login |

The Good Wife: kezdett az 5. évad – írta Ancsa

2013. 10. 05. 20:15 - Írta: vendegblogger

78 hozzászólás | kategória: kritika,

Ötödik szezonját kezdte a The Good Wife (azaz A férjem védelmében) című sorozat, amely az általános vélemények szerint az egyik legjobb az országos csatornákon, ráadásul a maga műfajában is úgy, hogy ezt a szintet jelentősebb kilengések nélkül hozza a kezdetek óta. Annyit előzetesen is elmondhatok, hogy az évadnyitó nem cáfolt rá az eddigiekre, kiváló nyitányt láthattunk.

Az előző évad zárása még rátett egy jókora adaggal a várakozási fokra, hiszen rendkívül kíváncsivá tette a nézőket, milyen lesz az új irány? Bővebben és spoileresen a tovább után.

Aliciától ott váltunk el az előző évad végén, hogy igent mond Cary ajánlatára, miszerint alakítsanak közösen saját irodát. Az évad ugyanitt folytatódik, jó hangulatban beszélik meg a majdani iroda megnyitása körüli teendőket, illetve azt, hogy egy hétig még nem szólnak senkinek a távozásról Lochkart/Gardnernél, míg Alicia aktuális ügye be nem fejeződik – egy halálra ítélt gyilkost próbálnak épp megmenteni a kivégzéstől, de erről majd később.

Az irodában tehát titkolniuk kell, hogy távozni akarnak, ez azonban korántsem egyszerű: ha egy titkot többen őriznek, előbb-utóbb napvilágra kerül. A fiatal ügyvédek boldog örömködését ugyanis kiszúrja David Lee, aki lekéri hívásaik listáját, ami alapján nyilvánvalóvá válik – túl gyakran hívogatták ügyfeleiket az átlagos munkakapcsolathoz képest, vagyis azért kereshették őket, ki tartana velük az új irodába? A vezetőség végül Aliciának szegezi a kérdést: ő mit tud az egészről? A nő pedig szemrebbenés nélkül állítja, hogy semmit.

Közben azonban kiderül, három hét múlva lenne csak új irodájuk, a többi távozó addig maradni akar, leginkább az esedékes bónuszok miatt. Ez jelenti az első súrlódást Alicia és Cary kapcsolatában: a nő késélen táncol a főnökei előtt, előbb-utóbb bukta lesz, távozni kellene mielőbb, de a többiek nem akarnak. Alicia egy ideig még a maradásra is gondol, de végül kitart a távozás mellett.

Alicia Will-lel való kapcsolatában az évadnyitóban semmiféle előrelépést nem láthatunk, szokásos módon toporogják magukat körbe. Az előző évad végén újra közeledtek egymáshoz, most viszont nem tudnak kettesben maradni: Will érzésekről nem akar beszélni, Alicia pedig a távozásáról nem tud.

Ennek pedig előbb-utóbb rossz vége lesz, hiszen a nő arccal előre tagadta a kollégák távozási szándékát, miközben ő maga is erre készül; mindennek a következményei azonban már a következő részek történéseihez tartoznak majd.

Diane korábban kapott nagy lehetősége – miszerint legfelsőbb bíró lehetne Peter kormányzósága esetén – az évad kezdetén még nem került szóba, reméljük, erről nem feledkeznek meg az írók. Hiszen Florrick kormányzó lett, az ajánlatát megtette, Diane pedig vevőnek látszott rá, így ez kellően tovább bonyolíthatná a történetet.

Kaptunk emellé egy érdekes családi mellékszálat is, mert Grace, Alicia lánya felkerült egy politikuslányokat bemutató oldalra, ahol nem ismertségük, vagy valamely képességeik alapján állítják rangsorba az ismert politikusok lányait, hanem csakis a külsejük alapján, azaz mennyire dögösek. Érdekes volt látni, ahogy a Grace és testvére próbálta a helyzetet kezelni, hiszen elfoglalt szüleikre most nem számíthattak, vagy talán nem mertek hozzájuk fordulni.

Peter kormányzói munkájának első napjaiba is bepillantást nyertünk, ahol rögtön aknamezőre tévedt, új kolléganője ugyanis, aki az etikára ügyel (márminthogy ne véthessen sem a kormányzó, sem a családja olyan hibát, ami etikailag kifogásolható lenne a közvélemény szemében) személyében maga a probléma – gyönyörű, dögös, a vele való közös munka is rengeteg pletykára adhat okot.

Kormányzónk ezért kis tépelődés után Eli javaslatára úgy dönt, felfelé buktatja a nőt, azaz előlépteti, ő azonban érzi, hogy eltávolították a klubból, így nem sűrű köszöngetéssel távozik. Gyanítom az igazi nehézségek csak ezután kezdődnek a kormányzói munkában.

És akkor nézzük a heti ügyet: az iroda Eddie Fornumot, egy kétszeres gyilkost szeretne a kivégzéstől megmenteni, főleg miután rájönnek, hogy nem ő a tettes. Rengeteg munkával, Kalinda és Robyn kiváló nyomozásával végül sikerül kideríteniük az igazságot a gyilkosságról, a bíróság azonban a kivégzés mellett dönt – így nem marad más hátra, mint a kormányzói közbelépés.

Olvastam olyan véleményt is erről, hogy bár tudtuk, hogy Eddie ártatlan, ha egyszer nem sikerült megmenteni, igazán kár volt egy utolsó huszárvágással mindent elrendezni – mondván jobban vette volna ki magát, ha meghal, ha már ez a bírói döntés. A magam részéről ezzel nem értek egyet, lehet, hogy érzelgős vagyok, de én örültem, hogy végül nem halt meg, és egészen meghatódtam, mikor a végén Alicia és Diane megölelték azzal, hogy most már életben marad.

Végül pedig nem mehetek el szó nélkül a sorozat nagy erőssége, a vendégszereplők mellett sem. Bár az első részben nem tértek vissza a már megkedvelt karakterek, sőt új sem tűnt még fel a színen, a magam részéről nagyon várom Carrie Preston (Elsbeth Tascioni) visszatérését, hiszen a színésznő nemrég kapott a szerepért Emmy-díjat.

A többieket pedig nem is sorolom fel név szerint, mindenki döntse el, kit látna szívesen viszont – reméljük minél több érdekes karaktert láthatunk újra, vagy ismerhetünk meg.

Összegezve azt mondhatom, remek nyitást láthattunk, izgalmas folytatásra számíthatunk, már csak azért is, mert a rész végén kaptunk némi előzetest az évadból. Már nagyon, de nagyon várom. Részemről 8/10, mint mindig.

78 hozzászólás Ne habozz!

Memari - 2013. 10. 05. 20:31

Egyetértek a kritikával, még nem csalódtam ebben a sorozatban, így és a rész végi előzetessel felcsigázva várom a folytatást. :)

Benjy - 2013. 10. 05. 20:49

Nekem nagyon nem tetszett. Kapkodás volt az egész nyitány. Oké értem hogy így akarták szemléltetni hogy húde kevés idő van, de nem tetszett, hogy mennek bíróságra de már rögtön rohannak máshova, majd onnan is és így tovább. A heti eset meg már harmadszor volt pepitában, ami már csak ezért is untatott. A befejezése pedig egy hatalmas vicc volt. Komolyan, mi az hogy harmadszorra nem próbálnak kivégezni senkit?? Legbénább magyarázat evör. Ráadásul már csak azért is volt gázos a konklúzió mert épp ez is a TGW egyik erőssége, hogy nem mindig nyernek meg minden ügyet. Most meg jusztis hepiend kellett. Az új szálak felvezetése viszont jól sikerült, remélem hogy van bennük annyi mersz hogy szétrobbantsák a céget ahelyett hogy visszatáncolnának.

“Bár az első részben nem tértek vissza a már megkedvelt karakterek, sőt új sem tűnt még fel a színen”
Jeffrey Tambor és Melissa George asszem vissza fognak még térni. Utóbbiban szinte biztos vagyok. :) Carrie Preston feltűnését én is várom, jézusom amit tavaly Kyle MacLachlannel műveltek…

Orso-borso - 2013. 10. 05. 20:53

Én “örültem” volna, ha végül mégis kivégzik Eddiet. Boston Legalnak is az lett a számomra legemlékezetesebb epizódja, amelyiknek hasonló lett a vége. Hihetetlen érzelmi hullámvasút és pont egy jogi sorozatba kell időnként, hogy ne az igazság győzzön.

dor - 2013. 10. 05. 21:26

Egyetértek a kritikával, nekem tetszett az évadnyitó. Úgy gondolom szükség volt arra, hogy ilyen “kapkodós” részt hozzanak össze, és így is kimagasló részt kaptunk. A zene különösen tetszett.

nyau - 2013. 10. 05. 21:28

Imádom azt a részét a sorozatnak, ahogy a jogot használják benne, annyira zseniális, ahogy kapcsolnak egy-egy elejtett félszóból,h h fordíthatják az oldalukra az ügyet, mien törvény stb…
Amit még mindig nem tudok megérteni, az h Alicia mitől oan szuper,h minden 2. ügyfél csak vele hajlandó szóba állni, meg h mindenki mindig el van tőle ájulva…bár ebben a részben ez most nem jött elő.
ugyanilyen érdektelenek számomra a gyerekei, különösen Grace, tőle minden egyes képernyőn töltött percétől a falra mászok.. Zach-nek azért vannak jó pillanatai.
Amit nagyon várok,h kiboruljon a bili, és végre “St. Alicia” -ról kiderüljön,h mire készülnek.
A másik pedig, hogy Melissa George visszatérjen! irtó jó volt az in treatmentben is… és elképzelhetőnek tartanám azt is, h még összejön Peterrel…sőt,h egyenesen ezért tüntette el a színről, h ne legyen majd gyanús…bár lehet csak az az egész, aminek látszik.

Memari - 2013. 10. 05. 21:30

Már hallottam azt a legendát/törvényt?/szabályt?, h 2 sikertelen kivégzés után harmadjára életben kell hagyni az elítéltet. Itt is erről volt szó. Én el tudtam így fogadni a végét, de nem zavart volna különösebben, ha nem győz az igazság. Nem ez volt a lényeg.

A feszültség és pörgősség a kilépők hangulatát is szimbolizálhatta. Valamint nem egyedi eset a sorozatban, h párhuzamosan több helyszínen játszódik, sok embert megmozgató és sürget az idő. :)

Mandala - 2013. 10. 06. 06:59

Nagyon jó kis kritika, le a kalappal, hogy így összefoglaltad. (Azért írom, mert vendégbloggertôl sztem ez szép munka). Alapvetôen egyetértek: nekem bejött a sztori, a ritmus, a heti eset feloldása is. Korábban egyetlen dolog untatott mindig: a Will-Alicia szál. Kamaszkorom meghatározó filmje volt a Dead Poets Society, ezért Josh Charles (Will) szerepeltetésének kezdetben nagyon örültem. Egészen addig, míg arra nem jutottam, hogy csapnivaló színész: kb. egyfajta szigorú nézése van, ha szomorú, ha csalódott, ha dühös, stb. Mint a Zoolanderben Ben Stiller, csak itt sajnos nem paródiáról van szó. Nagyon idegesít. Aliciával meg ez a közös szál – ez meg a Greys “összejön-e Mer McDreamy-vel” – kit érdekel, csak történjen már vmi! idôszakát idézi számomra. Mivel ez most nem volt, ez a rész nekem tökéletes lett, akár 10-et is adnék rá.

A. - 2013. 10. 06. 07:55

szerintem meg inkább hogyvolt volt, mint kibeszélő/kritika. (gondolom nem véletlenül).
Melissa George meg idegesít, menjen haza.

yeeeyha - 2013. 10. 06. 09:43

Nekem is abszolút bejött a kezdés, erős epizód volt, minden szál érdekel, alig várom a status quo-t, mikor tényleg megalakul a Florrick/Agos.
Ami viszont még mindig meglep: ez az egyetlen jogi dráma, ahol nemhogy elviselem, hanem várom, hogy milyen üggyel fognak foglalkozni a szereplők. Valamit nagyon jól csinálnak a készítők, már a kezdetek óta e téren.

Pudli - 2013. 10. 06. 10:27

Nem volt annyira izgalmas a rész, de nagyon tetszett.

Violka - 2013. 10. 06. 20:27

Megmondom kicsit haragszom magamra, mert még egy gyengébbecske részt is, mint ami most volt imádok :D

Remélem ebben az évadban pontot tesznek Alicia és Will kapcsolatára. Zárják le, vagy bontakoztassák ki, csak legyen valami döntő momentum benne.

Kérek több E. Tascionit!!!!!

eszemix - 2013. 10. 07. 21:39

Azt a mindenit! Brutáljó rész volt a második! Szinte végig fogtam a fejem, hogy mi lesz itt még?! :)

attillaahun - 2013. 10. 08. 00:08

10/10 a 2. részre! Nálam ez a sorozat idén eddig mindenkit ver. Szerintem az évad végére bekerül a nagyok közé, ha nincs már ott most is.
Rég röhögtem ennyit drámán, eszméletlen jóra volt az NSA megcsinálva, azok a fejek akik ott dolgoznak, nagyon súlyos. :D Plusz az aktualitása is figyelemre méltó, még a Newsroom se tartotta magát ilyen jól szerintem, pedig ott is tolták a híreket rendesen.
És most megyek megnézem a Boardwalk Empire-t, a Homeland-et, a Parenthood-ot, meg a SoA-t is – csak hogy érthető legyen a sorrend. :)

Kukabúvár - 2013. 10. 08. 11:03

Nem lesz itt szerintem semmilyen új cég…

Ancsa - 2013. 10. 08. 14:59

Mocskos jó rész volt, és még csak az évad elején tartunk…

jessm - 2013. 10. 09. 20:12

Én nemrég kezdtem elnzéni a sorozatot és tényleg nagyon jó a sorozat. És az 5. része nagyo n tetszettek. Kiváncsi vagyok, hogy lesz új iroda vagy sem. Bár tényleg kiváncsi lennék rá , na meg Dianere mint Bíróra.

Chris North még mindig jó pasi, jól hozza karakterét. Tudom, hogy Peter egy nagy nőcsábász,de a gyerekekeet tényleg nagyon szereti, és ha kell azért ott van Alicia mellett, vállalja az érzéseit amit Will nem tud. Szóval tudom, hogy Will a jó srác biztos sokan szurkolnak Willnek, de én valahogy nem tudok . Will jól néz ki meg minden de ekkora puhány legyen, hogy nem bír kiállni és azt mondani: szeretlek Alicia. Hát pff..
Szóval Remélem Alicia Peterrel marad. Ja és jól emlékszem, hogy nem volt arról szó hogy végülis megújították-e az esküjüket vagy sem?

Violka - 2013. 10. 19. 13:43

A 3. rész szédületesen jó volt. Na nem néztem volna ki Will-ből, hogy így kirakja Diane-t :((((((

Remélem megalakul az új cég, de tuti lesz belőle jó nagy balhé.

Memari - 2013. 10. 20. 01:13

Beindult az évad, csak így tovább!

Benjy - 2013. 10. 21. 00:12

A 3. rész parádés volt. Egyrészt a heti ügy ami megint egy hatalmas morális problémát vetett fel, másrészt a fő szálat már most komplexebbnek látom mint a 4. évadbelit.

Ancsa - 2013. 10. 21. 19:28

Szerintem is nagyon jó volt a harmadik rész, a legújabbhoz időhiány miatt még nem volt szerencsém.
Amikor a fenti összefoglalót írtam, kis híján úgy fogalmaztam, remélem Diane felmerült bírói kinevezése nem tűnik el a süllyesztőben. Hát rohadtul nem tűnt el :)

Memari - 2013. 10. 26. 11:45

az 5. rész se lesz unalmas :D

Violka - 2013. 10. 28. 07:38

Én is várom az 5. részben a földrengést.

Örültem,h Diane fejét bekötötték :)))

gio - 2013. 10. 28. 12:15

wow, ez nagyon komoly rész volt! imádom ezt a sorozatot, remekül össze van rakva!

tiktak - 2013. 10. 28. 13:38

Hú, de jó volt ez a rész is. Arra gondoltam, hogy Will elhet azért nem fog ügyet csinálni Alicia távozásából, mert íyg legalább együtt lehetnek, hiszen már nem lesznek üzlettársak.
Bár most az jutott eszembe, hogy üzlettársak között is gáz lenne a kapcsolat? mármint korábban az volt a probléma, hogy Alicia a férfi alá tartozott.

sehrezad - 2013. 10. 28. 16:29

A földrengés megjött – de vajon kit temet majd maga alá? Egy darabig még elhúzódó rendes adok-kapok várható :)

A. - 2013. 10. 28. 16:53

hűha, a legjobb rész idáig nekem
engem Will/Alicia kapcsolat sosem érdekelt igazán, a jogi ügyek meg a politikai/üzleti kavarás mindig jobban lekötött, na de EZZZ…
sírok, hogy 5 évig tartogatták ezt…(jó tudom h nem szándékosan) a kis hamisak..:) így 5 évad után még sprintelnek egyet, csak így könnyedén, csuklóból:)
szóval ez a Will vs. Alicia dolog valami borzasztóan hihetetlenül jó és izgalmas volt (ahogy lesöpörte az asztalt, azt hittem kettétöri a telefont is)
és utána még átadta a kislány üzenetét:)))
hát gyönyörű volt az egész
és klasszikus epizódszerkesztés, van fél napunk hogy megoldjuk típusú, ezek a legjobbak, közben totál káosz, mindenki kavar
és mindenki tudott érvényesülni, Diane, Kalinda, Peter, mindenkinek megvolt a maga jelenete
hű nagyon-nagyon jó volt

Garru - 2013. 10. 28. 18:45

Huh, ezzel az ötödik résszel rendesen belecsaptak a lecsóba a készítők!
A megtekintés közben egy szó járt a fejemben: zseniális.
Megkockáztatom az év egyik legjobb (ha nem a legjobb) epizódját kaptuk meg.
Az eddigi részek is jók voltak, de ez egyszerűen hibátlan lett.
Részemről 10/10. Simán.

dalia - 2013. 10. 30. 15:18

E5.
Irdatlan kurva jó volt ez a rész. Sorkin-i magasság.
Ezzel most konkrétan a legjobb sorozat lett a szememben idén.

tiktak - 2013. 11. 02. 00:01

Milyen kis naiv és hülye vagyok, még hogy Will nem fog ügyet csinálni belőle… hahaha
Biztos vagyok benne, hogy nem láttam ebben az évben ennél jobb sorozatrészt. És ebbe benne van a Red Wedding is…
Nem tudom, hogyan magyarázzam el embereknek, hogy ezért a részét érdemes lenne az előző négy évadot és ezt a felet pótolni!
simán 10/10

lfeli - 2013. 11. 06. 12:44

Nem vitatva, hogy az évad nagyon érdekes és fordulatos, én úgy érzem – előre is elnézést – hogy nagyon hiteltelen, ahogy a szereplők viselkednek. Nincs felépítve, hogy Alicia miért is akarja ennyire komolyan tönkretenni azt a céget, ami lehetőséget adott neki a nehéz helyzetben. Willnek ebben teljesen igaza van, és semmi nem utalt arra, hogy köztük hosszú ideje tartó konfliktus lenne pl. amiatt, hogy a tulajok helyett a beosztottak dolgoznak (mert ugye ezt sugallják minden részben, ezzel alapozzák meg azt hogy A. miért csinálja ezt). Az sem volt megalapozva, hogy Will mióta egy érzelmek nélküli droid, aki a régi társát 1 perc gondolkodás után kirakja a cégből. Csak hogy a kulcseseményeket írjam. Úgy tűnik, mintha mindenki megőrült volna és csak magának kaparna, miközben a főszereplő karakterek nem így lettek felépítve. Szóval szerintem izgalmas, valóban nagy a felfordulás, csak éppen következetlen az egész…

napocskin - 2013. 11. 06. 16:07

Szerintem nem hiteltelen a viselkedésük. Először is, vérre megy a dolog – ők mind ügyvédek, akik körmük szakadtáig harcolnak, nagyon nem szeretnek veszíteni, és nyilván nem csak a pénz miatt. Pont az az érdekes, hogy lesz Aliciából és Willből halálos ellenség, és most, hogy még Diane is visszakerült a képbe, szerintem nagyon el fognak a dolgok vadulni.
A beosztottaknak pedig addig, amíg a cégnél dolgoznak/robotolnak (a főnökeik helyett is, akik learatják a sikereket, szerintem ez azért a legtöbbünknek ismerős sztori), nincs lehetőségük panaszkodni, vagy akár csak megemlíteni ezt.
Alicia egyébként nem akarta a céget tönkretenni – Will reakciója indította el benne azt a folyamatot, aminek az eredményét láthattuk. Meg fogjuk látni, folyamatosan.

tiktak - 2013. 11. 07. 00:51

Szerintem is hiteles Alicia reakciója. Ez egy olyan szakma, ahol az marad életben, aki mindig többet akar, a langyos víz nem Amerika top ügyvédjeinek való. Itt pedig erről van szó: a nő csak boldogulni akar a saját szakmájában, és igen, többet akar mint amit eddig kap. Ez azért elég emberi reakció…Gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni azt, hogy Alicia nem véletlenül az egyik legjobb ügyvéd a cégnél, sokszor bemutatta már, hogy ő nagyon is céltudatos, könyörtelen, és törtető tud lenni, csak ez el van feledtetve a sok egyéb más dolog mellett (pl magánélet). Én nagyon örülök, hogy előtérbe került a személyiségének ez a része is. Ugyanis a sorozat pont akkor lenne hiteltelen szerintem, ha Aliciából nem törnének elő ezek a személyiségjegyek, ezek a célok (saját iroda) is, mert akkor kétlem, hogy az az ügyvéd lehetne, akit eddig láttunk. És igen, valahol Will hajszolta bele ebbe a döntésbe, nagyon is visszakozott ő, sokszor kellett ezt a döntését átgondolni, és végig bizonytalan volt, de Will reakciója után már tényleg nem volt más választása. Mondhatni, hogy megkönnyebbül… Már csak az a kérdés, hogy hosszú távon mit fog választani, magánélet vagy az saját cég. Ugyanis azt kétlem, hogy saját ügyvédi iroda mellet menni fog a “Good Wife” dolog is (akár Peter mellett, akár Will mellett). És ha jobban átgondolom, akkor a sorozat vége szinte csak az lehetne, hogy Good Wife, vagy egy új Diane. Kettő együtt nem működhet. Én úgy érzem, az egész sorozat erről szól.

Neoprimitiv - 2013. 11. 07. 08:34

Jópofa helyzet: mivel én csak az 5×05 miatt vettem fel újra a listára a sorozatot, nálam egyértelmű a helyzet: Will-Diane FTW!

Tudom, nyilván nem ilyen egyértelmű a helyzet, az előző évadokban gondolom megalapozták, hogy miért jelent neki többet “A” irodában a tíz döntéshozó egyikének lenni, mint “B”-ben (hiszen ha jól értettem, akkor az L/G-nél éppen managing partner lett belőle). Az, hogy ezt ő alapította, lószar, már elnézést: a nagy jogi cégek akár több emberöltő óta léteznek, a folyamatos nagyságuk nem az alapítókon, hanem a nyomukba lépőkön múlik – ahogy itt Alicia válthatta volna Diane-t. Hozzáteszem: sokkal nagyobb szakmai kihívás egy már eleve magasra tett mércét megugrani egy tekintélyes cégnél, mint elindítani egy saját céget. az utóbbihoz csak egy pár olyan ügyfél kell, akik fizetik a rezsit, tehát a “saját lábra állás” felmagasztalása nekem is sántít.

Az is biztos, hogy a készítők sem véletlenül hozták őt össze csupa ellenszenves társsal az új cégben – sem a tipikus, tenyérbemászóan öntelt Carey, sem a gerinctelen indiai (pakisztáni?) kolléga nem használ a szimpátiának.

Egy szó, mint száz, várhatóan némileg csalódni fogok, mert nyilván nem a sorozat fő- és címszereplője lesz a vesztes, de én maximálisan Will-éknek szurkolok.

Neoprimitiv - 2013. 11. 07. 08:51

Még egy dolog: oké, hogy Alicia-t Will reakciója vitte a hadiösvényre, de volt korábban szó arról, hogy mégis mire számított? Vagy csak meggyőzték magukat, hogy mivel az ő szempontjukból az ügyfelek lenyúlása egy jó lépés, az L/G majd könnyes szemmel kanosszát jár, hogy milyen csúnyán kizsákmányolták az alkalmazottaikat?

Egy ügyvédi irodának az ügyfelek a “termelőeszközei”. Egy új kuncsaft azt nézi meg, kiket képviselnek most és miért veszítettek el ügyfeleket korábban. Amit Aliciá-ék csináltak az nem csak rövid távú veszteséget anyagi jelentett a L/G-nek, hanem súlyosan ártott volna nekik hosszú távon is. Egy új ügyfél azt látta volna, hogy a cég vezetése inkompetens mind szakmailag (hiszen a régi ügyfelek inkább a beosztott embereiket választották), mind vezetőileg (hiszen fogalmuk sem volt, hogy mi zajlik a cégnél). Az, hogy köztük még ráadásul volt egy személyes vonzalom is, az nem enyhítő, hanem súlyosbító körülmény az adott helyzetben.

Ha ezek után Alicia meglepődött Will reakcióján, akkor azt kell mondjam, hogy nagyon elmaszatolták eddig a karaktert.

zulu - 2013. 11. 09. 12:59

hogyhogy kikerült az oldalsávból?

bunda - 2013. 11. 09. 16:33

Alicia azért hagyta el a céget, hogy minél messzebb kerüljön Will vonzásából, azaz “good wife” legyen.
Sajnos én is a rossz oldalon állok, én is árulásnak érezném. Értem én, hogy csak ilyen áron tudott új céget alapítani, de miért akar? Miért utasít vissza egy névadó partneri címet?

yeeeyha - 2013. 11. 09. 19:39

zulu: gondolom kevesen kattintunk rá, hiszen 6 rész után se érjük el a 40 kommentet.

Az 5×06 most nem nagyon tetszett, aliciáék vs willék vonal nagyon jó, érzem a pörgést, Diane szála is jó volt (örülök, hogy a most már férje többször van), viszont Grace halálra idegelt ebben a részben, és sajnos az 5×05 végén levő évadbetekintő (asszem ez a neve) szerint lesz kavargás a csajjal. Gondolkodom, hogy miért nem szeretem, mert eleinte jól elvoltam vele, mikor megtalálja a kereszténységet, akkor is bírtam, de most már úgy érzem túlzásba viszik nála ezt a vonalat – oké, én nem voltam átlagos kamaszlány, de én nagyon szívesen voltam a szobámban, és soha eszembe nem jutott volna, hogy anyám munkatársát a hitéről kezdjem kérdezgetni…

Benjy - 2013. 11. 10. 14:04

Az 5×06 után én már végérvényesen nem tudok szurkolni egyik oldalnak sem. Gerinctelen és mocskos húzásnak tartottam hogy konkrétan nem érdekelte Dianet és Willt, hogy mi történik az ügyféllel. Oké először még jó visszavágás volt hogy nem küldik el az aktákat, de másodszorra nemigaz hogy nem jutott eszükbe, hogy “hé nehogy mér az a szegény nő legyen a járulékos veszteség a hatalmi csatánkban”. És ami a legmegdöbbentőbb volt hogy Gary Cole érvelése után sem gondolkodott el Diane egy pillanatra.

Benjy - 2013. 11. 10. 14:05

Elveszett a kommentem.

sehrezad - 2013. 11. 11. 14:29

Jó volt a 7. rész, és ebben kaptunk válaszokat arra, Alicia miért is akart annyira kilépni…

Ancsa - 2013. 11. 13. 22:19

Azt kell mondjam, eddig magasan ez a legjobb évad. Az eddigiek is ütöttek, de ez most nagyon odacsap. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle, és szívből remélem, hogy a nézettségi adatok ellenére is lesz tovább. Vagy ezt zárják le kereken.
Minden részt úgy várok, mint egy ovis az uzsonnáját. Ha kibírnám (még sosem sikerült) darálva még nagyobbat ütne :))
És még csak az évad harmadánál járunk…

Neoprimitiv - 2013. 11. 13. 23:19

A spamszűrő megette a kommentemet, de az volt a lényege, hogy remélem, ennél a “szerelmes szívem nem bírt tovább a közeledben lenni” magyarázatnál azért jobbat kapunk, mert ez nekem nagyon gyengus. Akkor már inkább legyen tudatosan önző. Az egy érdekesebb motiváció, mint ez az olyan nagyon fájt a szíve, hogy teljesen leállt az agyműködése és nem tűnt fel neki, hogy mit csinál.

A másik része meg az volt, hogy polkorrektség nélkül sem értem, hogy miért pont az egyetlen nem “rendes amerikaiból” kellett patkányt csinálniuk, amikor annyi tenyérbemászó ifjonc volt még a csapatban?

lfeli - 2013. 11. 14. 16:08

Szerintem egyértelmű volt, amit Alicia testvére ki is mondott, hogy ez az egész arról szól, hogy A. kerüljön távolabb Willtől, mert érzi hogy így nem fog menni a Peterhez veló visszatérés. Ezt meg tudom érteni, szerintem nem gyengus ez a magyarázat, hanem teljesen életszerű. Ha valaki vonzódik egy másik emberhez, de eldönti, hogy nem akar vele lenni, akkor az egyetlen megoldás, hogy elmegy a környezetéből. Eddig OK. Szerintem az a vonal teljesen hiteltelen, hogy Alicia ezt úgy tenné, hogy hátbaszúrja a korábbi munkahelyét és Willt, aki tényleg egy olyan helyzetben húzta ki a szarból, amiben nem sokan álltak volna mellé. Nem nagyon emlkszem rá, hogy lett volna előzménye annak, hogy Alicia hideg és gerinctelen tud lenni, ha arra van szükség. A perekben valóban tudott határozottan viselkedni, de végig úgy építették fel, hogy egy nagyon is etikus személyiség, aki éles helyzetekben azt teszi, ami helyes. Ettől intelligens és mégis nagyon emberi ez a sorozat. Hogy nem elvtelen predátorokról szól. Ehhez képest most valamiért úgy dönt, hogy a saját karrierjét kezdi kaparni, és ezért lenyúl egy rakat ügyfelet a munkahelyétől, anyagokat ment le titokban a belső szerverről és hasonlók. Ezt nézni izgalmas, de fenntartom, hogy hiteltelen.

Neoprimitiv - 2013. 11. 14. 16:21

@Ifeli: pont arra értettem a gyengust, amit írtál. Nem távozás motivációjára, hanem a megvalósítására. Pontosabban arra, hogy ha azt akarják az írók beadni, hogy ez a motiváció elég indok volt erre a megvalósításra.

Elfogadom, hogy úgy érezte, nem tudja egyensúlyba hozni az életét, ha naponta találkozik Will-lel. Azt viszont nem, hogy nem is ötlik fel benne, mekkora morális és anyagi kárt okoz azoknak, akik mellette álltak korábban. Márpedig az a bágyadt bocsánatkérés és az egész meglepődése Will kiborulásán ezt sugallta és ez nekem ettől a karaktertől fals.

szerintem - 2013. 11. 18. 17:23

en is teljesen mertekben a lockhart & gardnerrel vagyok, alicia evadok ota nem szimpatikus nekem. szerintem total nem karakteridegen tole, ahogy viselkedik, az anyosaval es eli-al is folyton harcol, mindig roppant hideg es hatarozott, ha az akaratat kell ervenyesitenie.
az erzelmi szal eleg unalmas, oszinten szolva, foleg ugy, hogy amikor a viszony tartott will-el, szinte semmit nem lattunk belole, vagyis fogalmunk sincs, az irok szerint milyen is volt az a kapcsolat valojaban.
ha mar eros noi karakter, akkor diane sokkal szimpatikusabb.
erdekes viszont, hogy a tavaly oriasi bakloves utan iden alig szerepel kalinda.

Violka - 2013. 11. 19. 15:28

Kalindának örülök,hogy kikerült a központi szerepek közül. Szerintem jót tesz a karakterének a mellőzés.

Annak is örülök,hogy Peter nem szerepelt az elmúlt 2 részben, cseppet sem hiányzott.

sehrezad - 2013. 12. 02. 11:22

Hú, az a rész de remek volt… Végig feszültség, még az anya-anyós rivalizálás sem vágta agyon a dolgot.

eszemix - 2013. 12. 02. 19:00

100. rész. Micsoda csemege ismét! John Noble-ös kavarás Will-lel, karácsonyi party, Kalinda autós üldözése. Ahh, jól kezdődik a hét. :)

Neoprimitiv - 2013. 12. 03. 19:45

– A nyitókép ötletéért csillagos ötös a készítőknek.
– A csipet csapat szellemi szintje (vagy a kollegialitásuk) a Mariana-árok fenekén van, ha ügyvédként nem érzik, hogy meghívni a kormányzót (aki az egyetlen komoly ütőkártyájuk) egy bulira, ahová PR-katasztrófákat is beszerveztek, minimum gázos.
– Nem tudom, tényleg van-e ilyen etikai tanácsadói poszt, de ha létezik, én hevesen tiltakoznék a szakma nevében – ez a csaj még szőkenőnek is hülye.
– Tudom, szemét vagyok, de jaj de jó, hogy Alicia hoppon maradt. És vélhetően Peter fejére sem csak konfetti fog visszahullani a buliból.

Memari - 2013. 12. 07. 00:48

Könnyen jött, könnyen ment Alicianak az a kis támogatás :D

Nagyon örültem, hogy láttuk Willt készülni, nem csak az odamegyek és kis újból megnyerem a perc szituáció volt, és a flashbackkek (még, még, még!) :)
Az etikai csajt nagyon elrontották, amikor elküldték, majd visszahívták milyen kis ravasz volt, most meg….

Neoprimitiv - 2013. 12. 07. 06:31

@Memari: nekem még az is beugrott, hogy né má, egy este tíz órás sorozat, itt sem látunk ténylegesen semmit abból, ami az ágyban történik, oszt mégis “hot”. Persze itt a készítők nincsenek tekintettel a szereplők magánszférájára…

Ancsa - 2013. 12. 08. 17:14

Szerintem akkor is az utolsó öt másodperc volt a legjobb, Eli + a pia – hatalmasat röhögtem!

Memari - 2014. 01. 12. 13:39

Will és Alicia egymás ellen még jó, csak ne húzzák sokáig, kezd unalmassá válni a folytonos egymás elleni harc.

Eli hatalmas, nagyon szeretem az arcait és most is mutathatott meg párat, de szegény, mire megnyugodhatna 1 ügy miatt jön egy másik.

eszemix - 2014. 03. 13. 01:00

5×13 Jajj, de hiányzott már a The Good Wife!

Kukabúvár - 2014. 03. 24. 09:16

5/15 – dúúúrva!!!

winnie - 2014. 03. 24. 09:38

hát, igen. ezért bulizta ki magának a kezdetek kezdetén az évenként megújítandó szerződést. valahol kár, hogy váltani akart. viszont érdekes lesz látni, hogy miképpen tudják felhasználni az eseményt és annak következményeit a történet további alakításához.

ha valaki egyébként írna kritikát a részről, azt szívesen kirakom.

Neoprimitiv - 2014. 03. 24. 10:38

@winnie: megkérdeztem Ancsát, ha neki nem fér bele időben, akkor én bevállalom, szeretem az ilyen felbolygatós részeket :)

Ancsa - 2014. 03. 24. 11:09

Megkeresett Neo, úgyhogy itt is jelzem, sajnos totál el vagyok havazva, szívesen átadom az írás lehetőségét. Majd az évadzárót szívesen viszem.

Gyöngy - 2014. 03. 24. 15:53

Úúúú erre egyáltalán nem számítottam de egy dióhéjnyit sem…

sehrezad - 2014. 03. 24. 18:04

Remekül felépített rész megint – viszont sajnálom, hogy így alakult, nélküle kevesebb kedvem lesz folytatni szerintem, de azért persze a minőség odavonz majd.

tulipán - 2014. 03. 24. 20:41

hinnye. ti számítottatok rá? hú bakker. teregetek nyugisan, erre BAM. bakker. ezek zsenik. és a sneakpeek alapján tudják mit csinálnak. micsoda vérfrissítés!

mivanmar - 2014. 03. 24. 21:37

SPOILER! Én se számítottam rá, és szerintem nagyon szépen oldották meg a srác kétségbeesésétől kezdve. Mikor az első lövés eldördült, azt hittem, saját magát lőtte le, aztán jött a második… Nagyon tetszett, hogy Kalindával együtt mi se tudtuk, mi történt, amíg oda nem ért.

Memari - 2014. 03. 24. 22:01

Nem akartam még megnézni az új részt, de a fb-n láttam pár csodálkozós kommentet és furdalt a kíváncsiság. Húúú, hát ezt nem gondoltam volna.
Naivan vártam volna egy Will-Alicia békülést és összejövést, ami el is kezdődött, h így érjen véget. De legalább nem haragban váltak el.
Nagyon szépen vették elő az ügyet és jól vezették fel a végkifejletet és h 2x hagyták lógva a nézőket…, le a kalappal.

Sajnálom, h így alakult, mert alap eleme volt a sorozatnak, de kellett a végére a sneek peek, hogy egy kicsit nyugodtabban várjam a folytatást.

Cosmic80 - 2014. 03. 24. 22:14

Reggel futottam bele fb-n a spoilerbe… az első döbbenet után gyorsan ledaráltam azt a 3 részt amivel le voltam maradva. Szépen felvezették a sok emlékezős résszel, utána a félig-meddig béküléssel a tárgyalással… amit Memari is írt. Kiváncsi vagyok mit hoz a jövő.

eszemix - 2014. 03. 25. 00:14

Holy Sh*t!
:(

tulipán: a “teregetek nyugisan” szitu priceless :D

Ancsa - 2014. 03. 25. 09:41

Én is úgy voltam, mint Memari, hogy nem akartam még a részt megnézni (nem volt rá időm), de miután tegnap felvetődött, hogy írni kellene róla, kicsit gyanús lett, hogy évad közben miért is? Úgyhogy kipréseltem kis időt, és megnéztem… A véleményemet majd Neo írása alatt mondom el (remélhetőleg este megjelenik).
Röviden annyit, hogy ciki vagy nem, én bőgtem :(

nyau - 2014. 04. 09. 09:13

Az egész 5. évad zseniális! Kezdve a szétválással és most ez a váratlan esemény… Az utóbbi két résznek teljesen a hatása alatt vagyok. Ilyen közel még egy sorozat sem hozta hozzám a gyászt egy szereplő halálakor. Ahogy nyomozott Kalinda, és ahogy Dianne és David Lee kezelte a dolgokat az irodában,Cary dühe… ezektől úgy éreztem, mintha én is elvesztettem volna Will-t, én is a barátjuk lennék, együtt izgultam velük és végig gombóc volt a torkomban. Nagyon megható rész volt a 16. Utoljára hasonló érzéseket talán a Six Feet Under utolsó része váltott ki belőlem.

Memari - 2014. 04. 09. 21:16

Mindenki a maga módján igyekszik feldolgozni az eseményeket, remélem nem csak ez a 2 rész szólt Willről, hanem még részek múlva is lesz hatása, vagy meg-meg említik még őt.

Amit várok a folytatásban:
– Alicia otthagyja Petert
– ne legyen L/F/A

Kukabúvár - 2014. 04. 11. 09:31

Kemény döntés volt, viszont az utána következő rész az egész sorozat mélypontja szerintem. Mintha valami rossz szappanoperát néztem volna! Remélem a folytatás jobb lesz.

Borók - 2014. 04. 14. 13:17

Valaki írna kritikát az 5. évad szinkronáról? Most láttam az előzetes, és meglepődtem, hogy már a harmadik színészgárda szinkronizálja a filmet.

A. - 2014. 04. 15. 07:46

Úgy égek magam előtt, de csak tegnap jöttem rá, hogy Matthew Goode az a színész, akit tökre bírtam a Stoker c. filmben, sőt még rá is kerestem utána rögtön a neten…
És ami a legszomorúbb, hogy az arcáról sem ismertem fel az előző néhány részben… sajnos néha megdöbbentően rossz az arcmemóriám:(
Nem először fordul elő ilyesmi:( Tényleg nagyon kellemetlen.
A lényeg, hogy remélem nagyobb szerepet kap a későbbiekben, és van egy olyan érzésem, hogy így lesz!

eszemix - 2014. 04. 21. 19:53

“Oh yeah, it’s time to kick some ass!”

Újabb 10 pontos rész! Sosem örültem még ennyire a junkieságomnak, mint idén a The Good Wife miatt már jópárszor!

Violka - 2014. 04. 28. 09:36

M. Goode sztem évad végéig végig lesz, mintha így olvastam volna az egyik hírekben.
Nekem tetszik Finn Polman karaktere.

Sajnálom,h A-k nem fognak válni.

Flora - 2014. 04. 29. 20:28

@A. – nem veled van a gond, a színész ,,férfiasodott” meg. és a Chasing Libertyben láttam és én sem ismertem fel

Azért én érzem Will hiányát. Annak örülök, hogy Alicia karaktere nem lett ,,szürkébb” azóta.

A. - 2014. 05. 01. 10:29

Nagyon elégedett vagyok Finn szálával!:)

Pudli - 2014. 05. 05. 22:28

OMG! Milyen jó már ez a sorozat ezek a részek amik idén vannak valami elképesztő. Komolyan nem értem miért nem nézik ezt a sorozatot többen. A sztori jó, a karakterek zseniálisak. Az 5. évad az eddigi legjobb! :)

Boróka - 2014. 05. 19. 21:19

Évadzáró rész premier a héten! És micsoda váratlan fordulatokat hoz! Érdemes rá várni! Igazat adok az előttem szólóknak: az 5. évad a legjobb eddig! És van élet Will halála után! Néhányan kicsit megtorpantak, de ez egy elágazás az útjuk során….

Gyöngy - 2014. 05. 19. 22:27

Szerintem ez messze az egyik legösszeszedetteb sorozat manapság. Az évadzáró közben csak néztem hogy mi van, nagyon jól mozgatják a szálakat.De az egész évad egyenletesen jó színvonalat hoz, én mindig promózom mindenkinek:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz