login |

The Mentalist: kezdett a 6. évad – írta LaCRossE

2013. 10. 01. 16:00 - Írta: vendegblogger

217 hozzászólás | kategória: kritika,

I’m not freaked out.

Eljött a 6. évad, és gőzerővel haladunk egy vég felé. Persze nem arról van szó, hogy ez lenne az utolsó évad, szerintem a készítők és a csatorna is szeretné, ha a nézettség megengedné, a hatodikat még jó néhány kövesse. Egy azonban biztos: az évad végére, de talán már a közepére is minden megváltozik.

Amivel eddig már sokszor húzták az agyunkat, az most már biztos, ebben az szezonban a The Mentalist lerendezi végre a Red John-szálat, és hacsak nem lettünk egy durva átverés áldozatai, akkor november-december környékén fény derül RJ kilétére.

Ez azt eredményezi persze, hogy idén az eddigieknél jóval többet fognak foglalkozni RJ-vel, ami szerintem legtöbbünknek örömére válik, persze néhány előző évados komment arra is rávilágított, egyesek már rég belefáradtak a témába. Ők szurkolhatnak a hetedik évadnak, ami hozhat bőven újdonságokat, igaz ha nem tudnak valami izgalmas mozgatórugót adni a további történéseknek, sokan kiszállhatnak.

You can’t tell me what to do, because I don’t think you know what you’re doing yourself.

Persze ne szaladjunk ennyire előre, messze még a hatodik évad vége, a hetedik pedig még távolabb van. Beszéljünk tehát arról, mit is láttunk az évadnyitóban. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Volt heti ügy, rögtön kettő is, bár az elsőt jó gyorsan lezavarták. Igaz nem sikeredtek annyira izgalmasra, és talán rá is lehetett jönni arra ki(k) a gyilkos(ok), de megfelelő környezetet adtak arra, hogy egy kicsit RJ-vel foglalkozzanak.

Tehát, ahogy most már a nézők, úgy Lisbon is tudja, hogy kik vannak benne Jane listájában. És RJ is. Meg mások is. Sejtettem, hogy nem fog sokáig titokban a dolog. Sajnos azonban ez magával hozta az évadnyitó egyik nagy bosszúságát: szinte már gyanúsan próbálják bűnösnek mutatni a hét lehetséges RJ-t. Viszont egy már ki is esett (biztos?), így már csak hat maradt.

Sorry, Patrick. Teresa can’t come to the phone right now. Can I take a message?

Szerencsére a fenti volt az epizód egyetlen negatívuma, több nem is jut eszembe, és egy hatalmas pozitívummal is szolgáltak nekünk – nem is emlékszem olyan premierre, amikor a rész végén a képünkbe vágtak volna egy (nagyobb) cliffhangert. Most megtörtént, bár ezt megint csak lehetett sejteni abból, hogy Patrick és Lisbon összeveszett. Sebaj.

Egy lényegesen jó évadnyitót kaptunk tehát, mindjárt pontozni is fogom, de ez saját viszonylatba kap ennyit, ne hasonítsátok össze más sorozat ugyanilyen pontjával. 8/10.

Remélem, találkozunk jövő héten, egy újabb kritika formájában. Ezúttal, mivel érzésem szerint majdnem minden rész a RJ-szállal fog foglalkozni, minden hétre írni szeretnék egy kis szösszenetet. Lesz mit kibeszélni.

217 hozzászólás Ne habozz!

Casey Novak - 2013. 10. 01. 16:26

Olyan ez a RJ dolog, mint egy átok, ami nem ereszt! :)
Csak legyen tényleg lezárva az a lezárás, a következő évadot meg vagy nézem, vagy nem, de ha igen, akkor már végre saját akaratomból! Olyan gyerekes vagyok, de olyan jól esik :)
Az utolsó jelenet Mr. Red arcfestésével ütött!

wondorog - 2013. 10. 01. 16:35

Nagyon tetszett, és reménykedek, hogy Partridge halála csak red herring volt, mert a másik 6-ot nem igazán tudom elképzelni RJ-nak.

winnie - 2013. 10. 01. 16:42

wondorog: áttoltam a promós infót a promós posztba.

Deino - 2013. 10. 01. 16:52

“…nem is emlékszem olyan premierre, amikor a rész végén a képünkbe vágtak volna egy (nagyobb) cliffhangert…”

Épp a Castle csinálta a múlt héten.

dajanitor - 2013. 10. 01. 16:57

Szerintem elég logikus magyarázat, hogy azért tudta RJ a 7 lehetséges RJ-t, mivel nem egyedül van, hanem ők úgy heten. Elég sok mindenre választ adna, de elég béna lépés lenne a készítők részéről :D

winnie - 2013. 10. 01. 17:08

deino: én a mentalist korábbi premierjeire asszociáltam.

Csilla0422 - 2013. 10. 01. 17:08

Ez most nem volt rossz nyitó. A vége tényleg nagy volt. Bár nem tudom elképzelni, hogy valami komoly baja lesz Lisbonnak.
Abba kellett volna már hagynom, de nem tudom. Mindig bedobnak valamit, amire ráharapok.
Szeretném megtudni, hogy ki lesz R.J. Arra is kíváncsi vagyok, hogy ha lesz 7. évad, akkor ott mi lesz a mozgatórugó, találnak -e ismét gonoszt stb. Az meg külön érdekel, hogy a távozásokat miként fogják megoldani.
Grace és Wayne aranyos együtt. Patrick és Teresa úgy veszekszik, mint a több éves házasok.

Jack - 2013. 10. 01. 17:14

Nekem csak az utolsó 5 perc tetszett. Valóban izgalmas jelenet volt. Sajnos, ez az egész RJ dolog el van csépelve rendesen. Már csak azért nézem, hogy kiderüljön számomra a kiléte és legfőképpen annak magyarázata, hogy miért ő az? Valóban a saját hangját használja? Tényleg kezet fogott korábban Jane-nel? Hogyan tudja ennyire megfélemlíteni és sakkban tartani az embereket? Tényleg igazi mentalista? Honnan tudta előre a 7 gyanúsított nevét? Honnan tudta Patrick gyerekkori emlékét, amit rajta kívül senki sem tudott valójában? Tényleg illik rá a vak nő leírása?
A kézfogásos teóriát figyelembe véve, időrendi sorrendben Bertram, Haffner és Kirkland, akikkel láttuk a kézfogását. Bertram nem felel meg a vak nő személyleírásának (ha az valóban igaz), továbbá nem tűnik okos embernek. Haffner megfelel, viszont “dolgozott” együtt Jane-nel, aki túljárt az eszén. Kirkland, na ő tűnik a legjobb jelöltnek. Nagyon sunyi, alattomos, erős befolyással rendelkező ember. Szerintem ő lesz a hunyó!

SPOILER:

Azoknak, akik kételkednének az első gyanúsított kiesésében, azoknak ajánlom ezt a cikket, mert itt maga a színész nyilatkozik:

http://cliqueclack.com/p/mentalist-brett-partridge-really-dead/

Jack - 2013. 10. 01. 17:18

És még egy nagy kérdés izgat: hogy a fenébe fogják elkapni Red John-t? Tud a listáról és sokkal de sokkal okosabb, mint az egész CBI együttvéve, beleértve Jane-t is!

Nikki - 2013. 10. 01. 17:20

Elérkeztük oda, hogy várom a folytatást :D Saját magához viszonyítva szerintem is egy izgalmas kezdést láthattunk. Reménykedjünk ugyanilyen folytatásban. Örülök, hogy elkezdtek RJ-al foglalkozni, összehasoníthatatlanul érdekesebbek így a részek.
Ha a köv részben nem lesz meg Partridge holtteste, akkor esélyes ő lesz RJ, csak eltüntette magát a színről és a listáról. Jó is lenne. Azért szeretném őt, mert akkor jobb véleménnyel lennék az egészről, elvégre már az első részben is szerepelt :)

Dark Energy - 2013. 10. 01. 17:27

Én aki valahol a 3. évad közepén elhagytam a sorozatot, de ezért a kritikákat és híreket nyomon követtem, visszatérek erre az évadra a RJ szál miatt. Remélem nem fogok csalódni és bazijó évadunk lesz.

m76 - 2013. 10. 01. 18:27

@LaCRossE

Nem az RJ szálba fáradtunk bele, hanem hogy az írók úgy kezelik, hogy jajj nem lepleződhet le soha, mert akkor vége a sorozatnak. És ennek a fényében nem is lehetett semmit várni az RJ-s részektől, kamucliffhangereken, és red herringeken kívül. Na az amiből nem kértem már a 3. évad óta. De ha most valóban tényleg becsszó, oda fog kilyukadni a történet, hogy kiderül ki az, akkor természetesen érdekel.

Szuzy - 2013. 10. 01. 18:58

SPOILER

m76

Még ebben az évben (2013) le lesz leplezve Red John! Erről több interjú is kering a neten, valamint arról is, hogy az évad második felétől már nem lesz Rigsby és Van Pelt. Távoznak a sorozatból, helyettük új, állandó karakterek érkeznek. Tehát, erősen valószínű, hogy még ebben az évben pontot tesznek az RJ ügy végére, hogy jövő évtől már új irányba vihessék a sorozatot!
Úgy érzem (véleményem), hogy csúnya vége lesz Van Pelt-nek és Rgisby-nek! RJ összevágja őket!

Paladin - 2013. 10. 01. 20:19

Hehe, ez már a harmadik kritika ebben a hónapban, ami megerősít abban, hogy junkie-t kell olvasnom, és nem c:c-t.

heeroyuy - 2013. 10. 01. 20:20

Összességében tetszett. Már nagyon régen volt, hogy szórakoztatott egy mentalista epizód.

Ami nagyon tetszett:
– Jane és Lisbon összetűzése
– a “te elmondtad x-nek???” jelenet
– a cliffhanger – a hideg futkosott a hátamon a rajzolós jelenetnél.

Azonban három dolog nagyon irritált:
1. Lisbon megosztja a lista titkát Van Pelttel,
2. Lisbon pont Van Peltnek mondja el, aki ha az élete múlna rajta sem tudna hazudni,
3. Lisbon back-up nélkül (és anélkül, hogy a csapatából valakinek is elmondta volna, hova készül) bemegy egy elhagyatott házba, ahol – feltételezhetően – red john (ha nem is ő, de egy bűnöző) tartózkodik.

Végül: csak nekem tűnt úgy, hogy a végén, amikor red john(?) telefonál, Simon Baker eltorzított hangját halljuk?

Genezis - 2013. 10. 01. 20:22

Csak én vagyok vele így de a telefonban egyértelműen Kirkland beszélt a végén? De szerintem nem ő az igazi RJ csak copycat.

Delilah - 2013. 10. 01. 23:01

nem olvastam végig az írást, meg a kommenteket sem, nem akarom lelőni magamnak a poént, de ha tényleg lezárul RJ dolog, úgy visszatérek, mint még soha:)) mert engem kikészített már talán a 3. évad közepén, de a 4.-ben már elviselhetetlenné vált számomra:S
nagyon szeretem a sorozatot, ezért még nem kaszáltam, csak félre raktam, h majd hátha lesz jobb, szóval majd figyelem az infókat;)

Bullseye - 2013. 10. 02. 00:33

Mekkora lenne, ha a cliffet úgy fejeznék be. De tuti nem fogják, és szépen meg is ágyaztak neki.

Mellesleg emlékszik valaki, hogy a nemzetbiztos pasas mikor tört be Lorelei halálhoz képest?

wondorog - 2013. 10. 02. 10:55

Bullseye: utána, úgyhogy valószínűleg nem tőle szerezte a gyanúsítottak nevét.
Egyébként ha valamilyen módon képes lenne Jane-t 7/24-ben figyelni (Stiles-t látom esélyesnek, hogy ezt el tudja intézni), akkor simán megtudhatta az összes gyanúsítottat, akivel kezet fogott, és hasonlóan Jane-hez, leegyszerűsíthette a potenciális 7-re. A gyerekkori emléket meg kiszedhette hipnózissal (szintén Stiles-ra tereli a gyanút).

lfeli - 2013. 10. 02. 11:15

RJ hangja nem mérvadó, most nem figyeltem, de volt már korábban Simon Baker eltorzított hangja is, ennek nincs jelentősége. azt szokták mondani, hogy nem akartak castingolni RJ-re már az elején, ezért random torzítottak el hangokat, ebből nem lehet rájönni hogy ki az.
jó volt a rész, most tényleg nincs min fanyalogni, hozzák amit kell.
az látszik, hogy arra akarják terelni a gyanút, hogy mind a hét benne van valahogy az RJ körben (vagy ők heten mind egy-egy RJ). én titkon még reménykedem, hogy egyik sem…

Andrew-R - 2013. 10. 02. 12:58

@wondorog:

Simán lehet Kirkland RJ, sőt egyre több jel utal arra hogy ő az. Simán tudhttta a Jane pszihiáterétől a gyerekkori emléket. A lista meg a akkor egy nagy trükk volt ahogy Jane is mondta, visszaellenőrizhette magát a fotókkal. Stiles az első gyilkosságoknál a farmon már rég 30-as 40-es éveiben járt, a pap szerint a smilet az istálló oldalára meg egy kölyök festette. Tuti hogy Kirklnad lesz az.

MEGA SPOILER a 6×02 promóból ki is van a képen? :)

http://kepfeltoltes.hu/view/131002/sohpie_miller_602_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

hájmen - 2013. 10. 02. 16:09

@Andrew-R:

Én is örülnék annak, ha Kirkland lenne RJ. Kézfogásos dolog: Bertram, Haffner, Kirkland. Elméletileg, hármójuk közül kellene, hogy legyen valaki. Az biztos, hogy óriási befolyással rendelkezik RJ, mivel… ezt nem szükséges részleteznem. Ebből kiindulva viszont Stiles-t is ide kell sorolni, sőt.

A fene sem tudja, aggódok, nehogy egyik ismerősömnek legyen igaza, az Ő maximálisan határozott álláspontja pedig az, hogy:

“nem rendelkeznek konkrét tervvel RJ-t illetően, hanem a legutolsó pillanatban fognak rábökni valakire, lehetőleg olyanra, akit a nézők legkevésbé gondolnának RJ-nek! Emiatt lesz óriási csalódás RJ személye!”

LaCRossE - 2013. 10. 02. 18:53

kicsi off: most néztem meg újra az 5. évad fináléjának a kritikáját. Jó sok kommentet szültetek, azta! Holnap rászánom az időt, hogy elolvassam mind.

Benjy - 2013. 10. 02. 20:04

Mentalist viszonylatban tényleg nagyon jó volt a nyitány ahhoz képest, hogy a heti ügy szokás szerint egy nagy 0 volt. Gondolom a cliffhanger kamu, de nem fanyalgok mert nem sokszor kényeztetnek el ehhez hasonlókkal minket. Ezelőtt utoljára talán a 3. évad zárásánál csettintettem elégedetten.

Én Kirklandet zártam ki először a listáról. Tavaly amikor betört Patrcikhez, az annyira nem vallana RJ-re. Max RJ egyik emberére, de szerintem őt még mindig más hajtja. Nálam Bertram egyelőre a befutó, habár most nagyon-nagyon a pofánkba nyomták azzal a jelenettel, szóval kezdek meginogni.

Benjy - 2013. 10. 02. 20:14

Ui.: Milyen felüdülés volt, hogy végre van egy CBS krimi, ami nem teljesen random üggyel nyitott, az új nézők berántása végett.

Kukac - 2013. 10. 02. 20:19

Szerintem is az a helyzet, hogy mindenféle logika nélkül, egyszerűen csak rá fogják húzni valamelyik gyanúsítottra RJ karakterét. Valószínűleg arra, akire a legkevésbé gondoltuk volna (pl. Sheriff vagy Reede Smith). Felesleges időpocsékolás ezen agyalni!
Engem az érdekel, hogy vajon fogunk-e kapni rendes magyarázatot arra a megannyi, rengeteg felmerülő kérdésre RJ kapcsán????????????????????

Heni - 2013. 10. 02. 20:38

Új rész 11.perc, kocsiban lévő beszélgetéskor Lisbon ezt mondja, jól értem (a magyar feliratban is ez van)?
“Megfigyelés alatt tarthatnánk Bertramot és a másik 7 gyanúsítottat.”
Bertram +7 az nálam összesen 8 gyanúsított…

Egyébként ennek örülnék a legjobban, v annak ha Partrige holtteste a köv részekbe feledésbe merülne, és a végén kiderül h eljátszották a halálát, vmelyik segítőjével (ajtó, stb). Majd mind a 7(?) gyanúsítottat kinyírja RJ. és akkor vagy a 8. vagy Brett P.

Partrige miért nem lepődött meg h ott vannak Jane-ék? Miért kérte számon hogy viselkedik vele Patrick? Nem barátok, sosem voltak jóban, most mitől volt számára fontos/sértő, h nem mogorva vele? Zavarodott, egyik pillanatban köszön a halottnak és olyan feje van h húúúúúú :) a másikban meg zavarba jön mint egy kisgyerek amikor Patrik közel lép és visszakérdez.
Mintha 2 személyiség lakozna benne, mint egy sorozatgyilkos…

Heni - 2013. 10. 02. 20:39

elírtam, bocs, helyesen: “…hogy mogorva…”

Kukac - 2013. 10. 02. 20:42

@Heni

Biztos, hogy csak 7 gyanúsított van, és az is biztos, hogy Brett Partridge halott! Ezt nem más, mint maga a színész nyilatkozta egy villáminterjúban!!

Heni - 2013. 10. 02. 20:54

Azt is olvastam, de sztem az is simán kimagyarázható amit mondott.
Csak annyit tudunk h a köv epizódban meg lesz erősítve minden.

Benjy - 2013. 10. 02. 20:59

Amúgy a 3. évad elején nem Stiles vezette Janet az elrabolt látnok nőhöz?(nem jut eszembe a neve) Ha ő lenne RJ akkor miért tett volna ilyet?

wondorog - 2013. 10. 02. 21:29

Benjy: de ő volt.
Stiles valami olyasmit mondott akkor, hogy tud bizonyos dolgokat RJ-ról, de nem mondott semmi konkrétat. Simán lehet, hogy játszadozott.

Kukac - 2013. 10. 02. 21:38

Benjy és wondorog:

igen, Bret Stiles segített Jane-nek megtalálni Kristina Frye-t, valamint szintén ő segített megszöktetni Lorelei-t a börtönből. Nagy játékos az öreg és óriási befolyása van!

c - 2013. 10. 02. 22:38

Ez a Partridge dolog nem áll nekem össze. Itt még lesz valami higgyétek el.
(Miután vége lett a résznek,bennem rögtön az volt hogy Partridge Red John. Tudom hogy kb. képtelenség :D És valószínűleg Én vagyok az egyetlen ember akinek ilyen megfordult a fejében. De Lisbon pont elnézett annyi időre,hogy Partridge feltudjon kelni,és elkapja hátulról.) Túl fontos gyanúsított volt Ő ahhoz hogy csak úgy kiírják. Jane még el is mondja a részben,hogy ha Ő Red John akkor nagyon nagy színész. Ez lenne a legnagyobb csavar,ha ezek után ő lenne.
Ha a következő részekben nem lesz meg Partridge holteste akkor még gyanúsabb lesz a dolog. Ha viszont meglesz és tényleg meghalt akkor csalódott leszek, mivel abból a kevés “értelmes” gyanúsítottból nyírtak ki valakit,akivel izgalmas lehetett volna a végjáték.

Amúgy a rész nagyon jó volt! AZ utolsó jelenet ütött rendesen.

Kukac - 2013. 10. 02. 22:47

c:

Semmilyen csavar nincs a dologban, Brett Partridge halott! Ezt maga a színész (Jack Plotnick) nyilatkozta egy villáminterjúban az epizód után. Azt is elmondta, hogy a következő részben ez egyértelmű lesz előttünk is, valamint nem az ő hangján szólalt meg RJ! Valamilyen csavar tuti, hogy lesz itt RJ körül, de már nem fognak teljesen hülyére venni bennünket! Ezt nem merik megtenni a végjátékban!

c - 2013. 10. 02. 23:03

Oké . Nem vitát akarok szítani. Ha a következő részben 100%osan kiderül hogy Partridge halott,akkor elfogadom. Viszont az érdekes hogy a 2. és 3. részben sincs benne a színész,pedig a holtestét mutatni kellene (?)

Miért nem ölték meg Bertramot vagy Stilest ? AZ is nagyot ütne. Miért pont azt a gyanúsítottat ölték meg,aki mindenki “kedvenc” Red John-ja volt ? Lehet csak a saját csalódottságom van a dologban,de milyen végjáték lesz így ? Az utolsó részben marad Kirkland meg Brett Stiles ?
Addig meg nézzük majd hogy a serifet, Reede Smith-et meg a többi balféket megöli ? Mert ebből a 7 gyanúsítottból egyedül Kirkland,Stiles és Partridge volt az aki ért/ér valamit.

De tényleg nem vitatkozni akarok. Valami ezzel a Partridge-os dologgal nem stimmel.

Amúgy még egy utolsó kérdés. Red John miért ölné meg a 6 gyanúsítottat ? Ennyi erővel Jane ki is várhatná hogy ki marad a végére ? Red John-nak miért állt szándékában hogy az egyik menekülő útvonalát megölje ?? (PONT AZT AKI JANE SZÁMÁRA A LEGJELENTÉKTELENEBB ??) Ezzel maradt 6 név. Csak Jane-nek segített ezzel. Gondoljatok bele… ( ha viszont eljátssza a saját halálát :) ???? )

Kukac - 2013. 10. 02. 23:14

c:

Nekem Partridge volt a kedvencem :( Azért ölték meg őt, hogy bennünket jól arcon vágjanak vele :) Nem lesz megölve mindegyik RJ gyanúsított. Lesz néhány halott, de többen maradnak életben (legalább is, Heller ezt nyilatkozta). Az biztos, hogy eléggé sovány végjátéknak nézünk elébe :(

Hidd el, Én örülnék a legjobban annak, ha BP halála csak egy trükk lenne, és valóban ő lenne RJ!

c - 2013. 10. 02. 23:32

Kukac ! Ne add fel ilyen könnyen ha tényleg Ő volt a kedvenced :) Ha az utolsó jelenetet visszanézed simán van annyi idő hogy felkeljen Partridge és leszorítsa Lisbont. (Még azt a valamit se kell levennie a kezéről) Plusz Lisbon pont úgy helyezkedik el hogy Red John hogy tudott volna máshogy úgy odalopózni mögé ? Azt észre kellett volna vennie Lisbonnak ha valaki befut a szobába oldalról. + Red John miért hagyta életben Partridge-ot,miért nem rajzolta fel a mosolygós fejet neki,és mikor Lisbon megérkezett volna,akkor Ő maga mondhatta volna el a Tigris Tigris-t. Vannak még itt megválaszolatlan kérdések. A 2.rész után hátha okosabbak leszünk :)

Andrew-R - 2013. 10. 02. 23:35

@c:

Nem hiszem hogy itt most majd fináléban fogják elkapni RJ-t. A 6×08 címe: Red John a 6×09-é meg már ez: My Blue Heaven.

@kukac: Én Kirklandnek örülnék legjobban jó választás lenne, eléggé elvetemült a karakter és a színész is jó.
De ha a végi Smith vagy a sheriff lesz az röhöhgve fogom törölni az összes rész a gépemről. Stile, Bertam, Haffner még fintorogva elmenne. De úgyis Kirkland lesz. :)

Benjy - 2013. 10. 02. 23:47

Bertram is elmondta Tiger, tigert a 3×16-ban.

c - 2013. 10. 03. 00:12

Csak hogy magam ellen is beszéljek :) Valaki még van a szobában Partridge-on és Lisbon-on kívül,mert mikor bemegy Lisbon,akkor még az a sárga ajtó zárva van. És lehet is hallani hogy kinyílik.És azért néz oda Lisbon,mert mire odafordul már ki van nyitva az ajtó.

Nyiszti - 2013. 10. 03. 01:37

Lehet már felmerült a lehetőség régebben, de nekem nagyon az a gyanúm ( persze tuti falsh mert túl nagy lépés lenne. ), hogy RJ az maga Patrick. tudathasadása van. nem azért írom mert most az Ő hangján szólalt meg hanem az előző évad óta motoszkál a fejembe. RJ tud Patrickről hogy “egy testben” vannak.Patricknek fogalma sincs, és amikor pl alszik, akkor lép akcióba RJ. szerintem sok dolgot megmagyarázna.Senki se beszélt még RD-vel “6 szemközt”. az előző évadba a fekete hajú csaj azért nem mondta el neki ezért volt EKKORA titok. Persze itt vannak a telefonálgatások meg h éppen vezetett amikor most történt a gardróbos jelenet, de mi van ha nem csak “össze van” vágva és a legvégén értelmet nyer a dolog.
Persze tisztába vagyok vele h nem az lesz a rejtély de szerintem nagy húzás lenne. Mindig gyártom ezek pl most a HOMELAND-nél h SAUL a terroristák vezére :D

heni - 2013. 10. 03. 09:27

Ez is egy érdekes William Blake mű:
http://www.william-blake.org/A-brace-of-partridge.html

Továbbra is úgy gondolom, h BP RJ. Egy segítője nyitotta ki az ajtót, nem nagy kunszt. De remélhetőleg jhéten kiderül látjuk e a holttestet.

A listával kapcsolatban, hogy is volt amikor Patrick megkapta a videót?
Sztem ő készítette Loreiról, és ki akarja ugrasztani a nyulat a bokorból, tudta h ha elmondja Lisbonnak a neveket, tovább fogja adni az infót a csapatnak.
A cd-t nem idegből törte össze, hanem azért h ne lehessen lenyomozni ki hol írta meg. Végre lett volna egy nyom, direkt nem tenné tönkre, több esze van ennél.

Andrew-R - 2013. 10. 03. 10:31

@Nyiszti: Homeland spoilert ne ide, nem itt van a helye, ha meg már írod legalább jeleznéd.

A Parick is RJ dolgot meg már a készítők és a színész is ezerszer megcáfolta.

@Benjy: Bertam a 3×16 A Cradle Song-ból idézett:

“And when thy little heart doth wake
Then the dreadful night shall break”

Amúgy kicsit gagyinak érzem ahogy ezt 7 majd 6 SUSPECT-et poromózzák, szinte tolják a képünkbe hogy 5 évaig palira vettünk titeket, most lerendezzük 8 rész alatt. A Tyger Tyger meg ha jól olvasom a Helleres interjút a 6×04-ben lesz kifejtve. Valamint az interjú szerint a köv részben választ kapunk arra hogy hogyan jutott Jane “fejébe” RJ.

Egy kis szavazás:

http://www.spoilertv.com/2013/10/the-mentalist-rank-red-john-suspects.html

Kukac - 2013. 10. 03. 11:15

@Andrew-R:

Egyetértek veled. Nagyon gagyi, így már elveszítette az igazi izgalmát a Red John hajsza!
Nekem mindig is Partridge, másodikként pedig Kirkland volt a tippem RJ-re!
Megosztottál egy mega spoilert, ami nagyon jó és számomra már egyértelmű abból, hogyan tudta meg Jane gyerekkori emlékét. A videó pedig össze lett vágva nagyon profin, mert Lorelei-el több nevet is olvastatott fel még a meggyilkolása előtt, amit, miután megtudta a tényleges gyanúsítottak nevét, kitörölt belőle.
Tényleg, a legnagyobb hal szerintem Kirkland! 100. epizód, hasonló Jane-hez, hangja is passzol, csupa rejtély, óriási befolyás, megölte a fickót a kórházban, lemásolta a táblát, és a legfeltűnőbb, hogy szinte alig láttuk Jane-el beszélni!

Persze, mindez csak okoskodás :)

Hamarosan kiderül RJ kiléte. Nekem a végső tippem az, hogy Kirkland vagy Haffner lesz RJ.

Azon nevetek a legjobban, hogy Bruno Hellert zseninek tartják. Szerintem ostoba ember. Tényleg, ha már 5 évig húzta az agyunkat, és mindene az RJ szál, akkor tartozik mindenkinek annyival, hogy igazán ütősre odarakja a végjátékot. Komolyan mondom (nem nagyképűségből), olyan végjátékot raktam volna össze az RJ sztoriból, hogy mindenkinek tátva maradt volna a szája!!!!!!!!!!!!

lfeli - 2013. 10. 03. 11:34

Már sokszor leírtam, de a kommentek megint megerősítettek benne: elcseszték a készítők, hogy azt tették az RJ szál középpontjába, hogy találgassuk hogy ki ő? Továbbra is nagyon hiányzik, hogy lássunk valami rendőrségi nyomozásra emlékeztető eseményt RJ-vel kapcsolatban. Ezt utoljára a 3. évad zárórészeiben csinálták. Hogy az legyen a kérdés, hogy hogyan fogják el, függetlenül attól, hogy ki. Nem CSI-t akarok látni, de azért mégiscsak bűnügyi sorozat rendőrökkel, fura, hogy az állam egyik legnagyobb bűncselekmény-sorozatát nem nyomozzák klasszikus eszközökkel, hanem egy tanácsadó megérzésein múlik az ügy megoldása.
Ráadásul mivel nem építettek fel az 5 év alatt Patricken kívül egyetlen komplexebb karaktert sem, bárki is lesz, csalódást fog okozni. Vagy jön valami nagyon jó csavar, persze ez is benne van a pakliban.
Viszont végre szórakoztató és izgalmas a sorozat, úgyhogy abba is hagyom a fanyalgást:)

sepuku - 2013. 10. 03. 14:44

Nekem nagyon tetszett. Az előző két évadot csak megszokásból néztem, de az 05/22 és a 06/01 nagyon jó lett! Ha így tudnák folytatni, megint a nagy kedvenceim egyike lenne:)

Potter - 2013. 10. 03. 19:21

En nem vagyok biztos,hogy a 7 kozul valaki Red John,annak ellenere,mit nyilatkoztak.Nekem mindegyik csicska RJ-nek,nincs olyan karizmaja,intelligenciaja egyiknek sem,mint amit en elvarnek,talan Brett Stiles van a legkozelebb hozza.Gyanitom,a keszitok azonban magasrol tesznek az en elvarasaimra.

Benjy - 2013. 10. 03. 21:55

lfeli: Teljesen egyetértek. Az 5.évad legnagyobb negatívuma volt, hogy SEMMIT nem mutattak Jane nyomozásából,csak azt hogy mindig kikukucskált az ajtón. Ennek szentelhettek volna több időt.

c - 2013. 10. 03. 22:07

Amúgy most először lehetett Red John IGAZI hangját hallani. Mikor mondja hogy “No” akkor az az eredeti hangja. Nem az eltorzított. Az a hang egyébként nagyon ismerős,csak ugye annyira rövid ideig lehet hallani… ( De mintha Kirkland hangja lenne)

nocsak - 2013. 10. 03. 22:34

c: Bizony-bizony, Kirkland hangja.

Bemutatom nektek az Én teóriámat:

Bertram: nagyon sokszor láthattuk őt, már a harmadik évadtól jelen van. Van befolyása, manipulatív, viszont nem felel meg RJ személyleírásának. Nem hiszem, hogy ő a mi a emberünk, de, hogy köze van RJ-hez, az tuti!

Stiles: nyugdíjas alak, tudjuk, hogy a smiley-t a pajta oldalára egy fiatal srác rajzolta. Viszonylag jóban is van Jane-nel. Nagyon nagy befolyása van, gazdag, de ő sem a mi emberünk! Szintén köze van RJ-hez!

Reede Smith: róla semmit nem írok, mert teljesen jelentéktelen figura. Kizárt dolog, hogy ő legyen RJ! Viszont neki is köze lehet hozzá (úgy érzem)!

Partridge: Biztos, hogy halott! Nincs a dologban semmilyen csavar! Valószínű, hamarosan megtudjuk miért ölte meg RJ!

Haffner: gyanús. Megfelel a kritériumoknak. Köze van a Stiles vezette szektához, ők pénzelik. Pontosan ezért nem tartom őt RJ-nek. RJ olyan valaki, akinek már nincs köze ahhoz a szervezethez, tehát egy volt tagja annak. Nagyon keveset szerepelt eddig, összesen két epizódban láthattuk őt.

Sheriff: szintén túl öreg. Talán egy epizódban szerepelt összesen eddig. Akkor is a földre teperték. Kizártnak tartom, hogy ő legyen RJ!

Kirkland: egyszerűen minden tekintetben megfelel RJ-nek. Testalkat, hang, rideg személy, keveset beszél, magas beosztású, komoly kapcsolatai vannak, nagy a tekintélye, tényleg megjelent korábbi epizódokban (hacsak egy villanásra is), kézfogás Jane-el kihangsúlyozva, megvan a hasonlóság köztük, 100. epizód, Bloody Mary koktél és még lehetne sorolni… Bizonyára ő a mi emberünk!!!!!!

Egyéb: az tuti, hogy azok közül fog kikerülni RJ, akikkel láthattuk kezet fogni Jane-t (Bertram, Haffner, Kirkland) és az is biztos, hogy szerepel a listán! Lehet, hogy mindegyik gyanúsítottnak van valami köze RJ-hez? Lehet, hogy mindannyian ismerik?
Lehetséges, hogy Jane már elrejtett valami trükköt a tábla felállítása közben, csak még nem tudjuk, hogy mi az?

Húha, jó hosszúra sikeredett :)

Bakfitty - 2013. 10. 04. 19:54

Egész jó rész volt, tetszett az rj szál, meg a cliffhanger, de a legnagyobb ebben is cho volt.
Én nem mondom el senkinek…:D

yaze - 2013. 10. 05. 21:12

Egészen meglepődtem, hogy ennyi ember ennyi gondolatot áldoz arra, hogy ésszerűen megmagyarázza RJ kilétét. Ha nem megyünk át valami természetfelettibe, akkor itt már rég nincs magyarázat. Viszont sok infot is megtudtam, és most reménykedem, hogy hamarosan túlleszünk ezen a kínos pillanaton, “lelepleződik”, és utána jön valami újdonság.

LaCRossE - 2013. 10. 06. 23:18

A holnapi (mai) resz kritikaja valoszunuleg csak szerda-csutortok magaslataban jon, mivel kedd delutanig tuti nem fogom tudni megnezni a reszt. Sorry. :(
Aztan remelem tevedek. ;)

Andrew-R - 2013. 10. 07. 12:28

Lehet bevállalom a kritikát, majd még estefele megfontolom :/ Bár most ez a rész nem fogott meg.

LaCRossE - 2013. 10. 07. 12:55

Hahh bocs de ezt nem adom. :D lesz csak kesobb. De meg boven a heten

Andrew-R - 2013. 10. 07. 15:44

Okés ;) Akkor majd később lefirkantom ide a véleményem :)

MMO - 2013. 10. 07. 17:39

Sziasztok én azt nem értem ,hogy amikor Lisbon nézte a címet és ott látta Partrige-t és más nem volt ott a gépen a 7 gyanúsított közül ( mármint a gépen ) akkor csak Partrege lehetett vagy Red Jone egyik embere aki nincs a listán.

És az is elképzelhető , van eggy ember aki csak úgy segít red Jone nak ( persze Red Jone tudta nélkül) és tud a listáról és ezért megöli az embereket ezt is el tudom képzelni

wondorog - 2013. 10. 07. 18:03

Vagy egyszerűen RJ sejtette, hogy megbugolták a telefonját, ezért nem vitte magával.

Polgb - 2013. 10. 08. 11:34

MMO: :D ezt komolyan gondoltad? RJ ezzel mutatta meg hogy tud a megbeügykölt telefonokról. Azért a mentalista nem egy annyira bonyolult sorozat mint itt sokan belemagyarázzák.

Andrew-R - 2013. 10. 08. 13:15

Valóban nem kell sokat beleképzelni ebbe a sorozatba, inkább az írók hibája hogy RJ egyszerű ketyós sorozatgyilkosból Moriarty és Jigsaw keveréke lett.

Fenntartásom továbbra is hogy RJ az Kirkland. Annyira nyomják nekünk Haffnert, Bertramot, Smithet, meg a sheriffet hogy tuti nem ők lesznek azok.

Maga a sorozat formulája atomgagyi, a random ügy annyira hidegen hagyott vagy ha mást nem is felidegesített mert azt kellett néznem hogy ismét egy lúzer rájön arra hogy hogyan is működik a világ, meg drónok meg áldozatok meg lelkiismeretfurdalás komolyan értem én hogy nem csak 1 ügye van a CBI-nak de könyörgöm Red Johnt üldözzük! Az ilyen ügyeket meg adnák oda valamelyik n+1-dik nyomozócsoportnak.

A Sophie Millertől szerzett felvétel meg szerintem nem jelentett semmi előnyt gyakorlatilag elismételte azt amit RJ-ről Patrick és a nézők is tudnak.

Puzzle - 2013. 10. 08. 13:20

Andrew-R:

A felvétel nagyon sokat jelentett! Egy igen komoly dolgot tudtunk meg, amiről fogok írni bővebben, amikor elkészül ennek a résznek a kritikája…

Violka - 2013. 10. 08. 14:35

NA ajánlom nekik,hogy min. egy Moriarty legyen RJ, grrrr.

Benjy - 2013. 10. 08. 19:39

Sophie Miller monológja akkora egy semmi volt. Parasztvakítás. Nesze semmi fogd meg jól. A heti ügyet baromi komolytalanul tették össze. Így hogy RJ-re koncentrálnak úgy gondolják heti esetnek elég valami vázlat ami kielégíti a nézőket? Az pedig már az első évadtól kezdve idegesítő volt, amikor volt olyan hogy Jane úgy oldott meg ügyeket hogy konkrétan nem is dolgozott vele, most meg még mindig itt tartunk?

c - 2013. 10. 08. 23:25

Ez a 4 szerencsés aki a mostani részben volt…Mikor a végén mondják hogy Red John szeret fütyülni,és bevágják ahogy a seriff fütyürészik. Előtte meg Haffner -.- Nagyon gáz volt.

Partridge-ot illetően pedig….ha ennyire meg akartak minket győzni hogy meghalt,miért nem mutatták meg a holtestét ?? Gyanús ez még mindig!! Simán mutathattak volna róla egy fél másodperces bevágást,hogy ott van és annyi.

Polgb - 2013. 10. 09. 19:23

c: olcsobb mondani mint kifizetni azt a pár másodpercet a színésznek.

lfeli - 2013. 10. 10. 19:42

Na nem lesz poszt LaCRossE? :)

c - 2013. 10. 11. 13:42
Theo - 2013. 10. 12. 13:53

De Kirkland nem megölt valakit, aki ismerte Red Johnt, de őt nem ismerte fel?, ez kizárná.

Szerintem Rigsby Red John :)

Zora - 2013. 10. 13. 14:19

Theo – 2013. 10. 12. 13:53

:-DDD

Még jobb: Rigsby gyerekének az anyja! Patrick már biztosan kezet fogott vele…

wondorog - 2013. 10. 14. 13:03

A következő rész elég jónak ígérkezik, ideje volt már elővenni Kirkland-et, aztán jöhetne Bret Stiles is és akkor mindenkinek meglenne a maga momentuma, bár Reed Smith és Haffner is kaphatna még egy kis játékidőt a végjáték előtt.

Zora - 2013. 10. 15. 15:21

6×03

Oké, seriff kilőve.
Az esküvő jó volt, meg a heti eset is…

Nem egyszerűbb lett volna úgy kezdeni ezt a sorozatot, hogy van 150 gyanúsított, és minden részben kilőnek egyet-egyet? Legalább jobban foglalkoztak volna RJ-vel.
Szóval jó ez a mostani tematika…

Potter - 2013. 10. 15. 18:06

Cho mosolygott a vegen,nem emlekszem ilyenre.

Anthonz - 2013. 10. 15. 21:02

Esküszöm Rigsby a Red John.

Benjy - 2013. 10. 15. 21:26

Tudom hogy Heller azt mondta hogy RJ a 7 név között van (most már 6), de jelenleg még egyikbe sem tudom belelátni. Mindenkinél kilóg a lóláb, még Kirklandnél is.

A 6×03 meg a heti eset miatt sem tetszett, túl lassú volt.Mármint annyi aprósággal szöszöltek, mindenkit kikérdeznek egyenként, meg amikor megemlítette a Bibliát onnan egyértelmű volt minden. Jövő héten remélem már egy feszesebb epizóddal jönnek.

Bogyó - 2013. 10. 16. 08:17

Nno, kedvet kaptam én is. A 4. évad elején szakadtam le, de most tök jókat írtok.

c - 2013. 10. 16. 11:10

Egy kis érdekesség amit nemrég olvastam:
Minden rész amiben Partridge szerepelt Red John-hoz volt köthető. Egyedül az 5.évad 15.részében szerepelt úgy Partridge hogy az ügy nem kapcsolódott Red John-hoz. Vajon miről szólt az a rész ? Az áldozat eljátszotta a saját halálát … :)

Az is érdekes hogy a 6.évad 7.részének címe “The Great Red Dragon”. Szintén olvastam,hogy van egy történet( egy Bibliai történet),amiben a nagy vörös sárkánynak hét feje van,és abból az egyik halálos sebet szerez,viszont a végső harcban a halálos seb meggyógyul és az egész föld elcsodálkozik.
Ez utalhat Partridge-ra.

Minden rész után egyre jobban bízok benne hogy a végén lesz egy nagy csattanó és visszahozzák nekünk Partridge-ot.

Egyedül Kirkland zökkenthet ki abból hogy Partridge Red John. Nagyon várom már a 4.részt. AZ eddigi gyanúsítottak (Bertram,Haffner,Smith,a Seriff) nagyon gyengén muzsikáltak. Annyira a képünkbe akarták Őket nyomni,hogy már idegesített. A 4.részben viszont végre jön Kirkland.

Andrew-R - 2013. 10. 16. 15:25

@c: A 6×06 címe a Vörös Sárkányra utal ahol a gyilkos szerelmes egy vak nőbe és úgy akarja elterelni Will Graham figyelmét magáról hogy megrendezi a saját halálát.
Ez méginkább Partrdigre utalna plussz ott van 6×02-ben a fura nőnek kinéző valaki aki galambokat etet utalva ezzel megint William Blake: Brace of Partridge című festményére. Szerintem vele lenne a legkerekebb a történet és sok rajongó őt szeretné RJ-nek, jelenleg a legtöbben Haffnerre tippelnek. A következő rész promója után szerintem kijelenthetjük hogy Kirkland nem Red John.

c - 2013. 10. 16. 16:09

Andrew-R!
Ez a Hannibal-os utalás eszembe sem jutott pedig láttam a filmet! Ez nagyon nagyon jó!! Simán beírhatnád whoisredjohn-ra! Erre jönnének a szavazatok :)

Az hogy az embereknél mi ez a Haffner imádat,érthetetlen számomra. whoisredjohn-on már Kirkland-et is megelőzte.

A 4.részre nagyon kíváncsi leszek. Annyira szépen felépítették Kirkland karakterét,hogy remélem nem szúrják el a következő részben. Nagyon jó jelenetekre számítok Jane és Kirkland között.

wondorog - 2013. 10. 17. 20:19

Haffner egyébként olyan szempontból játszhatna, hogy ugye elvileg Stiles ismeri RJ-t, a 3×03-ból anno ez jött le, amikor megmondta Jane-nek, hol is találja meg Kristina Frye-t. Mivel Haffner Visualise tag lehetséges, hogy onnan tartja sakkban valahogy Stiles-t, vagy egyszerűen Stiles csak nagyobb játékos és valamiért nem foglalkozik vele, ez a kapcsolat még továbbra is homályos.

winnie - 2013. 10. 18. 10:12

bocs, de ez így kezelhetetlen, promókból ne spoilerezzetek, sajtóközleményekből főleg ne.

írjatok, hogy cisnáljak promó posztot és ott lehet. de itt, ha valaki, akár spoiler jelzéssel is említ valamit, ha valaki anélkül reagál rá, máris kész a baj.

ne rontsuk el egymás szórakozását.

vagy, jobb ötletem van: lesz ma vagy holnap egy red john-teória poszt, azt ki fogom linkelni oldalra és oda lehet mindenféle spoilereset írni, ha gondoljátok.

de tényleg itt óvatosan a le nem ment adások infóival. mindig ez volt a rendszer, és nem lenne fair egy sorozattal kivételt tenni.

ayren - 2013. 10. 18. 17:27

Csak nekem tűnt nagyon hajánál fogva előrángatottnak ez az esküvő? Mármint ami oda vezetett: hogy eddig a CBI-os munkatársak közt nem lehetett viszony, most meg bocs srácok, meggondoltuk magunkat, akár össze is házasodhattok!

JJ - 2013. 10. 19. 15:53

Olvastam winnie, amit írtál, olyan kibeszélő tényleg jó lenne. Egyébként nem tudom, hogy ez SPOILER -e, ha az nyugodtan töröld: :) A TVLine szerint biztos, hogy Rockmond Dunbar a 3 epizód után is állandó szereplő lesz. :D

lfeli - 2013. 10. 19. 20:56

úgy látom, kiderül végre hogy miért mosolygott Jane az előző évadban, amikor rájött hogy feltörték az irodáját… király lesz:)

hummel - 2013. 10. 22. 18:15

Kirkland most embereket kínzott, hogy kiderítse Red John személyazonosságát. Nem világos, hogy ugyanezt miért nem tette meg a kórházban azzal, akiről biztosan tudta, hogy Red John embere volt.

Az akkori áldozatnak egyébként elmondta, hogy reméli, hogy ha hasonló szituációba kerül, vagyis a börtön várna rá, akkor lesz valaki aki inkább megöli. Nos a kívánsága teljesült.

Zora - 2013. 10. 22. 20:28

6×04

Na, hát ez már nagyon összeesküvés-elméletes…
Red John már nagyon valami vallási-agymosási akárkinek néz ki… Mondjuk, már régóta gondoltam, hogy RJ nem egy személy, hanem egy mozgalom. Most már nagyon úgy néz ki, igazam lesz…

mivanmar - 2013. 10. 23. 01:44

hummel : Biztos, hogy az Bob Kirkland volt?

hummel - 2013. 10. 23. 11:01

@mivanmar: Igen. Máskülönben nem lett volna értelme megkérdezni Lennont, hogy felismeri-e.

mivanmar - 2013. 10. 23. 15:26

hummel: De akkor miért nem kérdezte ki Red Johnnal kapcsolatban?

hummel - 2013. 10. 23. 17:19

mivanmar: Igen ez az ami nem stimmel.

Benjy - 2013. 10. 23. 17:28

“Szerintem Janehez hasonlóan neki is régi sérelmei vannak RJ-vel szemben, és azért vágja el módszeresen a szálakat Jane előtt, hogy az ő vendettája tudjon végül érvényesülni. ”

Konkrétan ezt írtam tavaly 5×18 után és bejött. :P

Amúgy nem volt rossz rész, de néhol kicsit suta volt az írás. Egyrészt az összefogás felmerülésének teljes hiánya Jane és Kirkland között. Másrészt ahhoz képest milyen intelligensnek volt Kirkland beállítva olyan triviális szarvashibákat vétett…Például azt hitte ha nem egy olyan helyre viszi ami az ő nevén van hanem ami a bátyjáén akkor nem találják meg? Kereshetett volna valami eldugottabb helyet. Az összeesküvés elmélet meg szerintem marhára nem passzol a sorozathoz, megint csak a RJ- szál újabb felesleges túlbonyolításának érzem.

everest456 - 2013. 10. 23. 21:02

Benjy: igen voltak hibái a résznek, de inkább ezt nézem, mint a random érdektelen heti ügyeket, ebbe legalább fektetnek energiát a készítők.

A spoileres kibeszélőbe már írták mások is. Hogy A másik Kirkland tesó lehet RJ és Stilles volt az a befolyásos ember, akivel annó találkozott és célt adott neki, de túl jól sikerült, és mára mára teher/veszély lett belőle a V. szekta számára.

Benjy - 2013. 10. 23. 23:02

“igen voltak hibái a résznek, de inkább ezt nézem, mint a random érdektelen heti ügyeket, ebbe legalább fektetnek energiát a készítők.”

Ezzel teljes mértékig egyetértek, cseppet sem hiányzott a random ügy. Ennek ellenére én naiv azt hittem, hogy ha ráfekszenek a főszálra, akkor talán jobban oda fognak figyelni a hibákra is.

Benjy - 2013. 10. 30. 13:34

Biztos egyedül vagyok vele, de engem most már kezdenek felb*szni. De komolyan, miért kell még mindig nettó 20 percet unatkozni minden epizód elején, amíg mindenkit kikérdeznek, meg amíg Grace felolvassa az információkat az asztalkája mögül? Persze az utolsó 15 perc már érdekes volt, de hát addigra elalszok. A fordulat meg kilométerekről látszott. Nem, nem a tetoválás, hanem a P.I. csaj halála. A tetoválással most tudják még egy részig húzni feleslegesen az időt. Oké azért jár a pacsi hogy csavartak egyet a heti eseten, meg a Cho-Rigsby párbeszéd is hozta a szokásosat, de ez korántsem kielégítő.
Le se tudnák tagadni hogy a Mentalist egy procedural krimi. Még most a finisbe is muszáj beszuszakolniuk egy heti esetet majd minden epizódba.

dinnyemano - 2013. 11. 08. 11:38

Én eddig darába néztem a 4 évadot és most úgy idegest h mindig egy hetet kell várni…pff

Bullseye - 2013. 11. 11. 18:19

Nem kellett volna ma egy új résznek kijönnie P2Pben?

winnie - 2013. 11. 11. 18:29

írtuk hírben múlt héten, hogy amerikában most a múlt hetit adták le, mert az akkor náluk elmaradt.

Bullseye - 2013. 11. 11. 19:29

Thanx, valahogy lemaradtam a hírről.

wolfpack - 2013. 11. 18. 11:00

-SPOILER-

Szóval megnéztem a 6×07-et, számomra egyértelművé vált hogy Bertram karakterére aggatták a Red John szerepet.
Az lenne a kérdésem hogy másnak is egyértelműen ez jött le, vagy lehet még meglepetés hogy a történet szerint más lesz Red John, és most csak egy gyanusítottat kaptunk?

tonyrulez - 2013. 11. 18. 20:54

Számomra egyáltalán nem egyértelmű. Eddig senki sem tudta megmondani hogy kicsoda Red John. Bertram szökésben van, valamit csak kell mondani a médiának, remélem nem ő lesz RJ.

Benjy - 2013. 11. 18. 21:53

Én bízom benne hogy nem Bertram RJ, annak ellenére hogy nekem ő volt az első számú gyanúsítottam már több mint 2 éve. Ide egyszerűen kell valami csavar még, vagy a következő rész hatalmas nagy csalódás lesz, és csak egy egyszerű levezetése lesz az eseményeknek. Amúgy az idei évad legjobb epizódját láttuk, viszont az utolsó 2 perc miatt szíjat kéne hasítani az írók hátából. De komolyan, ez cliffhaner akart lenni?? Hiteltelen volt az egész.

Ui.: Rockmond Dunbar itt is badass szerepet fog játszani úgy néz ki. A jelenetük Janenel belőlem totálisan ezt a “mostantól minden megváltozik” érzést hozta ki. “That was my favorite cup.”

ilonka - 2013. 11. 19. 13:19

Szerintem nem Bertram (aki úgy végez ki mindenkit mint egy katona a háborúban).
A 8. rész előzetesében mintha hátulról látnánk és hallanánk RJ hangját, ami olyan magas-kasztrált mint amilyen Kirklandé is volt (a színészé; a szinkronjára már nem is emlékszem). Amivel nem azt akarom mondani, hogy ő valahogy (voltak ikertesó teóriák), de nem Bertram.
Biztos vagyok benne, hogy lesz még itt csavar!

Zora - 2013. 11. 19. 20:08

6×07

Szerintem attól, hogy az FBI-ost valahonnan Texasból, vagy honnan hozták, én mindegyiktől elvártam volna egy szexis vállmutogatást. Miért törvényszerű, hogy a liga csak Kaliforniában létezik???
Nagyon jó rész volt különben!!!

fran - 2013. 11. 19. 21:48

Azt gondolom, hogy nem Bertram Red John, mert hiányzik belőle az az átható gonoszság és magával ragadó erő, amit Red John elsődleges tulejdonságaiként írtak le a vele találkozók. Például Jane szeretője, mit láthatott Bertramban?

Cartwright - 2013. 11. 20. 10:25

Brett Stiles lesz RJ szerintem :D Bertramnak nem kellett volna akkor keverc, hogy kinyírja a bebörtönzött csajt. Meg ugye, egyszer mondja is valakinek, hogy “tigris tigris”, de az nem érti. RJ csak tudja, hogy ki van a csapatba. És ugye utaltak rá, hogy Stiles meghal, de visszatérés is megjósolták. (és ugye a dns-t is meg lehet hamisítani Blake csoprtnak.)

Zora - 2013. 11. 20. 20:53

6×07 – ha valaki még nem látta…

Szerintem az lesz a csavar, hogy Patrick ezzel a sajtóközleménnyel csak ki akarta ugrasztani RJ-t a bokorból; vagyis, RJ fogja levadászni Bertramot, hiúságból. Aztán így sikerül elkapni.
Vagy, az lesz a csavar, hogy RJ már rég halott. Erre a két dologra számítok.

És semmilyen spoilert nem olvasok!!!

fran - 2013. 11. 20. 23:28

Azon agyaltam, hogy a következő nagy ellenfél a Blake Association lesz. Így lesz folytonosság és lesz újdonság is.

Maala - 2013. 11. 25. 06:19

Nos, nem bírtam addig aludni, amíg meg nem néztem.

Vááá. :D Ahogy számítani lehetett rá (józan ésszel, Rigsbysek kíméljenek), epikus zárás volt. Bár kicsit azért nyafogósra sikeredett az RJ-vel való találkozás RJ részéről, de hát ez érthető, az ő helyzetét tekintve. :)

Akkor jövő héten új életben, viszlát Jane. :)

ledoo - 2013. 11. 25. 10:53

Én láttam a leaked részt is, és abban reménykedtem, hogy valami csoda folytán más megy le majd adásban, más RJ-vel. Annyi volt a különbség, hogy az üldözéses részeket epicebb zenével oldották meg.

Csalódott voltam RJ kilétét illetően, és mondhatjátok, hogy Bruno Heller azt nyilatkozta, hogy ha kiderül, akkor csalódottak lesznek az emberek, hogy RJ is csak egy ember.

Ezt értem én, és nem is érdekelne, hogy név szerint ki RJ, ha kaptunk volna egy olyan alakítást, mint a 3. évad végén. A 9. rész promoját elnézve… remélem a vörös hajú csaj egy smileyval végzi.

Timothy Carter – az igazi Red John: 1-0

ui: amikor bevágták RJ hangjához a “this is totally fair, the game is over and I won”-t, kiköptem a szendvicset a röhögéstől… (SB nyilatkozta, hogy ő volt RJ hangja eddig is”

wolfpack - 2013. 11. 25. 14:07

Ő…

Hát valahogy nem ezt vártam, picit csalódott vagyok, mint szerintem sokan azok lesznek.

Azért várom a további részeket, kíváncsi vagyok berendeli-e a CBS a 7. évadot.

Nemhiszem.

Bullseye - 2013. 11. 25. 15:32

Számomra érdekes volt, hogy ennyire mellékes karakter lett, de valahol érthető a dolog. Az én tippem mondjuk az volt, hogy nem a lehetséges cylonok között van (sőt volt egy kicsit vad teóriám, hogy ha Jane pasi, John nő…), de a robbanásnál egyértelmű lett, hogy mégis, és úgy ő volt a befutó.

Az a nyafogós rész számomra sem volt érdekes, mert mit várt? Mégis inkább barátok lesznek? De Baker játéka nagyon durva volt a végén…

És ott a kérdés, hogy mi lesz jövő héten.

Benjy - 2013. 11. 25. 20:26

Én nem vagyok semmi elrontója de komolyan ez mi a fészkes fene volt?? Egy vicc, nem hiszem el hogy ezt Heller így álmodta meg 1 éve, amikor elkezdte írni az RJ-szál befejezését. Két pozitívum amit ki tudok emelni: Rockmond Dunbar és Simon Baker játéka, ennyi, semmi több. Arra számítottam lesz mind games, vagy nagy dráma, erre kaptunk 30 perc fogócskát, és 10 perc hegyibeszédet/könyörgést. Az utolsó 15 perc pedig értékelhetetlen volt. Oké ne ölje meg egyből, Monkban is volt hezitálás, de könyörgöm kellett a nő, hogy utána legyen egy hatásvadász menekülés a tópartra, mert a templomi halál nem elég idillikus… Szinte biztos hogy a csalódottság beszél belőlem, de nem gondoltam volna hogy a Dexter és a Burn Notice után a Mentalisttől is csak egy pofont fogunk kapni…

dinnyemano - 2013. 11. 26. 14:45

Én is kicsit csalódtam…valaki olyasmi alakítást képzeltem volna mint a Sherlockban a Moriarty… pfff…

Zora - 2013. 11. 27. 17:57

6×08

Szóval, félig-meddig igazam lett, Patrick csak ki akarta ugrasztani a bokorból RJ-t. Mert nem úgy nézett ki, mint aki meglepődött…
Amúgy: Patrick az utolsó pillanatban mondta meg a 6×07-ben, hol lesz a találka. RJ hogyan tudta odavinni a bombát? És felrobbantani? A testén nem lehetett, mert akkor ő is elájul az elsőtől. Szóval, ez homályos.
Az meg, hogy haslövéssel végigfutkározik a városon, tök röhejes volt. Hatásosabb lett volna – hogyha már úgyis mutatták -, a felesége és lánya sírjánál fojtja meg.

Mivel nem olvasok spoilert, fogalmam sincs, mi lesz a következő részben. De nagyon várom!

peppino - 2013. 11. 28. 09:26

Hát az előző részekhez képest ez elég langyi lett. RJ meg szerintem túl könnyen halt én szenvedtettem volna egy kicsit. De remélem ezzel az RJ szálnak vége ennyi elég volt belőle jöhetnek a következő kihívások Jane és a csapat számára. Viszont amit nem értettem hogy még a CBI feloszlik addig az FBI meg vagizik miközben ott is vannak/voltak RJ fanok nem is kevesen. És minden filmben/sorozatban miért mindig egymást probálják jobban elkapni az elvileg jóarcok gondolok itt arra miközben RJ meg a slepje szabadon az FBI Janre meg a többiekre megy rá.!?

dr ejhon - 2013. 11. 29. 18:22

hááát…
beleestek szerintem a sorozat betegségbe :(
gondolok arra hogy a 6.évadtól megjelent az ismétlés sorozatban…
kár…

szerintem is elég gyengus lett Red Jhon…
mikor fenyegette patrickot kemény legény volt
ám mikor fordult a kocka mint egy kisgyerek úgy félt tőle…
többet vártam volna a karaktertől…
bár megvallom őszintén a cbi vezetőlye jobb RJ lett volna…
ám maga a fordulat hogy egy halott volt RJ az ötből az elég jó volt…

én is várom a folytatást kék zöld… :)

Tiger, tiger, burning bright,
In the forest of the night,
What immortal hand or eye
Could frame thy fearful symmetry?

Violka - 2013. 12. 02. 10:08

Én nem éreztem RJ-t gyengének, akkor sem, amikor a 911-t hívta. Nem segítségért kérte, hanem, abban bízott hogy egy beépített embere jön és kihúzza a csávából.
Ahogy mondták akár több ezren is vannak a hálózatban.

wondorog - 2013. 12. 02. 18:52

Nem hiszem el, hogy ha tudnak ilyen marha jó részeket írni, mint a 6×09, hogy tudták így elkúrni a RJ szálat? Azt értem, hogy le akarták zárni, de akkor tették volna rendesen. Az a baj, hogy jól néz ki ez a reboot, mégis ott van a keserű íz a számban, az 5 év tönkretétele miatt.

VanillaSky - 2013. 12. 03. 21:25

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Remek rész volt, jó hangulat, Jane is brillírozott. Mondjuk az FBI-os csaj egyértelmű volt, gondolom Jane is csak kamu meglepődést produkált.

Nikki - 2013. 12. 03. 22:15

A RJ szálat rémesen elszúrták, de a 6×09 fantasztikus volt! Idézte a régi, első évados mentalistát. Vidám volt, vicces, szórakoztató; pont olyan, amilyennek megszerettem. Nagyon kellemesen csalódtam :)

Zenyty - 2013. 12. 04. 09:22

Én nem vagyok elragadtatva a 6×09-től. Teljesen másik sorozatnak tűnik ez az eddigiekhez képest. “Mentalista” trükk nem volt benne, ráadásul a reboot megoldása nagyon a White colar-ra hajaz. Leginkább annak teljes másolata.

lfeli - 2013. 12. 04. 09:27

kicsit olyasmi folytatás ez, mint a 3. évad után, mikor 1 részben lerendezték, hogy Jane-t felmentik és megy minden tovább ugyanúgy. nyilván nem azt vártam, hogy most nézegetjük évekig hogy börtönben van, de egy kicsit érdekesebb megoldást is választhattak volna. ez így nagyon kis könnyű.
ezzel együtt jó kis rész volt, nem unatkoztam rajta.

Andrew-R - 2013. 12. 04. 11:14

Azért Jane le lesz jegelve még egy kicsit illetve ennyit arról hogy a Red John ügynek vége….

Any scoop on The Mentalist? Is Jane really going back to jail? — Elizabeth

ADAM: Get ready for another — albeit less severe — time jump. The next episode skips ahead three months, and Jane has indeed spent the intervening period in detention. (And Lisbon’s been writing him letters! Aw…) However, the always wily Jane already has a plan to get out. Let’s just say that some pieces of the Red John puzzle from earlier this season may be Jane’s saving grace.

Zora - 2013. 12. 04. 19:11

06×09

Érdekes volt. Lassú, de érdekes. Nagyon nagyon halványan gyanakodtam Kimre. De nem ilyen minőségben. Várós a következő rész.

wondorog - 2013. 12. 04. 21:07

Kim-ben én is 80% biztos voltam, ammikor Abbot ott feküdt a hotelszobában már vártam, hogy ráközelít a kamera és a csaj ott fekszik mellette.

Benjy - 2013. 12. 07. 11:51

Az RJ rohanás után, ez most nagyon lassúnak és elhúzottnak hatott, de ennek ellenére remekül lefektették alapokat. Érdekel a folytatás, de muszáj lesz valami főszálacskát behozniuk, mert csak az hogy Jane boldog, és ez hogy teljesül ki, hosszútávon unalmas lehet.

caeiro - 2013. 12. 08. 00:31

Hmmm, Jane-t ilyen könnyű behálózni? Hogy vsn az, hogy a Lorelei-es eset után nem is gyanakodott a csajra? Ennyire eltompult volna? Egyébként tényleg lassan folytak az események…

ayren - 2013. 12. 08. 15:22

Hm, remélem, hogy Simon Baker nem ezzel a sörtével játssza végig az egész évadot. Van akinek jól áll a pár napos borosta (lásd Hugh Laurie), de szőkéknek általában nem, Bakernek meg szerintem nagyon nem.
A venezuelai szabót a vállbojtjaival viszont nagyon bírtam! :)
És kíváncsian várom, hogy alakul az új felállás, gondolom, a köv. epizód végére kiderül.

Anthonz - 2013. 12. 09. 17:14

Nah az RJ szál befejezése után eltűnt innen mindenki? :)
Sokkal a 610 után sem lettünk okosabbak, és ahogy látom téli szünet jön itt is, még promo sincs a következő részhez. Átívelő szál egyelőre 0.

ayren - 2013. 12. 09. 19:09

Hát arra számítani lehetett, hogy az RJ-szál megszűnésével közel sem lesz annyira pörgős ez a poszt,vagy inkább posztok (élen a Kicsoda Red John cíművel), mert ahogy nézem, az az 1-2 kommentelő, aki maradt, még most is háromfelé szórja a hozzászólásokat. Jó lenne, ha mindenki itt kötne ki, akit még érdekel valamennyire ez a sorozat.

Az IMDB-n ennyi volt előzetesben a 6×11-ről:

“Jane and Lisbon have some intense talks about their potential future, while Cho finds a new girl.”

Hm, magánélet a fókuszban, vagy csak 1 dolgot kiemeltek az epizód tartalmából?

c - 2013. 12. 09. 20:10

Volt valami extra a 10.részben ? A Jane nyílnak volt valami jelentősége ?

A nézettségi adatok alapján bejött a népnek az új irány.

everest456 - 2013. 12. 09. 20:38

Nem volt rossz, ha Jane ezentúl olyan elbánásban részesíti az FBI-osokat mint a bűnözőket, akkor már csak a gegekért is maradni fogok. Poén lenne, ha tényleg maradtak volna még emberek szabadon a Blake társaságból, akik Jane után mennek, nem is olyan régen egyszer már megégette magát egy ilyen kamulistával. Lehet tudni, hogy lesz-e valamilyen új átívelő szál, vagy totál random heti esetek lesznek csak?

Polgb - 2013. 12. 09. 22:54

Nekem tetszik az új irány, új emberekkel, új helyszínekkel. Végre voltak megint trükkök Jane-től, szinte olyan érzésem volt mint az első évadokat nézném.

Nikki - 2013. 12. 10. 01:06

Nem volt ez sem rossz, de annyira jó sem, mint a 9-ik. Az új helyzet miatt kicsit izgalmasabb talán, nem olyan szürke, mint volt, de vajon meddig tart majd ki?

lfeli - 2013. 12. 10. 09:54

Szerintem is jó, bár még korai lenne ítéletet mondani.
Egy dolog már most nagyon bejön: szerintem a sorozat talán legnagyobb gyengesége az volt, hogy a mellékszereplők (Rigsby, Vanpelt, Cho) és Jane között semmilyen dinamika nem volt, nagyon szürke volt mindenki, igazából csak kikérdeztek teljesen érdektelen gyanusítottakat. Ehhez képest az újak (Abott és a csaj is) már most érdekesebbek. Ez jót tehet a sorozatnak.

hummel - 2013. 12. 10. 14:38

Most, hogy a Blake szervezetet ismét emlegették, talán az a nő is előkerül, akit Jane a gyertyatartóval leütött a templomban, és aki olyan látványosan elsétált az FBI orra előtt, amikor azok megjelentek a temetőnél.

SG - 2013. 12. 10. 15:37

Szerintem egyébként jót tett ez a két év ugrás a történet szempontjából… két év elég arra, hogy kitakarítsák a law enforcementet :D Szóval szerintem ez a Blake szervezet max nyomokban fordulhat elő, de önálló szálként nem hinném, hogy működhetne… Egyébként a Red John-os rész után ez a kettő eddig teljesen korrekt volt, nekem tetszett.

szk - 2013. 12. 10. 17:44

Hát nekem nem hiányzik sem Red John, sem Rigsby, sem Van Pelt. Az új csaj elég sablonos eddig, viszont a főnökben van lehetőség. Jane poénjait jó újra látni, Cho is mintha beszédesebb volna, szóval eddig pozitív az összkép.

Andrew-R - 2013. 12. 11. 12:58

Nálam a hét kommentje:

“What happened to CBI Ron? Since they paid the actor to just chill in the background for 5.5 seasons, why not just bring him back as the FBI Ron?”

ayren - 2013. 12. 12. 19:11

Hát, nem haladt előre túl sokat a 6×10 sem, még mindig nem alakult ki az új felállás. És nem is tudom, ez a Jane fogságban, de trükkösen megszökik, nem ismerős valahonnan? Tiszta 2×6. Nem jó jel, ha önismétlésbe kezd egy sorozat, kérdéses, mennyi puskaporuk van még az íróknak.
A Jane-Lisbon kapcsolat meg dettó önismétlésbe kezdett. A 6×9-ben úgy tűnt, Jane-ben talán megváltozott valami a 2 év távollét alatt, hogy felismerte, Lisbon mit jelent neki, de most úgy tűnt, csak örül, hogy visszakapta a játszótársát. Akit persze továbbra is képes bármikor negligálni. Nekem ez nem tűnik karakterfejlődésnek, márpedig RJ megölésétől vártam volna valami pszichológiai továbblépést, fejlődést.

ayren - 2013. 12. 12. 19:25

Lisbon karakterfejlődésében viszont látok némi előrelépést. Eddig mindig alárendelte magát Jane-nek, támogatta, mindig mindent megbocsátott neki, pedig Jane nem egyszer elég önzően viselkedett, amikor átlépett Lisbonon (pl. tudhatta, hogy a nő karrierjének eléggé betesz az, ha ő megöli RJ-t). Most viszont Lisbon legalább megfogalmazta, és elmondta Jane-nek a kettőjük kapcsolatához fűződő érzéseit. Lehet, hogy végre sikerül a sarkára állni?

ayren - 2013. 12. 13. 08:29

És mi volt ez a zokni dolog a végén? Dobby, a házimanó zoknit kap a gazditól? :)

Zora - 2013. 12. 13. 21:11

ayren – 2013. 12. 13. 08:29
És mi volt ez a zokni dolog a végén? Dobby, a házimanó zoknit kap a gazditól? :)

Jé, most, hogy mondod, nagyon is így lehet… :-)

Nikki - 2014. 01. 08. 00:52

Azt kell mondjam, jól áll a sorozatnak a hangulatváltás és Jane stílusváltása. Kicsit megint a régi önmaga, bár amikor Jane megkérdezte ki a nő a képen, már tudtam, ő lesz a kartell vezetője.

Zora - 2014. 01. 16. 15:39

06×12

Érdekes módon hozzák vissza Van Peltéket. Jól gondolom, hogy visszahozzák őket?
Amúgy ez a telefonos pasi ki? Melyik részben volt?
A heti eset jópofa volt.

Casey Novak - 2014. 01. 16. 15:47

Most már sokkal nagyobb kérdés foglalkoztat annál, hogy ki Red John. Az, hogy mi a foolproof line? Tudni akarom! :D

ayren - 2014. 01. 16. 18:14

@Zora
Nem visszahozzák őket, hanem apránként írják ki, úgy tűnik. Owen Yeoman valahol (Facebook?) néhány napja nyilatkozta le, hogy az utolsó mentalistás epizódját forgatja. Szóval néhány rész, és végük. Nem a kinyírós értelemben, bár még az is lehet, ki tudja, a legutóbbi cliffhanger hová vezet?:)

Erja - 2014. 03. 24. 12:38

Hát, ahogy nézem nincs nagy mozgás ezen az oldalon sajnos:-(. Kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek a mostani részek után, mert nekem őszintén szólva nem tetszik így Red John után a Mentalista.
Esetleg lehet tudni, hogy ez lesz-e az utolsó évad?

Erja - 2014. 03. 24. 12:39

Esetleg ayren, nincs kedved írni a Red John utáni mentalistáról valamit? Az előző írásod is nagyon jó lett:-))

ayren - 2014. 03. 24. 21:05

@Erja
Köszi, de nem hiszem, hogy írnék róla. Néha benézek ide az új epizódok után, ahogy most is, de úgy tűnik, tényleg nagyon kifulladt a kommentelős kedv. Azt hiszem, nem véletlenül.
Ez a 2.0 nem igazán 2.0 szerintem. Van pár új szereplő, mások értelemszerűen eltűntek, és nem a CBS a háttér, hanem az FBI, na puff, amúgy semmi se változott. A felépítés ugyanaz, Jane ugyanaz, Lisbonnal a kapcsolata ugyanaz. Helyben járás, szerintem ennyi volt ebben a sorozatban.
Ráadásul még az se dőlt el, elkaszálják-e az idei utolsó epizóddal, úgyhogy ha kasza lenne, és csinálnak valami lezárást a kapcsolatok, leendő sorsok terén, az gondolom, nem a legjobb pszichológiai alapozással fog történni, alig 1-2 rész idejük lesz az íróknak rá.
Egyébként is R.J. halálával elvesztette azt a kicsi ballasztot A mentalista, amivel még épp nem vált túl könnyűvé. Nem lett volna szabad évad közepén meglépni a dolgot, inkább méltó lezárásaként a sorozatnak, aminek szerintem most már ideje.

ayren - 2014. 03. 24. 21:51

Ja, poszt helyett még valami a Jane-Lisbon kapcsolatról. Nem is egészen helyben járás ez, inkább úgy veszem észre, az alkotók szándékosan tartanak köztük kicsit nagyobb távolságot, kevesebbet is vannak együtt a képernyőn.
Ha Jane leveleit és a reakcióját nézzük a “reunionnál”, akkor ez nekem kicsit hiteltelen.
Azt várná az ember, hogy Red John megölésével és magányosan töltött két évvel azért valami megváltozik benne. Mondjuk, tudja, mit akar kezdeni az életével.
Nem, ő ott vette fel a fonalat, ahol leejtette.
Többek között ez is helyben járás, ez is a lehetőségek nem kiaknázása az írók részéről. Egyszerűen kellene valami jellemfejlődés, kapcsolatfejlődés, mert ez így nekem unalmas.
Ha elkaszálnák a sorozatot, nekem 2 tippem van, hogy alakulhatnak köztük a dolgok.
1. A következő részben Lisbonnak állítólag lesz udvarlója. Jane-ben tudatosul, hogy köztük a mostani status quo mindenképp borul, és valamilyen formában elveszti Lisbont, ha annak tartós kapcsolata lesz, annak minden velejárójával, ergo lépni fog, és zárásra összejönnek..
2. Érzelmi szál felejtős, mindkettőnek teljesen új élete lesz, barátságban elválnak (vagy hébe-hóba összejárnak), Jane pedig megköszönheti szépen Lisbonnak, a sok mindent, amit tett érte, hogy mint egyetlen igazi barátja, átsegítette az elmúlt, ha jól számolom, 12 éven.

Erja - 2014. 03. 25. 05:52

Hát, ayren, fájó szívvel látom be, de teljesen igazad van. Jane és Lisbon kapcsolata (ahogy már korábban említetted) sehonnan se tart sehova, már jó lenne lépni valamit az egyik vagy másik irányba.
Nem igazán értem, miért kellett a 8. részben kiírni Red John-t, ahogy írod, ő volt a hajtóerő, most meg nélküle nem maradt semmi, nem értem.
Ha ez így marad, jobb lenne, ha kaszát kapna a sorozat.
Nem tudom, láttad-e a legutóbbi részt (15), nem akarom spoilerezni, de azért rendesen feldühített, hogy 1. teljesen kiszámítható volt 2. enyhén értelmileg csökkentnek néznek a végkifejlettel és a végén történtekkel kapcsolatban.
Azért várom a véleményed a résszel kapcsolatban,ha majd megnézed:-).

winnie - 2014. 03. 25. 07:02

“Ha ez így marad, jobb lenne, ha kaszát kapna a sorozat.”

akkor neked kell kaszálni. ez úgy működik, hogy ha elég néző kaszálja, akkor lesz kasza a sorozat.

Erja - 2014. 03. 25. 07:27

Hát, igen, már elgondolkodtam, hogy nem nézem, vagyis részemről kasza. Az tart vissza, hogy még a Red John-os időkből nagyon erős részek is voltak ebben az évadban is, abban reménykedem, hátha most valami más lesz, újra visszatér a feszültség A mentalistába:-).

ayren - 2014. 03. 25. 07:57

Persze, megnéztem, ahogy lett magyar felirat, ami ezúttal szupergyors volt. :)
Különösebben engem se ragadtak magukkal az események, pedig ezt nyilvánvalóan izgalmas résznek szánták, és mivel Rigsby-ék azt hiszem, a következő epizóddal távoznak a sorozatból, nagyobb játékidőt kaptak. Viszont ők nem tudják elvinni a hátukon az epizódot, ez most is nyilvánvaló volt. Egyébként én azt hittem, R. a 2-3 lövést nem éli túl, így írják ki, de nem osztott, nem szorzott, hogy életben maradt, tök hidegen hagyott, valahogy súlytalan volt minden, az aktuális főgonosszal együtt, akit se igazán utálni, se igazán sajnálni (gyerekkora miatt) nem tudtam.
Év végéig én azért mindenképp kitartok, főleg, ha ez lesz az utolsó évad, de ha mégis terveznek még egyet, és ugyanezt csinálják, valószínűleg fájó szívvel, de dobni fogom.

Erja - 2014. 03. 25. 12:30

ayren, akkor egy véleményen vagyunk:-). Eléggé sablonos rész volt és mivel én is tudtam, hogy Rigsby-éket kiírják pár rész múlva, azt hittem, meglépik azt, hogy olyan módon szállnak ki, amire nem gondoltam.
Mondjuk az eléggé meglepő volt számomra, hogy 2-3 mellkasi lövésnél, aminél az egyik ráadásul szív környékre ment, ilyen simán túlélte, sőt, lenyomott két fegyverest.
Ez nekem egy kicsit hihetetlen-hiteltelen kategória még A mentalistához képest is.

Valamilyen módon egyébként azt hittem, kötődik majd Red John-hoz a lehallgatás, meg a többi támadás, csalódottan vettem tudomásul, hogy mégsem.
Nagyon remélem azért, hogy lesz előrelépés akár a Jane-Lisbon kapcsolatban, akár valamilyen újabb ellenség behozásában, de nem hiszem, hogy a második működne RJ után. Hátha a következő rész hoz valami újdonságot…

ayren - 2014. 03. 25. 13:36

Én már nem nagyon reménykedem… De legyen igazad. :)

Erja - 2014. 03. 25. 15:35

Ha igazam lesz és tényleg beüt valami nagy változás, ami jó irányba fordítja a sorozatot, akkor (ha időd és energiád engedi) szívesen olvasnék valamilyen elemzést, vagy véleményt A mentalista 2.0-ról, mert akárhogy keresem, sehol sem találok összefoglaló posztot róla:-)).

ayren - 2014. 03. 25. 16:59

Mi az, hogy összefoglaló poszt? Szokott lenni a pilotról, évadnyitóról, évadzáróról, egy-egy epizódról menet közben, esetleg fél évados írás… Igazi összefoglaló posztot csak lezárt sorozatról lehet írni szerintem. És köszi a kapacitálást, tényleg jól esik, de ami véleményem van, azt már megírtam a tegnapi kommentben, ha meg adódik valami fordulat, változás, megint kommentelek.

LaCRossE - 2014. 03. 31. 22:30

Hát, a mai rész ritka szórakoztató volt, írok is róla holnap. :D (már elkezdtem, de ma már nem megy a fogalmazás)

ayren - 2014. 04. 01. 19:26

Igen, ez a régi jó, könnyed, trükkös Jane típusú epizódok közül való volt, és mint olyan, elég szórakoztatónak bizonyult. Picit frissebbnek, üdébbnek tűnt, mint a jól megszokott felállás.
Haha, Jane mostanra úgy tűnik, átvette az osztály vezetését! :)
Az új fickó úgy tűnik, kicsit megbolygatja majd a viszonyokat, de szokás szerint megint csak nagyon finom utalásokat kaptunk Jane és Lisbon kapcsolatáról – ezt még mindig szeretem ebben a sorozatban, annak ellenére, hogy ugyanakkor pszichológiai szempontból egyre kevésbé érzem hitelesnek a Red John halála óta az eltelt idő függvényében.
Erja? Vélemény?

ayren - 2014. 04. 02. 11:13

LaCRossE
Akkor írsz róla? Kíváncsi lennél rá, más/mások hogy látják a frissített verziós Mentalistát. :)

Erja - 2014. 04. 06. 06:54

Ez most tényleg jó rész volt.:-)
Ayren, azt hiszem, igazad lesz és az új kapcsolat, ha kialakulóban van, eltereli Patrick és Lisbon kapcsolatát egy másik irányba, szerintem biztosan.
Nem is tudom, rég tetszett ennyire egy Mentalista rész, valahogy üdébb volt, meg lendületes.
Esetleg van már hír róla, hogy kaszát kap a sorozat, vagy lesz még egy évad?

ayren - 2014. 04. 06. 18:40

erja
Az a gond, hogy tudomásom szerint még mindig nem dőlt el, kaszát kapnak-e.
Itt van egy jó kis link, ami grafikusan mutatja a sorozatok egyes epizódjainak tetszésindexét, csak be kell írni a sorozat címét:

http://graphtv.kevinformatics.com/

Ez a legutóbbi rész pl. magas tetszési indexet kapott, lehet, hogy emiatt a folytatás mellett döntenek, aminek nem örülnék, mert ahogy írtam már, ez biztos alapot nyújtana a további helyben járásra, még ha időnként sikerül is egy-egy ilyen frissebb epizódot összehozni, mint ez volt.
Én tehát a kaszát díjaznám, és lezárásként azt a verziót, hogy Jane harcba száll a vetélytárssal, és lesz pár különösen trükkös és viccesen szemét húzása (kicsit House-osan), hogy eltakarítsa az útból. :)

Erja - 2014. 04. 06. 19:41

Ayren, az általad felvázolt verzió engem is érdekelne és tetszene is…:-)
Nem tudom, mi lenne az új évadban, ha lesz majd, mert hát nincs Red John, nem tudom, hova vezetne az egész. Azért mindenesetre kíváncsi vagyok, mi lesz, meg hogy milyen részt adnak legközelebb.

ayren - 2014. 04. 06. 19:50

Meglátjuk, de nem tudom, ma leadják-e a 17. epizódot az amerikaiak, nem találtam adatbázisban dátumot.

korum - 2014. 04. 14. 10:18

Na, egyre biztosabb: aki a régi, nyomozós Mentalistára vágyik, nem az RJ-s átívelő önmagába omló történetkáoszra, az jöhet vissza nézni a soroztatot :)

Glam - 2014. 04. 17. 06:09

A finálé címe Blue bird lesz. Remélhetőleg ez azt jelenti hogy Jane végre megtalálja a boldogságot, és összejönnek Lisbonnal. :) Az RJ szál mellett az ő flörtölgetésük az amit már évadok óta húznak.

És kifejezetten tetszenek az új részek, mióta lezárták a RJ utáni hajszát, valahogy a régi első évadokban megszokott humoros Jane-t kapjuk. :) A frissítés óta reménykedek benne hogy nem kap kaszát a sorozat (pedig az 5. évad és a 6. évad elején még érdemes volt rá szerintem.)

ayren - 2014. 04. 17. 09:37

Glam
Ezt egy Mentalistás magyar oldalon találtam, nem tudom, milyen fórumról szedték le a szöveget, amit lefordítottak:

SPOILER!

“Mivel A mentalista következő évadát még mindig nem rendelték be, összefogják az írók hozni Jane-t és Lisbont arra az esetre, ha végül elkaszálnák a showt? – Jackie

Vicces, hogy kérded, Jackie. “Ez egy inkább romantikus finálé lesz, mint izgalmas.” – mondta a sorozat készítője, Bruno Heller. De ez nem teljesen azt jelenti, mint amire gondolhattok. Igazából Pike ügynök fogja megkérni Lisbon kezét egy rövidke romantikus kapcsolat után. És hogy Jane vajon áldását adja-e a párnak, vagy inkább úgy dönt, konfrontálja Lisbont tisztázatlan érzéseivel kapcsolatban? Bármelyik is történjen, Heller lezárást ígér, “Red John halála után illőnek tűnhet elvarrni egyes szálakat, és ez a romantikus aspektus is egy közülük.”

Fog Jane és Lisbon valaha is beszélni arról, hogy hogyan érezték magukat a külön töltött két év alatt? – Elaine

Ausiello: “Lehet, hogy lesz egy pár sor erről az évad későbbi részében, de nem fogunk nagyobb feneket keríteni a dolognak.” – válaszol Tom Szentgyorgyi. “Ez persze nem jelenti azt, hogy nem térhetnénk vissza a dologra a következő évadban, már ha lesz következő évadunk.”

Mindenesetre, ha Jane “áldását adná” Lisbon és Pike kapcsolatára, az megint egy R.J. kinyírásához hasonló arculcsapás lenne, ha másért nem, a sziget óta felerősödő lebegtetés miatt mindenképpen.

És akkor még ott van az, hogy ha lesz új évad (az utolsó 2 rész nézettsége elég erős volt), nyilván hiba lenne most összehozni Jane-t és Lisbont, viszont pszichológiailag nem tudom, mennyire hiteles, ha marad az eddigi állapot. Szerintem kicsit csapdahelyzetben vannak velük az írók – csak ne valami hasonlóan szar megoldást lépjenek meg, mint R. J. kinyírásával.

Glam - 2014. 04. 17. 17:14

Köszönöm a cikket ayren :) Vártam a finálét a címe miatt, de így hogy elolvastam nem lesz túl izgi, legalábbis nem az lesz amit én vártam :D RJ kinyírását szerintem sem a legjobb módon oldották meg, túl egyszerű volt valahogy, ha ez lesz a Jane-Lisbon szállal is, akkor tényleg nem érdemes még egy évadot ráhúzni.

ayren - 2014. 04. 17. 18:03

Fene tudja, mennyire lehet hinni a készítők homályos nyilatkozatainak. Lehet, hogy csak terelnek. Elég két esélyes még mindig a dolog, én mindenesetre továbbra is egy méltó befejezésben reménykedem – naná, hogy happy enddel!:) – nem hiszem, hogy sok lehetőség rejlene még A mentalistában.

Drezz - 2014. 04. 17. 21:34

Üdv mindenkinek !

RJ-t lezáró (sorozat) záró rész óta nem írtam.
Az elejétől kezdve nézem a sorozatot, kedvencem, de bekell látni halott az egész koncepció ami most megy.

A Mentalista pont arról szólt, hogyan kapja el felesége és lánya gyilkosát Jane. Ez volt amire épített a sorozat.
Melynek vége lett 6×08-al. Ami most megy, ennyi rész elteltével, az a CSI, vagy NCIS, vagy bármi más csak nem a Mentalista… parasztvakítós részek, hol vannak azok a könnyed poénok, csínyek amik tényleg ütöttek…
Eltelt 10 rész, ebből maximum 2 volt értékelhető…
De a legfontosabb, a részeknek nincs súlya, nem történik semmi fontos, elvarrták szinte az összes szálat ami eddig megmaradt az RJ időszakból. Most Jane és Lisbon kapcsolatot zárják le , ahogy nézem, ugyanolyan pocsékul, mint a számomra sorozat záró részt. Végleges lett már, hogy csak heti ügyek lesznek, semmi új főellenség, ami lekötné a nézőt legalább 2-3 rész erejéig. Az epizodikusság számomra felteltél egy sorozatnál, ezért nem nézek semmilyen más nyomozós sorozatot, ami heti ügyekre épül.

Most már csak azért nézem mert kíváncsi vagyok hogyan zárják le, de semmi elvárásom nincsen.
Találkozunk a szezonzáró kibeszélő posztjánál.

Erja - 2014. 04. 20. 14:43

Ez a rész most nem tetszett annyira, csak a “szokásos” Mentalista, Drezz-el értek egyet 100%-ban.
Kíváncsi leszek a végére, most akkor tényleg az Ayren által belinkelt riport szerint alakul-e a vége a sorzatnak, vagy sem. Egyébként az idővel való trükköt előre lehetett sejteni, ha jól emlékszem, akkor a Harmadik műszakban is pont ezzel a módszerrel kaptak el egy gyilkost.

ayren - 2014. 04. 20. 18:10

Ja, piszkosul kiszámítható volt a nagy trükk. A műkincsrablós rész jobb volt.

Erja - 2014. 04. 20. 18:37

Ayren, hát igen, tényleg sokkal jobb volt. Na, majd meglátjuk mi lesz legközelebb, hátha előrántanak egy hozzá hasonló részt:-)

czildi - 2014. 04. 24. 09:47

Nagyon szeretem a sorozatot, tényleg elég bénán zárták le RJ-t, de nekem már elég volt, untam,teljesen ellaposodott a végére a köztük lévő macska – egér játék. Szerintem bőven van még a sorozatban amit később kibonthatnának. A közvetlen “főnökét”már betörte, de van ott még éppen elég,szóval kavarhatna még eleget. A kapcsolat szálban,abban amit Heller mondott, még szintén lehet bármi, ha kapnak még egy évadot. Az RJ utáni gyengébb részeknek oka lehet, hogy nem tudták/tudják, lesz-e tovább, nem? (de ki tudja mióta lebegtet előttük a csatorna?)Szerintem Red John mellé kellettek a Ö személyes konfliktusai is, mert anélkül az 2. évadot sem érte volna meg. Ayren azt írtad, hogy vártad J majd fejlődik, változik,attól, hogy végre bosszút állt- de nem azért halt meg a családja is, mert nagy arcú, arrogáns,”mindenkivel szórakozok” alak volt? Most, itt az FBI-nál lenne lehetőség, hogy megint olyan szereplővel(szereplőkkel) ütközzön, akik végre alaposan helyreteszik( mint RJ:-)). Remélem akik kaszálnátok, nem lesz igazatok. Én még nézném, kedvelem az új karaktereket.

ayren - 2014. 04. 24. 16:34

Czildi
Huh, remélem, hogy csak rosszul fogalmaztál, és nem gondolod komolyan, hogy az, hogy RJ brutálisan meggyilkolt egy (tegyük hozzá) teljesen ártatlan nőt és gyereket, egyenlő azzal, hogy “helyreteszi” Jane-t?
És mit jelent az, hogy szerinted az FBI-nál most lenne lehetőség, hogy más is hasonló módon “helyretegye” őt mint anno RJ, csak azért, mert szórakozott vele, ergo megsértette?
Kijét ölje meg? Jane-nek Lisbonon kívül nincs már senkije.
Nagyon remélem, hogy ez a dramaturgia meg se fordult az írók fejében…
Egyébként én némi potenciált csak a főnökében láttam, de ez a potenciál szerintem pont azzal veszett el, hogy mint egy jóságos télapó, mindenben támogatja Jane ötleteit. A konfliktusokból sokkal érdekesebb helyzetek adódnak. Fischer ügynökben meg annyi potenciál van, mint egy döglött halban. Az az érzésem, nem tudnak vele mit kezdeni a forgatókönyvírók.

Nikki - 2014. 04. 24. 19:04

Az RJ szál lezárásával magam sem voltam elégedett, azonban az új részek (némelyik jobban, némelyik kevésbé) sokkal jobban tetszenek, mint a régi, szürke, poros és unalmas epizódok. Visszakaptunk kicsit a régi könnyedségből, a poénokból, szivatásokból és trükkökből; anno én ezért szerettem bele a mentalistába, szóval ez felüdülés a korábbiakhoz képest.
Fischer jól indult, döbbenet, hogy mennyire nem kezdtek vele semmit, akárcsak Cho, olyan mindegy, hogy ott vannk-e vagy nincsenek. Simán pótolhatóak/lecserélhetőek egy ‘no name’ beugró segítő statisztára, mint amilyenek a megbeszéléseken szoktak lenni. A főnököt meg a tech srácot bírom: előbbiben tetszik, hogy amennyire Jane ellen volt az elején, most pont annyira támogatja mindenben, mert felismerte, hogy milyen értékes is számukra a bűnözők elkapásában; utóbbi pedig jó szövegeket kap; Lisbon meg.. Lisbon.

ayren - 2014. 04. 24. 20:09

Hát nem tudom, a főnökkel azért elég nagy pálfordulást csináltak: ügyeletes geciemberként indult a bosszúállós epizódban, most meg ez a támogatói attitűd… Az első verziónál lehetett volna jó kis szívatós csínyeket kiagyalnia Jane-nek, hogy elérje nála, amit akar. Most meg tálcán kapja.

ayren - 2014. 04. 25. 10:03

Na ezt a mai hírekbe tette be winnie:

“A Warner stúdió elkezdett házalni a The Mentalist-tel, hogy kasza esetén máshol folytatódhasson a sorozat. Kábel és országos csatorna is szóba jöhet.”

Elég aggasztó, hogy még mindig nincs döntés, mivel gondolom, már írják a záróepizódot, ha ugyan nincs kész. Így viszont, hogy még mindig kétesélyes a folytatás, én nem nagyon reménykedek normális lezárásban, de normális folytatásban sem, már ami a Jane-Lisbon kapcsolatot illeti.

winnie - 2014. 04. 25. 11:58

heller azt nyilatkozta, hogy sorozatzárónak írják az utolsó részt, ami felvezethet egy lehetséges 7. évadot.

ayren - 2014. 04. 25. 12:55

winnie
Ha el akarják varrni a Jane-Lisbon szálat, akkor gondolom, összehozzák őket, másnak nincs nagyon értelme az eddig viszonyuk tükrében.
A New Girl idei elcseszett évada után viszont ezt végképp nem érzem túl jó döntésnek – ahogy általában véve is kevésbé lesz érdekes egy sorozat a szereplők összehozása után.
Szóval, én még mindig a kaszának drukkolok. :)

czildi - 2014. 04. 25. 19:00

ayren
Igazad van, csak rosszul fogalmaztam.
Nem gyilkosságra ,gondoltam, sokkal inkább valami kényszerpályára,hogy korlátok közé legyen szorítva, hiszen az RJ utáni hajsza is az volt. Én ezt vártam a főnöktől is, aki olyan utálatos, görény,okos alak volt, hogy majd folyton szívatja,sok csörte lesz köztük váltakozó sikerrel.Ezt hiányoltam és a hozzászólásban is erre gondolva írtam a “helyreteszi”-t. Szóval főnök ügyben csak idézni tudnálak – leginkább szó szerint. Viszont az első részek remek humorát azért hozta. Ilyesmi új karaktert( akár többet is) várnék, ha már ugye a meglévőt elcseszték. Fisher úgyis már csak szobanövény funkciót tölt be, Cho meg még annyit sem.
Most nagyon utálom ezt, de végiggondolva, bármennyire is nézném, sok mindenben egyetértünk.Jaj.Ha itt a vége, annak akkor nem lesz jó vége.

Erja - 2014. 04. 26. 13:31

Hát, nem tudom, hogy vagytok vele, de ezt a mai részt már csak áttekerve néztem, nem volt valami nagy szám, néha már Simon Baker játéka is irritál, néha hol ripacsnak, hol meg jó színésznek látom őt.
Ayren, ha jól emlékszem, írtad, hogy láttad őt a Something new-ban, kíváncsiságból én is megnéztem, de életem leghosszabb másfél órája volt. Ennyire gagyi romantikus filmet sem lát mindennap az ember…

Erja - 2014. 04. 26. 13:32

Bocsi, nem a mai, a mostani részre gondoltam.

ayren - 2014. 04. 29. 13:51

czildi
Akkor örülök.:) Igen, az új főnök (nem emlékszem, mi a karakter neve)színre lépésekor én is azt vártam hogy méltó ellenfele lesz Jane-nek, és lesznek némi humorfaktort se nélkülöző csatáik. Kár, hogy így elpazarolták a lehetőségeket. Mint már annyiszor. Úgyhogy én már elég gyanakvó vagyok a beígért minimum évad- de esetleg sorozatzáróval kapcsolatban. Hogy piszkosul elbénázzák a Lisbonnal való kapcsolatát is.

ayren - 2014. 04. 29. 13:56

Erja
Gondolom, a múlt vasárnapi részre gondoltál. Szerintem se volt túl jó.
A Something New-ról meg inkább semmit a jót vagy semmit alapján.:) Nem láttam ugyan Simon Baker minden alakítását, sőt, de van egy olyan érzésem, hogy a legjobb formáját Az őrngyalban és A mentalistában hozta.

Flora - 2014. 04. 29. 20:23

Valami van a levegőben Lisbon és Jane között az biztos, ezzel az elköltözéses szállal. Azt hiszem az elkerülhetetlen végzetük felé haladnak. Nem hiszem, hogy van reális esélye annak, hogy nem lépik meg a nagy összejövést. Talán nem lesz olyan borzasztó.

Én a negyedik évad után hagytam abba, mikor kinyírta az ál-Red Johnt, elegem volt a huzavonából. Most kapcsolódtam vissza a hatodik évadban, és szerintem a nyomozós részek javultak. És hébe-hóba egy-két jó poén is akad.

Erja - 2014. 05. 02. 18:30

Ayren: még az előző részre utaltam, a filmről pedig inkább szó se essék:-). A mostani rész vége elég jó volt, látszik, hogy mozdulnak a szálak Jane és Lisbon között.

flash - 2014. 05. 07. 00:06

Vicces hogy a magyar szinkronnal a 2.részben kiderült ki Red John…azért egy kis rejtélyt hagyhattak volna a nézőknek

flash - 2014. 05. 07. 00:07

mármint a 6.évad 2.részében(ami ma ment az RTL-en)

novicia - 2014. 05. 07. 22:29

Sziasztok!

Szerintem :)

Az új főnök tökjó, hogy nem harcol Jane ellen, hanem azt teszi, aminek értelme van: használja a képességeit. Szerintem vagány ez az Abott és van humora. Marha unalmas volt a sok idióta exfőnöke, akiket Jane úgy játszott ki, ahogy akart, és mind hülyének tűnt.

RJ: mivel majdhogynem félisteni tulajdonságokkal agyonmisztifikálták, jó befejezése nem is lehetett volna, én már 2-3 évad után amúgy untam ezt a szálat… Lehetne most is egy-egy főgonosz, akit több részen át, vagy egy évadon át üldöz.

Új részek: én végre megint annyira élvezem, mint az elején, izgalmasak és viccesek. Nem mindig a legbonyolultabb, de vannak csavarok és meglepetések.
Choból ki lehetne még hozni dolgokat, mindig is bírtam a stílusát.

Lisbon: jobb lett volna, ha igaz barátoknak maradnak meg és partnereknek, amik eddig voltak. Mikor az FBI visszahívta Jane-t, azt hittem, Kimmel (Fisher ügynök) jönnek össze, volt szikra, de sajnos ebbe az irányba nem mutat semmi. Bár Kim folyamatosan érdeklődik, hogy Jane és Lisbon között volt-e valami a CBI-os időkben.
Már én is úgy látom a 20. rész után, hogy Lisbonnal jön össze, és nem tetszik…. miért kell mindig erőltetni, hogy nő-pasi főszereplő jöjjön össze? Tényleg nem lehetnek barátok, akik másba szerelmesek??? Annyira klisé…

Azért én nagyon örülnék, ha folytatódna, Jane magánélete előreléphetne, az újra családalapítás/nősülés dolgában is hozhatnának izgalmat, és Jane sem egy unalmas alak: Tökjó, hogy vegyítik a humort, az észt, a pofátlanságig menő magabiztosságát, a néhai komoly őszinteségét Lisbonnal, és az acélkemény megszállottságát, és a család iránti szeretetét. Férfiként sem sokat láthattunk még belőle, anno a RJ által agymosott médiumnővel való szikra és a RJ által kinyírt szexi nővel való viszonya volt csak, ha jól emlékszem.
Esetleg a ruhatára is bővülne, és végre látnák zuhanyozni :))))

ayren - 2014. 05. 08. 20:52

Nagyon úgy néz ki, hogy végleg leléptek a késélen való táncolásról, ami Jane és Lisbon viszonyát illeti, és még ha talán csak jelképesen is, de összehozzák őket évad végére. Érzelmileg szerintem innen már nem nagyon lehet visszatáncolni az öri barik vagyunk állapotba, hitelesen legalábbis.
Abbott meg már nem is jóságos télapó, aki egyengeti Jane sorsát, hanem egyenesen a kerítőnőjévé avanzsált.:) Ez egyrészt vicces, másrészt nekem kicsit sok. Mégis, mennyire hihető, hogy egy munkahelyi főnök azon dolgozik, hogy a beosztottjai összejöjjenek? Hogy a randiguruság a fő funkciója a karakterének?
Ahogy nézem, az erőteljesebb epizodikusságot felváltották az összefüggőbb részek az elrabolt lányokkal meg kötőanyagként a “románccal”, kár hogy mindezek ellenére a krimi rész így se lett elég érdekes, izmos, hogy lekössön. Tök mindegy, mi történik a lányokkal, elég unalmas és súlytalan – és igen, megint ott vagyok, hogy súlyos hiba volt R.J. kiiktatása, mert elveszett a léghajóról a ballaszt.
Valaki felhozta egyszer, hogy Lisbonra nem tud igazán nőként tekinteni. Ezt akkor se nagyon értettem, mert én kifejezetten bájosnak találom, nemcsak a külsejét, de pl. a hangját is, és az egész lényét, a kisugárzását. Érzelmileg mégiscsak egy gondoskodó típus – még ha a felszínen dominálnak is az Artemisz-jegyek ami pl. a férfiakhoz való kissé haveri viszonyát illeti. Én kifejezetten kedvelem, és csak azon drukkolok, hogy ha már változtatnak a Jane-nel való viszonyán, legalább kellőképpen fanyar stílusban tegyék. A fene nagy “romantika” piszkosul nem illene hozzájuk, és ezen nyilván nem az érzelmek hiányát értem, hiszen az érzelmek épp hogy csak érzékeltetését mindig is jól megoldották.
Na, ez fog a ballaszt mellett piszkosul hiányozni, ha netán lesz 7. évad, és vezet majd valószínűleg a személyes kaszához.

Erja - 2014. 05. 11. 11:14

No, nagy nehezen csak meglett a 7. évad, még ha 13 részes is lesz. Nem teljesen tudom, mi lesz benne, mert hát Jane és Lisbon egy pár lesz a 6. évad végére az már teljesen látszik, hogy össze fogják hozni őket.
Remélem összekapják magukat és olyan finálét és 7. évadot hoznak össze, hogy az a legjobb évadokra emlékeztet majd minket.

Egyébként meg (annyira utálom ezt mondani) de annyira lehetett sejteni, mi lesz a vége a lányrablásoknak. Mármint vérvétel, szívecske a kézen, szinte csak oda nem írták, hogy szervkereskedők vagyunk mi itten kérem szépen.:-))
Erre meg ez lett a nagy befejezés, pff… Ráadásul ez csak tölteléksztori, súlytalan, érdektelen, na mindegy, úgy látom, kihúzzák az évad végéig.

Glam - 2014. 05. 19. 13:11

A repülős jelenet annnnnyira aranyos volt :) *.*
De azt leszámítva én is úgy érzem hogy a finálét megelőző részek csak időhúzásnak voltak megírva. Ez a Pike is olyan hirtelen robbant be a sztoriba, pár hét ismeretség után Lisbon rögtön költözni akart vele DC-be, meg házasodjunk stb… tökre karakteridegen volt szerintem.
A finálé tetszett (Miami annyira gyönyörű!) az azt megelőző részek nem igazán, nem tudom hogy a 7. évadban mi újdonságot tudnak még mutatni Jisbonon kívül. (Szerintem semmit de ne legyen igazam…)

Flora - 2014. 05. 19. 16:41

Talán azért vették ilyen gyorsra a tempót a 6. évad második felében mert tudták, hogy a vége fele jár a sorozat, így mindkét fő szálat le akarták zárni. És szerintem a lehetőségekhez mérten elég jól megoldották. Én nem panaszkodom (kivéve, hogy miért épp repülőn kellett megtörténjen, az olyan klisés már), mindent összevetve tetszett. Alig várom a következő évadot.

mivanmar - 2014. 05. 19. 21:36

Én nem örülök az összejövésnek, úgy vagyok vele, mint Cho, hogy inkább testvéri szeretetet láttam eddig közöttük :)

Csilla0422 - 2014. 05. 20. 10:06

Nekem bejött. Valahogy már elejétől számítottam rá. Így legalább már az utsó évad nem erre a macska – egér játékra megy el.

Aranyos is volt reptér ellenére.

ayren - 2014. 05. 20. 19:36

Hát ez nekem nem jött be. Túl sok klisé, túl sok könny: ebből a szempontból nem igazán tükrözte a sorozat szellemiségét. Egyedül az ad felmentést, hogy anno nyilvánvalóan sorozatzáró epizódnak szánták, és el akarták varrni ezt a kapcsolatot. Nem hiszem, hogy sok potenciál lenne a hetedik évadban – itt kellett volna befejezni, csak egy kicsit fanyarabbra hangszerelve a végét. A csókot meg nyugodtan ki lehetett volna hagyni, úgy tűnik, tényleg nincs semmi szexuális jellegű kémia a szereplők közt.

dante - 2014. 05. 20. 22:45

hát én régen élveztem ennyire sorozatrészt, és felettébb örülök neki, hogy ott tartunk, ahol.

Erja - 2014. 05. 21. 05:21

Nekem tetszett, mert bár kiszámítható volt, de mégis volt benne valami, ami megragadta az embert, a romantikus szál miatt gondolom főleg minket, nőket:-)).
Az “ügy” csak mellékszál volt ismét, de azért az S.O.Z. üzenet elég viccesre sikeredett.
De hogy mi lesz a 7. évadban? Fogadjunk, hogy terhesség és házasság, mást nem tudok elképzelni…

ayren - 2014. 05. 21. 07:48

Nekem pont a romantika volt túl sok, főleg a könnyzápor a repülőn. Pszichológiailag akár indokolható is lehetett volna, Jane-nél most szakadt át a gát stb., én mégis úgy érzem, a kevesebb több, és ez Baker játékára is vonatkozik. Ha azt a repülős jelenetet visszafogottabbra veszik, és az utolsó kép nem ez a “testvéri” álcsók (brrr!), hanem valami más módot találnak, hogy kifejezzék az érzelmeiket, jobban is bejöhetett volna az epizód.
Cho-n pedig meglepődtem. :) Vicces volt, hogy mennyire nincs képbe Lisbonékkal kapcsolatban. Egészen eddig azt hittem, hogy a híres ázsiai kiismerhetetlenség maszkja mögött mély emberismeret lapul, és előbb tisztában volt Jane valódi érzelmeivel, mint J. maga.

Erja - 2014. 05. 21. 09:07

Ayren, nem is tudom, lehet valami abban, amit írtál. Nekem Simon Baker játéka nagyon tetszett, de Lisbon-t játszó színésznő valahogy nem volt annyira hiteles, merev volt, na, neki nem hittem el, hogy szerelmes, ezért is volt furcsa az a csók.
Ja és Cho, hát az arcmimkája elég vicces tud lenni:-).

ayren - 2014. 05. 21. 09:53

Erja
Robin Tunney-vel nekem nem volt különösebb gondom, inkább Baker volt túl sok a repülőn. A csókkal meg leginkább az volt a bajom, hogy 1. látni valóan nem működött a kémia, 2. Színészi műcsók volt, nagyon látszott, hogy nem a szájak érintkeztek. :)
Értem én, hogy emberileg kellemetlen lehet a színészeknek sok minden miatt, de ha nagyon kilóg a lóláb, hiteltelen lesz az érzelem is, amit tükrözni kellene.
Egyre inkább azt érzem, hogy A mentalista inkább a ki nem mondott érzelmek bemutatásában jó, amikor meg realizálódna a dolog a képernyőn, elbukik. Hogy miért, annak persze sok oka lehet. Mindennek fényében vannak kételyeim a 7. évaddal kapcsolatban, mivel R.J. kipipálva, szerelem kipipálva, nem maradt már semmi érdekes. A J. és L. közti kapcsolat kibontása engem max. 2-3 rész erejéig érdekelne, de komolyan félek, hogy valami romkom-dramedy lesz a sorozatból az utolsó évadra.

Erja - 2014. 05. 21. 12:49

Ayren
Ne legyen igazad az utolsó évaddal kapcsolatban:-). Nem is tudom, a repülőgépes rész elég őszintére sikeredett, na, gondoltam, így kell ezt csinálni.
Aztán valahogy Robin Tunney nálam rontotta az összképet kicsit, nem éreztem, hogy annyira odalenne Jane-ért Lisbon, mint a férfi érte.
A csóknál én is arra gondoltam, hogy ne már, ennél azért több beleéléssel, elvégre egymást, vagy mi a szösz.
A lelkem legmélyén én egy új főgonoszt várok Jane ellen, így reménykedve várom az új évadot.
Van esetleg hír róla, mikor lesz az utolsó évad?

Erja - 2014. 05. 21. 12:50

Ayren
Ne legyen igazad az utolsó évaddal kapcsolatban:-). A repülőgépes rész elég őszintére sikeredett, na, gondoltam, így kell ezt csinálni.
Aztán valahogy Robin Tunney nálam rontotta az összképet kicsit, nem éreztem, hogy annyira odalenne Jane-ért Lisbon, mint a férfi érte.
A csóknál én is arra gondoltam, hogy ne már, ennél azért több beleéléssel, elvégre egymást, vagy mi a szösz.
A lelkem legmélyén én egy új főgonoszt várok Jane ellen, így reménykedve várom az új évadot.
Van esetleg hír róla, mikor lesz az utolsó évad?

Erja - 2014. 05. 21. 12:50

Bocsi, kétszer ment el a komment.

Erja - 2014. 05. 21. 12:52

Nem igaz, bocsánat, az utolsó résszel kapcsolatban azt akartam írni, hogy elvégre szeretik egymást, vagy mi a szösz.:-))

ayren - 2014. 05. 21. 13:01

Nem baj, mindannyian kicsit máshogy látjuk.:) Ahogy látom egy másik fórumon, a romantikát várók megkapták amire vártak, úgyhogy én eleve a kisebbséghez tartozom a hiányérzetemmel. A legbosszantóbb, hogy tényleg kevés kellett volna, egy-két kisebb módosítás, hogy ne legyek elégedetlen, de az ördög a részletekben lakik, mint tudjuk.
A folytatásról úgy tudom, legkorábban januárban lehet, de akár nyár is lehet a dologból, ami azért durva pauza lenne.

c - 2014. 05. 22. 09:25

Ez az évadzáró fantasztikus volt :) Az egész rész zseniális volt,de a végén a repülős jelenet annyira szépen megvolt csinálva,annyira őszintén hatott,hogy le a kalappal.

c - 2014. 05. 22. 09:32

A csókhoz annyit hozzátennék,hogy nekem meg rögtön az ugrott be,hogy Lorelei-t is teljesen így csókolta meg Jane. ( asztalon átnyúlás stb…)

Encsi - 2014. 05. 22. 17:22

Őszintén hatott?
Azt hiszem, mást (vagy legalábbis máshogy) láttunk. :) Patrick akkor szokott ilyen fejeket vágni, amikor épp akcióban van és valakit meg akar vezetni. Ez a bőgős-könyörgős… a flegma attiűdjéhez nehezen illik.

Lisbon meg egy ilyen szituban is pont olyan sózotthal, mint máskor. Legalább őt nem írták karakteridegenre ebben a lávsztoriban…

(Félreértés ne essék, mindkét karakter jó úgy ahogy van, de ez a nagy összeborulás nem kellett volna, a kémia meg egy nagy nulla szerintem. Nekik másféle dinamika illik, inkább a “testvéries”.) Részemről izgalmasabb lett volna az egész a jövőre nézve úgy, hogy Lisbonnak a komoly kapcsolat képben mmarad, Jane-nek meg “fel kell nőnie” kicsit.

ayren - 2014. 05. 22. 17:45

Encsi
Nagyjából én is ezt írtam a repülős jelenetről, csak más szavakkal. :) Akkor mégsem vagyok egyedül a véleményemmel, hogy ott Baker (és a forgatókönyv) túl sok volt, túljátszotta a dolgot.
Kémia meg szerintem van és volt is, csak nem a szexuális jellegű. Ha kihagyták volna a nagymonológot a repülőn, és a csókot valami hasonló érzéseket sugalló verbalitásra cserélik (ami netán még szellemes is), az jobban passzolt volna a sorozat alaphangulatához.

ayren - 2014. 05. 22. 18:10

Mármint a kihagyáson azt értem, hogy valami visszafogottabb jelenet jött volna.

Erja - 2014. 05. 22. 19:27

Ayren, így másodjára megnézve a jelenetet, lassan kezdem belátni, hogy talán igazad lehet a végével kapcsolatban.

Nincs kémia és a csók sem sikerült jól, egy pillanatra mégis teljesítette a célját az évadzáró és elhitette, hogy igenis létezik igazi szerelem, feltételek nélkül, kétségek nélkül.
Nekem eladták az illúziót, ha nem is tökéletesen kivitelezve. Szerintem ezért tetszik sokaknak, mert egy pillanatra felvillant annak a lehetősége, amiben mindannyian hiszünk:-).

ayren - 2014. 05. 22. 20:24

Erja
Khm, hát a nálam romantikusabb lelkületű (és nyilván zsengébb korú) nők biztosan hisznek az igaz szerelemben feltételek és kételyek nélkül, de még ha van is ilyen, én ennek bemutatásánál kevés unalmasabb dolgot tudok elképzelni a filmvásznon. :)
Nem véletlenül a vívódó, sebzett hősök kelendőek napjainkban, ők pedig valószínűleg semmiben se hisznek feltételek és kételyek nélkül – legkevésbé a szerelemben.
Én pont ezt szerettem Jane és Lisbon esetében: mindkettőnek megvolt a maga batyuja, amit cipelt, és ami mindkettőjüknek megnehezítette egy kapcsolat kialakítását. Ez két negyvenen túli ember esetében sokkal hitelesebb, mint holmi naiv, kamaszosan idealizált szerelem.
Ha lesz még számomra egyáltalán valami érdekes a 7. évadban, akkor 1-2 rész erejéig pont az, hogy próbálnak a batyujuktól megszabadulni, hogy kezdhessenek egymással valamit.

Drezz - 2014. 05. 22. 20:35

Nekem nagyon tetszett a rész :D
Végre láttuk azt aminek meg kellett történni-e.
Tegyük hozzá, ha fele ennyire jól csinálták volna az RJ-s lezáró részt, én akkor elégedett lettem volna azzal is.
Szerintem Tökéletesen lett kivitelezve az ahogy Jane bevalotta mit érez, az utolsó pillanatban, a repülőn.
Máshogy nem is lehet elképzelni szerintem ezzel a karakterrel, aki mindvégig kivár, és manipulál mindenkit, de a végére csak rájött hogy most lépni kell mert különben vége. Nah szóval nekem bejött az évadzáró.

7.évad legyen 13 részes, egy új főellenség, akit évad végén kiiktat, terhesség, Utolsó részben házasság, ezzel a sorozat megmutatná, hogy újra családot tudott alapítani egy olyan ember aki teljesen megtört régen, mert lemészárolták az előző családját.
Ezek lennének a Kívánságaim Heller Úr :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz