login |

Grey’s Anatomy: kezdett a 10. évad – írta Kriszta

2013. 09. 30. 20:20 - Írta: vendegblogger

273 hozzászólás | kategória: kritika,

Az egyik legerősebb évadkezdést produkálta idén a Grey’s Anatomy, köszönhetően annak, hogy végre sikerült az íróknak minden szálnak lekötniük és szerintem nem csak én kapkodtam a fejem a történések közepette. Végre mindenkiért lehetett izgulni, és észre sem vettem, milyen gyorsan elrepült az a másfél óra.

Spoileresen folytatom a tovább mögött.

A nyitányban fő szálként ívelt végig Richard megmentése, Brooks halála, illetve ennek feldolgozása, valamint Callie és Arizona válsága.

Ezek közül Brooks elvesztését éreztem a legsúlytalanabbnak, még a végkimenetel ellenére is, de ez betudható annak, amit az előző évad végén már kifejtettem: nem igazán tudtuk őt megismerni, megszeretni, ezért távozása sem volt annyira megrázó. Némelyik elhangzott mondattal ezt a készítők is elismerték. (A színész egy másik sorozatba ment el egyébként.)

Az April-Jackson páros meglepetést hozott számomra, vártam hogy esetleg újra elkezdjenek egymásra találni, de Jackson olyan határozottan taszítja el magától Aprilt, hogy azon szerintem mindannyian meglepődtünk.

A Cristina-Owen páros jelenetei elég dühítőek voltak, hiszen már megint azt kellett néznem, hogy a szakításuk után pár órával újra ágyba bújnak – kínomban komolyan verni kezdtem a fejem az íróasztalba. Egyszerűen nem hiszem el, tudva hogy ez Sandra Oh utolsó évadja, megint itt tartunk…

Meredith és Derek együtt nem kaptak sok történetet egyelőre, de értük az előző évadokban már annyit izgultunk, hogy most már csak azt remélhetjük, boldogan élnek, amíg… Nagy pozitívuma volt a résznek Alex és Jo duója. Alex boldogságáért régóta sokan szorítottunk és Jóval nagyon jó párost alakítanak, öröm volt nézni minden jelenetüket.

A Dr. Webber életéért folytatott küzdelem jelenetei kellőképpen izgalmasra sikeredtek, a feszültség folyamatosan nőtt egészen a rész végéig. Shonda Rhimes-nál sosem tudni, hogy mikor fog valakit “megölni”. S láthattuk, hogy mennyire megviseli Bailey-t és a többieket. (Piros pont jár Dr. Catherine Avery-nek, aki dühében és aggodalmában hurrikánként söpört végig a kórházon – imádtam.)

Callie és Arizona történetét egy szóval jellemezve szívszorítónak mondanám. Azt hiszem, kapcsolatuk most nagyobb válságban van mint az előző évadban és nagyon hosszú út áll előttük, ha megakarják azt menteni. Arizona és Sofia utolsó jelenetét pedig nőiesen bevallva sikerült megkönnyeznem.

Összességében nagyon jó évadkezdést (8/10) kaptunk, mint írtam, nekem az összes közül talán ez tetszett a legjobban és bizakodva várom a folytatást.

273 hozzászólás Ne habozz!

Nickey - 2013. 09. 30. 20:40

Egyetértek a kritikával, nem is tudom, mikor tudott ilyen jól kezdeni ez a sorozat, teljesen ledöbbentem, hogy alig tudtam tekerni, annyira lekötött. Engem egyedül a Webber szál hagyott hidegen, egyszerűen az a karakter már unalmas. A gyakornok halálát meg tényleg nagyon jól kezelték, nem akartak beledumálni vmi fene nagy tragédiát, hiszen még a kollegái se ismerték, így nagyon hiteles volt.

Csilla0422 - 2013. 09. 30. 20:41

A közel másfél óra után azt vettem észre, hogy csak ennyi volt? Még simán ennyit végig tudnék nézni. Jó volt újra: drámázni, örülni, bánkódni, szurkolni, ledöbbeni, meglepődni.
Christina és Owen felháborító. Alex és Jo nagyon jó együtt ráfér mindkettőre s boldogság. Jackson és April szerintem még összejön, bár az se lepett volna meg ha már most – számítottam rá. Remélem, már Grey – Shepherd családban is nyugalom lesz. Callie és Arizona jelenetei nem semmik voltak.
Ha hasonló részek lesznek nem fogunk unatkozni.
Kriszta, köszi az írást, jó volt!

Kriszta - 2013. 09. 30. 20:54

Igazán nincs mit! :)

Ha igény van rá és időm engedi (államvizsga…) lehet a szezon felénél írok majd még egy helyzetjelentést! :)

UI: mondjuk a 200. részre kíváncsi leszek,lesz-e benne valami különlegesség :)

zoli - 2013. 09. 30. 21:29

aaa neee most már látnom kell! :D

Becky - 2013. 09. 30. 22:16

Nem tudom, én végig Arizona jelenteinél akartam leütni a monitort. Nem értem, hogy hogyan képzelte ő ezt az egészet, amikor előadta ott a kis beszédét Alexnek, és látszott, hogy tényleg arra számított, hogy miután az előző évadban végig nyomta a hisztit a lába miatt (oké, jogosan, de a végén már azért az is nagyon unalmas volt) és Callie csak tűrte, azt hitte, ezt is elnézik neki.

eszemix - 2013. 10. 01. 01:56

Nekem a 10 év legszörnyűbb évadkezdése volt a mostani. Annyira kapkodva vágták össze a jeleneteket, hogy szinte biztosra vettem, valaki a nem végleges verziót töltötte fel a netre. Gáz volt az egész. Webbernek meg mennie kellett volna. Bailey elpuhányodott, ugyanazokat a gesztusokat nyomja már kb 4 éve. Callie pech-sorozata meg pffff. Az “újoncok” meg továbbra is céltalanul lébecolnak, nincsenek élettel megtöltve, nem lehet őket megkedvelni, még csak fikarcnyi érdeklődést sem érzek egyik sorsa iránt sem. Ős-Graceklinikás vagyok, soha egy részt sem hagytam ki, de most határozottan csalódás ért.

Pretoryan - 2013. 10. 01. 09:35

Én már az előző évad végén gondolkodtam hogy kaszálom, de most már biztos, kapkodós volt ez a rész és borzasztóan untatott, ugyanazok a konfliktusok, mint az első évadban csak más szereplőkkel… Számomra nem az Oh, McKidd a leggyengébb láncszem, mint színész mindkettőt szeretem, simán fos sztorit írnak hozzájuk, de sokkal sokkal dühítőbb a Callie/Arizona páros nagyon durván beerőltetett sztori idegen “konfliktusa”, az előző évad végén. Nyilván ezt pörgetik tovább, de annyira szánalmasan szarul erőltették be ezt a konfliktust hogy nem akartam hinni a szememnek. Az előző évad konfliktusa a kórház csődje kellett volna hogy maradjon, és vagy azt fentartani vagy a tulajváltással kapcsolatos problémákat kihozni, de hogy megint ugyanaz a foshalmaz (már elnézést) folytatódjon mint az előző évadokban az már túlontúl sok!

Nálam a Gray’s volt az egyetlen sorozat aminél a két főszereplőt (akit mivel angolul szoktam nézni, HP-nak és Heréltnek szoktam becézn) szívből gyűlöltem mindig is és kb. a 3. évadnál kiírtam volna őket a sorozatból, annyira szánalmasak voltak, de a mellékszereplők simán elviszik a hátukon a sorozatnak azt a részét ami jó. De ez így kasza!

julcsi - 2013. 10. 01. 10:25

nekem se ez volt életem legjobb évadkezdése. kapkodós volt, túl sok infóval, és lehet a dupla rész miatt, de néhol majdnem bealudtam…

BSBsubs - 2013. 10. 01. 10:38

Sajnos már csak megszokásból nézem, nagyon messze van ez már a régi GA-tól.

De mivel “old habits die hard”, ha még 5 évadon át szenvednek akkor is biztosan nézni fogom… :D

ifeco - 2013. 10. 01. 11:06

Nekem tetszett az évadnyitó, csak kicsit hosszúnak éreztem. Persze ez lehetett azért, mert eddig minden részt felirattal/szinkronnal láttam (most nem bírtam kivárni a feliratot) és így nagyon kellett koncentrálnom a szövegre, ami meglepő módon érthető volt – kivéve az orvosi szövegek 3/4-ét, és Meredith Grey(Ellen Pompeo)t. – . A karakterek hozzák magukat, a cselekmény jó, szóval nagyon várom a folytatást.
Ps: Csak nekem nem áll rá a fülem Ellen Pompeo-ra, vagy más szerint is időnként érthetetlenül pöszög/motyog?

Kriszta - 2013. 10. 01. 11:17

Nálam Cristina (Sandra Oh) az akinél erősen kell fülelnem hogy mindent megértsek :D

pezse - 2013. 10. 01. 21:22

SPOILER

Őszintén… Képzeld el, hogy sebész vagy. Látsz a földön egy füstölgő embert, generátorok között van, mindenhol szikrák, és van előtted egy pocsolya… Sebész vagy, szóval elvileg kéne, hogy legyen egy hangyányi eszed.

Belelépsz a pocsolyába? Komolyan?

Ettől függetlenül nagyon tetszett, teljesen egyetértek a pontozással! :)

norgro - 2013. 10. 02. 20:06

Egyetértek mindazokkal, akiknek egy erős évadkezdetet hozott az idei szeptember. Nagyon meglepődtem, hogy ennyire odatették magukat az írók, s bár ez a Grey’s Anatomy már csak halvány színeiben az, amiből elindult, de most a színvonal sokkal magasabb volt, mint az előző évad során. Végre újra minden szereplő elég figyelmet kapott, ami egyrészt lehetséges azért, mert dupla epizódnál van idő megmutatni mindenkit, másrészt lehetséges azért is, mert Shondalandnek immáron már csak két sorozatra kell koncentrálnia.
A legnagyobb hatást rám most Chandra Wilson (Bailey) tette, több jelenetben is hatalmasat alakított, de messze a legjobb a Sandra Oh-val (Christina)közös volt, mikor Richardot próbálják megmenteni, s ő az egekig magasztalja Christina Yangot…Ami a gyakornokokat illeti, két dolog jutott eszembe. Számomra a legjelentéktelenebb a magas szőke lány (a nevét nem is tudom), ha tőle váltak volna meg, akkor észre sem venném. Az igazsághoz persze hozzátartozik az is, hogy ez a gyakornoki gárda nem olyan erős, hogy bármelyikük is nagy űrt hagyna maga után, talán csak Jo, de ő is inkább csak Alex miatt. Akitől viszont búcsúztunk, szerintem a legígéretesebb volt mind közül, ő hozta a humort, egy kicsi egyediséget, s a színésznő is jól játszott. De írói szemmel tényleg őt kellett kiírni, mivel Derek kimondva-kimondatlanul őt választotta, tehát a karrier adott volt, a humorát pedig már megmutatták a 9. évad alatt. Persze minden karakter továbbírható, de neki már meg volt a skatulya. S ebből a helyzetből a srác (a nevét neki sem tudom) profitálhat, s ezt a kissé töketlen fickót egy magabiztos jó sebésszé formálhatja Derek mellett…Arizona és Callie kapcsolatában az tetszett, hogy Callie végre bekeményített és nem enged. Eddig mindig jó képet vágott a dolgokhoz, akár igaza volt Arizonának akár nem, de most nincs bocsánat, persze csak ideig-óráig, mert abban biztos vagyok, hogy Shonda összehozza őket, mivel az egyik legnépszerűbb páros…Christinát remélem úgy írják ki a sorozatból, hogy elengedte Owen kezét, s sokkal inkább az orvosi és baráti oldaláról mutatják meg, s nem a szerelmi kapcsolatán keresztül, mert szerintem ez előbbi kettő jobban jellemzi őt, mint az utóbbi egy…Derek és Meredith no comment, s sajnos már évadok óta no comment…Richardnál kíváncsi leszek a hogyan továbbra, de Avery doktornő-anyuka többszöri jelenléte sokat emelhet rajta, mivel maga a karakter és a színésznő is jó…
A kezdet tehát jó, nagyon is jó! S ha kaphatnánk még egy kicsit a kezdeti lendületből, eredetiségből, ízekből, színekből, akkor tényleg az egyik legjobb évad kerekedhet a 10.-ből. Úgy legyen!

liliness - 2013. 10. 02. 21:51

Juj, érdekesnek tartom, hogy valaki jónak tartja még mindig a sorozatot ahhoz képest, hogy milyen volt régen. Már jó pár évad óta guilty pleasure-kategória ez nekem, de ezzel a kezdéssel már nem is pleasure!

Nyoma sincs a régi évadok könnyedségének, ahol még Meredith narrációi is viccesek voltak az esetek nagy részében, most meg már csak és kizárólag teljesen ostoba, közhelyes szövegeket nyomatnak, kábé olyan szinten, mint egy Coelho-könyv. És a történések is pontosan ugyanolyan felszínesek és ostobák, a készítők pedig két, azaz 2 feszültségkeltő eszközzel operálnak:
1. tömegbaleset és/vagy halál
2. családi feszkó és/vagy halál.

Ha mégis sikerül nekik olyan elemeket betenni, amiből netán valami jó drámát lehetne kihozni, keserű humorral is akár, azt is elcseszik a szokásos módon. Pl. Arizona amputálása. Mekkora ziccer volt!!!

KASZA.

greys - 2013. 10. 02. 23:37

Tetszett ez a dupla rész, tényleg hamar elrepült!!!
Az biztos, hogy Owen és Christina szenvedései már nagyon unalmasak….döntsék már el mi legyen velük!!!
Broks halála kicsit sem rázott meg… ezek a gyakornokok nem olyan szimpatikusak…Ezen a téren eléggé mellényúltak!!! főleg az a szőke hajú lány fura…elég “ijesztő” és semmitmondó!!! Egyedül Jo akit megkedveltem Alexel jó párost alkotnak!
És örülök, hogy Webbert nem halasztották meg!!!!!!
Eseménydús részek voltak annyi biztos, várom a folytatást!!!!!

jessm - 2013. 10. 04. 10:56

Én untam ezt a 3 részt. Vártam, hogy April és Jackson összejönnek, de ahogy Jackson ráordított az jó is volt meg rossz. Meglepetés volt jó értelemben, de valahogy el is vedte a kedvem . Pedig nem voltak olyan rossz a részek.
Érdekes volt Cathrine ordibálása, April ahogy megkérte Matthew. A 3.ban MerDer alvás hiánya. Aranyos volt hogy náluk csövezik Callie. És jó volt ahogy Arizona probálja helyrehozni azt amit talán nem is lehet. Bár jó esély van rá, hogy az évad végére valahogy összekaparják.

DE ott a DE imádom Christinát, de ez a se veled se nélküled, szomorúan nézünk egymásra, ez uncsi. Alex-Jo abszolut nem érint meg. Richard ha jól értettem meg akar halni, hát grtulálok és nagyon béna. Bailey is ezzel a távoli férj meg Richarddal hát.. April végre átment, de ezek a hülye nézések Jacksonnal, ezzel akarnának feltüzelni mint nézőt, mert ha igen, hát nem jött be. Jackson és April szerintem együtt nagyon erősek lehetnének, de külön unalmasak lesznek. Főleg Jackson, hogy azt kivánom írják már ki. Sőt a 3. rész után inkább írják ki Jacksont és April meg maradjon a mentőssel.
Ja és Jo és többiek annyira unalmasak, hogy ahányszor megjelennek, teker- teker, nehogy egy kép kockát meglássak a fejükből.

Szóval húztam halasztottam a dolgot, de részemről most érkezett el a kasza. :(( Remélem, hogy hamar abbahagyják ezt a sorozat, nem érdemel 15. évadot mint a Vészhelyzet…

Kriszta - 2013. 10. 04. 11:15

Ez a harmadik számomra is gyengébb volt,sajnos néha én is unatkoztam közben… :s

A rész végén mondjuk Webber-en én is meglepődtem,a következő rész promo-ját elnézve,fog még itt drámázni bőven :D
(más kérdés hogy nem tudom mennyi nézőt mozgat még meg a karekter…)

Csak nekem tűnt fel hogy Arizona ebben az évadban már most többet sírt mint az előzőekben kb. összesen?? :D mondjuk nagyon helyes,remélem az egész évad során térden állva fog végig vezekelni…de évad végére legkésőbb szerintem is újra együtt lesznek.

Ahhoz hogy 15 évadot elérjen ez a sorozat ez most így szerintem is kevés lesz,vagy a gyakornokkal kellene valami óriási változást hozni,hogy megkedveljük és egyáltalán megismerjük őket vagy egy-két új karaktert behozni,esetleg( ennek ötletéről nyáron olvastam egy külföldi cikkben) visszahozni valaki régebbi szereplőt!

eszemix - 2013. 10. 04. 23:39

haha, épp olvastam valahol, hogy Katherine Heigl újra tévézni akar. Itt a remek lehetőség. :D

Jah, a harmadik részről nem is tudok mit mondani. Egy órája néztem, de kb semmire nem emlékszem, csak hogy milyen jó szabása volt annak a piros ruhának.

winnie - 2013. 10. 05. 01:38

csekk a keresőt és akkor kiderül, hogy melyik pilotnak lesz a főszereplője, szóval a greys nem jöhet szóba:)

Csilla0422 - 2013. 10. 06. 21:47

Picit ez most gyengébb volt, mint az első kettő, de nem volt üresjárat.
Nem lehetne megoldani, hogy évad végén Sandra Oh maradjon és Kevin McKidd menjen? Cristina – Owen se veled, se nélküled már rém unalmas. Hol van az a doktor Hunt, aki simán leböki a disznókat, hogy mentsék meg a gyakornokok? A mostani Hunt egyre unszimpatikusabb lesz, lassan már Shane első helyét veszélyezteti, aki nekem már kezdetektől vörös posztó. Jo-t az elejétől bírom, de amióta együtt van Karevvel még jobban. Murphy egyre jobb lesz.
Csak nekem méltatlan az, amit Webberrel művelnek? Ennél az is jobb lett volna, ha meghal. Ez a viselkedés nem illik egy volt főnökhöz.

Anthonz - 2013. 10. 08. 08:03

Murphy egyre jobb lesz, csak kár hogy meghalt nem? :D
Én biztos voltam benne, hogy Webbernek annyi, amikor hallottam, hogy ő a narrátor. De végülis még nem késő :)
Érdekes különben, amikor jöttek az újak azt hittem lesz egy generációváltás, de sok nem marad belőlük, lassan jöhet a következő adag gyakornok :D
Az ilyen epizódikus sorozatoknak tényleg jót tenne néha egy-egy rész, amikor kilépnek a sablonból, ne legyen hetig beteg, ne legyen tömegbaleset, itt is volt már ilyen szerintem csak az is valami nagy drámára volt felhúzva.
Kicsit szappanos az egész, de valamiért én is nézem.
Ja igen, Owen + Cristina mondjon le.

ildi1980 - 2013. 10. 08. 23:55

Sziasztok!

Lehet tudni, h Cristina miért távozik? Mármint igazából? Úgy olvastam, h kiégett a szerepe, magyarán megunta a sorozatot. Tényleg ez volt az oka, vagy volt esetleg valami más is?

Pedig az utolsó 2 évadra szerettem meg a karakterét, előtte kiütést kaptam tőle. :( Sajnálom, h távozik, Remélem Owennel együtt mennek ;)

winnie - 2013. 10. 09. 07:38

azért távozik, mert sandra oh ki akar szállni. marha unalmas lehet 10 éve ugyanazt dolgoznia egy színésznek, hiába keres jól. az, hogy miért akar kiszállni, magánügy, de az okok hasonlóak szoktak lenni.

ildi1980 - 2013. 10. 09. 08:55

Köszi :)

Kriszta - 2013. 10. 11. 07:25

Sziasztok srácok! :) Nektek hogy tetszett a 200. rész?

Csilla0422 - 2013. 10. 11. 18:21

200. résznek nem igazán ilyent vártam, de nem volt rossz.
Jó pont azért, hogy a dokik ott és úgy bizonyíthattak ahol és ahogy kell, nem pedig egy puccos partin. Cristina – Owen már több, mint szánalmas.
Arizona – Murphy – Kepner hármas mindent vitt.

Kriszta - 2013. 10. 12. 23:11

Végre sikerült nekem is megnéznem a részt :)

Eléggé vegyes érzelmek kavarogtak bennem közben…

1. kb az első 20 perc…: huuuuuha hát ez eléggé döcög és több sebből vérzik… :(

2. második fele a résznek…: na erről van szó,nincs itt kérdés…rock and roll bébi :)

És (ezzel nem kezdünk mondatot de most mégis) imádom Alex-et,végre,hiányoltam ezt a szálat már nála,nem csak a csajok/nők kellenek mellé…ő az egyik legkomplexebb karakter,végre megint ezt az oldalát is láttuk :)

norgro - 2013. 10. 12. 23:33

A 200. epizódra úgy gondolom, épp csak hogy megfelelt osztályzat adható…erős évadkezdet után, megint megyünk lefelé…Shonda adott valamit az első két epizódban, hogy elhiggyük, figyel még erre a sorozatára, hogy érdekli van-e még átadható érték benne, de…de,de,de…ez egy számtalan helyen reklámozott kerek évfordulóra gyenge volt…rám olyan hatást tett, mintha kezdő írók kapták volna azt a feladatot, hogy kreáljanak valami sablonmentes, de az egyediséget nem túlzásba vitt epizódot, s ebből lett egy se íze, se..semmiség…egy átlagostól eltérő party, semmitmondó párbeszédek, húzva-vonva maguk után a régóta cipelt problémájukat (amelyekből tényleg Christina és Owen már több mint sok)…mi az ami ebből a részből megmaradt ?…Arizona és April kissé elázott kettőse…semmi, de semmi más…Azt hiszem Shondának vissza kellene nézni az első pár évadot, s ha még érdekli (amit kétlek), akkor láthatná, hogy az út rossz…csak néha sikerül valamit visszacsempészni abból, amitől ez a sorozat eredeti s egyedi volt…kár érte…de nekem, olyan mint a drog, nehezen tudok leszokni róla, s egyenlőre még adagolom, de a túladagolás veszélye egyenlőre nem fenyeget…

Kriszta - 2013. 10. 12. 23:45

Egyetértek norgro! A rész nagy részébe nekem is ilyen érzéseim voltak,ahogy azt előbb megírtam nekem is csak a második fele tetszett…itt 200. résznél vártam valami libabőrt,vagy eget rengető mosolyt,valami régit amit újra átélhetünk (drámát nyilván nem mert évadzárókban azt kapunk eleget :D )…de öszességében tényleg nem volt átütő a rész :)

De az én hitem nem rendült még meg,reménykedem egy tényleg jó évadban :)

Kriszta - 2013. 10. 18. 14:51

Na azt hiszem elkezdtük-amit eddig hiányoltunk- beépíteni a gyakornokokat a “családba” :)

debcsillu - 2013. 10. 20. 09:15

Hát nekem így 5 rész után kezd elég lenni a karakterek újrafelépítése-bemutatása, remélem, most már elkezdődik vmi rendes bonyodalom is, mert ez így eddig elég lapos nekem ez az évad, pedig fanatikus GA-rajongó vagyok… :)

EniBeni - 2013. 10. 23. 22:49

Most, hogy már kezdenek kirajzolódni az irányok, az a véleményem, hogy Callie és Arizona párost még jegelik egy darabig, de még az is lehet, hogy nem jönnek össze újra. Úgy érzem,(és remélem, hogy nem lesz igazam,), de mintha Mer és Christina távolodna egymástól. Már volt egy ilyen gondolatom egy vagy két résszel ezelőtt is, de ezután a beszéd után… durca volt. De remélem, egymás emberei maradnak. :D
Alex és Jo nálam tökre működnek. Bírom őket együtt. Ráfért már Karevre egy normális nő. :D
Aki nekem már a kilencedik évadban is szállította a humorfaktort rendesen (picit Lexie-t idézi nekem) az April. :D Nagyon bírom :D
Richard kezd visszatérni, de nem tetszett ez a megakarokhalnihagyjatok,szemetekvagytok hozzáállás.
Összeségében még mindig elégedett vagyok a sorozattal. DE annyira hardcore függő vagyok, hogy valószínűleg elfogult vagyok és szemet hunyok pár dolog felett. :D

Kriszta - 2013. 10. 23. 23:02

van egy kérdésem amit most EniBeni kommentje után fel kell most már tennem ( relax,másoknál is gondolkoztam hogy meg-e kérdezzem,nem hirtelen felindulás ) :)

De van köztetek aki figyeli a külföldi oldalakat(interjúkat) esetleg elejtett spoilereket és nagyjából már a részek(évad) előtt tud pár dolgot?? :)

Vagy csak én vagyok ilyen elvetemült :)

EniBeni - 2013. 10. 24. 18:46

Én is ilyen elvetemült vagyok. :D
De nem tudok előre részleteket most, ezek a saját agyam szüleményei… :)

Deny - 2013. 10. 24. 19:36

Mert és Cristinát szét akarják választani, bár nem hiszem, hogy teljesen, csak az a céljuk ezzel, hogy ne legyünk annyira szomorúak Cristina távozása miatt. Szóval, hogy könnyebben elengedjük az egyik Twisted Sistert.

Kriszta - 2013. 10. 25. 09:37

Nektek milyen volt az új rész? :)

Nekem egy kicsit olyan…kurtánfurcsa… :D
Nem nagyon tudom hova tenni,haladtunk is előre meg nem is,olyan érzésem volt végig mintha egy helyben toporognánk és nem tudnám merre kellene menni :S

Jó lenne most már tényleg felvezetni az évad fő szálát…vagy csak én nem jöttem még rá hogy mi lesz az?! :(

Spoiler!!!( ezt csak a biztonság kedvéért írom hátha valaki darálni fogja a részeket…stb)

Engem ez az Arizona-Leah “szerencsétlenkedés” eszméletlenül irritál,szenvedve nézem végig mindig a jeleneteiket…

EniBeni - 2013. 10. 25. 23:26

Most csak szerintem akarják Arizonát meg Leah-t összeboronálni? :D béna… Deny, nekem is ez a gyanúm… de Christina a legnagyobb kedvencem, szóval nem tudom, túl fogom-e élni, hogy elmegy.

Kriszta - 2013. 10. 26. 08:53

Ha jól olvastam nem fog sokáig tartani talán már ez az Arizona-Leah szál (hiphiphurrrrá :) ) mert az 10×08 és a 10×09-ben újra Callie-é és Arizona-é lesz a “főszerep” :)

Christina távozása után szerintem minden rajongó fog pár könnycseppet ejteni… :(

fajro - 2013. 10. 28. 22:09

Ez egy nagyon jól rendezett és vágott rész volt, csak néztem, hogy hogy pörög, nagyon tetszett!! :) A sztori már kevésbé jó, nem igazán tudom, merre tartunk – MerDer még mindig boldog (bár ez nem zavar), Owen is kezd boldog lenni, aminek természetesen Christina nem örül, de ez van… Karev bedepizés nem tetszik, de hátha megoldják ezt a szálat és nem csak annyiban hagyják. Arizona-Leah nagyon nem jön be….:( Meg hát valami nagy szál jöhetne, ha már hozzá vagyunk szoktatva, hogy ebben a világban mindig történik valami rendkívüli….:)

Csilla0422 - 2013. 10. 29. 22:22

Callie és Mickey beszélgetése a legjobb volt. Mickey morális kérdéseket boncolt az őszinte vallomásával. Tettével ment milliókat, de azt kettőt már nem tudja visszahozni. Megnyugvása sem lett volna, csak némi könnyebbsége.
Meglepő módon engem nem zavar Arizona – Leah. A felvezetése meg pláne nem, mivel egyre nagyobb figyelmet és teret kapnak a gyakornokok. Bár Leah ez ügyben egy hangyányit lehetne visszafogottabb. Amit még mindig hiányolok az egy mindenre kiterjedő, mély beszélgetés Callie – Arizona között. Most az állás 1 : 1 és tényleg lenne mit tisztázniuk.
Jo és Alex kapcsolatában rossz, hogy ilyen irányba terelődött már az elején. Ez a konfliktus túl korai még, az évad közepén jobb helye lett volna kettőjük drámájának. Nem tetszik még, amit Christinaval művelnek. Bárhogyan is igyekeznek, nem tudják megutáltatni. Az Owennal való se veled se nélküled gáz, de Christina kedvenc.
Amit nagyon hiányolok, az Bailey (legnagyobb kedvencem) tökössége. Oké, szakorvosokat már nem kell szívatni, de mindig vannak gyakornokok, akikre ráférne.

Kriszta - 2013. 11. 01. 08:52

Tudjuk jól a Meredith-Christina szál lényegét ebben az évadban,felhoztuk már nem egyszer,de nálam fordítva kezd elsülni a dolog…
Meredith-ből lesz elegem!

Csilla0422 - 2013. 11. 03. 12:53

Nekem egyre jobban tetszik Arizona – Leah szál. Főleg azután, hogy megnéztem az 5. évadot. Abból a varázsból már semmi nem látszik Arizona – Callie kapcsolatából, ellaposodott, elszürkült. Bár ehhez sok minden hozzájárult és ezért is ment félre Arizona. Az írók november 14-re ígérnek valami nagy dobást kettőjük ügyében.

Bia - 2013. 11. 03. 16:13

Hiába építik le Meredith-Christina kapcsolatát, attól még fájó lesz a búcsú az évad végén.habár örülnék ha Sandrának hagynának lehetőséget a visszatérésre, mert Shondát ismerve már előre félek hogy mit tartogat Christina számára.

Kriszta - 2013. 11. 03. 19:11

Nekem azért nem tetszik az A.-L. szál mert jellemfejlődés szempontjából nem haladunk előre Arizonánál még mindig(és ez dühít eléggé)…Callie-nek egy elég erős személyisége van,és még így is szemrebbenés nélkül ment Afrikába,aztán pedig…meg is csalta Callie-t….hát nem tudom…de én azt vártam hogy végre tényleg érezze már a tettei súlyát,és vezekeljen és küzdjön Callie-ért…erre most Leah pont úgy(lett megírva) ugrál ahogy Arizona “fütyül”…ez így A.-nak megint “kényelmes” helyzet :(

A “varázs” már tényleg nincs meg ebben a párosban,de ennyi minden után már érthető szerintem!
De a két színésznő még mindig a kedvencem! :)

Nekem most a “varázsért” Alex-ék lennének a felelősek :D

norgro - 2013. 11. 03. 23:26

A eddigi részek után, a szó, ami elsőként eszembe jut erről az évadról: hullámvasút! Mintha Shonda harcolni akarna a fent-el és lent-el…Jó évadkezdet, majd süllyedés s most újra emelkedés! Az utóbbi két epizód kifejezetten jó volt, a 6.-ban “fajro”-val egyetértve a vágás egyedisége is emelte az összképet, de egyébként is nagyon lüktető volt. A 7.-ben pedig újra bevillant az eredet, a kezdet. A párbeszédek is, s a helyzetek is, amelyekben ezek a beszélgetések folytak, végre hordoztak valamiféle egyediséget (gondolok itt pl. a két gyakornok csaj, Leah és Stephanie öltözői beszélgetésére).
A 6. részben leginkább Christina jelenete tetszett, amikor a menthetetlennek ítélt beteget megmenti, és a beteg felesége “vigasztalja” őt.
A 7. részben pedig nálam a gyakornokok voltak a nyerők, főként Stephanie a “vakságával”, oh, s Jo nagyon szép volt a végén, mint tündérke. (Végre rájöttek, hogy az eredeti szereplőgárda már nem elég, kell a frissítés, a vérátömlesztés, vagyis a gyakornokokat muszáj “beírni” a sorozatba…Végre!).
Ami Arizona és Callie kapcsolatát illeti, én inkább olyan fordulatot vártam volna, hogy Callie lesz az, aki válogat a nők vagy férfiak közül, vagy legalábbis ő bonyolódik olyan helyzetbe, hogy belekezdjen-e egy új kapcsolatba vagy sem…abban viszont szinte teljesen biztos vagyok, hogy összehozzák őket újra, mert ha Christina kiírását követően Shonda ezt a párost is elmeszeli, akkor a sorozatnak is over…A kettejük közötti tűz pedig tényleg takaréklángon van (bár olyan nagyon magasan szerintem sosem égett), de magasabbra fogják ezt még tekerni!
Most a kíváncsisággal teli várakozás van bennem a következő részre, részekre vonatkozólag, s egy kis félelem is, hogy vajon maradunk-e magasban, vagy jön egy kis lejtő…Szóval Shonda, ha harc, hát legyen harc, csak mi nézők győzzünk!

valaki - 2013. 11. 08. 11:40

Most néztem meg a 8. részt. Úgy néz ki, hogy ebben az évadban Bailey lesz halálos beteg, vagy megőrül. Én ezt nem szeretném. És egyébként is, persze szinte minden embernek már volt dolga orvosi problémával, de ez azért már túlzás. Itt hullanak az emberek mint a legyek. Bailey karaktere már így is eléggé meg lett változtatva, puhább lett, ahogy sokan írtátok, de egy halálos betegséget beleírni neki a történetbe, szerintem rossz húzás.

A másik dolog ami még zavaró, hogy egyáltalán nem látom Arizonan azt, hogy megbánta volna a történteket. Gyorsan belemenekült egy másik kapcsolatba. Azt mondta, hogy magányosnak érezte magát ezért hívta fel Leah-t. Mintha még őt kéne sajnálni, hogy magányos. Egyébként szerintem működő képes lehet ez az új kapcsolat, de akkor lehetne valami lezárása a Callie-vel való kapcsolatának. Bizonyára tartogat erre vonatkozólag még meglepetéseket a sorozat, de szerintem dramaturgiailag ez így nem hiteles.

És azt is remélem, hogy Cristina-t egyszerűen csak “átküldik” egy másik kórházba dolgozni, nem pedig megölik.

valaki - 2013. 11. 08. 11:43

És még valami:
Nem tudom mióta van ilyen sötét egyenruhájuk, talán a kórház név/tulajdonos váltása óta, de mintha az egész sorozat sötétebb lenne, nem csak hangulatában, képeiben is. Lehetne több benne a vidámság, úgy megkeseredett mindenki. :(

Csilla0422 - 2013. 11. 08. 19:48

Baileynél, amikor ki kellett választania, hogy ki műti meg a főnököt éreztem egy pillanatra, hogy visszajött a régi éne. Nem jó, hogy most meg ő van a „betegsoron”.
Kepner már önmagában is szállítja a humort. Nagyon bejön a szex körüli vergődése. Remélem, ez a vergődés megmarad az esküvője után is. Nagyon jók azok a részek, amikor Arizonával cseverésznek.
Még mindig nem értem, hogy Arizonát emberileg miért ebbe az irányba vitték. Az új párkapcsolatával nincs gondom. Úgy tűnik, hogy Leah nem csak egyéjszakás kaland. Arizona döntött és kész az új kapcsolatra, ezt tettével nyomatékosította is. Ez a szál sok újdonságot hozhat a sorozatba. Nagyon kellene, hogy Callievel megbeszéljék a történteket.
Ha tényleg terveznek egy régi karaktert visszahozni, akkor Erica Hahn jó választás lenne. Kíváncsi vagyok, hogy Callievel mi lesz.

Kriszta - 2013. 11. 08. 19:59

Húúúúúú de nem szerettem Erica Hahn-t :D Bocsi Csilla0422,de remélem nem lesz igazad :D

Kriszta - 2013. 11. 08. 20:10

ja és nem tudom ti szoktátok-e nézni a kövi rész promókat….de a 10×09 …WTF? most ez komoly? miért kell ez??? :( és pont ezzel a karakterrel??…áááá csak felcs_szem magam vele :@

Skyroads - 2013. 11. 08. 21:09

@valaki: a sötét egyenruha a szakorvosok ismertetőjele, tehát azóta sötét, mióta túlvagyunk a gyakornok-rezidenséveken.

Skyroads - 2013. 11. 08. 21:13

A promótól meg én is kész voltam, nem értem, miért kell folyton cseszegetni ezt a jó kis karaktert.

Kriszta - 2013. 11. 15. 08:34

úristen ez a rész… nehezen találok megfelelő szót rá…”szívszorító” talán… azok a flashback-ek…

nagyon erős rész volt,végig izgultam minden egyes másodpercet…

eddig is motoszkált bennem ez a gondolat,de a mai rész után biztos vagyok benne hogy Sara Ramirez az egyik(ha nem a) legjobb színésznő ebben a csapatban! <3

Csilla0422 - 2013. 11. 15. 13:28

Ez a rész az évad eddigi legjobbja, sőt összességébe top 5. Egyszerűen nem találok rá szavakat. Sara Ramirez amit nyújtott, az maradandó élmény.
Aki eddig elítélte a viselkedése miatt Arizonát, most válaszokat kapott a miértekre.
Ezek után Shonda nem teheti meg, hogy beszélgetés nélkül hozza őket össze!!! Arizonának ott van Leah, aki akár ezek után Demoklesz kardjaként lebeg már. Callie nem ezt érdemli! Tuti meg fogja tudni hiszen páran tudnak róluk. A történtek után és ismerve a kapcsolatuk hullámzását, viszontagságát lehet, hogy jobb lenne nekik külön – külön. S ez lenne az igazi bevállalás Shondától.

Kriszta - 2013. 11. 15. 16:22

Beküldtem egy kis írásos szösszenetet a mai részhez,1-2 nap és lehet kinn lesz ;) feldobtam benne 1-2 kérdést a mai rész után :)

Csilla0422 - 2013. 11. 15. 19:43

Köszi Kriszta! Kíváncsian várom. Bennem is merült fel egy-két gondolat.

norgro - 2013. 11. 15. 21:21

Röviden, mert most csak erre van időm…8.rész lejtő, nagy-nagy lejtő…9.rész magaslat, leg-leg-legmagasabb magaslat ebben az évadban…külvilág nincs, csak én és a képernyő, mozdulatlan figyelemösszpontosítás, s ezt már nagyon régen váltotta ki belőlem ez a sorozat…Sara fantasztikus, mint mindig, nagy ötlet volt őt tenni egy epizód központi figurájává (végre rájöttek arra ami egyértelmű)…Callie és Arizona valószínű egy új kezdet “You should get dressed now. And leave.” ennyi…oh, s hogy el ne felejtsem, szeretlek Shonda, újra szeretlek!

Csilla0422 - 2013. 11. 17. 20:29

SPOILER LEHET!

Shonda 6 fő vázat adott meg a 10. évadból, de ezt már sokan tudják.
Cristina évad végén megy, Ben visszajött, apa jött már tudjuk, hogy Alexéről van szó.

Viszont még nem tudjuk, hogy ki lesz a régi visszatérő – új tipp Burke. Így legalább Cristina szépen léphet le. Lesz egy esküvő, de nem árulta el, hogy kié. A legnagyobb dobás az új szerelem lesz (3 jelöltje van), annyit mondott freaking out a fanoknak. Szerintem (jelenleg legalább is úgy tűnik, hogy) Arizona – Leah a legesélyesebb erre. A legviccesebb Callie – Owen lenne. Nem hiszem, hogy Owen – Emma sok ideget felborzolna.
Nem lesz egy unalmas évad.

debcsillu - 2013. 11. 18. 11:12

Csilla0422:
Nagyon érdekes, amit írsz a Callie-Owen szálról, mert bennem is felötlött egy pillanatra a 9. rész nézése alatt…
Amúgy meg nem lenne meglepő szerintem, hisz a “what if…” című részben anno is egy pár voltak sok-sok lurkóval :)

Kriszta: várom az írásod, kíváncsi vagyok a hipotéziseidre :)

guest - 2013. 11. 18. 19:28

sziasztok! azt szeretném kérdezni, hogy ti honnan értesültek a sorozattal kapcsolatos friss infókról? nekem ez a 6 fő váz is új volt és be akarom hozni a lemaradást. köszi!

Kriszta - 2013. 11. 18. 19:44

szia!
hát nálam nem túl bonyolult a dolog,bár 100% napra kész én sem vagyok általában :)
facebookon bejelöltem 1-2 nagyobb külföldi hivatalos és rajongói oldalt és amik oda kikerülnek cikkek és spoilerek azokból (pl. onnan tudtam meg hogy Richard nem fog meghalni mert Shonda kirakott twiterre egy képet-ami persze lekerült onnan gyorsan de így is bejárta a fél világot, a facebookot is…- a 200.ik ep. forgatásáról amin ugye ő is ott volt :) vagy hogy melyik gyakornok hal meg/hagyja el a sorozatot… )
illetve a youtube promok alatt a kommentek alapján…szóval tuti receptet nem tudok mondani,én szemezgetek innen onnan,de elég jól képben tart és ritkán jönnek meglepetések :)

Csilla0422 - 2013. 11. 18. 20:02

Guest, amit írtam azt Shonda nyilatkozta még augusztusban. Nyilatkozatokat szoktam olvasni, főként azt, ami nem bulvár. A bulvár nem érdekel. Néha twitter, ahol idő előtt kiposztolnak dolgokat, jó PR. Frászbukon nem vagyok.

Arizona – Leah (Leona) jelenetekről jut eszembe. Lenyűgöz a két színésznő Jessica Capshaw és Tessa Ferrer génállománya.

Csilla0422 - 2013. 11. 22. 08:39

Shonda most nagyon megleptél. Mi lesz még itt?

Kriszta - 2013. 11. 22. 08:43

mivel lepett meg Csilla? :)

ja…robbant a bombád :D de legalább Arizona őszinte volt és magától mondta el…nagy részét :D

yuppyy - 2013. 11. 22. 09:12

Egy rövid összefoglalót vki tudna írni a tegnapiról , mert rossz a hangfalam és csak látom a részt, de nem hallom viszont az oldalamat fúrja a kíváncsiság :D

Kriszta - 2013. 11. 22. 10:03

Yuppyy,hát én szívesen leírnám neked pár pontban,de egyenlőre legalább egy angol felirat kellene nekem hozzá,hogy azért ne írjak túl nagy ökörségeket :)

esetleg ha estefelé megnézem újra, és ide kommentelek az jó neked? vagy ha van legalább angol felirat akkor már megtudod úgy nézni? :)

UI: persze ha valaki hamarabb ráér,ő is összefoglalhatja a részt! :)

Csilla0422 - 2013. 11. 22. 10:28

Azt hittem Arizonat akarja megszívatni és megutáltatni, hogy nem ő mondja el. Nem is volt így bomba… Legalább adott egy pofont a fanyalgóknak: Arizona tökös!
Ez így kényelmesebb volt, nyilván így könnyebb összehozni őket (Calzona) egy újabb drámával teli unalmas kapcsolatba. Érdekes, hogy kint is egyre többen örültek Leozonanak. Szerintem kell valami újdonság és nagyon remélem Leozona még nem befejezett. Bízok benne, hogy összejönnek még az évadban.
Csak az én elmémbe fordult meg, hogy Leah lehetne Marc lánya? :D
Shonda tervez egy Arizona központú részt is. Én örülnék neki.
Hálaadás után jön a meglepi régi arc. A harmadik tippem: Addison. Őt bírtam nagyon.
Nemsokára szünet. Ha Shonda erre tervez vmi nagy cliffet én február végéig bekattanok. .D

Kriszta - 2013. 11. 22. 10:35

Mások nevében nem szeretnék beszélni,de hogy az én fejemben ez még véletlen sem fordult az fix :D

Arizona központú résznek én is tudnék örülni :)

Kicsi SPOILER…lehet nem is az…

de kijött egy fénykép a “félévadzáróról” egy esküvői helyszínnel…szerintem itt fog egy cliffet húzni Shonda…nem vagyok benne biztos hogy zökkenőmentes lesz az az esküvő…főleg Aprilt ismerve :D

Csilla0422 - 2013. 11. 22. 11:22

A kanadai évados promo elég beszédes. :D Shondanak is volt érdekes nyilatkozata. CsakazérishajráLeazona!

Kriszta - 2013. 11. 22. 11:31

ne mááár..én nem találok most a 10×11-hez promókat és az ideg szét esz.. :D
te hol találtad meg?

Kriszta - 2013. 11. 22. 11:50

na megvilágosodtam,hogy kihagyunk egy hetet és dec.5-én lesz a kövi rész :( :)

találtam leírást a részhez:

“Grey’s Anatomy : Man on the Moon
S10, E11 (First Aired: December 5, 2013)
April’s visiting sisters get on her nerves; when Matthew and Jackson witness an accident, they must work together; Callie and Arizona work on their relationship.”

Csilla0422 - 2013. 11. 22. 12:10

Shonda augusztusi 6 fő vázas nyilatkozata az esküvővel érdekes. :)
Most olvasom, hogy a kanadai 10. évaados promo nagy része még az előzőből van a youtube. Így jártam… :D

Arizona ill Leazona funoknak, Calzonasoknak nem lesz nagy élvezet.
http://s1.zetaboards.com/L_Anon/topic/5021304/82/

norgro - 2013. 11. 22. 22:10

Látom Callie, Arizona és Leah triója foglalkoztat mindenkit leginkább, így pár gondolat arról, én hogy látom őket.
Sok külföldi oldalt, kommentet olvasva állt össze úgy a kép, hogy MerDer és Calzona a legerősebb, akik a párosok közül a hátukon viszik a sorozatot. Christina és Bailey egyénileg erős, Alex semleges, sem párosan sem egyénileg nem képvisel súlyt, így elfogadott mindkét oldalon.(Most csak a régi szereplőkre kivetítve).
Azt gondolom, hogy Shonda csak akkor szedné szét teljesen Arizonát és Callie-t, ha tudja, hogy nem rendelik be a következő évadot, vagyis végleg befejezik a sorozatot, hiszen akkor már nincs marketing nyomás a szerzőkön, lehet kreatívkodni(mert amíg főként a nézettség alapján döntenek a folytatásról, nem fogják kockáztatni ezt a párost, hacsak valamelyikük úgy nem dönt, hogy elhagyja a sorozatot). Bár azt hiszem pont Sara nyilatkozta, hogy Shonda megígérte, ha végleg vége, akkor happy and lesz minden szereplő életében (persze aki akkor még életben van a sorozatban). Amíg viszont nincs game over, addig kreálják ennek a párosnak is a konfliktusokat, de így vagy úgy mindig összeterelik őket. Ami Leah és Arizona kapcsolatát illeti, látszik, hogy nem hosszútávra lett írva, hiszen nincs előéletük, nem voltak titkos összenézések, randik stb. egyszer csak összekapcsolták a két karaktert, s nem is bontják ki nagyon a kapcsolatukat, inkább mindig csak felhasználják őket egy másik szituáció magyarázataként. Ez a sorsa egy mellékszálnak egy sorozatban, s eddig még semmi nem utalt arra, hogy ebből komolyabb, több lehet, bár ki tudja azok után, ahogy Callie reagált miután rájött, hogy együtt voltak…
A színészekkel kapcsolatban annyit, nekem akkor hiteles egy színész egy karakterben, ha el tud varázsolni, vagyis el tudom hinni neki azt, amit átad. Hangsúlyozva, hogy mindhárom színésznő kiváló, mégis míg Sara-nak mindig el tudom hinni Callie-t, addig Jessica-nak nem tudom mindig elhinni Arizonát. Úgy értem, míg Arizona, mint orvos rendben, addig Arizona, mint szerelmes már kevésbé, néha olyan, mintha nem érezné jól magát ebben a karakterben, vagyis sokszor úgy jött le nekem, hogy nem Callie-t és Arizonát látom, hanem Callie-t és Jessicát. Többször volt már olyan, amikor vártam volna egy ölelést, egy érintést stb., de nem jött. Ha visszanézitek őket, inkább Callie az, aki megérinti, átöleli Arizonát, fordítva ez alig-alig van. S most már eljutottunk oda, hogy Callie sem olyan aktív, pl. a múltkori részben mikor megbeszélik, hogy jöjjön még egy baba, akkor is illett volna oda egy ölelés, de csak mosolygás volt. S ezt érzem Arizona és Leah kapcsolatában is pl. amikor pár résszel ezelőtt csak ketten, komoly dolgokról beszélgetnek az öltözőben, legalább egy érintést vártam volna (s ez nem rendezői feladat). Persze hangsúlyozva, hogy mindez teljesen szubjektív, tehát nekem így jönnek le a történések, a szereplők, s majd nagy kerek szemekkel nézem, hogy Shondáék valójában merre viszik őket……

…….Addison visszatérését már több komment is megjósolta, állítólag Shonda is utalgat a dologra, de én nem olvastam tőle ilyet.

…….állítólag April esküvője körül lesznek bonyodalmak, de végülis megtartják a lagzit……

…….10. részről is néhány szót…közepesnél egy kicsit jobb kategóriába sorolnám…Bailey elborulásai nagyon zavarnak (kicsit Owen szindróma, ő is tökös srácnak indult, de töketlen, gyenge alakot csináltak belőle), mintha már tényleg elfogyott volna az ötlet ennél a karakternél, így írtak neki egy kis elmebajt (keménykezűből remegőkezűt)…Richard tettszik, jó irányt vett, ahogy “ágyból” tanítja a medikusokat, sőt néha mintha egy kicsit a “kis csapat” tagja is lenne…Christina és Meredith egymástól való távolodása sem tettszik, ebben a részben is csak veszekednek, sőt már kerülik egymást. Nem nagyon értem milyen megfontolás alapján írták ebbe az irányba őket, én nem tudok teljesen egyik vagy másik mellé állni, így csak a szenvedés marad nekik is meg nekem is, pedig fontos lenne egy igazi nagybetűs barátságot mutatni ebben a világban, mert hogy létezik ilyen (talán még Mark és Callie volt hasonló)…Arizonáék végre beszélgettek egy kicsit, bevallotta Callie-nek a félrelépéseit, de az ágyba Callie még nem engedi vissza…a legjobb most Shane volt Christinával “getting your ya yas out”, a srác egyre jobb…

Egy kicsit hosszúra sikerült, de ilyen sok minden eszembe jut róluk és a sorozatról…

Kriszta - 2013. 11. 23. 14:05

Hiányoztál már egy picikét norgro :)

ezt a Callie/Arizona/Leah/”marketing” dolgot nagyon jól leírtad,én is olvasgattam már erről és egyet is értek vele!

Addisont nagyon kedveltem,csak az a baj hogy nem tudom őt most beleilleszteni a sorozatba…hova és kihez jönne vissza?MerDer párost nyilván nem zaklatják vele,Marc nincs már, mint “szülész” sincs nagyon rá szükség szerintem…de ki tudj?!majd meglátjuk :)

Bailey karaktere nekem akkora pálfordulás…amennyire szerettem a “nácit”…ezt a mostani új énjét annyira nem tudom hova tenni

Norgro,neked mi a véleményed a 10×09-ről?

Csilla0422 - 2013. 11. 23. 17:11

A francia tudásom ugyan még nem anyanyelvi…. Ők is egyre jobban értékelik Leazonát. (Maradok ennél: Leazona). Szeretnék, ha Callie Owennel vagy Erica Hahnnal jönne össze. Nekem is az első tippem Hahn volt, de aztán olvastam, hogy nem éppen baráti elválása volt a színésznőnek az írói, rendezői stábtól. Nem hiszem, hogy Brooke Smith visszajön.
Érdekes felvetés volt egyik fórumon: az elvakult Calzona fanok maradnának –e egy olyan kapcsolatban, mint Callie – Arizona?
Több helyen olvastam és úgy tűnik, hogy a népszerűségük csökken. Az elején (számomra is), ami még jó volt és izgalmas az most egyre jobban untat. Az izém tele van már a periódikus drámájukkal. Callie is csak az apja miatt engedett. 10+ time addig nem igazán hatotta meg, míg rá nem jött, hogy Leah az. A rész legjobbja a műtős jelenet volt. Azok a pillantások! Nem igazán jött le, hogy Arizona miért is adja fel awesome kapcsolatát Leahval. Talán Sophia miatt kempingezik már egy hete? Szóval együtt vannak, de mégse. Callie egy darabig tuti szívatni fogja. Boswell is ott van retináját, pedig őt már nem is látja. Leahval meg együtt dolgozik minden nap. :D
A kérdés az, hogy Shonda enged és összejönnek? Vagy megvárja hogyan sül el a freaking out new love. A rosseb már majd megesz, hogy még mindig nem tudom ki lesz a nyúláv Owen, Callie és Arizona közül.
Amikor először láttuk őket ágyban (Leazona) az is csak Leah mondandójából derült ki, hogy ez már nem az első alkalom volt. Az utóbbi két évadban túl sok az offscreen jelenet. Nem arra lennék kíváncsi, hogy két nő vagy akár férfi – nő miként gyűri a lepedőt. De néhány ölelés, pillantás, érintés, ahogy csajok ti is írtátok az egyre jobban hiányzik. Jó most Arizona részéről volt egy ölelés, ami igen erőltetett volt. Gondolom Jessica és Tessa szerződésében van egy-két dolog, hogy mit vállalnak, mit nem, mert ők eléggé visszafogottak. Aztán lehet 2 hét múlva meg fogunk lepődni. :D
Amúgy nem kellenének új gyakornokok? Leah és társai már másod éves rezidensek és sehol egy árva gyakornok. Bár lehet ők is offscreen vannak már egy ideje. :D
Annak ellenére, hogy nyavalyogtam még mindig a legjobbak között van a G.A. S amíg Shonda tud ilyen részeket produkálni addig sok minden el van nézve.

Zsani - 2013. 11. 23. 18:35

Sziasztok!

Megtudnátok mondani hogy lesz e valamikor nagyobb szünet a részek között? 2 vagy 3 hetesre gondolok. Előre is köszönöm

Csilla0422 - 2013. 11. 23. 18:39

Legközelebbi részek dec. 5 és dec. 12. aztán már csak február végén lesz. Utálom ezt a hosszú szünetet.

Zsani - 2013. 11. 23. 20:21

Csilla0422! Köszönöm a választ! Teljesen egyetértek veled, a hosszú szünettel kapcsolatban. Gondolom a december 12.-i rész meglehetősen csattanós lesz, csak hogy még nehezebb legyen kivárni a következő részt. Előző hozzászólások alapján az Arizona-Callie párosról az a véleményem (kicsit ugyan elfogultan mert nagyon kedvelem az ő jeleneteiket)hogy lesz még kettejük között olyan tűz mint a találkozásuk elején. Szerintem most akkora válságban volt a kapcsolatuk hogy a mostani kibékülésnek nem lenne “ugy értelme” ha nem azt látnánk vissza hogy imádják egymást boldogok és tervezgetnek. Remélem hogy újra sikerül egymásra találniuk. Következő részben biztos látni fogunk tőlük több közös békülési jelenetet.

norgro - 2013. 11. 24. 00:34

Olyan sok minden van amiről lehetne beszélni, amit ki lehetne fejteni, egy kicsit a “jövőn” matekozni, de ez mindig azt eredményezi, hogy túl hosszúra sikerülnek a kommentek.
Sorry, hogy csak ritkán vagyok, de örülök hogy páran fontosnak találjuk a sorozatot, s “beszélgethetünk” róla. Köszi Kriszta, hogy mindezt létrehoztad!

A 9. rész nálam az évad favoritja eddig! Nem titkolom, hogy nekem a No.1 az Shonda, imádom a nőt, persze leginkább azért, mert én is írói aggyal gondolkodom, s az, amit ő ezzel a sorozattal alkotott, az bizony magas léc. S bár a színvonal nem egyenletes, s sokszor dühös vagyok rá emiatt, mert úgy érzem nem figyel már annyira erre a sorozatára (szerintem a Scandalt előnyben részesíti, amit a twitter oldala is jól mutat), de akkor mindig ad egy marék aranyat, hogy érezd fontos vagy neki. Így kaptuk ezt a részt is, s az, hogy Callie-t tette központi figurává telitalálat. Sara fantasztikus színésznő (anno a Spamalot-ért kapott Tony díj nem volt véletlen), s most nagyon erős és magas színvonalon ezt be is bizonyította. Igazolva, hogy lehet építeni az ő vállára és az ő karakterére egy egész epizódot. Ebben az évadban ez volt az a rész, amely az elejétől a végéig lekötött, újra azt éreztem, hogy nem akarom, hogy vége legyen, s ez mostanában ritkán fordult elő. Jó volt a rendezés, a történet, a párbeszédek is jól voltak megírva, köszönet érte Stacy McKee-nek! Nem drámázták túl, megvolt a nehéz rész (a műtét és következményei) és megvolt a lágyabb, támogatóbb rész (a többi orvos, Arizona, és Torres papa is, pont annyi jelenlétet kapott, amire most szükség volt).
Szerettem mikor Arizona bejelentette, hogy gyereket vár, ott nagyon aranyosak voltak…szerettem a nappali és mosdóbeli párbeszédüket, nagyon érzékeny volt…szerettem, mikor hazahívta Arizonát, tökéletes zárszó volt…szerettem a papával való beszélgetéseket, főként azt, mikor bevallotta, hogy szakítottak Arizonával, megható volt…szerettem a tárgyalóteremben a reakcióit, s a folyamatot, ahogy bocsánatot kért a sráctól, nagyon emberi volt…s szerettem, hogy az epizód címe “Sorry Seems to be the Hardest Word”volt…telitalálat!
Mit írhatnék még…olyan érzés, mint mikor nem várt ajándékot kapsz, s még órákig nem térsz magadhoz, mert annyira örülsz az ajándéknak amit kaptál! Köszönjük mindenkinek!

Csilla0422 felvetéseire…Anno Callie és Erica között én úgy olvastam, hogy a kémia hiánya volt a válóok, hiába volt rajongótáboruk, a többség szerint nem voltak jók együtt, így gyorsan megváltak ettől a karaktertől és jött Arizona. Brooke Smith pedig mindezt nehezményezte, úgyhogy szerintem sincs visszaút, s én is azt mondom, hogy köszönjük, de inkább nem…hogy az elvakult fanok maradnának-e egy olyan kapcsolatban, mint Callie és Arizona, erre a legjobb válasz Lexie és Mark. Nekik annyi, de annyi megcsaláson majd megbocsátáson kellett keresztülmenniük, amelyet nehéz túlszárnyalni, mégis evidens volt mindenkinek, hogy ők összetartoznak (mellesleg mikor Chyler Leigh úgy döntött, hogy lép a sorozatból, Mark karakterét is kiírták, pedig Eric Dane nem akart menni, de annyira összetartoztak ők ketten, hogy nem akarták Markot továbbírni nélküle). Úgyhogy én meglepődnék, ha végleg elválasztanák Callie-t és Arizonát (azt el tudom képzelni, hogy rövid ideig másokkal legyenek, ahogy ez a többi karakternél is volt már), ahogy nem fogják szétválasztani Meredith-et és Derek-et sem…pedig ha Addison tér vissza…Mit szólnátok inkább egy Owen-Addison párosításhoz? Kissé bizarr, de miért ne?

Megint kicsit hosszúra sikerült, de mivel most a hálaadás miatt szünet jön, talán nem olyan nagy baj…sorry

Csilla0422 - 2013. 11. 24. 13:48

Norgro, nem baj ha hosszú. Azért van a fórum, hogy beszéljünk! Benne vagyok a matekozásban!
Brooke Smith-el nekem olyan problémám volt, mint most sokunknak Arizonával. Az orvost remekül hozza, a párt viszont elég gyatrán. Tény, hogy „kardioisten” volt, nagyon tetszett, hogy Marc kerülgette, fűzte és bármennyire is aranyosak voltak Callievel valahogy nem győztek meg, hogy ők együtt egy pár.
MerDer párossal azóta nincs bajom, amióta nyugalom van köröttük. Inkább legyenek uncsik, csak ne szenvedjenek már.
Calzona nekem már túl szappanos. Kezdeti varázs elillant, már csak a szenvedés és dráma van. Még az elején nagyon szurkoltam Callinek, hogy jöjjön össze a dolog, annyira meggyőzően hozta, hogy mennyire akarja ezt a kapcsolatot. Most már ők sem tudnak meggyőzni róla, hogy tényleg akarják. Próbálják, próbálják helyrehozni (a talán helyrehozhatatlant), de egyre jobban az jön, hogy inkább megszokásból, mint a dolog lényege miatt teszik. Sara karaktere sokat szívott ebben a sorozatban, ezért is örülnék ha nem erőltetnék ezt a Calzonat és legyenek külön. Callie már nagyon megérdemli a boldogságot. Ha már kell a Calzona, akkor Shonda hagyja őket békén, legyenek ők is unalmasak csak ne küszködjenek már.
Arizonának is jót tenne egy új kapcsolat. Mivel egy új embert nehezen viselnének már el, maradhatna Leah. Az ő részéről nem lefutott a meccs úgysem. Bízok benne, hogy az interesting new love Leahnak nem ennyi volt, mert ezért kár lett volt behozni. Ebből gondolom, hogy a freaking out nyúláv Leazona lesz. Shondát is sokkolja, de azt mondta jó lesz. Ha jobban elfogadják ezt az új kapcsolatot talán látni is fogunk belőle valamit. Nem is értem, hogy páran kint miért akadtak fent azon, hogy Arizona gyakornokkal van. Ő csak követei a G.A. trendet. Majd minden szakorvosnak megvolt egy gyakornok.
Owen – Addison? Igazad van bizarr! De miért ne? MerDer már nem féltem, bár Shondánál nem lehet tudni. Én inkább Alex kapcsolatát érzem veszélyben Addy felbukkanásával.
Bailey 1-3 évad nagyon erős. 4-5 gyengül a náci része, de emberileg jó és 6 kezd visszajönni. Aztán 7-től valahogy egy másik irány, amivel még nem tudok mit kezdeni. A náci énje csak fel – fel villan. Rengeteg felgyülemlett düh van benne és most jönnek ki rajt az események. Voltak jó pillanatai: mankóval verte szét a gyógyszeres cuccot, frászt hozta a zombis részben a gyakornokokra stb. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz vele. Kell egy jó Bailey!

Kriszta - 2013. 12. 03. 10:47

Sziasztok :)
Ma találtam ezt a cikket.Egyetértünk? vagy csak egy-két pontjával? esetleg egyáltalán nem? :)

http://www.tvguide.com/News/Greys-Anatomy-Giving-Up-1074090.aspx

Csilla0422 - 2013. 12. 03. 20:11

Hello Kriszta! Hello Többiek!
Van benne némi igazság, de úgy is értelmezhetem, hogy van sapka nincs sapka tipikus esete.
Gyakorlatilag kizárt, hogy egy sorozat 10, 15 éven keresztül egyenletesen jó színvonalon teljesítsen. Természetesek a hullámvölgyek. A régi gyakornokoktól (Alex, Mer, Cristina) nem várható el, hogy olyanok legyenek, mint az első évadban. Ha olyanok lennének, akkor meg az lenne a baj. Az E.R. nagyon szerettem és ott a végére az eredeti gárdából nem maradt senki jóformán. Itt a 10. évadban még csak 3 ember ment el, plusz szezon végén megy egy.
Egyre jobban úgy tűnik, hogy most nem lesz egy fő váz, hanem a 6 belengett téma köré sok kicsi sokra megy alapon épül fel az évad. Ha jó lesz, én nem bánom!
Esküszöm a Baileys részhez nem én adtam az ötleteket. De tény, hogy nagyon hiányzik a régi!
MerDer ahogy írtam is, inkább legyenek uncsik csak ne drámázzanak már.
Webbernél az elején nekem nem jött be amit művelt, ez az ágyból oktatok viszont egyre jobb.
A gyakornokok a 9. évadban nagyrészt súlytalanok voltak. Az írók rájöttek, hogy vannak és kezdik bontogatni a sztorijukat most az a baj. Valahogyan be kell őket a játékba vonni és nem az első eset, hogy párkapcsolat miatt kerülnek előtérbe.
Bármennyire is nem tetszik, de egyre jobban az jön le, hogy ezek a részek Cristina hattyúdalai. A karakternek könnyebb lesz az elválás, de nekünk nézőknek nem biztos, hogy jó lesz. A végére azért jó lenne egy összeborulást Merrel. Owennal nem hiányzik!!!
Nekem pl. a zombis rész nagyon bejött, több dolog miatt is. April vergődését, közös jeleneteit Arizonaval nagyon szeretem.
Egyre jobban Leazona párti vagyok, az okokat már nem ismétlem. Nagyon bízok abban, hogy még lesz folytatás. Az egyik belengetett téma bizakodásra ad okot. Callie legyen boldog, csak ne Arizonaval már!
A winter finaleban valami nagy dobásra készülnek. Jessica sokat fog szerepelni és megosztó lesz a mondandója.
Lehet azt mondani, hogy az évad hullámzó, de ne feledjük, hogy vannak olyan kegyelmi pillantok, amik mindenért kárpótolnak.

Kriszta, tőled mikor olvashatunk véleményt?

Kriszta - 2013. 12. 03. 21:08

hmmm…véleményt?erről az évadról? hadd gondolkodjak…”félévadzáró” után mondjuk?! :)

de a rövidke hozzászólásaimból,meg hát az “írásaimból” is ki tud nagyjából körvonalazódni egy kép,hogy kiről/melyik párosról mi a véleményem,mit szeretek/kit nem :)

egyébként engem “mostanában” (az elmúlt kb. 3 évadban) egész egyszerű kérdések foglalkoztatnak,de egyre jobban…
-miért pont ez lett a kedvenc sorozatom,mi fogott meg az elején?
-mi az ami itt tart,úgy hogy mellette vagy 4(inkább több) sorozatot minimum kaszáltam?
-miről szól számomra ez a sorozat és milyen esetleges pluszt ad nekem?

Nagyjából mára ezekre a kérdésekre,összeálltak bennem a válaszok,de törtem az agyam rendesen miattuk,és mivel a ti/többiek/mindenki a grace klinika univerzumban véleménye és válasza is érdekel ezekre a kérdésekre,erre külön posztot szánnék majd..csak még azt nem tudom mikor,az évad végén lenne jobb?vagy zárásként az x+10-ik évad végén ha vége a sorozatnak?? :)

norgro - 2013. 12. 03. 22:45

Sorry, időhiány…
Elolvastam, van igazsága (bár szegény lány nagyon negatívba ment), de a mérleg nyelve a nem értek egyet felé hajlik inkább…
Baileynél vissza kellene térni a kezdetekhez, az volt az igazi, ebben az évadban inkább áldozat, most neki találtak egy betegséget, amelyet a már eddig is többszörösen hátrányos helyzetűvé (felvágott, felrobbant, lezuhant stb.) tett szereplők egyikére még rá lehet aggatni…a gyakornokok ebben az évadban nálam jók, végre észrevehetőek, tehát piros pont…Christina a legjobban megírt karakter volt, amit ebben az évadban csinálnak vele, az tényleg nem méltó, s eddig nem igazán látom a választ a miértre…MerDer, mint már írtam, évek óta no comment, csak kirakat…s hát igen, elgondolkodtató, a szerződések többsége lejár, vajon ki hogy dönt a folytatásról…az viszont érdekes, hogy a kommentek majd mindegyike arról szól, hogy itt az ideje befejezni a sorozatot…
Teljesen igaz, hogy 10 évadon keresztül nem lehet azonos színvonalon mozogni, de én ebben nagy felelősséget tennék Shonda nyakába, a 9. évad óta úgy érzem egyszerűen elengedte ezt a sorozatát(a Scandal mindent visz nála), vagyis boldoguljon ahogy tud…nem lennék meglepve, ha tényleg ez lenne az utolsó…

Egy kis SPOILER a következő epizódhoz:
http://greys-reviews.blogspot.hu/2013/11/synopsis-10×11.html
állítólag biztos, hogy nem Addison fog visszatérni, s Teddy is tuti nem befutó, sokan úgy vélik, hogy a visszatérő nem is egy régi szereplő, hanem egy régi családtag, s ez Alex apja lesz…meglátjuk

további SPOILERek, de nem tudni biztosan melyik részhez:
Callie és Arizona házat néznek vagy vesznek
Derek életét egy telefonhívás meg fogja változtatni

Csilla0422 - 2013. 12. 04. 17:42

Remélem Alex apján kívül más is lesz, valaki a régiek közül. Valaki jól felkavarhatná a vizet. MerDer feszkóra már számítani lehetett, hiszen túl nagy volt a nyugalom köröttük már hosszú ideje.
A ház nézésre/vételre kíváncsi leszek – ilyen rövid időn belül ez durva. Biztos nem a visszatekintésre utaltak? Ott néztek házakat.
A funfictionban olvastam, hogy valamilyen Mario vagy Marcus nem erősítette meg ezt a házas dolgot és túlzásnak találják. Meg ők is a 9. részre utalnak. Remélem, ez nem azt jelenti, hogy újra a szokványos kapcsolatukat láthatjuk. Főleg úgy, hogy Shonda is mondta „hosszú utazás” vár rájuk melynek a vége még kétséges: együtt maradnak vagy vállnak. Másrészt mindkettő rajt van a freaking out nyúláv listáján. Bármi lehet.
Ha Shonda egy picit több figyelmet fordítana ide, bizony még 2-3 évad simán mehetne.

Kriszta, én nem bánnám azt félévadzárót. Főleg úgy, hogy hosszú szünet lesz…

norgro - 2013. 12. 05. 17:58

Már sokadszorra írom le ezt a kommentet, mert valamiért nem akarja megjeleníteni. Remélem most sikerül.
Szóval ezen az oldalon látható kép Calliék ház nézésével/vásárlásával kapcsolatban:
calzona-ga.tumblr.com (sok találgatás folyik persze ezen az oldalon is, de utánaszámoltak, hogy valószínű a 13. részben lesz).

Shonda pedig mesteri lódító, ezt már néhányszor bebizonyította. Én már sokkal inkább az ellenkezőjét várom annak, amit mond, pl. a 9. évad alatt végig azt lebegtette, hogy jön majd valaki, aki segíteni fog Arizonának feldolgozni a történteket (aputáció), de csak a csábító csaj jött, s ő sem lelkileg volt mellette.

Kriszta, szerintem is jó ötlet most a téli évadzárónál írni egy posztot, mert sokáig nem lesz új rész…

Csilla0422 - 2013. 12. 06. 22:57

Még mindenki a rész végén nevet? Mert én nem tudok mást tenni… Kérek egy napot, hogy megemésszem ezt az egészet. :D

Norgro, bizonyos szempont szerint Lauren segített is Arizonának. Felnyitotta a szemét, hogy az amputáció után is még mindig egy vonzó értékes nő és nem baj, ha kicsit laza lesz.
Lehet a Calzona fanok megvernek érte: de a két színésznő között csak úgy izzott a levegő. Ez a fajta intenzitás még az elején sem volt látható Callie és Arizona között.

Roxi - 2013. 12. 08. 10:55

Épp,most néztem meg a nyitó duplarészt és teljesen ellentétes a véleményem a kritikával! Rég volt ennyire unalmas évadkezdés! Csak időhúzásnak éreztem azt,hogy dupla, sokszor azon vettem észre magam,hogy az órát nézem mennyi van még hátra! Az teljesen egyértelmű volt,hogy Richardot nem hagyják meghalni,míg beáldozták a legnullább karaktert akiért még a kollégái sem hullajtottak könnycseppeket! A Callie-Arizona kapcsolat teljesen hidegen hagy,ez az Arizona féle Derekékhez rohangálás meg röhelyes volt!Külön-külön ők sokkal jobbak,mint együtt! Az évadkezdés egyetlen pulzusszám növelő eseménye az volt,amikor Avery anyja üvöltözött a galériáról Baley-éknek!

Csilla0422 - 2013. 12. 11. 22:23

A rész nagyon tetszett. Voltak benne erős párbeszédek: Matt – Avery, Miranda – Richard, Cristina – Mer (úgy tűnt talán rendeződik a helyzet, de csak rosszabb lett) és még ide venném Step – Mer. A Kepner család fantasztikus, remélem lesz még pár jelenetük. Nagyon bejött Mer – Step birkás esete és Cristina – Ross tánca, s persze a műtét is.
Alex apja nem hatott meg. Fölöslegesnek tartottam. Remélem, a familie face nem lesz egyenlő old face-el és tényleg jön valaki a régiek közül az évadban.
Bailey részek: dr. Alma (imádom a karaktert) kimondta azt, ami én is gondolok „Miranda rossz látni, ahogy szenvedsz.” Talán Miranda és Richard egymást segítve legyőzhetik a problémáikat.
Lehet én látom rosszul a dolgokat, de a gyerekosztály vezetőjeként Arizonának nem a műtőben kellett volna lennie egy ilyen nagy horderejű beavatkozásnál? Erre ő mit tesz, Callivel bájcseveg a „nézőtéren” – bocs keményen dolgoznak a kapcsolatuk megmentésén. Az íróknak nem tűnt fel, hogy Arizona is doktor? Ebben a részben csak neki nem volt orvosi esete. Persze már fölösleges is vele foglalkozni, hiszen újra a Calzona egy része lett, Callie árnyéka és bábtörlője. Kimmie Kepner esetéből kiindulva lehet, hogy a jövőben nem Calzona, Leazona – hanem: Alkoholzona lesz. Abban, hogy Callie mozdult szerepet játszhatott a beteg és Derek.
Amennyire hiányzik nekem a tökös Bailey, legalább annyira hiányzik a régi Arizona is, aki mosolyog, ragyog és király műtéteket hajt végre – ilyen protézissel még a görkorizás is menne. Annyira bíztam benne, hogy elszakadva Callietől kapunk sok ilyen jelenetet, de csak kevés lett belőle.
Én is Calzona párti voltam – de ebből már sok. Callivel értek egyet, amikor 9×24-ben mondta, hogy a repcsi balesetben elvesztette Arizonat is. Le a kalappal Callie előtt, hogy párként és nem csak barátként maradt még Arizona mellett azután is.
Ez a régi – új Calzona dolog remélem, hogy a vég kezdete. Milyen kapcsolat az, ahol a felek nem beszélnek csak szexelnek? Ha ez a két „idióta” rájön, hogy talán beszélniük is kell, mert lenne miről – akkor lehet felszínre kerülnek olyan dolgok, amiktől belátják jobb külön. Ha mégis együtt maradnak ebben a nyomorúságos, unalmas kapcsolatban a kérdésem már csak az: ki megy félre vagy ki kattan be előbb?
Ami összezavar: Arizona pillantásai, nézései Leahra. Ezt nem tudom hova tenni. Talán nem záródik le véglegesen ez a szál és csak parkol most? Én nagyon remélem lesz folytatás mert, szeretem őket együtt. Tetszik, ahogy Leah érzéseit kezelik és talán Arizona is rájön, hogy neki sem közömbös. Az öltözői beszélgetésük az egyik legjobb jelenet eddig az évadban. Nincs érintés, csak szemkontaktus és mély, nagyon személyes téma. Ettől a két néha kicsit nyers, hűvös karaktertől ez fantasztikus volt.
Egyes források szerint Tessa miatt nem voltak intim jeleneteik, míg mások szerint Calzona funok szíve már összetört, nem akarták legyilkolni őket. Kíváncsi lennék a hivatalosra is.
Amitől majd hátast dobtam. Calzona fanok jó része – összetört szívvel ugyan – támogatta, támogatja Leazonat. Egyre többen úgy vannak vele, hogy tényleg jobb nekik külön – külön. Nincsenek beájulva Shonda akciójától, tudván jön egy újabb nagy dráma és szakítanak – megint. A stanok viszont odáig vannak a gyönyörtől, mert nekik nem számít semmi más csak, hogy Callie és Arizona együtt legyen, tök mindegy milyen kapcsolatban.
Szóval holnap winter finale, ami érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik. Arizona számára a 14. rész is érdekes lesz. Én a tavasz folyamán várom, hogy folytatódjon és alakuljon freaking out new love, Arizonaval és Leahval. Bailey végre találjon magára, Cris-Mer kapcsolata normalizálódjon, Callie kapjon egy rendes társat és legyen Japrill.

Kriszta - 2013. 12. 11. 22:45

Na én szeretném a Leah-Arizona szálat olyan gyorsan lezárni mint volt,ennyi elég volt…thank you :)

Szerintem ezt a szálat(Callie-Arizona) fogják csavarni még bőven az utolsó évad utolsó részéig…aztán majd meglátjuk!

Megpróbálok egy minden átfogó posztot írni a félévadzárólól a hétvégén! :)

Csilla0422 - 2013. 12. 11. 23:19

Feltéve, ha lesz folytatás és Sara Ramirez marad! Én még évekig nézném!

Évad vége most jó lehet, mert Scandal rövidebb lesz és talán Shonda is jobban idefigyel.

Javítva magam: Callie lábtörlője és nem báb…

Kriszta, én várom és előre is köszi! Akkor te is stan vagy? :D

Kriszta - 2013. 12. 13. 09:52

istenem….éreztem,annyira éreztem hogy ez lesz :D

hagyom most leülepedni a dolgokat inkább,de biztos nem ez lesz a kedvenc részem :)

eszemix - 2013. 12. 13. 12:52

A 10×12 végére számomra visszatért valami a régi idők feelingjéből. Legalábbis nem totál érdektelenül és érzéketlenül néztem végig, mint az évad előző részeit…

yuppyy - 2013. 12. 13. 13:34

Hát gyerekek, ott a pont.
Egy közhelyes, giccses vázra ráhúztak egy kllaszikusan Graces jó ritmusú párbeszédekkel tarkított,feszes cselekmény vezetést, amin nem lepődik meg az ember, de nem is pörget bele.

jessm - 2013. 12. 13. 14:32

Belenéztem kiváncsiságból, mert hallottam, hogy April esküvöje lesz. És a rész tényleg jobb volt mint az évad eleji részek.
De rész vége nagyon kiszámítható volt, szerintem az óvodásokon kivül mindenki megjósolta volan, hogy Jackson fel fog állni. Amikor elöször állt fel, akkor azt gondolltam, hogy most lesz valami meglepö, de amikor felállt akkor mondtam hogy ó ne , ne szappaopera klisét könyörgöm.
Tényleg szurkolok Jackson-Aprilnek de ez akkor is picit giccses.

Következő részt is megnézem kiváncsi vagyok mit mond April. Egyenlőre csak az látszott a fején, hogy kiakadt, de nagyon. Én speciel lekevernék egyet Jacksonnak és utánna mondanék bármilyen választ.

Végülis nem volt rossz a rész, de szerintem csak ideglesen kapcsolódtam újra be, amint kiderül mi lesz Jackson sorsa, tiplizek.

jessm - 2013. 12. 13. 14:34

Azt akartam, hogy amikor elöször felállt és leült Jackson, azt gondoltam, hogy végre valami meplepő, de mikor másodszorra állt fel, akkor mondtam hogy ó ne…

Csilla0422 - 2013. 12. 15. 21:02

Többször láttam már a részt és egyre jobban tetszik egy dologtól eltekintve. A hangulatra, a cselekményre, a zenére egy árva rossz szót sem lehet mondani. A párbeszédek már a múlt heti részben is erősek voltak, itt viszont zseniálisan komponáltak. Ráadásul a részt uralta a nonverbális kommunikáció – hihetetlenül jól kivitelezve. A pillantások, összenézések, arcjátékok 1000 kimondott szónál is többet értek.
Bailey – Leah jelenet: ó te jó ég! Úgy tűnik a Náci visszatért! Egy pillantása elég volt, hogy Leah hallgasson.
Használják a rezidenseket és nem csak szerelmi szálra, egy újabb jó pont. Shane becsavarodása, kiborulása és Leah (Tessa Ferrer egyre jobb) nagy jelenete majd vergődése Arizona miatt. Steph a kísérletben, Jo beteggel. Még dumáltak is egymással.
Cristina – Mer nagy harca, de legalább beszéltek és talán sikerül tisztázniuk mindent. Ha már nem is lesznek azok a barátok, akik voltak, legalább normalizálódik a helyzetük.
April ahogy rendezte és a végén leosztotta a koszorúslányait az félelmetes volt és nagyon bejött. Kepner testvérek nem semmik. Drew papának csillagos ötös.
A gyengeség: Avery időzítése baromi rossz volt a kiszámíthatósága mellett, amelyre millió jel utalt. (Én hasonló helyzetben úgy képen törölném az illetőt mielőtt bármit is mondok, hogy kereshetne egy jó fogorvost.) Azt viszont el kell ismerni, hogy tökös volt és ez Marcnak köszönhető. Hatalmas pacsi az íróknak, amiért legalább ilyen formában visszahozták Marcot.
Érdemes megnézni az esketés alatt a párokat illetve a volt párokat. Senki arcán sem látható a felhőtlen boldogság. Jackson monológja alatt, amilyen képeket vágnak – az mindent megér.
Arizona, annak ellenére, hogy még szereti Calliet végtelenül szomorúnak és boldogtalannak tűnik. A helyzetük csak rosszabb lesz, hogy fontos dolgokról nem beszélnek egymással. A műtős jelenetek, a kifakadása mind erre utalnak. A kérdés, hogy meddig maradnak ebben a boldogtalan kapcsolatban. Nem lehet tudni, hogy most miként reagálna Leah vallomására. Lehet újra megragadná az alkalmat, mert tudja ott megkapja azt a figyelmet és törődést amire szüksége van.
Érdekes és várós tavaszunk lesz!
Olvasott valaki valamit Sara Ramirezről? Egyre több fórumon olvasható nem biztos, hogy hosszabbít. Ha így is lesz, (aminek nem örülök) remélem Shonda nem nyírja ki sem őt, sem Cristinat, Arizonaról meg nem is beszélve.

jessm - 2013. 12. 16. 11:59

Mos t olvastam pár recapot a részről: és páran hozzászóló megjegyezte, hogy Shonda biztos ezt nézte http://www.youtube.com/watch?v=ol524rpzBo8 amikor Avery 2szer állítatta fel. (pedig erre az egyetlen dologra gondoltam hogy eredeti volt, abban a jenetben)

Csilla0422: Láttom te is leosztanál egy pár pofont Averynek , ezért a húzásért XD

Ja, még durva lenne, ha Shane mondjuk öngyilkos akarna lenni, most hogy bedilizett, bár mondjuk már láttuk Meredithtől. meg a Vészhelyzetben is már meg volt. De azért ütös lenne.

Roxi - 2013. 12. 18. 20:50

Jajj ez az Avery akció nem hiányzott a végére,Matthew sokkal jobb Aprilnek!

Kriszta - 2013. 12. 19. 20:05

Sziasztok :)

múlt hét vasárnap küldtem be egy rövid szösszenetet de nem került ki,sebaj,100. kommentek is megteszi… :)

“Grey’s Anatomy 10×12 : „Red wedding” 2.0 ?-írta Kriszta

Kezdésként elnézést az címben való átutalásra (GoT-rajongók előnyben),de mikor gondolkoztam mi is legyen ennek a posztnak címe,akarva-akaratlanul ez ugrott be elsőre,April vöröses haja,a koszorús lányok ruhája és természetesen az egész epizód egészét is átfogva,mert természetesen soha nincs esküvő bonyodalmak nélkül.
Spoileresen folytatom tovább…

A rész egyik legnagyobb meglepetését számomra Shane kiborulása jelentette,az ő karakterénél a változást elég szépen lehetett követni, a szezon elején látjuk hogy magát hibáztatja Brooks halála miatt,de ahelyett hogy ezt megbeszélnél valakivel,teljesen elfolytja az érzéseit és felvesz egy látszólag határozott,magabiztos és tiszteletlen viselkedést…ami most teljes összeomlás
követett.

Fel is tennék itt egy kérdést nektek…nekem nagyon tetszett az a hierarhia rendszer amit a sorozat elején lefektettek és tartottak többé kevésbé sikeresen jó pár évadon keresztül.Jó volt hogy a gyakornokok-szakorvosok-főnök vonal egy elég erős vázat jelentett,ami köré tökéletesen lehetett igazítani a párkapcsolatokat és az eseményeket is,de mindenek előtt a felelősség,tapasztalat és tisztelet megtanításában jelentett számomra sokat.
Ennek a vonalnak az elég erős elhalványulását látom mióta megkaptuk az új gyakornok csapatot,főleg ami a szakorvosok tiszteletét jelenti,mert elég gyakran ütnek meg olyan hangvételt amit például az első évadban egy Bailey-vel biztos nem tettek volna meg…

Ti hogy látjátok ezt?

A részre visszatérve,én Aprilt sajnáltam a legjobban,esküvője előtti utolsó pillanatokban még Arizona-Cristina-Meredith trió is megnehezíti a készülődést és az utolsó utáni pillanatban pedig…Jackson!Persze mondhatnánk,hogy jobb későn,mint soha…de nem hiszem el hogy nem lett volna jobb pillanat erre,már csak azért sem mert sejteni lehetett hogy lesz nagy szerelmi vallomás,de szerintem imádkoztunk egy páran hogy ne ekkor legyen,én személy szerint nem szeretem ezeket a szappanopera pillanatokat ebben a sorozatban,azért szerencsénkre nem sok ilyen van.
Azért kaptunk pár utalást hogy mi is várhat ránk a szezon következő részeiben,Dereket nem akárki hívta fel,Alex és az apja szála is fut tovább és hát természetesen…várjuk April válaszát!”

Persze ki lehetett volna térni még a többi párosra is,de őket most nem tartottam annyira lényegesnek és róluk beszéltünk már így is elég sokat.

Minden kedves junkie-nak és grace klinika rajongónak Kellemes Ünnepeket Kívánok!Jövőre találkozunk! :)

Csilla0422 - 2013. 12. 19. 21:10

Köszi Kriszta! Már vártam nagyon az értékelőd. A címed rendkívül tetszett, külön pacsi érte.

A Shane féle kiborulást a 10B közepére vártam vagy legkésőbb akkora, mikor kiderül, hogy Cristinaval mi lesz. Shanet annyira nem szeretem, bár azért durva, hogy sokan a halálát kívánják. El kell ismerni, hogy nem egy rosszul megírt karakter.

A hierarchia nekem is nagyon tetszett/teszik és szükségesnek is tartom. Azt, hogy így változott az okát abban látom, hogy a 10 év alatt, sokat lazult a felgyorsult világunk. A sok ingerrel, környezeti hatásokkal az emberek nem igazán tudnak mit kezdeni. Másrészt viszont ezekek a gyakornokok, rezidensek mind szakorvosokkal járnak, kavarnak és emiatt úgy érezhetik, hogy védettek. Shane – Mer párbeszédek nagyon jól bemutatják. Jelenleg egyiket sem tudnám ahhoz hasonlítani, mint anno Cristina – Preston duo. Az viszont kifejezetten tetszett, hogy Leah tudta, hogy hol a helye miután Baileynek beszólt. Azért nincs veszve minden.

Igen. A kínos és kellemetlen dolgok elkerülése végett ajánlott az exeknek kör e-mailt küldeni a házasodási szándékról…most szóljál vagy hallgass örökre. :D
Ilyen esetben nem is tudom kinek a legrosszabb. Az összes szem az illetőre szegeződik és a válaszát várja, aztán jönnek a szánakozó pillantások.

A többi pár helyzete is érdekes. Talán nem lesz rossz tavaszunk!

Mindenkinek boldog ünnepeket!

Csilla0422 - 2014. 01. 07. 22:00

Ki mit hallott? Ki mit olvasott?
Én néhány dologtól majd hátast dobtam. Egyre több helyen olvasható, hogy a számos lezáratlan szál miatt lesznek nagy drámák tavasszal. Sok helyen matekoznak és bizony akadtam Owen – Callie párosba is. Arizonat kevésbé szeretik és úgy vannak vele megérdemli Leaht. Mer-Der harcra is számítanak na és az elnökre. Shane száműzése alap, Japril a befutó. Én ebben nem vagyok olyan biztos. Ami egyöntetű, hogy Cristinanak mindenki szép búcsút szán, lehetőséget hagyva a visszatérésre.

Kriszta - 2014. 01. 11. 23:58

Sajna én sem sok mindent hallottam most,de lehet hogy csak twitteren kellene aktívabbnak lennem…passz :)

Szerintem ha lesz is még csavar a C.-A. párosnál és Arizonát össze is hozzák még valamikor Leah-val az csak ideig-óráig fog tartani(ha egyáltalán lesz ilyen,de szerintem nem lépik meg)…asszem “Norgro”-nak volt valami olyasmi megjegyzése hogy a Lexie-Mark párosnál is bármi ami jó-rossz történt köztük evidens volt hogy az ő történetüknek együtt kell befejeződnie…szerintem ez a Callie-Arizona párosnál is így van.Bármeddig húzhatják és csavarhatják de nekik együtt kell végezniük,BOLDOGAN…szerintem/remélem :)

April-nek remélem első reakciója lesz felpofozni Jackson-t,aztán élhetnek együtt boldogan… :)

Mer-Der…hát őszintén egyenlőre nagyon nem látom most ez az elnökös szál ugyan miért kellene ide,vagy ennek mi lesz a lényege és mi bonyodalmat fog majd okozni…de hát szeretem ha a 10. évadban is jönnek még a meglepetések. :)

Csilla0422 - 2014. 01. 12. 23:14

Picit visszatérve téli fináléra. Amikor a pap a szeretetről beszél, mindig mutatnak egy „párt” pont annál a résznél, ami rájuk „passzol”. Megingathatatlanul bármilyen viharban: Arizona – Callie; törhetetlenül minden nyomással szemben: Ben – Miranda; egy eskü, amit egyszerűen nem szegünk meg: Owen – Cristina. Na és Mer narrációja: Soha ne hátrálj meg! Soha ne add fel! – Leah.

Mark – Lexi evidens volt, hogy ők együtt vannak. Ott még ha nem is voltak együtt működött a dolog. Itt viszont nem érzem már ezt. Az elején úgy voltam ez érdekes működjön, de most inkább köszönöm nem és legyenek külön.
Itt csak csavar lesz. Amíg a „két idióta” nem beszél/het egymással mindig lesz ok a feszkóra. Sőt még utána is. A mostani helyzet: együtt vannak, de boldogtalanok. Kérdem én, hogy ennek így mi értelme? A ház dologgal még mindig nem tudom mi lesz. Durva lenne úgy venni, hogy még mindig nem beszélték meg a dolgaikat egymással. Ráadásul ott van Callie „helyrehozom” programja, ami csak tovább bonyolítja a dolgokat. Leah – Arizona kapcsolatban meg nem vagyok biztos, hogy teljesen lezárult. Remélem, hogy ők újra együtt lesznek. A legnagyobb gond, hogy Arizonaval nem tudnak vagy nem akarnak mit kezdeni az írók. A megcsalás után új fejezet nyílt mindkettő életében, kár volt összeterelni őket (főleg akkor, amikor kezdtek beletörődni a helyzetbe), csak azért, hogy ismét szétmehessenek. (Ami sanszos lehet az eldurvult pletykák miatt.) Elvileg Arizonaval sok minden történik a következő részekben. Nem akarok belemenni, mert kint is csak találgatnak. Akár együtt maradnak, akár nem, dráma és harc az biztos, hogy lesz.

Mer-Der biztos, hogy lesz valami, mert már túl nagy volt a nyugalom köröttük.

Zsani - 2014. 02. 09. 14:29

Sziasztok!
Van valakinek valamilyen friss infója a sorozattal kapcsolatban? Most már nincs túl sok hátra és folytatódik. Amit kifejezetten várok hogy kinek merre terelik a dolgait.

Csilla0422 - 2014. 02. 09. 23:14

Én csak találgatásokba futottam + előzetes sides-ok. Vannak olyan meredek dolgok, hogy csak na. Sok drámát ígérnek. Attól nagyon paráznak, hogy valahol Shonda mondta (állítólag) Calzona már nem MFEO. Tény, hogy már nem a legnépszerűbb G.A. páros. Ha marad az a terv, ami volt, az ő sorsuk csak a szezon végén dől el. Kérdés még az is, hogy Sara megy vagy marad.
ABC igi bácsi azt mondta a csatorna szeretné megdönteni E.R., ezek szerint még 6 évad van. De jó is lenne!
Promo állítólag csütörtökön lesz kint.

Kriszta - 2014. 02. 28. 11:22

rájöttem mi a legnehezebb a posztírásban…elkezdeni ;)

jessm - 2014. 02. 28. 12:35

Én úgy voltam, hogy kiszállok ezután a rész után, de ez a zero tolerance policy elég érdekesnek tünik, hogy a következő részt még megvárjam…

Csilla0422 - 2014. 02. 28. 12:37

Kriszta, én kíváncsian várom! Megértem a helyzeted.
Hajnalban megnéztem (újra is fogom), de emészteni kell, mert néhány dolog érthetetlen. Ez a sok off-scene jelenet egyre… Olvastam külföldi bejegyzéséket – ők is ki vannak akadva.

debcsillu - 2014. 02. 28. 20:11

Hű.
Hű.
És még egyszer hű.

Először is ‘i see that coming…’ és ennek is drukkoltam, a #choosejackson-nak, szóval ezzel a szállal elégedett vagyok.
Az utolsó jelenettel teljesen megvettek kilóra amúgy :)

Ben&Miranda megint vibráló, ők nagyon vicces színfolt, örülök nekik.

Callie-Arizona…hát…kíváncsi leszek, hogy velük mi lesz, de az ő száluk kezd egyre jobban idegesíteni sajna :/

Az Alex-Jo-Alex apja rész aranyos volt szerintem.

Tetszik, hogy Leah elkezdett ‘vezetővé’ válni, de remélem hogy nem marad ennyire gonosz és bosszúálló a későbbiekben…

Shane-Webber-Hunt…érdekes, még nem tudtam eldönteni, kinek az oldalára álljak…

Mer és Christina cukik voltak megint együtt :)

Derek meg…hát eléggé ‘érdekes’ a szitu vele…remélem, nem bonyolítják meg egy csodaszámba menő gyógyító műtéttel az évad végét, amitől újra felépülne az a régi sporttárs, az már eléggé nyál lenne… :P

Bocs, ha hosszú voltam ;)

Kriszta, amúgy hajrá a poszthoz, kezdd el és jönni fognak a szavak ;)

debcsillu - 2014. 02. 28. 20:12

Ja, a zéró tolerancia IRL megvalósítására én is kíváncsi leszek, hogy ez mit és hogyan fog felborítani… :)

Csilla0422 - 2014. 03. 02. 18:15

Pezsgés, báj, régi G.A. érzet, hangulat teljesen rendben. Egy momentum zavart, hogy néhány karakternél úgy tűnt, mintha 10/A és 9. évad semmis lenne.

Bailey – Ben az ügyeletes humorbomba – tetszik. Bailey pletykaéhsége beszarás, viszi a pálmát. Azért ő még mindig Náciként jó, de most annyira üdítő volt. A kapcsolatuk nehézségét felnőtt módjára megbeszélték – nagyon jó.

Rezidensöltöző – betegesen jó. Végre értelmes dolgokra használják a rezidenseket!

Kellemes meglepetés Owen. Tetszik, amit most művelt, a régi önmagát (malacgyilok) idézte, amit szerettem. (A picsogós Owent rühellem.)

Cristina, zseniális. Annyira fog hiányozni. Ő a 10 év alatt végig hozta a formát, még csaposként is király volt. Ahogy Shanet tanította, bámulatos!

MerCris, némi bizonytalanság, puhatolózás után újra visszatértek. Úgy tűnik itt tévedtem, mert minden rendben, a régi barátság működik. Nagyon örülök.

MerDer, remélem ennél nagyobb drámájuk nem lesz, mert qvra nem hiányzik. Mer, ahogy szívatta Dereket, nagyon bejött. Egyébként a módszere működik, legalábbis nálunk.

Jolex: Karev apja nagyon bekevert. Még egy drámás pár. Jo nem semmi volt.

Japril: szurkoltam nekik. Azért is, hogy normálisan oldják meg – sikerült. Minden sírás, picsogás off-screen volt, tökéletes. Mama Averyt nagyon várom!

Leah: a másik zseniális jelenet szállítója. Avery leosztása, mintha kicsit saját magáról/magukról is beszélt volna. Újra egy lépcsős jelenet, csak most ő „vigasztalt”. Úgy tűnik nem fogadta el a helyzetet és nem adja fel! (Ez a mondta így fura, de nem akarom leírni, amit olvastam, mert úgy tűnik abba az irányba halad.) Nálam top5-ben a karakter.

Arizona boldognak tűnik, de meddig? Némi kételyt éreztem nála. Teljesen megértem, hogy miért nem akar abban a lakásban maradni. Most nagyon lelkes, de ez nem tart sokáig… Az a sikoly, már bocs de kib..szott jó volt!

Callie: őt őszintén sajnálom. Látszik rajta (teljesen jogosan) a félelem, a kétség, a bizonytalanság. Most Arizonaval szerepet cseréltek. Miért nem engedik, hogy boldog legyen valaki mással? Érdekes segítője akad…

Calzona: amit velük műveltek az már a párkapcsolat megcsúfolása. Ha igaz a hír (pár boldog rész után) a drámájuk még csak most kezdődik. Vihar előtti csend van. Állítólag a hattyúdal 10/09-ben kezdődött. Ne, ne, ne!

Az új ház előnyei: nem kell lábtörlő, mert arra ott van Arizona. Callie nem rúghatja ki innen, mert az az ő háza.

Mi a történt abban a 3 hétben? Arizona „sírva szakít”,180 fokos fordulat – fülig érő szájjal házat vesz. Leah normális a kapcsolata Arizonaval, elfojtja az érzéseit, 180 fokos fordulat – agresszív lesz.

jessm - 2014. 03. 03. 11:44

Nekem azért kicsit hiányzott,hogy nem láttuk mi történt benn a pajtában,de Sarah Drew szerint az tul fájdalmas lett volna,utána nem élveztük volna azt hogy örülnek egymásnak.
Kicsit hiányzott az esküvö is,mert edddig kb. mindenkinél láttuk, csak egy esett jut eszembe amikor nem, amikor George és Callie megléptek. Ugy látszik Shonda nem szereti megmutatni ezeket a lány szöktetéseket

Kriszta - 2014. 03. 03. 15:37

jessm: nekem is hiányzott hogy nem láttuk a pajtában történtek folytatását!eszembe sem volt hogy az lehet ki fog maradni…

a nyitó jelenet nekem meg minden lassításával és mosolygásával együtt inkább komikusra sikeredett mint romantikusra…nagyon nem tetszett

Roxi - 2014. 03. 04. 19:04

Úgy érzem kezd elfáradni a sorozat,a fiatalok nem tudják a hátukon vinni a régiek meg lassan kikopnak!Két jó jelenet volt,amikor Arizona visított a macskaembertől,meg amikor Alex ráugrott Rossra!
Ezzel az új szabállyal és a várható titkos légyotokkal próbálnak új imuplzusokat hozni,kíváncsi vagyok bejön-e!

Bogyó - 2014. 03. 06. 09:20

Nekem a 10. nagy visszatérés a GA-ban, már nagyon kezdett megfáradni, ebben az évadban megint érzek egy kis frissességet, pezsgést, megint tud mosolygós kikapcsolódás lenni.

Csilla0422 - 2014. 03. 07. 20:41

10X14 kifejezetten jó volt, megint a régi a hangulat. Nem olyan rossz ez a 10. évad, sőt… (Off-screen kivétel).
Mer-Cris nagyon ott volt, hiányzott nagyon az ő közös beszélgetésük, lógásuk. Meglepő módon Owen – Cristina most nem tűnt szánalmasnak, sőt tetszett ez az ittas szex. Cristina ahogy favoritizálja Kepnert az csúcs. Izgis volt Japril bujkálása is.
Most Arizona tűnt meglepettnek és Calliet sem mondanám igazán (őszintén) boldognak.
Nem olyan rosszak ezek a rezidensek, főleg, hogy értelmesen vannak használva.
Kíváncsian várom a következő rész!

Kriszta - 2014. 03. 07. 20:52

Nekem a kedvencem a veszekedés utáni rögtön Alex-ék telefonja :D

Mer-Cris egyetértek,de meglepődtem hogy Cristina ennyire nem bírja a bort :D

Owen-Cristina…én mér komolyan nem tudom hogy lehetne ezt bonyolítani,de szerintem ezt nem is kellett volna bonyolítani…élhetnének boldogan…vagy külön :D

Caliie-ék…hát már láttam a kövi epizód promo-ját…szóval no comment

a rezidenseket pedig én spec. még mindig nem szeretem őket :D

UI: ja.. kivéve Jo-t :)

Csilla0422 - 2014. 03. 07. 23:13

Ez vajon kire vonatkozik?

Tony Phelan ‏@TonyTphelan 12 h
Breaking 1022. Too much drama! After all they’ve been thru, why can’t our characters just be happy? Is that too much to ask? Actually, YES!!

Ennn - 2014. 03. 11. 15:41

Annyira álszentnek tartom azt az idióta szabályt. Nem vezsik észre, hogy a kórházat orvosházaspárok vezetik?
Ja és egy ötlet!!!!
Sok-sok sorozatban bejátszották már, hogy van egy-két beteg agyú tűzoltó, vagy mentős, akik balaeseteket, tüzeket okoznak, hogy még többet tetszeleghessenek a hős szerepében.
Annyira sok katasztrófa történt körülöttük még ahhoz képest is, hogy egy kórházsorozatról beszélünk, hogy be lehetne vonni egy ilyen nyomozós szálat is, aminek a végén kiderülhetne, hogy Matthew a tettes !!! :D :D :D

Csilla0422 - 2014. 03. 14. 07:03

Fogadtam és nyertem! Annyira tudtam, hogy Leah ezt lépi meg.
Szokásos harc, dráma kipipálva Calzonanál. Annak ellenére, hogy beszéltek – igen láthattuk és hallhattuk is – még mindig nem érzem a kapcsolatukat 100%-osnak.
Jó volt Arizonat újra doktornak látni és nemcsak kelléknek, Calzona megtűrt részének.
A legvégén nagyon jó volt az a jelenet a … visszatért!
Bejött nagyon Arizona – Leah, Arizona – Cristina, Arizona – Callie párbeszéd.
Kissé ironikusnak hatott Leah katalizátor szerepe. Gyakorlatilag –úgy tűnik- belelökte Arizonat Callie karjába. Remélem nem hosszú időre!
Jessica meg egyszerűen lenyűgöző volt, egy újabb maradandó élmény.

Kriszta - 2014. 03. 14. 08:28

Nem rég fejeztem be a részt,így még frissek az élmények,de fussunk neki…

hát őszintén nem is kell neki futni nagyon,nem akarok kiemelni momentumokat,csak azt tudom,hogy a rész végén,még egy fél percig néztem csak a monitort,volt bennem egy ilyen keserédes megfoghatatlan érzés,aztán azt mondtam…húúú,ez jó volt!

Ebben a részben nekem minden összeállt.A ritmus,a hangulat,a zenék,a párbeszédek,a betegek…nem volt olyan pillanat hogy most legszívesebben eltekerném.

2 momentumot kiemelnék:
-Jessica tényleg nagyon jó volt!!
– az hogy Alex és Jo meg kb. egy légtérben sem lehetnek…vicc

Összességében én ‘top’ résznek mondanám,nálam az évad legjobbjai között van! :)

Csilla0422 - 2014. 03. 14. 09:30

Tipikusan az a rész volt, hogy nem mersz levegőt venni, nehogy lemaradjál valamiről.
Nálam GA összességében a 6. évad dupla finálé a leg, leg, leg – mostantól 10X15 sorosan mögötte van. De nem azért, mert Arizona az egyik kedvencem vagy a többi fav. is jó volt: Leah, Cristina, Bailey, Kepner. Minden tökéletesen klaffolt, remekül megírt, kivitelezett rész volt.

jessm - 2014. 03. 14. 10:43

Nekem egyre jobban tetszenek a részek. Bár főleg Japril miatt, a 8. évad eleje óta April az egyik kedvenc szereplöm lett.

Végre lezárták Setphanie vinyogását,és értem, hogy le kellett zárni a kapcsolatot. Jó is volt amit Steph mondott, de remélem mostmár lapozunk.

Az egyetlen amit sajnálok , hogy nem látjuk Matthew és Aprilt elbúcsúzni. Szerintem Matthew az örök homályba veszett (főleg így hogy ki lépett), vagy ha visszajön valaha akkor csak évadokkal késöbb mint valami véletlen meglepetés.

Leah elég kiakasztó, hogy Calliet moszerolta be…

Callie/ Derek vita érdekes lesz,de Derek már annyira megfáradt karakter lett, hogy nem hiszem el hogy csak ezt tudták kitalálni neki.

Baileynek is kb. csak az a szerepe, hogy Booty Call Baileyt játszik..Kb..

April/ Owen ahogy bujkált a vese donoros pasas elöl LOL

Pluszz Aprilés Jackson viselték a gyürüjüket, ja és amikor Dr. webber mondja Jacksonnak hogy vegye le a gatyáját és megjelenik April… kész… LOL…

(amugy Dr. webber egyre viccesebb mióta nem fönök, az elöző részben is az legyintés LOL)

A következő rész izgalamasnak igérkezik mert végre megtörténik amire a 9. évad eleje óta vágyom, hogy Cathrine megtudja hogy April Jackson együtt vannak!!!

jessm - 2014. 03. 14. 10:55

Amugy negem zavar, hogy ki fizetett az esküvő után.. Eddig csak HIMYM-ban láttam hogy ez a probléma felmerült a lány szöktetés után miután Victoria apja azt akarta, hogy Ted fizese ki az esküvöt….

Csilla0422 - 2014. 03. 15. 19:01

Olvastam egy-két érdekes dolgot.
A stanok 10×09 óta elégedettek, mert „megkapták” Calzonat. Az totál nem érdekeli őket, hogy veszekednek, boldogtalanok stb. csak együtt vannak. A nagy részük utálja az összes szereplőt beleértve Arizonat is. Szent Callie és gonosz Arizona. A 2 leggyűlöltebb ember Arizona és Leah, bár már fordított a sorrend.
A fanok sokkal reálisabban látják a dolgokat és tisztában vannak vele, hogy Shonda bármire képes. Nekik tényleg az a fontos, hogy a két karakter boldog legyen, akár együtt, akár külön – külön.

Huffington Post írója szerint itt lett volna az újabb tökéletes alkalom a szakításra. Erre mit tesznek, tovább szállítják a harcot és a drámát. Reméli már nem sokáig.

Egy percre sem fordult meg a fejemben, hogy panasz Arizona ellen irányul. Két felnőtt embernek volt kapcsolata közös megegyezéssel, az érzelmekről tudtunk. A beadványa alaptalan lett volna.

Másodéves rezidensként beküldenek úgy a műtőbe, hogy nem akarsz menni, mert ott van az (ex)párod a régi/új párjával. Szólsz, hogy nem akarod csinálni, nem megy, remeg a kezed – de csinálnod kell utasításra stb., stb. persze, hogy segítségért ahhoz az emberhez fordulsz, akiben megbízol, akit szeretsz.
Mi annyit láttunk, hogy Callie kikapta a fúrót a kezéből a többi off volt, szokás szerint. Következő rész már a zsilipben volt Leah – Arizona között.
Bármennyire is szeretem Callie karakterét, de ha Leah panasza a beteg védelmében volt, akkor korrekt, ha van benne betartási szándék, akkor nagyon rossz és helytelen.
Hasonló helyzetben az én kezem is megremegett volna.

Az csak nekem fura, hogy Arizona nem volt képes egy szeretlek kimondására? Szükségem van rád! Csak ennyi?

Másnak is feltűnt, hogy Leah milyen tökös lett a szünet után? Hogyan kiosztotta már Arizonat is. Lehet Bailey tökét ő kapta meg…
Azok a műtős pillantások, mindkét részről… Nem tudom, hova tegyem őket. Nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mi lesz velük.

jessm - 2014. 03. 16. 14:49

Leah panasza elsősorban nem a beteg védelmében volt vagyis csak részben, azért volt mert Callie nem tanította, tehát azért volt hogy a képzése ne szenvedjen kárt.

Callie /Arizona dolog pedig reális, hogy összejöttek, hiszen ezt a való életben sok ember megteszi ha van egy közös gyerkekük. És balaeset 1 éve volt akkor a megcsalás 4-5 hónapja …. Egy megcsalás feldolgozása nem megy egyik pillanatról a másikra. Szóval ha szakítnak akkor nem az évad közepén fognak hanem a végén.

Ennn - 2014. 03. 19. 23:23

Leah általában nagyon irritáló, de ebben a részben (10×15) igaza volt, és ez fáj, mert nem kedvelem a karakterét, ellentétben Calliével.
Ezért is szeretem ezt a sorozatot, mert az általam nem szeretett karaktereknek is igazat tudok adni, illetve még jobban kedvelni egy másikat, akit eddig is kedveltem, és egyetért velem :D
A doktor tekén meg nagyon jót vidultam, pont mintha csak én lettem voltna! :D
Elbénázott bosszú egy barátért, és az önbecsülésért gurulós kórházi ággyal :D

Kriszta - 2014. 03. 21. 07:37

a héten a Webber rajongók örülhetnek,jövő héten pedig a Cristina rajongók…szóval jövő héten majdnem mindenki örülhet?! :D

Kriszta - 2014. 03. 21. 20:13

lenne egy olyan kérdésem hogy a következő évadokról tudunk már valamit?
mármint,be van hivatalosan jelentve már a folytatás?és ha igen hány évadra?

Előre is köszi a választ! :)

winnie - 2014. 03. 21. 20:29

meg nincs berendeles

Csilla0422 - 2014. 03. 21. 22:11

Kriszta, Shonda tegnap vagy ma twitterezte, hogy nem kell aggódni, mert a csatorna csak május elején dönt. Ő bizakodó mindkét sorozatával.
Állítólag valami nagyon durva cliff lesz, 10X22, 10X23 valamelyik párnál dráma. Burke mellett más is jön…

Ennn, Steph esetében én erre nem is gondoltam, de van benne valami. Kettőből kettő. :D

Cristinas részt már nagyon várom. Ha belegondolok, hogy már csak 8 rész…

A mai, nekem még mindig a régi hangulat, a zenék is ütősek. Ebédlős rész, de rég is láttunk már ilyent a régiekkel. Ez bejött.

Jó volt Callie és Arizona külön, Calzona minimalizálva, Callie – Derek, Mer – Arizona és Jackson és April. Mama Averyről meg már ne is beszéljünk.

A rezidensek egyre nagyobb teret kapnak, ez nemtom jót vagy rosszat jelent. Elvileg nekik és Jessicanak még szerződése van, a többieké járt le, 2 már hosszabbított.

A legjobb részek, ahogy készülődik a meglepi Richardnak, majd amikor a vérét szívják.
„Tell him it’s a demon.” – a hét dumája nálam

Kriszta - 2014. 03. 21. 22:24

Nem aggódok,na jó max csak egy kicsit ;)
Annak is kis aggódásnak is csak egyetlen oka van,ma esti kezdettel megpróbálok egy kis közösséget kovácsolni az egyik legnagyobb közösségi oldalon (FB).
Ha beírjátok ott a keresőbe a sorozat magyar címét remélem megtalálható lesz,szívesen látok mindenkit aki csatlakozni szeretne(nyílvános),próbálok naprakész lenni,és a magyar tv vetítési időpontjait is figyelemmel kísérni! :)

Csilla0422 - 2014. 03. 23. 15:21

Kriszta, te vagy fent a „csere-bere” (NC) oldalon? Ha kell neked segíteni vmiben szóljál, amiben tudok azt megteszem. Bár (FB) nem vagyok fent.

Kíváncsi vagyok mi lesz Cristina távozása után, mert ő azért elég meghatározó karakter. Az egyénisége nekem nagyon fog hiányozni.

Kriszta - 2014. 03. 25. 20:00

hoppá

SPOILER lehet

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/greys-anatomy-gaius-charles-tessa-691043

Csilla te olvastál máshol erről?plusz két távozó?

jessm - 2014. 03. 25. 20:59

Én olvastam, és eléggé úgy néz ki…

Kriszta - 2014. 03. 25. 21:01

Köszi :)

meglepődtem,nem is kicsit,bár mély nyomot nem hagytak bennem,de akkor sem számítottam rá!

Csilla0422 - 2014. 03. 25. 21:34

Ja máj hárt iz bróken…
Cristina és Leah, az 5-ből két kedvencem megy. Szerinted hogyan viselem?
10B-ben már tök jól felépítették a két karaktert (Shanet is, kezdtem kedvelni, pedig nagyon utáltam az elején) és erre ez van. Leahban elég sok potenciál volt, kezdett vezetővé válni, amolyan Bailey 2.0. lett volna simán. Tuti a Calzona stanok miatt kellett mennie. Már azon sem lepődnék meg, ha Jessica is lelépne. Nagyon betámadták.
Azért is lepett meg, mert a múlt héten twittelte Camilla, hogy nekik (rezidensek) elő szerződésük van.
Vannak olyan oldalak, ahol azt írják, hogy nem törzsszereplők lesznek, lehetőség van, hogy vendégszereplők legyenek. Már csak ebben bízhatok.
Meglepő módon megosztott a fórumozok véleménye.

Kriszta - 2014. 03. 25. 21:42

Sorry,akkor nehéz hetek következnek neked :D

én csak C.-től fogok búcsúzni…de tuti így is az évadzáró előtti és utáni hétben telesírom párszor a párnám esténként majd… :(

én is azért lepődtem meg mért bár elég sok idő kellett,de tényleg kezdik őket rendesen beépíteni a csapatba,erre most meg ez? :D

na most őszintén megvalva én már csak attól félek hogy így akkor mi lesz az évadzáróban? jön a texasi láncfűrészes és kihúzza a neveket egyenként a listáról? :D :(

Csilla0422 - 2014. 03. 25. 21:49

Kezdjek aggódni Bailey, Arizona és Kepner miatt? Már csak ők maradtak. Bár Mark után már… nekem ő volt itt a nagy szerelem és az marad is.
10X18 szereplő ped doki q..ra nem szimpatikus. Ha ő állandó lesz…
Remélem, Arizona lelép Leahval és ba..janak meg a stanok. :D
Nekem amúgy a fent leírtak miatt értelmetlen így az egész. Tényleg már csak vendégszerepben bízok.

Kriszta - 2014. 03. 25. 21:59

10×18-as új doki…húúú ma láttam először a képeket,de első ránézésre nekem sem szimpi,olyan tenyérbe mászó a vigyorgása :D

nekem az egyik nagy szívfájdalmam hogy Lexie-April-Jackson óta senki újat nem tudtam megszeretni,pedig azóta eltelt pár évad…őket valamiért szinte rögtön sikerült,de a mostaniakat?…biztos az én készülékemben van a hiba :)

Mark…és Lexie…olyan törés volt amit sosem felejtek el :S még ha tudjuk is hogy a színészek akarták a távozást,de nem igaz hogy ezt kíméletesebben nem lehetett volna kivitelezni…

Csilla0422 - 2014. 03. 25. 22:23

Nagyon remélem, hogy megtudom az okokat. Bár azt kétlem, hogy az írók elismerik, hogy a kialakult helyzetért ők is felelősek. Ennyi off-scenes, mint ami 10A-ban volt. Holott tudnak olyanokat is, hogy csak tátva marad a szád.

Előbb abban reménykedek, hogy nem nyírják ki őket. Aztán ha életben maradnak visszajönnek. Babysteps.

Egyedül csak azért, hogy a szomszéd tehene is… szóval remélem Callie és Arizona szakítani fog. Ha már Leah nem jön össze, (pedig milyen szép lenne, ha Arizonaval elsétálnának a naplementébe :D) akkor AZ jöjjön össze Derek húgával Amelival.

Kriszta - 2014. 03. 25. 22:34

hát a 10×15 után nem hinném hogy őket mostanában szétszednék újra…(“I need you…I need Sophia and I need you”-vagy valami ilyesmi ;) )

Csilla0422 - 2014. 03. 25. 22:52

Valamelyik párnál gebasz lesz 10X22 és 10×23. Továbbá Shonda azt mondta csak szezon végén dől el, hogy mi lesz velük addig is lesz dráma bőven. Zavart max. tényleg csak Amelia okozhat, Johns Hopkins Hospitalban volt ő is…

A mai bejelentés után nagyon nagy a valószínűsége, hogy maradnak együtt. Ők már rohadtul nem érdekelnek, mert ez az állandó vita, harc rém unalmassá tette őket. (Pedig anno milyen jól indultak – kár értük.) Ezért is örültem Leah “jövetelének”. Másfajta forgatókönyvnél mindenki boldog lehetett volna. De ez van!
Ha Jessica most lép ki, akkor képzelhető el a naplementés jelenet. :) De nem fog!

Callie köré épül állítólag a cliff is. Az utsó rész nem rázva, keverve lesz Bond után szabadon.

Az egészbe a legrosszabb, hogy Bailey parkol, Cristina megy és Leah, aki kezdett tökös lenni szintén megy. Mi lesz itt? Már nem merem…,hogy Japril, mert félő, hogy gyorsan szétkapják őket…
Ja MerDer azért nem emlegetem, mert őket úgy szeretem ahogy vannak!

Kriszta - 2014. 03. 25. 23:02

egy-két napja néztem meg a 01×01 részt és ott a Bailey-s jeleneteknél fogtam a fejem,hogy…”anyám borogass,igen ez hiányzik..”

na mindegy, a heti részt nagyon várom már :)

Jó éjt!

Csilla0422 - 2014. 03. 26. 08:39

Az újabb infó szerint a csatorna még nem bólintott rá és nem kommentálta. Állítólag valami mélt törtek fel és onnan ered.
Van olyan verzió is, mivel elő szerződésük van, hogy a 11 évadban nem lesznek törzsszereplők, de visszatérhetnek többször vendégként ill. ha lesz 12. évad ott újra lehetnek törzsszereplők. Attól függ, hogy mit kanyarítottak nekik az évad végén.
Szóval hiszem ha…

A kedvenc posztom lett és eléggé elgondolkodtató is:
“Do not mess with Callie Torres because you will die or end up in the parking lot of no return or magically disappear. Bye Leah.”

Amelyik karakter az író kedvence, az gyakorlatilag bármit megtehet. Így visszagondolva neki tényleg elég sok minden belefért, más megítélés alá tartozik. De ettől függetlenül még szeretem Callie karakterét.

Csilla0422 - 2014. 03. 27. 19:20

Ezt pár perce nyomta ki Jerrika Hinton:
Funny how International Whisky Day coincides with Let’s Drink Our Feelings Regarding #TwitterlessTessa & @GaiusCharles Leaving Grey’s Week.

Úgy tűnik a hír igaz, bár a csatorna még hallgat. Állítólag annyit mondtak, hogy a 2 főszereplőn kívül még senkivel sem kötöttek szerződést.
Szerintem már csak abban lehet bízni, hogy Shonda nem nyírja ki őket és akkor visszatérhetnek.

Amúgy hirtelen mennyi rajongójuk lett…

Sandra is nagyon rákattant most a tweeterre és nagyon izgatott a rész miatt. :) Kissé szomorú, hogy az utolsó három részt forgatják. De nem csak ő…

Kriszta - 2014. 03. 27. 22:25

Köszi az infókat Csilla! :)

Kriszta - 2014. 03. 28. 08:34

nem semmi részt kaptunk megint,tetszett :)

egyébként csak nekem tűnik nagyon erősnek ez az évad?

jessm - 2014. 03. 28. 13:39

Nekem jobban tetszik mint az elöző, bár az elején volt pár rész ami elég gyenge volt, és abba is hagytam egy ideig a GA nézését.
Én kb. az összes rezidens utálom, szóval én elküldeném az összeset legszivesebben.
Shane jó volt, de mostanra tökre elszúrták.
Leah ahogy rá akaszkodott Arizonára , az olyan szánalmas volt, aztán meg neki állt feljebb. Szóval én öröm táncot járok ha tényleg elmegy. Sorry..
Steph meg nem volt képes észrevenni , hogy Jackson kb. addig figyelt rá igazán amikor meztelenek voltak , de még akkor sem mert amikor az egyik részben Steph véletlenül Kepnert emlegette, akkor Jackson azonnal abbahagyta sexet… Kár hogy nem megy ö is. Bár az ö karakterében látok potenciált..
Jo meg egyszerüen irritál, nem tudom hogy a szinésznő vagy a character, de egy szerüen nem veszi be a gyomrom. Nem hiszem el hogy Alex szerelmes belé… Küldjék már el…
Egyedül Bent kedvelem, ő maradhat, vicces hogy őt nem látjuk soha…

Ja és remélem egyre több Jacksont és Aprilt láttunk most hogy Sandra kiszáll…

Csilla0422 - 2014. 03. 28. 16:39

A mára tervezett lézidészből crézidész lett…

Szóval igen, elég erős ez az évad. Tök jó, hogy mindenki megkapja a maga “15 perc” hírnevét. Nekem nagyon tetszett az évad első fele is.

Jó volt a rész! Ezzel meg is kezdődött Cristina búcsúja…
Azért vitatkoznék Shondaval, mert szerinte ez az évad legjobbja volt. Szerintem meg nem. Az Arizonas rész jobb volt. Pedig Cristina is nagy kedvencem, nagyon fog hiányozni.

Ha Leah megússza már boldog leszek. Ha úgy jön vissza, mint Ben akkor még boldogabb leszek.
Sajnálom, hogy nem láttuk a karakterének a fejlődését. Leah azért nagy troll tud lenni. :D A beszólásai miatt szerettem meg: shish kabob volt az első kedvencem tőle.
Szerintem Tessa színészi képességét dicséri, hogy ebből a furcsán megírt karakterből minőségi munkát hozott ki. A gének nem hazudnak. Érdemes meghallgatni, ahogy énekel…

Olyasmit olvasni, hogy a másik két rezidens alatt is rezeg a léc. Csak Ben marad aki alig van?
Szerintem csak pletyka, bár Shondanál soha senki sincs biztonságban.
Kint azon háborogtak, hogy milyen bénák az új gyakornokok, alig szerepelnek. Amikor elkezdtek velük foglalkozni, rezidensek lettek az volt a baj. Mindenki küldte őket a levesbe, most, hogy mennek meg az baj. Tegyen valaki igazságot!

Azért szívesen megnézném, hogy milyen reakciót váltani ki, ha Calliet összehoznák Amelival. :D

debcsillu - 2014. 03. 30. 20:27

Azta…hát nekem ez volt eddig a legjobb rész a 10 évadból összesen…na jó, a Chasing Cars talán még eszembe jut, ha kiemelkedő részre gondolok, de ez a 17es…hát a lélegzetem is elakadt…
Nem is nagyon volt hasonló a 10 év alatt, talán csak a ‘what if’ című, amikor Owen Callie férje volt…

Durva belegondolni, hogy kezdenek ‘megágyazni’ Cristina távozásának, fájó pont az elvesztése, pontosan az ilyen és ehhez hasonló részek miatt, amikor brillíroz, de ha már így van, ez a legeslegjobb módja, hogy kapott egy ilyen ‘saját’ részt.
Durva volt látni anyaként, és HA-díjasként is, de jogos, hogy egyik sem ő, hanem a harmadik, aki a végén volt…
Na, egy szó mint száz, kíváncsi leszek a következő részekre, Ameliára nagyon, mert a PP-ban nagyon szerettem, viszont Burke nem nagyon hat meg, sem a távozó Leah és Shane…

Kriszta, erről a 17esről nem írsz egy külön cikket ‘véletlenül’? ;)

Csilla0422 - 2014. 03. 30. 21:29

Ezt találtam – érdekesség. Kissé mókás:

– Sokan utálták Arizonat, mert megcsalta Calliet.
– Amíg külön voltak kapcsolata volt Leahval. Még jobban utalták.
– Ahogy kezelte és dobta Leaht, ez már csak fokozta az utálatot.
– Az írók ezt nem hagyhatták, összehozták 10X15, a plebs enyhülni látszott. A bűnbak Leah lett!
– Közutálatnak innentől Leah örvend, mert bemártotta Szent Calleit.
– Miután “bejelentették” (nem hivatalos), hogy Tessa Ferrer nem lesz állandó (még nem tudni, hogy miért) azóta Arizona újra badass.
– Miért Leah megy, amikor neki volt a legtöbb orvosi esete a rezidensek közül és különben is Arizona a hibás.

Egy biztos most tuti nem lennék Shonda,Jessica és Tessa helyében.

Kriszta - 2014. 03. 31. 08:16

debcsillu: bevallom elgondolkoztam az íráson,de ahogy átgondoltam az évadot,visszanéztem pár részbe,főleg az elmúlt 5-6 résznél,úgy éreztem majdnem minden második rész után írhatnék valamit.

Ez az évad tele van számomra érdekes szálakkal,és új megoldásokkal,amik nagy részét az adja,hogy külön-külön kapnak a képernyőn több percet vagy egész részt a főbb szereplők…és ha ez a 3 dolog számomra összeáll egy részben,akkor kapok egy 10/10-es részt.Eddig 2-3 résznél éreztem ezt ebben az évadban.

A mostani rész is különleges volt,ez nem vitás,de ahogy az első 20-25 perc magával ragadott és a képernyőre szegezett,úgy a második fele teljesen kidobott a részből.Persze ezt betudhatnám a két szál közötti kontrasztnak is,de mivel kétszer néztem meg a részt(csak angol/felirattal) és mindkétszer ugyan azt eredményezte(ez plusz pont az angoltudásomnak ;) ) egy kicsit keserű szájízzel gondolok vissza a részre és végül úgy éreztem olyan sok különlegesség,vagy kiemelkedő momentumot nem tudnék felsorolni,megfogalmazni hogy az posztot érjen.

Valamint ennél a résznél nehéz lenne kikerülni Cristina távozásának tényét,és még mindig “sok” emberbe futok bele aki erről nem tud,de például ha a rész második felébe beleszőtték volna Burke-öt,akkor már be is küldtem volna a posztot a részről,mert azzal a rész sokkal inkább egy kerek egészet képezett volna,egy tényleg különleges epizódot. :)

debcsillu - 2014. 03. 31. 09:11

Nekem még az is eszembe jutott a rész első felében (tudom, nagyon vad ötlet), hogy milyen durva lenne, ha Cristina Owennel együtt lépne le, mondjuk tényleg No-ba… :P

Burke nekem nem hiányzott, George-ot kérném helyette vissza, ha lehetne… ;)

Csilla0422 - 2014. 03. 31. 15:41

George, nekem sokáig semleges volt a “teszetoszasága” miatt. Mikor megcsalta Calliet megutáltam. Nem a megcsalás miatt, hanem azért, amit mondott. Az durva volt!
Viszont sajnáltam, hogy meghalt – de nagyon korrekt kilépője volt. Ellentétben Burke és Hahn távozásával.
Burke az, aki igazán Cristina párja. Ez a picsogó Owen nem. Az az Owen, aki az 5. évadban jött, ő játékban van.
Ez a mostani Owen szerintem Callievel lenne jó páros, mindketten gyerekbarátok, család centrikusak. Bár nagyon kevés az esély arra, hogy Callowen legyen.

Cristina és Bailey volt az, akinél az első jelenetük után azt mondtam: ez igen! Mark meg szerelem volt első látásra, ott rögtön két hátast is dobtam. :) A többi kedvenc Lexie, Addy, Kepner, Arizona, Leah, Callie meg idővel jött. Ja és MerDer első pillanatban pozitív irányban egy hatalmas WTF volt!

Cristina Shanenel sétál el a naplementébe? Hm, azért mérget nem vennék rá.

Nem vagyok egyedül vele, de Jo csak Alex illetve Jolex miatt marad. Tuti úgy jár, mint Arizona. Jo, nekem most egy fekete ló és nem tudom hova tenni.

Csilla0422 - 2014. 04. 02. 20:30

Még egy hoppá!
Fórumon olvastam (mai és nem tegnapi megjelenés) nem tudom mennyire igaz. Állítólag még egy távozó lesz az orvosok közül. Lehet, hogy csak a cliff miatt “dobták be”.
Megkezdődött a sakkozás, mert a jelöltek: Alex, Callie, Jackson, Richard és Arizona.

Mivel Cristina és MerDer kivételével még semmi sem hivatalos… szóval kíváncsi és türelmetlen vagyok!

A holnapi rész ismét ígéretesnek néz ki!

Kriszta - 2014. 04. 02. 23:40

vészesen közeledik az évad vége,az a szívem megint fájni fog… :S

jessm - 2014. 04. 03. 19:21

Nem hiszem, hogy Jackson menne, az elég durva lenne, hiszen rengeteg embernek köztük nekem is , most kedvenc párom Japril… Még Shondának is Japril a háttere. Szóval, biztos történnek velük dolgok, de ebben az évad biztos, hogy se Jackson, se April nem fog véglegesen menni…

jessm - 2014. 04. 03. 19:24

Calzonát is szerettem, de ö esetükben jogosabb lenne egy részleges vagy végleges kiírás…. Bár már Calliet annyit láttam sírni, hogy nem biztos hogy szeretném látni ahogy elveszít valakit újra

Csilla0422 - 2014. 04. 03. 22:23

Ha igaz is a hír… Azt el tudom képzelni, hogy aki “távozik” a fináléban – az kezdetre vagy kicsit később itt lesz, mert csak cliffnek használják fel.

Mivel Arizona megint “nagyon közkedvelt” nekem tippre ő az első jelöltem. Azt is el tudom képzelni, hogy “elsétál” Leahval, de egyedül jön vissza. Calzona Shonda aranytojást tojó tyúkja és bizonyos körök qrva nagy botrányt csapnának, ha…. Bár egyre többen ajánlják neki Callowent. Sztem Callie és Owen nagyon is összeillő karakterek.

Jacksonnal hullámvasút a “viszonyunk” bár most épp jó helyen vagyunk és nem szeretném ha menne. Szinte kizárt, hogy kihagynak olyan drámázási lehetőséget, mint April beépítése az Avery klánba.

Richard karaktere számomra elfáradt – nyugdíj. Alex meg túl “nagyarc” lett.

A mai rész miatt a bűnbak Arizona… oh mennyire “meglepődtem”!

Kriszta - 2014. 04. 04. 07:09

10×18

a Callie-Jo páros tetszett együtt
és mikor Alex az új sebész irodájában beszélgettek azért volt WTF pillanatom o.O
.
.
.de annyira nem nyűgözött le ez az új rész elsőre

Csilla0422 - 2014. 04. 04. 08:35

Számomra olyan volt, mint a 200. rész. Voltak benne jó pillanatok, de nem az igazi volt. Újra kell néznem.

Igen, Jollie :D Jó volt Calliet boldognak látni. Richard a végén mosolyt csalt az arcomra. :D

A ped doki még mindig nem szimpatikus – dzsörk. A nagynéném páros lábbal rúgná ki a műtőjéből ha ott dumálna – a táncika meg szóba se jöhet nála.

Ami elszomorít, hogy az utsó 6 rész következik…

Roxi - 2014. 04. 04. 21:08

10X17-re kanyarodnék kicsit vissza! Amellett,hogy érdekes volt látni,mi lenne ha, kicsit elpazarolt 40 percnek érzem,jobb lett volna ha ténylegesen haladnak a dolgok!

Csilla0422 - 2014. 04. 04. 22:59

Aki nem akar belefutni – Shonda a twitteren, megint “elspoilerezett” egy-két dolgot.

Csilla0422 - 2014. 04. 07. 18:23

Shonda “kimagyarázta” magát. De “biztos” véletlenül írta fel, mint anno… :D

Viszont mondott néhány érdekes dolgot is. Boswell eredetileg Callinek volt betervezve – de valami miatt meggondolták magukat és Arizonának passzolták. Leah Arizona párja lett volna akkor is. 10X08 részben az utolsó pillanatban vágták ki Arizona-Leah bővített tusolós jelenetet.

Amikor anno bedobta, hogy lesz egy new love a többség Callie – Leah párosra tippelt és meglepő módon pozitív fogadtatása volt. Leah elég kedvelt lett a fórumozók körében vki meg is jegyezte, hogy elég annyi, hogy egy népszerűbb karakterrel fog lógni… Úgy voltak vele, Arizona szóba se jöhet, mert neki elég nagy bűne van, keresse meg önmagát, vezekeljen. Callie meg megérdemli a boldogságot valaki mással.

Amikor kiderült, hogy nem a terveik szerint alakultak a dolgok – elszabadult a pokol. Arizona még gyűlöltebb lett, Leaht meg egyszerűen gyűlölni kezdték.

Egy blogger írt, mert semmi hivatalos közlemény, nyilatkozat nincs. Röviden annyi a lényege, hogy a gyűlölök miatt, akik nem voltak képesek elválasztani a sorozatot a valóságtól valószínű, hogy meg fogunk válni a GA egyik legérdekesebb karakterétől, olyantól, akire még egy sorozatban sem volt példa. A karakter fejlődése most indult meg, de talán soha nem fogjuk megtudni, hogy mi lehetett volna belőle.

Én valahol Leahban mindig Bailey utódját láttam. Azt tudjuk, hogy most már tökös is lett. Kicsit lökött, elcseszett, hűvös, nyers, vicces is – félelmetes beszólásai vannak. Nem egy sablonos karakter.

Kriszta - 2014. 04. 07. 21:20

Thanks az infokat! :)

hmmm…Callie-Leah páros,ezen lehetne rágódni,és lehet nem is lett volna veszett ügy,pár rész esetleg egy évadig érdekes is lehetett volna… de a régi párosokat azért szeretem,mert tökéletesen nyomon lehet követni a karakterfejlődésüket,ennyi évad után,láttuk mint mentek keresztül,milyen események formálták őket olyan orvosokká/emberekké amiket most látunk…

még egy idősebb karakter(szakorvos) és egy rezidens kapcsolatát nehezebben tudom komolyan venni,más életszakasz,más igények…stb

bár tudjuk hogy a szerelem mindent felülír,lásd Mer-Der,Mark-Lexie…és ezzel meg is cáfoltam szinte saját magam,de talán érthető voltam :D

Kriszta - 2014. 04. 07. 21:27

UI: viszont a Boswell-Callie dolgot abszolút nem értem,Arizona visszajött Afrikából,a kapcsolatuk jól működött,házasság,Sofia,Markkal is jóbb lett a viszony Arizonának,majd ugye elvesztette Markot és Arizona is pont kezdett kilábalni a traumából és depresszióból,és egy kis “béke” lenni és Callie és újra boldog lenni,pont nagy b@romság lett volna szerintem Boswellel összeboronálni vele,pláne 2 rész erejéig…na hagyjuk már :D

így is sokkot kaptam az Arizona-Boswell storyn,de azt legalább megmagyarázták…ha Callie-vel hozzák össze akkor el nem tudom képzelni milyen logikus magyarázatot adtak volna rá,legalább is én be nem vettem volna az fix :D

Csilla0422 - 2014. 04. 07. 21:42

Eredetileg csak az évad végén dőlt volna el, hogy mi lesz Calzona sorsa. Ezért volt tök furcsa, hogy már a 9. részben összehozták őket. Ráadásul a tervben volt egy újabb gay szál is. Ezt több helyen is megemlítik az íróknak, no meg a sok offscenes-t is. :) Erre bezzeg Shonda még nem mondott semmit!

Nem kicsi meglepetésre mostani mérés szerint a sorozatban csak a 4. helyen van Calzona a párok listáján. Összességében meg nagyon visszaesett. Persze ezt azzal magyarázzák, hogy 10A-ban külön voltak. Hoppá akkor még Japril nem volt, Jolex meg kezdő páros…

Szakorvos – rezidens kapcsolatokról magyar viszonylatban is Háború és béke terjedelmet tudnék írni… :D

…és Mark :P

Csilla0422 - 2014. 04. 07. 21:54

Szerintem akkor Boswell előbb jött volna, valszeg akkor amikor Arizona még dühöngő volt. Egyrészt érhető lett volna Callie lépése, másrészt nagyon durva is. Ez kb. olyan, mint a várandós feleség megcsalása. Vagy esetleg szétmennek és akkor jön Boswell.

Én Arizonat is megértem. Egy baleset mindent megváltoztat többé nem leszel ugyanaz az ember, csak keresed önmagad. De ugyanakkor szintén durva volt, mert Callie végig ott volt mellette és elviselte a hisztiket.
Valljuk be őszintén Arizonat már a megcsalás előtt sem szerették sokan…

Csilla0422 - 2014. 04. 11. 06:45

Első nézésre: háááááát voltak benne jó jelenetek, de tényleg csak ennyi. De nem hozott lázba!

Ja Calzona WFT, roppant kínos volt…

Kriszta - 2014. 04. 11. 08:44

Én most fejeztem be,nekem jobban tetszett mi a múlt heti!

A hangulata, a zenék nagyon tetszettek,és a történet szálak sem dobtak ki a részből…talán csak mikor a gyakornokok külön vannak a pihenőkben,azok a beszélgetések nálam nagyon nem működnek…

7-8/10 simán adok a részre,most kezdtem el először érezni az egész rész alatt,hogy nem sokára itt a vége,és a búcsú,főleg az utolsó jelenetnél… :(

Csilla0422 - 2014. 04. 11. 20:24

Lázba azért nem hozott, (mint ahogy írtad Kriszta te is), mert minden perce a közelgő évadvéghez és Cristina búcsújához “készít fel”. Ez annyira rossz érzés…

S nem véletlenül írtam így, hogy hááááááát, mert tényleg jó jelenetekkel volt tele a rész.
Csak néhány:
– Rögtön az első MerCris az ágyban, jön Alex, mint a régi szép időkben…
– A kantinos rész szintén a múltat idézi
– Bailey üzenete Cristinak, majd a leteremtése valljuk be őszintén ez olyan Baileys volt
– Bailey műtét lopása zseniális és közben még tanít is, nemcsak a rezidenseket, hanem a szakorvost Mer-t is. Leah beszólása és grimaszai hatalmas WTF :D
– Cristina felkészülése, beszólása
– Cristina – Owen szintén egy régi jelenet…
– A másik zseniális rész Leah – Richard – Ellis Grey. E. Grey ilyen szintű visszahozása fantasztikus volt.

Egyre jobban érződik, hogy valami nagy dolog van készülőben.

debcsillu - 2014. 04. 11. 23:50

Csilla0422, totálisan egyetértek…rendesen elérzékenyültem ezen a részen, az elején a MerCris ágyas jelenetnél Alex felbukkanása után az ajtóban szinte vártam Izzie-t egy tálca muffinnal… ;)
Az utolsó CrisOwen jelenet is könnyfakasztó volt, Bailey régi élcei szintén, viszont JApril most nem volt annyira együtt jó sztem, pedig én őket favorizálom…

debcsillu - 2014. 04. 12. 08:52

És borzasztóan kíváncsi vagyok, hogy milyen drámai végkifejlet lesz idén…
Amúgy Alex is távozik az évad végén? Ha PP lesz, akkor végül is lehet, bár hiányozna…
És mikor jön Amelia meg Burke már? :)

Kriszta - 2014. 04. 12. 09:34

Burke májusban jön,a szezon végén :)

Amelia is szerintem a körül,bár már amúgy sincs sok hátra :(

Csilla0422 - 2014. 04. 12. 11:28

Amelia 10X21, úgy tudom Burke nem a fináléban lesz. Vele már forgattak kb. 2 hete. A finálénak tegnap álltak neki.

Remélem, Leah-t nem nyírják ki. Annyit már bejelentettek, hogy Tessa a 11. évadban nem lesz állandó.
Ha meglépik azt a csavart, amit többen is irkálnak kint, akkor viszont nagyon fog hiányozni…

Szomorú, hogy ilyen tehetséges színészpalánta, (ráadásul ilyen felmenőkkel)úgy híresül el, mint Arizona nője…
Sajnos ez durva írói hibák miatt van. (Évad végén ezt kifejtem.)

Számomra hatalmas csalódás, hogy a rezidensek közül a legnagyobb lehetőséget rejtő karakterek mennek, ráadásul még ők színészileg is jók.

“Aljas” dolog volt Jo-t Callie mellé rakni csak azért, hogy szeressék meg az emberek.

Kriszta - 2014. 04. 14. 09:44

Na most már tuti tudjuk mikor jön Amelia :D

10×21 ápr.24
http://www.seat42f.com/greys-anatomy-episode-10-21-photos-change-of-heart.html

Csilla0422 - 2014. 04. 14. 17:08

Hm, pár embernek ma van az utolsó forgatási napja a 10. évadban.

Burke elméletileg a 10X22-ben lesz We Are Never Ever Getting Back Together
De lehet 10X23-ban?

Kint olyant irocskálnak, hogy Cristina megnyeri a díjat és évad végén meghal. Remélem, nem ölnek meg senkit!

Csilla0422 - 2014. 04. 16. 21:19

Kriszta, te voltál ma Twitteren?
Mert Shonda igen :D Pár fórumon ezt tárgyalják azóta is.

Hogy ne legyen Callie önbecsülése lenullázva, amiért minden után visszafogadta Arizonat. Ezért az van, hogy hibázott vagy rosszul döntött, elvégre ember. A kapcsolatukban tapaszolnak, sok lépést kihagynak – ezekből bonyodalmak lesznek. Annyira meglepődtem.

Sokan Arizonat visszavarrnák Leah nyakába (ezzel elkéstek asszem). Ezért kár volt őket összerakni. Ha már megtették ilyen hamar és így nem lett volna szabad szétszedni. Azért valamit kellett volna produkálniuk is képernyőn.

Ha a két idióta megcsinálja azt, ami a sneak a speak-ben van…eret vágok valakin

A kedvencem: azért nincs MerDer 18 éven felülieknek jelenet, mert Cristina ott kempingezik az ágyukban. :D

Kriszta - 2014. 04. 17. 08:51

nem vagyok fenn twitteren :D
a twitteres infokat tőled kapom :D meg ha a külföldi rajongó oldalak kiposztolják őket faceb-ra :)

De a következő évadra lehet aktivizálom magam ott is most már :)

én jót mosolyogtam azon a sneak peek-en :D

winnie - 2014. 04. 17. 09:27

nem kell szó szerint fent lenni, rá lehet nézni minden regisztráció nélkül is, hogy mit írnak. akár rhimes, akár a többi író, mindig vannak érdekességek.

Kriszta - 2014. 04. 17. 09:41

Köszi az infót winnie! :)

Csilla0422 - 2014. 04. 17. 12:08

Brooke Smith-ről fotók készültek Shondalandban, melyeket Bellamy Young posztolt.
A kérdés gladiátor vagy újra szívsebész lesz? Esetleg valami más miatt volt ott?

Roxi - 2014. 04. 17. 19:16

Heti negyvenpár perc kellemes szórakozás és nem több ez az évad! Remélem Cristinát valami nagy durranással írják ki legalább, ez a következő évad elejére is jó hatással lenne!

Kriszta - 2014. 04. 17. 19:47

Roxi,ha még lassan 10 évad után is “kellemes szórakozás” az szerintem elég jó egy sorozatnál,vagy nem? :)

Csilla0422 - 2014. 04. 17. 21:02

Közeleg a szezon vége….

10×23: Everything I Try to Do, Nothing Seems to Turn Out Right

10×24: Fear (of the Unknown)

Kriszta - 2014. 04. 18. 07:37

10×21 promo-ja…uramisten…:(

a jövő heti rész lehet megér majd egy posztot…

Csilla0422 - 2014. 04. 18. 08:07

Ha rész is olyan lesz, mint a promo… már most nem találok szavakat…

A “bébisintérek” (Derek, Calzona) jók voltak. :D
Cristina – April :D :D :D

Örülök, hogy az idióták mégsem egy pénzdobással döntöttek a gyerekről. Az azért nagyon durva lett volna.
Arizona csak akkor lepett volna meg, ha nem ezt teszi…

Cristina – Mer pacsi, pacsi, pacsi (ez nagyon fog hiányozni)

Japri – Shondaaaaa!

Leah-t meg totál leamortizálják… Pedig anno voltak olyan pillanatok, hogy Bailey 2.0 lesz…

Kriszta - 2014. 04. 18. 08:21

kb 1 órája néztem meg a részt…és nem is nagyon tudom már miről szólt…(ezzel lehet össze is foglaltam ) ellenben a kövi rész promoját már 10x megnéztem…

na jó nálam is: Cris-Mer +1
Derek +1

April-ék… o.O hát erre most inkább nem mondok semmit…

Csilla0422 - 2014. 04. 22. 16:23

Eljött az utsó forgatási hét… Szóval amire nagyon kíváncsi vagyok Cristina – Bailey és Cristina – Mer utolsó jelenete.

Ami fene mód bosszantó: Jo! Értem, hogy próbálják megszerettetni, de ez így… Mi van Stephanival?
Cristina és Lexi roppant intelligens karakterek, de még ők sem brillíroztak így minden szakterületen, mint Jo.

Roxi - 2014. 04. 23. 21:04

Lehet rossz a memóriám de nem nagyon emlékszem,hogy ennyi részen keresztül legyen ugyanaz a beteg,mint most a két család!Csak az amnéziás nő aki összejött Alex-al,Eve talán!
A most történtek miatt mondtam végig,hogy Matthew jobb lett volna Aprilnek!
És tegye fel a kezét akit meglepett,a díjkiosztás?! :)

Csilla0422 - 2014. 04. 23. 22:17

Roxi, nyugi :D Japril is a new Crowen.

Én! De csak azért, mert erre számítottam és nem gondoltam, hogy meg is lépik…

Kriszta, te mit olvastál fészen?
Twitteren és fórumon kering, hogy lehet még egy rezidens megy…akkor csak egy fix maradna? Persze Jo nagyon ügyes és mindenhez ért…

A pletyka szerint új bula is jön, doki vagy rezidens.

Szóba került Tessa Ferrer visszahozása is, de nem állandónak… állítólag csak szakterületet vált Leah.

Callie körül lesz vmi…

De várjuk meg évad végét!

beryl - 2014. 04. 23. 23:52

Üdv mindenkinek, jó ideje olvaslak titeket, most bátor lettem, és írok is.

Csilla0422, Japril IS az új Crowen? Még kik? És remélem nem lesz igazad, az a “szenvedés” nem hiányzik megint, én untam. Nekem ez a mostani balhéjuk Japriléknak kicsit hajánál fogva rángatott… Ahogy írtad: ‘Japril – Shondaaaaa!’ egyet értek :)
Valaki írta régebben, hogy bizonyos szereplőknél azt érzi, hogy a 10A ill 9. évad mintha nem is lett volna. Hát most hasonlóan vagyok velük…

Ha még 1 rezidens mehet, akkor én Steph-re szavazok, egyre unszimpibb.

És az írók és Shonda felvehetne valami rózsaszín szemüveget, vagy bekaphatna valami hapy bogyót, hogy szebbnek lássák a világot, és ne csak drámázzanak, hanem a humort is hozzák vissza, mint ami az elején volt.

Kriszta - 2014. 04. 24. 11:31

Roxi: nekem is feltűnt milyen régóta itt van ez a család,nyilván Cristina miatt fontosak,de na…nem bánnám ha meggyógyulnának a gyerekek végre…

Csilla0422: napok óta azon kattog az agyam hogyan lehetne Cristinától tisztes búcsút venni(a facebookos oldalon amit múltkor említettem) ezért 1 órával korábban kelek és 1 órával később fekszem mostanában mert szedem össze az elmúlt 10 évad anyagát és azon is filózok hogy ide írjak-e holnap posztot/kibeszélőt a mai részhez….szóóóóóóval, a friss hírekkel és évadzárásos spoilerekkel le vagyok kicsit maradva,de néha olvasgatok twittert,előbb utóbb feltornázom magam :D de azért én szívesen veszem ha írsz ide pár infót majd ami jön még!

beryl: ÜDV a klubban! ;)
Az ide írt posztjaimnak 99%-ban az a célja,hogy legyen egy felület ahol mások is elmondhatják a véleményüket a sorozatról!Hajrá!

UI: ehhez kapcsolódóan köszönjük a lehetőséget természtesen nektek is winnie! :D

beryl - 2014. 04. 24. 13:45

Köszönöm Kriszta :)
óóó… véleményem az van, de nyugi, nem zúdítom ide. Mostanában pl azon kuncorászok, hogy milyen jó kis bakit követtek el abban a jelenetben, amikor Japrilék a vizsga szünetében a wc-ben beszélgetnek. Nem hinném, hogy a fordítás nem jó.

niti - 2014. 04. 24. 13:51

Sziasztok!
Én egyrészt azon lepődtem meg, hogy a rész végén kiderült a díj sorsa, cliffhangerre számítottam.
Előtte meg annyira rossz érzésem volt, mikor Cristina beszállt egyedül a taxiba, valahogy azt véltem sejteni, hogy
FÉLIG SPOILER
nem érkezik meg ép bőrrel az átadóra.
VÉGE
Mernek és Owennek pacsi :)

Japril: neeeeee… bár mélyebben belegonolva semmi meglepő nincs a dolgok alakulásàban, egy ilyen hirtelen megkötött házassàg egyszerűen nem lehet zökkenőmentes. De akkor már nem lett volna jobb össze sem hozni őket? Innen nétve Matthew-nak +1.

Csilla0422 - 2014. 04. 24. 14:41

Üdv Beryl! Én írtam azt a 10A és 10B vonulatot is.
Rosszul írtam: Japril is the new Crowen. Átgondolva lehet is is, mert simán ide sorolnám Jolex-et is.

Niti, Japril már régi szerelem. GA meg dráma :D Lesz még itt bonyodalom bőven. Csak MerDer-t hagyják békén.

22-ben lesz baba… a kérdés az, hogy kinél. Állítólag ott szakítás is lesz.
Plíz got add, hogy Calzona legyen. Énnél még azt jobban elviseltem, amikor Callie bele volt zúgva Georgeba. Amit totál nem értettem, hogy miért…

Cristinanak vmi tökös búcsút képzelek, olyan Cristina Yanghoz méltót. Nagy jelenetre számítok Bailey – Mer – Cristina hármastól.

Az évadzáróra szerezzen be mindenki maszkot. :D

Várom a ma esti, holnap hajnali részt!
Kriszta, hogy úgy érzed írjál! Én tuti olvasni fogom!

Akkor leszek Twitter és fórum hunter…

beryl - 2014. 04. 24. 17:01

A buborék fiú is itt van egy ideje.

niti - 2014. 04. 25. 06:37

Na igen, Japril régi szerelem, de mint valódi kapcsolat, úgy eléggé rövid ideje, és átgondolatlanul “üzemel”. :)

Kriszta - 2014. 04. 25. 08:34

Megnéztem az új részt illetve a 10×22 promoját és arra jutottam,őszintén remélem hogy abban benne lesz már Burke(már ma is vártam…) mert akkor valószínűleg feldobnak pár fontos kérdést és egy tartalmasabb posztot tudnék írni…így a héten nem írok,bár…

Alex? első tippre gondolom a szezonzáró fogja visszatéríteni a helyes útra

April-Jackson utolsó jelenete: “Jackson,I’m p….”-istenem,ne tedd ezt velünk…ez miért kell?Már az előző heti hitvitát sem értettem,de Aprilt alapjáraton nem értem általában..de ez most? o.O

a Harper Avery story tetszett
és Cristina a tusolóban <3

Csilla0422 - 2014. 04. 25. 09:26

Miért kellett ezt a részt már úgy beharangozni, mint Cristina kezdődő búcsúja? Épp csak morzsákat kapott – de azok a morzsák viszont ott voltak!

Inkább Karev volt a központban.

Most írjam azt, hogy megmondtam? :D Burke vissza, Harper díj igaz, April igaz…, szíves gyerek is bejött, bár ott nem rá tippeltem.

Kedveltem Jot az elején, de ez a szupermansége egyre jobban irritál. Callienek pacsi a szívatás miatt!

Shane és Leah jó volt. Azért Leah kósza pillantásai Arizonara nem maradtak el:)

Arizonaról nekem egyre jobban az jön le, hogy már visszalépne a babaprogramból. Ez egy újabb tapasz, másrészt azért nyomta be, mert egy kínos helyzetből “menekült”.

MerDer ők még mindig jobbá tudják tenni a napomat!

Kriszta, Aprilt ne próbáld megérteni, mert nem lehet. Neki ez a varázsa.

Csilla0422 - 2014. 04. 25. 21:54

Új sakk feladvány! Szerintetek mit jelent? Szimpla hála és köszönet vagy vmi más… Remélem nem!

Sara Ramirez ‏@SaraRamirez 13 p
Dear @shondarhimes & all who make #GreysAnatomy @GreysABC ,it’s been a a roller coaster ride & an honor! Thanku all! #SeasonX #SeasonZen

Kriszta - 2014. 04. 25. 22:24

hmmm…interesting

vajon annyira Cristina-ra figyel most mindenki hogy lehet a többieket el is felejtjük?
pedig tudjuk jól milyen ebben a sorozatban egy évadzárás…

Csilla0422 - 2014. 04. 25. 22:46

Oké! Na most kinek lehet hinni?

shonda rhimes ‏@shondarhimes 9 p. @SaraRamirez DO NOT PANIC: She said this because Season 10 is over for cast/crew. Filming is done. For you, there are still 3 more eps.

Kriszta - 2014. 04. 25. 22:54

én spec.a reggeli kávémban hiszek,semmi másban :D

valószínűleg etetik itt a népet…aztán kitudja,lehet majd megint csak pislogunk mint a repülőszerencsétlenség után o.O

Csilla0422 - 2014. 04. 26. 17:02

Az biztos, hogy Sara szerződése lejárt. Mivel nem jelentettek be még semmit (kivéve Sandra távozását) elképzelhető, h vmi cliffet terveznek vele. A népet meg egye a fene nyáron…

Sok minden szóba került kint: viták, Broadway, betámadások, Calzona sztori kezelése stb.

Shondaban már nem tudok bízni :) Augusztusi nyilatkozta – igaz minden megvalósult belőle, csak nem minden úgy, ahogy mondta.
Ugye 6 fő vázat tervezett ebből 5 10A-ban megvolt, már csak Burke van vissza.
10B úgy indult, mintha 10A nem történt volna meg, gondolok itt MerCris vita, Leazona. Ez így elég durva…

Csilla0422 - 2014. 04. 27. 10:08

Egy-két dolog felmerült bennem:

– Derek húgai közül nem jöhetne vissza Lizzie?
– Mi van Mer másik húgával Mollyval?
– Mi van Mer apjával?
– Kepner tesók nem jöhetnének vissza?
– Miért teljes jogú vezetőségi tag Callie? Csak a lánya után van fél része, a másik fél elméletileg Mark másik lányáé Sloané. Vagy róla elfeledkeztek az írók?
– Mekkora cliff lenne, ha Leahról kiderülne, hogy Mark lánya. Ha így lenne, akkor a részével ő is vezetőségi tag lenne?

Kriszta - 2014. 04. 28. 08:37

Tényleg van egy pár szál hanyagolva,de én ezt annyira nem is bánom.Van még mit elővenni legalább :)

beryl - 2014. 04. 28. 16:47

Egész korrekt rész volt.

beryl - 2014. 04. 29. 10:06

Felmerült bennem 2 kérdés. Ezek szerint Christina-t az Alapítvány “reklám” célokra használta?? És ha ő kapta a legtöbb szavazatot, akkor ki döntött, hogy még se ő nyerjen?

Csilla0422 - 2014. 04. 29. 15:42

Én is gondolkodtam rajt. Cristinat kimondottan PR célra használták. Ez szerintem olyan, mint a diákok közti térségi verseny: a házigazda is versenyez, de az ő eredménye nem számít bele a verseny végkimenetelébe.

Fináléval kapcsolatban jött információ Shondalandből tegnap este Twitterre.

A finálé nem lesz teljes lezárású, sok minden függőben marad, lehetőséget adva a távozó karakterek (Cristina, Leah, Shane)újraindításának. Tehát lehetőséget kapnak a jövőbeni visszatérésre. Előszeretettel használt szavak: hang, reboot, future

Hiszem, ha látom. SDK óta egy írónak sem hiszek.

Kriszta - 2014. 05. 02. 08:36

10×22: 9/10 nosztalgiafaktor,zenék,nagyon jó rövid párbeszédek,Burke,Meredith…és Cristina…asszem nekiállok a posztírásnak!

debcsillu - 2014. 05. 02. 08:50

10×22: az első rész amit felirat nélkül néztem meg, annyira vártam, azt hiszem, ez mindent elmond :D
A “hetibeteg”-ügy nekem most nagyon nem jött be, de Japril nagyon, főleg a végén, és Burke ajánlata meg…enyhén szólva durva… Az utolsó jelenet pedig…hát megmondom őszintén, elpityeredtem… :/
Kriszta, várjuk a posztot! :)

Csilla0422 - 2014. 05. 02. 12:29

Ma meccsnapom van, ráadásul rangadó lesz…

– Alex nem hiányzott!
– Joe…
– Amy szimpatikus – örülnék ha maradna
– April nagyon tökös!
– Japril nagyon örülök nekik
– Leah gyakorlása a fúróval :D :D :D
– Leah a műtőben, Mer ahogy megugrott :D :D :D :D :D
– Bailey, zseniális
– Arizona jó volt, Callie nélkül nagyon jó… pacsi a név miatt!
– Cristina nagy, nagy, nagy pacsi
– Burke, amióta elment azóta vártam arra, hogy visszatérjen. Nagyon örülök neki!
– hologram szív, azzal kilóra megvettek
– Mer-Cris az a jelenet mindent elmondott

Talán Shane is Cristinaval tart?

Bejött nagyon a rész!
Hajrá Kriszta!

Kriszta - 2014. 05. 02. 12:37

már beküldtem :)

De inkább Cristina-ról írtam, a többiekről majd a szezonzárónál !

Csilla0422 - 2014. 05. 04. 18:43

Oké talán van remény! 2 hét múlva többet tudunk…

Examiner is reporting that GA will go beyond two seasons more, and Tessa Ferrer and Gaius Charles are written out of the series with an option to reappear in S11, so I’m assuming none of them will be killed. (Is Shonda loosing her killing instincts?).
Examiner adds: “with the new contracts during two years, it’s safe to say the series will see Season 13, with the possibility of continue further…”

Roxi - 2014. 05. 05. 20:53

Hát, nálam ez a rész volt az évad csúcsa! Kiváncsi voltam,hogy hozzák vissza Burke-t,most olyan felemás érzéseim vannak!
Nem tudom más-e is így érezte -e,de valahogy annyira megvan még a kémia Cristina és Burke között,hogy jajj :) Már amikor az előadó teremben megszólalt és az arcát nem láttuk akkor szikrázott a levegő! Bevallom kicsit lebiggyedt a szám amikor megmutatta a családi képeket! Azért ha így megy el Cristina az nem rossz,bár se nem sírós,se nem happy end!

Kriszta - 2014. 05. 05. 21:51

Roxi, a többiek véleménye ott van a részről írt posztom alatt :D

Egyébként egyetértek tényleg nagyon jó rész volt,az évad legjobbjai között van nálam!
Nekem eddig tetszik ez a búcsú szál,mármint sztori na szóval…ha így távozna az nekem tetszene,de azért hátra van még két rész és tudjuk hogy bármi megtörténhet :D

UI: Agamennon :D

Csilla0422 - 2014. 05. 09. 10:14

Az lett amire számítottam, ezekre tippeltek a kinti fórumokon is. :D

Steph váó and big bravo – nagyon tökös volt és szimpatikus.

Ami meglepett, hogy most mennyien sajnálják Leaht. Nem értem az embereket…

Jövő hét…nem egyszerű évadzáró lesz…egy korszak zárul le!

Kriszta - 2014. 05. 09. 20:49

hát… a mai rész nem igazán nyűgözött le,az évad közben simán elfért volna,de így szezonzáró előtt…?
passsz…lehet csak én keltem bal lábbal?

UI: na Callie-ékkel most már követni sem tudom mi van,ez a Pál fordulás nála ilyen hirtelen?

Csilla0422 - 2014. 05. 09. 21:29

Már délelőtt írtam, de eltűnt…

Szóval nem lepett meg semmi, erre számítottam.

Steph nagyon szimpatikus és tökös volt. Amikor Bailey megölelte… a legjobb jelenet volt a részben.

Owen megint kib..ta nálam a biztosítékot…

Na jó egy dolog meglepett, hogy mennyire sajnálják Leah távozását… Nem értem az embereket.

Callie…. ő tényleg megérdemelné a boldogságot. Ha szereti is Arizonat nem tud bízni benne -ami érthető is- és nem akar kockáztatni. A 2. gyerek is csak egy újabb tapasz lett volna… a tapaszokat vmkor le kell tépniük…

Vmi szép Leazona (ideiglenes) búcsút várok, mert nagyon remélem Leah visszatér.

Vazz, rájöttem, hogy miért tudnék Karev arcába mászni… :D

Kriszta - 2014. 05. 09. 21:35

és miért másznál szegény arcába? :D

én nem nagyon tudnék igazán jót most kiemelni,alles zusammen nem tetszett…ja hát Owen meg,az istenáldjamármegőket hogy mindig az ágyba kötnek ki 1-2 szerelmes pillantás után…ilyen nincs komolyan :D

Csilla0422 - 2014. 05. 09. 21:50

:D nagyon hasonlít a volt barátomra… még gyökérségben is… és távol kell magam tartani tőle, mert… :D

Kriszta - 2014. 05. 09. 21:56

értem :D

Csilla0422 - 2014. 05. 09. 22:58

Most olvasom, hogy érdemes megnézni Arizona arcát az ölelésnél… és tényleg az van “ráírva”, amit Aprilnek mondott az esküvőn, hogy mitől tart. Tuti lesz még itt dráma…

Roxi - 2014. 05. 14. 07:34

Én is úgy gondolom,hogy ez a rész elég szimpla volt! Talán vihar előtti csend? Mondjuk nem tartom szerencsésnek,hogy a szerződéshosszabbítások/távozások híre,már ismerte,ezért olyan nagyon halálra izgulni nem tudjuk magunkat!Cristinával már sok történés nem lesz,bár Owen nem tudom,hogy lesz képes elbúcsúzni! És sanszosan Derekék se menne DC-ben hiszen akkor ki maradna?

Csilla0422 - 2014. 05. 15. 20:45

Már nagyon várom. Kíváncsi vagyok milyen csavar lesz. Micsoda Twitter party lesz hajnalban…
Remélem, Leah-t nem nyírják ki és visszajön! Calzona végre felbomlik…

Kriszta - 2014. 05. 15. 21:15

én is nagyon várom már…kíváncsi vagyok a “régieket” mennyire zargatják meg, vagy csak a rezidenseknél lesz tisztogatás…ugye ott elméletileg van 2 tuti távozó(valamilyen módon) plusz Cristina…de szinte biztos vagyok benne hogy mással is még gubanc…

Csilla0422 - 2014. 05. 15. 21:30

Nagyon sokan Owent mondják. Kíváncsi lennék arra, hogy mi lesz vele Cristina nélkül.

Van tipp arra is, hogy Arizona csinál megint vmit. Neki sztem már tök mindegy, már azért is ő a hibás, hogy
Callinek nem lehet gyereke…

Annak örülök, hogy a családi idősáv betesz Calzonanák. (Tudom dög vagyok, de nem bírom már a szenvedésüket.)

Lehetséges, hogy Hanh jön vissza… ennek az lehet az alapja, hogy Shondalandben volt Brooke Smith. Egyre többen írják, hogy Tessa Ferrer is visszatér, ez csak akkor lehet ha ma túléli Leah.

Csilla0422 - 2014. 05. 16. 06:37

Egyrészt fülig ér a szám, másrészt szomorú is vagyok.
Az a tánc, kár lett volna ha kimarad!
Hajrá Kriszta!

Kriszta - 2014. 05. 16. 10:16

hááát rég könnyeztem már meg részt…vagy bármit,ennyire!Nekem ez a búcsú így tetszett!

DE…mi az isten volt az a beszélgetés Webber meg az új csaj között a végén????????????! o.O ez…most…áááá…egy kicsit sokkolt és nem is tetszik annyira az ötlet…de á hagyjuk is,ráérek rágódni következő szezonban rajta!

Kössz a biztatást Csilla!Igyekszem még meg megcsinálni,de legkésőbb holnap beküldöm! :)

Csilla0422 - 2014. 05. 16. 16:14

Majdnem tökéletes finálét kaptunk, imádom. Mos csak 3 negatív dolog, talán több nem is volt benne.

1. Az új bulával még nem tudok mit kezdeni. Amikor megtudtam, hogy ki ő – lesokkolt. Komolyan ezt akarják? Na neeeee! Szóval barátaim, kicsit furának tartom. Az első évad óta tudunk a naplókról, amiből nem kevés példány akad, egyikben sem került említésre. Durva!

2. (Leah funként nagyon örülök, hogy túlélte így gyakorlatilag bármikor visszajöhet.) Persze amikor az elküldött random nővér az egyéjszakás kalandjuk után percekig ölelgette Arizonat az mehetett onscreen. Amikor Leah sétál el, akivel akár tetszik akár nem hónapokig romantikus kapcsolata volt, az offscreen. Ha már egy ölelés nem is, legalább egy csá beleférhetett volna. Ez fájt!

3. Vártam, vártam, hogy mikor történik meg a búcsú. De nem jött el a pillanat. Nem hiszem el, hogy Callie kimaradt. Könyörgöm évekig együtt laktak, Cristina levágta a haját, barátok voltak stb. Ez nagyon fájt!

debcsillu - 2014. 05. 16. 17:05

Hát….elég vegyesek az érzéseim…

Voltak szálak, amik tetszettek, de volt pár olyan, ami viszont nagyon kicsapta a biztit nálam…pl az utolsó jelenet…vagy CalZonáék…pff, ez már nagyon nyál, ami velünk lesz…ha lesz… :D

Kriszta, várom a posztod, az alatt lehet majd a zárórészt kibeszélni, vagy inkább itt?

Kriszta - 2014. 05. 16. 17:15

hát igazából mindkettő :D

én minden posztom alatt követem a kommenteket(általában) :)
de a szezonzáró posztnál/alatt az utolsó részt és az egész évadról is jönnek a vélemények :)

Kriszta - 2014. 05. 16. 17:34

na szóval debcsillu,

szezonzáráskor ide egy két komment szokott érkezni általában,és amikor kijön a szezonzáró poszt a többség megvárja azt és odaír,vagy vannak olyanok akik mindkettő alá írnak :)

látszik hogy nálam is péntek van már…nehezen megy a fogalmazás :D

Csilla0422 - 2014. 05. 16. 17:58

Oké, lehet picit nyers leszek. :D

Az első gondolatom az volt amikor Webber – bula beszélgetett, hogy b.sszon egyedül, aki ezt kitalálta, de még az is aki írta.

Calzona jelenet íróit 10.11-től felpofoznám, de ököllel. Óriási hibát követtek el a gyors összehozásukkal, főleg az összehozásukkal. Ez egy kegyetlen tréfa volt írók részéről.
Párként már nem tudom őket komolyan venni, sőt olyan szinten irritálnak, hogy lerókáznám sugárban a monitort. Külön – külön szeretem őket.

Kriszta - 2014. 05. 16. 18:15

Csilla0422, sikerült hangosan felnevetnem,most visszaolvasgattam a kommentek között,és 04.27-én írtad: mi van Mer. másik hugával Mollyval?-asszem a mai rész után kaptál egy fél választ rá :D:D:D:D

Csilla0422 - 2014. 05. 16. 20:00

Nekem is eszembe jutott. De én Mollyra vagyok kíváncsi, nem rá. :D
Ha jól rakom össze a dolgokat: a bula fiatalabb Mernél, aki az eddigi infok alapján 4-5 évesen még ott játszott a kórházban. Egy értelmes kölök ennyi idősen kiszúrja, hogy anyu gömbölyödik… Más lehetőség, hogy nem Webber az apja – bár neki is kéne vmi történet. Meg gondolom a bulát is be akarják építeni és nyilván állandó lesz.
Ezek után már nem lepődök meg ha kiderül, hogy Tatch félre “csavarozott” és van még másik gyerek is. :D De ez maradjon a 13. évadra. :D

Tudom, hogy troll és evil vagyok. De mekkora WTF lenne, ha szept. 25-én Arizona Leaval lenne. :D Igazi meglepi lenne, mivel a stanok arra számítanak, hogy Callievel már a nyitányban meglesz a gyerek.

Mer mit fog csinálni Cristina nélkül?

debcsillu - 2014. 05. 16. 20:22

És Mer mit fog csinálni Derek nélkül?

Amúgy meg Webber se tudott erről h volt egy másik gyereke is Ellisnek akit örökbeadott? Hisz együtt dolgoztak a kh-ban elvileg, így látnia kellett volna…na ez érdekes lesz…

MErDer…én most már tényleg drukkolok annak, hogy szétmenjenek, ha nem is örökre, de jól jönne Dereknek, ha letörne az egójából egy jókora darab tényleg :D

A board-tagság meg…Bailey hogy ebleélte már magát, kíváncsi leszek a fight-ra, amikor megtudja, hogy Cristina Alexnek szánta a helyét… :)

Leah jófej volt, az a szemes ‘trükkje’ meg…medzsik :D

Shane távozása jól volt megcsinálva, szerintem Cristinának is könnyebb volt úgy elmennie, hogy ment vele már egy ismerős arc :)

Már csak egy vágyam-kérésem maradt a következő évadra, hogy Amelia maradjon állandó szereplő, őt már a PP-ban is nagyon szerettem :)

Ja, Japrilékat kihagytam majdnem, nekem nagyon bejött, hogy a ‘mamával’ kicsit sikerült Aprilnek összebarátkoznia :)

Csilla0422 - 2014. 05. 17. 14:02

Bocs ez nagyon hosszú lesz, de nem tudtam szó nélkül hagyni a témát.

Egyre jobban kijön, hogy Arizona karakterének nincs saját írója, csak random módon dobálják össze a történeteit. Hova tűnt az a király sebész, aki menő műtéteket végez, díjat nyer, 25 millát hoz a kórháznak, Afrikában gyerekeket ment? Semmivé vált. Durva, hogy mentős Nicole is többet szerepel nála és a gyakornokok érdekesebb műtéteken vannak bent, mint ő a gyerekosztály vezető főorvosaként. Arizona Callie lábtörlője lett és nem más, mint Calzona megtűrt része. A 7. évados modern családtól még mindig nem tértem magamhoz.

Callie, nagyon szeretem az ő karakterét is, amit vele műveltek… azt szintén fáj látni. Hányadgyára is alázzák meg és tiporják sárba az önbecsülését? Vele mindent meg lehet csinálni? Emberileg a párkapcsolata miatt lenullázták. Annak viszont örülök, hogy orvosi esetei megmaradtak. Mennyire igaz, amit anno mondott, ha visszafogadlak újra csak bántani fogsz!

Az, hogy Arizona csalt mindazok után amin keresztül mentek – durva volt, de egyben érthető is. Nem ő volt az első csaló a GA történetében és mégis sokan a fejét követelték. Arizona beszélni akart, Callie teret akart. Arizona megadta a teret neki és azután Leahval egy szűk helyen zuhanyozott. Azért jutottak el eddig, mert Callie azt mondta a gálán, hogy Arizona halott, ő meg feladta és tovább lépett. Láttuk a gyűrű és nyaklánc levételét is. Itt sokan durrantották a pezsgőt, hogy akkor végre Leazona és talán lesz is vmi értelmes dolog. Erre a köv. részben Arizona már Callivel van, egy durva és nyers szakítás után. Ez még tőle is kegyetlen volt!

WTF lépjük tovább, de ezek nem beszélnek csak vitatkoznak – szokás szerint. Vegyünk házat! Ez tök jó ötlet főleg miután az esküvőn Arizona kimondta, hogy vége. Úgy tűnik, hogy az a kimaradt 3 hét örökre hiányozni fog. Semmi gond Arizona kap gyűrűt is, de továbbra se kell semmiről beszélni. Mégis mi a francot mondhatnának egymásnak? Talán nem ártana ha Callie is hallaná, amit Arizona Aprilnek mondott. Itt most nem arra gondolok, hogy milyen csodás kapcsolata volt Leahval. Idővel Callie kibök vmit Leahval kapcsolatban, Arizona próbálkozik, de tulajdonképpen semmit nem tudunk meg. Újabb csodás ötlet, a tökéletes boldogságukhoz még egy gyerek hiányzik. Callie valóban akarja, de Arizona csak egy kellemetlen helyzetből menekül. Bármennyire is szeretem Arizonat abban a szituban képen tudtam volna törölni. Megy a vita, már meg sem lepődök. Végül az lesz amit Callie akar. Arizona csalódott, de igaz is mi a f.nak beszéljenek egymással, amikor lehet tapaszolni is, hiszen mást sem csináltak. Jó a tapaszolás, csak egyszer le kell tépni és az nagyon fájdalmas lesz. Amikor mindezek után Callie benyögi, hogy nem olyan régóta vannak újra együtt és törékenyek még. Jó reggelt! B+ most már végképp nemtom minek vannak még mindig együtt.

Boswell megemésztve, 1 hiba, rendben Arizona jöhetsz vissza, Papa Torres is megmondta. Ez még elment, duzzogva, lenyelve. Amikor kiderült, hogy különélés alatt mással volt, na én Callie helyében úgy b.sztam volna ki Arizonat, mint a fostos macskát szokás. (Karev hasonmás tudna róla mesélni.) Bármenyire is szeretem, repült volna, aztán könyöröghette volna vissza magát -> oda ahol a különélés alatt is volt.

Az írói gárda elmehet a… Az ő felelősségük, hogy random módon rakták őket újra össze ilyen hamar – ráadásul beszéd nélkül és zömében offscreenben. Hiába mondta Shonda, hogy Leazona egész évadra volt tervezve. Ha arra lett volna mutatnak vmit belőle és nem HR-s Annietől tudjuk meg, hogy egy több hónapig tartó romantikus kapcsolat volt. Arizona eléggé alá lett ásva: nem szereti a szendvicset –> Leahval szenyót esznek és táncolnak, felállítja a szabályait: laza, könnyed kapcsolat -> ő maga rúgja fel, rendelek vmit egyél, nem baj, hogy itt aludtál, nem most kell lazának lenned! Ráadásul egyikük sem titkolta, hogy kapcsolatuk van, Arizona – April: awesome sex with Leah. Másrészt a közönség még fel sem fogta, hogy Arizona és Leah többet lenyomott offscreen, mint egy danceparty (5. rész asszem) már a 9. rész dobozban volt. Miről is beszélünk?

Nekem Calzona elfáradt, unalmassá vált a folytonos, visszatérő vitáik miatt. Ha már a 9X23-ban megtették, akkor legalább itt egy normális beszélgetés után hagyták volna őket külön. Amit velük műveltek, az a párkapcsolat megcsúfolása szánalmas, nyálas módon. Nem lehet véletlen, hogy több külföldi lap is 10X10-től majd minden rész után javaslatot lett a kapcsolat lezárásra.

Leazona Arizona számára lehetett volna egy új, friss kezdett, ahol előző hibáit tudta volna javítani, Leahnak meg tanulás a kapcsolatokról. Valahol érdekes is lett volna látni ezt a két hasonló karaktert párként. Így mindenki boldog lett volna. Az offscreen jelenetek esélyt se adtak, hogy többen megszeressék a párost. Ezzel annyit értek el, hogy a két színésznőt sokan megutálták. Ha már mindenáron kell egy meleg szál (nem rajongok érte), akkor inkább lett volna egy új dolog, nem pedig Calzona örökös drámája.

Csilla0422 - 2014. 05. 26. 22:11

Most találtam meg egy Jessica-val készült interjút 2013. okt. 3. Az évad végén elég érdekesnek hat, elméletileg az 3. rész után készült, mert van benne már rá utalás.

De a lényeg:
– Ugye nem csal újra Arizona?
– Jessica: Ők jelenleg Callievel nincsenek jó helyen. Nincsenek is együtt. Nem hiszem, hogy a finálé előtt Callievel újra együtt lennének. Jelenleg nem ugyanazon az oldalon vannak. A hűtlenség sem történt ok nélkül. Az a legfontosabb, hogy megtalálják melyik út a legjobb számukra.

Kriszta, a te véleményed különösen érdekel az egész ügyről. Engem már nagyon össze – vissza zavartak. :D

Kriszta - 2014. 05. 27. 08:49

hát…fogós kérdés ez a páros…
mert már a 5. évad óta követjük a történetüket és azóta rengeteg minden történt velük,de előbb vagy utóbb mindig vissza találtak egymás mellé,és én ezt szerettem is mert látszik hogy harcolnak egymásért, a boldogságukért,de annyi sebet kellett már beragasztani,mint lyuk a szitán…és a 9. évad végi megcsalás volt a forduló pont szerintem,mert ott már nem csak a munka vagy a legyen-e gyerek vagy ne legyen vita ment,hanem alapjaiban rengett meg a bizalom és a szerelem,az egész alapja ami azt a kapcsolatot összetartotta…és hát Arizona nem szakadt meg abban hogy ezt megpróbálja helyrehozni(Leah),még ha az indoka a “Red wedding”-en érthető is volt…

egy szó mint 100,ők most köszönő viszonyban sincsenek egy boldog párkapcsolattal szerintem,és nem is igazán tudom lesznek-e még,ha esetleg még sem és szétszednék őket,akkor be kell hozni egy új szereplőt megint gondolom…

Egyébként Amelia-val mi lehet a terv?Mert jól érzi itt magát nálunk Seattle-ben,aminek én örülök,mert vérfrissítésnek nagyon jó,de kíváncsi vagyok mennyit látjuk a következő évadban,remélem sokat :)

Csilla0422 - 2014. 05. 27. 20:34

Caterina azt mondta, hogy ő bármikor szívesen szerepel a GA-ban. Ha szerepet kap azt nem utasítja el. Konkrétan nem tudunk semmit. :) Én szeretném ha maradna.

A bula viszont szerintem marad és valszeg törzs is lesz, mert a színésznő Shonda egyik kedvence.

Vmi váz meg egy-két szkript már van az évadra, de most júniusban szünetelnek az írók. Shonda twitterre csak forgatáskor tér vissza.

Amikor Jessica ezt nyilatkozta, már Tessaval forgatták a közös jeleneteket. Gondolom azért vélekedett így.
Az egyik kedvenc hsz-m: Azért volt Arizona keveset 10A-ban képernyőn, mert Leahval szexelt és nem volt ideje orvosi esetekre. :D

A 9. évadzáró, 10. évadnyitó után a természetes és normális dolog az lett volna, ha 10-ben végig külön vannak és a fináléban történik vmi. Ha normálisan kezelik a helyzetet, lehet az új párosokat is elfogadták volna. Ezzel amit tettek a legnagyobb kárt okozták a karaktereknek. Még csak azt sem tudom mondani, hogy dolgoztak a kapcsolatukon, mert nem azt tették, hanem random módon dobálták be a hülyébbnél hülyébb ötleteiket. WTF

Kint sokan lehidaltak 10X15 után, amikor kiderült, hogy Arinonak Leah nem csak f.ckbody volt (ahogy hitték), hanem romantikus kapcsolat.

Egy-két arcot megnéznék, amikor Murphy újra besétál a kórházba. :D Bár már enyhül az utálat.

Kriszta - 2014. 05. 27. 21:18

Szerintem békén hagyják őket most legalább is az évad első felében szinte biztos vagyok benne.

Az évad első felében szerintem Mer-Der párosra,meg hát az új testvére (ezen még mindig röhögök :D ) fogunk koncentrálni,aztán a szezon második felében lesznek a többiek “csesztetve”… :)

Csilla0422 - 2014. 05. 27. 21:40

Legyen úgy, csak ne mutassák őket együtt. Én már tényleg külön látnám őket szívesen.

Bailey – Alex vezetőségi tagság. Bailey érettebb, mint Karev.
Amúgy Richard és Owen milyen alapon picsog bele a vezetőség dolgába?

Kriszta - 2014. 05. 28. 08:24

Hát Richard fogalamam sincs milyen alapon,ezen én is elgondolkoztam már,mert most már csak sebész titulusa van szerintem,jó persze a tekintélye megvan még,sokáig volt a főnök,de most nem szólhatna bele a tanács döntéseibe.

Owen meg szerintem ő most a sebészet vezetője még mindig,és az összes tanács ülésen ott is,szóval neki van bele szólása gondolom.

Roxi - 2014. 05. 30. 13:04

Hát ha rajtam múlna én kiírnám Arizonát,lépjen le Leahval vagy haljon meg! Callie-t meg összehoznám Owennel :) És visszahozhatnák pár részre Addisont is!

Kriszta - 2014. 05. 30. 13:44

az Addison-os ötletet támogatnám :)

Csilla0422 - 2014. 05. 30. 16:04

Kriszta, Owennek seb. vez. sincs joga beleszólni a vezetőség dolgába és mégis megteszi. Engem bosszant. Szép is lenne, ha osztályvezető főorvosként megmondanám a kórház főigazgatónak, hogy mit hogyan tegyen. :D

Roxi, na na na! Arizona ne haljon meg és ne írják ki! Azt támogatom, hogy jöjjön össze Leahval. De már lassan ott tartok, hogy tök mindegy kivel, csak Callievel ne legyen már. Nekem bejön Callowen is! Már sokszor írtam, hogy jó páros lennének. Addie jöjjön vissza, remélem Alex újra ráharap. :D

Csilla0422 - 2014. 06. 17. 17:49

Robert McHalffey csatlakozik a GA-hoz? A csávó meghallgatáson volt, de még visszajelzést nem kapott. info: Wetpaint (Nekem nagyon szimpatikus a srác)

Ami jó hír, hogy Kanadában már szerdán lesz adásban. Szóval csütörtök reggel már nézhetjük is. :)

Vmi felmérés szerint GA párok sorrendje:
1. Jolex – 10.259
2. Calzona – 8517
3. Japril – 8154
4. Leazona – 3163
5. Avery – Stephanie – 1206
6. MerDer – 244

Azért Leazona 4. helye nem kicsi meglepi. Kint fórumon már megindult tippelgetés, hogy mi lesz, mi várható ezen eredmények alapján…

Csilla0422 - 2014. 06. 17. 19:10

Rosszul írtam, mert nem szimpatikus, sőt kifejezetten irritál.

Kriszta - 2014. 06. 19. 15:35

találtam róla én is rövid cikket.Hát…nem tudom,szerintem az új csaj(Mer tesó) meg max Amelia elég lenne vérfrissítésnek,de lehet így hogy Shane elment a férfi oldalt is erősíteni akarják,de tényleg egy kicsit tenyérbemászó képe van :D

Csilla0422 - 2014. 06. 23. 22:13

Caterina Scorsone (Amy) állandó szereplő lesz a 11. évadban. Remélem, az a pasi meg nem. Leah meg igazán jöhetne vissza…

Kriszta - 2014. 06. 23. 22:41

Most olvastam pont,én örülök neki. :)
És mivel a kistesót (PP) nem néztem,így olyan sokat még nem is tudok róla,szimpatikus karakter!

Csilla0422 - 2014. 06. 25. 12:18

Az egyik fórum olvastam, hogy a 10. évadhoz hasonlóan az évadnyitóban állítólag ismét elbúcsúzunk valakitől. Nem megerősített a hír. Többen Jerrika-ra tippelnek, mivel a GA-ról egyre kevesebbet posztolgat.

Arizona nem kap több játékidőt.

Amy többet lesz képernyőn, mint Arizona. Nagyon tartanak attól, hogy bekever Calzona kapcsolatba. (Én meg bízok abban, hogy Leah visszajön.) Van olyan verzió is, hogy jön Amy vőlegénye is.

Állítólag Calzonanal jön a 2. gyerek, mert minden rendben van a kapcsolatukban. (Na én ekkora ökörséget még nem hallottam. Mert ők aztán nagyon nincsenek rendben.)

Loverchild (Mer új tesója) még nem tudják, hogy mi legyen vele (állandó vagy beugró), de már nagyon sokan utálják. Szegény Kelly McCreary úgy jár, mint Tessa Ferrer.

Nagyobb hangsúlyt kapnak a párként: MerDer és Japril.

Calzona stanok szerint a TV sorozatok legnépszerűbb párja Calzona. Ami elég érdekes, mert az ABC felmérése szerint még a saját sorozatukban sem azok. De biztos nekik van igazuk. :D

Csilla0422 - 2014. 07. 07. 20:17

Az írók ma kezdtek, a forgatás 25-én indul.

Kriszta - 2014. 07. 08. 11:52

yep…yupppy :)
Reménykedem egy jó évadban,Cristina hiánya és az új csaj,plusz Amelia is állandó lesz…ki lehetne egy hasonló jobb évadot hozni,mint a legutóbbi volt! :)

Csilla0422 - 2014. 07. 09. 20:02

Többen is fecserésznek róla, hogy dr. Altman visszatér. Shonda még nem reagált rá.

Izziet szokás szerint követelik vissza, állítólag a színésznő jönne is. Shonda azt mondta egyenlőre nem tervezi a jövetelét.

Viszont Addie visszatérte nem kizárt Shonda szerint, bár most más munkája van Katenek, de őt bármikor szívesen látja.

Én szerettem Teddy és Addie karakterét. Addie újra lehetne Alex barinője.

Kriszta - 2014. 07. 11. 09:17

Katherine és Kate új sorozatainak ősszel lesz a premierjük,így 0% körüli esélyt adok a visszatérésüknek pl két évadon belül.
Izzie visszatérését feleslegesnek érezném,egész jól fel lett építve a Jo-Alex pár(haverság-barátság-szerelem) és működik is szerintem,kár lenne tönkretenni.

Kim River nem tudom mit dolgozik mostanában,de eléggé szeretett karaktere volt,akár most vissza is lehetne hozni,de nem tudom lenne-e annyi új még a karakterben,hogy érdekes legyen a visszahozása,csak Owen miatt szerintem nem kellene.

Csilla0422 - 2014. 07. 12. 23:31

Kriszta, erről mit tudsz? Tegnap dobták be az egyik fórumra Last Ship kapcsán.
“Úgy volt, hogy Eric Dane a 9. évadban is marad a G.A.-ban, Callievel alkot párt, Jessica C. lesz a távozó. Shonda és az írói csapata így is készült, de a csatorna másként döntött. A színésznő akkori nyilatkozata szerint az utolsó utáni pillanatban tudta meg, hogy szükség lesz rá a 9. évadban.”

Calzona fórumon szokás szerint vita zajlik – szeretem az ilyen összetartó népeket. :D A legnagyobb gondjuk, hogy mi lesz kedvencükkel 20 órás kezdés, mert Alex-Piper páros is jobb jelenetek kap a dutyiban.

Ha lehet: olyan gyakornokok legyenek, hogy sírva könyörögjék vissza Leaht és Shanet. Minél kevesebb Calzona legyen.

Kriszta - 2014. 07. 15. 20:46

Nem olvastam vagy hallottam ilyen teóriáról,de egy Callie Mark rendes párkapcsolatot megnéztem volna!Nagyon szerettem őket együtt.Ők voltak a napsütés a sok dráma között! :D

áááájjj bele sem gondoltam ebbe…lehet lesznek új gyakornokok?!Én ezzel az új csapattal is elég nehezen barátkoztam meg…

Közben már hivatalos,szeptember 25 csütörtök a szezonkezdés! :)

Csilla0422 - 2014. 07. 16. 11:46

Mer centrikus évad lesz. – Végre rájöttek, hogy ez a sorozat róla szól a többi a filler.

Az új tesó problémákat vet fel a rajongók körében. Mollyt követelik vissza többen is. – Mégis mi a francot vártak? Én is Mollyt várom, de ezt asszem már májusban vagy áprilisban jeleztem. :D

Elméletileg Kate Burton és Sarah Paulson is szerepelni fog flash részek lesznek. – Ha ezt megteszik pacsi!

Cristina említés szinten többször is szerepelni fog. – Ez alapvető dolog. +1 pacsi!

Owen – Amy még nem tudják, hogy külön maradjanak vagy párt alkossanak. – Párként? Na ne! Nem kellene!

Japril-re küzdelem vár és fel fognak nőni! – Az ő száluk egyre szimpatikusabb nekem. Szóval kíváncsian várom.

1 nap Derek otthon van az anyjával és mind a 4 tesójával. Ez egy álom kategória, mert túl drága. – Na ennek az álomnak örülnék ha valóra várna. +1 pacsi!

Szánalmas idióták: “The concept of the surrogate reveals more problems than it solves,” executive producer Shonda Rhimes tells me. “They pretended a lot of things were OK when they weren’t OK and it’s time to face those problems. They’ll either work them out or not and figure out what they want to be next.” – Elméletileg 2 lehetőség van, de Shonda szerintem nem lépi meg a válást. Calzona marad a töménytelen unalom, drámával tarkítva. Ettől nagyon eltekintenék.

Kriszta - 2014. 07. 18. 20:10

Őszintén remélem hogy Owent és Amyt NEM fogják összehozni!!!
Legalább is ebben az évadban ne…Cristina jó hogy csak elment…Amynek meg még pasija van a messzi távolban…

Csilla0422 - 2014. 07. 26. 19:58

Kipontoztam a kritikus szavakat. Így talán megjelenik. Tegnap volt az első forgatási nap.

Érdekesség: 6 év után először készült közös fotó Calzonat alakító színésznőkről. Mivel egyes források szerint a fotó “kikényszerített” nem igazán értek célt vele. Nagy fenyegetés jelent számukra az egyre népszerűbb Vauseman páros az OITNB-ből.

“Because the picture is staged, six years of fans beggin for a picture, members of the crew saying it wont happen. Kinda got silly after a while.”

Egy vélemény: I just saw the picture and they look like they’re gritting their teeth. “B..ch made us take a f..king photo. F..k.”

Megnéztem a képet, tényleg erőltetettnek hat, csak legyünk már túl rajta érzet…

Kriszta - 2014. 07. 26. 22:24

Nekem tetszik az a kép :)

Láttad Justin és Camilla közös képet? na az milyen? :D Justin mosolygásain mindig szakadok,mint akit kínoznak :D

Egyébként aranyosak nagyon Caterina posztja twitteren!Olyan izgatott mint a kisgyerek akinek az első napja lesz a suliban :D

Csilla0422 - 2014. 07. 28. 20:43

Úgy tűnik, hogy mégis van vmi alapja a pletykának és a 2 színésznő nem haverkodik.

Nekem olyan érzetem van, mintha Justin gatyájában lenne valami. :D

Caterina tényleg szimpatikus.

Rajt vagy Kriszta?

Kriszta - 2014. 07. 29. 09:37

Hogy mi vagyok?
Bocs,nem értem a kérdést. :)

Csilla0422 - 2014. 07. 29. 12:06

Twitter

Kíváncsi vagyok, hogy mit alakítanak. Új tesó, MerDer, Japril, ki lesz az új vezetőségi tag stb. Már várom.

Ha igaz a hír, Kanadában szerdán lesz adásban, USA-ban meg csütörtökön.

Kriszta - 2014. 07. 29. 12:57

Nem vagyok twitteren,csak rá-rá pillantok a színészekre néha.

Én is kíváncsi vagyok az új évadra,megkavarták most rendesen a kártyákat,én bizakodom egy jó szezonban.

Csilla0422 - 2014. 08. 09. 18:57

Geena Davis jön doki néninek. Ha minden igaz Cristina állását kapja meg.
Őt nagyon szeretem, eddig kint is pozitívan fogadták a hírt.
Kate Burton már a fináléban lesz. YES!
Most már nagyon kíváncsivá tettek.

Kriszta - 2014. 08. 09. 22:00

Kate nem a szezonkezdésben lesz? én mintha úgy olvastam volna :)

Geena munkásságát én nem igazán ismerem,de kíváncsian várom,hogy milyen szerepben lesz.
Cristina állását nem az új tesó kapta? :D

Csilla0422 - 2014. 08. 10. 19:18

De ott lesz. Nemtom, miért finálét írtam. :D

A tesó Cristina főnöke állását kapta, ha jól emlékszem dr. Ross. Cristina mondta is my boss Ross?

Remélem, nem rezidens lesz. Ezt poén már egyszer bedobták. Állítólag vmi nagykutya lesz. Olyanról is szó volt, hogy már régebben dolgozott itt a kórházban és most visszatér.

Butthole megint forgat velük…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz