login |

Saturday Night Live: kezdett a 39. évad – írta DaMan

2013. 10. 03. 20:30 - Írta: vendegblogger

15 hozzászólás | kategória: kritika,

(A sorozat jelenetei és korábbi szezonjai megnézhetőek a most létrehozott SNL-es YouTube-csatornán. De tényleg szinte minden.)

Tavasszal már biztos volt, hogy idén három, eddig a show-t alapjaiban meghatározó komikus nem kezdi a képernyőn az új Saturday Night Live-évadot  – távozott Jason Sudeikis, Fred Armisen és Bill Hader. Pótlásukra pedig nem kevesebb, mint hat újoncot hoztak. Külön rájuk kihegyezett jeleneteket is írt az a brigád, amit februárig még Seth Meyers vezet. Utána ő is balra el, vezethet éjszakai talkshow-t.

Az újoncokat – egy lány, öt srác – név szerint Noël Wells, Beck Bennett, John Milhiser, Kyle Mooney és Mike O’Brien, eddig nem nagyon ismertem, s a nyitójelenetben a házigazda Tina Fey (zenélt az Arcade Fire) egyből meg is alázta őket, hiszen ez jár az új srácoknak.

Apropó Tina, régi SNL-eseket mindig jó látni, erős kezdést választottak, bár a további vendégek sem voltak gyengék – de róluk már a tovább mögött írok.

A műsor eddigi állandó gameshow host-ja Bill Hader volt, most Kenan Thompson kapta meg a szerepet – hogy ez kitart-e az egész szezonra, azt még nem tudni, én bízom benne. A másik szerep, ami szintén rá szállt az a régi filmklasszikusos szkeccs, melyet Jason Sudeikis hagyott hátra. Ezt fair döntésnek tartom, ha már a ’What up with that?’ kettejük távolléte miatt nem lesz már bármikor látható. (Utóbbi egyébként szerintem az egyik, ha nem a legjobb visszatérő jelenet volt, az ESPN Classics mellett.)

A ’New Cast Memeber or Arcade Fire?’ című játékban kerültek még előtérben az újoncok, de kábé ennyiben ki is merült a jelenlétük, extrákként természetesen megjelentek még bőven, illetve Mike O’Brien Tinával csinálta meg a világ első használtautó-kereskedés reklámját, míg Kyle Mooney kapott egy (visszatérő?) karaktert – Bruce Chandling veteran stand-up comedic – a Weekend Update-ben.

Apropó WU. Seth szezon közbeni lelépésére (átveszi Jimmy Fallon, korábbi WU-hírolvasótól a Late Night-ot, aki Jay Lenót küldi nyugdíjba a Tonight Show-ból) készülve csináltak új intrót, de ami még fontosabb, bemutatták a személyt, aki átveszi szerepét – remélem minél tovább. Az új hétvégi hírolvasó nem más, miiiiiint … dobpergééééés …

Cecily Strong!

Ha lett volna egy üveg pezsgő a hűtőben kinyitottam volna, annyira örültem amikor megláttam. Zseniális lépésnek tartom, a tavalyi év (ami neki az első volt!) alatt nagyon megszerettem. Nemcsak gyönyörű, de karakterei is (The Girl You Wish You Hadn’t Started A Conversation With At A Party, belassult pornósztár, no meg volt egy emlékezetes Fran Dreschere is) nagyon ültek.

Főleg az első volt eltalált, aminek most egy ideig búcsút inthetünk – bár most még azért előjött belőle két mondatra –, mivel mindig Seth hívta a WU-be. Annyi baj legyen, Cecily zseniális lesz, ha jó szöveget tesznek elé.

Amire viszont kíváncsi leszek, mennyit fog változni a folytatásban, lévén Seth Meyers, aki az elmúlt 8 évadot főíróként dolgozta a hírolvasás mellett fél távon kilép, a többieknek nem kis feladat lesz őt pótolni. Persze nem véletlen kezdődött a 39. évad, nem ez lesz az első eset, hogy nagyobb változás történik.

A show amúgy eléggé jól meg volt szórva a Breaking Bad utolsó részének reklámozásával, többször feltűnt Aaron Paul, egyszer például Drunk Uncle rokonaként – a ’Seth – Meth. Meth – Seth’-sor még belőlem, BB-t nem nézőből is kihozott egy elég jó nevetést –, már érzem, hogy a jövő heti adásban is várható egy-két utalás.

Jut eszembe, október ötödikén Miley Cyrus jön egyedül – vagyis a házigazda és a zenész is ő lesz –, aki nem bírja a hölgyet, annak is ajánlom a részt, hiszen tavalyelőtt a Lindsay Lohen-epizód lett az egyik legjobb. Miley-t egyébként egy komolyabb, Bruce Willis – Katy Perry duó követi majd, Perry legutóbb is emlékezetes volt, amikor jött, hasonlókban bízhatunk.

Előre tekintve amondó vagyok, hogy igen bátor dolog volt hat új szereplő behozása – biztos, hogy mindenkinek lesz elég karakter? Meg tudják-e jeleníteni majd az adott figurákat? –, bár nem nagyon szoktak mellélőni, ezért ha minden jól megy télen már ismerős arcokként tekinthetünk rájuk.

Plusz én személy szerint várok egy Andy Samberg és egy Jason Sudeikis hostolást ebben az évadban, remélem, jönnek.

Pontozni nem pontozom a nyitányt, mert nem nagyon nézek hasonló műsort – ha egyáltalán van –, plusz eléggé elfogult is vagyok – a lényeg, hogy remek szórakozás volt. Az biztos, hogy mindenkinek ajánlom, hiszen z tipikusan az a sorozat, amihez nem kell nézni az előző évadot, hogy elkapjuk a fonalat és élvezzük.

15 hozzászólás Ne habozz!

Dave - 2013. 10. 03. 21:06

Nagyon sok fontos szereplő lelépett ezeknek az újakból nem sok jót nézek ki….. bár a 90 es években is totál restart volt. Az Adam Sandler korszak és azok voltak a legjobbak szinte :)

Cared - 2013. 10. 03. 21:52

Basszus, sose értettem miért vannak emberek oda ezért a műsorért. Sztárok táncikálnak, kit érdekel? Csak most esett le a képek alapján, hogy ez nem a Saturday Night Fever showműsoros megoldása. Elég nagy junkie-nak tartom magam, de most ég a pofám.
Valaki meg tudná mondai, hogy honnan lenne érdemes ezt elkezdeni? Kéne valami Conan és Craig Ferguson show mellé, ami mellett tudok játszani ps-en :D

spamdog - 2013. 10. 03. 22:39

Cared : láttad a Studio 60 c. sorozatot? Az pont az SNL (vagyis egy erre kísértetiesen hasonló műsor) készítéséről szól.

DaMan - 2013. 10. 03. 23:52

Cared, bárhonnan. Én januárban kezdtem el élőben követni a dolgokat, aztán visszamenőleg megnéztem a 35. évadtól a jelenig mindet, de ha csak kevés időt akarsz rááldozni, akkor szerintem a mostani rész a leginkább jó próbára, főleg, hogy általában az aktuális történésekre építenek (nyitósketch, Weekend Update), így egy közepes méretű amerikai hír három évvel ezelőttről lehet, hogy nem annyira emlékezetes, hogy üljön a poén. Vagy ha van kedvenc zenészed/színészed, akkor rákereshetsz, hogy szerepelt-e a műsorban és érdemes azzal az adással indítani :)

Dave - 2013. 10. 04. 08:02

Best of 80s 90s meg a többi best of volt a legjobb:-)

Cared - 2013. 10. 04. 11:19

Köszönöm szépen a tippeket, Studio 60 + akkor az SNL-t a 35. évadtól fogom akkor elkezdeni én is + best of-ok, jónak tűntek a hostok a wiki alapján. Majd ha beérem akkor meg vissza a múltba.

Zirowe - 2013. 10. 04. 12:15

A második képen Fey van?

winnie - 2013. 10. 04. 12:38

ő volt a műsorvezető.

Claire8310 - 2013. 10. 04. 14:55

:) én a Repteres jelenetem feküdtem. It’ll fit, oh it’ll fit!

Igazából mindig van rosszabb meg jobb, kíváncsi vagyok később is érdekes marad-e, hosszútávon Hader és Sudeikis nélkül.

korrezio - 2013. 10. 04. 17:06

alig várom már, hogy seth meyers elhúzzon. nagyon cuki, meg helyes, meg olvasni is tud, csak írni nem.

korrezio - 2013. 10. 04. 17:10

Cared, a legjobb időszak a Tina Fey vezette 2000-es évek eleje, és a Sandler-Ferrell féle időszak előtte. A nagyon régiek meg érdekesek, hogy mennyit változott azóta a humor.
Best cast member ever: Molly Shannon

JulianPlenti - 2013. 10. 04. 22:45

Vendégbloggert javítanám: Lindsay Lohan tavaly szerencsére nem vezetett egy részt sem.
Amúgy nekem is a Tina Fey vezette banda tetszett a legjobban, akkor ráadásul épp kinn voltam NYC-ben, minden álmom az volt, hogy egyszer láthassam őket élőben. Amióta Fey meg Amy Poehler elment, zuhan a színvonal (és elment sorban a többi kedvenc is), tavaly, amikor megint NYC-ben voltam, már valahogy egyáltalán nem akartam elmenni a felvétere. Ez a rész nekem semmit nem adott, az új szereplőket egyáltalán nem tudom hova tenni, sótlan mind, csak a reptéri It’ll fit-en mosolyodtam el, pedig pár éve még konkrétan hangosan röhögtem egy-egy résznél…

JulianPlenti - 2013. 10. 04. 22:48

Itt vannak a tavalyi hosztok:
http://www.imdb.com/title/tt0072562/episodes?season=38&ref_=tt_eps_sn_38
Lindsay sehol nincs. Viszont Miley Cyrus szerintem all time low lesz – bár ezt gondoltam Justin Biebernél, meg előtte Paris Hiltonnál is. De úgy tűnik, mindig van egyel lejjebb…

DaMan - 2013. 10. 05. 13:39

Tényleg, ő a 37.-ben volt, köszönöm a korrekciót. Nem mintha akkor nagyon sokkal jobb állapotban lett volna

korrezio, mi a baj Meyers írásával? Én mondjuk a 2000-es évek elejéről pont nem találtam sehol archívokat, így azt nem tudom, hogy mennyire különbözött a pre-Seth era.

DaMan - 2013. 10. 06. 15:27

No, nem spoilerezek, de elég jó lett a Miley-s rész, aki el bírja viselni a lányt, annak mindenképp ajánlom. Mármint az adást.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz