login |

Pilot-mustra: Super Fun Night – 1×01

2013. 10. 06. 17:20 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

– Forget about Terri. She’s dead to us now.
– Why? What did she do?
– She died.

Valójában nem 1×01, hanem az 1×02, mert a pilot olyan szörnyű lett, hogy az ABC le sem merte adni. És ki tudja, lehet, hogy ezzel mentették meg a sorozatot? Persze nem tudom, hogy milyen volt a kezdés, hogy bejött volna-e, de ez az epizód nem volt olyan, amire rámondtam volna, hogy az évad egyik leggyengébb újonca. Persze szó sincs arról, hogy a Super Fun Night bármilyen szinten igazán jó lett volna, de hiszem, hogy bejöhet jó pár embernek.

SUPER FUN NIGHT – 1×01 – 4/10

A történet három lúzer(nem tűnő), nem feltétlenül népszerű lányról szól, akik szeretnek együtt bulizni. Ennyi. Az egyik túlsúlyos, a másik visszafogott, szemüveges, ázsiai kocka, a harmadik meg kissé maszkulin. De nem csak bulis haverszitkomról van szó, hanem akad némi munkahelyi aspektus is: a Rebel Wilson által alakított főhőst láthatjuk, miképp bénázik a szeretett főnöke (de nem jött be a színész és a karakter) és egy új, őt azonnal megutáló (női) kisfőnök előtt.

Fura hibridnek tűnik ez a komédia, nincs olyan, hogy rá jellemző humor, hiszen hol kínos, hol ötletes, hol pedig kvázi öv alatti poénokkal operál – furcsa, de úgy érzem, hogy nálam akkor működne, ha harsányan feelgood lenne, amolyan önfeledten mosolygós, amit ez a videóklip (az első!) is sugall. Ehhez a hangulat kéne, meg az, hogy a trió mindig jól megalázza a rajzfilmszerű gonosz kisfőnököt.

Miképp a klipben, ebben az epizódban is van éneklés, nem is kevés, hiszen az éppen aktuális bulira egy karaoke bárban kerül sor, ráadásul kvázi énekpárbajra került sor. És azt hiszem, hogy sokat számít az értékelésemben az is, hogy előrángatták valahonnan Meat Loaf-tól az I’d Do Anything For Love-ot.

Persze hiába többféle a humor, azért akad benne konzisztencia is, hiszen a fő vonalat a “Rebel Wilson kövér”-szál jelenti, amit a komikus gátlástalanul ki is használ. Zabál, illetve kajára ácsingózik, szűk ruhákba próbálja magát bele erőltetni, illetve nyugodtan mutogatja magát lenge szerelésben. Akiknek ő olykor sok szokott lenni, azok szerintem kerüljék messze az SFN-t.

Lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen, de érezte valaki úgy, mintha ez nem a pilot lett volna? Simán elment annak, főleg, hogy az egyik állandó szereplőt itt mutatták be. Bár lehet, hogy az első részben alaposabban megrágják a főbb karaktereket, nem tudom, a lényeg, hogy nem éreztem semmi furcsaságot amiatt, hogy nem a valódi első részt láttuk.

Summa summarum, ebből kisülhetne valami jó is akár, de ahhoz hangnemet és hangsúlyt kéne váltaniuk, meg a két barátnőt érdekesebbé tenni. Az egyik persze mond poénokat, őt csak szoknom kell, viszont Liza Lapira nagyon semmilyen.

7 hozzászólás Ne habozz!

cefetke - 2013. 10. 06. 18:26

Sejtettem, hogy nekem ez nem fog tetszeni, annyi az érdekesség, hogy meglepetésemre nem is Rebel Wilson zavart, hanem Liz Lapira, de ő baromira. Az Apt 23 leggyengébb pontja is ő volt, és hát finoman szólva sem fejlődött.

Lajosék a másodikról - 2013. 10. 06. 19:07

Igazi horrorra számítottam, úgyhogy kellemesen kellett csalódnom. Nyilvánvaló, hogy ha valakit irritál a főszereplő, akkor kerülje, tekintve, hogy ez Rebel Wilson magánszáma.

Ami zavart, az a Mirandával való hasonlóság. Nem fogom lopásnak nevezni, mert elképzelhető, hogy már Miranda Hart is lopott valahonnan, de az első öt perc stílusában, jellegében, felépítésében nagyon-nagyon Mirandás volt, sőt a liftes “poént” konkrétan ellőtték benne. Ehhez jön még a két főszereplő közti párhuzam. A gond az, hogy a Miranda (első két évada) ennél azért sokkal jobb.

Kíváncsi leszek, előjön-e a fingós-hányós irány, ha nem, akkor egyelőre marad nézős.

paranoid android - 2013. 10. 07. 00:23

Nincs különösebb bajom Rebel Wilsonnal, de azért van tehetsége abban, hogy sok legyen, ezért tartottam is a Super Fun Nighttól. De meglepett. Egyrészről Wilson karaktere visszafogottabb volt, mint amire számítottam, másrészről meg volt jó pár remek dolog benne. De sajnos vannak negatívumok is.
Kicsit összeszedetlennek tűnt az egész, tényleg nem volt saját hangja még. Ezért gyakran váltakozott az ötletes és az unalmas között. A kettősség a karakterek terén is megvan. A barátnők közül a maszkulin csaj vicces volt, az ázsiai geek viszont fárasztó. A felettesek terén is ilyen a leosztás: a főnöknő karaktere nem tetszett (nem igazán van kedvem kettőjük rivalizálásához minden héten), a pali viszont a kedvencem volt. A félelmeinek felsorolásán például nagyon jót nevettem.
Szóval én adok pár részt neki, hogy meggyőzzön ill. remélhetőleg kiforrjon.

Dexter Morgan - 2013. 10. 07. 02:10

Néhány percet bírtam belőle idegekkel… aztán visítva repült a kukába. Ha egyszer jól átgondolom majd, hogy hová is osszam ki a valaha látott legrosszabb dolog citromdíját, akkor ez az izé igen erős esélyekkel fog indulni. Abszolút érthetetlen számomra, hogyan sikerült egyáltalán eljutni addig, hogy pénzt kapjanak az elkészítésére. Továbbá a látottak fényében belegondolni se merek, hogy milyen lehetett az, amit nem mertek leadni…

winnie - 2013. 10. 07. 07:04

dexter morgan: nem mondom, hogy tetszene tovább, de az elején engem sem érdekelt, viszont a második fele más hangvételű és jópofa lett az énekléssel és a többivel.

Dexter Morgan - 2013. 10. 07. 10:49

Még szerencse, hogy az éneklést nem vártam ki. Akkor szerintem még káromkodtam is volna. Ahol az első 10-15 snittből kiderül, hogy egyik sem működik, ott nekem nincs több kérdésem. Akkor kuka van, kb úgy, ahogy ezt Han Solo közölte a Hercegnővel: “…sajnálom, szivi, jelenleg többre nincs időm.”

winnie - 2014. 02. 17. 09:27

végre megnéztem az 1×02-t és az eredeti pilotot. mindkettő sokkal gyengébb ennél a résznél. instant kasza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz