login |

NCIS: kezdett a 11. évad – írta darkspell

2013. 09. 27. 10:31 - Írta: vendegblogger

35 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, hatványozottan és sorozatosan rossz helyzetbe hozom magam a kritika választásaimmal, de nem szoktam feladni valamit csak azért, mert nehéz. Szóval megpróbálok most is valami értelmeset kihozni abból a valamiből, amit NCIS – 11×01 címszóval műveltek a nyugdíjas-adón pár nappal ezelőtt.

No, kezdem akkor a premier legjobb részével: az epizód címe. Whiskey Tango Foxtrott. Nem tudom, hogy ez most tudatos fricska akart-e lenni, de hogy teljesen helytállóra sikeredett, az biztos. Vagyis, csak félig. Miért is? Mert az, hogy egyáltalán nem volt érdekes az epizód, már egyáltalán nem WTF-kategória. Viszont fricskának jó!

Azonban ha valaki megkérdezne, hogy pontosan miről is szólt az epizód, akkor úgy nem igazán tudnám megmondani. Kicsit elvarrták a szálakat, kicsit összevissza bonyolították az erőviszonyokat, státuszokat, karakter-álláspontokat, és kicsit nem történt semmi. Vagy inkább nagyon nem.

Voltunk Iránban, Irakban, Amcsiban, Izraelben… kicsit olyan érzésem volt, hogy össze-vissza rángatjuk a karaktereket, amíg senki sem tudja, kivel épp mi is van. És ha már senki sem tudja, kivel mi is van, akkor olyan nagy probléma nem lehet, hiszen úgyis jó! Vagy nem…? A tovább mögött folytatom.

Nézzük inkább, mi várható leginkább, illetve mi foglalkoztatja most legjobban az NCIS-közösséget:

Természetesen a legnagyobb kérdést Cote de Pablo távozása veti fel. Ziva szerződése ugye a kései csatlakozás miatt az előző évad végén járt le, ő pedig köszöni szépen, de nem hosszabbít, és balra el. A helyére első körben érkezik a cukorfalat Emily Wickersham, három részes beugrással, amit természetesen opcionálisan hosszabbíthatnak majd elsöprő erejű siker esetén. Szóval a női tag immáron másodjára változik, meglátjuk, melyik irányba visz majd el minket a csere.

Ezt leszámítva sok izgalmat nem várok már az évadtól, nagyjából az előző elején és végén írt dolgok továbbra is megállják a helyüket. Nem tudom, mivel lehetne még megmenteni a dolgot – mármint érdekesség szempontból. Mert nézettségileg továbbra sincs semmilyen probléma természetesen, ráadásul a napokban felmerült egy újabb spinoff ötlete is – a szekér tehát dübörög előre rendületlenül.

De ettől eltekintve…

35 hozzászólás Ne habozz!

fran - 2013. 09. 27. 11:04

Ezeket a dupla kezdőrészeket nem kellene erőltetni az NCIS-nél. A tavalyi is gyatra volt. Az idei kicsit jobb, csak így is durva. Hiába emelik a tétet, az NCIS nem a nagy tétek sorozata, az a POI. Remélem a Ziva búcsúztató rész jó lesz. Tele érzelmekkel sírással-rivással és utána vissza hétköznapokhoz. Az új valóban fiatal szereplő sokat hozhat.

tschaby - 2013. 09. 27. 11:39

Nem volt ez rossz szerintem, bár az elég fura, hogy CDP-nak dupla búcsúrészt emlegettek, ehhez képest itt az elsőben egyáltalán nem szerepel(chatet leszámítva).
Ha rám lenne bízva a dolog, én tuti a Coast Guard-os vörös nőt(szintén Abby) importálnám a csapatba. Minden szinten passzolna.

sepuku - 2013. 09. 27. 13:35

Sziasztok! KB két éve nem nézem a sorozatot, de lehet bepótolom lassan:) Megmondaná nekem valaki, hogy a liftes képen a jobboldali, és az alsó képen középső gyomorbeteg csóka az Timothy? Zivát sajnálom! Az izraeli reptéren rengeteg hasonló fegyveres csajt láttam, és olyan jó volt mondani, hogy ott is egy ZIVAÜGYNÖK.

ata - 2013. 09. 27. 13:38

sepuku!McGee az első képen látható,amiről te beszélsz, az egy másik színész.Bár én a magyart követem,úgy hogy nem tudom,hogy kit játszik és ki ő.

rnee - 2013. 09. 27. 14:17

az Tom Hanks fia, Colin Hanks

Viorica - 2013. 09. 27. 19:42

Az elejétől kezdve nézem a sorozatot és bevallom őszintén, bár Kate Zivához képest sokkal kevesebbet volt képernyőn, mégis a részek vele jobban megmaradtak. Emellett lehet, hogy sokaknak negatív véleménye van az új évad(ok)ról, nálam “rágó a szemnek” a fáradt estékre, nem is várok komoly újdonságokat, csak a megszokott szereplőkkel a könnyed, kissé egyforma, mégis szórakoztató epizódokat:) Csak ebből a posztból tudtam meg, hogy Ziva elmegy, és az új lány első pillantásra komoly ellenérzéseket váltott ki belőlem. Azon kívül, hogy hosszú combú és szőke, mi a különleges benne (Kate visszafogottsága, Ziva Xenás beütése…)? Azt hiszem,őt nem az én női szememnek szánták… Kár lenne egy eyecandy lánnyal játszatni egy kommandós barbiet szerintem, ez nálam okozhatja az egyik kedvenc sorozatom kaszálását. Egyenlőre reménykedve várok…

torjack - 2013. 09. 28. 11:53

Hát…végül is a tavalyi szezonnyitónál ez jobb volt. Ez is valami. Bár fura volt, hogy elvileg CDP az első két részben kellene hogy szerepeljen, ehhez képest sehol se volt a szezonnyitóban. Van egy sanda gyanúm, hogy a második részben is lesz össz-vissz vagy 5 perce. Továbbra is egy kissé fáradtnak tűnnek a karakterek, talán az új csaj majd felkavarja egy kicsit az állóvizet. Bár a szöszinél talán nyerőbb lenne a nő aki a Partiőrség ügynöke volt. Majd meglátjuk. 10 év után már úgyse fogom kaszálni, háttérben még mindig elmegy a show. Némi fiatalítás azonban nagyon ráférne.

Chris 1985 - 2013. 10. 01. 16:50

Azt hiszem nyugodtan nevezhetjük Kultsorozatnak az NCIS t! :)

tschaby - 2013. 10. 02. 10:10

Na túl vagyunk a kötelezőn(ahogy néztem, az írók is kb. így álltak hozzá), úgyhogy most indulhat az évad! Amúgy nem volt rossz ez a dupla rész, bár volt dolog, amit nem értettem(pl. hova tűnt Hanks fia a dupla második részére). Külföldi fórumokon sokan anyáznak a Tiva dolog miatt, de szerintem még egy korrekt megoldást használtak fel az írók, nem kizárva egy későbbi visszatérés lehetőségét sem. Minden embernek úgysem lehetett a kedvére tenni. Az már más kérdés, hogy CDP a dupla részből kb. 20 percet ha kapott.
Kiváncsian várom a folytatást!

torjack - 2013. 10. 02. 16:00

Hát…CDP távozását egy kicsit ilyen tessék-lássék alapon csinálták meg. Meg tudom érteni, hogy a hardcore Tiva fanok most ezerrel anyáznak. Bár tény, hogy az írók lehetőségeit CDP egy kissé behatárolta az önkéntes távozásával. Maga a rész eléggé kiszámítható volt, Ziva távozásának okát úgy oldották meg ahogy előre sejtettem, Costas Mandylor szerepe se volt meglepi. Legalább Fornell a végén poén volt. Azért ebből ki lehetett volna hozni többet is.Olykor kifejezetten untam és kedvem lett volna beletekerni a részbe, amelyről a készítők azt mondták, hogy ez aztán baromi epikus lesz…hát nem volt az, nálam legalábbis. Jövő héttől…majd meglátjuk, de nem vagyok olyan optimista mint a készítők,sőt…az LA továbbra is heti nézős, de ez…lehet jó lesz téli darára is.
Remélem azért Colin Hanks visszajön majd a későbbiekben, az évadzárót és a múltheti részt is feldobta.

tschaby - 2013. 10. 03. 14:38

Nálam simán heti program. Főleg, hogy most visszamehetnek a nyomozós szálra, mellette több időszakos szereplővel! Én azok közé tartoztam az elmúlt egy-két évben, akik bírják a sorozatot, de kezdte őket idegesíteni a Tony-Ziva (nem írom le mégegyszer összevonva) dolog. Most tiszta lappal neki lehet ugrani az évadnak és ebből szerintem akár nagyon jól is kijöhetnek.

Wysa88 - 2013. 10. 03. 19:26

Na most ugrik a majom a vízbe, hogy a Tony-Ziva dolog nélkül mennyien fogják nézni tovább. Sokan, nagyon sokan miattuk nézték, meg lehet nézni a facebook oldalukat, mióta kiderült, hogy CDP dobbant, gyakorlatilag felrobbant az oldal és ez a dupla rész rá is tette a pontot az i-re, mivel szinte senkinek sem tetszett, illetve többet vártak tőle. Én is. De pont mivel ilyen nyitottan lett vége, szinte biztosan visszahozzák majd a karaktert legalább egy pár rész erejéig. Mindenesetre én is adok neki pár rész esélyt még, bár pont a tavalyi szezonzáró után akartam kaszálni, de most, hogy borul a megszokott sablon, mégiscsak látni kéne mi történik…

kaktusz - 2013. 10. 05. 00:23

Hát jó sok anyázást olvastam a napokban ezzel a duplarésszel kapcsolatban, az biztos :D Bár én abszolút azok közé tartozom, akik a karakterek miatt kattannak rá bármilyen sorozatra, most nincs anyázhatnékom, sőt. Adott volt egy helyzet a valós életben, amire szerintem nagyon szép megoldást találtak ebben a szűkös két részben. Emellett meg inkább gigantikus Ziva fan vagyok, mint Tiva fan, így nem érzem úgy, hogy átvertek volna :D Nem találtam erőltetettnek, Ziva karaktere szerintem bőven kifutotta magát erre a pontra az elmúlt 8 (?) év alatt, kerek lett az egész. Még Tony is profitálhat a dologból, végülis elég kemény,hogy gyakorlatilag ő beszélte rá Zivát az újrakezdésre, akit cserébe többet nem lát (ezt egyébként kétlem). De már egy ideje alakulgat egy komolyabb Dinozzo ügynök, úgyhogy nem félek, hogy nem ütik le a labdát.

Delilah remélem előjön még, nagyon bájos volt az egy szem jelenetében, Fornell hozta a szokásosat (yeah :D ), szóval heti nézős marad nálam az NCIS idén is.

tschaby - 2013. 10. 10. 10:13

No erre gondoltam! Volt egy korrekt ügy, volt nagyon jó vendégszereplő, pont elegendő mennyiségű humor és még a “zivázást” sem vitték túlzásba! Ha ez a szint marad, én boldog leszek! Heti fix!

torjack - 2013. 10. 10. 11:19

Tényleg kellemes meglepi volt, Roma Maffia korrekt volt. Nekem Ziva sem hiányzott. Elment, kész, szevasz.

Zora - 2013. 10. 15. 16:16

Jó volt a 11×03.

Bizony, hogy a készítőknek fel kell kötniük a gatyájukat, mert a Tony-Ziva kettős – a poénkodások, helyzetkomikumok! – adták a legtöbb rész értékének több, mint 50%át!
Most sikerült ezt elérni Verával.

A múltkori részben, mikor az a Murray ott pötyögött Ziva asztalánál, úgy emlékszem, még ott volt az izraeli zászló. A legutóbbi részben már nem. Remélem, nem feledkeznek meg róla, hiszen mutatták Tony “kincsesfiókját” is. Amiben benne lehetne.

Zora - 2013. 10. 21. 21:08

11×04

Hááát, ez nem az a nyomozós sorozat, amibe beleszerettem… :-(
Igazából nem is volt nyomozás. Oké, a hazugságvizsgálós nő kihallgatása kicsit feldobta, de eléggé erőltetett volt. Inkább a Franks-es visszaemlékezés volt sok. Nekem nem tetszett…
(Attól függetlenül, hogy a téma – a gyerekfeleségek – nagyon jó volt, de túl könnyedén foglalkoztak vele.)

tschaby - 2013. 10. 24. 08:43

Nálam az e heti volt az idei évad eddigi legjobb része! Azt viszont amióta a TBBT-ben láttam, mindig meg kell állapítanom, hogy Margo Harshman úgy néz ki, mintha Sasha Alexander húga lenne, vagy legalábbis erősen hasonlít rá.

torjack - 2013. 10. 24. 18:56

Korrekt volt, Wheaterly viszi a hátán a show-t. Amíg MW lesz, addig maradok én is. CBS-nek melegen ajánlom, hogy MW szerződésénél ne kínlódjanak úgy, mint CDP esetében.

tschaby - 2013. 10. 30. 15:22

Nocsak-nocsak. Úgy néz ki a készítők is elgondolkodtak Borin ügynök jövőjén. Szerintem a legjobb női karakter Kate óta, nagyon jól működik minden szereplővel, jó poénokat írtak neki és még Gibbs keménységéből és szótlanságából is jutott neki egy kevés. Csak tartok tőle, hogy őt a lehetséges New Orleans spin off-hoz akarják és nem Ziva helyére. Ha így lesz, akkor egy nézőjük tuti hogy lesz!

Papa1724 - 2013. 10. 30. 16:42

Nagyon kedvelem Borin ügynök karakterét, de én nem vagyok biztos benne, hogy jó húzás lenne bevinni a csapatba. Tartok tőle, hogy utána az egész csak a Borin – Gibbs párosról szólna, és a többiek totál mellékszereplők lennének.
Szerintem pont így lenne a legjobb, mint eddig, néha megjelenik, és felforgatja a kedélyeket, aztán el….
Persze megjelenhetne többet is, de nem, mint a csapat része.

tschaby - 2013. 10. 30. 17:27

Borin a koránál fogva jó lenne ide, kb. egyidős Dinozzo-val és hasonló személyiség, mint Gibbs. A 8. évadban volt elvileg 34 éves a karakter(nem magamtól vágom, megnéztem neten, ott írták, hogy a Jurisdiction című részben hangzik el a kora). Én sokkal inkább nézném őt minden részben, mint hogy behozzanak egy huszonpár éves szőkét és megint “ráengedjék” Dinozzo-ra…
De én úgy látom, hogy Borint inkább a leendő spinoffra tartogatják, ami elvileg New Orleans-ben játszódik majd.

torjack - 2013. 10. 30. 18:19

Borin adná magát az új tagnak. Arra tippelek, hogy a készítők tesztelik majd 3 részben az új szöszit, aztán ha nem túl pozitív a visszhangja, akkor jöhet Borin. A mostani résszel kvázi leültették a cserepadra. Ha meg a szöszke működik, akkor Borin mehet a spinoffba. Bár nálam a spinoffot legjobban MW-vel lehetne eladni. A színésznek no meg a karakterének is időszerű lenne már, hogy góré legyen és ne örök második Harmon/Gibbs mögött. DiNozzóhoz külön passzolna New Orleans hangulata.

Zora - 2013. 11. 01. 19:23

11×05

Ez egy egészen tisztességesen összerakott rész volt.
Amin húztam a szám, hogy Abby-t mindig nő-gyűlölőnek állítják be, legalább évente egyszer. Utána meg jön a nagy rajongás…
Mármint, hogy mindenféle feltűnt nőt bármelyik férfi körül, utálkozva fogad. De csak ennyi volt a negatívum.

És nekem is feltűnt, hogy régóta nem ejtették ki az Ő nevét. Mintha tényleg meghalt volna… Ha ilyen hullámzóan alacsony színvonalúak lesznek a részek, akkor vagy jövőre kasza, vagy megpróbálják Őt visszaszerezni. Nem lennék meglepődve egyiken sem.

tschaby - 2013. 11. 04. 18:53

Emily Wickersham-et állandósították, úgyhogy úgy néz ki(ahogy várható is volt) ő lesz a hosszútávú megoldás CDP után.

Zora - 2013. 11. 09. 18:05

11×06

Jó volt, jó volt, de nagyon egysíkú. Olyan egyenletes. Borin jó volt – mint mindig -, de én bizony hiányoltam egy kis életet. És én leírom: hiányoltam Zivát!

Az új csajra kíváncsi leszek – mármint hosszútávon.

Kaktusz - 2013. 11. 16. 20:14

1×11

Kihalt ez a kibeszélő, talán mert szépen hozzák az egyforma színvonalú, langyos kis részeket kapunk. Mondjuk nálam még így is fényévekre van a kaszától, mert még mindig eléggé bejövős, meg 11 év után nem olyan könnyű letenni egy sorozatot. De nagyon hiányzik végre egy ütős női karakter. Persze annyira jól kidolgozott már nem lesz soha, mint a távozó (nem igazán jósolok még 7 évadot a sorozatnak…), de kell egy kis frissítés. Borinban reménykedtem, őt szívesen látnám többet is, sajnáltam, hogy nem maradt.
Az első 9 részben nagyon bejött Tony változása, de a 11×08-ban egyszerűen idióta volt, ebben meg annyira szájbarágós volt ez az egész AA dolog, mint valamelyik Szomszédok-epizód. Az ötlet elég jó, de nem kellett volna egy egész jelenetet írni köré, amiben Tony századjára is elmagyarázza, hogy az elmúlt időszak bla bla… A fejét meg nagytotálban mutatják, ahogy kioktatja a kis zöldfülűt. McGee meg szégyellje el magát, de sürgősen, ha ennyi idő után is halvány lila gőze sincs arról, hogy Tony min megy keresztül. Nem találom annyira életszerűnek a dolgot. Pl. Abbyvel nem lelkizik állandóan (mármint Tony), mégis az a fél mondat, amikor megjegyezte, hogy szerinte Tony nem randizik, sokkal több empátiát mutatott, mint McGee bármelyik megmozdulása ebben az évadban.

torjack - 2013. 11. 20. 21:37

Nem volt rossz az új csaj elsőre, aztán majd látjuk mi lesz belőle…

tschaby - 2013. 11. 21. 12:50

Nos ez egy fasza rész volt! Tony viccei ültek, az új csaj pedig jó lesz, ha ügyesen bontják ki. Szerintem a “tikkjei” nagy része elkopik majd, ha rendszeresen akarják irodán kivül szerepeltetni.
Bishop nekem háttérben már most hihetőbb(ahogy Kate is), mint Ziva volt bármikor. Ez utóbbi karakter ide-oda rángatása(Moszad gyilkos kiképzés, kontra beleszeret egy sorozatgyilkosba stb.), a Tony-Ziva kapcsolat erőltetése/halogatása(megfelelő aláhúzandó, nálam ha már, akkor… kategória),meg eleve a behozatala(egy USA nyomozó hivatal igazgatója kreál egy pozíciót, egy idegen állam aktív ügynökének, ahol napi szinten fér hozzá bizalmas információkhoz…) vicc volt. A karakterrel magával nem volt gondom, az elején badass volt, humort is tudtak kreálni köré, aztán az első elkopott, utóbbi pedig egyre ritkábban jött elő.
Szóval nagy bizodalmam van Bishopban, de még kell pár rész, amíg eldől, hogy merre viszik a sztoriját.

Leon - 2013. 12. 01. 09:45

Csak tudnám miért kellett egy 10 szezont megélt sorozatban egy új -feltételezhetően- állandó szereplőt 3 esetlen mondattal pozicionálni. :(

logan - 2013. 12. 01. 19:32

Valahogy nekem egyre kevésbé hiányzik Ziva. Bishop karaktere ígéretesnek tűnik. Aztán majd kiderül merre tovább.

torjack - 2014. 02. 12. 21:45

Nekem eddig bejön az új csaj. Némi frissítés úgyis ráfért már a csapatra. Ami talán zavaró volt, az az, hogy az új csajszi volt az agytröszt, a többiek kvázi asszisztáltak mellette. Arra kíváncsi leszek, hogy Parsa után mivel rukkolnak elő.

Chris1985 - 2014. 02. 18. 14:06

A szinkronhangjára kiváncsi leszek Bishopnak.
Én Sánta Annamáriát hallgatnám szivesen.

fran - 2014. 03. 20. 20:09

Azért Keit Carradine, mint country énekes nem volt gyenge.

carlos - 2014. 06. 05. 14:35

az NCIS 11×13 rész magyarul mikor fog megjelenni? márminnt ugy értem hamar várható?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz