login |

Pilot-mustra: Hostages – 1×01

2013. 09. 25. 14:50 - Írta: winnie

48 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Sometimes you have to do a bad thing for a good reason.

Na, itt az idény első high concept próbálkozása, melyet “LIMITÁLT” sorozat címszóval próbáltak eladni, követe nagyjából a The Following modelljét. Nos, a közönség beintett a reklámdumának, nem kezdett túl fényesen a Hostages nézettség tekintetében és innen lesz szép nyerni, ugyanis a szerializáltság e téren hátrányára válik a sorozatnak. Aminek egyébként sem lett annyira jó az első része.

HOSTAGES – 1×01 – 5/10

A történet egy sebésznőről szól, aki az amerikai elnököt fogja megműteni, azonban a műtét előtti estén négy álarcos rajtaüt a családján (apu, tinifiú, tinilány) és azt kérik tőle, hogy ölje meg másnap az elnököt, mert akkor nem esik bántódása a családjának. Persze adja magát a kérdés, hogy ebből hogy lesz sorozat vagy 2. évad. Nos, a pilot végén ez is kiderül, de bár ne derült volna ki, mert majdnem kaszáltam azon a ponton az egészet.

A készítők olyanok lehetnek, mint a viccbéli vadász, aki feszt a medvéhez jár, mert tényleg önként meneteltek bele annyi, de annyi csapdába, hogy nem győztem számolni – azt hiszem, a Hostages is tipikusan az a sorozat lesz, amit ezerféleképp szét lehet majd cincálni. Szerencsére a pilot lekötött annyira, hogy ilyesmivel ne foglalkozzak, maximum az volt furcsa, hogy a rosszfiúk annyi energiát és előkészületet szántak az akciójukra, hogy annyi erővel biztos kitalálhattak volna valami kevésbé bonyolult merényletet is.

Az alapötlet akár érdekes is lehetne, kár, hogy a karaktereket nem sikerült túl izgalmasra megcsinálni – sem a családot, sem a túszejtőket, sem a politikai oldalt. Éppen ezért sem volt szerencsés, hogy a folytatásban majd nyilván kapnak flashback-eket a túszejtők, hogy közelebb hozzák őket hozzánk, s nyilván ki fog derülni, hogy ők valójában jót akarnak. (Ó, Dylan McDermott karaktere miközben nevetségesen badass és ősprofi, mellette még érző szívű és tragikus hős. Komolyan? A kevesebb több lett volna.)

Mint ahogy érezhetően futkározott a gerincemen a hideg, amikor elkezdtek foglalkozni a család tinijeivel. Nyilván elsülhetnek a szálak jól is, minden az írókon múlik, de hadd legyen rossz előérzetem azzal kapcsolatban, hogy nekik is saját drámákat kreáltak – nem írom le, mert az spoiler lenne, de nagyon, nagyon, nagyon nem hiányzik egyik sem. Ja, és nyilván Apu karakterének sem azért van szerezője (vagy akárkije), hogy csak a pilotban kerüljön elő.

A készítők nyilván elvárják tőlünk, hogy izgalomban tartson a “Miért?” kérdése, de amíg sok néző csak egy pilotnyi esélyt ad a sorozatnak, addig sokkal jobb karaktereket kellene írni. Mert egyébként a Hostages-ben lenne potenciál, vannak kellően feszült és izgalmas jelenetei, de egyszerűen luxus olyasmibe belefektetni nézői részről, ami “lehet, hogy jó lesz valamikor”. Azért megnézem a második részt, de…

ui: A pilot végén a “csavar” (MUHAHA!) megdöbbentett, annyira ősbéna volt – pedig lehetett volna katartikus a záró perc. E kapcsán a készítők májusban említettek pár dolgot, amire sor kerülhet a szezonban. Akkor még nem kezdték el írni a részeket, így nem biztos, hogy ezek lesznek is, de azért ideírom “fehérrel”, hogy milyen jóságokkal akarják érdekessé tenni a szezont: valaki szökni próbál a túszok közül, egy családtagot lelőnek, Stockholm-szindróma, vagyis a fogvatartott és a túszejtő közelebb kerül egymáshoz, stb. Na, ezekből én biztos, hogy nem kérek.

48 hozzászólás Ne habozz!

pocok - 2013. 09. 25. 14:57

Ha túl sokat koncentrálnak a gyerekekre, muszáj leszek kaszálni. Felcsapták a klisé könyvet és mindegyik fő karakternek adtak egyet. Nevetséges volt.

winnie - 2013. 09. 25. 15:02

ellövöm ide: a kiscsaj terhes, a kissrác “drogot árul” – így szokták megalapozni a tipikusan idegesítő és felesleges tinédzserkaraktereket kreált problémáikkal.

ez annyira, de annyira lelombozott.

Khes - 2013. 09. 25. 15:13

Konkrétan először ott kapcsoltam le, amikor főtúszejtőnk elrejti a kétcsíkos tesztet anyuci elől, de gondoltam befejezem hátha… de a vége “csavar” már annyira banális volt, hogy nem vagyok hajlandó a második részre időt áldozni. Majd olvasom itt a véleményeket, aztán vagy folytatom vagy nem, ez remekül működött a Following-nál is.

Benjy - 2013. 09. 25. 15:17

“Persze adja magát a kérdés, hogy ebből hogy lesz sorozat vagy 2. évad. Nos, a pilot végén ez is kiderül, de bár ne derült volna ki, mert majdnem kaszáltam azon a ponton az egészet.”

Nem valószínű hogy megnézem pilotot, de valaki írja már le röviden, velősen, hogy mégis mi a fene (lenne) a tervük a 2. évadra.

szendroib - 2013. 09. 25. 15:19

Nekem a pilot tetszett így magában, de nem hiszem hogy van elég puskapor akár csak egy évadra is, azért ha nem lesz jobb, maradok.

Worb - 2013. 09. 25. 15:25

Tényleg csak gyenge közepes volt, de azért nagyjából lekötött. Talán kap még egy-két résznyi esélyt, de 15 rész túl soknak tűnik ehhez a történehez. Miközben néztem, azon gondolkodtam, hogy ez az alapszitu kábelen, 3-6 részes minisorozatként mennyire ütős lehetne.

Winnie, a wiki szerint az izraeli sorozat még el sem kezdődöt (okt. 13-án lesz a premier), csak az alapötletet vették át.

m76 - 2013. 09. 25. 15:39

Under the dome mellett ez már a 2. sorozat amit előre leírtam, és sajnos igazam lett.

jockey - 2013. 09. 25. 15:53

Esetleg olyan csavarral lehetne még tetézni, hogy a kiscsaj magzatának apja az egyik terrorista.

winnie - 2013. 09. 25. 15:58

benjy: semmi extra, csak annyi, hogy eljött a műtét ideje, mindenki felkészült, majd jött a hír, hogy “valaki” vérhigítót adott be az elnöknek és elhalasztották az egészet két héttel. szóval vissza minden és így lesz ez 15 rész, minden rész gondolom egy nap.

nyilván kellett valami, de ez olyan snassz megoldás, annyira mentes minden izgalomtól.

worb: ó, köszi.

Dark Lion - 2013. 09. 25. 16:02

Én a 10.perc körül gondoltam arra, hogy mi van, ha a rosszak se rosszak. És lám igazam lett. Mondjuk én arra tippeltem, hogy az FBI-os csávó csak teszteli a dokinőt, hogy megöli-e az elnököt, és ha nem, akkor adnak neki valami nagyobb feladatot.
Én Zero Hour szagot érzek. Nálam is 5/10 a pilot. Nem hiszem, hogy jövő heti részt is megnézem, de ha jókat írtok róla, akkor kap még egy esélyt.

winnie - 2013. 09. 25. 16:08

aki meg akar ölni valakit és gyilkossággal fenyegetőzik, az rossz:) nyilván ilyenkor mindig kiderül, hogy nem fekete és fehér a két oldal, de maximum az jön ki, hogy mindenki “rossz”, de adja magát, hogy a dokinő “átálljon”.

Llew - 2013. 09. 25. 16:09

Bakker ezt az alapsztorit a PoI egy részben előtte, ezek meg évad(ok)ra alapoztak vele? Igaz ott nem voltak tinik.
Eddig se érdekelt, de a kritika után főleg nem szánok rá időt. Azt jól láttam valamelyik előzetesben, hogy anyu smárol főtúszejtővel?

A. - 2013. 09. 25. 16:21

elolvastam az írást, a kommenteket, akkor erre most kíváncsi lettem:P

paranoid android - 2013. 09. 25. 16:28

Szörnyen rosszak a karakterek, de még így is kedvelhetőbbek voltak a túszejtők, mint a túszok, mert ők legalább csak semmilyenek és nem idegesítőek. Toni Collette számomra hatalmas melléfogás. Nem feltétlenül a színészi képességeivel van gond, de ő beleesik abba az elég szűk kategóriába, akinek már az arca antipatikus. A család többi tagjának mini drámája meg nemhogy felkeltette volna az érdeklődésemet, hanem olyan unalmas, időhúzó perceket vetített előre, hogy el is ment az egésztől a kedvem. Ezek tetejébe pedig úgy sikerült egy túszhelyzetről csinálniuk egy részt, hogy nulla feszültség volt benne. Részemről ennyi bőven elég volt.

Nikki - 2013. 09. 25. 17:04

Tegnap néztem a Blacklisttel együtt és sajnos egyik se hozta amit elvártam, pedig mindkettőhöz nagy reményeket fűztem.
Az első és legnagyobb bajom nekem is a rész végi húzás. Lehet én nem gondolom jól, de ha a családomat fenyegetik, hogy megölik, akkor nem húzok meg egy ilyet. Erre ugyanis a logikus lépés az lenne, hogy egy valakit lelőnek legalább. Kíváncsi leszek, meglépik-e. A másik gond ugyanis, hogy nekem úgy tűnt, a túszok nem túlzottan félnek. Így hiányzott a kellő feszültség. A túszejtők árnyalása szintén “érdekes”.
Dylan McDermott gyenge pontom, így még egy részt biztosan megnézek :D

Benjy - 2013. 09. 25. 17:14

winnie: Köszi!! Te jó ég, ez nagyon béna.

Lemoni - 2013. 09. 25. 17:22

20 percet bírtam nézni, ezalatt a következőket firkáltam egy cetlire: unalmas, mesterkélt, béna túszejtés, szappanoperás, gyenge karakterek, itt is felesleges a sok háttér zene (Rögtön a Blacklist után néztem, talán ezért tűnt fel itt is azonnal a zene). Szóval, ez megint egy gyors kasza lett. “Mentségére” szolgáljon, hogy a Blacklist mellett ez volt a legkevésbé várt újoncom.

Junkieka - 2013. 09. 25. 18:33

Nekem tetszett. :D:D:D

serra - 2013. 09. 25. 19:33

Ha a Hostages továbbra is ilyen vagy még gázabb számokat hoz, lesz kasza vagy azért a 15 részt lenyomják? A negatív kritika nagyon nem izgat mert érdekel az alapszitu, de egy korai cancel tuti agyvérzést okozna ha belekezdenék.

winnie - 2013. 09. 25. 19:56

serra: nem vennék rá mérget, hogy lenyomják, bár benne van, hogy a cbs csakazértis leadja, hogy ne legyen presztízsvesztesége, maximum pénteken.

70%, hogy leadják, de várj vele, ha biztosra akarsz menni. most mindenesetre félúton járnak a forgatással.

Neoprimitiv - 2013. 09. 25. 20:49

A számomra egy hatalmas “lehetett volna” kupac volt ez a pilot.

Azzal, hogy hogyan lehetne ebből az ötletből több évad, nem foglalkozom: az az írók dolga, tehát ez nem befolyásol. Majd ha a hídnál leszünk, átmegyünk rajta, de kétlem, hogy ez a sorozatot érinteni fogja, pedig szerintem volt benne potenciál.

Viszont tényleg elszúrták mind a karaktereket, mind a sztori tempóját. Csupa szerethető ember kellett volna a családba: jó fejek, jó szövegekkel, akiket az első 25 percben megkedvelünk, hogy utána aggódjak érte. Ha már úgy is két hétig be lesznek zárva, éppen az lehetett volna a feszültség, ahogy kényszerből apránként előkerülnek a csontvázak – már ha pont ezt az utat választották.

Az annyira sulykolt “miért” érdekel a legkevésbé: az amerikai elnököt n+1 ok miatt akarhatják megölni, kit érdekel, hogy melyikre böktek rá a listából? Akármi legyen is a címke, a végén úgy is a hatalom megszerzése áll – egy személyes bosszúhoz elég egy mesterlövész puska.

Az érzőszívű rosszembereknél meg milyen már, hogy mindenkiről mindent tudnak, kivéve, hogy a kiscsaj kiszökdös a fiújához, a srác meg drogozik?

A számomra Toni Colette volt az egyetlen pozitívum, de ez kevés. Pedig érdekes is lehetne, egy igazi bárbaj közte és a túszejtők között, de kifehérített spoilerek alapján pont az ellenkezője várható.

djangyu - 2013. 09. 25. 22:01

kicsit fura volt, hogy a kamerás ember nem vette észre a kutyát, se a depis csajt, sőt úgy szerelte fel a kamerát a csajhoz hogy az a szobában volt. vagy kiment a vécére? :D

Tyberius - 2013. 09. 26. 01:15

Az már beszédes, hogy nem kötött le annyira, hogy egybe megnézzem… Kis szünet volt valahol 15 perc környékén, aztán 32 percnél egy pár órás, és most a végén vakarom a fejem, hogy vajon van e értelme megnéznem a második és/vagy harmadik epizódot, hogy utána mindenképp kaszáljam, vagy szálljak ki most, aztán ha a CBS mégse kaszálná, plusz korrekteket olvasok róla, akkor a végén event jelleggel egybe ledaráljam.
Dokinő annyira nem volt szimpatikus, a férj semmilyen, a gyerekek meg no comment. Totál érdektelenek. Az a baj, hogy kiszámítható: a főtúszejtőről lerí, hogy valami nagyobb jót képvisel, az hogy az elnök tanácsadója az “egyik” megbízó már meg se lepett, csak pipáltam egyet (hiányzik még az a szál, hogy a felesége is benne van), ez a fordulat a végén heveny rosszul létet eredményezett, mert innentől kb nem is nagyon érdekel, hogy 2 héten keresztül mit fognak szenvedni.
Szóval nálam szerintem most eljött a kasza… Pedig az alap sztori érdekesnek tűnt…

clark - 2013. 09. 26. 12:20

egyáltalán nem volt jó pilot,nem is fogom nézni.
érdektelen karakterek,klisé hegyek,ezzel jól befürdik a cbs,lehet visszahozzák a helyére a H%O és ez meg megy a halál péntekre.

Dexter Morgan - 2013. 09. 26. 15:17

Minden percét élveztem, részemrül’ úgy vóóót jó az egész egy-a-egybe, ahogy vót’. Na jó, mondjuk amiben Toni Collette benne van, arra már alapból “meg vagyok véve”. Imádom. Nagy felüdülés volt számomra az, hogy végre úgy tudtam nézni drámát háromnegyed órán keresztül, hogy nem unatkoztam, megállás nélkül fenn tudta tartani az érdeklődésemet. Hozzáteszem, hogy nekem soha nem volt bajom se a sablonokkal, klisékkel, nevezzük akárhogy. Szükséges rossznak veszem őket, illetve gyakorlatilag elkerülhetetlennek. Ezekből kell építkezni, semmi szégyellnivalót nem látok benne. Az a nagy trükk, ha sikerül úgy alkalmazni őket, hogy az egész működjön. Kicsit az az érzésem van, amikor “jaj fúj sablon”-kommenteket olvasok (főleg országos sorozat esetében), mintha egy egy zene elemzésekor-kritikájakor valaki azt mondaná, hogy “jaj fúj ritmus, dallam, összhangzat, fúj”. Ebből áll a dolog. Open your eyes.

winnie - 2013. 09. 26. 16:08

dexter morgan: egy klisé azért klisé, mert jól működik. én direkt ki szoktam emelni sok sorozatnál, hogy bár sablonosak a dolgok, de jól működnek. és biztos van olyan is, amikor nem működnek olyan jól

Dor Ka - 2013. 09. 26. 17:56

ha már hasonlítanom kell (egymás után néztem), a Blacklist-nél jobban tetszett, de hogy miért… azt nem tudnám megmondani… csak valahogy nem látom, h. ezt a sztorit hogy akarják egy (több?) évadon keresztül vinni. egyelőre még maradok a következő részekre.

winnie - 2013. 09. 26. 18:16

14 rész alatt lefedik a 14 napot, a 2. évadra pedig van más ötletük, amit lehet, hogy sosem tudunk meg:)

A. - 2013. 09. 26. 22:06

Nekem nagyon bejött! meg is lepődtem, hogy mennyire.
és kis apróság, de úgy örültem h a kutyát nem ölték meg:) utálom mikor állatokat bántanak filmekben/sorozatokban, az nálam már ok a kaszára

Bullseye - 2013. 09. 27. 14:53

Nagy élmény volt a film, bár kb. a 4. percben jóformán kaszáltam magamban :)

Egy FBI ügynök lelövet egy bankrablót a mesterlövésszel, majd Holmes-i logikája alapján szitává lő valakit, mert annyira vagány. Nyilván ez nem gond az FBI-nál, senkit sem zavart, nem rendelik be kivizsgálásra, van ideje túszokat ejteni.

A család annyira tipikus sorozat család, hogy fáj: tökéletes kertvárosi família, de mindenkinek hatalmas sötét titkai vannak. Ehhez képest a túszejtők egész jó fejnek tűntek, bár kicsit túl együttérzőek ahhoz képest, éppen mit tesznek és mit terveznek.

Az alapsztori remek 90-120 perces film lenne, de egy évadra fogalmam nincs hogy lesz elég. Persze ezért is nem ott dolgozom sok dollárért, de két hétig ott vendégeskedni a családnál, hogy ne tűnjön fel (+ lehetséges további hosszabbítások) lehetetlen. Sima túszejtéssel mehetnek tovább, és lehet egy 24 light a dologból. De innen szerintem nem csak nézettségben lesz nehéz nyerni. Pláne ha további évadokat akarnak kihozni a dologból.

Dalmayr - 2013. 09. 28. 12:00

Dylan McDermott nagy kedvenc,de a kommentek és a kritika nem győzött meg hogy néznem kéne…egyelőre hagyom még.majd pár rész múlva meglátjuk.

winnie - 2013. 09. 28. 16:59

akkor a te kommentedre sem szabad hallgatnia:)

de nyugodtan hallgathat, hiszen senki sem írta, hogy ne nézze meg. sőt, mindig azt írjuk, hogy minden pilotot érdemes megnézni, főleg azt, ami érdekli az embert, hiszen nem tudhatjuk, hogy mikor lel kincsekre. itt 2/10-et és negatív kommenteket kapott a do no harm pilotja és nemrég megnéztem, és nagyon jó volt. az egyik legjobb tavalyi első rész.

(más kérdés, hogy az ember sosem egy komment vagy vélemény alapján dönt, hanem azok összessége alapján és ekkor is valószínűségi reláció alapján. ha valamit mindenki utál és kevesen szeretnek, akkor az jó eséllyel neki sem fog tetszeni (de tetszhet). és nyilván az ember először azt nézi meg, ami érdekli, illetve azt, amit sokan szeretnek, mert nem lenne logikus fordítva. akinek van ideje, mindent megnéz. akinek nincs, az erősen meggondolja, hogy megrövidítse-e az életét 40 perccel haszontalanul.)

amire érdemes hallgatni mondjuk az az, hogy mivel nem jó a nézettség, szinte biztos, hogy kasza lesz a sorozat, az is lehet, hogy még a finálé előtt. vagyis aki tart az ilyesmitől, annak érdemes kivárnia, míg kiderül, hogy lesz-e lezárás vagy sem.

Dalmayr - 2013. 09. 28. 17:58

igazából eleve tömbösítve szeretem az újoncokat kb 3. rész után kezdek neki általában.azért annyi elég szokott lenni hogy lássam maradok-e.de ha már ennyit beszéltünk róla lehet hogy mégis megnézem:)

A. - 2013. 09. 28. 19:00

akkor oldalsávos kibeszélő gondolom nem lesz ebből:DDD

jim455 - 2013. 09. 30. 15:31

nekem abszolút bejött, sőt a pár pilotból amit láttam ez jött be a legjobban, jó volt már végre szerializált pilotot nézni. tény, hogy klisés és ezer pontban bele lehet kötni, de kb. 20 percesnek tűnt a rész, a sztori még mindig a végső húzás után is érdekel, és Mcdermott is dobott rajta. A túszejtős sztorikat amúgy is szeretem, jó, hogy a házból nem mozdulnak ki úgy néz ki.
Nálam a Blacklistet és a Shieldet pl. simán verte, az WTF, hogy winnie szerinted a Shield 2 pontot vert rá.

A nő meg azért nem ölte meg az öreget mert kiszúrta, hogy alapvetően nem rossz emberekről beszélünk, segített a lányának a WC-n stb. megérezte, hogy úgy sem ölnek, persze ez rizikós. A túszejtők meg nem valami profik egyébként, Mcdermott mondta is hogy félniük kell tőlük, de azért a lánnyal ő is kedves volt, az a WC-s jelenet gáz.

gavin - 2013. 10. 01. 17:48

megvolt a második rész. eldöntöttem, hogy maradok. tipikus CW nézö vagyok, ami mindent elmondd, mégis hostages lett a hétföi/keddi elsö klikk.
nöi célközönség, és egyböl meglenne pár évad :)

Nikki - 2013. 10. 03. 16:26

Gondolom bele lehet kötni, de most inkább kihagynám; inkább annyit a második részről, hogy kíváncsivá tett, hogyan viszik tovább az egészet, ezért még maradok.

jim455 - 2013. 10. 04. 17:09

hát a 2. már kevésbé tetszett. a túszejtők hatalmas balekok, egy ütőkártyájuk van, hogy megölik a nő családját, de a vak is látja, hogy ezek rohadtul senkit nem fognak megölni, a csajt se ölték meg egyértelmű.

Tyberius - 2013. 10. 05. 13:45

A pilot utáni kaszám ellenére rászántam még 40 percet erre a fostalicskára… Részemről tényleg ennyi volt.

mivanmar - 2013. 10. 15. 23:41

Szerintem mostanra (4. rész) tök jó fordulatai lettek.

Jogos felvetés, hogy megölhettek volna valakit az 1. rész vége után, de ha belegondolok, még két hétig fenn kellene tartani a látszatot, és elég nehéz lenne egy anyának titkolnia, hogy elvesztette az egyik gyerekét. Ha összeomlik vagy labilis lesz, ezért nem vele végeztetik a műtétet, akkor az egész hiába volt és nincs esélyük a merényletre.

winnie - 2013. 10. 16. 06:54

terveztem, hogy visszanézek, de olvastam, hogy az egyik rész arról szólt vagy fog szólni, hogy látogatóba jön egy rokon, menthetetlenül töröltem a gépemről.

winnie - 2013. 10. 16. 06:54

“Szerintem mostanra (4. rész) tök jó fordulatai lettek.”

ezeket megírhatod két sorban, hogy tudjuk, miről maradunk le:)

egy igazi szakember - 2013. 11. 16. 11:31

Semmiről.

Szánalmas az egész sorozat, pedig lehetett volna jó is.

Junkieka - 2013. 11. 27. 11:01

Egyre nagyobb gáz ez a sztori, de most már végignézem, ha már eddig kibírtam, bár közben egyre hangosabban csikorgatom a fogaimat.
Eddig a cast és a dinamikus rendezés elterelte a figyelmem, illetve láttam benne némi potenciált, de mostanra már látszik, hogy nem fogok tapsikolni neki. Grrr.

winnie - 2013. 11. 27. 11:07

volt valami konkrét történés, ami gáz volt?

Junkieka - 2013. 11. 27. 11:59

Konkrétan az egész tokkal vonóval. :D

Nem kellett volna belekeverni az elnököt az összes létező titkosszolgálattal együtt, hanem egy szépen kidolgozott drámát gyártani. Vagy ha már belekeverik a politikát, akkor valami tisztességes összeesküvéses sztorit gyártani. Ez így baromi gyenge, buta és hiteltelen még hollywoodhoz képest is. Csontvelő? Seriously? Meg a többi szál is… valahogy nem jók, súlytalanok. Egyfolytában azt érzem, hogy ez így semmiképpen sem történhetne, ezért kaparom a karfát, ráadásul sehogyse tud szimpatikus lenni, akinek annak kéne lennie, nem tudom elfogadni a mentségeiket, ilyenek.

Nikki - 2013. 11. 28. 02:02

Nem gondoltam volna, hogy rajtam kívül még van aki nézi, de nekem nagyon bejön. Izgalmas, fordulatos, feszült, végig le tud kötni. Tetszik, ahogy szövögetik a dolgokat, ha egy évad lesz is, megérte :)

ALDO - 2013. 12. 15. 18:21

Magamat is megleptem, de eddig végignéztem mind a 12 részt. Érdekel, hogy mit akarnak kihozni a végére. Tény, hogy ezerszer is jobb lehetne, de agyzsibbasztónak jó ez.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz