login |

Nashville: kezdett a 2. évad

2013. 09. 28. 12:30 - Írta: superpityu

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Nehéz erről írni, mert már tavaly sem voltam odáig a Nashville-ért, de valami mégis lehetett benne, mert kitartottam. Leginkább csak guilty pleasure-kategóriába tudnám sorolni, hiszen nem túl bonyolult a története, és az egészet valami klisémániás írógárda írja.

Nem sok meglepetést hozott az évadkezdés, továbbra is rengeteg a klisés húzás. Bár azt ki merem jelenteni, hogy így is olcsón megúsztuk, hiszen lehetett volna ez sokkal rosszabb is. Ebből ki is derül, hogy nem volt túlságosan ínyemre az epizód, bár a végén behoztak egy “érdekesebb” szálat, de valójában a 2×01 arra ment rá, hogy mindenki körbeugrálja Raynát. Spoileresen folytatom a tovább után.

Volt olyan, aki akár egy percig is azt hitte, hogy a főszereplő páros valamelyike belehal a balesetbe? Deacon elkezdett vezekelni miután Rayna kómába esett, de kábé ennyi volt. Szerencsére nem hagyták Connie Brittont sokáig az ágyban, a rész végére már mondhatni kutya baja sem volt. A másik nagy szerencse, hogy nem lett amnéziás, annyira féltem, hogy ezt húzzák meg.

Közben Scarlett és Gunnar külön utakon folytatják. A tavalyi egyetlen normális párost is szétszedték a készítők, kár érte. Scarlett szépen elindult a zenei pályán, míg Gunnar próbálja túltenni a szakításon, nem túl sok sikerrel.

Juliette továbbra is ugyanolyan ribanc, mint eddig. Néha megjön az esze, néha kedves, általában pedig egy elviselhetetlen karrierista picsa. Kíváncsi vagyok, idén milyen történetszálat hoznak be neki, mert ebből az egészből semmi sem derült ki. Ja, itt jött egy új menedzser, aki természetesen pont úgy néz ki, mint akit Juliette az ágyába akar vinni.

Tandy talán kicsit több játékidőt kap majd idén, nem is bánnám, mert a felnőtt karakterek közül az övé a legszimpatikusabb. Miután tavaly nem sikerült az apját kiütni a nyeregből, idén is hasonló szálat kap. Bár ez a mostani sokkal jobban be fog kavarni mindenbe.

Közben Peggy elvetélt, de hazudik róla. Will meleg, de hazudik róla. Avery próbál jó ember lenni – basszus rég láttam ennyire irritáló karaktert, mint ez a kis majom, de mi több, még felesleges is. Rayna gyerekei sem hoztak semmi pluszt, max annyit, hogy Daphne iszonyat cuki, sajnos ez Maddie-ről már nem mondható el. Legnagyobb bánatomra még a zenei betétek is rosszak voltak most. Ennyit számít a producerváltás?

Jött pár új karakter is, de egyelőre nem váltottak ki különösebb reakciót belőlem. Esetleg majd az új pincércsajjal tudnak valamit kezdeni, a menedzser srác majd gondolom repül pár kamatyolás után.

A színészi játékkal nem volt sok gond. Viszont az egészben az a csavar, hogy az Emmy-jelölt Connie Britton egyáltalán nem sziporkázott, sőt már-már elviselhetetlennek éreztem az összes flashback-ben. Ellenben a tavaly gyenge láncszemnek titulált Clare Bowen hozta a rész legerősebb jelenetét.

Nem igazán azoknak szólt ez a rész, akik most akartak volna bekapcsolódni Nashville-be. Bár teljesen érthető volt minden így is, mert szépen belerágtak mindent a szánkba, hátha nem értünk meg valamit. Habár nem voltam túl negatív, de ez a rész maximum 4/10-et érdemel. Idén sem lesz heti nézős a sorozat, hanem majd szabadidőmben darálgatom, ha nem lesz semmi jobb.

Ja és Hayden Panettiere idén is képes hülye fejet vágni, pedig színészileg abszolút pozitív csalódás. De ez a másodpercekig látható fej volt a rész fénypontja. Tessék.

7 hozzászólás Ne habozz!

Zizi - 2013. 09. 28. 19:16

Avery […] kis majom, “Daphne iszonyat cuki”, Juliette egy karrierista picsa… hát nagyjából én is így gondolom.

annyit tennék hozzá, hogy pár napja meglepődtem, mert a húgom Sims 3-mal játszott és a rádióból szóló country zene a sorozat egyik betétdala, “Looking for a place to shine” volt “sims nyelven”. először nem esett le, honnan ismerős, aztán jött a felismerés

Junkieka - 2013. 09. 29. 14:24

Törődjünk bele, hogy amolyan kis szappanoperát csináltak belőle, ami krumplipucolás vagy zoknihajtogatás mellé jár (na jó, pasiknak legyen autómosás). :)

Thomas - 2013. 10. 07. 02:38

Szerintem kifejezetten jó volt ez a kezdés, csak félek, hogy aztán megint le fog ülni, mert jönnek ugyanazok a sablonok, meg szerelmi háromszögek, amiket már egyszer végigjártunk. De meglátjuk, nem akarom előre leírni:) A dalok szerintem szuperek voltak!:)

marcilu - 2013. 10. 20. 15:27

Gondolataim a 4. résznél:
Jó ez, főleg zenei vonalon. Egyrészt szépen beerősítettek olyan mellékszereplőkkel, akik tényleg jól énekelnek. Rayna karakterének jót tenne, ha megmaradna az énekképtelensége, ezen a területen mindig is ő volt a leggyengébb láncszem. Szóval a zenei vonal: érdekes a háttér bemutatása, a téma ezen iránya maradjon ilyen erős, és akkor tetszeni fog. Cserébe pedig elviselem a szappant… A Peggy-féle “terhes vagyok, de mégsem” sztori például igazi gagyi-klasszikus…

Zizi - 2014. 01. 13. 23:39

karácsony előtti fináléról SPOILEResen annyit, hogy
nekem elég egyértelmű, hogy pl. Will nem fog meghalni és a következő részekben Rayna tuti elveszíti az összes vagyonát.
ezekben a részekben nekem Scarlett és Avery (főleg Scarlett) volt az a két karakter, akiknél mindig felsóhajtottam – “jaj, rájuk nem vagyok kíváncsi…”.
meglepett, mert azt hittem, hogy Zoey lesz, aki nem kell az új évadba.

jessm - 2014. 02. 27. 13:54

Nekem tetszik a sorozat , Juliette a kedvencem, bírom ahogy be tud szólni.
Juliette és Avery párost már az első résztől kezdve el volt hintve, csak az volt a kérdés, hogy mikor és hogy fognak újra összeütközni és utána mikor fognak összejönni. Szerintem a 2 legjobb karaktert hozták össze.

Igazából eddig jó volt a sorozat és volt egy két elég jó szám.
De innentől kezdve már nem tudom mit tudnak már írni a szereplőnek.
Eddig meghalt Gunnar tesója (aki börtön viselt), Juliette anyja (aki egy junkie), Rayna apja, Peggy. Több halál nem kellene.
Aztán függőség: Juliette anyja, Deacon és visszaesett, Deacon sponsora, most Scarlett kezd a függéség felé kacsintani.
Terheség és baba elvesztése: Peggy
Gyilkosság Lamar
Juliette 2 perces házasság, egy férj aki befolyásos, ja és egy aki átverte
Kiderült, hogy nem az apja akit gondolt Maddie
Szerelmi háromszög Scarlett,Gunnar, Avery
Ja és egy meleg aki titkolja, hogy meleg.

Szóval már az összes szappanoperás dolgot meglépték. Ami a témából kifolyólag teljesen valóságos. Úgy értve, hogy a sztárok élete tényleg olyan mint egy szappanopera.
De innentől kezdve nem tudom mivel tudnának sokkolni még.
Kiváncsi vagyok, hogy folytatják. Bár szerintem Avery Juliette az évad végén nem lesznek együtt, ha lesz folytatás, amit sajnálnék, mert szerintem aranyosak együtt és eddig a legjobb páros a nashvilleben.

jessm - 2014. 02. 27. 22:11

Amugy vicces, hogy ahogy olvastam az írásaitokat , legjobban Juliettet és Averyt nem bírjátok. Én meg szinte csak őket szeretem.
Igazából Deaconon (őt szereteem még) kivül csak nekik van története. A többiek untatnek. Ha nincs velük az emlitett szerplők valamelyieke meg se nézem a történetüket. Raynát kifejezetten nem kedvelem, az ő történetének egyáltalán nem áll jól ez a szappan, olyan furcsa ebben a bagázsban. Legjobb lenne ha elmenne a családjával együtt, húgával, és az exférjjel együtt. Bár az ex férj maradhat amennyiben valós politikai dolgokat fogunk látni, amugy nem kell a történetbe.
Gunnar meg a pap lány jók , fillereknek elmennek meg nem rossz rájuk nézni.
Will történte pl. nagyon érdekes lehetne, hogy egy pasi aki nyilvávalóan csaj mágnes, és ezt a szerepet kell játszania, és róla nem derülhet ki , hogy meleg , amig nem lesz sikeres. (gondoljunk Ricky Martinra) A lényeg, hogy nagyon jól fel lehetne ezt dolgozni, de csak szappanosan klisés van megcsinálva. Igy unalmas a sztorija pedig az egyik legjobb lehetne. Így csak jó ránézni és ennyi.

A többiek meg érdektelennek, talán Juliette manager-re lehetne érdekes, hogy miért viseli el Juliettet stb., de róla semmit nem tudunk meg.. Vagy én nem figyeltem…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz