login |

NCIS: Los Angeles: kezdett az 5. évad – írta Sue

2013. 09. 26. 09:00 - Írta: vendegblogger

35 hozzászólás | kategória: kritika,

Így kell ezt! Összefoglalva ezt mondhatom el az 5. évad nyitányáról. Végre nem volt tele olyan megoldásokkal, hogy 5 perccel a kezdés után már előre tudni lehetett szinte mindent, mint egy éve – tavaly ugyanis ez volt a legfőbb kifogásom a premierrel kapcsolatban. Persze nagyon váratlan húzást most sem láttunk, de ez nem is az a sorozat, ahol a csapat összetételének éles megváltozására számítani kellene.

Sikerült méltó módon folytatni a remekbe szabott évadfinálét a készítőknek, és ha ez így megy tovább, akkor azt hiszem, hosszú időre egymáséi maradunk ezzel a sorozattal. Ami biztos: hamarosan a 100. epizódot ünnepelheti a spinoff spinoffja, és jelenleg úgy látszik, van még bőségesen puskapora Shane Brennanéknek.

Én meg drukkolok, hogy a színvonal ott legalább azon a szinten maradjon, mint az elmúlt évadban, de ha sikerülne tovább vinni felfelé, azzal csak örömet szereznének. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

I hate Barbies.

Az emlékezetes záró képsorok után (fogászati kezelés házi barkács módra, érzéstelenítés nélkül) a nyitány az üres épület 30. emeletén talál minket, amint Kensi éppen megérkezik, így Quinn sikeresen megmenekül. Tény, ez várható volt, de legalább nem könnyedén ment mindez, hanem igenis meg kellett küzdenie mindkettejüknek a motoros Barbie-kkal.

A mentőautós jeleneten remekül szórakoztam, s közben az is kiderült, hogy Sidorov, az orosz fegyverkereskedő hol tartja fogva Samet és Deekset. Kensi és Granger nagyon okosan jár el a megmentésük kapcsán, Kensinek láthatóan nehezére esik így látni Deekset, otthagyni a társát, de amennyire csak lehet “biztonságban” hagyják ott őket Sidorovék rejtekhelyén.

Quinn felbukkanása, majd mímelt meglepettsége Sam ügynök mivoltán, végül a leadott lövései mind-mind arról árulkodtak, hogy nagyon felkészült ügynöknővel van dolga a rosszfiúknak.

Azt le kell szögeznem, hogy nagyon erős bizalomra van szükség minden fél részéről ahhoz a játékhoz, amit Sam, Deeks és Quinn végigvitt, kezdő beépülő ügynököknek egyáltalán nem ajánlott mindez. Deeks előtt le a kalappal, mert míg Sam rutinos kínzottnak mondható, addig az ő esetében láthatóan az első alkalom zajlott le kvázi a szemünk előtt, s mindez nyilvánvaló módon a karakter további fejlődésére is nagy mértékben hatni fog.

A kórházi jelenetsorok Sammel pedig egyértelműen előre vetítik a kettejük kapcsolatának pozitív változását, emlékezetes momentumok maradnak.

A Quinn-Sidorov történetszálon azon azért meglepődtem, amikor Quinn kilopta Sidorov zsebéből a mobilt csókolózás közepette: természetesen ez volt a legkézenfekvőbb út megtudni, hol vannak a bombák, de az is egyértelmű volt, hogy ezen le fog bukni, a kérdés inkább csak az volt, hogy Sidorov lesz-e annyira tökös, hogy azonnal végezzen a nővel, vagy magával cipeli a továbbiakban túszként, a régi közös emlékek miatt.

Sidorov kiszámítható módon az utóbbit választotta, éljenek az érzelmeket nem nélkülöző gonoszok. Az üzlet eddigre már megköttetett, Quinn elsődleges célja már annak kiderítése volt, hogy vajon hol vannak a hidegháborús atombombák – ugyanis egy tengerparti metropolis esetében a “hajón” kifejezés nem sokat segít a bűnüldözőknek…

Az asszonyka ismételt megmentésére szintén nagy összegben mertem volna fogadni mindezek után, de “szerencsénkre” ez sem ment olyan könnyedén. Sidorovnak mindenesetre konyec, úgyhogy -1 a későbbiekben visszahozható rosszfiúk számát tekintve.

Agent G. Callen! The game is not over.

Mondanom sem kell, hogy a végére hagytam Christopher Lambert, valamint által életre keltett Janvier karakterének dicséretét. Merthogy zseniális volt – megint. A lemoshatatlan jelzőfolyadékkal (overwatch) ellátott bőrdarab kivágása a saját nyakából menekülés közben már egyenesen ördögi tett volt, bizonyította, hogy még mindig meg tudnak lepni őt illetően.

A Vazirinek állított csapda pedig a bosszú mesteri szintű űzését mutatta. Az iráni még életben volt, amikor legutóbb láttuk, de gyanítom, hogy kezek nélkül (könyörgöm, a tesóm olyan fűrészt használt gyerekkorunkban, szigorúan faanyagon, szigorúan barkácstevékenységhez!) már nem fog sok vizet zavarni.

Az is egyértelmű volt, hogy Callen nem fogja megadni Janviernek azt az örömet, hogy megöli, mert neki a kedvenc rosszfiúm börtönbe vonulása a lehető legnagyobb elégtételt jelentette a történtek és a köztük addig lezajló beszélgetések után. Az megint csak az írók és a színész lubickolását a karakterben jelzi, hogy még a börtönben is képes olyan kemény mondatokat és úgy vágni Callen képébe, amikkel sikerül Callen Achilles-inát telibe találni – ismét. A szeretteinek halálával fenyegetéssel már egyszer megtette ezt a fináléban.

S hogy mi az, amit szerintem várhatunk az idei évadban? Deeks karakterének komoly fejlődését, Kensivel való kapcsolatának rendeződését – a beszélgetésük az irodában elég mély érzelmekről árulkodott, s bár Kensi inkább csak kérdezett, de az arcán látszódott, hogy egyáltalán nem hagyja hidegen társa mondanivalója (Daniela Ruah egyre jobban és jobban hozza a karaktert, pedig már a kezdetekkor sem igazán lehetett rá panasz).

Fogunk még kapni belőlük és a kapcsolatukból bőven szerintem, és várom, hogy a színésznő terhességét miképp fogják vagy sem a történet részévé tenni. Sam családi életéről gyanítom, hogy nem most hallottunk utoljára, mint ahogy az is nagyon valószínű, hogy a tűzrőlpattant ex CIA-s feleségét (Aunjaune Ellis remek a szerepben) is látni fogjuk még.

Callen esetében egyértelmű, hogy a Janvier-vel folytatott játszmának még nincs vége, hiába került rács mögé. Az meg szintén várható, hogy az idén megint kapunk pár rá kihegyezett történetet.

Granger egyre jobban működött együtt terepen a csapat tagjaival az egész részben. Láthatóan a múlt évad során megkezdődött fejlődése idén is folytatódni fog. S bár Miguel Ferrer nem lett állandó szereplő idénre sem, a főcímben felbukkanása előre vetíti, hogy sokszor fogjuk látni.

Összességében maga a rész egy erős 7,5/10-et érdemelt nálam, a folytatást pedig várom, és remélem, hogy idén is kapunk az egyes szereplőkre koncentráló epizódokat, mert nálam még mindig ezek a favoritok.

35 hozzászólás Ne habozz!

Khes - 2013. 09. 26. 10:17

Teljesen egyetértek a kritikával, nálam simán beelőzte a tavalyi év folyamán az anyasorozatot :-)
Most Hettyből keveset kaptunk ez lejjebb viszi a pontszámot, de remélem ez csak az évadzáró történéseinek feloldása miatt volt így.

tschaby - 2013. 09. 26. 12:09

Amióta van NCIS LA, először fordult elő, hogy jobban vártam ezt a premiert, mint a “simáét”. Egyértelműen jobb volt most a kezdés, mint az előző évadé, komoly sztori-lehetőségeket teremtettek a nyitással. Brennan két dolgot hangsúlyozott minden eddigi interjújában: az egyik, hogy Deeks PTSD-sztorija fogja meghatározni az évad egy részét, a másik pedig, hogy a 100. részben Callen lesz a középpontban. A cikk (amivel teljesen egyetértek) végén megfogalmazott kívánság teljesülni látszik.

torjack - 2013. 09. 26. 15:12

Először is pacsi a kritikáért :)
Valóban, ez a szezonnyitó jobban sikerült mint a tavalyi, tudták hozni az évadzáró szintjét. Az NCIS-t nálam megint elverte, pedig most az sem volt rossz. Külön pacsi ECO-nak, remekül hozta az elgyötört zsarut, picit el is lopta a show-t.
Ruah terhessége érdekes dolog, szerintem nem fogják beleírni. Megvannak arra a módszerek, hogy leplezzék a terhességét, ha év elején megszül, nem is kell majd sokat kihagynia a téli szünet miatt. Emlékszem anno az X-aktákban Gillian Anderson is kismama lett a második szezonban, összvissz egy epizódot hagyott ki. Majd meglátjuk, a vak is azt mondta.

Zyta - 2013. 09. 26. 22:30

Egyetértek a kritika minden szavával, ez a rész abszolút méltó folytatása volt az évadzárónak. Új főcím is nagyon tetszik.
Örültem, h Lambert karakterét életben hagyták, pedig nem bírom, amikor húzzák a nagy leszámolásokat és ötszázszor elővesznek egy főgonoszt, de asszem Janvier még ötszázadszorra is meg fog tudni lepni. :)
A továbbiakat illetően Deeksszel kapcsolatban vannak félelmeim. Nyilván szükség van némi karakterfejlődésre, de félek, h ezzel pont azt ölik ki belőle, ami miatt eddig szerettük, vagyis hogy egy gondtalan, életvidám, nagy gyerek. És tartok attól is, h sok lesz a rinya, egyrészt a “jaj, az én hibám, h megkínoztak” vonalon, másrészt Kensivel, de ne legyen igazam.

Sue - 2013. 09. 26. 22:44

Istenigazából egy PTSD-ből is simán ki lehet jönni megfelelő segítséggel úgy, hogy az alapvetően életvidám személyiség megmaradjon, de ahhoz kell egy nagyon jó pszichológus segítsége. :) Nyilván, ez egy nagyon komoly munkafolyamat, és közben előfordul a rinyálás, de az utóbbi időben annyira jól írják a karaktereket, hogy bízom abban, hogy nem lesz túlzásba víve ez sem. És Peter Cambor jön vissza vendégszerepelni, elvileg többször is – ennek örülök, mert a csapat dinamikájának használhat.

@torjack: az interjúkat szigorúan csak a rész megnézése és ezen kritika megírása után olvastam, mert nem akartam, hogy befolyásoljanak. És aztán örültem mindannak, amit olvastam bennük. :) Egyébként én is azt tartom valószínűbbnek, hogy Daniela Ruah terhessége nem lesz beleírva, de a lehetőség persze ott van erre is.

Nina - 2013. 09. 29. 21:57

Még sajnos nem volt szerencsém látni a sorozatnak ezen évadját, de az olvasottak és hallottak alapján csak jókra számítok. Esetleg valaki tudna nekem segíteni, hogy melyik oldalon tudom megtalálni az 5×01 epizódot? (legjobb, ha feliratos, mert az angol tudásom nincs valami jól kiélezve) :) Sajnos nem igazán mozgok otthon a filmes oldalakban. Köszönöm!

Sue - 2013. 10. 05. 23:00

Ez így van: a Hettycam volt a csúcs, de azért volt még ott más finomság is ;)

torjack - 2013. 10. 06. 00:11

Jaja, Eric gatyája is generált pár poént, meg Deeks és Kensi epizódvégi házimozija dettó. Utóbbinál külön jó, hogy a jelek szerint nem akarnak a duóval teljesen elmenni a szenvedős, évődős irányba, megmarad a humorfaktor is.

tschaby - 2013. 10. 06. 16:59

Hatty és Nate beszélgetésével(és a záró jelenettel) pedig megágyaztak annak, hogy miért kell majd valakinek egy időre elhagynia a csapatot.

torjack - 2013. 10. 08. 18:34

A távozó nyilván Kensi lesz majd az ismert okok miatt, talán a sztoriban kap majd egy több hetes vagy hónapos külföldi küldetést, ami talán kapcsolódhat az 5×02-ben felvezetett titokzatos ellenség(ek)hez is. Vagy esetleg valamilyen személyes ügy lesz a távollét apropója. A színésznő terhessége tuti nem lesz beleírva.

tschaby - 2013. 10. 08. 20:14

Én arra gondoltam (ismerve a színésznő helyzetét), hogy mivel túl közel kerültek egymáshoz és ezt Hetty is látja, ezért majd jól elküldik (valószínűleg) Kensit valahova egy küldetésre.

Sue - 2013. 10. 14. 22:54

torjack, tschaby: +1 egyetértés itt is – be kéne állnunk írni, nem? ;)

torjack - 2013. 10. 15. 10:27

Hát ja, jó sok ropogós amerikai dollárért csak összedobnánk valamit. :) Rittyentenénk nekik olyan főellenséget, hogy ihajj… Sidorov, who? :D

Amúgy Brennan is megerősítette, hogy a terhesség nem lesz beleírva a sztoriba. Minő meglepetés. Arra viszont kiváncsi leszek, hogy ki lesz az év végi távozó…Eddig csak Ruah célozgatott arra, hogy akár ő is lehet, szóval lehet a csaj már tud valamit.

sutszi - 2013. 10. 15. 13:36

Mivel nem volt felirat sokáig, ezért készítettünk magunknak, és gondoltuk megosztjuk másokkal is.
Egyébként több helyen átnézték és jónak ítélték meg, rajtad kívül még nem érkezett negatív vélemény.
Nem tudom te hol láttál benne olyan súlyos elgépelést amiért más oldalakon is nem ajánlottnak minősíted, de én továbbra sem látom az általad feltételezett hibákat.
Nincs semmi gondunk a kritikával ha az kellőképpen kulturált hangnemben és érvekkel alátámasztva érkezik. Ez érvényes nem csak az “elgépelésre” hanem a fordításra is.

Zora - 2013. 10. 17. 16:20

sutszi – 2013. 10. 15. 13:36

Te vagy Szepy, aki az 5×04-ben feliratozott? (Köszi szépen!) Mert akkor egy apróság. C apjának nevét ‘srájber’-nek ejtik. Ez leírva Schreiber. Amit Schrieber-nek írnak, azt ‘sríber’-nek ejtik.
Ha nem te vagy Szepy, akkor nem szóltam.

5×04:

Tetszett a rész, jól volt összerakva. Az elején, hogy Ericék rögtön az ő Callen-jükre gondoltak, az csak számomra tűnt nagyon erőltetettnek? Vagy hogy találják ők ezeket az eseteket?
A másik, a két követőt miután C kinyírta, akkor kezd káromkodni, hogy meghaltak… Az első résztől kezdve ez nem tetszett a sorozatban, hogy a rosszfiúk közül kb 1% marad életben. Az is csak azért, mert esetleg 100 méterre volt a tetthelytől. Mert VÉLETLENÜL a lövésük mindig halálos… :-(
Ha erre figyelnének a készítők, akkor jobban tetszene a sorozat, mert amúgy egyre jobban tetszik. Úgy átlagban 7 pont a 10-ből.

Sue - 2013. 10. 17. 19:49

A felirat-kérdéskörhöz nem tudok hozzászólni, mert jó ideje nem használok feliratot – nemes egyszerűségében zavar :) (ha mégis rávisz valami, akkor meg eleve angol jöhet csak szóba)

Node: emlékezzünk meg “röviden” erről a 5×04-ről, merthogy a 100. rész volt!
Azt kell mondjam, hogy kellemes szórakozást nyújtó 40 perc volt, ahhoz képest, h Callen volt a középpontban – eddig szerintem egyértelműen nem sikeredtek olyan ütősre ezek a részek a Kaméleon szereplésének kivételével, mint eredendően szerették volna. De volt 2 olyan pont most a történetben, amivel engem megvettek kilóra, még ha nem is volt olyan jó a rész, mint az évadzáró-évadnyitó epizódok.
Ezek egyike a szerkesztésmód: gyengém ez a “felvillantok vmit pár képben, majd visszaugrunk időben X órát/napot” (és ezt jó érzékkel ki tudják nálam használni) :)
A másik pedig az orosz szál. Így nálam nagyon bejött, hogy szépen lassan kiderült: igazi apuka KGB-s volt – nyilván ez az 1960-as évek végén, ’70-es évek elején, a hidegháború kellős közepén jelentősen megnehezítette a kapcsolatot és a családalapítást egy, a CIA-nek dolgozó ügynöknővel… Adtak csontokat rágódni-feldolgozni egy időre Callennek mindezzel. :)

Zora: LAPD küldte át nekik a helyszíni fotókat – itt jön be a képbe az NCIS együttműködése a rendőrséggel, és hozzátenném, hogy ez már nem az első eset Callen kapcsán, ld. pl. az első évadban, amikor a róla készült fotókat tartalmazó SD-kártyát (ha jól emlékszem) találják meg a kinyírt orosz csaj sapkájának szemellenzőjébe rejtve. (Az más kérdés, hogy az LAPD honnan ismeri őt ennyire jól, amikor elvileg nagyon nem kéne nekik.)
Azon meg, hogy 100-ból kb 98 lövés halálos, felül kell emelkedni, mert egyértelműen nulla a realitása ennek :) – de nem is hinném, hogy a realitástartalma miatt szeressük ezt a sorozatot többségében

torjack - 2013. 10. 20. 12:04

Nem volt rossz a 100. rész, bár kiemelkedően jónak sem mondanám. Az nem volt meglepi, hogy az öreg fószer nem papi lesz végül. O’Donnell számára ez nyilván hálás feladat volt, de a többiek gyakorlatilag statisztaként funkcionáltak. Na, majd a 200. részben javíthatnak :)
A 100/98 halálos lövés érdekes felvetés, szemet szúrt már nekem is. Általában nem zavar különösebben, de amikor az ügynök közelről legyilkol valakit, aztán szitkozódik emiatt, az mindig fura. Egy profi azért tudjon már normálisan lőni…

sutszi - 2013. 10. 21. 12:55

Zora – 2013. 10. 17. 16:20

Én a Krizmo & Sutszi páros tagja vagyok.
A szepy féle fordítástól szeretnénk nagyon messze elhatárolódni!!

Szepy - 2013. 10. 21. 19:47

Zora – 2013. 10. 17. 16:20

Szia Zora, köszi az észrevételt. Bocsánat, nem figyeltem a nevet olyan nagyon, nem vettem észre a betűcserét, majd következőnél jobban figyelek.

tschaby - 2013. 10. 22. 10:05

Én már korábban sejtettem, hogy Callennel és a családjával kapcsolatban KGB-s szál is lesz. Nem volt rossz a 100-as rész, de kiemelkedő sem. Most pedig jön pár rész a 10. epizódig, onnantól megint komolyabb konfliktus várható.

Sue: szerintem jobb a világnak, ha én nem írok ilyesmit. A rajongók fele valószínűleg magát ölné meg pár általam írt rész után, a maradék pedig engem akarna válogatott módon kinyírni, úgyhogy jobb így, ahogy van.
Amúgy ami infókat írtam korábban, nem én találom ki, csak olvasok több Tv-s oldalt is, ott szivárognak előre infók.
SPOILER! Kensi küldetésével kapcsolatban Afganisztánt emlegetik mindenhol. SPOILER VÉGE

Sue - 2013. 10. 22. 17:59

@tschaby – sejthetőnek sejthető volt már eddig is a KGB-s szál, ha valaki figyelt az elejétől kezdve, de attól még nyerő tud lenni nálam :)))) [És különben is, kicsit irigyellek, hogy olvasol mindenfelé tv-s oldalakat, én már jó ideje nem nagyon – na majd ha nyugdíjas leszek, úgy 35 év múlva :D]

tschaby - 2013. 10. 22. 18:39

@Sue – RSS feed segít az időhiányon! Nálam kb. 60-70 oldal van kilőve, ebből 3 talán, ami TV-vel, sorozatokkal foglalkozik(Sorozatjunkie, TV.com, Spoilertv.com és TVLine – na jó ez négy), viszont elég hamar át lehet futni így a híreket és csak azt olvasni, ami érdekel.

torjack - 2013. 11. 10. 15:59

Remélem a szünetig hátralévő részekben egy kicsit felpörgetik a dolgokat, mert a 100. rész óta egy kicsit lapos az egész…

Sue - 2013. 11. 13. 21:46

@tschaby: az én helyzetemen az RSS feed sem segít annyit, amennyit kéne, tapasztalat… :)

@torjack: igen, a 100. óta a mostani (5×8) volt az első kicsit izgalmasabb rész, de még mindig nem volt az igazi – mindenesetre Hetty szerzett pár mosolygós pillanatot, ahogyan megjelent bébiszittelni Ericet :D

Daniela Ruah szépen gömbölyödik, már nem sokáig tudják leplezni az egyre bővebb kockás blúzokkal sem anélkül, hogy feltűnő legyen… (Épp a minap akadt szemem elé egy 2. évados rész, hát igen, feszesebb felsőket hordott, így még jobban észre vehető volt ezek után.) Már várom a drámát, hogy megoldják az átmeneti távollétét, addigra remélhetőleg végérvényesen visszatalálnak a megfelelő fokozatba. :)

torjack - 2013. 11. 15. 11:57

Az 5×08 valóban jobb volt egy árnyalattal azonban összességében mindig nagyon lapos az egész. A Hetty with the shotgun jelenetet ha poénnak szánták egynek elmegy, viszont ha komolyan gondolták, akkor vérciki. Sajnos a remek évadnyitó után leült az egész, kezdve a 100. epizóddal. Pedig az elején úgy tűnt, hogy próbálnak szintet lépni, de elég gyorsan visszatértek a középszerbe. A maradék 2 részben a szünetig is max. annyi lesz az érdekes Ruah-t/Kensi-t milyen módon távolítják el egy időre. De ezt a szitut meg az élet hozta, nem az írói kreativitás. Deeks nagy PTS drámájából sem lett sok minden. Aztán ott van Callen, akivel végül is sok minden nem történt, azt leszámítva, hogy a románok megint megpróbálták kinyírni. Ja és mellékesen megtudta az apja nevét és származását. Szó nem esik az egészről azóta.Valami utalás legalább, hogy munkaidőn kívül azért nyomozgat vagy valami…
Meg aztán lement 8 rész és még sehol egy főgonosz, akit évad végén le kellene vadászni.
Na mindegy, majd meglátjuk, a vak is azt mondta, remélhetőleg az elmúlt egy hónap csak amolyan vihar előtti csend volt.

torjack - 2013. 11. 15. 12:13

Hát…az 5×08 jobb volt egy árnyalattal, de még mindig nem az igazi. Ha a Hetty és a shotgun jelenetet poénnak szánták, egynek elmegy, viszont badass jelenetnek vérciki. Sajnos a remek szezonnyitány után eléggé leült az egész sori. Deeks nagy PTS drámájából nem lett sok minden. Callen nagy családi drámája is gyorsan feledésbe merült. Pedig most már tudja az apja nevét, származását, de egy halvány utalás nincs arra, hogy offscreen kutakodna a fater után…Főgenya még a kanyarban sincs, akit/akiket le kellene vadászni az évad végén. A maradék 2 rész is nagyjából Kensi/Deeks drámázással fog eltelni, meg ugye Ruah gyesre küldésével. Remélhetőleg kitalálnak egy normális indokot az átmeneti szabira. Gondolok itt arra, hogy meg lesz magyarázva az hogy mondjuk egy közel-keleti küldetésre miért is Kensi megy, miért nem az ezen téren nyilván tapasztaltabb Callen vagy Sam.
Na, majd meglátjuk, a vak is azt mondta. Bízom benne, hogy az elmúlt egy hónap csak amolyan vihar előtti csend volt…

Zwecki - 2013. 11. 20. 21:16

Fúúúúúúú de nagyon várom a jövő heti részt! Remélem nem csavarják ki a zárójelenetet! Fúúúúú. Bár ez túl nagy lépés lenne az eddigiekhez képest.

torjack - 2013. 11. 20. 21:35

Hát, a zárójelenet végén gyakorlatilag szobára mentek. Valószínűleg épp ezzel alapozzák meg azt a konfliktust melynek a végén Kensi új melót kap. Az mindenesetre dicséretes, hogy ezen a téren nem az NCIS a követendő példa. De azért remélem, hogy a nagy romantikázás mellett azért lassan egy főgonoszt is felvezetnek…plusz remélhetőleg lesz valami logikus magyarázat arra, hogy miért Kensi hagyja el egy időre a csapatot és miért nem Deeks.

tschaby - 2013. 11. 21. 12:54

A következő rész promójában megmutatják az egyik következményét az eheti rész végének, tegnap futottam bele az egyik tv-s oldalon. Érdekes lesz a következő pár epizód!

Sue - 2013. 11. 21. 23:06

:) igen, végre kezd “érdekessé” válni a helyzet Kensi és Deeks közt :) Haladunk, haladunk – az meg tényleg külön öröm, hogy nem NCIS-es módon építgetik a ffi-női szereplő közti kapcsolatot, és ebben szerintem mindenki egyetért. :)

Egyébként éppen azon gondolkodtam, hogy pl. a 3. évadban (ami akárhonnan nézem is, jó évad volt) a Kaméleont is csak február magasságában hozták be, addig nem volt főgonosz. Igazából egyedül az előző évadban voltunk csak annyira elkényeztetve, hogy a Callen múltjához kapcsolódó dolgokon túl komoly, gyakorlatilag egész évados átívelő szál legyen főgonosszal (Sidorov), atombombával, meg minden jósággal. Pár részes/1-2 hónapos átívelés viszont már volt korábban is. Úgyhogy ezek fényében szerintem érdemes átértékelni egy kicsit a főgonosszal és az átívelésével kapcsolatos elvárásainkat. :) Ráadásul ha belegondoltok, volt már az idén is olyan rész (5×02), ami előre mutatott, mert nem kapták el a nagy halat, hanem csak a kicsit – még ha abban a részben más okokból ez háttérbe is szorult. :)

torjack - 2013. 11. 27. 17:13

No, az 5×10 már korrekt volt. Ha azt mondom, hogy az évadnyitóban ECO ellopta a show-t, akkor most ez igaz Ruah-ra is. Plusz talán befigyelt egy potenciális főszál is.
Plusz úgy tűnt,hogy RFS-t, elküldték némi edzésmunkára, lekerült róla a gyerekruha amiben az utóbbi időkben Nell-ként feszített. Évad elején, ha csak annyit mondtak volna hogy az egyik színésznő terhes a két fiatal közül, ránézésre tuti Törpillára tippeltem volna :D

torjack - 2013. 12. 21. 16:06

Jó lesz ez az afgán vonal…pláne ha még egy tégla is lesz a háttérben.

torjack - 2014. 03. 10. 17:26

A végén tényleg elsütik a rosszalkodó ex-vőlegény poént…kicsit abszurdnak tűnik. Callennek meg valahogy nem áll jól a tanárnő-barátnő…bár még kiderülhet a csajról, hogy alvó orosz ügynök :D

Sue - 2014. 04. 03. 18:16

@ torjack :D – totál igazad van ebben a Callen-szerelmi szál témában, nálam sem passzol hozzá a tanárnéni…
Cserébe valljuk be, jól megcsinálták Ruah visszatérését a szülés után :) (mondjuk a nyilatkozatán igen jót somolyogtam a mellélövős jelent kapcsán:)

torjack - 2014. 04. 03. 18:45

Jaja, Ruah visszatérésével nem lőttek mellé. Plusz 18-49-ben elverték a nagytesót, meg a leendő kistesót is…szép.
Viszont egyre erősebb a gyanúm, hogy ez a szezon lesz Yoda hattyúdala…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz