login |

Pilot-mustra és második blikk: a 3 maradék szitkom

2013. 10. 05. 08:17 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra, , ,

A Trophy Wife, a Back in the Game és a The Goldbergs human-féle kritikáját már olvashattátok – ha nem, akkor klikk a linkekre, amiken a sorozatok sztorijáról is lehet tájékozódni. És mivel egyikről sem túl pozitív a véleményem, így nem is fogok hosszasan beszélni róluk. Főleg, hogy mindegyik második része hozta az első epizód szintjét. Twitteren a megtekintésük után azonnal ezeket írtam:

The Goldbergs – 1×01: Még egy családi szitkom, de a 80-as évek sem fogtak meg. Folyamatos kiabálás, jó poénok nélkül, felesleges kamerázás. 3/10

Trophy Wife – 1×01: Fájóan semmilyen, inkább mosolygós, bár a végén egyszer már nevettem is. De simán lehet nézős, benne van. 4,5/10.

Back in the Game – 1×01: Ezt nem nagyon tudtam értelmezni. Nem az a baj, hogy rossz, hanem, hogy nem komédia. Csak olykor poén is van benne. 5/10

A második részek nagyjából egyenletesen hoztak egy 4/10-es minőséget. És érdekes módon mindegyik arra a családi vonalra feküdt rá (a Back in the Game-ben van némi munkahely is), aminél az utolsó 2-3 percben érzelemfröccsöt kell adni. Egyik sem volt nagyon rossz, de ha nem röhögök egy szitkom poénosnak szánt dolgain, akkor az a sorozat nem nekem való.

A The Goldbergs-nél tovább kiabáltak, bár valamennyire visszavettek – itt továbbra is Anyu tűnik a legjobbnak, a legkisebb srác pedig szörnyűséges szereposztás, ráadásul itt most köré épült az egyik szál, az érdektelen öltöztetés, ahol tényleg csak az volt a poén, hogy milyen gáz ruhák voltak anno. Pár jó ötlettől azonban semmiképp sem lesz nézős, mehet a levesbe részemről. (Viszont a végén az archív kamerás felvételek nagyon jók.)

A Trophy Wife esetében (az 1×02-ben Natalie Morales már nem is szerepelt…) továbbra is vallom, hogy kinőhetné magát valami érdekessé is, de idő kell a saját hangnem megtalálásához. Fura látni, hogy itt épp Bradley Whitford a legvisszafogottabb, Malin Akerman jópofa, a két ex-feleség közül Michaela Watkins remek figurát hoz és meg kell mondjam, hogy nem volt olyan rossz dolog a kislány lecserélése, bár Bailee Madison karaktere nyilván teljesen más.

A Back in the Game pedig továbbra is rejtély, mert annyira innen vannak a készítők a humorküszöbtől, hogy inkább csak kellemesen mosolygós, jó hangulatú a sorozat, amihez rengeteget tesz hozzá Maggie Lawson aranyossága. De egyébként minden más fájóan kihagyható.

8 hozzászólás Ne habozz!

Shrike - 2013. 10. 05. 08:53

Én megnéztem majdnem minden mostani sitcompilotot, és eddig csak a Back in the Game tetszett, de tény, hogy nem a poénfaktor miatt. :)

Cyrax - 2013. 10. 05. 09:12

A Back In The Game hatalmas csalódás, az utóbbi pár évben kb. az összes ABC sitcom bejött valamilyen szinten, de ez tényleg egyáltalán nem vicces, nem is értem, hogy jutott eszükbe pont ezt berakni a Middle és a Modern Family közé a Suburgatory és a The Neighbors után… Goldbergs tetszetős, talán mert a 80-as évek, mint téma nekem jó alap, Trophy Wife-ról még nem döntöttem.

ALDO - 2013. 10. 05. 09:41

Eldöntöttem, hogy idén az összes pilotot bepróbálom. A Goldbergsből még csak egy részt láttam, de az bejött. Habár a középső gyerek rendkívül idegesítő.

Thrasher - 2013. 10. 05. 10:21

a Trophy Wife-ban azért van potenciál (meg a nők is is segítenek rajta), és apl. nnak is örülök, hogy eddig, hiába vannak elegen a családban, nem próbálták meg lemásolni a Modern Family-féle, mindenkinek külön sztoriszálat adós szerkezetet.

azért ha Morales csak elvétve fog feltűnni, mérges leszek.

ja, és szerintem a kis Jodie Fostert kár volt lecserélni a kis Hófehérkére, a második részben olyan semmilyen volt, hogy még.

Dregnarr1 - 2013. 10. 05. 10:43

Szerintem ha tartanánk egy szavazást a “legtöbb jó minőségű új sorozatot felvonultató évről”, az idei lenne a legvégén. A “szokásosnál” is botrányosabb az idei adag.

Lajosék a másodikról - 2013. 10. 05. 11:04

A Goldbergs 1×02-vel az a legnagyobb baj, hogy egyáltalán nem humoros, két emlékezetes pillanata George Segal két “what’s happening?” feje. És ennyi.

A TW-ből még akármi is lehetne, de nem lesz, az elkészülő 2k6+5 részt egyszer át lehet pörgetni.

A baseball meg nem véletlenül a világ egyik leghülyébb sportja.

winnie - 2013. 10. 05. 11:09

a végén jópofa volt, de valamiért már az első részből is kivágtam volna, mostanában ezek a nagypapa, nagymama figurák eléggé irritálnak. és szinte mindegyik tele van velük.

superpityu - 2013. 10. 05. 22:13

a Goldbergs legnagyobb meglepetésemre bejött. az anyuka elég sokat nyom a latba nálam is, kb a kiskölyök ugyanannyit le is húz sajnos, pedig az első részben nem volt annyira rossz, de a 2-ban förtelmes.
a másik két sorozatról nem döntöttem még, és még csak a pilotot láttam mindegyikből. de a trophy wife tetszett, és a back in the game sem volt különösebben rossz, de szitkomot akartam nézni nem 20 perces drámát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz