login |

Pilot: The Goldbergs

2013. 09. 27. 20:20 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Mivel az ősz a családi komédiáké, minden csatorna ebben látta a nézettségcsúcsot, így lássuk, hogy az egész jó koncepciós Goldbergék miképp illenek a képletbe.

A sorozatban az elvileg az extra, hogy a 80-as években játszódik. A sztori szerint a család egyik tagja mindent felvett a gyerekkorában, és mi most azt nézhetjük vissza. Szerencsére ez nem amolyan áldokumentarista stílust jelent, hanem rendesen vannak felvéve a részek, csak van bennük pár rész, amiben utalnak a koncepcióra. Csak a részt bevizsgálva, a sorozat készítője igencsak saját élményekből építkezik.

Hogy ez ténylegesen mit jelent? 80-as évek nosztalgia! Ez lenne a nagy kampó, ami beránthatja a nézőt és ott tarthatja. Egy család élete, amit még nem fertőzött meg a nevelési könyvek, a mobiltelefonok, a reality sorozatok és a többi modernkori átok. Együtt kell kitalálniuk, mi merre hány méter.

Nekem pont ez nem tetszett a pilotban. Olyan szintű érzelmi zsarolás és kiabálás van benne, amit már rossz nézni. Konkrétan az anyuka figurája már most kihúzta a gyufát. A többiekkel egyelőre nincs bajom, bár ők is elég tipikusak, elnézve a család tini gyerek tagjait.

My super friendly sister Erica. She loved to talk to people, just not us.

A szereplőgárda pedig jó, főleg a fatert alakító Jeff Garlin, és szemben a Trophy Wife-fal itt még poénok is akadtak, na meg jelenleg nem sok ilyen nosztalgia sorozat van tévében. Leginkább a Raising Hope-ra hasonlít szerintem. Nem tudnám így egy dologra leszűkíteni, hogy miért, de valahogy a hangulata nekem oda sorolja.

Ha nagyon siralmas lesz az összes friss sitcom, akkor adok még neki esélyt, valahol látszik benne némi szerethetőség, de maximum 6/10-et tudnék adni a pilotra.

12 hozzászólás Ne habozz!

Lengabor - 2013. 09. 27. 20:32

Szóval ez az, amit a Mom-nál írtam, amire plusz fél pontot adtam, így lett 7,5 a pilot. Nagyon jó volt. Ha ötven százalékkal kevesebbet üvöltöztek volna, megadtam volna a nyolcat is. Nem az új Azok a 70-es évek – show, mert más irányon indult el, de ebből még sok minden lehet. Amikor pedig bejátszották az I can’t fight this feeling anymore-t, akkor teljesen megnyertek maguknak. Megint, mert anno az előzetesnél is ugyanezt írtam.
Alapvetően a többkamerás műfajt jobban szeretem, de ez remekül működik egykamerásként is. Ha szerencsénk van és a nézettsége jó lesz + tartja ezt a szintet, akkor nem a 70-es show feelingjét fogom benne keresni és ahhoz hasonlítani, hanem ez lehet a modern kor retroja. Ami azért is jó, mert sem a 70-es, sem a 80-as években nem éltem, Amerikában meg főleg nem, de érdekel, hogyan tudják átültetni ezt tévés adaptációként.
Az apuka mondatai és az azokat valójában jelentő szövegek meg zseniálisak voltak.

yeeeyha - 2013. 09. 27. 20:34

Nekem szitkom fronton nagy csalódás ez az ősz, a The Goldbergset is csak azért néztem végig, mert a középső srácnak ugyanakkor van a szülinapja mint nekem… a szereplők vagy semlegesek vagy idegesítenek, az egyetlen “hmmm, egész vicces” dolog nekem az apa szavainak megmagyarázsa volt (ahogy az utolsó képen is látható). Még egy pár részig folytatom azért, mert nekem is volt egy nagyon pici raising hope érzetem (hejjj, annak mennyire imádtam már a pilotját is, bármikor újranézném!).

winnie - 2013. 09. 27. 20:36

twiterren ezt írtam rögtön utána:

The Goldbergs – 1×01: Még egy családi szitkom, de a 80-as évek sem fogtak meg. Folyamatos kiabálás, jó poénok nélkül, felesleges kamera 3/10

Leadfoot - 2013. 09. 27. 20:37

Valami elképesztő, hogy az esetek 90%-ában mennyire eltér a véleményünk sorozatokról.

A 80-as évek nosztalgia jó dolog, csak ebből vajmi kevés jutott a pilotban. Star Wars, floppy lemez, trans-am. Kb. ennyi.

Kb. a feléig bírtam ezt a szart, akkor akadtam ki rajta, hogy csak ordítva bírnak beszélni benne. Família KFT turbó.

Lajosék a másodikról - 2013. 09. 27. 20:38

Engem nagyon meglepett, hogy mennyi oltást kap. Teljesen sztenderd, konzervatív, családi sitcom. Minimális az altesti vonulat, a felnőtt szereplők kifejezetten jók, a gyerekek nem annyira. Még a bővebb családdal is teszteltem és tetszett nekik, a SHIELD mögött jó esélyei vannak.

Csilla0422 - 2013. 09. 27. 21:37

Nekem kifejezetten bejött. Tetszik az anya rátelepedése a családra, de azért nagyon örülök, hogy az enyém nem ilyen. Valami miatt teljesen a Middle-re asszociáltam. Bár a középső csávónak lenne még mit tanulni Axl-man-től. Kaptam mélbe egy összefoglalót a „Hősökről”, kik a 70-es, 80-as években gyerekeskedtek – itt is hasonló a szöveg. Egy darabig még maradok.

winnie - 2013. 09. 27. 21:49

magasan anyu volt a legjobb, miatta nézném tovább – meg is lepett, hogy fent ő lett negatív előjellel kiemelve.

Coraline - 2013. 09. 28. 04:50

A szitkomok közül ez az egyik jobb, egész bejött! Kicsit néha túlzásnak éreztem a hülyéskedést, de összességében megfelelően vicces volt. Legalábbis a kaszát túlélte nálam. Viszont parkolópályára teszem a 6/10-emmel, mert nem mutatott annyit, hogy mindenáron nézni akarjam. A nagyfatert kiemelem pozitívumnak, az anyát is csak azért nem, mert rettegek, nehogy egyszer az enyém is ilyen legyen:)

paranoid android - 2013. 09. 28. 16:35

Nem volt annyira rossz, mint amilyennek a promó alapján tűnt, de azért ez még mindig nem jó. Az idióta család próbálkozásai, mint párhuzam, működhet ha a Raising Hope-hoz akarjuk hasonlítani, de itt nyomokban sem volt meg annak szerethetősége.

CyClotroniC - 2013. 09. 28. 17:15

Eddig nálam ez volt a szezon legrosszabbja, 5 percig bírtam, onnantól beletekergettem, de nem tudtam olyan helyre tekerni, ahol valaki ne óbégatott volna elviselhetetlenül.

Amúgy mi a franc van idén a sitcomokkal? Nagyon durván ontják ki magukból a családi cuccokat, és még így sem súrolják a mélyzuhanás utáni Modern Familyt sem. Eddig 6-ot láttam, 2-nek adok még egy rész esélyt, de a 4 instant kasza közül ez eddig a legborzalmasabb.

clark - 2013. 09. 30. 06:55

nagyon régen láttam ilyen gyenge sitcom pilotot.
semmi jó se volt benne -1/10 .
szerintem ez lesz az első kasza!

Zizi - 2013. 09. 30. 06:55

Nekem bejött, ha nem kaszálják 5 rész után, akkor még az is lehet, h végignézem… Na jó tuti végignézem a leadott részeket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz