login |

Revenge: kezdett a 3. évad

2013. 10. 04. 14:00 - Írta: winnie

116 hozzászólás | kategória: kritika,

– All that matters is that it did, and let’s never say the words “Carrion” or “Initiative” ever again.
– Amen to that.

Szerintem nem csak én voltam kíváncsi arra, hogy mit fog hozni a Revenge esetében a showrunner-váltás. Mike Kelley-t, a sorozat készítőjét elzavarták, mert a kezdetekben kifejezetten friss sorozatot ragadós, cuppogós, posványos szappanná változtatta, amit ócska fordulatokkal fűszerezett meg.

Helyére jött Sunil Nayar, aki korábban a CSI: Miami és a Body of Proof showrunnerje is volt. És meg kell mondjam, procedural krimisorozatból érkező sorozatfőnöknek már rég örültem ennyire. Ők azok, akiktől mindenki óvakodik, de az érkezése azt jelezhette előre, hogy valamilyen szinten visszatérnek a heti leszámolások. Juhé!

Hát, egyelőre úgy néz ki, hogy vissza is tértek. És milyen finom kis leszámolással nyitott a szezon, már ez megért volna önmagában egy 10/10-et. Oké, nem szállok el, szó sincs arról, hogy zseniális lett volna az évadkezdés, de azt elérte nálam a sorozat, hogy ne gondolkodjak a kaszáján és várakozással tekintsek az új szezon elé.

Jött az új showrunner és kisöpörte a dudvát. Ezt mondjuk elég bumfordi módon tette. Béna az egyik fő karakter? Hajítsuk őt ki a sorozatból! Nem tetszik, hogy valaki teherbe esett? Húzzuk ki a terhességet! Béna húzás volt az egyik szereplőnek “új állást” adni? Nosza, vegyük gyorsan el tőle! Aláírom, kicsit nagyon darabos lépések voltak ezek, de ha ez kell ahhoz, hogy gördüljön a 3. évad, benne vagyok.

Szóval korrekt volt a kezdés, de nem csak az évadkezdés, hanem a rész kezdése is. Megint előretekinthettünk a jövőbe pár hónappal és most nem volt mismásolás, meg homályos utalgatás, mint a 2. évad béna flashforward-jában, hogy valami történni fog valakivel, de nem biztos. BUMM, BUMM, két lövés, Emily Thorne pedig golyóütötte sebekkel, menyasszonyi ruhában egy hajóról a vízbe pottyan.

Oké, nyilván tudjuk, hogy nem hal meg és talán az is lehet, hogy valami kamu dolog van készülőben, de ettől még nagyon hatásos volt. És utána jött a narráció, s lehet, hogy csak beképzelem magamnak a showrunner-váltás miatt, de végre volt benne tartalom. A Kelley-féle üres belső beszédet mindig is gáznak tartottam.

A kezdés persze így sem volt mentes tipikus szappanos kliséktől, lásd az egyik új szereplő (Patrick) kapcsolata a főszereplőkhöz, de egyelőre várakozó állásponton vagyok vele, akárcsak a másik új karakterrel (Margaux).

A régiek közül Charlotte fodrászhoz ment és elkezdtem vizionálni egy 4-5. évad főgonoszt, szerintem elindulhat azon az úton, aminek a végén olyanná válik, mint az anyja. Igaz, egyelőre inkább csak cuki volt, ahogy dühösen számító akar lenni. Rajta kívül csak Nolan-t tudom kiemelni, aki végre eltakarodott a városból és talán végre ismét barát státuszban lesz jelen Emily mellett, neki az ment igazából. S talán most a bosszúálló fúria sem lesz mindig szemét vele.

A többiek nem kaptak sok időt, elképzelni sem tudom, hogy mit fognak Daniel-lel (románc?) vagy Jack-kel csinálni – utóbbi eléggé csak lebegett.

A részben tehát volt leszámolás (semmi nagyívű, de mondom, finom), megvolt a heti parti is, mert anélkül nem megy és felőlem, ha nem fognak mindenkit jobbra-balra gyilkolni, akkor így mehet is tovább. Csak egy kérésem van: azt a rohadt hackkelést hagyják már abba. Nolan “no hack”-dumája reménnyel öntött el, de ismét csak deus ex machina kellett a szálak elvarrásához. Oké, a cél ezúttal szentesítette az eszközt, szóval meg van bocsátva.

Az utolsó másodperces “csavar” mi fog hozni számunkra?

116 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2013. 10. 04. 14:23

A májusi dupla-finálé az összes országos sorozaténál jobban dominált és vártam az évadnyitót rendesen. Nem csalódtam benne. Visszarázódott abba a mederbe a sorozat, amibe kell. Jobb évadnak ígérkezik a harmadik, mint együtt véve az első kettő volt, ha beváltja az elvárásokat.

naughtyL - 2013. 10. 04. 14:38

a 2.évad, úgy 10-ik része körül kaszáltam.(Bizonyos karakterek miatt, akik közül 2 már halott!) Kellene az a pár rész, a premier értelmezéséhez?

winnie - 2013. 10. 04. 14:44

mivel tiszta lap van, ezért szerintem nem nagyon. hogy mi változott, azt úgyis látni, az előzményekben ellövik a fő pontokat. elkönyveled, hogy ki milyen helyzetben van most és hadd szóljon.

talán csak annyi nem tiszta rögtön, hogy mi aidan szituációja, és, hogy mi az állapota emily jelenlegi viszonyénak.

naughtyL - 2013. 10. 04. 14:55

ha lesz még pár írás, hogy tényleg visszavettek legalább egy kicsit a szappanból, akkor tuti folytatom, mert tudott, nagyon szórakoztató is lenni a sorozat.
az első rész után tudtam, hogy nem fogják, de kár, hogy Jack-et, nem nyírják ki:(
és azért, hogy erőltethessék az Emily ft. Jack évődést. jaj.

köszi az infót!

Dalmayr - 2013. 10. 04. 14:57

jó volt a kezdés,nekem csak Jack volt kicsit nevetséges.annyira sótlan az a pasas…Nolan viszont az egyik kedvenc sorozatos karakterem mostanában, vicces és nagyon jó barát, pedig Emily sokszor szemét volt vele.Ashley végre eltűnt,irritáló volt.remélem nem tér vissza???mindenestre várós a folytatás:) Aiden-Victoria kombo érdekesnek ígérkezik.

mse - 2013. 10. 04. 15:14

Én itt egy Jack-Aiden háttércsapatot sejtek, de legyen egyelőre ennyi elég, mert ha igazam van, lehet, hogy nem lövik el ezt még egy pár részig.

Amennyire imbolygott a 2. szezon, annyira tetszett a lezárás, úgyhogy azért kicsit sajnáltam, hogy csak úgy offscreen egy említéssel lezavarták az összes cliffet. De tetszik az irány, alapvetően leegyszerűsítették a szálakat, és ez jót tehet a tavalyi kuszaság után. Itt kőkeményen megadták az alaphelyzetet, nem úgy mint tavaly, amikor egyik részről a másikra botorkáltunk a semmi felé – pedig nekem alapvetően voltak részei annak a szezonnak is, amik kifejezetten bejöttek.

yeeeyha - 2013. 10. 04. 15:32

Nna, az első kép most felkeltette az érdeklődésem, bár az első évad végén (vagy mikor akarták elhitetni, hogy az egyik nő meghalt?) kaszáltam. lehet visszanézek (bár az előző zárójelben levők szerint vagy túlságosan sz*r a memóriám, vagy annyira nem érdekelt a sorozat, hogy a főbb nevek se ragadtak meg bennem).

S84 - 2013. 10. 04. 15:48

Szerintem az elszappanosodás nem éppen Mike Kelley-nek “köszönhető”.
Ha jól tudom kezdetektől 13 részes évadokat szeretett volna, de az ABC nem ment bele és ezért lépett le.
Nyilván ha valami 13 részre van tervezve, de 22-t kell adni valahogy ki kell tölteni a maradék 9 részt…
A 2. évados dupla részes finálé viszont szerintem az egyik legjobb volt tavaly.

winnie - 2013. 10. 04. 15:53

s84: aki országos csatornán van, az tudja, hogy 22 évadot kell csinálnia. és minden évad elején azt is tudtuk, hogy a 13. részre érünk el a flashforwardig, utána meg jönnek a következmények.

való igaz, hogy a 2. évadnál mondta, hogy 13-nak jobban örülne, de ő volt az, aki már az első évadban elég hamar elhagyta a leszámolásokat is hangoztatta, hogy ez egy szappansorozat. akkor ég szó sem volt 13 részről meg kitöltésről. a történetszálak is az ő művei.

de lehet, hogy nem is a szappan “baj”, ha ugyan baj bármi is, hiszen van jó és rossz szappan. de szerintem nem lehet elvitatni tőle, hogy ő vitte ebbe az irányba a sorozatot. de olyan szempontból igaza volt, hogy a nézettség szerint nagyjából működött a dolog és a 2. évad elején remekül élt az új eséllyel a revenge, csak a vége felé esett vissza az érdeklődés.

Connie - 2013. 10. 04. 16:01

a második évad elején kaszáltam, de lehet hogy ezt a részt most megnézem :)

audrey - 2013. 10. 04. 17:41

Ez a rész nekem nem tetszett. Egyre több dolog idegesít. Emily ugyanazon arckifejezései. Emily gazdagsága. Az ilyen-olyan rendezvények. Jack. Jack. Emily érzései Jack iránt. És Jack.

Page - 2013. 10. 04. 18:27

Nekem az új csaj nem tetszik. Irritál. Bízom benne nem csak az lesz a szerepe, hogy bepróbálkozik Danielnél, hanem komolyabb oka van a megjelenésének. Aztán ez az Aiden – Victoria páros sem nagyon nyerte el a tetszésem így elsőre. Remélem nem csinálnak belőle negatív karaktert, aki Emily ellen van, csakhogy Jack-Emily happy end lehessen.

Dor Ka - 2013. 10. 04. 18:46

jah, akkor emiatt a váltás miatt volt olyan furán (pozitív értelemben furán!) másmilyen az évad kezdés… ez tipikusan az a sorozat nálam, aminél érzékeltem a romlást, mégis maradtam/maradok.

Squazee - 2013. 10. 04. 20:40

Hát én csalódtam az évadnyitóban. Jack… nagyon bizarr karakter. Elvileg az lenne a cél hogy szimpi legyen, de csak szerencsétlen és egy ideje darkos. Daniel ostoba, Emily Victoria 2, Conrad baja meg se hat. Abban bízom hogy az előző szezonnyitó se tetszett aztán jó lett utána.

Violka - 2013. 10. 05. 14:38

Ez volt az egyik legjobban várt sorozat nagyon nem jött be :(
Én minden karaktert súlytalannak éreztem.

Emily-val már nem tudok mit kezdeni. Nála csak nyújtják, mint a rétest a bosszút. A 6 hónap kihagyás mire volt jó?

Daniel is kb. csak a hasát sütötte, semmi előre lépés.

Victoria és Patrick vicc, Charlotte meg maradt a 16 éves csitri szintjén. Jack-t vissza se engedtem volna így a sorozatba.

Nolan :((( , nem tudom. Még megvárom a következő rézt, és ha az sem jön be akkor félreteszem darára.

DQ - 2013. 10. 05. 20:31

Violka: pontosan így érzek én is. Teljesen nem kaszálom, de megvárom míg befejeződik aztán ledarálom egy könnyű hétvége alatt.

Nikki - 2013. 10. 06. 01:16

Meglepett a pozitív kritika, nekem sajnos nem jött be annyira a kezdés. Nem volt rossz, de jó sem.
Nekem valahogyan túl hamar elkenték az összes cliffet, mind Aiden, mind Nolan és Jack szálán is. Csak pislogtam. Azért a lezárás után nagyon nem ezt vártam. Olyan nesze semmi, fogd meg jól.
Jacket továbbra sem bírom, a báros jelenete gáz volt. Nolant vissza pénzzel, befolyással, hackernek :D Mondjuk a belépője nem volt semmi, de a toxin belecsempészése az italba megint gáz volt. Bárkinek feltűnhetett volna, semmi nem takarta Emilyt és a kezét kétoldalról.
Patrick abszolút pluszpont, de csak mert Justin H. játssza, eddig sajnos túl sok szerepe nem volt. A többiek pedig nem érdekelnek különösképpen, elvagyok velük vagy nélkülük. Ami Aident illeti, jó lenne, ha ez egy terv része lenne és nem tényleg állna át a másik oldalra, attól nagyon kiakadnék.

mse - 2013. 10. 07. 11:05

3×02 után, szerintem a készítők lassan átesnek a ló túlsó oldalára Emily szociopatizmusával. Hiába hozták vissza az első évados szerkezetet, ott néhány aprócska flashbackkel és egyéb trükkökkel – számomra legalábbis – végig sikerült a vékony határ ezen oldalán tartani a karaktert és szimpátiát kicsalni belőlem. Sőt! Emily konkrétan jelenleg az egyik kedvenc sorozatbeli karakterem. Vagyis kéne, hogy legyen. Most ugyanis, számomra is fájón, sehogy sem érzem a kötődést.

Nehéz megmagyarázni, hogy pontosan miért is van ez, hisz az első évad is tele volt effajta cselekedetekkel, ez tényleg inkább csak egy benyomásszerű vélemény.

gavin - 2013. 10. 07. 12:07

Szinte az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy az Aiden-Viktoria szövetség valami terv része. Mikor azonban Aiden magát Nolannal együtt, egy megvezetett és kihasznált kategóriába sorolta…szóval elhiszem, hogy megbántott szerelmesként tényleg Emily ellen fordult. Borzasztóan fájna. Azt szokták mondani, a remény hal meg utoljára. Pont ez az eset áll fennt nálam az Aiden szál kapcsán.
Nolannak vissza a pént, Charlotte meg átvehetné a mindent tudok de nem értek vele egyett szerepett Jacktöl, ez utóbbi ugysem hiányozna.

S84 - 2013. 10. 07. 14:50

Nekem kifejezetten tetszett a 3×02.
Emily is végre szembesült azzal, hogy nem minden fekete fehér és nem kell mindenkin átgázolnia, még ha erre későn is jött rá…
Aiden+Victoria szállal egyelőre nem tudom mit akarnak, lehet, hogy tényleg nem állt át, vagy mégis, majd kiderül…
Charlotte szintén lehet belőle egy pozitív karakter, de akár a következő évad egyik “főgonosza” is.
Eddig tetszik az irány meglátjuk hogy alakul.

Squazee - 2013. 10. 07. 22:05

Szegény Charlotte nagyon ronda volt ebben a részben, de a karaktere legalább jó.
Emily kicsit elgondolkozik, Aiden… végül is magát a dobozt akarta Victoriának adni, vagy nem?
Ez sokkal jobb rész volt, mint az első.

Nikki - 2013. 10. 09. 22:55

Aidennél még tartom, hogy ez csak a terv része. Nolan számított Victoriara, nem aggódott, mit láthat meg. Az információ érték, Aiden egyből mindent elmondhatott volna, de nem tette. Szerintem remekül játszadozik, hogy elnyerje a bizalmat. Aztán lehet, hogy tévedek :D

ala - 2013. 10. 13. 20:31

Nekem tetszik, hogy visszatért a bosszúálló Emily és az is, hogy amikor már teljesen azt hittem, hogy egy érzelemmentes szociopata lett, akkor azért mégiscsak megingott a papnál.
De Aiden-en nem igazodom ki. Az a baj, hogy nem emlékszem, hogy mi lett vele az előző évad végén. Nem voltak együtt Emilyvel? Ha tényleg utálja őt, akkor miért? Azt hiszi, hogy Danielt szereti, de tudja, hogy ez csak a terv része, nem?

Violka - 2013. 10. 13. 20:58

Én már várom azt a részt, amikor kiderül, h miért is volt véres Daniel inge a 2. évadzárón. Ki sérült meg, ki nem.

Aidenre bármennyire is próbálják rákenni, h átállt Victoria-hoz nem hiszem el.
Ha le akarná buktatni, akkor már nem Emily-ként emlegetné, hanem Amanda Clark-ként.

Emily nem tetszik nekem ebben a pszicó beállításban :(((((

Charlotte kezd érdekes lenni!! Jack-t meg írják már ki, könyörgöm!

mse - 2013. 10. 14. 10:14

Nem jött be a tippem Jack és Aiden összejátszásáról, de talán jobb is. Az nyilvánvaló volt persze, hogy Aiden nem játszik valójában össze Victoriával, de ezek szerint Jacknek tényleg nincs több szerepe, mint hogy kötekedjen Emilyvel és továbbra is a random szereplője legyen a sorozatnak. Legalább leadhatná a drótot Charlotte-nak.

A rész tetszett, bár kár, hogy megint a Deus ex machinához nyúltak, hogy megakadályozzák a korai véget. Paul atyát szívesen megtartottam volna pedig.

Violka - 2013. 10. 14. 10:33

Szerintem Paul atya vissza fog még térni.

Á, tuti, h Aiden nem játszik össze V-val.

Norbi_023 - 2013. 10. 15. 17:16

Még nem láttam a 3.részt, de, hogy Aiden nem játszik össze Victoriaval én már ott sejtettem, hogy nem mondta el neki ki is Emily valójában. Victorianak bizonyíték nélkül is összeállt volna a kép, hisz Aiden mindent tud. Ha valóban Emilyre fáj a foga és bosszút akar állni Victoria segitsegevel, ezzel kellett volna kezdenie.

Nikki - 2013. 10. 16. 14:46

A 3-ik rész végére most már mindenkinek elszállhat a maradék kételye is; Aiden Emilyvel van, bár ahogy látom a gyengéd szálakat eltépték egymás között. Azért én még szurkolok nekik, szerintem ők a legösszeillőbb pár. Daniellel a sok érdekütközés és egyebek miatt nem tudom elképzelni, Jack meg valami veszett unalmas, nem tudom, minek van még. Remélem eszükbe sem jut összehozni őket.
Aki még érdekes, az Patrick, szerintem az ő részéről még érhetnek meglepetések.

Violka - 2013. 10. 16. 15:56

Működik ott a kémia nyugi (Aiden és Ems között ;)

Violka - 2013. 10. 20. 13:18

A Grayson Global a robbantás után megszűnt működni? Erről volt vmi?

Patrick-et még mindig nem tudom hová tenni. Úgy látom,hogy tökéletesen átlátja a játszmákat, amit Ems, Nolan, de akár az anyja is csinál. Viszont nem látom,hogy merre megy majd a karaktere.

Azon viszont ledöbbentem, h Daniellel mennyire nem csinálnak semmit.
Az meg már milyen, h lelövi Aiden-t, aki elmenekül és semmi vérnyomot nem hagy? Amiből később Ems rájöhet, h volt vmi fennforgás a házában.

+ nem ad egy jó nagy maflást Aiden Danielnek a partin, v. csak úgy általában a lövésért.

Bia - 2013. 10. 20. 17:03

Gondolni lehetett hogy Aiden Ems oldalán áll…gondolom ez is egy terv része

Bia - 2013. 10. 20. 19:29

de kíváncsi lennék hogy mit akarnak kezdeni a Nolan-Patrick szállal

Violka - 2013. 10. 20. 19:53

Nolan láthatólag rápörgött Patricre. Ezt kihasználva juthatnak közel Ems-hez.

Engem a Jack- Margoux szál érdekel, hogy mi lesz belőle.

Bia - 2013. 10. 21. 16:31

Hát igen Jacket mindenkivel összeboronálják de sajnos ettől sem lesz érdekesebb

gavin - 2013. 10. 21. 18:10

Mikor végre megnyugodtam, hogy Aidennek mégis az a terve hogy visszaszerezze Emily bizalmát. Vagy ahogy ö mondja, segítsen, és ez alkalommal Emily szabályai szerint, ténylegesen támogatni akarja. Erre…az elsö fétékeny pillanatában bekavar Jacknek, amit föhösnönk nyilván nagyon nem fog értékelni. Ugyhogy fájt. Már megint.
Danielböl meg Grayson lett. Most már igazán. Szerencsétlen.

Squazee - 2013. 10. 21. 22:08

Oh, Aiden… a legszimpibb karakter. Nem is értem Emily mit eszik Jacken, azon kívül, hogy anno “szerette”. Én megértem, hogy el akarja tetetni Jacket láb alól, “húsvér ember”, aki féltékeny. Nesze neked több év tréning a japán muksónál önuralomról.
Jack meg Jack.
Victoria és Conrad még mindig remek párost alkotnak, illetve külön-külön is fenomenálisak.

Nikki - 2013. 10. 22. 02:17

Remélem Nolan terve működni fog. Mármint hogy felhasználja Paricket is Emily tervének sikeressége érdekében. Nem hiszem, hogy Aiden rosszat akarna Jacknek, akkor is ha féltékeny. Emily úgyis megtudná és azt sose bocsátaná meg neki, szóval valamit kieszelt. Amúgy a fékekkel tippre Patrick babrált.

Violka - 2013. 10. 22. 11:36

Jack és Aiden volt kapcsoaltbna a 2. évadban? NEm is emlékszem erre.

Patrick tuti mesterkedik vmiben. Nekem hihetetlen, hogy előkerül a semmiből, meg tudja, h az anyja akarta lefizetni, hogy eltűnjön, és mégis Puszipajtás Victoria-val.

Page - 2013. 10. 22. 13:17

Amúgy Patrick tutira Victoria fia? Mert az egyik részben, mikor Victoria mondja, hogy amint meglátta egyből tudta, hogy ő a fia, meg egy anya ezt megérzi, és nekem ebből rögtön az ugrott be, mi van, ha Patrick nem is a fia. Bár tudom ez megint túl szappanos húzás lenne.

Violka - 2013. 10. 22. 13:49

Biztos hasonlít az apjára :D

name - 2013. 10. 28. 12:36

Szerintem teljesen pozitívan változott a sorozat.Az egész leszámolás nyár végéig, az esküvő és tulajdonképpen minden nagyszerű benne. Mondjuk ez a SPOILER……….valaki ki akarja nyírni Conradot dolog nem jön be, de hát meglátjuk.A szappanos húzásokat is sokkal jobban kezelik.És a szerelmi rombusz is nagyszerű.Bár én szívesen látnék egy Thorne babát :)Ez a sorozat lepett meg a legkellemesebben idén, olyannyira, hogy egyik kedvenc sorozatom lett (a 2-ből :)

Nikki - 2013. 10. 29. 16:52

Hihetetlenül szórakoztatóra sikerült ez az epizód. Valahogy minden a helyére került, a szám íze szerint :D Jack meg a francia lány, Emily kibékült Daniellel és Aidennel együtt jól jöttek ki a játszmáik kuszaságából, s ez még nem az igazi, de mégis egymásra találtak, plusz kiderült, hogy tényleg Partick babrált a fékekkel. Bár ahogy elnézem, és ha elhiszem, hogy merre is akarják vinni a dolgokat, akkor többé-kevésbé ő lesz az egyetlen hétköznapi srác a sorozatban. Az indoka az lesz, hogy nem akarta, hogy Conrad tökre tegye még jobban a családot és csak az anyját védte. Talán nincs több vaj a füle mögött. Érdekes lesz Nolannel. Várom nagyon a következő részt :D

viki - 2013. 10. 30. 13:16

lécci mondjátok már meg léccike mikor kezdödök a 3-évad az m1-en köszi elöre is

winnie - 2013. 10. 30. 14:04

senki sem tudja, de nyilván tavasz vége fele vagy nyáron.

Nikki - 2013. 11. 07. 01:02

Sehogy nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy Emily nincs igazán oda Aidenért, pedig a múltban voltak olyan jeleneteik, amiben elhittem.
Fény derült a csavarra is, hogy csak megjátsszák Emily halálát. Nem rossz ötlet, de akkor addig vajon minden el lesz intézve? Na kíváncsi vagyok.
Negatívumként annyit, hogy nem tetszett, hogy eltávolították Patricket, s helyette úgy néz ki, megkapjuk Jacket :/ Ja meg az sem, hogy behozták Sarat.

Page - 2013. 11. 11. 16:20

Várom már az esküvőt, kiváncsi vagyok utána hogyan alakul a történet.
Szerintem Emily valóban szereti Aident, csak ugye Nolan talán még fontosabb lett a számára és nem egyszerű maga mögött hagynia.

Vajon lesz negyedik évad?

Squazee - 2013. 11. 12. 22:28

Nem tudom, én mondjuk örülnék, ha normálisan le tudnák zárni a sorozatot.
Jó ez az évad és ez a sok mesterkedés. :)

Nikki - 2013. 11. 14. 22:57

Örülnék egy 4-ik évadnak, de annak még jobban, ha rendesen le lesz zárva.
Reménykedem Jack tényleg kiköt a francia csajnál (vagy bárki másnál, kivéve Emilyt). Sarat nem kedvelem, viszont illik Danielhez, kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből.
Kár, hogy Charlotte most így fúj Emilyre, Nolannak meg igazán kijárna már egy kis boldogság.

Violka - 2013. 11. 19. 15:27

Nekem valahogy hiteltelen,hogy Ems szereti Aident. Szerintem csak kihasználja a jó cél érdekében.

Nekem furcsa ebben a sorozatban, hogy vannak ügyek, amiket 1 fél pillanat alatt lezárnak. Ahogy Patrick-t likvidálta Conrad, ahogy a pap halálát lezárták, vagy az egész balesetet, v. ahogy a PR-s csajt is elintézte Nolan.

A francia csajnak és Jack-nek örülök. Mondjuk nekem az is fura, hogy egy elvileg menő, lapkiadó csaj mit lát meg benne…

Charlotte karakterét meg amennyire jól felvezették az elején, annyira de annyira unalmas lett :((((

Squazee - 2013. 11. 19. 17:30

Hát Charlotte szegénykém tanulhatna sokat még a mesterkedésből és a sunnyogásból. :)
Jack most furcsamód jó volt, egészen már-már emberi. És ez az Aiden fél: “Én vagyok a jövő” sajnos vagy nem sajnos előrevetíti, hogy zéró jövőjük lesz. Kinyírják ezt az Aident és Jack végre felnyitja a csipáját, hogy kell férfinak lenni.

Emily bevetette a nagyágyút, ha belegondolok, hogy vélt (vagy valós?) terhesen valaki hasba lövi… Érdekes. Én amúgy simán el tudom képzelni, hogy végül nem Victoria, hanem Charlotte puffantja le Emily-t.

Violka - 2013. 11. 20. 09:23

Én simán el tudom képzelni, hogy Daniel lövi le Emily-t. Ahogy anno Tylerre is rálőtt, Aidenre is.

Page - 2013. 11. 28. 10:17

Ez a Charlotte akt dolog nekem nagyon gyanús, most komolyan, meghal a szerelme, majd elveszíti a gyerekét, erre neki az első dolga, hogy levetkőzzön? Nem tudom, de szerintem másról lesz itt szó.

Azt gondoltam a francia csajt azért is hozták be, hogy Jack mellett is legyen valaki a végén, de nagyon valószínű, hogy Emily – Jack lesz a végső love, sajnos.

Hát Emilynek nem sok választása maradt, be kellett vetnie a terhes vagyok sztorit.

Hány rész van még a lövésig? Nagyon kíváncsi vagyok, utána hogyan alakulnak a dolgok?

TicTac - 2013. 11. 28. 11:23

A 3×9 előzetesét nézve az a tippem támadt, hogy Emily összehozza Victoria bemártását az esküvői gyilkossággal, de később valaki igazából is rálő. Kötve hiszem, hogy Victoriának azt rebegné bánatosan a lövés előtt, hogy I’m very sorry..
Aki lelövi, lehet bármelyik figura, akit nem akart igazából bántani, de mégis pocsék helyzetbe hozta a bosszúténykedéseivel. A lista hosszú: Charlotte, Daniel, Jack, Aiden ?

Dec nyolcadikán már az esküvői rész jön szerintem.

Violka - 2013. 11. 28. 13:46

Jaj igen, ez a terhesség kártya…., visszatértünk a szappanhoz.

Kufku - 2013. 12. 02. 15:35

Sziasztok, Tejesen függő lettem. A 3. évadot melyik csatornánk vetítik? Nem találtam nyomát, persze lehet, hogy nem jó helyen kerestem.
köszönöm:)

xx - 2013. 12. 08. 18:44

Az USA- ban az ABC adják, Magyarorszagon meg tv nem adja…

Squazee - 2013. 12. 10. 17:02

Fú, hát nem lesz egyszerű kibírni a téli szünetet a következő rész után. De legalább azt hiszem, tudom, ki lövi le Emilyt és miért. Nolan teszi meg, és Emily ezért kér elnézést tőle, mert nem frankó dolog megkérni a barátját az embernek, hogy lőjje le.
Remélem Lydiát kiiktatják vagy akármi, nem szeretem, hogy itt sündörög. :) Na jó, jó látni.

Page - 2013. 12. 16. 18:01

Egy kicsit csalódott vagyok a rész után. Nem tudom mire számítottam, de nem erre. Bár az sejthető volt, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt eltervezték.

Daniel nem semmi volt, halál nyugodtan csak visszasétált a többiekhez, mintha mi sem történt volna.

mosolyogva - 2013. 12. 16. 18:13

Jajdeuuuutáloooom, ha így lesz vége, aztán hetekig meg semmiiii…..
Várható volt, hogy valaki TÉNYLEG lelövi, más lesz, mint a terv.

Squazee - 2013. 12. 16. 20:40

Fú… és még Danielt sajnálták egy résszel ezelőtt. Pfff. Még a hatása alatt vagyok. Vajon mi lesz még? Hm… Januárban visszatér, aztán jön egy hosszú szünet az olimpia miatt. :(

Bogii1008 - 2013. 12. 17. 10:31

Nem szeretem, hogy Emily mindenható, és persze ezt is túléli. Daniel meg eddig is egy gerinctelen hapsi volt (nem csak ebben az évadban), eddig se sajnáltam, most meg végre senki sem. A motivációja se volt túl erős, a cukrász csajszi nem halott (sajnos).

SPOILER!
Nagyon remélem, hogy a szappanoperás amnéziát a kövi részben Emily csak megjátsza és nem erre megyünk tovább.
SPOILER VÉGE!

Amúgy nyilván egyértelmű volt, hogy nem a terv szerint fog alakulni a sztori, de én annyira drukkoltam a sikerért…

TicTac - 2013. 12. 18. 15:50

Nos, megnézve a 10-est, szép kis kavar a sztoriban. Az egy dolog, hogy Ems a haslövést túléli, de lehet kínlódni hogy eldolgozza a “pincérlányfotós” failt, és verheti a fejét a falba, hogy Danielt tette bűnözővé. Pedig ugyan gyenge jellem, de a fickónak igazán nincs sara David Clarke ügyében. Ezt a hátralévő 10-12 rész alatt( pláne ha egy szappanos amnéziát is beletesznek) nem lehet korrekten levezetni. Negyedik évadot akarnak a készítők? Szeretem a sorit, de tuti van ebben ennyi szusz még?

mosolyogva - 2013. 12. 18. 18:55

Szappanoperás amnézia….? Tényleg az lesz…???

Violka - 2013. 12. 19. 09:08

Lottóznom kellene. Jó volt az érzés, h Daniel lövi le Emily-t.

Én bízom benne, hogy a következő részben sok dolgot helyreraknak.
Legyen az Aiden és EMily kapcsolata, Victoria, Patrick, Lídia, dolgai.

Sajnos Nolan-ből sikerült egy teljesen unalmas karaktert készíteni így félidőre.

Charlotte-tal mi van? Ő most lázad, nem lázad? Jóba van Emiley-vel?

Annyiszor mutattak már, hogy építenek fel egy karaktert, hogy kb. fél rész alatt 5 éves szintre butítsák le.

TicTac - 2013. 12. 19. 09:08

A 3×11 promójában hangzik el Ems szájából a – Hol vagyok, ki vagyok?- mondat, de mint tudjuk, egy előzetest össze bírnak állítani úgy, hogy a halált is feltámadásnak gondoljuk, szóval majd kiderül mi lesz :) De tényleg jól átrajzolták a kapcsolati hálót a legutóbbi részben, ebből most vagy kaotikus kavarás, vagy meglepően ötletes és izgalmas történetvezetés lesz. Remélem, utóbbi :)

Violka - 2013. 12. 19. 09:49

Simán el tudom képzelni Emily-ről, hogy a “Hol vagyok, ki vagyok?” mondatot Daniel manipulására használja fel.

Nikki - 2014. 01. 07. 01:32

A 3×11 csak alapozás volt arra ami készül, de annak önmagában is elég izgalmas. Komolyan várom már, hogy leszámoljanak ezzel a famíliával, azért a végtelenségig nem lehet húzni, s már mindenkinek csak halmozódik a sok mínusz a számláján. Az ázsiai csaj meg ezzel a belépőjével már most idegesít.

Page - 2014. 01. 11. 08:43

Egész jól megoldották ezt az amnéziát, igazi volt, de nem húzták sokáig, csak arra kellett, hogy egy picit megkavarják a szálakat.

Az ázsiai csajt nem tudom hova tenni, az egy dolog, hogy nagyon úgy néz ki Aidennek hozták be, merthogy a végén tuti az Emily-Jack duó. De mit akart beadni Emsnek? Nem hiszem, hogy csak sima gyógyszert.

TicTac - 2014. 01. 11. 14:37

Nagy kő esett le a szívemről, hogy az amnézia csak egy ugródeszka volt a cápákkal teli medencébe, és nem húzták el.. Mikor derül vajon ki, hogy lesz-e következő évad? Mert ha lesz, akkor a Graysonok továbbra is mindent megúsznak. Ha megtörténik a “nagy leszámolás” onnantól nincs értelme a sorozatnak. Amíg van szerződés újabb és újabb évadokra, addig mindig marad Grayson bábu a táblán.

Nikki - 2014. 01. 14. 01:46

Nem semmi, amit meghúztak. Tényleg Emily az új Victoria. Vajon igaz a hír és visszafordíthatatlan? Akkor lógatom az orrom, mert a végén Jack-kel fog összejönni, akinek már úgyis van gyereke, méghozzá a legjobb barátnőjétől.
Kíváncsi vagyok Conrad miben mesterkedik, na meg Partick-re, akinél az utolsó percig reménykedtem, h nem szúrja hátba Nolant.
Az ázsiai csajt meg nem értem, tényleg ez kell neki? Egy pasi, aki nem őt szereti? Azért érdekelne a reakciója, ha megtudja, hogy a szívszerelme ölte meg apucit.

S84 - 2014. 01. 14. 13:04

Komolyan Josh Bowman mindig ilyen rossz színész volt ?
A lövöldözés után is rém gyenge volt, most mikor a végén ültek hármasban, az a “meglepődött” arckifejezés valami rém ciki volt.
Még mindig azt mondom, hogy Madeline Stowe nélkül ez az egész harmatgyenge lenne. Emily Vancamp is jól hozza Emily-t, de azért Victoria a TOP!

Squazee - 2014. 01. 15. 18:28

Kíváncsi vagyok, hova tovább, tetszik nagyjából a vonal, bár Aiden új kedvese nagyon nem illik a képbe.

Violka - 2014. 01. 16. 10:12

“Komolyan Josh Bowman mindig ilyen rossz színész volt ?”

Igen, sajnos!

Squazee - 2014. 01. 22. 22:22

Kár, hogy szünet lesz. A dolgok ismét érdekessé váltak, ez a memória-kihagyás még nem tetszik nagyon, de majd meglátjuk.
Amúgy jó volt.

Page - 2014. 01. 23. 10:56

Mekkora egy szemét karakter lett ez a Daniel. Emily akár azt is megsúghatta volna Saranak, hogy valójában ki is lőtte le…

Egyébként akár hagyhatta is volna börtönbe menni, azzal is megbüntette volna Victoriát.

Mert ugye az volt az eredeti terv, hogy Viki ül gyilkosságért, namármost az sem kisebb büntetés, hogy az imádott fiacskája van rács mögött.

Page - 2014. 01. 23. 10:58

És az sem egészen tiszta, hogy, ha sikerül az eredeti terv, akkor Conradot hagyta volna tovább boldogan élni?

Squazee - 2014. 01. 23. 19:03

Ha Victoria börtönbe megy, mi a garancia arra, hogy esetleges szabadságért nem dobná fel Conradot valamiért? Mert mindketten elég sokat tudnak a másikról és egyikük sem hagyná, hogy a másik boldogan éljen, ha ő nem.

Daniel börtönbekerülése semmiség. Kiszedik onnan Victoriáék a kapcsolataikkal együtt és akkor fel sem merül, hogy közük volt a repülőgépes incidenshez. Márpedig az a cél, hogy az a felszínre kerüljön. Gondolom Emily arra gondolt, hogy miután “meghal” kiszivárogtatja az infókat is a Grayson családról, akikről bebizonyosodik, hogy gyilkosok (Emily), szóval ezután jön a lejtő és már nem biztos, hogy pártfogásába venné akárki őket. Aztán ki tudja.

Violka - 2014. 01. 27. 15:45

Engem nagyon zavar, h Emily-ből egy női terminátort csináltak. Haslövés után cirka 1 héttel már simán úszik a medencében… v. csak én vagyok punnyadt?

galine - 2014. 01. 30. 20:31

Page: az volt a terv, hogy Victoria börtönbe kerül és hogy szabaduljon, bemártja Conradot. Asszem konkrétan szó is esett róla valamelyik részben.
Csak a végén szétcsúsztak a dolgok.

honolulu - 2014. 02. 13. 17:39

lehet hogy már feltették korábban a kérdést, de tudja valaki, mikor jön ki a 3. évad szinkronnal?

winnie - 2014. 02. 20. 23:53

03.04

Lily - 2014. 03. 10. 20:47

Hát, nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én a mostani rész utolsó jelenetén röhögőgörcsben törtem ki.

SPOILER de hát…. na mindegy.

Szóval MIVAN, hogy Jack anyja az Conrad első felesége, miközben Conrad második feleségének a szerelemgyerekének a féltestvére az Emily. (többek között)

Tulajdonképpen ők most már így egy szép nagy család.

Ez annyira Paula és Paulina/Esmeralda/Vad angyal/you-name-it, hogy az a lelkembe gázol. Mindegy, kitartok, hátha valami jót kihoznak belőle, de most kicsit kiakadtam. Elnézést is, ha enyhén feldúlt lett eme kommentem.

SPOILER vége.

S84 - 2014. 03. 11. 16:20

Nekem sem tetszik, viszont így érdekes szövetséges lehet, hisz a Graysonok miatt halt meg Declan (is)…

CaveMaN - 2014. 03. 11. 23:59

Azért a magyarázatra kíváncsi vagyok :) Az ugye érthető, ha a feleség nem tud a férj házasságon kívüli gyerekéről, de mindez fordítva picit komplikáltabbnak “tűnik”.

TicTac - 2014. 03. 12. 12:38

Olyan lassan a Revenge, mint a Barátok közt, meg Jóban rosszban: mindenki mindenkivel kavart már egy kört. :P

Remélem, hamar elvarrják a “blackout” problémát, mert kicsit gáz, hogy innentől minden logikai bukfencet lehet igazolni egy-egy emlékezetkieséssel…

Egyáltalán van olyan főbb karakter a sorozatban, aki biztos lehet affelől, hogy tudja, kik a szülei?!

Kicsit már sok a drámai:én vagyok az apád/anyád jelenet.

solei - 2014. 03. 16. 14:53

kicsit kezd szétesni a dolog, kéne valami helyrerázás, illetve igazi izgalom…
de nekem még mindig az a legnagyobb félelmem hogy Jack és EmilY a végén egymás mellett kötnek ki…
a többi szál is fura, valahogy most nem kerek a történet, Nolan se olyan fontos már,pedig jól indult a folytatás, csak ezekre az emlékezete kiesésekre kellene egy másik megoldást kitalálni… pl. valaki gyógyszerezi direkt és manipulálni akarja… Emily már nem olyan erős mint volt, eddig ezt csíptem benne, hogy mindig mindenre volt terv, most az összeomlás szélén áll…

solei - 2014. 03. 16. 14:54

az anyaszál pedig röhejes, ezt már tényleg feleslges volt belenyomni, Jack én vagyok az apád.. illetve anyád :D hányszor kell még az ilyesmit ellőni?? AND WHY????

Lily - 2014. 03. 17. 17:05

Én komolyan elkezdtem attól félni, hogy az lesz a cliffhanger az évad végén, hogy “Ja, bocs, David Clarke mégis él” Főleg a tegnapi rész után. Gondolom, most volt az utolsó, hogy láttuk Patrick-et, talán Aiden-ből se lesz több – itten valami lesz.

Jaj.

Violka - 2014. 03. 27. 08:27

Lily, ha kiderül,h David Clarke él, akkor kb. azon a szent percen kaszálom a sorozatot.

Nekem továbbra sem tetszik, hogy pillanatok alatt eltűntetnek karaktereket, pl. Patrick is már másodjára lett elpaterolva. Persze visszajön majd, ahogy Aiden is.

És igen, beiratkoztak szappanfőzési kurzusra :(

Nekem Conrad és Victoria az, aki a hátán viszi a sorozatot. A többiek sajnos egyre rosszabbul asszisztálnak.

Margoux lenne még talán akiben van potenciál, de sajnos az ő karaktere sem fejlődik sehová.

Nolan-ben pedig egyre jobban csalódok, pedig nagy kedvenc volt.

winnie - 2014. 03. 27. 08:35

violka: eddig is be voltak iratkozva, az 1. évad második felétől:)

“Patrick is már másodjára lett elpaterolva. Persze visszajön majd, ahogy Aiden is. ”

ha vissza is jönnek, akkor már csak villanásokra, mert mindkét színésznek pilotja van, új sorozata lehet. és mivel egyikük talán még most is állandó volt, ez azt jelenti, hogy őt elengedték.

Violka - 2014. 03. 27. 08:54

Köszi Winnie!

Nekem a 2. évad volt amikor teljesen átment a szappanop. irányába.
Az elsőt darálva néztem, ott megvett kilóra.

Violka - 2014. 04. 28. 10:15

Nekem továbbra sem tetszik, hogy pillanatok alatt lezárnak szálakat.
Stevie-t is pitty putty kirakták, ahogy a O. Chapmant is kiírták negyed rész alatt.

Most már a megfigyelés itt nem menő? Anno be volt kamerázva Conrad irodája, a birtok. Most már semmi. És csomó mindenen pont emiatt csúsznak el.

Margoux karakterét meg amennyire kedveltem, annyira nem tetszik amit csináltak belőle :(

S84 - 2014. 04. 28. 21:11

Elég csúnya vége lett Pascalnak :D
Most lenne itt az ideje, hogy végre Viktória+Emily elintézzék Conradot, Emily akár a Nemzetbiztonsági álcáját is megtarthatná…
Viszont az utolsó pár perc alapján nagyon remélem, hogy DC NINCS ÉLETBEN!

Reea - 2014. 05. 05. 11:00

A mostani részben volt kamera :) Tetszett ez az epizód, valami érdemleges is történt végre!

eszemix - 2014. 05. 05. 12:45

Jaja, a 3×21 egész tökös kis rész volt. :)

S84 - 2014. 05. 05. 16:31

Emily arca miközben nézi Conradot a TV-ben priceless volt :D

Reea - 2014. 05. 06. 09:14

Lesz 4. évad? Tud valaki valamit?
Kíváncsi vagyok, mit hoznak össze évadzáróra…

LaCRossE - 2014. 05. 06. 18:31

Reea: jövő hétig biztos kiderül.

galine - 2014. 05. 08. 08:56

Kell, hogy legyen 4. évad. Óriási Victoria-Emily harc várható, ha elvitték eddig a szálat, kizárt hogy kaszálják a sorozatot.

winnie - 2014. 05. 09. 06:02

a csatorna lazán kaszálja. az írók azért viszik el idáig, hogy kizsarolják a csatornából a folytatást. de nem ezen múlik.

egyébként be lett rendelve a 4. évad

galine - 2014. 05. 10. 23:42

Naugye :)
Most épp egészen nézhető, örülök hogy folytatódik.

Rubber Duck - 2014. 05. 11. 15:56

3×21 király volt!!!! Csak ezért megérte végigszenvedni azt a túlbonyolított összekuszált 2. évadot!

Cyrax - 2014. 05. 12. 08:54

A finálé nagy csalódás, minden cliffet láttam előre, sajnos ennél szappanabb már nem is lehetne… :( Remélem a köv. évad csak 13 részes lesz és vége. Ki gondolta volna a fantasztikus pilot után, hogy ide jutunk…

Reea - 2014. 05. 12. 10:39

Nekem tetszett az évadzáró. Victoria-féle harcra nem számítok már, Margo testvére érdekes egy alak:D

S84 - 2014. 05. 12. 10:45

Azért ahogy Victoria elintézte Aident és “berendezte” hulláját elég hidegrázós volt…
Ami nem tetszett az DC visszahozása, Victoriát is jól elintézte, de nem hinném, hogy sokáig ottmarad.

e - 2014. 05. 12. 12:50

teljes a bosszú. akkor mi jön ezután?

S84 - 2014. 05. 12. 13:31

Van egy olyan érzésem főleg Conrad után + mert Victoria is említette hogy DC sem az az angyal akinek eddig hittük…
Mondjuk én nagyon remélem a 4. lezárt évad lesz mert ez felesleges tovább húzni.

mse - 2014. 05. 12. 14:15

Ezt nagyon nem kellett volna. Az, amit Aidennel, Jackkel, Conraddal és Victoriával csináltak oké. Nehéz megmondani, hogy utóbbi kettő miatt hova tovább, de oké. De az a fordulat… Emlékszem olvastam valahol, hogy régebben is tervezték, de hálát is adtam az égnek, hogy nem lépték meg. Erre meg most… Tetszeni alapvetően tetszett az epizód, csak abban nem vagyok biztos, hogy a negyedik évad is tetszeni fog ezután.

Cyrax - 2014. 05. 12. 21:13

Emily VanCamp ma 28. :) Kár, hogy rajta kívül teljesen elértéktelenedett a sorozat. A showrunner tegnapi-mai interjúiban ötlettelennek tűnik. Most akkor 22 rész jön arról, hogy Emily csalódik Apuban, mert ő sem tökéletes?

Violka - 2014. 05. 13. 12:30

Nekem eljött a szent perc és kaszálom a sorozatot :(

TicTac - 2014. 05. 13. 22:38

Aiden sorsa az első öt percben elhangzó “ájlávjú” után sejthető volt. Jó kérdés, hogy Conrad halála (bár ha DC túlélte a késelést, Conrad is feltámadhat :) ) és Victoria félreállítása után elég érdekes tud-e maradni a sorozat, ha a fiatalabb generáció huzavonáiról szól (szabadítsuk ki Jacket, szelídítsük meg Charlotte-ot, csináljuk ki Danielt)
Én toleráns fogyasztó vagyok, de ez az “apu újra a képben” ötlet még nekem is erőltetett.

Page - 2014. 05. 14. 07:29

Nem hiszem, hogy Victoria sokáig a jelenlegi helyén marad. Személy szerint jobban örültem volna, ha halálos az az ásócsapás a számára. Bár ebben a sorozatban sem lehetetlen már a halálból is visszatérni :(

Jobb lett volna, ha itt normálisan lezárják és nincs következő évad.

Any - 2014. 05. 14. 13:38

Gondoljatok DC karaktere ismeretlen? Mint jellem, ha az irok jol csinaljak akkor pont olyan habitusu lesz mint Amanda/Emily. Amugy Emily-t is lelottek, 2x hasba megis el es virul. Conrad elegge verbefagyva maradt az aszfalton, mint Aiden, remelem nem bukkan fel tobbet! Valami bonyodalom mindig kell Nolan kore, szoval azon en mar nem lepodtem meg, Daniel fiu szerepe pedig vezeto lesz a kovetkezo evadban(sajnos)…. majd meglatjuk. Nem erzem, hogy nagyon varnam a kovetkezo evadot, de persze nezni fogom! ;)

Violka - 2014. 05. 15. 09:06

Nekem nem tetszett amikor Victoria mondta, h DC nem olyan, mint amilyennek a lánya emlékszik rá, v. vmi hasonló.
Eddig Victoria emlékeiben 3 évadon át rózsaszín köd volt amikor visszaemlékezett rá. Ok értem, h fel kellett vezetni DC-t, de szerintem nem így.

Én kívánom,h Conrad visszatérjen a következő évadra. Jó a karaktere és az őt játszó színész sztem messze a legjobb mind között.

Kívánom azt is, h Nolan és Margoux növesszen tököket az új évadra, mert nem tetszett amivé lettek :(

Csilla0422 - 2014. 05. 19. 20:02

Az első évad bejött, de ott sem az összes rész. Addig korrekt volt, amíg 1 rész 1 bosszú.
A második kevésbé jött be.
Ez már jobb volt, de nem az igazi.
DC nem lepett meg, valahol már az első évadban számítottam rá. Tetszik, hogy Aiden ment… Victoria nem sokáig marad ott. Condrad hiányozni fog.
Remélem, ez már tényleg az utsó lesz, mert a dzsunior dráma nem hiányzik.

Violka - 2014. 05. 20. 08:39

Henry Czerny kiszáll a Revenge-ből?
Nem találtam erre itt infót a Sj-n. Az Aident játszó srác sorozatát berendelték.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz