login |

Pilot-mustra: We Are Men – 1×01

2013. 10. 02. 13:30 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

No.

Ó, a We Are Men-t sokan utálni fogják. És nem csak lányok. Viszont végre lehetőség van arra, hogy ne csak a lányok közönségeskedjenek 2 Broke Girls-ben, hanem a pasik ebben a sorozatban. Oké, azért a We Are Men (egyelőre?) nem pisi-kaki-kuki poénokkal operál, de el lehet képzelni, hogy milyen lehet a hangneme annak a sorozatnak, ami 4, egy társasházban együtt élő férfiról szól, akiknek jó nagy csalódást okoztak a nők.

WE ARE MEN – 1×01 – 6/10

A jólmenő üzletember/vállalkozó Tony Shalhoub járt a legjobban, ő csak sokszor házasodott és még egy felnőtt lánya is van, mostanság pedig 25 éves ázsiai csajokkal kompenzál. Jerry O’Connell orvos és két válóper révén is szívni akarják belőle a pénzt. Kal Penn most hirtelen nem tudom, hogy mivel foglalkozik, de béna megcsalása után szeretné visszakapni a feleségét. Az új fiút pedig ott hagyták az oltárnál és a többiek a szárnyaik alá veszik, segítenek neki ismét randizni.

Ez az alapfelállás, és többet nem is nagyon lehet elmondani a sorozatról. Amolyan boys will be boys-sztorit látunk, egy haverszitkomot, olykor egymás húzásával, olykor közös bulizásokról és balhékról, csajozásról, és persze, ami a legfontosabb, a csajok kibeszéléséről.

Semmi fergeteges nincs a We Are Men-ben, nem sok az idézhető poén, de legalább, ami elhangzik, az természetesnek hat, nem erőltetik a vicceskedést. Ha valakit nem irritálnak a főszereplők és nem zavar a szórványos szexizmus sem, akkor jól szórakozhat a hülyüléseken

Nem mondom azt, hogy le kell adni az igényekből és olyan sorozatokat nézni, amik a “semmi extra, de nézhető”-kategóriába tartoznak, de ez tipikusan olyan szitkom lehet, amely pár rész után belesimul az ember heti programjába, mert észrevétlenül megkedveli a fő karaktereket. Már persze, ha nem kaszálják.

21 hozzászólás Ne habozz!

Rakohammas - 2013. 10. 02. 13:41

Nem gondoltam volna hogy ennyire nehéz manapság már szitkomokat gyártani (mármint igényeset). A New Girl óta kb. semmi értelmes. Ennek kapcsán meg nagyon örülök hogy bukás lesz a vége, mert hátha a CBS jövőre kicsit összekapja magát most hogy a Hosteges is befürdött.

ayren - 2013. 10. 02. 14:28

Na, ez is egy olyan az idei felhozatalból, amit bepróbáltam, de minek? Fogjuk rá, hogy azért, mert lány vagyok.

jim455 - 2013. 10. 02. 14:53

korrekt volt, olyan erõs 6-os nálam is. Bár sztem ez csak rosszabb lesz, most még a csávó kapcsolatának lezárásával és az alapok/karakterek bemutatásával nem volt nehéz kitölteni a 20 percet, de innentõl már húzósabb.

fyktyvf - 2013. 10. 02. 15:08

6/10 nálam is megvan, szurkolok neki, hogy ne legyen kasza, nekem nagyon hiányzott már egy ilyen laza haverszitkom.

cyborgwings - 2013. 10. 02. 15:27

tegnap bepótoltam az összes eddigi szitkom lemaradásomat, köztük ezt is. egyszer sem bírtam elmosolyodni sem rajta, nemhogy nevessek. mi volt ebben a vicc? a karakterekről meg inkább ne is.

paranoid android - 2013. 10. 02. 15:32

Valóban nem volt a pilot semmi különös, de nem is volt rossz. A sok családi sitcom mellett meg igazi felüdülés egy haversitcom pilot. Végre nem voltak gyerekek. A kapcsolat végleges lezárása humor szempontjából nem tett jót a pilotnak, de a sorozatnak mindenképpen jó lehet, hogy nem hagytak kiskaput a srácnak, végleg feladta a régi életét. A színészek jók, a karakterek is megfelelőek így elsőre. Én maradok még egy darabig.

winnie - 2013. 10. 02. 15:34

ami egy kicsit “megrémített”, az a női karakterekre való ráerősítés. elvileg kal penn pillanatig látható felesége is komolyabb szerepet kap, a szomszédasszony is, shalhoub lányával nincs gond, de félő, hogy ez túl sok romantikázásra ad lehetőséget.

jim455 - 2013. 10. 02. 15:37

Én azért egyszer elmosolyodtam, mikor berontottak a végén a templomba, hát az kész :D

VDani - 2013. 10. 02. 16:00

ha nem láncoltak volna a székhez a szereplők, valószínűleg 5 perc után kikapcsolom, bár először fura is volt őket comedyben elképzelni. de aztán jól tettem, hogy maradtam, második felén már volt, amikor sírva röhögtem. szerintem egy kicsit újfajta humort hoz a kínálatba, bejövős. de rémisztő, hogy mennyire nem érdekli az embereket, engem már télen megvettek kilóra ezzel a három névvel.

CyClotroniC - 2013. 10. 02. 16:02

Én imádtam, nálam még 7/10-et is ért. Talán még a B99-t is verte nálam a pilot. Nagyon-nagyon feelgood, és – bár lehet, hogy ezt más nem írná alá – de szerintem nem egy ponton a New Girl pilot volt a múzsája. Engem instant megvett.

goodjohnwin - 2013. 10. 02. 16:33

“természetesnek hat, nem erőltetik a vicceskedést”
WTF?
az egész annyira mesterkélt, közhelyes és erőltetett, mint a Men at work.. ezek szerint nekem az ilyen 4 pasira írt sorozatok nem jönnek be…

nem a szexizmus zavar(na), hanem a jellegtelenség. Meg a 4 ipse sem éppen szimpatikus, ez is gond lehet.
A gyerekek hiánya viszont tényleg üdítő, pár éve még tetszett, hogy “elszaporodtak”, de most már sok van belőlük mindenfelé, és az egyik idegesítőbb, mint a másik. Még jó, hogy nem szinkronnal nézzük ezeket, mert ha valami tényleg borzasztó a szinkronokban, akkor az a gyerekhangok castingja.

clark - 2013. 10. 02. 16:43

egész jó volt,bár nagyon hajaz a the exesre.
mindenesetre még megnézek pár részt az biztos.

Worb - 2013. 10. 02. 17:11

Előzetesen ezt vártam legjobban az országos sitcomok közül, és bár ehhez képest visszafogottabbnak éreztem a pilotot, de a karakterek és a feelgood hangulat azért valamelyest megfogott.
Viszont félő, hogy hamar eljő a sorozatért a kaszás. Szarul is nyitott és olvasva a rosszabbnál rosszabb amerikai kritikákat, véleményeket, nem lepődnék meg, ha a második részre hatalmasat zuhanna a nézettség.

ALDO - 2013. 10. 02. 17:14

Erről a sorozatról már meg is feledkeztem, pedig várós volt. Mr. Monk és Quinn Mallory egy sorozatban? Ki nem hagynám.
Remélhetőleg Jerry O’Connell sorozata ezúttal megéri a második évadot.

Shawn - 2013. 10. 02. 17:44

úglátom idén nagyon menok a semmilyen sitcomok jó színészekkel – ezen kívul Trophy Wife, Mom, Crazy Ones… már inkább a kiabálós Goldbergs…

TorrenteXY - 2013. 10. 02. 18:57

Csont nélkül bejött. Feelgood ökörködés az egész, remélem a CBS nézői rátalálnak, mert ez nagyon is elférne a heti programomban. Végre nem voltak erőltetett poénok, mondjuk volt amit kilométerre előre lehetett látni. De ez nem is egy csavaros dráma. Erős 8/10. A női karaktereket nem kéne erőltetni, legyen végre egy igazi férfiaknak szóló szitkom, lájtos hímsovinizmussal meg szexista poénokkal.

winnie - 2013. 10. 02. 19:31

goodjohnwin: én tényleg nem éreztem erőltetettnek, nem akarták jópofát mondani minden áron, ami jött, az sokszor karakterből fakadt.

CyClotroniC - 2013. 10. 03. 02:03

Szerintem sem, nekem a természetes jókedv áradt az egészből, hanem is a poénok vitték el, hanem az, hogy felnőtt férfiakat mindig jó önfeledt kölyökként látni, egyszerűen csak az.

– Why are we running?
– Because it’s awesome!

Nekem kb ennyibe össze is volt zanzásítva a pilot feelingje. Nem ez volt a legokosabb sitcom, az tény, de mégis ezt élveztem a legjobban.

Nálam eddig 3 nézős van: We Are Men, Brooklyn Nine-Nine, Hello Ladies
És kettő kapott még esélyt: Trophy Wife, Welcome to the Family

breezer - 2013. 10. 03. 04:29

Nekem tetszett! Sőt, az újoncok közül a legjobb sitcom volt szerintem :)

Casey Novak - 2013. 10. 07. 19:18

Az első résznél még nagyon utálni akartam, de valahogy nem tudtam, a második meg már kimondottan tetszett. Még nem jutottam el minden új sitcomig, de amit eddig láttam, azok közül ez a kedvenc, simán marad nézős.

goodjohnwin - 2013. 10. 21. 10:19

Érdekes, hogy anno a Four Kings se húzta sokáig (5-6. rész körül sújtott le rá a kasza), a Men at work pedig talán csak azért túlélő, mert kábelen megy.
Szóval nekem úgy tűnik, az amerikai közönség nem akar 4 pasit nézni, ahogy jóban vannak egymással… kicsit olyan elehet ez, mint a sörreklám pár évvel ezelőtt, amit visszavontak, mert egyesek szerint meleg felhangjai voltak a két pasi reklámban ábrázolt barátságának.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz