login |

Sons of Anarchy – 6×04: No more, brother – írta Ingorion

2013. 10. 05. 13:55 - Írta: vendegblogger

31 hozzászólás | kategória: kritika,

Amikor világossá vált számomra, hogy a tavalyi „bravúromat” nem leszek képes megismételni (nevezetesen: megemlékezni minden héten az aktuális Sons of Anarchy-epizódról), úgy döntöttem, az évad felénél mindenképpen összegezem gondolataimat a hatodik etap első feléről. Azonban a készítő, Kurt Sutter idén is viszonylag koránra tartogatott valami olyasmit, amiről úgy érzem, érdemes szót ejteni, mégha ezzel meg is szegem az önmagamnak tett ígéretemet.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Azt mindenképpen fontosnak tartom leszögezni, hogy az évad első három része finoman szólva is megosztóra sikeredett: voltak akik Sutter kreatív döntései miatt panaszkodtak, másoknak a mostanra már éjfekete tónusú hangvétel nem tetszett, vagy éppen a jóízlés határát már rég átlépő, megbotránkoztatóan erőszakos, morbid és bizarr képsorok borzolták a kedélyeket.

Tősgyökeres rajongó vagyok és voltam, azt hiszem ezt sosem rejtettem véka alá, de valamennyire megtudtam érteni a negatív hangokat is, annak ellenére, hogy szerintem a sorozat nem tért le az eddig bejárt útról, csak éppen eddig  annak ismeretlen szakaszára tévedt. Mert ahogy Bruzsy is említette a premierről szóló írásában: már bőven benne vagyunk a végjátékban, ez pedig a széria tematikájából kiindulva szinte megköveteli a már eddig is iszonyatosan kitolt határok feszegetését.

– I will let you know if and when we need more guns. Until then, hands off my club.
– Aye. Hands off.

Ez a megosztottság érzés egy időre most biztos el fog múlni, hisz az évad negyedik, “Wolfsangel” címre hallgató része vitán felül az idei legjobb volt, és a sorozat egészét nézve sincs miért szégyenkeznie: megtartotta azokat a vonásokat, amelyek az előzményeket is jellemezték – erős vizualitás, süvítő egysorosok, depresszív hangulat, remek alakítások -, de ehhez még hozzá kell csapnunk a tényt, hogy Sutter megint megtalálta a tökeit, és nem kevesebbet lépett meg, mint hogy kiírta a saját, illetve Donal Louge karakterét, és nem is akármilyen módon.

Otto megölése vitán felül szükséges volt, hisz a bebörtönzött ex-motoros kálváriáját huzamosabb ideig egyszerűen már nem lehetett volna komolyan venni, a készítők a pokol szinte összes lépcsőfokát megjáratták vele – és velünk nézőkkel is, hisz a figura őrületének elhatalmasodását első sorból nézhettük végig.

Lee Toric-kal viszont más a helyzet. Nem csak a fiktív szereplők, de a nézők is gyűlölték a karaktert, aminek ahol csak lehetett hangot adtak, ám mint tudjuk, az ilyesmi nem különösen hatja vagy hatotta meg az írókat eddig sem – példának okáért ott van még Clay esete. Akkor meg mi állt a döntés hátterében?

Wow. I didn’t even see that coming.

Az interjúk tanúsága szerint elsősorban Louge szoros időbeosztása okozta a karakter korai halálát, ami ha jobban belegondolunk teljesen jó magyarázat: rengeteg történetszálat nem fejtettek ki, ami még fontos lett volna Toric szempontjából – a függőségének és betegségének tünetei ugyan bemutatásra kerültek, de komolyabb magyarázattal nem szolgáltak velük kapcsolatban, szerepük is csak annyi volt, hogy megláthassuk a saját tükörképével szexuális kapcsolatot létesítő rendőrbírót teljes valójában.

Ennek ellenére azon a nevezőn vagyok, hogy Sutter akarva-akaratlanul is zseniálisat húzott: mindannyian a rend eme őrében láttuk az évad főgonoszát, de ezzel a fordulattal valaki olyat toltak ebbe a pozícióba, aki évadok óta helyet kap a képernyőn, csak éppen egyszer sem vettük komolyan, egészen mostanáig. Ez a valaki pedig Galen.

Az, hogy valószínűsíthetően a jövőben ő okoz majd fejfájást Jaxéknek már csak azért is izgalmas lépés, mert ezzel tulajdonképpen alapjaiban rengetik majd meg a klub eddig sem sziklaszilárd rendszerét: a pisztolycső másik oldalán most azok lesznek, akikkel legmélyebbre nyúlnak a mi szempontunkból már-már mitológiai gyökerek. Komolyabb találgatásokba viszont nem bocsátkoznék, majd meglátjuk hova lesznek kifuttatva az események e téren.

Ám a szezon emellett párhuzamosan még 3-4 másik, egyenrangú(nak szánt) szálat is görget – Tara és Wendy mesterkedései, Bobby ügyködései, Nero ebben a részben megacélosodni látszó elhatározása a kilépésről mind-mind megfelelő táptalajt biztosítanak jelenkori találgatásoknak, és jövőbeli konfliktus helyzetek kialakulásának

S ezekhez még hozzájön egy tavalyról áthozott kérdés: mivé teszi Jaxet az elnöki szék? Bevallom, a fiatal elnök többet süllyedt a szememben az elmúlt 4×50 percben, mint az ötödik évadban összesen – és nem, nem a félrelépése miatt. Úgy tűnik sikerült olyan irányba elvinniük a cselekményt, amiben nem Clay tetszeleg a legnagyobb rosszként, sőt!, úgy látszik Sutterék komolyan gondolták a következő kijelentésüket:

Putting Clay on a “redemptive path”… There’s a certain amount of resignation and understanding of who he is and the things that he’s done; he’ll try to go out with a little bit of dignity.

Az elkövetkezendőeket megjósolni sem lehet, az igazat megvallva, semmi támpontom sincs, mit terveznek a hetedik, (vélhetően) lezáró évadra, hisz ha ilyen ütemben folynak az események, nem maradnak szereplők akikről mesélhetnének nekünk, nem marad klub ami befogadja az esetleges túlélőket, csak a shakespeare-i finálé ígérete a képlet egyetlen állandója.

Mert közeleg a vég, az út legnagyobb részét már megtettük. De a neheze még nyilván hátra van.

31 hozzászólás Ne habozz!

Macckó - 2013. 10. 05. 14:27

ámen

deus - 2013. 10. 05. 14:52

Igazi vérfürdőt jövendölök az évad és a sorozat végére az eddigiekből kiindulva.

Magyar Sons of Anarchy Fan Klub a Facebookon
https://www.facebook.com/groups/msoafk

seth_greven - 2013. 10. 05. 15:01

Mikor néztem, egyetlen gondolat fogalmazódott meg bennem:

Nagyon remélem, hogy nem azt tervezik, hogy végén szépen mindenki meghal, aki gonosz, mert aki rossz útra téved, az úgysem úszhatja meg, stb.

cherockee - 2013. 10. 05. 15:10

Szerintem aki most meg van lepve, főleg aki megbotránkozva, az nem értette az eddigiek miért történtek. Ez nem egy Happy Ending-el ellátott kalandsorozat, az elejétől lehetett látni, hogy ha nem hal meg mindenki, az is kb. kisebb csoda lesz. Pl. az hogy Jax mostmár önmaga ellentéte lett, szinte borítékolja, hogy valaki minimum életveszélyesen kilukasztja.

Szerintem a brutalitás még mindig öncélú néhol, a történet most éri el azt a pontot, ahol legtöbben szerintem azért nem értenek egyet a kreatív döntésekkel, mert valójában hősöket láttak eddig, nem antihősöket.

Emberek, ezek fegyverkereskedő, erőszakos, többségben gyilkosok. Sutter eddigi megszólalásai alapján nem népszerűsíteni akarja ezt a világot.

kabuki - 2013. 10. 05. 16:03

Tökéletesen egyetértek a leírtakkal. A sorozat összképe már számomra is olyan szinten nyomasztóvá vált, hogy fontolgattam a tömbösítve nézést, de közben rájöttem, hogy egyhuzamban még kevésbé bírnám végignézni, hiszen részenként is rettentő tömény. Persze úgy mondom ezt, hogy nem a minőséget kifogásolom, hanem a cselekmény hangulatára értem.

Jax karaktere amúgy szerintem is iszonyatos lejtmenetbe kapcsolt, holott már az 5. évad is olyan volt, hogy néha csak tátogtam a döbbenettől, de immár úgy tűnik, a maradék pozitív vagy emberi is kezd kiveszni belőle, és ezt nem lehet a “mindent a klubért teszek”-mottóval megmagyarázni, ahogy arra Chibs is rámutatott.

Igazából tényleg megjósolhatatlan számomra is, hogy mi jöhet még, mert gyakorlatilag bármi. Tara és Wendy kapcsolata is elég nagy kérdőjeleket hagy bennem folyton. Érteni vélem, hogy Tara vész esetére Wendyre bízná a fiúkat, de a Gemmának felvázolt kamu támadós vonal Wendy részéről fogalmam sincs, mire akar kifutni (vagy csak én vagyok tök értetlen és másnak teljesen világos :)). Mondjuk, ha Tara tényleg elhagyja Jaxet, sztem az lesz a vég a karakter szempontjából, mert meglátásom szerint most már egyedül Tara jelenléte tartja vissza valamennyire a teljes elborulástól. (A megcsalós jelenet is inkább ezt jelentette szerintem, hogy Tara távollétében már semmilyen erkölcsi tartás nem maradt Jaxben.) Ez a lépés ugyanakkor nagyon komolyan is elsülhet, nem merek belegondolni, milyen reakciót válthat ki Jaxből, csak reménykedek, hogy azért azt nem merik meglépni Sutterék, hogy fizikailag Tara ellen fordul.

Summa summarum: nem hogy hepiendet nem látok én már ebben, de szerintem is valamiféle totális vérfürdő irányába haladnak az események.

seth_greven - 2013. 10. 05. 16:07

Mielőtt még mindenki félreértene: én se happy endet várok.

Csak azért annál kicsit kreatívabb véget várok, mint hogy mindenki ott fekszik vérbe fagyva, és csá.
Bár lehet, hogy az előző kommentemből nem feltétlenül pont így jött le.

kabuki - 2013. 10. 05. 16:18

seth_greven: Én tökéletesen értettelek és egyet is értek veled :)

Bár ha továbbra is egyfajta Hamlet-parafrázisnak tekintjük a SoA-t (ahogy eleinte nagyon is arra hajazott), akkor bizony könnyel lehet, hogy mégis így akarják lezárni. De a magam részéről én is kreatívabb befejezést várok Sutteréktől (és lehetőleg nem olyan semmilyen sz@rt, mint amit a Deterhez bírtak kanyarítani).

kabuki - 2013. 10. 05. 16:19

Deter=Dexter

Bocs, béna vagyok :)

nyau - 2013. 10. 05. 17:32

Jaxet utálom a kezdetektől fogva, mind a karaktert, mind a színészt, mert szerintem ő a leggyengébb, még a prospect “statiszták” is jobbak tőle…ez az évad nekem nagyon nem jön be, az egész egy nagy katyvasz, közben meg lövik itt el ezeket a nagy sokkolni hivatott részeket, mint az iskolai dolog,meg most ez a rendőrbíró….nekem nem áll össze egésszé! a végére biztos összeáll majd vmennyire, de egyelőre,oan az egész, mintha az egészet részről részre írták vna meg, mintha nem lett vna meg,h mi is lesz ennek a vége,hanem majd közben kitaláljuk, szal ez így zavaros…

marcilu - 2013. 10. 05. 17:50

Az erőszakossággal – indokoltság esetén – sosem volt problémám a SoA esetében. Most sincs. Viszont valami mégsem kerek…

Patrik - 2013. 10. 05. 19:19

Tõk jó, hogy a the shieldböl ide járnak a szereplõk! CCH Pounder remélem sok szerepet kap. Amugy még mindig zavar az angolul beszurt idézetek. De mivel ennek tõbbszõr hangot adtam, és semmi nem változott, igy csak kérem valaki kommentbe forditsa le lécci!

Putting Clay on a “redemptive path”… There’s a certain amount of resignation and understanding of who he is and the things that he’s done; he’ll try to go out with a little bit of dignity.

azért mégis szóvá teszem!!:)
Tételezzûk fel olvasok egy politikai ujsàgot, mondjuk legyen a Berlusconi, tök mindegy. szoval olvasoom a szerzô cikkét, majd az van benne berlusconi azt mondta erre: és olaszul idéznék….
értitek a gondom?

kabuki - 2013. 10. 05. 20:10

Patrik: konyhanyelvű fordítás, ezért elnézést, de tessék…”Clayt a megváltás útjára kényszerítjük…Ezen részben beletörődés várja, részben felfogja, mit tett és ki is ő valójában; megpróbál méltósággal távozni.”

paul - 2013. 10. 05. 22:19

Jax az elején volt szerethető!

Patrik véleményét osztom!

csepeti - 2013. 10. 05. 22:25

Jax mi rosszat csinált ebben az évadban?
Ki akar szállni a fegyverüzletből.
Megölt egy drogos nőt, aki akkora szar anya volt, hogy egy tömeggyilkost tudott csak nevelni + ha életben marad, akkor egyértelműen köp, tehát a gyereke által leadott első lövés pillanatában halott volt.
Oké, félrekefélt, ez nem szép dolog, de Tara gyakorlatilag kizárta az életéből, szövetkezik a háta mögött, plusz nem kurvázni ment, csak “úgy alakult”.
Nyilván ezek nem egy rendes és jóságos ember tettei, de mint ahogy le is van írva, ezek egyrészt bűnözők, másrészt én nem lennék kíváncsi az első évad rinyáló Jax-ére. Úgy változik, ahogy süllyedünk bele a pokolba.
Még mindig nem önös érdekek hajtják.

patrik - 2013. 10. 05. 22:37

Kabuki köszi a forditàst!

egy igazi szakember - 2013. 10. 06. 09:23

Kezd egyre szánalmasabb lenni a sorozat!

Sajnos Sutter egyre logikátlanabbul kavarja a szart.

August szól Jaxnek, kell neki az ír fegyverüzlet ( megválthatja vele Tiget is ), erre mikor beszélnek az írekkel Jax fel sem ajánlja, hogy van helyettük más akivel folytathatják az írek a fegyver bizniszt, hanem új háborút generál, aminek azonnal áldozatai lesznek.

Nem igazán tudom sajnálni egyik tagot sem, ha Clay vagy Tig vagy mindkettő leadta volna a szerelést az már tökös lépés lett volna.

A marshallt is ezért behozni, hogy néhány résszel később kiiktassák, értelmetlen volt.

Az meg lassan a szánalmon is túl mutat, hogy a szedett- vedett SOA, belső ellentétekkel, mindenkit mindig kivégez, eltakarít az útból. Most majd az IRÁ-t is elfújják, mint a port. kac, kac, kac

Le kellene már szállni a földre az íróknak, mert ez így tragikomikussá kezd válni.

Unwinged - 2013. 10. 06. 10:33

Nekem nagyon tetszett a rész, mondjuk azt én sem értem hogy miért nem mondták Galennek, hogy August beszállna a fegyverbizniszbe, biztosan csitította volna a kedélyeket..
Amúgy azt várom, hogy Bobby visszatérjen az embereivel, beszervezze őket a bandába, majd a segítségükkel megbuktassa Jaxet, mert remélem hogy ez a terve.. kell a vérfrissítés, új, érdekes karakterekkel fel lehetne kicsit dobni a sorozatot meg a Bobby által vezetett Samcrow is érdekes lehet..

wysa88 - 2013. 10. 06. 12:08

Tényleg elég szar irányba megy a sorozat, Jaxet régen nagyon szerettem, de most már clay 2.0 lett belőle. Tara se tudja már, hogy mit akar, és ennek a gyámság témának az erőltetése azt vetíti előre, hogy az évad végéig kiírják a karaktert és ez lesz a végső csapás Jaxnek, ahogy fentebb már írta valaki. Aki emberileg még ér itt valamit az Chibs meg Bobby

2SY - 2013. 10. 06. 12:19

Remélem ezt a kommentemet nem törlik mint az előző kettőt:)
Spolieres lehet
Izé őőő hát… ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem az eddig évad kapcsán végre egy kicsit beindultunk ebben a részben. A fenti kérdésekre válaszolva, hogy miért nem tolta be a képbe POPE/MARKUS Industries lehetőséget az íreknek az valószínűleg az, hogy az IRA nem feltétlenül rajongana a fekákkal való bizniszeléssel szóval szerintem Jax elősször megakarta mutatni az íreknek hogy kész nincs tovább aztán miután már nagyon szomorúak, mert nincs ki szállítson akkor bedobta volna, hogy ja amúgy átvennék mások csak hát barnábbak a kelleténél de jobb mint a semmi, de Galen nem várta ezt ki:)(Philip ‘Filthy Phil’ Russell aka Shrek végre meghalt tudom geci vagyok de ezt a karkatert én nagyon nem kedveltem, mert nagyon nem illett ebbe a világba és annó azt gondoltam, hogy soha nem lesz tag és majd megölik de nem tették sőtt még az asztalhoz is be került.)
A marshallos szált eléggé könnyen lezárták szerintem még az iskolai lövöldözést is megússzák azzal, hogy az antiszemitákra kenik az egészet bár kétlem CCH abba hagyná a nyomozást.
Tig azzal, hogy életben hagyták elég érdekes húzás volt de, hát istenem.
Gemma és Nero beszélgetése a kocsiban nekem úgy jött le, hogy Gemma rájött, hogy Nero nem az a férfi akinek hitte és, hogy gyenge szóval szerintem Gemma dobni fogja kedvenc latino stricinket.
Fentebb olvastam, hogy Jax így meg úgy, szerintem pont az ő karakterével nincs baj sőtt én azon lepődtem volna meg ha nem egy új de fiatalabb és ambíciózusabb Clayt látunk a vásznon akinek nem a gazdagság a célja hanem az MC sorsának jobbá tétele. Clay nevelte fel tőle látta, hogyan kell vezetni a klubbot hogyan hozzon nehéz döntéseket és bár ezekkel nem értett egyet akkor de amikor beült a székbe rájött arra is, bár mennyire is egyenlőek az állatok a disznók egyenlőbbek, mert a többi állat nem látja a “teljes” képet és nem tud olyan döntéseket meghozni amik szükségesek.
A Tare-Wendy vonallal nem tudok mit kezdeni de majd lesz valahogy.
Bobby meg nem tom mit szeretne de kétlem, hogy elakarná bitorolni Jax helyét inkább egy alternatívát akar mutatni a többieknek de ennek nem sok köze lenne a Bűbájosi chapterhez.
Mitch Pileggi,John Hensley,Robert Patrick vendégszereplésének örülök remélem több részben is láthatóak lesznek.

szuperkrumpli - 2013. 10. 06. 13:36

Meglepett, hogy Toric-ot máris kiiktatták! Ez a skinhead-es sztori is furcsa volt. Reggel jöttek, a rész végére meg már le is gyakták az egész brigádot.
Azt se értettem, h. Jax miért nem lökte be, Galen-nek, hogy a fekákat érdeklik a csúzlik?! Persze én mint néző jól jártam a későbbi henteléssel!

TameOne - 2013. 10. 06. 13:59

Talán ledarálom egybe, de már az 5. évad is szánalmas gyenge volt, az idei évadnyitó meg szóra se érdemes szerintem. Kár, hogy ez lett a sorozatból.

dvs - 2013. 10. 06. 21:41

A Levezető zenéhez tudna valaki egy linket? Hálás volnék :) (The Forest Rangers – Everyday People)

Egyelőre sehol nem akadtam még rá. :/

digweed - 2013. 10. 06. 22:55

Vajon Chiklis mikor csatlakozik be a sorozatba ?? Ha egyáltalán befog
.Szerintem 7. évados főgonosznak zseniális lenne.

Shiwo - 2013. 10. 07. 09:05

a marshall kinyírása szerintem pont, hogy kulcsfontosságú mozzanat volt.. egyrészt senki nem számított rá, másrészt elindított egy sz@rlavinát, amit már nem lehet ráfogni, amiért nem lehet felelősségre vonni.. hiába gyanakszik a néger rendőr, bizonyítéka nincs, hogy Nero kocsiját kipreparálták, az egyedüli gyanúsított, Torik, akit meg lehetett volna szorongatni, hogy bevallja, de immár halott.. Nero meg megy a sittre..

Phil halála nem érvágás, elég szürke, háttérben meglapuló karakter volt, semmi emlékezetes nem volt benne, és tényleg furán mutatott a többiek között

Jax miért nem mondta az íreknek, hogy a négereket érdekli a fegyverek? jó kérdés, lehet idő előtt eldurrant az agya a fenyegetések hallatán

Tig életben maradása – egyik fórumon valaki még az előző rész után, a mostani előtt felvetette, hogy ha Tig életben marad, annak egyik indoka lehet, hogy Pope utódja besúgónak használja, hisz ha Jax el tudta intézni Pope-ot mondhatni “büntetlenül”, akkor nem szabad félvállról venni..

szuperkrumpli - 2013. 10. 07. 11:47

Shiwo: A Tig-es teória még jó is lehet! Nekem kifejezetten tetszik. :)

Pyra - 2013. 10. 08. 06:32

Az idei évad első két részénél csak kamilláztam, hogy mi a szar lett a kedvenc sorozatomból (a másik a Rescue Me)… Hmm…

A harmadik rész elindult vissza a “normális” kerékvágásba, a negyedikkel vissza is érkezett. Nem tudom mást is zavar-e hogy Jax tiszteletlen mindenkivel. A VP-kkel: oké, hogy kell az autokrácia, még akkor is, ha szavazgatás van, de a saját bukását betonozza így be, főleg, hogy már csak hatan vannak (ill. négyen + 1 jelölt). Chibs-be lábat törölgetni picit erős azért…
Az üzleti partnerrel: magasról tesz Nero-ra, de ha segítség kell, akkor persze jó hogy ott van.

Nekem már az előző évadban is nagyon hiányoztak a Maják. Lehet hogy a szakszervezet nem engedi a latin túlsúlyt a képernyőn? Mielőtt erre vki ráröppenne, szarkazmus akart lenni! :)

Tig mindíg problémaforrás volt, már az első epizód óta.
Én frankón azthittem, hogy meghúzza az arab hullát, típusos lett volna, helyette azt az infót kaptuk, az örege őt fixálta análisan.

Chibs szeretne jó VP lenni, az is, de Jax folyamatosan aláássa a tekintélyét nyilvánosan is, simán szembe megy a klubprotokollal. Érdemes megfigyelni, hogy Clay ilyet nem tett, ha gondja volt, négyszemközt közölte a gondját Jax-el.

Juice: ráfért már egy verés arra a töketlen amúgyis androgűn formájára. Kiváncsi vagyok Sutter mikor dobja be, hogy Juicie-t a nyeles tojásból eredeztethető dzsúz mozgatja leginkább. Erre való utalás volt Gemmától az negyedik évad elején az AK53 című részben, a félresikerült szabadulósdugás után. Mindenesetre most teszi a dolgát.

Happy: végre

Pyra - 2013. 10. 08. 06:51

Happy: végre egy igazi tökös motoros karakter, akivel nem lehet szórakozni. Jax sem teszi. Chibs-nél azzal él vissza, hogy a tékozló skót a fiának tekinti, és ezt Jackieboy is tudja. Mindenesetre kíváncsi lennék arra Hap hány másodpercet adna a szöszinek még, mielőtt bedarálja…

A prospectek: én ide sorolom Phil-t is.

Mind selejt. Attól hogy Phil nagyranőtt még nem egy biker karakter. Leginkább egy óvodás jelmezben. Egy igazi motorosról süt a “Geronimo” életfelfogás. Róla max az, hogy a betegekrt tologatja egy privát intézetben.

Nekem V-Lin meglepetés volt mint félázsiai-karakter, mert nem volt szavazás arról, hogy változon a klub alapszabályzata, bár Shrek beiktatása is kimaradt a bemutatott dolgokból.

Szerintem olyan karakterek kellenének mint Quinn (egyébként Ő ténylegesen egy Hells Angels Chapter Prezije!), vagy mint Danny Zito(aki otthsgyta

Pyra - 2013. 10. 08. 08:48

bocsi, telóról írok, néha önálló életet él.

…Szóval Mr. Zito (aki lehet hogy nem is Danny, hanem Chuck) szintén egy kiugrott Hells tag. A colort és a pozícióját (egy cikk alapján elnök volt, egy másik szerint csak VP) elcserélte a szinészetért, egyébként ezt nem is tudom hogyan csinálta, mert nem lehet túl könnyű élve kiszálni egy olyan MC-ből ami kurvákból , drogból és fegyverből él ráadásul folyamatosan harcban állnak a piacért egy rivális MC-vel a Bandidos -al. Itt németországban majdnem betiltották mindkettőt az egymással szembeni atrocítások miatt.

Vissza Mr. Zito-hoz. Érdekes hogy beperelte Sutter-t, hogy a SoA alapötletét tőle plagizálta. Vesztett!. Gondolom valami alku alapján került be ezek után a sorozatba, mint az egyik áruló Nomad. Mindenesetre a karaktere hiteles volt.

Bobby Elvis: a nagy kedvencem. Kíváncsi vagyok, mivel akar klubtörténelmet írni, de az bíztató, hogy Quinj ott van az oldalán. Nem tudom Sutter mit szándékozik vele csinálni, de nyáron belefutottam egy olyan fotóba róla, amin az eltávolított Vice President felvarró helyett SECRETARY volt.

Jax: nekem tetszik a radikalizmusa, csak az nem, ahogy a csaádjával, azaz a klubbal és a testvérekkel bánik.
Szerintem azért nem dobta be az íreknek az August féle vonalat, mert eleve visszavágót akart, a múlttkori Wendy elrablós zsarolás miatt. A klubbal senki sem szórakozhat. Ha ezt eltűröd, gyenge vagy, bedarálnak. Én biztos voltam benne, hogy ennek folytatása lesz. Lásd a mostani epizódot. Kíváncsi vagyok, hogy a Kartell és az írek felé milyen retorzió lesz. Ha bármelyik kimarad, hiteltelen lesz az egész. Jax igazi badass karakterként eleve szarik a következményekre, gondolj csak arra, amikor felborogatta a Mayans összes mociját a kocsmájuknál, vagy arra, hogy kiiktatta Pope-ot pedig a feka abszolute respektálta, akinek csak az volt a bűne mindössze csak a szemet-szemért elvet követte a lánya miatt, mindamellett hogy végig életképes alternatívákat és védelmet biztosított a legyengült klubnak, vagy simán beakasztott Tara-nak a még meleg ATF ügynök hullája mellet, kinyírta a mexiköcsögöt a yard orra előtt, mert fenyegette a családját.
Azon is feleseleges moralizálni, hogy meghúzta a ribizlit. Egy igazi férfi igen ritka alkalmakkor utasít vissza egy átlagon felüli nőt, főleg ha a nő kiteszi a kirakatba, hogy rákattant.

A nők: Tara nulla a szememben, se nem szép, se nem jó nő, anyaként is zérus, lazán fejberugdaltam volna abban a jelenetben, amikor felriasztja az alvó gyereket, hogy megnyugtassa magát az hogy lenyugtatja a gyereket.

Wendy inkább benzintyúk, mint Tara. Sajnos a 45+ -os kora nagyon irreális, mint ex-Jax, nagyon kilóg a lóláb a plusz 15-20 évvel Jax-hez képest amióta “tiszta”. Jó kis MILF egyébiránt. ;)
Nem is tudom hol lehetett Gem-mama, ennél a frígyél.
Azon meg röhögtem, hogy a polkorrektség jegyében amióta megtisztult Wendy a csúnya drogoktól rájött, hogy a nőkey szereti. Sutter-ből kinézem, hogy Tara a börtönélmények hatására összeáll Wendy-vel amúgyis divat az usában a “nekem két mamám van” dolog. Egyébként szerintem Tara nem tud a fegyverről, ez Wendy magánakciója lesz.
Gemma súlytalan jelenleg. Az egyetlen szerepe most az, hogy Nero legyen. Sajnálni fogom, ha kiiratja magát a sorozatból.
Még egy Gemma kötődés, Unser… Szerintem ebben az évadban Ő is meghal a rák miatt szépen csendben.

Pyra - 2013. 10. 08. 08:58

mivel sokkadszorra száll el amit írtam, majd befejezem máskor!

winnie - 2013. 10. 08. 09:36

pyra: ilyenkor megeszi a spamszűrőnk. ha szólsz, visszarakom.

Pyra - 2013. 10. 08. 20:40

@winnie: roger & bigthanx… :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz