elejétől a börtönös nyáladzós jelenetnél, ez úgy megülte az egész részt, nem volt 2 “nyugodt” erőszakmentes pillanat, ilyen töményen már nagyon nehezen fogyasztható. Komolyan az is felmerült bennem, hogy kaszálom az egészet a picsába…

Sigismundus - 2013. 09. 21. 09:48

Sok mindent felsoroltatok, ami hibája a sorozatnak, nagyrészt igaz is mind. Amivel különösen egyetértek, és több évad óta így gondolom, hogy Sutter nem meri a kedvenc fő karaktereit kinyírni. Ha valami lövöldözés van akkor vagy egy-egy szövetséges mexikói, északír, vagy épp újonnan beállt nomád hal meg, na meg ártatlan járókelők. A fiúk mindig megússzák nagyrészt ép bőrrel, pár karcolás a állon, lövés a vállon, mint egy 80-as évekbeli krimiben a zsaruk.
Ha nagy ritkán nem redshirt esik ki, akkor az csak olyan jelentéktelen mint Opie első felesége (akit Tig ölt meg, Clay parancsára, ha még emlékszünk), vagy az öreg Piney aki amúgy sem volt főszereplő, a legnagyobb balhék idején is több epizódból magyarázat nélkül hiányzott. Meg Opie, hogy a családi tradíció meg ne szakadjon.

Másik a korábbi évadokban, de most is gyakran annyiból áll a problémamegoldás a fiúknak, hogy idemotorozunk, odamotorozunk, beszélünk ezzel tárgyalunk azzal, megverjük, fenyegetjük, lelőjük amazt és egy óra alatt rendeződött a dolog. És ezt a mintát egy tucatszor eljátszották, de ezt már láthattuk a Shieldben is, onnan jött ez a klisé.

egy igazi szakember - 2013. 09. 21. 22:10

Na ezt a második részt le sem kellett volna játszani!

Remélem nem jut “Dexteri” mélységekbe a sorozat, mert ez az évad nyitány, ezzel a két résszel katasztrófálisra sikeredett.

sziki - 2013. 09. 22. 13:47

nekem továbbra is nagyon bejön a sorozat.

Quantumleap - 2013. 09. 25. 11:24

Hogy egy korábbi évaddal kapcsolatban legyen egy kérdésem: Amikor Belfastba “átruccantak”, az emlékszem, nekem egy kicsikét irreálisnak tűnt. Az nem maradt meg, hogy mivel is mentek?

egy igazi szakember - 2013. 09. 25. 14:15

Elliott Oswald árú szállító gépével repültek UK-be.

Quantumleap - 2013. 09. 25. 17:24

egy igazi szakember: Igen, így már beugrott. De az akkor is érdekes, hogy a részleteket nem mutatták, hogy miképp tudták magukat ellenőrzés nélkül becsempészni az országba (pláne Észak-Íro.-ba). Csak egyszer itt voltak, aztán ott, majd újra itt. Erre én pont kíváncsi lettem volna.

Sigismundus - 2013. 09. 27. 20:06

6×03- Nem igazán jó húzás szerintem, ez a rendőrbíró-lelőtte-callgirl-t húzás, szerintem. Az oké, hogy nagyon a fickónak áll minden zászló, ő van offenzívában, és ezért kellett valami amitől gyötri majd lelkiismeret, amitől ő is tart majd. De ez, valahogy túl egyszerű.

A többi viszont nagyon ott volt. Tig sztorija, érthető volt hogy egy újabb indulatgyilok miatt Jax már nem tűri tovább a merényleteket, de azt hittem hogy a perzsák jönnek érte. De Sutter képes lesz, és nem öleti meg, csak kínoztatja, és valahogy túléli az évadot..

A hajós leszámolás is jó volt, ennek az ex-zsarunak van esze meg stílusa. Kíváncsi vagyok a végére szövetséges lesz a SOA-nak vagy ellensége? Gemma pisztolya is olyan, amit az ellenségének ajándékoz az ember.

Clay meg, megint megúszta…

fcb1899 - 2013. 09. 27. 22:26

Clay karaktere már rohadt unalmas, a sorozatból kiveszett a hangulat, az elvesztett karaktereket nem képesek pótolni. Mióta Jax is a “rossz” útra lépett valami nagyon megváltozott a sorozatban, rossz irányba. Az értelmetlen brutalitáson kívül egyszerűen semmi pluszt nem látok a sztoriban. Vagy eddig is ilyen volt, csak mivel daráltam nem tűnt fel? Mindegy igazából, nem gondoltam hogy ezt fogom mondani, de ha most Tiget is kinyírják, én kiszálltam.

Dr Tie - 2013. 09. 27. 23:42

Nagyon sajnálom, hogy ez végül bekövetkezett… csak elárulta az egyik társát Jax… semmivel sem jobb már Clay- től sőőőt talán még sokkal rosszabb… Ez szerintem is már a teljes lejt menet… Végig fogom nézni ez nem kérdés, csak elszomorit, hogy egy ilyen jó sorozatból eljutottunk ideáig… már az a baj nincs olyan karaktere a sorozatnak aki legalább próbálna jó lenni (csak Boby, de ő nem túl fontos.

marcilu - 2013. 09. 28. 15:49

Csak beállok a sorba. Szomorú a lejtmenet.
Jax-et esetleg meg kellett volna sajnálni, mikor észrevette, hogy a k*rva, akit megdugott, egy maffiafőnökkel kefél? El kellene hinni, hogy Wendy terve az volt, hogy fegyvert szerezzen Gemmától?
Az egyetlen jó dolog hosszú ideje Jax és Tara szerelme volt, de mostanra annak is vége. Nagyon szomorú ez így…

egy igazi szakember - 2013. 09. 29. 11:18

Elkezdődött a 6. évad, kellett hozzá 3 rész.

Ettől függetlenül, egyetértek mindenkivel, itt már semmi jóra nem lehet számítani, a sorozat elvesztette a “báját”, eluralkodott rajta az értelmetlen erőszak.

Értem én, hogy dráma a műfaj, de az értelmetlen pusztításra és pusztulásra nem igazán vagyok kíváncsi, szerintem úgyis lehetett volna komoly drámát csinálni, hogy közben Jax megvalósítja JT örökségét.

fcb1899 - 2013. 09. 30. 16:49

Majd ha valaki megnézte a 4. részt, spoiler jelzés után egy egyszavas válaszban írja le hogy Tig túlélte-e. Köszönöm!

vader - 2013. 10. 01. 13:17

Üdv, még a 6×02 promo-jában volt egy jelenet, amikor elégettek vmit, az még eddig nem volt és ott Tig is szerepelt, úgyhogy valszeg nem hal meg.

Robi - 2013. 10. 02. 10:06

Way to go, Otto.

Robi - 2013. 10. 02. 10:07

“szerintem úgyis lehetett volna komoly drámát csinálni, hogy közben Jax megvalósítja JT örökségét”

Dehát éppen azt csinálja, és ez az ára…

wondorog - 2013. 10. 02. 14:33

Ez valami kegyetlen durva rész volt, amikor Phil-t fejbelőtték, fél percig csak meredtem a képernyőre, az ilyen felvezetés nélküli halálok, mindig nagyon tudnak hatni rám.
Otto-nak is annyi, a marsallnak is, kíváncsi vagyok innen hova tovább, azt hittem Toric még jó ideig szorongatni fogja őket.

Masztodon - 2013. 10. 02. 17:45

7. évadra el tudnék képzelni valami jó kis harcot az Irish Kings ellen.

hirnalon - 2013. 10. 03. 02:38

Ehh, pont a marsallt nyírták ki, pedig ő melegíthette volna fel a talajt igazán Jackie boyék talpa alatt… Igazából most már nincs is olyan, akinek szurkolni lehetne… már csak Bobbyra vagyok kíváncsi, hogy mit akarhat vajon.

Amúgy egyet értek a felettem szólókkal, kezd túlzásba esni Sutter, ami a brutalitást illeti.

egy igazi szakember - 2013. 10. 03. 08:44

Nem JT örökségét, hanem hagyatékát, bocsi.

spancech - 2013. 10. 03. 09:13

Nagyon jó rész volt.A brutalitásról meg annyit, hogy szerintem eddig is volt benne elég, meg ugysem kisgyerekeknek szól ez a sorozat…

Thrasher - 2013. 10. 03. 22:58

ejha.

a rész elején húztam a számat, hogy megy a megszokott huza-vona, Clayt kinyírhatnák, de persze, hogy nem, inkább beszervezik, Tiget kinyírhatnák, de persze, hogy nem, inkább… beszervezték őt is? Jax ellen? nem lennék meglepve.

aztán viszont… nem tartozok azok közé, akik automatikusan jónak tartanak egy epizódot, ha kinyírnak benne valakit, de szerintem pont az SoA-nak nagyon kell ez néha, különben a folyamatos csiki-csuki miatt nem lenne tétje semminek.

azért voltak butaságok, Jax nem szól be fekáéknak, amiért ilyen helyzetbe hozták Tiggel szemben, ahogy Toric még látványosan hátat is fordít Ottonak, de nagyon érdekes lett most a helyzet

sziki - 2013. 10. 05. 09:22

A Marshall elpakolása az útból kicsit korainak tűnik. Most sem fukarkodtunk a halálokat illetően.
Szegény Phil…Ellentétben Sutter karakterének már megváltás volt a halál.
Mostanság szoktam nézni péntek esténként a SoA-t az RTL-n. Még szinkronnal is jó érzés visszanézni az első évadot.
Egyelőre egyébként nekem is több a gyilkolászás, mint a konkrét szálak boncolgatása. De talán most már erre is sor kerülhet a következő részekben.
Az írek maradtak, a zsaru ment. Most már akkor remélhetőleg kapunk egy főszálat. Egyébként a hetedik évaddal tényleg érdemes lenne lezárni a sorozatot.
Clay sorsa nem tudom meddig fog húzódni, de úgy érzem ő is valami victim lesz a végén, pozitív értelemben.
Bobby minél hamarabb visszatérhetne.
Amúgy annyira jók a karakterek ebben a sorozatban, hogy én már ezért is imádom. Tig nekem továbbra is nagy kedvencem.
Sajnálom, hogy a saját humor mostanság kicsit kiveszett belőle.

Sigismundus - 2013. 10. 05. 10:08

6×04. A szokásos megintek.
Tig megúszta, Clay megúszta, megint valami váratlan kis alkuknak köszönhetően. Megint nem a főbb szereplők közül halt meg valaki hanem egy újonc meg a Phil.. Megint két odagurulásal megoldottak megint egy komoly problémát, a neonáci csapat feltünt és eltünt,+ a KG9-esek, 60 percen belül. Ottó meg Toric, hát, ez megint túl simán ment azért. Hátat fordít húga gyilkosának miközben annak szabad mindkét keze? Toric maradhatott volna, szerintem is, főleg hogy Roosevelt seriff elkezdett gyanakodni kissé.
Öszintén? Tara és Wendy akciója volt csak meglepő, amire nem számítottam, hogy a két nő össze kezd dolgozni.

A végén a viking temetés jó volt, nem írom azt hogy méltóságteljes, de jó volt. még arra is volt figyelmük hogy szegény Philnek két láda jusson.

Sigismundus - 2013. 10. 05. 11:06

Jut eszembe, Toricnak azért kellett most és így meghalnia, mert ha Ottó meg is hal, (aminek igencsak ideje volt) Toric meg túléli akkor beküldheti még Clayhez Ottó kis látogatóit, az meg hogy nézett volna ki, egy főszereplővel szemben? Így viszont nincs több Clay kínzás, vallomástétel érdekében, csak várnia kell.

jjncaa - 2013. 10. 05. 12:26

Toric nagyszerű karakternek indult, nem tudom miért kellett aztán hirtelen drogfüggőnek meg hidegvérű gyilkosnak beállítani, így mondjuk abszolút nem sajnáltam, hogy gyorsan ki is írták a sorozatból…

Kerék - 2013. 10. 05. 12:39

Hatalmas volt a 4. rész, mikor Philt megölték, teljesen ledöbbentem, kár, mert bírtam a srácot :/

Viszont, amikor Toric meghalt..az zseniális volt, Ottot sajnálom, de ideje volt már.

Évadnyitóhoz visszatérve, szerintem is gyengébb volt a többitől, de muszáj volt, fel kellett vezetni az új konfliktus helyzeteket-> így jöttek képbe a KG 9-esek, emiatt ölték meg az írek a SOA tagokat és ki tudja mi lesz még ebből.

Szóval a legjobb sorozat amit valaha láttam, részről-részre jobb. :D

egy igazi szakember - 2013. 10. 06. 08:53

Kezd egyre szánalmasabb lenni a sorozat!

Sajnos Sutter egyre logikátlanabbul kavarja a szart.

August szól Jaxnek, kell neki az ír fegyverüzlet ( megválthatja vele Tiget is ), erre mikor beszélnek az írekkel Jax fel sem ajánlja, hogy van helyettük más akivel folytathatják az írek a fegyver bizniszt, hanem új háborút generál, aminek azonnal áldozatai lesznek.

Nem igazán tudom sajnálni egyik tagot sem, ha Clay vagy Tig vagy mindkettő leadta volna a szerelést az már tökös lépés lett volna.

A marshallt is ezért behozni, hogy néhány résszel később kiiktassák, értelmetlen volt.

Az meg lassan a szánalmon is túl mutat, hogy a szedett- vedett SOA, belső ellentétekkel, mindenkit mindig kivégez, eltakarít az útból. Most majd az IRÁ-t is elfújják, mint a port. kac, kac, kac

Le kellene már szállni a földre az íróknak, mert ez így tragikomikussá kezd válni.

vader - 2013. 10. 09. 12:36

Az a legnagyobb baj a sorozattal, hogy Sutter látványosan nem tud mit kezdeni Clay-jel. Nincs olyan indok, ami szerint életben kéne maradnia (ugyanez a helyzet Tig-gel is), de szükség lesz rá a végjátékban, így Sutter szarabbnál szarabb módokon menti ki őt mindig a bajból

2SY - 2013. 10. 09. 20:57

Bruzsy,Human,Winnie ide lehet írni az aktuális résszel kapcsolatosan is vagy majd lesz külön poszt. Csak azért kérdem hogy ne írjak ide megint aztán nem jelenik meg valamiért.

Masztodon - 2013. 10. 09. 23:31

Na, a legújabb rész kifejezetten jó volt, az évad eddigi legjobbja. A klubházat nagyon sajnálom, elég sok awesome dolog volt ott, hiányozni fog.

danNN - 2013. 10. 09. 23:46

Az asztalt mentsétek gyerekek, az asztalt! Egyre jobb az évad.

winnie - 2013. 10. 10. 08:49

2sy: ez a fő kibeszélő. epizódposzt még nem tudni, hogy lesz-e.

2SY - 2013. 10. 10. 10:59

Az évad eddigi legjobbja volt az 5. rész szerintem szóval nagyon várom a folytatást.
Arra mondjuk kíváncsi lennék hogy a börtönben a Gemmával történt dolgok tényleg az őrök akarták vagy Clay intézte az egészet.
TM R.I.P és innen lesz szép nyerni:)

SG - 2013. 10. 10. 15:11

Na ennyit az asztalról, amit menteni kéne :D :D :D

marcilu - 2013. 10. 11. 16:41

6×5
Ez a robbantásos dolog szép volt, jól felépítve, utoljára még mutattak a részben zenés montázst az ott összegyűlőkről, láttuk teljes szépségében az asztalt…
A Clay-Gemma-börtönőrök jelenet viszont megint a fölösleges erőszak körébe tartozik. Korábban már láttuk, hogy a börtönőrök férgek, nem is egyszer. Azt, hogy Gemma befejezte Clay-jel, azt is tudjuk. Esetleg arra lesz jó, hogy Nero rágódhasson rajta. De ez is öncélú, ha végül túlteszi magát a dolgon…

Sigismundus - 2013. 10. 11. 21:53

Bakker, én valahogy mégsem tudok felhőtlenül örülni, hogy volt egy látványos robbantás a klubházban. Az írek, hogy-hogynem, hagyják, egy feltűnő lóherés toll legyen szem elött.. Sutter nagyon védi őket, most sem halt meg senki sem, igaz?

A Clay-Gemma jelenet a börtönben szerintem Clay műve volt, a Mad King könyv erős utalás volt arra hogy őt tartják az írek a királynak.

Wysa88 - 2013. 10. 12. 11:40

Hát ez egy nagyon jó rész volt, sok WTF pillanattal, remélem most már tartják ezt a szintet.

Wysa88 - 2013. 10. 12. 11:41

Ja és én is simán elképzelhetőnek tartom, hogy Clay szervezte meg a börtön-szexet…

deku82 - 2013. 10. 12. 14:16

Mindenki szerint ennyire aljas Clay? Bennem is felmerült, hogy ő intézte.
A bombát egy söröshordóba rejtették, ugye?

egy igazi szakember - 2013. 10. 12. 14:47

És most hogyan tovább?

Nem tetszik ez nekem sehogy sem.

Arról meg tényleg ne beszéljünk, hogy a robbantásnak, megint nem volt áldozata.

beforesunset - 2013. 10. 13. 01:16

Ne nézd, ha ennyire rühelled.

Kahlan - 2013. 10. 13. 12:56

Úristen már öt éve? Mintha tegnap lett volna! De öreg vagyok XD :D

egy igazi szakember - 2013. 10. 15. 13:13

Ember én nem rühellem, ez volt a kedvenc sorozatom, csak fáj a szívem, attól, amivé lett, úgy érzem, nagyon nem érted miről beszélek, de szerencsére többen értik és egyetértenek velem sok dologban.

winnie - 2013. 10. 15. 13:38

legnagyobbat mindig azok csalódnak, akiket nagyon szeretnek valamit. aki csak nézi a sorozatot, abból általában nem vált ki nagy ellenérzéseket. szóval teljesen érthető a dolog. és az is, ha valaki nézi a nagy kedvencét.

Thrasher - 2013. 10. 16. 20:04

hát a 6×06 nagyon fölöslegesen volt ám extra hosszú

napocskin - 2013. 10. 16. 20:23

Jax hegyibeszédei voltak hosszúak benne csak. :-)
Én élveztem, és kifejezetten jól esett, hogy volt egy kis pihi, egy kis szünet a sok sz.r közepette, meg egy kis humor a végén (mármint SoA féle humor). És Walton Goggins óriási volt.

VanillaSky - 2013. 10. 16. 23:45

Remélem az IRAnál elkezdtek cidrizni, mert ha ez a hat agysebész megindul a provóknak végük lesz! Sosem a realitást közelsége miatt volt érdekes ez a sorozat, de míg “kisebbek” voltak az ügyeik efölött elsiklottam, mára tragikomédiává vált az egész. Drogkartellek, kormány és helyi rendfenntartó szervek és nemzetközi terrorista szerveztek is csak csókolomot köszönhetnek a SAMCRO tagjainak. Ezek egyszerűen nagyszerűek.

spancech - 2013. 10. 17. 11:27

Remek epizód egy kis retro Soa érzéssel :) és ez volt az a rész amikor már látszik a fény az alagút végén… Juice pedig zseniális volt ebben a részben!!

Sigismundus - 2013. 10. 17. 20:17

6×06 na ez már jó rész volt :-)
Volt megint egy kis könnyen megúszása a motoros-zsarusnak, de a lezárása valahogy régi SoA mókákat juttatott eszembe.

CCH Poundert már a Shieldben is kedveltem, itt valahogy első jelenetétől furcsán állt a fején ez a haj. Amit most levett, és ez már meg sem lepett.

JAx beszéde valahogy túl hosszú volt és nyavalygósnak éreztem.

A három új tagról az a véleményem, egyrészt, hogy nemrég Clay is hozott be 3 nomádot erősíteni a chaptert ugyebár. Másrészt meg kellhetnek megint golyófogók…

sziki - 2013. 10. 18. 00:10

Az évad legjobb része! Zseniálisan felépített, visszatért a humor, rendeződnek bizonyos állapotok, közben mégis éleződnek a szálak.
Eszméletlen ütős rész volt! Minden másodperc a helyén volt!

deku82 - 2013. 10. 18. 08:43

Végre lekerült az a borzalmas paróka!
Sajnálom, hogy a megsemmisült HQ, és a megfogyatkozott csapatlétszám (5+1) után így alakítják a szálakat. Ez picit kényelmes megoldás, hiszen kellenek az áldozatok…viszont jó volt újra az úton látni a csapatot.

Peti - 2013. 10. 18. 20:45

Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a néger ügyésznő pont úgy néz ki, mint egy fekete törpe, vagy gnóm vagy ami az íreknél van…kobold talán? Ahogy deku82 írja, tényleg jó volt az úton látni a srácokat, végre volt valami “feelgood” jelenet is a sok dráma meg stressz között. A végén a bocsánatkérés pedig mindent vitt :)

Thrasher - 2013. 10. 23. 15:12

nőként élő férfi, aki harcban áll az anyjával, aki megveti őt, a fiáért, aki azt hiszi róla, hogy a nagynénje? álterhesség, álvetélés?

gratulálok.

a sorozat egyik mélypontja volt nálam a 6×07 ezekkel a szappanoperaszerű húzásokkal.

wondorog - 2013. 10. 23. 16:05

Tara mekkora rohadék lett, lassan eléri Gemma szintjét. A bosszúra kíváncsi vagyok, nem vagyok benne biztos, hogy Tara túléli az évadot.

SG - 2013. 10. 23. 17:31

szánalmas rész volt… jobbat vártam az előző epizód után, ami szerintem nagyszerűen sikerült :(
meg most már minden részben lesz egy olyan jelenet, amire az lesz az első reakcióm, hogy “fúj bmeg, ezt most miért kell???”… seggbe kurt sutter…

danNN - 2013. 10. 23. 17:49

Kb fél óra alatt néztem meg a részt, ilyet SoAval még sosem csináltam. Tekergettem jobbra balra. Legalább az asztal megmaradt. Remélem mindenki meghal a végén. Ha Sutter tényleg meg akar utáltatni mindenkit, hát jól csinálja.

JcGross - 2013. 10. 23. 23:57

Hát igen, elég szarkeverős rész volt. Azért elég durva volt amit Tara csinált. Erre nem számítottam.

MikkaMakka - 2013. 10. 24. 04:41

biztos én vagyok aberrált de én már nem botránkozok meg semmin:)
Tara viszont elég komolyan tolja, ‘szegény’ Gemma csak pislogott miközben próbálta összerakni h mi is történt

SG - 2013. 10. 24. 08:29

jaj azért meg ne sajnáljuk már szegény Gemmát… Tara jól kifundálta, hogy hogy szabadulhat meg jó időre ettől az ösztönlénytől… emlékezzetek, egyszer már majdnem kinyírta az unokákat is (autóbaleset?)…

Evian - 2013. 10. 24. 12:35

Szerintem Sutter zsenialisan hozza, hogyan valhat az emberbol a gyulolet es egyeb cseppet sem nemes erzelmek behatasara olyan ember, akit a legjobban gyulol. Tara egyre inkabb Gemmava valik, igazi jo padawankent. Azt pedig ne feledjuk, hogy mocskos szarkeveresekben meg mindig Gemma a Yoda :)

Vérnarancs - 2013. 10. 24. 15:46

Nekem nem volt gondom ezzel a résszel sem. Jókat röhögtem a Patkány jelenetén, Venus Vincentté válásán és Tig beteges szerelmi vonzódása is megmosolyogtató volt. Egyedül, amit kitaláltam, hogy Jax elsüti a fegyvert, de ez a rész sem volt különb a többinél. A sz.rkeverés mindig is része volt a SoA-nak, csak most más felállásban.

greggavin - 2013. 10. 24. 18:19

Lassan már egy latin szappanopera szintjén mozog a sorozat! Amúgy is rengeteg gond van már vele, a zseniális 1,2,3. évad után képtelenek nemhogy jót, de még elfogadhatót sem alkotni! A negyedik évad egy nagy blöff volt, az 5ik még elment volna, ha nem ugyanazokat a köröket futná a show újra és újra(clay kiiktatása) és még buta is lett. A nagy profi Clay kinyírja Popeot majd eldobja a helyszínen a saját fegyverét, amin még az ujjlenyomatai is rajta vannak és ez senkinek nem gyanús. Ez csak egy dolog, lehet itt még fejtegetni az öncélúan és túlzóan erőszakos jeleneteket, Sutter rájöhetne, hogy nem ezzel éri el a drámai hatást, vagy azt, hogy közben milyen beszari módon őrzi az összes karakterét, egyet se mer elengedni, mert alig feltűnően mindenkit a nagy fináléra tartogat, csak közben már szánalmas, az ír csávó lóherés tollat hagy a bomba mellet és az utolsó pillanatban mindenki kimenekül, tiget mégse ölik meg és még rendes magyarázatot se adnak rá, clayt ne is említsük már 2 évaddal ezelőtt ki kellet volna nyírni. Ráadásul minden részben van legalább egy lövöldözős jelenet és míg az ellen hullik addig a mc tagoknak semmi bajuk nem esik. Komolyan vehetetlen, nagy kár mert az első évadok tényleg kurva jók voltak, főleg a második, már rég kaszáltam volna ha azokat nem szerettem volna ennyire.

Vadpörkölt - 2013. 10. 24. 19:59

Peggy Bundy jól megszívta:Đ

Sigismundus - 2013. 10. 24. 21:32

6×07

Na én azok közé tartozom akiknek nagyon is tetszett a rész.
Gemma rég utálatom tárgya, és most jól megszívta a nacsasszony. Jól írta itt valaki, ösztönlény, (mint a többi motorosarc is, ezt ne tagadjuk), de Tara ilyenné nem válik, nem tud válni. Doktornő inkább a papírok, szabályokkal ügyeskedés embere, nem az ököllel hajtépésé.
Vegyük észre a különbséget. Gemmánál mindenki bűnhődik aki nála gyengébb és nem Soa-s, Taránál csak az aki megérdemelte.

A Venus sztori, remélem nem fog többet szerepelni, ennyi is elég volt hogy Sutter kiélje perverz ösztöneit. Max annyiban lehet jelentősége hogy Baronsky szemtanúja volt egy Jax által elkövetett gyilkosságnak.
Amit mellesleg ő is ösztönből követett el, és Alice szövege az anyját meggyűlölő fiúról,
1- elindíthatott valamit Jax tudatalattijában, és lőtt.
2 – szépen felvezette az utolsó kórházas szálat.

JcGross - 2013. 10. 24. 21:40

Sigismundus: egyetértek. Mikor néztem nem annyira tetszett de mostanra már leülepedett. Meg a végén amikor fejbe küldte a vén lotyót, elég mély volt, szerintem jó kis színészi alakítás volt Hunnam részéről. Mikor végre leesett hogy saját magára vetíti azt amit Alice mond, hogy az ő gyerekei is meg fogják utálni, és hogy ő is szörny, aztán nem bírta tovább hallgatni és elhallgattatta. Viszont azt nem mondták meg hogy Tara hogy tudta elhallgatni Jax elől hogy a gyerek igazából nem halt meg. Gondolom valami orvos biztos elkotyogná.

Jerico - 2013. 10. 24. 23:34

JcGross: Valószínűleg úgy hogy nem is volt terhes:)

todie - 2013. 10. 25. 08:31

Tara mint szarkevero? na ne… azt felejtitek el, hogy o nem azert csinalja ezt, hogy neki jo legyen, hanem azert mert komoly bortonbuntetes ele nez es mindenkepp tavol akarja tartani a gyerekeit a mocsoktol. (mondom ezt ugy, hogy Tara nem a kedvenceim egyike)

noodles - 2013. 10. 25. 18:47

greggavin:
“A nagy profi Clay kinyírja Popeot majd eldobja a helyszínen a saját fegyverét, amin még az ujjlenyomatai is rajta vannak és ez senkinek nem gyanús”
De gyanús. Toric mondja is Claynek, hogy ha segít neki akkor ejti a kamu gyilkosság vádját. Ilyenkor a bizonyíték a mérvadó, mint ahogy a sheriff is tudja, hogy Nerot bemártották de a vérnyomok alapján Nero a gyilkos.

Tigre is mondta az új feka főnök, hogy tesztelte Jaxet, hogy betartja-e a megállapodásukat. Plusz lehet Tiggel szervezkedett valamit a feka csapat ami majd csak később derül ki.

Thrasher - 2013. 10. 25. 21:13

@greggavin
én még mindig szeretem a sorozatot, de egyetértek mindennel, amit felsoroltál, Sutter általában bevállalósabb írónak próbál tudni, mint amilyen

Tig tuti beépített ember, legalábbis remélem, mert ha nem, akkor még egy borzasztó olcsón megúszott karakterhalál.

VanillaSky - 2013. 10. 26. 13:46

Ohó, Tarát a sorozat kezdetétől majdhogynem a legjobban gyűlöltem, természetesen Gemma után. Itt viszont nagyok okos volt, merem remélni a terve sikerül és újabb pofont ad a többinek! Bravo.

greggavin - 2013. 10. 26. 17:03

noodles, Thrasher: Igen aláírom így lenne értelme a dolognak és tekintve, hogy a következő évad a záró lesz és nagyon arra építkezik Sutter simán benne van, hogy Tiget, Jax és a klub ellen fordítja. És én is szeretem még a sorozatot főként az első 3 évad miatt, amit nagyon imádtam, meg ennyi idő után azért érdekel már a karakterek sorsa, csak az a bajom, hogy Sutter beáldozza ezeket az évadokat a fináléért. Nekem az, hogy Clay kinyírását már 2 és fél évad óta halogatja, csak azért, hogy majd a fináléban fel tudja használni, az nem igazán jön be. Tartom, hogy a teljes 4. évad egy nagy blöff volt a részéről, már épp elkapnák a klubbot, borulna a bili stb. és ekkor az egész megy a kukába, még véletlenül se az, hogy ők valahogy megússzák saját ügyködésüknek köszönhetően, mint egy Shieldben vagy Breaking Badben, hanem szimplán, csak deus ex machina az írók részéről. És a karakterek sorsánál is ez érezhető. Clayt meg akarja ölni Opie, de Jax közbe avatkozik, aztán Jax meg akarja ölni Clayt, de minden kis baromságot kitalálnak, hogy miért nem lehet, aztán Clayt kiakarják nyírni a fekák mert rá húzzák a vizes lepedőt, de pont magánzárkába rakják mert Torcinak szüksége van rá, aztán visszakerül a többi rab közé, de már Jaxnek van rá szüksége az írek miatt és Clay még mindig él. Nem beszélve Juiceról, aki azután, hogy megölt egy tagot, elárulta a klubbot stb megváltást nyer, vagy Tigről és értem, amit mondotok, sztem is beépített ember, csak én erre mondom, hogy így végül lesz 3 bullshiet évadunk egy epic fináléért.

edit - 2013. 10. 26. 18:44

Hogy tehette ezt Tara? Jax embert ölt érte, ő meg elárulja, becsapja, ellopja a fiait. Nem értem milyen számító kurva ez a csaj. Jax minden erejével a kiszálláson küzd, legalizálja a klubbot, mint ahogy azt megígérte. Ez egy aljas húzás volt Tarától. Persze okos, de rohadtul becstelen.

edit - 2013. 10. 26. 19:13

Gyűlölöm Tarát azért, amit tett. Jax mindent megtett érte, embert ölt, ő meg megcsalja, elárulja, ellopja a fiait, szembefordítja az anyjával. Nem értem. Ez annyira aljas, hitvány húzás volt tőle. És miért???? Jax minden megtesz, hogy legalizálja a klubbot és törvényes keretek közt működtesse. Miért árulja el???

VanillaSky - 2013. 10. 27. 00:35

Ironizálsz Edit vagy komolyan is gondolod?

egy igazi szakember - 2013. 10. 27. 10:05

Az első öt perctől eltekintve le sem kellett volna forgatni az S06E07-et.

Engem speciel boldoggá tett, hogy a mocskos Gemmát végre jól megszívatták, a saját aljas módszerével!

Nekem még mindig az a meggyőződésem, hogy Tara és Jax is törekszik a jóra ( Tara a fiúkért, Jax a klubért ), de ebben a közegben nem lehet, csak aljas és erkölcstelen módszerekkel eredményt elérni, ami megkérdőjelezi tetteiket.

egy igazi szakember - 2013. 10. 27. 16:09

Előbb írtam a hsz.-t, mint olvastam a többit, de nagyon boldoggá tesz, hogy sokan akik szeretitek, SZERETTÉTEK a sorozatot, ugyanazt érzitek, amit én, és fel vagytok háborodva a “sutteri úton”.

Annyiszor írtam már itt, hogy ez volt a kedvenc sorozatom, csodálatos első három évaddal, de utána, meseszerű, erőszakhullámmá vált az egész, tele értelmetlen és értelmezhetetlen jelenettel.
Mára annyira eluralta a sorozatot az erőszak és az abberáció, hogy élvezhetetlenné vált, persze kitartok a végéig ez nem lehet kérdés.

edit - 2013. 10. 27. 17:55

Semmi irónia nincs benne. Elfogult vagyok az lehet, Jax a kedvencem.

Robi - 2013. 10. 27. 18:53

Ebben a sorozatban mindig is volt erőszak, már a legelső részben is, és most hogy közeledik a vége nem valószínű, hogy arról fog szólni, hogy a szereplők békésen sakkoznak egymással…

Egyébként nem lett volna rossz rész, de Tara mocskos húzása nálam nagyon kiverte a biztosítékot, és így az egész rész élményét elrontotta.

kempmove - 2013. 10. 28. 23:47

Gemma szenvedésének örülök. Sőt az is tetszett mikor múltkor vmelyik részben a börtönben kellett pornóznia. Vén boszorkára rájár a rúd most, de kiérdemelte.

Tara ügyesen taktikázik, csak nehogy Unser beleköpjön a levesbe, most hogy Gemma veszélyben.

Ez a nő/férfi, hát hogy hogy nem Nero régi cimborája. Másképp úgy lehetett volna behozni, hogy Unser unokája, és ott várja nagypapit a lakókocsiban.

Tig nem tudom mit élvezkedik mellette, de hát a beteges fejével nem csoda.

Helo - 2013. 10. 29. 00:34

***Spoiler***

Kedves edit !

Mivel Tara valószínűleg 3 hét múlva egy rácsos ablak mögül fog kifele kandikálni előre eltervezett emberölés vádjával és nem szeretné, hogy a gyerekei Gemma szárnyai alatt cseperedjenek fel aki viszont már említést tett, hogy Wendy-t szívesebben látná Jax oldalán.

Tara nem akarja és nem tudja Jax-re bízni a gyerekeket mivel Jax nem igazán ér rá és kicsit életveszélyes a közelében tartózkodni.
Gemma-ra sem bízza, mert…hagy ne indokoljam…

Wendy-re rábízná a gyerekeket, de előtte el kell érnie, hogy Wendy nyugodtan valahol távolabb nevelhesse a gyerekeket biztonságosabb helyen,ezt ugye Gemma nem engedné hát valahogy félre kellet állítani..
Na már érted a szitut ? :)

VanillaSky - 2013. 10. 29. 09:37

“Wendy-re rábízná a gyerekeket”

Ebben lesz szerintem Tara bukása is. Wendy nem egy agysebész, sokszor láthattuk. Most már kezd enyhülni Gemma irányába is, Jax meg a szívszerelme.

Másrészről Jax szerethetőségéről: többszörös gyilkos, fegyverkereskedő, terrorista szervezettel működik együtt, kisebb mérvű bűnei leltározhatatlanok. Egy villanyoszlopot nem lehetne rábízni, nemhogy gyerekek nevelését. Persze Tara sem az a mintaanyuka típus.

kplesz - 2013. 10. 29. 20:47

Ha ilyen jó minőségű, akkor hogy-hogy nem írtok minden részről kritikát? Ok lehet nics időtök nem mindenkit érdekel meg más ra is kell időt hagyni, csak kérdem?

Thrasher - 2013. 10. 30. 20:52

jól van Kurt, látjuk, naggggyon tökös vagy, nem kell folyton bizonygatni.

Sigismundus - 2013. 11. 02. 16:40

6×08. Hát sokmindent lehetne írni..

Feltünt nektek is Juice nyugis arckifejezése amikor a gázoló elkezdett száguldani? elsőre azt hittem ő ismeri a tagot, és ez valami összeesküvés, főleg az után ahogy jelentést tett Connorról az asztalnál. Kissé olyan volt közben az arca, mint aki titkol valamit.

De aztán eszembe jutott hogy Sutternél nincs olyan összeesküvés amit előtte két részen és 4 jeleneten át nem sejtetnek meg előre, így rájöttem hogy Juice csak
a szokásos halálkereső-vezeklése miatt állt úgy ahogy.

lostfanka - 2013. 11. 02. 22:30

Azt hiszem ebben az evadban az lesz a vege hogy Tara a racs mogul nezi, mikozben Jax sirva orjong hogy a fiai egy drogos nohoz kerulnek. Innentol tuti hogy Tara megy a sittre, Jax meg total befordul.

Sutter fele ertelmetlen veres eroszak pedig folytatodik, most oszinten annak hogy a mexikoi ficko a nyakaba vagja a kest majd nagy totalba latjuk hogy kispriccol 3 liter ver ennek dramaturgialiag mi ertelme volt. Kb. semmi.

En meg mindig azt mondom hogy az egezs Soa totalis copy pasteje a Shieldnek, ha mar nicns eleg kaka amiben sullyednek a felig szeretheto am de bunos jofiuk akkor generalunk randomra egyet, mondjuk azzal hogy egyik tag eluti veletlenul pont maffia vezer lanyat vagy az egyik bandatag pont egy kattant rendorbiro testveret szurkalja agyon. Aztan majd melle csapjuk az evadok ota gorgetett maradek kakat es eljutunk oda hogy Jax egy szerelomuhelyben fog ulni kenyszerbol bunteteskeppen es elveszik a jogsijat es soha tobbet nem motorozhat es lathatja a csaladjat.

greggavin - 2013. 11. 03. 13:38

lostfanka: az még nem is zavarna, főleg, hogy a Shieldet én nagyon szerettem, bár azért a Soa nem az a szint, ahhoz kevés, csak ne legyen több nyírjuk ki a 9 életű Clayt, aki valahogy mindig megússza dolog, mert erre évadok mentek el, úgy, hogy semmi előremutató dolog nem sült ki belőlük. Most, úgy nézz ki, hogy nem ez lesz(kopp-kopp) és én már lassan ennyivel is megelégszem. Azért durva, hogy a 3. évad végén top3as sorozat volt számomra, most meg már annyira leadta a minőséget a sorozat, hogy ilyen dolgokat értékelek.

DVM - 2013. 11. 05. 00:24

Na, én most értem el oda, hogy kaszáltam. Egyszerűen mindegyik karakter olyan szintig lett ellenszenves és antipatikus, hogy 5,5 év ellenére nem tud érdekelni a sorsuk. Túl mesterkéltek a fordulatok, erőltetettek a konfliktusok, de nincs olyan karakter, akinek a túléléséért izgulnék.

VanillaSky - 2013. 11. 05. 21:39

Wendy, mint a leggyengébb láncszem ismét bizonyít. Persze Unsernek is el kellett puhulnia az öregasszony felé.

Masztodon - 2013. 11. 06. 18:31

MIÉRT
KELLETT
BELEKÓSTOLNI
ABBA
AZ
ORRBA?!

ez az egy ami nem tetszett, de ez nagyon. egyébként nem volt rossz, sőt. clay pussy monológja is tök jó lett volna, ha a végén mondjuk csak bever egyet az őrnek, nem kóstolja meg. ejnye, Sutter, enyje.

Anthonz - 2013. 11. 06. 19:33

Az utóbbi részekben egy kicsit nekem is sok volt a vér, meg valahogy nem annyira adta már az egész.

De atya isten, ez a 6×09 ez óriási rész volt, ezt kell csinálni, érzelmileg elkap és véged van. Mocskosul jó rész volt.

kempmove - 2013. 11. 07. 12:32

Tudtam hogy a vén szaros Unser nem Tara pártjára áll végül.

marcilu - 2013. 11. 07. 17:47

6×9
Nagyon jó rész volt, pedig Tara tervének teljes összeomlása nem volt ínyemre. Más esetben simán az lett volna az epizód tetőpontja, mikor Jax ajánlatot tett a DA-nek. Ehhez képest volt még bőven történés. Gemma története JT-ről, Lowen “vallatása”….

peet - 2013. 11. 07. 21:38

Az első pár rész után csak összeszedte magát a sorozat, az utóbbi 3-4 rész már jóval élvezhetőbb volt, mint az évad eleje. Az orrleharapós részhez annyit, hogy hat évad után szerintem már megszokhattuk, hogy Sutternek sötét a fantáziája.
Ez a rész amúgy már kisebb betekintést mutathatott a záró évadra, ahol várhatóan Jax teljesen elveszíti a klub feletti irányítást. Ahogy Bobby is mondta, Jaxnek szüksége van Tara támaszára, amit most teljesen elveszített, sőt az ölében tartott revolverből ítélve az asszony retteg tőle.

Sigismundus - 2013. 11. 07. 23:17

6×09.
Vazze ezek beteg állatok… Gemmán és Clayen kivűl már Jax is bedilizett Falkavezér lett teljesen. Tig, Unser, meg a többiek meg csak egy újpattintásra, simogatásra váró állatok…. Sajnálom TArát..

Norbi_023 - 2013. 11. 07. 23:49

Nagyon jó rész volt ez,de egyvalami nem világos.

SPOILER

A franciakulcsos lánynak az anyukája akkor most életben van?Ő volt az,aki mellett a rész a végén elhaladt?
Jaxnek a fotó alapján ismerős volt a nő és emlékszem haloványan,mintha már láthattuk volna őt korábban, de lehet hogy tévedek…nem tudom és ezt nem értem.

Cazou - 2013. 11. 07. 23:56

Ha a franciakulcsos lány anyja az, akinek gondolom, akkor elég régi szereplőnek tekinthető. Nem véletlenül mondta Jax, hogy ismerős neki valahonnan. Minden évadban megjelent egy-két jelenet erejéig. Amire fixen emlékszem, az még az első évad fináléjának az utolsó jelenete, mikor Jax a temetőben éjszakázik és mikor felébred, vált is vele pár szót.

Norbi_023 - 2013. 11. 08. 00:02

Köszönöm a választ:)
Ez a szál nagyon felkeltette az érdeklődésemet.Akár az sem kizárt,hogy a nő tud valamit és azért bujkál, hiszi azt mindenki,hogy meghalt.Akár még kulcsfigura is lehet.

Sigismundus - 2013. 11. 08. 09:32

Meglepődnék ha a franciakulcsos lány anyja előkerülne valami súlyos titokkal felfegyverezve. A SoA sorozatra nem jellemző az ilyen váratlan rejtély. Ha valami durva is történik az minimum 2-részen és 4 jeleneten keresztül előre belógatják.

Ha már feltámad a múlt és kiborulnak Jack Teller csontjai, akkor az sokkal inkább Nero műve lesz. nem véletlen hogy ilyen hosszan mesélt neki Gemma hogy ölette meg a férjét. Az hogy egyidejűleg beszélgetett a lánnyal Jax, ugyanakkor elhunyt szülőkről, csak a drámaiság fokozása miatt volt szerintem.

Mondom én, kezdik előkészíteni az írók azt hogy Jax hogyan rág be végül nagyon de nagyon az anyjára. Volt korábban a gyerekpornós nő meséje Venusnak – Jax bekattant és lelőtte, de szerintem Gemma járt a tudatalattijában..

egy igazi szakember - 2013. 11. 08. 09:36

S06E09

Végre visszatalált a sorozat a régi idők hangulatára, ez már az a stílus volt, amiért megszerettem a sorozatot.

Az évad magasan legjobb epizódja, sok mindenre választ kaphattunk, továbbá meglehetősen érdekes kép kezd kirajzolódni.

greggavin - 2013. 11. 08. 11:37

Ez egy remek rész volt, egyébként az anyuka azért volt ismerős, mert jax párszor összefutott vele, 1-2 évad, a temetőben, mondjuk gemma is beszélt már vele, szintén a 2.évadban azt hiszem!

Wysa88 - 2013. 11. 08. 21:10

Az engem is eléggé zavar, hogy a többieknek nincs saját történetszáluk, most valahogy minden Jaxre, Tarára meg Gemmára van kihegyezve, pedig a klubnak van még pár tagja…

VanillaSky - 2013. 11. 08. 21:51

Teller megint megmenekül. Nevetséges! Azért remélem, ha az IRA bukik, azért a sebnyalogatások után megsokszorozódnak a pokolgépek a SAMCROnál és nem kímélnek se Istent se embert.

Thrasher - 2013. 11. 09. 14:31

hjaj, a random csöves csaj megint előkerült…
eddig tán minden évadzáróban előkapták, NEM TUDOM, MINEK, nyilván valami Sutteresen nagyon-nagyon mély allegória próbál ő lenni, de a szememben inkább csak a legjobb példája annak, milyen az, amikor Kurt azt hiszi, hogy korunk legjobb írója.

beforesunset - 2013. 11. 12. 19:53

Facebookról:

“Plot twist: Venus is John Teller.”

Anthonz - 2013. 11. 13. 14:00

Nem hiszek én ilyen nagy összeesküvésekben. Szerintem csak annyi van, hogy megmutatják a klub ügyködésének a környezetükre való negatív hatásait: pl. iskolai lövöldözés, a franciakulcsos csaj esete, stb.

Nem tudom egyébként Gemma nemrég még büntibe volt Jaxnél, és csak azzal szedte ki magát a szarból, hogy kicsinálta Clayt, de elég érdekes, hogy ezzel minden el lett felejtve. Azért Jax szerintem érti miért tette Tara azt amit, szóval ezen a fronton nem hiszem hogy lesz megtorlás. Viszont a nagyinak és Claynek is hasonlóan “kellemes” lezárás járna, és meg is fogják kapni a sorozat végén szerintem. (bár én azt hittem ez az utolsó évad, nem tudom mit képes még kitalálni Shutter)

norby - 2013. 11. 14. 00:33

Egyre jobb, de kérem Mr. Suttert, hogy zárja le az egészet ezzel az évaddal (szabad kezet kap a vérfürdő mértékében) És azonnal lásson neki egy sorozatnak Nero fiatal éveiről. Ő a legjobb karakter.

Anthonz - 2013. 11. 14. 12:20

Hmm hát asszem tévedtem, Tara előtt minden ajtó bezárult, ennek itt nem lesz jó vége.

Brynden Rivers - 2013. 11. 14. 17:02

6×09 jó volt, de lassan már csak Nero miatt nézem a SOA-t.
Aki nem is klubtag. Nem abszurd ez?

Meg hogy Clay végre meghaljon, remélhetőleg gyorsabban, mint Otto.

Sigismundus - 2013. 11. 15. 20:06

6×09.
Nem tudom kinek mi a véleménye de az a kínais üldözős jelenet az nagyon komolytalan volt, röhejes. Elöbb az autópályán géppisztollyal lőnek rájuk sokat (persze senkit nem találnak el) majd a raktártelepen elmondja a főkinai hogy csak tárgyalni akarnak, ha megölni akarnák őket már megtették volna.. Akkor miért lövöldöztek rájuk komolyan, és miért nem fogadták a hívást amikor Jaxék keresték őket telefonon? Ehh..

Amúgy sajnos Tara tényleg a vég felé száguld. Ha ő kiesik akkor Wendy (akit Gemma vett szárnyai alá/tesz rabszolgává) és a madám lehetnek Jax női, akik elsimítják homlokán a ráncokat , nevelik fiait.

egy igazi szakember - 2013. 11. 16. 11:21

A leggyengébb évad eddig, és én is odajutottam, hogy nem igazán érdekel kinek mi lesz a sorsa.

Nagyon kíváncsi leszek, hogyan lehet majd kibújni, abból a kutyaszorítóból, ami Galaan feladását jelenti.

Claynek, Galaannek pusztulnia kell, plusz a Sonsból is Happynek minimum.

Esetleg az a rész, amiben ezt a kérdéskört feloldják majd, megint komédia lesz.

Vagy Tara borít mégiscsak, de ugye ott kérdéses, hogy mit tud bizonyítani, abból, amiről tud.

Aki mostanában van elájulva a SoA-tól, annak javaslom tekerje vissza a történetet az elejére és kezdje újra, ha érezni akarja az érzést, amit ez a sorozat adott.

SG - 2013. 11. 16. 11:30

Sigismundus: az üldözési jelenetnél a kínaiak végig a betont lőtték és nem a motorosokat :) nem az volt a cél, hogy eltalálják őket, csak rájuk ijesztettek :)

Sigismundus - 2013. 11. 16. 21:38

egy igazi szakember – 2013. 11. 16. 11:21

” Aki mostanában van elájulva a SoA-tól, annak javaslom tekerje vissza a történetet az elejére és kezdje újra, ha érezni akarja az érzést, amit ez a sorozat adott.”

Pont most jutottam arra hogy előkeressem az első évadot és újranézzem…

wondorog - 2013. 11. 20. 11:29

Na azt hiszem, a mai rész történéseire nem sokan számíthattunk. Ha ezek után még Tarát is kinyírják idén, elég szépen elhulltak az 1. évados karakterek.

2SY - 2013. 11. 20. 12:18

Na gyerekek sokat sírtunk ebben az évadban de azt hiszem a 0611 saját posztot fog kapni mert valószínűleg az egyik legjobb rész volt a sorozat történetében. Köszönöm Kurt Sutter, hogy megtaláltad a tökeidet.:)

SG - 2013. 11. 20. 13:47

Ha az utolsó két rész legalább olyan jó lesz, mint a mostani, akkor legalább az évad végét nem szúrták el… :)

beforesunset - 2013. 11. 20. 20:59

A 11. rész talán megérdemelne egy saját postot.

Ingorion - 2013. 11. 20. 21:20

Már írom :)

beforesunset - 2013. 11. 20. 21:32

Király! :)

“Már régen meg kellett volna halnia…”

Vajon ebben volt némi önreflexió Sutter részéről?

szuperkrumpli - 2013. 11. 21. 12:34

Várom a posztot! Erre a verzióra nemigen számítottam! :)

KC - 2013. 11. 21. 14:37

Aki sz@rozza a sorozatot, az nézze inkább a Hello Kitty kalandjait. Az való nekik, nem a SOA…

SG - 2013. 12. 04. 18:50

Na így a fináléra már mindenhol kiborult a bili, kezdődhet a takarítás…

Anthonz - 2013. 12. 05. 11:44

Nahát Tara két rossz választás helyett választott egy nagyon rosszat. Mi járhatott a fejében? Pénze nincs, elbújni nem tud, 1 rész alatt megtalálják, mostmár tényleg nincs ki megvédje.
Hmm, vagy esetleg Ofélia srosára jut?

SG - 2013. 12. 05. 14:07

Én csak azt nem értem, hogyha Jax szereti a gyerekeit, akkor miért b*ssza széjjel a szobájukat? :D

Sigismundus - 2013. 12. 05. 17:28

6×12

Nah megint egy csomó hulla akiknek vére Jaxék kezéhez tapad. Tara választása valóban igen zavaros, de illik egy kétségek közt vergődő nőhöz.
Ami engem leginkább érdekel az Nero lesz, mit kezd majd a Juice-tól kiszedett infóval, változtat-e ez rajta valamilyen irányban?

Sigismundus - 2013. 12. 05. 18:09

Rossz döntésekről meg, Jax is alighanem rossz döntést hozott amikor Marksnak adta át a fegyverüzletet.
A rég nem látott Mayans vezér jól foglalta össze Neronak miért aggódik minden náció nyugaton. Eddig a Sonson keresztül kapták a gyilkot, de a Sons nem vett részt az alvilági dolgokban, tartott az egyensúly. De ha most ezek a bandák közül egy, és a legerősebb veszi kezébe a bizniszt, akkor borul minden. szóval ezért is érdekes lesz Nero döntése. és a befejező évad meg erről a megborult egyensúlyról szól majd szerintem.

Jax elgondolása túl egyszerű volt hogy csak az írek rasszista ellenvetését kell legyőzni, vannak még itt mások is. És hozzájuk kevés lesz a Sons, hísz most is alig győzték.

Gerosz - 2013. 12. 05. 22:26
Thrasher - 2013. 12. 07. 15:39

ömm. remek rész volt, de megint volt egy sutteri gagyizmus:
Tara döntése nem egy kétségbeesett, impulzív húzás volt, hiszen bevállalta a golyó ellopását, bevállalta a Pattersonnal való találkozó kockázatát, tehát nagyon kellhetett neki a megegyezés.
így ez most csak a néző átverésére volt jó, a karakter szempontjából értelmetlen húzás volt.

Wysa88 - 2013. 12. 07. 17:24

Engem már kezd kiakasztani Tara szerencsétlenkedése, döntse már el, hogy mit akar! Ez amit most csinál a két rossz közül egy harmadik legrosszabb változat… A Nero szál viszont nagyon tetszik

szdanesz1995 - 2013. 12. 07. 18:36

Thrasher:
Az nem lehetséges, hogy Tara tényleg el akart menni a DA-hez, de amikor Abel kérdezte, hogy “Apu is ott lesz?”, akkor fakadt ki, és ez a mondat után nem volt képes feldobni a fia apját, akit a gyermeke nagyon szeret? Lehet, hogy nem ennek a hatására cselekedett úgy ahogy, lehet hogy végig a motelbe indult, de én inkább erre a megoldásra gondolok, aztán ki tudja, lehet köze sincs ehhez, de azért gondoltam felvázolom, mint lehetőséget:)

Sigismundus - 2013. 12. 07. 21:00

Nem ijesztésképp mondom, de a Shieldben is volt egy főszereplő aki nagyon kilátástalan helyzetben szintén egy motelbe menekült, kisgyerekével (és feleséggel)… Aztán ott csoportos öngyilkos lett

kplesz - 2013. 12. 08. 18:34

huh, elég beteg 1 rész volt….

Szaddam - 2013. 12. 10. 00:52

Az is benne lehet, hogy a golyó igazából csak Bobbyt köti a helyszínhez, persze tanuskodhat a Clayel történtekről, de bizonyíték nélkül az se ér sokat, kitálalhat Jax múltbéli dolgairól, de akkor előkerül az ATF ügynök, akit az első évadban közösen tettek el lábalól.

Thrasher - 2013. 12. 10. 01:57

@szdanesz1995
ez nem hülyeség. el tudom képzelni, hogy az a kérdés jelentse a pillanatot, amikor meggondolja magát.
picit még mindig inkább úgy érzem, hogy ez volt a terve, de jó ötlet

elegmar - 2013. 12. 11. 09:05

evadzaro: nem jutok szavakhoz :o

wondorog - 2013. 12. 11. 10:33

Tudtam, hogy meg kell történnie (főleg Jax alkuja után ez volt az egyetlen lehetőség), de erre ilyen módon nem számítottam.

Maniac84 - 2013. 12. 11. 11:48

Holy shit! Nagyon jól fel lett építve a végkifejlet, és annak ellenére is szívbemarkoló volt, hogy előre lehetett tudni mi fog történni. Sorozatzáró epizódnak is elment volna.

Wysa88 - 2013. 12. 11. 16:40

Hát én konkrétan végigbőgtem a rész második felét, ez tényleg elmehetett volna sorozatzárónak is. Nem is bánom, hogy egy ideig nem lesz új rész, ez így most nagyon kikészített lelkileg…

Robi - 2013. 12. 11. 17:24

Aztakúrvaéletbe.

jjncaa - 2013. 12. 11. 17:29

Jól felépített? Az utolsó 10 perccel leromboltak mindent, amit a sorozat eddig megalapozott, minden létező butaságot belesűrítve a végkifejletbe… Mekkora csalódás ez, jó ég

bazs1 - 2013. 12. 11. 17:43

EVADZARO UTANI VELEMENY!

azert nezitek mar ti is egy ideje ezt a sorozatot, nem?:)
20 perc volt meg hatra a reszbol amikor Jax elmondta az o “happy end” verziojat, nyilvanvalo volt hogy az nem ugy lesz es hogy mit fognak meglepni, foleg miutan Unser faszsagot beszelt Gemmanak…
en meg Juicetol vartam egy meglepo reakciot, mondjuk hogy azt mondja Gemmanak hogy mondja mindenkinek hogy o volt a tettes es aztan fejbelovi magat, de lehet csak nagyon elszallt a fantaziam :D

Nekem siman Nero lett mar jo ideje a kedvenc karakterem, kivancsian varom hogy lesz-e nagy csata Jax es kozte!

wondorog - 2013. 12. 11. 18:18

Én meg azt hittem Juice lelövi Gemmát, aztán meg saját magát :D

deku82 - 2013. 12. 11. 18:22

B+ :(
Nem tudok most hirtelen belekötni.
Unser megkeverte a szart megint, egy labilis anyának olyat mondani, hogy a kisfiát lecsukják, mert deal…
De logikus, hiszen őneki csak Gemma számít.
Talán ott van az erőltetett hülyeség a forgatókönyvben, hogy Unsert rögtön felhívja Tara ügyvédje a régi akták miatt…

SG - 2013. 12. 11. 18:49

És akkor most itt lenne a lehetőség, hogy Vic Mackey visszatérjen egy keménykezű seriff szerepében… :)

Egyébként elég brutális egy rész volt…
Igazából Gemma és Juice már most megásták a sírjukat. Gemmáról úgy is ki fog derülni a dolog és akkor Jax rájön, hogy az anyja sem különb Clay-nél. Ezáltal kiderül Juice még nagyobb árulása. Persze lesz majd feszülés Neroval is… igazából még van kiket lelőni, nem fogytak ki a hetedik évadra.

Quiddy - 2013. 12. 11. 20:10

Kibaszott gyökér Unser!!! Hogy lehet így megírni ezt a szart, ha tudta hogy Jax börtönbe megyazt miért nem tudta, hogy ő adja fel saját magát???? Nagyon ideges vagyok Sutter-re

wondorog - 2013. 12. 11. 20:51

Nem hiszem, hogy Unser tudta, hogy Jax fog börtönbe vonulni, a legelején is csak Bobbyt és Chibbset avatták be, utána a többi klubtagot, nem gondolom, hogy pont Unseerhez rohantak volna.

m76 - 2013. 12. 11. 20:59

Én nem tudtam megnézni a rész végét, sajnos onnantól, hogy unser elmondta genyának akinek már a 2. évadban halnia kellett volna tudtam, hogy meg fogja ölni, és csak abban reménykedtem, hogy ne az legyen ami annyira kiszámítható, de az lett. Sutter bekaphatja. Nem attól dráma a dráma, hogy minél nagyobb gödröt ásunk és minél több szart hordunk bele, aztán belefürdetjük a nézőt.

Anthonz - 2013. 12. 11. 21:06

Haztakurva!
Ez kemény volt azért!! Gondoltam Gemma egy golyóval elintézi a dolgot, de ő a bonyolultabb utat válaszotta :D
Aztán Juice jól megoldotta a dolgokat…sokkal jobb lett volna, ha a sheriff szépen beviszi Gemmát.

Thrasher - 2013. 12. 11. 22:38

na, gratulálok.

Thrasher - 2013. 12. 11. 22:40

“Talán ott van az erőltetett hülyeség a forgatókönyvben, hogy Unsert rögtön felhívja Tara ügyvédje a régi akták miatt…”

yep, ez ordas nagy baromság volt, de ennél nagyobb buszmaságokat is el szokott követni Sutter

Thrasher - 2013. 12. 11. 22:43

btw (és most persze egyáltalán nem ez a lényeg, de a tudatalattim egyelőre nem hajlandó engedni, hogy azzal foglalkozzak, hogy jövőre nincs Maggie Siff) ha valaki emlékszik olyan karakterre sorozatból, aki úgy halt meg rákban, ahogy valóban szoktak az emberek, és nem döglődik évadokon át, az mondjon már egyet, mert frankón nem emlékszem olyanra :D

éééés triplaposzt

winnie - 2013. 12. 11. 23:04
dm8 - 2013. 12. 12. 11:29

Thrasher

Sopranos – Jackie Aprile

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz