login |

Once Upon a Time: kezdett a 3. évad

2013. 10. 02. 16:36 - Írta: superpityu

237 hozzászólás | kategória: kritika,

Sajnos sokak egykori kedvenc sorozata tavaly olyan mélypontra került, amiből nehéz lesz kimászni. A mostani 40 percből pedig nem tudtam még eldönteni, hogy merre is veszi az irányt az idei szezon. Akadt pár kellemes jelenet, de ugyanakkor elég sok butaság is. Magam is meglepődtem, hogy nem untam magam annyira, bár ehhez sokat tett az is, hogy Mary Margaret és David rengeteg oltást kapott.„

And what, you’ll win her over with your rainbow kisses and unicorn stickers?!

Mielőtt belemennék az aktuális történésekbe, érdekes látni, hogy hol tart most a sorozat. Az első évaddal az ABC nagyon jól járt, sokan szerették, viszont a második évadnál elgurult a készítők gyógyszere és minden karaktert lenulláztak, telerakták az egész sorozatot logikátlan dolgokkal – egy ideig még emlékezni fogok arra a sokkolóra. A nézettség csúnyán megzuhant, s ki tudja hol áll meg.

Sőt, nézettség szempontjából ez a nyitány sem váltotta meg a világot, sőt a Revenge is kis híján utolérte, az pedig mindig beszédes, ha egy eredetileg felvezetőnek szánt sorozatot beelőz a felvezetett. Most pedig még jön a Wonderland-spinoff is, igaz addig kell ütni a vasat míg süt, de ha így folytatódik nem sokáig marad fenn az OUaT brand.

A legnagyobb gondom az volt a résszel, hogy ugyanazt a hibát látom, mint a 2. évad elején. Már 2, sőt, 3 szálon fut a történet és akkor még flashback-eket sem kaptuk, ráadásul Storybrook és Belle sem volt jelen a részben. Milyen káosz lesz, ha majd mindent mutatni akarnak? De részletesen a tovább után folytatom spoilerekkel.

You’re such a naive princess.

A történet pontosan ott folytatódik ahol tavaly abbahagyták. Greg és Tamara elrabolták Henryt, majd Emma és a többiek a nyomukba eredtek. Neal pedig Mulanék társaságát élvezi, miután ő is beleesett az egyik portálba. Szóval az idei szezon első felében Sohaországot ismerjük meg jobban, miközben úgy tűnik, az Elvarázsolt Erdő is tartogathat még pár meglepetést.

Az a baj, hogy Henry sorsa semennyire sem érdekel, tőlem aztán azt csinálnak vele, amit akarnak. Remélhetőleg csinálnak is. Sajnos Tamara és Greg főnökei sem jelentenek igazi veszélyt a mi világunkra, miután kiderült, hogy az egész mögött Pán Péter áll, legalábbis úgy tűnik. Tudom, hülyén hangzik, én sem fogtam még fel, hogy lett az egész kivitelezve, de megpróbálom elfogadni.

Mivel már így is sok szereplő van Sohaországban, így Tamara és Greg búcsút is intett neki, bár biztos nem így szerették volna. Mindegy, nem hiszem, hogy bárki is hiányolná ezt a két bugyuta karaktert. Viszont jött helyettük Pán Péter (és még vagy egy tucat gyerekszereplő), valahogy a gyerekkoromban nem tűnt ennyire gonosznak, de tudjuk, hogy az OUaT szeret csavarni a dolgokon, meglátjuk, ez hogy sül el.

Rumplestiltskin magánakcióba kezdett. Emma pedig próbálja összetartani a megmaradt csapatot és lássuk be nehéz dolga van így, hogy ott vannak a szülei. Hol van már az a Snow és Charming, akiket kedvelt az ember? Nagyon rossz irányba változott jellemük tavaly és egyelőre idén sem látszik javulás, ráadásul Ginnifer Goodwin is borzasztó volt. (Hogy lesz-e komolyabb szerepe a hableányoknak, vagy csak Ariel miatt mutogatják már őket, nem tudom, de már itt vannak.)

Neal eközben próbál kapcsolatba lépni Emmával. Hiába nem volt sem Aurora, sem Mulan nagy karakter a tavalyi évadban mégis jó volt most őket viszontlátni. Plusz megkaptuk az új Robin Hoodot is, aki valószínűleg csatlakozik Neal akciójához. Kicsit félek, hogy itt is önismétlés lesz az egész a portálkereséssel és hasonlóakkal.

Vártam, hogy majd ez az évadkezdés felcsigáz majd, de nem történt semmi, sajnos nem sok érzelmet váltott ki belőlem a rész. Párszor elmosolyodtam a beszólásokon, párszor felnéztem, hogy milyen marhaság történik, valahogy mégis érzek egy kis potenciált benne. Túlzottan bizakodó vagyok a fenébe is.

Részemről ez a rész csak egy 5/10-es szórakozás volt. Még valahol mélyen reménykedem, hogy újra olyan lesz az egész, mint régen, úgyhogy kitartok legalább JoAnna Garcia (Ariel) érkezéséig.

237 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2013. 10. 02. 16:40

a 2. évados kasza után visszanéztem, de nem fogom folytatni.

nem mondom, hogy történeti szinte bajom lett volna vele, nem csigázott fel, nem tartott meg, de ez csak felvezetés, bárhogy elsülhet, akár zseniálisan is. azonban szörnyű volt azt nézni, hogy minden 1. évados báj kiveszett a sorozatból. az a jelenet, amikor mindenki verekedett mindenkivel annyira szánalmas volt, hogy nem is tudtam, mit nézek. (a nyakló nélküli tűzgolyó dobálás meg más varázslás is kiábrándító, ez olyan, mint a revenge-ben a hackelés:)

és nagyon nem tetszett, hogy 70%-ban szörnyű volt a kinézete a premiernek, telenyomták mindenféle vizuális trükkel, akadtak szebb megoldások is, de sokszor még tévés szinten is gagyinak hatott.

az pedig gyáva írói húzás volt, hogy gyorsan kinyírták az utált karaktereket, de persze tökéletesen érthető.

summa sumarum, nekem az ouat egy évados sorozat marad, az mehet dvd-n a polcra, majd újranézem. ez a valami már teljesen más, oké, hogy fejlődnie kell egy sorozatnak, de ezt nem fejődésnek nevezném.

azért a spinoffra kíváncsi vagyok.

Andro - 2013. 10. 02. 16:49

Nekem nagyon tetszett, talán pont amiatt, ami miatt másoknak nem. A beszólások ütöttek, és bár az ember a rész elején levágta hogy as Home Office valszeg Pan és a serege, mégis meglepett. Greg és Tamara halálának már ideje volt. Örültem neki.

A sellők remélem maradnak, plusz hamarosan kapunk pár tündért is, hiszen két hét és jön Csingiling. Meg a Kék tündér.

A csapatmunka lesz érdekes, mivel a mostani karakterek legszívesebben egymás torkának esnének. Jó volt látni a badass Snow-t, jobban szeretem, mint a szende kis Mary-Margaretet. Regina pedig Regina, Charming a jófiú (csak ne kurvázd le a feleségét), és most Hook is jobb volt, mint eddig. Lehet újra megkedvelem. Emma meg mint vezér, próbálja őket összefogni.

Henry pedig… Nos Henry hisz. De hogy mire kell Pannak, jó kérdés. Neal meg reméljük minél előbb eljut Emmáékhoz, mert jó lenne, ha ismét egy már lennének. Meg amúgy is, kedveljük Nealt. Az új Robin Hood sem volt rossz, csak szokatlan. De ha jól tudom, ő sem marad sokáig.

Szóval megint jó sok kérdés felmerült, amire válasz gondolom nem egyhamar lesz. Én mindenestre maradok, mert a sorozat nekem még mindig nézős favorit. :)

LaCRossE - 2013. 10. 02. 16:58

Andro, neked szerintem mindig tetszeni fog. :D Na mem mimrha baj lenne, ízlések ugyebár… meg pofonok.
Én is adtam egy utolsó utáni esélyt, de nem győzött meg.

Inkább megyek Sleepy Hollows-t nézni.

Shyllard - 2013. 10. 02. 17:00

Felemás volt, nekem kissé jobban tetszett mint a 2. évad legtöbb része, de Charming-tól meg White-tól nagyon a falnak tudok menni, még mindig nem értem, hogy bírták ennyire elrontani őket és az a baj, hogy a készítők úgy se fogják őket kinyírni, szóval szar a helyzet… Azért voltak jobb pillanatai a résznek amik emlékeztettek rá, hogy miért is nézem ezt a sorozatot.

sehrezad - 2013. 10. 02. 17:34

Ami szerintem új, az az irónia – a 2. évadból megtanulták az írók, hogy ha nagyon komolyan veszi magát ez a világ, akkor röhejessé válik. Ebben a részben a beszólásokkal, kiszólásokkal mintha oldani akarnák a sokféle, néha egymást ütő történetből kreált fantáziavilág nehézkedését. (Korábban csak Rumple-nél működött ez a fajta irónia, most másik is beszálltak.)
Az első évad üdesége nem tud visszatérni, de a második fülledtsége is oszlik.

Lilith - 2013. 10. 02. 17:36

Nekem elég ha Hook-ot,Mary-t meg a Heörcögöt mutatják,már ennyira nem érdekel a történet szinte.Sosem az van amit várk,akkor meg egy fene,nem?

pingvinfej - 2013. 10. 02. 17:38

Szerintem egész jó volt. Abban egyetértek ez előttem szólókkal, hogy a speciális effektek lehetnének jobbak is, de ettől függetlenül nem volt ez rossz.

verogirl - 2013. 10. 02. 17:43

Nem volt rossz, lesz majd jobb is. Kíváncsi vagyok hogy pán péter végülis miért ilyen gonosz.. még a comic conon céloztak rá a készítők hogy vmi nagyon kicsavart indítékai vannak. Nagyon rossz hogy ennyi szálon fut a sztori, egy idő után követni sem lehet majd. Így meg új nézőket nem nagyon lehet berántani. Snow és Charming rohadt idegesítő, frankón a húgomnak vagy egy csomó ilyen beszélő babája azok is ugyan ezt a dumát nyomják. A legizgalmasabb karakter szerintem még mindig regina. Lana parrilla-nak nagyon jó ez a szerep, mindig tud új oldalt adni a gonosz királynőnek. Attól nem félek hogy elkaszálják, mert még mindig nagyon nagy a rajongó tábor a sorozatnak. Kíváncsi vagyok hogy milyen lesz az évad. Hátha visszajön az első évad színvonala.

Cápi - 2013. 10. 02. 17:45

Vegyes érzésekkel vagyok. Hófehére és Charming karaktere nemes egyszerűséggel kő buta, az állandó jóhiszemű naívság egyszerűen agyrém. Henry szintén hót idegesítő, egy az egyben ugyanez, ráadásul a színészfiú még hízott is nem keveset az első évad óta, durván jóllakott óvodás feje van. Ez a Neverlandes szál maximum akkor lesz érdekes, ha nem valami hattttttalmas volumenű hadjáratra készül Pán és az elveszett fuúk, amihez “véletlenül” a kis Henry iskell, félek ez lesz belőle.
Az oltásokon még legalább elmosolydtam, a CGI továbbra is ocsmány, a viharos jelenet egyszerűen szánalmas volt, utána meg a nagycsaládi összeborulás… Blöeh.
Neal meg nem halt meg, milyen meglepő, pedig a tavalyi évadzáró után hogy sírt mindnekinek a szája :D Ta-taramm, meglepi. Ja nem. Meglátjuk, hogy mit hoznak még ki belőle.

Csabii - 2013. 10. 02. 17:47

Észrevettétek, h mikor Mulan meg Neal mennek Rumpel kastélyába és sétálnak a sivatagban, akkor amikor közeli vágókép van Mulánról a haja elől van, amikor távoli, akkor meg hátul. :D
Amúgy sztem sokkal jobb kezdés volt, mint a tavalyi, remélem marad is így. :)

Silas - 2013. 10. 02. 17:49

2. évadban Hood nem S.brookeban volt? mintha Rumple kivarázsolta volna a nyelvét mert ráhajtott Bellere..

rie - 2013. 10. 02. 17:49

Már a 2. évadban kaszálni akartam, de valahogy végig szenvedtem. Úgy voltam vele, hogy csak lesz belőle valami… Nem lett! Megnéztem az évadnyitót, katasztrófa :(

Gábor - 2013. 10. 02. 18:01

Kicsit spoileres lesz, de hát a fenti írás is az volt… :)

Nekem felemás érzéseim voltak, a második évad is jobban tetszett… Éreztem benne, hogy a történet maga jó. De néha a párbeszédek… Most már én is fogtam néha a fejem… :D
Néhol ezt a színvonalat éreztem a dialógusokban, amiért járna a tockos a forgatókönyvíróknak:
– Ó, jaj, sötét lett!
– Nézd, csillagok!
– Biztosan éjszaka lehet…
– Neee, mi az a nagy fénylő gömb?!
– Úristen… A Hold!

Greg és Tamara halála szerintem jó húzás volt. Átvágtak, benézted, bumm… és kész.
Rumpelstiltskin is fura volt, hogy újra a bot nélküli rohadék lett, mégis egy csuhébabától azonnal összetört és zokogásban tört ki… Minden bizonnyal van oka, de ez a hirtelen váltás… Szerintem ki kellett volna ezt tartaniuk addig, míg el nem megy a “keménylegény” és utána törjön össze…

Nem értem, Peter Pan miért úgy adta elő magát, hogy “a porral repültél, úgy tűnik, igazi hívő lehetsz”, miközben emlékeim szerint a második évad végén volt a tengerparton egy plakát, amelyiken Henry fényképe volt wanted felirattal… Meg amúgy is végig őt keresték… Szóval mintha tudták volna, minek kellett akkor bizonygatni… (A repüléskor felhangzó zene külön feketepont, ott már nagyon gyerekesnek éreztem azt a helyzetet… oké, Henry is gyerek…)
Ilyen értelemben Greg és Tamara második évados tevékenysége is teljesen fölöslegessé vált, ha alapból átvágták őket azzal, hogy eltöröljék a varázslatokat… Mert egyszercsak meglátják Henry-t, ú, te kellesz, hagyjuk az eredeti tervet… a főnök meg kvázi bejelenti, hogy ez volt az eredeti terv… ebben így nem látom a tudatos csavart, csak a szerencsés véletlent… Vagy lehet, csak én nem értem…

Flashback azért volt, de csak egy és az elején… (vagy csak többre nem emlékszem…)

Mondta-e anno Emma Mulan-nak, hogy Henry apjával újra találkozott? Mert annak ellenére, hogy megemlíti Neil-nek Mulan, hogy Emma nem mesélt róla, elég hamar levágta, hogy ő az apja… Zseni-e a leányzó? :D

Hiányolom a karakterekből, hogy ők annak ellenére, hogy mesebeli karakterek, mégis hús-vér emberek, akik éreznek, szeretnek, szenvednek és gyarlók… A színészi teljesítménnyel nekem nagy bajom nincsen, mert úgy érzem, alapból nem engedi kibontakozni őket az a szöveg, amit a szájukba adnak…

Még sosem voltam ennyire negatív véleménnyel erről a sorozatról. Főleg az első évad miatt voltam lelkes, mert tetszett a koncepció, kiváltképp, hogy ennyire kiforgatják az eredeti történeteket. Ennek ellenére továbbra is kíváncsi vagyok rá, heti 40 percet még tudok rá áldozni. Egy ideig…

Capri - 2013. 10. 02. 18:02

Ez jobb volt a rész. Nagyon jól szerkesztett rész, mert a szereplő kimondja a nevét, őt látjuk azonnal a köv. jelenetben.

Henry alakítója most hány éves? Nehogy elkezd mutálni a hangja és gyorsan nőni 5-10 cm-t évadközben.

Nekem feltűnt,h ez a rész sokat emlékeztet Lost-ra. A sziget itt is misztikumokból és rejtélyekből vannak. Rumple szerint a szigeten vad képzeletek vannak.

Évad közepére vagy a vége felé tuti összejönnek Emma és Neal. :)

Dave98 - 2013. 10. 02. 18:03

Szerintetek mennyit fogok érteni a premierből, ha a második évadot nem néztem végig?

Imre - 2013. 10. 02. 18:06

Én még nem tudom belenézzek e ebbe az évadba. ha jó kritikákat kap talán felzárkózom, de nálam is elveszett a báj. de a Wonderland még jó is lehet, szóval arra biztos rálesek

slp - 2013. 10. 02. 18:17

Az 5/10 szerintem állja. Örülök hogy megölték Greg-et és Tamara-t, bár Gregnek csak az árnyékát vitték el, nem tudom hogy ez változtat-e bármit is a dolgokon, na nem mintha azt szeretném hogy egyszer csak vissza hozzák, de értitek.

A probléma ugye az hogy az alapkonfliktust feloldották, így aztán már soha nem lehet olyan mint az 1. évad. Lehet értelmesebb lenne visszafelé haladni, és 0., -1., … évadokat csinálni :D

Azért én szerintem hétről-hétre követni fogom, így legalább gyorsabban eltelnek a reggeli két órás utazásaim.

Serena22 - 2013. 10. 02. 18:22

Nekem tetszett, bár nekem tavaly sem volt bajom a sorozattal :) Valószínű mindig is szeretni fogom a sorozatot a hibáival együtt is. Szerintem nem volt rossz a CGI kivéve Regina tüzes részénél. Emma meg Hook remélem összejönnek az évadban, szerintem jót tenne nekik..Emmát bírtam a részben. Snow+Charming tényleg idegesítő lett tavaly óta, sajnos ez most is megmaradt dehát még reménykedem..az új Robin tetszett, Mulan meg Neal is együtt, pedig Neal nem a kedvencem. Nekem nem hiányoztak a flashbackek, de tényleg ez kicsit bonyolulttá válhat egy idő után, hogy ugrálunk a világok között, főleg, hogy biztos mutatják majd Storybrooke-ot is. Pan nekem bejött, és a sneak peek alapján is tetszik a karaktere. Henry most nem idegesített halálra szerencsére.. A sellő is bejött, a costume meg maga a tail CGI-a is. Biztos előjönnek még, hogy ez Ariel előtt vagy után az kérdéses. Hookot még mindig imádom az innuendoival meg a másik oldalával együtt is. Szóval én egy 7-est adnék rá.

HighwayCta - 2013. 10. 02. 18:27

KOmolyan nem tudom már miért nézem. Ez egyre rosszabb…

anneshirley83 - 2013. 10. 02. 19:08

Nekem tetszett, úgy érzem, jó irányba indultak.
Mondjuk engem a jó/rossz CGI sosem zavart.
Azokat a karektereket, akiket utáltam rövid úton eltüntették. Jó volt látni Aurórát és Mulant. Végre Neal is kapott némi időt és mélységet, mert nekem eddig ő olyan semmilyen volt. Az hogy játszottak a való világ és a mesevilág különbségével, pl ahogy Neal megemlítette, hogy Mulanról csináltak már filmet, már rég hiányzott.

És mivel hatan össze voltak zárva a hajón, végre nem csak rohanás volt, hanem interakció a szereplők közt, jó beszólásokkal. És lehet rám követ dobálni, de nekem Storybrook egyáltalán nem hiányzott.

8/10

Ruby - 2013. 10. 02. 19:11

Nagy kedvencem volt az első évad, a másodikat is tudtam még szeretni, de ez az évadnyitó irtó gyengére sikerült… Szétszabdalt az egész történet, és csak a (mese)írók tudják, mikor érnek össze a szálak. Sajnos.
Számomra pozitívumok voltak:
– a rész elején Emma beszélgetése a szüleivel, később Hookkal,
– Evil Queen beszólásai, főleg a sellős vitában,
– Hook (eddig is szerettem, de most egyszerűen sziporkázott),
– Mulan-Neal páros (jók együtt, és a mozis eszmecsere vicces volt).
Negatívumok:
– az egész hajón (miután Rumple stílusosan lelépett) a közös jelenetekben Emma volt a legjobb karakter, és ez azért zavar ennyire, mert nem ő fejlődött fel, hanem a többiek épültek le,
– teljesen nyilvánvaló volt, hogy a Henry segítségére siető kissrác lesz Pan,
– Rumple magánakciója (társaságban ő sokkal élvezetesebb alakítást nyújt).
Ennyi. Erre a félévre még biztosan maradok, utána meglátom.

Tomi - 2013. 10. 02. 19:16

– CGI nagyon ronda
– Snow és Charming még mindig idegesítő. Meg Emma és Henry is
– Tamara és Greg szállal gondolom nem ez volt a készítők ereteti terve, de látva az irántuk érzett utálatot léptek. és ez nem gyáva lépés ahogy winnie mondta, hanem pozitív
– pozitív még hogy Pan és a lost boys gonoszak

Cora eltűntetése óta mélyrepül a sorozat, de én még kitartok, mert még bízok a készítőkben, hogy tanultak a hibáikból (lásd Tamara és Greg)

winnie - 2013. 10. 02. 19:21

tomi: gyáva ÉS pozitív lépés. hiszen nem tartottak ki eredeti terveik mellett.

winnie - 2013. 10. 02. 19:29

dave98: én nem néztem végig és értettem:)

eClipse - 2013. 10. 02. 19:36

Nem is tudtam, hogy ki volt írva vendégbloggerre a sorozat.

Amúgy szerintem már most érezhetően történt előrelépés az előző évadhoz képest, legalábbis most (még) nem kapartam az arcom. De egy rész után még nem merek nyilatkozni. Mondjuk azt, hogy tűrhető volt.

winnie - 2013. 10. 02. 19:50

eclipse: :) nem volt, mert superpityu jelezte már korábban, hogy ír.

ha valaki szívesen írna egyébként, hasonló vagy ellentétes véleményt fogalmazna meg, akkor szívesen kirakom afféle 3×02-es kritikaként hétfő-kedden. mármint ahelyett, hogy két premierkritika legyen.

superpityu - 2013. 10. 02. 20:03

igen a rész mélypontja egyértelműen az volt amikor mindenki elkezdett verekedni. de legalja a jelenetben amikor snow elkezdett parancsolgatni reginának. majdnem letéptem az arcom az “undo your spell! bring back the mermaid!” mondatnál. bántotta a fülemet na.
tamaráék kinyírása szerintem gyáva dolog volt. még akármi kisülhetett volna belőlük. főleg, hogy most nem nagyon van beáldozható karakter, később akár meg is kedvelhettük volna őket és akkor kicsit nyomott hagyott volna a haláluk. így most csak a fanok örülnek, hogy nincs többé ez a két figura útban. meg ez a pán péteres dolog is annyira meredek, hogy nem tudok vele mit kezdeni.

Chev - 2013. 10. 02. 20:34

2/10.
Unalmas, mesterkélt, erőltetett, a karakterek egy része (jó része) már annyira összevissza lett csavarva, hogy nem tudom, miért kellene szeretnem, szóval a sorsuk sem érdekel…

Azért nem 1/10, mert Robert Carlyle-t jó nézni, és a karakterében is van még némi kraft. De valszeg most inkább előveszek vmi régi sorozatot újranézésre, semmint ezzel szenvedjek heti 45p-et.

noname - 2013. 10. 02. 21:28

Amugy az feltunt meg valakinek, hogy miutan Regina fava valtoztatta a sellot, es jott a nagy hullam, az egyik pillanatban ott van a hajoracson a fasello a masikban pedig nincs?

Kittus - 2013. 10. 02. 22:49

Nekem bejött. Persze eléggé elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban.:D
Hófehérke és a Herceg egyre idegesítőbbek, pedig az elején még bírtam őket.
Még mindig Hook az aki a legjobb a karakterek közül.(mármint szerintem)
De úgy gondolom, hogy ez a rész a 2.évadhoz képest felfelé haladó tendenciát mutat :) Reméljük a többi is ilyen lesz.
10/7

vilmos.nagy - 2013. 10. 02. 23:14

Hatalmas +1 Chev-nek, szerintem is borzalmas volt. Egyedül Robert Carlyle miatt nézem, de már Rumple-t is kiherélték az írók. A második évadot végigszenvedtem, még egy-két részt maradok, hátha jobb lesz. De már lassan egy éve csak ez a “hátha” tart.

Pedig az első évad mennyire “szeretnivaló” volt. Az 1×01-et még ma is élvezem, pedig nem egyszer láttam már…

Silas - 2013. 10. 03. 00:01

én még mindig nem értem hogy lehet Hood az EF-ban.. :D a rész meg cefet rossz volt, kezd baromira gyerekes lenni. 5/10, jószívvel

eClipse - 2013. 10. 03. 00:29

Winnie: ööö, ok. Anno írtam még a második évadban, hogy ha egyikőtök sem akar írni róla, akkor én szívesen írnék, akár rendszeresen is. Ezért vártam a vendégbloggeri kiírást, hogy akkor írtok-e róla vagy sem. De akkor erről (is) lemaradtam. :)

anneshirley83 - 2013. 10. 03. 00:41

Aki Storybrookban volt, az nem Robin Hood volt, hanem a sherif/bíró stb.

Robin Hood eddig is csak EF-ben volt.

winnie - 2013. 10. 03. 06:14

eclipse: pff, ehh, mármint én ehh. esélytelen vagyok, nem emlékeztem erre, sorry. szívesen vesszük persze, sőt. bár ha superpityu is tervez, akkor övé a “szabályok” szerint az elsőbbség, de szerintem az ouat olyan, ami kibeszélhető, tavaly is pörögtek a poszttok.

Andro - 2013. 10. 03. 08:11

Kivi vagyok, hogy Jared Gilmore meddig marad Henry. Mivel a srác 13 éves, a karakter meg 11. Szóval minimum két év múlva cserélni kell a színészt, hacsak nem ugranak pár évet a kövi évadokban. :)

superpityu - 2013. 10. 03. 08:15

ha idő szűkén leszek akkor majd úgyis tömbösítve nézem a részeket. ariel érkezéséig akarok kitartani, addigra legalább látjuk, hogy merre halad az évad – ott terveztem egy írást, de ha nem lesz kapacitásom akkor jelzek itt. nem lesz ebből probléma.

Andro - 2013. 10. 03. 16:23

Capri: Henry alakítója, Jared Gilmore 13 éves. 2000-ben született. És igen, én is arra vagyok kíváncsi, meddig alakíthatja még Henryt, tekintve, hogy a karakter nem idősödik, de a színész meg igen.

Nikki - 2013. 10. 03. 16:52

Kellemes meglepetés volt a tavalyi mélyrepülés után. Persze nem volt egy nagy durranás, és nem akarom elkiabálni, mert elfogadhatóbbat készíteni valóban nem túl nagy teljesítmény a tavalyihoz képest, de innen érdekelne a folytatás. Az már csak pluszpont, hogy a két idegesítő szereplőt, Greget és Tamarát letudták.

Andro - 2013. 10. 04. 08:28

Nikki: Gregnek kiszedték az árnyékát, szóval ki tudja? Lehet, hogy ő visszajön még, de remélem, hogy nem.

anneshirley83 - 2013. 10. 04. 14:01

Nagyon remélem, hogy Greget nem látjuk többé.

Serena22 - 2013. 10. 04. 17:48

Adam H. mondta twitteren hogy Gregnek annyi, tényleg meghalt -hallelujah- :)

Cápi - 2013. 10. 05. 19:07

Andro: nem mintha nem tudnák olyasmivel megoldani, hogy Henry eltűnik valami mágikus világban, 2 nap múlva előkerül X évvel öregebben. Gyakorlatilag Neallel is gyanez történt, szóval ez a legegyszerűbben megoldható történet.

Sarapej - 2013. 10. 06. 10:16

Hát igen tényleg egyesek elég idegesítőek gondolok Davidre és Snowra nem hinném , hogy ezen lehetne javítani én már csak arra tudok várni Emma mikor menekül már el tőlük végül is követni úgyse tudják .Én szívem szerint sajnálom Tamarát nem is tudom miért csak egyszerűen szeretem az idegesítő karaktereket bár szerintem 3. évara már csak az fog maradni.Azon viszont nagyon röhögtem , hogy Emma bele ugrott a vízbe .Én nézem tovább még a kínlódásukon és is lehet jókat röhögni…meg talán még jó is történhet :)

Csilla0422 - 2013. 10. 06. 23:08

Emma kifakadása tetszett, a legjobb jelenet volt. Dióhéjban kifejtette, amit én is gondolok Csármiékról -bár én még tudnám fokozni. Annyira bíztam benne, hogy Nealnek kakukk lesz. Harryből nem lehetne áldozati bárány? Esküszöm, akkor el fogok morzsolni egy könnycseppet érte. Ez a Pán Petis fordulat is bejött. Arieltől és bandájától többet vártam.
Hook és Regina miatt érdemes maradni. Kíváncsi vagyok, hogy összejönnek e.
Ez már most jobb volt, mint a második évad némely része.

anneshirley83 - 2013. 10. 07. 14:44

Ariel majd csak a 6. részben lesz.

wondorog - 2013. 10. 07. 19:30

A kőbe zárt kardnál eldurrant az agyam, hogy megint hozzák az amcsi hülyeséget, és összemossák az Excaliburral, de szerencsére a végére jóvátették. A harc viszont az erdőben elég gány volt, kb. megint Rumpelstilskin jelenetei voltak a legélvezhetőbbek.

Cathy07 - 2013. 10. 07. 23:06

Már a S03E01 is jó, de ez a második rész különösen tetszett. Sok bájt, kedvességet, ártatlanságot elveszített a sorozat és még a történettel is voltak komoly bajaim a második évadban. Tök elnézegettem azért még így is.

Ez a Pán Péteres szál viszont nagyon tetszik most, a színész is nagyon jó, Regina kifejezetten tetszik a csapattal, az egésznek jó a dinamikája, jól működnek együtt.

A flashbackes rész nagyon aranyos és helyes volt, első évadot idézte.

Voltak persze nagyon röhejes dolgok most is, az első részből a lassított rész a viharban, a második részben, amikor Charming megpróbált úgy tenni, mintha ő nagyon ki akarná húzni azt a kardot, miközben nem is… :D

De jó ez, abszolút bizakodó vagyok. :)

vilmos.nagy - 2013. 10. 08. 00:25

Talán mégsem lesz ebből kasza, na… A 3×02 tényleg egy kis bizakodásra ad okot. Tetszett az első évados hangulat, még több ilyet. Végre lerázták Reginát, s Rumple is egyedül járja útját. A végén még elindul felfelé a sorozat…

sehrezad - 2013. 10. 09. 21:20

A második rész teljesen rendben volt. De hová tűntek Neal és tsai?

Cápi - 2013. 10. 09. 22:21

Nézd meg az első részt is, oda xD
SZVSz az Enchanted Forest-es szálat totál fölöslegesnek tartom, egyik karakter se valami érdekfeszítő.

Nikki - 2013. 10. 09. 23:07

Ez a második rész tényleg biztató. Újra kedvelhető a karakterek nagy többsége, kivéve Snowt és a Herceget, no meg Emmat, akit még mindig nem sikerült megszokni ebben a szerepben. Szerintem már nem is fogom. Henry a so-so kategória, Péter Pán viszont remek!

sehrezad - 2013. 10. 10. 09:01

Cápi:
kösz :) Csak furcsa volt, hogy egy teljes szál kimaradt a részből – bár az is sajátos lett volna, ha van egy “jelenbéli” (?) és egy visszatekintős EF-szál egymás mellett. Mondjuk ügyes rendezéssel ebből is ki lehetne hozni érdekes dolgokat, pl. ha ugyanazokat a helyszíneket járják be.
Neal egyébként nekem nem érdektelen, de Mulanban is látok fantáziát.

Dor Ka - 2013. 10. 10. 20:35

hát, nem tudom… én nagyon szerettem ezt a sorozatot, de szerintem így a 3. évadra teljesen elmúlt nálam a varázs, még az új helyszínek/történések/karakterek se tudták feldobni a helyzetet. (még próbálkozom majd vele, de szerintem kasza lesz)

Valar morghulis - 2013. 10. 10. 20:40

Nekem tetszett, jó volt hogy végre látszott hogy a “rendes” világból jövők ismerik a meséket, pl. Neil beszólása Mulannak, hogy készült róla film, meg az amúgy teljesen érdektelen Henry, hogy tudta hogy működik a tündérpor, ezeket hiányoltam korábban. Na meg Regina osztotta Snowt rendesen :D

ecsillag - 2013. 10. 11. 11:44

Az első résszel sem volt komolyabb bajom, de ez a második valahogy jobban bejött, hogy csak a jelen és a múlt között ugráltunk. Egyedül Rumpi szála volt érdektelen számomra, a többi tetszett. Pán Pétert imádom. Az őt alakító színész mérföldekkel jobb, mint Jared S. Gilmore… Talán ezért is tetszett annyira ez a rész, mert Henry nem szerepelt benne. Ő irritál engem a legjobban.

Kedvenc idézetem a mi kis főgonoszunktól: “És ami téged illet, Emma. Miután végeztünk, nem fogod árvának érezni magadat. Az is leszel.” Meglátjuk, meg merik-e lépni, hogy esetleg ebben az évadban búcsúzunk Davidtől és Mary Margarettől.

Cápi - 2013. 10. 11. 18:10

Nyilvánvaló, hogy nem. Ennél azért sokkal kiszámíthatóbb a sorozat, minthogy kinyírjanak 2 főszereplőt. Vagy ha meg is tennék, az úgyis csak időszakos lenne.

Platschu - 2013. 10. 13. 03:24

Én egyben néztem meg a két részt és nagyon tetszett. Csak bízni tudok benne, hogy még jó pár részen át Neverlandben időznek, mivel Storybrooke szerintem egy csöppet kimerült és itt most több a kalandozásra lehetőség.

Greg és Tamara valóban feleslegesek voltak, de Gregért kár, mert elég sok energiát beleöltek a hátterének kibontásába.

Azt sem értettem, hogy lehet ott Aurora palija? Feltámadt? Vagy visszaadták a lelkét? Neal a 2. évados EF történetszál után érkezett, hiszen beszéltek Emmáról, tehát addigra a lovagnak már rég halottnak kellene lennie.

Úgyhogy én nagyon bizakodó vagyok, mert a sorozatnak jót tett, hogy kimentek a “szabadba”. Itt jegyezném meg, hogy volt pár igazán szép erdei beállítás, amitől már-már moziszerűvé válik az egész sorozat világa.

Kjubi - 2013. 10. 14. 11:43

Aurora palijának biztos visszaadták a lelkét, csak nem akartak minket untatni vele most. Talán a jövőben lesz valami flashback erről is.

Vicces, hogy az Enchanted Forestből elrepült Neal, de pár percen belül máris kaptunk valamit(Regina-Robin), hogy érezzük a “kapcsolatot” a szálak között.

Amúgy összességében ez sem volt olyan rossz rész, remélem később tapsolhatunk a képernyő előtt, hogy Tinker Bell feltámadjon/ne haljon meg, vagy hogy is volt valahol :D

Platschu - 2013. 10. 14. 13:08

Valaki mondta egy másik fórumban, hogy Fülöp volt az a lángoló oroszlánszerű szörnyike, akit Belle visszaváltoztatott emberi formába. Erről valahogy totál elfeledkeztem. ;)

Az új rész is jó volt, bár ki lehetett találni, hogy ki lesz a tetkós pali. :D Néha úgy érzem, mintha egy társkereső műsort néznénk és gyakorlatilag mindenkinek lesz már párja. Kivéve Mulant. Arra valahogy félelmetesen ráhibáztatok tavaly. De ki tudja? Talán ő összejöhetne a Kék Tündérrel, míg Hook és Tinkerbelle is szép páros lehetnének. :D

A kérdés csak az, hogy ennyi boldogság után, hogy fogják megint egymás ellen fordítani őket? Lesz-e merszük az íróknak ritkítani a hősök sorát? vagy megint elválasztják majd őket, hogy aztán egymást keresgéljék? Szóval hogy lehet majd ezt a metaplotot értelmesen folytatni, ha lecseng a Neverlandes blokk?

Skyroads - 2013. 10. 14. 17:40

Hát ez az, mi lesz, ha lecseng Neverland? Már a 2. évadot is nagyon erőltetetten tudták “összehozni”, nem is lett belőle nagy durranás, dehát ezt a csontot már lerágtuk jó sokszor. Az 1. évad remek felépítésekor biztos gondolták, majdcsak lesz valahogy, ráérnek még kitalálni a továbbiakat. Ebből a hozzáállásból aztán néha vmi jó sül ki, néha nem. :)
Szerintem rendesen szétkapná az ideg a nézőket, ha még egyszer bejátszanának egy szenvedős-egymást keresős fárasztóságot. :D

wondorog - 2013. 10. 14. 18:01

Remélem Neverland után behozzák Camelotot/Avalont is, tavaly volt Lancelot, idén beszéltek az Excaliburról, úgyhogy lassan az a mitológia is előkerülhetne.

Platschu - 2013. 10. 14. 23:58

Még bedobhatnak 2-3 másik mesevilágot és mitológiát. Bár lehet Alicet is inkább ide kellett volna betenni és nem ellőni a Wonderlandet a másik sorozatban.

Az a megérzésünk is totál bejött, hogy az EF-ben a flashbackek a hatalom visszaszerzéséről fog szólni. Éppen csak egy átlagnéző számára már lassan tényleg alig lehet követni, hogy mikor mire emlékeztek vissza és melyik idővonalban. Hiszen most is Aurora kastélya már sértetlenül teljes pompájában áll, miközben a 2. évad elején eléggé romos volt… Snow és Regina is már annyiszor csörtézett, majd elmenekült, majd összecsapott megint, majd elmenekült, hogy lassan már az egész zavarba ejtő. Én élvezem továbbra is a mesét, de majd nem ártana egy olyan rajongói oldalt találni, ahol minden időrendi sorrendben is le van írva. :D

Vajon a 4. évadban akkor már az EF újjáépítése jön egy esetleges visszatérés után? Hol lesz itt szerepe Storybrookenak? Hiszen kétlem, hogy a Neverland kitartana 10-12 résznél tovább és a műdzsungelben rohangálással csak nem lehet egy évadot kitölteni. Ugyanakkor Storybrookeban meg én már nem látok fantáziát, hacsak egy másik mesevilág nem támadja meg őket vagy valami ilyesmi.

chulo - 2013. 10. 14. 23:59

a kommentek frankón meggyőztek, hogy ne kezdjek bele

Platschu - 2013. 10. 15. 00:04

Chulo: Nem-nem, nézd csak, mert tényleg jó a sorozat, de tömbösítve kell lezavarni, mert így heti adagban kicsit sok a várakozás. Nekem tetszik a neverlandi kalandozás, csak mint fentebb említettem, nem látom tisztán, hogy utána mit akarnak az írók kezdeni ennyi karakterrel és undorítóan boldog párral. :D

Reea - 2013. 10. 16. 13:56

Kíváncsi vagyok, hogy Hook lesz-e az apja Péternek :)

Keila - 2013. 10. 18. 12:15

Ide is írom, hogy iszonyat büszke vagyok, hogy előző évadban ráéreztem Mulan érzelmeinek valódi tárgyára. :D
(döbbenetes, hogy ez az egy motívum mennyire visszarántott a sorozatba.)

Kjubi - 2013. 10. 21. 13:33

Ennél semmirekellőbb része talán még nem is volt a sorozatnak… Amúgy komolyan ezek a gyerekek élvezik, hogy egy tábortűz körül a dzsungel közepén ugrálnak? Dobna pár pontot a sorozaton, ha végre elkezdenék őket kinyírni, mert már nagyon unom nézni, hogy 12 éves gyerekek feszítenek ókori fegyverekkel, és elhiszik magukat.

Skyroads - 2013. 10. 21. 17:04

Kjubi :D :D Ezen most jót nevettem!

energy - 2013. 10. 21. 18:35

Jól láttam, hogy a rész végén Péternek démonszeme volt? Egész tűrhető a sorozat, bár Sohaország sok csodájával szemben, csak az erdőben bújócskáznak.

Dharman - 2013. 10. 21. 22:59

A két szörnyűséges Wonderland rész után tényleg úgy érzem, hogy tök jó volt ez a rész, sőt az irány is tetszik +a CGI is élvezhető :D

Hunnenkoenig - 2013. 10. 22. 23:15

Most akkor Mulan leszbikus? Vagy mi van?

Zora - 2013. 10. 24. 10:46

Igen, Mulan szívszerelme Auróra lett.

Viszont, amit a 3×03-ban nem értettem: Tényleg az volt Csingiling terve, hogy egy házasságban élő nőnek keresett egy szeretőt??? (Ha a lényeget nézem…) :-)
Mondjuk összejön Regina Robin Hood-dal, és akkor már nem lesz gonosz? Azért érdekes ezen elgondolkodni…

A 3×04 tetszett, de Neal azért gondolhatott volna arra, hogy Pánnak ezzel a megjegyzésével mi volt a terve. Hiszen, ha Rumple meg akarta volna ölni Henryt, akkor nem álomvarázst bocsát rá, hanem halálos mérget. Szóval, N hülye volt…
Henry meg ugye eddig úgy gondolta, hogy az apja meghalt, de mégsem volt elveszett, hiszen volt 2 anyja, meg nagyszülei. Ezért nem hallotta a sípot. Na most attól, hogy a halottnak hitt apjával “álmodott”, rögtön reményvesztett lesz, és hallja a sípot?!?!

Hunnenkoenig - 2013. 10. 24. 21:47

Hat akkor ez eleg gyöker dolog.
A semmiböl jött es semmi alapja nincs.

A többi meglatassal is egyetertek, bar nekem nem tünt fel ilyen konkretan. Talan csak Henry “elveszettseget” illetöen.

Szerintem sem kellett volna hallania a sipot. Legalabbis semmivel se jobban, mint elötte. Azon en is felhuztam a szemöldököm.

De hat

winnie - 2013. 10. 24. 22:20

azért nem jött a semmiből, már tavaly is többször felvetődött kommentben.

Nikki - 2013. 10. 26. 10:09

Egész jó volt a rész, a fent említett két dolog viszont nekem sem tetszett. Az egyik ugye Neal hülyesége, a másik meg Henry és a síp :/

Rézangyal - 2013. 10. 26. 16:55

Kicsit ugyanazt érzem, amit anno a Heroes-nál. Az első évad nagyon ott volt, a második elmegy, a harmadiknál pedig lassan elmegy a kedvem tőle, hogy folytassam…
sajnálom, tényleg.

EniBeni - 2013. 10. 27. 11:18

Én pont azt érzem, hogy kezdi összeszedni magát a sorozat. Jó, tény, hogy vannak dolgok, az első évadban is voltak, amiktől az ember ki tudná tépkedni a saját szemöldökét szálanként, mert logikátlan, vagy hülyeség, de alapvetően engem újra berántott annyira, hogy várjam a következő részt. A második évadnál ilyen egyszer sem fordult elő.

Platschu - 2013. 10. 28. 11:15

3×05

Ez is remek rész volt, még ha tele is volt LOST-ra jellemző hangulati elemekkel. Már azt vártam, hogy mikor fogja Hook kiabálni a hajón a tesó kabinjában, hogy “we have to go back!”.

A legjobban annak a fordulatnak örültem, hogy Regina használta a mágiáját. Nem hittem volna, hogy a készítők ezt meg merik lépni. Komolyan mondom, hogy éljeneztem, hogy végre, ez tényleg ötletes! :)

Az sem világos, hogy Emma ennyire kapcsolatfüggő lenne? Minek kell a szerelmi háromszöget erőltetni, amikor pár résszel ezelőtt még arról mesélt, hogy Neil élete nagy szerelme. Szóval ez így eléggé következetlen, még ha Pan utána pont ezt is dörgöli Hook orra alá. Az íróktól azért egy fokkal jobb sztoriötleteket várnék.

Ráadásul ha Pan Peter még a csókot is látta, akkor gyakorlatilag pontosan tudja, hogy ki mikor mit csinál a szigeten és csak játszik velük. Tehát azt is látnia kellett, hogy Regina megint szívszaggatóan viselkedett. Már ki is gondoltam, hogy a srácnak mi lenne a méltó büntetés. Regina + Robin Hood legyenek a szülei és boldog családban kelljen élnie. :D :D D

A készítőknek is valószínűleg limitált a forgatási engedélye a vancouveri erdőkben, mivel az SG-1-ben és Atlantiszban is többször kimentek ugyanarra a tisztásra. Na most itt ugyanazt az öblöt használják már egy ideje. Ahol a teknős lerakta Alicéket au OUAT:W 1×02-ben, ott volt most a Hookék partraszállása és Pan Péterrel való első találkozása. Ha az öblöt egy másik kameraállásból is megnézzük, akkor ugyanitt szálltak ki Tamaráék és még Neilék is a polipot itt nyírták ki. :D

Arról már nem is beszélve, hogy Alicék és Hookék is varázstárgyakat égetnek ugyanazon a héten. Ejnye. :S

Kjubi - 2013. 10. 28. 11:24

Végre megtudtunk valami érdekeset Hook múltjából, már hiányzott egy eredet-történet. David megmentése sem lett olyan gagyi, mint amilyenre számítottam, szóval ennek is örülök. Henry még most sem tud színészkedni, az elveszett fiúkák még mindig idegesítenek, de legalább élvezhető rész volt összességében :D

Platschu - 2013. 10. 28. 11:41

Azért pár kérdés még felmerült Hookkal kapcsolatban. Ki adta a leírást a királynak? Peter? Hogy került vissza a szigetre? Hol vannak a neverland-i kalózok? Hiszen az eredeti mesében volt saját városuk is.

Dharman - 2013. 10. 28. 18:28

Nekem is nagyon Lostos érzésem volt (végre) a rész nézése közben. Úgy érzem kezdik összeszedni magukat a készítők. Eddig legalábbis egyre jobbak a részek és sok csorbát is kiköszörültek (kezdve a két szerencsétlen kiírásával az első részben). Biztató, csak így tovább!

Csilla0422 - 2013. 10. 28. 20:15

Nem tagadom, mert fene mód irigyeltem Emmat, hogy el és lekaphatta Hookot. De miért van már itt is szükség a trigonometriára? Regina pont jó lett volna (vagy lesz) Hooknak, mert 2-3 rész múlva úgy is kiderül, hogy „életemszerelme” él és virul.
Zorához hasonlóan én sem értem Csingilingit. Oké, hogy nem boldog házasságban él, de akkor sem biztatom egy harmadik személy bevonására, inkább arra, hogy hagyja ott. Egy kisebb összeget mertem volna rá tenni, hogy az oroszlán tetkó Hook levágott kezén volt. Majd hátast dobtam, amikor megláttam, hogy Hood az.
A másik, ha Hófehérke velem b..szott volna így ki, mint Reginával tette – nem vagyok benne biztos, hogy ennyire tudnám tolerálni.
A Hook sztori nagyon jó volt. De a szigetet, Pán Petit és csapatát már kezdem unni. Jó lenne, ha rövid időn belül megtalálnák a kiutat. Henriket akár itt is hagyhatják, nem fog hiányozni.

fajro - 2013. 10. 28. 21:06

A sztori kezd érdekes lenni…. Sok mindent elmondtatok előttem, amiket nem akarok megismételni, de egy dolgot mindenképpen meg szeretnék osztani:

Először érzem azt egy általam nézett sorozatnál, hogy bár az írók jó szöveget írnak, a színészek (főleg a gyerekszínészek) nem tudják jól mondani őket. 1-2 résszel ezelőtt Henry is kapott vicces megszólalást, de nem tudta jól mondani, Pán Péter meg szinte folyamatosan nagyon jó szövegeket kap és nem képes jól mondani. Nehéz ezt a “jól mondanit” definiálni. Valószínűleg a színész egyénisége van a dolog mögött – míg Rumple és Hook szájából félelmetesen jól hangzanak a szájukba adott cinikus, karcos “poénok”, addig Pán Péter nagyon semmilyen. (Sőt, számomra még idegesítő is minden megnyilvánulása…)

Valaki másnak hasonló vagy épp ellenkező gondolatok? :)

Platschu - 2013. 10. 28. 22:02

Szerintem Pán Péter nagy jó karakter és a színész is jól alakít. Messze jobb, mint Henry… Kellően agyafúrt és velejéig ismeri az összes felnőtt lelki világát. S éppen ezért pokolian gonosz ellenfél is, mivel általában a részigazságokat mondja csak el nekik és kedvére manipulálja őket. Kíváncsian várom, hogy sikerül túljárni az eszén, mert a múltkori leveles trükk is ügyes ötlet volt. :)

A 3×05 végén a beállítás elég suta volt, ahogy Hookkal beszél és végig a “holdfényt” imitáló fénysugár félig az arcába világít. A srácot is szemmel láthatólag zavarta. :S

fajro - 2013. 10. 28. 22:30

A karakter tényleg jó – de a színész szerintem nem jó… :( Amit nagyon sajnálom, mert amúgy tényleg jó karakter és legyen is minél több szerepe a sorozatban – csak közben én meg ideges leszek, amint meglátom ezt a szegény fiút, mert szerintem nagyon távol áll a jó színészettől. :(

Kjubi - 2013. 10. 29. 13:25

Én személy szerint unom, hogy mindig olyan főgonosz van, akinek van valamilyen szuper nagy terve, ami csak fél-egy évad alatt derül ki(nem csak a Once Upon a Time-ot értem ez alatt), szóval én a karakterért nem vagyok oda, a színész viszont annyira nem lenne rossz, de egyetértek fajroval, hogy nem tudja úgy mondani a szöveget, hogy át is érezzem.

Serena22 - 2013. 10. 29. 18:01

Nagyon tetszett a rész, hiszen Hook a kedvencem, örültem, hogy kaptunk Killianből is :) Örültem végre Hook/Emmának, szerintem sokkal jobban összeillenek mint Neallel, őt felnőttként nem tudom megkedvelni, pedig gyerekként még szerettem.. Várom a jövőheti részt, lesz Ariel és Eric, hmm..

Spoby - 2013. 10. 29. 20:36

Az évad első részét leszámítva nagyon jó részeket kapunk! Ki/mi lehet a másik dobozban?!

Platschu - 2013. 10. 29. 20:44

Spoby: A következő rész címszereplője?! :)

krigin - 2013. 10. 29. 23:59

De remélem Arielt nem csak tölteléknek akarják majd Snowék mellé, mert akkor nagyon pipa leszek….. :)

Spoby - 2013. 10. 30. 00:08

Platschu: Az is megeshet ;)

Platschu - 2013. 10. 30. 00:42

Krigin: Nyugodj meg, biztos lesz, aki “megtölti”. :P :P :P

Eli - 2013. 10. 30. 03:19

Szerintem óriási baki a Neverland szál. El fog menni az évad fele úgy, hogy jó eséllyel egy percnyi Storybrook-ot sem kapunk. Ez nagy fájdalmam, engem jó 50%-ban az tart a sorozat mellett, ahogy látom hétköznapi emberekké formázva a mesehősöket. Emellett nagy bajom továbbra is, hogy unalmassá és hiteltelenné vált a Rumpi/Regina kettős folyamatos ingázása a jó és a rossz oldal között. Amikor csak a történet igényli, valamelyiken fordítanak egy 180 fokot, onnantól ő hűdegonosz vagy húdejó. Egyikőjüket végleg át kéne állítani főgenyának, ahonnan nincs visszaút, max a sorozat legvégén. Ez a Pán gyerek nem elég meggyőző főellenség, főleg ha egy oldalon harcol ellene mindenki. Harmadik nagy probléma az izgalomfaktor. Komolyan tegye fel a kezét, aki egy pillanatig is elhitte, hogy Charming meghalhat a méregtől? Sörgősen tököt kell növeszteniük az íróknak, mert amíg nem hajlandóak megölni egy főkaraktert, senki nem fogja elhinni nekik, hogy már megint mekkora veszélyben vannak a hősök.
Tehét igen, erőteljesen rezeg a léc. Évad közben ritkán kaszálok bármit is, de nagyon komoly második félévad kell ahhoz, hogy engem megtartsanak. A Neverland sztoriról már lemondtam, szorítok az évad második felének, addig meg kibírom valahogy.

Nikki - 2013. 10. 31. 01:55

Jól szórakoztam ezen a részen, különösen tetszett, hogy Hookal foglalkoztak. De akkor sorban.
Ahhoz képest, hogy Rumpi meg Regina milyen nagy mágusok, ez nem nagyon jön le abból, ahogy itt ténferegnek. Mondjuk Reginának épp most volt egy jó húzása, de ennyi.
Pán Péter továbbra is remek, mind a karakter, mind pedig a színész. Ahogy elnézem, ott bukkan fel, ahol és amikor akar, de két helyen azért nem tud egyszerre lenni. Ha jól emlékszem, épp Hookot akarta meggyőzni David megöléséről, amikor Henry megkapta a tükröt.
Hook háttértörténete nagyon tetszett, főleg a hajó, annál a jelenetnél megvettek. Valamiért totál megfogott. Kíváncsian várom a története további kibontását. A Hoodos részben rögtön tudtam, hogy őt szánják Reginának, bár kissé csalódtam, mert szerintem felesleges ez az új szereplő; Hookal sokkal jobban el tudtam volna képzelni. Nem értem, miért kell ilyen szinten megint kavarni, amikor egy tök korrekt epizódot raktak le elénk. Amúgy abszolút nem illik Emmahoz, őt Nealel látom párban, valamilyen szinten egyformán suták :D

GyureX - 2013. 11. 01. 04:05

Én meg még mindig azon röhögök kínomban, hogy Hook a testvére halála miatt milyen bosszúra szomjas beszédet tart a legénysége előtt. Az még talán oké, hogy mindenki örül meg happy, hogy kalóz lehet és boldogan mond le az előző életéről, biztos nagyon szerették a kapitányukat, de azt mondja Hook, hogy elvesznek mindent amit akarnak, meg nem kegyelmeznek az ellenségnek. Viszont ugye ők kalózok, nem szabadságharcosok. Majd megjegyzi, hogy a királyság korrupt és erkölcstelen. Az emberek meg éljeneznek. Mégis mire? Ha már gonosz a királyság, akkor mi is legyünk azok? De nem pont az ellen lázadnak? Akkor legyünk kalózok, és raboljunk és fosztogassunk, mert az megmutatja, mennyire elcseszett királyságban élnek? Úgy állnak bosszút a testvéréért, hogy ők is beállnak a sorba? Vicc.
És ez csak egy a sok logikátlan marhaságból. Nem is tudom mi késztet még arra, hogy hétről hétre ismét nekiüljek az adott résznek. Persze tudom…a remény, hogy lesz olyan még, mint az első évad.
Bocs a kirohanásért, de már egy ideje érett bennem, hogy kiírjam magamból a nemtetszésemet.

Zora - 2013. 11. 01. 12:45

Csilla0422 – 2013. 10. 28. 20:15

Állj, állj! Az oroszlános tetkó Robin Hood karján volt, nem Hook kezén!!!
Hood-dal Neal találkozott az apja kastélyában, és az ő kisfia hívta oda az Árnyat, amivel Sohaországba repült.

Zora - 2013. 11. 01. 12:49

fajro – 2013. 10. 28. 21:06

Ez érdekes meglátás… Én is szoktam figyelni gyerekszínészeket (mert a munkám is gyerekekhez kötődik), és nemrég kezdtem nézni a Supernaturalt, és abban is elég gyakran vannak gyerekszínészek, akik viszont nagyon hitelesen játszanak, még félelmetes karaktert is.

Zora - 2013. 11. 01. 12:53

Ja, meg hogy Hook felégette az Ikarusz-vitorlát. Akkor hogyan mentek vissza Sohaországba?

fajro - 2013. 11. 01. 14:05

Zora – igen, sok gyerek nagyon hiteles tud lenni. De a Henryt játszó fiú nem igazán az, és nekem Peter Pan sem (ha még ő gyereknek számít), bár tudom, hogy őt sokan szeretik.
Még ebben a sorozatban is sikerült jó gyerekszínészt találni – kisSnow szerintem nagyon jó volt. :)

Platschu - 2013. 11. 01. 23:29

A kis Snowt nézzétek meg a Kellékfeleség című vígjátékban. Iszonyat jó. :D

winnie - 2013. 11. 03. 12:07

platschu: elég a trophy wife-ot nézni:)

fajro: uhh, kicsi snow szép vitákat váltott ki annak idején. szerintem is marha jó volt, bár tény, hogy kábé mechanikusan leutánozta ginnifer goodwint, de nagyon hatásos volt.

Csilla0422 - 2013. 11. 03. 12:47

Zora, tudom ezért is írtam anno:
“Egy kisebb összeget mertem volna rá tenni, hogy az oroszlán tetkó Hook levágott kezén volt. Majd hátast dobtam, amikor megláttam, hogy Hood az.”

Még most is tartom, hogy Regina nemesise kicsi Snow és Reginához illik Hook.

Platschu - 2013. 11. 04. 11:58

3×06 Ariel

Szegény Hook. :(

krigin - 2013. 11. 04. 12:23

kicsit csalódtam Ariel alig volt, bezzeg Snowék……. na mindegy .(

wondorog - 2013. 11. 04. 18:48

Úgy érzem Peter Pan után Ursula lesz a következő főellenség.

energy - 2013. 11. 04. 19:29

Ismét elkaszáltam a sorozatot. Attól az érzelgős ömlengéstől, amit Emma meg Neal levágott rosszul voltam. Egyáltalán nem vágott a sorozatba a menyasszony meg a többi esemény után. A cgi is fájdalmasan rossz volt.

Platschu - 2013. 11. 04. 19:35

Én már csak abban bízok, hogy az “idióták” Neverlandben maradnak és esetleg ők nevelik fel Pán Pétert, aki kisbabává változik valami miatt stb. Így Snowék együtt maradnak, Szőke is túléli, PP is kap második esélyt és mi pedig megszabadulnánk tőlük végre. :)

Regina megint hatalmas volt a részben, de nem tetszett, hogy megölte a saját emberét. Gonoszság, intrika okés, de értelmetlen gyilkolás nem okés. Így hogy várják, hogy teljesen elfogadjuk? Annak viszont kifejezetten örültem, amikor az igazi Ursula helyre tette. :D

wondorog - 2013. 11. 04. 20:13

Szerintem Peter-t inkább “felnöveszteni” akarják, nekem az jött ki Rumple szavaiból, és neki is az lenne a rosszabb dolog a halálnál :)

S84 - 2013. 11. 04. 21:52

Számomra ez az évad pozitív csalódás, Ursula szerintem is esélyes lehet, az pedig külön tetszett, hogy az Ariel szálat így folytatják.

Kjubi - 2013. 11. 04. 21:59

Lassan mindenki tud világok között utazni, csak a hőseink nem :D

Tomi - 2013. 11. 04. 22:54

Na storybrook is visszakerül a képbe.

Akkor most van ugye neverland, enchantat forest jelen (mulannal és robin hooddal), enchanted forest flashbackek és akkor visszajön storybrook is :)

tetszett, hogy regina végre leszakadt az idiótákról és golddal ált össze. Nem illett ő azokhoz a nyomikhoz.

Mondjuk rumple is lehetne mér keményebb. elég nyavajgós lett ő is az utóbbi időben

a szerelmi háromszöget meg nem kéne erőltetni

Platschu - 2013. 11. 05. 00:20

Rumpit agyba-főbe szivatták Neverlanden, de most talán már tisztán fogja látni a dolgokat. Nem az a vizionálós típus ő, így legalább ezt rövidre zárták. :)

Nikki - 2013. 11. 07. 00:34

Sokat javult a OUAT a kaszaszint óta, pedig nem is nagyon reméltem, de egy újabb korrekt epizódot szállítottak.
Kellemesen meglepődtem azon, hogy Hook rögtön továbbadta a kapott információt. Vagy okos, vagy rendes. Jelen esetben szerintem mindkettő :D Minthogy az is pozitívum, hogy nem csücsültek többet a titkokon, bár Snowé kicsit meglepett. Regina meg végre csatlakozott Rumpihoz. S nem mellesleg Nealt is kiszabadították. A két csapatnak a felállása most már sokkal logikusabb. Ariel és az újabb szálat szépen megcsinálták eddig.

Enibeni - 2013. 11. 07. 18:17

Egyszerűen imádom a Reginát alakító színésznőt. Egyedül ő az akinek értékelni lehet a színészi teljesítményét. Ursulaként hatalmas :D A sorozat meg határozottan visszatért nálam a szórakoztató kategóriába.

Capri - 2013. 11. 07. 18:31

Valódi Ursula nem semmi….

Többször nézhetős lett Ariel-centrikus epizód. :)

Snow sötét titka váratlan, de végül is megértem őt.

Szeretném tudni, h itt a blogon van vki még rajtam kívül Emma-Neal shipper? :)

Hook szerintem dögös pasi, jól flörtölt Emmával az előző részben, de nem illik hozzá. Reginához se, mert 2 nagy egyéniség nem fér egymás mellett.

Csilla0422 - 2013. 11. 07. 22:33

Ez egész jó kis rész volt.
Lana Parrilla fantasztikusan hozza Reginát és minden szerepét. Végre újra ízelítőt kaptunk a gonosz énjéből.
Ariel nagyon szimpatikus, jól alakította a színésznő a naivát és durcit is.
Hook meglepett nem erre számítottam tőle. Remélem, most rájön, hogy Reginanál kéne keresgélnie.
Bízok benne, hogy 1-2 rész múlva Pán Petit lepofozzák és visszatérnek Storyba (már hiányzik) és nem azon kezdenek el drámázni, hogy mi lesz Csármival. Csingilingit vigyék magukkal, ő is jó arc.

Zora - 2013. 11. 08. 12:28

3×06

Regina szövegei a legjobbak! :-DDD
” -Már egy hete Daliásékkal kempingezek!”

…most nézem tovább.

Zora - 2013. 11. 08. 12:56

Megnézve, Rumple és Regina kettőse viszi a prímet!
Ki volt Eric herceg Storybrookban?

Platschu - 2013. 11. 08. 23:47

A Wonderland 1×04 nagyon jól sikerült, így ha a spinoffból ki is ábrándultatok, legalább a résznek adjatok még egy esélyt. :)

krigin - 2013. 11. 10. 23:23

Zora: szerintem még nem láttuk őt :D

Platschu - 2013. 11. 11. 11:39

3×07

A rész élvezeti értékét nagy mértékben lerontották az idióták. Ginnifer Goodwin enyhén szólva is túljátszotta a jeleneteit és rég láttam ennyire idegesítő, hisztis libának. Már bocsánat lányok. :S

Ezt sikerült utána a szerelmi háromszöggel folytatni. Jaj. Az persze senkit nem zavar, hogy Hook kavart Nel anyjával is. Milyen kis perverz lett a sorozat, hogy a neverlandi örök fiatalság miatt megbolydult az idővonal.

Üröm az örömben, hogy a Storybrookes jelenetek jók voltak és az ügynököket is hamar maguk mellé állították. Már majdnem megint rosszul lettem, hogy Tamaráék korábban sikeresen szanált és senki által vissza nem sírt történetszálát előveszik, de szerencsére rövidre zárták az írók. Így is azt vártam még, hogy esetleg Greg árnya fog nekik segíteni, de nem volt idő még ezt is elsütni. S vajon hol van a Rumpié?

szpojleres mókus - 2013. 11. 11. 16:35

2. évad pinikkió újra gyerekké csinálása után dobtam, nem érdemes visszatérni?

Dharman - 2013. 11. 11. 16:54

Szerintem kicsit korai még megmondani, hogy érdemes-e visszatérniük azoknak, akik dobták, vagy sem. A második évad gagyiságai szerintem nagyobb részben eltűntek. Szépen lassan kezd visszatérni nekem is az első évad érzése. Az Arieles és a mostani rész is biztató. Ha ez így megy tovább és Hófehérkét és a Herceget sikerülne háttérbe szorítani/jobb sztorit írni nekik, akkor nem lesz itt baj. A készítők pedig úgy veszem észre, hogy azért odafigyelnek a nézői kritikákra és szerintem az sem véletlen, hogy pl. Regina folyamatosan ekézi a két szerencsétlent. Regina véleménye a nézők véleménye, amivel jelzik a készítők, hogy hallunk titeket (remélem). Greg és Tamara is milyen szépen eltűntek idén. :) Szóval azt javallom várd ki a félévzárást és ha a Neverland-es etap zárása után is jók a kritikák, akkor esetleg adhatsz neki még egy esélyt. Túl nagy csodára azért nem érdemes várni, de nekem az elmúlt 3-4 rész bőven nézhető volt.

(Wonderland 4. részét tényleg érdemes megnézni. Maga a sorozat szörnyű, de poén, amint bemutatták Jafar eredettörténetét)

Platschu - 2013. 11. 11. 18:41

A fent leírt probléma továbbra is fennáll. Ritkítani kellene a szereplőket vagy csak néha használni őket, mert egyszerűen nincs idő 5-10 főszereplőt megfelelően mozgatni.

szpojler mókus : Szerintem a sorozat szórakoztató, de érdemes blokkban darálni, mert maga a tempó itt-ott eléggé leül.

Cápi - 2013. 11. 11. 22:47

“Regina folyamatosan ekézi a két szerencsétlent”
Ezen felbőgtem, mekkora szöveg :D
Ginnifer (Snow) játéka meg egyszerűen borzalmas, senki nem képes rászólni, hogy ne menjen már át ennyire mexikói szappanopera stílusba? Rossz nézni. De ugyanez az Emmán maradodó két kiskakas. Henry meg továbbra is ritka hülye.
Azon mondjuk jót mosolyogtam, hogy Regina varázsolni tanítja Emmát, érdekes egy történetszál lenne, ha jobban kibontanák. Remélem Rumpi is végre már golyókat növeszt, mert az állandó sirdogálás VALAMIÉRT nem nagyon illik hozzá.

Nikki - 2013. 11. 14. 18:09

Snow és Charming jelenete szörnyű volt, Ginnifer Goodwint se láttam még ilyen csúnyának sose. Azt is meg tudtam figyelni, amit egyébként sose teszek szóvá és nem is zavar, de most nagyon: örülök, hogy így Neverland dzsungelében sem fogytak ki a sminkből. Az nagyon fontos.
A háromszög nagyon nem kellett volna, engem is sokkal jobban érdekelne Emma és a mágiahasználata.
Pozitívum volt még Wendy, aki kellemes meglepetés volt és az, hogy a SB-os “ellenséget” hamar lerendezték.

Csilla0422 - 2013. 11. 17. 18:32

Nem lehetne, hogy Csármi és Sznó itt maradna Henrikkel a szigeten kempingezni? A többiek Csingilingit és Arielt is beleértve visszamennének Storyba.
Ariel most is nagyon jó volt.
Regina azzal a kevés idővel is, amit kapott jól gazdálkodott. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg féltékeny –e. Ráférne egy jó pasi már. Nem Robin Hoodra gondolok.
Hook valójában everyone hooking up lett. :D

Kjubi - 2013. 11. 18. 12:07

Ne, csak ezt ne… Az ilyesmitől tartottam Pan-nal kapcsolatban…

winnie - 2013. 11. 18. 12:43

mi történt?

Kjubi - 2013. 11. 18. 12:45

SPOILER

Peter Pan Rumple apja…

S84 - 2013. 11. 18. 12:47

Henry-t meg úgyis visszahozzák, majd Regina kitépi Pan szívét :D

Platschu - 2013. 11. 18. 14:17

Az eddigi legjobb Neverland rész? Wow. :)

A digitális díszletek nagyon szépre sikeredtek a részben és most először éreztem azt, hogy milyen jól kiszolgálják a történetmesélést. :)

Ashe - 2013. 11. 18. 14:57

Henryt gyújtsák fel, szórják szét a hamvait, Sznó és Csárming maradjon a szigeten egy fa tövében, a három idiótától megszabadulva a többiekkel csináljanak egy értékelhető sorozatot. Érzem, nem ez lesz. :)

tuca - 2013. 11. 18. 15:50

Baromi jó volt ez a Peter Pan-es megoldás! Meg se fordut a fejemben,hogy ez lesz. A rész végén levő cliffhanger is csapott,végre! Most érzem azt az első évad óta,hogy van még fantáziájuk és elképzelésük az íróknak. mégmégmég

Platschu - 2013. 11. 18. 17:32

A folytatás csak 2 hét múlva jön, de az is nagyon izgalmasnak ígérkezik. :D

Ez a Pandorás vörös színű mágia is elég baljóslatúnak tűnik, remélem ebből is egy hosszabb történetszál kerekedik. Vajon Rumpit bezárták, mint egy dzsinnt vagy át lett küldve a következő mesevilágba? Mert így lesz érdekes a csavar, hogy meg kell menteniük, ha David haza akar menni… :)

S vajon hogyan lehetne Rumpival kitolni? Korábban arra gondoltam, hogy adjanak neki szerető családot (pl. Regina + Robin Hood) és akkor garantáltan szenvedni fog egy darabig. Most arra gondoltam, hogy mi lenne, ha elvinnék az összes srácot a szigetről? Hiszen Peter Pan az örök fiatalság mellé magányt kapott ajándékba és ezért rabol el innen-onnan fiatalokat, hogy ne unja magát halálra. Szóval a logikus büntetés az lenne, ha mindenkit felraknak a hajóra (akár a hableányokat is) és szépen mindenki lelép egyszerre, míg ő csak vegetáljon egyedül a szigeten…

Spoby - 2013. 11. 18. 20:39

Nagyon királyak ezek a Neverland-es részek. Szerintem jobb, mint az első évad. Csavar meg ütött és abszolút okos húzás az íróktól. Kíváncsi vagyok a többiek mikor jönnek rá h mi történt Rumple-lel illetve az újabb családi kapocsra.
Ne menjenek vissza Storybrookba, nekem pl Dr Whale-n kívül senki sem hiányzik onnan. Minden kevésbé kedvelt karakter meg nyilván nem múlhat ki, de ha a most veszélyeztetettek közül vagy David vagy Henry tényleg bevégezné, az azért kicsit emelné a tétet. 9/10

senki60 - 2013. 11. 18. 20:48

spoiler!!!!!

amikor Rumpi kimondta azt, h “he destroyed my dad” (vagy vmi ilyesmit, nem emlékszem szó szerint), abból azonnal tudtam, h darth vödör-féle csavar következik :D (nem tudtam előre, mint mások, akik már olvasták innen-onnan :) )

Dark Energy - 2013. 11. 18. 20:50

Nahát ez nekem WTF volt a javából.
Az évad eddigi legjobb része, sanszos a hét legjobb epizódja címre is.

Dharman - 2013. 11. 18. 21:04

Hát ez a rész megint egyel jobb lett, mint az előző és ezzel már újranézős is.

Tomi - 2013. 11. 18. 21:04

wooow. ez a rész nagyon szuper volt. ütött a csavar. én nem olvastam előre. és erre nem számítottam.

woow.

Platschu - 2013. 11. 18. 21:10

Én sem tudtam és ritka az ilyen, hogy örömömben elkezdtem tapsikolni és éljenezni, mert az írók olyat léptek, hogy kiérdemelték. :D

Zsofesz - 2013. 11. 18. 21:11

Úristen! Ez a sorozat egyik legjobb része nálam.

Platschu - 2013. 11. 18. 21:33

Lana Parilla nézése, amikor Rumpi benyögi, hogy emlékszik-e a varázsigére. :D

winnie - 2013. 11. 18. 21:44

de azért csak nem egy csavar miatt lett jó a rész. legalábbis remélem.

Platschu - 2013. 11. 18. 21:53

Nézd meg, Winnie és akkor eldöntöd. :)

Ugyanígy tudnám javasolni az OUAT : Wonderland 1×04-t is, mert ott is nagyon elkapták a fonalat az írók.

Tomi - 2013. 11. 18. 22:12

nem csak a csavar volt jó. a backstory, néhány titok felfedése, az idióták nem kaptak nagy szerepet és a cliffhanger is jó volt. ez olyan félévadfináléval is felért

Platschu - 2013. 11. 19. 00:47

Vagy csak mindenki megörült, hogy Henry legalább átmenetileg ki lett írva. :D

soufflegirl - 2013. 11. 19. 01:35

Ez volt a legjobb rész az évadban, ami szerintem eddig sokkal jobb, mint az előző. Valahonnan volt egy olyan érzésem, hogy Peter és Rumple között testvéri vagy apa-fia kapcsolat van, de nem gondoltam volna, hogy meglépik, jó döntés volt. Végre mindenki Henry megmentésére koncentràlt (aki erre nekiáll hősködni és szépen feláldozza magàt), és Charmingék se szerepeltek túl sokat. Viszont Hook és Tink se, ennek màr nem örültem annyira, remélem Tinkerbell benne lesz az évad 2. felében is. Henry szerintem biztos nem hal meg véglegesen, de jó lenne, ha a tovàbbiakban nem lenne ennyire idegesítő. Reginának vannak a legjobb beszólásai, Lana Parrilla remek szìnésznő.
Amúgy fiatal Rumple hogyan jutott vissza Neverland-ből, ha csak egy varàzsbab volt, amik csak egyszer hasznàlatosak? Visszavitte volna az Árnyék?

Cápi - 2013. 11. 19. 09:39

“Lana Parilla nézése, amikor Rumpi benyögi, hogy emlékszik-e a varázsigére. :D”

Az évad csúcspontja, ott hangosan felröhögtem. :DDD Kell belőle egy .gif!!! :D

soufflegirl: az árnyékon kívül nem sok más vihette volna haza.

S84 - 2013. 11. 19. 12:16

Na igen, ki vagy mi lehet az az árny ?

Cápi - 2013. 11. 19. 13:17

Peter azt mondta, hogy ő teremtette Neverlandet, az árny meg a sziget része. Szóval Pan… akármilye. Sötét oldala, haragja, fenetudja.

Tomi - 2013. 11. 19. 13:34

Az árnyék jó creepy-re sikerült főleg, hogy Marylin Manson volt a hangja

Cathy07 - 2013. 11. 19. 17:09

Már majdnem ott tartok, hogy jobban tetszik, mint az első évad. Kiváncsi vagyok, hogy merrefelé viszik az évadot, mi lesz a második felében, Neverland lassan kifullad. Még megmentik Henryt, Rumpit, Charmingot, aztán menni kell haza.

Platschu - 2013. 11. 20. 00:41

Érdekes cross-over lehetett volna, ha az Árny átalakult volna a LOST-ból a Füstszörnnyé… :D

winnie - 2013. 11. 20. 14:16

ginnifer goodwin gyereket vár.

krigin - 2013. 11. 20. 15:21

winnie: gondolom azért volt, hogy Mary Margaret 2-3 résszel ezelőtt kinyögte gyereket akar Davidtől, ha már Emmát nem látták felnőni. :D

Csilla0422 - 2013. 11. 20. 18:32

Reniga beszólásai után kész voltam mindig. (Ő viszi a hátán sokszor a történetet.)
Aztán egyszer csak történt valami, ami tömör gyönyört okozott, volt ám öröm a köbön. Ezt jelenetet újra és újra és megint csak újra és újra végig kellett/kell néznem. Élvezettel bámulom sokadik alkalommal, mert nem lehet megunni, ahogy Henrik kitépi a szívét. Ahelyett, hogy örömkönnyeket hullajtanának és táncot lejtenének, hogy Henrik kimurdelt – sírnak. Ki érti ezt? :)
Remélem, most pár részen keresztül nem kell látni a kölyköt. Ha bánatos leszek, már tudom mit kell néznem.

Dark Energy - 2013. 11. 20. 20:43

No, ez a Robbie Kay gyerek meglepően jól játssza Peter Pan-t, tekintettel általában a sorozatokban szereplő gyerkőc és fiatal felnőtt színészpalántákra. A legtöbb szörnyen idegesít, és örülünk, ha a karakterük meghal (tudom ez gáz, de ez van), ez a srác viszont nagyon is hozza, sőt fiatal kora ellenére, meg is haladja az elvárt szintet. Nálam szakmai szempontból simán Lana Parilla és Robert Carlyle mögött van, és ez bizony “szégyen” a többiekre nézve. Gratula neki.

Platschu - 2013. 11. 20. 21:07

Csilla : Szívemből szóltál, de azért nyilván nem örvendezhetünk egy gyerek “halálán”. Viszont tényleg nem ártana pár hétre lekapcsolni. :D

Dark Energy : Ebben igazad van, tényleg nagyon jó. Pl. amikor átváltozik Pán Péterré és az árnyra tekint. Annyi érzelem látszik az arcán, hogy öröm nézni a játékát. ;)

Vajon a Pandóra szelence miatt az évad második felében a görög mitológia jön? Az vajon mesevilágnak számít? :)

Nikki - 2013. 11. 21. 00:01

Nekem muszáj volt felröhögnöm a végén; Henry lehetett volna ennél ostobább? Ha jól emlékszem, az első évadban azért egy elég eszes és talpraesett fiút ismerhettünk meg.. hiába na, öregszünk, elhülyülünk..
Amúgy baromi jó rész volt. A Peter Pan-es csavart valahol a rész közepén kitaláltam, de így is ütött, remek írói fordulat volt. Henry tuti csak egy ideig fog lepihenni; legalább még egy ideig elidőzünk Neverland szigetén; abszolút nem bánom. Remélem Rumpit hamar visszahozzák, és Pandora szelencéjét is felhasználhatják. Az is jó, amit itt olvastam, nekem elsőre mondjuk az ugrott be, hogy simán kiengedik Rumpit, és még más is kiszabadul vele együtt.

Zora - 2013. 11. 21. 13:22

3×07-08

Hűha! Eeez igen! Hát, a következő részig tövig rágom a körmömet! Nagyon jó részek voltak!

És megint csak: hűha!

S84 - 2013. 11. 21. 17:24

Ha már görög mitológia: Akár Herculest is behozhatják, hisz abból is van Disney feldolgozás.

Zora - 2013. 11. 23. 17:16

3×08

Még arra is gondoltam a rész kapcsán, hogy most itt a nagy lehetőség, Henry alakítóját lecserélni. Egyrészt a kora miatt – 2 évvel idősebb a karakterénél -, másrészt a teljesítménye miatt – bár nekem személy szerint semmi bajom vele…
Tehát, mondjuk Regina, vagy a kiszabadított Rumpi megpróbálják feléleszteni, amivel összekutyulják a sejtjeit, és máris kész egy máshogy-kinéző-Henry…

Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik…

Egy olyan koponya-barlangot szívesen kipróbálnék…

superpityu - 2013. 11. 24. 18:17

azért a következő részben dől el, hogy mennyire tökösek az írók. gondolom hanry csak visszatér valahogy, pedig a hátam közepére sem hiányzik a gyerek. egyrészt, hogy lehet valaki ennyire hülye mint ő, másrészt pedig ahogy beszél az valami borzalmas, mintha szörcsögne, vagy nem is tudom :D
rumpi kiszabadítása lesz a következő állomás? mi van akkor ha pandora szelencéje is egy újabb világot rejt magában? ez akár érdekes is lehet majd. a pán péteres fordulat sem volt rossz.
emma egyre jobban bánik a mágiával, ami tetszik.

Hunnenkoenig - 2013. 11. 25. 21:34

Kiraly resz volt.
Csavar ütött.

Ennn - 2013. 11. 27. 16:00

Jaj annyira elszomorított ez a rész :( … csak mert a mesék síkjára át sikerült vinni azt a problémát, ami sajnos igen jellemző a korunkra. A “nem akarok felnőni, akkor se ha ez már marhára szükséges lenne, kerül ez bármibe” problémára gondolok :(
Mondjuk nem először fordul elő ezzel a sorozattal hasonló. Az első évadnál meg, ott volt az “inkább maradok boldogtalanul egy kapcsolatban mert az már megvan, mint, hogy azzal legyek, akivel kellene lennem” meg ilyenek.
Szeretem, amikor több szinten szólít meg egy-egy rész.

Platschu - 2013. 12. 02. 10:51

3×09

Ez most nem volt annyira nagy eresztés, mert mindent olyan rendkívül gyorsan lerendeztek.

Az epizód legnagyobb poénja az volt, amikor Regina közli Rumpival, hogy gyereket akar és ehhez segítséget kér, erre a pali pedig lerázza. :D :D :D

Henry és Pan testet cserélt, de hogyan, ha egyszer Pannak az árnyéka rég fogságba volt ejtve? A szemük is olyan Goa’uldosan megvillant. :)

S84 - 2013. 12. 02. 12:24

Azért amikor Regina ledobja magáról a gyökereket és közli, hogy ő aztán nem bánt meg semmit majd kitépi Pan szívét nagyon jó jelenet volt :D
Viszont a Pan sztorinak egyetlen előnye az volt, hogy az őt alakító színész rendkívül jól játszotta a karaktert, míg a Henryt alakító színsézről ez nem mondható el…

krigin - 2013. 12. 02. 12:50

lecserélhetnék a Henryt játszó színészt Pánéra. :D akkor teljes lenne az öröm.

Cápi - 2013. 12. 02. 19:23

Azt adnám, ha így maradnának. Egyszerűen a Henryt játszó kiscsávó játéka annyira unalmas és egysíkú, fájdalmas. Plusz az is egyre jobban látszik, hogy kamaszodik a fiú. Mondjuk arra még kíváncsi leszek, hogy Pant hogyan alakítja, lehet Henry szerepe csak ennyire elbarkácsolt.

Tomi - 2013. 12. 02. 20:55

hát nagyon nem erre számítottam a múltkori után. extra gyorsan lerendezték Pan-t.

A testcserével is az a gond, hogy a Henry-t játszó gyerek nem nagyon tud színészkedni.

A Regina sztori viszont jó volt.

wondorog - 2013. 12. 02. 21:03

Platschu: ez a Pan árnyéka gyanús nekem, szerintem az ugyanaz a lény lenne, akivel Rumple apjaként találkozott, valami őslény a szigeten, akit Pam valahogy megtanult irányítani, és mindenki azt hitte, az ő árnyéka

wondorog - 2013. 12. 02. 21:03

Amúgy most akkor Rumple tőre meg Nevelanden maradt az ő árnyékával együtt? Érdekes.

Skyroads - 2013. 12. 02. 21:45

Valaki leírná röviden (hatalmas spoiler figyelmeztetéssel persze), hogy hogyan rendezték le Pant? Még nem tudtam megnézni a részt. :)

Platschu - 2013. 12. 02. 21:50

SPOILER

Skyroads : Szívesen elmondom neked. Regina kicsit a szívére vette ezt a szívszaggató családi történetet, ezért volt olyan szívélyes és egy kicsit besegített. :)

Skyroads - 2013. 12. 02. 21:53

SPOILER

:DDD Ahhh, ok, de fel is dobta a talpát végül, vagy Regina csak kitépte a szívét és úgy cseréltek testet Henryvel?

Platschu - 2013. 12. 02. 21:56

Nézd meg a részt és kiderül. :P

Skyroads - 2013. 12. 02. 21:57

Nah, mindjárt én is a szívemre veszem egy kicsit ezt a dolgot. :D

Platschu - 2013. 12. 02. 22:19

Nem akarom lelőni a poént. Nézd meg a részt! :)

Hunnenkoenig - 2013. 12. 06. 11:26

Szerintem Henry eleg jol hozta a Pan karaktert a vegen.
De persze, hogy ne tünjön fel a csere, a többiek közt Henry marad a stilusa.

Roxi - 2013. 12. 06. 21:29

Örülök,hogy végre elhagyták Neverlandet,már kezdett ingerszegény környezet lenni! Pontosan ezért érzem hibának a spin-off indítását,Wonderlandből is bőven elég lett volna,ha egy fél évad ott játszódik!
A mostani rész rész legjobbja az volt,amikor Regina megtudja ki Henry anyja,Goldhoz rohan,aki teszi a tudatlant :)
A Rumple-Pán kapcsolat pedig szerintem a sorozat legnagyobb durranása eddig,engem legalábbis sikerült nagyon meglepniük!

Zora - 2013. 12. 08. 20:39

3×09

Tiszta Supernatural-érzésem lett ezzel a testcserével kapcsolatban… :-)
Mondjuk, hogyhogy nagy nyugisan elindultak, mikor még nem tudták, hogy Pán a hajón van? Hiszen David még mindig veszélyben volt. És csak utána termett ott és zárta be Rumpi a dobozba.
A másik: Rumple a sziklánál hagyta az árnyékát; nem fog az neki hiányozni valamikor?

A visszaemlékezések a baby-Henryre aranyosak voltak.

Én különben azt hittem, a kriptában “tüntette el” a várost a világ szeme elől. Vagyis, hogy csak 11 éve.
De Regina akkor hogy tudott kimenni a városból?

Platschu - 2013. 12. 09. 12:38

3×10

Ha a 3×08 volt az évad legjobb része, akkor a 3×10 a leggyengébb. Az egész egy nyáltenger volt érdemi történés nélkül. Jennifer Goodwin megint rém irritáló volt Snow hisztijeinél. :S

wondorog - 2013. 12. 09. 17:34

Én azért annyira nem tartottam rossz résznek (Arielnek kifejezetten örültem, meg a Blue Fairy is rém irritáló volt, örülök, hogy megszabadultak végre tőle), viszont ezeket a semmitmondó Snow-Charming flashbackeket hagyhatnák már a picsába, az ő sztorijuk teljesen lerágott csont, főleg, hogy a jelenben szinte semmi érdemlegeset nem tettek hozzá a részhez.

Platschu - 2013. 12. 09. 18:41

Apropó Blue Fairy. Ennyi? Ez annyira értelmetlen és felesleges húzás volt… Pan így akart a “kisebb” mágiahasználótól megválni? Vagy az írók akartak így helyet csinálni Tinkynek?

wondorog - 2013. 12. 09. 18:54

Én is arra gondoltam, hogy Tink fogja átvenni a helyét.

Spoby - 2013. 12. 09. 19:51

omgwtf!!! 3×10 király volt. Nagyon várom a következő részt, hogy ezt meg merik-e lépni.

Tomi - 2013. 12. 09. 21:11

hát igen, ez a 10-es elég gyengére sikeredett.

és nem volt rossz húzás a blue fairy kinyírása. az útóbbi időben már úgyis kezelhetelen volt ez a sok karakter. ugye jöttek az újak folyamatosan, de senki nem hullott el a “főgonoszokon” kívül. (Cora, Tamara, Greg)

Tomi - 2013. 12. 09. 21:19

És a hét dumája pedig Regináé, amikor a kővé vált Charmingot oltja :)

“What’s the matter Snow?
Cranky because your prince is now a statue?
I can barely tell the difference.”

:)

Platschu - 2013. 12. 09. 21:29

A kalóz is rögtön bepróbálkozik Tinkynél… Hűha… Ez aztán a romantika a lepattintás után. :)

Pán csak arra nem számít, hogy Regina vagy Rumpi tud erőfalat csinálni maga köré, mint Cora tette, így tuti rájuk nem fog hatni az átok. :P

Nikki - 2013. 12. 12. 12:34

Nem éreztem gyengébbnek ezt a részt; továbbra is tartom, hogy szépen építkezik a sorozat és magára talált a csúnya mélyrepülése után. Kíváncsian várom a további fejleményeket, de hiszem, hogy meglépik a dolgot. Viszont az mekkora királyság lenne ha Henry Pán testében ragadna és megszabadulnánk a nem túl tehetséges színészpalántától.

Ennn - 2013. 12. 13. 15:51

egyre kevésbé szeretem a színészt, aki Henry-t játsza. Remélem Pan testében marad…

Roxi - 2013. 12. 13. 21:03

Jó rész volt ez,mondjuk a flashbacktől én is eltekintettem volna! Viszont a Pán-Henry testcsere érdekes volt,kár,hogy ilyen hamar rájöttek!

Page - 2013. 12. 16. 11:06

A Henryt játszó színész, mint főgonosz? Nem túl hiteles.

Arra szavazok én is, hogy maradjon csak Henry Pán testében.

Platschu - 2013. 12. 16. 11:07

Gondolom lesz évadzáró kibeszélő is, de azért itt is leírom a gondolataimat. :)

Nagyszerű rész volt, de az egyedüli értelmetlen dolog az utolsó jelenet. Az elég erőtlen volt és nem volt semmilyen drámai hatása. Hook is igazán eldönthetné, hogy akkor kit is akar, mert múlt részben még Tinkyt akarta, most megint Emmát. Szóval ez így zavaros.

Platschu - 2013. 12. 16. 11:51

Márciusban jön a folytatás :

SPOILER

Once Upon a Time 3×12 Promo
http://www.youtube.com/watch?v=9BWvrU9h3Tw

S84 - 2013. 12. 16. 14:05

Nekem ez a 3×11 simán elment volna sorozatzárónak is, ha egy kicsit változtatnak rajta.
Ennek ellenére kíváncsi vagyok mit hoznak ki a helyzetből.

Serena22 - 2013. 12. 16. 15:38

Hú, nagyon tetszett ez a rész, és alig várom a folytatást!

anneshirley83 - 2013. 12. 16. 16:51

@Platschu
Az utolsó jelenetben vannak zavaros dolgok, de szerintem más:)

Hook Emmát akartja/ta, az a Tinkes dolog Storybrooke-ban csak búfelejtésről, feszültségoldásról szólt, Hook meg uye kalóz meg pasi. :) Aztán eltelik egy év, és megjelenik Emma ajtaja előtt NY-ban.

De hogy? Hisz ő is visszakerült a saját világába, nem?
Miért ő? Miért nem mondjuk Neal?
Miért vannak Snowék veszélyben?
Hogy fog Emma emlékezni?

S84 - 2013. 12. 16. 17:10

Na igen, de a kérdés az, hogy Hook eredetileg honnan jött ?
Mert számomra eddig annyi a nyilvánvaló, hogy nem a Fary tale landről…

“Miért vannak Snowék veszélyben?”

Nézd meg a 3×12-es promót és mutatják az új fő gonoszt.
Egyébként engem jobban zavart az, hogy “1 year later” de Hook még mindig a kalóz ruhában volt :D

anneshirley83 - 2013. 12. 16. 17:24

Jó, azt sejtettem, hogy miatta vannak, de bővebben.

Szegény Hook csóró és csak egyy ruhára futja:)

Platschu - 2013. 12. 16. 18:22

Ezzel a visszakerüléssel csak az a baj, hogy Pinokkióról totál elfeledkeztek, hiszen ő sem állt az átok hatása alatt és végig a Földön nőtt fel és jelentősen terelte Emma életét. Akkor ezt is szanálták, bár kisfiúként tuti boldogan él majd az EF-ben.

Nealről nem is beszélve, hiszen ő meg már az átok előtt “lelépett” akaratán kívül az EF-ből. Szóval rajtuk mintha átsiklottak volna az írók.

S még azt sem magyarázták meg, hogy Dr. Whale hogy került Storybrookeba. Ő saját világában volt, de az átok ideje alatt EF-ben raboskodott volna Regina börtönében?

A helyzet hasonló Knave-vel a Wonderlandből. Ő is Storybrookeból indult a spinoffban, de fogjuk rá, hogy más mágikus világokba távozókat nem érint az átok.

S84 - 2013. 12. 16. 18:39

“Nealről nem is beszélve, hiszen ő meg már az átok előtt “lelépett” akaratán kívül az EF-ből. Szóval rajtuk mintha átsiklottak volna az írók.”

Szerintem itt az átok hatásától függetlenül mindenki visszakerült oda ahová való amiatt amit Regina csinált, hogy megállítsa.
Emma esetében külön ki is emeli, hogy Ő a “Savior” ezért léphet le Henryvel. Ha Ő is ottmaradt volna akkor megy velük, de Henry akkor egyedül marad…

anneshirley83 - 2013. 12. 16. 18:56

Mintha Regina azt mondta volna, hogy mindenki oda kerül vissza, ahol született.

Capri - 2013. 12. 16. 20:15

MÁR AZ ELEJÉN MEGÍRTAM, A 3X03. EPIZÓDKRITIKA HOZZÁSZÓLÁSÁBAN H EBBŐL NE LEGYEN LOST 2.0 DE MÉGIS ÍGY LETT BELŐLE!!!!!!!!!! Tudjátok, két idővonal alakult ki?

S84 - 2013. 12. 16. 20:28

Hol ?
Vagy te melyik részt nézted ? :D

Capri - 2013. 12. 16. 20:35

Most néztem meg a téli finálét, a “félévad finálét”. Aki még nem látta, akkor javaslom, h gyorsan pótoljon, mert az írók meg mertek lépni.

Thayet - 2013. 12. 16. 20:35

De például Hook honnan jött? A legkorábbi flashback, ahol láttuk, az az volt, ahol a bátyja meghalt, nem? Az meg nagyon nem EF volt. Akkor ő miért oda került, ahová a többiek? Vagy ha nem EF-ból ment Emmához, akkor honnan tudja, hogy a Charming-family bajban van? Nem értem-nem értem.

S84 - 2013. 12. 16. 20:41

“Tudjátok, két idővonal alakult ki?”

Erre írtam, ugyanis nem alakult ki két idővonal, “csak” az emlékeiket vesztették el (és kaptak újakat) mint a legutóbbi curse-nél.
Bár a 3×12-es trailer alapján szerintem csak Emma és Henry, a többiek emlékeznek.
Hookot majd nyilván megmagyarázzák valahogy, de akár az is lehet, hogy Hook “tőlünk” indult útjára és Neverlandben maradt jóideig mint Neal.

Dharman - 2013. 12. 16. 20:42

Bárcsak Lost 2.0 lenne. Ég és föld a két sorozat. A két idővonalat meg még mindig csak úgy számolhatjuk, ha vesszük a múltbéli eseményeket és a jelenbéli eseményeket, szóval valamit nagyon benéztél Capri. A félévadzárás meg jó volt és tényleg beillett volna sorozatzárásnak is, így aki nem adott a 3. évadnak esélyt, szerintem idáig nyugodtan megnézheti, mert erre a 11 részre visszatért az első évados minőség. Arra meg kíváncsi leszek, hogy hogyan hozzák vissza a részben elvesztett főhőst, mert az tuti, hogy őt nem fogják kiírni. Kész öngyilkosság lenne…és tényleg. :P

Capri - 2013. 12. 16. 20:44

Hát, jól megkavarták a szálakat. vagyis a szereplők eredeti származását. pl. Hook pontosan melyik világból származik? Mert csak a Neverland-hoz volt köze elsősorban.

S84 - 2013. 12. 16. 20:50

Már 3x nézem meg, a végén az a pár perc, ahogy Regina előkészít mindent és ahogy Emmával is beszél mindent megér.
A zenét is eltalálták.

Rebecca Mader eddig a képek alapján nagyon illik a WWOTW (3×12 spoiler) szerepére.

Capri - 2013. 12. 16. 20:51

Majd megnézem újra ezt a részt magyarul, érthetőbb számomra.
Azért írtam LOST 2.0., mert csak ez jutott eszembe hirtelen, nem csodálkozom, régóta tudok, h az írók Lost-ot is írták. Mert párhuzamok mindig vannak. A filmes, irodalmi párhuzamokat szeretem.

Csak a Lost 6.évados évad-és sorozatzárást ne nagyon szúrják el, mert hatalmas volt a visszhang és két táborra oszlott aszerint, h kinek tetszett/nem tetszett a lezárás. (ld. kb. 1000 hozzászólás volt Lost sorozatzárás után itt a blogon.)

Platschu - 2013. 12. 16. 21:04

A Wonderland témában is bedobtam, hogy az írók elég rugalmasan kezelik a földi idősíkokat, mivel Knave Storybrookeból jött, de Jaffar visszament a viktóriánus Londonba…

Lehet ez nem volt mindenkinek tiszta, de Hookról is tudjuk, hogy ember volt, majd kvázi mesehősként halhatatlan lett, mivel Neverlanden töltötte el az ideje jelentős részét, ahol eleve mindenki örökifjú. Rumpit a kardja tartja életben, hiszen ő már ősöreg (még Cora is fiatal csitri volt, amikor tanította), de ugyanúgy az apja, Neal és Hook is simán letagadhat pár évtizedet, amíg Neverlanden időztek… :)

Kjubi - 2013. 12. 16. 21:13

Valószínűleg már érezték, hogy már nem lehet sok mindent megmutatni a múltból, ezért ugrottunk egy évet, hogy a visszaemlékezések majd akkor játszódhassanak, gondolom én.

S84 - 2013. 12. 16. 21:40

Én már a Wonderlandnél is írtam, hogy Alice világa valószínűleg nem a miénk :)

Spoby - 2013. 12. 16. 21:44

Örülök, hogy választ kaptunk arra, hogy Henry honnan kapta a könyvet, de így meg adódik az újabb kérdés, hogy hogyan került Snow-hoz!

S84 - 2013. 12. 16. 21:52

“Medzsik” :D

winnie - 2013. 12. 16. 21:58

“Rebecca Mader eddig a képek alapján nagyon illik a WWOTW (3×12 spoiler) szerepére.”

akkor ő most nem szerepelt? vagy nem derült ki, hogy kicsoda? csak mert szerintem érdemes megemlíteni, nem hiszem, hogy ha spoiler lenne, akkor bárki el tudná kerülni.

csak azért jutott eszembe, mert akkor lehet, hogy megemlíthetnánk a kritikában is, mert bőven adhat témát.

S84 - 2013. 12. 16. 22:09

A 3×11-ben nem, csak egy halvány utalás volt valami “nagy veszélyre” (ezért sem írtam ki a teljes nevét), de a 3×12-es promóban igen: http://www.youtube.com/watch?v=9BWvrU9h3Tw

Dharman - 2013. 12. 16. 22:10

Rebecca Mader csak a következő rész promójában volt, a félévadzáróban még nem volt róla szó. Elég nagy spoiler…

Platschu - 2013. 12. 16. 22:18

SPOILER (?)

Tudjátok mi lenne még a csavar? Ha a város is átkerülne Storybrookeba az EF-be. Így középkori kosztümökben rohangálhatnának az amcsi város “díszletein” belül. Kecske és a káposzta is megmaradna. :D

winnie - 2013. 12. 16. 22:34

s84: igen, a promót láttam, meg igazából elég nyíltan beszélnek róla az abc-nél, tehát nem tartják annak, csak szereposztásnak (lévén a körülményeket nem ismerjük, tudjuk, hogy nem lesznek most új birodalmak, mondhatni random karakterről van szó, mint volt a 2. évad elején mulan vagy aurora, vagy most ariel, kvázi szereposztási hírről.)

tehát ezért is éreztem, hogy talán nem érdemes titkolni, mert itt is el fogja ejteni valaki – viszont, ha a “titok” nyílt titok lenne, akkor myíltan lehetne kombinálni talán ezt-azt, ergó többet tudnánk írni vagy olvasni a szünet alatt.

de a ti döntésetek, én csak felvetettem természetesen.

Moody92 - 2013. 12. 17. 02:08

SPOILER a promóra:

milyen két idősík? Emma meg Henry a “real world”-ben maradtak, a többiek visszamentek az Enchanted Forrestbe. Eltelt egy év, és valószínűleg a többiek visszakerülnek vlahogy a mi világunkba, és csak flashback-eket látunk hogy mi történt az egy év alatt velük amíg Emma meg Henry nem voltak ott, mert a promóban már kérdezik hogy “tudod ki átkozott el minket?” és amikor a kórházban vannak is storybrookban vannak.
A zöld csaj meg “The Wicked Witch of the West”, wicked-ből, meg az Óz a nagy varázslóból.

Ez meg saját vélemény csak, de szerintem se Hook se Neal nem valók Emmához. Gyökér mind a kettő, az egyik elárulta és hagyta hogy (terhesen) börtönbe menjen helyette, Pinochio ide vagy oda, arról nem beszélve hogy kb 2 hete még menyasszonya volt és le se sz*rta Emmát mert félt Apucitól, de persze jaj egy ap sem tele el hogy ne gondolt volna rá, csak annyira mondjuk nem hogy mondjuk megkeresse, mert félt hogy dühös lesz. Igazi férfi mondhatom.
A másik meg 300 éve bosszul meg egy másik nőt, és hirtelen egy hét alatt túl lesz rajta, szívszerelmes Emmába, aztán Tinkerbelle-nél próbálkozik, aztán megint Emma, arról nem beszélve hogy láthatóan legalább 5 éve nem váltott ruhát (?!) arról nem beszélve hogy hol Corának segít, hol Peter Pan-nak, hol Charmingéknak, hol csak magának, hol meg Neal nevelőapjának érezve magát visszatér?. Elég nehéz komolyan venni bármelyiket is mint férfiak egy női főhős ‘Love Interest’-je.

Page - 2013. 12. 17. 07:18

Jó lenne, ha lehetne róla beszélni, mert én pl. azt sem tudom, ki az, aki a promóban szerepel. Szóval fogalmam sincs miért és mennyire lehet veszélyes a szereplőkre nézve.

Page - 2013. 12. 17. 07:38

Na elég volt egy pici utánajárás és máris megokosodtam, (legközelebb talán a kereséssel kezdem :) )

Lili - 2013. 12. 17. 11:15

Aaaannyira tetszett a félévad-záró rész!
Nagyon megkapó volt a hangulat, kábé a felét végigbőgtem.
Ami kifejezetten tetszett (SPOILER), amikor az egy évvel későbbi “normális” életét mutatták Emmának és Henry-nek. Nem tudom, más gondolkozott-e rajta, de én elég sokszor, hogy mi-lett-volna-ha, és nagyon jó volt, ha csak pár másodpercre is, de látni egy ilyen kis részletet. Mert nekik ott meg volt a happy ending.
Amúgy érdekes, hogy mindenkit a Henryt játszó kisfiú idegesít – na, engem kifejezetten Pán irritált. A stílus, ahogy beszélt, még Henry-ként is. Nekem kicsit ripacskodó volt.

Ennn - 2013. 12. 17. 13:49

Szerintem a Viktoriánus London, az egy külön világ, úgy mint Neverland, meg Wonderland, és ezért nem változtatnak az idősíkokon (mert hát akkor ennyi erővel Rumpelstilskinnek elég lett volna csak az időben visszamenni, amikor elvesztette Bae-t).
És én arra tippelnék, hogy Hook a Viktoriánus Londonban született. Ki tudja? Hátha összefutott ott Jafarral aki kicsit elvarázsolta őt? :D

wondorog - 2013. 12. 17. 14:16

Nem hiszem, hogy a viktoriánus London külön világ lenne, a Wonderland elején Knave Storybrookban van, semmi nem utal rá, hogy külön világ lenne.
Hook meg szerintem a Brit Királyi Flotta kapitánya volt, tehát eredetileg a Földről származik, hogy miért került át az EF-be az jó kérdés.

S84 - 2013. 12. 17. 16:10

“Nem hiszem, hogy a viktoriánus London külön világ lenne, a Wonderland elején Knave Storybrookban van, semmi nem utal rá, hogy külön világ lenne.”

Pont ez utal rá, Emma 28 évesen látogat Storybrookba – tehát Will az utóbbi 30 évben (de még az átok alatt) lehetett ott.
A viktoriánus London meg fix, hogy nem ekkor volt…
A nyúl meg nyilván bárhová tud portált ásni.

anneshirley83 - 2013. 12. 17. 21:40

Ha hook és az egész legénység földi lett volna, nem kellett volna kicsit jobban meglepődniük a pegazus szárnyakon repülő hajón?

Roxi - 2013. 12. 18. 08:30

Ha nem merik meglépni a nulla jelentőségű Kéktündér halálát,csak nem nyírják ki Rumplet! A sorozat talán legnépszerűbb figurája,az egész történetben nagy jelentősége volt eddig,kizárt,hogy nélküle folytatódjon! Remélem csak átkerültek valami más idősíkba vagy világba,hiszen holttestük sem volt!

Ennn - 2013. 12. 18. 13:02

Na felzártam magam OUAT in -W-ből. Hiába nincs túl sok köze egymáshoz akkor is egy univerzumban játszódik.

Egy kis wonderland SPOILER:
Anastasia vissza akar menni az időben, hogy kijavítsa a hibáit de erre a mágia az alaptörvényei miatt nem képes. SPOILER VÉGE

Tehát nincs időutazás, hacsak nem változtatják meg a mágia alapjait.
Akkor viszont a Viktoriánus Angliában lévő Alice, csak úgy találkozhat a Storybrookban élő Willel, ha külön világban vannak :)
Továbbá időben, mert Will emlékszik Alice-ra az átok megtörése után vannak.

Ancsa - 2013. 12. 23. 15:37

Most sikerült felzárkóznom a kinti vetítéshez. Meg kell mondjam, nekem nagyon bejön az évad (az előzővel sincs semmi bajom). A logikai bukfencek felett többnyire elsiklom, mert jól szórakozom. Nagyon várom a folytatást!
(Ja, és remélem Gold-ot látjuk még, nagyon bírtam a karakterét.)

gsamsa - 2014. 01. 07. 23:13

szellemes kritika, még több ilyet (pl.: “…tőlem aztán azt csinálnak vele, amit akarnak. Remélhetőleg csinálnak is”).

fajro - 2014. 02. 11. 14:41

Múlt héten láttam a Wickedet, és közben eszembe jutott pár dolog az OUAT-tal kapcsolatban.

Először is, hogy Elphaba /zöld gonosz boszi/ sztorija – a Wicked alapján – nagyon beleillik ebbe a sorozatba. Esetleg lehet SPOILER annak, aki a musicalt még nem látta, a könyvet nem olvasta, stb… szóval a sztori szerint azért lett gonosz, mert akárkivel akart jót tenni, mindig rossz lett a vége, illetve a célt mindig elérte, de mindig volt mellékhatása. Ismerős? Every magic has its price… Ebből lett elege, és ezért lett gonosz, gondolta, az egyszerűbb.

Valaki említette, hogy Rumple lehetne a varázsló Ózban, mivel már nincs varázsereje. Alapvetően nem illene bele a képbe, mert a varázslónak soha nem is volt varázsereje, csak a figyelmet imádta. De persze tudjuk, hogy a készítők szeretik megvariálni a dolgokat, így minden lehet.

Mindenesetre kíváncsian várom, hogy Óz világát hogyan szövik bele a történetbe, és remélem, a zöld boszit nem kizárólag a gonosz oldaláról mutatják be. (Megnézni a Wickedet olyan, mint egy agymosás, onnantól kezdve a gonosz zöld boszinak drukkolsz, mert már tudod, hogy ő alapvetően jó. :P )

Bocsánat, ha egy picit kesze-kuszára sikeredett… de azért remélem, érthető. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz