login |

Pilot: Sean Saves The World

2013. 10. 05. 16:10 - Írta: human

20 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Na, erre aztán már tényleg nem fogunk sok karaktert pazarolni. Amikor elkezdődött a szezon, azt hihettük, hogy a gagyi sitcomokon túl vagyunk az első hét után, erre amit a héten kaptunk az arcunkba, azzal már vallatni lehetne.

Itt van például ez a Sean Saves The World, amiben nagyon steril díszletek között olyan papírmasék akarnak egyensúlyozni a család és a munka közötti határvonalon, hogy az fáj (elvágja az ujjunk?). Ezúttal Sean Hayes (Will and Grace) alakítja a meleg apát, akire rászakad a lánya, és közben a munkahelyén egy új, eléggé kemény főnököt is kap, aki nem tűr el semmiféle túlóra-halasztást.

Ennyi a sorozat, az meleg apa és a lánya összeszokik (ez az érzelmes rész), közben pedig ott a munkahely is, ami meg a vicces rész. Lenne. És még azt mondtuk, hogy a Mom alapoz ezer éves kilométeres poénokra. A SSTW simán nem alapoz semmire, csak be akar szállni az őszi “család a minden”-trendbe.

Poén 0, pontszám 0/10.

20 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2013. 10. 05. 16:34

nekem annyira nem volt gáz. de nem volt meg a közepes szint. a munkahelyes részben ott a poénlehetőséget, thomas lennon főnökként bőven bír potenciállal, de az zavart, hogy mindenki gyengeelméjű, szóval nem valódi munkáasember. kár, hogy csak ütődött stílben ment a poéngyártás.

otthon már értelmesebbek, de ott nem volt meg az a dinamika, ami kéne. pedig ha az apa-lánya szál kicsit erősebb lenne, akkor maradnék. nem tudom, miért de maradnék.

Lajosék a másodikról - 2013. 10. 05. 16:34

A trailerre 1 pontot adtam, ehhez képest pozitív csalódás. Thomas Lennon szörnyű, a munkahely idegesítő, a mama is elég gáz, viszont Sean Hayesszel nem volt különösebb bajom, ez meg is lepett.

A mosdóból való kimászás+csirke vicces volt, nincsenek altesti dolgok, 3-4 pontot szerintem megér.

winnie - 2013. 10. 05. 16:49

ja, az egyik kakadus poénon felnevettem.

daniel_007 - 2013. 10. 05. 17:20

ilyenkor olyan butának érzem magam, hogy nekem tetszett :D mondjuk lehet, hogy azért, mert nem voltak elvárásaim, plusz Sean Hayes meglepően nem idegesített és Megan Hilty is aranyos volt

Synrew - 2013. 10. 05. 17:31

0/10? meg kell nézni akkor! :)

levadász - 2013. 10. 05. 18:08

már megint egy shitcom… idén indul olyan sorozat ami nem sitcom vagy nyomozós?

winnie - 2013. 10. 05. 18:21

lucky 7. betrayal. hozták is az évad leggyengébb kezdéseit:) meg a hostages, de az is bukó.

paranoid android - 2013. 10. 05. 22:32

Szerintem ez volt eddig a legvállalhatóbb többkamerás sitcom pilot idén. Ez persze nem jelenti azt, hogy jó volt, vagy hogy ezen a részen kívül nézek még belőle, de legalább nem volt ultragáz (lásd: The Millers). A családi rész ugyan értékelhetetlen, de a munkahelyi jelenetek nem voltak rosszak, főleg a mellékszereplők miatt (Lester a Chuckból, srác a Ben and Kate-ből és Megan Hilty).

Dexter Morgan - 2013. 10. 05. 23:29

Egyáltalán nem volt gáz, jó nagyokat röhögtem többször is, pedig ez nem jellemző rám, inkább csak megjegyzem magamban, hogy “na, ez jó volt”. Ettől függetlenül nem jósolok fényes jövőt neki… kár, mert elnézegetném akár évekig is.

El-ahrairah - 2013. 10. 06. 00:09

Borzalmas volt.
A dráma súlytalan és érdektelen, a poénok szánalmasak, a karakterek sablonosak és unalmasak. Az idei nem túl erős mezőny eddigi legrosszabja.

ALDO - 2013. 10. 06. 01:34

Adtatok már valamire 0 pontot? Mert eddig az 1-es volt a legrosszabb.

fm! - 2013. 10. 06. 07:20

A nulla pont miatt biztos, hogy belenézek! ;)

c - 2013. 10. 06. 09:51

A pontozás megy valami logika szerint?Vagy teljesen szubjektív ? Ad valamilyen képet a sorozatról vagy a kritika írójának véleménye ? Ezt már többször meg akartam kérdezni. Ilyen esetekben “merjünk” hozzáfogni egy 0/10 sorozathoz,vagy az ilyenbe bele se kezdjünk?

winnie - 2013. 10. 06. 10:08

jézusom, hát mi más lenne a pontozás, mint valakinek a véleménye?:) másképp nem is lehetne megoldani. persze, hogy megy logika szerint. mindenki meg tudja ítélni, hogy neki mennyire tetszett valami, és ha valaki szerint valami förmedvény, akkor kevés pontot ad rá.

de a pontszám csak a gyengébbek kedvéért van ott, a lényeg a többi. hogy miről szól, hogy milyen humora van, hogy milyen stílusú. (az olvasható, hogy a posztolónak nagyon nem jött be a SSTW. innentől kezdve mindegy, hogy 0 vagy 4 pont.)

mindenki merjen minden sorozathoz hozzáfogni, mert az teljesen random, hogy milyen előjelű véleményt olvas először. minden sorozatnak van pár millió imádója és utálója, azt senki nem fogja megmondani, hogy ő melyikbe fog tartozni. és ha nem próbál be mindent, akkor lehet, hogy elmegy egy igazi kincs mellett.

a pontszám maximum arra utal, hogy több az esély arra, hogy nem fog bejönni, ha hasonló beálítottségú, mint a vélményező.

winnie - 2013. 10. 06. 10:09

ráadásul a fenti egy darab vélemény, a kommentek arra vannak, hogy ott el lehessen olvasni más véleményeket is – már csak ezért sem értem, hogy miért kéne megijedni.

“nem volt gáz”
“pozitív csalódás”
“nekem tetszett”
“legvállalhatóbb többkamerás”
“borzalmas volt”
“nem volt gáz, jó nagyokat röhögtem “

c - 2013. 10. 06. 15:16

jézusom, hát mi más lenne a pontozás, mint valakinek a véleménye?:)

A kérdésem arra vonatkozott,hogy ez a vélemény szubjektív vagy objektív :) Azt hittem az írások szubjektívek,viszont a pontozás azért objektív véleményen alapszik,ezáltal van benne logika. (összehasonlítható más sorozat pontjával)

(Egy jó példa LaCRossE írásából: Egy lényegesen jó évadnyitót kaptunk tehát, mindjárt pontozni is fogom, de ez saját viszonylatba kap ennyit, ne hasonítsátok össze más sorozat ugyanilyen pontjával. 8/10.

LaCRissE itt például a sorozathoz mérten pontozott. Ki is emelte,hogy nem a többi sorozat pontszámához mérten.)

“az olvasható, hogy a posztolónak nagyon nem jött be a SSTW. innentől kezdve mindegy, hogy 0 vagy 4 pont.”

Ezt is jó tudni :)

Lényeg hogy a gyengébbek kedvéért van a pontozás.

Dexter Morgan - 2013. 10. 06. 17:20

Csak úgy “hangosan gondolkodva” egy pillanatra a pontozásról… Nagyon érdekes dolog, ugyanis egyrészt én nem sok értelmét látom alapvetően, mégis azért elmond elég sokat, ha az ember tudja, hogy miként is kezelje. Nálam például eléggé extrém a helyzet: nálam háromféle pontszám van: tízes, ha valami működik (akkor is, ha nem tetszik!!!), egyes, ha valami nem működik, és nulla, ha valami annyira félremegy, hogy azt ki kell emelni az egyesek közül. A többi pontszám részemről csak mellébeszélés, avagy az lenne. Amikor egy ilyen epizód kerül a mikroszkóp alá, akkor érzem, hogy sok esetben, ha sok ember véleményét tekintjük, ehhez hasonló a helyzet. Vagy azt olvasom, hogy hóli sitt, szörnyű, nem tudtam megnézni, fájt, vagy azt, hogy nem volt ezzel gond, meg lehetett nézni, még szórakozni is rajta. Ha ezeket most nem fordítjuk le matemetikára, akkor ugyanarról van szó, amiről én nyavalygok mostan itten: működik, nem működik, vagy annyira nem működik, hogy az már egy másik kategória.

Az egy egészen más kérdés (és rendkívül félrevezető tud lenni) hogy objektív vagy szubjektív alapú a pontozás, avagy véleményezés. Vannak bizonyos SZAKMAI (ez nagyon hangsúlyos) követelmények, amelyeknek a produktum meg kell, hogy feleljen. Ez vonatkozik a színészekre, a kreatív és a technikai stáb munkájára egyaránt. Ha ezen követelmények bármelyike (vagy több is akár) nem teljesül, akkor a produktum vagy egyes, vagy nulla, mert egész egyszerűen azt mutatja be, hogy a készítők szakmailag kudarcot vallottak.

Az, hogy a nézőre, befogadóra milyen hatású az elkészült termék, legalább kétfelé ágazik. Ha átjön az, hogy itt szakmailag valami nem kóser (akár úgy is, hogy nem tudja konkrétan megfogalmazni, csak valamit érez, hogy nem stimmel)akkor ez vagy hat a tetszés-indexre, vagy nem. Ha egyáltalán nem is érzékeli, hogy valami nem stimmel, akkor természetesen nem befolyásolja a véleményt.

Nekem elsősorban akkor van bajom a pontozással illetve véleményezéssel, ha teljesen szétválasztjuk a szakmai színvonalat és azt, hogy mennyire tetszik a kritika írójának az adott “mű”. Ilyenkor derül ki, hogy ezek a kritikák egyáltalán nem arról szólnak, hogy az adott sorozat, vagy epizód, vagy bármilyen mű milyen is valójába. Arról szólnak, hogy a kritika írója milyen. Ez pedig ilyen körülmények között a kutyát sem érdekli. Ez itt a gáz, nem a Sean Saves The World.

winnie - 2013. 10. 06. 20:24

“Ez pedig ilyen körülmények között a kutyát sem érdekli.”

hát, nem úgy tűnik – illetve a példa nem ezt mutatja. ráadásul folyton kapjuk a kéréseket, hogy mikor lesz ennek vagy annak kritikája. és abból, hogy ezek a kérések legtöbbször olyan epizódra irányulnak, amit már látott a kérvényező, azt bizonyítja, hogy nem az érdekli őket, hogy milyen a sorozat vagy a rész.

winnie - 2013. 10. 06. 20:36

“LaCRissE itt például a sorozathoz mérten pontozott. Ki is emelte,hogy nem a többi sorozat pontszámához mérten.)”

ne megbántva lacrosse-t, de ez gyávaság, vagyis… nem ez a jó szó. megfutamodás. vagy éppen mindig ezt csináljuk. de épp ez mutatja azt a csapdát, hogy miért nehéz pontozni, miért akarja az ember kerülni, mert aztán lehet magyarázni, hogy ha én kihozom a sean saves the world pilotját 4-esre, akkor miért hozom ki a homeland – 2×03-at 4-esre.

én is csináltam ilyet, hogy egy gyenge epizódra xy-sorozatból azt mondom, hogy még az is jobb, mint más sorozat legjobb epizódja. kezeld ezek szerint a pontszámot. minden pontszám a sorozathoz képest annyi. (persze ez sem igaz, mert akkor lenne egy csomó 10/10. a pontszám azt jelenti nálam, hogy mennyire élveztem egy részt. semmi többet. az, hogy egy jó sorozatot nézek, az alap, mert ami nem jó, azt nem nézem. ergó hozzá lehet adni mindig 2-3-at.)

és ezért pontozza az ember nyugodtan a pilotot, mert azt tudja önmagában osztályozni, nem kell semmihez viszonyítani.

de még azokból sem kell semmiféle összefüggéseket levonni. ez csak játék.
——–
“az olvasható, hogy a posztolónak nagyon nem jött be a SSTW. innentől kezdve mindegy, hogy 0 vagy 4 pont.”

Ezt is jó tudni :)
——–

ezt szerintem mindenki tudja. az, hogy kicsit rossz valami vagy nagyon rossz, természetes, hogy teljesen mindegy. az embert az érdekli, ami jó. (ezért mondom, hogy én már az “elmegy” vagy a “nem rossz” kategóriát is vágom a kukába, a 6/10-eket, mert annyi az erősebb sorozat a nézősök között, és azok között is, amiket még el sem kezdtem.

“Lényeg hogy a gyengébbek kedvéért van a pontozás.”

nem viccelek, tényleg. az, hogy mi a véleményem, vagy annak, aki írja a kritikát, azt az 1-5000 karakter írja le. az az egyetlen karaktert elfoglaló pontszám nem sokat mond ahhoz képest.

el kell fogadni, hogy van, aki nem szívesen olvas (ez nem dehonesztálás), csak megnézi a pontszámot, átfutja a posztot, én is sokszor teszem ezt. olvasd el az évadközi kritikáimat, szinte sosem pontozok. sokszor pedig csak zárójelben írok pontszámot, ha muszáj. a pilotoknál odaírom, meg ahol vannak kiemelt helyek a pontszámra (ld. második blikk)

goodjohnwin - 2013. 10. 21. 09:58

nagy W&G rajongó vagyok, és nekem tavaly a Partners is bejött (meg kicsit a New Normal is), de ez sajnos nagyon gyenge lett. Nem ellenszenves, csak nem elég szerethető.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz