login |

The X Factor US: kezdett a 3. évad – írta Bence

2013. 09. 24. 21:33 - Írta: vendegblogger

30 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Szeptember 11-én elindult az amerikai The X Factor harmadik évadja – ennek pedig kibeszélő dukál. Simon Cowell kapott tehát egy utolsó(utáni) esélyt arra, hogy produkáljon valamit, ugyanis az előző két szezon hatalmas csalódást okozó nézettségi adatokat hozott.

A készítők azt ígérték hogy tele lesz az évad változásokkal. Előszór a szokásos személycsere Britney Spears és L.A. Reid távozott mentorként míg Khloé Kardasian a műsorvezetői pozícióról volt kénytelen távozni. Maradt Simon Cowell és Demi Lovato valamint a műsorvezető Mario Lopez. És két új, de közel sem ismeretlen arc, Kelly Rowland és Paulina Rubio.

A személycsere részemről rendben ment, a mentorok közti összhang sokkal jobb, mint az előző két évadban. Kelly és Paulina személyisége tökéletesen illeszkedik Demi és Simon mellé. Idén már a válogatásokhoz műsorvezető is járt úgyhogy már ebbe sem lehet belekötni.

A premierből kiderült, hogy tehetségeknek idén sem leszünk híján, ráadásul a kezdés szórakoztató is volt, a humor erősen jelen volt, mindenképpen jár a plusz pont azért, hogy látszólag visszavettek a tavalyi elég sok drámázásból. Idén (egyelőre) nem volt mentő, szívrohamos versenyző  hiányzott a versenyzők egymás között egymás kibeszélése is. A tovább mögött pár videó az első részekből.Részemről meg is van a korai favoritom, Alex & Sierra, valamint Rion Paige.
30 hozzászólás Ne habozz!

AT - 2013. 09. 24. 21:59

Bár a 4. válogatóra már felfejlődött, még mindig a béka feneke alatt van az idei évadban a műsor, személytelen és hideg, Lopez kb. a szabályokat ismerteti aztán sehol sincs, láthatóan utólag vágták bele a műsorba. Simon még mindig ott tart, hogy ő azért hozta a műsort Amerikába… meg a négyezeregyszáztizenkét igen… 3. évad és esküszöm senkire sem emlékszem a válogatóról, aki hú de érdekelne, majd persze a mentorok házában már a számba rágják kiért kell majd szurkolnom. Hát köszi, vártam valamit de nem kaptam meg, persze hogy nézem de őszintén szólva nem véletlen a Voice sikere, ha ilyen töketlen dolgokkal próbálkozik Simon. Most, hogy már se Kokakóla, se Tepsi kóla, marad a “hírnév” meg a sok UK-ból átrepített X-hős, én egy jól meglendített kaszát várok ettől az évadtól, és azt, hogy nézettség ide-oda más soha nem lesz sem IDOL sem Voice szintet elérni képes műsor ebből.
Kelly, Paulina, és Demi kb. egy szinten vannak méghozzá a semmilyen szinten, Simon meg ugyebár annyira zenész mint én, ismeri a play gombot, szóval hacsak nem váltunk teret és kerülünk át egy párhuzamos univerzumba, ebben az évadban nem lesz semmi de semmi.
Persze mivel én amolyan rajongó vagyok, nézem és rajongok, tökmindegy mi villog éppen a képernyőn…

vodka03 - 2013. 09. 24. 22:12

Ezt a Paulina Rubio-t nem is tudom, hogy gondolták ki, talán az volt a szisztéma, hogy akkor majd jönnek a latinók? Demi még mindig totál idegesítő és az egész show színvonala totál átlagos. Vélhetően ez lesz az utolsó évad USA-ban.

Tusán - 2013. 09. 24. 22:40

vodka03: Egyetértek, minden bizonnyal az utolsó lesz. Az X egyszerűen csak nem jön be az amerikaiaknak.

Trisztin - 2013. 09. 24. 23:06

én csak a válogatókat nézem (faktorokban és voiceokban),de hasonlóan látom ,mint te,hogy a mentorok jól dolgoznak együtt :)

Különösen tetszik,ahogy a “lányok” összefognak Simon ellen :) tényleg humorosabbra vették,de még azon a határon belül amit a műfaj elvisel … (náluk nem történhet meg olyan,hogy a mentor két percen keresztül röhög valakin,annak az arcába!ahol a produkció sokkoló/vicces ott ők is sokkot kapnak,vagy mosolyognak,de ennyi…)

(Paulinát én is úgy magyaráznám ,mint Shakirat a voiceba,sokkal több spanyol-ajkú ment a válogatókra,énekelt spanyol dalt,gondolom ott a spanyol szavazatok is mentek később…lehet,hogy itt is erre akartak rámenni… ki tudja mit akarnak ezek néha XD)

Zizi - 2013. 09. 25. 00:27

persze, hogy vonzani akarják a spanyol ajkúakat is, szerintem ebben semmi rossz nincs, hisz’ az egész a nézettség miatt van, de azért emellett Paulina Rubio nem kispályás énekesnő. van annyi hozzáértése (és tehetsége), mint Britney-nek, vagy éppen Nicole Scherzy-nek

Thomas - 2013. 09. 25. 01:01

Szerintem semmi gond nincs a színvonallal, én pont azt éreztem, hogy már a 4 válogató során több igazi tehetséget láttunk, minat az első 2 évadban összesen. Nekem természetesen a countrys lányok, Rachel Potter és Brandie Love a kedvenceim:) A drámából meg a sírásból szerencsére visszavettek, mert tavaly már ott tartottam, hogy nem bírom végignézni a válogatókat (persze még így is sok, de már elviselhető tartományon belül mozog, meg olyankor úgyis beletekerek), szóval most valahogy bizakodóbb vagyok, hogy ez az évad végre jól is elsülhet (főleg, hogy a Voice évadnyitója tele volt átlagos, felejthető emberkékkel), szóval várom az élő adásokat!:)

Hannibál Lektor - 2013. 09. 25. 03:12

Nálam is nagy kedvenc elsőre az “Alex és Sierra” duó, de kiváncsi vagyok a feka hangú ázsiai lányra, meg Ashley Williamsre is, már csak azért is, mert legalább valami normális szerkó lesz már rajta,gondolom, ahogy valószínű Danie Geimerből is szuperszexi csajt faragnak, ha megéli az élő műsort,mert most elég rusnya volt, lehet nem véletlenül :). Na meg persze Rionra, Carlosra akik ugyancsak profi érzékkel lettek beválogatva.

matula - 2013. 09. 25. 06:50

Lol- a toxic meg a voice fele melanie martinez vertio. Szeeeeeep

Berann Morak - 2013. 09. 25. 11:22

Örülök, hogy Jeff visszajött. Bár tavaly ütősebb volt az előadása.

VeroRosyth - 2013. 09. 26. 19:06

Jeffnek én is örültem, pont azon gondolkodtam a műsor közben, hogy vajon nem próbálja-e meg megint, erre ő volt a rész végén : DDD

VeroRosyth - 2013. 09. 27. 17:56

Hát a 218-ból gyorsan kiszórták őket és megmaradt a 40… kíváncsi leszek a következő hétre nagyon…

Viszont van egy kérdés égető és hü.lye kérdésem, ami nagyon érdekel… hogy lehet, hogy minden versenyző ugyanabban a ruhában (és azzal a frizurával) volt ezen a kiválasztáson LA-ben mint amiben a különböző helyeken és időben történt meghallgatásokon? Mkinek ugyanabban kellett jönnie h felismerjék v mi? XD

Mit szóltok az eredményhez amúgy?

Katey - 2013. 09. 28. 12:26

VeroRosyth: Ezen én is gondolkoztam amúgy!!!Nekem is egyből feltűnt, hogy mindenki úgyanúgy néz ki. De szerintem is mondták, hogy ugyanabban jöjjenek, mert az afrofrizus nőnek most a másik oldalon volt a hajában a fésű.

Katey - 2013. 09. 28. 12:32

Ja és még annyit, hogy ez a gárda sokkal szórakoztatóbb mint a tavalyi. Paulinának nagyon vicces akcentusa van még magyar füllel is. Demi sokkal pozitívabb, Simon is. És Kelly meg egyszerűen cukorfalat. Sokkal jobb, hogy nem Britney pofavágásait meg savanyú képét kell nézni.És azt, hogy hogyan örjöng L.A Reid, hogy az Overs kategóriát kapja, amivel aztán megnyeri…

VeroRosyth - 2013. 10. 03. 11:40

Nagy kedvencem még nekem sincs, Jeffnek örülök, hogy visszatért, és neki szurkolok :)

luckos - 2013. 10. 03. 13:18

Nagyon tetszik ez a 4 chair rendszer (meg a britben a 6-os), csak egy kicsit idegesítő, hogy amíg a britben pl rögtön a legelső, gyenge produckiónak megmondták, hogy ez most gyenge volt, köszönjük szépen; itt gyakorlatilag előbb feltöltötték a székeket (overnél is, meg a lányoknál is), aztán meg jöhet a cserélgetés.
Egyébként személy szerint Victoria Carriger-t nagyon sajnáltam, szerintem neki maradnia kellett volna :(

AT - 2013. 10. 03. 13:59

Eddig Ultragáz. Na akkor: Folyton változik a helyszín, változnak a műsorvezetők, váltogatják a mentorokat, inkább koncert hangzást hallok kiemelve az énekesek hangját, nem pedig “studió minőséget” és ez nekem zavaró.
A mostani 4 székes cucc nem tetszett. Ordibál a közönség, miközben Lopez kérdez feleket játszik – kb. semennyire sem érdekel, hogy egy ismeretlen megy vagy marad, még ha jó hangja is van annyira “pörgünk”, hogy senkire nem emlékszem, a mentorok hisztije pedig most már idegesítő!
De most tényleg ez szórakoztató műsor?! kb. mintha egy rossz horrort néznék, állandóan azon kattogok, ki megy-ki marad, marad-e, ül-áll-kiesik mivan??? Állandóan ez a nyomás, feszültség, kamu-komolyság, nem elég a mentorok háza című f*szság, most még ezt is telenyomták drámával ami egyáltalán nem érdekel, de legalább nem is szórakoztató, nézze ezt az akinek két anyja van, és egyébként is mik a szabályok? minek a 4 szék? nem lesz mentorok háza idén? stb. kérdésekre Lopez aki kb. annyit mosolyog, mint egy madárijesztő, válaszolhatna.
Az Ausztrál X 100x inkább európai mint ez a show, ezt már egyáltalán nem fehér embereknek szól, csak akkor miért nem rúgják ki Simont, és ül be valami Spanyol arc, aztán lehetne nyomni az amígókkal tovább ezt a trágyahalmazt. Minden esetre kíváncsi vagyok az első élő show-ra, gyanítom, hogy vérszegény produkciókat fogunk látni ezek után…

luckos - 2013. 10. 04. 01:47

Hát nem tudom, nekem tetszik ez a rendszer, engem például teljesen hidegen hagy a táborban való drámázás, de főleg a mentorok háza. Így legalább gyorsabban ki lehet szórni az embereket és lényegesen KEVESEBB a dráma is, nem tudom te mit nézel, hogy többnek látszik :) Azzal csinálnak több drámát (a brittel ellentétben, ahol idén hasonló rendszer van), hogy cserélgetik az embereket tök feleslegesen, aki gyenge, azt nyugodtan haza lehetne küldeni, nem kell leültetni mindenkit, csak hogy menjen az idő.
A szabályokat elmondták, az a 4, aki a végén a székeken marad, megy az élő show-ba.
Azt meg végképp nem értem, hogy egy amerikai műsornak miért kéne európainak lenni.

winnie - 2013. 10. 04. 06:25

“Azt meg végképp nem értem, hogy egy amerikai műsornak miért kéne európainak lenni.”

hogy sikeres legyen? ennek biztos, hogy másmilyennek kéne lennie, mert 3 éve bukta.

AT - 2013. 10. 04. 11:13

Igen, kissé túlzásokba estem, értem én a szabályokat, nincs boot camp, meg judges houses, meg final decision whit tears, se sztárvendégek akik segítenék a “munkát” a döntésben… csak akkor ez már nem az X faktor, azért nézem ezeket a tehetségkutatókat, mert kicsit olyan mint a foci, nézed még akkor is ha szar a meccs, mert szereted.
A lényeg az, hogy a műsor nem szórakoztató, hanem idegesítő, és ez csak az én véleményem, kicsit – Éhezők viadala – jellegű lett ez a 4 székes dolog elveszett az intimitás, a bizalom és kapcsolat a mentorok és a jelentkezők között, helyette van ülj le, állj fel, menny haza stb. vezényszavak. Lopez stílusától már most falra mászom, ahogy a számba rágja a dolgokat… A közönség meg mutogat mint régen a római arénákban, hát ez elképesztő.
Természetesen bennem egy percig sem merül fel az, hogy az új generációs Spanyol ajkú közönségnek akarnának műsort csinálni. Ez kötelező propaganda semmi más, rejtett átnevelési célzattal a különböző rasszok egységesítése európai szokásokra és a fehér kultúrára. Szóval, ha azt látja a mexikói, bevándorló gyereke, hogy bandázás helyett, higgadtan, normális stílussal és kinézettel, valamit hót kemény munkával be lehet jutni egy ilyen műsorba, akkor majd szépen fog beszélni a boltban, a bankban, bejár az iskolába stb. és nem mellesleg jó fogyasztó lesz belőle aki ellenkezés nélkül beilleszkedik a társadalomba. Eddig is ez volt a feladata Hollywood-nak.

Gabor28 - 2013. 10. 04. 15:14

Maga ez a 4 chair koncepció nem rossz, de az angolt pörgősebbnek éreztem. Tudom, hogy itt most kimarad a Judges house. De akkor is ez a minden ember után vajon kire cseréli le és akkor felsorolják mind a 4 már ülő embert.
Meg ez az előtte kisfilmecske, oké értem valahogy meg kell szerettetni őket a közönséggel, legyen kinek szurkolni, de egy kicsit giccs nekem.

AT - 2013. 10. 28. 19:33

Na elvileg Nov. 6-7 az első show dátuma, szóval így biztosra veszem, hogy megint futószalag szerű X-faktort kapunk ami már tavaly sem tetszett hiszen kiszámolgattam, hogy a nyertesnek B2 nélkül max. 15 percnyi produktumra van szüksége, hogy megnyerje a milkákat. Ez nevetséges, egyébként pedig nem a Top 12-őt szeretném megismerni, hanem nézni a produkciókat és szórakozni. Továbbra sem tartom szerencsésnek az aréna hangulatot és az állandó ovációt ami a közönségtől jön. Ami pedig a székes dolognál történt közönségreakciókat illeti még mindig nem tértem magamhoz. Mindenesetre várom a show-t, hiszen az 1 hónap pihi után senkire sem emlékszem, hátha valaki meglep egy jó produkcióval, és kíváncsi leszek, hogy az eredményhirdetőkben vajon milyen extra produkciók lesznek, mert Britney-t várom de nagyon…

AT - 2013. 10. 31. 21:32

Nem értem miért beszélnek a mentorok abba az álló mikrofonba, nincs semmi testbeszédük, és alig hallják magukat a közönségtől, amitől össze vannak zavarodva, vagy csak simán hülyék, de megint káosz volt. Ez most tényleg giccsparádé volt, erre a 12 produkcióra már én is azt mondom, hogy kár felkapcsolni a lámpákat. Nekem már elegem van Simon butaságaiból, meg ahogy a végén a két lánycsapat közül nem tudott percekig választani, most akkor mi a műsor?! nézzük a produkciókat, vagy várjuk míg Mr. Cowell dönt… Tényleg nagyfokú tehetségtelenség ütötte fel a fejét az idei évadban minden szinten. Így elsőre se country, se gyerek, se öreg, se fura egyéniség, vagy valódi tehetség, nem tudom milyen közönséget céloztak be idén, de eddig ez langyi popzene. Lopez pedig még mindig hatalmas bukta, unszimpatikus és nem érzem, hogy ott van.

AT - 2013. 10. 31. 21:34

Helyesbítek: arra a 16 produkcióra…

AT - 2013. 11. 08. 10:17

Mi a tököm ez? Gyanítom a Voice miatt reagált ezzel a bodicsekkel Simon. Mivel a Voice-ban még csak most lett meg a Top12, egy mega-giga 20 produkciós, 3 adásos héttel, reagálni kellett, hogy ne csússzanak el, így most akkor egy hétig lehet szavazni, mindenki elnyomta a B2-es dalát és jövőhéttől indul a kiesés, Aha. Ez mennyire szánalmas. Ez nem az X faktor hanem egy vicc. Nekem leesett az állam, nem tudom hányan látták az első élő show-t és az “eredményhirdetőt” ahol Selena Gomez lépett volna fel, de majd jövőhéten (micsoda csapás, – when you’re ready come and get it
Na na na na – OMG!) gyanítom lenne mit kibeszélni, összefoglalva: mindent kinyírtak ami eddig jó volt, és helyette kaptunk még két pofont, nehogy bármi érdeklődést is mutasson az eddigi műsorokat szerető közönség. Az énekesek annyira jellemtelen, érdektelen, tehetségtelen emberek, hogy amikor egy-egy dalt előadnak, konkrétan azt kívánom, hogy vegyék el tőlük a mikrofont, mert még azt sem érdemlik meg, hogy felmenjenek a színpadra. Olyan szavak jutnak eszembe, hogy “borzasztó” “kínos” “jellemtelen” nem azt mondom, hogy nem lehet meghallgatni a produkciókat, amik egyébként rendszerint hamisak, hanem azt, hogy konkrétan semmitérő és igénytelen amit csinálnak giccs, semmilyen művészi, zenei, színpadi jelenlétet nem érzek az énekesektől, így nem, hogy érzelmeket nem adnak át, de még röhejessé is vállnak. Még valami? Ja igen:Kasza! Tim Olstad még érne is valamit, mindkét este ő volt az utolsó előadó, de őt is lealázza Simon, szóval 0 respekt az énekesek felé, tulajdonképpen pakolhatnának és mehetnének is haza, felőlem, aki ezt megnyeri az konkrétan a szegénységi bizonyítványát állítja ki megint.

Thomas - 2013. 11. 10. 15:41

Hmmm… nem tudom, szerintem egyáltalán nem ilyen rossz a helyzet:) Sőt, idén azt érzem, hogy ez a mezőny bizony jobb a Voice mezőnyénél, a tragikus 2. évados X Factor mezőnnyel meg össze sem hasonlítható:) Engem ez a dupla előadás meggyőzött, a 26 produkcióból egy bántóan rossz sem volt, a leggyengébbek is hoztak egy közepes szintet, semmit sem akartam áttekerni:) Rachel és a Sweet Suspense meg szenzációs, de Ellona is nagyon jó, Lillie is…

Gabor28 - 2013. 11. 16. 23:59

Ez a siettetés annyira gáz. Meg nincs semmi nézzük meg a kisfilmedet a kiesetteknél olyan személytelen. Meg ez a kell a név kell a név, hát hagyják már őket beszélni.

Amúgy szerintem se olyan vészes a helyzet, de pl a bottom 2ből pont aki tovább jutott akit én első körbe kidobtam volna. a kislányok helyett meg a boybandet. De hát ez van. De ez 100%, hogy utolsó évad lesz, mert ezzel nem fognak nézőket nyerni az tuti…

dragon - 2013. 11. 24. 09:57

Simon azt mondta, hogy Khaya múlt heti B2-es “szereplése” vicc volt, nos akkor az egész műsor egy vicc, mivel úgy kiesett mint a huzat. És Tim a B2-ben? ugyan már és hát persze, miért ne még ki is esik… WTF? Teljesen elmentek otthonról…

dragon - 2013. 11. 29. 21:17

Huhuuu… ez utragáz lett, látom már senki sem kommentel, de ez azért bőven beleférne a “csakazértis” kategóriába, hát amit ezen a héten műveltek, az mindennek a legalja volt, komolyan mondom hülyét csinálnak magukból az emberek. Demi fellépése is, hát biztos gond volt a fülessel, de borzasztó volt látni és hallani, érdemes megnézni, tényleg a legalja… és a B2 meg a döntés?! na köszönöm, szépen de ilyeneket tv-ben nem kérek, nézem inkább a kék eget.

dragon - 2013. 12. 17. 00:43

Nos, a helyzet az, hogy eme évnek a tizenkettedik havában, Simonék dobtak kb. 3-4 produkciót, amitől bizony még az is le megy hídba akinek nem hídbalemenő a foglalkozása, és, hogy ez mennyire undorító, hogy egy műsor 80%-ban trágya, 15%-ban nézhető és öt nyamvadt százalékban tökéletes, az akkor esett le, amikor hirtelen fél órácskára elkezdett minden működni, a show, a közönség, az énekesek, és a 3+1 mentorgárda, én meg csak néztem tátogva, hogy ez most mi? átcsusszantunk egy párhuzamos univerzumba?!
Nem tudom elképzelni, hogy a 3 döntős közül most ki az akit nyertesként jobban látnék szívesen, persze ha világbéke akkor Alex és Sierra, ha el presidente ot the USA akkor Jeff, és ha viva Espania akkor meg Carlitos, de ez így már úgy is bukta lesz a műsornak erre az évre, viszont, a Voice-ban is érdekesen alakult a helyzet, mert úgy érzem idén nem lesz már akkora ász többet, mint cukorborsó (Danielle Bradberry), főleg, ha Adem valamelyik versenyzője nyer…
Ja ebből levezethető, hogy az idei tehetségkutatós évet nálam cukorborsó nyerte…

dragon - 2013. 12. 21. 17:12

Hoppá, világbéke… Ifjabb Alonso, és párja nyerte (bunda) a harmadik US faktort, nem igazán hitték el és az, hogy Simon nyert egy csapattal, az szerintem mindenkit meglepett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz