login |

Pilot-mustra: Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. – 1×01

2013. 09. 26. 22:10 - Írta: winnie

436 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

– This is a disaster.
– No. It’s an origin story.

És itt az egyik idei nagyágyú, a Marvel szuperhősös nyomozós sorozata. Nem az első és nyilván nem is az utolsó hasonló műfajú, nemrég ért véget az Alphas a Syfy-on, de például a Sleepy Hollow is fura, természetfölötti jelenségeknek megy utána, nyilván totálisan más hangulat és mitológia kíséretében. Joss Whedon, már letett pár kultsorozatot (Buffy, Angel, Firefly) és egy Dollhouse-t az asztalra és saját The Avengers-mozifilmjének világában megalapozta a Marvel’s Agents of SHIELD-et – hogy aztán mások folytassák. (Azért SHIELD, mert idegesítő folyton pontozni.)

MARVEL’S AGENTS OF SHIELD – 1×01 – 7/10

Nem akartam ezzel kezdeni, mert mentegetőzésnek tűnt volna, de mégiscsak leírom, hogy nem vagyok nagy rajongója a mostani szuperhősfilmeknek, úgy tűnik, nem nekem szólnak. A többséggel nem volt bajom, egy ideig néztem őket, de nagyjából mind az 5-6/10-es kategóriába esett nálam. A The Avengers is ilyen volt, nem rossz, de a felénél meguntam és kikapcsoltam.

With great power comes… a ton of weird crap that you are not prepared to deal with.

Épp ezért, no meg az elcsépelt sztori miatt nem is vártam annyira az Agents of SHIELD-et, és nyilván Whedon ígérete sem villanyozott fel, miszerint szexis, fiatal szereplőgárdát kapunk, az ABC miatt a női főhős is adott volt. De persze mindennek jár egy esély. És ez a sorozat egyelőre élt vele. (És mindez azért írom le, mert a kinti visszafogott, de pozitív kritikák után itthon jó pár Marvel-rajongó negatív véleményével szembesültem. A lényeg, hogy nem az ő szemüvegükön át néztem az első részt.)

Oké, lehet, hogy csak azért érzem, hogy élt vele, mert a pilot klasszikus felvezető epizód, egy különleges egység összeverbuválásáról szól, akiket Coulson ügynök mindenféle fura jelenségek kivizsgálására akar felhasználni a világ körül. Kapunk egy kőkemény ügynöknőt, egy ifjú, de profi titánt, két zizzent übergeeket, meg egy kvázi az utcáról felszedett hacker lányt. A főhadiszállás pedig egy repülőgép lesz.

Mivel a pilot a banda összehozásáról szólt, így a nyomozás ezúttal a háttérbe szorult, kevés jelenetet kapott, a csapat tagjainak ismerkedése jó pár poénlehetőséget hordozott magában. És bár nem mindegyik figura lett kellőképpen megalapozva, még így is több karaktert sikerült értelmesen megírni, mint mondjuk a három hétfői pilotban (Mom, The Blacklist, Hostages) összesen.

Persze aki rajong a mozis univerzumért, az Coulson ügynökért lesz oda, bár megvallom, eleinte rohadtul nem jött be a negédeskedő stílusa, de a pilot második felében már vele sem volt problémám. A másik rajongómágnes védjegye a sorozatnak természetesen a sok képregényes utalás lesz, de ezek többségét, főleg az elején, igencsak erőltetettnek éreztem. Oké, jópofa dolog hallani Thorról vagy, hogy milyen lett Romanoff vizsgája anno, de elég öncélú fanservice-nek tűnt, Whedon ennél többre is képes.

Persze nem feltétlenül a nyomozgatás lesz az érdekes a sorozatban, hanem magának a világnak a feltárása, melyben immáron nem tudják titkolni a szuperhősök létezését – a pilotban említett grupi aspektus, az álarc készítésének felajánlása aranyos megközelítései a jelenségnek. Meglepő módon nagy rejtélyt, csavart a pilot végére sem kapunk. átívelésként csak pár homályos utalás szolgál. Egyelőre.

Szóval a döcögős, semmi extra kezdés után, talán az elvárások hiánya miatt a felétől valahogy belerázódtam ebbe az első részbe. Egynek oké volt, de szó sincs arról, hogy ez már azt is jelentené, hogy lecövekelek a sorozat mellett, ahhoz szerintem több fog kelleni, nem lesz elég a pár effekt, az alkalmi vicceskedés és egymás ugratása, valamint a kütyüparádé.

ui: A párizsi forgatásért jár a pacsi, azért viszont nem, hogy ekkora költségvetésből az első 5 percben két jelenetnél is nagyon csúnyán kilógott a CGI-lóláb. Az effélét észre sem szoktam venni, nincs szemem hozzá, de itt azért elvárás lett volna. Ja, és a végén a lövés utáni szótlan snittek borzasztóak voltak, nem is értettem.

436 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2013. 09. 26. 22:13

McCreary milyen munkát végzett?

pocok - 2013. 09. 26. 22:14

Én sajnos nem tudom elfogadni azt a bullshitet, hogy visszahozták az ügynököt, amikor egyértelműen halott volt.

4/10

winnie - 2013. 09. 26. 22:18

pocok: képregény, bárkit visszahozhatnak, de épp ez az, hogy ott a rejtély, hogy mi történt, mert nem tahiti, az biztos.

energy - 2013. 09. 26. 22:18

NCIS és Smallville szerelemgyereke.

blade78 - 2013. 09. 26. 22:18

Spoileresen kissé
A lövés utáni snittet csak amcsiban fogják értékelni :)
De várom a kövi részt. Nekem kifejezetten Stargate feelingem volt hogy néztem. Szerethető karakterek; kb olyan cgi is.
Az igazság szérumos rész epic volt :D
és Coulson előbukkanása a sötét sarokból :)
Kiváncsi leszek mennyit ér meg a sori. Majd Winnie levonja a következtetést 3rész után. … de én szeretném ha megélné az évadot.

nadivereb - 2013. 09. 26. 22:20

@pocok: lesz ebben a témában még csavar, legalábbis biztos, hogy ezzel kapcsolatos az, amit Coulson “soha nem tudhat meg”. (Arról meg nem is beszélve, hogy a Marvel is szakmányban támaszt fel halott hősöket a képregényekben, még a fedősztori is a jobbak közül való.)

Nekem is 7/10, van benne lehetőség, de azzal élni is kell.

pocok - 2013. 09. 26. 22:22

nadivereb – 2013. 09. 26. 22:20

wat? ez hol volt? Csak mert ez segíthet túltennem magam, de ilyenre nem emlékszem.

winnie - 2013. 09. 26. 22:30

ezt mondtam én is a kommentben meg a kritikában azzal, hogy “átívelésként csak pár homályos utalás szolgál.”

maria hill és a firefly-os pasi beszélt coulsonról

pitilesss - 2013. 09. 26. 22:30

Joss Whedon végig marad a sorozat mellett valamilyen szinten, vagy csak a pilotba szólt bele?

m76 - 2013. 09. 26. 22:31

@pocok

Egy mesevilágban, ahol embereket fejbelővéssel mentenek meg, pont egy ilyenen kiakadni :)

Amúgy teljesen egyetértek a kritikával. Erős, korrekt kezdés volt, de semmi extra. Mivel én sme vagyok képregény rajongó, és hasonló véleménnyel vagyok a filmekről is.

A karakterek tényleg elfogadhatóak, de egyébként az egész kísértetiesen hasonlít a pár évvel ezelőtti Knight Rider reboot-ra. Kb minőségben is hasonló.

Egyelőre maradok, de erősen kell valalami plusz még a sorozatba, mert egyelőre csak derék iparosmunka.

Neoprimitiv - 2013. 09. 26. 22:31

Arra voltam kíváncsi, hogy a nullához tendáló képregény és film háttérrel mennyire élvezhető a sorozat, mert én a Vasember I. kivételével még feléig sem jutottam egyik forrásműnek sem. Nyilván odakint a Marvel rajongók elég nagy tábort képeznek ahhoz, hogy lehessen rájuk építeni, de azért az mindig hátrány, ha a szórakozásból eleve kizárják a nézők egy jelentős csoportját.

Ebből a szempontból szerintem jól vette az akadályt. Az első rész tipikusan a nem gondolkodom, csak eszem a popcornt kategória volt, de abban szórakoztató. Nyilván lesz majd (illetve már van) ügyeletes főgonosz, meg lesz bimbózó szerelem, de remélem a humor és önirónia képes lesz egyensúlyban tartani.

A fő aggályom itt is az ABC, mint gazda, mert nekik minden sorozatból sikerül egy fél évad alatt nyálas szenvelgést csinálni. Volt, amelyiknél ez bejött (Scandal), volt, amelyiket a sírba vitte (Last Resort).

ffffffff - 2013. 09. 26. 22:31

Nekem kifejezetten tetszett , nagyon jó volt , érdekes karakterek , igéretes pilot volt , reméljük tartani fogja a szintet. Nálam 7,5/10 pontot érdemel .
Coulson halála körül lesz még kavarás , mégis hogy sikerült túlélnie , engem nagyon érdekel mit fognak kihozni belöle .

POcok

Beszélgetés Robin(nem tudom a nevét) és a professzor között , hogy nem kéne megtudnia az igazat.

jky - 2013. 09. 26. 22:33

Idegesítő karakterek, kliséhalmok, jóindulattal is max. középszar történet, rémesen gyenge lett az egész pilot. De van egy olyan érzésem, hogy a további részek sem lesznek sokkal jobbak. Gagyi nyomozós, amit egy kis marveles köntösbe bújtattak. Köszönjük ABC.

nadivereb - 2013. 09. 26. 22:34

@pocok: 10:49-10:54.
“-Tahiti. He really doesn’t know, does he?
– He can never know.”

Egyébként is vagy háromszor utalnak Tahitire, ami egy varázslatos hely.

szendroib - 2013. 09. 26. 22:37

Érdekes első rész volt, mert maga a “nyomozás” az kb. értékelhetetlen volt, viszont a karakterek megírása és egymással való interakciója egyértelműen Wheadonos volt, az nagyon el lett találva. Amiatt félek, hogy a többi rész viszont utóbbi téren sem fog felérni ehez az első részhez, nekem ez minden Wheadon sorozat (kb. csak a Firefly kivétel) esetén nagy gondom, hogy ég és föld a különbség azok között a részek között amiket Wheadon rendez, és amit a többiek. Hát még ha írásba sem segít majd be annyira, akkor bajok lesznek, mert ha elvesszük a stílusát az első részből, akkor kb. egy Szomszédok szintű sorozatepizódot kapunk. A kezdés szerintem is megérdemel 7/10-et, a jövőért viszont aggódom, remélem pozitívan csalódhatok majd.

kiskiraly - 2013. 09. 26. 22:37

Semmi gond nem volt a sorozattal, bár nem is vártam sokat. Nyilván a Marvel-univerzumot fogja kicsit kitágítani (mínusz az X-Men karakterek, mert az ugye a Fox-é).
7/10
Gondolom Whedon majd bele-bele fogja csempészni a karaktereket a Marveles mozifilmekbe is egy-két jelenet erejéig :)

Benjy - 2013. 09. 26. 22:41

Nálam 5/10, nagyon átlagos volt az egész. A karakterek bemutatásába túlontúl sok időt fektettek, és a nagy aprólékosság miatt nagyon lassú volt az egész tempó. Másrészt az is negatívum számomra, hogy kvázi az Ironman 3-ból copyzták ki a heti esetet, oké kicsit pepitában kaptuk meg, de ez nem változtat azon hogy ezt már láttam így ebben a körítésben.

Az hogy maradok-e a heti eseteken fog eldőlni. Ha továbbra is ilyen snassz ügyeket fogunk kapni akkor kaszálni fogom, mert a természetfölötti nyomozás témában jelenleg a Sleepy Hollow jobban remekel.

Cathy07 - 2013. 09. 26. 22:42

Nagyon szeretem a képregény-filmeket, ez sem volt rossz, de azért a jófejkedő vicceskedések sokszor nem ültek nekem, finoman szólva se volt olyan, mint amikor Downey jr “vicceskedett”. Szórakoztató, fogom nézni, de egyelőre egyáltalán nem kiemelkedő.

Tomi - 2013. 09. 26. 22:43

igen az ügynök feltámasztása engem is zavart, bár maria hill nagyon titokzatos volt tahitivel. lehet coulson csak egy klón? de majd kiderül az évad folyamán

csak nekem hasonlít a geek csak nagyon egy fiatal Jennifer Garner-re? Alias feelingem volt :)

El-ahrairah - 2013. 09. 26. 22:44

Furcsa ezt a sok negatív véleményt látni, én maximálisan elégedett vagyok a sorozattal.
Jópofa, elszállt karakterekkel nyakonöntött vicces sorozat habkönnyű sci-fi/fantasy elemekkel.
Coulson ügynök, már az Avengersben is a kedvenc karakterem volt, és itt is remekel.

Szvsz sokkal jobb ez így, mintha megpróbálták volna komolyan venni magukat, a Marvel univerzum nem arra való…

kiskiraly - 2013. 09. 26. 22:45

Félig on:
Disneynek a Marvel tv-s részlege, mik vannak fejlesztés alatt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Television#Production_library

Kőmíves Kelemen - 2013. 09. 26. 22:49

Tetszett, bár aki nem nézte a Marveles filmeket, sok poénból ki fog maradni.
Kiváncsi leszek a folytatásra.

Chev - 2013. 09. 26. 22:50

Argh, Ron Glass hogyhogy csak a kommentekben kerül elő? :D (Ha már Whedonnal kapcsolatos sorozat nagyon reménykedem egy Alan Tudyk-felbukkanásban is.)

Képregények köszönöm, nem, de a filmek megvoltak. Ilyen háttérrel szerintem nézhető volt. Csak volt pár olyan kínos jelenet, amit nem tudtam volna elképzelni egy Joss Whedon által írt és rendezett dologban. (Pl. rögtön a nyitójelenet… szerencsére vmennyire megmentette a későbbi csavar a megmentett nővel kapcsolatban.)

Vhogy nem volt az igazi, de sokkal jobb, mint a legtöbb dolog, amit mostanában adnak – szóval maradok. :)

Llew - 2013. 09. 26. 22:57

Nekem bejött. Kellően humoros, akciós, jók voltak a filmhez kapcsolások. Ugyan akkor a világon kívül egyelőre tényleg nem adott semmi extrát bármely hasonló sorozathoz képest. Illetve ez a négy gimnazista a két öreggel felállás sem annyira tetszett, bármennyire is használhatónak tűnnek a karakterek. Az mondjuk durva, hogy Ming Na 50 éves.
A végén a repülő kocsi azért sok volt.

winnie - 2013. 09. 26. 22:59

miért nem mondta coulson, hogy “ahová megyünk, ott nincs szükség utakra”?:)

http://www.youtube.com/watch?v=mAo60lqx8M8

Llew - 2013. 09. 26. 22:59

Ja és a Whedonos epizódistákért (J. August Richards és Ron Glass) + Cobie Smuldersért nagy pacsi. Glass remélem marad a későbbiekben is.

Skate - 2013. 09. 26. 23:01

Tetszettek a filmekre történő visszautalások. Egyelőre biztos maradok. 6,5/10 a kezdés részemről.

A további tervek közt, örömmel látom lesz esély egy esetleges Köpeny és Kard adaptációra. Egy valamit furcsállok, hogy ABC Family lesz kategorizálva a sötét eredet történetű sztori.

KisDee - 2013. 09. 26. 23:03

Sikerülhetett volna jobban is a pilot, és lehet egyedül vagyok vele, de engem nagyon emlékeztet a warehouse 13-re

Theo - 2013. 09. 26. 23:06

Én ugye szuperhős fan, bármi is, így alapnézős, bármi gagyi is néhol a történet és megvalósítás.
De a szereplők, a geekek valahogy legalábbis egyenlőre nagyon irritálóak, főleg a srác.
Ming-Na-t mindig is rühelltem, de elviseltem, de ez a kemény megkeseredett ügynök szerep főleg nem neki való, akkor már inkább Maggie Q vagy Kelly Hu, de mivel alacsony a költségvetés még bőven lehetett volna sokkal jobb kevésbé ismertet is találni.
Sajna valahogy Coulson poénjai nem jöttek át, az előadási olyan érdekes, volt amin utólag mosolyogtam, de lehet más mondja őket, akkor percekig nevetek.
És Ward se az igazi első blikkre, de ő még biztató.
Skye viszont nagyon ott van.

korum - 2013. 09. 26. 23:09

Nagyon hiányzott már egy ilyen light/vidam/akcio sorozat, ahol nem akarják túlzásba vinni a komolyságot, az önmagukba roskadó átívelő szálakat meg a percenkénti WTF-ket, hanem szép nyugodtan adagolva mindent egy teljesen szórakoztató egész raknak össze olyan szereplőkkel, akiktől nem megyünk a falnak. Tényleg talán a Stargate volt ehhez a legközelebb, ahogy feljebb valaki írta. (az újak közül meg talán a W13 első évada próbálkozott ilyesmivel).

m76 - 2013. 09. 26. 23:19

@winnie
Nekem is rögtön ez jutott eszembe a jelenetnél.

Cseho - 2013. 09. 26. 23:27

Már az Avengersben is emlegette Stark a LMD-t. Van rá sansz, hogy arról van szó Coulson esetében.
Btw a legjobban várt pilotom volt Marvel comic fanként. Azt kaptam amit vártam. A Nashvilles csajt továbbra is imádom.

Silas - 2013. 09. 26. 23:34

nekem nagyon tetszett.. meg hogy megemlítették a supersoldier serum-ot, Extremis-t.. és Coulson sötétből előbújós poénja :D meg érdekel, mit csináltak vele, amit sosem tudhat meg

zolij - 2013. 09. 26. 23:39

az Extremis az a cucc, ami a Vasember 3-ban is volt? Ott mintha nem ilyen százlábúak tolták volna a delikvensbe.

winnie - 2013. 09. 26. 23:39

korum: most kábé 10-15 sorozatot írtál le a közelmúltból:)

winnie - 2013. 09. 26. 23:41

theo: felejtsd el, hogy alacsony a költségvetés. hogy lenne alacsony? (nyilván nem a pilotra gondolok, mert az nagyon drága volt.) meg egyébként is, nem azon 20-30 ezer dolláron múlik, ami egy ismertebb és egy kevésbé ismertebb arc tarifája között van.

Bálint - 2013. 09. 27. 00:10

Szerintem teljesen jó volt, pilotnak főleg. Ha egy kicsit összerázódik a dolog nagyon jó sorozat lehet belőle, de azzal, hogy Joss kevesebbet dolgozik rajt akkor könnyen vacak lehet.

v0m1t - 2013. 09. 27. 00:22

A humor nagyon nem jött be, se a legtöbb karakter.

Nikki - 2013. 09. 27. 00:22

Csatlakozom a negatív kritikákhoz. Közepesen vártam, így nem is csalódtam akkorát. Jól kezdett, fel is kaptam a fejem, hogy hű, ez jó lesz.. aztán azt vettem észre, hogy azon gondolkodom, miért is nézem, ez nem jó..
Nagyon nem ezt vártam, teljesen mást képzeltem el; valahol nagyon félretájoltam magam.
A poénok sem ütöttek, pedig az összes filmet láttam, a Coulsonra tett homályos utalásra csak húztam a számat és egyik szereplőt sem sikerült megkedveltem. Szóval úgy az egész nem tetszett. Biztos elment az eszem, de a köv részbe még belenézek, hogy hátha meg tudnak lepni.

paranoid android - 2013. 09. 27. 00:47

Ebből még bármi lehet. Nagy Joss Whedon rajongó vagyok, és ezek a karakterek, és a háttérül szolgáló szituáció a képességekkel ill. azok köztudatba kerülésével remek alapot nyújtanak egy igazi whedonos sorozat kialakítására, összetett karakterekkel, azok izgalmas interakciójával és meglepő átívelő szálakkal. A csírákat látni lehetett a pilotban, csakhogy ha Whedon csupán a távolból fogja figyelni a sorozatot, könnyen maradhat ez mind szimpla lehetőség.

A Marvel képregényeket is szeretem, és a filmek nagy része is szórakoztató volt. Szóval elméletben a témának is izgalomba kéne hoznia, de valahogy inkább félek, hogy a tévében gagyi lesz. Úgy érzem, hogy túl nagy falat ez a kis képernyőre, túlságosan tág a felfedezésre váró világ, amiben elveszhetnek a karakterek és az események.

Szóval rengeteg a kétségem a sorozat jövőjével kapcsolatban, de ez a pilot szórakoztató volt. Bár a nyomozás része tényleg semmilyen lett, de a humora, a whedonos dialógusok és a (még inkább csak biztató) karakterek eladták nekem.

Whedonos színészeknek (Ron Glass, J. August Richards) örültem. Remélem képesőbb mások is feltűnnek majd.
Nem néztem utána az állandó színészeknek, így ott is voltak meglepetések – Ming-Na és a The Fades-es srác. Viszont összességében az állandó szereplők nem voltak meggyőzőek, a Skye-t alakító csaj kivételével. Nem igazán találták a helyüket, sokszor túl harsányak voltak.

Rick - 2013. 09. 27. 01:03

Én bírom nagyon a filmeket és Joss Whedon sorozatos munkáit, és azt kell mondjam, hogy sztem ez is marha jó volt. Tényleg azon múlik minden, hogy a mester mennyire segít be a későbbiekben is, mert ha eléggé, olyan csapatdinamika lehet itt, amilyet nem nagyon látni manapság.

DarkEagle - 2013. 09. 27. 01:04

Szerintem korrekt kezdés volt.
Az új sorozatok közt jó ha van 3 ami eléri a 7-8 pontot, a többi nagyon közepes eddig de ez ott van nálam a TOP 3 közt. Nem vagyok nagy Marvel fan inkább DC de ez jó volt, nem tökéletes de nem is akar az lenni. Könnyed szórakozás ennyi. A sok kacat, megfáradt sorozat közt felüdülés lesz. Whedon egyébként több részt is fog írni és rendezni szóval nem aggódom, max azért mert ABC-n megy.

8/10

koka - 2013. 09. 27. 01:38

winnie: mert már más megtette :)
http://www.youtube.com/watch?v=dX5ci7S6R0k&t=1m2s

Lemoni - 2013. 09. 27. 01:43

A Sleepy Hollow-t jobban vártam, viszont ez jobban tetszett. A Sleepy kommerszebb, könnyebben befogadható, ennek meg van egy olyan stílusa, amivel azonnal megfogott. Nem vagyok képregény-tudor, az Avengers-t sem láttam még, szóval ilyesmik nem befolyásolnak, nem volt semmi prekoncepcióm, csak megnéztem a pilotot és szórakoztatónak találtam. Erre a sorozatra azt hiszem, hosszabb távra berendezkedek :)

Riggins - 2013. 09. 27. 04:12

Kíváncsi vagyok, hogy nézik-e majd a fiúk a Big Bang Thoery-ben :D

Vérnarancs - 2013. 09. 27. 05:05

Nem volt ez rossz. Kivárunk.

verogirl - 2013. 09. 27. 06:30

Nekem nagyon nagy csalódás volt. Whedon és a Marvel filmek is nagy kedvenceim és vártam is a pilotot. Nagyon idegesítettek a szereplők, főleg a számítógépes kiscsaj. Egyedül a két tudósfazon sikerült jól. Azért még a jövő héten bele nézek, hátha.

Hor1 - 2013. 09. 27. 07:13

Hosszú évek óta a legjobb országos pilot volt.

Bullseye - 2013. 09. 27. 07:16

Nekem az egész nagyon kellemesen Wheedon-os volt, kivéve a vége. Az a post-op nyál montázs nagyon furcsa volt és a Vissza a jövőbe utalás is hiányzott, de a monológ-megszakítást mindig imádom. (és egyelőre hiányzik az érzelmileg/szellemileg igen törékeny gyilkológép kiscsaj…)

Egyedül a történet alapját nem értem, hogy az emberek csak most döbbentek rá a szuperhősökre. És pókman, meg az összes X hol van ebben a világban?

Hor1 - 2013. 09. 27. 07:21

“És pókman, meg az összes X hol van ebben a világban?”

Ugyanott ahol a Vasember-Avengers filmekben, sehol.

winnie - 2013. 09. 27. 07:23

pók és x nincs ebben a világban, mert ők sony és fox:) ezt el kell fogadni.

Scoo - 2013. 09. 27. 07:28

Más birtokolja az X-men és a Pókember jogokat ezért nem lehetnek még említés szintjén sem az Avangers mozikban, sorozatokban.

Egyébként a legnagyobb bajom a pilottal ez volt:
a szexis és fiatal szereplőgárda.

Egyébként nem volt rossz. Biztos maradok a következő részre is.

TJ - 2013. 09. 27. 08:06

Eléggé nagy elvárásokkal vártam a sorozatot és sajna csalódnom kellett egy kicsit. Ha őszinte akarok lenni, nekem tavaly az Arrow pilotja messze jobban tetszett a SHIELD-nél.
Annyira nem rossz, sőt nézhető, de nekem valahogy lehúzunk egy újabb bőrt az istenkirály Avengers-ről szájízem van. Néhol kicsit erőltetett, kicsit gagyi… látszik, hogy a fiatalabb korosztálynak készült.
A hacker csajtól a falra tudnék mászni, annyira idegesítő… Felicity messze messze messze jobb :)

Jó volt látni Hill-t, remélem többször is fel fog majd bukkanni. Coulson… ő Phil… csak imádni lehet :)
Bár lehet túlságosan negatívan indítottam a szövegemet, azért nézős lesz ez a sorozat és egy 6/10-et adok rá a pilot alapján.

OlDirty - 2013. 09. 27. 08:13

Nekem nem jött be a pilot.
Joss Whedon egy tehetségtelen rendező, akinek a kezébe nyomtak több 100 millio dollárt hogy csináljon egy látványorgiát a nagyvászonra. A bosszúállók a CGI-on kívül egy nagy nulla.
Ugyanúgy mint ez a pilot, ugye ha nincs millió dollárok a CGI-ra akkor semmit nem tud mutatni, csak egy tucat, átlagon aluli pilot… Ez most be is bizonyosodott.

Question - 2013. 09. 27. 08:13

nekem katasztrófa volt 3/10

Csak annyit emelnék ki, hogy külön pacsi a forgatókönyvíróktól, hogy megtalálták Mike Petersen karakterét. Nála jelentéktelenebb, de névvel, és szerepléssel bíró karaktert nagyon nem találtak volna az egész Marvel Univerzumban.

Llew - 2013. 09. 27. 08:50

“Joss Whedon egy tehetségtelen rendező”
LOL

winnie human is ír majd róla esetleg? A te nem mozis szemszöged után érdekes lenne olyan véleményt is olvasni, aki képben van a mozi marvel univerzumban.

winnie - 2013. 09. 27. 08:52

persze. szerintem még hétvégén jön tőle is kritika.

bëiz - 2013. 09. 27. 08:53

Sajnos gyenge volt. Abszolút tucat fíling. Nem hiszem, hogy nézni fogom… majd figyelgetem itt az írásokat és a kommenteket aztán ha nagy a dícsérethullám akkor esetleg tovább próbálkozom vele.

Szerintem itt-ott túlságosan infantilis a humora. Arról nem is beszélve, mennyire összecsapott volt a rész. Tudom-tudom pilot és sokmindent be kell mutatni hirtelen, de lehet ezt elegánsan is csinálni. A kapucnis rosszfiú meg szót sem érdemel… gondolom a sorozatban is pikk-pakk elfelejtik szegénykémet.

Marcipáncica - 2013. 09. 27. 09:20

Amennyire vártam, annyira nagyot csalódtam ebben a pilotban. A szereplők közül max 1, jó indulattal 2 van aki szimpatikus. (A laboros két figura annyira klisé hogy az már siralom.) A történet unalmas, ami azért is érdekes mert van benne akció, meg lövöldözés meg még szuper-ember is, de valahogy mégsem szögezett a képernyő elé. Tehát csalódás, holott imádom a szuperhősös filmeket, szinte mindegyiket tudom szeretni… de ez most nemgyerebe.
Az újak közül sokkal inkább a Sleepy hollow (ami műfajban hasonló, bár nem teljesen azonos), mert abban legalább van egy ütős főszereplő meg egyféle jópofa humor.
Pilot: 10/3 Még egy részt megnézek aztán eldöntöm hogyan tovább.

annak5604 - 2013. 09. 27. 09:27

Konkrétan elaludtam a piloton… Unalmas volt.
Úristen, milyen lesz akkor a Hostages és a Blacklist, amit még nem láttam?

winnie - 2013. 09. 27. 09:36

lehet, hogy jobban bejön:)

winnie - 2013. 09. 27. 09:41

OlDirty: az általános vélemény azonban nem ez, ezzel nem nagyon lehet szembemenni. mint írom, én nem voltam oda a filmért, nem is néztem végig, és nem a gigantikus sikere miatt hivatkozom erre, hanem mert még a legkritikusabb fanok nagy része is kalapot lengetett a szkript(!) és a dialógok előtt. a rendezéshez annyira nem értek, a film nem azért lett nagy kedvenc sokaknál, hanem az arányok, a karakterek értelmes használata és más olyan dolgok miatt, ami neki köszönhető. szóval rengetegen vannak, akik épp azért szerették az avengers, mert szerintük több volt, mint szimpla látványfilm. (én speciel nem is tudom, miért lenne látványos, hiszen más sok filmben romboltak le városokat, ebben nincs semmi új – igaz az a bizonyos mindenszereplős, körberepkedős jelenet marha jól meg volt komponálva. mint ahogy az sem volt új, hogy láttuk thor, CA és vasember spec képességeit hazsnálatban, hiszen ott voltak a saját filmjeik. ergó csak ismétlés minden innentől kezdve.)

Csilla0422 - 2013. 09. 27. 09:42

Én nagy Marvel és Joss Whedon rajongó vagyok! Ezt a sorozatot vártam a legjobban az őszi újak közül. Nem volt rossz a pilot, de valahogy hátast sem dobtam tőle. Sőt egy kicsit csalódott is vagyok. Nem tudom megfogalmazni, hogy miért, de van egy kis hiányérzetem. De úgy vagyok vele, hogy ebből még bármi lehet, a pilot meg bemutatta a karaktereket.
A szereplőkkel és a karakterekkel nincs gondom. Az utalások tetszenek is, jó ilyen információmorzsákat hallani. Amúgy nem lepődnék meg, ha idővel egy-két ismerős arc is felbukkanna. Szóval maradok!

Llew - 2013. 09. 27. 09:50

OlDirty
kár, hogy igazából továbbra sem indokoltad meg, hogy szerinted miért rossz rendező.
Helyette inkább olyan rendezőkre hivatkozol, akik többsége 10 éve vagy a ’90-es években rendezett utoljára sikeres filmet, azt is más műfajban. Ergo az jön el, hogy neked azért nem tetszett a Bosszúállók, mert nem egy klasszikus akciófilm.

leila - 2013. 09. 27. 09:50

Nem vagyok képben a képregényekkel, a filmek egy részét láttam, de így is szórakoztató volt.

Néha leült az egész, egy pilottól azért valamivel pörgősebben vártam.

Nyilván nehéz lesz nekik elmanőverezni a történetek között úgy, hogy a jogok szét vannak szórva.

Először azt hittem, a repülő kocsit a BTTF-ből lopták, de valójában nem, az eredeti képregényben is benne volt.

superpityu - 2013. 09. 27. 10:15

nem volt rossz, de semmi extrát sem hozott. eléggé kedvelem a képregényfilmeket, szóval voltak elvárásaim. igazából sejthető volt, hogy a csapatot rakják még csak össze és jövőhéttől jöhet az első rendes rész. a két csodabogárra alig jutott idő, ahogy a rejtélyes may ügynök sem szerepelt sokat. de a másik 3 karakter bejött. nem lesz szerintem rossz a sorozat, ha megtalálja a saját hangját.

OlDirty - 2013. 09. 27. 10:24

Llew

Mert egy súlytalan látványorgia a bosszúállók, egy szimpla iparosmunka.
Ellenben Christopher Nolan / egy zseni, az új spielberg/ megmutatta a hogyan is kell egy szuperhős filmet csinálni, Dark Knight trilógia.

torjack - 2013. 09. 27. 10:35

Hát…nem igazán jött be. Egy jó kémes cuccot vártam, ehhez képest NCIS: Marvelt kaptam. Coulson meg már a filmekben sem érdekelt. Kap még egy rész sanszot, ha az sem jön be, akkor kasza.

Llew - 2013. 09. 27. 11:20

OlDirty
Aha

bëiz - 2013. 09. 27. 11:39

OlDirty,

szerintem Whedon kifejezetten szórakoztatóan valósította meg a Bosszúállókat. Pörögött, látványos volt és itt-ott kellemesen poénos. Arról nem is beszélve, hogy hozta az eddigi filmtörténelem legszerethetőbb Hulkját.
Az általad említett rendezők kultikus alkotásaikat a 80-as években készítették és mind más-más múfajban. Az általad zseniként említettek 2000 óta alig “alkottak” bármi értékelhetőt.
Továbbá én imádom Batmant, mint karakter, mint mozihős, mint videojáték, mint képregény etc. és Nolan munkáira is odafigyelek, de a TDKR korántsem volt olyan hűde egetrengetően zseniális, mint akár a második rész.

Semmi baj Whedonnal, és remélem az első részhez hasonló lesz a Bosszúálók 2 is.
Mindezek ellenére a SHIELD gyönge :)

Khes - 2013. 09. 27. 11:49

Coulson rendben van, a többiek viszont extragázok, mind. Végignéztem, mert mégiscsak SHIELD, kap még egy esélyt, de nem hiszem, hogy tovább is maradok.

DJackson - 2013. 09. 27. 11:58

Nekem bejött. Igaz elsőre többet vártam volna, de még így is köröket ver az utóbbi 5 év szuperhősös sorozataira, vagy bármire ami most fut. Megvolt benne az A Whedon feeling, valamint egy kicsit az Avengers képi világa is ami nagy pozitívum. Itt és sok más helyen is sok a csalódott vélemény, nagyon megosztotta a népet. Szerintem egyszerűen túl nagy volt körülötte a hype, valamint sokan akarva akarattalanul (én is) az Avengershez hasonlítják, ami ugye nem végződik jól. Objektíven nézve viszont egész jó kis sorozatot kaptunk, amit aztán bármilyen irányba továbbvihetnek. Külön öröm volt a sok Avengeres, Marveles utalás. Remélem tökösek lesznek, és mernek jobban belenyúlni ebbe az univerzumba. Néhány ismertebb szuperhős, Hawkeye cameo, Hydra és máris kész a siker. Eddig biztatóak a jelek. A karakterekről ugyan nem sokat tudtunk meg, de ez nem is a pilotba való, valamint egy Whedon sorozatot amúgy sem féltek rossz karakterektől. Csak az zavar, hogy a piloton kívül nem nagyon promóztak semmit. Kissé Terra Nova érzésem van ettől, az első részre megy minden, aztán meg majd lesz valami. Ne legyen igazam.
Meglátjuk hogy alakul, eddig 8/10. Tuti nézős.

Andro - 2013. 09. 27. 12:36

Én szeretem a Marvelt, a Marveles szuperhősfilmeket is. De ez a pilot nem fogott meg annyira, bár azért pár epizódig még maradok. Nekem kissé Fringe utánlövésnek tűnik a sorozat, de talán csak azért, mert említett sorozatot is pont most nézem. Whedon meg reméljük, összeszedi magát, mert azért tőle jobbhoz szoktam. Reméljük, a minőség nem fog romlani, mert akkor ezt is kaszálom, mint a Terra Novát, meg a Revolutiont.

miezmiez - 2013. 09. 27. 13:32

Ez a tv-sorozat úgy néz ki, mint egy tv-sorozat.
Ellentétben olyan tv-sorozatokkal, amik úgy néznek ki, mint egy film. Csak hogy az univerzum másik végéről hozzak példát hasraütésre: Breaking Bad, Killing, vagy Európából a Shadow line. Tényleg csak random.
És azt nem értem, hogy miért. Nem költségvetésfüggő, hiszen a SHIELD (főleg a pilot) gondolom több léből készült, mint a fentiek.
Ez a sorozat jó lehetőség lenne egy összetett világ fölépítésére, ahol nem tűnnek el a süllyesztőben karakterek (monster of the week) stílusban, mert az nagyon gagyi.

Hunnenkoenig - 2013. 09. 27. 13:35

Olyan nezökent, aki magasrol tesz a (Marvel) kepregenyhösökre es azok megfilmesitesere, nekem tetszett.

Nem vartam töle semmit es ezert jol szorakoztam.

miezmiez - 2013. 09. 27. 13:39

Fontos lenne, hogy mindhárom alapvető feltétel adott legyen. Jó legyen…
…amit látok (díszlet és fényképezés)
…amit hallok (dialógusok)
…amit érzek (színészek)

Itt talán a második adott, a harmadikból Coulson viszi a hátán a show-t, de azt továbbra sem értem, hogy ennyi pénzből miért nem lehet jobb operatőrt/látványtervezőt és színészeket venni…

(és akkor még a történetet nem is említem, mert sok sorozat egész jól elvan épkézláb sztori nélkül, de a fönti három alapvető)

Malachi - 2013. 09. 27. 14:14

az utóbbi években eléggé eltávolodtam a sorozatoktól – már úgy értem, nem néztem egyet sem, azok után, hogy sokat bepróbáltam, de említésre sem volt érdemes – de most itt lesz nekem a Revolution, a Defiance, a Sleepy Hollow, és a SHIELD.

egyértelműen a SHIELD messze a legerősebb, tökéletes karakterek, teljesen jó történet, párbeszédek, látvány. Whedon iszonyúan eltalálta, a rengeteg apró utalás pedig baromi jó volt. pedig nem is vagyok képregény geek, a filmeket láttam. jöhet belőle soksoksok évad. :)

Jako - 2013. 09. 27. 14:34

Bocs kicsit OFF lesz:

Winnie: Említetted vmelyik kommentben itt, hogy “nem azon a 20-30ezer$-on múlik vmi, amit egy ismertebb arc pluszgázsija jelentene…”

Nem volt még erről itt vmi írás, vagy nem terveztek olyasmit, amiben erről lenne szó? Hogy 1-1 sorozatepizód költsége körülbelül, nagyjából miből áll össze? Mi mennyi pénzt emészt fel? Hogy ON is legyek: mondjuk pont ez a pilot rész?
Thx.

winnie - 2013. 09. 27. 14:44

jako: kéne, csak nekem sem az igazi a tudásom a témában. jó szakirodalmak vannak, de a netes elérhetőségekkel nem vagyok tisztában. ha valaki ad linket, akkor szívesen nekiesek.

Neoprimitiv - 2013. 09. 27. 17:02

Őszintén meg lettem volna lepődve, ha ez a sorozat kevésbé szélsőséges véleményeket generál. Leginkább azért, mert (bár nem vagyok képregény fan) annyit én is tudok, hogy az eredeti képregényekben is sokszor vannak olyan váltások, húzások, amelyek miatt azoknak a rajongói is egymásnak esnek, hogy melyik változat a csapnivalóbb. Ha pedig már a forrás is sokszor megosztó, akkor hogy ne lenne az a belőle palackozott desztillátum?

Meggyőződésem, hogy minél nagyobb “eredet” fan valaki, annál nagyobb az esélye, hogy halálba fogja fikázni, ahogy megtették az összes képregény-filmmel is. Nem azért mert ez vagy azok okvetlen rosszak, hanem mert egy fan elvárja, hogy az ő elképzelése szerint legyen jó. Akinél betalál, az az egekbe fogja magasztalni, hogy milyen jól megragadta a lényeget. Akinél eltér, az felgyújtaná és kitörölné az emberiség kollektív emlékezetéből is. Nem önmagában filmként/sorozatként nézi, hanem azt csekkolja, mennyire egyezik meg a saját előzetes elképzeléseivel.

Tudom, hogy a hardcore rajongók szerint aki nincs tisztában azzal, hogy hány helyen szar ez az eredetihez képest, az eleve fogja be a száját, de ahogy már korábban is írtam, ez nem kizárólag a Marvel Fan Club aranykoszorús tagjainak készült.

Laikusként egy sorozat felvezetőjének nekem volt annyira jó, hogy megnézzem mit tudnak kihozni belőle. A karakterek sablonossága most még nem zavar és a scriptektől függ, hogy később majd mennyire fog. Eleve: hogy lehetne egy szuperhősös képregény adaptációt nem sablonos karakterekkel indítani?

Wolverine - 2013. 09. 27. 18:29

OlDirty: szvsz az Avengers film akár megjelenhetett volna a Marvelnél füzetben is, mert jobban sikerült, mint némelyik képregényük (*ahem*Age of Ultron befejezése*ahem*). Ez vélhetően Whedon érdeme volt.

Sajnos a pilotot még nem láttam, csak ma este kerítek rá sort… de bízom benne (mondom ezt mind képregényfanként, mind a képregényfilmek fanjaként egyaránt)

safranyn - 2013. 09. 27. 19:05

A Hostages mellett a leggyengébb pilot eddig – igaz még nem láttam sem a Lucky7-t, sem a Blacklistet.

laza_kivi - 2013. 09. 27. 19:08

Nekem tetszett, biztos maradok pár részre, felvezetésnek okés volt. Szereplők nem idegesítőek, szóval nem rajtuk fog múlni.
A végén a Ward kezében lévő fegyverről nekem a Mass effect jutott eszembe. :D

Neoprimitiv - 2013. 09. 27. 19:32

@laza_kivi: hasonlított, de igazából a ME is másolta egy valódi kísérleti fegyversorozatról :)

Zsóti - 2013. 09. 27. 19:39

csak én ismertem fel Gunn-t az Angel-ből? Whedon úgy látszik megkínálta egy epizószereppel.

Llew - 2013. 09. 27. 20:17

Zsóti
olvass vissza

winnie - 2013. 09. 27. 20:17

többen is írták fölötted, a kritikában is kapott képet:)

Zsóti - 2013. 09. 27. 20:26

bocsika :( tessék engem bannolni, mert lusta disznó voltam végig olvasni ;)

Marcipáncica - 2013. 09. 27. 20:39

Neoprimitiv: én egyáltalán nem vagyok “eredet”-ismerő, sem rajongó. Csupán magát a műfajt kedvelem, de ez mégsem tetszett. Csak hogy legyen egy kakukktojás is ;)

RichardDiNozzo - 2013. 09. 27. 20:58

most sikerült megnézni, sajnos nem tetszett… kicsit azért volt elvárás, hogy legyen poén, akció, stb… engem megvesznek kilóra a szuperhősös filmek, főleg RDJ, de ez most nem sikeredett nekem jóra… majd az évad végén ledarálom, adok egy ilyen esélyt, hátha hátha

Zsóti - 2013. 09. 27. 21:05

Na végig néztem én is, sztem jó ha 5/10, kicsit paródiának tűnik itt-ott sajnos, ami meg jó jelenet lenne azt elkapkodják. Lehet, hogy jobb lesz, de eddig az Alphas-nál mindenképpen gyengébb.

Neoprimitiv - 2013. 09. 27. 22:13

@Marcipáncica: nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar.

Nem azt mondtam, hogy ha valaki nem ismeri a képregényes alapokat, akkor annak tetszeni fog, csak azt, hogy aki ismeri, annak nagyobb eséllyel fog nem tetszeni. Ettől még lehetne a sorozat önmagában olyan szar, hogy senkinek sem tetszik.

Brynden Rivers - 2013. 09. 27. 22:47

Az Avengers-mozifilmekről tényleg pozitívan nyilatkoznak még a legsznobabb kritikusok is, messze jobb volt mint 5/10. Az értelmes párbeszédek, a jó karakterközi interakciók, a humor, a szerethetőség miatt.
És ha az a film nem látványos, akkor nem tudom mi AZ (Nolan filmjein kívül)

De pont Clark Gregg (Coulson) és Cobie Smulders (Maria Hill) a film leggyengébb pontjai. Nem jó színészek, nulla a mimikájuk.

És pont a gyenge színészek miatt a Whedon-recept most nem működött, a párbeszédek megdöccentek, a karaktereknek nincs nagyon egyedi arca (lásd Mark Ruffalo, Robert Downey Jr.) – és ez nem pénzkérdés!

Brett Dalton (Grant Ward), Chloe Bennet (Skye) talán megmentik a sorozatot, de félek hogy nem.

SPOILER?

Hehe, ő lesz a törékeny női gyilkológép? :)
“Maria Hill – Had a Life Model Decoy during her tenure as the Director of S.H.I.E.L.D.”

tubi_ca - 2013. 09. 27. 22:50

Őszintén megvallva egy darabot sem láttam az utóbbi időben kijött Marveles filmekből, így ültem neki a pilotnak. És kissé bosszantott is ez a szitu, mivel, ahogy így olvasom a kommenteket, WTF-nek kellett volna lennie Coulson belépőjének, de mivel azt sem tudtam ki ő, így nem ütött túl nagyot. Viszont ezen felbuzdulva gondoltam pótlom ilyen természetű hiányosságaimat. Az egyetlen kérésem az lenne, hogy valami jó szándékú ember, aki képben van írja le nekem, hogy mi az, amit meg kell néznem, és milyen sorrendben, ahhoz hogy képben legyek a sztori kikacsintós poénjaival. Előre is köszi!

Llew - 2013. 09. 27. 23:26
Dave - 2013. 09. 28. 02:48

tubi_ca:
1. Vasember (2008)
2. A hihetetlen Hulk (2008)
3. Vasember 2 (2010)
4. Thor (2011)
5. Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (2011)
6. Bosszúállók (2012)
7. Vasember 3 (2013)

Egyelőre ennyi. :)

De most novemberben jön a Thor 2, meg jövő tavasszal az Amerika Kapitány 2 és még sorolhatnám, mert sok be van rendelve…

laza_kivi - 2013. 09. 28. 08:02

@Neoprimitiv
Mondjuk ezt nem tudtam, annyira ott nem néztem utána, köszi. :) Csak kíváncsi voltam, hogy aki szintén játszott vele, annak is eszébe jutott. :) Mert nem azt mondom, hogy ugyanolyan volt, csakhogy az ugrott be. :)

Neoprimitiv - 2013. 09. 28. 08:25

@laza_kivi: az ötletadó:

http://en.wikipedia.org/wiki/XM8_rifle

kogitoast - 2013. 09. 28. 10:06

Én nagyon vártam ezt a sorozatot, szeretem is a szuperhősös dolgokat, meg a Marvelt jónak is tartottam a pilotot, olyan 7-et adnék rá.

Ami engem zavart az Coulson volt, mondom ezt úgy, hogy a filmekben egyik kedvencem. Nekem valahogy nem volt Coulsonos, mintha kicsit még mindig Tahitin lenne. Vagy pont, hogy nem is Coulson. Nem tudom, ott valami nálam nem volt rendben.

J. Agust Richardsnak nagyon örültem, rég láttam. :) Ming-Na meg pontosan az a színész, akinek a karakterét a SGU-ben legjobban utáltam, de az a karakternek szólt, itt másmilyen lesz szóval kiváncsian várom. (Remélem másmilyen lesz.)

Az utalások is jók voltak, bár néhol erőltetettek, Coulson sötétből előbukkanását is annak érzékeltem. Maga a légköre, hogy ez akkor most az MCU-ban fog játszódni, félig megvolt, úgy a felétől volt meg a feelingje.

Ui: És valahogy az igazságszérumos résznél nekem valahogy beugrott, hogy ez hogy nézne ki Archerben, nemrég daráltam le, szóval még az ügynökös hangulatban is benne vagyok. :)

tubi_ca - 2013. 09. 28. 10:13

Dave, hálás köszönet! Ma este el is kezdek törleszteni! ツ

szamoca - 2013. 09. 28. 10:45

Nem volt elvárásom, ezért nekem tetszett, ez pont a majd meglátjuk kategória. Felvezetésnek jó volt. Coulson belépője szerintem csak azért nem volt wtf, mert a promóképeken is szinte mindenhol ott volt (keresni sem kellett őket, egyszerűen a hype miatt nem lehetett kikerülni). Ha eltitkolják a szereplését, akkor igen, de így? Szóval én még maradok, ha csak popcorn lesz, akkor az lesz.

Trash - 2013. 09. 28. 11:19

Nekem tetszett. Kiváncsi vagyok a folytatásra.

bulek - 2013. 09. 28. 14:54

Nekem tetszett az első rész.
Olvasgatva a kommenteket Coulson “feltámadásáról”, az a véleményem, hogy a Bosszúállókban nem hal meg, csak Fury használja fel a halálhírét! A filmben Furynak meg is jegyzi Hill ügynök, hogy lehet véres a Thor-kártya, hisz azt Coulson a fiókjábn tartotta? Erre Fury azt mondta, hogy kell egy kis motiváció.

winnie - 2013. 09. 28. 15:05

ott meghalt, hiszen a sorozat miatt támasztották fel, de ha csak ennyi lenne a dolog, akkor nem lenne a pilotban a rejtélyes utalás tahitire.

laza_kivi - 2013. 09. 28. 15:53

@Neoprimitiv
Köszi. :)Nemsemmi.

Hunnenkoenig - 2013. 09. 28. 16:34

kéne, csak nekem sem az igazi a tudásom a témában

Az latszik.
Mert akkor tudnad, hogy mekkora marhasagot irtal.

$20-$30.000 az NAAAAGY különbseg.

Sok 30 ezert kitesz nehany milliot.

Az amerikai költsegveteseket nem ismerem, de az europai filmgyartasban bizony sokszor heti €50 euroval akarjak lejebb nyomni a gazsimat, hogy sporoljanak.

Nem hiszem, hogy amerikaban barmelyik gyartasvezetö azt mondana, hogy “persze bela, igaz csak egy mellekszereplö vagy, de adok neked 30k-val többet, mert tök mindegy, hogy a reszt 100 ezerböl, vagy 100 milliobol csinaljuk meg, a studionak annyi a penze mint a redva.”

Ezt te sem gondolod komolyan, igaz?
Ha mindegy lenne, akkor minden sorozatna annyi penzt köktenenek, amennyit akarnak es nem kene költsegvetest szamolni, illetve ahhoz tartani magukat a kreativoknak.

winnie - 2013. 09. 28. 16:56

azért nálad az amerikai sorozatok tekintetében sokkal jobb, legalább egy teljes könyvesolcnyival:) nyilván tapasztalatod sokkal több van, de azért az elméleti sem lenézendő, és sok minden más hollywood és európa között.

“$20-$30.000 az NAAAAGY különbseg”

természetesen ez minimális különbség. nem arról van szó, hogy ez kevés pénz. hanem arról egy epizód kerül 3,5 millió dollárba, vagyis ez még annak 1%-a sem.

a költségvetések szigorúak, de egy pilot esetében epizódonkéntiek, nem szezonra szólóak. a lényeg, hogy ha az lett volna a cél, hogy nagyobb név legyen benne, akkor nem okozott volna gondot kigazdálkodni, hiszen ez előzetes költésnek számított volna, kalkulálhatónak, márpedig az ilyen rugalmas költségeket egyrészt tudják a licencdíjból is fedezni (a pilotoknál jellemző módon a licencdíj jóval magasabb a büdzsénél – nagyobb mértékben, mint egy közbülső évadban, a mozgástér is nagyobb), ha nagyon megszorulnának, de egész egyszerűen meg tudják tenni azzal is, ha másfél vendégszereplővel kevesebbet írnak a sztoriba, vagy nem licencelnek egy dalt.

DJackson - 2013. 09. 28. 20:15

Pont ma néztem újra az Avengerst, és ott Fury azt mondta Hillnek, hogy “Coulson is down”. Katonai nyelven ez csak harcképtelenséget jelent, nem feltétlen halált. Amikor Fury felállt mellőle egy orvosi csapat ért hozzájuk és elkezdtek Coulsonnal foglalkozni. Loki hátbaszúrta a jogarral, de elég sokáig bírta utána, szóval nem lehetett olyan nagyon halálos a sérülése. Az is lehet, hogy csak elájult. Bár valószínűbb, hogy élet és halál között lehetett aztán valamilyen kísérleti alien techel visszahozták, és most amolyan labrat kísérlet.

Epizód költségvetésekről meg itt egy szép lista. Azok alapján amiket eddig olvastam megbízhatónak tűnik.
http://www.imdb.com/list/JASuKhDxT3c/
http://www.yourtv.com.au/slideshow/179993/the-most-expensive-tv-series-ever-made.slideshow
Azt pl. biztosan tudni a készítőktől, hogy annó az SG1, SGA 2 millióból (pilot 5 ből), SGU 3-ból gazdálkodott. Az Agents of SHIELD viszont országos TV-n megy minimum 5 millió $-ból. A pilot könnyen lehetett 10 fölött is.

khaos - 2013. 09. 28. 20:37

kicsit többet vártam a pilottól,de szeretem a világot szal kitartok úgyis
kíváncsi vagyok képregényes megoldása lesz e coulson létének vagy kitalálnak vmi egyedi megoldást
a repülő lola a végén sok volt kicsit

amit egyébként várok,sok kisebb hős feltűnése akik am is egy B csapatot alkotnak,és 1-1 részben esetleg besegítenek vagy jó útra téríti őket a shield
mondjuk pont ezért (meg a félrevezető trailer miatt) már ebben a részben is azt hittem powerman (luke cage) lesz a néger csávó,aztán mégse

winnie - 2013. 09. 28. 21:10

DJackson: a sleepy hollow pilotjában lefejezik az egyik rendőrt és beszól a társa a központba, hogy “officer down” – ez eleve nem jelent semmit, másrészt pedig nyilván nem részleteznek semmit, ha nem tudják.

ha nem lett volna sorozat, nyilván nem élesztik fel, de így remek alkalom nyílt rá.

a listák sajnos bulvárlisták, azokkal nem érdemes foglalkozni, valójában egy sorozatnál sem kötik senki orrára, hogy mennyibe kerül, viszont a nem országos sorozatoknál, ahol nem részenkénti berendelés van, hanem évadonkénti, plusz a nem amerikában forgatottaknál, ott könnyebben kikerül a költségvetés.

a shield költségvetése nincs olyan magas, a pilot viszont valóban 10 millió volt.

winnie - 2013. 09. 28. 21:11

khaos: nekem is, pedig pont a repülés az, amibe nem lehet belekötni:) már elég régóta adott volt. http://i.imgur.com/qPXg0Xy.jpg

Dark Energy - 2013. 09. 28. 21:53

Nem volt rossz, de nem rántott be igazán. Pár rész esélyt még adok neki.

Wolverine - 2013. 09. 28. 22:15

khaos: a repülő autó speciel autentikus SHIELD-eszköz, és amint az Iron Man-mozifilmekből kiderült, Howard Stark építette őket (a jelek szerint később tökéletesítette az I: Stark Expón bemutatott verziót…).

ALDO - 2013. 09. 28. 22:56

A párizsi jelentnél azt hittem, hogy Ward lesz a főszereplő és valami látványosabb sorozatot kapunk, amiben az akció dominál.
Ehelyett a csajjal szenvedtek egy órát, aki a laptoppal többet tud, mint a csili-vili szuper titkos és felszerelt ügynökség.
Nagy jó indulattal közepes az egész sztori és a karakterek is. Talán 3-4 rész esélyt adok neki, de ezzel sem tervezek hosszú távra.

Malachi - 2013. 09. 29. 09:04

ez a Coulson téma érdekes, akkor csak nekem esett le úgy, hogy valami egészen durvát műveltek vele? annyit tudunk, hogy tudja, hogy Loki lebökte, és azt hiszi, Tahitin pihente ki a sérülést. ugye? de ebből simán következhet, hogy valóban meghalt, és ki tudja, talán egy robotot faragtak belőle, vagy akármit, a lényeg, hogy “soha nem tudhatja meg” mi történt valójában, hogyan hozták vissza.

ja, az “officer down” az leginkább halált jelent, ha sérült, azt én úgy tudom injurednek jelentik, és kérik is a mentőt hozzá azonnal.

Neoprimitiv - 2013. 09. 29. 09:28

@Malachi: nem, az “officer down” annyit jelent, hogy harcképtelenné sérült. Lehet halott, lehet öntudatlan, lehet egyszerűen csak több sebből vérző, bármi. Mentőt pedig mindig hívnak, mert a rendőrnek nem feladata a sérülés súlyosságát minősíteni. (Még a Sleepy Hollow-ban szereplő lefejezett rendőre is akkortól halott hivatalosan, amikor a mentős annak nyilvánítja – ez a szabály.) Ráadásul az esetek jelentős részében még ott vannak a támadók is, és azokkal kell foglalkozzon.

Malachi - 2013. 09. 29. 11:59

értem, köszi!

jim455 - 2013. 09. 30. 13:19

Durva, hogy valakiknek mennyire bejött, évek óta legjobb pilot? Ez egy semmi volt számomra, pedig én szeretem a superhero filmeket. Mondjuk kb. ezt vártam, de még azt így is csalódtam. Nyomozgatás nulla karakterekkel, mégcsak a hangulat sincs meg. Ja és ez a legdrágább pilot? Mert még csak látványos se nagyon volt. Késõbb meg akkor még ennyire se lesz. Áhh..

Dark Lion - 2013. 10. 01. 13:15

Dregnarr1: Itt beszél a zenéről. Szerintem fantasztikus lett. Eddig üti nálam a TWD zenéjét. Már várom, hogy kiadják. :D http://www.youtube.com/watch?v=1rg0Qa3pOFo

wondorog - 2013. 10. 02. 12:26

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megjelenik Fury is, hacsak néhány másodpercre. Egy hajszállal egyébként jobban tetszett a 2. rész, Ming-Na-t is egyre jobban megkedvelem, mint May-t, pedig nem igazán szeretem a színésznőt (a SGU-ban nagyon irritált, még ha a földi részei kicsit kedvelhetőbbé tették is).

szamoca - 2013. 10. 02. 12:35

Hát én ettől egy picit többet vártam…Nem volt rossz, de még mindig felvezetésnek érzem. Oké, a csapatnak össze kell rázódnia, ez pipa. De valami mégis hiányzott. Fury persze tetszett.
Mit mondott pontosan Coulson a végén? :)

sehrezad - 2013. 10. 02. 13:26

Ez teljesen rendben van a műfajában – tudja, amit tudnia kell, többet (pl. Heroes s01) meg nem érdemes várni tőle, könnyed, de jó ez így.

DarkEagle - 2013. 10. 02. 16:03

Nem értem miért vár mindenki tőle egy mozi verziót amikor ez sorozat. Sokkal jobban fel lesz építve mint egy film. De ehhez idő kell az évad végére fejem merem tenni rá hogy elérünk oda ahova nagyjából akarnak a Whedonék. Az meg külön királyság hogy a filmből már 3 embert is áthoztak. jó persze az igazi sztárok valószínűleg nem lesznek tovább a sorozatban mint 4-5 perc vagy még annyi sem. De ez akkor is hatalmas pluszt jelent mert tuti hogy nem kevés összeget kapnak még egy 2 perces jelenlétért is. És látszik hogy a készítők ki akarják szolgálni a közönséget különben nem hoznák be őket. Egyébként az is látszik hogy jó előre ki van gondolva mit merre hogyan akarnak ezért tűnik lassúnak a tempó néhány embernek.

korum - 2013. 10. 02. 16:22

Nekem bejön ez a gátlástalan fanservice :)

Llew - 2013. 10. 02. 21:28

Nem tudom. Tetszik mert szórakoztató, jópofa, akciódús, de valahogy mégis hiány érzetem van. Kicsit azért többet várnék tőle. Fury jó volt, remélem lesz még.

szamoca
Fury mondja Coulsonnak, hogy úgy akarja viszontlátni a gépet, ahogy átadta, szóval az XY ne változtasson rajta, pl. egy akváriummal. Erre hívja Coulson XY-t, hogy le kell fújniuk az akváriumot (“we gonna have to kill the fishtank”). Szóval Fury példája telitalálat volt.

Potter - 2013. 10. 02. 22:24

Hat Fury megjelenese azert nagyot dobott az egeszen.

Neoprimitiv - 2013. 10. 02. 22:24

@Llew: ja, mintha valahonnan ismerné az embereit (meg a gyengéiket) :D

Llew - 2013. 10. 02. 22:48

Neo
elvégre kém, vagy mi a szösz
(tudom, olyan kis pihe…:))

jky - 2013. 10. 03. 11:17

Második rész (is) full klisé, gagyi és a 2 óvodás kicseszettül idegesítő volt. Na még 1 rész esélyt kap talán, de 99%, hogy ez ilyen marad…

Shyllard - 2013. 10. 03. 13:07

Nálam a 2. rész már nagyon adta, iszonyatosan élveztem az egészet annak ellenére, hogy klisés volt meg minden. Jól megcsinálták ezt, nomeg a végén lévő plusz jelenet mindent vitt :D

Nikki - 2013. 10. 03. 18:00

Második rész után: kiszámítható, klisés, nem működik. Részemről kasza.

Piemaker - 2013. 10. 03. 22:02

Én jobban élveztem a második részt,mint a pilotot.
Harmadik-negyedik rész után döntök,de ha legalább ezt a szintet hozza ezután is akkor maradok.

Tyberius - 2013. 10. 04. 00:17

Hm… úgy döntöttem, hogy ezt a sorozatot a helyén kell kezelni. Abszolút nem komolyan vehető, fun az egész. Nemtom nekem olyan érzésem van így a második rész végén, mint mondjuk egy supnat vagy egy arrow rész után. Agykikapcsolás, 40 perc gondolkodást nem igénylő szórakozás. Majd néhány rész múlva látom, hogy mi lesz a sorsa, mert ugye az ember telítődik idővel, és hát van egy 9-dik évében járó supnat, egy másod éves Arrow, nem biztos, hogy három ilyen zéró intelligenciás sorozat hosszú távon megfér a palettán.
De pár részig még maradok…

lazi - 2013. 10. 04. 00:23

Nekem nagyon bejön ez a sorozat, nagy pacsi h megjelent Sherbatsky meg Fury egy jelenet erejéig, remélem hasonlóak lesznek még. Tetszenek a kütyük, a visszautalások a filmekre és képregényekre,Coulson hideg de szorakoztató profizmusa.Az hogy nincs egy nagy hűdenagy mondanivaló szerintem érthető, mert a filmek és a képregények se azok ahol ilyesmire lehet számitani, erre az univezumra nem kell több, az idő meg eldönti hogy működik e.

Benjy - 2013. 10. 04. 20:07

Sejtettem hogy múltkor a kapkodás meg a zsúfoltság volt a gond, mert ez már csont nélkül bejött. Persze csak akkor ha nem penge párbeszédeket meg végtelen realizmust várok, szimplán csak azt hogy szórakoztasson.

Desmond Wallace - 2013. 10. 04. 21:04

Eddig nem nagy szám a sorozat, de a karakterek nem rosszak, így még maradok.

VDani - 2013. 10. 04. 21:49

Az utolsó 7 kommenttel tökéletesen egyet tudok érteni, a Marvel-mozik sem a mondanivalójuk miatt lettek sikeresek, hanem mert van benne akció és látvány, egy érdekes univerzumba helyezve. nem is szabad tőle többet várni.

DarkEagle - 2013. 10. 05. 15:55

Ez az új rész nem volt olyan jó mint az 1. pedig itt még Fury is belépett a képe lehet hogy pont emiatt volt erőltetett is. De egyébként semmi bajom vele. Nagy valószínűséggel maradok évad végéig mert nem rossz ez de nem szól mindenkinek ennyi. Ami nem feltétlen baj ha meglesz egyedül akkor végére még kult sori is lehet belőle. Remélhetőleg azért többet fognak kihozni belőle. Most már az új csaj is gyanús lett szóval több szálon is futunk.

Dark Lion - 2013. 10. 05. 23:44

Semmi baj nem volt ezzel a résszel. Oké, ellőtték itt az elején már a repülőgép zuhanását, de szerintem teljesen korrekt. Első epizódoktól nem is várok többet.

Anthonz - 2013. 10. 06. 11:41

Na megnéztem az 1-2 részt, nekem kifejezetten tetszik. Bírom, hogy nem akarják komolyan venni, van benne egy fajta lazaság, a humorát kajálom, eyecandy van bőven, mi kell még?
Már alapjában véve a Nashvilles csaj miatt nézném szó nélkül :)
Egyébként a fanyalgók mire számítottak, hogy Thor, az X-ek, meg Póki mellékállásban fognak akciózni a tv sorozatban, és minden rész egy mozifilmmel fog felérni?

szamoca - 2013. 10. 06. 14:09

@Llew: köszi szépen! :)
valószínűleg többet hallottam bele, mint ami volt

Question - 2013. 10. 07. 13:00

Ez nekem 1 gagyi sorozat. Nem egyszerűen nem tetszik, de a forgatókönyv alapján nem értem, hogy ezt hogy gondolták. Nem voltak túlzott elvárásaim,nem vártam a képsorokon hömpölygő CGI-t, és C listás ellenfeleknél elittebb kategóriát. Sajnos ez az egész annyira része egy lélegző marvel univerzumnak, hogy valószínűleg kaptak egy listát, olyan szavakkal, mint Hidra, Gamma sugárzás, Thor pörölye, Extremis, és ezeket be kellett pattintaniuk. Ez így a szánalom kategória.

A SHIELD a jellegéből és a Marvel univerzum témagazdagsága alapján kaphatnánk egy Fringe, Odaát, X-Akták, Elveszett Ereklyék Fosztogatói, Mission: Impossible stb hibridet, ami alacsony költségvetésből is olyan intenzív, hogy az elsőtől az utolsó percekig füligérő szájjal nézzük mit alakítanak, majd remegve várjuk a kövi hetet.

Az első két rész szomorú valósága viszont az, hogy a pilotra jutott egy olyan arc, akinek ugyan van neve, de ő a ZS100 kategóriát képviseli.
A rejtélyek nyögvenyelősek lesznek, ebben a második részben is eléggé alibi volt, Hidra lézer, milyen érdekes :-/ Majd kilövik, mert veszélyes, igaz, hogy épp most vannak túl egy földönkívüli invázión,és egy ahhoz hasonló helyzetben egy hordozható ágyú még jól jöhet.
És ez csak az alapsztory, amin sokat javítana a csapat interakciója, ami nincs. Csak néhány nagyon szélsőségesen eltúlzott jellemvonásokkal eljátszott sablonkarakter.

Csilla0422 - 2013. 10. 07. 15:19

Nagyon vártam ezt a sorozatot, de eddig nem azt kaptam, amire számítottam. Két részen keresztül még édesnek is mondanám a filmes utalásokat, de hosszú távon ez nagyon kevés lesz.
Coulson semmilyen, a laborosok egyenlőre súlytalanok, bár Simmons pozitív irányba mozdult. Skye és Ward ok. Aki kimondottan jó May, Ming-Na Wen hihetetlenül jól nyomja a figurát.
Még 2-3 rész és ha nem változik jegelem rosszabb időkre.

figo! - 2013. 10. 08. 22:00

ez harmatgyenge, 2 rész után kasza..

zolij - 2013. 10. 09. 11:04

a 3. rész egész jó volt, az angolok sem voltak idegesítőek, no meg Skye medencés jelenete:)

m1cZ - 2013. 10. 09. 16:02

Nekem továbbra is bejön… sokan ott követik el hibaként szerintem hogy nyomozós sorozatot várnak… ez nem az.. kb olyan mintha egy marvel rajzfilmet (Avengers Assemble, Avengers Earth’s Mighetiest Heroes)tettek volna élőszereplőssé és a shield ügynökökről szól… ennyi könnyed szórakozás nem több nem kevesebb…
Ez a rész most pl. egy jó kis origin story volt egy karakternek aki később visszatér (lsd. utolsó jelenet)

Cápi - 2013. 10. 09. 16:15

Most akkor… ez is ilyen szuperhősös téma?

Llew - 2013. 10. 09. 19:26

Szomorú vagyok, de érik a kasza. Nem azért, mert romlik, hisz tartja az erős közepes szintet, de mindezt erőlködve, hangulat nélkül.
A probléma megoldós, ide-oda menős felépítés alapján talán a Human Targethez tudnám leginkább hasonlítani, de amíg az könnyedén, humorral tette, addig itt mindez hiányzik.

wondorog - 2013. 10. 09. 22:38

Továbbra is tetszett, könnyed popcorn sorozat. Bár a cliffhanger annyira messziről sejthető volt…

Neoprimitiv - 2013. 10. 09. 23:30

Ms Skye egészen Kate Upton-os rezgéseket tud produkálni vizes ruhában futva, ez pozitívum. Nem tudom, hogy a Microsoft vagy a Google szponzorálja a sorozatot, esetleg a Samsung, de a Siri oltás is jó volt.

A többi viszont…

TJ - 2013. 10. 09. 23:44

Hát… továbbra is gagyi. 10-12-éveseknek elmegy, szódával. Kiszámítható, semmi hangulata sincs. Adok neki még egy-két hetet, de nagyon érik a kasza.

Polgb - 2013. 10. 10. 10:33

Skye egyre jobban néz ki.

Valaki megtudja mondani kinek az eredet story-át láttuk épp?

Badamm - 2013. 10. 10. 12:48

@Polgb: Graviton eredettörténete volt. Egy kevésbé ismert szupergonosz, aki a gravitációt képes irányítani.

Polgb - 2013. 10. 10. 21:03

@Badamm: köszönöm, bár közbe megtaláltam. Elég érdekes lesz ha a csapatnak egyedül kell küzdenie ellene, ha csak le nem gyengítik.

“Hall’s single most ambitious display of power was when he held almost every Marvel hero in stasis, including the whole Fantastic Four, some of the X-Men and such physical powerhouses as Thor, Hercules, the Hulk and Namor, and began using his powers to try reshaping the Earth in his image” – Wiki

Nem angolosoknak: egyszer majdnem az egész marvel bagázst ‘lebénította’, olyan nagyágyúkat is mint a Fantasztikus Négyes, néhány X-men, Thor, Hercules, Hulk és Namor.

Balika88 - 2013. 10. 11. 17:12

Nekem is az a véleményem hogy eddig eléggé gyengusz…Egyedüli pozitívum Skye! :D
Az utolsó rész vége (3),talán hozhat egy kis változást 1 főgonosz megjelenésével. Meglátjuk…egyelőre közel áll nálam ahhoz hogy elrakjam télire..

Leon - 2013. 10. 11. 18:23

Szerintem Joss Whedon megint zseniálisat alkotott. :) Ez egy képregény. A dialógusok, a dramaturgia mind úgy van megcsinálva , hogy átjöjjön a sztori akkor is, ha egy a filmből screnelt képkockában lévő buborékba írják. :)

Neoprimitiv - 2013. 10. 11. 18:43

@Leon: azt hiszem ez nézőpont kérdése, mármint hogy ez jó vagy rossz. Úgy gondolom, hogy egy filmnyi időtartamban elmegy, de ha 22 órában annyi tartalom és mondanivaló lesz, amennyi szövegbuborékokba belefér, akkor az nekem pl. nagyon kevés lesz.

Egyébként egyetértünk, szerintem is képregény szintre van lebutítva a sorozat – aki ezt várta és igényli annak bejön, aki egy kicsit mást, többet várt egy másik műfajtól, annak meg nem.

Leon - 2013. 10. 11. 19:32

@Neo.: Mindenesetre az érdekes, hogy a kommentek alapján pont a képregényeseknek nem jön be.

Neoprimitiv - 2013. 10. 11. 22:12

@Leon: nem szükségszerűen a Marvel univerzum konkrét elmeinek a rajongóira gondoltam, hanem általánosabban.

szpojleres mókus - 2013. 10. 12. 15:00

Borzalmasan gagyi. Amennyiben kivennék a nevéből a shield és a marvel nevet, na meg nem Wheldon csinálná hanem Veldon, akkor szerintme nullás nézetség mellett már régesrég cancelelték volna.

Benjy - 2013. 10. 12. 19:12

3 rész után még mindig maradok, mert kikapcsol és szórakoztat ebben a 42-3 percben,de valóban egyre zavaróbb a hangulat hiánya, kissé sótlan az egész.

sehrezad - 2013. 10. 13. 16:47

Továbbra is tartom, hogy műfajában ez o.k.

DarkEagle - 2013. 10. 13. 19:23

Nem rég valahol valaki említette, hogy anno a Buffy 1. évada is elég gyatra volt aztán nézzük meg most hova nőtte ki magát. Szóval ja. Ha itt is így lesz akkor nem fogok panaszkodni az tuti.

A. - 2013. 10. 13. 19:34

a Dollhouse is borzasztó volt kezdetben, de a vége felé néha egész jól összeszedte magát

winnie - 2013. 10. 13. 21:31

“Továbbra is tartom, hogy műfajában ez o.k.”

az a baj, hogy ezzel azt mondod, hogy egyébként nem:)

winnie - 2013. 10. 13. 21:33

a, darkeagle: de ettől még sokkal több olyan sorozat van, ami rossz az elején és rossz utána is:) (ráadásul azokban benne volt whedon, ezekben meg már nincs.)

lehet, hogy jó lesz, szó se róla, én is nézem meg, sőt, nem is keresek kifogásokat, mert akkora baj nincs vele, de ha az ember tud nézni egy jó sorozatot és egy rosszat, ami lehet, hogy jó lesz, akkor az előbbit választja, szerintem. (illetve akkor más rosszat is lehetne nézni.)

sehrezad - 2013. 10. 13. 23:59

winnie: Természetesen, egyébként vannak magasabb nívójú, összetettebb, jobb játékokat felmutató stb. sorozatok. Mint ahogy egyébként a Bosszúállók sem a kedvenc filmem mind közül. De mégsem mondhatom, hogy nem volt egyik vagy másik szórakoztató :) Azt a típusú szórakozási vágyat szerintem ez a sorozat viszonylag jól kielégíti (legalábbis nálam), amit ez a műfaj hivatott kielégíteni. De azért nem állítom, hogy nem tudnék elképzelni még színvonal-emelkedést…

A. - 2013. 10. 14. 13:37

winnie: igen én is csak whedon miatt írtam, nem pedig általánosságban példálóztam (én úgy veszem magamban, hogy ő ebben is “benne van”). Amúgy ezzel csak magamat győzködöm, mert nekem sem tetszik. De talán majd…

aky - 2013. 10. 14. 21:55

na mármost lenne egy kérdésem, ez a Graviton= Magnetóval a X-menből, ha jól emlékszem neki is hasonló tulajdonságia voltak.
Amúgy meg nekem ez a sorozat nagyon hasonlít az új Knight Riderre, valahogy a hangulat, a heti ugyek, hasonló felvételek, lehet csak nekem volt hasonló.
Jaj és a végére még valmit Skye többször ugorjon a medencébe…

Tibo - 2013. 10. 14. 23:09

Nekem mind a 3 rész tetszett. Szerintem is kifogja forrni magát. Én végig maradok az évadra.

Wolverine - 2013. 10. 14. 23:50

aky: nem, semmi közük egymáshoz. Magneto a mágnességet uralja, Graviton a gravitációt tudja manipulálni.

aky - 2013. 10. 15. 00:50

Wolverine: köszönöm a felvilágosítást, én csak a 3ik részben hallottak alapján próbáltam meg összerakni a képet, hogy eléggé hasonló képeségeik lehetnek,ezért is gondoltam, hogy egy és ugyanaz…

Kashim - 2013. 10. 16. 19:35

Seduce him.
:DD

leila - 2013. 10. 16. 21:21

Ez most jó volt, tetszett. A humor miatt aggódók is megkapták a kellő mennyiséget.

gisss - 2013. 10. 16. 21:39

A 2. és 3. rész miatt aggódtam, de ez a 4. kifejezetten tetszett. Már nem karakter építésre ment a játék, legalábbis nem olyan hangsúlyosan, a sztori is több helyszínen játszódott, változatosabb volt mint pl a 2. rész, a legfontosabb pedig, végre volt egy kis buffy/firefly benyomás, erőlködés nélkül. Úgy néz ki sztori szinten a következő rész is jófélének ígérkezik, tehát bizakodok:)

Tibo - 2013. 10. 17. 12:14

még nem láttam a 4. részt de ma vagy holnap megnézem.

Tibo - 2013. 10. 19. 12:54

Tetszett a 4. rész, jó lett, a nő a végén emlékeztetett Nick Furyra. :D Heti város lett ez a sorozat is :)

Tyberius - 2013. 10. 21. 09:39

Noh, hát az a helyzet, hogy érik a harmadik idei kaszám. Hostages másfél rész után ment a kukába, a The Blacklist valahol a negyedik rész felénél és sanszos, hogy ez lesz a harmadik. Bár még jönnek ilyen Dracula meg Almost Human címek (utóbbi remélem jó lesz), illetve a Sleepy Hollow se az a bitang erős valami (kicsit a Fringe jut róla eszembe, lehet csak a készítők miatt), de valahogy egyre kevésbé tetszik a Marvel sorozat.
Buta egy sorozat, és nem feltétlen a szerethető szinten. A hacker csajon kívül nem igazán találtam értelmes karaktert, illetve még May néha harcos karaktere egész elviselhető, de a izomcsóka irritál, a gyíkok idegesítőek, Colson meg, ő se az igazi. Az átívelő szál a titkos enemyvel pedig túl lassan van csepegtetve, hogy fenntartsa az érdeklődésem. Nemtom, hogy 1 vagy két rész van e még benne, mielőtt kasza lesz.

Piemaker - 2013. 10. 21. 19:41

4. rész után én kiszállok.
Akartam szeretni de nem megy.

korum - 2013. 10. 21. 21:18

Nekem bejött. Az egyetlen sorozat, amit rögtön nézek, amint kijött az új rész.

Crias - 2013. 10. 22. 19:08

huhu Graviton! :)

megnézném egy avengers filmben mint főellenséget :)

Kb Hulk meg Thor van vele partiban, ha minden igaz Hulk tudta csak leteríteni nagy nehezen.

Llew - 2013. 10. 23. 11:43

Rég volt az IM3, de ott a főgenyónál, meg a jobbkezénél nem oldották már meg ezt a felrobbanós problémát?
Kicsit uncsi, hogy abból csináltak itt átívelő szálat. Plusz mi lesz ha a rosszak tényleg elérik a céljukat. Vasember alig bírt felülkerekedni a szuperkatonákon, akkor ezek a kamaszok majd, hogy rendezik le őket?

eperdémon - 2013. 10. 23. 19:24

Llew: biztos, hogy a sorozat az IM3 után játszódik? Nem lehet, hogy amit a sorozatban látunk, az vezet az IM3-as eseményekhez?

Llew - 2013. 10. 23. 20:02

Coulson a pilotban már ismerte az Extremis szérumot, az pedig csak az IM3-ban került napvilágra Tony által.

Tiger27 - 2013. 10. 23. 20:48

Nekem is a 4. rész után kasza. Próbáltam szeretni de nem ment. Tök érdektelen karakterek, számomra unalmas történet, nem tudok miért izgulni az egészen. Nagyon gyenge, szerintem mindenki sokkal többet várt. Acapulco akciócsoport 2 kb…

m1cZ - 2013. 10. 23. 21:34

Llew: itt nem pont az extremissel van a gond, hanem azzal hogy ebben a cuccban van egy kis extremis, egy kis gamma sugárzás, egy kis super-soldier, egy kis idegen technológia… szóval minden eddigi keveréke ami eléggé instabil és így mindig (egyenlőre) a felhasználó számára.. ami láthatólag abban nyilvánul meg hogy az extremis rész felrobban

Llew - 2013. 10. 23. 22:32

m1cZ
az extremisnek magában is az volt a baja, vagy az szándékos volt a merényleteknél az IM3-ban?

Polgb - 2013. 10. 23. 23:54

Az extremisnek van az a baja, hogy felrobban, de azt meg Tony megoldotta az IM3 végén (Peppert meggyógyította). Bár lehet h itt a roszfiúk még a régi szérumot szerezték meg.

zolij - 2013. 10. 24. 00:23

@Llew a robbanás nem volt szándékos, a merényletekkel pont az extremist álcázták

Llew - 2013. 10. 24. 10:03

zolij
nem egészen, pont az volt az extremisben a pláne a merényleteknél, hogy nem tudták azonosítani a merénylőt és a robbanószert

VvD - 2013. 10. 24. 12:24

Ez most elég jó rész volt. Úgy érzem végre kezd lendületet kapni a sorozat. Skye meg imádni való természetesen.

zolij - 2013. 10. 24. 14:18

@Llew ez igaz, de akkor is álcázáshoz használták:) A legelső robbanásnál (amit aztán Stark vizsgált a kisköcsöggel) még nem volt Mandarin, utána jött létre az egész mozgalom. Plusz a kínai mozis robbantásnál (ahol Happy megsérül) a kopasz csávó eléggé meglepődött a robbanáson, utána kerestek valamit, amit illeszteni lehet a robbantás sorozatba (ez lett a kínai mozi) és már forgatták is a videót.

Crias - 2013. 10. 24. 19:18

Nekem meg ez a rész odázta el a kaszát, itt már annyira nem unatkoztam mint a többi részen, még elnézegetem ezt a sorit szerintem, de nem az a hüde jó sorozat az biztos

disfear - 2013. 10. 27. 12:55

Még egy régebbi komment említette, hogy az a baj, hogy nagyon tévésen néz ki, szemben pl. a nem tévésen kinéző sorozatokkal (breaking bad, killing, etc) Oké, rendben ezek kábelesek, és nyilván több a pénz, de nagyon ne feledjük: ez az ABC, és ez egy “sima” akció-sorozat, ahol nem fognak bravűrködni azzal, hogy akkor eredeti operatőri, világítási, vágási megoldásokkal teszik életszerűvé a jeleneteket (pl.: kézikamerázás, több közeli hogy ne látszódjon a ratyi díszlet stb) hanem úgy forgatják le mintha egy film lenne (sorozatos plánokkal persze).

Ami engem pl. ma már feletébb zavar, de tudom hogy ekkora franchise esetén nem fog a csatorna kockáztatni. Egyszerűen be kellene látni, hogy ha ilyen büdzsém van, akkor nem repülőn fognak utazni, mert ez így ratyi lesz, hanem sima kocsikkal vagy akárhol, és a főhadiszállásuk sem lesz egy csilivili vilogó iroda, hanem egy sima iroda (mint mondjuk ahogy a valóságban is kinézhet egy ügynökség irodája)

De sajna a realizmus nem kell a nézőknek, és még mindig be kell látni, hogy ezeknek a sorozatoknak nem Mi (vagy Ti) junkiek vagytok a célcsoportja, hanem átlag Joe vagy János, akiknek nem tűnik ratyinak a díszlet, hanem hú de menő. Na most ez igazából saját “kikelésem” az összes olyan sorozat iránt, ahol többet akarnak megvalosítani, mint ami ennyi pénzből jól nézne ki:) (ami kb. az összes network sorozat)

Egyébként eddig számomra meglepően humoros, de ugyanakkor tartom magam ahhoz, hogy ez az egész nem igazán több egy Knight Rider Team 2.0-nál, és a Coulsont övező rejtély sem sokkal érdekesebb mint a KTR-ben Michael Knight él-e még rejtélye:)

DarkEagle - 2013. 10. 27. 22:42

No de egyébként megnéztem a 4-5. részt a 4. annyira nem jött be de nem volt rossz, viszont az 5. már felülüdülés volt. Végre egy igazán pörgős akció-dús rész, normális képességekkel és történettel. Sky még mindig a kedvencem, imádni való ez a csaj a többi “khmm” jó tulajdonsága mellett. :D És ahogy elnéztem egy hét szünet aztán megyünk a Kent farmra. :D Remélem nem csak nekem esett le az előzetesből a dolog. De egyébként a másik kedvenc csajszim is pácban lesz ahogy kiderült és úgy fest megint kapunk valami jó részt.

Sky indítéka egyébként nagyon sablonos szinte egyértelmű volt hogy miért csinálja amit. Viszont kíváncsi vagyok mi lett a szüleivel. Tuti hogy kijátsszák hogy lett velük valami L.A. támadáskor.

DarkEagle - 2013. 11. 03. 14:49

Hivatalos hír: Az új Thor film maradékát a SHILED-ben fogják Coulsonék takarítani. :D Egyelőre úgy fest hogy Thor nem lesz benne a novemberi részben de azért én reménykedek hátha mégis jön. Remélem ez nem erős spoiler ha mégis úgyis törlik a moderátorok. :D

http://www.sfportal.hu/thor-agents-s-h-e-l-d-crossover-jon-16775.scifi

Tibo - 2013. 11. 06. 21:15

Egész pontosan 19-én lesz ha minden igaz az a rész ami a Thor 2 utóhatásával foglalkozik. :) én is remélem hogy mégis egy pár perc erejéig megjelenik Thor is. :)

Llew - 2013. 11. 06. 23:39

Minden kiszámíthatóság, erőltettet érzelgősség ellenére ez volt eddig a legjobb rész.

szpojleres mókus - 2013. 11. 08. 22:42

Igen igen, végre az első rész ami tényleg jó volt.

superpityu - 2013. 11. 09. 21:55

hát nem tudom miért volt akkor az előző 5 sótlan rész, mikor tudnak ilyet is összedobni.
volt benne egy kis érzelgősség, de nem volt zavaró, haladt a coulson szál, plusz simmons és fitz végre rendesen szerepeltek. nekik köszönhetően akadt jó pár poén is. na így kéne továbbra is csinálni.

Benjy - 2013. 11. 10. 21:55

Egyetértek, ezt most nagyon eltalálták.

A Thoros hírről annyit, hogy remélem nem fognak sok mindent elspoilerezni magáról a filmről.

Smash - 2013. 11. 13. 19:12

Hát megnéztem az 1×07-et. Ennyi logikátlanságok akkor láttam utoljára, amikor a Revolution első évadját néztem…

Anthonz - 2013. 11. 14. 12:22

Az a baj ezzel a sorozattal, hogy a 8-16 éves képregény olvasó korosztálynak készült.
Kár érte, mert lehetett volna akár jó is, de ez engem is egyre kevésbé érdekel, és a nézettség alapján sem fog sok évadot megérni.

winnie - 2013. 11. 14. 22:19

anthonz: wtf?? ez? 8-16??? egy tipikus képregényes gyereket vagy tinit soha a b* életben nem kötne le ilyesmi. soha. nekik akció meg egyéb idiótaság kéne, nem verbális poénok, meg nyomozgatások. ha olyan lenne, mint a mozifilmek (mondjuk a thor vagy az avengers), akkor lehetne ilyet mondani, bár azok sem 8-16-nak készültek.

és a nézettség alapján sok évadot fog megérni, hiszen a csatorna 3. legnézettebb drámája most. átlag alapján pedig talán csak a scandal előzi meg.

torjack - 2013. 11. 15. 12:41

A 8-16 éves korosztálynak tarka-barka sztreccsruhás ugribugri kell, repüléssel, meg hasonló cuccokkal. Szerencsére ez a koncepció fel sem merült. Helyette lett egy NCIS-Fringe-Stargate keverék. Nekem egy klasszikus kémes dolog jobban bejött volna, az Özvegyre meg Bartonra építve. Csak ehhez meg az kellett volna, hogy a 2 szerepre anno tévés arcokat castingoljanak Johansson meg Renner helyett.

rio - 2013. 11. 16. 17:46

Ez a rész konkrétan egy 43 perces plot hole volt. Elrakom darálásra, már csak az az egy dolog érdekel, hogy mit csináltak Coulsonnal.

Llew - 2013. 11. 18. 18:44

THOR Sötét világ SPOILER

Tegyük meg tétjeinket, vajon a keddi SHIELD részben egy elhagyott elf puska vagy a Londonban maradt jégszörny lesz a heti feladat?

Utóbbit a költséges CGI miatt nem hiszem, hogy megjátsszák, plusz nagy falat is lenne a csapatnak. Az elf puska dolog meg önismétlés lenne, így azt mondom, hogy majd szóba kerül a jégszörny, aztán ennyi.

Benjy - 2013. 11. 18. 22:20

Míg az 1×06 nagyon igen, addig az 1×07 nagyon-nagyon-nagyon nem. Ekkora következetlenségeket és butyutaságokat rég láttam. Beállítják a Hubot egy szupertitkos és szuperszigorú létesítménynek, erre elkábítanak egy magas beosztású ügynököt és megússzák egy ejnye-bejnyével. Könnyebben feltörik a Hub adatbázisát mint a szomszéd néni WI-FI-jét. Arról nem is beszélve hogy az über-hiper-szuper titkos fegyvert 2 katona őrzi. Nyilván. Jó lenne ha nem arra támaszkodnának hogy a Marvel egy jó húzónév ami elég a sikerhez, a sztorit meg elég csak összehányni.

superpityu - 2013. 11. 19. 18:52

a thor crossover remélem nem valami fegyver lesz. hanem inkább az a valami ami portman karakterébe is belement.

Stiel - 2013. 11. 20. 06:27

Egyelőre jegelem a sorozatot. Konkrétan a legutóbbi epizódot nem bírtam végignézni, annyira nem történt semmi. (Plusz az Almost Human is beindult, az egyelőre jobbnak tűnik.)

Captain Proton - 2013. 11. 20. 11:49

Ha valaki látta a tegnapi részt (1×08), le tudná írni (spoiler mentesen), hogy mennyire kapcsolódik a Thor 2-höz? Mert sajnos még nem volt lehetőségem megnézni a filmet, és nem akarnék spoilerekbe futni. Köszi:)

grf - 2013. 11. 20. 13:45

A Thor 2 végső csatájának helyszínén kezdődik az 1×08 (romeltakarítás), a rész története Asgardhoz kapcsolódik (de nem a Thor 2-höz). Kb. ennyi a kapcsolódási pont. Nyugodtan nézd meg a részt, nem lő le semmit a filmből.

Badamm - 2013. 11. 20. 15:41

A 8. rész végén a dollhouse rajongók kapnak egy jó kis utalást :D.

Dark Energy - 2013. 11. 20. 20:32

@Stiel
Én is így jártam.
Gyűlnek-gyűlnek a részek, én meg egyre inkább maradok el velük.
Pár újonc most így járt. Talán a téli-Karácsonyi szünetben lesz időm a bepótlásra.

Lemoni - 2013. 11. 20. 21:34

Az epizód érdekes volt, a Thor-világ nekem tök ismeretlen, így nem volt mihez viszonyítanom és bármilyen utalás elszállt a fülem mellett. Az egész évad legjobb jelenete volt, ahogy Ward leüvöltötte Skye és Jemma fejét, hogy fogják már be a szájukat :D A két csajszi állandó csicsergése, szóf.sása engem is nagyon zavart már, tuti nő írja az ő szövegeiket. Az meg, hogy Ward (az éppen 50. szülinapos) May ajtaján lejtett be Skye-é helyett, külön tetszett :)

Llew - 2013. 11. 20. 21:37

Szerintem meg lassan csak összeszedi magát a sorozat. A hatos egész jó volt, a múltkor visszaestek, de ez a rész nekem most megint bejött. Pedig belegondolva ez sem volt nagy durranás, de maga az alapötlet egy ilyen vendégszereplővel megdobva simán működött. Ez az asgardos sztori az időzítés nélkül is tetszett volna, de pár nappal a Thor után asgard emlegetésével és a korábbi részekhez képest kimondottan épkézláb sztorival megáldott rész megvett.

Mondjuk a SHIELD nem tűnik túl hatékonynak, ha azt nézzük, hogy két év alatt fel sem tűnt, hogy a külsős szakértőjük egy asgardi és most is ilyen piti módon buktatják le. Később azért poén lenne egy rész végi jelenet a karakterrel, meg Thor cameoval.

Llew - 2013. 11. 20. 22:03

Még mindig ledöbbent, hogy Ming-Na 50 éves, de az jó, hogy Wardot nem Skyal hozták össze.

Tyberius - 2013. 11. 20. 22:26

Miután 1×06-nál kaszáltam a sorozatot a crossover miatt megnéztem a 8-dik részt. És…. marad a kasza, tökéletesen érdektelenre sikeredett. Igazából amit többen is írtak a végén votl két értékelhető momentum. Az egyik, hogy harcos fiú nem a hacker csajjal megy el, hanem a harcosjánnyal, a másik pedig a plusz jelenetben a “Did i fall asleep? – For a little while…” szöveg. Eskü ennyi volt csak belőle értékelhető.
SPOILER!!!!!!!!!!

Egyébként még talán az is jobb lett volna ha a filmből a
kék monsztát veszik üldözőbe, Londonban… –

Spoiler off!!!!!!!

Neoprimitiv - 2013. 11. 20. 23:37

@Llew: Az a szerencse, hogy szerintem ezt a sorozatot viszonylag kevés hasonló korú nő nézi, különben ettől a hírtől tömegesen szívinfarktust kapnának. A fiatalok még azt hiszik, ők sem néznek majd ki rosszabbul. :)

Llew - 2013. 11. 20. 23:48

Nem biztos, hogy az első mondatodat értem.

hunlord - 2013. 11. 20. 23:52

A szombati Thor 2 mozizás után külön élmény volt így kezdeni a részt, jó húzás volt, tetszett! Több barátom is kérdezte a film után, hogy “Na de ilyenkor hol van az a SHIELD?”, úgyhogy megmosolyogtató volt az epizód eleje.

Neoprimitiv - 2013. 11. 21. 00:07

@Llew: mármint az ötven körüliek attól, hogy valaki így is kinézhet ebben a korban.

Llew - 2013. 11. 21. 00:24

Mondjuk ő ázsia, róluk eleve nehezebb megmondani az életkort.

hummel - 2013. 11. 21. 08:26

A múltkori résznél, mikor Coulson említette, hogy egy női Shield ügynök adta be az árvaházba Skye-t, akkor May ugrott be. Most meg amikor May azt mondta, hogy minden nap látja az őt kísértő emléket, akkor szintén Skye-ra asszociáltam.

A múltkori résznél még Skye helyében elgondolkodtam volna rajta, hogy Coulson a 8-as szintjével sem tudja a teljes aktát megszerezni. Szóval a lényeg nem az örökbefogadáson van. Coulson helyében meg azon gondolkodtam volna el, hogy mikor a saját aktáját akarta megszerezni, nem egy szinttel feljebb küldték, hanem rögtön az igazgatóhoz.

Llew - 2013. 11. 21. 08:42

Szerintem May nem kapcsolódik Sky múltjához. Semmi jele nem volt. Szerintem neki is valami személyes ügy van a háttérben, elvesztett társ vagy hasonló klisé jut elsőre eszembe. Valószínűleg ez miatt kérte magát irodai szolgálatra anno. Mondjuk vicces, hogy a többiek alapozása és mélyítése után még mindig ő, a meglehetősen sablonos, de legalább jól előadott, szótlan figura a legérdekesebb karakter a csapatban.

Coulson szerintem elég kiemelt szinten van, felette kb. már csak 1-2 ember, meg Fury lehet, szóval nem véletlen, hogy őhozzá küldték.

zolij - 2013. 11. 22. 16:36

Tetszett ez a rész, szépen építették a karaktereket, plusz a prof kiléte is meglepett.

Hunnenkoenig - 2013. 11. 26. 23:47

Az elsö reszt megneztem. Azota nem tudom ravenni magam, hogy tovabb nezzem, pedig nem volt rossz.

Marvel kepregenyeket sosem olvastam es a höseiket se szerettem igazabol soha. Talan ez az oka?

Lemoni - 2013. 11. 28. 12:51

Eléggé hullámzó eddig a sorozat, bár az utóbbi részek már sokkal érdekesebbek. Amikor akcióznak, azok az igazán jól sikerült jelenetek, viszont amikor csak az üres szószaporítás megy hosszú perceken keresztül, az nem működik ebben a témában, legalábbis nálam. Egyelőre marad nézős, mert mint mondtam, javuló tendenciák mutatkoznak.

szpojleres mókus - 2013. 11. 28. 20:43

Spórolniuk kellett a thor-os rész után?
Végig a repülőn, végig sötétben.. ehh

TJ - 2013. 11. 29. 00:21

Nézem még, de fogalmam sincs miért. K@ki úgy, ahogy van. Tavaly a Revolution is szar volt. Annyira szar, hogy már jó volt. Viszont képes volt fejlődni. De a SHIELD már a teljesen nézhetetlen kategóriát súrolja… gagyi, kiszámítható, nulla karakterek, szar történet… borzalom. Pedig messze jobbat ki lehetett volna hozni ebből. Ritán szoktam kaszálni, de itt már túlérett a dolog.

Brynden Rivers - 2013. 11. 29. 13:54

Sok a kaszára hívó komment, és nem értem miért. A színvonal hullámzó az igaz, de minden 2. rész jó, sőt nagyon néha jó.

Vesszek meg de engem érdekel mi derül ki Coulson, Skye, Ward és May múltjából, Fitz-Simmmons pedig aranyosak :)
Nyomokban Joss Whedon-t tartalmaz a sorozat, lehet szorítani a szereplőkért, jók köztük az interakciók (network sorozathoz képest), ötletes hangulatfestő kütyük, plusz jók a vendégszereplők.

Pl. az előző részben volt az egyik legjobban megírt “időn kívüli” halandók közt élő földönkívüli karakter aki valaha láttam.

Revolution: miért pont azzal hasonlítja össze már a 10. hozzászóló? De tényleg miért? :)

Messze jobb mint a Revolution vagy az Almost Human.
– legalább van egy átgondolt (készen kapott) mitológia a sorozat mögött
– attól még hogy sci-fi fegyvereik vannak, ugyanúgy a H&M-ből öltözködnek. Ez egy “picit” logikusabb mint a western ruhás Revolution.
– remek a főszereplő csaj mint karakter, nem csak mint exe-candy

A béna akciójeleneteken tényleg lehetne javítani és a párbeszédeken is van mit fejleszteni, de van itt potenciál.

martye - 2013. 11. 30. 00:40

Nekem a pilot nagyon nem jött be, utána kábé két hónapig rá se néztem a sorozatra. Most viszont ledaráltam az eddigieket és egészen kellemesen csalódtam. Szerethetőek a karakterek, és ha az akciók és az aktuális sztorik nem is mindig olyan erősek, szinte mindig van benne elég átívelő szál/marveles utalgatás/karakterek közti szórakozás, ami már elviszi a hátán a sorozatot.

Nekem valahogy olyan fíling az egész, mintha egy kicsit firefly/chuck/arrow stílusú katyvasz lenne leöntve egy jellegtelen országos csatornás jelleggel. De most már élvezhető, szerethető.

martye - 2013. 11. 30. 00:41

Ez a jellegtelen jelleg nagyon szép oximoron lett. :)

zolij - 2014. 01. 08. 21:54

jó volt az 1×11, csak így tovább és szeretni fogom a sorozatot

Llew - 2014. 01. 08. 22:25

Nesze neked semmi. Én legalábbis nem lettem okosabb, hogy most akkor mi is történt Coulsonnal. A rész nem volt rossz, de a végén a díszletvárosba beautózás, meg a a faházakba bekiabálás borzasztóan óvodás és illúzióromboló volt a felvezetés után. Arra meg fogattam volna, hogy Petersen életben lesz.

v0m1t - 2014. 01. 09. 21:12
Neoprimitiv - 2014. 01. 09. 21:54

Igen, ez gáz.

Llew - 2014. 01. 09. 22:51

Ha csak ez lenne a sorozat legnagyobb baja.

szpojleres mókus - 2014. 01. 10. 21:01

Nem nagyon értettem meg.
Coulsont újjáépítették.
És?

VvD - 2014. 01. 11. 08:18

Nekem is hasonló problémám volt. Most akkor mi történt Coulson-nal? Ez igazából “nesze semmi fogd meg jól” volt.

Llew - 2014. 01. 11. 11:30

Ha jól értem Coulsonból kb. egy Frankenstein szörnye teremtményt csináltak, kivéve a varrások, aki biológiailag ugyan élt, de életkedve, létfenntartó ösztöne nem volt, ezért újra programozták az agyát. Na ezt az újraprogramozást láttuk a flashbackben.

Az a baj, hogy az alkotók ezt komoly magyarázatnak szánták a fél évada lebegtetett rejtélyre, közben ez csak egy ilyen MIB-s kamu válasz, mint, hogy Vénusz fénye megrekedt egy termikus zsebben és ez okozta a robbanást. Hülyének vagyunk nézve.

Ez most ezzel tökéletes alkalom a kaszára, annak aki eddig kitartottam a sorozat mellett.

korum - 2014. 01. 11. 13:22

“elég gáz egy ekkora sorozatnál :D”
Amíg be nem linkeleted, egy kicsit sem zavart ;)
Mondjuk, most hogy tudom, így se nagyon…

superpityu - 2014. 01. 11. 20:51

akkor ez most megjavult? vagyis az első 30 perc, amíg szépen építették a részt. skye egymaga többet ér most egy csapat shield ügynök ami vicces. coulson története meg annyira fura volt. ez a nesze semmi fogd meg jól esete, kaptunk valamit aztán legyünk boldogok. lehet az én hülye gondolataim az oka, de annyira vártam, hogy a dokit kinyírja coulson.
a csapat összedolgozása remek, egyre jobbak. továbbra is a skye-may vonal a legjobb. ami viszont vicces volt, hogy skye mennyire gyorsan lenyúlta a kocsit és senkinek sem tűnt fel a dolog.
volt ennél rosszabb is, magát a részt kifejezetten élveztem, csak nem kéne utána átgondolni a dolgokat :D

zolij - 2014. 01. 12. 14:12

superpityu: az nyilvánvaló, hogy Skye többet ér mint egy tucat shield gyalog, nem véletlen toborozták be a csipetcsapatba.

zolij - 2014. 01. 12. 14:17

Ruth Negganak még én is majdnem elhittem hogy ők a jók és a S.H.I.E.L.D. a rossz:)

Llew - 2014. 01. 15. 21:17

Erőt kéne vennem magamon és elkaszálni ezt most már. Coulson sztori tényleg letudva a semmivel, de még azért a biztonság kedvéért kicsit nyüglődnek rajta. A heti ügy megint béna, a vihar magától megszűnt, senki le se szarta, csak gyártják a majd egyszer visszatérő gonoszokat. Az egyetlen dolog ami ért valamit az a SHIELD múltjának két mondatos vázolása a Hydra és az AIM felemlegetésével.

Polgb - 2014. 01. 15. 22:10

Llew: Bucky Barnes is említve volt

// SPOILER //

Gondolom Cap 2 miatt

// SPOILER //

m1cZ - 2014. 01. 18. 11:58

Továbbra se értem azokat akik azt hiszik hogy ez egy heti ügyes sorozat. Ez nem az… inkább a Stargatehez hasonlít hogy történnek események (egyesek előreviszik a történet szálat, mások csak filler episode-ok), de inkább 1 évadon át építgetnek valamit aminek a csúcspontja mindig évadzáró és a köv. évad nyitó része. Mellesleg a vihar nem magától szünt meg, hanem azért mert a szerkezet ami létrehozta és fenntartotta a nyomáskülönbséget az megsemmisült a villámnál, így visszállt az eredeti nyomás, és az kioltotta a vihart (Stargate atlantis 5 évad 18 rész körül a amikor Mckay meg Keller a földön van, és valaki lekoppintotta Mckay dimenziós hídját, és hőt von el a környezetből, aztán nem tudják leálítani stb…)

winnie - 2014. 01. 18. 12:14

m1cz: ez nem hit kérdése. ez heti ügyes. mindenki tudja, a készítők is direkt mondták.

a stargate is epizodikus sorozat volt. az, hogy van átívelő szál, az természetes, minden epizodikus sorozatban van. idővel ez mindig hangsúlyosabbá válik, ld. stargate, de az epizódoknak van eleje, közepe és vége. az átívelős sorozatoknak nincs ennyire szabványszerkezete. (éppen ezért a filler nem is értelmezhető egy epizodikus sorozatnál, hiszen akkor minden rész filler lenne, holott annak épp az a lényege, hogy nem túl gyakori. max ha a klasszikus értelmében értjük, egy sorozat medréből kilépő epizódra.)

egyébként nem tök mindegy, hogy milyen. a lényeg, hogy jó vagy nem jó. és látjuk a többségi véleményt.

superpityu - 2014. 01. 19. 20:01

valami kis jelzést kaptak a készítők, hogy az átíveléssel kéne kezdeni valamit? jó a coulsonos nem jön be annyira, de még van benne lehetőség, aztán most itt van a skye dolog. annyira nem is értem az egészet, hogy most akkor ő lett a 084? annak idején fura módon sokáig nézegette azt a kütyüt, de ez most így wtf. meg van valami ereje is? vagy én szelektáltam ki a dolgokat, vagy tényleg erről volt szó?
egyébként azt veszem észre, hogy tényleg kezdenek nagyon összeérni a szálak. elég szépen is alakulnak, az idei részek nem voltak annyira rosszak. de akadnak még furcsa jelenetek amik a semmiből jönnek, vagy egyszerűen bénán vannak elhelyezve.
kicsit olyan lett, mint tavaly az arrow, viccen kívül az jut róla az eszembe. az eleje neki is olyan kis gagyi volt, aztán kicsit belehúztak és lefektették az alapokat. most itt is ezt látom, hogy alapoznak egy esetleges 2. évadra – az év poénja lenne ha nem rendelnék be ezzel a nem túl nagy, de csatornaszinten király nézettséggel. ott van az évad elejéről graviton, meg a kölyök a mostani részből.
szóval idén minden hibája ellenére jobban bejön, mint eddig, aztán majd meglátjuk mennyi lendület marad a maradék részekre.
abban meg csak reménykedem, hogy sif nem csak cameozni fog, hanem rendes hátteret kap a jelenléte.

hummel - 2014. 01. 21. 10:39

„most akkor ő lett a 084?”

Ez egy besorolás. Skye is egy 0-8-4-es. Mint ahogy a perui piramisban talált szerkezet, vagy annak idején Thor kalapácsa. Még nem lehet tudni, hogy van-e valamilyen rejtett képessége, de meglepődnék, ha nem arra vennék az irányt. Skye viszont megkérhetné Jemma-t egy DNS tesztre, az szűkítené a lehetőségeket.

Malachi - 2014. 02. 05. 15:21

jajdeSPOILERES!

huha, ezzel a résszel eléggé odapakoltak a sztorinak. nekem továbbra is tetszik, és mostantól van egy Deathlokunk is. :)

mondjuk simán azt vártam, hogy Skye-ból előbújnak a rejtett képességek a végére, és szétkapja pl. a fél házat, de egyelőre semmi. vagy más képessége van, ki tudja mi lesz. jó ez, jó ez.

DarkEagle - 2014. 02. 07. 01:49

Én is azt mondom hogy lassan kezdett de kezd ez alakulgatni. Nem egy DC sorozat de megteszi. :D

Skye nagyon érdekel mi lesz vele, mármint mi a képessége. Remélem nem fog kimerülni annyiban mint anno Smallville-ben Cloey-nál hogy nagyon okos lesz, szinte már számítógép. Jó mondjuk ő gyógyító volt de félő hogy itt is ezt hozzák elő kétlem hogy Skye-nak hatalmas ereje lenne.

zolij - 2014. 02. 12. 08:28

úgy keltem ma fel hogy meló előtt még megnézem a folytatást, erre csak márciusban lesz…

zolij - 2014. 03. 05. 11:37

Ki volt a Dr. Manhattan hasonmás?

hummel - 2014. 03. 05. 14:06

zolij: Nyilván kiderül majd idővel. Talán a robbantás csak annyi kárt okozott az illető részlegében, hogy leválasztotta a gépekről. Ez esetben még akár elő is kerülhet.

Bírnám, ha lenne valami mellékhatása a beinjekciózott szernek. Vagy azért mert Skye még élt, amikor megkapta, vagy azért mert ő egy 0-8-4-es.

Kilgores - 2014. 03. 05. 16:01

zolij: én először egy jégóriásra tippeltem, de lehet valószínűbb, hogy ezzel behozzák a Kree fajt a filmes univerzumba :)

Malachi - 2014. 03. 05. 17:08

először én is azt hittem, hogy Dr. Manhattan, néztem is nagyokat. meg kell tudnom, most feltúrom a netet, hogy ki lehetett az.

Malachi - 2014. 03. 05. 17:15

hm, Kree lehet az mégis, ahogy Kilgores írta. szépen behozzák őket, lesz majd crossver a GotG filmmel, okos.

egyre jobban tetszik ez a sorozat, meg az egész, ahogy felépítik.

Wee - 2014. 03. 05. 22:19

Jó kis epizód volt. Lorelei érkezése tetszett főleg, hogy így következő részben Sif is felbukkan. Ideje már. A folyadékban úszkáló valamire én is azt hittem, hogy jégóriás. Aztán ki tudja :)

Llew - 2014. 03. 07. 09:15

Érdekel az univerzum tágítása, meg néha vannak jó megmozdulások, de összességében még mindig sokszor nagyon buta az egész.

A szuper titkos bázis előtt leszáll egy kibaszott nagy repülő – ami a látszik a bejárati kamerán is -, de az őrség csak akkor veszi észre őket, amikor fél óra múlva fegyverrel az ajtó előtt állnak?
Meg ennyire szart sem ér az idegenből (élt még a sztázis kamrában, vagy csak egy hulla volt?) nyert szuperszérum, hogy csak két béna pláza biztonságis őrzi és simán beáldozzák a bázist, ha azok elbuknak?

Most akkor Lorelei is a lerombolt bunkerből jött, vagy csak valahogy idepottyant a Földre? Akár melyik is, Heimdall nagyon szarul végzi a munkáját, illetve Asgardon elég lazán kezelik az állampolgáraik külföldi utazásait. Remélem lesz olyan jó a következő rész, hogy megérte már a mostani rész végén így felvezetni.

SPOILER

Az minden esetre biztató, hogy az előzetes alapján Sif nem csak cameozni fog.

Polgb - 2014. 03. 07. 20:06

Én végig arra számítottam h Coulson-t klónozták, úgyhogy baromira meglepődtem.

zolij - 2014. 03. 12. 08:37

szép kis felsorolást adott Sif a mai részben az idegen fajokról, köztük volt a Kree is :)

Polgb - 2014. 03. 12. 20:03

Hát őőő hogy is mondjam… Lorelei-nek én is behódolnék.

Viszont így érdekes hogy *** Thor 2 spoiler ***

Loki miért élve akarta Lorelei-t, lehet látjuk még?

Llew - 2014. 03. 12. 21:21

Hehe, majdnem összejött, hogy Jaimie Alexander születésnapján (ma) legyen a rész amiben szerepel.
Nem volt rossz. Sif legalább nem csak cameózott, bár a költségtakarékos repülő díszlet használata azért elég jól rányomta a bélyegét a részre.
May vajon Furynak jelentett? Illetve kíváncsi lesz Fury vajon feltűnik-e most majd a sztori kapcsán.

CaveMaN - 2014. 03. 13. 01:36

Polg: az a Loki, az Odin :)

Llew - 2014. 03. 13. 07:49

CaveMaN
Írta, hogy Thor 2 Spoiler (a lenti is)

Mert a film végén Loki felvette Odin alakját, azt pedig valószínüleg nem offscreen fogják feloldani. Vagyis nyugodtan feltételezhetö, hogy még ö irányít.
Plusz ott van még az, hogy kimondottan élve kellett neki Lorelei, aki tudtommal Enchentress testvére, aki pedig a képregényekben sokszor Loki szövetségese.

zriff - 2014. 03. 13. 17:05

Nem nézem a sorozatot, de ahogy kíváncsiságból utánaolvastam erről a részről, elég férfigyűlölőre sikeredett.

zolij - 2014. 03. 13. 23:00

doh, megint 2 hetes szünet lesz

Bullseye - 2014. 03. 16. 04:18

OK, villámkérdés. Szuperképzett csúcsügynök vagy, egy nem-halálos lőfegyverrel a kezedben. Előtted áll valaki, akiről tudod, hogy már a hangjával megbűvölhet, de az érintésével biztos. Mit teszel?

Llew - 2014. 03. 16. 09:23

Azt amiből kijön negyven perc műsor.:D
Béna megoldás volt, hogy hagyták őket szembe állni, de ennyi erővel azt is feszegethetjük, hogy miért nem May ment, illetve eleve miért nem egy csak nőkből álló osztag kísérte Sifet? Nyilván nem csak May és Simmons a SHIELD női tagjai.

Bullseye - 2014. 03. 16. 14:20

Utána Vegasban mintha már csak csajok lettek volna a kommandósok között, legalábbis eléggé olyannak hangzott.

Amúgy megértem, hogy kell még 25-30 perc történet, de muszáj totál hülyének beállítani a saját karaktereiket? Nem lett volna egyszerűbb, ha a csaj rávetődik a szupererejével, vagy ilyesmi?

Polgb - 2014. 03. 17. 10:01

Ha nagyon megakarjuk magyarázni akkor taktikailag jó döntés volt nem lőni rá, mivel Asgardi és már a extremis csávókra se hatott igazán a fegyver, tehát nem akarta feleslegsen feldühíteni. De amugy ha a budget engedné akkor minimum Black Widow kellett volna May mellé nem Coulson party busza.

Llew - 2014. 03. 26. 22:18

Jó dolog lehet Coulsonnak lenni.

VENDÉGSZEREP SPOILER

Amy Acker játssza majd az (ex)barátnőjét, aki ugye úgy tudja meghalt.

winnie - 2014. 04. 02. 07:21

https://www.youtube.com/watch?v=6k0kkSHiiPE

A keddi Marvel’s Agents of SHIELD-ben volt valami, ami felvezette a Captain America: The Winter Soldier egyik eseményét. Mindez Sitwell ügynök (Maximiliano Hernández) karakterével kapcsolatos. Most jön jól, hogy sok másik országgal ellentétben, itthon még nem mutatták be a filmet. (A sorozat eseménye egyébként ehhez a filmbéli jelenethez kapcsolódik.)

winnie - 2014. 04. 02. 08:09

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/agents-shield-eps-respond-critics-692058

háát, nem tudom, ez a mentegetőzés sosem veszi ki jól magát. meg, ha valaki folyton a DVR-adatokra hivatkozik, az is beszédes. persze korrekt, amit mondanak, de…

hummel - 2014. 04. 02. 12:29

Várható volt, hogy egy belső ember lesz a hunyó, de azért a tolószékes fazonnal egy pillanatig bezavartak, legalábbis a haláláig. A főnök kilétére két tippem lenne. Garrett, aki ugyebár éppen akkor csatlakozott a csapathoz, amikor azok a Clairvoyant által keresett választ kutatták, illetve Sitwell, aki mindig ott van a háttérben. Hand túl nyilvánvaló lenne, őt kizárnám.

Az első tíz résznél még voltak ingadozások, de azóta nagyon magára talált a sorozat.

Malachi - 2014. 04. 03. 11:08

már az elején se volt szimpatikus a szemüveges ribanc!

winnie – kösz az interjút, érdekes volt olvasni. ez a kedvenc részem:

How much communication do you have with the movie team?

Tancharoen: They’re aware of every step; they’re an integral part of our process. They see every script, they see every cut, they give notes, and we’re very aware of everything they’re doing. We read all of the film scripts before they’re even finished.

szebe - 2014. 04. 03. 20:17

Az utóbbi pár rész eljuttatott odáig, hogy már rendesen várom az heti adagot, nem pedig csak belebotlok valamikor a héten, hogy “jéé, ebből is van új rész”.
Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből az egészből.

Random Galamb - 2014. 04. 03. 22:35

Felix Blake lesz az. a színészválasztás már beszédes, de ezen felül a deathlokos párbeszéd is kétféleképpen értelmezhető, így meg technikailag tényleg “találkoztak”, nameg senki nem gondolna a fószerre aki majdnem belehalt a küldetésbe, csak az a kérdés mi volt a biztosítéka a túlélésének.

winnie - 2014. 04. 07. 08:57

Aki nem látta az Amerika kapitány-filmsorozat második részét, az szerintem jobban teszi, ha az eheti Agents of SHIELD-epizódot a film után nézi meg, a spoilerek miatt. Ugyanis történt valami, ami valószínűleg a sorozatban is említésre kerül.

Crias - 2014. 04. 07. 11:15

Valaki nem írná le hogy melyik résznél lesz ez a spoiler?
Mert én nem igazán emlékszek hogy mi volt a shieldben ami spoileres lehet az amcsi kapitányra vagy fordítva.
Jah csak a shield-et láttam.

szebe - 2014. 04. 07. 12:22

Spoileresebb lesz, mint Thor 2 utáni rész? Mert ott azon kívül, hogy ugyanott játszódott, sok “veszélyes” dolog nem volt.
Csak kerülnének már fel a CC oldalára a vetítési időpontok…

Llew - 2014. 04. 07. 14:02

Nem láttam még a filmet, de a film sztorija elég szorosan egybe fonódik a SHIELD-del, így az ottani történeteknek valószínűleg nagyobb visszhangja lesz a sorozatra, mint a Thor2 eseményeinek.

rio - 2014. 04. 07. 21:02

@random galamb Szerintem is. Kizárt, hogy Smokeyt csak öt perc miatt szerződtették le.

winnie - 2014. 04. 08. 07:28

szebe: a leírás szerint elég komoly dolog történik a CA2-ben. egyiket sem látta, nézem, de a keddi agents of shield-ben szerintem el fogják lőni, hogy mi lett a vége a CA2-nek. legalábbis az ottani események egyik következményét.

winnie - 2014. 04. 08. 07:38

itt egy videó, amiben as a szereplők is azt mondják, hogy az egész évadra ki fog hatni: https://www.youtube.com/watch?v=3fF67J5qgnE

szebe - 2014. 04. 08. 13:21

Kösz winnie, akkor kénytelen leszek mozizni :P

Springfield265 - 2014. 04. 08. 22:59

Random hogy értette, hogy már a színészválasztás is beszédes Blake-kel kapcsolatban?

Cron - 2014. 04. 09. 00:08

springfield265: ő az az ismertebb színész aki esélyes a főgenya szerepére és teljesen új casting a sorozathoz. plusz ugye benne volt az item 47 nevű rövidfilmben ami “felvezette” a sorozatot gyakorlatilag, tehát viszonylag nagy szerepet kapott eddig ahhoz képest hogy egy random szereplő.
Maximiliano Hernández pl. már a sokadik marvel produktumban szerepel, nem hiszem, hogy most megtennék évados ellenfélnek.
Igazából Bill Paxtonra is majdnem illik a fenti leírás, az eltérés annyi, hogy ő sorozat közben bukkant fel és nem egyből az előzetes anyagoknál. Plusz a clairvoyant hobbi meg is magyarázná miért nem örült a rövidfilmben a csávó az új asszisztensnek :D

Cron - 2014. 04. 09. 00:10

ja meg lásd rio kommentjét, ez kicsit velősebb :D

winnie - 2014. 04. 09. 05:57

viszont éppen ezért, mert sokan így gondolják, remek félrevezetés is lehet.

Zuzu - 2014. 04. 09. 10:22

ÙRISTEN! Mennyire felpörgött ez a sorozat!
1X17 talán még nagyobb WTF mint az elözö rész, kezd nagyon nagy kedvenc lenni ez a széria! :-DDD

meroving - 2014. 04. 09. 10:38

Majd leül. Hiába van egy vagy több jó rész, az írók ugyanúgy középszerűek maradnak. Az ilyenek csak arra jók, hogy az ember anyázzon a második évad elején, amikor megint közepes lesz a sorozat.

Malachi - 2014. 04. 09. 13:39

meroving: nem lehet minden részben lezúzni a világot.

mekkora rész, jó ég! most már értem, miért lehetett volna várni vele az AmKap2 utánig, mert igazából az egész mozifilm kb. minden komoly történését lelövik ebben a részben. szóval azt mondanám, akit érdekel a mozi, az ezt NE NÉZZE MEG, de akit nem, az nyugodtan. megáll önmagában a nagyfilm nélkül.

ez az évad szerintem most már kihúzza ezzel a lendülettel, ami nagyon pöpec. kár, hogy kicsit legalább nem mélyebbek a karakterek, de most aztán bármi lehet. szuper, jó kis sorozat ez a hibái ellenére.

hummel - 2014. 04. 09. 14:28

Tényleg nagyon pörögnek.

Garrett várható volt, Ward viszont meglepett. Vajon eleve Hydra ügynök volt, vagy átmosták az agyát mint Rogers haverjának, esetleg továbbra is Shield ügynök, aki megpróbál beépülni a Hydra-hoz? Az utóbbinak nem sok esélyt adnék, elvégre lelőtte Hand-et és nem hiszem, hogy az megrendezett jelenet lett volna. Nemcsak a vér miatt, hanem mert Garrett is ismeri a Shield technikákat, szóval az átverésén biztos átlátott volna. Így viszont Hand legfeljebb a csodakoktél segítségével térhetne vissza. Ha Ward eleve Hydra ügynök volt, akkor talán a bátyja is képbe kerül. Esetleg az a személy, akire Lorelai célzott az mégsem Skye, hanem mondjuk Raina? Azt sem tudjuk, hogy Skye vérmintájával mi van. Ha a DNS-e kikerül, akkor az a rá vadászó emberek radarján is fel fog tűnni. Hát lehet ötletelni ezerrel.

Nesquik - 2014. 04. 09. 15:25

Egy kis figyelmeztetés annak aki olyan galád volt mint én és nem hallgatott winnie figyelmeztetésére a hírekben :D

Tényleg érdemes a 17. rész megnézését elnapolni annak akit a film egy kicsit is érdekel mert elég komoly spoilerek vannak a részben amik számomra sokat rontottak a film élményen.

Nyilván akit a film egy pöppet sem érdekel annak igazából majdnem mindegy mert lényeges dologról lemaradni nem fog, de a teljes élményhez szerintem hozzátartozik.
Ezek utána döntse el mindenki magának, én megbántam, hogy úgy gondoltam, majd én jobban tudom :D

Random Galamb - 2014. 04. 09. 15:28

Hát… végső soron ezzel újabb neveket húzhatunk le a clairvoyant listáról :D
Csak légyszi ne találják ki hogy ward meg van szállva valaki által, vagy átmosták az agyát x résszel ezelőtt, hanem maradjon meg szemétládának.

korum - 2014. 04. 09. 15:30

” Vajon eleve Hydra ügynök volt, vagy átmosták az agyát mint Rogers haverjának, esetleg továbbra is Shield ügynök, aki megpróbál beépülni a Hydra-hoz?”
Szerintem a második, de mindenképp pozitív, hogy mindkét megoldás reálisnak tűnik.

xaz - 2014. 04. 09. 15:30

Random Galamb : Legalább írnád oda, hogy SPOILER. Amúgy meg nem a clairvoyant az ami a sorozatban van, hanem a Hydra.

Random Galamb - 2014. 04. 09. 15:32

xaz: a spoiler az, ami a következő részek tartalmára vonatkozik. Tudod a kibeszélőben vagy ha nem tűnt volna fel.
“Amúgy meg nem a clairvoyant az ami a sorozatban van, hanem a Hydra.”
Ezt meg még csak nem is értem… próbáld meg még egyszer.

xaz - 2014. 04. 09. 15:37

Ez a spoileres, mivel sokan talán nem látták:
“Csak légyszi ne találják ki hogy ward meg van szállva valaki által, vagy átmosták az agyát x résszel ezelőtt, hanem maradjon meg szemétládának.”
Akkor tanulj meg olvasni, mert érthető amit írtam.

torjack - 2014. 04. 09. 16:09

xaz:

Spoiler az, amikor a tegnapi külön SHIELD posztban elsütötted a Hydrát. Sokak szerencséjére gyorsan jött a cenzúra.
De ennyi erővel az is spoiler, hogy Coulson feltámadt halottaiból az Avengers után. Mert aki még csak most kezdené a sorozatot és nem olvasott utána, annak ez is meglepi. De ez kibeszélő, célszerű csak azután olvasgatni, ha az ember már látta az aktuális részt.

Random Galamb - 2014. 04. 09. 16:16

xaz: Szerinted akik még nem látták azok ide jönnek önkínozni? Ez logikusnak hangzik?
“Akkor tanulj meg olvasni, mert érthető amit írtam.”
Elnézést, nekem nem pillangók repdesnek a fejemben. No de vizsgáljuk csak meg ezt a rendkívül érthető hozzászólást :D

“Amúgy meg nem a clairvoyant az ami a sorozatban van, hanem a Hydra.”

De igen, a clairvoyant van a sorozatban, ő a főgonosz teccikérteni? Az más kérdés, hogy a hydra is volt az eheti részben ráadásul utóbbi most tűnt fel először, tehát az epizódban kifejezés minimum találóbb lett volna a sorozatban helyett, de még ez sem igaz mert elég sokszor előfordul a clair. kiléte téma is ebben a részben.
Most úgy néz ki arra fut ki a dolog, hogy a Clairvoyant lesz a Hydra feje, bár az eddigi csavarokat elnézve ez csak egy része lesz a végeredménynek, főleg mivel most eléggé kipucolták az ügynökséget.
Tehát mégis mi a kénköves búbánatot kéne azalatt az agymenés alatt érteni, amit te úgy fejeztél ki, hogy ‘nem ez van a sorozatban hanem az’?

winnie - 2014. 04. 09. 16:26

ne bántsátok egymást. per definitionem a lement részről bármit lehet írni. a következőkről és a filmről pedig nem, mert az spoiler.

Random Galamb - 2014. 04. 09. 16:29

köszönöm :D

xaz - 2014. 04. 09. 16:45

Random Galamb : Ahogy írtam, a sorozatban nem a Clairvoyant van (vagy érthetőbbe a gonosz szekta), hanem a hydra. Ezen te mi a kénköves búbánatot nem értesz?

torjack - 2014. 04. 09. 16:59

A Clairvoyant, azaz a Látnok egy személyre utalt. A Hydra meg Centipede, alias Százlábúként futott, mint szervezet. Persze lehet úgyis értelmezni, hogy a Látnok=Hydra, de szvsz. a Látnok inkább a Hydra feje lesz.

Random Galamb - 2014. 04. 09. 16:59

xaz: Te nem beszélni angol ha jól látom, már elnézést.
Clairvoyant=Látnok: Random csávó (vagy nő) aki folyamatosan kicsesz hőseinkkel a hálózatán keresztül.
Hydra: gonosz csoport amely beette magát az ügynökségbe.
A kettő közötti kapcsolatról még nem tudni biztosat.

mi a problémád a clair.-gonosz szekta dologgal? Mi az hogy nem az van? Ez a kijelentés másodjára is hátborzongatóan szörnyű. Logikailag és nyelvtanilag is.
Fejtsd már ki kérlek jelenetekre hivatkozva vagy valami mert ez nem…

xaz - 2014. 04. 09. 17:05

torjack: hydra és a százlábú, mért lenne ugyan az?
Random Galamb: Te meg tanulj meg OLVASNI, mert értelmes az ahogyan leírtam.

DJackson - 2014. 04. 09. 17:07

Tényleg ne nézzétek meg a Captain America 2 előtt!
Én ma reggel néztem meg a filmet valamint közvetlen utána a 17. részt. Tényleg olyan mint ha párhuzamosan folytak volna. Szépen kiegészítette a filmet. Meg kell hagyni ezt nagyon jól összehozták. Iszonyatos kedvenc lett ez a sorozat! A Ward-os húzás meg… Ain’t seen that coming.
Szerintem ez nem csak átmeneti javulás, most indult csak el igazán a sorozat! Nemrég olvastam pár spoileres interjút Wheedonéktól, és ha csak a fele igaz annak amit terveznek még ennél is jobb lesz!

torjack - 2014. 04. 09. 17:18

xaz:
A Százlábú a Hydra “álneve”. Egészen a mozifilmig nem nevezhették nevén a gyereket, de ugye ez az akadály már elhárult. A Látnok meg nem a céget takarja, hanem a vezetőjét. Szerintem. Arra is van tippem 1-2, de a holnapi hazai mozipremier miatt inkább nem lőném el.

Malachi - 2014. 04. 09. 17:33

xaz, te mit nézel? az első rész óta a Clairvoyantot üldözik. a Hydra most lépett be először. azt még nem tudjuk, mi közük egymáshoz.

Ward nagyon úgy bámult, mint azok, akiket a Clairvoyant iránytott korábban, meg mint Deathlok.

xaz - 2014. 04. 09. 17:47

Malachi: a százlábút üldözik kezdetek óta és csak az után a látnokot, amikor kiderültek ezek.
Amúgy is (Clairvoyan= látnok) ezt nem tudtam, mert annyira jól nem tudok angolul csak kicsit meg én a látnokot nem így tudtam angolol, hanem visionary.
Tényleg, ebben van valami amit az utolsó mondatban írtál.

Malachi - 2014. 04. 09. 17:55

oké, de a százlábú (a Centipede, hogy biztos legyen) a Clairvoyant (a Látnok)terve volt, hogy szuperkatonákat gyártson. annak a végeredménye Deathlok. szóval mondhatjuk, hogy ha a Centipede-t üldözték, akkor a Látnokot üldözték.

az biztos, hogy most fogalmam sincs róla, ki-kivel van. Coulsonék tutira megmaradtak a jó oldalon, lett egy Hydrás rosszfiúnk, és hogy Warddal mi van… azt nem tudom.

hummel - 2014. 04. 09. 18:59

Érdekes a Garrett féle elszólás, hogy Hand átmosta a géppel Raina agyát. Illetve Coulson reakciója, hogy a nő is volt már a gépben, de erről elvileg Garrett nem tudhatna. Ugye itt még Hand, mint feltételezett Clairvoyant lett említve. Ezek szerint Raina is a Clairvoyant áldozata lenne, csak éppen nem tud róla? Vagy rosszul értelmezem a jelenetet?

Llew - 2014. 04. 09. 19:59

Hát itt meg mi történt? Ilyen baromi jó volt a rész, hogy ennyire meglendült a kibeszélő? Senkit nem érdekel a film?

Malachi - 2014. 04. 09. 20:16

Llew, engem nem igazán. majd itthon megnézem adott esetben.

Cron - 2014. 04. 09. 20:58

Ward is műszemről kapja az utasításokat szerintem, biztos az lesz a magyarázat hogy beépített embert akar a shield a hydrába telepíteni és nincs jobb alkalmassági bizonyítvány mint szitává lőni a legmagasabb beosztású shield ügynököt. handéket meg lehet menteni ha van még olyan készlet a csodalötyiből amiről nem tudunk. ez a baj azzal ha a feltámasztást ilyen korán behozzák a sorozatba, az ember az igazi halálokkal is akár tizensok részen át szkeptikus. de ez a csavar nagyon ügyes volt, pont erre fentebb senki nem számított, hydrára meg főleg nem.
hand utolsó mondata az volt hogy ward meg akarja-e ölni az igazi főgenyát, ez arra is utalhatott hogy itt az idő beindítani a beépülési akciót és jusson el a bossig minél előbb.

xaz: az egy dolog hogy a sorozatjunkies shield emlékeztetőt szétspoilerezted. az is hogy az után hogy megnéztem a részt és feljövök ide megnézni a reakciókat és azt látom hogy még te sírsz spoilerről ráadásul a beszélgetés alapján a MOSTANI rész megbeszélése miatt.
DE az hogy ezek után még a történetről próbálsz kioktatni kommentelőket úgy hogy saját bevallásod szerint nem is érted mi történik a képernyőn az már nagyon meredek ÉS ezt sikerült némi irritáló arcoskodással tetőzni.
~12-3 évesen még nem feltétlenül ajánlott ilyen kibeszélőkbe irkálni, van akin nagyon látszik még a “butaság”.

Koczy - 2014. 04. 09. 21:06

Na, most néztem meg az 1×17-et. Szerintem nagyon jó rész volt. Nekem a Hydra dolog nem volt meglepetés, mert az Amerika Kapitány 2-t itt Angliában két hete játsszák már a mozik, és kétszer is láttam már a filmet. (Nagyon jó az is, talán a legjobb Marvel film az Avengers óta.)
Viszont a Ward-os csavar a végén, na az igen. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.

Lemoni - 2014. 04. 09. 21:18

CA2-t nem tervezem megnézni (jó’van na, nem érdekel az a film), így csak a sorozatban történtekre hagyatkozom, az viszont jó és pörgős volt. Wardot túlontúl kedvelem ahhoz, hogy elhiggyem genyának, ezért én a beépülős szálat támogatnám, igaz, csak az a (nekem jelentősnek tűnő) visszapillantás Coulsonra utalhat erre. Hamarosan biztos kiderül……

Koczy - 2014. 04. 09. 21:26

“CA2-t nem tervezem megnézni”

Pedig abból derül ki az is, hogy a sorozat előző két részében feltűnt egyik mellékszereplővel mi lett.

Lemoni - 2014. 04. 09. 22:39

“Pedig abból derül ki az is, hogy a sorozat előző két részében feltűnt egyik mellékszereplővel mi lett.”

Nyilván ez az a sorozat, amelyhez sorozatban lehetne nézni a nagyfilmeket, hogy mindent és mindenkit lekövessek, sőt, még a képregényeket is olvasni, hogy teljesen képben legyek. De nekem nincs ilyen ambícióm, nem akarom innen-onnan nagyobbá összerakni a történetet, nem akarom összegyűjteni a képregényhősöket, ezt a sorozatot szeretném önmagában kiélvezni, nekem ez így is érthető és kerek :)

Koczy - 2014. 04. 09. 23:58

Azt nem tudom. Képregényeket én sem olvasok. Csak a filmeket meg a sorozatot nézem.

Brynden Rivers - 2014. 04. 10. 09:21

Még nem láttam se a részt, se a Cap2 filmet. Kérdés:

A film moralizálós politikai thiller vonalát mennyire viszi tovább a legutóbbi rész?

Vagy csak egy szokásos “nagy fordulat” volt, minden megalapozás, üzenet, karakterdráma és többrétegű jelentés nélkül?

korum - 2014. 04. 10. 12:21

“A film moralizálós politikai thiller vonalát mennyire viszi tovább a legutóbbi rész?”
Nem nagyon.
Vagy csak egy szokásos “nagy fordulat” volt, minden megalapozás, üzenet, karakterdráma és többrétegű jelentés nélkül?
Ezt sem mondanám :)

Polgb - 2014. 04. 10. 17:48

Na csak hogy én is belecsapjak ebbe a káoszba ami itt folyik: a Clairvoyant egy magas szintű SHIELD ügynök, aki a HYDRA tagja. Nemtudom mit kell ezen ennyit vitatkozni, azért a sorozat nem egy LOST hogy 16 féle képpen kelljen értelmezni.

Malachi - 2014. 04. 10. 18:13

“aki a HYDRA tagja” – ez mikor hangzott el?

Polgb - 2014. 04. 10. 18:56

Garett a Clairvoyantnak dolgozik és a HYDRA tagja, tehát a legésszerübb megoldás hogy C. is a HYDRA tagja. Azt nem mondom hogy milyen szintű tagja mert nemtudom, lehet magasrangú vagy alacsony, lehet a vezető (ezt pl kizártnak tartom, nemhiszem hogy sorozatra pazarolnának egy ekkora ellenfelet).

hummel - 2014. 04. 10. 19:28

„Garett a Clairvoyantnak dolgozik és a HYDRA tagja”

Garrett maga a Clairvoyant, aki a megváltozott helyzet adta lehetőség miatt társult a Hydra-val, de nem osztja különösképpen a nézeteiket. A társulás jellege az ami még kérdéses.

Random Galamb - 2014. 04. 10. 19:42

hummel: 99%, hogy nem ő az. Az aki olyan bűnügyeket követ el, mint amik az előző részekben megestek, nem esik bele egy olyan piti hibába, mint garett. Ő valszeg Clair. 15752. számú csicskája :D

Malachi - 2014. 04. 10. 21:22

nekem is teljesen úgy jött le (bár igaz, hogy nem ezt suggalták) hogy Garrett csak egy báb a Cv. kezében. bár igaz, végig azt sulykolták, hogy SHIELD ügynök és blabla, meg ő sem ellenkezett igazán, mikor lebukott, hehe…

de szerintem még messze a vége, ez is csak egy bait.

jól emlékszem, tényleg elhangzott a részben a “red herring”? :D

Malachi - 2014. 04. 10. 21:35

és talán éppen Garrett szájából, nem? azért Joss Whedontól simán el tudok képzelni ilyesmit. :D

wondorog - 2014. 04. 10. 22:07

Szerintem az lenne a legérdekesebb megoldás, ha Ward lenne a Clairvoyant nem Garrett, de erre kevés esélyt látok.

Anty - 2014. 04. 10. 22:32

SZPÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓJLER:

SHIELD = HYDRA

Hogy miért és hogyan, meg kell nézni hozzá a CA2-t
Mellesleg nem az ügynökökben kell keresni a Clairvoyant – ők csak bábok – ennek a miértjére is választ ad a CA2.

zolij - 2014. 04. 11. 07:33

Anty: azért nem az egész SHIELD, csak bizonyos magas és kevésbé magas rangú tagjai.

Beluga - 2014. 04. 11. 09:14

Malachi: igen, a tolószékes “Clairvoyantra” mondja, mikor Coulson felveti, hogy nem is ő a Clairvoyant. Én is felkaptam a fejem. :)

És a SHIELD eléggé nem egyenlő Hydra, senki nem mond ilyet a filmben, azt mondják, amit a sorozatban is, hogy beépültek közéjük az alapításkor/annak a környékén. Ráadásul maga a SHIELD igazgatója, Fury is meghalt, mert ellenállt, ez is elhangzott a részben.

Amúgy mindenképp érdemes megnézni a filmet, baromi jó, eléggé hozza a kémes thrilleres átverős sztorit, amit kicsit itt is pedzegettek az utóbbi két részben, és amilyennek kéne lennie az egésznek az eleje óta… Plusz az akció jelenetek három nagyságrenddel jobbak, mint a sorozatban (de tényleg, Avengers óta nem csináltak ilyen jól megkoreografált, néha kimondottan okos bunyókat).Aztán hozzácsaptak egy leheletnyi kis moralizálást, és azt a kényelmetlen érzést, hogy a főgonoszok itt nem zakkant nácik és hasonlók, hanem olyanok, akik egy pár millió ember élete és a Föld lakosságának szabadsága árán kikapcsolnák a háborúkat.

P.S.: a képregényeknek semmi, de semmi köze a filmes/sorozatos univerzumhoz a karaktereken és egy-két motívumon kívül, még annyira sem relevánsak, mint pl. a Walking Dead esetén a reláció. Jópár évtized sok tucatnyi sorozatából szemezgetnek, őssze nem függő sztorikból, sőt, univerzumokból, és ez mondjuk adja a film 15 %-át. Annyi az extra, hogy nagyon sok karakter és félmondat kikancsítás azokra, akik ismerik a képregényeket, illetve egyes karakternevekről sejti az ember, hogy ő bizony nem jófiú lesz, és látjuk még.

zolij - 2014. 04. 11. 21:12

Kiváncsi vagyok lesz-e 2. évad. Ugyebár a nézettség kb. a felére esett (nem tudom, hogy ez a szint mint jelent sáv és ABC viszonylatban), ellenben én elképzelhetőnek tartom, hogy a Disney / Marvel páros egy bizonyos szintig már csak presztízsből is képernyőn tartja a sorozatot (mint egyetlen Cinematic Universe-s sorozatot jelenleg).

torjack - 2014. 04. 11. 23:49

Szerintem megkapják a 2.évadot, bár talán keddről el kellene rakni. Az NCIS-Voice duó ellen azért nem csoda, hogy nem hoz sokat. Talán a szerda jobb lenne neki. Pluszban egy jó kis Shield vs. Arrow bunyó :D

Neoprimitiv - 2014. 04. 12. 00:08

@zolij: 1.9-es demóval, úgy, hogy a tulajdonos Disney egy hajórakománnyi pénzt megspórol a filmek bújtatott marketingjén? Röhögve, még harmadik és negyedik évad is.

A mostani rész kapcsán annyi helyen hangzott el a CA2 (és az, hogy okvetlenül nézze meg, aki teljesen képben akar lenni), hogy az reklámpénzben a fél évadot fedezte volna.

Cron - 2014. 04. 12. 09:57

Igen itt tényleg a marketing a kulcs, minimum a phase 3 végéig ki fogják húzni.

Llew - 2014. 04. 13. 14:35

Na tegnap megnéztem a filmet, ma meg a sorozat folytatást is és azt kell mondjam marha jól megcsinálták. Nagyot húzott a Marvel ezzel, hogy ilyen szinten összefűzte a szálakat.
Kéne egy külön rész kibeszélő, ahova mehetnek mozis spoilerek is, mert nagyon nehéz külön nézni a kettőt.

Innentől fogva akkor gyakorlatilag állandósulnia kéne a SHIELD Hydra “háborúnak”. Illetve az alapján, amit Hand mondott az elvesztett bázisokról azok visszafoglalásának kéne lenni az elsődleges célnak.
Vagy a központi szervezet és annak támogatása nélkül a csapat átmegy egyfajta Knight Rider-be? Aligha.

A vége tényleg meglepett. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Egyrészt Hand tényleg meghalt-e?
Egyrészről jó lenne, mert a mindig mindenki, aki fontos feltámad húzás képregényben elmegy, de itt nagyon hamar visszaüthet, már most is a határon vannak vele.
Viszont ha halott, akkor meg nem sok a sorozatban rendszeresen szerepeltethető magas szintű ügynök maradt. Illetve ez esetben remélem Warddal nem játsszák el az agymosást, átprogramozás sztorit. A most akar beépülni sztori sem annyira tetszene, főleg, hogy a megtépázott SHIELD esetében elég durva lenne ezért beáldozni az egyik megmaradt vezetőt.

Ugyan akkor ha Ward ténylegesen Hydra ember volt végig, akkor mi van Garret másik tanítványával, a fekete sráccal, aki Simmonssal volt?

Clark Gregg esetében vajon milyen karrier lépés az, hogy rendszeres, folyamatosan bővülő mozis szereplés után mellékvágányra ment egy nem túl nézett és ezidáig voltaképpen csak egy hosszú Marvel reklámnak tekinthető sorozatban és az utóbbi három filmben már nem is szerepelt?

zolij - 2014. 04. 13. 15:12

vajon a letöltött adatokat tartalmazó adathordozó Wardnál maradt, vagy visszaadta Skye-nak?

Llew - 2014. 04. 13. 15:17

Jó kérdés, de az akció után nehezen lett volna magyarázható, hogy nála van és még el is viszi.

Imtal - 2014. 04. 14. 22:56

Én most kezdtem el nézni a sorozatot! Eddig vegyes érzelmekkel töltődtem fel! :)
Nem volt vészes, de pl. fura, s gáz volt, hogy egy ilyen kemény, s okos szervezetnél nem tudták összerakni, hogy 1+1 egyenlő kettő! Vagyis, akit a néger csákó az elején megmentett az a dokinő! Egyből rájöhettek volna, hogy ki csinálta a százlábút! Viszont így óvodás módon elk..ták!

hummel - 2014. 04. 16. 10:51

Raina számára a Clairvoyant kiléte felért egy hidegzuhannyal. Nem hinném, hogy sokáig követné őket.

xaz - 2014. 04. 16. 16:09

hummel: SPOILER Akkor most ward gonosz vagy jó, mert a vét már nem értettem (vagyis ott már nem értettem az angolt, mert még van elég sok oylan szó amit nem tudok).

winnie - 2014. 04. 16. 16:16

“Vagyis, akit a néger csákó az elején megmentett az a dokinő! Egyből rájöhettek volna, hogy ki csinálta a százlábút! ”

ők nem a tévésorozatot nézik a fotelből, hogy összerakjanak bizonyos dolgokat. amiket te látsz, azt azért látod úgy, hogy össze tudd rakni.

hummel - 2014. 04. 16. 17:27

xaz: Ward 24 órát kapott, hogy megszerezze a jelszót Skye-tól. Ha addig nem megy, akkor meg kell szabadulnia a többiektől és Garrett elé vinni a lányt. A Garrett féle arcpakolás a hihető történet kedvévért volt, a Coulson csapat megvezetéséhez.

Ward esetén korábban három verziót tartottam elképzelhetőnek: eleve a rosszfiúk csapatában játszott, átmosták az agyát, vagy kettős ügynök. Ha Hand megölése a múltkor nem lett volna egyértelmű valaki számára, akkor a mostani rész után a harmadik lehetőséget végképp kizárhatjuk. A további lehetőségeken gondolkodva, és hozzátéve amit Lorelai mondott Ward érzéseiről egy másik nő iránt, akkor hajlok arra, hogy van még egy opció. Ward rossz fiú, aki ki akar iktatni mindenkit, aki Skye-ra veszélyt jelenthet, és ennek érdekében bármeddig elmenne. A csapással viszont meg akarja várni míg mind együtt vannak, amihez Deathlok is szükséges. Nos, majd kiderül, hogy a megmaradt lehetőségek közül melyik lesz a befutó.

Llew - 2014. 04. 16. 20:17

A jelek szerint Coulsonék mégis csak egy sajét magára utalt csapat lesznek, annak ellenére, hogy a SHIELD részben mégis életképes maradt. Erre otthagyják az embereket a szarban. Ez annyira nem jött be.
Szerintem jobb, hogy Ward rossz, mint, hogy beépült volna. Mondjuk így valószínűleg max az évad végig él.
Viszont genyó egy alak. Tippet adott Garrettnek Coulson nőjéről, a csellistáról, akit majd Amy Acker alakít valamelyik elkövetkező részben.

Hugica49 - 2014. 04. 16. 21:55

Becsatlakozom a kibeszélőkhöz (már az elejétől nézős vagyok).:)
Szerintem Ward-ot már annyira elhúzták a rosszfiú irányába, hogy innen nagyon furán nézne ki, ha mondjuk a Skye iránti érzései miatt visszatérne majd “jófiúba”. Ha meg kettős ügynök lenne (vagy kettős-kettős?), miért szólna a csellista nőről? (ahogy Llew is írta) Bár úgytűnik nem fogják sokáig titokban tartani, az előzetes szerint Skye hamar rájön. Nem lenne jó ha kinyírnák, szerintem még lehetne bontani a karaktert (például kétlem, hogy csak azért dolgozik nekik mert Garett “mentette meg”).

rodosto - 2014. 04. 16. 21:57

Húh, jó kis rész volt, igazából mikor Ward volt szerepben, akkor minden tette mellé ki tudtam volna tűzni egy “De miért!?” felkiáltást. Még az agymosást is ki tudnám zárni (pontosabban számomra nem annyira valószínű) , mert nem csak gépiesen cselekedett, hanem pl mesélt is a múltjából.

Amúgy elég sok mindent is elindított ez a rész, pl mit is találtak a Fridge -1 emeletén, mit kezd a U.S. Légierő a SHIELD központokkal, mihez kell a graviton, (meg akkor elvileg nem tenyerelt a HYDRA rá a gravitonos csávóra?) miért van Garrett oldalában az a szép műtárgy… Kiket akar a hydra feléleszteni stb.

Amúgy a Fridge esetén az nagyon facepalm volt, hogy ott van a semmi közepén egy Dubai Tower méretű épület, és aláírják, hogy “helyszín: titkosítva” Csak az nem találná meg, aki nem keresi. :D

És szerintem Culson azért hagyta ott a bázist mert valószínűleg a légierő alatt nem sok beleszólása lett volna a dolgokba, pláne ha letartóztatják őket kihallgatásokra, stb, az rengeteg idejükbe került volna. És a másik oldalról igaza is volt Culsonnak, nem lenne célszerű egy háború az USA-val.

leila - 2014. 04. 16. 22:01

Még mindig nem tudom a sorozatot komolyan venni, könnyű szórakozás inkább, de nézős. Ward tényleg rosszfiú lett, azok után, hogy lazán fejbe lőtte a két őrt, nekem nincs több kérdésem.

Inkább az zavar, hogy a fél évadnyi szereplése ilyen hirtelen váltott irányt a múlt részben, jobb lett volna, ha elő van készítve az egész.

De nem várok túl sokat, ahogy már valaki említette, ez egy reklám a filmekhez, üzleti modell szempontból jól kitalálva.

Polgb - 2014. 04. 16. 22:30

Hugica: Előzetesből ne spoilerezzünk kérem szépen mert nem mindeki akarja tudni, vagy legalább jelöld ne csak szödd bele a mondatodba.

szebe - 2014. 04. 16. 22:38

Nekem valami 9. érzékem azt súgja, hogy Ward meg fog “térni”, aztán lehet hogy Kardos doki szinten benézem a dolgot. :)
A Skye-szál ami még érdekel, hogy végülis akkor ki ő, mi ő, mert ennek a kiderítését valahol szépen elvágták…

Tomi - 2014. 04. 16. 22:43

na nagyon beindult a sorozat :)

tetszik, hogy Ward tényleg gonosz lett. a beépülést ki lehet zárni, mivel hidegvérrel gyilkolássza a shield ügynököket. Innen már nem nagyon van visszaút. És Triplet is elő van már készítve mint a “helyettese” a teamben.

Én is csalódtam a Clairvoyant kilétén, ugyanúgy mint Raina. Ő jó karakter, remélem többet szerepel majd.

Hugica49 - 2014. 04. 17. 18:19

Bocs az előzetes Spoilerért.

Én még valamiért azt akarom hinni, hogy nem ő a Clairvoyant, valami nagyobbra számítottam.

MT90 - 2014. 04. 18. 17:28

A Galaxis Őrzői augusztus elején lesz, így kár, hogy nem lesz crossover rész. Bár, nem is tudom, hogy lehetne megoldani. Viszont kíváncsi vagyok, hogy fogják felvezetni a Bosszúállók 2-t (és az Ant Mant) :D

aky - 2014. 04. 18. 21:02

hát szerintem Ward ha meg is fog akarni “térni”, a kis csapat nem fogja könnyen megemészteni az eddigi ügyeit…

Bajibee - 2014. 04. 19. 20:54

Nemrég megnéztem az AC2-t, majd két nap alatt ledaráltam a sorozatot. Az eleje nem kicsit gyenge volt, de mire a végére érem, totál leesett az állam… szerintem jó sorozat lett belőle mostanra, persze még mindig nem hibátlan. És jó húzás volt az összefonása a filmnek és a sorozatnak. Viszont Ward-on még mindig ki vagyok akadva… ahogy korábban rodosto írta: “De miért?”
És Skye-ra is kíváncsi vagyok már nagyon…

pumpika666 - 2014. 04. 20. 12:33

aprócska hiba volt a gépezetben, ha már a havas erdőben mászkálnak, leheletük miért nem látszott? :D ahhoz nem kell még csak minusznak lenni, szóval furcsa, hogy nem figyeltek rá az alkotók.
amúgy meg egyre jobb a sorozat, imádom, skye meg óriási kedvenc, mint a lopott biciklit :D

Hugica49 - 2014. 04. 20. 14:25

Na a lehelleten én is kiakadtam egy kicsit :D Sajnos sok benne az ilyen apróbb hiba, de a történet ellensúlyozza. Remélem tovább folytatják a CA2 eseményeit, és nem tér vissza a heti-esetes nyomozás. Bár már nincs sok hátra az évadzáróig, úgyhogy kétlem hogy belassulna.

szebe - 2014. 04. 21. 01:19

A lehellet már fel sem tűnt a zs kat. cgi mellett:( Ezzel mondjuk kezdhetnének valami a jövőben (remélhetőleg lesz következő évad), mert ez rettenetesen zavaró, hiába lett a történet miatt nézős.

Hugica49 - 2014. 04. 21. 16:08

Mondjuk azt én sem értem, miért nem nagyobb költségvetésű, hamár Marvel.

DJackson - 2014. 04. 21. 20:10

A lehelet nekem fel sem tűnt, inkább az volt zavaró, hogy habbal oldották meg a havat. Vicces volt így látni Coulsonék erdei habpartyát. A CGI-al viszont nem értem mi a gond. Nyilván a filmekhez képest a kanyarban sincs, meg ebből a költségvetésből sem lehet részenként helicarriereket törni, de a sorozatos standardekhez képest simán élvonalbeli.

Polgb - 2014. 04. 22. 18:20

@MT90: A Galaxis örzői a galaxis másik végében fog játszódni, úgyhogy eléggé nehezen lehetne összefűzni a kettőt :D

MT90 - 2014. 04. 22. 18:31

Tudom,hogy ott játszódik, de attól még lehet valami utalás rá. SPOILER:
Állítólag a GOTG (újra)forgatásán voltak Shield-es járművek. Katt. http://www.escapistmagazine.com/news/view/132981-Spy-Photos-Reveal-S-H-I-E-L-D-Is-In-Guardians-of-The-Galaxy

Llew - 2014. 04. 23. 08:32

Hát ez így most elég lagymatag volt. Coulson nője kapcsán valami jobb sztorit vártam, nem egy ilyen monster of week-et, hogy legyen mivel kitölteni a részt Ward és Sky mellett.

Malachi - 2014. 04. 23. 09:29

ha Skye okos, most is rajta van a jeladó, amivel nyomra vezetheti Coulsonékat. nem láttuk, mit alkotott a mosdóban miután feltúrta a szekrényeket. szerintem valami üzenetet hagyott.

azt viszont nem értettem a végén, kivel akar beszélni May ügynök, akihez a muter viszi.

Llew - 2014. 04. 23. 10:06

@Malachi:

azt viszont nem értettem a végén, kivel akar beszélni May ügynök, akihez a muter viszi.

Maria Hillel. Cobie Smulders karaktere a filmekből, aki a pilotban is megjelent.

hummel - 2014. 04. 23. 10:34

A helyszínhez kötött jelszó elég okos ötlet volt Skye részéről. Most is időt nyert vele. Így az útirányt is ő adhatja meg. Más kérdés, hogy ezzel csak pár órát nyerhetett, szóval remélhetőleg az üzenet a mosdóban hamar célba ér.

Malachi - 2014. 04. 23. 10:59

Llew – hála!

Hugica49 - 2014. 04. 23. 12:36

Alig várom hogy lássuk mi lett Hill-el a filmes események után. És May-mama melyik ügynökségnél van/volt? CIA?

Malachi - 2014. 04. 23. 12:49

szerintem azt nem tudjuk, még. lehet bármelyik nagy 3 betűs.

zolij - 2014. 04. 23. 17:47

Kicsit heti esetes rész volt, de legalább megtudtunk valamennyit Coulson múltjából és a fő szál is haladt valamennyire. Jövőhéten viszont jön Robin és a repülő ember :)

Malachi - 2014. 04. 23. 20:10

én is kérem, hogy előzetesekből NE spoilerezzünk, vagy ha igen, akkor jelöljük mindenképp.

semmilyen sorozatos előzetest nem nézek, soha. köszi!

torjack - 2014. 04. 23. 20:45

“Jövőhéten viszont jön Robin és a repülő ember :)”

Batman is lesz?

:D

Ebből a Ward gyerekből még a végén tényleg mocskosáruló lesz :D De legalább jöhet a helyére majd a fekete srác, az úgyis polkorrektebb.

Polgb - 2014. 04. 24. 01:01

Malachi: Sajnos itt szokás kibeszélni az előzeteseket is, hiába hivjuk fel rá a figyelmet minden eggyes alkalommal, hogy nem mindenki akarja megnézni.

Malachi - 2014. 04. 24. 13:22

Polgib – oké, de akkor legyen úgy, hogy

ELŐZETES SPOILER!

aztán felőlem mehet. :)

Lemoni - 2014. 04. 24. 16:55

Nem tudom, nálam átestek a ló túlsó oldalára, annyira ‘bad’-nek akarják mutatni most Wardot, hogy muszáj valami csavarnak lenni a dologban, egyszerűen nem hiszem el, hogy tényleg ilyen dög lett. Mondjuk nem ismerem a Marvel-világot és lélektant, meg ahogy már korábban írtam, Ward a kedvencem (May a másik), így én még mindig ennek a ‘szemétládának’ drukkolok :)

Hugica49 - 2014. 04. 24. 17:20

Én sem bírom Ward-ot szívből utálni, de így, hogy mutatták milyen hidegvérrel lőtte fejbe az őröket, nem tudom elképzelni mi “menthetné fel”. Ráadásul amit a bunker-ügynökkel is csinált…

Malachi - 2014. 04. 24. 18:25

Ward viccből nem fojtotta volna meg damillal a jó fej ügynököt, legfeljebb az mentheti fel (egy kicsit) hogy nem akarja a Hydra kezére adni Skye-t, inkább ő húznű ki belőle a kódot, mert valamennyire azért fontos neki a lány.

de neki annyi, szerintem pár részen belül, még ebben az évedban megölik.

Malachi - 2014. 04. 24. 18:26

húznű = húzná

hummel - 2014. 04. 24. 18:55

Ward mikor még jófiút játszott, néha azt éreztem, hogy túljátssza a szerepét (például amikor szóvá tette, hogy a fegyver egy grammal nehezebb mint kéne). Ezt akkor az írók hibájának tudtam be, ugyanakkor a most játszott rosszfiú teljesen hiteles, így lehet, hogy az akkori karakter szándékosan lett olyanra megírva. Nem tudom, hogy ezt más miként látja.

Lemoni - 2014. 04. 24. 19:03

Persze, én is láttam, amit láttam, csak olyan eltúlzott feltűnőséggel nyomják a képembe Ward disznóságait, hogy ettől lett gyanús, hogy lehet, minden valójában ellenkező előjellel értendő? Ha Ward tényleg genya lenne, akkor a jelenlegi akcióit (na jó, a klisés tapasztalat beszél belőlem) mi még abban a hiszemben látnánk, hogy ő még mindig SHIELD és a végén lepleződne le, ehelyett mi most azt látjuk, véljük tudni, hogy ő a ravasz ellenség, így tudván ezt nincs akkora wtf-faktora a dolognak, legfeljebb a Skye-fanok izgulnak a csajért, hogyan vágja ki magát. Szóval, logikailag nekem valahogy olyan rosszul elhelyezett most a történetben Ward pálfordulása. De mondom, nagyon a klisékhez viszonyítok :)

korum - 2014. 04. 24. 19:23

“Persze, én is láttam, amit láttam, csak olyan eltúlzott feltűnőséggel nyomják a képembe Ward disznóságait, hogy ettől lett gyanús, hogy lehet, minden valójában ellenkező előjellel értendő? ”

Ha nem csinálnák, akkor nem sokat agyalnának a nézők, kapásból mindenki elkönyvelné, hogy amúgy jófiú, csak most a rosszakkal van, és nem lenne túl érdekes, hogy mit is csinál. Így meg kicsit nehezebb ezt hinni róla, ami érdekesebbé teszi a folytatást ;)

DJackson - 2014. 04. 24. 21:08

hummel: Jól látod. Whedonék is pont ezt nyilatkozták. Az elejétől tudták hogy genya lesz, ezért sokszor tettek apró utalásokat rá, amik utólag visszanézve nyernek értelmet. Pl: a pilotban amikor említik hogy a pontjai a 2. legmagasabbak Romanoff óta, az nem azért volt hogy lássuk milyen jó ügynök, hanem hogy tényleg képes egy ilyen beépülést végigvinni.

Hoze77 - 2014. 04. 25. 22:25

Imádom, ahogy Ward ritkítja a S.H.I.E.L.D.-et!
Miután még kettőt beleeresztett Hand ügynökbe, már reménykedtem, de féltem hogy csak valami nagy “verjük át Garretet” baromság lesz belőle. De az utóbbi két rész után már nem lehet kétséges ő tényleg nem egy jó ember :D
Szerintem igazán jót tett a sorozatnak. Már csak a Whedon-féle poén faktort kéne egy kicsit erősíteni hogy teljes legyen a boldogságom.

Koenig ügynököt sajnáltam. Patton Oswalt rengeteg mindenben játszott már, és például a Justifide-ban zseniálisan hozta a szánalmas kis mitugrászt, aki mégis kemény mint a fagyasztott kutyaszar. Ebből itt is megcsillantott valamit Ward kihallgatásakor, jó lett volna többet látni belőle.
Ahogy Amy Ackerből is sokkal többet ki lehetett volna hozni.

Egyébként van egy elméletem arról miért érzik sokan gyengének a sorozatot. Miközben nézem, nem tudok szabadulni attól az érzéstől, hogy a többi képregényfilmmel ellentétben ők nem a (tinédzser)fiúkat veszik fő célcsoportnak, hanem a (tini)lányokat. A szereplők a dialógusok nagyobbik részében az érzelmeikről beszélnek, hogy mire vágynak, mitől félnek, miben/kiben bíznak… Most is a “nagy szakítás” Mayel, a durcás összenézés, és aztán a végén a repülőn a szájbarágós tanulságlevonás/megbocsátás, tisztára mintha valami “tinigimis” sorozatban lennénk. Komolyan úgy érzem, hogy ehhez képest a Buffy egy “macsó” sorozat volt. De így hogy koncepcióként gondolok rá könnyebb túllépnem rajta.
Persze lehet hogy csak egy begyöpösödött, akcióbuzi hímsoviniszta disznó vagyok ;)

dani154 - 2014. 04. 30. 13:40

nekem van egy olyan elképzelésem am,hogy wardnak van egy iker testvére és az ilyen pszihopata és átvette a tesó helyét a shieldbe!!! ő meg valahol elvan zárva valami Hydra helyen!! Nem tudom elhinni,hogy gonosz am!

szebe - 2014. 04. 30. 14:22

Mivel voltak nézeteltérések, aki nem látta a 20. részt az ne olvasson tovább!
Most akkor az adattároló hirtelen mégsem olyan fontos? Vagy Skye tett bele valami olyan csavart hogy még így sem tudják használni? Előzetes alapján megtudjuk Ward “történelmét”, de Skye-ról továbbra sem tudjuk hogy miért volt olyan fontos.

m1cZ - 2014. 04. 30. 14:39

Szebe

Mivel skye konkrétan mondta a rész végén hogy hagyott ott egy kis meglepetést (vagy valami hasonló) elég valószínű hogy az adat tárolót nem kapták meg úgy ahogy akarták volna.

egyébként: Huh

hummel - 2014. 04. 30. 15:50

Nem tudom ki mit szűrt le Ward jeleneteiből, de szerintem annyira lételemévé vált a hazudozás, hogy még saját magát is átveri. Keserű lesz az ébredés. A készítők nagy húzása volt rossz fiút csinálni belőle. Előtte elég egysíkú volt a karakter, most viszont teli van potenciállal.

Polgb - 2014. 04. 30. 19:13

Hét idézete: Huh

Hugica - 2014. 04. 30. 21:45

Na ja, “Huh”…
És ki lehet az az Avenger, akin használták a T.A.H.I.T.I-t? elvileg nem tud róla, mivel átmosták az agyát…
számomra a legdurvább az volt, amikor Hill mondta, hogy nincsenek már mások feljebb, akkor döbbentem rá, hogy bakker, tényleg nincs már SHIELD…

m1cZ - 2014. 04. 30. 21:51

Senkin nem használták csak akarták, hogyha valamelyikkel történne valami. De aztán Coulson kijelentette hogy ez a kísérlet egyszerűen embertelen, és csak maximum agymosással érhetik el, hogy ne kerüljön a mellékhatások alá.

Hugica - 2014. 04. 30. 21:56

Nem azt mondja hogy azért hozzák létre, hogy segíthessenek egy halálosan megsebesült bosszúállón? és tünetekről meg eredményekről beszél, szóval valakin ki kellett próbálniuk

Anty92 - 2014. 04. 30. 22:27

@Hugica szerintem maga Coulson volt az alany, még a memóriatörlés előtt készítette a jelentést.Amúgy nagyon faja rész volt.

Hugica - 2014. 04. 30. 22:37

Végülis lehet hogy ő volt, de akkor honnan tudta hogy a memóriatörlés megoldja a tüneteket (úgy ahogy)? Na mindegy, majd kiderül, és tényleg klassz rész volt

m1cZ - 2014. 04. 30. 22:51

@Hugica

Igen de jövő időben (és vagy feltételes módban – felirat nélkül néztem a mai részt) beszél erről coulson, hogy mi a project célja. Coulson volt az első sikeres (eddig) tesztalany… illetve most Skye is érdekes helyzetben van mivel nála nem jelentkezett semmilyen mellékhatás (eddig)

Lemoni - 2014. 04. 30. 23:05

És igen, Coulson megcsinálta!….. a sorozatok legggagyibb kiszabadítási jelenetét, hát ez most komolyan fájt. Nem az, hogy kiszabadította, hanem ahogy csinálta; belém égett a jelenet :/ Viszont, Ward rosszfiúsan sokkal érdekesebb, már nem akarom, hogy dupla ügynök legyen, ha kinyírják, abbahagyom a sorozatot…….

Panka - 2014. 05. 02. 14:59

Az első résztől nézem a sorozatot, és már akkor motoszkált bennem a gyanú, hogy Ward nem az, akinek mondja magát. Valami halvány megérzés volt.
Szerintem tuti, hogy nem fogja Skye-t átadni, inkább még időben “észhez” tér, és visszaviszi a havas bázisra a többiekhez. Vagy Skye hat a lelkére és a józan eszére.
Ward rá fog jönni, hogy a többiek törődtek, törődnek vele és családtagnak tartották. Más kérdés, hogy a tettei, árulása után mit fognak csinálni vele.
Ward-ot azért sikerült Hydra-snak képezni már kiskora óta, mert elmondása szerint a kedves családja se volt mintacsalád.
Amúgy én elkészítettem a saját rövid verziómat a folytatásról:
-Mint már írtam Ward nem fogja átadni a végső pillanatban Skye-t, és ezért Garret megharagszik rá, majd a harc hevében Skye megint megsérül, vagy Garret lövi meg, vagy más, és ezért Ward írtást végez a jelen lévő Hydrá-s tagok között. Valami oknál fogva a néger csaj, Raina se hisz már a Hydrá-nak és menekülés közben csatlakozik Ward-hoz és a sebesült Skye-hoz. Persze előtte pár szuper cuccot még elemelnek.
Skye a sebesülése miatt elájul ezért Ward egyenesen a csapathoz megy nem törődve a rá váró következményekkel. A bázison nem várják kitörő örömmel, főleg, mikor megtudják, hogy Hydrás volt végig. Raina-nak se hisznek, hogy ott hagyta a Hydrá-t és mind kettőt a dutyiba zárják. Skye állapota nem vészes de még mindig nem tért magához. Közben May is visszatért. A csapat azon tanakodik, hogy mit csináljanak a két árulóval és mi legyen a következő lépés a világ megmentése felé. Felváltva elbeszélgetnek a két árulóval, a hazugságvizsgáló bevetésével együtt. Ward-ot nem érdekli a saját sorsa, csak az, hogy mi van Skye-jal. A csapat már nem bízik benne, se Raina-ban, de abban egyet értenek, hogy kell a segítségük, ha az elszökött rabokat és az elrabolt cuccokat meg akarják idő előtt találni. Bizonyos feltételekkel kiengedik a cellából őket. Ward azonnal Skye-hoz megy, és ott is marad amíg Skye magához nem tér. A csapat tagjai ezen meglepődnek. Coulson hosszan elbeszélget Raina-val, de még nem bízik benne 100%-ban.
Mikor Skye magához tér nagyon meglepődik Ward jelenlétén.
Megegyeznek, hogy lépésről-lépésre elmennek azokra a hydra bázisokra ahol lehetnek még a rabolt cuccokból, és visszaszerzik őket.
Triple folyamatosan “morog” a két volt Hydra tagra, főleg Ward-ra, és megígéri neki, hogy keresi az alkalmat, mikor ereszthet belé egy sorozatot.
Skye még mindig nem tudja, hogy mit kezdjen Ward iránta mutatott érzéseivel, de már nem haragszik rá annyira. A következő Hydra bázison ott van Mike Petersen akit nagy harc árán sikerül hatástalanítani és Raina segítségével kiszedik belőle azt a kütyüt, amivel irányítani tudták. Így Mike is a csapathoz csatlakozik, mivel Ő már az elejétől is “jó” volt.
A visszarabolt cuccokat a jeges bázison rejtik el, és közben próbálnak minél több szökött rabot elkapni. Garret vagy meghalt, vagy súlyosan megsérült, így Ő egy időre kikerült a képből.
Amolyan szellem csapat lesznek. Hirtelen megjelennek a Hydra bázisokon, lecsapnak és továbbállnak. Mivel nem tudják, hogy a megmaradt Shield-ben kiben bízhatnak, ezért egyenlőre Coulson lesz az egyedüli főnök a csapat számára, nem tekintik magukat már Shield csapatnak, inkább amolyan “Bosszúállók” csapatának.
Coulson még mindig keresi Fury-t, szeretne pár témában “elbeszélgetni” vele.
Itt egy kicsit belekevertem a filmet is.
Nem ismerem a köv. Bosszúállók film cselekményét, de itt egy kicsit belevettem őket is.
Coulson-ék megtudják, hogy a Bosszúállók csapata hol harcol ezért oda tartanak.
Itt tudják meg a Bosszúállók, hogy Coulson életben van. Ott van Fury is akinek köszönésképen Coulson behúz egyet. Coulson röviden elmondja csapata történetét és megkéri a Bosszúállókat, hogy tartsanak velük egy kis kiruccanásra. Mikor Fury megtudja, hogy T.H.A.I.T.I.-re tartanak, nagyon ellenkezik. Coulson a többség kérdésére, csak annyit válaszol, hogy majd a helyszínen megtudják, miről is van szó.
Itt egy kicsit megálltam mert nem tudom, hogy belekeverjem-e a Bucky-t is, vagy hagyjam ki. Vele kapcsolatban egy másik történetet kezdtem el.
Bocs, hogy ennyit írtam, de mániám lett, hogy bizonyos sorozatokat és filmeket tovább, vagy másképp folytassak.

panka - 2014. 05. 03. 09:37

Mint már írtam, csakis a saját elképzelésemet írtam, ahogy “Én” szerettem volna, ha folytatódik a sorozat. Nagy filmeknél is, ha nem tetszik a vége, saját magam szórakozására, saját szájízlés szerint átírom a végét.

panka - 2014. 05. 03. 13:31

Még nem láttam a 20.részt.
De ami késik, az nem múlik. Ez igaz Ward esetére is.

rio - 2014. 05. 03. 23:34

Skye és Ward milyet alakítottak az étteremben, te jó ég. Nem hittem volna, hogy ebben a sorozatban ilyen jó színészi játék lesz valaha. Ha van legtöbbet fejlődött sorozat idén, nálam ez a nyertes.

hunlord - 2014. 05. 05. 11:42

@panka: egész hihető folytatás is lenne, van benne 1-2 klisés írói húzás, ami még bele is férhet :D

szebe - 2014. 05. 05. 11:48

Nem ismerem a nézettségi adatokat, de azzal adhatnának még egy lökést a sorozatnak, ha egy-két szereplő feltűnne valamelyik filmben.

hummel - 2014. 05. 07. 10:55

Biztosra volt vehető, hogy a kikerült vérmintákkal Skye szálán is előre fogunk lépni. Ez most meg is történt. Vajon mi járhat Raina fejében. És hogyan tudhat ő többet, mint a Shield ügynök, aki a csapatával kimentette annak idején Skyet. Egyébként ő és Garrett ég és föld. Nehéz elképzelni, hogy sokáig együtt lennének. Olyan mintha egy művésznek egy átlagemberrel kellene együtt dolgoznia.

Szegény szemellenzős Fitz. Talán ha a kilőtt terem leér az óceán aljára felébred végre. Mégis mit hitt, hogy valaki aki sorban ölte a Shield ügynököket, és aki veszélyes rabok tucatjait szabadította a világra, egy kis bájcsevejtől meglágyul és teljes fordulatot vesz? Most van pár órára elegendő levegője, talán elgondolkodhatna egy kicsit.

Ward meg a filozófiája …. Ő is magába szállhatna. Ha az amivel törődsz gyengévé tesz és ezért meg kell szabadulnod tőle, akkor Garrett miért van még életben?

DJackson - 2014. 05. 07. 15:59

Na ez a beszéd, így kell ezt csinálni! Nagyon remélem lesz 2. évad!

Malachi - 2014. 05. 09. 06:14

jön az új évad, jessz!!!

MT90 - 2014. 05. 09. 10:40

Meg az Agent Carter sorozat is.

S84 - 2014. 05. 14. 10:15

Szavakkal nem lehet elmondani mennyire nagyszerű volt a finálé!

Anty92 - 2014. 05. 14. 11:38

Nagyon jól összerakott rész volt,tele a marvel filmektől megszokható viccekkel. A végén a sok megnyitott szál…
de a legnagyobb mikor
SPOILER VESZÉLY :

Fury Coulsont is bosszúállónak nevezte.. na meg director Coulson…

rodosto - 2014. 05. 14. 12:29

Az eddigi legjobb rész számomra, egyszerűen olyan volt, mint egy Marvel film :D Történet, fordulatok, viccek szempontjából :D

Garrett átalakulásakor vártam már, hogy ráteszik Darth Vader maszkját, olyannyira hasonló volt a jelenet :)

Nagyon jól lezárták gyakorlatilag az évad összes kérdését, és ügyesen nyitottak meg újakat, én simán várom az új évadot.

Mellékesen valószínűleg rákényszerítik a Marvel film rajongókat, hogy kövessék a sorozatot, ugyanis az új igazgató, ús SHIELD, stb jelentősen befolyásolhatják a következő filmeket :)

szebe - 2014. 05. 14. 13:27

Ez fasza volt:)

A bullshit méterem azért kiakadt volna, ha Garrett csak úgy újjáépül, és marad a főgonosz a következő évadra is.

Elképesztő, mekkora pozitív átalakuláson ment véggig a sorozat, remélem legalább ezt a szintet tartani tudják.
Wardot és (remélem) Fitzet szerintem látjuk még.

Ha már van ez a sorozat, remélem valahogy megjelenik majd Age of Ultron-ban. Ha más nem is, de remélem Direttore szerepel majd.

Hugi - 2014. 05. 14. 18:15

Fúú ez nem semmi volt… tényleg nagyon jól lezárták és felvezették a továbbiakat, ezek a rajzok meg Skye szülei (a vérben tocsogós kéznél kirázott a hideg). Ezt vártam már mióta, hogy kössék jobban a filmekhez, és ez volt eddig a legjobb rész ilyen szempontból. A FEGYVERT meglátva felröhögtem:D És azok a dumák…
Kedvenc Coulson-Fury:
C: Sir?
F: You don’t have to call me sir, Coulson. Look at me, I’m dressed like I live under a bridge.

F: You didn’t tell me he’d gone this crazy.
C: He’s really stepped it up a notch.

És hát Director Coulson, true Avenger!

Malachi - 2014. 05. 14. 18:54

jó volt, jó volt. :) nem tudom láttam-e már sorozatot egy évadon belül ennyit javulni. általában fordítva történik.

szinte teljesen tiszta lappal folytathatják majd ősszel, okos. én itt leszek!

hummel - 2014. 05. 14. 19:31

Remek évadzáró volt. Lezárták a Garrett szálat (hála az égnek nem hozták vissza), más szálakat viszont megalapoztak a következő évadra. Shield újjáépítése, Skye szülei, Coulson ihletett alkotása, Fitz és Simmons kapcsolata, Ward világa Garrett nélkül. Azt hiszem minden adott, hogy azon a szinten folytathassák, ahol abbahagyták.

DJackson - 2014. 05. 14. 19:56

Elég nagy elvárásaim voltak az évadzáróval kapcsolatban, de végül nem hogy megugrotta a lécet, hanem repülés közben még feljebb is rakta. Tényleg egy 45 perces Marvel film volt! Nem hittem volna hogy Samuel L. Jackson ennyit fog szerepelni. Hatalmasak voltak a jelenetei. Kaptunk pár hét idézete gyanús beszólást is. A destroyer fegyveren meg Garett végén rendesen röhögtem. (Igaz egyszer már a Buffyaban is eljátszották blikkre ugyan ezt a jelenetet.) Egyébként nekem is totál Vader ugrott be Garett cyborgosítánál.
Kíváncsi vagyok merre mennek innen. Ahogy elnézem a megnyitott szálakat elég jó kis 2. évadnak nézünk elébe.
Nagyon nagy kedvenc lett ez a sorozat!

Az évad elejénél kaszálóknak meg üzenem, hogy mindenképp jöjjenek vissza! Hatalmas a javulás, mindenképp megéri!

Yooha - 2014. 05. 14. 20:53

Kettő dolog nem világos:
Ha Garretet a vége előtt betették a tepsibe, akkor honnan mászott elő, hogy magára pakolja azokat a kiborg izéket? És mi volt ez, hogy szétlövik valami sugárral? Az egész úgy nézett ki, mint valami ökörködős jelenet.
Ha Coulson ugyanazt rajzolja, mint Garret, akkor igazából a tudata benne van? De semmi tudatátvivő ketyeréről nem volt szó semmikor!
Semmit sem értek..

Anty92 - 2014. 05. 14. 21:16

@Yooha
SPOILER VESZÉLY:

A szérumól újraéledt, és kitört a koporsóból, még a bázison…Az hogy Coulson pont ott volt és szétlőtte. Ez ilyen Marvel filmektől megszokható poén…

Coulson azért rajzolta a szöveget mert ő is megkapta a szérumot, amit a Garreth…de még a sorozat előtt

1 kérdés, a többi résznél hol voltál, mert elég egyértelmű…

leila - 2014. 05. 14. 21:47

Két hangos felnevetés volt: amikor Fury előhúzta a puskát és amikor atomjaira lőtték Garrettet. Erősen lazák voltak, ahogy Fury és Coulson beszélgettek Garrett előtt.

Nagyon jó volt, remélem, a 2. évad is tartja a színvonalat.

Llew - 2014. 05. 14. 22:16

Szerintem béna volt. Értem én, hogy a Marvel nem egy hót komoly valóság, de évad közepe mennek itt a komor irányba. Ward halomra öli az embereket, Fitzék egyik pillanatban majd meghalnak aztán éppen csak megmenekülnek, erre Coulson és Fury nyomják ezt az idióta zsaru paródiát. Ez már túl sok volt. A Garrett feltámadása és végső halála dettó.
Aztán, hogy ne maradjunk cliff nélkül bedobják gyorsan Sky sztoriját.
A gravitóniummal mi lett? Előszedték az évad eleje után, aztán a megint eltűnt a balfenéken. Ha már ennyire kell a muníció a következő évadra, legalább ne ilyen átlátszó módon gurigázták volna át.

dani154 - 2014. 05. 14. 22:29

szerintetek mi lesz ward sorsa?? nagyon remélem,hogy nem írják ki vagy valaki sky al pont elkezdett alakulni a száluk,de nem hinném,hogy ebből lesz happy end annyira undorodik tőle most…aztán persze kitudja párszor megvédi a gonosz fatertól stb…
A csávóka a végén az hogy élhet( akit kinyirt ward) ? Boccsi az angolom nem igen jó!

rio - 2014. 05. 14. 23:42

@Llew: Coulson és Fury abban a tudatban nyomatták a buddy cop stílust, hogy Deathlok az ő oldalukon van, sztem.

m1cZ - 2014. 05. 15. 00:20

Nagyon jó lett az évadzáró. Nem számítottam rá hogy Nick Furry ennyit fog szerepelni, azt hittem hogy csak egy 1 perce cameo lesz a végén. A párbeszédek sziporkáztak, volt egy-két jó csattanó amin hangosan felnevettem.. felvázoltak 3 fő vonalat – ami lehet csak 2 – a köv. évadra/évadokra.

Angol “forumon” (reddit) olvastam egy nagyon jó hozzászólást ami telibe talált a sorozattal kapcsolatban: A CA2:TWS-ben történek után lendült fel igazán a sorozat, szinte egy teljesen új szintre… mivel az írók tudták hova fog eljutni a sorozat, de kb nem csinálhattak semmi forshadowingot emiatt nagyon nehéz dolguk volt, és ezért volt nyögve nyelős a sorozat első fele, és kezdődött a javuló tendencia a a 2. felétől (mikor már közeledtünk a végponthoz) és végül lett jó a végére

Lemoni - 2014. 05. 15. 00:36

Örömmel és egyben szomorúan néztem a finálét, örömmel, mert tetszett és szórakoztatott benne a finomított idiotizmus, és azért voltam szomorú, mert most úgy érzem, nekem ennyi volt ebben a világban, nem vagyok biztos benne, hogy a folytatásnál ott leszek. Semmi baj a színvonallal, egyszerűen csak engem nem érdekel már tovább a történet.

Hugi - 2014. 05. 15. 07:43

@dani154: Milyen csávókára gondolsz?

Llew - 2014. 05. 15. 08:26

@rio:
tiszta sor, de ettól még nem jópofa, hanem inkább idétlen volt

@Hugi, dani154:
a titkos bázis gondnoka nem ugyan az a személy, mint akit Ward a korábbin kinyírt. Mondja is, hogy ő nem akárhogyishívják ügynök. Azt mondjuk nem részletezi, hogy akkor most ikertesók, klónok vagy mik.

DJackson - 2014. 05. 15. 08:48

Az ikertesója volt. A Providence bázisos Eric Koenig még mondta is, hogy igazából egész nap csak COD-ozik a tesójával. Az itteni ügynöknek is Koenig a vezeték neve.

Malachi - 2014. 05. 15. 10:13

az különben világos mindenkinek, hogy mostantól a következő filmig a sorozat építi majd az egész MARVEL filmes univerzumot? na jó, a GotG kivételével, de abban SHIELD nem biztos, hogy lesz.

ennek nagyon örülök, mert az az Age of Ultronig a sorozatra marad majd a SHIELD teljes újjászervezése, meg minden. szinte garantált a remek következő évad!

MT90 - 2014. 05. 15. 11:20

Billy Könignek hívták. Mondta,hogy Eric meghalt. Amikor Coulson megkapta a Pusztító fegyvert (mint a Bosszúállókban), akkor felröhögtem :D

Hugi - 2014. 05. 15. 15:42

@Llew
Igen, én azt értem, nekem nem is volt kérdés hogy az nem ő. :D (szerintem amúgy simán lehetnek klónok is, mert biztos hogy több mint 2 ilyen titkos bázis van – és lehet hogy mindegyikben van egy Koenig)

Neoprimitiv - 2014. 05. 15. 19:06

Na, annyian dicsérték a finálét azok közül, akikkel közös dolgokat nézek, hogy gondoltam belenézek, ha már az évad első harmada után kiszálltam.

Valószínűleg azért, mert engem a képregény filmek sem hoztak lázba, kicsit felemás lett az eredmény. Nekem sok volt benne a nagy tanulság, meg a jajmeghalunkdeszeretlek dráma, de ez attól tartok, műfaji követelmény. Viszont másik oldalon az ökörködés, Coulson és Fury jelenetei, Garrett szétlövése, szóval a szintén képregényes poénok nálam működtek, jól szórakoztam rajtuk.

Nem hiszem, hogy folyamatosan nézni fogom, ahhoz túl sok a világmegváltás benne. A kibeszélőt követni fogom, mert úgy tűnik, a jobb részek úgy is elég szórakoztatók, ha az ember csak felületesen van képben a sorozattal.

dani154 - 2014. 05. 17. 12:05

mi lesz ward sorsa szerintetek?

Hugi - 2014. 05. 17. 12:11

@dani154
Szerintem tuti nem veszik ki. Lehet hogy lesz valamilyen bevetés vagy akció, amihez szükségük lesz rá és ki fogják engedni.

torjack - 2014. 05. 17. 18:56

fasza volt a finálé. remélem az új évadban is tartják a tempót. végül is jön majd az avengers 2., gondolom érintik majd.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz