login |

Pilot: The Blacklist

2013. 09. 25. 16:40 - Írta: human

52 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

(winnie pilotkritikája) Adja az ég, hogy a várt sorozatok ne okozzanak akkora csalódást, mint a The Blacklist. Itt minden adott volt, egy viszonylag jó sorozatra, aztán kaptuk ezt a közepes minőségűt. Nem akarom a földbe döngölni, de a várakozási szintemhez képest csalódtam.

A történet röviden annyi, hogy egy “minden a profit” nemzetközi bűnöző besétál az FBI központba és feladja magát. Aztán elkezd információkat csepegtetni a rosszfiúkról, elhintve egy hatalmas szervezet létezésének lehetőségét. Csak ő segíthet lekapcsolni őket, ezért közös nevezőre kell az FBI-nak jutni vele, így jöhetnek az olyan húzások, amik során nagyjából egy külső szakértős nyomozós sorozatot faragnak a The Blacklist-ből.

A premiert elnézve rögtön világos, hogy hiába van a nagyobb szál, azért itt a heti feketelistás elkapásán lesz a hangsúly. Ez mondjuk nem meglepetés, feladták már rég a Lost lemásolását, főleg, hogy láthatóan mostanra sem fogták fel: minden a karaktereken múlik. Itt kapunk egy Spadert, aki valamennyire okés, de a többiek egy vázlat vázlatának vázlatai. Még a női főszereplőnek behozott, láthatóan lelkileg erősnek szánt nyomozó is alig kap pár építő mozzanatot (a sírós úristen, de mennyire gáz!), sorsa egyelőre mindenkit hidegen hagy.

random fbi team

Komolyan voltak olyan fordulatok a részben, amikor csak néztem, hogy “itt most akkor sajnálnom kéne valakit”? Értem, hogy kellettek a rejtélyek, hátha a kíváncsiság miatt jövünk jövő héten is, de egyelőre felesleges felfedniük dolgokat. Nagyjából csak Spaderre kellett volna koncentrálniuk.

Innentől saját tippek jönnek, a kétségek amik rögtön az elején aláássák nekem a The Blacklist-et.

A premier azzal indít, hogy ülnek valami kormány épület előtt, egy csávó aktatáskát ad Spader karakterének és hozzáfűzi “Must be good to be home again, Sir“. Ha innen kiderül a 6. évad végén, hogy vagy 30 évig csak a legtitkosabb beépített ügynök volt, akkor már most előre nyaljanak sót.

Hogy a “felkarolt” és erővel a The Blacklist kipipálására behozott ügynök valószínűleg a lánya, azt esetleg elnézem. Nagyon adja magát ez a két húzás, remélem nem lépik meg őket, de annyira klisés az egész premier szerkezete és a kapott húzások tömege, hogy nem tudok a két baromság elkerülésében bízni.

Igazából még lehet belőle valami, de úgy 5/10 amit tudnék rá adni. A rendezés ötlettelenségébe, az akciók ötlettelenségébe és a borzasztó zenébe már bele sem akartam menni. Komolyan, kamion oldalról? Még mindig itt tartunk? Ez meg szőrszálhasogatásnak tűnhet, de baszki, nem igaz, hogy senki nem tud értelmes fegyverhangokat használni már a sorozataiban.

52 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2013. 09. 25. 16:21

szerintem nagyon ócska volt. semmi karakterek és az erőltetten béna rejtélyeskedés, valamint a random következtetések.

holnap jön majd a részletes indoklásom, 3/10.

BWA - 2013. 09. 25. 17:02

Egyeterteka fentiekkel, gyenge kezdes. Kicsit Leverage/White collar beutese votl az egesznek szamomra.

Lemoni - 2013. 09. 25. 17:04

Nekem ebben minden túl sok volt. Túlspilázott, túlpörgetett jelenetek, túldimenzionált karakterek, túl zajos hangeffektek és főleg túl sok és túl hangos, ráadásul sokszor tök fölösleges zene, ez utóbbi nagyon idegesítő volt, még a minimális figyelmet is elterelte az amúgy is gyenge filmről. Egy valami volt kevés csak, az érdekfeszítés. Sajnos senki nem tudott érdekelni, még az elrabolt kislányért se tudtam izgulni. Spader meg néha annyira próbálta hozni az Anthony Hopkins-féle Hannibal Lecter pózt, hogy kínos volt. Végignéztem a pilotot, végleges kasza.

paranoid android - 2013. 09. 25. 17:11

James Spader nem volt rossz (bár nem könnyítették meg a dolgát az írók, sokkal jobb is lehetett volna), a főhősnő pedig csinos – ennyi pozitívumot tudok erről a pilotról írni. Az öltönyös, jólfésült Skinny Pete-nek még örültem.

Epizodikus nyomozós sorozatként alapból nagyot kellett volna domborítania, hogy maradjak, de így ki van zárva. Annyira generikus volt az egész, semmi eredeti ötlet, csak a már jól ismert panelek. Az biztos, hogy nem izzattak meg az írók az összerakásában.

A “kedvencem” az volt, amikor 5 percen keresztül ide-oda rohangáltatták Homeland Mike-ot, miközben mindenki tudta, hogy nem Spaderen van a nyomkövető. Az ilyen párhuzamos montázs utoljára A bárányok hallgatnak-ban működött, húsz évvel ezelőtt.

Reeku - 2013. 09. 25. 17:35

Na ne már hogy heti nyomozós lesz ez is?? :(((

Irodai Patkany - 2013. 09. 25. 17:36

Öt percet bírtam belőle, ez kínzás volt. Mintha szándékosan akartak volna mindent rosszul csinálni. Nem tudom, hogy van-e Junkie Citrom Awards, de én jelölném ezt a pilotot.

Nikki - 2013. 09. 25. 17:36

Ezt is nagyon vártam, ebben is csalódtam. Lassan azon gondolkodom, hogy olyanba kéne belefognom, amit nem is érdekelt.
A baj nem azzal van, hogy nem volt rossz, hanem, hogy nem volt kiemelkedő. Spaderen kívül (aki sztem remekelt) semmi olyan nem volt, ami maradásra késztetne. Nem hozott érdekes fordulatokat és az, hogy a csaj a lánya, rögtön beugrott, amikor ennyire kihangsúlyozták, hogy csak ő jöhet szóba.
Jól írod, csak Spaderrel kellett volna foglalkozni, úgy talán érdekesebb lett volna a pilot. Spader miatt még egy részig biztosan maradok.

winnie - 2013. 09. 25. 17:39

“Na ne már hogy heti nyomozós lesz ez is?? :(((”

hát, basszus, mi lenne?:) ezt azért már leírtuk párszor, tegnap is, az ajánlóban, meg májusban, a címben is benne van. fbi ügynök plusz zsenibűnöző a felállás.

ettől viszont még lehet jó. a hannibal is mekkora kedvenc lett

Paladin - 2013. 09. 25. 17:40

Engem igazából nem nagyon érdekelt, talán ezért nem volt vele különösebb bajom, egyelőre folytatom is. (Persze ha nem lenne ennyi időm, akkor nem biztos, h így lenne :) ).

bikkbakk - 2013. 09. 25. 17:43

a rész tartalma az átívelő szálon túl nagyon hasonlított az új Castle részre.

Khes - 2013. 09. 25. 17:48

Előre nem vártam különösebben, bajom sincs vele, maradok még pár részre, kiváncsi vagyok hosszabb távon mi jön ki belőle,a Hostages néztem először az után kifejezett felüdülés volt. Aztán majd kiderül.

winnie - 2013. 09. 25. 18:17

épp mondani akartam, hogy ez így nem ér, mert az egyik legjobb kritikákat kapó dráma volt az újoncok közül, szóval tuti, sokaknak bejött:)

m76 - 2013. 09. 25. 18:39

Remek, újabb pocsék pilot. Csak így tovább, networkok. Sose hittem volna pár éve hogy még visszasírom az akkori felhozatalt.

Dark Energy - 2013. 09. 25. 18:45

Nem voltak elvárásaim, de még így is gyengécskének éreztem. Annyira azért nem, hogy ne maradjak a továbbiakra, de ahogy lenni szokott nálam, úgyis 5-6 rész múlva derül ki, dobom-e vagy sem.

hummel - 2013. 09. 25. 18:48

Egy cseppet sem jött át a férjéért aggódó feleség, mikor a nő szembesült a helyzettel odahaza. Az érzelmi reakciókon még dolgoznia kellene a színésznőnek. Spader viszont jó volt a szerepben, habár a karakter alakítása nem követelt sokat tőle.

A heti ügy önmagában elég kevés lenne. Az átívelő szálon való előrelépés módja viszont jó pár részre megvett. És ez akkor lesz igazán érdekes, ha a nő nem avatja be ebbe a titokba az FBI-t.

symor - 2013. 09. 25. 19:30

A fegyverhangok elfuserálása amúgy még egész megbocsátható dolog a sorozatok esetében, amitől viszont agyvérzést kapok az az, amikor torkolattűzet és a becsapódás szikráit odaanimálják a fegyvercsőre, vagy a becsapódási pontokra, amik persze sértetlenek a következő snittben.

Ennél élen jár amúgy a Strike Back mostanában, ahol ezzel spórolhatnak a skúlókkal, meg a patronnal a forgatáson, egy akciószerető ember jó ízlését viszont simán lemészárolják vele (akár az odaanimált vérrel).

Én emiatt a fegyverhangokat rovom fel a legkevésbé, bár tényleg klassz volna, ha követnék Michael Mann hangvágóinak tanait mindenütt.

Junkieka - 2013. 09. 25. 19:31

Én is maradok a folytatásra, szerintem még lehet jó. Nekem volt annyi munició a pilotban, hogy felkeltse az érdeklődésemet. Nem lesz a kedvencem, majd meglátjuk, hogy mennyire fér be a többi sorozatom közé.

Egyébként ezért jó, ha az ember nem nézeget és olvasgat promókat: tapasztalatom szerint csak fölöslegesen felcsigázzák a várakozásokat, aztán jön a zuhanás. Én nem vártam tőle high conceptet, nem tudom a többiek miért? Persze azzal egyetértek, hogy ha semmi más nem lesz, csak hetente egy genyó elkapása, akkor az nagyon kevéske lesz.
Nyomozósnak nem is nevezném, hiszen mit is nyomoznak, mikor a főkrapek már ismeri a forgatókönyvet és csak rángatja a zsinórokat. Egyébként ez a “nagyon okos ugráltatja a butuska efbiájt” felállás tetszik legkevésbé, azért remélem néha ők is tökönrúgják a palit.
De alaposan. Az feldobná.

winnie - 2013. 09. 25. 19:46

igen, inkább üldözős, mint a chase vagy a breakout kings.

JimmyL - 2013. 09. 25. 20:04

pl nekem bejött, mert igénytelen vagyok. php kódolás közben néztem, háttérben, teljesen jó volt. mondjuk így nézem a sorozatok 95%-át, mert másként nincs időm ilyesmire. Nekem Spader elvitte, de nem is vártam tőle semmit, csak Spadert. Még majd Denny Crane-t rakjak be valahogy…

sorozat/gyilkos - 2013. 09. 25. 20:07

100 % egyetértés.

A network sorozatokban mostanában valami egész beteges igyekezettel préselnek mindent az első részbe.

Mint valami elbxxot szakácstanonc, azt hiszik ananászbefőttel tuningolt gulyáságyuval kell a közönséget beteríteni. Egy lövéssel.

Ugyanez az ordítóan kigrammozott recept a sleepy hollownál is, és az összes akció/krimi/misztikus sorozatnál. Ráadásul networktől függetlenül, szóval még csak nem is lehet egy elcseszett menedzsmentre fogni.

A potenciáljától függetlenül mindegyik szar, ami egy dolog, de én sikeresről sem tudok, a 90% első évados kasza emlékeim szerint.

Mocskosul kíváncsi lennék valami bennfentes, hozzáértő elemzésre erről. Mert bűzlik.

Paladin - 2013. 09. 25. 20:50

Symor, ez a minden “lófasz szikrázik, ha rálőnek, de semmi sem lyukad” elég erős trend már régóta a legtöbb sorozatban.

Coraline - 2013. 09. 25. 21:18

Bwhaha, hát ez ritka gagyi volt! De lehet, hogy csak azért éreztem így, mert idén már megtudtuk, hogy milyen, hogyha Thomas Harris könyveit minőségi művé adaptálják kis képernyőre… Na jó, úgy értem ez egy minősíthetetlen koppintás volt. 4/10, de csakis a nagylelkűségem miatt.

Coraline - 2013. 09. 25. 21:24

Ú, @Irodai patkany, a Junkie Citrom Awards nagyon jó ötlet, támogatom! :) Hacsak nem lenne külön kategória szitkomoknak, akkor lehet viszont, hogy én inkább a Dads pilotot jelölném…

Kisvesza - 2013. 09. 25. 23:28

Ha egy mondatban jellemeznem kellene:
Alacsonyabb korhatárnak is vetíthető, ócska “A bárányok hallgatnak” másolat. Egyetértek winnie hármasával.

Dave - 2013. 09. 26. 09:43

Nekem az nem tetszett hogy az elején annyira fontos a red hogy helikopterrel viszik a csajt a meetingre. Aztán amikor kiderül, hogy mégnagyobb a tét egyedül üldözi a trackerét az utcán a pasi. NAjóóó persze. :)

energy - 2013. 09. 26. 13:35

A rész nézése közben listát írtam. Pedig nem szokásom. Komolyan James Spader hihetetlen jó színész, van egy kisugárzása, amitől mindenki hülyének és kezdőnek tűnik mellette. Jimmy Fallon is esetlennek tűnt mellette múlt héten. Ahogy őrizték Reddingtont, az ember azt hinné, egy csillagkapu van a szomszéd szobában, viszont a nőnek nem kellett leadnia a telefont. Amikor a kislányt konvojjal szállították, és útlezárás volt, egy kilométerről lehetett látni, hogy csapda. Eszükbe sem jutott betelefonálni, hogy tényleg útlezárás van-e. Majd jött a Taken pillanat. Eddig a pillanatig úgy éreztem, csak a Hannibálból nyúltak. A nő még sérülten is remekül festet, a haja nem kuszálódott össze, a sminkje, a kis horzsolást leszámítva, tökéletes volt, és habár nincs illatos tv-m, de esküdni mernék rá, hogy illatos is volt. Jack Bauer legalább pocsékul nézett ki a kemény pillanatok után. Amikor hazaért, újabb Hannibál déjà vu egy kis Alias beütéssel. Amikor megspékelte Spadert, nem hittem a szememnek! Ez honnan jött? A kezdő profilozókat milyen kiképzésben részesítik manapság, mert a Gyilkos elmékben én ilyet, de még hasonlót sem láttam. Minden ellenére a csaj nem tűnt keményebbnek egy bokszkesztyűs kiscicánál. Azt vártam, vajon mikor törik be az ajtót és teperik le a csajt, de nem történt semmi. A kórházban…, elborult egy sorozat ez, de nem a jó értelemben. Onnantól semminek nem volt, semmi értelme. Végül eljutottunk a fekete listáig és a sorozatot megalapozásáig. Az utolsó pár perc erőltetett volt, és kiszámítható. Kivágja a padlószőnyeg (talán padlószőnyeg) véres részét, mert nem ismeri a vanish-t, és megtalálja a titkos rejtekhelyetet. Hihetőbb lett volna, ha legalább az egész szőnyeget kidobja, és úgy talál rá. De milyen okos lehet a csaj, akit én is a lányának hiszek, ha erre nem gyanakodott? A 25. perc volt az egyetlen, ami tényleg jó volt. Feladom.

winnie - 2013. 09. 26. 13:41

“A kezdő profilozókat milyen kiképzésben részesítik manapság”

nem mintha ez magyarázat lenne, de nem kezdő, mondta, hogy több éve dolgozik és, hogy nem tudom, milyen részleg vezetője volt.

Dexter Morgan - 2013. 09. 26. 15:22

Képtelen voltam végignézni. 8-10 percet bírtam, aztán megelégeltem. Sértve érzem magam ilyenkor, amikor ennyire ‘le vagyok alacsonyítva’, mint néző. Szpéder Dzsimikével elbeszélgetnék azért… elképesztően zseniális színészként hogy lehetséges az, hogy ezt elvállalta? Ennyire kell neki a pénz? Én a helyében a szkript elolvasására, ha már muszáj végképp valamit reagálni, annyit mondtam volna, hogy ‘you have got to be fucking kidding me. No. Oh HELL no.”

Nya, kinyavalyogtam magam.

winnie - 2013. 09. 26. 16:07

hagyjuk már ezt a pénzt. mindenkinek kell a pénz és van, aki igenis szeret dolgozni. ez jó poén munka lehet ráadásul, viszont nem ő a készítő, hogy lássa, milyen lesz a végeredmény.

Dor Ka - 2013. 09. 26. 17:52

a húzónév, Spader miatt adtam neki egy esélyt (mint anno a Following-nak Bacon miatt), de mint az is, ez is elbukott nálam. még talán a következő részt megnézem, hátha változik valami…

Bullseye - 2013. 09. 27. 15:00

Szerintem ezt is túlbonyolították. Az, hogy titokzatos most wanted figura visszatért, és valamit akar, ami nagyon titkos de biztos nem az, amit mond, bőven elég lett volna – a többit ki lehet építeni szép lassan. A csaj bemesélése a történetbe még elment. Az, hogy Spader együtt dolgozik azzal akire ráküldi az FBI-t, hogy majdnem kinyíratja a csak férjét, de direkt nem, az már sok volt. Az meg, hogy a férj még ügynök is, végképp túlzás. Hova tudják ezt még fokozni, hogy ne jöjjenek be az átugrandó cápák?

Bagosz - 2013. 09. 30. 22:16

Nekem bejött, a sok jogos kritikátok ellenére.Az útlezárás tényleg nagyon kilógott.És tényleg tele volt klisékkel.De…
Észre se vettem,elröppent a 40 perc.Én ebből mérem le,hogy mennyire jön be egy sorozat.

energy - 2013. 10. 01. 14:53

Most már nem értem, miért kellett megnéznem a második részt. Talán a remény miatt. Nem tudom merre halad a sorozat, az összes emberét fel akarja dobni? És felmerül bennem a kérdés, ami a White Collar-nál is felmerült, meddig lehet anélkül csinálni, hogy elterjedjen a híre, hogy az FBI-nak “segít”? A heti esetben volt egy érdekes csavar, de nagyon elegem lett Spader menőzéséből.

Casey Novak - 2013. 10. 01. 15:39

Úgy féltem megnézni, annyi rosszat olvastam róla, de már nem félek semmitől :) Az újak közül toronymagasan kedvenc, pedig látom én, hogy mi benne a hülyeség, de pont nekem való az egész! Minden különösebb racionális magyarázat nélkül egyszerűen tetszik, szórakoztat. Még Elizabeth-t is bírom, pedig először azt hittem idegesítő lesz. Jók az elkapnivalók is, a második részben nem is gondoltam volna, hogy ki lesz a hunyó. Spader meg zseniális. A zenéket is marha jól válogatják össze. Szóval bejön.

hummel - 2013. 10. 01. 21:16

Nézettségi fronton elég nagyot szólt a The Blacklist pilotja. Na nem a L+SD kategória (habár az is megnyugtató lehetett a csatornának), hanem az utána következő szakasz. Vagyis az L+3 még 4.362 millió nézőt rakott hozzá a L+SD-hez, amivel abszolút csúcsot döntött. Eddig a Modern Family és a The Big Bang Theory jutott egyedül 4 millió fölé.

L+SD 12.583 (18-49: 3.83)
L+3 16.945 (18-49: 5.11)

Azok kedvéért, akik nem lennének tisztában a jelölésekkel:
L+SD, élő adás és másnap hajnali 3-ig a nézettség.
L+3, élő adás és még három napig a nézettség.

http://www.spoilertv.com/2013/10/the-blacklist-premiere-sets-live-3.html

jim455 - 2013. 10. 02. 20:35

10 percet se bírtam, utána átpörgettem, ez egy rossz vicc.

csare.app - 2013. 10. 03. 14:33

Nekem baromira bejött, az összes ostobaságával együtt… Kicsit Alias-feelingje van az egésznek (2. évad eleje). Én tuti maradok a folytatásra! :)

Nikki - 2013. 10. 06. 00:24

Nem siettem el a 2-ik rész megnézését mert rosszat olvastam róla; de talán pont azért, nem tűnt olyan rossznak. Ha előre kéne tippelnem, én azt látom bele, hogy Spader a jófiú, aki ennyi éven át alámerült, hogy mindent kitudjon, és most szépen megtisztítja a söpredéktől az országot és közben magát is megmenti.
Még egy részt megnézek, mert Spader tényleg zseniális.

wice - 2013. 10. 07. 10:42

Elég furcsa látni ezt a majdnem egyöntetű konszenzust, ami itt a kritikákban és a kommentekben megjelenik. Az első két rész alapján nekem ez egy teljesen jó sorozatnak ígérkezik (szerintem semmivel se voltak rosszabbak, mint mondjuk a Mentalist vagy a Person of Interest első két része), és az IMDB-n is 7.8-on áll, ami egy tényleg egyértelműen szar sorozatkezdés után nem igazán fordul elő. Nem nagyon követtem az előzményeket, lehet hogy a blog szerzői/olvasói kollektíve valami egészen mást vártak, és emiatt van az általános felhördülés?

hummel - 2013. 10. 08. 10:41

Nekem eddig bejön. A főszál egészen érdekes. Főleg így, hogy a nő megtartotta magának a felfedezést és az FBI sem olyan mimóza, mint ahogy elsőre gondolhattuk. Kifejezetten jónak tűnik ez a felállás az egyszerre egymással és egymás ellen dolgozó felekkel.

mse - 2013. 10. 08. 22:55

Még egy rész, és jön a kasza.

Lassan ivójátékot lehetne csinálni abból, hogy hányszor utalnak arra egy epizódon belül, hogy Reddington Lizzy apja. Érdekes lehetne ez a dinamika, és kedvelem Lizzyt mint karaktert, ezért is maradtam eddig, de most telt be a pohár. Annyira erőlködnek szegények, hogy valamit jót kihozzanak ebből, de végül annyira röhejes, súlytalan, kusza és irritáló, amit elénk raknak, hogy a falra mászok tőle.

És ez a beújítás, hogy Reddingtont csak úgy magában hagyják most már szaladgálni, mindenfajta kíséret és lehallgatás nélkül? (Nem mintha eddig is túl sokat törődtek volna vele: beküldték egy étterembe egyedül egy szimpla elemzővel, aztán még csodálkoztak, hogy lelépett.) Neki kell ajánlkoznia, hogy épp most kereste fel egy terrorista. Megáll az agyam. Ezt én már marhára nem tudom komolyan venni.

Nikki - 2013. 10. 09. 22:59

@mse: a múltkori részben aláírták azt a papírt ami mentességet biztosít Rednek, cserébe a további segítségéért. Azért “szaladgálhat” így, chippel a nyakában.

Amúgy nem tetszett a 3-ik rész. Érdekes lehetne, de nem az. Ez elszomorít, mert Spadert borzasztóan kedvelem. Tanácstalan vagyok a folytatást illetően :(

mse - 2013. 10. 10. 15:36

@Nikki Ettől függetlenül felelőtlenségnek tartom, hogy csak úgy önmagában, kíséret nélkül szaladgálhat. Egy résszel ezelőtt még egy dobozban tartották, és hajókon utaztatták. A jövőbeli mentesség egy dolog, de ez már olyan feltétel nélküli bizalomra utal, amit nem érdemelt ki. Tudom, hogy nem kell mindennek valósághűnek lennie, kell néha a logikátlanság a történet dinamikusságának tartásához, és én ezt általában el is fogadom, de ennél a sorozatnál valahogy direkt irritálnak az ilyen fajta ésszerűtlen lépések.

energy - 2013. 10. 10. 23:41

Belenéztem a harmadikba, de nem bírtam végignézni. A fickó kezét a rész elején könnyebben levágják, mint én egy kenyérszeletet, meg a poloskázásnál sem figyelte senki a bejáratot. Fájdalmas.

Nikki - 2013. 10. 14. 14:44

@mse: Engem ez a dolog nem zavar annyira; megteszi, hogy a chip ami a nyakában van elég a követéshez, plusz nem lenne jó, ha ügynökökkel lenne körülvéve, mert az feltűnne a rosszfiúknak, akiket nem lehetne bezsákolni, ha Redet nem szabadúszónak gondolják továbbra is.

Az én bajom az a sorozattal, hogy igazából tucat nyomozós. Oké, hogy Red egy csomó mindent előre tud, meg zseniális meg minden, de ez a heti esetes megoldásokban egyre inkább elveszik és egyszerűen csak azért rakja össze jobban a dolgokat, mert több az infója és okosabb. Ez sajnos édeskevés, nincs olyan átívelő szál ami a sorozat mellett tartana, viszont olyan akad, ami nyilvánvaló, hogy kb hova fog kifutni (pl rokoni v hasonló kapcsolat Red és a csaj között), így esetleg majd ha jót olvasok róla visszatérek, vagy csak az adott epizódot fogom megnézni, de addig ezek alapján sikerült döntésre jutnom, elkaszálom a Blacklistet, bármennyire is bírom Spadert.

mse - 2013. 10. 15. 20:47

Azt hiszem, kezdem elfogadni, hogy magasról tesz mindenki arra, hogy mit csinál Reddington. Vesztemre. Mert ez azt is jelenti, hogy lehet, hogy mégis csak megtartom a sorozatot.

Most komolyan, tessék belegondolni. Igen, ahogy Nikki is írta, ott a chip benne meg minden, de… Ott vagyunk a rész elején, és senki sem tud arról, hogy éppen Haitin üzletel. Mint az FBI felügyelete alatt álló beépített bűnözőnek vagy akárminek nem kéne az ilyesmit belsőleg egyeztetnie például? Sydney Bristow magánéletét komolyabban figyelték mint ennek az ürgének a bűnözői aktivitását, de tényleg, úgy őszintén. Beletörődni beletörődtem, csak kivárom, hogy mi lesz ebből, Lizzy már egészen hozzám nőtt, de erre minden egyes résznél muszáj rámutatnom. Olyan mintha bolha ugrálna a zsigereimen, annyira mélyen irritál.

gisss - 2013. 10. 20. 14:14

Ennyi volt. 4. rész többször irritált mint ahányszor tetszett benne valami, szóval kasza. Eleve, indiai CIA-s csaj mostmár mindig ott lesz? Úgy volt felvezetve mint a Spader külön alakulat tagja (egyetlen aki nem Spader embere), erre ő Haitin üzletel, az ER-es csaj meg random FBI esetnél közreműködik. A Stuemaker-t nagyjából jól kitalálták hogy lehet horror-osra megcsinálni, egy kivételével, ez a kémiai holltest feloldás nem olyan nagy szám hogy csak erről egy ekkora reputációt kiépítsen magának valaki. Hú zseniális ő az egyetlen aki ilyet tud. Mit? A BB-ben egy kémia tanár és narkós segédje hasonlót csinált. A Lizzy meg, mostmár minden nyomozós sorozat főkaraktere nő lesz? Fringe, Mentalista, Castle sorolhatnám. Még ha kezdenének vele valami olyat amit eddig nem láthattunk, de nem. A szokásos főszereplő csaj borozgat este a szobában megoldatlan esetet nézegetve klisé. A főszereplő csaj random heti gyilkos elől menekül az erdőben klisé. A főszereplő csajnak párkapcsolati problémái vannak mert nem tud megbízni a pasijában klisé. Spader lenne itt jó, első 2 részben láttam a reményt egy új hosszú távon nézhető sorozatra, de eddig bírtam.
Help us Almost Human, you’re my only hope :D

winnie - 2013. 10. 21. 13:34

“Eleve, indiai CIA-s csaj mostmár mindig ott lesz? ”

állandó szereplő lett.

hummel - 2013. 10. 22. 15:11

Az egyes mellékszereplőket kellene jobban kidolgozni. Malik, Ressler, Cooper, Red két testőre. Ezekről jó lenne ha többet megtudnánk. Egyébként Red-nek minden esetnél van valami rejtett szándéka, azon kívül, hogy valamiért segít kivonni a forgalomból ezeket az embereket.

Kjubi - 2013. 10. 29. 13:19

Tudták, hogy ott van a bomba, de amikor megtalálták, csak akkor akartak elkezdeni evakuálni? Hahahaha
Amúgy a csaj férjének a szála kezd egyre érdekesebb lenni, nem hittem volna, hogy majd pont ez ránt be engem.

Thorbizz - 2013. 11. 01. 14:08

Az első részt néztem most meg.
Spoileres vélemény jön!
Első pont ahol 5 percre leállítottam és nem voltam biztos benne hogy folytassam-e:
– Ez a felelősségteljes pár épp a gyerek örökbefogadásáról beszél miközben a csaj elkésik az első napon és belelép a kutya pisijébe mert nem voltak hajlandóak kivinni… Majd mi a csaj és pasi reakciója? Magasról tesznek rá!! A csaj reakciója meg a “nincs több bepisilés” és odadob egy darab kaját a kutyának és mindketten húznak el dolgozni???? Magyarán a kutya le van sz.rva! Hugyozza-szarja össze a házat de akkor sem viszik ki de azért gyereket akarnak örökbe fogadni??? Aki gondolom az összecsinált lakásban lesz de rá már ennyi idejük sem jut…
Nagy nehezen tovább néztem de erőltetnem kellett magamat a gyerekrablós résznél hisz az hogy lehet hogy az FBI-os mentőakcióra számított Zamani és eleve oda szervezte az elrablásos akciót a hídra miközben a mi kis önfeladó bűnözőnkön kívül senki nem számíthatott rá hogy az FBI elviszi a gyereket a balettóráról!! Ez bakker senkinek nem tünt föl???
A többit kb leírták bár tényleg a klasszikus felállást hozzák! Az FBI minden embere Dumb és Dumberrel egy értelmi szinten van és akkor sem jönnének rá hogy mi történik ha elmagyaráznák nekik…
Lehet beprobálok egy második részt de most ennyit bírtam!
Ja és ne merje senki a White collarral egy szinten emlegetni mert a Whiteban van logika, értelem és nem “buta” emberek küzdenek egymással…

Neoprimitiv - 2013. 12. 03. 21:10

Nagyon dicsérték a 8. részt, hogy hú, milyen jó, úgy hogy még akkor elraktam, de csak most értem rá megnézni. Kíváncsivá tettek, főleg, hogy a félévad záró ilyen jó nézettséget hozott, hátha a premier óta javult a sorozat.

Nem. Sajnos ezt még James Spader sem menti meg, ez szerintem übergáz. Nem tudom, ki emlegette a White Collar-ral, de akkor az gondolom annak csak egy albán nyelvű szinkronos változatát látta, azt is háttal a tévének. Nem mondom, hogy kidobtam negyven percet az életemből, mert annyit tekertem bele, hogy tizenötnél több nem volt, de megnyugodtam, eggyel kevesebb tétel van a “talán mégis nézni kellene” listámon.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz