login |

Under the Dome: vége az 1. évadnak

2013. 09. 18. 19:00 - Írta: human

132 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, az Under The Dome évadfináléja tökéletesen összefoglalta a szezont, hiszen pont arra koncentráltak benne végig, ami kevésbé érdekes. Nem tudom igazából ajánlani senkinek a sorozatot, amolyan katasztrófaturizmus nézni, de annak is megvan néha a helye az ember életében. 

Ha nem ittam volna kávét már a rész előtt, akkor is felébredtem volna az idegességtől, amikor az erdőben a csak az hangzik el, hogy “majd megtudod idővel”. Vagy valami ilyesmit mondott. Tipikusan írtak egy olyan helyzetet, amiben a szereplőknek logikus lett volna feltennie pár kérdést, de nyilván nem kaphattak rendes válaszokat az első évadban.

Mondjuk a rész ezen kívül is még nagyon sok sebből vérzett, szóval spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Elég csak megnézni, hogy mit műveltek Barbie-val. Kiszabadítják a börtönből, hogy legyen izgalom, aztán megint elkapják és ugyanabba a helyzetbe kerül. Junior néha a tinikkel van, néha nem. Arról már nem is akarok beszélni, hogy Big Jim szaván és a rendőrcsaj által feltételezett 2 hullás helyzeten kívül mi is a bizonyítékuk ellene?

Igazából most nem egy tipikus poszt lesz, inkább pár képpel vetek fel még kérdéseket:

Most fognak szétszedni a sorozat védelmezői. Tudjátok, mi a helyzet, örömmel teszünk ki egy Under The Dome-vendégírást, ami élteti a sorozatot, szóval hajrá. Amúgy pedig jövőre találkozunk.

132 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2013. 09. 18. 18:09

annyira, de annyira, de annyira…

én nem akarom bántani a sorozatot, annyian köpködik, nekem 3 rész után inkább érdektelen és közepes volt (a pilot tetszett, a 2. rész sem volt rossz), így kaszáltam, de nem voltak túl negatív gondolataim. a fináléra vissza is tértem.

ez viszont értékelhetetlen volt.

a cliff mindenképpen. ez nem cliff. nem azért, mert tudjuk, hogy nem fog meghalni barbie, hanem mert nem hagytak semmit, amin anyázhatunk. oké, csillagok, fények, tudomisén, milyen színű lett a dóm, de “so what?” ha akarom a következő pillanatban minden visszaáll a régibe és folytatódhat. azért illett volna valami payoffot adni a rajongóknak. már persze azon kívül a kőkemény WTF-on kívül, hogy védeni akarják őket a dómmal. (és azzal az eredeti ötlettel, hogy földönkívüliek keze van a dologban.)

de oké, ez csak a cliff kritikája. majdnem ugyanazt tudom írni, amit a PLL 3. évad cliffjénél, ahol páran megláttak valamit és elszörnyedtek – de mi nem láttuk, hogy mit. ha valami nagy dolog lett volna, akkor megmutatják, hogy gondolkozzunk rajta. ergó lehetett tudni, hogy semmi extrát nem látnak. itt is. ha történik valami, akkor megmutatják. de nem történik semmi. nyilván. lehet, hogy juniornak megjön az esze, ami nem is volt. mindegy.

szóval nem akartak húzni semmi ütőset. és, ami a kritika is említ: jön az egyetlen “hú, végre válasz!”-dolog, de az írók még nem tartanak ott, hogy kitalálják, hogy mi a lényeg, ezért fel sem teszik a kérdéseket, vagy elütik azzal, hogy “majd megtudjátok”. nem mintha érdekelne a dolog, de ha csak ennyire futja tőlük, akkor minek adnak lehetőséget arra, hogy (nem én, hanem) a rajongók anyázzanak?

Ami a leggazabb volt, hogy a karakterek itt csupan eszkozok, nem sajat személyiségük alapjan cselekszenek, hanem mindig ugy, ahogy a tortenet megkivanja, mert maskepp nem tudjak eloremozditani a sztorit. ha valamilyen változásra szükség van, akkor vallamelyik karakterrel elősegíttetik azt. nem a karakterek mozgatják a sztorit, hanem a sztorihoz igazítják a karaktereket.

Neha pedig olyan banalis mondatokat adnak a szajukba es tesznek ugy mintha tartalmasat mondananak, hogy csak neztem. valaki mond valami öblöset és mindenki megkövülten nézi, hogy milyen mély is volt. A gesztusok is nagyon kilogtak, pl. a fel perces keznyujtas es olelkezes junior es apu kozott, miutan utobbi bevallotta, hogy tobbszoros gyilkos. nem az a baj, hogy ölelkeznek, hanem, hogy miért kell ehhez majdnem lassítás, szimfonikus zenekar, kézre iránított kamera?

uhh…

winnie - 2013. 09. 18. 18:10
Kőmíves Kelemen - 2013. 09. 18. 19:15

Az első rész után kaszáltam, annyira szarnak nézett ki…

A Zasszony végignézte, ezáltal fél szemmel/füllel én is, de egyszerűen katasztrófa volt az egész.
És nem amiatt, hogy a “könyv jobb”, hanem egyszerűen full logikátlanul cselekszenek és beszélnek a szereplők (lásd posztbeli példák is).

Dark Energy - 2013. 09. 18. 19:16

Botrány.

Imre - 2013. 09. 18. 19:18

egy percet se nézte a sorozatból de ezen most jót röhögtem :D

Bagosz - 2013. 09. 18. 19:20

Ez a sok kritika mind igaz,de ezek ellenére nézhető maradt.Talán az alapötlet miatt…

Lemoni - 2013. 09. 18. 19:22

Nahát, miről maradtam le, az első rész után kaszáltam, most meg fetrengek a képeken és a feliratokon :D

zero - 2013. 09. 18. 19:22

Nem nézhető – szerintem legalábbis nézhetetlen. Mások is írták már.

Niki - 2013. 09. 18. 19:31

Egy hatalmas kapufa volt az egész évad, a jó pilot után.

Llew - 2013. 09. 18. 19:31

Ilyen képes kritikát többet. :D

HighwayCat - 2013. 09. 18. 19:35

Végig szenvedtem, de 2 dolog miatt:

1. reméltem, hogy lesz valami válasz, és kis lezárásként elkönyvelhetem.
2. Dean Norris akármilyen idegesítő is BB óta szívembe lopta magát a játékával. Valami zseniális, de ennek ellenére is az őrületbe kerget.

Amíg ő él nézem, utána egyből kasza. pozitívum idáig a fentebb írton felül egyedül néhány karakter halál volt (Alice).

Sitrep - 2013. 09. 18. 19:35

Azért arra kiváncsi lettem volna hogyan is nézett volna ki ez a Showtime-on. Bár ugyanezzel a gárdával vszínű nem sokkal jobban, gondolom azért is passzolták ők.
De az alapanyagban, a koncepcióban abszolút benne van, hogy lehetne ennek egy sokkal normálisabb, ütősebb verziója is, ami kábeles, Showtime színvonalú. Szóval az érdekelne, de ebből több biztosan nem..

george - 2013. 09. 18. 19:40

Én csak azért nézem mert King keze van benne, meg már kíváncsivá tettek, hogy milyen hülyeségeket tudnak még összehordani.

Mikor a rendőrcsaj megérintette a minibúrát, komolyan a tinik miért nem szóltak már rá, hogy ne tegye, mert jól a falhoz fogja vágni, ha már előtte látták ezt megtörténni a mostanra már halott rádiós csajnál?

A vége tényleg semmi nem volt, jóval többre számítottam. Nem is néztem végig a 40 percet, jó pár helyen belepörgettem, mert annyira azért mégse érdekesek a családi kapcsolatok, hogy az időmet erre pazaroljam. A búra és a körülötte lévő misztikum az érdekes, kíváncsi vagyok mit hoznak ki a dologból, bár az ufós téma a könyvben is benne volt, de csak ennyi a hasonlóság.

human - 2013. 09. 18. 19:46

george: most komolyan? pont azt akarták h a rendőr csaj ki legyen ütve…

weingartia - 2013. 09. 18. 19:49

Igazából szerintem is rossz és logikátlan az egész, de valamiért minden héten leültem megnézni az adott részt. ÉÉÉÉÉs fogom nézni a második évadot is, mert kíváncsi vagyok erre a szar burára! Az összes többi lényegtelen és uncsi, de ha néha el kezd vibrálni a tojás, az nekem bőven elég, a többin meg csak röhögök. :D
Ja, és kíváncsi vagyok, hogy hoznak be új karaktereket. Remélem nem úgy, mint Maxime-t: hirtelen előbukkannak a házakból. :)
Ja, és éljen soká Big Jim! Nem, nem érdekel, hogy le kell majd valakinek szúrnia.
Szóval nagy jóindulattal lehet ezt nézni. Valaki nem olvasta a könyvet? Az mennyire jó?

weingartia - 2013. 09. 18. 19:49

A képleírások meg tényleg jók!

winnie - 2013. 09. 18. 19:50

“Azért arra kiváncsi lettem volna hogyan is nézett volna ki ez a Showtime-on. ”

én egyébként még mindig neal baerre kenem az egészet, akit ráhoztak brian k. vaughanra, hogy legyen a showrunner.

a hírekben is írtam, hogy ez a kérdés-válasz marha jó volt:

– The butterfly was seemingly dead when the mini-dome disintegrated. Do the Four Hands have the power do bring things back to life or was that a coincidence?
– I’m not sure that she brought it back to life or it was maybe just resting and it wasn’t dead in the first place.

-T - 2013. 09. 18. 19:51

nem bántam meg, h. kiszálltam. de ezen a kritikán jót röhögtem.

lacc - 2013. 09. 18. 19:51

Imádtam az első évadot az összes bugyutaságával együtt. Már az első rész után elkönyveltem, hogy ez ideális nyári limondádé lesz, és az is volt. Számomra szórakoztató volt az évad. A PLL-nél még mindig jobb. A képek pedig szuperek! :)

winnie - 2013. 09. 18. 19:52

egyébként, ha már az interjú, engem az effélék megdöbbentenek, hogy elhangozhatnak – az annyira ovis, hogy “nagyon rossz dolgok”. (az volt a kérdés, hogy miért lett fekete a dóm.)

“The big dome was signaling there was trouble because Big Jim (Dean Norris) was doing very bad things. “

Eli - 2013. 09. 18. 19:54

Mindig védem a sorozatot, mert csak. Vízöntő vagyok, szeretek az ellenkező oldalon lenni, bármiről is van szó. Szoktam a kritikát is fikázni, amiért olyan, amilyen. Most egyiket sem teszem. A kritika végre ötletes és tényleg vicces, nem erőltetten és rosszindulatúan gúnyos.
A sorozatot magát kedvelem. A finálét hagyjuk, az nálam is kihúzta a gyufát. Összességében azt mondom, hogy sok a kidolgozatlan karakter, sok a klisé, vannak logikátlanságok. Viszont vannak jó karakterek is, olykor lenyűgözően visszaadja a hamisítatlan Stephen king thrillert és misztikumot, és amikor CGI-t használnak, az mindig baromi jól néz ki. King rajongóként a King adaptációkhoz hasonlítom, amiből eddig nagyon jüt és gyengécskét láttam. Na ez egyik sem. Valahol a kettő között van. Maradok jövőre is, bár tény, hogy van hová fejlődni…

hajnal - 2013. 09. 18. 19:54

Ez a sorozat kb. csak annak jön be aki nem néz mellette még 10, ezerszer jobbat, ergo nincs viszonyítási alapja.
Számomra katasztrófa, a képekkel nagyon tudok azonosulni:D

ayren - 2013. 09. 18. 19:55

Esetemben egyedül a Stockholm-szindróma adhat magyarázatot arra, miért néztem végig az egész évadot.
De a képregény-kritikán jót szórakoztam!:)

george - 2013. 09. 18. 19:55

@human

Jaj, látszik nagyon figyeltem :D csak az láttam, hogy a csaj repül hátra :D

winnie - 2013. 09. 18. 19:55
ninilss - 2013. 09. 18. 19:57

Hát ez a képes poszt marhajó volt :))

PAT - 2013. 09. 18. 19:58

A sorozat gyenge, ez viszont az év kritikája. Köszönöm szépen, és gratulálok hozzá Humannek!
:)

koka - 2013. 09. 18. 20:02

“egy politikus vagyok? most megsértődtem” :D na ennél a résznél én is hangosan felröhögtem.

Barbie azért szökött meg, hogy sebtiben fel tudják húzni az akasztófát, mert a fejbe lövés nem lett volna elég epikus.

Egyébként volt egy nagytotál a dome-ról amikor elsötétült, és ott mutatták, hogy hol csapódott be a rakéta szóval pozitívum, hogy erre figyeltek.

Ettől eltekintve az egész katyvasz volt, és még a készítő se tudta megvédeni a fináléját. Ami beszédes.

Elég trash cucc de valamiért bejön, lehet pont a karakterek megmagyarázatlan viselkedése miatt.

A vöri csajt pedig széjjel fogom jelölni eyecandy szavazáson…vagy nem mert addigra elfelejtem.

mmonitor - 2013. 09. 18. 20:05

Amikor azt hitték a gyerekek, hogy a lepke megdöglött amior szétpukkadt a kisbúra, egy pillanatra megfogtak… aztán könnyesre röhögtem a szemem. A brian élete ehhez képest dráma.

ayren - 2013. 09. 18. 20:12

Ami meg egyébként számomra meglepő, hogy könyv alapanyagból hogy lehet olyan sorozatot készíteni, ami azt az érzést kelti a nézőben, hogy az íróknak fingjuk nincs, mi fog a két rész múlva történni, meg hogy hiánycikk a napi brain-stormingon a sprititusz, azért nincsenek válaszok, és azért kaptunk egy ilyen béna cliffhangert.

lostgab - 2013. 09. 18. 20:13

Gratulálok a kritikához, rég nevettem ilyen jót (és hangosat) netes poston. :D
A vicces amúgy az, hogy a sorozat pont ugyanennyire röhejes. Ifeee/Iffy/Ifi egy nagy vicc, szegény csávó szimplán buta. A legértelmesebbnek a tinik közül még Joe-t tartom, Norrie kb. dísznek van ott, Angie meg azért, hogy legyen, aki visszacsábítja Juniort. 62-szerre is.
Barbie érdekes lenne, de az újságírónővel való kapcsolata kiborító. Linda egy idióta – komolyan, ez a sheriff? Ha Big Jim azt mondaná, hogy “Linda, Te ölted meg ezeket az embereket!” ez fogná, és simán lecsukná magát.
Cliffhanger nem igazán volt, az egyetlen momentum, ami tetszett, az volt, hogy Jim felesége már X éve képben volt valami miatt.
Ami viszont a sorozatnál és nagyobb poén, hogy én bizony maradok a 2. évadra is, mert 1. nem akarok lemaradni az esetleges kritikákról :D 2. nagyon jól írtad a kritikában, hogy katasztrófaturizmus ez, a legjobb fajtából, és engem marhára beszippantott – még úgy is, ha csak röhögni tudok rajta.

ayren - 2013. 09. 18. 20:14

vagyis: …brainstormingon…

paranoid android - 2013. 09. 18. 20:20

A finálé nézése közben eszembe jutott, hogy milyen ütős lehetett volna ez a Barbie a bitófa alatt meg a kis csoport vs. a város, ha az évad során képesek lettek volna összetett karaktereket felépíteni és emberi kapcsolatokat kialakítani, és ez utóbbiakat gondosan lebontani, hogy a korábban egymás mellett állók az évad végére a személyiségükből fakadóan jogos indokok miatt ellentétes oldalon találják magukat. Ehelyett egy “meh” reakciót tudott csak kiváltani belőlem. Mert nem is érdekel a karakterek sorsa; az egyik oldalon idióták vannak, a másikon meg a rajzfilmfigura gonosz, személyes drámák meg sehol. És ahogy a kritikában is volt, a karaktereket ide-oda rakosgatták, hogy elvégezzék a rájuk kiszabott feladatot, így még a cselekmény is érdektelen. De legalább a lepke életben maradt, már úgy aggódtam érte – kedvenc karakterem. És attól tartok, hogy a sok elégedetlenkedésem ellenére én is maradok a következő évadra.

Eli - 2013. 09. 18. 20:32

Amúgy hogy valami negatívumot is mondjak az egész éves fikázásról, csak mert ilyen vagyok. :)
Attól tartok, hogy ezzel egy sajnálatos, és szomorú trendnek adtok önigazolást. Innentől kezdve minden létező sorozatnál az utálói, azok akik minden rész után szisztematikusan lehúzzák, ezt fogják elővenni ütőkártyának, katasztrófaturizmussal fogják igazolni a maradásukat. Az pedig hiába hosszú és jól hangzó szó, baromira negatív jelentést tartalmaz. Szomorú dolog ez, és a humanitástól igen messze áll, hogy ha utalhatok egy picit a nicknevedre is.

winnie - 2013. 09. 18. 20:39

eli: ez, vagyis hasonló szerintem minden évben elhangzik egy-egy sorozat kapcsán (a címeket mindenki tudja.). és eddig még sosem igazolódott. elhiheted, hogy az olvasók, és főleg a véleményezők zöme van olyan értelmes, hogy ne hagyja magát befolyásolni, holmi trendektől. eddig is, ezentúl is volt és lesz számos ellenpélda. (de tényleg nem érdemes az évi 100-200 új sorozatból 1-2 alapján következtetéseket levonni.)

Eli - 2013. 09. 18. 20:50

Pedig a trend maga létezik. Rengeteg sorozatnál vannak állandó kekecek. Én vallom, hogy ha valami nem tetszik, nem nézem. Úgy hiszem te is. A “nézem, mert röhögök rajta” hozzállást meg én nézem. Le… Ez egy negatív emberi tulajdonság. A kommentek között el kell tűrni, ez van. Viszont ha a cikkekből még önigazolást is kapnak ezek az emberek, annak már rossz üzenete van. Szerintem.
Rengetegen olvassák a blogot, akár tetszik, akár nem hatással vagytok sok emberre. Ez pedig felelősséggel is jár.
Off vége

Szívesen beszélgetnék erről, de nem biztos, hogy itt a helye.

winnie - 2013. 09. 18. 20:51

eli: valóban nem itt – és valóban vannak, ez igaz, de arra célzok, hogy ez nem kezdete semminek és trend sem lett. láthatóan nem arról van szó, hogy X vagy Y minden egyes efféle sorozathoz így áll hozzá. ahogy látom, az egyik sorozatnál X, a másiknál Y, a harmadik Z mondja ezt – mondhatni, mindenkinél kialakul valami bokszzsák, mint ahogy akad 1-2 guilty pleasure is. de nem arról van szó, hogy egy “horda” mindent így nézne. meg aztán a csalódottság sokkal keserűbbé tehet egyes véleményeket.

szuperkrumpli - 2013. 09. 18. 20:51

Háháháá!!! Visítva röhögök! Ezt a képregény posztolást rendszeressé kellene tenni!
Ebből a soriból se lesz Lost szint. Végigszenvedtem. Kb. annyira zavar max a sorozat mintha befinganál a wunder baum mellé! Elmegy szódával meg sörrel ha nincs más!

kempmove - 2013. 09. 18. 20:53

Áhh ez a sorozat…

Nálam a sitcom kategóriában van, sokat röhögök rajta. Egyrészt a sok statisztán/birkákon, akik mindent benyalnak Big Jimnek, “when Big Jim talks, the people listen”.

Pl. a nagy rádiós DJ aki bosszút állt a 200 kg-os Dodee-ért, akinek végig rohadt fontos volt hogy szóljon a zene, de mióta leégett a stúdió már más szerepben tetszeleg.
Asztalosnak is elmenne, ahogy felhúzta az akasztófát.

A kis tojásos tinicsapat, ezekre nem bíznék még egy főtt tojást sem…
Depressziós kiscsaj jobban elérzékenyült majdnem a kis lepkénél, mint mikor meghalt az anyja.

Nagyon gyenge párbeszédek végig.

koka - 2013. 09. 18. 21:02

Eli: Miért baj az, ha valaki nézi és röhög? Ez azt jelenti, hogy szórakozik és kikapcsolódik. Ez a cél. Az meg, hogy a kritika rátesz még egy lapáttal, nem jelent semmit, az is csak EGY vélemény.

Én sokkal inkább azokat nem értem, akik “végigszenvedték”. Oké, hogy csak 13 rész, hamar le lehet darálni, de ha valami nem jön be már 3-4 rész után se semennyire, azt inkább hanyagolom.

jersey - 2013. 09. 18. 21:02

a legnagyobb hibája a sorozatnak, amellett, hogy a főkarakterek is kidolgozatlanok, hogy 13 rész alatt nem sikerült egy szemet sem megmutatni a kisvárosi életérzésből, amit mondjuk SK a könyvben remekül leír, nem tudok semmit a városlakókról, ennyi erővel egy birkacsorda is végignézhette volna Barbie akasztását, ennek ellenére jelentkezem a katasztrófaturisták csoportjához shame on me
a kritika egyébként zseniális, még több ilyet :)

ayren - 2013. 09. 18. 21:14

@Eli, szerintem a kritikusnak épp olyan joga van a kritikához, mint bárkinek. Sőt, hiszen ez a foglalkozása. Itt szerintem többségében felnőtt emberek kommentelnek, akiket nem kell erkölcsileg nevelni, formálni a véleményüket. (A kiskorúakért meg feleljenek a szüleik.)Mindenkinek joga van a véleményhez, úgy neked, mint annak, aki csak “fikázik”. Miért ne tenné, ha szerinte szar a sorozat? A humor meg mindig jó pont egy kritikánál, és ez a poszt kifejezetten viccesre sikerült. :)

BWA - 2013. 09. 18. 21:15

le a kalappal a kritika elott :D made my day :D a sorozat tenyleg kicsit gagyi, de en is nezem, ugyhogy ez van :)

leila - 2013. 09. 18. 21:15

Kár, hogy az egész nem olyan lett, mint a kritika. Igazi szenvedés volt. Valamit vártam, amit nem kaptam meg, mint hű sorozatnéző.

Nem egy olyat vártam, mikor Jack elordítja magát, hogy “We have to go baaack!”, de egy Person of Interest kaliberű cliffet mindenképp.

A nagytotál legalább egy kicsit kárpótolt. És igen, számomra sem jelent egyik karakter kötődést.

Az, meg hogy egy kisváros lakossága békésen végignéz egy nyilvános akasztást, röhej.

littleniji - 2013. 09. 18. 21:19

Köszönöm a képes összefoglalót, ez lett az évadzáró fénypontja számomra! :D/

zombie - 2013. 09. 18. 21:26

Na nekem azt hiszem ennyi volt ez a sorozat… karakterek nullák senkiért nem izguultam, csak azért h hátha tovább nyújtják az erdős párbeszédet és mondanak valami értelmeset. Csak megszokásból néztem. Mosmár jöhetnek az őszi sorik. Azért elment az UTD, láttam rosszabat már

Nikki - 2013. 09. 18. 21:35

A kritikán most behaltam :D Még több ilyet :D Már csak ezekért is megérte nézni. A 13-ból 3-4 vállalható rész még mindig rossz arány, de amúgy…amúgy rájöttem; ez annyira rossz, hogy már jó :D
Ami még nem hangzott el a fináléban történtekről: légből kapott volt az, ahogy Julia megfogta a tojást és ő a monarch. Inkább valami védelmezőnek képzeltem, aki a tojást meg a lepkét is meg kell óvja. Úgy gondoltam, hogy a lepke kiszabadulása jelképes lesz, amikor is Barbie végre a sarkára áll Big Jimmel szemben. Erre csak annyit nyögött ki, hogy ártatlan. Igazán szószátyár volt. Ennél a befejezésnél még az is jobb lett volna, ha megölik és feltámad.. Ami Juniort illeti, nem vagyok biztos benne, hogy az apja oldalán marad.. de nem érdemes ezen többet gondolkodni, más sem teszi.
Természetesen jövőre is itt leszek, ki nem hagynám :D

Zizi - 2013. 09. 18. 21:46

Végignėztem és a következő évadot is fogom, bár tényleg elég nagy hülyesègek vannak benne, amin sokszor kiakadtam…
Viszont ezek a képek szuperek… :-)

Thrasher - 2013. 09. 18. 21:56

mekkora béna f*sz cliffhanger, te jó isten…
csak az utóbbi évek páratlanul ócska network SF-kínálatának köszönheti, hogy még így is fölfelé lóg ki a mezőnyből, aki szerint ez jobban megérdemli az osztást, mint pl. a tetejébe még jobb számokat is hozó (ugye?) Revolution, az ostoba.

@Eli:
yep, a sorozat nyilvánvaló hibáival együtt is nagyon gáz ez a reflexből való fikázás, egyértelmű, hogy sokan csak azért csinálják, hogy megmutathassák a többieknek, ők is mekkora arcok

harmony30 - 2013. 09. 18. 22:05

A kritika zseniális lett :D Gratulálok!
Mintegy 3-4 éve nézek sok-sok sorozatot, ez idő alatt ez a 3. amire lecsapott nálam a kaszás. Az évadzáróig még kihúztam, bár az utolsó részeket már pörgetve néztem meg annyira idegesített bizonyos karakterek ostobasága. Reménykedtem,hogy az évadzáróra valami csak lesz,de tévedtem. Az egyetlen ami tetszett benne a végén a rózsaszín csillagok mert szép volt :D :D az összes többi értékelhetetlen számomra.
A kritikákat azért majd a jövőben is követni fogom és ha robbanásszerűen javulni fog a sorozat, akkor egyszer majd ledarálom,de egyébként ennyi.

kiskiraly - 2013. 09. 18. 22:13

Kritikával teljesen egyetértek.
Szappanos fordulatok időhúzások voltak benne ezerrel. ami nem baj, de ilyen véget/cliffet. Pfff..

A sorozat 6/10, a finálé 4/10

Kissé off: ez volt eredetileg is a vége a sorozatnak, vagy a nagy nézettség miatt volt-e esetleg pótforgatás 1-2 pluszjelenettel? Erre kíváncsi lennék.

Shyllard - 2013. 09. 18. 22:37

Szépen felépítették eddig az évadban, itt pedig a tetőpontra jutott bennem az érzés, hogy ebben a városban mindenki jó ha egy kavics IQ szintjét megütik a lakosok. Komolyan mondom, az egész Big Jim téma egy rakás röhej, egy cseppnyi realitás érzetet nem tettek bele, valódi embereknek nem tudna semmi hasonlót beadni, annyira komolytalan az egész. És a többi is, botrány az egész rész, a Barbie-s dolog is iszonyat alaptalan, teljesen logikátlan minden. Röhej évadzáró, pedig a 13 részben volt úgy 3-4 tényleg jobb epizód (under the dome-os mércével) ha jól emlékszem, reméltem legalább a végére összeszedik magukat, de csak annyit értek el velem a készítők, hogy megkérdőjelezzem Stephen King éppeszét. Hogy engedhette meg ezt, vagy a könyv is ilyen botrány?

ar - 2013. 09. 18. 22:38

Szerintem a BJ vallasi vezeto pont hogy a karakterenek megfelelo, hisz barmi aron hatalmat/kozonseget akar maganak szerezni az urge. A tobbi viszont nagyon jo :).

Hunnenkoenig - 2013. 09. 18. 23:17

Akkor is, ha nekem tetszik ez a sorozat, azert valoban gyermeteg dolgok vannak benne. A kritikakkal teljes mertekben egyetertek az esetek többsegeben, de megis tudom elvezni a sorozatot, mert belegondolni csak a resz utan szoktam.

A keszitök lathatoan amatörök, akik valahogy kaptak egy eselyt.

Az interjuban megprobalnak titkolozni a kerdesre, hogy kik raktak oda a burat, de ket kerdessel lejjebb a halott anyut folyton, mint “Alien Alice”-t emlegetik.

Mese - 2013. 09. 18. 23:35

Az alap otlet baromi jó, nekem tetszett. Viszont ennel a sztorinal meg en is jobbat irtam 8 adikban a nyaritaborrol. Ha megrendeznenk a ki a legidesgesitobb karakter versenyet, nalam Junior nyerne. A csaj fogvatartasaert minimum erdemelt volna valamit bordai koze, erre inkabb lelovik a vorost kvazi feleslegesen. Nem ertem en ezt gyerekek. Csak azert neztem vegig mert kivancsi voltam mi lesz az egesz dolog mogott. Apropo ha Barbie nem lenne ennyire jokepu es en nem lennek szingli biztos, hogy kaszaltam volna elso resz utan.

Niko - 2013. 09. 19. 00:54

Egyszeruen tetszik, a Stargate Universe is az egyik kedvenc scifi sorozatom kaszaltak,de en vallalom hogy tetszik es nezni fogom ameddig lessz mint ahogy az SGU-val is tettem,en kulonc vagyok a valo eletben is es a sorozatok teren is.
Mivel a Breaking Bad elso ket evadjaval kinozni lehetne es a hazam odaadnam ha egyhuzamba kellene megneznem az elso ket evadot,nem jott be ugyanez van a Game of Thrones-al is a pilot nem jott be,azzal is tudnanak kinozni mig,egy ilyen ufos scifi nagyon bejon sok dramaval.
Ennyi :D

a_n_d_r_e_w - 2013. 09. 19. 01:12

Ehhh. Gyenge evad (egy ket nezhetobb resszel) es egy hihetetlenul hasznalhatatlan finale. Sot, nem is volt finale, nem zart ez le semmit. Uj kerdeseket se tett fel, semmi.
Big Jim karaktere eltetett eddig, mert nagyon tetszett a badass jellege, ahogy az osszes idegesito karaktert nemes egyszeruseggel eltette labalol 2 reszen belul. Ettol nemhogy a rosszfiu kepet erositette bennem, hanem pont o lett, aki miatt erdemes volt nezni. De az utolso ket reszre teljesen tonkretettek, hiteltelenne valt szamomra az egesz.
A rendorno bugyutasaga meg lassan nagyobb mint ami az elviselheto szintet megutne.
A voros csajon egyszeruen nem tudok napirendre terni. “Jajj, hol az uram, hol az uram? Biztos kintrekedt szegeny a buran kivul. Szegeny. Nem baj, eltelt mar vagy 2 het, kefeljunk a barbival.” A huseg mintakepe. “Jajj, barbi, te kinyirtad a ferjem? Te kocsog, megegyszer azert ilyet ne csinalj, gyere dugjunk tovabb.”. Nevetseges, komolyan, hol hiheto ez? Vagy ha tenyleg ilyen, akkor szurkoljunk neki? Az uj monarch? A josag mintakepe? Ez a ribanc?

De vegigneztem. Es a kovetkezo evadot is fogom, mert nezem a Revolutiont is es a Falling skiest is. Mert defektes vagyok :D

thomas - 2013. 09. 19. 02:15

csak egy kis javítás, azért nem látszódik a Hold meg a csillagok mert eleve sötétbe borult az egész búra nappal, mint ahogy láthattad :)

Van igazság a sok bugyutaságban amit írtok, de én ettől függetlenül szeretem a sorozatot. De kicsit ezen a részen érződött hogy nem tudják mit is akarnak csinálni valójában, akkor kapok agybajt, ha a sorozat flashback-es 2. évaddal térne vissza. Annyira nincs már ötlet az egészben, hogy fogalmam nincs ezt hogyan fogják folytatni, vagy hogy mi marad itt a második évadra, mert egyenlőre nagyon zavaros az egész. Látnom kell mégegyszer. Junior meg rohadt idegesítő…

(írnék én többet is, és rendes kritikát de ahhoz túl fáradt vagyok és annyit nem ér a sorozat, hogy plusz energiát vigyek még egy hosszú kritikába is főleg ilyen zárórész után, nálam még egyenlőre ülepedik az egész)

Vérnarancs - 2013. 09. 19. 05:57

Mivel a könyvet nem olvastam, így csak a ‘magyarázat’ miatt maradtam mellette. De olyan gyenge lett a dolog, hogy eltántorított a folytatás kíváncsiságától.

Gavroche - 2013. 09. 19. 09:03

Bennem az a kinzo kerdes merult fel a finale kapcsan, hogy azok, akiknek korabban azt meseltek be, hogy az ex-katona akarta eltenni lab alol a voros ujsagirolanyt, miert nem kezdtek el gyanakodni (leginkabb Lindara, a dorzsolt hekusra gondolok), amikor megtudtak, hogy a voros ujsagirolany szoktette meg a feltetelezett gyilkos ex-katonat a bortonbol es szemmel lathatoan nagyon is jol erezte magat a tarsasagaban…

A gyanakvas hianya maximum akkor lenne elfogadhato, ha Chester’s Mill-ben olyan vallasi fanatikusok elnek, akik annyira hisznek a krisztusi megbocsatas erejeben, hogy hajlandoak meg azt is megmenteni a bitofatol, aki korabban meg akarta olni oket, vagy ha mindenki azt feltetelezi, hogy a voros ujsagirolanynak teljesen kiesett a vallon lovesenek minden korulmenye es ebredes utana csak arra a csodalatos 8-10 napra tudott emlekezni, amit az ex-katonaval toltottek egyutt langolo szerelemben, ezert azonnal rohant is a megmentesere.

Nem olvastam a konyvet, nem tudom, hogy ahhoz kepest mennyire sikerult megvaltoztatni (ertsd: lebutitani) a sorozatot es ugyan Stephen King nem egy Ibsen, de az onmaga altal alkotott keretek kozott rendszerint tisztessegesen megalkotott karaktereket mozgat es tisztessegesen megalkotott konfliktusokat teremt, tobbe-kevesbe hiheto, logikus reakciokkal… szamomra ezert (is) erthetetlen, hogy a sorozatban miert csusznak szet ennyire a karakterek es a cselekmenyvezetes.

Annie - 2013. 09. 19. 09:04

Minden hibájával együtt nekem nagyon tetszett a sorozat! Minden héten alig vártam… a 2. évadot is nagyon várom! Valószínűleg lányoknak jobban bejön (és nem csak Barbie miatt :P ).
Nem vagyok amatőr sorozat néző, és nem is gondolom, hogy csak annak tetszhet, akinek nincs viszonyítási alapja… szerintem a Revolution-nál fényévekkel jobb!
Vajon csak a jó pilot marketing miatt kapott kitüntető figyelmet végig a sorozat? Nem gondolom, hogy ennyire unatkoztatok a nyáron… :)

mccarthy - 2013. 09. 19. 09:14

Zseniális és tökéletesen összefoglalja a sorozatot ez a képes poszt :D Mondjuk szerintem az évadzáró hihetetlen unalmas volt. De marad nézős a sorozat.

Brynden Rivers - 2013. 09. 19. 09:24

Ilyen képes poszt kellene minden rossz sorozatról :)

Meg a Dexter utolsó évadáról.

AT - 2013. 09. 19. 09:29

@Shyllard: +1, mindent leírtál.
@Annie: Ez nem csak jó pilot marketing volt, azért oda volt írva egy pár név az elejére, ami miatt azt hiszem jó néhányan felkapják a fejüket, még akkor is ha, minden előzetes értesülés nélkül, csak úgy leülnek “megnézni” az első részt. Rögtön feltűnik Mike Vogel aki most ugrott át a Bates Motelből, aztán Frank a Lost-ból, hú “itt van mindenki” bakker, mintha a LOST folytatódna… olvassa az ember a producergárdát, ismerős nevekkel… aztán feltűnik Kate anyja és mit csinál? hát persze, hogy vendéglátós (poén volt), itt a Braking Bad-es csávó is hát ez nemigaz, aztán jön a félbevágott tehén effekt, hát persze, hogy maradok és nézem!
De aztán mikor Kate anyját agyoncsapják, valahogy minden megváltozik, az ember azt kérdezi: Miért kellett ezt így??? Frank-et is gyorsan megmikrózzák, és az ember agyára megy, hogy a mi kis pillangónk Angie egy bunkerben üvöltözik, és minden zavaros lesz, elindulunk szépen a lejtőn lefelé…

Marcipáncica - 2013. 09. 19. 09:38

Ez egyszerűen tragédia. DE! Azért meglesem a következő évadot is… ne kérdezzétek miért… érdekel :DD

Marcipáncica - 2013. 09. 19. 09:39

@Brynden Rivers: Dexterhez képes poszt!!! :DDD

Annie - 2013. 09. 19. 09:51

A kérdésem hangsúlya a “VÉGIG” szón volt! Valamiben csalódtam, nem tetszik, idegesít… kaszálom!

hGabesz - 2013. 09. 19. 10:19

Na szenvedtem itt 13 hétig most meg várhatom egy évig, hogy hogy Ifi működésbe hozza Báorbi alatt a fél óra alatt tökéletesen elkészített bitófát.

Csilla0422 - 2013. 09. 19. 11:10

Mint minden sorozatban, ebben is tudnék hibákat felsorolni, de csak saját szórakozásomat tenném tönkre. Hibái és butaságai ellenére nekem a nyár legjobb újonca volt.
Ha Barbie-t megölik és a búra és Julia feltámasztja, akkor mindenkinek az lenne a baja, hogy milyen kiszámítható vége lett. Nekem a vége éppen ezért tetszik, mert nem ezt lépték meg. Az állóvízből ahol most vannak, bármelyik irányba el tudnak indulni. Szerintem a nézők többségének fogalma sincs arról, hogy mi lesz a második évadban, mert annyira kiszámíthatatlan lett ezzel az évadzáróval. Az évadzáró emiatt tetszett, ám összességében a sorozat egyik leggyengébb része volt.
Azt hittem a Spartacus után a többség nem fog meglepődni azon, hogy a friss özvegy a férje gyilkosával kavar. Sokan megfeledkeztek arról, hogy Julianak a búrán kívülről mutattak egy levelet, hogy a férje lelépett minden lovéval. Ő ennek a tudatában kezdett kapcsolatot Barbieval.
Big Jim először amolyan Jockeyis féle gonosznak tűnt, de elmozdult egy olyan irányba, mint egy bizonyos történelmi személy. Neki is remek propagandája volt és nagyon tudta fanatizálni a népet.
A sokat szidott Linda helyében hasonló esetben ki hogyan cselekednek, kinek hinne? Annak, akit születése óta ismert, a közösségen belül köztiszteletnek örvend vagy annak aki 8 napja került be a városba? Vőlegénye kint ragadt, a serifről, kit apjaként szeretett kiderült egy – két rossz dolog: Fiatal rendőrként belecsöppent egy ilyen dologba ahol ő lett főnök és neki kellene uralnia káoszt. Nem egyszerű a feladata, természetes, hogy hibázik. Bár a búrával való kapcsolatába most még jobban belekevertek.
Junior meg olyan lett, mint egy kettősügynök. Tényleg erre még egy sorozatban sem láttunk példát, ezért is fontos ennyire kritizálni érte a karaktert és a sorozatot.
Ha jobban bemutatják a karaktereket az lett volna baj, hogy kb. 12 nap után ki a franc kíváncsi rá.
Úgy tűnik teljesen mindegy, hogy ebben a sorozatban mi történik, mert egyszerűen menő leszólni.
Mivel nekem tetszik maradok a második évadra is.

Zora - 2013. 09. 19. 11:23

Szerettem nézni a sorozatot, bár tisztában vagyok a hibáival, gyengeségeivel, de nem vagyok akkora rajongója, mint a Castle-nek, ahol elkeserít az igénytelenség.
Tehát jövőre is nézni fogom a Búrát.

figo! - 2013. 09. 19. 11:41

De legalább a dexter jobb lenne, de az is ezen a szinten van…

figo! - 2013. 09. 19. 11:41

+jók a képek ;)

human - 2013. 09. 19. 11:48

“csak egy kis javítás, azért nem látszódik a Hold meg a csillagok mert eleve sötétbe borult az egész búra nappal, mint ahogy láthattad :)”

pontosan így van, a kép lényege az, hogy mégis teliholdas fényű éjszaka van, ami az erdőben a legviccesebb

Maca - 2013. 09. 19. 12:19

ja, nekem is sorra ezek jutottak eszembe az utolsó rész láttán… én nem olvastam a könyvet így nem tudom mennyire hű hozzá a film, de olyan, mintha leült vna a forgatókönyvíró s összecsapta volna a végét… mega a többit:) az utolsó rész tényleg rettenet…
azonban végig vártam, hogy valami csak kialakul a végére, de nem, úgy hagytak…
talán el kellene olvasni a könyvet :)))

szuladam - 2013. 09. 19. 12:34

Már csak azért megérte képernyőre tenni, mert az egész évad alatt ilyen erőteljes és heves “szópárbajokat” robbantott ki a sorozat. Szerintem ritkán látni ilyet a SJ kommentjei között :)

karit - 2013. 09. 19. 14:57

@szuladam, yep, utóbbit megtapasztaltam. :(

Nekem minden együgyűsége ellenére a kedvencem lett, igaz, én minden, a való életből valamitől kizökkenő történetet két kanállal eszek.

Lehetséges jövőkép: mivel a minibúra is először fekete lett, majd fehér, aztán eltűnt, talán a kifehéredett nagy bura is így folytatja a sort… mármint majd egyszer, ha már nincs hová lapozni a Meglepő Fordulatok Kézikönyvében.

Szerencsére a következő 65536 rész miatt sem kell aggódni, a készítők előtt áll a teljes RGB spektrum. (És az még csak 16 bit.) ://

Itchap - 2013. 09. 19. 19:38

Az volt már, hogy nukleáris töltetet dobtak a dómra, ami a környéken mindent kipusztított….két epizóddal később ugyanúgy ott vannak a házak, fák, stb. a másik oldalon. Palmface!!!

búbánatos aszottmajom - 2013. 09. 19. 19:55

az a borzasztó h biztos vagyok benne h ezzel a szeméttel ellentétben a könyv érdekes meg izgalmas. nagy tétben meg merném tenni pl h ifi egy pszihopata állat, itt meg nagyjából egy debilt csináltak belőle.
részemről ennyi volt, kapott egy évadnyi esélyt ez nagyjából 10 résszel több mint amennyit adni szoktam a sorozatoknak.
a 90-es években az ausztrál express meg a kalóz jack szelleme mellé elment volna a délutáni matinébe, de azóta azér nem kicsit nőtt az ingerküszöb és szerencsére van jó sok néznivaló, persze elsősorban kábelen.

koka - 2013. 09. 19. 20:11

@Itchap: Látom te is lusta voltál kommenteket olvasni, ha már nem nézed rendesen a sorozatot.
http://imageshack.us/f/109/qkag.jpg/
(Látszik, hogy a búra azon fele, ahová becsapódott a rakéta, fel van perzselve.)
Most pedig irány a sarok! :D

Neoprimitiv - 2013. 09. 20. 08:00

A sorozatot nem néztem (ezek után nem is bánom), de érdekelt, hogy hogyan látják a készítők ezért elolvastam a belinkelt interjúkat. Ekkorát régen röhögtem:

“I’m not sure that she brought it back to life or it was maybe just resting and it wasn’t dead in the first place. ”

Basszus, ez tisztára a Monthy Python Kék norvég paródiája. Innen kezdve lehetetlen komolyan venni.

winnie - 2013. 09. 20. 08:31

neo: én is a kék norvégot emeltem ki a hírekben:)

egy igazi szakember - 2013. 09. 20. 09:15

KASZA!

Nem éri meg elkezdeni.

savanah - 2013. 09. 20. 13:04

Ez a képes komment nagyon szuper :) Főleg h kb. ugyanezeket mondtam amikor néztem…
Ennek ellenére végignéztem, de még volt jó sok hülyeség benne amitől hajam az égnek állt.
Például Menekitik Juliat, és szaladni kell, nyomukban van mindenki, erre Barbie 5 percig simogatja a haját és 2 nap után h ismeri rájön h szereti és ezt akkor kell megmondnania…

rio - 2013. 09. 21. 00:22

Aztak..va gyerekek, ma délután (jobb híján) ledaráltam az évad eleji kaszám óta leadott részeket (bunker vs hülyep.csa vs beömlő víz), minden epizód után elolvastam a kommenteket, komolyan mondom, ilyen közösségi élményt legutoljára a Lostnál láttam :D

– Hey Radio Dj, összedobnál nekem egy bitófát?
– A brian élete ehhez képest dráma.
– De legalább a lepke életben maradt, már úgy aggódtam érte – kedvenc karakterem.
– Kb. annyira zavar max a sorozat mintha befinganál a wunder baum mellé!

You made my day :D

A sorozat színvonala értékelhetetlen, szakmailag, főleg a többi futó sorozathoz képest 10/2, de ha eljut valaki arra a szintre – mint én -, hogy vigyorogva megeszi ezt a színtiszta (de hangulatos!!!) bullshitet, a randomgenerátorral gyártott konfliktusokat és karaktereket, akár még jól is járhat – ugyanis amennyire igénytelen, annyira szórakoztat is.

A következő évadra is maradok, főleg, ha ilyen frankó – és a szokásostól eltérő – kritikák lesznek :)

noodles - 2013. 09. 21. 01:45

értem én, hogy linda annyira hülye, hogy csak rendőrnek tudott elmenni de azért az keltsen már gyanút benne, hogy ha valakit megtámadnak utána nem megy kiszabadítani a delikvenst. összecsapott lett sajnos az egész évad, pedig én nagyon próbáltam szeretni…csak remélni merem, hogy a 2.évad új showrunnert kap. a sci-fi szál még érdekes is lenne de ezek a lehetetlen karakterek agyrombolóak.
hét idézete de lehet az egész évé: “mondtam, hogy rendőri tulajdon, én nyúlok hozzá!” :DDDD

Hunnenkoenig - 2013. 09. 21. 10:23

Egyebkent a Big Jim templomi akciojat a kepeken kigunyoljatok, de igazabol az nagyon is passzol Big Jim opportunista karakterehez es teljesen rendben van.

Egyertelmüen latszott, ahogy gondolkodik, hogyan tudna ezt a helyzetet kihasznalni es terminatorosan kivalasztotta a listabol a legoptimalisabb megoldast.

winnie - 2013. 09. 21. 10:27

én egyébként nem éreztem, hogy csak az járna a fejében, hogy kihasználja a helyzetet.

Sida - 2013. 09. 21. 13:21

Asszem van egy ilyen fogalom, vagyis én már többször láttam tumblr-n, ‘hate-watching’, én kb így vagyok ezzel a sorozattal. Végignéztem és volt rendesen facepalm. Én őszintén nem értem a készítőket, mert ekkora marhaságot már rég láttam. Az meg h 13 rész alatt egyik karakter sem volt képes egy monarch fingnyit sem megkedveltetnie magát az meg sztem minősíti a sorozatot.
Valamint szeretnék erősen ellentmondani a nyitó szövegnek “Chester’s Mill is like any other place…” hát nagyon nem. Sztem ide száműzték az összes pácienst mikor bezárták Lipótmezőt. Nem hiszem el h ebben a koszfészekben mindenki ilyen istenverte idióta. Eskü ha egy zsák molylepke, egy döglött hintaló meg 3 doboz mirelit pizza lenne a főhős akkor is intelligensebb lenne.
Persze maradok, mert várom h mivel próbálják meg a következő évadban tovább rombolni az agyam.
Azért a pink stars felfelé hullás tetszős volt.

jim455 - 2013. 09. 21. 14:25

jaj, hagyjátok már ezt a menő meg divat lehűzni szövget, más sorozatto miért nem menő. Mert ez ez nagy SZAR azért.
az egyik leggyengébb rész volt z, többször kellett nekifutnom mert beealudtam. csak a végére voltam kíváncsi, de bebizonyosodott, hogy ha egy sorozat szar, akkor a cliffhanger se lesz jó, kész. kb. minden jelenet egy paródia, Norrie pl. leszarta, hogy újra látta a halott anyját aki UFO-ként jelent meg, stb. stb. szót se érdemel. egy nagy ziccer volt az alapsztori, amit kihagytak, és jól mellélőttek. a sztorit mintha gyerekek írták volna, mi fog ebből kisülni sztetek? áhh…

jim455 - 2013. 09. 21. 14:26

bocs az elírásokért, siettem.

koka - 2013. 09. 21. 14:55

Azért a Walking Dead 2. évada is kapott ennyi savazást a kommentelőktől, vagy még talán többet.

Cassie - 2013. 09. 21. 15:42

Engem igazából csak azért bánt ez a marha sok logikátlanság, mert az alapul szolgáló könyv sokkal de sokkal jobb lett és ha maradtak volna az ottani eseményeknél, akkor teljesen más lehetett volna ez a sorozat.
Mondjuk az is igaz, hogy elég kevés képernyőre vitt Stephen King történetet láttam ami tényleg jól sikerült.

adhie - 2013. 09. 21. 16:03

Jó képek :) Mémhalmazt csináltál egy kritikából, több ilyet! :) Am pont ezek a logikátlan dolgok miatt nézem az UTD-t, mert kíváncsi vagyok, hogy mi jöhet még?

safranyn - 2013. 09. 21. 18:03

Ez a sorozat azért népszerű, mert semmi gondolkodásra nem készteti az embereket. Logikátlan, ostoba és még csak nem is bevállalós. Persze én is végignéztem, ahogy a második évadot is végig fogom, de még csak guilty pleasure-nek se nevezném – az inkább a H50 szint.

winnie - 2013. 09. 21. 18:15

sok sorozat van, amire ez igaz és rögtön bukta.

sok oka lehet a nagy sikernek: a nyár (az időpont), king, a high concept jelleg, vagy éppen az, hogy sokak véleménye ellenére mégiscsak van benne valami.

Hunnenkoenig - 2013. 09. 21. 19:57

@winnie: te nem erezted. Te nem is nezed a sorozatot, honnan a francbol tudnad mikor mi jarhat Big Jim fejeben?

En amikor neztem a reszt tisztan levagtam, hogy min jar az agya. Mert en ismerem a karaktert. Meg valoszinüleg kicsit empatikusabb vagyok, mint te.

Tök mindegy.
Ugye nem ezen akarsz összeveszni?

winnie - 2013. 09. 21. 20:17

empátia? te írsz kihasználásról, én meg arról, hogy sokkal “önzetlenebb” motivációja is volt.

(gondoltam, hogy odaírom ezt, csak gondoltam ennyit feltételezel róla és ez a sorozat, meg a karakterek azért nem bonyolultak, ráadásul a készítők nem véletlenül írják meg így a részeket. a lényeg, hogy nem írtam, mert pontosan lehetett tudni, hogy nem csak az jár a fejében, hogy kihasználja a helyzetet.)

gajdipajti - 2013. 09. 21. 20:23

Most néztem meg a Star Trek Into Darkness filmet, és meglepődtem egy ismerős hangon. Az “anyuka pár” még élő tagja ott szolgál, mint navigátor. http://www.imdb.com/name/nm1490300/?ref_=tt_cl_t10

Hunnenkoenig - 2013. 09. 22. 10:05

Akkor felreertettelek.
En önzetlen szandekot nem ereztem abban a jelenetben.

Korabban meg valoszinüleg ereztem volna.

Miutan kinyirt par embert teljesen szamito szandekkal es hidegverü kegyetlenseggel, en mar nem feltetelezek rola önzetlenseget.

Hunnenkoenig - 2013. 09. 22. 10:07

Ja, amugy meg ha önzetlenseget feltetelezel rola, akkor viszont a gunyolodos kepnek nincs ertelme, mint a sorozat gyenge pontjait kritizalonak.

Tudom a kepeket human csinalta, viszont akkor meg igenis magyarazd el az allaspontodat, ha nem osztod humanet, különben felreertesekhez vezethet, mint a mellekelt abra bizonyitja :-)

winnie - 2013. 09. 22. 10:08

úgy látom, hogy minden, amit tesz, illetve tett, a város általa vélt érdekeit szem előtt tartva tette. arra célzok, hogy nem csak magára gondol, neki nagyon fontos a közösség.

ALDO - 2013. 09. 22. 17:40

Eléggé lehangolóak a hozzászólások. Tegnap fejeztem be az első évadot, így a változatosság kedvéért kevésbé leszek negatív.
Nekem bejött a sorozat. Nyilván nem lesz az év újonca, de kikapcsolódásnak pont jó volt. A finálé persze felvet pár kérdést: nyilván Barbie-et nem fogják kivégezni, és Big Jim szemét húzásai sem fognak kiderülni, de akkor mi lesz a következő évadban?
Belevihetnének némi sci-fi szálat, hogy az idegenek van valami céljuk a búrával, vagy akár a külvilágot is szépen lassan beleszőhetnék.
Összességében egy 10/6,5-öt nálam megért. Jó volt, de azért nem fogom a falat kaparni jövő nyárig.

jim455 - 2013. 09. 22. 18:31

az még érdekelne, hogy a készítõk most azt várják, hogy izguljunk Barbiért? mit nyilatkoznak, hogy lehet túléli, lehet nem? XD

zsemlye - 2013. 09. 22. 18:33

(könyv ismerete hiányában)
Magam csak azon töprengtem, mióta megkapták azt az oltári nagy atomot és felperzselődött körülöttük x+n hektár, hogy miért vannak azóta is olyan képek, mintha a búra másik oldalán mégis minden épp lenne.
Reméltem az évadzáró ad erre egy magyarázatot. Pld.: űrlény: – Nem akartuk titeket sokkolni nap mint nap, ergo vetítünk nektek oda álomvilágot.
A rózsaszín csillagok ügyesek voltak.
talán lesz jövőre vmi új normális a nyáron, mert ez annyira nem jött be.

Monika - 2013. 09. 22. 23:37

Nagyon gagyi volt a sorozat, de valamit mégis nagyon jól csináltak a készítők, ugyanis sokunk mégis végignézte, és marad a következő szezonra is.
Engem leginkább az idegesített, hogy a főszereplőnő a férje utáni 1-2 hét után viszonyt kezdett egy másik férfival, akit pár napja ismert meg, ez normális?? Szerette ez a nő egyáltalán a férjét?
Micsoda hülyeség ez az egész.
Nem értem, miért kell minden sorozatba / filmbe szerelmes párokat kreálni. Ráadásul a két főszereplő közötti szerelem nem jött át. Nagyon bénán csinálták.

Hunnenkoenig - 2013. 09. 23. 12:25

A hazassaguk mar eleg ingatag labakon allt amugy is, ahogy en ertelmeztem.

Szoval akkor is, ha volt meg barati szeretet, egy jokepü pasi igen gyorsan a masik iranyba tudja billenteni a merleget.

Szemelyes tapasztalat is.

Rio - 2013. 09. 24. 09:38

zsemlye: tessék visszaolvasni.

Danee - 2013. 09. 24. 10:41

Személy szerint nekem annyira tetszett, hogy remegve vártam mindig a következő részt.

Tamás - 2013. 09. 24. 10:53

Ez (volt) az EGYETLEN nézhető sorozat jelenleg….

winnie - 2013. 09. 24. 11:26

azok közül, amiket esetleg bepróbáltál, gondolom, de akkor nagyon rossz sorozatokat nézhettél ezen kívül. érdemes körültekintőbben választani és esélyt adni azoknak is, amik sokkal jobbak voltak és akkor több pozitív élményben lesz részed.

hidd el, sok nézhető van még ezen kívül. minden választáson és a tájékozódsáon múlik.

sepuku - 2013. 09. 24. 18:02

Nem volt annyira rossz. Bár a logikátlanság néha nagyon gáz volt benne. Felrobbant minden a búra körül, sivatag kopárság. Két rész múlva visszanőlt köré a természet. Vagy csak én vagyok kukacoskodó?

winnie - 2013. 09. 24. 18:16

olvass vissza. azért erre odafigyelnek.

AT - 2013. 09. 24. 19:46

jim455 hozzászólása megint csak leírja miért? nem jó a sorozat. Kicsit bajban vagyunk mert a húzás’ miatt nagyon sokan pozitívan értékelik a sorozatot, ami nem más miatt lehet mint a pénz… de nagyon sok olyan hozzászóló kommentjét olvasom, akik évek óta minden sikeres és/vagy maradandó sorozatról egyformán vélekednek, és nekem ez elég megerősítésnek, hogy ez a sorozat egy tökéletes kasza példája volt hétről-hétre, akik maradtak és nézték azok is szinte egy kezemen megszámolhatóak voltak innen az oldalról, szóval, innentől befejezem a kommentelését ennek a szennyhalmaznak, persze dara még belefér, de azon már nem élvezkednék tovább, hogy mennyire “gáz” a sorozat.

sarkanyvirag - 2013. 09. 24. 22:53

Nekem nagyon tetszett a sorozat, teljesen rendben volt. Na bumm, nincsenek benne nietzsche-i mélységek, de van benne érzelmi töltet, nem is kevés. A fekete fekete, a fehér meg fehér, de mégsem. Egyszerű, követhető karakterek.
Nekem a Julia-Barbie szikra pl. átjött a képernyőn. Big Jim karaktere remek, Dean Norris szuperül hozza a figurát. Neki kellene majd egy hasonló erősségű ellenpólus a következő évadban. Sajnos kinyírták a vetélytársakat az évad során. :( Kicsit sok szálat futtatnak egyszerre, ami nehezebben kivitelezhető, ezért gondolom a sok baki. Sajnos a rendőrcsajszi karaktere idővel tényleg ellaposodott, pedig. A tinikről nem is beszélve.
Szóval, aki nem a teljes sztorira utazik összességében, hanem az egyes jelenetek érzelmi háttere érdekli, az feltétlenül nézze meg az évadot! :)

scz - 2013. 09. 25. 15:21

Én konkrétan azon fogtam a fejemet, hogy dugdossák az újságírót, mert ő a tanú, hogy nem Barbie lőtte le.
Kezükben egy CB, amin kommunikál Juni, serifflány, Jimbo, stb. – senkinek nem jut eszébe, hogy “hé vöri, szóljál már be serifflánynak a CB-n, hogy egy csesznyett szőke lőtt mellbe, ne a Barbiet akarják, már megbaszni, nem szexuálisan…”

chulo - 2013. 09. 30. 02:36

hú ez a kritika :)
még jó hogy darálva néztem. 3 nap alatt megvolt a sorozat, nekem tetszett. Igy utólag belegondolva biztos tele volt hülyeséggel, de menet közben nem zavart, és most fél 3kor végeztem vele, pedig holnap dolgozni kéne menni, mégse birtam ki a 12. rész után látnom kellett a finálét.
Nem egy nagy durranás, de erre a 3 napra jó szórakozás volt és cseszettül várom az új évadot

DnP - 2013. 10. 01. 21:25

Ilyen ácsok kellenének mindenhova… egy skiccből fél óra alatt összehoztak egy fullextrás öt csillagos akasztófát :) Kemény.

Yetti - 2013. 10. 04. 00:45

Én is három napos néző vagyok, én is most végeztem vele, mert hiába idegesítettek egyre jobban a kritikában leírtak, az utolsó 3 részben már csak azért is tudni akartam mi következik.
Az alapötlet nekem bejön, de sok idegesítő dolog van benne. Például, hogy minden ember annyi IQval rendelkezik, mint egy darab bot. Többet inkább nem is írnék róla, úgy felidegesített az utolsó rész. Valószínűleg a következő évadot elkezdem, de az már nem biztos, hogy végig fogom nézni. Persze az még sokára lesz, addigra lehet elfelejtkezem a sorozatról, mert nem hagyott bennem mély nyomot.

Pete Bush - 2013. 10. 05. 00:23

Nagyon szeretnek belekötni a kritikakba. De nem tudok, mert tenyleg egy röhej az egesz sorozat. Pont ahogyan elhangzott, a karakterek helyzettöl függöen teljesen megvaltoznak, nincs kidolgozva a plot, tiszta klise az egesz es olyan logikai hibak vannak a sztoriban es a parbeszedekben hogy 10 percenkent talalja az ember az arcan a tenyeret… Lenyegeben olyan mint a Eureka utolso evadja csak mas kerettörtenettel es mas szereplökkel. Na es az legalabb 3 evadig jo volt. De attol meg nezem, mert most mar tudni akarom h mi lesz azzal a tetves buraval. Es a Revolution-nal meg mindig jobb, a Breaking Badnek vege van, a zombiekat nem szeretem es a Big Bang Theory-t nem nezhetem elalvas elött mert felebred az asszony ha visitva röhögök. :D Szoval a celnak megfelel.

Redmaster - 2013. 10. 05. 02:23

Még szerencse hogy ilyen munkahelyen dolgozok ahol ennyi szabadidőm van és így két éjszakás műszak alatt le tudtam darálni a sorozatot. Mert tényleg nincs értelme hétről hétre várni az új részt mert annyit nem ér az egész.

De én csak felteszem a kérdést ami már egy ideje foglalkoztat. Mostanában miért csinálják azt a sorozatokban hogy a sorozattól függően bizonyos szavaknak el kell hangzania minden részben? A Homelandnél pl ez volt az egyik ok amiért kaszáltam mert minden részben legalább 3* ki kellett mondani hogy Abu Nazir. A Strike Back-ben is folyamatosan mondogatják az éppen főgonosz nevét. Itt ebben meg minden részben legalább kétszer azt kell mondani hogy propán. Ez csak engem idegesít?

Amúgymeg jövőre is maradok de csak dara szintjén (és ha még ennél a cégnél leszek ilyen sok szabadiővel) mert ha kibírtam a Homelandből is két évadot (és annak a második évadjának a végén már én is úgy sírtam mint Carry) akkor ezzel is megbírkózok valahogy.

winnie - 2013. 10. 05. 06:41

de ahelyett, hogy “kibírós” sorozatot nézel, mint mondjak a homeland, nem egyszerűbb valami zseniálisat, amiknek falod a részeit?:)

Redmaster - 2013. 10. 05. 17:49

Az a baj hogy nem igazán találok most olyan sorozatot amit falni tudnék és nem követem. De belenézve a legjobb sorozat szavazásba itt az oldalon nem túl rózsás a helyzetem.

1. LOST = láttam
2. Friends = láttam
3. Breaking Bad = láttam
4. Dexter = láttam
5. Stargate SG-1 = láttam
6. Battlestar Galactica = láttam
7. Firefly = láttam
8. The Wire = Talán az x-akták után elkezdem
9. 24 = nem érdekel
10. Sons of Anarchy/Supernatural = Vagy ezt kezdem az x akták után/ az első évad után rájöttem hogy nem vagyok 16 éves tinilány
12. Game of Thrones = láttam
13. Sherlock = láttam
14. West Wing = nem érdekel
15. Doctor Who = láttam
16. Homeland/Friday Night Lights = sajnos láttam/nem érdekel
18. Scrubs/Gilmore Girls/Six Feet Under/Sopranos = láttam/nem érdekel/láttam/pihentetve
22. Chuck = láttam
23. House = láttam
24. The Walking Dead (16) / Veronica Mars = láttam/nem érdekel
26. The Big Bang Theory = láttam
27. X Files = Most darálom
28. Buffy/The Shield Láttam/nem érdekel
30. Arrested Development =láttam

És ezeken kívül van még egy pár sorozat amit kipörgettem vagy szinten vagyok de nem találok olyat ami zseniális. A Breaking Badnek vége ugyaúgy mint a Leverage-nek vagy a Chucknak a Burn notice is már haldoklott a végén. Sci-fi? Vagy házhoz jönnek az idegenek lásd Falling Skies de inkább szuperhősök nyomoznak. Láttam az összes CSK-t, BG-t és ürhajós társait. Vígjátékok Az Officenak vége P&R ami most megy de a heti 20 perc nem sok. New Girl, TBBT, HIMYM együtt nem olyan vicces mint az P&R de nézem őket.

Már ott járok hogy a M.A.S.H felirat fordításnak akarok nekiülni mert a 11 évadból csak 2 létezik az angolom meg nem olyan jó amennyire kéne.

Szóval a kérdésedre a válasz Winnie. Nem. Nem egyszerűbb nézni valami zseniálisat mert nagyeséllyel már láttam :D (főleg ha angol rövid sorozatról van szó)

winnie - 2013. 10. 05. 21:10

én erre mindig azt szoktam mondani, hogy elég az idén indultakat nézni, azok között van vagy 20 remek:) vagy ha más nem, akkor mindig újra lehet nézni valami prímát. (nem mintha én nem az újak után rohannék.

egyébként a fenti listáról: a legjobb az legjobb, de ha mindenkinél ugyanaz a második, akkor azt senki nem fogja írni. nyilván lehet, hogy sokat láttál ezek közül is, de nincs a listán a rescue me, a boston legal, a deadwood, az oz, a nip/tuck, az american horror story, a killing, vagy a nagy sorozatboom többi gyermeke (prison break, heroes, dhw) vagy komédiák közül a rengeteg príma angol, vagy az eastbound & down, a wilfred, louie és tsai. (ilyenkor mindig megállom, hogy személyes favoritokkal traktáljak másokat, mint a dead zone, a tru calling, a pushing daisies:)

ha pedig x-akták, akkor például utána (mellette) kötelező a millennium. meg a lone gunmen, ami az x-akták spinoffja. meg a harsh realm, ami ugyancsak chris carter.

de persze tényleg annyi a sorozat, mint égen a csillag, s ezek között nagyon sok a jó. szerintem lehetetlen, hogy valaki naprakész legyen,még ha ki is húzza azokat, amiket semmiképp sem nézne meg, minden dicséret ellenére sem. minden befejezett helyére lehet tíz másikat mondani.

ui: a shield komolyan nem? nagy hiba:)

alexaa - 2013. 10. 22. 09:08

én mondjuk azt nem értem, hogy ha felrobbantották az atomot, és a külvilágnak annyi, akkor a következő részben mért volt megint öröm-boldogság, fák, virágok satöbbi a dómon kívül?

koka - 2013. 10. 22. 10:09

@alexaa: te csak a 150. ember vagy aki ezt megkérdezi. Olvass vissza a kommentekben!

Crias - 2013. 11. 02. 22:55

Amúgy olyasmit mondtak az idegenek hogy ők ajándékként adták a búrát mert meg akartak védeni valamitől de hogy miért őket…

zsemlye, alexaa
A kedvetekért MIBA -> legnagyobb NEM nukleáris bomba/rakéta
ismétlem NEM nukleáris NEM NEM és még mindig NEM nukleáris többször mondták a filmben ez egy thermo bomba vagy mifene már nem emlékszek csak arra hogy nem nukleáris.
És ha a végén megnézed a totál képet ezért van az EGYIK oldalt szénné égve a terület míg a másik oldalt virágoskert van mert NEM nukleáris volt a bomba.
De ugye melegnek meleg lett belül és lassan hűlt le, de továbbra sem volt Nukleáris rakéta.

Ja és még mielőtt valaki más is meg kérdezné:
NEM volt Nukleáris a rakéta…

zetman - 2013. 12. 18. 10:33

Várom a folytatást. Voltak benne fura dolgok, meg néhány szereplőt felköthetnének (de komolyan), de nekem bejön. Mikor a “pink” csillagok felfelé hulltak, az volt ám a meglepetés. :D

tseby - 2013. 12. 26. 07:24

Kihagytatok egy dolgot a képregényből, a búrán kivüli tájat. Atom után szépen leamortizálva minden, oszt a köv. részre kinőttek a fák. :D

tonyrulez - 2013. 12. 26. 10:10

tseby: ez már ezerszer ki lett tárgyalva, az a bomba csak a búra egy kis része körül pusztított, nem mindenhol. Van is róka kép.

Roxi - 2014. 01. 13. 21:52

A pilot alapján valami mást vártam,aztán a 3-4 rész környékén már kaszahatárra kerültem!Végül megkegyelmeztem,amiben közrejátszott némi javulás plusz az évad rövidsége! Nem várom remegve a nyarat,de azért kap mégegy esélyt!Egyébként nem csodálkozom,hogy bizonyos szereplők ide-oda ugrálnak,hiszen ez az egész búra dolog rendesen fel tudja bolygatni az ember életét,nem várható túl sok racionalitás! Egyedül a rendőrcsajban csalódtam,ő eléggé megismerhette Barbie-t,most meg simán elhiszi,hogy tömeggyilkos ! A 2.évadban várom Big Jim nejének megjelenését,ha már előtte látta a dolgokat,lehet köze is van hozzá!

pikaccsu - 2014. 02. 04. 09:26

Az volt para, hogy az atom utan nezik a rommá égett videket, de pl az evadzaroban a bura tuloldalan ugyanugy az elhagyatott kisvaros van. Btw nem javaslom a sorozatot

b - 2014. 03. 12. 09:42

nekem ez kibebaszottul tetszett, absolute top 5-10 eddig. (viszonyításként ilyenek vannak ott pl: lost, fringe, farscape, angel, el barco, the lost room)

visszatérő momentum a felrobbant bomba, amit már elmagyarázatk a többiek, de az “atom bomba” csípi a szemem. segítek, egészen pontosan erről volt szó:

http://usmilitary.about.com/od/afweapons/l/blmoab.htm

lustáknak: “MOAB (Massive Ordnance Air Burst) bomb, quite literally the largest non-nuclear bomb in the World”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz