login |

Mistresses: vége az 1. évadnak – írta Rózi

2013. 09. 20. 18:30 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Well, I don’t know about you guys, but I feel dirty.

Ajajj! Rendesen itt hagytak minket a szószban. Volt itt baleset, lövöldözés, néhány elszórt sziporka és persze pár klasszikus klisé. A Mistresses azonban semmit nem változott: szeretőkről szól szeretőknek. Többnyire.

A kezdetek kezdetén – a pilot és persze az azutáni pár epizód az alapozásra szolgált – kicsit kóstolgattuk a lányokat, a hátterüket, az afférjaikat míg végül beindult az egész sztori és meg sem álltunk egészen addig amíg a készítők meg nem állítottak minket. Ezt élhettük át egy évadon keresztül.

A finálé epizód hatalmas történeti hullámzáson vett részt, mert bár kiderült jó sok titok és lehullott megannyi lepel, de a végén mégis sikerült a készítőknek újra bedobni minket a mély vízbe ami csak újabb elégedetlenséget és csalódottságot okozott. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

You know, every one of you has done something you wish you hadn’t done. You’ve each made horrible mistakes, told despicable lies… And you’ve done nothing but plot and scheme and beg for forgiveness ever since. And you stand here telling me, the one person who hasn’t hurt anyone, that I’m not allowed to consider forgiving Paul?

Szerintem sorban kezdem el kivesézni a karaktereket és hogy mi történt velük, így talán könnyebb lesz követni mintha ide-oda ugrálgatnék.

Joss – aki a kedvenc karakterem volt – átesett több afféron is. Többnyire főnökökkel fetrengett össze, hogy előbbre jusson a ranglétrán ami egy ideig sikerült is neki. Aztán – akárcsak a brit verzióban – megjelent Alex és Sally a leszbikus álompár, akik Joss az ingatlanközvetítő segítségével szerettek volna saját fészket maguknak, csakhogy az egész eldurvult amikor Joss közelebb került Alex-hez.

A leszbikus szerelmeskedős jeleneteket, a csókokat, a simogatásokat, a bújásokat annyira jól adta elő a két színésznő, hogy egyszerűen öröm volt nézni. Azt hittem, hogy ez a kapcsolat örökre szól, de kiderült, hogy Joss nem tudja kontrollálni nőiességét és szexuális éhségét ezért visszament kamatyolni a főnökével, amire a vele együtt élő Alex rájött és végül a kapcsolatuknak vége szakadt. Könnyen jött, könnyen ment.

Savi – aki egy borzasztóan idegesítő karakter volt és neki csak egy szála akadt a történetben – megcsalta a férjét mivel az folyton hisztizett spermái miatt,) akik nem voltak képesek termékenységet létrehozni a kellően táptalajozott Savannah méhében. A sok veszekedés végül ahhoz vezetett, hogy drága Savink félrekacsingatott munkatársára Dominicre akitől aztán teherbe is esett.

Itt jött be a rejtély szál amire a készítők nagyon rákoncentráltak, de sajnos engem ez érdekelt a legkevésbé, hisz ebből aztán az lett, hogy Savi nem tudta kitől lett terhes. Gyors apasági teszt, megjöttek az eredmények de Savi nem volt képes arra, hogy kinyissa – újabb borzasztóan unalmas klisé – és ide-oda dugdosgatta, míg aztán átkerült Joss-hoz, akitől ellopta Savi férje, Harry.

Külön meg kell még említenem a sorozat legjobb jelenetét, melyben Savi és a szintén csak könnyűvérű anyukája veszekedett. Tetszett, hogy itt felállítottak egy kis kórtörténetet is Savinek és nővérének Joss-nak, mert innen már tudtuk, hogy honnan örökölték a félrekefélés génjeit. Isteni volt az a jelenet.

A fináléban aztán Savi körül forgott a világ. Ráébredt, hogy elég az apasági teszt rejtegetéséből, de karambolozott és beszállították a kórházba, ahol megint jött a szokásos szappanos klisé – a férje megjelent és a sok hiszti és kirohanás ellenében mindent megbocsátott feleségének. Bumm.

Egy csettintésre elszállt az összes harag, megbántódás, hogy közben bejöjjön a kórházba az apuka is, mert a fináléban ugye illik ellőni erőltetett és szánalmasan generált konfliktusokat. Nem tudtuk meg, hogy Savi most Dominic-ot vagy a férjét Harry-t választotta-e, s azt sem, hogy Savi életben marad-e, ami borzasztóan idegesítő volt, még akkor is, ha tudjuk, hogy valószínűleg nem ölik meg,, hiszen még nem ismert, hogy folytatódik-e a sorozat.

– Can I make you a drink?
– Sure. Why not?
– What can I get you?
– Scotch.
– Uh… Sorry. I only have vodka. How do you like it?
– In my hand.

April a két szék között a pad alá esett. Sok mindent fel kellett dolgoznia, ez is okozta a bizonytalanságát a karakterének. Kiderült ugyan is, hogy halottnak vélt férje nem is volt olyan halott plusz szeretőt tartott akitől gyereke is született. April ugyan eléggé összezuhant, de kapott egy szingli apukát, Richardot, akivel kitombolhatta a frusztrációját az ágyban.

A készítők is sokat gondolkozhattak azon, hogy megbocsásson-e Paulnak, aki bármit megtett volna, hogy kapjon még egy esélyt, vagy jöjjön össze Richarddal, akinek a lánya egyébként is jól összehaverkodott April lányával, aki kicsit megérezte anyja depresszív hangulatát és néha lelépett a suliból vagy felszállt valamelyik random buszra és elment a francba.

(Itt is volt egy nagyon jó jelenet, amit tovább lehetett volna vinni, de a készítők egy borzasztóan béna ötlettel elvarták: April épp kislányáért ment a suliba, ahol nem találta. Még Paulhoz is benézett – ez a szál közelebb őket, de nem foglalkoztak többet vele, inkább megtalálták a rendőrök a lányt. Tényleg csak ennyire voltak képesek az írók?!)

Végül April szakított Richarddal és Pault is visszaküldte a szeretőjéhez, így egyedül maradt.

Kim, a bájos pszichiáter pedig lerendezhette az ügyeit – ha akarta, ha nem – Elizabeth-tel, akinek összefeküdt a férjével, míg felesége ki nem nyiffantotta, aztán a fiával is amire a pszichó családanya végképp bepörgött és végül fegyvert rántott. A fia közbelépett, s csak egy dörrenést hallhattunk, meg láthattunk egy kis vért, ami épp arra a gyönyörű fehér kanapéra fröccsent – újabb cliffhanger, újabb bosszankodás.

Összefoglalva a Mistresses fináléja összecsapottan fair volt, még akkor is, ha nem létezik ilyen kifejezés. Megszokhattuk, hogy nem tolnak az orrunk elé semmi extrát, hisz ez nem egy high concept sorozat csak egy rejtélyekkel is operáló szappan. Nem is vártam semmi kiemelkedően csodálkozásra méltót, mint ahogy értékelni sem akarom a látottakat. Minek? Legyen elég annyi, hogy hiányozni fognak a csajok, bár szerintem tudjuk, hogy mit hoz a jövő számukra. Akár lezárták a történetet, akár nem.

3 hozzászólás Ne habozz!

verozd - 2013. 09. 20. 21:21

Csak engem zavart Savi balesete?
Mármint az, hogy a képösszevágásokból egyértelműen látszik:

1. hogy kinézett, hogy jön-e valami autó, amikor elindult
2. hogy az első vágásban két autó jött
3. hogy végül csak egy ment neki

Nem igazán értem, hogy ezt a részt hogy lehetett ilyen egyértelműen bénán megcsinálni???

d - 2013. 09. 22. 11:42

Yunjin Kim pontosan ugyanolyan tehetsegtelenul jatszik itt is, mint a Lostban :D vmi gyalazat :D

Amon87 - 2013. 09. 26. 07:34

…JÖN a 2. évad :)

https://www.facebook.com/Mistresses

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz