login |

The Mindy Project: kezdett a 2. évad

2013. 09. 27. 16:00 - Írta: CyClotroniC

16 hozzászólás | kategória: kritika,

So how was the Caribbean? Did you lose any wet t-shirt contests?

A The Mindy Project ott folytatta, ahol abbahagyta, és mindezt James Franco két epizódos vendégszereplésével tette. A színvonal a szezonzáró óta mit sem kopott, így ha erősen szubjektív okokból is, de továbbra is a kedvenc országos sitcomom, hiszen remekül keverik a munkahelyi, a haveri és a párkapcsolati elemeket, melynek hasonlóan okos elegyét a Scrubs óta nem láttam 20 perces sorozatban.

Mindy Kaling sorozatát továbbra is a friss, pörgős tempó és a helyenként természetes, máskor kifejezetten szürreális hangulat jellemzi, ahol simán elférnek egymás mellett a kínos poénok és a popkult kikacsintások is, és ami a legjobb, hogy lassan már a védjegyükké fog válni, hogy 4-5 részenként jobbnál jobb vendégszereplőket ásnak elő egy-két epizódokra.

Az első évad is nagyon sűrűn változott és formálódott, különösen az első harmadában, de úgy tűnik, hogy idén is egy új arcát láthatjuk majd a sorozatnak, ami a részemről abszolút rendben van, mert a friss írás, a remek karakterek és a kiváló színészi alakítások simán elviszik az összes fordulatot. Persze lehet, hogy például Mindy barátnőinek a hanyagolása csak James Franco és Chloë Sevigny vendégeskedésének köszönhető, de az majd idővel úgyis kiderül.

Az első két rész magabiztosan hozta a megszokott 7-8 pontot, és bár odáig nem merészkednék, hogy egyenesen a Scrubs-hoz hasonlítsam, hiszen nincs éles drámai oldala és akkora ökörködései sem, de mégis van egy olyan mellékíze, ami ezt a klasszikust idézi. Bárhogy is legyen, a The Mindy Project továbbra is kötelező, és az egyik, ha nem a legjobb országos sitcom jelenleg. Nézzétek!

16 hozzászólás Ne habozz!

Bush84 - 2013. 09. 27. 16:19

Na jo, ez mar a sokadik pozitiv kritika volt rola ugyhogy beprobalom.

cyborgwings - 2013. 09. 27. 16:33

nagyon jó volt ez a két rész. a többi sitcomomon is elég jól szórakoztam, de eddig talán ezen a legjobban. nem vagyok úgy oda francóért, mint ahogy látszólag illene, de zseniálisan hozta a karakterét, ami már önmagában is remekre volt írva.

az első évadban azért voltak még kérdőjelek, de úgy tűnik, kezd végleg összeállni a sorozat.

Dorc - 2013. 09. 27. 16:36

Egyetértek az írással!
Nyáron daráltam az 1. évadot és teljesen berántott. A kezdés nagyon tetszett, James Franco-n meg csak ámulok h milyen sokoldalú színész.
Mindenesetre csak ajánlani tudom a Mindy Project-et, külön pacsi Mindy Kalingnak és Ike Barinholtz-nak a szórakoztató írásokért és játékért.

winnie - 2013. 09. 27. 16:40

valahogy nem sikerült ráhangolódnom. míg a new girlnél teli szájjal röhögtem és csapkodtam, ez nem kapott el sajnos. úgyhogy kasza, az 1. évados nem látott részeket is törötem, aztán majd ha lesz 3. évad, akkor visszatérek.

cefetke - 2013. 09. 27. 18:53

Én pont fordítva voltam, mint Winnie. Tavaly a kezdéskor, miután sokadszor aludtam bele a második részbe, félretettem. Évad közben, egy hosszabb szünetnél próbálkoztam újra vele, de valahogy elfelejtődött. Aztán valamelyik héten az egyik brutális Breaking Bad-epizód után szükségem volt egy kis nyugtatóra, úgyhogy előkaptam a Mindyt, és hatalmas dara lett belőle :) Azért odáig nem mennék, hogy a főszereplőhöz hasonlítsam magam, de egy párkereső lány szemével nézve a csetlés-botlásokat rengeteg kacagást idézett elő ez a kedves kis sorozat. Szerintem nagyon lehet szeretni, tele van ismert arcokkal, szóval csak ajánlani tudom – akár várnyomás-visszaállítónak a keményebb műfajok után :)

Zirowe - 2013. 09. 27. 22:00

Továbbra is jó, jó, a sorozat jó, csak mit nem adnék, ha nem ez a csaj lenne a főszereplő vagy egyáltalán szereplő.

Ritka irritáló.

Francot pedig imádom. :)

CyClotroniC - 2013. 09. 27. 23:38

Úgyis, hogy ő írja? :)

paranoid android - 2013. 09. 28. 00:24

Ez most nem igazán nyerte el a tetszésemet. Az első rész kifejezetten gyenge lett, a második már sokkal jobb volt, de ez is a mellékkaraktereknek köszönhető.
Az első évadban is nagyon hullámzó volt, de nem jöttem rá, hogy miért, egészen mostanáig. Mindy, a főszereplő státusza ellenére, mindig is a leggyengébb láncszeme volt a sorozatnak. Most jött ez a történetszál, hogy James Franco karaktere veszélyezteti Mindy helyét a munkahelyén, és hirtelen rádöbbentem, hogy sokkal szívesebben nézném a sorozatot, ha Mindy-t felváltaná Franco. Vagy ha legalább nem kiemelt karakter lenne.
Amikor túl sok Mindy van, akkor rossz az epizód. A párkapcsolati rész nem azért rossz mert párkapcsolati, hanem mert Mindy van a központban. A munkahelyi részeknél máris megoszlik a felelősség, ott vannak a remek karakterek, akik tompítják Mindy-t.
Hogy ne legyen félreértés: nem Mindy Kaling a bajom, hanem a karaktere.
Várok még pár részt, de most elgondolkodtam a kaszán.

Zirowe - 2013. 09. 28. 09:19

CyClotroniC: tudom, hogy ő írja, azzal nincs bajom, csak a kinézete, hangja, beszédstílusa, megjelenése és a viselkedése zavar. :D
Aztán lehet, hogy más szerepben nem lenne ennyire idegesítő, de itt nagyon az.

Francot viszont többször kéne szerepeltetni sorozatokban.
Bár azt továbbra sem értem, hogy az alap kifehéredett beteg/hulla arcszínével miért nem tud soha semmit kezdeni egy sminkes sem. :)

JulianPlenti - 2013. 09. 28. 12:12

Nekem is Mindy a legnagyobb bajom, ha van, akkor nem tud “csak lenni”, hanem rögtön túl sok. Ettől függetlenül még nézem, de mindig megvárok 2-3-4 részt (attól függ, hogy jön ki), úgy egész jó.

Brynden Rivers - 2013. 10. 07. 13:41

James Franco miatt belenéztem volna, de hálisten paranoid android megspórolt nekem fél órát az életemből :)

eszemix - 2013. 11. 13. 20:14

02×08
Mehet a hét legjobb sorozat epizódjának. :)

ann86 - 2013. 11. 14. 21:47

Egyetértek, hangosan röhögős rész volt. :D

mitsesejt - 2013. 11. 18. 23:22

húú, énis így vagyok vele! :)

eszemix - 2014. 04. 30. 18:31

Mindy-t senki sem nézi? Már régen lekörözte a New Girlt, pedig hogy vártam abból az új részeket régebben. Jó ez a Charlie karakter mostanában. Meg Peter is.

sirit - 2014. 05. 01. 12:25

Mindy jóóóó!Charlie nagyon jó meg Peter is viszont attól félek ki fogja ütni Jeremy-t. Betsy pedig gondolom Tamara miatt vált feleslegessé. Túl sok karakter és mind szerethető

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz