login |

Pilot-mustra: Welcome To The Family – 1×01

2013. 10. 04. 12:15 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

– I mean, he’s got brains.
– She’s got… him.

Na, végre. A gyenge, közepes és elfogadható komédiák között egy olyan, amire rá tudom mondani, hogy tényleg voltak benne poénok! Lehet, hogy nem a Welcome to the Family a legjobb, legigényesebb vagy legötletesebb az újoncok közül, de ez volt a legszórakoztatóbb. Akár Dads 2.0 is lehetne abból a szempontból, hogy az első részt a két egymást “utáló” apa, Mike O’Malley és Ricardo Chavira viszi el a hátán.

WELCOME TO THE FAMILY – 1×01 – 7/10

Persze ezeknél a pilotoknál mindig óvatos vagyok és le szoktam írni, hogy a folytatás, a bevezetendő epizódrutin már vélhetően másmilyen lesz. A sztori két frissen érettségizett fiatalról szól, egy orvoscsalád gyenge tanuló, felelőtlen lánykájáról, valamint egy latino munkás család kitűnő tanuló fiáról. És arról, hogy előbbi teherbe esik, ami felborítja továbbtanulási terveiket és összehozza a két igencsak különböző családot.

A Welcome to the Family pilotja, főleg a második fele, azért működött ennyire, mert nagyon dinamikus volt az ismerkedés, a két család első találkozása, a két apa rivalizálása, a történet kibontására való felkészülés – a folytatásban ezek az első rácsodálkozások hiányozni fognak, így igencsak össze kell szednie magukat az íróknak, ha tartani akarják a magasra belőtt szintet.

A fő konfliktus- és poénforrás a családok különböző háttere és nevelési stílusa mellett a két egymásra fújó apa. Oké, eléggé karikatúraszerű ez a viszony, mégis nagyon mulatságos. Az ő karaktereik vitték előre a sorozatot, a többiek kvázi csak asszisztáltak mellettük. A két anya még jópofa volt a háttérbe szorítva, viszont a két tinédzser gyerek (buta vs okos) meglehetősen színtelenre sikeredett, de szerencsére nem irritálóak, idővel megkedvelheti őket az ember.

Ja, és pacsi azért, hogy a pilot végén volt még egy “ezt nem láttam előre”-csavar is, ami ugyan nem hiányzott, de biztosan megbonyolíthatja a helyzetet.

10 hozzászólás Ne habozz!

tschaby - 2013. 10. 04. 12:56

Ezt anno nem írtam fel magamnak, de tegnap megnéztem és azt kell mondjam, hogy teljesen szórakoztató volt! A 7 pont stimmel a pilotra, majd meglátjuk, megmarad-e a folytatásra is.

Csilla - 2013. 10. 04. 12:59

Én tuti maradok a következő pár részre. :) Az idei szitkomok közül ez jött be a legjobban. :)

CyClotroniC - 2013. 10. 04. 13:50

Anno én sem vártam, meglepett, bevallom őszintén. Annyira nem zseniális, sőt kifejezetten tipikusnak is tudnám mondani, de a fiatal párt nagyon kitalálták benne, különösen a butácska lányt, ő abszolút telitalálat. Bár anno Jane Levy-re is ezt mondtam a Suburgatory esetében és 4-5 részig bírtam.

Mads - 2013. 10. 04. 14:24

Nekem nagyon tetszett, hál’istennek én nem nézek sok sitcomot, így nekem nem volt tipikus. Remélem marad a szint!

sherlock20 - 2013. 10. 04. 15:47

Idei sitcomok közül ez tetszett a legjobb, tényleg vicces – kár hogy ez a sitcomnál már kiemelendő.

Ha tartják a szintet lazán lehet év újonc sitcomja.

El-ahrairah - 2013. 10. 04. 18:58

Nem volt rossz, bár kiemelkedő sem, de az ideiek között ezzel simán vezet eddig.
Viszont engem a jókisfiú feje irtózatosan irritál.

paranoid android - 2013. 10. 05. 22:43

Nekem is tetszett, pár részig még biztos maradok, és majd meglátjuk. A “butácska” lány nagyon aranyos volt. Viszont a rész végi meglepetés nem kellett volna, úgy érzem ez később kasza-ok is lehet.

spamdog - 2013. 10. 06. 11:13

Annyira jó volt Mary McCormack-ot komikaként látni 5 év ‘keménynő’ szerep után.

goodjohnwin - 2013. 10. 21. 10:22

Kár érte, a két apuka nagyon jó karakter lett. És legutóbb a kis kikacsintás a SzülFelre extra poén volt :)

clark - 2013. 11. 27. 12:29

egy átlagos tucat sitcom,ennél vanak jobbak kár rá időt pocsékolni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz