login |

Délelőtti videó 1.: Atlantis

2013. 09. 16. 10:22 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, video,

Új Atlantis-videó a tovább mögött. Új jelenetek és közben a készítő mond pár szót, amiből kiderül, sokadjára, hogy a Merlin közönségét vették célba, de ez erőszakosabb és sötétebb lesz egy cseppet, viszont a humor meg fog maradni. Azt mondjuk nem értem, hogy miért akarják a hollywoodi filmekhez hasonlítani – nem jönnének ki jól egy összevetésből.

4 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2013. 09. 16. 15:22

Csak engem zavar nagyon, hogy régi időkben játszódik, mégis az a neve, hogy Jason? Most gondoljatok bele, ha pl a spartacusban Crixus helyett mondjuk Steve vagy Bob lett volna neve… egyszerűen nem illik abba a korba.

winnie - 2013. 09. 16. 15:32

lehet, hogy oka lesz a dolognak, de ha nem, akkor sem gáz, ugyanis elvileg a jason az valóban volt akkortájt. magyarul Jászón. (csak beugrott az aranygyapjú legendája, aminek a címe jason and the argonauts – ha hülyeséget írok, valaki kijavít, nem értek hozzá)

http://www.thasos.hu/sajat_fajlok/mitologia/Jaszon.html

Pocok - 2013. 09. 16. 15:53

Lehet, hogy akkor is volt, de továbbra is baromi furán hangzik, hogy “dzsészon”.

Adreee - 2013. 09. 16. 19:08

Egész egyszerűen az a különbség hogy a latin megfelelőjét használják a neveknek és nem az ókori görögöt. A Hercules is Hercules, és nem Héraklész, így a Jason is Jason, és nem Iászón. A többi meg már az angol kiejtés.

Amúgy ő lesz az. Az aranygyapjús. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz