login |

Homeland: kezdett a 3. évad

2013. 10. 02. 21:22 - Írta: Bruzsy

292 hozzászólás | kategória: kritika,

Gyakran elgondolkozom azon, hogy mi a jobb: ha egy sorozat viszonylag gyorsan közönség- és kritikuskedvenc státuszba kerül, ezáltal egyre több és több új rajongót ránt magával, vagy pedig az, ha mérsékelt siker marad, egy középerős, de hűséges rajongótáborral. Az biztos, hogy egy előbbi kategóriába tartozót sokkal nehezebb írni és nagyon kevés az a showrunner, aki képes egy ilyen szériát vezetni. Mert ugye az elvárások.

Na, most például a világ összes pénzéért nem lennék Howard Gordon és Alex Gansa helyében. Egy olyan szériát kell ugyanis harmadik évadjára engedniük, amiről a tavalyi kritikusi-nézői konszenzus az volt, hogy jelentősen visszaesett az első, kiemelkedőnek tartott szezonhoz képest. Ráadásul még teljesen szabad kezük sincs a készítőknek, hiszen a Showtime folyamatosan note-okat küldözget arról, hogy ugyan legyenek már kedvesek és ne öljék meg az egyik főszereplőt, aki garantált Emmy-jelölt lesz minden évben, amíg csak szerepel.

Most tehát esküdöztek, hogy tudják ők is, tavaly mi volt a gond, idén már mernek nagyobbat váltani és nem ugyanazt fogjuk végignézni harmadjára is (szerintem ezzel pont nem volt gond), de hát ki az, aki 2013-ban egy showrunnernek hisz? Aztán megérkezett a harmadik évados premier, és láthattuk, hogy valamennyire tényleg igazuk volt: próbálkoztak más irányba elmenni. Spoilerekkel folytatom a tovább után.

Szóval változott bőven  a széria az eltelt 5 hónap alatt, ahogy a karakterek élete is felfordult. És ez jó, mert érezte az ember azt, hogy súlya volt az előző évadban történteknek (legalábbis az évadzáróban történteknek), nem csak egy béna cliffhangerecske miatt dobták be nekünk. A gyász a sorozat tempójára is hatással volt, sokkal melankolikusabb,  lassabban hömpölygő premiert láttunk. Ráadásul sikerült eddig nem látott,  realistább témákkal is foglalkozniuk.

Persze volt itt terroristaüldözés meg leszámolás az akcióbolondok számára, de az epizód két legfontosabb szálát az amerikai nép CIA ellenességének bemutatása valamint Dana öngyilkossági kísérlete jelentette. Előbbi ijesztően valóságos volt, és jó volt látni, hogy önmagukra is reflektáltak, amikor az amerikai közvélemény szájába adták azt a tavaly megfogalmazódott nézői kritikát, miszerint az ügynökség egy csapat futóbolond gyülekezete. A hajtóvadászat a felelősök után, a látszatintézkedések, a mismásolás, mind-mind eszembe juttatták a PRISM botrányt és annak hatásait, szóval még valamennyire aktuálisaknak is tűnhetnek.

Dana pedig röpke 60 perc alatt az egyik legérdekesebb (és központi) karakterré nőtte ki magát. Persze eddig is az egyik legjobb gyerekkarakter volt a tévében, csak sajnos tavaly adtak neki egy halál idegesítő szálat, ami miatt egyesek egyből pumát kiáltottak és kimondták az ítéletet. Idén ez nem lesz meg, hihetetlenül érdekes, hogyan birkózik meg azzal, amit az apja tett (vagy hisz, hogy tett). És azzal, hogy a családjának többi tagját ez hogyan érinti. Rengeteg a potenciál ebben a szálban, ha marad a megvalósítás színvonala továbbra is, egy percig sem fogom sajnálni, hogy maradt a Brody família.

Feltűnt valami? Igen, a sorozat két főszereplőjét eddig nem említettem meg, és ez nem véletlen. A premierben Carrie Mathison és Nicholas Brody ugyanis egyáltalán nem játszottak főszerepet. Ugye utóbbit egyáltalán nem is láttuk, előbbinél pedig csak korábban ismert toposzokat ismételgettek a bizalmatlansággal, a betegségével és a Brody iránti érzéseivel. Persze, nem vagyok igazságtalan, tudom én, hogy szükség van rájuk Carrie-re, és nem rossz az irány, amin elindították, de ennek még bőven kell idő, hogy kiforrjon.

Ami Brody-t illeti, már nem vagyok ilyen derűlátó. Említettem, hogy a készítők végezni akartak a karakterrel, Damian Lewis szerint is eljött volna az idő, a csatorna azonban nem hagyta. Ami vagy jó, vagy rossz, majd eldől akkor, amikor megtudjuk, mit terveznek vele idén. De az biztos, hogy amíg él, egy olyan kolonc lesz, amit Carrie kénytelen lesz maga után rángatni. És nem vagyok benne biztos, hogy az ő karakterének most szüksége van egy élő Brodyra. Vicces, hogy ide jutottunk azok után, hogy nem egész egy évvel ezelőtt még sokkal több Carrie-Brody közös jelenetért vertük az asztalt.

Elmentünk kicsit elmélkedésbe. A lényeg, hogy a Homeland-nek történetileg nagyon nagy szüksége lenne egy új irányra, lehet, hogy ezt meg is fogja kapni, de bebizonyosodni nem tudott egyelőre a premier alapján. A karakterek azonban továbbra is elviszik a hátán, hiába láttuk már Carrie-t bizalmatlannak Saullal szemben, nem érzem túlhasználtnak, pláne a változó felelősségi szerepek árnyékában. A színészek brillíroznak, az érkező F. Murray Abraham brutálisan jó, még akkor is, ha továbbra is csak egy 10 fős garázscégnek tűnik emiatt az Amerikai Egyesült Államok komplett hírszerzése.

Egy teljesen átlagos, de egyébként jó kezdést láttunk tehát (muszáj pontozni, mert tuti van, aki csak görget és számot néz, legyen mondjuk 7/10), innen még bármelyik irányba elindulhat. Egyáltalán nem kell ugyanúgy pörögnie, mint tavaly, maradhat a mostani komótosabb tempó, ha ez kell a minőségi visszatéréshez. Szerintem nem csak én vagyok, aki kiegyezne ezzel, ha cserébe ismét a hét legjobb drámái között lehetne a Homeland.

292 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2013. 10. 02. 21:37

Én részemről szívesen néznék jeleneteket Brody bújkálásából. Ez a kirekesztettség éppen elég ahhoz, hogy érdekes legyen a karakter újra, hogy hogyan bírkózik meg a szökevény szerepkörrel. És ez esélyt ad új mellékszereplők esetleges bevonására is.

Ami a CIA ellenes boszorkányüldözést illeti, számomra pont az ami nem hiányzott. Meg Saul kasztrálása. Amíg nem volt senki addig ő volt a legértelmesebb karakter, most meg, hogy vezér lett hirtelen csak nyammog, és egy olyan karaktertől vár “bólintást” akiről nem is tudom, hogy ki. Tényleg ki az?

Aztán a rész végén előhúz egy öntökönszúrást. Amiből nem tudom hogyan másznak ki. Mivel ha azt a verziót akarja játszani, hogy Carrie eltitkolta Brody-val való viszonyát, meg elmebaját, de ő most mégis tud róla, akkor miért nem rúgták már ki, korábban?

Dana meg attól mert most Zach Hamilton-nak küldözget félmeztelen képeket még nem lett szimpatikus. Sőt. épp az ellenkezője: Eddig kedveltem a karaktert, de ezzel sokat züllött.

De akárhonnan nézem változni próbállt a sorozat, de szerintem nem előnyére tette ezt. Ez a rész 5/10-et alultról épphogy leverte.

Ancsa - 2013. 10. 02. 21:40

Szerintem nagyon szuper rész volt, indokolt a 7/10, sőt! Nagyon várom a folytatást, kíváncsi vagyok merre viszik.
Köszi a kritikát!!!

Niki - 2013. 10. 02. 21:53

Off
Zach Hamilton:) Pont arra gondoltam a rész közben, hogy ennyire kevés színész van Hollywoodban?

Memari - 2013. 10. 02. 22:09

Az elmúlt 3 hétben ledaráltam az eddigi részeket, szval én lelkes vagyok és üdítő, h mernek nagy húzásokat meglépni bár lehet, h túl sok mindent varnak el túl hamar. Mindenesetre erős kezdés volt, kíváncsi vagyok innen hogyan tovább.

csare.app - 2013. 10. 02. 22:11

Ugyan egy hónapja néztem meg a részt amikor kiszivárgott, de nagyonnagyon bejövős volt, bízok az írókban, szerintem egy ugyanolyan színvonalas évadot tudnak összehozni mint tették eddig kétszer is (merthogy nekem a második évaddal sem volt az égvilágon semmi bajom, sőt…) :) Egyébként ahogy nézem a Metacritic oldalán, az első szezon 91, a második 96%-os tetszési indexet ért el, egyenként 28 és 21 kritika alapján, szóval ennyi arról, hogy a szakma szerint milyen jelentősen visszaesett a színvonal a második évadban az elsőhöz képest… :) 9/10

winnie - 2013. 10. 02. 22:12

“Egyébként ahogy nézem a Metacritic oldalán, az első szezon 91, a második 96%-os tetszési indexet ért el, egyenként 28 és 21 kritika alapján, szóval ennyi arról, hogy a szakma szerint milyen jelentősen visszaesett a színvonal a második évadban az elsőhöz képest… :”

“ennyit arról”…, ez kissé magas ló. most komolyan azt hiszed, hogy hazudunk?:)

csak a dátumokat kellett volna megnézned. a metacritic az újságírói kritikákat gyűjti. az újságírók pedig, ahogy mi is, főként a premierekről írnak. meg olykor a fináléról. amit olvasol, azok a premierkritikát átlaga. a homeland – 2×01 mindenhol remek kritikákat kapott, nálunk is. a 2×03 volt az első mélypont, majd utána a 2×05 volt az emmy-rész és csak utána kezdett el sajnos mindenki röhögni a sorozaton – aki olvassa a kinti kritikákat, az pontosan tudja, hogy mekkorát zuhant a megítélése. ennyi a magyarázat.

nem csak a szakma szerint meg a kritikusok szerint, hanem szerintetek is visszaesett. ez nem azt jelenti, hogy egy random néző szerint visszaesett. sokan imádják, sokak szerint jobb volt a tavalyi szezon még akkor is, ha az írók nem csinálhatták azt, amit akartak, hanem az öltönyösök leszóltak nekik. (ez ellen egyébként mindig ágálni szoktak a nézők, de itt, amikor felmerült a kérdés, szinte mindenki egy személyben csápolt, hogy de jó, hogy nem halt meg brody. ez dettó érdekes jelenség.)

Dark Lion - 2013. 10. 02. 22:13

Egyetértek a kritikával. Én, mint az akciók és a pörgés nagy szerelmese, abszolút elégedett voltam a résszel. Nem is értettem magam. Kétszer is megnéztem. Kicsit 1.évados feelinget éreztem.
Látszólag változott a helyzet, de igazából nem. Az 1.évadban Carrie gondolta egyedül, hogy Brody bűnös, most ő tudja egyedül, hogy ártatlan. Viszont ötletem sincs, hogy Brody ezt miként úszhatná meg. Az évad végére egy Brody halállal egybekötött Carrie traumát szeretnék a szerelme elvesztése miatt. :D

Amúgy F. Murray Abrahamról mindig a Call of Duty 4-ből Zakhaev jut eszembe, hiszen egyértelműen a színészről alkották az ottani főgonosz kinézetét. :D

Ahogy néztem az előzetest, Virgil megint jön, pedig elvileg már nem is állandó. Azt hiszem idén inkább indokoltabb lett volna az állandóra hozása, mint tavaly.

mmar - 2013. 10. 02. 22:29

Nagyon várós, nagy kedvenc a sorozat. 8/10 az új epizód nekem. Jöhet bármi, én tuti megkajálom.

András - 2013. 10. 02. 22:33

Ez a Zach Hamilton valami csókos gyerek lehet a Showtime-nál. Nem játszik rosszul, de azért indokolatlan két ilyen szerep két ilyen népszerű sorozatban. Valami nagy ember fia esetleg?

Shannen - 2013. 10. 02. 23:01

Szinte teljesen egyetértek a kritikával. Ütős kezdés volt,ami bizakodásra ad okot. Tetszik az új helyzet, főleg,ami a rész végével alakult ki. Őszintén szólva rájöttem, hogy Brody nem is hiányzott. Lehet most már tényleg érdemes lenne megválni tőle.
Dana nekem is tetszett most, pedig az előző évadban kifejezetten nem bírtam.
A Quinn-es résznél, amikor azt lötte le,akit nem kellett volna, na ott azért meglepődtem.
Összességében tényleg jó volt, sőt nálam 8/10 lett, volt ebben a szezonnyitóban minden, ami ígéretessé teszi a folytatást.

bazs1 - 2013. 10. 02. 23:20

képtelen vagyok tovább nézni ezt a nulla sztorit és Claire Danes over actingjét.. kaszáltam

Shyllard - 2013. 10. 02. 23:51

Elégedett voltam én is az első résszel, nekem kicsit ilyen friss start érzés volt, nagyon sok fele vihetik el az egészet. Eléggé érződött a trailer által ígért hangulat, lehet hogy megint sikerült ráérezniük, aminek nagyon örülnék.

Ja amúgy még nemrég olvastam itt valahol, hogy egyesek meg vannak győzödve arról, hogy Saul egy terrorista és valahogy most már nekem is felütötte a fejét ez a fajta gyanú, simán kihozhatnák belőle, mert néha elég kérdőrevonhatóan viselkedik és van nem egy fehér folt az ő történetében, bár azért ez eléggé messzemenő spekuláció, de kezdem vágni miért hiszik sokan róla, hogy beépített. Ja amúgy én majdnem biztos vagyok benne, hogy ebben az évadban ki fogják mostmár nyírni Brody-t.

winnie - 2013. 10. 02. 23:56

például azért hiszik, mert nem figyelnek oda a sorozatra vagy magára a karakter építésére. vagy mert hallottak az s2 finálé végén egy külföldi beszédet és arra gondoltak, hogy arabul pacsizik magával verbálisan:)

ha terrorista lenne, elég rossz munkát végezne, hiszen semmi rosszat nem csinál és folyamatosan kapja el a rosszfiúkat, védi meg az országot a terrorcselekményektől (nem sok volt) – és nyilván nem azért épült volna be évtizedekkel előre a cia-be, hogy egy mosta wanted figura szolgálója legyen.

Cuna - 2013. 10. 02. 23:57

Továbbra is abszolút kedvenc, főleg azért mert nem az unalomig ismételt sémákkal dolgoznak a sztori és a karakterek terén, hanem mernek újat húzni.

Tiger27 - 2013. 10. 03. 00:01

segítenétek hogy mi volt a 2×3-ban az a mélypont?? nem most volt hogy láttam és már nem emlékszem…
egyébként ez a szivárogtató, meg beépített ember dolog már az első évad óta húzodik, kezdve azzal hogy a tanár terrorista fickóhoz ha jól emlékszem valaki borotvapengét csempészett be hogy öngyilkos legyen. szóval már rohadtul kiderülhetne ki keveri a kártyákat…

winnie - 2013. 10. 03. 00:02

tiger27: csekk a kritikát – http://www.sorozatjunkie.hu/2012/10/18/homeland-2×03-i-was-right/ – a szabós rész volt. előtte talán nem is volt nagyon negatívan fogadott, ez pedig inkább vegyes volt.

bruti - 2013. 10. 03. 01:00

Rohadtul sajnálom, hogy én a kedvenc sorozataimat egyben darálom le évadonként (mert úgy sokkal intenzívebb élmény), de így mindig kimaradok az évadközi diskurzusból.
Csak a bevezetőket nézegetem félve :)

Miss Keamy - 2013. 10. 03. 01:09

fu nem jött be, talán brody hiánya miatt sem. kiváncsi leszek innen hova, látni benne azéért némi potenciált, bár az egyre szembetűbb carrie karakterét húzza le brody, szerintem jobb lett volna ha meghal. nekem a család, nagyi nagyon súlytalan, max danában látok érdekességet, saul biztos nem áruló, vicces hogy néhányan ezt fejtegetik :D, a csicskásában van valami + quinn-ben. rem azért nem brody bújkálásval fognak végig témázni, kellene egy új abi nazir, a fő boss. bár igy hogy a kicsiket kinyirták nemtudom merre lehetne menni. nézős persze továbbra is, 10/7 jóindulatúan.

Agi - 2013. 10. 03. 03:41

meg tudná valaki mondani, hogy volt-e különbség a kiszivárgott és a végleges verzió között?

winnie - 2013. 10. 03. 03:42

agI: ha láttad, akkor tudod:) az félkész, nem voltak benne effektek, stb-

bvr - 2013. 10. 03. 04:24

Bennem vegyes a kép, az első évad befejezése óta.
Most a végén Saul “árulását” egyelőre nem tudom hova tenni (sem a karakter szempontjából, sem abból a szempontból hogy racionálisan most ez miért lenne megoldás? Na mindegy, talán majd kiderül)
Volt még sok bajom, de (és ezen a ponton nem értek egyet a poszttal) legfőképp a Brody-família, azon belül is főleg Dana. Remélem nem kap túl sok screentimeot ez a szál (most nyáron daráltam le a Forbrydelsen első évadát, nagyon tetszett, kivéve a Birk Larsen famíilát, a közepétől már áttekertem az ő részeiket)

Egyetértek azzal a hozzászólással hogy már az első évadban egyértelművé tették hogy van belső ember (sőt ha jól rémlik nem is volt sok lehetőség hogy ki az), aztán ezzel a szállal azóta sem foglalkoztak. Furcsa.

paranoid android - 2013. 10. 03. 05:33

A második évad csalódást okozott nekem. Részekre lebontva ugyan nem volt drámai a színvonalcsökkenés, de összességében olyannyira nem működött nekem az az évad, hogy egyáltalán nem vártam ezt a kezdést. Nem is foglalkoztam a kiszivárgott verzióval.

De szerencsére kellemesen csalódtam. A lassú tempót nagyon szerettem, az akció részre nem is lett volna szükségem. Lehet minőségi drámát csinálni pörgősebb tempóval is, nem kötelező ráérősen bontogatni a szálakat, de én ezt sokkal jobban szeretem, mert engedi, hogy felfedezzem a karaktereket, és ha esetenként felpörgetik a dolgokat, azok jobban tudnak ütni így. Szóval én remélem nem csak a történeti melléfogásokat, hanem az ilyen megvalósítási “hibákat” is kiküszöbölik idén.

A premier fénypontja számomra Dana volt. Én végig kedveltem a karakterét (egyetértek, hogy rossz történetszálat kapott tavaly, ami rányomta a bélyegét kissé a karakterre is), de nem számítottam rá, hogy ő és a Brody család tragikus helyzete lesz a legérdekesebb a kezdésnél.

Tetszik Saul a vezető pozícióban, mert annyira nem illik a személyiségéhez szerintem. Ő nem a végső döntés hozója, őt nem erre a felelősségre építették. Ő megfigyel és elemez. Nem véletlen jutott el idáig, hogy elárulta Carrie bizalmát, amit szintén jó ötletnek tartok. Ezek után nehéz lesz helyrerakni ezt a kapcsolatot, ami oly sokat jelentett mindkettőjüknek.

Brody remek karakter, de nem bántam volna, ha kiírják, és Carrie lezárhatja magában ezt az egészet. Viszont hogy mégsem így lett, nem jelenti, hogy nem vagyok kíváncsi, mit kezdenek vele. Sőt, úgy érzem, hogy remek dolgok sülhetnek ki a bujkálásának történetéből.

Ha - 2013. 10. 03. 07:28

Egyáltalán nem jött be ez a rész.

Azt hiszem, az a bajom, hogy mivel az előző évadot gyakorlatilag teljesen lezárták, ezért nagyon nehéz új, érdekes szálakat indítani úgy, hogy még viszonylag reális is legyen.

Én attól félek, hogy olyan mondvacsinált dolgokat fognak a szereplők életéből előrántani, ami nincs benne és a korábbi évadok alapján nem is lehet. Pl. elkezdték a Brody családot felfelé tolni a társadalmi ranglétrán. Az első évadban anyu egyértelműen dolgozni járt és az is elhangzott benne, hogy csak junior college-t végzett, míg Brody bukdácsolt a középiskolában, hivatásos katona volt és abból sem túl magas rangú, sőt mikor a 2. évad utolsó részében kérdezte tőle Carrie, hogy mi szeretne lenni, akkor az építőmunkás és nem az agysebész jutott eszébe. Ezzel szemben most anyuk könyvelő, apu meg csak 2 évet akart katona lenni.

Remélem, hogy tévedek, de valószínűleg a történet alapján nem létező kapcsolatait (hiszen elvileg Brody csak egy terroristát ismert Abu Nazirt, és csak egyetlen akcióra volt kiképezve) használva fog menekülni és kapcsolatba kerülve fog újabb, gonosz terroristákat bevonni a történetbe.
A szerelmi szál nem hiányzik, bár én azt a vonalat szerettem a legjobban az előző évadban. Mivel úgy tűnik másoknál is népszerű volt, ha hihetünk a nyilatkozatoknak, akkor valahogy visszacsempészik a sorozatba ezt is. Valaki írta, hogy kéne egy új lány. Nem tudom, hogy ő állandó szereplő lesz-e, de a 2. rész promója alapján, lehet hogy lesz egy új szereplő.

Ha - 2013. 10. 03. 07:31

bvr
Mire gondolsz az első évadból, amikor azt írod, hogy van belső ember?

Neoprimitiv - 2013. 10. 03. 07:31

Nekem is bejött ez a rész, nagyjából azok miatt a változások miatt, amik a kritikában is voltak. Brody tervezett kiírásáról majd elhalasztásáról nem hallottam eddig, de úgy gondolom, hülyeséget csináltak a Showtime-nál. A Homeland eléggé dráma ahhoz, hogy időnként elveszítsen fontos szereplőket és elég sok fő szereplője van, hogy a többi megtartásával “kineveljen” egy újat, ha kell.

Dana szerintem is érdekes lehet, feltéve, ha a hangsúlyokat jól találják el. Ha arról fog szólni, hogyan próbál kapaszkodókat találni, megtartani vagy elfelejteni az apját, és hogyan kezelik ugyan ezt a többiek, az nagyon jó lehet. Ha az “apám áruló, én meg lázadok” csak egy generálszósz lesz a tipikus hollywwodi balhés tinédzser mellé, akkor kösz, de nem.

Saul lépése pedig ha nem is volt sejthető, de nem meglepő. Pont azért, amit @paranoid android mondott: ő elemző volt, még csak nem is igazán terepügynök. Murphy szerint előbb-utóbb mindenki eljut a képességeinek már nem megfelelő szintre, most vele is ez történt. Eddig nagyon tartotta magát ahhoz a Tom Clancy alapelvhez, hogy a jó hírszerző nem a főnökéhez, hanem a neki dolgozó emberekhez lojális, mert azoknak a feltétlen bizalmán múlik a munkája minősége. Most viszont az egyes emberek helyett egy szervezet került alá, annak a megmaradása, jövője a kérdés, ezért elkezdte beáldozni az egyes embereket. Ő is beleesett abba a hibába, hogy a saját munkájukat pótolhatatlannak tartja – pedig nyilván a CIA “szétverése” nem a hírszerzés végét jelentené, csak egy másik szervezetben való újjászületését.

Fermina_Daza - 2013. 10. 03. 08:31

na, ja, ez az a sorozat, amit a 2. évad közepén kellett volna abbahagyni, és akkor kompakt lett volna az egész, megkímélve a nézőt a kandallótüzes szappanopera-száltól, meg a 24-es áthallásoktól… a második évad első harmada, brody kihallgatásával egyszerűen zseniális volt, kár érte… nálam annak az évadnak a többi harmadával el is érték, hogy nem izgatott a mostani premier… megnéztem, de sztem bevárok pár részt egyben, mert a felvezetéstől ingerenciám nem lett, hogy heti lebontásban figyeljem a fejleményeket…

Anthonz - 2013. 10. 03. 08:56

Felvezető rész volt ez, nem is vártam mást. Ez jó, hogy mindenki másért szereti a sorozatot.
Carrie az új Jack Bauer, ő mindig a rosszakat próbálja elkapni, aztán mégis mindig őt szivatja a kormány :)
A CIA központi bázisa tényleg egy vicc volt :D

Amugy F. Murray Abraham mitől volt zseniális, én nem vettem észre?

winnie - 2013. 10. 03. 10:09

nem hiszem, hogy ha valaki szavakban leírja, hogy egy színész játéka miért jó, akkor azt mondanád, hogy “tényleg”.

csare.app - 2013. 10. 03. 10:30

Ohhh sorry Winnie, ezt nem tudtam! :)

bounty - 2013. 10. 03. 11:17

Nekem személy szerint a 2. szezon se tűnt visszaesésnek, nagyon tetszett, tűkön ültem minden rész után. Ha azt a színvonalat csak tartják, én maximálisan elégedett leszek, a premier tetszett.

jani - 2013. 10. 03. 11:37

Én veled értek egyet, bounty.

PapaiLaci - 2013. 10. 03. 12:14

engem csak 1 dolog irital de az nagyon. Ezt a szerelmi szalat (Brody es a szoszi) mar az elso evad ota utalom es abszolut feleslegesnek tartom!

Rio - 2013. 10. 03. 14:12

PapaiLaci, ez a “dolog” a karakterek cselekedeteinek –> a komplett sztorinak a fő mozgatórugója, hello.

winnie - 2013. 10. 03. 14:59

és bármennyire nem voltam sosem rajongója a szálnak, ez az, ami többek között nem tipikus a sorozatban, nem túl gyakori az ilyen viszony.

karit - 2013. 10. 03. 18:37

Saul húzása meglepett, de mint mindig, nyilván most is kimagyarázza magát Carrie előtt, hiszen a Cég tisztázása (az USA biztonsága) a tét: aztán ha később elcsitulnak a hullámok, valamilyen alibi szakértői státuszban úgyis alkalmazná majd, ami nyilván sokkal jobb, mintha mind munka nélkül maradnak (jó esetben).

A hírszerzői munkánál meg gondolom elfogadott, ha a siker érdekében valaki a beépülést “mélyebben” értelmezi. Más kérdés, hogy Saul tudja, hogy Carrie nem a vécében pasziánszozott fél napig, és mivel hosszú idő eltelt a robbanás óta, ezt biztos megbeszélték már (vagyis Carrie nyilván tovább hazudott neki, ő meg tudja róla).
Ez eddig 7/10

wisteria - 2013. 10. 03. 21:17

Dexter mellett ez a másik olyan sorozatom amit már sokadszor végignéztem. Bizony a rémesen szar Dexter 8. évad után, úgy kellet már ez, mint a falat kenyér! És mondhatom ígéretes, nagyon is! Szegény Carrie megint csak szív, Saul pedig nekem kifejezetten megtört embernek tűnt, most a kutyák elé dobta a védencét. Nagyon, de nagyon várom, mit hoznak ki ebből, és nagyon kívánom, hogy ezt ne b….k el!!!!

zolika - 2013. 10. 03. 23:11

Bár nagyon szeretném, de az első évadot ez a harmadik sem fogja ütni, a másodikat még simán verheti, mert kaptunk egy-két felütést, ami ígéretes lehet, de alapvetően ugyanaz vele a bajon mint a második szezonkezdéssel, nekem már ott eldőlt -és most is-, hogy nem jön vissza az a hangulat, mint 2011 őszén. És ezt egy-két nagyon egyszerű, de nem egyszerűen reprodukálható komponensre tudom visszavezetni. Ezek pedig a folyamatos bizonytalanság és kiszámíthatatlanság, az információk lassú csepegtetése és egy megtört lélek bemutatása, motivációinak módszeres feltárása. Mindeközben persze két főszereplő parádés játéka és a kettejük közötti “kémia” is levett a lábamról.

De van egy másik bajom is a sorozattal és ezt inkább más sorozatok összehasonlításában lehet jól megvilágítani. A Homeland nem vezet sehova. Legalábbis most nem látom a célját, illetve lehet, hogy lesz, kiforr valami ütős szál, és jó is lesz, de nincs küldetése, víziója, egy évadokon átívelő gondolat, lényeg.
Mire gondolok itt? A Breaking Bad-nél pl ott volt az karakterfejlődés és karrierút, amibe egyszerűen kódolva volt végkifejlet. Battlestar Galacticánál a Föld elérése volt a sorozat küldetése. A Shieldnél pedig évadról évadra egyre mélyebbre süllyedtek a szereplők erkölcsileg egészen Vic zseniális monólógjáig a fináléban. Most csak a kedvenceimből szemezgettem, de utólag visszagondolva ezek “nagy” sorozatként maradnak meg bennem, olyanok amelyek tudatosan építkeztek évadról évadra. A Homelandnél ezt nem érzem. Minden évadra ki fognak találni egy egész jó sztorit, csavarokat, cliffhangereket, de egy idő után ez ki fog fulladni és céltalan maszatolás lesz a vége (ne így legyen).

clegane - 2013. 10. 04. 00:12

hű nekem pár dolog nem tetszett:

– a végén nyilván profibban is kivághatta volna magát Saul valami “no comment”-tel (hadd lássák már hogy honnan az infó, ha egyáltalán tudják bizonyítani).
de ha már nem, akkor miért nem az igazat mondja, miszerint hogy ugye ő mondta Carrienek hogy csábítsa el Brodyt (a második évadban legalábbis) – gondolom kémek közt ez simán belefér, mégha a nyilvánosság szörnyülködik is rajta, de szakmailag megmagyarázható. innentől ha kiszivárgott hogy lefeküdt vele, hát ja bazmeg mer infót akart kiszedni belőle, kémek vagy miaszentszar.

– amikor Quinn-nél tanakodtak azon, hogy bemenjen-e Tin Manért, akkor azt a 10 perces limitet mégis hogy képzelték? azzal érvelt Saul hogy “nem elég ötöt megölni a hatból, mert akkor Tin Man örökre lelép.” ja bazmeg, ha Quinn felrobbantja a fél házát meg lelövi a testőröket de 10 perc alatt nem találja Tin Mant, akkor hű gyorsan hagyja abba az akciót és szaladjon el? hát akkor biztos nem fog gyanút fogni a Tin Man hogy itt bizony valakik őt meg akarják ölni.
szóval ez szerintem baromira nem volt kitalálva mint akció, hogy akkor tíz perce van rá, mi ennek az értelme könyörgöm? amikor elkezdte akkor a Tin Mannek már így is úgy is reszeltek, az első lövés után eltűnik balfenéken, akár rögtön neki is állhattak volna a maradék öt kinyírásának.

– persze viszi előre a cselekményt hogy vannak ezek a tárgyalások, meghallgatások, de igazából tökre nem hiteles nekem ez az ellenséges hangnem. Jó, persze, az volt a feladatuk, hogy megtudják, ha terrortámadást terveznek valakik, de attól hogy nem sikerült időben megtudniuk, még nem ők tehetnek magáról a támadásról.
“Make no mistake. You are doing and have done great harm to your country” mondja a bíró vagymi Carrienek.
ööö helló? a terroristák harmolták a káuntrit.
ha az a szitu hogy “az volt a dolgotok hogy figyeljétek Brodyt hogy ne robbantson fel semmit, és mégis felrobbantott” és ezért valamelyest érthetően mérgesek, akkor még mindig ott van az amúgy így objektíve tök hihetőnek tűnő – és véletlenül a valóságnak éppen megfelelő – ellenérv, amire akár hallgathatna is egy ilyen bíróság hogy: igen, Brodyt figyeltük, de nem ő volt. miért ne lehetne ezt elhinni? sok terrorista mászkál az usába. na szóval kizártnak tartom hogy egy ilyen hozzáállás reális legyen, csak a plot miatt van rá szükség.

ezeken sikerült hát fennakadnom így az első rész folyamán, és szomorú vagyok miatta.

Agi - 2013. 10. 04. 03:23

@winnie köszi a választ, és ha láttam volna, akkor nem kérdeztem volna. Egy barátnőm látta a kiszivárgott verziót, és az istennek sem tudtam megmagyarázni neki, hogy abban nincsenek benne a speciális effektek. Amikor kijött a végleges verzió, akkor pedig azt mondta, hogy tök ugyanaz volt a kettő, amit én nem hittem el neki, de mivel még nem tartok itt a sorozatban, nem néztem meg.

winnie - 2013. 10. 04. 06:20

agi: értem. csak meglepett a kérdés, mert ha nem láttad, akkor gondoltam nem kérdeznéd, hogy esetleg azt a verziót nézd meg:)

fm! - 2013. 10. 04. 12:44

Ez a sorozat annyira a jelenleg futó összes országos sorozat felett van minőségben, hogy idén már egyetlen országost sem kezdek. Minek, ha egyszer tényleg lehet nézni minőséget is? :)

Csilla0422 - 2013. 10. 04. 23:07

Carrie szokás szerint szív, mint a torkos borz. Ez még nem volt elég, oda is dobatták a cápáknak a „legtökéletesebb” emberrel, Saullal. Mikor végre újra megvolt Brody, menekülnie kell.
Kíváncsi vagyok Carrie, hogy mászik ki abból a gödörből, amibe lökték. Remélem Brodyval ismételten egymásra találnak.
Brody lánya előtt le a kalappal, kellemes meglepetés volt a második évad után.

deku82 - 2013. 10. 06. 19:29

@clegane

A 2. pontod nagyon igaz, átgondolva tényleg értelmetlen volt az időlimit.

Neoprimitiv - 2013. 10. 07. 08:12

@clegane: a meghallgatásos/vizsgálóbizottságos helyzetek nem annyira életszerűtlenek. Egyrészt a hülye, a saját népszerűségét hajkurászó, a realitásokra fittyet hányó politikus sajnos teljesen nemzetközi jelenség.

Másrészt a hírszerző/elhárító szervekkel szemben amúgy is mindig van egy jó adag bizalmatlanság, ami jellemzően abban csapódik le, hogy ha már engedjük, hogy kutakodjatok mások magánéletében, akkor nem tűrünk hibát. Itt történt egy súlyos támadás, valakinek el kell vinnie érte a balhét, még akkor is, ha minden a legszabályosabban történt volna – ami nem így volt. Ez egy politikus számára aranybánya.

clegane - 2013. 10. 07. 10:37

Neoprimitiv: hát, értem, de ezek nem nyilvános tárgyalások, amiből a politikus tudna profitálni. persze az igaz, hogy hülyék mindenhol vannak. ettől függetlenül sokkal jobban is védekezhetnének Saulék szerintem, persze ezt nehéz csak így tévén keresztül megmondani a konkrét sokszáz oldalas iratok hiányában, de azért úgy érzem, valahol éppen erre apellálnak az írók, hogy a néző majd úgyis elhiszi hogy bonyolult dolgok ezek és így alakulnak, ahelyett hogy közérthetően próbálnának tálalni egy logikus vitát, amit én pedig sokkal jobban értékelnék.

Neoprimitiv - 2013. 10. 07. 12:53

@clegane: a bizottsági meghallgatás nem nyilvános, de az ott elhangzottak alapján kialakított álláspont már igen. Vagyis ha zárt körben nem tudják megvédeni magukat, akkor egy sajtótájékoztatón utána nyugodtan a földbe döngölheti őket, anélkül, hogy részletekbe kellene mennie. A kongresszusi meghallgatás, amelyiken Saul “eladta” Carrie-t, pedig eleve nyilvános.

clegane - 2013. 10. 07. 13:39

ja tényleg hiszen a tévében nézte Carrie.
ettől még tényleg szívesen nézném ahogy vehemensebben tagadják hogy Brody lett volna a tettes (még akkor is ha ebben maguk sem biztosak), mégiscsak ez lenne az érdekük, tán még jobban is jönnének ki ebből, mint így hogy ja hát igen sajnos egy labilis idegállapotú ügynökre bíztuk az ország biztonságát ezvan.

clegane - 2013. 10. 07. 13:40

*mondjuk az igaz hogy a további részekből még kiderülhet, mire játszik ezzel Saul, lehet hogy jól kitalálta ő ezt.

GeoCucc - 2013. 10. 07. 14:09

Hm, a második rész után még mindig nem szippantott be ez az évad. Most már nekem is kicsit kezd sok lenni Carrie betegségéből, meg hogy semmi se úgy történik ezen a szálon, ahogy a szereplők akarják. Az évek során most először kezdett zavarni a “túljátszott” arcmimikája is, még ha tényleg el is hiszem nekik, hogy ezzel jár a bipolaritás, főleg gyógyszerek nélkül.

Továbbra is hiszem, hogy az első évaddal és egy bátrabb befejezéssel kellett volna lezárni, legalábbis ezt a történetet. Nem mondom, hogy már csak megszokásból nézem, mert szeretem, meg még mindig a legjobbak között van jelenleg. Szeretem nézni az események alakulását, a Brody-famíliát, még akkor is, amikor nem is történik velük semmi. Dana továbbra is jó, bár kicsit zavaró ez a “minden évadban összejön pontosan egy fiúval” történetvezetés. Chris meg a sorozat Walt Jr.-ra, aki nem csinál semmit, nem reagál semmire, csak úgy ott van. Ha meg éppen nem kellene, hogy ott legyen, akkor egyszerűen nem írják bele a jelenetbe, és kész :)

S84 - 2013. 10. 07. 14:45

Nem tudom ki hogy van vele, de nálam az első két rész alapján Carrie-ből egy idegesítő idegbeteg karaktert csináltak, ráadásul Claire Danes játéka is valahogy irritáló volt az arckifejezései, a szöveg, ahogy beszél minden!
A másik dolog amit nem értek az Dana “fontossága”.
Az előző és a mostani részben is sok időt kapott a képernyőn – ennyire nincs ötlet mi legyen, hogy a tinidráma/szexuális életét kell bemutatni ?
Dana is és Carrie is eddig kedvenceim voltak, de mostmár jajgatok ha őket kell néznem…

Casey Novak - 2013. 10. 07. 17:52

Vagy túl komolyan veszem, vagy nem veszem eléggé komolyan, nem tudom eldönteni. Minden esetre én nem éreztem olyan hatalmas (sőt inkább semmilyen) visszaesést a második évadban, de ismerem az adatokat, és tudom, hogy ez marha szubjektív dolog, Carrie-t nem bírom megunni az őrültségével együtt, Dana-t viszont sosem szerettem, és nem örülök, hogy ennyit foglalkoznak vele. Hogy Brody-t miért kellene megölni, azt nem értem, róla szól a sorozat, nem? Ki léphetne elő főszereplőnek? Carrie meg Saul a legjobb karakterek, de Brody nélkül csak az “Egy napom a CIA-nál” sztori maradna, az meg nem érdekel. Az “új” csávó sem túl izgalmas, aki most szerencsétlenkedett a kisgyerekkel, nem tudom a nevét.
F.M. Abraham meg jó színész, oké, de már az előző évadban sem értettem, hogy mitől különleges, mikor van vagy 3 mondata összesen, és azok sem túl jelentősek. Legalábbis nekem nem adott hozzá az élményhez semmit.
Most nem ellenkezni akarok ám, tuti, hogy több tucat rajongót felhúztam néhány mondattal, csak néha olyan érzésem van, mintha nem ugyan azt nézném, amit a többiek :)

Itchap - 2013. 10. 07. 18:15

Nem értem, hogy lehet kedvence valakinek Dana? Mondjuk én az anyukát kedvelem eléggé érthető okokból, ugye… :) Dana tipikus amerikai tini hanglejtésétől a falra tudnék mászni, ok, hogy ez a karaktere, de iszonyatosan idegesítő, ahogy beszél. Carrie-t meg kb. szó szerint megutáltam, azt a sok hisztit, amit ráírtak egyszerűen már nem nagyon lehet elviselni. Sokan írtátok már előttem, hogy túljátssza a szerepet, szerintem is túlzás néha. Ez a harmadik évad lesz szerintem, ahol én leteszem a lantot. Nem nagyon érdekel, hogy a kiscsaj végül hogyan oldja meg a Zach Hamilton dolgot, vagy hogy Saul hogyan menti meg a CIA becsületét. Unalmas. Tényleg az.

_Peter - 2013. 10. 07. 19:39

Két rész csalódás, legalábbis Homelandhez képest. Hihetetlen, hogy ezt mondom, de jelenleg a Dana dráma érdekes egyedül. (Chris mondjuk minek, és most lehetne újra Mike-Jessica) Carrie a kórházban egyedül szétcsúszva már nem üt akkorát, mert egyszer már láttuk ezt.

Ha nem is tudtak a kiszivárogtatásról, két hónapjuk volt készülni a bizottsági meghallgatásra. Nem is volt rég amikor Estes bezáratta Sault, erre most ő is így csinálja ki Carrie-t? Nice.

A szenátor cseszegeti Sault, hogy alkalmatlan a CIA hiszen felrobbant a saját központjuk Langley-ben és egy ügynöknek viszonya volt az ellenséggel. Erre ő azzal védekezik az alkalmatlansági kérdésben, hogy az ügynökük 14 éve titkolta a CIA előtt a bipoláris betegségét. Ez milyen logika? Zach Hamilton mellett írókat is hoztak át a Dexterből?

ebiku - 2013. 10. 07. 20:56

Azt hittem, hogy ez a “kézben tartott, és ezért kicsit mozgó/remegő kamera” effekt végre kimegy a divatból, de nem, ide most érkezett meg. Annyira zavar, hogy szinte tönkreteszi számomra a filmet, ami egyelőre gyengébbnek tűnik az előző évadoknál.

Shannen - 2013. 10. 07. 20:59

Nem tudom,lehet bennem van a hiba, de nekem az évadkezdés is bejött, ráadsul a második rész mág jobban tetszett.
Dana-t most szerettem meg igazán, jó lesz az ő sztorija úgy érzem. Ellenben Morena Baccarin most nagyon nem tudta mit hogyan csináljon,elég gyengécske volt.

Carrie meg Carrie. Claire Danes meg isteni. Igen, néha tényleg idegesítő tud lenni, de erről nem ő tehet, nem a játéka idegessítő,hanem maga a bipoláris személyiség. Ezt viszont remekül hozza, és épp emiatt a mimikája,hangsúlyozása nem zavar,sőt ezáltal lesz hiteles.
Bár az is tény, hogy ez a megint a zárt osztályon köt ki Carrie-dolog már nem jött be annyira és jó lenne, ha mihamarabb kikerülne onnan.

Ja, és Brody továbbra sem hiányzott.

Anthonz - 2013. 10. 07. 21:33

Hát ez olyan csutkaszar rész volt, hogy ezt nehéz lesz alulmúlni esküszöm. A 3-ik évadban minek kell harmadszor eljátszani Claire betegségét, tök fölösleges!! Azt szeretjük, amikor akcióban van, ez be is fog következni 1-2 részen belül, de minek húzni a taknyot?
A Danás sztori is ki fog készíteni ha így folytatják tovább…
Ehh, ez régen olyan volt, hogy kapartad a falat a következő részig…

A. - 2013. 10. 08. 09:05

nekem az nem a Homeland, amiben egy kiscsaj lelkiélete kell, hogy legyen a legérdekesebb szál. én nem erre szerződtem.
Brody visszajöttekor újra próbálkozom, de ha így sem, kaszálom, és próbálom elfelejteni, hogy létezett 2. és 3. évad.

Dark Lion - 2013. 10. 08. 09:46

Remélem lesz egy olyan csavar a történetben, hogy Zach Hamilton (akit itt nem tudom hogy hívnak) csak azért csábította el Danat, hogy majd elrabolják, és így fenyegessék meg Brodyt.

rio - 2013. 10. 08. 10:27

Nem néztem utána, lecserélték a teljes írógárdát? Kb. minden karaktert kiheréltek, Brodyné valami elképesztő primitív módon lement ostoba anyukába.

Claire Danes játéka viszont egyre jobb, engem nem zavar. Az annál inkább, hogy lövésem sincs, hova vezet az évad. Újabb támadás? Mennek elcsípni a rosszfiúkat? Esetleg maga Brody veszi a kezébe az ügyet, és tisztázza magát?

Anthonz - 2013. 10. 08. 11:22

Várom már azt a részt, amikor üldözi Danát a puma!

Dark Lion - 2013. 10. 08. 17:25

Na én most kiáltok pumát. Kit érdekelnek ezek a szálak? Hol van a jó kis Homeland feeling a nyomozással? Értem, hogy töltelékrészek, de ne már!

szerintem - 2013. 10. 08. 18:05

csatlakozom az elottem szolokhoz. ez az evadkezdes eleg gyenge volt, meg ahhoz kepest is, hogy nekem mar a masodik sem okozott teljes oromot.
engem rohadtul nem erdekel dana karaktere, szerintem idegesito volt mindig is, es elnezest kerek, de nem birom nezni mar sokaig a hajat :)
szoval valoban, a tini drama egy kicsit tul sok hangsulyt kapott es morena baccarin meg egyenesen sz*r szerintem. elhiszem, hogy szep, de az ide most keves.

meg most mar lehetne valami sztori is. kellene toltelek reszek meg karakterepites, de ne az elso ket resz legyen ilyen..

wisteria - 2013. 10. 08. 18:45

Most már kicsit túl lassú ez a felvezető, merem remélni, hogy a következő részben történik is valami. Carrie betegsége nekem is sok már, és hiteltelen is lesz, ha egy két rész elteltével hopp meggyógyul.
Dana-t én is unom, de untam eddig is,nekem a legidegesítőbb karakter volt az előző évadokban is. Ha tini drámát akarok nézni (isten ments) akkor átkapcsolok más sorozatra, ez már nagyon nem kellett ide. Viszont Jess Brody-val mi a gond?
Nem kívánom senkinek, hogy élje át az érzést, mikor a gyereke öngyilkos akart lenni, úgy gondolom az ember ilyen esetben hasonlóan viselkedik….
Visszatérve Dana-ra: épp ő volt az aki nem akarta elhinni az apjáról, hogy felrobbantotta a CIA-t, most pedig pszichopatának kiáltja ki?

Sigismundus - 2013. 10. 08. 19:34

NA akkor én is kérdezek egyet.

Hová tűnt Mike, a szerelmes százados, a jóbarátja mindenkinek különböző módokon? Második évadban nagyon is volt szerepe, most meg két rész és a nevét se hallani…?

leila - 2013. 10. 08. 21:14

Szépen kidolgozták Brody lányának történetét, de nem értem, hogy mi köze bármihez.

Kesze-kusza ez az egész, mit szeretne Carrie-vel Saul, miért dolgoznak az egész CIA-nál csak öten és miért mindent ők csinálnak. Egyedül az új analitikus lány fejkendővel volt üdítő kivétel, egyébként mindenki kicsit fárasztó volt.

Carrie történetét sem tudom, hova vinnék innen, elég volt ebből az őrült szálból is.

Melinda - 2013. 10. 08. 21:56

Claire Danes isteni. Viszont Dana viszont nem bántam volna ha tényleg öngyilkos lesz, engem ez a tini szál egyáltalán nem érdekel. Amúgy tényleg kicsit vontatott a dolog eddig, de várom a fejleményeket! :)

MelancholyR - 2013. 10. 08. 22:00

Számomra is Carrie karaktere nagyon a halálán van. Szörnyű nézni most már ezt az arcmimikát.

A Brody lánynak pedig szívesen megnéznék egy második öngyilkossági kísérletet. Nem értem miért érdekes az ő szála, mint ahogy többen is írták. Nem látok benne semmi potenciált.

Eddig gyenge az évad.

sziki - 2013. 10. 08. 22:30

Szerintem keményem masszírozzák most a témát. Kicsit mindenki megkapja a maga részét. Ugye tudtuk is, hogy Brody az első két részből ki lesz vonva, így a szálak sem futottak annyira jobbra-balra.
Szegény Carrie, azt hiszem neki ez lesz a sorsa az egész sorozatban kb. Nem hinném, hogy happy endje lenne neki is.
Bár tényleg nem tudom merre megy majd ez a sorozat, mennyire van tervezve. Az összes sorozat közül amit láttam, vagy néztem, szerintem ennél vannak a legnagyobb kérdések ilyen tekintetben. Ugye a második évadot mindenki jól megkritizálta alapból az elsőhöz képest.
Ami engem a sorozatban tart az az, hogy fogalmam sincs merre megy és ez nekem jöhet.

Mike kérdése is érdekes, amit fentebb feltettek.

beforesunset - 2013. 10. 09. 04:14

Remek rész volt a 3×02, újra megjött a kedvem a sorozathoz a gyengébb második évad után. Claire Danes hozta a formáját, és “Dana” is igen erős volt. Színészi produkció szempontjából elsőrangú epizódot láthattunk, persze ez nem meglepő a Homeland esetében.

Kíváncsi vagyok, Brody hány részen belül tűnik föl.

sangria - 2013. 10. 09. 11:26

A Dana szál, mondjátok, mért kell még mindig??
Már az előző évadokban is nagyon idegesített ez az elképesztően önző, öntelt és ostoba karakter, de oké, kellett, mert ugye Brodyt és a döntéseit befolyásolta a vergődésével.
De most már nagyon elegem van.
Mért kell tinisorozatot csinálni a Homeland-ből? Így akarják megfogni a a fiatalabb korosztályt?

Ezt leszámítva tetszik, de ezt most ki kellett írnom magamból:-)

winnie - 2013. 10. 09. 12:01

a showtime nem ad reklámokat, így mondhatni mindegy, hogy vannak-e fiatal nézők, de az írók szerint nagyon érdekes kérdés, hogy egy ilyen szituációba került tinédzser miként dolgozza fel a dolgokat.

eddig is megosztotta a karakter a nézőket, de szerintem mivel nem tipikus, nincs vele baj. sőt, érdekes problémákat is vetnek fel vele kapcsolatban. nincs egyszerű élete, az biztos:)

Neoprimitiv - 2013. 10. 09. 12:25

Szerintem Dana sztorija a legkevésbé sem a klasszikus tinisztori, éppen ezért jó. Ahogy az anyjának a szemébe vágja, hogy nem, nem a “Legyél gyermekpszichiáter 24 óra alatt” könyvek “segélykiáltása” volt, amit csinált, hanem egyszerűen nem akart tovább viselni a bélyeget, most pedig úgy érzi, hogy van, ami miatt mégis érdemes reggel felébrednie – ez messze nem a tipikus hollywoodi tini konfliktus.

Az érem másik oldala viszont, hogy hiába jó szerintem a sztori (és mostanra szerintem a színész is belenőtt a feladatba, az első évadban nagyon nem bírtam), ez a sorozat nem erről szól. Az egész család és a reakcióik egyetlen dolog miatt számított – azért mert Brody családja és az ő sztorijának az árnyalásához kellettek.Ha nincs Brody, akkor végül is érdektelen, hogy mi van velük. Olyan, mint ha egy másik sorozat egyes jeleneteit toldanák bele – hiába jó önmagában, így itt nincs helye.

Alkalmasint ezért sem írták ki Brody-t. Rájöttek, hogy akkor az egész családi részleget is ki kellene kukázni, gyakorlatilag egy reboot-ot csinálni. Így viszont félmegoldás, és nem is működik jól.

karit - 2013. 10. 09. 12:27

Dana hanyag stílusa nekem bejön, szerintem jó színésznő lesz (már most az).

Viszont elég sokat kutat az apja szobájában, és érdekes lesz, ha előkerül a – remélem jól emlékszem – Brody által oda rejtett (csehovi?) mellényke.

_Peter - 2013. 10. 09. 13:26

Én meglepődnék, ha Dana bármit is találna a házban. Mert az azt jelentené a CIA a támadás után a két hónapban nem szedte darabokra a Brody házat? Az a gond, hogy nagyon látszik a Brody családon a félmegoldás. Nem írták ki őket, de Jess lebutítva, hol van Mike, behozták a nagymamát aki majd Chris-szel együtt beszél 3 mondatot. Dana legalább komplikált, most éppen összeszedte magát aztán lehet egy hívás az apjától vagy Carrie elmondja neki nem ő robbantott és megint bizonytalanságban lesz.

Lassan Virgil és Max is előkerülhetne, nyomnák Carrie-vel undergroundban. Lauder reakcióját is kihagyták egyelőre.

danNN - 2013. 10. 09. 13:36

Nagyon szeretném kedvelni ezt a 3. évadot, de lassan az érdektelenségbe fullad.

Miss Keamy - 2013. 10. 09. 15:04

ami egyedül arra ösztönöz hogy nézzem tovább, az a peter-es dolog, mert ugye ő sáros nagyon. plusz a jó kis homeland terroristás dolgok, siethetnének jobban mert nagyon érdektelen eddig :) értem én hogy karakterizálás, de ez nagyon kusza, fölöttébb időhúzó jelleget ad.

torjack - 2013. 10. 09. 18:44

“Hová tűnt Mike, a szerelmes százados, a jóbarátja mindenkinek különböző módokon?”

Az FBI-nál matat. Felbukkant egy, a kezében feketelistát lobogtató, régóta körözött bűnöző, aki egyébként állatira úgy néz ki mint James Spader.

:D

paranoid android - 2013. 10. 09. 20:54

Akkor a meglepően sok negatív vélemény mellé legyen itt egy pozitív. Nekem eddig tetszik az évad. És nem is értek egyet a kommentekben vissza-visszatérő kritikákkal.

Brody tetteinek hatása a családjára fontos eleme a sorozatnak, ami most még inkább releváns, mint korábban. Ezt a lányán keresztül mutatják be, akivel az előző két évadban egy nagyon erős kapcsolatot alakított ki. Mégis mitől lenne ez “tinidráma”? Azért mert a történetszál központi karaktere tinédzser? Micsoda logika!
Az apjáról kiderült dolgok felforgatják Dana életét és az énkeresés kellős közepén hirtelen a “nemzet ellenségének a lánya” identitást erőszakolja rá a világ. Az egyetlen kiút, amit lát, az az öngyilkosság. Most az ebből való kilábalását nézhetjük. Én eddig kifejezetten élvezem ezt a szálat. Ez a tavalyi finálé eseményeinek a következménye, ami igenis fontos szerintem. Az viszont már más kérdés, hogy ez meddig életképes.
Azt az érvet, hogy nem erre fizetett be a néző, mikor elkezdte a Homeland-et, már jobban el tudom fogadni, de ettől még nem lesz belőle tinisorozat.

Többen említettétek azt is, hogy sokadszorra játszanak rá Carrie betegségére, és hogy ez már unalmas/nincs ereje így. Csakhogy most a Carrie-Saul kapcsolat felszámolása miatt került sor erre. Ha ennek később semmi jelentősége nem lesz, és pár részen belül Carrie vígan dolgozik együtt Saullal, akkor utólag valóban “időhúzó” vagy “töltelék” részeknek nevezhetjük őket. De ne most döntsünk arról, hogy később nem lesz jelentősége a mostani eseményeknek.

deku82 - 2013. 10. 12. 09:22

Dana és Carrie – Carrie és Dana
Esettanulmány kezdő pszichológusoknak
Köszönöm a 2×45 percnyi felvezetést, de mikor kezdődik a Homeland 3.évada?

ifeco - 2013. 10. 14. 12:14

Hát nekem a 3. résszel sem vette kezdetét a 3. évad. Sőt!
egyre uncsibb. Ritkán teszek ilyet de “beletekertem” időnként annyira érdektelen volt. Biztos van akinek bejön a lelki-önmarcang, engem untat. Szóval még 1 ilyen rész és kasza. Kár érte, nagy lehetőségek voltak(vannak?) egy Brody nélküli évadban (Nem a színésszel a karakterrel van bajom, sztem kihozták belőle már amit lehetett).

Hucsi - 2013. 10. 14. 12:33

a rész pozitívuma: Martina Garcia

Dark Lion - 2013. 10. 14. 13:00

Nem tudom mi folyik a Showtime-nál, de nagyon nem tetszik. Egyszerűen érdektelen, unalmas. Visszasírom a 2.évadot. Ott legalább történtek dolgok.
3×03: 5/10

GeoCucc - 2013. 10. 14. 15:54

Az első két rész során azt éreztem, mintha egy másik sorozatot néznék, most meg azt, mintha egy harmadikat. Nekem a Homeland mindig is Brody miatt volt Homeland, ezért először örültem, hogy végre részletesen láthatjuk az ő történetét is, de végül tényleg elég érdektelen volt, és ha megnézzük, nullát haladt előre a sztori. A végén nagyon olyan volt a hangulat, hogy rögtön jön valami WTF-pillanat, vártam hogy majd az ügyvéd mond valamit Carrie-nek, aztán meg, hogy esetleg Brody-val történik valami ott a “cellájában”, erre semmi.
De most tényleg, mire várnak a készítők?

_Peter - 2013. 10. 14. 18:24

Hát én is vakarom a fejem, mit is láttam. Unalmas egy rész volt, Dananál is unalmasabb. A múltkori 2 hónap után most 3 hetet ugrottunk az időben és semmit nem haladt a sztori. Új szereplők ellenére sem. Gengszter, gengszter szexi lánya, pedofil junkie doktor. (a fickó nem a Wire-ből a junkie?)

De nulla információ, kik ezek, mit akarnak, kinek dolgoznak. Carrie még mindig a gyogyóban, rejtélyes látogató, szintén semmi válasz. Enélkül max. arra tudok tippelni amikor Virgil csekkolta Quinnt, kiderült hogy Venezuelában dolgozott, most is ott volt küldetésen, Brody is ott kötött ki. Lehet a múltkori Saul-Quinn vita után Quinn segít Brody-nak és ő küldte az ügyvédet Carrie-hez is?

elwindly - 2013. 10. 14. 19:24

ritka unalmas rész volt, jobb lett volna ha Brody meghal az előző évad végén

Dark Lion - 2013. 10. 14. 20:02

Breaking Bad, Homeland crossover :D
http://kepkezelo.com/images/9a05iy27e7t8gche3li4.jpg

leila - 2013. 10. 14. 21:29

Szerintem nem volt unalmas, pedig sokszor nem bírom a lassú részeket. Az előzőhöz képest biztosan gyorsabb volt.

Nekem nem kristálytiszta, de mi céljuk van Brody vendéglátóinak? Nehéz megérteni azt egészet.

Alapvetően mindenki a mélyponton van, a két főhős története így párhuzamos.

jetcool - 2013. 10. 14. 23:33
deku82 - 2013. 10. 15. 11:16

Vki megmagyarázná mi folyik a Showtime-nál? Dexter után ez is…
Remek színészek, de a sztori nagyon belassult.
A nézettségen már látszik ebből vmi?

Anthonz - 2013. 10. 15. 12:41

A sztori nagyon belassult, de én a Brody vonal minden percét élveztem. Persze ezt én sem értem mi a céljuk ezzel, de én még bízok a készítőkben, ha itt végre begyorsul a sztori, akkor kapunk majd akciót is rendesen.

Reeku - 2013. 10. 15. 13:37

Ez a harmadik rész azért jóval jobbra sikeredett az első kettőnél, nekem bejött. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakul majd tovább Brody sorsa.

wisteria - 2013. 10. 15. 19:42

Nekem tetszett a rész. Végre egy csomó kérdést vet fel: hogy került ide Brody, hogy sebesült meg, kik ezek az emberek, mi az ami miatt nem adják fel/nem engedik el ?
Carrie eléggé egy helyben topog, az ügyvéd feltűnése itt is mozdíthat végre. Quinn – Venezuela, lehetséges párhuzam, remélem az ő karakteréből is kihoznak valamit, eléggé rejtélyes volt az előző évadban, sok lehet még benne.
A bankár, akit a venezuelai fickó emlegetett, az akit Quinn eltett láb alól?
Ami abszolúte nem hiányzott, az Brody családja, komolyan szinte örültem, hogy nem láttam a képüket!

Ha - 2013. 10. 15. 20:03

Nekem ez a rész értelmezhetetlen volt. És még unalmas is.

Meghallgatta valaki a hangoskönyvet, ami átköti a 2 évadot? Arról szabad írni vagy spoilerezésnek számít?

Sigismundus - 2013. 10. 15. 20:59

_Peter – 2013. 10. 14. 18:24 – Az affektálós pedo doki valóban a Wire-ben volt, de ő a törvényszéki orvos volt ott, nem a junkie Bubles.

A 3×03- nekem valahogy nem hiányzott Brody már. De ezzel a Caracas szállal nem is sikerült felkelteni az érdeklődést, ez nagyon mélypont volt.
Ez a fura banditacsapat nem tudom mit vár ennyit, az érthető ha keményen őrzik mert sokat ér, talán csak emelni akarják az árát?

Carrie részei már jobban nézhetők voltak, inkább az ő, és a CIA sztoriját nézném.

Ha akartak valami hasonlatot, párhuzamot felállítani a két bezárt, szabadulni akaró sors közt, hát nem jött át az üzenet.

Pozitivum mindössze a Dávidtornyos mikroközösség hangulata volt, ez amolyan William Gibsonos, cyberpunkos könyvek helyszíneit idézte fel :-)

NA meg a venéz csaj.

Ancsa - 2013. 10. 15. 23:08

Megnéztem a harmadik részt, de felemás érzéseim vannak. Jó, jó, de haladjunk. Az első két rész bejött, ez most kicsit nyammogósra sikeredett, nulla lendülettel. Ettől persze még nagyon várom a folytatást.

jani - 2013. 10. 16. 11:09

Ez nagyon nem jött be. Az első két résszel semmi bajom nem volt. Erre …

Niko - 2013. 10. 16. 13:54

A 3ik evad legjobb resze,szerintem.
Es orulnek ha lassulna az egesz story,ez a fajta drama ami tetszik.
8/10

Emblőczky Jenő - 2013. 10. 16. 18:34

Na akkor a harmadik résznél ez kasza. Viszlát. Sehova nem tartó elképesztően unalmas, végigpofáztuk.

Hor1 - 2013. 10. 16. 19:40

“A bankár, akit a venezuelai fickó emlegetett, az akit Quinn eltett láb alól?”

Neem. :) Az azt jelentené, hogy kb egy hónap alatt lett az épülő felhőkarcolóból nyomortanya.

Amúgy nekem se tetszett.

Jerico - 2013. 10. 16. 23:06

“És örülnék ha lassulna az egész story”
Barátom ha még ennél is lassúbb lenne egy helyben állna.
Ilyen ritka szar és unalmas részt régen láttam, sose volt egy pörgős sorozat, de ez mindent alul múlt.

gio - 2013. 10. 17. 01:58

meglátjuk, mi lesz ebből.

ez a 3. rész végre elhelyezte valahol Brody-t, és ha egy izgalmas kirakós egyik darabja volt, afféle felvezetés, jó irányba is elindulhat akár a sorozat.

lehetne viszont picit kevésbé kiszámíthatóbb és közhelyesebb, nem tetszett pl. a muszlimos rész, az elejétől sejteni lehetett, hogy mi fog történni végig.

Zora - 2013. 10. 17. 16:30

3×03

Érdekes volt a párhuzam Brody iraki (vagy iráni?) börtöne, és a Torony között. Ott a vallásban találta meg a hitet, itt meg lehet, a heroin lesz az…
Onnan sem mehet el, innen sem.
Ott gödörben élt, itt a “felhőkben”.
Azt mondjuk érdekes lesz megtudni, hogy vajon mi ellensúlyoz ennyire 10 millió dollárt. Mit tehetett nekik Carrie?
A dokiról nem tudtam eldönteni, hogy csak meleg, vagy pedofil is…

Nekem tetszett a rész!

(És az előzőekhez: Dana karaktere nagyon jó!!!)

Zora - 2013. 10. 17. 16:41

jetcool – 2013. 10. 14. 23:33

Köszi a linket, nagyon jó!!!

soliduss - 2013. 10. 17. 22:05

Mi a fene van a homelandel???

A színészi játék tökéletes…. de a történet valami borzalom… nem látom a kiutat. A karaterek jelleme túl van már építve….

A 4. rész promoja végre valamit sejtet…. de kb azt érzem amit a prison breaknél….előttek már minden puskaport és most nem képesek felnőni az elvárásokhoz.

Sajnos majd 3 mondatban ossze lehetne foglalni mi történt eddig az évad 30 %-ban…

deku82 - 2013. 10. 18. 09:03

Van legalább 10 ember, akik tudnak a 10milliós amerikairól. Putriban élnek. Vmi nagyon meggyőző okot kell írni erre. Kérdést sokat kaptunk, de vajon fontosak-e a válaszok? Ha Quinn mentené ki Brodyt, az egy érdekes húzás lenne.

zoli - 2013. 10. 18. 09:42

Jó lesz ez csak ez még az építkezés-kibontakozás része a történetnek, majd beindulnak a dolgok!

Nekem azért így is tetszett ha nem is annyira mint az előző évadok 10/7

karit - 2013. 10. 18. 11:53

“Ha Quinn mentené ki Brodyt, az egy érdekes húzás lenne.”

Annál is inkább, mert a CIA-nak nem érdeke, hogy Brody előkerüljön, miután a nyakába varrták a fél ügynökség kiirtását. Sőt.

Azt se hinném, hogy Carrie két szép szeméért ilyen jófejek a toronybeliek. De talán azt hiszik, ha Brody képes volt megszervezni egy ekkora eksönt, akkor hasznos lehet még a számukra is. Vagy csak a tornyot akarják letúratni vele, és nincs hozzá egy 747-esük.

lostfanka - 2013. 10. 18. 15:17

NA megneztem a reszt, hat innen mar valami uber brutal happy endet kell kapnunk mert csak igy van ertelme annak hogy mindket fohosunket ledobtak a pokol legmelyebb bugyraiba. A gond az hogy nem igazan latom egyikuknel sem hogy hogyan is lehetne innen kijutni, de foleg Brody eseteben.

Szemely szerint en adok egy nagy fekete pontot azert mert behoztak ezt a drogos szalat…

Robi - 2013. 10. 21. 09:26

Na jó, erre nem számítottam, jó húzás volt, nagyon jó, pedig már kezdtem leírni a sorozatot.

GeoCucc - 2013. 10. 21. 10:08

Na igen, ez már kellett nagyon. Négy részt kellett kibackelnünk, de csak értelmet nyertek a dolgok. Legalábbis az egyik szálon, ez így már kezd az igazi Homelandre hasonlítani.

Eddig mennyire szidtuk az évadot, hogy nem áll össze, nem önmaga, aztán egy két perces jelenet megváltoztatja a dolgokat. Furcsa, mert tényleg mondhatnánk, hogy mit ér ez a két perc jó, ha előtte négy órát unatkoztunk, de én mégis ezt preferálom a fordítottjával szemben. Így most egyből rámjött az a váratlan érzés, hogy legszívesebben újranézném az előző részeket, hogy megfigyeljem a szereplők viselkedését immár azzal a tudattal, hogy ismerjük a szándékaikat. Hátha észreveszek valamit, amit korábban nem. Értelmes “végcéllal” az én szememben nagyot tud nőni minden rész, történetszál, vagy teljes sorozat. Míg ha jók a részek, de nem tudják őket összefűzni valami értelmes egésszé, akkor hiába a kezdeti lelkesedés, a vége után meg se fordul a fejemben az újranézés, és így nem is leszek rajongó.

Persze még mindig az elején járunk a dolgoknak, szóval lehet, hogy még csalódni fogok. Ami eddig nekem kicsit homályos volt: A CIA-nél erősen maguk ellen is dolgoztak, hogy fenntartsák a látszatát annak, hogy tényleg távol akarják tartani Carrie-t. De hogy lehettek benne ennyire biztosak, hogy ez az ügyvédcsoport majd pont meg fogja őt keresni?

_Peter - 2013. 10. 21. 13:38

Hát ez nem semmi! Rendesen altattak, eddig részenként két Red Bull kellett, de most egy perc alatt olyat húztak… zseniális!

_Peter - 2013. 10. 21. 13:44

GeoCucc
Ha biztos nem is lehetett Saul, jó esély volt rá bekapják a csalit az irániak. Amint felbukkant az ügyvéd már tudták is, működik a terv. Ami fontosabb kérdés, Brody-t most az irániak védik Carrie miatt, vagy abban is Saul van a Cégtől függetlenül? Ugye 2 hónapról nem tudunk, remélem majd lesz flashback epizód ahogy Saul és Carrie kitalálják az egészet.

Ha - 2013. 10. 21. 19:04

Ti hogy értettétek? Most akkor Saul (esetleg az egész CIA is) tudja, hogy nem Brody robbantotta fel az épületet, hanem az irániak?

Mert a hangos könyv alapján Brody nem tudja, hogy ki volt a valódi robbantó, azaz neki gőze nincs az irániakról.

Így viszont már érthetőbb, hogy miért nem akarja egy egész tornyháznyi venezuelai feldobni Brodyt.

GeoCucc - 2013. 10. 21. 21:10

Ha: Szerintem nem tudnak Brodyról. Őt ugyanúgy továbbra is kötik az irániakhoz, az irániakat meg a robbantáshoz.

Viszont erről az átverésről úgy tűnik, hogy csak Saul és Carrie tud. Dar Adal mindenesetre nem, legalábbis ez szűrődik le a közte és Saul között lezajlott párbeszédekből. És lehet hogy Carrie sem tudta egy darabig – szerintem Saul csak a kórházban tett látogatásakor tudatta vele a terveit, a 2. rész végén.

De talán kicsit túlzásba is vitték a készítők a nézők átverésére való törekvést. Oké, Carrie menekülni akart a látszat kedvéért, de nem a nézők számára kellett volna a látszatot keltenie, hanem az ügyvédek előtt. Így például érthetetlen, hogy miért kapkodott annyira a pakolással a lakásában, amikor igazából nem is akart elutazni. Ha Virgilhez megy, akkor is az lett volna az érdeke/célja, hogy hamar találják őt meg. (Amúgy Virgilnél azok a CIA emberei voltak, akiket Adal küldhetett oda?)
Vannak kérdéseim, homályos foltok, “but i know better not to ask”, mert remélem, a jövő héten már ki fognak tisztulni a dolgok.

Dark Lion - 2013. 10. 21. 21:50

Olvastam egy-két kommentet a részről, de legyintettem, hogy engem nem tudnak meglepni. Hát ekkora orbitálisan nagy átverésben még nem volt részem. Csak bámultam magam elé a rész végén. A 24 3.évadára emlékeztetett. Előtte viszont azt hittem, hogy eljátsszák azt, hogy Carrie minden tette őrültségnek és logikátlannak tűnik, hogy a végén megértsük és együtt érezzünk vele (lásd 24 8.évad utolsó harmada).

rio - 2013. 10. 21. 22:58

Remélem, lesz kritika erről a részről. Vagy legalábbis az utolsó két percről. Áááááh, Homeland is back.

Pizsisovis - 2013. 10. 22. 00:14

Ha megvolt rendezve az egesz, akkor miert csodalkozott ra, hogy befagyasztottak a szamlajat?!

pappjano - 2013. 10. 22. 00:42

Szerintem az ilyen kérdéseket meg lehet válaszolni azzal, hogy nem hagyhattak egyetlen egy hajszálat sem amin elbukhatnak.

Miért kapkodott? Mi van ha bekamerázták a lakását?
Miért csodálkozott a számlán? Ha simán tudomásul veszi hogy semmi pénze az azért az irániaknak is feltűnhet…

Ugyanúgy, ahogy tudták hogy annál a csávónál alszik és ott várták reggel, ugyanúgy megfigyelhették a garázsában, az utcán, biztosan a kórházban is végig megfigyelés alatt volt.

Minden apró részletben fenn kell tartani a látszatot, egy ilyen akciónál elég egy kicsi kételyt kelteni a célszemélyben, máris lőttek az egésznek…

paranoid android - 2013. 10. 22. 04:23

Na, ez érdekes lett. Eddig támogattam az évadot, de most megint szembemegyek az általános véleménnyel, és kicsit húzom a számat. Pedig nagyon megleptek, és amíg nem gondoltam bele, addig még tetszett is. De aztán becsapottnak éreztem magam. Ez az átverés nem a karakterek környezetének szólt, hanem a nézőknek, nem az esetleges leskelődő ellenségnek játszották a szerepüket a karakterek, hanem a kamerának. Mégis kinek játszottak, amikor Carrie elsírta magát Saul vallomása miatt, vagy amikor elküldte a francba a kórházban? Magukat szórakoztatták? Ezek a jelenetek elvesztették a hitelességüket így. Persze lehet, hogy mindezek után avatta be Saul Carrie-t, ám ez szintén túlzás lenne. Nem is tudom. Egy kétségtelenül ütős csavarért feláldozták a konzekvens forgatókönyvírást.

Ha - 2013. 10. 22. 07:16

GeoCucc: És hogyan került volna Brody kapcsolatba iránikakkal?

Nekem ez teljesen logikátlannak tűnik. Egyrészt számára a dolog teljesen személyes volt a gyerek miatt. (Ez a hangoskönyvben is elhangzik.)

Másrészt a szírek/irakiak gyakorlatilag soha nem terroristáskodnak együtt. Az egyik csapat síita, a másik szunnita és még egy háborút is lenyomtak egymás ellen. Tudom, hogy Szíriában is vannak síiták és most épp Irán pénzeli őket a polgárháborúban, de valahogy úgy rémlik, azt olvastam, hogy Brody szunnita.

Nekem az jött le, hogy ez egy másik csapat, aki kvázi rátelepült Brodyra és kihasználták, hogy a robbanás után mindenki rá fog gyanakodni. Egyébként ezt az írok szempontjából sokkal jobb megoldásnak tartom, mintha Abu Nazir csinálta volna a sírból a merényletet, mert akkor ugye lett volna egy olyan része a szervezetének Amerikában, amit nem derítettek fel.

winnie - 2013. 10. 22. 08:34

“Remélem, lesz kritika erről a részről. Vagy legalábbis az utolsó két percről. Áááááh, Homeland is back.”

á, az már rég rossz, ha egy sorozatnak vissza kell térni:) ha egy részre visszajön, nem jelent semmit.

lesz kritika. és pozitív, de.

ez nagyon ócska megoldás volt. és kivételesen nem azért, mert az a bajom, hogy nem szeretem, ha átvernek és lenulláznak mindent (ez a többségi és teljesen érthető sirám, ahogy olvasom), amit láttunk, hanem mert maximum egy vállvonogatással ért fel a csavar.

mert hiába jó az ötlet, a kivitelezés pocsék. nem bíztak magukban és csak belemagyarázósan sikerült átverni a nézőket a fuck you-tól kezdve carrie sírásáig és minden egyéb ugrálásig.

de jó, hogy nem írtam kritikát az addig látottakat elemezgetve:))

szóval lehet nagyon jó átveréseket csinálni, ahogy írja felettem is a kollega, itt a karakterek nem a környezetükben lévő szereplőket akarták megvezetni, hanem a nézőket. ami… nagyon ócska.

winnie - 2013. 10. 22. 08:40

“s lehet hogy Carrie sem tudta egy darabig – szerintem Saul csak a kórházban tett látogatásakor tudatta vele a terveit, a 2. rész végén.”

igen, és itt jön a képbe, hogy mennyiből kell megítélni a sorozatot. az 50 percből, vagy a háttérinfók is játszanak?

rögtön az jutott eszembe, hogy a kórházban találták ki és a fuck you, saul többek között ennek is szólt. ez rendben lenne. és akkor az 5. részben megmutatnának pár flashbackeket és mindenki hepi.

de valójában, mint elhangzik az interjúkban, a cia-s robbantás másnapján tervelte saul és carrie, és senki más nem tud róla. egyelőre.

winnie - 2013. 10. 22. 08:42

“Meghallgatta valaki a hangoskönyvet, ami átköti a 2 évadot? Arról szabad írni vagy spoilerezésnek számít?

szabad írni, sőt. valaki leírná, hogy mi van benne?

Anthonz - 2013. 10. 22. 09:15

Így van, átbasztak minket, de ez nem az a fajta átbaszás volt, ami után vigyorogsz, mint a vadalma, és azt mondod, hogy na igen most megfogtatok fiúk, ez nem volt semmi, hanem az a fajta ami után elküldöd őket az édes anyjukba. Rühellem az ilyen filmeket is, ahol végignézel 1,5 órát, majd a végén azt mondják neked, nem is így volt, csak átbasztunk és megmutatják 2 percben az “igazi” sztorit. Hát ehhez fantasztikus tehetség kell, mit ne mondjak…
Na mindegy, innentől akkor kezdjenek el már működni a dolgok, mostmár nagyon illene!!

Ha - 2013. 10. 22. 12:09

Winnie: Én szívesen leírom a hangoskönyv tartalmát. Mennyire legyen részletes?

winnie - 2013. 10. 22. 14:55

á, csak pár szóban, mondatban, ide kommentben, hogy esetleg tudjuk reagálni rá. bár nem tudom, mennyi infóval szolgált.

karit - 2013. 10. 22. 16:39

Anthonz “Rühellem az ilyen filmeket is, ahol végignézel 1,5 órát, majd a végén azt mondják neked, nem is így volt, csak átbasztunk és megmutatják 2 percben az “igazi” sztorit.”

Azért megemlíteném winnie No1. filmjét, ami pont erre épül, vagy a 6. érzéket: ha jól csinálják (és nem futottál spoilerbe), az nagyon orrba tud vágni.

Itt valóban kicsit necces a helyzet _most még_, de ez csak egy kliff volt, egyetlen rövid flashbackkel a helyére tudnák tenni jövő héten. Szerintem ezerszer jobb döntés volt, mintha előre megmutatják a nézőknek a sugdolózásukat.

Zora - 2013. 10. 22. 19:18

3×04

Hűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!
És ezt Carrie mikor beszélte meg Saul-lal?????
És megint csak hűűűűű…..

Zora - 2013. 10. 22. 19:23

GeoCucc – 2013. 10. 21. 21:10

Nekem az jutott eszembe már a rész nézése közben, hogyha az ügyvéd be tudott menni, akkor már simán rakhatott mikrofonokat, kamerákat a lakásba. Tehát az a jó, ha azok hallják, hogy ő mennyire siet. Nem?

Ha - 2013. 10. 22. 20:20

Winnie:
Hát nem lett rövid az összefoglaló. :-)
Szóval a 2. és a 3. évadot átkötő Phantom Pain c. hangoskönyv kb. a következőket tartalmazza.

A hangoskönyv tulajdonképpen egy levél, pontosabban egy soha el nem küldött levél, amit Brody akkor kezdett el írni Carrie-nek miközben egy lezárt, sötét konténerben utazott Hondurasba, majd később gondolatban folytatott.

A levélből az derült ki, hogy Carrie barátja June szervezte meg az utat Halifaxből Hondurasba, ami 22 napig tartott. A levél eleje főleg arról szól, hogy mivel próbálta eltölteni az időt, amíg a konténerbe bezárva a tengeren utazott.

Közben persze visszagondol arra, ami történt. Brody interpretálásban az történik, hogy a média, meg akik nyomoznak utána szétszedik az életét apró darabokra, és valami olyat raknak össze belőle, ami nem ő. Azt nem tagadja, hogy ő volt, aki hazajött Irakból, majd odaállt „etetni a gépezetet”, amikor hajlandó volt azt mondani, amit elvártak tőle, de úgy gondolja, hogy van egy másik oldala is ennek a történetnek (pl. hogy mennyire szereti a családját, Aisát vagy a hazáját), de ez valahogy senkit nem érdekel.

A Hondurasba való megérkezés után még 2 napot kellett várnia arra, hogy kinyissák a konténert, ami nem volt kellemes a tűző napon egy dobozba zárva, úgy hogy a vize is elfogyott, de végül kinyílt az ajtó és egy Philip nevű ember várta, aki minden nyomot eltüntetett ami arra utalt, hogy bárki is utazott a konténerben.

Végül kocsival Tegusigalpába mennek, ahol egy bordélyban szállnak meg. Brody felveti, hogy szeretné felvenni a kapcsolatot Carrie-vel, de a pasi elmagyarázza neki, hogy ez egyrészt értelmetlen, mert mire megkapja az üzenetet, már úgy sem lesz ott, ahol most van. Másrészt meg, ha felveszi a kapcsolatot Carrie-vel, akkor az amerikaiak elkapják Carrie-t, majd elkapják Brodyt a végén pedig felteszik a kérdést, hogy hogy került Hondurasba, és akkor Philip jön, amit ő értelem szerűen szeretne elkerülni. Persze azért Brody megpróbál egyet telefonálni. Nem Carrie-t, hanem June-t próbálta hívni, de a kurváktól elemelt hondurasi mobiltelefon, amin próbálkozott, nem működött.

Közben kiderül, hogy Philip egyik kezének helyén egy protézis van. Pár órával később Brody és Philip dél felé indul. Útközben Brody megpróbálja megtudni, hogy miért nem adja fel Philip, amikor óriási vérdíj van a fején, ráadásul mindegy, hogy élve vagy halva adják fel. Végül nem kap egyértelmű választ, de az kiderül, hogy Philip egy tarozást behajtani megy délre bizonyos texasiak megbízásából és kvázi mellékesen viszi magával Brodyt.

Philip elmélete szerint, „az emberek annak látnak, aminek látni akarnak”, úgyhogy ők próbálnak kábítószer kereskedőnek látszani. Mikor a Nicaraguai határra érnek, úgy jutnak át, hogy Brody felvesz egy mellényt, amiben pénzcsomagok vannak elrejtve. Közben pedig kábítószert és fegyvert hagynak elől a kocsiban. Természetesen a határőrök megtalálják és letartóztatják őket, de ekkor elkezdődik az alkudozás és végül 3 csomagnyi a mellényből kivett pénzért cserében továbbengedik őket. Később megálltak és újratöltötték a mellényt a kocsi egy rejtett rekeszéből származó pénzzel, mivel további határokon is át kellett kelniük.

Közben Brody és Philip lenyom egy kis szócsatát, amiből kiderül, hogy Philip már máskor is utaztatott terroristákat, elvakult vallási fanatikusokat, de szerinte Brody egyáltalán nem olyan, mivel ő túl sokat foglalkozik egyénekkel és saját magával. Egy ponton azt mondja neki: „Neked ez személyes?! Te csak egy kibaszott civil vagy!”

Végül másnap hajnalban átkeltek Panamába. Ahol felszálltak egy kishajóra, amin 2 pasi volt. Kihajóznak a tengerre, ahol valamiféle üzleti megbeszélés zajlott spanyolul. Az egyik pasi nyilvánvalóan felismerte Brodyt, és valószínűleg rögtön terveket is kezdett szőni. Végül Philip pillanatok alatt megölte mindkét pasit, de nem Brody, hanem a tartozásaik miatt.

Philip közli vele, hogy másnap tovább adja valakinek, aki majd tovább adja valakinek, tehát valószínűleg soha többet nem találkoznak. Ám mielőtt elválnak, szeretne kérdezni valamit. A kérdés úgy hangzott, hogy ha lenne lehetőségre, hogy üzenetet küldjön Carrie-nek, akkor pontosan mit is mondana neki. Philip azt kérte, hogy gondolkozzon rajta, ne válaszoljon rögtön.

Brody első gondolata az volt, ami már a konténerben is többször eszébe jutott, azaz hogy hiba volt elmenekülni, és inkább azonnal visszamenne Carrie-hez és innentől nem menekülne többé és csak az igazat mondaná. Persze tökéletesen tudta, hogy ez nem lehetséges, nem juthatna haza, hanem végül egy kubai ketrecben landolna. És ez amiatt van, amit Philip mondott, mert nem az igazság számít, hiszen „az emberek annak látnak, aminek látni akarnak”.
A második gondolata az, hogy Carrie-nek kéne hozzá csatlakozni és akkor mindig olyan lehetne, még azon a néhány békés napon, amit az erdei házban töltöttek. Persze hamar rájön, hogy ez sem lehetséges, mert örökké üldöznék őket.

Végül Philip megkérdezi, hogy akkor mi is lenne az üzenet, de Brody azt válaszolja, hogy semmi.
Végül megtudjuk, hogy miért Phantom Pain, azaz fantomfájdalom a hangoskönyv címe. Philip elmeséli, hogy ő is katonának készült, de az első bevetésén egy baleset miatt elveszítette a kezét, ami bár már 30 éve történt, mégis érzi a fájdalmat, azt a bizonyos fantomfájdalmat a keze helyén. Majd elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt találkozott egy orvossal, aki meg tudta volna szüntetni a fantomfájdalmat, ám mikor az felajánlotta neki a lehetőséget, öröm helyett azt érezte, hogy a legszívesebben kinyírná a pasit. Philip szerint az orvos egyszerűen nem értette, hogy mit jelent neki a fantomfájdalom. Bezzeg Brody érti.

Végül Brody elkezd kiúszni a hajóról a partra és közben azt gondolja, hogy amikor csak annyi marad, hogy képzeletben leveleket írjon Carrie-nek, azaz amikor csak a „fantomfájás” marad, akkor miért akarná bárki is azt, hogy ez az érzés megszűnjön.

winnie - 2013. 10. 22. 20:33

ó, nagy köszönet érte.

AdamBan - 2013. 10. 22. 20:53

Köszi, Ha.

lostfanka - 2013. 10. 24. 08:09

Eloszor is koszi Ha nak hogy leirta a hangoskonyv tartalmat, radasul ennyire jol!! Koszi!

Na tuljutottam a 04-en, igazabol a fordulat nem lepett meg, a kemes sztorikban ezt mindig meghuzzak, engem az huzott fel total nem volt ez eldontott elore szerintem. VEgig gondoltam az elmult reszeket es rengetegszer volt olyan hogy Carry egyedul volt es teljesen nem ugy reagalt mint aki tudja hogy ez a dolga. Pl amikor Saul a meghalgatason elmondja azt amit, akkor ha jol emlekszem Carry egyeul ul otthon, es total sokkolva van, aztan meg balhezik is egy sort. Igazabol fel lehetett volna ezt ugy epiteni hogy el kerulik ezeket a reszeket es akkor talan hiteles is maradt volna.

karit - 2013. 10. 24. 13:36

Tényleg nem akarom az írókat (a rendezőt?) védeni, de a tévés jelenetnél el tudnám képzelni, hogy Carrie reagálása (vagyis annak valódi indítéka) azért siklott félre, mert a forgatókönyvben nem volt eléggé pontosítva, mennyire vágjon kétértelmű képet (úgy tudom, a színészek csak az aktuális részt kapják meg, és talán a rendező se lát sokkal előbbre), ezért Claire Danes hozta a tőle elvárható maximumot, mint beáldozott ügynök. (Persze, tudom, ez esetben is mehetne a hülyeírózás, mert írjanak má’ precízebben, vagy forgattassák újra.)

De vajon, ha pókerarccal vagy elégedetten nézte volna a tévét, amint Saul belelöki őt a szarba (mert ugye, főleg ez a jelenet, és a ‘Fuck you, Saul’ van pellengéren), akkor most senki nem anyázna? Nem az menne, hogy “Hülyeség, mert miért nem számított arra Carrie, hogy bekamerázták a lakását az irániak”?

Neoprimitiv - 2013. 10. 24. 13:59

@karit: ajjaj, ez az állandó probléma, pedig van rá egy nagyon egyszerű megoldás: nem kell ilyen jelenetet beleírni! Ha egy jelenet kirúgja a sámlit egy másik alól, akkor azt az írás, a forgatás, a vágás során még mindig ki lehet hagyni – ezért is csapatmunka egy sorozat készítése, hogy legyen, aki erre figyel.

Mivel a 4. részben jött a csavar, még arra sem lehet hivatkozni, hogy annyira előre jártak már a forgatással – a strukturálisan már véglegesnek tekinthető forgatókönyv kb. 3-4 héttel előzi meg a forgatást, vagyis a 4. rész forgatókönyvét nagyjából az első rész felvétele idején véglegesítették.

Quantumleap - 2013. 10. 24. 21:19

Nekem erről a csavarról a 24 1.évadának vége ugrik be, amikor is arról a bizonyos személyről hirtelen kiderült, hogy áruló. És ott is ugyebár a korábbi cselekedetei jórésze logikátlannak tűnt utólag. És egy majdnem ugyanilyet megjátszottak a 8.évadban is. De azokat hirtelen találták ki, itt, a Homeland esetében pedig kezdettől tervezték, csak egyszerűen nem dolgozták ki jól.

winnie - 2013. 10. 24. 23:54

semmi hirtelenség nem volt. sőt, a 24-ben hamarabb tudták, hiszen ott nem csak 4 résszel előtte tudták, itt viszont csak 4 résszel előtte.

nem mintha ez számítana, csak a pontosság kedvéért, hiszen ez az évad eleje, ott meg az évad vége volt.

Quantumleap - 2013. 10. 25. 08:00

winnie, valami forrást linkelj már a felső bekezdésedről! Mert szerintem hirtelen döntötték el, és ezért hemzsegett az is logikai bakiktól.

winnie - 2013. 10. 25. 08:25

nem keresek interjúkat, ha van időm, azt inkább másra fordítom, szerintem te is találsz, biztosan beszéltek róla (az audiokommentárokat érdemes meghallgatni, azok a legjobbak).

én csak logikai alapon hasra csaptam, hiszen eleve lehetetlen egy finálét a 22. résznél megtervezni, még egy epizódikus proceduralnál is jóval előre kell dolgozniuk, látniuk, hogy bizonyos szálak hova futnak ki.

vagyis azt több, mint 4 résszel a vége előtt tudták. ezt meg az évad elején találták ki, vagyis 4 résszel előtte.

(egyébként, spoiler nélkül, de ezen húzáshoz hasonló a 24 egyik korai évadjában volt, de nem az elsőben.)

lostfanka - 2013. 10. 25. 08:31

a “‘Fuck you, Saul’” szerintem total ertheto a tobbi nem, ott siman mondhatja Carry azert mert ezt be kellett vallalnie a beepulesert.

winnie - 2013. 10. 25. 08:40

szerintem sokkal természetesebb lett volna mást máshogy mondania, még akkor is, ha “hatás alatt volt”. ő is tudta, hogy kábé mi vár rá, nem csak saul ötlete volt az egész, tehát az efféle szélsőséges reakció igen erőltetettnek tűnhet. ez túlságosan is a nézőnek szólt, talán lehetett volna jobb megoldást is találni, hogy ne lógjon ki a lóláb.

Niko - 2013. 10. 25. 14:55

Nagyon ritkan tudnak filmek/sorozatok meglepni,es varatlant huzni,most sikerult.
Teljesen masra szamitottam mint ami lett.
En szerintem,ha felteteles modban Carrie helyeben lenne valaki,inkabb elhinne a teljes alcat,es tudatosan elfelejteni hogy nem igaz amit muvel.Pontosan azert mert nem tudja ki,mikor,hol,hogyan figyeli halgatja ot.
Tegyuk fel hogy en lennek Carrie helyeben (orulet tudom),en is ugy jatszanak mindig mindent mintha nem tudnam az igazsagot,mert a valosagban nem bukhatsz le azzal hogy oszinte reakciokat mutatsz,am lebukhatsz akar egyszer is ha nem “Fuck you,Saul”-ozol. Ertheto amit irtam?
Innentol fog elkezdodni az evad valodi resze :D

pod - 2013. 10. 27. 20:13

Nekem nem tűnik logikátlannak Carrie kiakadása.
Szerintem nem beszélték meg forgatókönyvre pontosan, m hogy lesz. Sokkal valószínűbb, hogy Sal pár tőmondatban felvázolta a helyzetet, a többi improvizáció, hajrá.
“Elakadtunk, Carrie. Ha megkeresnek, épülj be. Bízz bennem.”

Aztán jött a nyilvános meghurcolás, bolondokháza,nemfogadott hívások stbstb… Carrie reménykedett persze, hogy ez is a terv része, de azon túl biztosat nem tudott. És így volt hiteles a leépülése.

Ha - 2013. 10. 28. 08:44

Azt hiszem, visszatért a jó öreg Homeland.

Nekem az 5. rész kifejezetten tetszett. Nem tudom, a váltás mennyire volt tudatos, de ez a rész külsőségeiben, zenében meg úgy általában az egész történet vezetésében nagyon hasonlított az első 2 évadra. Nekem sokkal jobban bejött mint az előző 4 rész “újításai”. Csak Brodyt hiányoltam, bár neki tényleg nincs mit keresni ebben a történet szálban.

bla.bla - 2013. 10. 28. 21:25

Még nem láttam az 5. részt. Viszont semmi bajom nem volt eddig a sorozattal. Beleolvasgattam a hsz-ekbe, a kiakadásokra…kicsit sem értem. Mivel semmit nem tudunk gyakorlatilag arról, hogy mit , mikor, hogyan beszélt meg Kerri Saullal, teljes mértékig a néző fantáziájára van bízva a dolog. Eddig
Aki úgy érzi, átdobták az agyát, azt igazán tudom sajnálni. Számomra abszolút egyenletes színvolat nyújt ez a sorozat.

winnie - 2013. 10. 28. 23:00

“kicsit sem értem.”

pedig a többség szerintem tökéletesen megérti mindkét oldal álláspontját, azért nem olyan bonyolult. itt is, és minden más oldalon el van nagyon jól magyarázva. ennél jobban már tényleg gügyögés lenne.

“Aki úgy érzi, átdobták az agyát, azt igazán tudom sajnálni. ”

akkor tényleg nem érted. mindenki imádja, ha egy sorozatnak, filmnek sikerült őt átvernie. a kérdés csak az, hogy jól csinálják, vagy rettentő bénán.

a homelandben, és az 1. évad óta nem ez az első alkalom, nagyon gyengén hozták össze a dolgot. egyébként is, egyre több a rossz döntés, gyenge írói megoldás (a csavar felépítésén keresztül leo karakterén át pár lézengő állandó szereplőig), elég csak erre a szezonra nézni. a sorozat jó, de rém messze van a kiemelkedéstől.

leila - 2013. 10. 28. 23:41

Ez végre jó volt. A vége főleg izgalmassá tette.

Hosszúra nyúlt Brody lányának története, és ezek szerint csak ahhoz kellett, hogy Carrie még nagyobb bajba kerüljön.

karit - 2013. 10. 29. 01:16

A libavadászat ott volt: nem lepett volna meg, ha a Saullal lesen lévő nagyképű és dilettáns hivatalnokot rögtön a kamingautja után “peches vadászbaleset” éri.

Viszont most két dolog is agyzsibbasztó volt: ha eddig azért játszotta meg magát Carrie a saját lakásában is, mert a terv része volt, nem tartott attól, hogy amint ő is Való Villát csinált Brody házából, most őt kukkolják egy fahéjas dobozból? Kiejti a konyhában a telefonba a főellenség nevét? Maaargit!

A másik, hogy az ellen sem számít arra, hogy a kórházas akciójuk után az onnan kiszabadított “hazájára veszélyes elemet” hetven ügynökkel fogja figyeltetni a munkahelye? Én meg a sötét utcában leparkolok 100 méterre tőle, és világító biszbaszokkal rakom tele a kocsimat, éjjel???

paranoid android - 2013. 10. 29. 03:00

Ezzel a rejtett mobil dologgal ki is húzhatjuk a “Carrie azért viselkedett úgy egyedül, mert bekamerázhatták a házát” érveket. Azt hiszem el kell fogadni, hogy felületesen írták meg ezt, és tovább kell lépni. Egyébként a 3×05 tetszett, főleg Saul jelenetei voltak nagyon jók, nem először: mindig, amikor többet kapunk Saulból, ráeszmélek, hogy ő a kedvenc karakterem a sorozatban.

winnie - 2013. 10. 29. 07:46

leila: nem hiszem. ez két külön dolog volt, csak megpróbálták összekötni, hogy annyira ne lógjon ki, amolyan: “hozzuk össze a két szálat – mentse őt meg valahogy carrie – de akkor csináljuk úgy, hogy carrie is bajba kerüljön, de persze valójában ne legyen semmi következménye a dolognak, viszont kitöltsön egy részt”-módon.

egyébként ez volt a legjobb a részben, virgil, max, kis heistes, átverős móka.

lehet, hogy majd írok kritikát, de a dana-leo dolog ha csak ennyi volt, az nagyon suta (kicsit azt érezni rajta, hogy nekik sem tetszett, így elvarrták random módon a szálat), ha meg még akarnak valamit kezdeni, az még rosszabb.

persze sutaság ide vagy oda, a következményei érdekesek lehetnek, ha csak dana marad, leo nem.

leila - 2013. 10. 29. 09:40

karit

Az engem is zavart, hogy a lakásában szabadon beszélt mindenfélét, mintha az nem lenne ugyanúgy bepoloskázva.

winnie

Bárhogy is van, nekem csak kínlódásnak tűnt eddig a lány története, látszik, hogy az egész Brody család felesleges.

Ancsa - 2013. 10. 29. 15:24

Uhh, tegnap este néztem meg a 3×05-öt, szerintem nagyon jó volt. Szerintem elérkeztünk oda, ahol már nyugodtan lehet körmöt rágni az izgalomtól. Nagyon kíváncsi vagyok hogyan tovább. Szóval eddig nagyon jó az évad, és sajnos kezdem úgy érezni (pedig korábban nem hittem volna), hogy Brody nélkül is simán működik az egész.

AdamBan - 2013. 10. 29. 18:13

Működik nélküle is, de egydimenziós a történet. Engem pl. érdekel, hogy Brody hogyan és hova szökik a lakótelepi toronyházból.

wisteria - 2013. 10. 29. 18:52

Tetszett a rész, örültem, hogy a Dana-féle joyride ilyen hamar véget ért, mert a hátam közepére nem kívánom az egész családot. Brody-t viszont nagyon hiányolom, és várom, hogy fog újra beleilleszkedni a történetbe. Ha továbbra is ennyit hanyagolják a karakterét, akkor viszont én is azokkal értek egyet, akik szerint jobb lett volna megölni az előző évad(ok)ban.

liberatore - 2013. 10. 30. 02:36

Ez tényleg jó volt, viszont, ahogy paranoid android is írta, bele kell törődni, hogy így írták meg. Ezek után elkerülhetetlenek lesznek az ilyen “bakik”. Mindenesetre szórakoztató volt, kezd jó útra térni újra a sorozat.

winnie: Szerintem lesz még valami Dana-Leo dologból. Dana készített magáról egy amatőr aktfotót ugyebár a mobiljával, amit aztán elküldött a mental boynak. Úgy gondolom ezek után Dana már nem igazán akar kapcsolatba lépni újra a sráccal, és nem lennék meglepdőve, hogy “véletlen” a neten vagy máshol landolna az a kép. Így még tovább süllyedne szegény Dana. Legalábbis szerintem lesz még jelentősége annak a képnek.

danNN - 2013. 11. 04. 17:24

Remélem ezzel a zseniális húzással írták ki Danat a soriból. woooooooord

khhk - 2013. 11. 04. 21:20

danNN: szerintem nem lesz ilyen szerencsénk

Ha - 2013. 11. 04. 22:30

Szerintem, a mostani egy egész jó rész volt, de a terhesség nem jó ötlet.

Bár magyarázza, hogy Carrie mit töri azon magát, hogy megtalálja Brodyt, de sok problémát is felvet.

Ha valaki tudja, hogy terhes, általában nem így viselkedik. Azok a gyógyszerek, amivel a pszichiátriai problémákat kezelik mind veszélyesek a magzatra, ő meg még rá is ivott. Ha pedig el akarja vetetni, akkor meg már késő van márciusban.

Nem tudom, hogy akarnak kijönni ebből a szálból, de egyelőre úgy néz ki, hogy vagy újabb Brody és szerelmi szál lesz, vagy pedig klisé, és tragikus körülmények között elvetél.

leila - 2013. 11. 04. 22:30

Nem volt ez rossz, de mostanra a Brody család története csak úgy lóg a levegőben. És működik az egész Brody nélkül is. Kérdés most már csak az, hova tart az egész.

Anthonz - 2013. 11. 05. 08:34

Szerintem is jó volt, de most hogy így említitek a terhességet: a fiókban volt vagy 50-100 terhes teszt. Akkor mennyi ideje lehet már terhes? :S

Dave - 2013. 11. 05. 09:46

Tv.com on szanaszét szedték a a terhesteszt fiokos jelenetet.
Szerintem is annyira vicces volt mint egy csupasz pisztolyosan eltúlzott jelenet :)

Amugy jo rész volt

Ha - 2013. 11. 05. 09:52

Szerintem, kb. december óta terhes. Ha a kronológiát nézzük, akkor ezeket a teszteket még a kórházba kerülése előtt kellett vennie, mert miután hazament nem volt se ideje, se pénze, hogy megtegye.

Valószínűleg azért csinálták így, hogy a nézőnek az jöjjön le, hogy ez Brody gyereke és nem a boltban összeszedett pasié.

Ezzel együtt én marhaságnak tartom ezt a szálat, mert a kórházban gyakorlatilag azonnal kiderült volna hogy terhes és akkor nem is kezelhették volna így.

Tiger27 - 2013. 11. 05. 10:00

én csak azt nem értem hogy minek volt a fiókban 100 darab terhességi teszt??:D egyszer megcsinálja aztán kész, nem??!:D

ja és Dzsavádi miért nem ment egyből a megbeszélt helyre, útközben hirtelen kitalálta hogy most akkor kinyírja a volt feleségét??! nem túl reális…

winnie - 2013. 11. 05. 10:55

tiger27: carrie azért nem olyan egészséges. meg aztán látszott, hogy ez nála rutinból megy, talán bízik abban, hogy csak elmegy a baba.

és nem akart a megbeszélt helyre menni.

Tiger27 - 2013. 11. 05. 15:31

akkor miből jött rà hogy àtverés az egész?

rio - 2013. 11. 05. 19:10

Na, a medve bedühödött :) Egyébként elképesztő suta megoldás ezeket a feszült jeleneteket Dana névváltoztatásával és kiköltözésével megszakítani. Eszméletlen módon kizökkent.

Ancsa - 2013. 11. 06. 06:57

Szerintem tök mindegy hány terhességi tesztet csinált, a gyerek tuti nem Brodyé. Akkor már látszania kellene rajta. Szerintem.

lostfanka - 2013. 11. 06. 15:51

Na ez egy jo resz volt.
Dzsavadi el akart menni a megbeszelt helyszinre csak elotte bosszut akart allni a csaladjan es Saulon, csak hogy ne erezze magat Saul gyoztesnek. Nem igazan volt mas valasztasa, mert ha nem adja fel magat akkor a CIA es az Irani CIA is uldozni fogja azt meg nem igen elne tul.

En is nagyon remelem hogy Dana-t kiirjak a sorozatbol mar vegre ezzel a huzassal mert mar nem birom nezni az osszerancolt szenvedo fejet.

Carrynel meg ok hogy csinal 100 tesztet hiszen elegge maniakus, de az egesznek a korhazi sztorival egyutt nincs ertelme. A korhazban tuti csinaltak volna egy HCG tesztet mielott telenyomjak nyugtatokkal.

Regnak - 2013. 11. 06. 17:35

SPOILER

Nekem tetszik ez az új irány.
Látszik, hogy nem nagyon tudnak mit kezdeni Brodyval, és bár a csatornaragaszkodik a személyéhez, azért az írók fricskaként jól meg kínozzák meg félre is teszik kissé.
Bár biztos vagyok benne, visszatér még a Venezuela szállal.
Kemény menetre számítok a szenátor és Saul közt, csak nekem nem világos Adal hovatartozása.
Kiváncsi leszek, ki mellé áll, és végül hogy jön ki ebből Saul.
Most azért rendesen benne vannak a …ban, hiszen illegálisan kimentettek egy gyilkost, na meg az irániak sem örülnének e lépésnek, vagyis nagyon komolyan taktikázniuk kell ezért a beszégetésért (ökölcsapásért :))

Ha - 2013. 11. 11. 20:30

Hát ez a mostani rész nekem nem tetszett. Egyszerűen unalmas volt.

Azt meg még mindig nem értem, hogy a robbanás után honnan tudták, hogy az irániak voltak, ha még most is az irániakat kérdezgetik, hogy Brody benne volt-e.

Hogy valami pozitívat is írjak. Quinn jó volt és a karakter is rendesen meg van írva.

GeoCucc - 2013. 11. 11. 22:34

Érdekes, hogy mennyire megosztóvá váltak már az egyes részek is, mert nekem viszont magasan ez a hetedik volt az évad eddigi legjobbja. Noha a történetet olykor elég meredeknek tartom, de most tudtam először úgy igazán élvezni a részt. És noha Brody-párti vagyok (ha már nem ölték meg), de most tényleg nem hiányzott a család, illetve az pont elég volt, hogy bedobták a Brody körüli rejtélyt.

leila - 2013. 11. 11. 22:50

Megy ez Brody nélkül is. És a család nélkül is.

Szerintem jó volt, bár lehet, hogy egy “biztonságtechnikai szakértő” körberöhögné, ahogy a legnagyobb gonoszt elengedték.

Peter meg szerintem tud valamit, mindig olyan gyanús, ahogy beszél vagy néz. A golyónyomok az előző évadról a szabónál hiányoztak róla.

winnie - 2013. 11. 11. 22:54

“Megy ez Brody nélkül is. És a család nélkül is.”

ezt tudtuk, de nyilván jönnek vissza a következő részben:)

Toma - 2013. 11. 12. 00:23

Ez a rész tetszett a legjobban ebből az évadból eddig. Várom már hogy mi fog kisülni ebből az akcióból.

zulu - 2013. 11. 12. 16:03

na végre egy igazi Homeland minőségű rész. Szép volt a konferencia termes jelenet :)

rio - 2013. 11. 12. 19:05

“What the fuck?” – hét idézete, hogy nézett az öreg, amikor rásötétedett :D bakker, Dar Adal vajon most csak helyezkedik, vagy valóban Saul oldalán áll?

Orionk - 2013. 11. 12. 20:12

Sziasztok !

Van két Sneak Peak a SpoilerTV-n, a köv. részhez, de nem lehet megnézni, mert USA beli IP cím kell hozzá.

Tudtok esetleg máshol hozzá elérhetőséget ?
köszi

winnie - 2013. 11. 12. 20:25

amíg nincs válasz, jelzem, hogy itt a blogon a faq-ban van leírás az ip-maszkoláshoz

Sigismundus - 2013. 11. 12. 21:18

3×07. Na ez a rész nekem is nagyon tetszett.

Ez a hírszerzés, nem a James Bond+Mission Imp féle akrobatáskodás. Csak a kudarcokra emlékeznek az emberek, a sikerekről nem tudnak.
Mocskos alkuk az gonosszal valami nagyobb eredményért mint két gyilkosság megoldása, lélekölő szolgálat a Cégnél, ostoba politikusok, és külső szemlélők vádaskodásai.

rio – 2013. 11. 12. 19:05 ” Dar Adal vajon most csak helyezkedik, vagy valóban Saul oldalán áll?”
Még most sem mondhatnám hogy 100%ig Saul mellett áll, bár elismeri mint CIA-s hogy nagy dolgot hajtott végre. Lehet hogy csak a szenátornak akar aztán infókat. Vagy azért hogy ha Sault kirúgják, ő legyen Dzsavati tartótisztje, és így rettentő fontos legyen az új igazgatónak is.

leila – 2013. 11. 11. 22:50 ” A golyónyomok az előző évadról a szabónál hiányoztak róla.”
Neked is feltűnt? A fickó gyakorlatilag alig tudott járni úgy kilyuggatták, itt meg semmi..

SZK - 2013. 11. 13. 12:43

Amikor Saul lekapcsolta a villanyt, fetrengtem a röhögéstől. Nagy poén volt.

Niko - 2013. 11. 13. 13:47

Lattam az utolso reszt,Saul es Dar Adal nagyot alkotott. Ahogy megszivattak a masikot a kihalgatoban,az epic volt,igaz hogy eleg valoszinutlen hogy nincs mobilja a masiknak de akkor is :D.
A rossz hir szerintem visszater Broddy nagyon hamar,ez az nekem kevesbe tetszene.
Majd meglatjuk,varos az uj resz.

NikoXXX - 2013. 11. 13. 14:06

Lattam az utolso reszt,Saul es Dar Adal nagyot alkotott. Ahogy megszivattak a masikot a kihalgatoban,az epic volt,igaz hogy eleg valoszinutlen hogy nincs mobilja a masiknak de akkor is :D.
A rossz hir szerintem visszater Broddy nagyon hamar,ez az nekem kevesbe tetszene.
Majd meglatjuk,varos az uj resz.

zoli - 2013. 11. 14. 16:27

Nekem is tetszett bár nekem a Brodys részek még jobban bejönnek

Shannen - 2013. 11. 14. 23:07

Most egyszerre néztem meg a 6. és 7. részt és javulótendenciát vélek felfedezni az évadban. Egyre jobban kezdenek tetszeni a szálak tovább bontogatása. Egyedül a terhesség verte nálam ki kicsit a biztosítékot, de ezen viszonylag hamar túllendültem.
Mandy Patinkin persze továbbra is szimplán lenyűgöző.

Quinn pedig lassan nagy kedvenccé válik nálam, remélem a továbbiakban is szépen alakítgatják a sztoritját, eddig tényleg nagyon szépen ki van dolgozva.

deku82 - 2013. 11. 15. 23:20

Szintén 6-7. részt néztem duplán, és meglepett, hogy végre fejlődünk, és eddig nekem is a 7. a best. Remélem innen már tartják ezt a szintet. A terhességi teszt viszont nekem WTF.

caeiro - 2013. 11. 16. 15:15

Hmm, csak azt nem értem, miért fűz Saul akkora reményeket Dzsavádi beszervezéséhez, amikor a leendő igazgató fél pillanat alatt elköpheti, hogy mi a helyzet vele. Az irániaknak meg fel sem tűnik, hogy a nemzetbiztonságis nagyfejű családja rejtélyes módon kihalt, és az amcsik meg eltussolják az ügyet? Kicsit se gyanús!
A szenátor elképesztően szűk látókörű fazon, de most jól megkapta :) Gondolom számíthatunk tőle valami viszontválaszra, nem az a fajta, aki csak úgy beletörődik egy ilyen húzásba. Gyakorlatilag rá akarják kényszeríteni, hogy folytassa azt a gyakorlatot, amit annyira elítélt, és fel akart számolni.

Quinn karaktere egyre szimpatikusabb, szerintem kb olyan szinten rá van kattanva Carrie-re, mint a csaj Brody-ra. Gondolom szerepe lesz Brody hazahozatalában. Csak azt nem tudom, hogyan lehetne Brody-t annyira kimosni a szutyokból, hogy szabad emberként flangálhasson Carrie-vel. Mert az addig oké, hogy nem ő robbantotta fel a CIA-t, (de anno előkészületet tett az alelnök felrobbantására -erre bizonyíték is van, sőt összeesküvésben is részt vett Abu Nazír-ékkal, ami miatt szintén kapható egy jó kis méreginjekció. -hacsak nem kapott ezek alól is elnöki kegyelmet…) -de ha minden össze is jönne, akkor sem lehetne szabad ember, minimum házi őrizetben vagy tanúvédelemben tengetné a hátralevő napjait, a családjától messze.

A terhesség behozása a sztoriba, szerintem elhibázott, az képtelenség, hogy a klinikán ne derült volna ki, vagy a kölyöknek 2 feje, meg 6 lába lesz a sok gyógyszertől… Már maga az is húzós, hogy bipoláris lesz az anyja, de egy ország-világ előtt terroristának kikiáltott apa… valahogy személy szerint képtelen vagyok a happy endet elképzelni ilyen előzmények után.

wisteria - 2013. 11. 16. 19:51

Ez valóban Homeland-es rész volt. És tényleg működik Brody nélkül, de attól még nekem hiányzik. Szerves része volt a történetnek két évadon keresztül, furcsa nekem, hogy ennyire hanyagolják, azokat meg egyenesen nem értem, akik örömködnek azon, hogy nem látható. Nekem Damien Lewis játéka önmagában már egy ajándék.

winnie - 2013. 11. 17. 10:37

ha nem tudnak mit kezdeni vele, akkor nem baj, ha hanyagolják. lewis jó, de a brodys manírjai egyébként kicsit unalmassá válhatnak.

DQ - 2013. 11. 18. 15:28

Hmm… Forrósodik a helyzet. Amilyen “gyengén” (magához képest) kezdett ez az évad úgy fordul egyre jobbra második felében. Korai volt temetni a sorozatot.

Meglepő fordulatok, akció, Carrie önfejűsége. És a szálak lassan keresztezik egymást.

9/10 lazán, csak így tovább.

Anthonz - 2013. 11. 18. 18:04

Hmm ez nekem most nem logikus: legutoljára ugye a CIA éppen kicsinálta Carriet, és Bennették meg kihozták Lipótmezőről. De most mégis úgy tűnik, hogy Bennették tudják hogy a CIA-nek dolgozik (mert másképp honnan szerezné meg az információt amit kértek?), akkor meg miért bíznak meg benne?
A másik meg: el kellett volna kapják Franklint és a bombert, azzal nem bukott volna le Carrie, hiszen Benneték infója szerint már nélküle kereste a CIA a bombert. Alap volt, hogy Franklin ki fogja nyírni..

Ha - 2013. 11. 18. 21:57

Hát valahogy az egésznek nincs értelme. Nem tudom, hová akarják ezt az egészet kifuttatni, de egyre bizarrabb fordulatok vannak.

Robi - 2013. 11. 18. 22:30

Saulnak talán pont az volt a célja, hogy meghaljon az igazi bomber, ő meg majd szépen hazaviszi Brodyt és learatja a babérokat.

Bauxit - 2013. 11. 19. 00:51

Tehát spoiler on:

Lehet h cask en néztem álmosan a részt, de Saul Brodyt nem Amerikába viszi, hanem az új ügynökenek a közel keletre?

Ha - 2013. 11. 19. 11:23

Bauxit:

SPOILER:

Én nem tudom, hogy hová viszi, de eléggé logikátlannak tűnik, hogy bárhová is viszi. Viszont valószínűleg azért kellett a terhesség, hogy Brody motivált legyen.

ende - 2013. 11. 20. 11:03

AnthonZ: Carrie maga is mondta a legutóbbi részben, hogy fizetés nélkülin van. De még mindig CIA-s, a kellő jogosultságokkal meg effélékkel. Bennették ennyit tudnak, Djavadi beszervezését nyilván nem.

torjack - 2013. 11. 20. 21:59

Megint érdekes lett a vége. Bár, hogy Saul mit kezd Brody-val jelen állapotában…Amennyi kokszot belenyomtak mostanában, nagyjából laskatészta lehet az agya helyén.

Kaktusztea - 2013. 11. 21. 02:05

Lehetne egy olyan szabályt bevezetni, hogy csak a már lement részekről írunk, az ajánlókról nem?
Tisztára elront mindent…

winnie - 2013. 11. 21. 07:07

nem kell bevezetni, mert ez alap. ha kell mindig csinálok előzetes-posztot és ott lehet.

szóljatok ilyenkor (levélben a legbiztosabb) és törlöm az adott kommenteket. csak még én sem láttam a részt, így nem olvastam a kommenteket és nem vettem észre.- van még törlednő komment?

Tiger27 - 2013. 11. 21. 10:40

na innen kíváncsi leszek a folytatásra…végre volt egy pörgős rész! Brodyt jelenleg semmire nem lehet használni. És tényleg el lehetett volna kapni Franklint a merénylővel együtt…sok a WTF húzás. Carriet sajnálom, és biztos vagyok benne hogy odafognak jutni a dolgok hogy elvetél, vagy maga kéri az abortuszt. Lehet már most a kórházba gondok lesznek…

Zora - 2013. 11. 21. 15:00

3×08

Ez aztán feszült volt! És nem semmi, hogy Saul feleségének a pasija csak érdekből volt vele. Azért örülök, hogy pont akkor tett poloskát, mikor Saul elutazik egy hétre.
Ja, és a bankos nőt most nem értettem. Azt mondja, amerikai, az apja meg fél, hogy kiderül, valójában kinek dolgozik. Vagy értelmezhetem úgy, hogy az amerikaiakkal van, de ő is tudni akarja az infókat, mert az amcsik ellensége az ő megbízójának is ellensége?

Szerintem azért egy váll-lövéstől nem lehet elájulni, nem? Szóval tök némán ott feküdt a földön – bár még sosem lőttek le…
Azt én sem értem, Franklin önhatalmúlag nyírta ki, vagy olyantól kapta a megbízást, akit még nem hallgattak le?
Rengeteg a kérdés… Szuperjó a sori!!!

Ja, és spoilereket én sem kérek!!! Sokkal jobb így nézni.

Ancsa - 2013. 11. 21. 20:47

Egyre jobb az évad, ennek a résznek a végén konkrétan leesett az állam. Mi lesz itt még…

paranoid android - 2013. 11. 22. 04:13

@Zora
Fara csak a CIA-nak dolgozik. Az apja arra utalt, hogy mi van, ha az iráni “secret police” rájön erre, mert családjuk van Teheránban, akiket megölhetik ezért. Tehát nem attól fél, hogy a CIA megtudja kinek dolgozik valójában.

bla.bla - 2013. 11. 22. 04:37

Srácok, ha spoilereztek irjátok már elé. Kisütötte a szemem kapásból Zora második mondata. 3 perce zokogok
A sorozat meg baromi jó. Ez az egyetlen, amit hétről hétre követek. Bár igaz, egyébként is szeretem a lassabb, politikai játszmákkal tűzdelt témákat.
Ha tudtok még hasonlókat ajánljatok:) ( House of Cards, Boss megvolt.)

_Peter - 2013. 11. 22. 10:14

Lehet egyedül leszek vele, de nem tetszett. Ezek miatt:
24 feeling mikor tizedszer játszák el a fejesek nem hisznek Jack/Carrie megérzésének. Mondják neki wtf-ot művelsz Carrie, erre a sajátjai lelövik. Hát nekem ez a wtf. Annyira hiteltelen jelenet volt és persze várom a klisét a trauma miatt elment a baba. Egy olyan megoldás jobban tetszett volna, hogy Carrie lekapcsolja a fickót, ezzel életben marad a bombás. A külvilágnak és Bennetnek elhintik mindkettő meghalt a lövöldözésben, ez a fickó úgyis csak egy közvetítő/bérgyilkos volt, nem volt annyira fontos játékban tartani. Pláne így, Carrie vállának árán. Szintén 24 érzés, amikor a szenátor pattog, hogy pár nap és mindenki mehet a mekibe dolgozni. Nyilván sose lesz ő igazgató, annyit mondogatja.

Saul felesége iszonyúan irritált mindig is. Sokaknak Dana a közellenség, én őt még kibírtam. De amikor ez a nő mondogatja fátyolos hangon Saul, Saul, Saul az rosszabb mint amikor Dana volt elvarázsolva bociszemekkel: dad? Dad? DAD?

Saulnak egyébként ennyi, hogy megcsalták? Mi sem történt, úgy viselkedik. Ebből csak úgy jöhetnek ki jól az írók, ha Saul tudja a felesége szeretőjéről, hogy kém. És direkt hagyta játékban.

Brody eddig nem hiányzott nekem, érdekes lesz így heroinfüggőként hogy kerül vissza a képbe.

bla.bla - 2013. 11. 22. 12:16

Peter: Szétröhögtem az agyam :D

torjack - 2013. 11. 22. 15:09

“Saulnak egyébként ennyi, hogy megcsalták? Mi sem történt, úgy viselkedik. Ebből csak úgy jöhetnek ki jól az írók, ha Saul tudja a felesége szeretőjéről, hogy kém. És direkt hagyta játékban.”

Nálam esélyes ez a verzió. Saul nem csak megcsalt férj, hanem a CIA igazgatója is több évtizedes rutinnal. Meglepő lenne, ha nem nyomoztatott volna Medvéné szeretője után. Simán kinézem az öregből, hogy direkt hamis infókat tárol a gépén, hogy a fickót meg a megbízóit átverje, felkutassa. Saul nagy kópé, simán elképzelhető, hogy ez lesz a megoldás.

Sigismundus - 2013. 11. 24. 17:07

3×08

Nekem is visszaadta a lelkesedést, jó rész volt igazi kémes.

A járókeretes öreg szavait én is úgy fordítom, hogy az iráni titkosrendőrségtől fél, ő is, akik brutális egy banda, nyilvános akasztások már csak gyanúra is.

Ami a Mira-szeretője általi számítógép poloskázást illeti, kizártnak tartom hogy komoly információt találna rajta Saul munkájával kapcsolatban. Ilyen könnyen behatolható házban, egy egyszerű számítógépen biztos nem tart Saul semmi komolyat. Csalódnék a sorozatban ha ez ilyen egyszerű lenne.

Sigismundus - 2013. 11. 24. 17:20

Ja és még valami. Szerintem Dar Adal tud a Brody hollétéről, legalábbis amikor Saul mondta hogy készülődik, utazni, úgy viselkedett hogy ‘oké, intézd csak’, nem tett fel gyanakvó kérdéseket mint szokott korábban. Hogy miért épp most egy komoly akció közepén, meg hasonlók.

Robi - 2013. 11. 25. 12:24

Na ez igen, rohadtul bejött ez a rész nekem. Nem kicsit felpörögtek az események, nem hittem volna az előző rész végén, hogy már ebben a részben eljutunk idáig, inkább az évad végére tippeltem volna. Egy jó darabig nem láttuk Brody-t, de asszem ez most be lesz pótolva rendesen.

Anthonz - 2013. 11. 25. 22:20

Ez a 9-es rész nagyon ott volt. Semmi wtf pillanat vagy ilyesmi, de végig lekötött. Tetszett, így már kezd alakulni a dolog.

Laja - 2013. 11. 25. 22:44

Egyre csodálatosabb részek! :) Visszajött a régi feeling! Tetszett, hogy viszonylag hosszabb rész volt, érzem, hogy valami lappang, és nagyon feszült részek jönnek. Az is jó volt, hogy a lassú építkezés után, egyszer csak begyorsítottak, és eltelt 15 nap. Bár én logikátlanságnak érzem, hogy amennyiben Brody megöli a górét, bármit is csinál az utódja, az Irániak ezután tárgyalóasztalhoz ülnének. Szerintem a logikus az lenne, hogy még dühösebbek lesznek, és kezdik szervezni a brutális terrorakciókat.

Ha - 2013. 11. 25. 23:17

Érdekes rész volt. Nem emlékszem, hogy korábban csináltak volna olyat, hogy ugrottunk valamennyit az időben. Jó volt a történetszál, amivel időt nyertek maguknak.

Talán az a jelenet volt a legdurvább, amikor Brody baromira szenved, a pasi meg újságot olvas egy széken ülve. Mennyire kegyetlen már.

A terv elég ambiciózusnak hangzik, de nyilván lesznek váratlan fordulatok. Kár hogy Brody nem tudja még, hogy Carrie terhes, bár a 17. héten már illene látszania.

GeoCucc - 2013. 11. 25. 23:26

Megint nagyon olyan szagú ezt a készülődés, hogy Brody meghal a sikeres akciója végén, bár ki tudja, lehet hogy most is jött a parancs az íróknak, hogy nem szabad megölni.

_Peter - 2013. 11. 26. 10:32

Ez a rész most nagyon tetszett. Mondjuk Saul tervére nem tudom mennyi esély van. Pár százalék? Hány dolognak kell passzolni?

Saul Javadit a gárdától elsikkasztott milliókkal zsarolja. Brody megöli Javadi főnökét, Javadi lesz a gárda új főnöke. Ezen a ponton csak lenne annyi hatalma, hogy eltüntesse a viselt dolgainak nyomait, azaz Saul elveszíti az ütőkártyáját. Aztán mitől biztos, hogy a merénylet után az irániak tárgyalni kezdenek és nem fognak még komolyabb támadásokba?
Igaz, ha sikerül akkor az elnök biztos inkább Sault nevezi ki végleges igazgatónak.

Sigismundus - 2013. 11. 26. 11:27

3×09

Na ez megint jó volt, kezd visszatérni a régi izgalom. bevallom nem vártam vissza Brodyt, azok közé tartoztam akik nem hiányolták. de ezzel a résszel sikerült meglepni kellemesen.

Kemény volt az egész leszoktatás és visszafordítás, de sikerült ‘megtörni’ vagy visszaállítani ? Az irániak felé nincs olyan motivációja mint amilyen az előző Kaidás fejes és kisfia felé volt. Ellenben most a hazája, Dana, Carrie felé van, úgyhogy szerintem sikerült. Bár az egyik nem szereti többé, a másik meg nem mondta hogy terhes tőle.

Ami a Lockhart ügyet illeti, iszonyúan naiv volt a szenátor, igazi balek módjára kapták el. Ami a szépsége a dolognak, igazából nem tudjuk hogy valójában Saulék elkapták-e a francia Moszadost, és ha igen akkor tényleg a szenátor ellen vallott-e? Vagy csak Saul blöffölt, arra sem méltatva Lockhartot hogy tényleg legyenek a kezében vele szemben ászok?

A Dana jelenet a végén, viszont nem hiányzott, akármilyen véget is ért.

Sigismundus - 2013. 11. 26. 11:32

_Peter – 2013. 11. 26. 10:32
” Saul Javadit a gárdától elsikkasztott milliókkal zsarolja. Brody megöli Javadi főnökét, Javadi lesz a gárda új főnöke. Ezen a ponton csak lenne annyi hatalma, hogy eltüntesse a viselt dolgainak nyomait, azaz Saul elveszíti az ütőkártyáját. ”

Egyrészt azért mert az ütőkártyák Saulék kezében vannak. Másrészt ha Javadi lesz a három első közül az egyik, akkor meg lesz alatta húsz olyan, akik közül esetleg valaki őt, Javadit távolítaná el boldogan. Hogy ő lépjen a helyére. És annak nagyon jól jönnének a sikkasztásról szóló bizonyítékok.

” Aztán mitől biztos, hogy a merénylet után az irániak tárgyalni kezdenek és nem fognak még komolyabb támadásokba? ”

Gondolom talán úgy állítják be hogy az iráni felsővezetésen belüli klikkek egyikének akciója. Ott sem egységesek, vannak frakciók.

bauxit - 2013. 11. 26. 13:17

na a mostani resz vegere Saul sakktablajan mindenki a helyere kerul.

tetszik h most fordul a kocka es elkezdi atveszi a kezdemenyezest.

Sgt Doakes - 2013. 11. 26. 14:59

A Carrie-Saul párbeszédek még mindig élvezetesek.

Valami epic finálét várok ( kb. olyat mint a tavalyi).

karit - 2013. 11. 26. 17:24

Jó felvezető rész volt, az meg külön feldobta, hogy az élet most éppen rímelt is rá: Obama a napokban elérte azt, amiért Saulék belefogtak az akcióba.

Memari - 2013. 11. 26. 20:31

kezd a vége beindulni :D

Shannen - 2013. 11. 26. 21:07

Tényleg kezd újra visszatérni valami,ami eddig a 3.évadban nagyon hiányzott. És bár a 3×09 távolról sem volt tökéletes, és szerintem volt benne jó néhány logikátlan, vagy kevésbé tetsző dolog, ráadásul Brody-t abszolút nem hiányoltam eddig, jó hogy visszajött. Damian Lewis továbbra is remek színész. És bár azt én is megkérdőjelezem, hogy mennyire volt szükség a Dana-s jelenetre a végén, de hogy ütős pár perc volt, az biztos. És lehet szeretni vagy nem szeretni Dana karakterét, de azt el kell ismerni, hogy Morgan Saylor remekül hozza a figurát.

Ancsa - 2013. 11. 26. 22:43

Nagyon tetszett ez a rész, egyre jobban belelendül az évad. Azért annyira nem bánnám, ha Brody túlélné, bár egész jól elvolt nélküle az évad, most mégis jó volt, ahogy visszatért.
Tetszett, amikor először kezd a csapat kocogni, ő meg kidől pár lépés után, aztán csak összevakarja magát, és folytatja. Meg ahogy eljátszotta az egész leszokásos mizériát – DL nagyon jó színész, meg kell hagyni.
Vajon Saul tud Carrie terhességéről?

lostfanka - 2013. 11. 27. 10:29

Na jo kis resz volt ez.

Velemenyem szerint Dar Adal es SAul totalisan osszedolgoznak. REmelem Brody meg sokaig marad velunk mert megint rajottem hogy kell o a sorozatba.
Most legalabb latom az ertelmet hogy a Danas szal miert kellett az egeszbe hogy igy kapjon motivaciot Brody es mi is elhiggyuk.
Viszont rajottem hogy mostanaban a Quinn-es reszek tetszenek meg nagyon, birom a karaktert.
Mondjuk Saul terve szerintem elegge ingatag labakon all, nagyon sok helyen bukhat a dolog.

bounty - 2013. 11. 27. 13:56

Újra a régi fényét idézte a sorozat ezzel a résszel. A végén úgy éreztem, mintha 2 vagy 3 részt láttam volna, annyi minden történt. Így továbbra is az egyik kedvenc marad a homeland :)

Arthuro_Adam - 2013. 11. 27. 22:13

A szenátoros rész nem tűnik logikusnak.
Mira még a bombázás előtt ment ki Mumbaiba, ahol megismerkedett az izraeli muksóval, vagyis tuti nem Lockhart küldte akkor rá.
Honnan tudta, hogy ő izraeli kém? Hogy jött rá?

Vagy ha mégis Lockhart küldte már rá a nőre Mumbaiban, akkor annak mi volt az oka?

Brynden Rivers - 2013. 11. 29. 14:18

Most tényleg 1. évados minőségű részek voltak.
Virgil és Max most akkor hivatalosan CIA állományban vannak, vagy külső megbízottként is lehet a legfontosabb akciókban részt venni?

@Balee: Az USA azért nem SZU, nem hiszem hogy az állam direktbe pénzelné a sorozatot, inkább ingyen kaptak szakmai segítséget az írásban és ez meglátszik a történeten is. Illetve a jóindulatra jóindulattal válaszolnak.
De a drón-támadásokat pl. kritizálta a sorozat, csak nem az elnök rendelte el a gyerek-gyilkos támadást, ennyiben az írók öncenzúrát gyakoroltak.

Annyiban igazad van, hogy a Homeland az Obama-érában, mint Bush idejében volt a 24.

Moszad vs. CIA: szerintem Lockhart bízta meg ezzel a külön melóval a fickót, anélkül, hogy tudott volna arról hogy Moszados. Hogy a fickó Moszad tudtával és utasítására hálózta be Mira-t az nem teljesen egyértelmű nekem.
Amúgy minden ország hepciás arra, ha egy másik ország titkosszolgálata nyomul a területén, még akkor is ha szövetséges.

OFF
Ha Szaud-Arábiát az izraeliek irányítják (tényleg ???) akkor ugyan már szólhatnának nekik, hogy ne támogassanak annyi iszlamistát meg AlKaida-proxyt Szíriában :)

Zora - 2013. 11. 29. 14:38

3×09

Ez nagyon jó volt! A leszoktatás, felkészítés, minden.

Balee - 2013. 11. 29. 17:50

Ha Lockhart bízta meg és nem tudta, hogy Moszados, akkor mindennek való, csak CIA vezetőnek nem. A szövetségesek szerintem ugyanúgy kémkednek egymás ellen. Izrael pedig egészen biztosan nem bízik semmiben.

Arthuro_Adam - 2013. 11. 29. 20:26

Balee: Azt tudjuk, hogy a csávó Miraval Mumbaiban ismerkedett meg. Az biztos, hogy ez nem véletlenül történt, ha nem küldték. Ez biztosan a robbantás előtt volt, ahhoz, hogy ehhez Lockhartnak logikusan köze legyen, nagyon bonyolult összeesküvésre van szükség szerintem.

A legutóbbi rész alapján az teljesen evidens, hogy Lockhart alkalmazta a csávót, hogy kémkedjen Saul után. Ezt szívesen megkérdezném a készítőktől.

Balee - 2013. 11. 29. 21:05

Egyébként az utóbbi két rész egyszerűen zseniális volt: mikor Carrie feleszmél, hogy valami nem stimmel, hol van Saul, akkor én is azonnal ledöbbentem, hogy basszus, tényleg eltűnt Saul. Aztán mutatják a caracasi épület kapuját. Hátborzongatóan jó volt.

Ha visszanézzük az utóbbi 9 részt, nagyon szép ívet kap a történet. Szerintem remek évad lett, egy szinten van az elsővel. És most jön egy kis sivatagi akciózás is, ami sosem hátrány.

meroving - 2013. 11. 30. 08:51

Attól, hogy van két jobb epizód, az évad még mindig kifejezetten közepes sajnos. Ráadásul míg az első szezonban voltak morális kérdések, érdekes feltevések, most csak 1*1-szerű dolgok, illetve látszatkérdések vannak, amiket azért piszkálnak meg, hogy úgy tűnjön, akarnak adni valami pluszt is. De ezt már nem veszik be a nézők.

mazsuzs - 2013. 12. 01. 13:32

Nem tudom miért, de nekem a második évad sokkal jobban tetszett mint az első.
Tegnap este 10-től másnap reggel 7 óráig néztem meg az egész 2. évadot annyira kiváncsi voltam a történésekre. Nem bírtam abbahagyni. A harmadik évadnak még nem fogtam neki, de olvasgattam a kommenteket. A kedvemet nem vette el egyenlőre a sok különböző hozzászólás, bár már előre sajnálom, hogy Brody – a hozzászólások alapján – ennyire kihagyták a 3 évad első részeiből. Viszont nagyon szimpi Quinn karaktere is.

SpockCooper - 2013. 12. 01. 17:23

Sok óriási butaság van ebben a sorozatban, amelyek felbosszantják azokat, akik láttak vagy olvastak már jó kémtörténetet, de nézhető, de ehhez most már kell Brody is, mert Saul és Carrie nem bírják egyedül.

Ha - 2013. 12. 02. 10:42

Szerintem, a 10. rész egész jó volt.

Én általában akkor szoktam morogni, ha valami logikátlan történik és ebben a részben nem találtam ilyet. Valahogy mindenki logikusan lépet. Azt talán fel lehet hánytorgatni, hogy miért döntött úgy Saul, hogy nem löveti ki a saját embereiket, de a sorozat mindig is morális mese is volt, úgyhogy látnunk kellett, hogy “az amerikaiak nem olyanok”.

Az is tetszett, hogy nem voltak hősök. Hogy mindenki be van szarva és sokszor csak kényszerből teszi, amit kell. Az is jó volt, hogy fel merték áldozni a pasit az utolsó jelenetben.

A szereplők is jók voltak, ritka az olyan sorozat, amiben sok arab amerikai szerepel. Damian Lewis is hozta a formáját.

Talán azt tudnám realitás ügyben hibaként felhozni, hogy honnan a francból tud Brody fársziul. Arabul tud és sok a közös szó, de az furcsa, hogy képes volt kommunikálni fársziul.

Egyébként tényleg baromi aktuális lett a sorozat, amit valószínűleg nem sejtettek, amikor tavasszal írni kezdték. A valóságban lassan megvalósul, amit a sorozatban csak szeretnének, azaz Irán nyit a Nyugat felé.

GeoCucc - 2013. 12. 02. 12:33

10/10 közeli volt ez számomra. Minek kellett volna még történnie? Csak apró részletekbe lehetne belekötni, na meg abba, hogy hogyan szállt ki Brody sértetlenül az autóból, ami épp most robbant föl alatta.. :) De ezt már megszokhattuk a filmekben. Végig feszült volt, mindent megmozgattak, és sokszor nem az történt, amit vártunk – klasszikus Homeland. Innen már biztos vagyok benne, hogy az előző két szezonhoz hasonlóan ez is ütősen fog véget érni. Persze az első részekért továbbra is kár, de az idő lassan majd megszépíti a múltat. Nálam már kezdi.

Anthonz - 2013. 12. 03. 08:42

Jó kis rész volt megint.
Én mondjuk azt nem értettem, hogy ezeknek minden felszerelésük volt: night vision, drón, műhold, amit akarsz, erre egyik meglepetés a másik után éri őket. Az irániak is ott vannak 100 méterre tőlük, meglepetéés!!

De ennek ellenére tetszett, pl. amikor Saul feladta: the intelligence mission is over, this is now a military operation.

_Peter - 2013. 12. 03. 12:42

Izgalmas rész volt ez is, kezdenek kárpótolni a korábbi unalmas részek után. Az iráni járőrök gondolom hallották a nagy lövöldözést, azért mentek oda. És volt előtte egy kiesett idő, amikor a drón nem adott képet a területről, illetve a CIA elsősorban az iraki járőr mozgását figyelte. Ekkor már az iraki rendőrök után voltak és ugye az volt a dilemma egy percen belül odaér az iraki katonai járőr és oda a küldetés.

hate - 2013. 12. 03. 14:07

A végén nem úgy volt, hogy a katona azért maradt fedezni Brody-t, hogy az átjusson a 300 méterre lévő határon? Ehhez képest felgyúlnak a lámpák és ott áll egy iráni osztag…iraki földön! Ez kb. az egyetlen dolog ami nem tetszett. Persze, mindig kell valami fordulat-meglepetés, meg így sokkal hatásosabb volt, de nekem az is elég lett volna, ha a fedezőtűz közepette Brody átszalad a határon.

liberatore - 2013. 12. 04. 13:57

Elég kevés hozzászólást látok az aktuális részről, pedig tényleg jó volt. :O

Talán volt néhány agyatlanság, valóban, de végig izgalmas volt, így feledtetni tudta velem ezeket. Kíváncsi vagyok a folytatásra. Lesz még néhány csavar bizonyára.

galine - 2013. 12. 04. 14:37

Érdekes, hogy az az iráni osztagnak épp ott volt dolga, ahol Brody meg akarta adni magát. És Javadi is milyen gyorsan a helyszínen termettm, még kihallgatni sem volt idő a foglyokat.
Van egy olyan érzésem, hogy Javadi koránt sincs annyira átállítva, mint gondolják. Egyenlőre azt diktálja az érdeke, hogy együttműködjön, de ha Brody segítségével igazi hatalomhoz jut, fog ő még hatalmas fejfájást okozni.

leila - 2013. 12. 04. 15:25

Jó rész volt, fényévekkel messze vagyunk az évad eleji, Brody-család nyűglődéseivel teli részektől. Emlékszik még valaki Dana és Zach románcára?

Javadi tényleg, hipphopp megjelent, csodálkoztam is.

Sajnáltam, ahogy a katonát simán lelőtte, szimpatikus karakter volt.

Zora - 2013. 12. 04. 20:01

3×10

Hát, azért Dzsavádit sem ejtették a feje búbjára… :-(
Sajnáltam az ügynököt. Milyen szemétség már! Hiszen egy követ fújnak az Al-Kaidával, nem? Simán elintézhette volna, hogy “hazazavarják”.
Nagyon jó rész volt. Tűkön ültem!

tüsmester - 2013. 12. 05. 00:35

Utólag, darálva olvasni a kommenteket fölér egy plusz epizóddal. :)

Miss Keamy - 2013. 12. 05. 01:32

ha nincs az eleje, jobban felépíthették volna ezt a dzsavádi szálat. vannak benne logikátlanságok, de az utóbbi részek sokat javítottak a színvonalon. a család helyett inkább fara-t, a p*cs új igazgatót és társait jobban lehetett volna karakterizálni :) de persze dana sem rossz csak sok volt ez a családos mizéria. Brody kell, mint 1 falat kenyér.

lostfanka - 2013. 12. 05. 11:13

En nem tudom, ugylatom nem egy sorozatot nezek veletek.
Szamomra tok egyertelmu volt minden. Volt a CIA nak egy dronja, ami az irakiakra koncentralt illetve adta a hellfire tamogatast. Az Irani hatart valoszinu Brody elnezte, mivel nincs oda festve egy baszott nagy piros csik meg lampak hogy ez a hatar, es gondolom az Iraniak is atsetalnak a hataron par metert ha ugy tartja kedvuk, foleg ha eppen volt egy akna robbanas, meg tuzharc is nyomjelzo lovedekekkel. Dzsavadi azert lotte le a katonat mert igy biztos hogy a katona nem arulja el hogy tegla, mivel mint ahogy Brody azt direkt nekunk kifejtette ugyis megtorik es elmnd mindent. Dzsvadi tok logikusat lepett. Dzyavadi azert termett olyan gyorsan ott mivel ismeri a CIA akcio reszleteit. Ugylatom tul gyors volt ezt a resz egy ket embernek:)

Anthonz - 2013. 12. 05. 11:42

@ lostfanka

Te lehetsz az ideális hollywoodi mozinéző, az ilyeneknek ontják az amerikai tucatfilmeket..

Ha szerinted az reális, hogy egy cia akció, amit drónokkal meg műholdon keresztül követnek nem veszi észre az emberüktől 100 méterre levő ellenséges csapatot, akkor végülis minden logikus.

Nekem nincs túlzottan nagy problémám ezzel, de azért feltűnt, mint ahogy látom másoknak is, nem probléma de azért néha ki lehet lépni a mozi logikájából és nem elhinni mindent, mert úgy kérte a rajz.

lostfanka - 2013. 12. 06. 09:18

@Anthonz

En az a fajta mozinezo vagyok aki nezi a filmet es probalja elvezni es nem mindenben feltetlenul csak azt keresi hogy hol hibaztak a forgatokonyvirok.

gabika1972 - 2013. 12. 07. 01:14

Így van.Sajnos bármilyen kegyetlen lépés is volt Dzsavaditól,hideg profi módjára az egyetlen helyes megoldást választotta.Ha a srác megtörik akkor bukik minden baba-labda.Ugrik Brody fedősztorija, és ezzel együtt veszélybe kerül az ő álcája is.Teljesen logikus lépés volt szinte már vártam mikor veszi elő a pisztolyt az ürge.

wisteria - 2013. 12. 07. 16:11

Valamit nagyon kihagyhattam, mert nekem továbbra sem világos, Saul honnan tudta, hogy Brody Caracasban senyved? Sok mindent fognak itt még két részbe belesűríteni, ahogy elnézem.

Ha - 2013. 12. 09. 10:15

Hát a 11. rész azért tartalmazott egy-két nehezen magyarázható fordulatot.

1, Ha az irániak robbantották fel Langley-t, akkor hogy lehet, hogy pont az irániak nem tudják, hogy nem Brody volt az, hanem ők.

2, Azért Brody haja nem 3 nap alatt nőtt ekkorát, azaz Carrie lassan a terhessége 20. hetében jár. Hogy a pitlibe nem tűnik ez fel senkinek? Ha nem is lenne terhes, akkor sem lenne semmi értelme Teheránba küldeni, mert azért eléggé kirí az utcaképből.

3, Szerintem Brodyt még WC-re sem engednék egyedül az irániak, pláne, hogy tévésztár lett. Elég hihetetlen, hogy csak úgy mászkál, meg telefonálgat.

Kicsit olyan érzésem van, hogy ezúttal már a 4. évad előkészítése zajlik. Majd winnie kijavít, ha nem így van, de szerintem, mivel ez az eddigi legnézettebb évad, ki adhatták a készítőknek az parancsot: tilos levágni az aranytojást tojó tyúkot.

De minden kritikám ellenére szórakoztató rész volt, és azért jó, hogy visszatért Brody. Sajnálnám, ha a 4. évadban már nem szerepelne.

_Peter - 2013. 12. 09. 11:22

1. Az irániak Nazirtól csak annyit tudtak lesz egy nagy támadás Brody-val, amit Nazir véghez is vitt. Nem tudják, hogy a mellénnyel nem robbantott és Nazirék a mellényes videót Langley után használták fel.

2. Carrie terhességére utaltak is, amikor észrevette magát az ablakban és le is tette a telefont. Quinn mondjuk nem mondta még Saulnak.

3. Nekem inkább az nem tetszett, ha már Saul összetákol egy ilyen tervet, akkor adjon esélyt Carrie-nek és Brody-nak. Nem egyből “elvágni a szálakat”. Persze nyilván az életben is így megy ez, ha balul sül el valami, ilyen üzlet ez.

Csak vices ahogy okoskodnak, hogy Brody változtatja hova áll, miközben ők is percenként változtatják megbíznak benne vagy sem. Előbb felkészítik, beavatják mindenbe, aztán az első problémánál ki akarják nyírni, ha nem sikerült rögtön az összetákolt terv, ne is beszéljen. Aztán tessék mégis sikerült.

Amúgy közvetlenül Javadi is lehetett volna a merénylő, ha már zsarolják, neki szabad bejárása volt Akbari irodájába. Kicsit megint deja vu mint amikor az alelnököt ölte meg Brody: mázli nincs kamera. A valóságban szerintem az ilyen fontos emberek fingani se tudnak anélkül, hogy a testőrök tudnának róla.

GeoCucc - 2013. 12. 09. 11:36

Nekem is egy ideje ez járt már a fejemben: hogyhogy az irániak nem tudják, hogy nem ő robbantott?
Persze tudjuk, hogy nem Irán állt a robbantás mögött, hanem az Al-Kaida, amivel a valóságban nincs sok kapcsolata az országnak.
De mégis, mint kiderült, a sorozatban voltak közös tervei Nazirnak és Akbarinak. Szóval ha előbb nem is, de legalább amikor Iránban nemzeti hősként kiáltották ki Brody-t, akkor azért oldalba bökhették volna őket Irakból, hogy ti hülyék, ez az ember átb…. titeket. Ez így tényleg teljesen érthetetlen lenne.

De van még egy opció. Lehet, hogy az Al-Kaida is azt hiszi, hogy Brody robbantott. Ugyebár a második évad utolsó részében rögtön magukra is vállalták az akciót. Lehet, hogy a robbantás pontos körülményeiről csak Nazir, meg néhány Amerikában lévő szövetségese tudott – például a tényleges robbantó, aki szintén halott. Az otthoni kollegáinak meg Nazir úgy festette le, hogy Brodyval fogja kivitelezni az akciót. Ezért tették közzé azonnal Brody vallomás-videóját is, amit pedig nem is erre az alkalomra készített – úgysincs már szükségük az emberre, kösz szépen, de vigye el a balhét. És ezért mondta Brody Iránban, hogy ez az egyetlen hely, ahova mehetett, mert ideológiailag mégis valamennyire különbözik a többi iszlám államtól, kivéve persze azt, hogy ott is utálják Amerikát :) Ez lehet a mögöttes sztori, nem? Csak már megint ezt a belemagyarázás…

Ha - 2013. 12. 09. 12:18

Hááát, nem tudom.

Nekem a 3. évad eleje után az jött le, hogy:

– Nazirnak nem volt köze a robbanáshoz
– Azt az irániak, pontosabban Javadi csinálta és vitelezte ki, a konkrét robbantó egy Brodytól tök független valaki volt
– Nazirék csak “rátelepedtek” a robbantásra és csak használták a videót, mert láttak benne PR fantáziát, de ez csak véletlenek összejátszása volt, nem tervezett.

Szerintem, Javadi azért nem ölhette meg a faszit, mert akkor nem ülhet a helyére. Ha Brody csinálta volna, akkor meggyászolhatta volna a Nagy Embert, majd simán átveszi a pozícióját.

Nem vagyok túl tájékozott az iszlámban, de nekem furcsának tűnik, hogy a szunnita Brody egyszer csak elkezd a siita Iránban mecsetbe járni. Ez katolikus/protestán viszonylagban gyakorlatilag kizárt. Simán lehet, hogy náluk nincs akkora teológiai különbség, de akkor is furcsa volt.

És már a szezon legeljén is felvetettem, hogy a nem szoktak együtt terroristáskodni iránnal, úgyhogy ebből elég nehéz hihetően kijönni.

Carrie terhessége nekem továbbra is a legbénább szál az évadban. Azért ennyire előrehaladott terhességnél már Saulnak is felkellett volna tünnie. Ráadásul a CIA intézte a kórházat. Majd pont a beteg főnökének nem szólnak, hogy terhes. Ráadásul Quinn is tök amatőrnek tűnik, mert egy ennyire veszélyes tervnél neki szólnia kellett volna, mert elvileg profi. De ha nem profi, akkor is szólnia kellett volna, mert nem akarja kinyiratni Carrie-t a születendő gyerekével együtt.

GeoCucc - 2013. 12. 09. 14:04

Na, igazad van, az csak még furcsábbá teszi a helyzetet, hogy Javadi viszont nagyon is részletesen ismerte a robbantás körülményeit. Akkor ő és Nazir beszélhettek össze? Én továbbra is hiszem, hogy Nazir keze benne van, elvégre ezért jött Amerikába: az alelnök megölése csak csali volt, hogy egybegyűljönek a gyászoló vezetők.

A vallási dolgot el lehetne intézni azzal, hogy Iránban is vannak szunniták (adatok szerint nagyjából 10%), és ugyanazokban a mecsetekben imádkoznak, mint a síiták.

De most már tényleg szeretnék leülni az egyik íróval, és elbeszélgetni vele, hogy mégis hogy gondolták ezt az egészet. De jobb híján majd lesem az interjúkat. Mert látszólag egyre több ellentmondásba ütköznek minden csavar után.

rw - 2013. 12. 09. 14:51

Nazir azért ölettte meg magát, hogy elterelje a figyelmet a robbantásról.

Vergilius000 - 2013. 12. 09. 15:42

Mass Effect zene de nagyon üt a végén Brody monologgal :)

Ancsa - 2013. 12. 09. 23:03

Nagyon jó rész volt, le a kalappal. Tűkön ülve várom az uccsó részt. Ne legyen igazam, de attól félek Brody nem éli túl az évadot. Pedig rohadtul nem bánnám, ha tévednék.

Dhomasson - 2013. 12. 09. 23:07

Nekem a legmegmagyarázhatatlanabb akkor is az, hogy a CIA miért Carriet küldte Brody után?? Alig pár hete, hogy le kellett lőni, mert a Brody iránti érzései kis híján tönkretettek egy műveletet. És még sorolhatnánk. Carrie egy időzített bomba, ha Brodyról van szó. Mehetett volna pl. Quinn is.
Kicsit nonszensznek tartanám, ha Saul nem tudna Carrie terhességéről. Azt gondolnám a CIA vezetése rendszeres jelentéseket kap az ügynökök egészségi állapotáról, Carrie esetében ugye ez hatványozottan indokolt is. Emiatt még hihetetlenebb, hogy lazán elküldték Teheránba.

Ettől függetlenül szinte részről-részre lett egyre jobb az évad, remélem így lesz a fináléra is.

torjack - 2013. 12. 10. 00:20

Carrie Teheránba küldésére azért lehet magyarázat…Egyrészt ismeri a terepet, ami nem hátrány.
Másrészt lehet hogy sokszor idegbeteg picsaként viselkedik, de eddig kvázi mindig igaza volt, amit azért Saul is tud. Jó a csaj, na. Most is, a CIA simán megölette volna Brody-t, csak Carrie hitt benne. Aztán láss csodát Brody elvégezte a munkát.

Laja - 2013. 12. 10. 00:23

Zseniális rész volt a 11., az a sorozat, ami olyan részeket hoz, hogy ennyire izgul az ember, és a körmét rágja, reszket, az a legjobbak között van a Homeland pedig a most már a 3. évadban is szállított ilyen részt (persze ez nem újdonság, hogy az egyik legjobb, de a 3. évad végére felértek az 1-2. színvonalára).

Laja - 2013. 12. 10. 00:27

Mellesleg izgultam Brodyért, de egy hihetetlenül jellemtelen karakternek tartom. Hiszen csak azért SPOILER ölte meg a főmuftit, mert ráküldték a Moszadot. Egyébként ellubickolt volna még a népszerűségben haláláig. Végig egy ilyen semmilyen, szánalmas köpönyegforgató volt, negyedszer állt át a másik oldalra..

Anthonz - 2013. 12. 10. 08:30

Laja: próbáld a helyébe képzelni magad 1-2 percig, akkor lehet megváltozik egy kicsit a véleményed.
Pont ez a lényege a Homelandnak és a kémfilmeknek, hogy egy pillanatra sem tudja biztosan egy adott szereplő, hogy kiben bízhat. Nézd meg például Carrie és Saul elég régóta ismerik egymást, maximálisan megbíztak egymásban, és mégis vannak olyan helyzetek, amikor szembekerülnek. Most képzeld el akkor Brodyt, akinek semmi információja nincsen, mindenki bemesél neki valamit, de ő nincs honnan tudja ki mondott igazat és ki nem.

Nicholas - 2013. 12. 10. 09:14

Carrie és Brody telefonhívását leszámítva (nem igazán akartam elhinni, hogy ott a szökőkút mellett ilyenekről beszélgetnek annyi ember előtt, és senki sem figyel fel rájuk…) teljesen korrekt rész volt. Nem ütött, de végig lekötött, és még úgy néztem volna tovább… :)

Ezt szeretem a Homeland-ben. A teljes bizonytalanságot. Bár amikor a tag elmondta, hogy ebben a szobában kezdődtek a dolgok, akkor már biztos voltam benne, addig csak sejtettem. (kinézem a rendezőkből, hogy bármikor le tudják nullázni az eddigieket és egy teljesen új szituációt teremteni, és ez nagyon jó dolog).

Remélem nem fogják valóban meglépni a “Carrie-Brody elmenekül mindenki elől” sztorit, bár lehet ezzel a hívással akarták megmutatni, hogy ezt ők sem részesítenék előnyben. De ki tudja…

8/10

Nicholas - 2013. 12. 10. 12:28

Azt az egyet sajnálom, hogy kevésbé volt felépítve ennek a főbossnak a karaktere, még a nevét sem jegyeztem meg (“valami A-betűs…”).

20 percnyi játékidő után nálam nem volt olyan hatása a halálának, mint Brody tavalyi “gyilkosságánál”.
Nem is jött át az a fajta feszültség, mint tavaly az alelnöknél, és nem is okozott akkora “kielégülést”.
A párbeszédek is kevésbé voltak hatásosak.

Oszt lehet csak én vagyok így vele:)

Anthonz - 2013. 12. 10. 13:11

Én úgy vagyok vele, hogy most épp nosztalgikus kedvembe voltam, és elővettem a 24 első évadot. Persze nem teljesen ugyanaz a stílus, de azért a téma miatt össze lehet hasonlítani őket szerintem, és hát a 24 szerintem sokkal jobban átgondolt, összerakott sorozat. Ott is van ugye idegesítő családi mellékszál (ezt mivel már láttam át tudom tekerni, hehe), viszont az legalább kapcsolódik a fősztorihoz, nem úgy mint itt, ahol teljesen fölöslegesen néztük anyu meg Dana viszontagságait..

Ha - 2013. 12. 10. 15:56

Szerintem, Carrie baromira nem ismeri Iránt. Az első évadban arról volt szó, hogy Irakban dolgozott, úgyhogy szerintem is elég béna az a szál, hogy pont őt kellett oda küldeni.

Én attól tartok, hogy valami cliff hangerrel fog véget érni az évad. Mondjuk megint lesz egy nagy robbanás, aztán várhatunk 9 hónapot, hogy megtudjuk, ki élte túl és ki nem, megszületik-e a gyerek vagy nem, meg hasonlók.

Érdekes, hogy szerintem, a 10. rész sokkal jobb volt, és mégis mennyivel kevesebb komment volt róla. :-)

Zora - 2013. 12. 10. 16:05

3×11

Szerintem az utolsó 3 percben én is visszatartottam a lélegzetemet… Hűűű… Még most is lihegek… Ez aztán nem semmi!!!

Shannen - 2013. 12. 10. 22:24

Az utóbbi két rész végre visszahozta azt a hangulatot és minőséget,amiért anno az első évadban megszerettem. Lehet, hogy volt 1-2 kisebb logikátlanság a 3×11-ben (pl.szökőkutas rész), de ettől még valóban zseniális rész volt. 9/10 simán.
Viszont ezekután – bármennyire is rájöttem,hogy jó ha van Brody – remélem meghal. Ez így most kicsit ellentmondásos, de szerintem őt már nagyon erőltetten lehetne kihozni abból kavarásból,amibe belevitték. Arra meg abszolút nem vagyok kíváncsi, hogy Carrie ls Brody ké a kézben meneküljön a következő évad során.

galine - 2013. 12. 11. 11:17

Szerintem Brody meghal, ha tippelnem kell Dzsavadi keze által. Egyrészt a jelenlegi pozíciójában sem hagyhat futni egy merénylőt, másrészt nem vagyok meggyőződve, hogyha megtisztítják előtte a terepet és hatalomba kerül, olyan kezesbárány lesz, mint ahoyg azt a CIA gondolja.

Ló Álos - 2013. 12. 11. 18:48

Nincs is vele semmi gond, na nem mintha egyébként lett volna..

Sigismundus - 2013. 12. 11. 20:25

3×11 Aztakurva ez nagyon nagy rész volt !

Valljuk meg, zseniális húzás volt ettől az Akbaritól hogy előbb lelkileg kissé megrengette Brodyt Nazir özvegyével, majd kiengedte a tömegbe had ünnepeljék.. Ha tartott is merénylettől, akkor és ott gondoskodott az ellenőrzésről, és Brody akkor átment. Hiszen a propaganda a legjobb fegyver ezt jól tudják Keleten.

Nem tudom akarnak-e 4. évadot ? De ott már nehezen tudom elképzelni Brodyt élve, ahogy két világ hatóságai kergetik.

lostfanka - 2013. 12. 12. 10:33

Irom sorban, mert latom sok megint a kerdes, ahogy en latom:

-Saulnak nem volt sok valasztasa hogy adjon e eselyt vagy ne, az elnok megparacsolta hogy meg kell olni Brodyt, illetve ebben a helyzetben minden perc szamitott hogy megvedjek az uj irani kemuket. Igy is Saul huzta az idot.

– Carrier azert kuldtek Teheranba mert o az aki a legjobban tud hatni Brodyra ha barmi tortenik, gyk Brody csak benne bizik, ez volt a legjobb megoldas egy ilyen fontos embernel es akcional. Quinn pedig valamilyen okbol kifolyolag vedelmezi Carriet ezert nem szol, ezert is kerdezett ra hogy miert nem hozzak ki Carriet.

– @Laja: Brody helyzetet is meglehet erteni, vegre talalt egy helyet ahol nyugodtan elhet, egyebkent en azt gondolom hogy Brody csak egy pillanatra ingott meg amikor eldobta tut, vegulis amikor a moszad megtamadta rajott hogy gyorsan kell cselekednie illetve csak ez az egy alternativaja van, hiszen a CIA barmikor berhol megoletheti. Azt gondolom hogy Brodyban a csalad mint motivacio mindig ott volt.

– @Sigimundus: Miert kergetne ket vilag, csak az iraniak, ugye van egy egyessege Saullal, ha kihozzak onnan akkor el lehet adni az egeszet ugy USA.ban hogy vegig egy terv resze volt Brody. Az irani titkos szolgalat meg nem hiszem hogy annyira eros lenne amerikai foldon.

Brody ugy kell ebbe a sorozatba mint egy falat kenyer ugye mindenki emlekszik meg az elso par reszre nelkule…

Ha - 2013. 12. 12. 13:11

Lostfanka:

– Az igaz ugyan, hogy Carrie tud Brodyra hatni, de emiatt szerintem, nem kell, hogy a helyszínen legyen, mert a személyes találkozás nem volt a tervben

– Én úgy értettem, hogy a fecskendőt azért dobta el, mert rájött, hogy az akció meghiúsult és ha megtalálják nála, akkor lebukik.

– Szerintem, Brody nem feltétlenül azzal a szándékkal ment a csóka irodájába, hogy kinyírja, de mikor leesett neki, hogy ő is vastagon benne volt abban, amikor megkínozták, inkább megölte.

Nem tudom, hogy Brody kell-e a 4. évadba, de én kedvelem, úgyhogy remélem, benne lesz.

Dark Lion - 2013. 12. 13. 17:20

Amikor a CIA beszélt Brody kiiktatásáról, akkor ők a sorozat nevében beszéltek, Carrie pedig a Showtime volt, aki minden áron életben akarja tartani Brody-t.
Amúgy ez a 3×11 nagyon nagyon jó volt. Végre összeértek a dolgok. És nincs előzetes, elképzelésem sincs, hogy mi lesz a fináléban. Teaser van, amiből azt szűröm le, hogy Bródi (János)tól búcsúzunk.
A 4.évadot tiszta lappal kéne kezdeni, friss történettel, de persze Carrievel, Quinnel, Saullal és Dar Adallal.

Sitrep - 2013. 12. 14. 12:00

Kinn van egy webrip a fináléról, teljesen legit.
Megnéztem, nem volt benne nagy meglepetés számomra, megtették amit kellett, de nekem teljesen satisfying finálé volt. Jöhet a S4.

wisteria - 2013. 12. 14. 12:12

Nekem Brody egy nagyon érdekes és összetett karakter. Emlékszem az első évad során is heteken át azon agyaltam, hogy létezhet, hogy egy embert ennyire kifordítsanak önmagából, hogy minden amiben hitt, az ellenkezőjévé forduljon. Ahogy Carrie is mondta: szinte darabokra szedték, és újra összerakták. Számomra elképesztő ez az átalakulás, egyfolytában izgat a pszichológiája.
És ebben a részben is: nem tudom eldönteni, hogy mikor eldobja a ciánt, akkor újra átáll, vagy csak úgy érzi lebukhat a méreggel. Ha egy karakter ilyen érdekes, akkor igenis szükség van rá, mert izgalmas, kiszámíthatatlan és gondolkodásra késztet. Úgyhogy én ezerrel drukkolok, hogy ne öljék meg! Ja,és még nem áradoztam Damien Lewis fantasztikus alakításáról! :)

GeoCucc - 2013. 12. 14. 15:46

Ah, kösz hogy szóltál. Meg is néztem gyorsan én is. Azért hétfőig még nem akarok spoilerezni, anélkül viszont elég nehéz bármit is mondani róla.
A maga módján azért hozta a Homeland-féle fordulatokat, de tényleg satisfying volt. A folytatást viszont már inkább fogom megszokásból, mint a nagy várakozások miatt nézni.

Dark Lion - 2013. 12. 14. 16:32

Én is megnéztem gyorsan. Szükséges volt, de szomorú. Sorozatzárónak tökéletes lett volna. Legalább a 4.évad tiszta lappal kezdődik. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki abból, hogy most kötetlenül írhatnak.

horrigan - 2013. 12. 14. 21:08

OFF
A 3×12-es részhez tudtok angol feliratot? Megköszönném.
ON

DQ - 2013. 12. 15. 01:53

Jó finálé volt, tényleg hozta a várhatót, de annak azért örülök, hogy az írok meglépték amit meg kellett lépniük, és nem bénázták el a szokásos módon.

Én is kiváncsi vagyok miről fog szólni a 4. évad, de egy Isztambulban játszódó friss történetszállal ki tudnék egyezni.

danNN - 2013. 12. 15. 11:57

Nekem vége a sorozatnak is nemcsak az évadnak. Összességében jó élmény volt.

torjack - 2013. 12. 15. 12:29

Nem tudom, innen hova tovább. Igazából elment volna sorozatzárónak is. Amúgy patent volt az évadzáró,meg az évad is, szóval a kaszálás fel sem merül.

Ancsa - 2013. 12. 15. 17:27

És innen hova tovább, kérdem én is?
Mindegy, a nyitányt még biztos megnézem, ha hozzák a színvonalat, maradok. Jó volt ez az évad, szép lezárás.

treast - 2013. 12. 15. 19:48

Utoljára az első évadban álltam fel úgy Homeland rész után, hogy tapsolni lett volna kedvem. Zseniális volt. Én azok közé tartozom, akik bizakodnak, hogy a következő etapban egy teljesen minőségi és új fejezetet nyitnak. De amúgy meg, így visszatekintve ez a három évad így volt kerek. Szép volt.

egy igazi szakember - 2013. 12. 15. 20:09

Elég durva agymosó sorozat ez, remélem jó sok amerikai katona megnézi, bár rajtuk nemigazán tud segíteni, mivel szintén agy mosottak, de a veteránok nagy része már biztos rájött, hogy nem a hazájukat szolgálták, hanem a láthatatlan kezet, mely nyomorba dönti a világot.

Zotyi - 2013. 12. 15. 20:10

Szerintem a Homeland 3. évadának mindenképp Emmyt kell nyernie, a Best Comedy Series kategóriában.

Ez valamikor egy viszonylag “reális” sorozat volt, de ez az évad a 24 szintje alá süllyesztette. Az Arrested Development és az Office legjobb részein összesen nem röhögtem annyit mint a Homeland utolsó részein.

roni - 2013. 12. 15. 21:03

Klasszul összerakták az évadzárót, szerintem is. Volt izgalom, heroizmus, szívfájdalom, lelki béke… és önirónia, pl. Saul és Dar beszélgetése a gofris kávézóban (waffle diner).

Tiger27 - 2013. 12. 16. 00:00

azzal a hapsival mi lett, aki lelőtte a bombás merénylőt?? jól félbehagyták azt a szálat…

Laja - 2013. 12. 16. 00:38

Tényleg egy szép lezárás volt, én is sorozatlezáró-feelinget éreztem. Elég sok rétege volt ennek a résznek (is). Kíváncsi leszek a 4. évadra, remélem nem Amerikát kell megint megmenteni, vagy a világpolitikát átformálni, bízom az írókban, hogy ki tudnak találni egy még ha globálisan kisebb téttel is bíró, de lebilincselően izgalmas történetszálat. Gyilkos számítógépes, vagy igazi vírus, kazettás atombomba, az elnök meggyilkolása, CIA-n belüli összeesküvés, vadállatveszély az erdőben lehetőleg ne jöjjön, arra ott lesz a 24 :)

C I V I L W A R - 2013. 12. 16. 02:00

meh.
okosan ki volt találva ez a rész, rendesen megágyaztak a lezárásnak.
de most akkor mi lesz, CIA-sorozat? elfogytak a morális senkiföldjén jobbra-balra forgatható beépített emberek, mostanra nagyjából mindenki ott van, ahova tartozik, és legfeljebb a munkahelyi politika, meg a személyes eltérések okozhatnak ütközést.

esetleg Javadiból lehetne csinálni valamit, bár nem érzem reálisnak, hogy bárki úgy érezze, hogy a közönségét belebolondíthatja annyira egyetlen iráni arcba, hogy emiatt évadhosszat teheráni jeleneteket lehessen vetíteni. a másik ismert ottani karakterért, a CIA-fordító kiscsaj rokonáért pedig kifejezetten nincs kedvem aggódni.

a Saul új munkahelyében rejlő a corporate vs. public konfliktust sem vágyom nagyon.

ez az évad zárásostul jó lett, de tartok a következőtől.

liberatore - 2013. 12. 16. 02:39

egy igazi szakember:
Nem egy dokumentumsorozatot láttam, ahol a második világháborús veteránok áradoztak arról, hogy mennyire jó érzés volt kinyírni a fritzeket, japcsikat (így említették őket konkrétan) a hazájuk védelmébe érdekében. Egy részük átérezte azt, amit csináltak és traumákon mentek keresztül, a másik részük meg akik a dokusorozatban is említettem. Szóval messze nem fogták fel még ők sem.

Az évadzáróról:

Jó lezárás volt és tényleg sorozatzárónak is tökéletes lett volna (ezt winnienek is ajánlanám, ezt az évadot még nézd végig :D). Elég rég voltam ilyen szomorú ilyen kapcsán, de hát ezt meg kellett lépni és drámaira sikerült. Hatással volt rám. Folytatást illetően vegyes érzéseim vannak. Lehet egy ideig jegelem a sorozatot és majd előkapom egy darálásra, ha lement a 4. évad. Majd a visszajelzésektől is függ.

Balee - 2013. 12. 16. 12:44

Igazából a sorozatnak vége. Mert ez Brody története volt. Lehet kedvelni és utálni, de fantasztikus karakter volt. Nem volt köpönyegforgató. 8 évig kínozták, majd hazaengedték. Nem kellett kimosni az agyát, amit az USA haderő tett a közelmúltbéli háborúiban, az ugyanúgy elítélendő, mint amiért állítólagosan elkezdték. Brody ezt megtapasztalta. Egyetlen visszatartó erő az első évadban a család volt. Remekül körbejárta a sorozat a morális kérdéseket? Mi a fontosabb? A Haza? A Család? A hit? Brody választott, felállított egy sorrendet.

Nem volt más lehetőség, neki már nem volt helye a világban és ezt tudta, megbékélt önmagával halála előtt.

Az utóbbi évek egyik legjobb lezárása volt a rész. Megágyaztak a továbbiaknak is. Egészen biztosan valami Közel-keleti szálat indítanak el. Most elfogyott a gonosz Al-kaida főnök, meg a gonosz Irániak, ki kell találni valami új ellenséget, ami azért nem áll távol a mai közbeszédtől. Tippem sincs, bár valami Hezbollah szál esélyes.

Aki most kaszálja a sorozatot, azt meg tudom érteni. A következő valami egészen más lesz. Amúgy annyira felesleges a 24-hez hasonlítani. A 24-ben egy félkatonai szervezet szerepel, akik USA belföldön védik a terroristáktól a lakosságot. A Homeland hírszerzésről szól, kémkedésről. Teljesen mások az eszközök és a célok, nem lehet és nem is azonos a két film.

Szerintem remek évad volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz