login |

Glee: kezdett az 5. évad – írta cyborgwings

2013. 09. 30. 15:40 - Írta: winnie

69 hozzászólás | kategória: kritika,

So you like me but you don’t wanna be seen with me…

Baj van! Nem tudom, mit írjak a szezonnyitóról. Lélekben már fölkészültem, hogy fúderossz lesz, meg brit tudósok szerint köpködni úgyis könnyebb, erre egészen kellemes résszel indult a Glee ötödik szezonja.

Ehhez minden bizonnyal nem árt, ha kedveli az ember a Beatlest, hiszen az együttes korai évei előtt tisztelgett az epizód, és mint az a kórustagok fölháborodásából kiderült – miszerint még sosem fordult elő, hogy két héten át ugyanazzal a témával foglalkozzanak –, a következő részt is nekik, illetve a későbbi munkásságuknak szentelik.

A dalokat jól válogatták össze, néhány mindenki által ismert mellé betettek olyanokat is, amiket talán még akkoriban sem játszottak rongyosra a rádiók, viszont jól kapcsolódtak a történésekhez. Üdítő változatosság volt ez az utóbbi időben elharapódzott „csak mai sláger megy”-karaokebár mentalitás után. A tovább után folytatom spoilerekkel.

A suliban egyelőre csak Sue visszatérése kavarta föl némiképp az állóvizet. Jó szokásához híven nem aprózta el, rögtön igazgatóként tért vissza némi ármánykodás árán. Kicsit megijedtem, hogy a számomra még mindig vicces Figginsnek (hát mik azok a fejek, amiket vág?!) kiteszik a szűrét a sorozatból, de jobbat találtak ki, ő lett a pedellus.

Így aztán Sue most neki tesz keresztbe, ahol tud, a Cheeriost és a Glee Clubot pedig vezetőik nagy meglepetésére segíteni fogja – öncélúan ugyan, de legalább valami változatosság, na.

Úgy tűnik, Kitty személyében talán megkapjuk azt a Quinnt, akiről sokáig ábrándoztunk, de az íróknak a sok következetlenséggel sikerült sárba tiporniuk. Jó lenne végre egy belevaló, nem mindig politikailag korrekt, mégis érző szívű karakter, akit rendesen megformálnak, és nem ide-oda rángatják kényük-kedvük szerint.

A kezdő idézet is belőle fakadt, s azért ragadtam ki, mert mostanra a Glee már nem is annyira pleasure, hanem csupán guilty (vagy esetleg olyan, mint Zuzu Petals, tudjátok…), jobb titkolni, hogy az ember még mindig kitart mellette. Aztán ehhez képest jött ez az egészen élvezetes meglepetés.

Most először úgy éreztem, a New York-i szál sem lógott ki végre a keretből, nem is estek túlzásba vele, kicsit megvillantottak valamit Rachel által a Broadwayből és a nehézségekből, amik egy zöldfülű színésznőt érhetnek ebben a világban. Habár az éttermi „majd én megmutatom nektek”-éneklés akár kínosra is sikeredhetett volna, de valahogy mégis illik a Glee over-the-top miliőjébe.

Nem tudom, ti hogy voltatok vele, de teljesen kiment a fejemből a hatalmas cliffhanger tavalyról, miszerint lányfiúkérés várható, ehhez képest a legjobb jelenetet produkálták ennek keretében.

Nekem legalábbis rendkívül tetszett, hogy ekkora feneket kerítettek neki és így összehozták a sorozat „ikonikus” kórusait, hogy a lépcső aljára érve ne csak Kurt, hanem az érzékenyebb nézők is könnybe lábadt szemmel bólogassanak a föltett kérdésre. Jó kis szívmelengető zárása volt ez ennek a résznek, kifejezetten olyan, amilyet a régi időkben megszokhattunk.

Összességében szépen indult ez az évad, határozottan közelített a hangulat a sokat emlegetett első évados feelgoodsághoz.

Nagyon remélem, hogy ez a továbbiakban is így marad és végre újra kapunk heti negyven perc kellemes kikapcsolódást, aminek a végén nem úgy áll föl az ember a monitor elől, hogy erre is mi a fenének pazarolt el ennyi időt, és egyébként is most már tényleg elő kellene kotorni a sufniból azt a kaszát.

Egy záró bekezdés erejéig muszáj megemlítenem, hogy fájó szívvel ültem le az epizód elé, mert még mindig rossz belegondolni, hogy Finn már nem térhet vissza többé. Hiába nem volt sosem a kedvencem és szóltam meg többször is Cory nem túl karakteres énekhangját, azért a négy év alatt mégiscsak közel kerülnek valamennyire az emberhez a színészek is.

Nem akarok modoros túlzásokba esni, álljon csak egy kép itt, amit Lea posztolt a Twitteren.

69 hozzászólás Ne habozz!

Zirowe - 2013. 09. 30. 16:03

Ez most ott folytatja, ahol az előző évad véget ért, vagy már új tanév?

Mert az előző évad szerintem túl hamar ért véget, hiszen nationals se volt, kb olyan érzésem volt, mintha 3-4 résszel hamarabb lett volna vége, mint szokott, persze így is baromi hosszúnak érzetem a sok üresjárat miatt..

Capri - 2013. 09. 30. 16:10

Folytatják.

Hiszen Artie és osztálytársai még nem ballagtak el.

cyborgwings - 2013. 09. 30. 16:16

nekem meg hosszasan gondolkodnom kellett, hogy új tanév-e…

de winnie, mi bajotok van az áthúzott szavaimmal? :D a lány át van húzva a fiúkérés előtt.

Capri - 2013. 09. 30. 16:19

Úgy érzem, erősen nyomják a melegségét a sorozatban, remélem nem volt botrány Amerikában a fiúkérés miatt, tinik néznek ezt is. (tudom, Murphy producer legfontosabb témája és küldetése)

Szeretem Beatles-t. Ezért vártam a részeket. <3

Ikonikus dalfeldolgozások, amiket Blaine havarjai és Rachel-Santana csinálták, szuper voltak,élveztem.

Pudli - 2013. 09. 30. 16:20

Lehet velem van a baj de nekem nagyon nem jött be ez a rész, pedig a Beatlest imádom.

winnie - 2013. 09. 30. 16:37

Cyborgwings: nem hozza at az egyik gepen a kopipeszt, ikgy nem is lattam. Sorry, jav.

Okonel - 2013. 09. 30. 16:39

Hali.

4×11-nél kaszáltam tavaly, de olvasva a kritikát meg kell kérdeznem: megéri visszatérni? Cyborwings ez elsősorban neked szól, mivel öreg motoros vagy már a témában. Tehát, megéri magam felhozni a maradék negyedik évados részekkel vagy várjak inkább pár részt, és ha továbbra is marad a pozitív hangulat, akkor írsz majd újabb posztot?

Valar morghulis - 2013. 09. 30. 16:43

Valaki (talán Kitty) meg is említi hogy meglepően hosszú ez a tanév :D szeretem az ilyen kis ki/beszólásukat saját maguknak.

cyborgwings - 2013. 09. 30. 16:58

Okonel: szerintem várj vele. ha sikerült kaszálnod, akkor azért a helyedben egy rész alapján én óvatosan közelítenék a kérdéshez. :)
írok majd helyzetjelentést a későbbiekben, ha szeretnétek és akkor az alapján be tudod lőni magadnak, hogy érdemes-e.

winnie: semmi gond, csak már az előzőnél is szólt valaki, hogy milyen béna szó ez így. :D

Casey Novak - 2013. 09. 30. 17:20

Hú de nehezen kezdtem neki, a rossz emlékek, meg Cory miatt is… Végül is jó volt, mert a Bogarakat felettébb kedvelem, (bár nem tudom nekik megbocsátani, hogy mindig Justin Biebert utánozzák), a Blaine-Kurt dolgot sem rontották el úgy, ahogy azt az évadzáró után gondoltam, Sue meg kell, csak valahogy vele is azt értem, mint Kitty-vel, amikor kell, gonosz, máskor meg mintha mi sem történt volna.
Csak a Monteith-emlékepizódot nem várom, nem azért, mert nem szerettem, mert jó fej volt (a karaktere legalábbis), meg megérdemli, csak már most is olyan rossz érzéssel néztem az egészet, hát még ha..Na mindegy. Ez van.
Kíváncsi vagyok, merre viszik ezt az évadot, és mivel fogják kihúzni a gyufát az írok, mert ki fogják, csak idő kérdése.

cyborgwings - 2013. 09. 30. 17:43

az emlékepizódtól én is félek. meg illene majd írni is róla, gondolom. “az finom lesz!” – hogy klasszikust idézzek.

ja, a meglepően hosszú tanévről meg valahogy sikerült lemaradnom, de legalábbis véletlenül sem emlékszem rá. pedig tényleg rendesen figyeltem, hogy ne írjak túl nagy hülyeségeket majd ide. :D

audrey - 2013. 09. 30. 19:00

Hát számomra ez egy pocsék rész volt. Azta, nem gondoltam, hogy képes lennék elkaszálni, de ezek után..

tikky - 2013. 09. 30. 19:05

Én konkrétan a fél részt áttekertem, annyira unalmas volt.
Részemről hagyjuk a francba a McKinley-t meg Lima, Ohio-t és fókuszáljunk inkább a New York-i eseményekre, cask még oda mentsük át Blaine-t is, s akkor talán maradok az évad végéig.
Egyébként siralmas az egész.

Magrat - 2013. 09. 30. 19:12

Már rég kaszáltam a sorozatot, de ezeket a Beatleses részeket megnézem… Csak a zene miatt.

Valar morghulis - 2013. 09. 30. 20:20

@cyborgwings: gyorsan megkerestem, nehogy az legyen hogy rosszul emlékszem :) az én verziómban 4:35nél “the school year seems like it’s never ending”

@tikky: én ugyan semmi pénzért nem kaszálnám (a régi idők emléke miatt) de teljesen egyetértek, New Yorkba át még Blaine-t, esetleg behozni pár új NYADA-s szereplőt és tökéletes lenne.

Girl - 2013. 09. 30. 20:26

Hát lehet ezzel én vagyok egyedül, de nekem a Glee mindig is a pleasure kategóriába tartózott, pedig nem tartom magam elfogultnak, rendszeresen kaszálom a megunt sorozatokat, de odavagyok a dalaikért. Bár nem örültem az új karaktereknek anno, nem estem hasra tőlük, és legjobban örülnék, ha minden maradna a régiben, de azért így is imádom. Nekem ez a rész is bejött, Kitty hangja borzasztóan jó, nagyon tetszik, és remélem Artienak sok dalt adnak majd az évadban. Blaine-Kurt szál is feléled végre. És csak nekem van olyan érzésem, h a Rachel-Santana produkció után lesz valami olyan kavarás, h Santanat akarják majd a Funny girlbe Rachel helyett? Vagy legalább valami más szerepet ajánlanak neki.
Coryra/Finnre én is kitérnék. Amikor Lea Michele a Yesterdayt énekelte azért kicsit bevallom, könnyeztem. Meg végigjátszott egy “lánykérést”, mikor neki pont az esküvője maradt el előtte pár héttel… Hát azért ez kemény. Fura mellesleg, h senki sem kereste ott Finnt, hiszen még a karaktere nem halt meg. Én úgy hallottam, h az első két részben is szerepel majd régi felvételekkel. De lehet már to much volt az info és keverem. A lényeg, h nálam a Glee hozza a szintet, és nagyon kíváncsi vagyok a 3. részre is.

garcon - 2013. 09. 30. 20:35

Untam … Egyedül a New York-i szál ér (érne)valamit, azt kéne már egy felnőttesebb szinten folyatni és kész! Kurt-ék édesek voltak ,de ez a fussunk mindenkihez segítségért kb -Jézus ez most komoly ?! -volt számomra!

cyborgwings - 2013. 09. 30. 21:29

Valar morghulis: ránéztem, tényleg mondja és így már ismerősebb is volt a szöveg. :D meg arra is rá kellett döbbennem, hogy csak kitty volt fölháborodva a két héten meg úgy egyáltalán a beatlesen. no sebaj, máskor inkább jegyzetelek menetközben, mert a memóriám már nem a régi.

Girl: direkt figyeltem is leát a lánykérésnél és egy-egy pillanatban iszonyúan szomorú volt a tekintete, de nem emlékeztem, hogy ezt vajon az eset előtt vagy után forgatták-e, úgyhogy nem voltam biztos benne, hogy jól láttam.

Valar morghulis - 2013. 09. 30. 21:40

A forgatás már Cory halála után kezdődött, nyilatkozták is a készítők hogy el akarták tolni de pont Lea kérte hogy ne, mert nem akar kiszúrni a színésztársakkal.
Meg hát a munka a legjobb búfelejtő.

cyborgwings - 2013. 09. 30. 21:58

köszi, ennek nem néztem utána, mert nekem bőven elég volt a hír meg ez a fotó, amit mellékeltem és a reptéri leáról a koporsóval.
igazából elképzelni sem tudom, hogy csinálta végig…

Vattacukor - 2013. 09. 30. 22:54

Valaki nyugtasson meg, h lesz a Corynak valami emlék epizód, mert bár egész jó kis rész volt, ez az egy momentum nekem nagyon kilógott…

KellyMonroe - 2013. 09. 30. 23:25

Nekem az volt a bajom ezzel a résszel, hogy évadkezdésnek iszonyat gyenge volt. Év közben még elment volna, de így első résznek hiba volt egy tribute epizódot csinálni. Pedig szeretem a Beatlest, de én úgy éreztem, hogy itt is alárendelik a sztorit a zenének, mint a tribute részekben általában.
Amúgy minden tiszteletem Leáé, amiért ilyen hamar talpra állt. A Yesterday meg az eljegyzés közben nekem is végig az járt a fejemben, hogy szegény lány, ez milyen rossz lehet most neki… A Cory-emlékepizóddal meg úgy vagyok, hogy várom is meg nem is, mert bár tudom, hogy szükség van rá, egyben abban is biztos vagyok, hogy végig fogom bőgni, annak ellenére, hogy Finn sose volt a kedvenc karakterem.

Timi - 2013. 10. 01. 00:33

A harmadik rész Finnről fog szólni. És igen, végig fogjuk bőgni, utána pedig szépen kiszállok a sorozatból.

Timi - 2013. 10. 01. 01:02

ó igen, és még annyit, h az évadnyitó rész nagy részét átpörgettem, csak a dalokat hallgattam végig. A Yesterdayban minden ott volt. Nem mindig mutatta szemből Leat a kamera, de így jobb is volt. Egyébként meg csúnyán lefogyott és egyszer sem tűnt őszintének a mosolya. Mindez persze teljesen érthető, és minden… de tényleg minden elismerésem az övé.

gilmorgirl - 2013. 10. 01. 08:14

Bizonyára én túl nagy Finchel rajongó voltam, és hiába imádom Kurt és Blain és Santana karakterét én az egész rész alatt majdnem mindenen bőgtem és semmi sem tudott felvidítani. Nem tudom Lea hogy csinálja, régóta ő a kedvenc színésznőm, mert szerintem nagyszerű. Számomra ennek a sorozatnak teljesen vége Cory halálával, amit nagyon sajnálok.

Emike - 2013. 10. 01. 08:20

Az első gondolatom az volt, miután végignéztem ezt a részt, hogy ez meg mi volt?! Unalmas volt, valljuk meg.
Sokszor úgy érzem h beleteszik a szereplők nevét egy kalapba és sorsolnak h éppen kit kivel fognak összehozni. A Kitty&Artie páros nekem nem szimpi és gyanítom h a Tina&Sam dolog sem volt véletlen. Az pedig tisztán látszik hogy Sue-val nem tudnak mit kezdeni.
És elérkezett az is, amitől az első évad óta féltem: a gyakorlatilag spontán, teljesen minden, hogy mit, vagy miért, de énekelnek.
Nagyon gyenge volt évadkezdésnek, ez már csak jobb lehet…

jinjang - 2013. 10. 01. 13:14

Most érzem csak igazán, honnan csúszott le ez a sorozat és hová. Az első évadban (amellett, hogy a sztori is jó volt) rengeteg régi klasszikust dolgoztak fel – nagyszerűen. Most megint visszanyúltak a Beatleshez, amit egyébként szeretek, és rém gyengének találtam az előadásokat. Még Lea meg a Yesterday csak-csak, de a többi …
Megnézem még ezt a pár részt, mielőtt elmennének szünetre, de aztán nálam is kasza.

KellyMonroe - 2013. 10. 01. 13:26

Jaj, csak Tina-Samet ne! :D Nem tudom, miért muszáj mindenkit mindenkivel összehozni, vagy miért baj, ha valakinek egy ideig nincs kapcsolata. Sam pedig az egyik kedvencem, és állítom, hogy jobbat érdemel, mint Tina, akit én már rég kiírtam volna a sorozatból, annyira jellegtelen szegény.

Nikki - 2013. 10. 01. 17:11

Jobb volt, mit amit a múltkor produkáltak, de nem akarom elkiabálni, mert azt előző évad egyes epizódjainál jobbat összehozni nem nagy kunszt. Vagy lehet a Glee-nak az. Engem zavart a sok zene, a gimi meg már egy csöppet sem érdekel. Simán elfelejthetnék a többieket; Blainet meg akit még akarnak hozzák át NY-ba és kezdjenek valami értelmeset az egésszel, hogy ne Sam béna hajára, meg Kurt és Blaine még rondább ruháira figyeljek fel.

Girl - 2013. 10. 01. 21:18

Elvileg amikor a Yesterdayt énekelte közben azokon a helyszíneken vonult végig, ahol az elsőp new yorki randija(i) volt(ak) a Finnel. Ez mondjuk nekem fel sem tűnt magamtól, csak valahol írták, és akkor így leesett, h tényleg… :/

fajro - 2013. 10. 01. 22:14

Sok mindent írnék, de már a legtöbb dolgot leírtátok előttem.
Ami viszont mindenképp le akartam írni: egyetértek Girl-el, nekem is olyan érzésem van, hogy lesz itt Santana-Funny Girl kavarás… Ezt megjegyeztem magamnak, miközben néztem.

Nagyon kíváncsi vagyok a további részekre – és tény, hogy guilty pleasure, de távol vagyok még a kaszától. :) (Bár az is igaz, hogy sok mindent áttekerek, főleg az Ohios részeket…Hajrá New York! :D)

Dalmayr - 2013. 10. 02. 15:44

olyan édes volt ez a rész:) főleg a vége:) a harmadik évad elején kaszáltam, de nyáron megnéztem a lemaradásom mert hiányzott nagyon, és nekem ezzel a kihagyással még mindig nézős.igaz, guilty pleasure, de nézős.

Rose - 2013. 10. 02. 19:51

+1 a Santana Funny Girl dologra. Lehet hogy ezért meg leszek dobálva de szerintem a Beatles számokat nem kéne piszkálni, x factorokban is probaltak “feldolgozni” de mindegyik inkább olyan “elénekelték” stilusura sikeredett. Nekem nem volt meg egyikben sem az a különleges ami az eredetiben.

cyborgwings - 2013. 10. 02. 20:43

nem az a baj, hogy piszkálták, hanem hogy már nem visznek bele annyi kreativitást, mint régen. a help sem volt nagy szám, hiába lett kicsit kórusos. bezzeg annak idején a somebody to love a queentől vagy akár madonna like a prayerje… na, azokban még volt kraft, ha értitek, hogy mondom.

ez a probléma nagyon régóta a glee-vel és ezért is írtam, hogy itt legalább nem éreztem annyira a karaoke jelleget, de kétségtelen, hogy lehetett volna sokkal erőteljesebb produkciókat is alkotni, ha úgy nyúlnak hozzájuk, mint az első évadban csomó mindenhez. a mashupok is olyan erőtlenek már, pedig azokból is volt jó pár ütős. nekem például mai napig nagy kedvencem a heads will roll – thriller kombó – ha jól emlékszem, a második évadból -, de volt még néhány remekül eltalált, csak legföljebb nekem maguk a dalok nem tetszettek.

szeandi - 2013. 10. 03. 13:13

Unalmas volt! Most kaszálom!

jessm - 2013. 10. 04. 10:37

Rose – 2013. 10. 02. 19:51 Egyetértek , hogy Beatleshez nem kellett volna nyúlni. Szinte mindegyik borzasztó, egyedül azok nem amikban Lea énekelt.
És eu az új részre is vonatkozik.

Nem volt nagyon rossz ez a 2 rész, tavaly voltak sokkal rosszabb részek is , de nem üti meg a 4. évad legjobb részeit.
Én összeségében nem igazán gyözött meg, bár 2. rész jobb rész volt mint az első rész. Na meglátjuk én szerintem várok egy pár hetet, hogy felgyüljön egy pár rész és akkor egyben megnézem, hogy jobban lássam merre tart a sorozat. Aztán ha akkor is rossz, akkor egy időre kasza.

Memari - 2013. 10. 05. 11:12

az előző részben még meghallgattam a dalokat, de most egytől egyik áttekertem :/

Danee - 2013. 10. 05. 22:52

NA, második részben meg is jött Demi <3 :)

Egyébként nekem ugyanazt hozza, mint az első évad. Nincs lehet magasan a léc, de ugyanúgy elmosolyodok a részeken, helyzeteken, mint eddig.

Keila - 2013. 10. 06. 00:10

Szerintem a második rész kifejezetten zseniális volt, nagyon vicces párbeszédekkel/monológokkal. És Santana <3

hogócs - 2013. 10. 07. 11:40

Nekem mind a két Beatles rész tettszet. Kíváncsi vagyok, hogy a következő rész mennyire fog megríkatni.

KellyMonroe - 2013. 10. 07. 14:06

A 2. rész kifejezetten tetszett, vicces is volt, megható is, Demi Lovato is jó volt, Rachel is megkapta a szerepet, szóval most minden összejött :)

fm - 2013. 10. 07. 16:34

Tetszett az első és második rész is!! :) Jó ötlet volt a Beatles dalokat elővenni!

Lea szemében szomorúságot láttam mindvégig, de hisz ezen nem lepődik meg senki! :( Iszonyú nehéz lehet neki…Miközben néztem folyton Cory (Finn) jutott eszembe….Az emlék epizódot végig bőgi az ember biztos. Nagyon rossz lesz megnézni…. :(( Még belegondolni is szörnyű….

Dalmayr - 2013. 10. 08. 22:44

a 2.rész jó volt,Santana reklámja:D:D a let it be pedig amúgy is nagy kedvenc,tetszett a feldolgozás.

cyborgwings - 2013. 10. 09. 21:15

nekem is bejött a 2. rész is, bár negyed fokkal haloványabb volt, mint a nyitóepizód. ez főleg tinának köszönhető, nem kifejezetten értem, miért kellett ilyen undok p.csát csinálni belőle. azért a végén jó volt, hogy úgy összefogtak érte mindannyian.

a new york-i szál ismét remek volt, idén kifejezetten tetszik, remélem, ez így is marad.
santana reklámja súlyos volt. lovato pedig tök klassz volt, habár nekem csak a vége felé esett le, hogy ez ő, akkor is az itteni kommentek miatt – egy pöppet ki vagyok esve a képből a mostanabbi sztárocskákat tekintve… jó lenne, ha hosszabb távon maradna, elég jól eltalált karakter, ami mostanában igencsak hiánycikk errefelé.

aggódom a következő epizód miatt, szerintem én is bömbölni fogok rajta. próbálok majd írni valamit róla, hogy kollektíve siránkozhassunk.

goettin - 2013. 10. 10. 23:06

Búcsúzzunk Cory-tól…

Timi - 2013. 10. 11. 10:27

Online néztem hajnali háromkor a tribute epizódot és azt hiszem, hogy bátran elmondhatom, hogy nagyszerű emléket állított a stáb minden tagja Corynak.

eszemix - 2013. 10. 11. 22:47

Bömbölés pipa. :'(

Platschu - 2013. 10. 12. 02:36

Én a 3. évad évad közepén kaszáltam a sorozatot, de úgy éreztem, hogy az 5×03-t meg kell néznem. Már rég sírtam bármilyen tv epizódon, de most csak elérték a készítők. RIP Cory. :(

Emike - 2013. 10. 12. 22:56

Bár Cory nem volt a kedvenc szereplőm, de párszor a zsebkendő után nyúltam. Ez a rész arról szólt, amiről kellett és jól volt látni a régi szereplőket, bár én Diannet és Heathert is szívesen láttam volna. Mindenesetre jobb lett volna, ha ennek a résznek nem kellett volna elkészülnie…

Egy kérdés: hol volt eddig Emma? Tuti volt róla szó, csak számomra annyira semmilyen szereplő h nem emlékszem rá. És Joet és Sugart már nem is említem, értelmét nem látom az ő karakterüknek…

Cápi - 2013. 10. 13. 04:55

Sugar másik sorozatot forgat épp, Joe-t mindig eltűntetik (a kutyának se hiányzik), Emma az elmúlt 2 hetet valszeg az irodájában töltötte bezárva, Heather babázik ugyebár, Dianna-t meg kitúrták a sorozatból egyszerűen.

Timi - 2013. 10. 13. 09:21

Lesz valami bejegyzés az új részről?

winnie - 2013. 10. 13. 09:25

igen, ma vagy holnap

dAve - 2013. 10. 13. 10:50

Én kaszáltam a sorozatot az előző évad 4. része után ha jól emlékszek amit mellékesen a sorozat egyik legjobb részének tartok de úgy éreztem itt kell kiszálnom. Most mégis kiváncsi voltam a történtek miatt is az 5. évad kezdésére. Ha csak a NY-i szál lenne még akár nézném is tovább de valahogy a gimis szál már teljesen érdektelen lett a számomra. Még a dalok nagy részet is áttekerem. Lehet hogy még itt ott belenézek ha unatkozni fogok már csak Naya miatt is :) na meg az ilyen dalokért: http://www.youtube.com/watch?v=XCJIFFkeIbI Ez gyönyörű volt. Amenyi fájdalom volt benne…Le a kalappal Lea előtt. A harmadik rész persze tetszett. Nagyon megható volt és jó volt újra látni mindenkit.

Platschu - 2013. 10. 13. 11:44

Nekem az tűnt fel, hogy mennyire tátogtak a dalokhoz. Egyszerűen vagy a kihagyás miatt tűnt furcsának vagy én lettem kritikusabb, de annyira nem passzolt a tiszta hangzás a képhez, hogy egy picit zavaró volt.

A búcsú miatt mintha kevesebb sminket tettek volna fel mindenkire, így a Puckermant játszó srác a valós korát mutatta.

Az új szereplők pedig úgy álltak ott egy csomó jelenetben, mint a sült hal. Semmilyen érzelem, csak ez a távolba révedő bamba tekintet. Na szóval nem győztek meg, hogy nekem ezt folytatni kellene, de legalább láttam a búcsút. :(

cyborgwings - 2013. 11. 15. 18:18

atyaég. már a múlt heti perry-gaga epizód is aránylag kínos volt, de az ehetinek a harmadik percénél meg kellett állnom, hogy most akkor tényleg írtak egy epizódot a seggrázásról mint menő és követendő lázadó megmozdulásról? tehát így… miazisten.

goodjohnwin - 2013. 11. 19. 16:26

@cyborgwings én is ledöbbentem, már csak azért is, mert az aktualitás ilyen erőltetett beemelése a cselekménybe kicsit Spouthparkosra sikeredett… remélem, nem ez az új évad receptje, bár sajnos kinézem Murphyből, hogy már nem tud mást kitalálni, és ehhez fordul.
Eleve nagyon kifulladt az egész, már a dalok se jönnek be…

És van ez a “Unique” karakter, akinek előéletéből kimaradtam (ha jól tudom, azért került oda, mert megnyerte a Glee-s reality-t?), de az egész műbalhé körülötte borzasztó: lehet, hogy transzszexuális az illető, és a jogaiért harcol, de nem hiszem, hogy ezt úgy éri el, ha 17-18 éves kora ellenére 30 éves nőnek öltözve jár iskolába. A smink, azok az ékszerek, a göncökről nem is beszélve – nem kell bully-nak lenni ahhoz, hogy ez irritáljon valakit, és akkor ott vannak még a nézők is…

cyborgwings - 2013. 11. 21. 14:49

hát igen, én megértem, miért nehéz unique-nak, de az, hogy egy teljesen tehetségtelen, faarcú gyerekkel próbálnak meggyőzni, hogy mennyi problémával kell szembenéznie, ráadásul mindezt egyre durvábban erőltetve, nem hinném, hogy pont a legjobb ötlet.
nagyon béna volt ez az epizód, de még a new york-i fele is.

Platschu - 2013. 11. 26. 00:55

Finn egyébként szóba kerül még a későbbi részekben?

jessm - 2013. 11. 28. 07:40

Az utolsó rész nekem csak azt tudom modani, hogy Billy Joel számok, nagyon nem jöttek be…
ÉS remélem nem lesz Rachel-Sam, mert nagyon – nagyon fura volt az a 2 pillanat …. A következő 2 részben biztos nem lesz, de februárban se legyen ha lehet….
Ha akarnak valakit Rachelnek, akkor az legyen új szereplő, de ne Sam. Szerintem a Glee történetében ők lennének a legfurább páros..

jessm - 2013. 11. 28. 07:50

Ez Unigue szenvelgés egy kicsit unalmas, ez a komlyan azon sír, hogy hova jár wc-re… De a random bulizós wc jelenet vicces volt, de nem tudtam hova tenni.
Most nem azért ,de ha ennyire lány akar lenni, akkor operáltasa át megát, vagy legalább akkor erről a súlyosabb kérdésről lenne szó, nem pedig a komolytalan hova jársz wcre. Majd a glee össze énekli neki a mütétre valót.:DD

Ja amugy én személy szerint úgy gondolom, hogy járjon a fiúba, amig nem operálják át, mert most le kell ülnie a lány wcben, de a suliban ki ül le ?!! Meg amugy mióta idejár kb 3/4 éve , most veszik észre elöször, hogy lányba jár, egyszer még Marleyval is összefutott. Szóval ha eddig nem érdekelt senkit, akkor most meg már miért?

goodjohnwin - 2013. 11. 30. 15:17

5×07
ez a rész hosszú idők óta a legjobb volt! érdekes cselekmény, vicces jelenetek, a zongorista is megszólalt és mindenki a kellő ideig volt előtérben.
Zseniálisak voltak a számok is: Madonna mindig elfér (évadonként 1-2 pont elég), a Janet Jackson medley pedig már nagyon hiányzott – bár erre akkor jöttem rá, amikor meghallottam az első taktusokat. OMG Rhythm Nation!!
A két helyszín sztorijának kombinálása és a bábos metafora is szépen ki volt dolgozva, jó sok vicces egysoros volt, a gázszivárgás klasszul megindokolta a látványos jeleneteket – minden tökéletes a nyitójelenettől az utolsó képkockáig.
Plusz: Jane Lynch nőies oldala, főleg, ha énekel is egészen különleges élmény, a jó értelemben :)

goodjohnwin - 2013. 11. 30. 15:37

Még egy gondolat: visszatérő motívum évek óta, hogy beválasztanak az epizódokba egyet-egyet azokból a tipikusan YouTube-által népszerűvé tett fura dalokból, amik valahol a sláger és a mém között lebegnek: Friday, Call me maybe és most ez a rókás dal. Ezek az adott rész cselekményétől függetlenül nagy kedvenceim, behoznak egy kevés aktualitást a sorozatba, pont amennyi elég lenne.

fajro - 2013. 11. 30. 17:47

@goodjohnwin, még egy korábbi hozzászólásodhoz: Unique azért nagyon idegesítő nekem, mert nem nyerte meg a Glee Projectet… Blake (vagyis a sorozatban Ryder) nyerte meg, Unique nem nyert semmit – hivatalosan legalábbis…

A legújabb részt még nem láttam, a régebbiekhez tudok csak hozzászólni, de igazából az egyetlen, ami eszembe jut, hogy ennyire talán még nem is másoltak le direktben dalt, mint a Wrecking Ballt – stílusban, énekben, hangszerelésben semmi újítás nem volt, csak egy szimpla karaoke dal….

Remélem, azért lesznek ennél jobb feldolgozások később.

Dee - 2013. 11. 30. 19:40

Most ez a bábus dolog komoly volt? Baromira nem jött be ez a rész, amolyan “töltelék” volt (így szoktam nevezni, ha nem tudnak mit kitalálni, de kell egy rész).
Hát, nem tudom, hogy Cory halála miatt, vagy hogy kezd kifulladni a show, de mostanában a zenék is egyre rosszabbak, a folyamatos nyűglődések is kezdenek irritálni, lehet, megérett a kaszára?!

cyborgwings - 2013. 12. 02. 14:09

jesszus, el is felejtettem, hogy lesz ez a bábus rész. utálom a bábus dolgokat, a muppet showt is utálom, mindent utálok, ami bábokat tartalmaz.
amúgy még nem néztem meg és tök lelkes lettem a janet jacksonos résznél goodjohnwin hozzászólásában, de hamar lelombozódtam.

a rachel-sam pillantásokon én is kiakadtam.

Platschu: nem hinném, hogy finn szóba kerül. legalábbis nem úgy “igaziból”. legföljebb ha rachel tényleg összejön valakivel, talán említés szintjén, hogy min ment keresztül. de ez csak az én feltételezésem, nincs konkrét infóm.

Capri - 2013. 12. 08. 22:18

A mostani karácsonyi rész dislike. sok minden nem tetszik.

Bár a dalok szépek, a mókusok dala és a rész végi utolsó dal szép és jó volt.

jessm - 2014. 03. 06. 13:55

Az utobbi 2résszel kapcsolatban vegyes érzéseim voltak mert a történetet egy kicsit eröltettnek érzem, ez a Santana Rachel veszekedés egy kicsit erösen el van tulozva. Jo nem Rachel lenne ha nem akadt volna ki, mondjuk valamennyire jogosan tette,mert Santana nem is stolt neki,csak beállitott ráadásul azt az egy dalt énekelte a darabboé,amit ha nem tökéletesen adja elö akkor nem is jo. Nem énekelte rosszul,de nem volt tökéletes és nem állt jol neki.
Na mindegy azért remééem hamarosan ejtik ezt a versengést .
Az Emma Will gyerek csinálos sztorira annyit tennék hozzá mint Suze WHY?!
Tina és Sames dolog kb. nekem is anyira volt undorito mint Blanenek.
Igazábol már várom,hogy vége legyen mckinleyes részeknek,már csak 3 rész és végre vége a giminek.

goodjohnwin - 2014. 03. 23. 13:38

Glee100
nagyon megijedtem az elején, hogy az összes korábbi vendégszereplő közül éppen a beteg csirkének kinéző Chenowethet kellett visszahívni a jubileumi epizódra (a korábbi, eltúlzott mennyiségű fellépését is sokalltam), és már éppen ideges lettem, hogy hol van pl. Gwyneth, amikor megérkezett a drága :)

Amúgy szar volt ez az epizód is, mint az előző 5-6… nem szabadna ragaszkodnom szentimentális okokból olyan sorozatokhoz, amiket elk#rtak a készítői… :(

jessm - 2014. 04. 23. 20:38

5×17 tök jó volt, és Sue, amikor azt hitte Will le akar feküdni.
Plusz ahogy betrappolt Kurt szobájába: örül , hogy nincs semmi furcsa sex játék benne. XD
Eddig ez a rész tetszett a legjobban az 5. évadban.
Imádom Kurt és Rachelt együtt, és tök jó egyyütt látni a bandát

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz