login |

Hawaii Five-0: kezdett a 4. évad – írta D.W.

2013. 10. 02. 15:10 - Írta: vendegblogger

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Immár 4. évadját kezdte el a Hawaii Five-0 rebootja, és azt kell hogy mondjam, a készítők rendesen belecsaptak a lecsóba. Talán megijedtek a pénteki halálnapra való áthelyezéstől és úgy gondolták, megmutatják hogyan is kell egy jó kis akciódús premiert összehozni?

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A történet természetesen egyből ott veszi fel a fonalat, ahol májusban abbahagytuk. Wo Fat és McGarett a börtönteremben és jönnek „ők”. Hogy kik ezek az “ők”? Meg is tudtuk, meg nem is.

Nos, amit sok Hawaii Five-0 néző sejtett, az bekövetkezett: Wo Fat és McGarett úgy néz ki, féltesók a huncut kis Doris anyu révén, így gondolom az évad főszála idén továbbra is a ”McGarett család sötét titkai” című telenovella lesz, Konoék menekülése mellett.

Szerencsére sosem a főszál bonyolultsága miatt néztem a sorozatot, sokkal inkább szeretem a könnyedebb, kicsit B-filmes akciós varázsát, az egysorosokat, a Lostos vendégszerepléseket, meg olykor a heti ügyek is egész jók. Hawaii pedig…

A 4. szezon az előző évad lagymatagsága után tökösen tért vissza, és pont azokat az elemeket hozta, amiért megszerettem ezt a krimit.

Az ajtó mögött Desmond, illetve Henry Ian Cusick bukkant fel (és nem feledni, idén még érkezik Hurley, azaz Jorge Garcia is!), mellette főfejesként még egy El Condor nevű figurát is kaptunk, hogy galád módon elrabolja Catherine-t. De ha azt hittük, hogy talán az évad főellenségével találkoztunk, ki kellett ábrándulnunk a rész végére, hiszen McGarett  John McClane-hez mérhetően állta a sarat és küzdötte fel magát a helikopterig.

Más ismerős arc is érkezett Chi McBride személyében, aki körülbelül egy fél évadon át marad, és eddig úgy néz ki első találkozása a dream teammel súrlódásokkal telire sikeredett. Meglátjuk, hogy 3 rész múlva már együtt mennek-e rákkoktélt inni Kamekonához, vagy halálos ellenségek lesznek.

Mindenesetre teljesen élvezhető volt a premier, végre akció akció hátán, feszültséggel teli pillanatok, autós üldözés, helikopteres üldözés, túszejtés, lövöldözés, és a sorozatnak ez áll jól, nem pedig az, amikor megpróbál CSI: Hawaii lenni.

Ha tartják ezt az iramot, és képesek kihozni egy értelmesebb fősztorit, normális arányban használják a karaktereket, (gondolok itt szegény Daniel Dae Kimre, akinek tavaly nagyjából annyi dolga volt, hogy nagyon gyorsan megnézzen valamit a Bing segítségével, vagy pont túl későn érjen oda valahova az Auto Shotgunnal. (Kivéve a börtönös részt. Ami jó volt.)) akkor egy egész jó S4 elé nézünk. 7,5/10.

11 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2013. 10. 02. 15:33

Jó kis premier volt, rengeteg akcióval, de a Wo Fat a féltestvérem dologra nem tudok jó szemmel nézni. Nagyon gáz.

Desmond Wallace - 2013. 10. 02. 16:09

“Szülőapám” miatt muszáj lesz megnéznem ezt a részt.:)

vera - 2013. 10. 02. 16:16

Nekem a Lenkov nyilatkozatai alapján úgy jött le, hogy nagyon nem akarják erőltetni a féltestvér dolgot és kitaláltak valami sokkal jobbat. Aztán persze kérdés, hogy szerintünk is jobb lesz-e, amit elénk tesznek.

Fragohol1C - 2013. 10. 02. 16:35

Nagyon jó volt az évadkezdés. Imádom h ebben a sorozatban jópár Lost szereplő megfordul. Mikor megláttam Desmondot nagyon örültem. See you in another life, brada :D De nem ezért nézem a sorozatot, hanem azért amilyen ez a premier volt. Pörgős, akciódús és vicces.

wondorog - 2013. 10. 02. 16:36

Én örülnék, ha nem féltestvér dolog lenne, 3×01 óta lehet ezt sejteni, ha kitalálnak valami jobbat, megbocsájtom az eddigi időhúzást.

Cecil - 2013. 10. 02. 18:37

Én valahol az előző évad elején abbahagytam a sorozatot…
viszont most a pozitív kritika meg hozta a kedvem megint.
Be lehet most csatlakozni, vagy daráljam le az előző évadot?

D.W. - 2013. 10. 02. 19:18

@Cecil: Szerintem nézd meg 3. évad utolsó részét,és akkor kb képben leszel.Az évad 2 főszála amúgy a Kono-Adam yakuza kapcsolat,és McGarett anyja visszatér volt.

m76 - 2013. 10. 02. 22:26

Korrekt kezdés volt. Igazából engem nem érdekel, felőlem McRambo elveszett ikertestvére is lehet Wo Fat, amíg a körítés jó, ez a sorozat nem a magasröptű történet miatt maradt nézős ennyi ideig.

Csuni - 2013. 10. 15. 18:55

Csak egy kérdés: hol tudjátok megnézni (link?)az aktuális részeket? Ami oldalt találtam, mindegyik hisztis, hogy ebben a régióban nem működik. Köszi a segítséget!

energy - 2013. 10. 19. 07:02

Az első részt nem bírtam végig nézni. Valami megtört bennem, annál a résznél, ahol a bajtársa holttestét kereste. A negyediket megnéztem. Nagyon nem bírtam a menyasszonyt, én nem tudnám megbocsájtani, amit tett.

SG - 2014. 01. 18. 20:10

fuckyeee… Robert Knepper :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz