login |

South Park: kezdett a 17. évad – írta the_daver

2013. 09. 30. 17:10 - Írta: vendegblogger

50 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Őszintén szólva nagyon nehezen álltam neki ennek a cikknek. Először is nem igazán tudtam, hogy sikerülne-e a blog szellemiségének megfelelően szentségelés nélkül írnom a látottakról, másodszor pedig sajnáltam hogy azokat a dolgokat kell leírnom egy jobb sorsa érdemes sorozatról, amiket.

Igen, ebből a bevezetőből már lehet sejteni: a 17. évad első része haladt tovább az előző etap által kijelölt úton – függőlegesen lefelé a lejtőn.

Azt azért nem lehet mondani, hogy nem előzték meg figyelmeztető jelek a kezdést. Aki a 16. évadban nem gondolkozott el legalább egy pillanatra, hogy a készítők nem feledkeztek-e már teljesen arról, hogy miről is szól a South Park, azok számára is baljós előjel lehetett maga a kezdés, a megújult intró.

Lehet, csak én voltam figyelmetlen, vagy tényleg jól titokban tartották, de a sorozat új főcímet kapott, ami (tessék megkapaszkodni) teljes egészében 3D-s lett.

Nem, nem arról van szó, hogy 3D-s technikával készült, hanem a figurák és a világ átlépett a harmadik dimenzióba, ugyanakkor maga a rész 2D-s maradt.

Hogy erre mi szükség volt, az számomra rejtély, de az új intró olyan érdekes és pörgős, mintha a tiszaberceli Alkonyat Nyugdíjas Otthon amatőr sakk-klubjának tagjai rakták volna össze két parti szünetében. Ezt a képet pedig a pár elrejett utalás (Kula bácsi, Mysterio) sem tudja árnyalni. A tovább mögött folytatom.

Kicsit hosszúra nyújtottam a bevezetőt, talán tudat alatt azért, hogy ne kelljen magáról a részről beszélnem. A történet a nyáron kirobbant NSA-s lehallgatási botrányra fókuszál, megjelenik benne a Twitter és Alec Baldwin is, és… ennyi.

Emlékeztek még, amikor a South Park gúnyolódott azokon a sorozatokon, amik mindig tanulsággal záródnak (“De legalább ma is tanultunk valamit!”)? Nos, mostanra a készítők is eljutottak arra a szintre, hogy látszólag ők azok, akik didaktikus és elcsépelt igazságokat tanítanak nekünk a jóról, a rosszról, erkölcsről és morálról. Ez pedig borzalmasan áll a sorozatnak.

Cartman része sablonos és unalmas, kilométerekről látható viccekkel operál, és bár a jópofa, ahogy az NSA minden fölösleges dolgot feljegyez a lakosokról, csak amolyan bölcsészes “igen, ez vicces”-féle fapofás bólintást vált ki az emberből.

A másik szál Butters-szel már egy fokkal jobb, de szinte egy az egyben a Margaretville-es részben látott analógiára épül, másodszor eljátszva ugyanazt pedig csak egy fáradt mosolyt tudott előcsalni belőlem. Így összességében egy 2,5/10-et tudnék adni a látottakra, de ennyit is csak nagy jóindulattal.

Úgy gondolom, a South Park már egy ideje nagyon rossz irányba halad: a heti írás és a görcsös ragaszkodás ahhoz, hogy aktuálisak legyenek a részek együtt egyre lejjebb viszi a színvonalat, és ha minden így marad, akkor a jelenleg életben lévő 20. évados berendeléssel hátra lévő részekre vergődés lesz jellemző.

Totális váltásra lenne szükség, újra teret engedni az olyan zseniális, de mostanra teljesen eltűnt karaktereknek, mint (a teljesség igénye nélkül) Jimbo, Mefityisztó, TIMMY!, Sátán, Timmy, Craig, Mr. Garrison, Tweetch, Kula bácsi, Furkó úr, stb. Merítés az lenne, de mintha maguk a készítők lusták lennének használni az évek során megteremtett univerzumot.

Tényleg nagyon sajnálom, hogy idáig jutott a sorozat, de ez már nem az a South Park, ami legjobb jeleneteit még hónapokkal, évekkel később is nevetve meséljük egymásnak, mert már csak egy-egy fáradt mosolyra futja tőlünk az erőltetett és felszínes részeket látva.

50 hozzászólás Ne habozz!

Eli - 2013. 09. 30. 17:25

Fáj ezt olvasni.
Nagyon sokáig kitartottam, végül tavaly vettem le a listámról. Egyszerűen elfáradt a sorozat. Sajnálom, hogy elhúzzák 20 évadig, akkor kellett volna abbahagyni, amikor még viszonylag South Park volt.
Azt hiszem továbbra sem veszem vissza nézősre, viszont baromi pozitívan emlékszem a dicső korszakra. Köszönöm azt a sok röhögést, de számomra a SP már véget ért.
Majd az utolsó részt megnézem.

m76 - 2013. 09. 30. 17:33

Nem is lehetnék ennél ellentétesebb véleménnyel.

Az előző (pár) évad valóban erősen a lejtőn lefelé ment. De ez a nyitány határozottan jobb volt, ha nem is klasszikus magasságokba emelte vissza az sp-t, de az előző évad részeihez képest jelentős minőségi ugrást produkálva.

Én is kissé rezignáltan ültem le elé, mert azt hittem menni fog tovább lefelé a színvonal, így viszont nagyon pozitív meglepetés volt.

Lupapup - 2013. 09. 30. 17:41

Szerintem teljesen rendben volt ez a rész, én végig szakadtam a röhögéstől :D
Egyébként az “újkorszakos” South Park legnagyobb varázsa az számomra, hogy minden újranézés során találok/felfedezek olyan poénokat, amin utána hónapokig röhögök (és igaz ez az olyan részekre is, amik elsőre nagyon nem tetszettek, mert 3-4x-re már sírva nevetősek azok is).

Szóval szerintem remek kis kezdés volt ez, várom az évad folytatását!

Chev - 2013. 09. 30. 18:08

Nálam azért elért mondjuk egy 6/10-et.

Tény, hogy nem ér fel olyanokhoz, amiket ma is vigyorogva idézek fel (Scott Tenorman must die!!! :D), de volt mondanivaló (még ha egyszerű is), humorosan lett átadva, a karakterek hozták a szerepüket… Röhögtem rajta, na! Nyilván nem visítva, mint 10-15 évvel ezelőtt, de ha összehasonlítom pl a Modern Family 5×02-vel, simán ez jött be jobban. Pedig az még csak az 5. évadnál tart, emmegmá lassan vehet sört a boltban.

Az elmúlt 4-5 évad átlagához hasonlítva nem volt rossz, többet meg már nem szabad várni tőle. Majdcsak kapcsol a CC, és kérnek egy totál másik sorozatot Stone+Parkertől, amibe vihetnek némi frissességet.

paranoid android - 2013. 09. 30. 18:12

Szerintem sem volt ez rossz kezdés, voltak vicces pillanatai, és elég kreatívan álltak hozzá a témához.

HighwayCta - 2013. 09. 30. 18:16

Szerintem teljesen helyén volt. Nem egy első évados színvonal, de rendes sztorival, kivételesen gusztustalan felhang nélkül. Egy korrekt történet több szálon, amik normálisan még össze is érnek, ráadásul voltak értékelhető poénok is. Évek óta az egyik legjobb rész.

turospalacsinta - 2013. 09. 30. 18:33

Szerintem jó rész volt, Alec Baldwin hüvelykujja, Shitter meg a Game of Thrones poénon is percekig vigyorogtam.

Csigusz - 2013. 09. 30. 18:43

Teljesen rendben volt a rész, hozta az elmúlt évek szintjét, meg most őszintén, heti 20 perc belefér, nem?! Nem értem miért kell ennyire sötét képet festeni róla, az SP nem most lett “gyengébb”, sokak szerint az már évekkel ezelőtt megtörtént, akkor meg?
Alec Baldwin részein pedig fetrengtem kb, szóval egyszer simán nézhető nyitány volt (:

ALDO - 2013. 09. 30. 18:49

“heti írás és a görcsös ragaszkodás ahhoz, hogy aktuálisak legyenek a részek együtt egyre lejjebb viszi a színvonalat,”

Nekem is ez a fő problémám egy ideje. Mindenáron erőltetik ezt a “mi majd megmondjuk a frankót az aktuális társadalmi, politikai eseményekre, mert mi annyira kritikusak vagyunk” hozzáállást.
Nagyon hiányoznak a korai évadok agyatlan baromkodásai, amiken még ma is röhög az ember.
És tényleg nagyon sok jó karakter került parkolópályára, akik jobb esetben csak a tömegjelenetekben szerepelnek.

Luke - 2013. 09. 30. 18:52

Szerintem nagyon is rendben volt a rész, sőt rég volt már olyan SP epizód amin ennyi nevettem. Nagyon erős nyitány volt (megkockáztatom, hogy a társadalomkritika miatt még Emmy esélyei is lehetnek). Az intro valóban kicsit gyenge lett, de hát ha hasonló marad a színvonala a részeknek ezt elnézzük. (azt ugyis át lehet pörgetni) :D

LSL - 2013. 09. 30. 18:59

szerintem is abszolút rendben volt. aki szerint az elmúlt 5-6 évben változott, laposodott, az rosszul gondolja. nem minden rész epic, de a nagy része ugyan úgy elég jó.
továbbra is ugyan azt az agyfaszt nyújtja mint eddig. max te/ti változtatok, nem tetszik, nem kell nézni, de attól a sorozat nem rossz, csak te mást vársz tőle

goodjohnwin - 2013. 09. 30. 19:13

Tényleg eltűntek azok a sztorik, amik az első évadokban a SP-i mini-univerzumon belül maradva voltak igazán viccesek, azonban a megelőző pár tizenX évad epizódjainál lényegesen jobbnak éreztem ezt, az aktualitás erőltetésének ellenére.
Rengeteg vetülete van a 17.1-nek, nekem leginkább a vallásokra való utalgatás jött be, főleg Butters-nek köszönhetően. Szerintem egy kifejezetten jó rész volt.

Rózsi - 2013. 09. 30. 19:21

Én tök jól szórakoztam az új részen, többször hangosan felnevettem. Ha tartják ezt a szintet, tökéletesen elégedett leszek.

szuperkrumpli - 2013. 09. 30. 19:23

Én lehet kaszálom a South Parkot, mert már fájóan unalmas és inkább fárasztó!

humorpalanta - 2013. 09. 30. 19:41

Szerintem nem a sorozattal van a baj, hanem a nézőkkel. A színvonal nem ment lejjebb, maradt az a South Park amit mindig is kaptunk. Esetleg annyi lehet a különbség, hogy mindig hoztak be egy-egy új karaktert, akin lehetett nevetni. csak az a baj, hogy az egy kisváros, nagyon nincs hova behozni új karaktereket, meg még így is sokan vannak hanyagolva, akiket viszont szeretne látni ez vagy az.
Az SP ugyanazt nyújtja, amit eddig, csak egyre többet és többet vártok el tőle, ahogy haladnak az évadokkal. Legyen ilyen, legyen olyan, ez nincs benne, úgy állnak hozzá, stb. De ők mindig is ezt csinálták! Mindig is így álltak hozzá. Nagyjából az a filozófiájuk, hogy minél rövidebb idő alatt készítsék el, mert így nagyon sok marhaságot lehet beleírni, amit kihúznának vagy máshogy írnának meg, átalakítanának, ha több idejük lenne rá. Nem azért nem állnak neki korábban, mert atomlusták, hanem mert ugyanazt az elborult, átgondolatlan hülyeséget és a saját személyiségüket akarják ránk szabadítani, s ez benne a legjobb. Aki mélyreható változásokat vár el, vagy következetességet, az minek nézi egyáltalán? Meg ha úgy ül le, hogy esélyt sem ad a sorozatnak, akkor minek nézi? De legfőképpen, minek ír róla kritikát, ha nem tud objektívan ránézni?
Szerintem ez is zseniális rész volt. Meg voltak benne a kiutalások, apró célzások, s az olyan váratlan marhaságok, mint például Santa része. :D

levadász - 2013. 09. 30. 20:22

nem lehet hogy azért változott a főcím mert idén jön a SP MMO?

PapaiLaci - 2013. 09. 30. 20:25

szerintem is minden valtozik

a nezok
az irok

Ezt nem lehet lealitani, ez egy folyamat. Dr. Csont sem olyan izgi mind az elso resz volt, Castle is egy kalap guano, Simpson csalad is csak ugyan az mind 24 eve volt csak a temak valtoztak

Alfréd - 2013. 09. 30. 20:47

Öt percig bírtam. Lehallgatásról és magánszéfáról beszél a sorozat leghülyébb tagja miközben kihangosítva dumál telefoon és mindent megoszt a blogján…

unalmas – átlátszó.

fv - 2013. 09. 30. 21:00

A sorozat igenis változik. Én az elmúlt két hónapban újranéztem az első 8 évadot (folytatni is fogom, csak most még csak itt tartok), és azokhoz a részekhez képest ez a mostani egy nagy bénaság volt. De persze az tényleg szubjektív, hogy jól/érdekesen/viccesen mesélik-e el a mondanivalójukat vagy sem (szerintem nem), de a fő probléma, hogy ennek nem is volt mondanivalója.
Mert mit tudtunk meg? 1: Mindenkit szemmel tart az NSA. 2: Az emberek boldogok, ha meggyónhatják a bűneiket. 3: És ha valaki gyóntat, akkor az automatikusan gyerekeket molesztál. És? 1:Igaz, 2:igaz, 3:nem igaz; 1:nem vicces, 2:nem vicces, 3:nem vicces. És mi volt már az az antenna, ami egyból ki-twiteli a gondolataidat? És közben meg ki is mondja? Minek a kicikizése volt ez?
A 3D-s főcímen én nem akadtam ki. Semmi gondom a változtatásokkal.
Mondanivaló kellett volna. Meg humor.

ooo - 2013. 09. 30. 22:02

Nem volt gond ezzel a résszel, tetszik hogy maradnak az aktualitásoknál és viccesen (kreatívan) oldják meg ezeket. Most is szerintem vicces volt, ahogy Butters jehovaként a Governmentet kezdte el isteníteni. :D

Várom az évadot!

vamivan - 2013. 09. 30. 23:51

minden egyes rész főcíme más és más, mert minden részbe beleemelnek valamit az eggyel korábbiból is. persze eddig nem volt feltűnő ennyire, mert ugye 3D

a poszttal egyetértek, borzasztóan szar rész volt, pedig úgy rémlik, hogy korábban a tavaszi és az őszi első részek is jók voltak (nálam mindig az volt, hogy 1. részt megnézem, az tetszett, utána jött 2-3 rossz, aztán a kasza küszöbén 1 jó, onnan meg a félszezon végéig kihúztam már), de most már nagyon élesedik a kasza. pedig idejük volt bőven, hisz idén kimaradt a tavasz

Álmos - 2013. 10. 01. 06:13

Nehéz megkülönböztetni, hogy a sorozat lett rosszabb, vagy mi nőttünk fel. Húsz év az bazmeg húsz év, amikor elkezdődött majdnem egyidős voltam a főszereplő karakterekkel… Részemről kaszát soha nem fog kapni, de nem, ez már 2-3 évada tűnik ugyan annak. Úgy a 14. évadtól.

b - 2013. 10. 01. 11:42

SP sajnos úgy szar ahogy van, nélkülöz mindenféle humort mostanság …

kb az imagination land -el vége lett a minőségi részeknek

ezek a mostani évadok / részek hol vannak mondjuk egy bunyózni óraszám -hoz képest (asszem 6×04) na az vicces volt!

Suttyópark - 2013. 10. 01. 11:43

Nálam az SP már rég az alkalmi kategóriába esik, az itt-ott fellelhető szinkronos klasszikus epizódok előtt sokkal inkább ott ragadok, mint az újak előtt.

Engem nem az aktuális-nem aktuális kérdéskör foglalkoztat, hanem a vicces-nem vicces felosztás, és egyet kell értsek, ez inkább fáradt mosolyokra elég csak, sőt, az egész inkább megfáradt és fárasztó, mint humoros. Az évadpromó alapján egyedül a Májli Szájruszosra vagyok kíváncsi, hogy legalább az Ostóbenkó Kurva szett szintjét megkarcolják -e vagy marad ez a “could have been good but…”

A felnőttünk témához meg annyit, hogy a sorozat elvileg felnőtteknek készül, de lehet, hogy tényleg kinőttünk már ebből. Szomorú, akárhogy is van.

b - 2013. 10. 01. 11:49

lehet, h felnőttünk de én még most is teli pofával röhögök a régi részeken. a mostaniakan nem lehet, erog a sorozat változott

bounty - 2013. 10. 01. 11:53

Egyetértek a cikkel sajnos. Néha-néha megvillannak azért még az alkotók, de az előző szezon fényévekre volt már a régi sziporkázó részektől. Remélem tényleg összekapják magukat.

Puffin - 2013. 10. 01. 14:06

Osztom a véleményt. Kb a 11. évad volt ami utoljára minőséget nyújtott. utána már csak a vergődés és az épp trendi dolgok erőltetett kifigurázása volt terítéken. Lassan mér nem is tudnak olyan részt készíteni ahol ne valami celebet szerepeltetnének. Ennyire nincs fantázia?

jjujj - 2013. 10. 01. 18:12

@Alfréd

pontosan ez jellemző a mai társadalomra, remélem ez azért leesett
most akkor az az unalmas hogy ez (is) egy társadalomkritikáról szóló rész volt, vagy maga a modern társadalom unalmas?!?!

mellékszereplők tényleg kaphatnának kicsit több szerepet, nem csak 1-2 sort, de összességében nekem még mindig bejön és sajnálom hogy csak 10 rész lesz :(

humorpalanta - 2013. 10. 01. 20:26

Az a legnagyobb baj, hogy már nem tudják a görbe tükröt egyszerűen eléd tartani, mert annyi minden változott és bonyolultabb lett, hogy nehezebben és bonyolultabban lehet csak. Sajnos egyes embereknek ez már túl bonyolult, ez van. :) Ez nem a sorozat hibája.
Mondjuk az vicces, hogy azon akadsz ki, hogy Cartman tök ellenkezőjét teszi, mint amit mond…

Palacsintaxx - 2013. 10. 02. 12:03

Sziasztok!
A cikk írójának szól a kommentem. Szerintem azért lett 3 D a főcím, mert ezzel “reklámozzák” a hamarosan kijövő pc-s játékot, aminek ilyen grafikát szánnak a képek alapján,legalábbis amit eddig közzé tettek. Tehát ez egy kis bújtatott reklám. Amikor először megláttam az új főcímet nekem sem tetszett,de rögtön a játék ugrott be róla.

Egyébként teljesen egyetértek azzal kapcsolatosan ,hogy sok karakter eltűnt,de azért én még nem temetném a sorozatot. Mindig hullámzó volt az évadok teljesítménye. Ha visszaolvasod a korábbi kritikákat,amiket te is szerkesztettél ezzel kapcsolatosan, láthatod, hogy voltak olyan részek minden évadban amit alacsonyan értékeltél, míg másokat magas pontszámmal jutalmaztál. Ez tényleg gyengére sikeredett, de lehet ,hogy kiöregedtünk már abból a korosztályból akinek ez a rajzfilm szól. A fiataloknak vicces is lehet. Nekik más a humorérzékük, és sok “ismételt” “számunka unalmas poén” nekik még az újdonság hatásával hat.

eSboy - 2013. 10. 03. 19:21

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem ez a második rész nagyon bejött… Valamiért ezeket a játékokkal kapcsolódó részeket mindig eltalálják! :D

Introvert - 2013. 10. 04. 15:00

17×2 tényleg frankó lett :D

turospalacsinta - 2013. 10. 04. 20:00

Hát ez a mostani rész kemény volt. Szakadtam rajta végig. :D

én - 2013. 10. 04. 21:53

18 vagyok
Ezt a részt csak Butters részei mentik meg. Azok viszont nagyon jók. Majdnem halálra röhögtem magam rajtuk.
A most kijött második rész már sokkal jobb volt és remélem sokkal jobb lesz.

berger - 2013. 10. 05. 12:07

Én azon is gondolkoztam, hogy vajon nem az a baj, hogy kinőttünk abból, hogy menő volt nézni, mondjuk általános iskolásként, és akkor tényleg lehetett rajta röhögni?

Tele a hócipőm az aktualitással. A kilencedik évadig kurvára nem erről szólt az egész, most már nyolcadik éve erőltetik, és fárasztó. Legyen megint antenna Cartman valagában, verje össze egymást Timmy és Jimmy, haljon meg Kenny minden részben hat éven át. EZ az a South Park, amit visszasírunk már sok éve.

Részemről itt vége van, majd a sorozatzáróra benevezek én is.

jjujj - 2013. 10. 06. 13:34

hatalmas volt ez a második rész… mindent nagyon eltaláltak, de főleg a kábelcsatornánál dolgozókat, rég nevettem ennyit egy SP részen

(jó volt hogy nem csak amerikai specifikus problémát járt át a sorozat)

wex - 2013. 10. 17. 11:17

Hát igen, ezt már látszott hogy csak a pénz miatt csinálják már…:/

Introvert - 2013. 10. 26. 14:21

az emós rész is király lett :D

dante - 2013. 10. 26. 22:32

hát ez az emós rész nagyon gyenge lett.
ez a téma már szerepelt annyit a south parkban (egyébként fényévekkel jobban), hogy felesleges volt rá elpazarolni még egy, egyébként ennyire semmilyen részt.
a részek végén általában van valami tanulság.
hát itt még azt is kispórolták. hacsak nem az a tanulság, hogy “haha, vicceltem”.
lehet a készítők is viccelődnek velünk, hogy “tudom, hogy ez most gyenge rész volt, de csak vicceltünk, ne vedd már komolyan, oké?”

ja és egy főszereplő se szerepelt. ez mondjuk nem tudom mennyire jó húzás, szerintem ezzel az volt a céljuk, hogy az erejüket fitogtassák: “mindegy mit csinálunk, akkor is dől a lé”.

jjujj - 2013. 10. 27. 13:31

nekem se jött be ez az emós cucc… ennél csak jobb rész jöhet

viszont a részhez passzoló új intor-ért jár a pacsi, nem a kivitelezés miatt hanem az ötletért

gab - 2013. 10. 28. 18:58

Sajnos tényleg rég túl van a zenitjén a sorozat. (És még be van rendelve a 20. évadig, atyaég! Méltósággal kellett volna befejezni.)

Láthatóan egy sémára álltak be, 1., legyen full aktuális, 2., másrészt két össze nem illő témát kevernek egybe. Ez utóbbi technikát egyébként a Monty Python csoport csinálta, nekem állandóan ők ugranak be, amikor a legutóbbi SP részeket néztem. Nincs már meg az az anarchista humor, teljesen kiszámíthatóan mennek a részek.

Amúgy meg lehet, hogy simán én vagyok öreg, basszus, 1998-ban a gimiben kezdtem nézni a sorozatot! És valóban, mivel túl aktuálisak a részek, ezért sokkal kevésbé időtállóak. Most komolyan, tudja még valaki, mi az a Zimmermann-ügy? Vagy tudni fogja 1-2 év múlva? Akkor inkább tényleg legyenek olyan témák, hogy Cartman seggéből kiáll egy műhold, az még most is aktuális!

Mindezzel együtt még mindig ez a legjobb abszurd sorozat, ami a tucat sorozattengerben mer politikailag inkorrekt lenni. Ez inkább a többit minősíti. Nálam sem kasza a nosztalgia miatt, de nem szórakoztat olyan felhőtlenül, mint régen.

turospalacsinta - 2013. 10. 31. 23:12

Ez a mostani rész besza*ás volt szó szerint. :D A Tom Brady-s poén annyira váratlanul jött, ütött is rendesen. :D

icefox - 2013. 11. 02. 13:12

Ez egyre rosszabb. Az első két rész után még bizakodtam, de a 3-4-5 kurva gyenge lett. Ha nem a 17. évad lenne, hanem az első, akkor kaszálnám a francba.

turospalacsinta - 2013. 12. 13. 01:30

Ez a 10-es rész zseniális volt.

grambo - 2013. 12. 25. 18:40

Tisztelt cikkíró!

Mielőtt évadról alkotott képet akar lefesteni, először tessen megtekinteni a többit. Nem 1-2 rész alapján értékelni. Ugyanis amit ír az már a következő részekben nem állja meg a helyét. Egyébként véve meg a 16. évad a hanyatlás és végre egy évad ahol kezd visszatérni a sorozat a kezdetekhez.

1 rész alapján értékelni nem bűn, hanem szimplán nem értékelés.

urbi86 - 2013. 12. 25. 20:32

Amióta az aktuális politikát,híreket stb erőltetik azóta hanyatlik a sorozat.Most komolyan 3 részre volt szükség a konzolos háborúra??szerintem nem.Az hogy a bevezető is új elvesztette a maga egyszerűségét a sorozat nekem jobban tetszett a maga régi grafikája na mind1 lassan számomra kasza lesz .Amúgy aki látta a ok filmet mikor hogy csinálnak részeket már ott is látszik mennyire nehezen jön össze egy két rész,nagyon erőltetik az aktualitást nincs annyi ökörködés mint anno de hát ez van ezt kell szeretni.Egy-két régi karaktert is vissza emelhetnék a sorozatba szerintem.Az emós részt meg egyszerűen végig se tudtam nézni számomra egy fos :)

winnie - 2013. 12. 27. 06:35

grambo: ez a poszt nem az évadot értékeli, hanem a szezon nyitórészét. csakis azt. elég megnézni a dátumot. 1 rész alapján csak 1 részt lehet értékelni.

MDA - 2014. 01. 04. 07:06

HÁT szerintem az egész évad király. Egy sorozat nem lehet mindig szuper-frankó-király. Az, hogy egyáltalán csinálják még a sorozatot tök nagy dolog. Én nagyokat hahotáztam mindegyik részen, és ha volt is már erősebb évad, attól még ez is jó. Szerintem egy komédiát nem úgy kell leülni nézni, hogy az ember filozófiai magasságokat, összeszedettséget és ki tudja mit vár még el tőle. Ugyanakkor az, hogy nem csak kakis-fingós-marhulós poénok vannak benne hanem aktualitások, az szerintem nem olyan nagy baj. Meg az, hogy “erőltetik az aktualitásokat” nem biztos, hogy megállja a helyét. Ez valakinek a véleménye, aki nem ül ott amikor készülnek a részek. Lehet, hogy valakinek ezek erőltetett poénok… nem muszáj nézni a sorozatot.

Barstarzz - 2014. 01. 31. 18:13

“Emlékeztek még, amikor a South Park gúnyolódott azokon a sorozatokon, amik mindig tanulsággal záródnak (“De legalább ma is tanultunk valamit!”)? Nos, mostanra a készítők is eljutottak arra a szintre, hogy látszólag ők azok, akik didaktikus és elcsépelt igazságokat tanítanak nekünk a jóról, a rosszról, erkölcsről és morálról. Ez pedig borzalmasan áll a sorozatnak.”
Véleményem szerint a South park mindig is a legnagyobb társadalomkritikus volt. Mindegyik évadot rongyosra néztem. Minden részben tanultunk valamit. Ezek nem gúnyolódások voltak. A South park debilkedései mögött mindig éles mondanivaló volt. Mostanra az a baj, hogy a felgyorsult világban egyre több mindent lehet bírálni(jogosan). Én mindig szerettem, szeretni is fogom. Ha 100 évados lenne is nézném, azért mert hozzám tudtak nőni. Persze a szereplőket hiányolom én főleg Séf meg Wozs mester.

wow - 2014. 04. 12. 09:44

Imadom a mai napig. De ugylatom sokan mar kioregedtek belole. Nem a South Park Valtozott nagyon ha mar nem tetszik hanem feletted jart el az ido :)
Nem szegyen az ha mar ugy erzed a Cserhati Zsuzsa vagy Balazs Klari Albuma is szebben cseng a fulednek :)

szep oregkort neked :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz