login |

Finálé előtt: Dexter

2013. 09. 22. 14:15 - Írta: winnie

70 hozzászólás | kategória: video,

Véget ér. És nem így kéne véget érnie. Nem tudom, human mit fog írni a kritikában, de talán még a 6. évadosnál is nagyobb arányban vannak jelen a Dexter mostani szezonjával kapcsolatos negatív vélemények, ami…, szóval sajnálatos, mert a sorozat nem ezt érdemelte. Azért csak vannak olyanok, akik szerint remek a 8. szezon, nem? Vagy egy ütős finálé mindent helyretehet?

A tovább mögött az utolsó Dexter-epizód előzetese és 3 részlet belőle. A bónuszvideó pedig a Dexter 8 évadjának összefoglalása 4 percben, hogy csak a szépre emlékezzünk.

http://www.youtube.com/watch?v=XCboInV2pxY

70 hozzászólás Ne habozz!

pocok - 2013. 09. 22. 14:26

Nem nézem meg a videókat, mert most már kibírom. Remélem jó sokan meghalnak.

seth_greven - 2013. 09. 22. 14:30

Nem néztem meg a promókat én se, de két dologban biztos vagyok:
– valahogy kicsit el lett baszarintva a felvezetése a befejezésnek
– úgy nem lehet vége, hogy Dexter akkor elhajózik a naplementébe és keziccsókolom

Nicholas - 2013. 09. 22. 14:30

Iszonyat erőltetett, semmi érzelmet nem tud átadni nekem ez a sorozat, pedig azért 8 évad alatt már igencsak hozzánk nőhettek a szereplők.

A sorozatzáró meg… Annyira érdektelenül zárták az utolsó előtti részt, hogy nem is várom. Most komolyan elvárják, hogy izguljak a 11. rész végén “ellőtt” csavar miatt?
Engem Dexter érdekel könyörgöm, hogy szorítsák már meg a tökét egy kicsit, de semmi. Az egész évad (vagy legalábbis a második fele) Dexter üldözéséről kellett volna szólnia.
Egy ugyanolyan sablon évadot legyártani, amit eddig 7 évadon keresztül láthattunk… Szégyen…

Introvert - 2013. 09. 22. 14:37

A nyáron daráltam le a 7. évadig, onnantól hetiben nézem. Igazából soha nem mondtam benne azt, hogy: na ez egy kurvajó rész volt. Máig nem értem mit istenítettek rajta rengetegen, semmi extra nem volt benne ami miatt kiváló lenne a sorozat, most meg pláne. :D Azért még remélem hogy az utolsó részt tűrhetően megcsinálják, (pl Debra halálát elnézném 20 percig) mert akkor könnyebb lenne elbúcsúzni az egésztől és nem úgy emlékezni rá, hogy: Ez egy totálisan nagy szarság volt, időpazarlás a köbön. (Nekem eddig az volt.)

Skate - 2013. 09. 22. 14:43

Nem gondoltam volna, ennyire érdektelenné válik a sorozat a végére. Nagyon nem lett ez átgondolva. Az utolsó részek inkább időhúzásnak voltak jók, mint a finálé felvezetésének. Komolyan, kit érdekel ez után Dexter sorsa. Akkor se siratnám meg, ha a zárójelenetben egy headshutot kapna szépen.

sziki - 2013. 09. 22. 14:45

Igen, mindenki ezt mondja, hogy senki nem jött rá, hogy Dexter ki is valójában. Nem tudja senki csak Deb. Nem üldözték, persze nehéz is lett volna, mert hát akkor menekülnie kell. De még csak az sem volt, hogy valaki tudta róla és rá akarja bizonyítani a dolgot. Hogy legalább valaki keresi a bizonyítékokat ebben a tekintetben stb.
Szóval elég gáz. Nekem most bejött a 11. rész, a zárás promót is megnéztem, bízom benne, hogy lesz valami hasznos zárása.

belabacsi - 2013. 09. 22. 14:46

kicsi dexter vérben tapicskol miközben kivérzik apu hanna meg debra

ééés kezdődhet minden elölről :)

Sir Alex - 2013. 09. 22. 14:47

A hetedik évadra tértem vissza a 3. után, természetesen Yvonne miatt, de a 7. kifejezetten tetszett, és nálam volt 1-2 olyan rész, amire azt mondtam, h kurva jó volt.

A 8. így adta magát, de ez már sajnos engem sem varázsol el, sőt… inkább idegesítőek a fordulatok és a karakterek többsége is. Persze nem mondom, h Debra vagy Hannah nem a szivem csücske még mindig, de volt olyan, akit az írók helyében a megjelenése után 5 percel fejbelövettem volna vagy elvágattam volna a torkát.

Igazából mindegy milyen lesz a vége, én csak a szépre fogok emlékezni, viszont egy percig sem sajnálom, h kihagytam azt a pár évadot.

ALDO - 2013. 09. 22. 14:47

Való igaz, hogy nem ezt érdemelné. Ha nem az utolsó évad lenne, akkor mindenki csak legyintene egyet, hogy nem baj, majd a következő jobb lesz.
A mostanihoz képet a 6. évad igazi Emmy-díjas alkotás. Már nem remélek sokat a finálétól. Egy igazi, kőkemény WTF finálé nem fogja helyrehozni, csak enyhíti a károkat.

Bazsi - 2013. 09. 22. 14:47

Sajnos egyáltalán nem érzem az évad vége felé azt, amiről szerintem szólnia kellene a sorozatzáró részeknek: a Dexter körül fokozódó nyomást.
Őszintén szólva egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy fény fog derülni valódi kilétére. Amennyiben tényleg így lesz, akkor elkönyvelem a Dextert az egyik legnagyobb sorozatfinálés csalódásomként. Nem véletlenül a 2. évad a kedvencem, amikor keményen a nyomában voltak, az utolsó évad második felére is hasonló koncepciót tudtam volna elképzelni azzal a különbséggel, hogy pár résszel a vége előtt már lehull a lepel… Ezzel szemben Hannah visszahozatalára csak egy hatalmas facepalm volt a reakcióm.

plushbird - 2013. 09. 22. 14:48

Remélem nem happy end lesz, akkor még talán megbékélnék ezzel a vé…nyálban tocsogó évaddal.

sziki - 2013. 09. 22. 14:49

Bazsi, egyértelmű, a Dexternek a csúcsa az első két évad volt, meg valamennyi felcsillant a negyedikben és a hatodikban is belőle.

Introvert - 2013. 09. 22. 14:55

Igen, hamar elsütötték a nagyágyú Dexter utáni üldözést, kb most kellene adni a 2. évadot. :D Ha szépen lassan emelkedett volna a színvonal az évek során akkor most mindenki dobná el az agyát, hogy micsoda sorozat ez! (Lásd Breaking Bad). Érdekes hogy ezen is múlik, milyen szívvel emlékeznek majd a sorozatra és végül kult-ként lesz-e elkönyvelve, amit “mindenkinek látnia kell”.

Brynden Rivers - 2013. 09. 22. 14:56

@winnie, @human:
Itt jól összefoglalják mi a baj az utolsó évad-dal:
http://popwatch.ew.com/2013/09/20/dexter-final-season-gripes/

@sziki: +1
Nem is tudom minek nézem. Ja mert Jennifer Carpenter még mindig bitang jó (színész)nő. :)

Nella - 2013. 09. 22. 14:57

Majdnem minden évadban volt laposabb időszak és jobb. Ez az évad viszont egész egyszerűen lapos végig, a legtöbb dolgot már előre ki lehetett találni. Dexterrel pedig semmi érdekes nem történt, a többiek pedig nem érdekelnek annyira, szóval őket simán a háttérbe lehetett volna szorítani (pl: Jamie meg Queen).

Shyllard - 2013. 09. 22. 15:00

Egyszerűen nem látom benne, hogy képesek lennének valami ütőset összerakni a végére, szerintem még megölni sem nagyon mernek majd egynél több főkaraktert…

szuperkrumpli - 2013. 09. 22. 15:01

A Dexter-nek az első négy évada volt jó. A többi szánalmas vergődés! Én az egész Morgan családot legyaktam volna a nevelt kölkökkel együtt! Így legalább ütött volna! :D

ractos - 2013. 09. 22. 15:02

sziki, én olyat nem írnék, hogy ‘egyértelmű’…egyrészt mert általánosítás, másrészt nekem és még jó néhány dextert néző ismerősömnek a 4. volt az abszolút csúcs. 5. meg szerintem a mély pont, ahonnan a sorozat sosem tudott kikászálódni. egyébként most, hogy Debra Quinnel van, végképp megfejthetetlen számomra, hogy miért kellett a történetbe belerángatni a Dexter és a hugica szerelmi szálát, egyszerűen semmi értelme.

amúgy meg fura visszagondolni… a szezon első része véleményem szerint remek volt, legígéretesebb felvezetés évek óta, ezért is bántó, hogy ilyen logikátlan, értelmezhetetlen 10 rész követte.

winnie - 2013. 09. 22. 15:03

“Egyszerűen nem látom benne, hogy képesek lennének valami ütőset összerakni a végére”

én ebben azért bízom, mert csak van valami az utolsó évadban, amit mondjuk 2 évvel ezelőtt kitaláltak, hogy annak felépítésére viszik ki a részeket. és eddig nem biztos, hogy volt olyasmi, amit annyira felépítettek az utolsó évad alkalmából. vagy affene tudja.

dora. - 2013. 09. 22. 15:08

1-4 évad zseniális volt,ettem minden szavát.
Igenis lehet rajta mit isteníteni,csak megfelelő logika kell hozzá. 5-6.évad oké jó ez azért,7.évad feléig elmegy,utána pedig…EZ MI A FENE?!Most nyáron kezdtem el nézni,és szeptember 12.-én utolértem az adást,amikor elkezdtem nézni a 11.rész esküszöm vártam,hogy mikor telik el az az 50 perc.
Szerintem a 8.évad felénél már meg kellett volna tudnia,mindenkinek mindent,és Dexternek menekülni Mexikóba vagy mit tudom én. Engem nagyon érdekelne,hogy Masuka,Batista,hogyan reagálná le ezt az egészet. Esküszöm. Évek óta,milyen hitben élnek már Dexterről. Erre átmegy,ilyen romantikus szappanoperába. Ha azt akarnék,nézni akkor néznék Vad angyalt vagy valami. Annak is jobban örültem volna,ha Debra kap rossz testvér szerepet,mikor 7.évad elejénél megtudott mindent Dexről,7.évadban még sírna-rína stb de a 8.évadban ráküldené a rendőrséget,mondjuk meghallotta volna Dex mikor telefonál otthonról. Izgalmas évad lett volna. Így meg borzadály,Hannaht elengedni összejönnek,Saxont sem öli meg,ez mi már? Meg olyanokat mondd,hogy nem olyan mint régen. Könyörgöm Pszichopata,nincsenek érzései,nem változik. Ő olyan amilyen. Ameddig tisztességesen használta a szabályrendszert minden jó volt. Nem is értem,hogyan gondolják ezt, ha el is megy Mexikóba idilli életet élni,nem tudná véghez vinni,egy idő után nem tudná magát kontrollálni és mesterien játszani az álcát. Jó sorozat volt,de az írók nagyon rossz irányba vitték. Én mindig halált akartam Dexternek,akár hogy is nézzük ő is csak egy sorozatgyilkos,hány embert ölt meg azért,mert 1-2 embert megölt az illető,Ő meg mennyit már. Ezek után minimum halál,villamosszék,fejbelövés. Mindenesetre nagyon örülök,hogy vége lesz,mert ez az évad sem volt már igazán Dexteres. Kedvencem marad a sorozat,de a 8.évadot kihagyom meg lehet a 7.et is,ha csak nem dobnak össze egy kielégítő finálét,azt még hozzávenném a nézendőkhöz,de ennyi.

Rakohammas - 2013. 09. 22. 15:10

Én csak valami olyasmi véget tudok elképzelni, hogy mindenki meghal kivéve Deb. Harrison meg újra a vérben fog ülni, csak ezúttal Dexterében.
De igazából lényegtelen mi lesz a vége mert ez az évad hatalmas szenvedés volt. Bezzeg az előző! :-(

Wysa88 - 2013. 09. 22. 15:11

Hullámvasút volt ez a sorozat, ami még mindig jobb mint pl az egyenletesen romló színvonal. A 3. évad pl sztem kifejezetten rossz volt, ahogy a 6. és a mostani is. Az Inside the kill room videó nézése közben jöttem rá, hogy igazából Harrison volt az elsődleges ok, hogy Dexter letért a tökéletes pszichopata útjáról, mert ahogy egyedül maradt vele, muszáj volt apává válnia. Na de ez a romantikus hős karakter, aki megszökik álmai asszonyával… nem tudom, engem ez a csaj az első perctől irritál. Lumen jobb volt sokkal, ha már nőt akartak neki, hozták volna őt vissza.

sziki - 2013. 09. 22. 15:14

ractos, a negyedik évad azért lett sokak szemében kult, mert tudjuk, hogy mi lett a vége. Mikor már mindenki azt hitte, hogy pipa és a probléma megoldva, akkor jött a fekete leves és sokan hiányolják ezt a sorozatból. De magát a negyedik évadot annyira kiemelkedőnek nem tartom, de az biztos, hogy a színvonal magasan a mostaniak felett járt.

Imurai - 2013. 09. 22. 15:17

Nekem pont a 6. évad tetszett nagyon, és a hetediken untam magam halálra. De azért a 4. minőségi mélységét nem múlta alul az sem…

thomas - 2013. 09. 22. 15:17

Az biztos, hogy nagyon fog hiányozni a sorozat nekem.
A kedvencemmé nőtte ki magát, imádtam mikor ledaráltam 2 hét alatt 6 évadot aztán várhattam a 7.-et hétről-hétre.
Nekem a szívemheznőtt a sorozat, lehet izgulni a szereplőkért, főleg exterért, hogy ússza meg. Szerintem ebben a 40 percben nehéz lesz jót alkotni. A dráma kell a végére, Dexter biztos nem ússza meg, úgy lesz vége, ahogy kezdődött. Engem csak az idegesít, hogy az egész balhé Debra hibája, ezért üldözik Hannah-t különben nem lenne semmi baj, nem tudom minek kellett ezt beleerőltetni, nem hiszem h happy end lesz a sorozat vége, és nagyon olyan spin-off szaga van az egésznek, hogy majd ebben a részben Dexter megtanítja a gyilkosnak az ő szabályait, hogy ha el akarna menni akkor ő tovább folytassa a dolgokat. Nagyon sok variáció lehetséges, majd az évadzáró után lehet anyázni azthiszem, nagyon bénán lett felvezetve ez a finálé, nem tudom mit sikerül összesűríteniük, de ebben az utolsó részben bízok, viszont félek is tőle egyben, sokat várok, zárják le korrekten…aztán jöhetnek a kritikák

rendel - 2013. 09. 22. 15:23

Ez az utolsó évad szörnyű, a legrosszabb évad, ennyire elbaltázni a befejező évadot. A breaking bad 100 ezer kört ver rá!

ALDO - 2013. 09. 22. 15:39

Nekem is a 2. évad volt a kedvencem, de az ötödik, egyesével vadásszuk le a bandát is nagyon bejött. Szerintem valami olyasmit kellett volna összehozni, hogy valahogy lebukik Dexter és pár részen keresztül Harrisonnal, vagy akár Debrával együtt próbál menekülni keresztül-kasul. Ebben rengeteg, feszült, drámai és lélektani pillanatot el lehetett volna lőni, a fináléban pedig valamelyik barátja kénytelen megölni, aztán zárójelenetként a 20 éves Harrison folytatja a családi bizniszt, akinek Dexter lesz a sötét utasa, azt az üzenetet közvetítve, hogy a gonoszt nem lehet legyőzni.

daswalker - 2013. 09. 22. 15:39
adhie - 2013. 09. 22. 16:11

Nekem spec tetszik. Bár lehet, hogy pozitív plusz, hogy már ideje volt lezárni…

Dexterfan - 2013. 09. 22. 16:31

Egy sorozatot se lehet normálisan befejezni. És ez így van rendjén :D

JcGross - 2013. 09. 22. 16:49

Nem értem mi ez a nagy negativitás a szezonnal kapcsolatban. Már egy ideje nem figyelem a sorozatokat körülvevő véleményeket, csak most szembesülök vele mennyi embernek nem tetszik, és szerintem alaptalanul. Igaz, volt már ennél jobb is, de azért koránt sem a 6. évad szintjén van. Sőt. Szerintem összességében a top 5-ban benne van.

jikke - 2013. 09. 22. 17:47

kedvenc sorozatom és nem lenne ezzel baj ha még lenne 3-4évad. nem hinném h ez az a sorozat aminek az lenne a lényege h a rosszbol jo legyen a végére vagy nem tom már itt mit akarnak kihozni. de mint zárásnak ez a 11 rész felvezetés édes kevés volt. pedig az első résznek befejezés feelingje volt de utána ez eltunt.

Kingshultz - 2013. 09. 22. 17:57

Jézusi hogy fog hiányozni !

jim455 - 2013. 09. 22. 18:05

csúnyán elszúrták, nagyon nem ezt érdemelte, a kibeszélőben percek alatt jobb évadsztorikat dobtunk össze, nyilván a lebukás, menekülés kombót kellett volna elővenni. 11 részben szinte semmi érdemleges, emlékeezetes nem történt, előhúztak a kalapból a 8. rész környékén egy harmatgyenge főgonoszt. az utolsó évadban agyeldobást vártam volna végig, kb. nulla üresjárattal, de ez… oké, hogy változik a karakter, el is várom, de az, hogy pl. Dexter nem is öl azért nevetséges, vagy inkább szomorú.

viszont az utolsó videót nagyon jó volt megnézni, hát igen, az igazi Dexter hangulat, az emlékezetes jelenetek.

Csilla0422 - 2013. 09. 22. 18:10

Ez után az évad után már azon sem lepődnék meg, ha Dextert a fia buktatná le. Annak külön örülnék, ha befújná a kiscsávó Hannaht is. Ha már feldobták a Dex-Deb szerelmi szálat miért nem kezdték el?

Benjy - 2013. 09. 22. 18:38

Nekem a 6. évad is tetszett ama bizonyos fodulat ellenére is, de most egyet kell értsek a többséggel. Tragédia ez az évad. Idiótán viselkedő/idegesítő szereplők (Deb: Nem akarom Dextert a közelembe látni, de amint kiderül hogy elköltözik a városból kérdőre vonom hogy miért megy el, és ellenzem. ????? és ehhez hasonlók), gagyi és logikátlan szálak/cselekvések, stb. Plusz most már csak azért vannak pár perces felbukkanásai Dex apjának, hogy a szánkba rágja a nyilvánvalót. Siralmas na.

winnie - 2013. 09. 22. 18:50

JcGross: más véleménye sosem alaptalan, maximum nem értesz vele egyet:) de az jelent valamit, hogy szinte mindenhol ugyanezt lehet olvasni. kinti fórumokon, hivatalos kritikákban, stb.

pár negatív hang nem sokat jelent, de ez azért igen.

de minden azon múlik, hogy a hangsúlyok mennyire vannak ízlésed szerint. valakinek nem tetszik a szappanhab, de akinek jobban bejön a lelkizés vagy masuka karakterének kidomborítása vagy nem tudom mi, az szeretni fogja a szezont. aki szerint ez unalmas, aki mást várna el a záró szezontól, nem azt, ami most történik, az nem fogja szeretni.

ledoo - 2013. 09. 22. 19:07

Nekem tetszik az évad, de tény, hogy messze ez a legrosszabb a 8 közül. Remélem Hannah meghal, és akkor Dex beindul mint az őrült. Remélem nem az lesz a vége, hogy elkapják és villamosszék, vagy elmenekül Argentínába. Ne felejtsük el, hogy még mindig megvan Harrisonnak a majom, amin ott van az a bizonyos vérfolt.
A Breaking Badhez nem értem miért kell hasonlítani, mondjuk én nem vagyok elszállva a sorozattól, szerintem ott mindig az évad eleje és a vége üt, a közepén meg mindig leül és unalmas, az 5. évad is az utolsó két részig baromi vontatott volt számomra, ahhoz képest szerintem a Dexter sokkal pörgősebb volt. (És igen, alapból nem érdemelné meg a pörgős jelzőt az évad.)

winnie - 2013. 09. 22. 19:21

“A Breaking Badhez nem értem miért kell hasonlítani, ”

mindkettő sorozat, mindkettő dráma, mindkettő vasárnap este van, mindkettő most megy, mindkettő kábeles, mindkettő véget ér, mindkettő bejelentetten ér véget, mindkettő főszereplője antihős, gyilkos, mindkettő…

miért ne lehetne egy sorozatot a másikhoz hasonlítani? te is azt teszed, miután felteszed a kérdést:)

karit - 2013. 09. 22. 19:21

Nyilván bennem van az is, hogy lám, a BB milyen tudatosan és aprólékosan építkezett a végéig, de ez itt akkor is olyan érzés, mintha a készítőknek a 10. rész leforgatása után szóltak volna, hogy uraim, kasza van. Ha viszont tudatosan valami giga csavart terveztek a végére, addig meg menjen a szokásos recept, akkor szerintem nagyon melléfogtak.

Egy csomó élvezetes fokozat kimarad, a sejtés, a gyanú, a bukta, a versenyfutás epizódjai mind kukázva csak azért, hogy a meglőtt, halni készülő Deb _újra_ bevallhassa LaGuerta lelövését? 500 perc izgalom helyett kapunk talán ötöt? Kár az elherdált lehetőségekért.

minase - 2013. 09. 22. 19:26

Csodálkozom mennyien panaszkodnak a sorozatra és mégis 4-6 évaddal tovább nézték, mint érdemes lett volna. Szerintem ha ekkorát zuhan a színvonal inkább meg kell várni, hogy jönnek-e éltető kritikák. Kivéve ha végtelen ideje van az embernek. That said, ha véletlenül mégis jól sikerül a záró, akkor azt magában megnézem. Azt nem hiszem, hogy érdemes ennyi évadot bepótolni miatta.

SEBI - 2013. 09. 22. 19:36

Hát igen… Sajnos nincs már olyan igazi Surprise Motherfucka! érzés az utolsó részekben, mint kellene. :)

jim455 - 2013. 09. 22. 19:48

A legfobb ok hogy a BB-hez hasonlitjak sokan, hogy mindketto utolso evadjaban jar, es egy utolso evadnak ugy kell kinezni mint a BB otodik evadjanak. kesz. ott vegig erezni a feszultseget es nem csak joesetben az utolso reszben kapsz valamit, hanem peldaul ket resszel elotte is olyat meglepnek hogy leteszed a hajad.

Atec - 2013. 09. 22. 19:59

Szerintem is szörnyű a 8. évad, sőt a legrosszabb. Már az előző is borzalmas volt, főként a “gengszter” és Yvonne miatt. (Pl. összehasonlítva a “gengsztert” Gyp Rosettivel :D Rosetti reggelire megenné). De ez a mostani évad pfff…

Nálam a sorrend:
1.
4.
6.
2.
3.
5.
7.
8

Kashim - 2013. 09. 22. 21:24

Egy macskaalom reklámot kellett végignéznem az előzetes előtt, úgy, hogy adblock telepítve van. Ez már a vég.

állat - 2013. 09. 22. 21:33

Szégyen mit dobtak össze idén.
Sajnálatos mert emlékszem két és fél éve mikor bedaráltam az “első” 5 évadot szentül hittem hogy a Dexter az egyik legjobb sorozat a világon és nincs azaz isten hogy elkúrják. Hát azóta kétszer is úgy pofára estem hogy na. Mondjuk még így is nagy kedvenc de akkor is… :(

Timi - 2013. 09. 22. 21:52

Igazából én óriási Dexter fan vagyok és az eddigi évadokat folyamatosan követtem, ám ennél az évadnál elméláztam és négy rész után nem folytattam. Persze a többi részt is folyamatosan töltögettem és beletekertem, de nem találtam túl izgalmasnak, ezért nem kezdtem el őket, gondoltam majd ha több időm lesz rá. Tudtam, hogy úgyis befogom fejezni, mert mégiscsak ez az all time favourite sorozatom, de időt akartam neki hagyni. Végül annyira elhúztam a dolgot, hogy már amerikába elértek a fináléra, én pedig ma újra elkezdtem az elejétől a 8. évadot és eddig öt részig jutottam. Reggel már nézni akarom a 12. részt, szóval szerintem főzöm is le a kávét, de az nem lehet, hogy a junkieságom egyik legmeghatározóbb sorozatának fináléját napokkal később nézzem, ahogy kijön. És bár én is észlelem, hogy ez egy gyengébb évad, de én biztosan megfogom könnyezni az utolsó részt. Nah de vissza a részekhez… indulhat a dara….

ractos - 2013. 09. 22. 21:58

sziki
köszönöm, de nem kell megmagyaráznod nekem, hogy miért tetszett nekem/nekünk a 4. évad. nem, nem a vége miatt, hanem azért, mert szerintem (ezt a szót ajánlom a figyelmedbe) ez volt az az évad, ahol a legtöbb pörgős rész, és a legjobb úgymond főgonosz vagy ellenség vagy valami. elejétől a végéig remek volt.

Lilith - 2013. 09. 22. 22:27

A vicces dolog,hogy bármi is lesz a vége.Szerintem még a nagyon fanatikus rajongók (köztük élen velem) is azt fogják mondani,hogy “lehetett volna jobb is”.

Peter - 2013. 09. 22. 22:37

Én happy endet várok, igenis Dexter Hannával és Harrisonnal együtt hajózzon el szépen Argentínában, Deb legyen boldog Quinnel. Nem tudom mi ez a beteges kívánság, hogy halljon meg az egész Morgan-család, stb. Persze ez a happy end nagyobbat ütne, ha az egész évadban üldözik Dextert, és több az izgalom, de akkor is hajrá Dexter!

gyerecske - 2013. 09. 23. 07:04

Borzalmas az évad!Inkább hagyták volna félben , lezárás nélkül.

Nimand - 2013. 09. 23. 07:45

Én ugyan nem ettől lettem sucker, viszont az egyik olyan sorozat, amit S1 óta, “élőben” követek. Sajnos igaz, hogy nem lehet a karakterekért izgulni, nem képesek az írók olyan szerepeket alkotni, amiért izgulva csukom le a szemem, és ez szerintem sokat elmond a minőségről. A korai évadokban ott lógott a levegőben, hogy Dexter nem happy enddel fogja megúszni ezt az egészet, lehetett érte izgulni (“hú már megint mi lesz?!”). Most meg? Legyen már vége, könyörgöm :)

niti - 2013. 09. 23. 11:42

Annyiban spoileres, hogy a fináléban NEM ez fog történni…(Mondjuk ez nem meglepő) Clyde Philips korábbi showrunner így fejezné be:
“In the very last scene of the series,”
Philips explained, “Dexter wakes up. And
everybody is going to think, ‘Oh, it was
a dream.’ And then the camera pulls back
and back and back and then we realize,
‘No, it’s not a dream.’ Dexter’s opening
his eyes and he’s on the execution table
at the Florida Penitentiary. They’re just
starting to administer the drugs and he
looks out through the window to the
observation gallery.
“And in the gallery are all the people that
Dexter killed—including the Trinity Killer
and the Ice Truck Killer (his brother
Rudy), LaGuerta who he was responsible
killing, Doakes who he’s arguably
responsible for, Rita, who he’s arguably
responsible for, Lila. All the big deaths,
and also whoever the weekly episodic kills
were. They are all there.
“That’s what I envisioned for the ending
of Dexter . That everything we’ve seen over
the past eight seasons has happened in
the several seconds from the time they
start Dexter’s execution to the time they
finish the execution and he dies. Literally,
his life flashed before his eyes as he was
about to die. I think it would have been a
great, epic, very satisfying conclusion.”

Bazsi - 2013. 09. 23. 13:31

Kíváncsian várom a kritikát, de részemről ez egészen egyszerűen botrányos finálé volt.

jjncaa - 2013. 09. 23. 13:39

Én már a kritikát se várom, mert ez minősíthetetlen évad volt, az utolsó részeket mintha a Harrisont alakító kisgyerek írta volna… Azt sem értem, hogy adhatták ehhez a színészek a nevüket és az arcukat, annyira egyértelműen rossz volt, hogy ezt még lehúzni is kár.

Springfield265 - 2013. 09. 23. 14:48

Hát….szerintem ez még a rosszabbnál is rosszabb befejezés…ötlettelen, borzalmas…

Vicktor - 2013. 09. 23. 15:33

dettó…iszonyatosan nagy csalódás a finálé :(

adhie - 2013. 09. 23. 15:48

Attól függetlenül, hogy nekem kifejezetten tetszett az utolsó évad, ilyen rossz évadzárót életemben nem láttam még. Szomorú vagyok, mert legalább egy utolsó, dexteres (1. évad, mondjuk) részt megérdemelhetett volna, de mégis így kellett, hogy vége legyen.

sziki - 2013. 09. 23. 18:14

Most néztem meg, vegyesek az érzelmeim.
Spoiler

Igazából megvan rá a lehetőség, hogy visszatér Argentínába Harrisonékhoz egyszer. Viszont valószínűleg kell neki jó néhány év, míg ezeket a dolgokat feldolgozza. Deb elvesztése, amit érzékeltetni is akartak, sokkal fájdalmasabb számára, mint bármi más. Még Ritánál is. De az is benne van ugye a pakliban.
És meg kell győznie magát arról, hogy miként ne szúrja el az életét ott Argentínában. Nem tudjuk, hogy mennyi idő telt el az ominózus eset és az azt követő események között. Tud-e változni? Milyen munkát tudna ott csinálni stb.? És nyilván új személyiséggel kellene élnie.
Szerintem nem olyan rossz ez, hogy így hagyták, valamennyire nyitva. Bármennyire pocsék volt ez az utolsó évad, számomra ez nem olyan botrányos zárás.

kissbence09 - 2013. 09. 23. 19:32

Kár leírnom, a hülye is tudja, de az évadzáró minősíthetetlenül pocsék volt. Deb halálának viszont nagyon örülök, ugyanakkor az lett volna a “happy end”, ha Dexter hal meg(és nem öngyilkossággal, hanem valaki által). Nagyon elkapkodták, és ezzel meg is ölték a mögöttük álló 8 évadot.

Arni - 2013. 09. 23. 19:58

Valami borzalmas volt a lezaras.csak bambultam a kepernyo elott ulve, nem ilyet erdemelt egy ennyire nagyszeru show.

dora. - 2013. 09. 23. 20:44

Én igenis elégedett vagyok.

Tegnap igen csak fel voltam háborodva,jogosan. De nekem ez a finálé nagyon bejött. Holott tegnap még azt akartam,hogy Dexter halljon meg törvényes vagy törvénytelen módon,nem ez lett. Masukáék tudjanak meg mindent stb. Az egész 8.évad lehetett volna pörgősebb. Jó,hogy egy kicsit nyitva hagyták a kaput,bár az már nyilvánvaló,hogy folytatás nem lesz és nem is kell!
De mindenki,hozzágondolhatja amit akar,lehet pár év elteltével visszatér,vagy akár nem telik bele 2 hónap és öngyilkos lesz bármi.
Szerintem igazán jól bemutatták,hogy egy pszichopatának nem való rendes családi élet,8.évad csak arról szólt,hogy 2 világközt őrlődött. Ha rendesen betartatják a ‘szabályrendszeres’ életet minden szuper. Éppen ezért mondják,hogy egy pszichopata soha nem tud igazán beilleszkedni a normál társadalomba. Nekem egyik kedvencem marad!

(azoknak akik egy évad vagy finálé miatt elhordják,az összes évadot minden sz*rnak,csak gratulálni tudok,arra is gondolhatnátok,hogy akik megírták 1-2.zseniális évadot,ők írták ezt is) Én minden rosszat visszavonok.

winnie - 2013. 09. 23. 20:48

“,arra is gondolhatnátok,hogy akik megírták 1-2.zseniális évadot,ők írták ezt is”

nem, ez nem igaz, mert a dexterben eléggé váltakoztak az írók, s bár vannak állandó pontok, de 8 évad alatt 4 vagy 5 showrunner is volt, tehát akinek köszönhetően mondjuk a 4. évad, az már rég nem dolgozik a stábban. a mostaniak, ha minden igaz a 6-7-8. évadért feleltek.

egy igazi szakember - 2013. 09. 23. 20:59

Az évadzáró igazodott az egész évadhoz, gyenge volt és felejthető.

Ahogy Hannah bebaszta Elwaybe a lónyugtatót, na az, a régi szép időket hozta vissza!

Varesz - 2013. 09. 23. 21:09

Nekem tetszett. Bár látom itt most az a lényeg, hogy ki tudja még durvábban megfogalmazni a nagyon rosszat… miközben ez még a gyengesége ellenére is jobb, mint sok más retek.

xYzs - 2013. 09. 23. 21:24

Szóval valaki szerint jó ez a lezárás, mert logikus, hogy ha meghal a mostohatestvére, akkor megrendezi a halálát, és eldobja magától a 4 éves kisfiát és a szerelmét, akik miatt úgy tűnt új életet tud kezdeni? Évek óta ugyanazt a százszor lerágott és megválaszolt kérdést kellett végigszenvedni. Miért dobja el a lehetőségét is az új életének? Mire ment el 8 év, ha végül ugyanaz a készítők válasza az egészre? Arról nem is beszélve, hogy ha valaha lebukik az új személyiségével, mint gyilkos, úgyis minden kiderül, és ugyanúgy tönkreteszi a szerettei életét.

kissbence09 - 2013. 09. 23. 21:49

@dora. Nagyon sok múlik a befejezésen. Az teljesen megbocsátható, ha van évad közben pár laposabb, unalmasabb rész. De egy iylen jó sorozat, mitn a Dexter, amely 8 évadot megélt, egyenként 12 db 50-55 perces résszel, na az abszolút nem engedheti meg a sorozatzáró elszúrását, mert azt már nem lehet csak úgy elfeledni, mint egy átlag részt. És nekem nagyon tetszenek a korábbi évadok, és a 8×12 miatt nem fogom megutálni a sorozatot, de azt mondom, hogy ezzel a készítők nagyon lejáratták magukat. MINDEN egy sorozatzáró részen múlik, és nem mindenki kezeli ilyen toleránsan, mint mondjuk én. De ugyanez elmondható pl. egy könyvre is. Ez nem egy film, ahol 1-2 órába van összesűrítve minden, és már az elején tudjuk a végkifejletet. Ez egy sorozat, kb. 85 órán keresztül hosszasan kifejtegetve, ahol az utolsó 55 percnek igenis nagy szerepe van.
Lehet, hogy voltak korábban jó részek, (sőt évadok), de elmondható, hogy a sorozatzáró epizódon múlik az össz-élvezeti érték majdnem fele. Ha visszagondolsz egy sorozatra, te szeretnél úgy emlékezni, hogy “igen, szinte minden zseniális, na de a végkifejlet totál elcseszett mindent…” ? Mert hidd el, bármennyire is jók voltak az előző évadok, [u]mindig[/u] a sorozatzáró epizódra emlékszel legjobban.

állat - 2013. 09. 23. 21:56

Sikerült a legeslegrosszabb finálét összehozniuk. Dexter nem ahogy a készítők mondják “human” hanem egy barom-idiótává változott át. Lehet letagadom hogy egészen máig nagy rajongója voltam a sorozatnak. Komolyan mondom ekkora bitang nagy filmes csalódásom még életemben nem volt. (Mielőtt valaki azt hinné még csak véletlenül sem túlzok)
Azért

Respect minden Dexter rajongónak!!!! :)

Imi82 - 2013. 09. 23. 22:05

Nagyon rossz finálé volt. Elképesztő, nem találok szavakat…

dora. - 2013. 09. 23. 23:33

@kissbence09 Aláírom,hogy finálé a minden. De a világon nem ez az első sorozat aminek elszúrják a végét. De nekem ez a finálé túltett azon mint amit vártam,úgy voltam vele,hogy bármilyen végnek örülök,amiben nem szerepel csodálatos Hannás élet. És nem szerepel.Emlékezhetünk sok szépre jóra,mikor Briant megöli,Doaks előtt fűrészelt szét valakit vagy éppen poroltóval verszét valakit.:-D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz