login |

Chicago Fire: kezdett a 2. évad – írta LaCRossE

2013. 10. 01. 11:20 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: kritika,

– I’m telling you guys we’re going to get crushed.
– The optimism, it’s really inspiring.

A nézettségileg is egyre jobban teljesítő Chicago Fire immáron a második évadját kezdte meg, ráadásul hamarosan jön a spinoff is, amire a csatorna reményei szerint szintén rákapnak a nézők, így egyelőre nem kell aggódni a CF sorsáért, az NBC talán ismét belenyúlt a tutiba.

Az évadkezdés pedig se nem rosszabb, se nem jobb nem volt, mint az eddig megszokottak, így igazán panasz sem lehet a sorozatra. Hat hónappal a finálé után vettük fel a fonalat, s itt még flashbackek sem lesznek, nem úgy, mint egy másik sorozatban. A tovább mögött folytatom apró spoilerekkel.

Az évadnyitóban új szálakat indítottak el, melyből talán az egyik legérdekesebb a büdzsé megvágásához (a tűzoltóságé, nem a sorozaté) tartozik, így úgy vélem, az évad közepéig el fogják húzni az 51-es állomás sorsát – még mindig jobb, mint Severide háta.

A másik pedig pont az előbb említett Severide-hoz tartozik, vagyis igazából kettő, bár Sarah Shahi Person of Interest-es állandó szerepe szerintem nem sok jövőt jósol a kisbabás szálnak.

Ahogy már említettem talán az évadzáró kritikájában, a Chicago Fire erénye pont a sok kis történetszálban rejlik, mert ha az egyik unalmasabbra sikerül, akkor sem kell sokáig kínoznunk magunkat vele, vagy akár kaszálnunk. És most rengeteg új szálat indítottak.

Ez a sorozat olyan, amiről nem lehet sokat írni, mégis lehet szeretni. Summa summarum: egy erős 6/10-es kezdés jó néhány potenciális szállal, néhány új szereplővel. És persze ismét szép kameraállásokkal, továbbra is jár a plusz pont az operatőröknek, akiknek a szép képi világot köszönhető.

10 hozzászólás Ne habozz!

ayren - 2013. 10. 01. 12:25

Egyetértek, nem kiemelkedő sorozat, de tudom mire számítsak, hetente stabilan elég jó színvonalat szállít, és ezt meg kell becsülni manapság. Nálam heti nézős.

payskin - 2013. 10. 01. 12:57

Egyedül azt nem értem, hogy Millsszel most mi van? Hat hónapja beadta a jelentkezését a zsarukhoz, és azóta nem történt semmi?

Zsu - 2013. 10. 01. 13:12

Nekem bejön a sorozat. Nem kell egetrengető dolgokra számítani, de mégis érdekelnek a történések és abszolút le tudnak kötni a részek. Meg hát az eyecandy faktor is megvan :D

Balika88 - 2013. 10. 01. 14:22

Igen, nekem is bejön továbbra is! A 2×01 stabilan hozta az előző évad megszokott színvonalát és így teljesen elégedett vagyok! Maradok továbbra is a sori mellett! :-)

LaCRossE - 2013. 10. 01. 14:23

payskin: volt rola szo. Antonio rakerdezett, mondta h az kemeny udoszak volt neki, de nem.gondolta komolyan.

yaze - 2013. 10. 01. 14:30

Azért az nem kicsit volt kemény, hogy Severide-nak egy kedves barátjától kellett megtudni, hogy az emberek nem 10 hónapra szülnek.

Junkieka - 2013. 10. 01. 15:14

Jaja, jó kis sorika ez, böcsületes iparosmunka. És időnként a cukiságfaktor is megtolja. A kocsma köré még több humort építhetnének. Mekkora poén volt, hogy beküldték a srácot kémkedni a konkurhoz, az meg szétbulizza az agyát, és azután közli, ááá semmi különös. :D
Ha marad ilyen a sorozat, akkor jó pár évadot is elvagyok vele. :)

Sorisorifanfan - 2013. 10. 01. 21:00

Le tud kötni, mindig várom. Kíváncsi vagyok a Chicago PD-re is! De az még odébb lesz!

Thomas - 2013. 10. 01. 21:56

Nekem mára a kedvenc amerikai sorozatommá vált, ez az évadkezdés is egy stabil 8/10 volt. Úgy tűnik, valami végre hosszabb távon is képes lesz pótolni nálam a Vészhelyzet által hagyott űrt (az előző ilyen a Trauma lett volna, de azt hamar kaszálták), még ha nem is a kórház, hanem a tűzoltóállomás a fő helyszín:) Na de majd ha jön a mentős spin-off is…:)

laza_kivi - 2013. 10. 17. 18:51

Az elején nem tudtam, hogy hogyan fogja egy csak tűzoltókról szóló sorozat fenntartani az érdeklődésemet… hát így… :) minden héten várom a legújabb részt (most ilyenből kevés van, várom-várom, de nem ennyire) szereplők szerethetőek, lehet értük izgulni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz