login |

Pilot-mustra: Mom – 1×01

2013. 09. 27. 12:00 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

– Gabriel, what does this taste like to you?
– Uh, mushrooms?
– The correct answer was ass.

Mekkora papírforma a Mom! CBS, többkamera, Chuck Lorre (TAAHM, TBBT, M&M – persze ezekben csak társkészítő, névleg van jelen, és pár régi klasszikus) – olyan is lett. Aki imádja a stílust, annak bejöhet jó eséllyel, aki nincs oda érte, az pedig nagyjából egy rész alapján be tudja lőni a sorozat folytatásának minőségét. Én mondjuk azért lehet, hogy maradok, hogy többet lássam együtt Anna Faris-t és Allison Janney-t, de megvallom, elsőre nem voltak túl izgalmasak, mintha nem lennének jól megírva a karaktereik és minden melót a színészekre hagytak volna.

MOM – 1×01 – 3/10

A sorozat egy alkoholista anya által felnevelt, tinédzserként anyává váló nőről szól, akinek azóta lett még egy gyereke és ő maga is alkoholistává vált – egy ideje azonban lejött az italról és éli életét, amiben nagy hirtelen betoppan az anyja. Aki ugyancsak józan, csak jóval hosszabb ideje.

Ha a főszereplők nem is, a többi karakter már normálisabban van megírva, még akkor is, ha a zömük hidegen hagyott. Mint a 2 Broke Girls-nél, itt is van egy konyhai részleg fanyar módon “vicces” séffel, plusz a család mellé bejön egy tróger apa és az étterem vezetője is, aki meglepetéssel is szolgál. És a munkahely mellett persze az otthon is jelen van.

A poénok a szokásos, fáradt, ezerszer hallott próbálkozások voltak, azonban egy valamiben mégis “friss” volt a Mom, és az a dráma. Nem kell félni, még véletlenül sem vitték túlzásba, de mégiscsak az alkoholizmus az egyik fő történetszál – meg a tinianyaság. Ezek a komorabb tónusok korrektek, de mivel én inkább röhögni akarok egy szitkomon, sajnos nem indultam be rájuk.

Az viszont kifejezetten zavart, hogy a pilot első pár perce folyamatos sírás közepette zajlott és később is muszáj volt sírni. Nem tudom miért, de a béna, erőltetett, komikusnak szánt sírás hallatán kényelmetlenül érzem magam.

ui: A meglepetés vendégért jár a pacsi, ezt sikerült titokban tartaniuk. Vagy csak én nem olvastam sok Mom-kritikát. Mondhatni egyet sem.

13 hozzászólás Ne habozz!

szendroib - 2013. 09. 27. 12:32

Borzasztóan sablon volt, 0 eredetiséggel. Engem az esetek nagy részében a Two and a half menre emlékeztetett, csak gyengébb kivitelben. A 3 ponttal teljesen egyetértek.

Lajosék a másodikról - 2013. 09. 27. 12:34

Sajnos/szerencsére (nem kívánt törlendő) egy Chuck Lorre-sitcomról rendkívül pontos képet lehet alkotni az eddig munkássága ismeretében anélkül, hogy egyetlen pillanatot láttunk volna a műből.

Az igazi kérdés számomra az, hogy még neki is lehetetlen olyan sorozatot képernyőre vinni, ami nem megy le kétpercenként kutyába vagy tényleg ez tetszik neki? A vanity cardok alapján utóbbit azért nehéz elhinni, szóval még mindig ott tartunk, hogy Chuck keményen hajt a lóvéra. És csodálkozik, hogy a nézettség ellenére nem nyer semmit.

A pilotot nagyon akartam utálni, de nem ment, egyszerűen túl erős a cast, és azért mégse Dads-szintű az írás. 6 pontot simán adnék rá, de legalább +-3 pont a Chuck Lorre faktor, szóval 3-tól 9-ig bármi kijöhet.

tschaby - 2013. 09. 27. 12:37

Megnéztem több sitcom pilotot is (Dads, Brooklin Nine Nine, Trophy Wife, The Crazy Ones, Mom), kettőt tartok meg próbaidőre, ezt és a The Crazy Ones-t. Bírom Lorre dolgait, a TBBT-t és a TAAHM-t is, utóbbinál annyi kitétellel, hogy ez szorítkozzon a Charlie Sheen-es részekre. Meglátjuk ebből mi lesz!

ldavid - 2013. 09. 27. 13:38

olyan volt mintha kb. 2005-ben készült volna.
és a klasszikus zene? ehhez? wtf?

Dexter Morgan - 2013. 09. 27. 13:38

A CBS újabb 20 percet adott hetente, amit remekül fogok eltölteni. Nagyon nekem való ez, ugyanúgy percek alatt beleszerettem, mint a “Mike & Molly”-ba. (Meg alapvetően minden másba is, amit Lorre csinált.)

Volga - 2013. 09. 27. 13:40

A “tróger apa” miatt megnézek még egy pár részt.

Paladin - 2013. 09. 27. 15:16

Totál hagyományos, teljesen Lorre-konform, de tetszett.

winnie - 2013. 09. 27. 15:21

ha lesz 2. évad, akkor abban vajon nagymama lesz anna faris?:)

Lengabor - 2013. 09. 27. 18:54

Mom 1×01: 7 pont
Nagyon igaza volt sixx-nek. Azt írta, hogy a fickó (Chuck Lorre) sorozataiban van valami közös, valami megfoghatatlan uniformitás, ami a különböző alapfelállások ellenére azonnal érezteti a nézővel, hogy Chuck Lorre valamelyik sitcomját nézi. A Mom, azaz Muter is ilyen, két perc elég ahhoz, hogy leessen, ki áll a poénok mögött.
100%-ig egyetértek vele. Jon Cryer feltűnése meg poén volt.
Ennél eddig csak egy pilot volt, amit fél ponttal többre értékeltem, szóval nem kérdés, hogy ennek még jár az esély.

Zac - 2013. 09. 27. 22:19

Anna Faris miatt nagyon akartam szeretni, de nem jött össze. Egy értékelhető poén nem volt benne, 3/10 részemről is. Még 2 résznyi esélyt kap.

paranoid android - 2013. 09. 27. 23:43

Megint egy szörnyű szülő karakter, aki képtelen az önreflexióra, ezért nem veszi észre hogy szemét, és ez persze iszonyat vicces. Ezzel lehet kikergetni a világból. Plusz erre még jön az alkoholizmus, mint háttér. És ezt a nyomasztó maszlagot akarták feldobni egy kis sírással és levágott ujjal. Badger feltűnésének örültem, de kábé ennyi.

clark - 2013. 10. 03. 12:42

nem a legjobb sitcom pilot az biztos.
lehet még unalmamban egy részbe belenézek,de nekem nem nézős.

Thomas - 2013. 10. 03. 15:26

Nekem tetszett:) Ez volt a 2. sitcom pilot, amit idén bepróbáltam, és míg a The Crazy Ones-on maximum egyszer-kétszer elmosolyodtam, ezen többször is hangosan felnevettem:) Semmi bajom ezzel a stílussal, nekem jobban bejönnek amúgy is a többkamerások, Anna Faris a filmjeiben is nagyon vicces szerintem, és a többi színésszel sem lesz gond. Vajon a lány üresfejű barátja visszatérő lesz? Benne még bőven rejlenek lehetőségek:) Meg az alapfelállás is emlékeztet valamennyire az I Hate My Teenage Daughter-re, amit szintén szerettem, azzal a különbséggel, hogy itt még az anya próbálja elnyerni a lánya szeretetét, ott már nem nagyon foglalkozott vele:) Szóval én ezt szerintem nézni fogom. A pilotra egy 7/10-et adnék.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz