login |

The Vampire Diaries: kezdett az 5. évad

2013. 10. 06. 20:20 - Írta: Desmond Wallace

393 hozzászólás | kategória: kritika,

Két sorozatra osztódtak a vámpírok. A fiatalabb generáció maradt a The Vampire Diaries-ben, míg az ősvámpírok átköltöztek New Orleansba. Utóbbiról is lesz majd kritika, de előbb a tinivámpírok vannak soron.

Az évadnyitó epizód szépen hozta a közepes szintet. Ennél láttunk már rosszabb epizódokat, de a látott 40 perc tartogatott olyan momentumokat is, amelyek miatt még mindig kitartok a sorozat mellett. Talán van még remény.

Tavaly sokan kaszálták a TVD-t, de az idei évadnyitó megérdemelhet egy második esélyt. Sok minden más lett az évadzáró óta, hiszen véget értek a gimis évek, ez pedig minden tinisorozatnál jelentős változásokkal jár együtt.

Itt sem lesz ez másként, hiszen Elena és Caroline már a főiskolán próbál érvényesülni, miközben a többiek maradtak a kisvárosban. A továbbiakban spoileresen folytatom.

Silas is visszatért a nyári szabadságából, de hamar ráébrednek Damonék, hogy hiába kiköpött mása a tesójának, mégsem Stefan tért haza. Silas pedig nem finomkodik, hiszen – gonoszhoz illően – lazán kivégzi a polgármestert a fél város előtt. Érdekesség, hogy Katherine-re van szüksége. Gondolom, valahogy belőle akarja kinyerni a gyógyírt.

Sajnos Bonnie szelleme még mindig kísérti a jobb sorsra érdemes nézőket, de ez a helyzet nem mostanában fog megváltozni. Jeremy karaktere talán még használható lesz az évadban, ahogy Matt is tartogat majd lehetőséget – négy évad után kell is valamit kezdeni ezzel a szereplővel.

Bár a romantikus nyavalygás már az epizód elején taszított, de aztán mégis felvezettek egy-két érdesebb új történetszálat, amelyekkel talán majd tudnak valami értelmeset kezdeni az írók. A főiskolás lányok sztorija egyelőre nem tartozik ide. Ha az ő részük kimaradt volna az epizódból, akkor jobban szórakoztam volna. 5/10-et ér csak nálam az évadnyitó, de visszafogottan bizakodom, hogy kisülhet még valami jó is ebből az új kezdetből.

393 hozzászólás Ne habozz!

krigin - 2013. 10. 06. 20:37

Egyetértek minden szóval, végre egy olyan epizód ahol Elena nem idegesített és nem tekertem bele a részbe. Sok szál lett most elindítva, ebből a Matt és Silas-Katherine érdekel legjobban. Haladunk-haladunk, csak ne kiabáljam el. :D

wondorog - 2013. 10. 06. 20:41

Egyelőre jobb volt a nyitány, mint az előző évad részeinek 90%-a. Féltem, hogy Originalek nélkül mi lesz, de talán utólag jót is tett, nem kell még évekig ugyanahhoz a sztorihoz ragaszkodni, ugyanazokat a köröket lefutni újra és újra. Szintén pozitívum, hogy elmentek Mystic Fallsból és így nem volt túl sok nyáladzás, bár nem fűzök sok reményt hozzá, hogy ez így marad.
Ami eddig is igaz volt, itt is bebizonyosodott, Ninda Dobrev és Paul Wesley is sokkal jobbak, ha nem az alapkaraktereiket kell játszani. Kathrinben is sokkal több a potenciál, mint Elenában, ahogy Silasben is (anno Ripper-Stefan is okkal jobb volt, mint az eredeti verzió).
Persze azért vannak negatívumok is, mint Bonnie (remélem nem minden részben más ruhában fog megjelenni szellemként, mert az elég gáz lenne, így is az volt tip-top kiegészítőkben, mindenben), ideje lenne megszabadulni tőle. A másik, ami még jobban bosszantott az Tyler, és az ő nem jelenléte. Komolyan, annyira nem tudnak vele mit kezdeni, hogy minden évad 3/4-ből kiveszik? Amikor meg Caroline mondta, hogy majd az új szobatársuk leszedi róluk álmukban a gyűrűt, az röhejes volt, a vámpírok mióta alszanak, elvileg hullák nem?
Egyébként én egy 7/10-et adnék rá, van potenciál, hogy valamennyire visszatérjenek az 1-2. évados (sőt még nálam a 3. is jó volt) színvonalhoz, de ahhoz nem szabad Elenat egyetlen férfivámpír közelébe se engedni. Stefan meg remélem még jó pár részig marad a vízben (csak ne folytassák ezt az álomszenvedést), bár ebben hiában reménykedek.

koka - 2013. 10. 06. 20:42

Úgy látom hallgattak rám a készítők, és kihajították azt a gusztustalan szürke szűrőt. Így nem kellett okádnom a képi világtól. Egészen addig, amíg be nem hozták ezt a Stefan képzelgései jelenetet…
A kezdés nekem is 5/10. Korrekt kezdés, semmi kiemelkedő, még nézős maradt.

Shyllard - 2013. 10. 06. 20:51

Hozta a szintet, amit elvárok tőle és még mindig van egyfajta “varázsa” az egésznek, amiért képtelen vagyok tőle elszakadni. Ebből nekem sosem lesz kasza, még ha botrány is lesz az egész :D

excelsior - 2013. 10. 06. 20:53

A fősulis szál eddig pont ugyan az mint ami a heroes-ban volt.

nyau - 2013. 10. 06. 20:56

tavaly én is kaszáltam vmikor a 2/3ánál kb., már egyszerűen nem bírtam nézni a szenvedésüket, az egész nagyon unalmas volt…különösebben nem keltette fel az érdeklődésemet ez a poszt sem. talán annyi,h főiskolások lettek, én ebben látok némi fantáziát, ill. esélyt vmi jobbra…de annyira nem izgatott fel a dolog,h folytassam is. Stefant btw én már rég kiírtam vna, pályázhatna a legidegesítőbb/unalmasabb karakter evör címre!!!

superpityu - 2013. 10. 06. 20:58

unalmas volt, de ugyanakkor feleannyira sem bosszantó mint a tavalyi vergődés. a legnagyobb pozitívum, hogy Elena nem idegesített, az ő szálukkal annyi bajom volt, hogy nem léptek kapcsolatba senkivel aki szóba jöhet gyilkosként. jobb lesz a fősulis szál ha feltöltik jó szereplőkkel.
Tyler minek? Bonnie minek? jaj édesistenem ezt az egyet nem szeretem, hogy megölnek valakit aztán visszatáncolnak. Klaus is meghalt aztán mégsem, Tyler régen nem hiányzik senkinek, Bonnie szereplése pedig a legrosszabb ami történhet velünk.
Silas nem kispályázik egyelőre, a fogócska jó lehet. Matt meglepően érdekes lett a kiruccanása után.
bizakodom, mert hiába volt unalmas, mégis ott a lehetőség, hogy plec kevesebb figyelmével fogyaszthatóbb sorozatot kapjunk.

Shannen - 2013. 10. 06. 21:04

Nekem tetszett a kezdés, attól függetlenül, hogy nem volt kiemelkedő. 6/10.
Az utolsó pár perc (az volt a polgármesteres rész ugye), nagyon bejött, ráadásul eléggé meglepett.
Bonnie-t valóban nagyon hamar ideje lenne eltüntetni, bár ha Jeremy is menne, azt se bánnám.
Jónak tűnnek az új elindított szálak, és tényleg nem éreztem az Originals-ok hiányát, de lehet csak azért mert előtte néztem emg a The Originals 1×01-et. :D

Silas - 2013. 10. 06. 21:20

7/10.. annyira nem volt rossz. csak a hallucinálás

Nikki - 2013. 10. 06. 21:21

Nem voltam oda a kezdésért, de legalább nem volt olyan, mint a tavalyi szenvedős részek. Kicsit unott volt, fásult, de valóban felvezettek egy-két szálat, amivel kezdeni is lehetne valamit. Innen van hova fejlődni; nem győztek meg, de még maradok. A The Originals sokkal jobb volt.

Skeeter - 2013. 10. 06. 21:51

Nos, elmegy. Igazából semmi extra, az írógárda azóta sem tanult meg ötletelni, esetleg érdekes dolgokat írni, de talán kevesebb baromságot írnak, mint a tavalyi részekben.

Az Ősök kivonása jó ötlet, ugyanis Julie és gárdája a nagy potenciállal rendelkező karaktereket lebutította imádott TVD-s tini bálványai miatt. Lásd: The Originals. (nekem nagyon tetszik, mérföldekkel jobb, mint a TVD, Klaus végre nem hisztis kis picsa, Rebekah és Elijah is jobban domborít szerintem, a mellékszereplők Agnes kivételével nálam jók. )

Matt végre kaphatna szerepet, és emiatt kicsit sajnálom Rebekah-t, biztosan nem fogják ide is behozni vendégszereplőként, pedig elfért volna. Elena-Kathrine jók.

És akkor a negatívumok, Jeremy nulla, Bonnie-ra kihívhatnák végre a Ghost Busters csapatát, Tyler miért nincs ott, elvesztegetnek még egy jó színészt és karaktert. A meghalt szobatársban is több potenciált láttam egy ilyen felütésnél, plusz Jesse sem valami reményteli számomra. Lassan tényleg nem marad karakter szinten nézhető egy srác számára a sorozatban, mert minden a tini ömlengést fogja céltalanul szolgálni =/ Vagy még annak is kevés, talán majd a csajok meg tudják mondani.

És amitől majd eldobtam az agyam, s végső értékre 4/10-et hoz nálam minden pozitívuma ellenére, az Stefan szenvedése a víz alatt. Hogy a fenébe telik meg a tüdeje újra és újra levegővel, a víz alatt? Jézusom, ekkora baki egyszerűen nem fér bele a fejembe. Főleg, hogy a stábba egy épeszű ember nem volt, aki tájékoztassa a többieket, hogy szimplán lehetetlen? Nem beszélve arról, hogy minimális írói tapasztalattal, de valamire való józan ésszel és kreativitással is rájövök, hogy a levegő nélküli agónia sokkal jobban szemléltette volna Stefan helyzetét, mint ez a.. nem is tudom mi.

Egy reményem van, tartja ezt a nézhető színvonalat, és tényleg csak kevés (de legalább nagy) hülyeséget írnak bele majd. S ha ez bejön, akkor talán a The Originals-ra nem marad ideje Julie Plec-nek, és legalább így, de még hangulatosabban folytatják azt a sorozatot, amit élvezni is tudok.

cyborgwings - 2013. 10. 06. 21:51

én ott döntöttem a kasza mellett, amikor belibbent a képbe a ma már minden sorozatban kötelező jelleggel elsütött leszbi csók (nem a témakörrel van bajom, hanem a kötelező jelleggel). mondom, ennyire nem lehetnek kétségbeesve, hogy ezzel kell indítani a szezont, egy kis elena-damon hancúr itt, egy kis édeshármas, leszbi csókkal ott… hát engem innentől kezdve nem tud érdekelni, mit szenvedtek ki magukból ezen kívül plecék.
nem vagyok prűd, de én valami sztorira vagyok kíváncsi, nem a szexualizálásaikra. tudom, miért nem néztem tovább, de szóval… elég volt négy évad, amiből három gyakorlatilag szenvedés volt és hitetlenkedés, hogy mi lett a remek első szezonból.

megnézem még, mit művelnek az originalsben, aztán ha az se különb, akkor részemről szerintem végleg búcsút intek a tvd univerzumnak.

yeeeyha - 2013. 10. 06. 22:08

Szerintem rossz rész volt, Nina Dobrevnek jó a haja, Silas hamar lelepleződött, Damon érzelgős bácsivá változik Jeremy vérző teste mellett… ennyi maradt meg. Próbálnék vmi normális véleményt alkotni, de egyszerűen nem megy.

Még maradok, amíg Stefan megunja a fürdést, aztán majd meglátom. Aggódom azért Kathrinért, a pár perces játékidejében érdekesebb volt, mint Elena. (Amúgy Nina Dobrev jobb is az ő szerepében, ez most nekem nagyon feltűnő volt.)

DarkEagle - 2013. 10. 06. 22:34

Borzalmas volt. 3/10

Ez a 3 pont is csak azért mert Silas még mindig jó, csak kár hogy nem tudnak vele mit kezdeni ezért inkább bevarázsolták hogy hasonmás fajzat legyen ami részemről a leggázabb dolog amit valaha láttam arra hogy megtartsunk egy főszereplőt. Sokkal komolyabb külsőt is adhattak volna nem egy csini fiú jelmezt. -.-‘ De a rész utolsó 1 perce jó volt. Bár Bonnie ne rontott volna bele. Sőt bár ne lenne egyáltalán benne. Még egy pont azért mert Elena nem sírt annyit. És még egy mert a kis vérfarkasunk lelépett ismét Caroline-tól. Remélem többé nem is látjuk.

Amit viszont nagyon utáltam:

Elena jelenléte. Aztán Bonnie-ét, Silas Sztefánó külsejét (sokkal jobb lenne egy igazi vámpír külső mint pl Buffy-ban a Mester, azon legalább látszott hogy vámpír) A seriffet még mindig rühellem. Aztán itt van az hogy átmentünk fősulira de csajsziknak még mindig annyi sütnivalójuk van mint egy 2 évesnek. Elenát legszívesebben karóba húznám főleg mikor elkezdett örömében ugrálni mert suliba járhat.

Amit a legjobban utáltam az az hogy Silas nem vámpír módjára öl hanem leül beszélgetni miközben elvágja egy szaros késsel az áldozat csuklóját hogy kieressze belőle a vért mint valami átkozott palackból.

Aztán még ugye Katherina halandó léte. Az egyetlen normális szerep amiben Nina tetszett az ő volt de ezt is elvette az a gyökér Julie Plec csak hogy legyen megint szerelmi 3 szög és szenvedés ezúttal 2 “Elenával”. Segáz legalább Damon tarthat gruppent a hasonmás nőijeivel. xD
A legszebb hogy Julie Plec azt hiszi az a szerelmi-szál ha összezár pár csini nőt meg jóképű pasit.

És tovább nem is írok a részről mert részemről kuka, legalábbis az évad végéig aztán meglátom miket írnak róla.

Egyébként meg rúgják ki végre Julie Plec-et legalább a The Originals stábjából, mielőtt azt is elcseszi mint a TVD-t. Hihetetlen hogy vámpír sorozatot csinál, tele a város vámpírokkal de 98%-uk csak rinyál valami miatt ahelyett hogy átharapnák az emberek nyakát. Az egyetlen igazi vámpírt Klaus-t is kiheréltette egy szőke liba miatt, hál Isten ő most átment máshova ahol megint megerőszakolhatja. Damon megerőszakolásáról ne is beszéljünk.

Jaj és a rész legszebb pillanatai az Angel sorozat koppintása amikor Stefan ábrándozik a víz alatt a bratyóval aztán a ribiről aki a bratyóval kavar. Micsoda dráma te jó Isten. annyira meghatódtam tőle hogy folytak a könnyeim.

Egyébként csak nekem röhejes hogy Vannak vámpírok akik nem szívnak vért, vannak vérfarkasok akiket nem is láttunk átalakulni egyszer sem csak a visításukat hallottuk, aztán vannak boszorkányok akik ülnek a seggükön, a vámpír vadászokról ne is beszéljünk.

DarkEagle - 2013. 10. 06. 22:36

Jaj és a legszebbet el is felejtettem. Belenéztem a kövi rész ajánlójába (egyébként amiatt döntöttem el hogy dobom a TVD-t) és mit látok? Elena sír nyávog hogy jaj szegény Stefan annyira szenved és ő érzi. Alig nem várom hogy kitalálja Plec hogy ő vele is összeköttetésben áll ezért érzi a szenvedését, akkor lesz ám igazi szerelmi 3szög. xD

ba3525 - 2013. 10. 06. 22:39

Nálam 10/6 sok esélyt látok abban, hogy kb 5 szálon futnak események, ezt ha jól bontják ki, egy izgalmas évadot láthatunk :)

Csilla0422 - 2013. 10. 06. 22:53

Remélem, ez már megjelenik!
Elena biztos nem állt sorba, amikor az észt osztották. A szellemi fejlődése kicsúcsosodott úgy három éves korában és azóta stagnál. Hasznos volt számára a nyár, amit Damon alatt töltött, mert már nem idegesítő annyira. Vagy lehet, hogy csak megszoktam? Kat viszont érdekes lehet emberként. Szívem szerint összehoznám Jerrel csak azért, hogy ne legyen már sokszög, meg ugye ők még nem.
Végre az írók is rájöttek, hogy Mattben több potenciál van. Csak sajnos ezzel leszbi hármassal át is estek a ló másik oldalára. Rebekah túl jó hatással van rá. :D Remélem, még visszajön Matthez. Ők jók együtt.
Tyler egye meg Stefant, vesszen meg és patkoljon el. Ajánlom, hogy legyen valami jó ötletük, ha már ilyen hamar kiderült, hogy Silas él, mozog és Katre vadászik.
Most rengeteg lehetőség van a sorozatban. Van mit bőven elbarkácsolniuk. TVD-hez képest viszonylag jó volt a nyitó.

DarkEagle - 2013. 10. 06. 23:00

Rebekah túl jó hatással van rá. :D Remélem, még visszajön Matthez. Ők jók együtt.
Tyler egye meg Stefant, vesszen meg és patkoljon el.

Rebekah most ugye Originasl-ban feszít, remélem többé nem is jön vissza a TVD-be, sőt akkor már inkább Matt menjen át a TO-ba, ők tényleg jók együtt csak ne gruppenbe tolják ha lehet. xD

Tyler étrendjét támogatom. xD Nagyon jó helye van a víz alatt Stefannak, remélem nem találják meg soha bár ezt erősen kétlem. És milyen jó lesz 2 Ninát és 2 Paul-t látni. Fenéket lesz jó!!! Paul-t írják ki végleg vagy legyen belőle Ripper. Akkor tényleg jó volt. Elenát porlasszák el és Kat legyen ismét vámpír gyilkolási vággyal és Damon változzon vissza az 1. évados szerepkörére. Akkor ki leszek békülve mindenkivel.

Ja és Bonnie tanulja meg végre mi az a továbblépés. xD

DarkEagle - 2013. 10. 06. 23:01

Egyébként ha már Elena most ennyit sír Stefan megmentése miatt, mi lesz ha rájön hogy Bonnie is kipurcant? xD Non-stop sírás. Végül is voltak már csillám vámpírok, szerelmes vámpírok, miért ne férne meg köztük egy rinyáló is. xD

agika88 - 2013. 10. 06. 23:38

valahogy a TVD-nek meg van az a megmagyarázhatatlan képessége, hogy nem ereszti el a nézőt, akkor sem ha tudja mindenki, hogy el kéne már engedni. Már tavaly is így voltam vele, idén is biztos így leszek, de még mindig nézem. Még mindig van olyan szál, ami érdekel, és hát évek óta a Delena beteljesédesre várt egy rakat csaj, köztük én is. szóval: lássuk ezt az évadot! :D

Silas - 2013. 10. 07. 00:35

Silas még mindig nem vámpír.. hangsúlyozta is a részben.. halhatalna, de nem vámpír.

Silas - 2013. 10. 07. 00:36

* halhatatlan

Silas - 2013. 10. 07. 00:39

(Damon megjegyzése a “gyorsaságára” + a zsebben mindig jelenlevő bicskája xD)

jim455 - 2013. 10. 07. 01:21

na jó de minek járnak iskolába? mármint, ha én vámpír lennék tuti nem járnék.

excelsior - 2013. 10. 07. 01:33

Bulizni nyilván . Szerintem max 1 órára mennek be az egész évadban.

Dalmayr - 2013. 10. 07. 07:53

nem bántam meg hogy kaszáltam a kommentek alapján.valami extra nagy unalomban kéne lennem,hogy folytassam, de arra semmi esély kb…

lostgab - 2013. 10. 07. 09:27

Azt hiszem, hogy pont ez a 4-5 év kellett, hogy “kinőjek” ebből a műfajból (lehet ilyet?), de a TVD-ből biztosan. Végigültem a részt, annyira nem volt nézhetetlen, inkább olyan ‘meh’ érzés volt. Nem hinném, hogy kaszálom, de már csak megszokásból nézem.
Szerintem előrelépés, hogy főiskolára mentek a lányok, már csak azért is, mert sosem néztek ki középiskolásnak, plusz talán lesz valami izgis a fősulis szálban, bár egyelőre nem látom, hogy hogy tudnák továbbfűzni a lány halálát, hogy az le tudjon kötni.
Stefanizált Silas azért pozitívum, mert Paul Wesley korábban is jól tolta a gonoszt.
Jeremy jöhetne, de Bonnie nélkül. 1. A kis vesmatos az őrületbe kerget, 2. áá, egyáltalán nem creepy, hogy egy halottaiból visszatért Jeremy egy hullával társalog.
Kár, hogy ez lett a TVDből ami, az Originals kiírása pedig szerintem még vérszegényebbé fogja tenni…

superpityu - 2013. 10. 07. 09:31

@cyborgwings: azért még a 2. sem volt annyira rossz. mondjuk ott sokat mentett Caroline, Katherine és Elijah. szerintem akkor lett gond amikor elkezdetek azzal a hülye nem is emlékszem milyen átokkal foglalkozni amit Klausék találtak ki.
a leszbi csókról annyit, hogy nem volt gáz, lehet kötelező, de legalább volt olyan jelenet a részben ami legalább teljesen tetszett. jó én pasi vagyok, szóval na :D

ecsillag - 2013. 10. 07. 10:09

A negyedik évad fináléja meg sem közelítette a harmadikét, és a lezárás sem volt túl érdekfeszítő, meglepő számomra. Most fordult elő először velem, hogy nem vártam izgatottan a kezdést. Viszont pozitív csalódás lett. Rosszabbra és unalmasabbra számítottam, így nekem simán megér egy 7 pontot. (Érdekes, hogy számomra pont az Originals 1×01 része nem jött be, és kevésbé csigázott fel, mint az itt felvezetett rejtélyek.)

Féltem, hogy “kárba vész” a gyógyír az által, hogy Katherine az első adandó alkalommal visszaváltoztatja magát. Logikus, hogy félti az életét, ezért inkább nem is próbálkozik.

A fősulis szál is tetszik, sok lehetőséget látok benne. Elena valóban sokkal szimpatikusabb, ha vidám és mosolyog, bár engem sohasem zavart annyira a sok drámázása. Valahogy meg tudtam érteni a kiborulásait. (A 4×15-ben nyújtott alakítása Ninának számomra örökre emlékezetes marad.)

Silas, mint gonosz, nagyon tetszik. :D Bár azt valaki elmagyarázhatná nekem, hogyha nem vámpír, akkor miért van szüksége vérre? Lehet, hogy nem figyeltem túlzottan, amikor ez elhangzott.

Amikor Bonnie meghalt a negyedik évadban, és elhangzott a szájából, hogy “Meghaltam”, ujjongtam egyet, hogy “Na végre!” Én is sajnálom, hogy Jeremy által még köztünk él, és attól tartok, nem fogunk tőle egyhamar megszabadulni. Ám legyen, csak ne szerepeljen olyan sokat a képernyőn.

Ami Mattet illeti, végre kezdenek vele valamit, remélem, nem hoznak be ebbe az univerzumba még egy természetfeletti lényt, vagy valami démonszerűséget általa.

Egyszóval eddig számomra kellemes meglepetés a TVD, remélem, a továbbiakban legalább ezt a szintet tartani fogják.

Dzsodzso - 2013. 10. 07. 10:11

Én se értem mi a gond azzal a csókkal :D de amúgy nem lesz rossz szerintem 1. Mattel történt valami, 2. A fő sulin is lesz valami, 3. Silas ott van és ismeretlen okokból kathrin kell neki, 4. Szerintem stefan nem véletlen halucinálta damont amint azt mondogatja neki hogy “turn it off” szóval még az is lehet jó.

ninilss - 2013. 10. 07. 10:38

Hát elgondolkodtatott pár vélemény!Valahogy még én sem tudom elengedni a sorozatot.Remélem kialakul valami érdekes belőle,ezt az évadot még megnézem,aztán majd lesz valahogy.Mattből remélem kihozzák az állatot!

Nella - 2013. 10. 07. 11:06

Nekem tetszik, már régen megvettek a sorozatra, az első évaddal. A minőség más, van ami nem tetszik, de nekem elég nyomós indok kell, hogy kaszáljam. Maradok most is, tetszett a nyitány, plusz pont, hogy Elena nem idegesített, pörgős volt. Tetszenek az új szálak, látszik, hogy ez az évad sok változást hoz magával.

A leszbi csókkal mi volt a baj?

Lemoni - 2013. 10. 07. 12:43

Bár az előző évad elején kaszáltam, kíváncsiságból megnéztem az új évad nyitót és továbbra is megalapozottnak látom a kaszámat. Nem tudok mit kezdeni ilyenekkel, hogy pl. míg Mystic Fallsban Matten kívül jóformán csak háttérstatisztának maradt ember, addig a két főiskolás rinyagép azon parázik, mi lesz ha kiderül, ők kicsodák. Nem ismerem konkrétan a Silas-fejlődéstörténetet, lehet ezért volt nekem röhejes a keménykedő Paul Wesley. Nina továbbra is idegesítően szörcsög, Ian Somerhalder meg már olyan unott képpel játszik, hogy rossz nézni. Most látszik, mennyivel erősebbek karakterben az original vámpírok, de tartok tőle, hamarosan őket is kiherélik a sorozatukban, mint a Salvatore-fiúkat itt.

kabuki - 2013. 10. 07. 14:50

Én sem bírtam magammal, a viszonylag pozitív kritika hatására csak megnéztem az évadnyitót. Mindenekelőtt azt kellett látnom, hogy az évadzáróhoz írt vízióm az idei évad történései vonatkozásában már most kezdenek valósággá válni és ez elég gáz.

Azért volt persze jó pont is:
– Elena nem hisztériázott MÉG (ebből is látszik, milyen fontos a lelki egyensúly szempontjából a rendszeres szexuális élet)
– úgy tűnik Mattre ebben az évadban végre nem csak a “háttérben állok szomorú arccal”-szerepet írják, az ő történetszála még érdekes is lehet
– Silas-Stefán sztorija is egész érdekes, nem beszélve arról, hogy Katherine-t üldözi, aki meg szét van csúszva, üdítő ellentéteként korábbi önmagának.

És akkor most jöjjenek a negatívumok (beszúrom hozzájuk a bennem felmerült kérdéseket is):
– Bon-Bon, úgy teljes egészében, megspékelve Jeremy bánatos kutyaszemeivel, ahogy azt megjövendöltem (Amúgy senkinek nem tűnik fel, hogy Jeremy magában beszél? És vajon hogy oldotta meg a Bon-Bon által feladott képeslapok postázását, mindig elutazott oda, ahonnan küldeni kellett volna? Avagy faternak nem tűnt fel, hogy a Honoluluból, Timbuktuból vagy akárhonnan küldött lapok a Mytic Falls-i postahivatal bélyegzőjével vannak ellátva?)
– rá kellett ébrednem, hogy Stefán tüdeje nem hogy nem igényli az oxigént, hanem egyenesen termeli azt, máskülönben nem eregethetne folyamatosan lélgbubikat két hónapos extrém búvárkodás után (ezen hangosan röhögtem, nagyon amatőr hiba)
– Damonból hősszerelmes papucsférjet faragni, egyidejűleg megtenni Jeremy pesztrájának, aki fölött még könnyet is ejt kétségbeesésében…háááát, ez azért erős (Van még lejjebb a karakter számára?)
– Jeremy, ahogy bőszen hangoztatja, hogy ő vadász. Kérdem én, ez eddig miben nyilvánult meg? Ja, hogy bizsereg a tetkója? Oké, új szuperképesség van születőben: tetkóbizsergés. Vágom.
– Értem én, hogy Silas nagggggyon badass, de valaki árulja már el, mi a túrónak kellett elvágnia a Polgi torkát? Ez milyen célt szolgált a sztori szempontjából?
– Az egyetemi szál (benne mind Elena, mind Caroline) olyan szinten hagyott hidegen, hogy necsak.
– Elena visszafogott vergődése már most előrevetítette, amit jövendöltem, vagyis hogy jön a Save Stefan-mozgalom, élén Elenával, majd Damon féltékenységi jeleneteivel, vérrel, verejtékkel és könnyekkel. Juhhéj!

Meglátásom szerint egyetlen dolog rázhatná már csak helyre ezt a sorozatot: egy SupNat-crossover. Ennek több pozitív hozadéka is lenne. Ad 1) Jeremy számára hitelesebb vadász-role modell lenne bármelyik Winchester tesó, talán még gatyába is ráznák, ad 2) Bon-Bon szellemének kb. 5 másodperc alatt harangoztak, ad 3) kampó lenne az összes vekengő, vérszegény vámpírnak, ad 4) Silasnak se jósolnék hosszú életet, a Winchesterek bicskája ugyanis jóval nagyobbnak tűnik, mint az ő kiskése :)

Na, bocs a hosszúért, de minthogy – gondolom ki lehetett venni a szavaimból – végleg búcsúztatom a sorozatot, gondoltam utoljára még kiírom magamból ezeket. Emiatt aztán pontozni se fogom, minek.

O_Green - 2013. 10. 07. 16:26

Vegyes érzéseim vannak az évadnyitóval kapcsolatosan. Matt “nagy jelenete” nekem határozottan tetszett, nagyot röhögtem azon, amikor csak hátradőlt és belekortyolt a pezsgőbe ilyen “apám, ez az igazi élet” fejjel. Megérdemelte már ennyi évad nyomorgás, meg elmebaj után. A leszbikus csók léte vagy nem igazából annyira mindegy, Matt tekintete mindent vitt.
A sminkes szerintem megint gombázott mielőtt nekiállt hősnőink arcának, mert Candice Accola szerintem évadról évadra rondább. Nem tudom, hogy rosszul világítják-e meg, vagy a smink sz*r, vagy a lány egyszerűen gyorsabban öregszik, de megint rossz volt ránézni, legalábbis a fotókhoz képest. Még a rajongók által mobillal készített képeken is ezerszer szebb, és alapvetően szerintem gyönyörű nő, emiatt “zavar” mindig ennyire, hogy teljesen elrontják. Cserébe Nina is öregedett vagy 10 évet, de ami a röhej, csak Elena-ként, rossz volt ránézni, olyan volt a sminkje neki is. Bezzeg a kócos Katherine… Telitalálat.
Vannak érdekes felvetések, történetszál-kezdemények, amik reményre adnak okot, kíváncsi vagyok például, hogy ki garázdálkodik a főiskolán, vagy hogy mire jut Silas a komplett városnyi Kat-keresővel… De vannak hatalmas negatívumok.
Bonnie. Mi a francot keres itt? De most komolyan? Még képesek lesznek arra felhúzni ezt az évadot, hogy a főiskolai rejtély felgöngyölítése során ráakadnak valami olyan varázslatra, ami visszaphmasmatozza ezt a ferde arcú borzalmat a történetbe? Vagy kap egy komolyabb siratórészt, ami ezredannyira nem lesz megható, mint Rick jelenete anno? Tényleg GhostBusters stáb kéne ide.
Elena. Jaaaaj szegény Stefan. Pedig még nem is tudja… Mi lesz itt, ha minden kiderül?
Stefan. Az a víz alatt levegőt kifújva fuldoklós okádás az valami annyira borzalmas volt, hogy még nem tértem belőle magamhoz. Megint szegény baltaarcút kell sajnálni, mert megint senyved, és majd Helén levezeti, hogy EZ IS miatta van, és brühühü. Na nem. A nemlétező répámat azt. Ha megint beindul a tricikli, akkor ki fogok szállni. Hagyjanak mindent így, és jöjjön az AKCIÓ. Julie Plec kedvéért szótagolni és betűzni is hajlandó vagyok. Akciót a népnek. Ne nyálpírokat.

koka - 2013. 10. 07. 16:45

Amúgy tényleg Matt a legjobb karakter már évek óta. Konkrétan tavalyi szezonban is a kocsiban sírós jelenete volt az egyik ami ért valamit.

Egyébként ha már akció, akkor Originálsz-ban volt egy egész korrekt bunyó :P

cyborgwings - 2013. 10. 07. 17:42

még jó, hogy direkt leírtam, hogy nem magával a csókkal volt problémám, hanem a _kötelező jelleggel_ (tudniillik nem múlhat már el sorozat anélkül, hogy ne akadna benne egy leszbi párocska vagy legalább egy kis smacizás), de azért hárman is megkérdezik, mi volt a baj vele. :D
az, hogy szánalmas és kétségbeesett húzás ezzel indítani az évadot. ha már most nem futja érdekes sztorira, hanem ezzel akarják eladni, akkor később mit várhatunk? én mondjuk semmit, nekem ennyi elég is volt, mint írtam. eleget vergődtem már plec néni háromszögalakú hálójában.

@superpityu: na igen, ffiak… nem lep meg, hogy neked tetszett, de én erre a témakörre nem izgulok. :D

@og: drágám, ezért a kommentért megérte visszanézni ide. :D

Silas - 2013. 10. 07. 17:51

Silas-nek szüksége van a vérre, hogy élni tudjon (már amig nincs kővé dermesztve).. nem vámpír, hanem sidekick (/médium), baromi erős és megölhetetlen.. Esther meg ehhez hasonló varázsigét használt Klaus-éknál, de mégse volt ugyanaz, mert ő a fehértölgyet meg hasonlókat is belevont (Nap ereje, verbéna megmérgezi őket stb..)

És így legalább tényleg Klausék az első, Eredeti vámpírok..

Silas - 2013. 10. 07. 17:52

a csók meg a kötelező jelleg.. :D hányszor volt eddig ilyen a TVD-ben? aztán a konzervatív emberek meg borulnak ki sorjában..

DarkEagle - 2013. 10. 07. 18:11

sidekick (/médium)

Ez volt megemlítve vagy csak én nem emlékszek erre?
Egyébként mi ez a badarság már hogy Silas nem vámpír?
Egyébként azt tudod hogy a sidekick az társat jelent és általában képregényekben a szuperhősök partnerekére mondják? :D Ja amúgy maga Silas mondta a seriffnek hogy nem vámpír ez tény de az ahogy mondta eléggé le lehetett venni hogy tálja a vámpírokat ezért is mondta hogy ők az ő megkorcsult fajzatai. Tehát ő is az volt csak ő nem torok átharapással öli az áldozatokat hanem mint egy ember elvágja a torkukat vagy tudom is én aztán megissza a vérüket mint egy finom bort. xD De ettől még ő is vámpír csak nem tartja magát annak de igazából ugyan azt csinálja mint a nyervákoló kollégái. :D

Egyébként a leszbi csók engem nem zavart nem is nagyon érdekelt. De azért felröhögtem rajta. :D Rebekah-t imádom szóval én elbírtam volna nézni még pár percig. xD Inkább ők mint a rinyáló trió. ^^’

cyborgwings - 2013. 10. 07. 19:23

Silas: olvasd el még egyszer, amit írtam, hátha most már értelmezni is sikerül.

hol mondtam, hogy a tvd-ben volt? azt írtam, hogy “nem múlhat el sorozat” – ez azt jelenti, hogy általánosságban beszélek sorozatokról, nem csak a tvd-ről.
azt pedig tényleg nem tudom, miből sikerült levonni, hogy konzervatív vagyok, amikor immár harmadjára írom le a gyengébbek kedvéért, hogy nem magával a csókkal volt bajom, hanem azzal, hogy manapság mindenhol _kötelező jelleggel_ megjelenik, ott is, ahol semmi funkciója, csak kell egy “menő” pillanat az amúgy lagymatag történetbe, hátha ki lehet bökni vele a mélyen tisztelt nézőközönség összes szemét.
még egyszer, lassabban: nem borultam ki a csókon, hanem nem tetszett, hogy ezzel indítják a szezont, amikor annyi egyéb mondanivalójuk is lehetett volna ezen az erőlködésen kívül.

gmontana - 2013. 10. 07. 20:47

Nekem alapvetően tetszett a rész. Már nagyon vártam, hogy új arcok legyenek benne. Eddig látok benne potenciált. Sőt egyelőre úgy gondolom, hogy jó volt az ősi család nélkül. Esetleg még Bonnie-t kellene valahogy eltüntetni. Helyére pedig egy új boszit, mert hát nem lehet tvd világ boszi nélkül.

Silas - 2013. 10. 07. 23:20

nem is írtam rád cyborg, hogy konzervatív vagy :) csak hogy sokakat azért zavar ez, mert azok.

Darkeagle: tisztában vagyok a sidekick fogalmával, de nézd meg akkor a 4. évados részeket, sokszor használják ezt a szót rá. és nem vámpír, még mindig. :) egy olyan lény, akinek szintén szüksége van vérre az életben maradáshoz, mint a vámpíroknak :)

Silas - 2013. 10. 07. 23:23

Silas-t inkább egy nagyobb részben boszinak és kisebb részben vámpírnak mondanám, ha már sokan a vámpírra asszociálnak vele :D tudom, vagy boszi, vagy vámpír, egyszerre nem lehet a kettő, de ő olyan witch/warlock, aki vámpír erőkkel bír, a witch-powereivel feltuningolva (főtér-igézés stb..) :D

konkrét dolgokat még én sem tudok, de erre van az 5. évad :) 3. rész úgyis flashback lesz, ott majd kiderülnek dolgok

Joe-ker - 2013. 10. 08. 03:25

Csak annyit mondanék, hogy

1×01: egy autókázó pár mindkét tagját kinyírja valami, plusz megismerjük a főbb szereplőket. Valóban nem sok, de a pilotnál ez megbocsátható.

2×01: OMGWTF Elena igazából Katherine, John bácsi meghal, Jeremy életre kel.

3×01: valami vámpír megbűvöl egy white trash csajt, Stefan egy jót eszik belőle.

4×01: blabla dráma blabla blabla

5×01: whatever, kit érdekel

Nyilván az elvakult rajongók nem látják, hogy másoknak mi a gondja, de az rohadtul nem történet, hogy enyelegnek a szereplők. Tökmindegy, milyen konfigurációban teszik.

koka - 2013. 10. 08. 11:32

OMFG azért az se ma volt, hogy Joe-ker kommentelt. Amúgy eléggé keverted a szezonokat a fazonokkal, de egyetértek.

cyborgwings - 2013. 10. 08. 12:45

őrület, mik vannak, Joe-ker komment a junkie-n! :D

és amúgy mit kevert mivel?

nfsu17 - 2013. 10. 08. 15:35

Pedig pár rész erejéig szerintem tök mókás lett volna az új kolis csaj, meg ahogy a vámpírladyk próbálnak előtte titkolózni….tök vicces dolgok is kisülhettek volna belőle…erre Silas kinyírja a csajt….wháá.

koka - 2013. 10. 08. 17:01

@cyborgwings:

1. John nem hal meg 2×01-ben
2. “white trash csajt” aka Andie-t nem ette meg se Stefan se senki. A megbűvölt rész igaz, rávette hogy ugorjon fejest a betonba.
3. Elena igazából Katherine; már tudtuk előtte is, hogy a két csaj doppelganger, de ezen felül 1×22 cliff-je volt, hogy kiderült: Katherine ment be John bácsival smúzolni.

Egyébként egyetértek, borzadály hogy mennyire nem mernek hozzányúlni a karakterekhez (Bonnie, Jeremy visszatérések már-már röhejesek). Amúgy is hiába ölnek meg valakit, ha szellemként ott marad a cast-ban. Ezt történik akkor, amikor írók többet foglalkoznak a fanok írásaival, mint a sajátos történetvezetés kialakításával. Vagy attól félnek, hogy a TVD nem lesz politikailag korrekt?

@nfsu17: Honnan veszed, hogy Silas volt?

nfsu17 - 2013. 10. 08. 17:09

Vámpír nagy valószínűség szerint nem lehetett, mert nem juthatott be a házba…max ha a ház haverja volt és behívta. Mivel Silas nem vámpír, ezért simán bemehetett.
Aztán késsel vágták el a torkát, ami Silas “szokása” (szőke nő csuklója, Bonnie apja).

Silas - 2013. 10. 08. 17:56

igen, én is ezt mondom. nem vámpír, de ugyanúgy vért iszik. sima immortal, nem vampire :D

O_Green - 2013. 10. 08. 20:52

@nfsu17

De ha nem vámpír, miért verbénával védekezett ellene a csaj? Ellene semmit sem ér.

Szerintem nem Silas volt. Legalábbis remélem. Ha igen, akkor nagyon, nagyon fogom utálni az írókat.

nfsu17 - 2013. 10. 08. 21:02

Nem tudom persze biztosra, hogy Silas volt, de nekem így tűnt logikusnak.
A kolis csaj nem Silas ellen védekezett verbánával, hanem lányaink miatt. Szerintem.

Silas - 2013. 10. 08. 23:16

atya ég.. ki vonta le ezt a következtetést, hogy Silas ellen védekezett verbénával?? hogy jön a fősulihoz Silas?

(ez ugyanaz mint mikor Shane prof. tudot erről-arról.. itt is lesz egy prof., asszem Maxfield.. szerintem ő meg Megan tudtak valamit)

DarkEagle - 2013. 10. 09. 03:54

Silas:

Te honnan a fenéből szeded az infóid? Csak mert amiket írsz meg se történtek még. Silasról sem értem miért mondod hogy mágus mikor semmit se tudunk róla kb. Egyébként azt mondod nem vámpír de e-közben olyan ereje van mint nekik és csak egy dologban más, abban hogy nem szívja ki a vért. Na meg halhatatlan, bár ez se igaz mert a főzet árthat neki ezért kell neki Kat.

nfsu17 - 2013. 10. 09. 11:42

Silas mondta az első részben:

“I came first. Vampires nothing more than a disgusting perversion of me. I’m unkillable, I’m immortal, and I’m psychic, and to fuction I need human blood, but don’t ever call me a vampire.”

koka - 2013. 10. 09. 13:08

Silas:

Olyan nevekkel dobálózol, hogy elgondolkodtam nem te vagy-e Plec néni? :D

DarkEagle - 2013. 10. 09. 14:56

koka:

Ez tetszett. De remélem nem így van mert akkor könnyebben meglátogathatom Plec-et. xD Tegnap elkapott valami és írtam az igazi Plec-nek Twitteren hogy ha lehet ne csessze el úgy a TO-t mint a TVD-t :D Sajna nem válaszolt de kíváncsi lettem volna mit mond. xD

“nfsu17 – 2013. 10. 09. 11:42
Silas mondta az első részben:

“I came first. Vampires nothing more than a disgusting perversion of me. I’m unkillable, I’m immortal, and I’m psychic, and to fuction I need human blood, but don’t ever call me a vampire.””

Igen ezt tudom de ez nem árul el igazából semmit a vámpír dologgal kapcsolatban max annyit hogy utálja őket és hogy nem szereti ha hozzájuk hasonlítják. De ettől még lehet ő az csak megtagadta a fajtáját. Vagy amikor ő élt máshogy nevezték őket. Szerintem legalábbis ennyi a story.

DarkEagle - 2013. 10. 09. 14:57

Fene megint spamolt a komment rendszer :D

cyborgwings - 2013. 10. 09. 21:21

koka: hát, látod, én ilyenekre már nem is emlékeztem. nekem teljesen hihető volt az egész. de lehet, hogy csak azért, mert joe-ker megbűvölt! :D

szimat - 2013. 10. 11. 15:15

Nem is értem, hogy miért nézem? Minden alkalommal felhúzott ez a nyafogós Elena. Azt sem tudom megérteni, hogy ez a csajoknak bejön, mi ebben a jó? Ezt a nyafogást. Jól el kellene kapni… és akkor nem nyafogna többet feleslegesen:) (pojjén)
A vámpír meg gyilkolásszon, hiszen azért vámpír, ne kapcsolgasson össze-vissza. (Kérem, kapcsolja ki!)
A halott boszorkány-féleség extra nyafogása meg milyen agyrém dolog, hát tiszta barátokközt-feeling.

Végig abban bíztam, hogy megjelenik Sam és Dean és rendet tesznek végre:)

jim455 - 2013. 10. 11. 16:50

Ezt a Silas szálat most komolyan még ebben az évadban is végig akarják húzni? Annyira gyenge, hogy hihetetlen, főleg így, hogy még új színészt se voltak képesek találni a szerepre.

jim455 - 2013. 10. 11. 16:53

Stefan fuldoklását meg baromi kellemetlen nézni, vagy ne mutasság vagy legalább ne fuldokoljon csak aludjon nyugodtan.

DarkEagle - 2013. 10. 11. 17:14

Újabb rész, hát hihetetlen milyen pocsék volt. Komolyan már csak azért nézem mert kíváncsi vagyok mi lesz. A rész egyetlen jó pillanata amikor Elena magát kínozta. Ott nagyon jót nevettem. A többi érdektelen. Silas egy nulla Jeremy is lenyomja de persze Silas halhatatlan így semmi esélye. Arra még nem gondoltak hogy fejbe lövik elájul és feldarabolják a testét majd különböző helyen elássák? Neem ez túl brutális egy tini drámához. Bocs. :D

Megérkeztek a cigányok is naná hiszen még nem volt így is épp elég koppintás az Angel soriból. Plec nem hogy újat nem tud alkotni de még amit elcsór azt is hülyén csinálja. Aztán itt van a rész fénypontja Bonnie. Nem tud túljutni a halálán mindezt azért hogy mi minden részben lássuk majd szenvedni. Értitek egy hatalmas boszorkány nem tud továbblépni ez milyen cink már. Aztán itt van Stefan aki köztudottan vámpír és ugye a vámpírok halottak. Akkor hadd kérdezzem már meg.

Senkinek nem tűnt fel hogy a vámpírok nem lélegeznek? Akkor mi a francért fulladozik a víz alatt?

Ja és persze Elena, Damon, Stefan szerelmi 3szög us visszatért. Ha már Stefan. Végre kikerült a koporsóból és megint Ripper lett. Most akkor mivel végre kikecmergett a vízből akkor most már nem onnan kell megmenteni hanem a Ripper létből hurrá egyik baromság a másik után.

Ez a rész nálam úgy 2/10-es volt. De csak mert élveztem ahogy lábon szúrja magát Elena. Caroline meg horrible. Úgy fest kapunk egy újabb szerelmi 3sz9get és ha Klaus is képbe lép megint akkor az már 4szög. Hát nem röhej? DE! :D

Csilla0422 - 2013. 10. 11. 18:58

Hihetetlen, hogy egy résszel később már elb..szták a viszonylag jó évadnyitót!
Egyik hülye idiótának sem jut az eszébe, hogy azt a Q betűs boszorkány luvnyát (Bon-Bon sokat papolt róla) keressék Stefan helyett? (Silast ő tudja egyedül lenyomni. Ha megjelenik van egy tippen ki fogja alakítani.) Neeem, ők inkább picsognak, sírnak – rínak, „kísértenek”, magukba beszélnek, hantáznak, építgetik a szerelmi sokszögeket stb.
10 rühes kutya nem vinnyog annyira, mint Elena. Te vagy életem szerelme Damon, de Stefant meg kell találni, mert attól szenvedek, hogy érzem, hogy ő szenved. Silast nyírják ki Stefannal együtt és kapjunk végre valami mást. Biztos vagyok benne, hogy lesz egy még nagyobb gonosz, akit szintén ki kell iktatni. Ez a doktor v prof. Max kezd gyanús lenni!
Katet még mindig Jernek szánom. Matt itt az életben nem talál értelmes hús – vér nőt, Rebekah nyugodtan visszajöhet pár órára hozzá. Amikor visszajön remélem, felpofozza ezt a debil gyülekezetet.

Subway - 2013. 10. 11. 19:14

Érdekes, hogy Klaus miért nem ugrik vissza egy picit, hogy lecsapolja Katherine emberi vérét és hibrideket csináljon… :)

DarkEagle - 2013. 10. 11. 19:28

“Érdekes, hogy Klaus miért nem ugrik vissza egy picit, hogy lecsapolja Katherine emberi vérét és hibrideket csináljon… :)”

Hát nem is tudom, talán mert eléggé lefoglalják a másik a sorozatban. :D Pl hogy gyereke lesz, na meg egy egész város elfoglalás, egy hatalmas boszi legyilkolása. Vagy még jobb magához édesgetése. Egyébként Plec azt nyilatkozta lehet hogy lesz cross-over de nagyon remélem hogy nem kötik egybe a két sorozatot.

superpityu - 2013. 10. 11. 20:46

Klaus eléggé befürdött a hibridekkel, nem hiszem, hogy annyira szeretne újakat gyártani.

az 5×02 pedig borzalmas volt, volt pár jobb jelenet, vagy beszólás – “i’m the freakin moonstone!” “oh my good, it’s jesse. i’m kind of like him.” utóbbi azzal a hangsúlyozással :D
de bonnie szelleme is nyugodtan meghalhatna. felesleges, unalmas és nem utolsósorban az egyik legidegesítőbb karakter.
silas egy nulla, még ez nadia is erősebbnek tűnik, pedig ha minden igaz akkor ő sima ember. az egyik ok ő amiért még kitartok a sorozat mellett. kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.
Elena bömbizése annyira hiányzott mint egy púp. Kathrine viszont jó, több élet van benne így, mint elenában valaha.
Caroline szerelmi sokszöge nem érdekel, hacsak nem adagolnak mellé valami jó történetet az új gyereknek. de gondolom hogy akik caroline-klaus beteljesülést akartak, azok most tűzre akarják vetni a kölyköt. egyszerűen nem tud érdekelni egy szerelmi nyafogás, főleg, hogy az originls 2. része után nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem fulladt ki a tvd világa, csak plec anyjuk egy idióta tinipicsának képzeli magát…
amin teljesen kiégtem az új tanár. mennyinek néz ki? kb 20-25nek. sőt alapból az a belépője eszembe juttatta egyik “kedvenc” tanáromat. szóval tűzre vele :D
Stefab ripper megint. nem mondom, hogy nem volt jobb a karakter mikor ez szerep volt ráírva, de megint? ennyire semmi ötlet? lehetne színesíteni a tvd világot új lényekkel, de nem, ők inkább nyafognak, ugyanazokat a köröket játsszák le újra és újra.
még adok 1 részt, de ha nem hoznak semmi jót akkor mehet a sorozat a levesbe, esetleg ledarálom később. így viszont nem vagyok rá kíváncsi, sem nina, sem candice nem ér annyit, hogy itt szenvedjek.

abc - 2013. 10. 11. 21:08

Csilla0422:

Szerintem Jeremy Kath esélytelen, hisz ugyanúgy néz ki, mint a tesója. Szerinted nem lenne neki creepy a testvére hasonmásával enyelegni? Akkor inkább Mattnek tudom elképzelni, ő amúgy is odavolt Elenáért is, és akk Kathrine lehet számára Elena pótlék.

abc - 2013. 10. 11. 21:10

DarkEagle:
Ebben a sorozatban lélegeznek a vámpírok, keringésük is van, dobog a szívük is. Szóval elvileg Stefan folyamatosan megfulladt újra és újra, csak mindig feléled utána.

Csilla0422 - 2013. 10. 11. 21:25

abc, nekem pl. az lenne, meg szerintem minden jó érzésű embernek. Viszont ha Plec néniből indulok ki bármit el tudok képzelni már. Jernek volt már halott nője is, most is a halott exnővel tartja a kapcsolatot. Szóval…
Jelenleg Matt – Rebekah jegelve, de nagyon bízok benne nem sokáig. Remélem, hogy Rebekah jön és magával viszi Matt fiút, aki az egyetlen értelmes lény maradt a TVD-ben Kat mellett.

koka - 2013. 10. 11. 21:28

2/10 és akkor még jószívű voltam. Egy pont a Matt-Jeremy-Katherine triónak, mert együtt jók voltak, egy pedig a Damon-Caroline beszolásnak:

” – Damon! Towel! Knock!
– Caroline,no one cares. No.”

Silas egy paprikajancsi, Damon-Elena páros minden közös momentumánál okádok, Elenától akkor is ha csak meglátom, az egyetemi tanárbácsi pedig komolytalan (most tényleg, baj ha véletlenül egy öreg bölcset választottak volna, vagy CW-n nem szerepelhet 30 évnél idősebb színész?)

Kaptunk Gypókat, ‘travellereket’ csak hogy p.c. legyen (plec beszólt magának vagy mi? )

Ja és Stafan rekord idő alatt kijutott. És Ripper lett. És akkor mi van. Minden évben el kell ezt lőni? Ennyire nincs ötlet?

Amúgy lehet mindenki az Originals-ra összpontosítja erejét, és Plec macskája írja a TVD scribd-et :D

DarkEagle - 2013. 10. 11. 21:51

abc – 2013. 10. 11. 21:10
DarkEagle:
Ebben a sorozatban lélegeznek a vámpírok, keringésük is van, dobog a szívük is. Szóval elvileg Stefan folyamatosan megfulladt újra és újra, csak mindig feléled utána.

Én ilyenre nem emlékszem. :D
Vagy a sok szarság mellett ez már elenyésző baromság de ha ez igaz akkor miért is hívjuk őket vámpíroknak? :D Én Silas helyében elvenném tőlük a fényben járó gyűrűt és akkor végre nem csak nappal lenne jelenet. :D Na meg nyugodtan megéghetnének és jelenleg nincs is boszi aki csinálhatna nekik újat. Egyébként ez a másik amiért eltűnt úgy mond a varázs a sorozatból. A részek 90%-a nappal játszódik. Ennyi erővel lehetne az is a cím hogy

Crying Bitches Diaries. :D

DarkEagle - 2013. 10. 11. 21:54

De amúgy most viccen kívül Silas képes arra hogy elvegye a gyűrűt hisz tudja őket irányítani. De Plec ezt nem lépné meg mivel Bonnie nincs így nem lenne visszaút belőle sőt akkor csak esti műszak lenne kb Max Jer meg Matt kapna nappali tagozatot. Ja és ez egy új szál lenne teljesen, hisz asszem ilyen még nem volt. Na meg akkor nem lehetne panorámát nyitni a pucér pasikra. ^^’

abc - 2013. 10. 11. 23:37

DarkEagle
“Én ilyenre nem emlékszem. :D”

Nekem megmaradt, az első évadban Elena kérdezte valami kajáldában Damontól, amikor az épp hamburgert evett, hogy hogyan tud enni, ha halott. Damon meg azt mondta, hogy ha elég vért juttat a szervezetébe, a teste teljesen normálisan működik. Na meg a 3. évadban is mikor le akarták jegelni Klaust azzal a kiszárító varázslattal, akkor is a szívét akarták neki megállítani.(meg is tették) Még ki is volt hangosítva nagyban a szívdobogása, ugyan nem halt meg azután sem, hogy leállt a szíve, de utána csak ilyen zombi módban volt, hogy a szemét ki tudta nyitni, de erőtlen volt.

Igen kissé szokatlan, szerintem egy másik sorozat sincs, amiben így működnének a vámpírok, de ez van.:D

gyurcsi666 - 2013. 10. 12. 13:18

Gondolom, mint kb minden hozzászólásom, amiben nem a köznép mellé állok (azaz nem fosozom le a művet), ez a hozzászólásom is törölve lesz.

winnie - 2013. 10. 12. 13:20

aki ilyet ir, annak nem lehet nem teljesiteni a kereset. szivesen.

(foleg, mert minden sorozatnal vannak pozitiv es negativ velemenyek, eppen ezert van kommentlehetoseg. ha valaki ezt meg nem vette eszre es azt hiszi, hogy engem izgat a komment elojele, haaat… es pont a tvd eseteben? (foleg, hogy vannak itt is mindenfele velemenyek.)

azokat a kommenteket termeszetesen mindig torlom, amik masok velemenyevel foglalkoznak. alapbol is irrital, ha valakit egy velemeny zavar, de egyebkent is flame-et szulne, az meg felesleges.)

Orange_Green - 2013. 10. 12. 13:24

Mivel Elena sikeresen megkínozta saját magát és Damon-t is, valamint mivel Kat emberként is remek, ez egy 10 pontos rész lett volna, amiből ha kivonom a negatívumokat
– Elena rinyál
– Elena szörcsög
– Bonnie + Jer
– Bonnie + Matt
akkor is marad egy korrekt 5/10, mert bár Silas-ként is rossz a baltaarcú, de ezerszer jobb mint Stefan-ként. Főgonosznak hiteltelen, de legalább nem szerelmi szenvedést látunk tőle, ez már haladás.
Ha Bonnie végre kiszenvedne, Elena üresbe tenné magát, és inkább a főiskolán zajló dolgokra koncentrálna, nem a save Stefan projektre, akkor lehetett volna ez 8 pont is.
A rész végi cliff abszolút nem érdekel, Mr. P*csfield sokkal inkább. Várom a következő részt, de továbbra sem fogok tűkön ülni.

Desmond Wallace - 2013. 10. 13. 10:24

Ez a rész eléggé gáz volt.

dinnyemano - 2013. 10. 13. 15:00

áhh, ez az 5X2 szerintem a legrosszabb volt eddig…
most először gondolkoztam rajta, hogy nem nézem többé…

zolij - 2013. 10. 13. 15:56

a főiskolás szál katasztrófa volt, viszont Kat és a csipetcsapat remekelt (kivéve persze a Bonnie-s rész), úgyhogy legyen mondjuk 6/10.

-T - 2013. 10. 14. 14:34

megszakadtam a röhögéstől, amikor Damon megkéri Elenát, h. gondoljon Stefan-ra, és a csaj előadja valami borzalmasan túljátszott képpel, h. Stefan mit érez.
szerintem ez volt a rész mélypontja.
4/10
várom a folytatást, de már csak megszokásból.

DarkEagle - 2013. 10. 17. 23:52

Na jó azt hiszem én most döntöttem el végleg hogy dobom a sorozatot. :) Mivel egyre nehezebb rávennem magam hogy nézzem utána olvastam pár spoilernek. Én nem kérek ebből többet az tuti. Komolyan lassan ott kötünk ki hogy mindenki leül egy tábortűz mellé és egymásra ugranak gruppenezni. :D

Maradok a TO-nál az legalább faja eddig nagyon.

LaCRossE - 2013. 10. 18. 11:18

Muhahaha, ez lassan rosszabb, mint egy szappanopera.
Amnézia, ez most komoly? :D

Lili - 2013. 10. 18. 11:48

SPOILERES
Ez a 5×3 nem is volt rossz. Tetszett a Quetsiyah-s rész, meg hogy megismerjük a háttérsztorijukat, bár Silas igaz szerelmét szerintem 5 perccel korábban ki lehetett már találni. Viszont így nagyon feladták maguknak a házit az írók. Ha Stefan és Elena együttléte sorsszerű, akkor végülis elárulták, hogy E. ki mellett fog kikötni végül, ha meg nem ez lesz majd egyszer a lezárás, akkor meg hiteltelenek. Na ezt így nem tudom megfogalmazni, de remélem érthető :D Az amnézia-húzás kicsit nagyon klisé, de nekem bejött, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle.

abc - 2013. 10. 18. 13:36

És ez a hülyeség is, hogy Silas szerelme is Elena kinézetű volt és a két hasonmást a sors hozza össze mindig.
De várjunk. Az Eredeti vámpírcsalád teremtésénél Tatja(Elenahasonmás)csak azért volt felhasználva a teremtésükhöz, mert rajtuk veszekedtek Klausék. Esther Tatja vérét használta, hogy elnyomja Klaus vérfarkas énjét és azért jött létre az Elena hasonmássorozat, hogy megtörhető legyen Klaus átka néhány száz évente. De akkor most kiderült, hogy Tatja már eleve egy hasonmás volt! Totál véletlenül Esther pont abból a lányból hozott létre jövőbeli hasonmásokat, aki már eleve hasonmás státuszban volt és ő nélküle is jöttek volna a hasonmásai. Ennek vajon mi lehet az esélye? Nevetséges.

Egyébként meg, ha a sors mindig összehozza a két hasonmást, akkor kell lennie egy mostani kori emberi Stefannak, aki Elenával egyidőben született. Lehet ő is előkerül még. Nem kellenek ide új színészek, lassan az egész történet Stefan és Elena karakterekből fog állni.

Bogyó - 2013. 10. 18. 14:40

Komolyan nem értem h fajulhatott ideáig a történet. A szappanoperák lassan elbújhatnak e mögött.

wondorog - 2013. 10. 18. 15:25

Az első 2 rész után reménykedtem, de ez a 3. már megint botrány volt.
Abc: lehet igazad lesz, már csak egy Damon hasonmásnak kell előbukkanni, lehet ő volt a legelső ember az evolúcióban és azóta vannak hasonmásai, na majd a 6. évadban ;)
Az pedig, hogy Quetsiyah keresi a cure-t megint hülyeség, egyet már csinált, miért nem tud újat? Kihaltak az ókori gyógynövények? Ez a feltámasztó gyűrűs is mekkora hülyeség volt már, ha Silas ki akarta volna nyírni Mattet simán leszedi az ujjáról a gyűrűt, vagy levágja az egész kezét nekem aztán tökmindegy.

DarkEagle - 2013. 10. 18. 16:35

wondorog: Ez így van. Szánalmas húzások vannak benne a ziccerek meg ki vannak hagyva majdnem minden alkalommal. Itt van Silas akit nem lehet megölni de láthatóan semmit se csinál pedig egy pillanat alatt elintézhetne bárki de inkább cseverészik mert kell a tini lányoknak az eye candy. Kíváncsi vagyok vajon megunják valaha ők ezt a sorozatot ahol a végére csak az 5 fő szereplő marad mert tuti az lesz hogy minden 2 ember az ő hasonmásuk lesz. :D

100x inkább nézem meg a Máricsújt mint ezt a baromságot még egyszer. :D

Angie - 2013. 10. 18. 16:48

Rendületlenül néztem a sorozatot a kezdetektől fogva, szemet hunytam a csúsztatások, logikátlanságok, marhaságok felett, de ezzel az esmeraldás húzással most elveszítettek engem is. Végeztem. Nem hiszem el, hogy bejátszották az emlékezetkiesést, ennél azt hiszem, már nincs lejjebb… :D Pedig a rész maga egészen jól indult és láttam lehetőséget Quetsiyah-ban is.
Szóval a régi szép emlékek miatt szomorú szívvel bár, de búcsúzom a TVD-től, akármilyen jó pasi is Paul Wesley (igen, nekem ő tetszik, nem Ian :D :D ), ő sem tud marasztalni. :)

krigin - 2013. 10. 18. 16:52

jááj nekem, a következő rész promóját senki ne nézze meg, mert azonnal cancelt fog nyomni a sorozatra és úgy vágja kukába ahogy azt kell… (lehet nekem is ezt kéne?)
a 2.rész maga volt kínzás, a 3-at csak átfutottam, amint lesz felirat nézem. De komolyan valaki zárja már be valahova legalább 4 évig Julie Pöttyöt…..

wondorog - 2013. 10. 18. 16:58

krigin: csak azért is megnéztem, és bár ne tettem volna.
Komolyan nem tudom miért nézem még, de akárhányszor próbálnám kaszálni, valamiért mindig megnézem a következő részt.

krigin - 2013. 10. 18. 17:03

sajnos ez a baj, hogy én se tudom csak úgy elengedni, 2-3 évadig rávoltam kattanva és tényleg olyan mint a drog, nehéz a leszokás….. :(
Legalább az Originals tetszik eddig, az ad reményt, hátha ahogy az egyre jobb lesz (*lekopog) eltudom hagyni ezt a szutyok TVD-t valahogy. Azt nem értem miért jó ez a szerelmi 3szöget meg hasonmásokat milliószer eljátszani? Ennyire szegényes az ötlettárja Julienek vagy ő erre izgul rá éjjelente? De a mai rész végén ez az amnézia mindent visz, ismét lehet kezdeni a szerelmiszöget előről ismét és ismét. Menjen Elena mindkét fiúval egyszerre ágyba és akkor nem kell választani és a fiúk se veszekednek rajta. :D

dAve - 2013. 10. 18. 19:13

Hát azt hiszem nálam is most telt be a pohár. Enyi baromságot ami ebbe a részbe belefért már rég láttam. Egyre butabb húzások vannak és futják ugyanazokat a köröket újra és újra. Elég volt. Majd talán egy nyári dara ha nagyon fogok unatkozni. 100x inkább nézem az Originals-t ami kezdetben nem érdekelt de az első három rész nagyon ott volt. Csak ne kössék össze a 2 sorozatot mert úgy néz ki a TVD már menthetetlen és csak magával rántaná az Originals-t is.

Orange_Green - 2013. 10. 18. 22:33

atya úr isten…
A 17. percnél muszáj volt megállítanom, mert EZT nem bírtam tovább.
Ezt a hasonmás-baromságot, ezt a teljes káoszt, az elmúlt évek mitológiáját telibe pössentő agyhalált képtelen voltam nézni.
Persze, nyilván annyira fontos a szerelem, hogy X ezer évig bosszút akarunk állni. Nyilván. 12 évesen. De egy érett felnőttnek azért talán jó lenne továbblépnie, nem? Vannak más dolgok is az életben, vagy nem?
Julie Plec szerint nincsenek? Ennyire hiányolja azt, amit nem kaphat meg? Lassan ott tartok, hogy ha nem zárjuk egy régi kőfejtőbe, és nem döglesztjük meg, akkor én elmegyek az USA-ba, és én elkapom egy menetre, hátha lehiggad, és nem pörög a romantikus szálon.
És ennyire rajong Stefánkáért meg Helénkéért együtt, hogy már az elmebaj határán túl is kimaxolja a szerelmi háromszöget? Mi lesz Damon szerepe? Ő lesz az eszköz arra, hogy ebben a ciklusban megtörje a “szerelmesek közti köteléket”?
Quetsiya amennyire érdekes volt az első 2 mp-ben, amikor megmentette Stefan-t, annyira botrányos lett, mikor a múltidézésre és a motivációjának feltárására került a sor. Az meg, hogy NEM TÖRTÉNIK SEMMI, telik a rész, és csak rágódunk, több mint szánalmas.
Az amnézia, pardon a tudata kisütése pedig a csúcs.
Trash skálán értékelve elérte a -10/-10es szintet, pedig ritkán írok ilyet. Szórakozásra alkalmatlan mocsok lett ez a TVD.

superpityu - 2013. 10. 18. 23:07

nem akartam megnézni, de aztán csak kíváncsi lettem, hiába olvastam előtte ezt a sok negatív véleményt.
nos az egész részből annyit hallottam, hogy love tru love love love true love. mi a jó isten volt ez? teljesen szembeköpték az egész eddigi mitológiát. kezdve az ókori elenával. szóval eddig mindenki csak hasonmás volt, még az is akit Eszti használt Klaus vérfarkas oldalának megkötésekor. Mekkora véletlen, de komolyan, várom, hogy a következő évadban kiderül, hogy Ádám és Éva valójában Stefan és Elena legelső alakja, de mivel kikerültek a paradicsomból, ezért kvázi második esélynek megjelentek a hasonmások, hogy jóra hozzák a dolgukat. kb ezen a szinten van a sorozat. a szereplők fele Nina és Paul. a többiek pedig szürkék, de ezekkel sem lehet semmit kezdeni.
amin még felkaptam a vizet, szintén a hasonmás téma miatt. Katnál magyaráztak be vérvonalat, hogy emiatt születhetett meg elena, aki ugyanolyan mint ő. most meg az egész a kukába, mert az univerzum meg minden. akkora logikai bukfenc, hogy hihetetlen.
az ősboszi rémes volt amikor elkezdett a szerelemről papolni. felnőtt ember, nyugodtan túlléphetne már azon, hogy megcsalták. plec tényleg azt hisze, hogy csak a szerelem, meg a szerelmi 3szögek mozgatják az embereket. botrány és szerintem nincs megállás.
nem hiszem, hogy ezek után én heti 40 percet fogok erre pazarolni, mikor jobb sorozatokkal vagyok elmaradva. esetleg később darálom. addig remélem candice accolat kiírják és elkerül valami jobb helyre, mert kb miatta voltam hajlandó belekezdeni az évadra. sajnos ő is elég mínuszos karakter lett, de legalább könnyebb megválni tőle.
az originals legalább jó, nem tudom, hogy tudták összehozni ezt a kettőt. vagy ha jól emlékszem ott férfikéz is munkálkodik. itt már nem tudom mi segíthetne. most megyek és szépen felidézem magamban az első évadot, a remek mellékszereplőket, vagy azt, hogy mennyire színesek voltak egykor a karakterek. kár, hogy ez lett ebből az egészből.

koka - 2013. 10. 18. 23:22

Pfff ez a 3. rész mi volt már? Látom kiverte itt is a biztosítékot. Ez az “univerzum is úgy akarja, hogy Stefan és Elena együtt legyenek” dolog meg miért kellett? Újabb rinyálások lesznek Damon-től, hogy engem senki se szeret meg bla bla…..borzalmas lesz.

Forgatókönyv: Stefan nem tudja hol van, ki ő, így újból megismerkedik vámpír énjével, de jaj, a vér utáni vágya elhatalmasodik rajta. Damon és Elena síró tekintettel zárják be a pincébe, melyet hosszas, sírós beszélgetések követnek. Eközben Elena egyre közelebb kerül Stefanhoz, szerelmük fellángol (mert az univerzum úgy akarja), majd Damon rajtakapja őket. Damon, miután őrjöngve szétverte a Salvatore rezidenciát, Qetsiyah karjaiban lel békére. Elena féltékeny stb…..

Csak hogy legyen pozitívum. Ezzel a szöveggel amit Qetsiyah tolt, bebizonyosodott, hogy a sorozat már saját magán röhög: ” It was like watching a soap opera…except boring…and with no volume control.”

DarkEagle - 2013. 10. 19. 01:09

” It was like watching a soap opera…except boring…and with no volume control.”

Huh anyád ezen a részen akkorát visítottam hogy nem is igaz. Szerintem ezt valamelyik másik író csinálta és nem Plec mert riportokban nagyon idáig van magától. :D De örülök hogy nem én vagyok hülye és más is azt látta amit én. Idén ha kiosztjuk a legrosszabb évad díját tuti a TVD lesz az 1. helyen. :D

Nikki - 2013. 10. 19. 03:25

Na igen, erre a mondatra én is felkaptam a fejem. Ha tudják, akkor mégis miért így folytatják? Ez botrány volt. Huhh, de rossz volt basszus. Újabb szerelem, van itt 3szög, 4szög, sokszög, szenvedünk és a hasonmásokat meg futószalagon gyártják. Q abszolút nevetségessé vált, s amúgy egy értékelhető momentuma nem volt az egésznek. Nem tudom mi legyen a TVD a továbbiakban :/

jessm - 2013. 10. 19. 12:03

“Egyébként meg, ha a sors mindig összehozza a két hasonmást, akkor kell lennie egy mostani kori emberi Stefannak, aki Elenával egyidőben született. Lehet ő is előkerül még. Nem kellenek ide új színészek, lassan az egész történet Stefan és Elena karakterekből fog állni.”

Ezen sírva röhögtem. És milyen igaz, hogy tényleg már csak egy Damon haspnmás lenne.Pfff.
Mikor kiderült, hogy Stefan = silas akkor nagyon nagyon reméltem, hogy ne Elena legyene a “one true Love” , de csak nem lehetett elkerülni. De ez mekkora hülyeség már, mert Klaus és Elijah is Elena hasonmásba volt szerelmes, aki szerette őket. azt hiszem, akkor hol volt az ember Stafan? És Kathrine idejében hol volt az ember Stefan? Stefan idejében az ember Elena? És ha ez igaz az összejövés elvileg Kathrine és Stefannak kellett volna összejönni nem Sefan és Elenanank?
És akkor Damon micsoda egy félresikerült Stefan aki két Amara hasonmásba is beleszeretett.

jessm - 2013. 10. 19. 12:06

Ja és ha ez van akkor elvileg Kaluseknak is ahsonmás kellene nem egy hülye fa? :D
Az nem esett le, hogy elvilega hasonmásokon keresztül megölhető az egyén vagy nem .
Eszti más receptből dolhozott ezért erösebb Klausék és nem hasonmásokkal hanem fával lehet őket megölni.

Amugy Eszti szerintem tudta hogy Tatjana hasonmás, Bennett boszitól. de ez már csak kavarás.

Hena - 2013. 10. 19. 12:23

Ez a rész mégis mi volt??? Voltak már rossz TVD részek, de ettől lejjebb már nem süllyedhetnek…Az előző évad utolsó pár része, plusz a mostani évadkezdő rész után komolyan elhittem nekik, hogy összeszedték magukat, erre jött ez a rész…Komolyan, nem értem.

jessm - 2013. 10. 19. 12:40

Mármint mondta egyszer hogy nincs erősebb egy hasonmás vérénél, amit fel lehet használni a varászlathoz.

Szóval azt akartam mondani, hogy Elena a hasonmás megmagyarázna jó sok dolgot, Eszti varázslataival. De legalább ugyannyi kérdést vett fel. És szerintem ami ennyire zavaros az pff.
Meg a stefan -Elenat abszolut nem kellett volna.

A azmnezia dolog nem zavart, mert még jó is lehetne. De nem az.
A pin-pong azaz a szerelmi háromszög is jól el lehetne adni, pl tuti gimiben , egész jó volt, nem volt tökéletes de… ennél jobb volt.

5×03 rész csúcs pontja soap opera sorozat beszólás volt.

Nekem most egy darabig pihi a TVD-nek, ja és Ian és Nina között valahogy már nem olyan akémia, nem tudom, hogy azért mert szakítottak, vagy mert ez a sok baromság rontja el az egészet. De nem olyan mint az elmúlt 4 évben..
Decemberben megnézem a részeket, de valószinü, hogy ezek a kihagyott ziccerek, annyira zavaróak, hogy már Paul és Ian nézése sem lesz elég , hogy kibírjam.

jessm - 2013. 10. 19. 12:42

The originals 1000x szer jobb.

Sugarplum - 2013. 10. 19. 14:07

5×03…ez mi volt már megint???? Részről részre alulmúlják magukat…Julie Plec három szót ismer (Love triangle, doppelganger, cure) és ezek köré írja a sztorit (ami nincs egyébként). Inkább Plec néninek kellett volna kisütni az agyát.
Olyan rosszak a részek, hogy ennél már pár rajongó által írt fanfiction is színvonalasabb, eseménydúsabb.
Vajon mit gondolnak az írók, hány évadon keresztül képesek nézni az időközben felnövő fiatalok, ezt a szerelmi háromszöget? Engem már a második évad vége felé is idegesített ez, bár tény, hogy én már öreglány voltam akkor is, de legalább a háromszögön kívüli sztorija tartott valamerre a sorozatnak. Most meg megy a szenvedés és unalomba fulladt az egész, egyik karakterrel sem kezdenek semmit, önmaguk levében főnek. A mellékkarakterek sem olyan ütősek, mint anno voltak.
Régebben alig vártam az újabb részeket, egy rész befejezése után rögtön néztem a következő előzetesét, és ki voltam bukva, ha hosszabb hiátus volt…hát ez az érzés már nincs bennem, csak csalódottság. :/

Csilla0422 - 2013. 10. 19. 16:18

Zseniális, bámulatos, fordulatokban gazdag, eddig soha nem látott dolgokkal találkozhattunk ebben részben.
Köztudott, hogy a pasik mennyire imádják, ha a partnerük az exéről áradozik, mesél. Még most is eszembe jut, hogy Damon arcán is milyen boldogság suhant át közben. Egyszerűen briliáns volt, ahogy szóba került a napfénygyűrű és az emberiség ki –bekapcsolgatása – immáron milliomodik alkalommal. Ha nem látom ezt a részt, soha nem szembesülök vele, hogy két nő mennyire tudja utálni egymást. Damon, mint a két picsogó kislány óvobácsija fantasztikus. Végre megjelent az, akit az említése óta nagyon várok. Benne még nem is csalódtam nagyot. De nagyon bízok benne, hogy sértett nőként ennél a jövőben sokkal többet fog produkálni. Most kb. 2 perc alatt sikerült lerombolni 2000 év munkáját. Ámulatba ejtő, hogy már az ókori görögöknél is élt Stefan – Elena, jaj mit írok Silas – Amara páros. Soha nem jutott volna eszemben szerelmi háromszögbe keverni őket. A sorozat írója egy géniusz! Damon kicsit identitászavaros? (Dávidnak képzeli magát) vagy túl vakmerő? esetleg simán esztelen, amikor nekiugrik egy nála jóval erősebb, ismert ősi boszorkánynak? A sok nyáladzás, nyavajgás, rinyálás, picsogás után végre ott van Stefan szabadon. A lángész író zsenialitását dicséri az meglepő fordulat, amit még soha sehol semmilyen formában nem láthattunk sorozatokban: amnézia. Julie Plect egy úttörő! Pár év leforgása alatt bebizonyította, hogy egy jól indult sikersorozatot is tönkre lehet tenni.
Néhány észrevétel:
Kár, hogy már nincs férfi főszereplő benne, csak ezek a herélt idióták. Nadia is utazó, mint eredetileg Silas és Q?
Javaslat:
Már ilyen „sima” halálnemmel is megbékélnék csak ne lenne már többé Stefan!
Q-nak boruljon el az agya, és hasítsa szét a népet. Vagy legalább tegyen rendet. Ha lehet Stefant az összes hasonmásával vigye magával.
Matt, fogjad meg Carolinet és meneküljetek New Orleansba. Hidd el ott jó helyetek lesz! Jazz, van ott is bár és persze ott van Rebekah!!!
Pozitívum:
Q beszólása, az tényleg a rész legjobbja volt. Kat ahogyan osztotta Elenát még most is jó volt.
A kíváncsiságom és Matt miatt maradok még. A többi szánalom.

zolij - 2013. 10. 19. 17:20

szerintem Damonnak nem lesz hasonmása, mert ha minden vámpírrá változtatás beleavatkozna a természet rendjébe, akkor mindenhol vámpír hasonmások rohangálnának:) Valószínűleg csak akkor lesz hasonmás, ha boszi csinálja a vámpírt (Silas, illetve Mikaelson pereputty esete). Bár mondjuk ha Silasnak lehet hasonmása emiatt, akkor Klausnak miért nem?:)

Tímea - 2013. 10. 19. 18:35

Csatlakozom az előttem szólókhoz :) Csilla vélemény nyilvánítása különösképpen tetszett :D nagyon szimpatikus volt :D valóban, mélyen leesett a színvonal :) igazából már mindent kimerítettek,az ötödik évadnál járunk…nem tudnak mit kezdeni a szereplőkkel,a kapcsolatokkal..kellenének még új szereplők,főleg most,hogy kiszakadt az original csapat ugye :) kevesen vannak,unalom a köbön…Elena már engem is mérhetetlenül idegesít,ahogy a gonosz Katherine szerepe is…annyira lejárt már Silas,kellene valami új fő gonosz…ha a Supernatural 9.évadban is meg tud újulni,ők miért vannak így lepukkanva az ötödikre?
Mi lesz velük így? Nem fogják megérni a hatodik évadot :( szégyellje magát Julie Plec kisasszony! Ha ennyire ötletszegény,kérjen segítséget!

Page - 2013. 10. 19. 19:29

Ez a rész kb. mintha saját maga paródiája lett volna.
Csak azt nem értem, ahogy más is írta, ha ennyire tisztában vannak az írók azzal, hogy milyen szánalmasat alkotnak, akkor miért nem változtatnak irányt???

Már tavaly is meghaladta az értelmemet a Silas – Q – meg a harmadik esete, hogy akkor ki kivel és miért, és ez most sem lett tisztább. De hogy mégegyszer nem nézem meg a részt, hátha kitisztul a kép, az biztos.

És amin a legjobban kiakadtam, a tavalyi bebizonyítom, hogy nem csak a kötődés miatt szeretlek nyáladzás miért nem volt elég?? Most jön, hogy hiába teremtett az Univerzum a bátyádnak, bekaphatja a világmindenség, akkor is téged akarlak, és veled maradok nyáltenger.

Köszi, ebből elég volt.

nfsu17 - 2013. 10. 19. 19:31

Engem pár kérdés nem hagy nyugodni.

Hogy jutottak be joe bárjába vámpír barátaink? Ki hívta be őket?
És ahol a boszi volt? Abba a házba nem kellett behívás? Amúgy boszi miatt valahogy talán nem, azt még eltudom képzelni.

BTW én már egy büdös szót nem értek ebből a sorozatból. Annyira nem nézem mélyrehatóan, hogy minden xarra emlékezzek, így nekem már teljes káosz lett az egész.

A 2 új csaj szereplő azért rendesen csini, maradhatnak felőlem még egy ideig. És nem volt bonnie. Vá, de király. Mondjuk ez sem mentette meg a részt, sajnos.

Amnézia…tökmindegy, ahhoz hasonló.
Komolyan?
Ennyire futotta?
Ennyire képesek a CW-n az írók?
Ugyan ilyen emlékezetkiírást írtak a beauty and the beast-ben a szörnynek…mineve…vincent, jah.

Egy srófra jár az írók agya, vagy mifene rovatba mehet is a téma…

Page - 2013. 10. 19. 19:45

Ja és Matt szála, hogy beleköltözött a másik csávó a testébe vagy ilyesmi sem jött be.

ala - 2013. 10. 19. 20:00

Quetsiah a True Blood-ban Lunaként szerepelt és alakváltó volt. És a Lexit alakító színésznő is szerepelt a True Blood-ban.
Csak érdekességképpen írtam. Ennyi maradt meg ebből a részből számomra. Igaz, a szappanoperás beszólás jó volt, de a vége, röhejes! Az lett volna jó, ha az amnéziás Stefan után modja azt Q, hogy ez egy szappanopera. :-)

DarkEagle - 2013. 10. 19. 20:35

Hogy jutottak be joe bárjába vámpír barátaink? Ki hívta be őket?
És ahol a boszi volt? Abba a házba nem kellett behívás? Amúgy boszi miatt valahogy talán nem, azt még eltudom képzelni.

A bár egy publikus helyiség oda bárki beléphet.

Ami a boszis dolgot illeti ha arra a helyre gondolsz ahol Q megkínozta Stefant majd Damont is egy kicsit szerintem az már eleve nem az ő háza volt. Vagy csak szimplán bárki bemehet mert nem fél elvégre 2 ezer éves boszi vagy mi féle. :D

De sajnos nem ezek a legrosszabb bakik a sorozatban.

nfsu17 - 2013. 10. 19. 21:18

fenn tudok akadni apróságokon, ha már más nem tud érdekelni xD

katyvaszlipp - 2013. 10. 20. 00:08

Lehet voltak Stefan idejében Elena, Kathrine idejében Stefan hasonmás, de nem mindből lett vámpír. A hasonmás elvileg nem örökéletű, meg tud halni.

abc - 2013. 10. 20. 01:27

Egyébként az Elena hasonmások miért nem szűntek meg miután Amara meghalt? Nincs halhatatlan formája akit ki kéne egyensúlyozniuk.

hummel - 2013. 10. 20. 11:18

„És ahol a boszi volt? Abba a házba nem kellett behívás?”
Már nem kellett. A tulajdonos Q utasítására kiszedte a széfet a tóból és Stefan végzett vele.

„Egyébként az Elena hasonmások miért nem szűntek meg miután Amara meghalt?”
Az egyik lehetséges válasz, hogy még él, valahol élve eltemetve, mint anno Silas. Ez esetben viszont nem világos, hogy erre az opcióra Silas miért nem gondol. A másik lehetőség, hogy Amara ’alkotásakor’ a természet egy vérvonalat hozott létre, amiben időről-időre hasonmások bukkannak fel és a folyamat Amara halálával sem állt le. Ugyebár ez a vérvonal került elő anno Katherine és Elena esetén. Itt viszont az a probléma, hogy a vérvonal Elena-val kihalt. Az még hihető volt, hogy Esther varázslata miatt keletkezett egy vérvonal, az már kevésbé, hogy a természet Amara miatt egy sebezhető ellensúlyt alkosson. Persze kimagyarázható azzal, hogy egy új vérvonal keletkezik ebben az esetben, de ez már igen erőltetett megoldás.

nfsu17 - 2013. 10. 20. 12:23

“Az egyik lehetséges válasz, hogy még él, valahol élve eltemetve, mint anno Silas.”

kitépte a szívét.
ezt még egy original sem éli túl, nem?

hummel - 2013. 10. 20. 13:48

Mintha ezt soha nem lőtte volna el senki. Például a Vadász a Hófehérke mesében. Cseppet sem gyanús, hogy nem volt holttest. Q pedig a szavahihetőség mintaképe. Gondolom a bilincs amivel Stefan a székhez lett kötözve az valóban egy napgyűrű volt, csak éppen annak az ókori változata.

superpityu - 2013. 10. 20. 15:25

látom nem csak én gondolkoztam el azon, hogy a halhatatlanok miatt jöttek létre a hasonmások. ha ezen az alapon megy akkor az eredetieknek is kell, hogy legyen valahol hasonmásuk. (ha azt nézzük akkor az összes vámpír kaphatna hasonmást) amara pedig 99%, hogy valahol még egyben van, csak Q kikapta valaki szívét, amivel keménykedhetett silas előtt.

krigin - 2013. 10. 20. 16:56

Itt van egy érdekes eszmefuttatás a hasonmás/vérkötelékről: http://vampirnaplok.hu/akkor-most-hogy-is-van

Deanlegend - 2013. 10. 20. 17:43

“látom nem csak én gondolkoztam el azon, hogy a halhatatlanok miatt jöttek létre a hasonmások. ha ezen az alapon megy akkor az eredetieknek is kell, hogy legyen valahol hasonmásuk. (ha azt nézzük akkor az összes vámpír kaphatna hasonmást) amara pedig 99%, hogy valahol még egyben van, csak Q kikapta valaki szívét, amivel keménykedhetett silas előtt.”

Ki mondta neked, hogy a halhatatlanság és az, hogy nem öregszel egy és ugyanaz?

Közlöm veled, hogy a kettő nem ugyanaz, mármint az, hogy nem ölhet meg semmi, talán még a fejlevágás sem nem egyenlő azzal, hogy nem öregszel és nem halhatsz meg természetes halállal, Silasra az előbbi vonatkozik, ami természet ellenes, csak egy egész évadon keresztül magyaráztak arról, hogy ilyesmi nem létezhet, mindig kell legyen valami gyenge pont, az ősieknek van, még ha nem is egyszerű hozzájutni, a sima vámpíroknak is van, Silasnak nincs és a nőcskéjének sincs, ezért a természet kompenzálás címén létrehozta a hasonmásaikat, amik mint ahogy Stefan esetében láttuk is támadható felületet jelentenek számukra, ENNYIIIII, nagyon bonyolult, sugárzik belőle az írói zsenialitás. -.-“

Page - 2013. 10. 20. 18:04

Csakhogy Silasnak is van, a gyógyír ugye. Vagyis ez a kompenzálásos dolog is hülyeség. Ugye Amara is halhatatlan lett, aztán megitta a gyógyírt, és Q cafatokra szedte és mégis meghalt, ennyit a halhatatlanságáról.

Legalábbis nagyon remélem, hogy nem az lesz, mint amit sokan írtak, hogy nem is Amarat ölte meg és csak elhitette Silassal.

Reméljük még csavarnak egyet-kettőt a sztorijukon, bár már most is alig lehet követni.

Vajon egy Damon hasonmás mikor jelenik meg?

Deanlegend - 2013. 10. 20. 18:39

A gyógyír nem természetes eredetű dolog, hanem fekete mágiából ered, mint a halhatatlanná tévő ital, de ez már belemagyarázás végül is.

Amúgy több mint valószínű, hogy Amara él, mert ha halott, akkor miért tűnnek fel még mindig a hasonmásai? :D

superpityu - 2013. 10. 20. 19:12

Deanlegend: értem én, fel is fogtam mikor írtam az előzőt, hogy mindegyiknél van kiskapu. és ez a lényeg, hogy a silas témába is bele kell magyarázni azt, hogy miért “normális”, hogy megjelennek időközönként hasonmások. ott ott van a gyógyír, amit ha megkap akkor meg lehet ölni, és ha logikusan gondolkozunk, akkor ezzel le is kellene állnia a hasonmások megjelenésének. mondjuk az eredeti családnál valami más varázslatot bele lehet magyarázni a dolgokba, és ezért nem billent ki a természet egyensúlya. viszont akárhogy meg akarom érteni ezt a dolgot, annál inkább érzem, hogy ennél sötétebb, zavarosabb és rosszabb nem nagyon tudna lenni a sorozat.

katyvaszlipp - 2013. 10. 20. 19:16

Én azon gondolkoztam,hogy Silas akkor nem is erős,meg gyors,meg ilyenek?
csak ez a mentális irányítás volt az erőssége?
Mert ugye ő nem vámpír,pusztán halhatatlan.

Deanlegend - 2013. 10. 20. 20:13

Hát igazából Silas egy 2 lábon járó ellentmondás, nem vámpír elvileg, de mégis vért kell szívnia és egész tömegeket tud megigézni.
A fizikai ereje elég nagy kérdőjel, mert az évad első két részéből úgy tűnt, hogy erősebb, mint Damon, viszont Jeremy meg erősebbnek tűnt nála, szóval a fene tudja. xDD

Deanlegend - 2013. 10. 20. 20:17

superpityu:

Egyetértek veled, a 4. évaddal meg ezzel a mostani húzással, a lehető legrosszabb irányba ment el az egész sorozat, még pár ilyen agylövött rész és nálam is meglendül az a bizonyos kasza, pedig én aztán kitartó vagyok…

Orange_Green - 2013. 10. 20. 22:20

Nekem csak egy kérdésem van. Ha valakit még érdekel a szerelmi háromszög, az nem vágja fel az ereit most csuklótól könyékig, amiért az egész érzelmi vonalat ismét megerőszakolták az “eleve elrendeléssel”?

Ha most mindezt komolyan vesszük, akkor a Stelena hívők telezokoghatják a párnájukat, hiszen ez a kapcsolat nem Stefan és Elena szerelme, sosem volt az, csak Silas és Amara árnyékának egymás mellé kalapálása.

Innentől tényleg azt várom, hogy Damon-ról meg kiderül, hogy Q machinálása folytán ő is valami állandóan felbukkanó zavaró tényező, aki a hűtlen csajt örökké csábítja, hogy újra és újra ugyanazt a fájdalmat okozza Silas-nak, mint amit ő (Q) átélt, amikor meglátta őket. Iszonyú gyerekes, iszonyú szánalmas, és iszonyú röhejes ez az egész.

Na jó, mégis több kérdésem lesz. Mert felhúztam magam a komment írása közben.

Arról nem is beszélve, hogy abban mi a logika, hogy
1) Stefan vámpírrá válásával megtört a láncolat
2) Stefan két Amara-klónnal is összejött
Ez az eleve elrendelés alapján lehetetlen kéne, hogy legyen. Hiszen
1) az egyensúly miatt halandóknak kéne lenniük, Stef vámpírrá válása megtörte ezt, valami mással kell újra egyenlővé tenni a dolgokat (remélhetőleg nem egy Stefan Salvatore árnyékmással, akit mondjuk Ödönkének hívnak, és megint ugyanúgy néz ki)
2) az, hogy Katherine is kufircolt Damon-nal, majd végül Elijah-ba lett szerelmes (aki Klaus-sal Tatia-t, az eddig eredetinek hitt hasonmást kerülgette) teljesen telibeveri az eddigieket…
3) Klaus és Elijah idejében hol volt Silas árnyékmása? Vagy hárman vágták partiba Tatia-t? Ha akkor nem volt ott, Tatia pedig a varázslat során meghalt, akkor egy generáció kimaradt a naaaagy tervből? Az univerzum nem tudta összehozni a kedvenc párosát? Ha mégis össze tudta hozni, akkor Silas árnyékmásától lett állapotos Tatia? (ha feltételezzük, hogy az ő leszármazottja Katherine és Elena is) Silas újabb árnyékmásai tehát tulajdonképpen a saját leszármazottait egyengetik?
4) Miért csak a külsőségekben számítanak a hasonmások? Nem az erőket kéne egyensúlyba hozni? Mitől lesz attól egyensúly, hogy van egy halhatatlan boszorkány, és ugyanolyan baltaarccal minden 100 évben születik egy gyenge ember? Aki végül meghal?
5) Mi lesz most a vérvonallal, hiszen elvileg Elena-val megszakadt, de most, hogy Katherine ember, bárkitől teherbe eshet ismét, és újraindíthatja… Ha nem indítaná újra, akkor az Amara-klónok születése megállna? Vagy akkor vérvonal nélkül random jönnének újra és újra?
6) A Silas-ek random jönnek? Vagy ott is van valami machináció?
7) Kicsoda Eric Cartman apja?
8) Julie Plec miért nincs még a pszichiátrián?

Ha kamaradrámát akarnék nézni 2 fő karakterrel, biztos hogy a Rózsák háborúját választanám, nem a TVD-t, amiben már mindenki Stefan és Elena. Most már tényleg csak egyetlen ok miatt fogom megnézni jövő héten is, tudni akarom, van-e még lejjebb. Behoznak-e még újabb Nina-kat és Paul-okat, hogy ne kelljen másoknak fizetni.

abc - 2013. 10. 21. 12:43

Orange-Green:

Tetszett az írásod, egyébként teljesen jogos kérdések, legtöbb már nekem is megfordult a fejemben.

“Mitől lesz attól egyensúly, hogy van egy halhatatlan boszorkány, és ugyanolyan baltaarccal minden 100 évben születik egy gyenge ember? Aki végül meghal?”

Ez nagyon nagy, de teljesen igaz, semmi értelme az egésznek.:D
Esetleg egy olyan magyarázatot rá lehet erőltetni, hogy ez valójában nem egyensúlyra törekvés a természet részéről, hanem egy bug. A természetnek alapvető, hogy mindenki meghal, és amikor egy ilyen anomália keletkezik, hogy egy személy képtelen meghalni, akkor befagy a windows és összekutyulja a parancsokat ami végül azt eredményezi, hogy létrejön egy ugyanolyan baltaarcú ember aki végül meg tud halni.:D

ala - 2013. 10. 21. 15:09

Orange_Green: köszönöm, jó kedvre derítettél itt a munkahelyen. :-)

Egyébként Q mióta is rohangál szabadon? Miért hagyta, hogy – párom szerint tepsiarcú – Stefan hónapokig fulladozzon a tó fenekén? Azért, hogy Elena siránkozzon?

abc - 2013. 10. 21. 17:10

A magyarázat szerint azóta élt Q, hogy Bonnie leválasztotta a fátylat Mytic fallsban a másvilágról, az már azelőtt volt, hogy Silast elkapták.
Ezekszerint valóban, simán hagyta Stefant egész nyáron a szekrényben fulladózni a tó alján, ráadásul közben álmokat is küldött róla Elenának, hogy fulladozik. Tényleg nem egy épeszű ember ez a Quetsiah.
Egyébként az gáz volt a részéről sztem, hogy át akarja keresztelni magát Tessára, csak mert Damon nem tudja kiejteni a nevét, jézusom.

Bia - 2013. 10. 22. 20:16

Hiányolom Klaust, Caroline-nal jó kis páros voltak

DarkEagle - 2013. 10. 24. 01:23

Bia – 2013. 10. 22. 20:16
Hiányolom Klaust, Caroline-nal jó kis páros voltak.

Bármit csak ezt ne. :D Borzalmasak együtt. Legalábbis TVD szinten. Ha átjönne Caroline a TO-ba lehet jobb lenne de ez a tini nyál szétcseszi köztük a kémiát. Klaus inkább maradjon a TO-ban ott végre tényleg olyan amilyennek lennie kellett volna a TVD-ben is.

Denisa - 2013. 10. 24. 10:10

Szegény sorozat egész egyszerűen unalmas. A Damon-Elena páros addig volt jó, amíg Elena vámpírként viselkedett, mióta megszelídítették, ismét nyavalygás lett. :(
Az egy árva Jeremy kedvéért pörgetek bele, abban a reményben, hogy végre valahára vámpír nővére háta mögött lassan kifejlődik benne a vadász, és elkezdi tizedelni a vámpírokat.
Tényleg jót tenne a sorival egy crossover a Supernaturallal. Onnan elfogynának az idegesítő angyalkák, innen a nyavalygó vámpírok, a három vadász meg bóklászhatna az országban további irtani valót keresve. Feldobná mindkét sorozat nézettségét.

Page - 2013. 10. 24. 14:16

Jeremy, mint vadász szálba kár volt belekezdeniük.
Ha nem hangoztatná, hogy ő az, akkor mégis miből következtethetnénk rá? Az egy dolog, hogy Elenával kapcsolatban megtanulta elfojtani ezt az énjét, de nem értem, hogy a többi vámpír miért is hadja hidegen?

És egyáltalán nem hiányzik Klaus, a TVD-ből. Amíg az Originals ezen a szinten marad, maradjon csak ott.

Page - 2013. 10. 24. 14:20

hagyja természetesen. bocsi

abc - 2013. 10. 24. 18:13

Egyébként ez a vadászosdi elvileg úgy működött, hogy egyszerre mindig csak 5 van a Földön nem? Mikor Jeremy meghalt akkor aktivált maga helyett valahol egy másik vadászt, csak úgy mint előtte a néger esetében Jeremy aktiválódott. Viszont Jeremyt visszahozták az életbe hónapokkal később, és ő is vadász továbbra is, akkor most már 6-an vannak.:O
Akkor legalább úgy csinálták volna, hogy ő nem vadász többé mióta meghalt, magyarázná azt is, hogy miért nem próbál egy darab vámpírt se megölni, de nem, egyértelműen vadász, mert érezte Silas érintését, meg erősebb is volt nála…

hummel - 2013. 10. 24. 18:57

Elég valószínű, hogy ez a kiválasztott vadász társaság már megszűnt. Qetsiyah keltette életre a tetkós vadászokat, egy adott céllal és azt bebukták. A tetkók eltűntek a vadászokról, amikor Bonnie kinyitotta a sírt, szóval a körforgás itt véget ért. Lehet, hogy Jeremy még őriz egyfajta lenyomatot, de ennyi.

abc - 2013. 10. 25. 14:18

Ez a rész most nem volt olyan fájdalmas szerintem, megkockáztatom, hogy eddig a legerősebb az évadban.(bár az eddigi részek alapján nem volt magas a léc, szóval ez még mindig csak egy közepes szint)
A minőségjavulásban nyílván az is közrejátszott, hogy a földig rombolt Silas szálat hanyagolták most egy kicsit és nem kellett néznünk a 99. Paul Wesley meg Nina Dobrev szerelmi párost meg a 2000 éve gyerekes bosszúra szomjazó Quatsiaht.
Ugyan nagy volt a felháborodás először, a Stefan elvesztette az emlékezetét fordulat miatt, nekem sem tetszett egyáltalán a szappanopera klisé, de úgy tűnik, hogy működik. Sokkal érdekesebb így Stefan karaktere, mint az amúgy nyafogó szürke silány karaktere. Én azt mondom, hogy soha ne kapja vissza az emlékeit, mert így elviselhetőbb.

baveiser - 2013. 10. 25. 20:38

Fogadok egy százasba valakivel hogy Bonnie ember lesz az évadban valamikor.

abc - 2013. 10. 25. 21:23

Ha már el is temették végre, akkor könyörgöm már ne térjen vissza. Én reménykedem.

kabuki - 2013. 10. 25. 22:17

Oké, revideáltam az álláspontom és beláttam: a TVD nekem immár a heti trash-reality sorozattal ér fel, marhajól szórakozom rajta :)

Amúgy drágáim, elvétettétek a lényeget szerintem. Máris mondom, mi az: Caroline-Tyler-Stefán-Helén szerelmi NÉGYSZÖG! Nekem is van egy százasom erre a fogadásra :D (A Bon-Bon ember lesz fogadásba nem szállok be, mert úriember nem fogad olyanra, ami biztos :D)

Csilla0422 - 2013. 10. 25. 23:08

Erős a gyanúm, hogy az írás helyett inkább a trigonometria Plec szakterülete. Nagyon jól nyomja a szögeket. De mikor veszi észre, hogy ez rajta kívül már mindenkit kiakaszt? Senkit nem érdekelnek már sokszögei.
Lám – lám a schmittelés is jól megy már: Grey’s Anatomy, Once upon, Dexter…
Úgy hiányzott már ez a sírás – rívás. Azt hittem már ennél rosszabb nem lehet és akkor megjelent Tyler. Inkább hallgatom Bonbon vasmakosát, mint Tyler és Stefan mafla, bamba képét nézzem. Boruljon már teljes sötétség Stefanra. Ha megígérem, hogy elmorzsolok egy könnycseppet akkor kinyírják?
Matt, Davina egy szempillantással több dolgot tud, mint Bombon ezer vasmakossal. Sec-perc alatt kiszedi belőled a cseh manust. Szóval irány New Orleans, Rebekah ott vár!

Orange_Green - 2013. 10. 26. 00:49

Ha csak 20 másodpercig is odaadta a sorozat,és bárki azt hitte, hogy az amnéziás Stefan és a “hozzuk vissza az öcsém emlékeit” Damon majd remek kis bromance-et hoznak össze, akkor a fun brother – safe brother állítás bizonyításánál már lehetett is könnyezni, hogy ez mekkora trágya lesz megint. Kb. annyira volt menő ez a jelenet, mint az előző évadban a frissen vámpírrá vált Elena gyökér vámpírkodása, amikor felállt a motoron, és élvezni próbálta az életet. Ha egy mezőn állva papírsárkányt eregetne egy közepesen jó színész (még csak nem is a Jeremy Irons), és üres tekintettel meredne a kamerába, abban több lenne a dráma, a menőség, a poén, a bármi, mint ebben a sorozatban.
Eredetiség nulla, copy-paste jelenetek tömkelege. Emlékkeresés egy bárban? Lenyűgöző. Mindenki hallotta a csengőt, vagy kisharangot, vagy mi a fene volt az? Fantasztikus.
Egy kis félmeztelen Jeremy, immáron tvájlájt-dzséköbi magasságokban, szerintem úgy írta alá a szerződést, hogy ennyi és ennyi részenként vetkőzhet egy sort. Mutogathatja a felfújt, gusztustalan, luftballon izmait.
Matt egymaga többet ér, mint az egész sorozat, szóval ha lenne egy kis vér a … akkor szépen átpaterolnák New Orleans-ba, és ott kezdenének vele valamit.
Ehelyett mi van? Vergődés, vergődés, vergődés. Stefan ugyan kevésbé agyrothasztó ebben a kontroll nélküli ám mégsem ripper formájában, de Damon atyáskodása és Elena-tyúkanyó bőven kicsapja azt a bizonyos trash-mérőt még így is. Ez az 5 mondatban elevenítsük fel, mi történt az elmúlt 4 évadban projekt pedig olyan szánalmas, hogy arra már jelzőket se találok.
Konc a Stelenásoknak: amnéziás Stefan és rinyaElena kicsit egymásra találnak a Fell-kriptában, majd a középiskolában is. Aztán a tetőn. Naaagy mosolygások, nagy szikrák. Nagy érzelmek árnyéka az arcukon. (Nagyon szeretnék hányni, de a laptopot sajnálom.)
Caroline – főiskolás srác jelenet említésre sem méltó, csak egy újabb tricikli, ami lassan 5kerekűvé változik, ha belevesszük Klaus-t, és Stefan-t is. Márpedig Julie bele fogja venni Stefan-t. Miért ne tenné?
A Jeremy – Damon jelenet Ian Somerhalder színészetének legalja, ennyire bitang rossznak még sosem láttam őt. Komolyan értelmezhetetlen volt az arca, és abszolút semmi összhang nem volt az elvileg átélt érzelmek, és a rajta átfutó dolgok között. Inkább ilyen “mi a f×××t keresek én itt, ki ez a majom, nem fizetnek ezért eleget, egyébként is szorulásom van” pofákat vágott.
A legmegdöbbentőbb ebben az egész részben mégis az, hogy mennyire nincs semmi a szereplők között. Csak lézengenek a jelenetekben, odacsapódnak egymás mellé, de nulla a “kémia”, legyen szó bármilyen párosról. Süt belőlük is az unalom mintha minden színésznek most lett volna tele a hócipője mindennel, főleg Ms. Plec zsenialitásával. Egyedül Matt fejlődése ad okot némi reményre, mindenki mást agyonvernék szívem szerint.
Főleg Bonbon-t. Lehetőség szerint a zokogásba torzult arcú Elena hullájával.
A temetési jelenet egyébként egészen megható lett volna, ha Bonnie nincs jelen, csak a többiek sírnak, és emlékeznek. De így egy hatásvadász baromság lett, amiben még a ferde arcút is tolerálni kellett.
Tyler egyébként minek is? Meddig is?
A rész végi “cliff” pedig. Ha egy másik sorozatban látnám, egy másik életben, akkor azt mondanám, hogy hűűű, micsoda kegyetlen és meglepő és… De itt csak annyit tudtam mondani, hogy köszi Julie, tényleg. Aha.
2/10

Nikki - 2013. 10. 26. 01:43

Ez botrányosan rossz volt. Az elején még elröhögtem, amikor visszaemlékeztek, hogy mi történt eddig; de ez a legnegatívabb értelemben nevetséges. Aztán a mélypont, az “édes” jelenetek Stefan és Elena között. A végére hagytam a sorozat legborzasztóbb jelenetét, Bonnie temetését. Szerintem nem is őt siratták, hanem azt, hogy nincs már, aki megoldja a problémáikat. Ráadásul még mindig köztük van, tudnak vele kommunikálni. Ez így egy nagy nulla. De ez a jelenet kellett ahhoz, hogy rájöjjek, hogy ebből elég ennyi. Kicsit külső szemlélőnek éreztem magam, eltávolodtam a sorozattól és a karakterektől is. Senki sincs, aki egy darab fabatkát érne. Elena már nagyon régóta szánalmas, Stefan rohadtul unalmas, a többieket is leépítették, Damonról nem is beszélve. Ahogy felettem is írta @Orange_Green, nagyon jól megragadva a lényeget, teljesen kifulladt. Damon mondhatni volt az utolsó csepp, de bőven nem csak rajta múlt. Viszont most érkezett el nálam a pillanat, amikor megláttam azt, amit mások már rég. Idáig valahol tudtam kedvelni a karaktert, de most már a színészi játék is értékelhetetlen. Damon egyszerűen jellegtelen lett.
Nem ragoznám túl, de most lett elegem ebből a ragacsos katyvaszból, amit hétről-hétre elém tálaltak. Félreteszem a sorozatot, nem tudom, visszatérek-e még. Majd követem a hozzászólásokat.

abc - 2013. 10. 26. 02:01

Orange_Green ezzel az írással feldobtad az estém.xD Sajnos a legtöbb dologban igazad van, de már eléggé lesüllyedt az elvárásom a sorozattal kapcsolatban az utóbbi időben. Ami nagyon nagy kár, mert az első 2 évad elképesztő jó volt, a 2. évad második fele mikor behozták Klaust, akkoriban kedvenc sorozatom volt a TVD. Egyébként a néger meg Caroline jeleneténél én is falra másztam, most komolyan miért kell még egy random suliból kukázott mellékszereplővel is összehozni és 5szöget csinálni… A Caroline Stefan párossal viszont nem lenne bajom, csak ne vergődjenek. Jöjjenek össze és pont. Ne vaciláljon közbe egyik fél se még másik 3 ember között, felejtsék el Elenát meg Tylert és ne sírjanak utánuk. Ha ez történne velük azzal kibékülnék.
A Maxwelles szál még akár érdekes is lehet, de kétségeim vannak. Az egész nagyon hasonlít a Shane dologra: rejtélyes prof az egyetemről aki mindent tud a természetfeletti dolgokról és hátsó szándékai vannak… A néger srác meg remélem nem lesz hosszúéletű vámpír, mert nagyon idegesítő a karaktere.

Sugarplum - 2013. 10. 26. 10:07

Annyira gyenge volt ez a rész is, ahogy a színészi teljesítmények is…nem mintha Oscar díjas alakításokat várnék, de azért ennél többet. Valóban Matt volt az egyetlen aki valamit mutatott, de azt sem Mattként, hanem amikor az Utazó szerepében beszélt a kamerába. Úgy látszik, hogy mindenki jobban alakít, ha nem az alapkarakterét formálja meg.Legalábbis szerintem.
Bonnie-ról kiderült az igazság…végre. Persze gyorsan ki is jelentette, hogy továbbra is ott fog kolbászolni körülöttük. Pfff…ki gondolta volna? Egyébként én is arra fogadok, hogy az évad folyamán visszatér halottaiból. Biztos vagyok benne, hogy Stefan emlékeinek visszahozása és mit csináljunk Silassal projectek mellett életbe lép a hogyan hozzuk vissza Bonnie-t az életbe project is.
Stefan nem emlékszik semmire, nincs meg a teljes képe az életéről, csak pár emléket mesél el és mutat meg neki az emlékvisszahozó csapat, de ő 5 perc után az egészből mit szűr le? A bratyó jól lenyúlta Elenát tőle és egyébként is csak Caroline-ban bízik, majd ő segít neki. Ahogy másoknak is nekem is egy olyan érzésem, hogy Julie Plec megint megerőszakolja a nézők agyát, szemeit és érzékeit egy újabb szerelmi akárhányszöggel, ha már normális sztorit nem tud kialakítani.
Caroline meg az ijesztő külsejű néger gyerek csak boáááá…
Tyler…azt hittem még pár rész eltelik, míg újra megjelenik. Persze amilyen hektikusan szerepel, lehet hogy most felbukkant, aztán pár epizód erejéig megint semmi. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a gyerekkel.
És így a végére Dr. Maxfield…Ha jól emlékszem akkor azt mondta, hogy tanulmányozta Elena apjának kutatásait, amelyeket briliánsnak tartott..és feltételezem nem a mandulagyulladás volt apu kutatásainak tárgya, hanem a vámpírok. Ebből kifolyólag az utolsó jelenet 10. másodpercében tudtam, hogy az ijesztő külsejű néger srác vámpír lesz. Kiszámítható volt és remélem vámpírként hamar fel is dobja a talpát…annyit pont szerepelt, hogy felvezesse Dr. Maxfield-et, már nincs rá szükség. Elnézést az érzéketlenségemért, de engem idegesít a srác.

Nessa - 2013. 10. 27. 16:06

Azzal a jelenettel azért tudtam azonosulni, mikor Stefan közölte, hogy elege van Delenáékból és elsétált. Bár a helyében én messzebbre mentem volna. Mattet meg valaki mentse már ki onnan…

Orange_Green - 2013. 10. 27. 23:01

A következő részig tartó üresjáratot az alábbi képpel szeretném kitölteni, csak hogy senkinek ne legyen hiányérzete.

https://twitter.com/MissClaireHolt/status/325826802641674240/photo/1

És szokás szerint felmerült pár kérdés, amire választ várok. Julie látta már ezt a fickót ezen a képen?
Vagy nappali fényben smink nélkül? Nem elég hogy balta arca van, de még részegen is faragták!

Viszont az a jelenet, amikor ott hagyta Delenát, az tényleg epic volt. Kár, hogy nem jet pack-kel távozott. Az a kb 3 mp-et újra is néztem, mert akkora élmény volt látni, ahogy elvonul.

koka - 2013. 10. 27. 23:27

Julie Plec PROM QUEEN! :D
Sírok :D

abc - 2013. 10. 27. 23:32

Jet pack-es távozást megnéztem volna én is.xD
De mondom én, hogy sokkal elviselhetőbb lett a karaktere amnéziásan. Azt is jó volt látni, hogy a picsogós naplóit belevágta a tűzbe. Most már csak Damon és Elena karakterével kéne kezdeni valamit, hogy ne kaparjuk a falat tőlük. Ja meg Caroline-nal is. Meg persze Jeremy. Meg Bonnie. De a többiek rendben vannak, nem számolva az erőltetett romácra behozott néger mellékszereplőket.

abc - 2013. 10. 27. 23:37

Ja a képet elfelejtettem kommentálni. Hát Plec, khm fabulous, oké.:DD Paul Wesley meg biztos nem volt józan már ilyen fejjel. De ki hibáztatja, Plec társaságát én se bírnám ki máshogy. Claire viszont csinos.

DarkEagle - 2013. 10. 28. 02:46

koka – 2013. 10. 27. 23:27
Julie Plec PROM QUEEN! :D
Sírok :D

Ő is csak farsangon lehet Prom Queen. :D Vagy milyen buli ez.

Claire viszont csinos.

Még jó hogy a színvonalat azért kell tartani. 2 agyhalott zombi közé kell egy normális élőlény is. :D

Részről nem tudok mit írni mivel nem láttam és valószínűleg nem is fogom. Nekem az fél perces előzetes róla épp elég sok volt. :D

Csilla0422 - 2013. 10. 28. 09:43

Hm, J.P. inkább hasonlít Bridget Jones-ra, mintsem egy Prom Queen-ra. Mivel közeleg Halloween nem tartom kizártnak, hogy ez egy előparti volt. Így már érthető minden: J.P. és Baltaarc. Lehet, hogy Paul kezelgeti J.P.? :D Ez megmagyarázná, hogy miért van még mindig Stefan és hasonmásai a képernyőn.
Claire a legnormálisabb köztük. Bár lehet kicsit be volt napocskázva, hogy melléjük állt. Vagy Matt miatt csinálta az egészet. :)

tiktak - 2013. 10. 28. 11:27

Amikor Stefan elkezdte bedobálni a naplókat a tűzbe, nekem pillantra örömtelien megdobbant a szívem, mert azt hittem, hogy Elena naplóit égeti!!! méltó válasz lett volna arra a rengeteg “dear diary…” epizód kezdésre, amit SOSE tudtam elég gyorsan eltekerni, hogy ne halljam meg ezt a rohadt mondatot.
Másik örömteli pillanatom a temetés volt, de amikor rájöttem, hogy Bonnie ezek utána is maradni fog, és majd Jeremy “fordít” neki, akkor én is majdnem zokogtam mint Elena meg a többiek (milyen szánalmasan álldogált már Matt ott egymaga… szerencsétlen, még caroline-nak is odadobták tylert, meg jeremynek is jutott egy szellem, de ez a szerencsétlen Matt csak egy mostohagyerek marad örökre)
Egyébkén a Prom Queen a szerelmi háromszögeken kívül még valami perverz vonzódást is érezhet a temetések és a búcsúzás irányába, életembe nem láttam még sorozatban ennyi meghatónak szánt temetést mint itt. Bárcsak olyan trónok harcosan temetnék a halottakat: SEHOGY!vagy: karóra tűzött fejjel!

abc - 2013. 10. 28. 12:52

Most elképzeltem, hogy Bonnie búcsúztatásaképp kitűzték a fejét egy karón a Salvatore rezidencia udvarában. Tiktak menj el showrunnernek Julie Plec helyett.:D

Page - 2013. 10. 28. 13:07

Ennek a meghatónak szánt temetésnek csak akkor lett volna értelme, ha többé nem látnánk Bonniet. De így, hogy valószínű minden részben felbukkan majd, és persze előbb-utóbb vissza is kerül az élők sorába felesleges volt, és érdektelen.

Nem is emlékszem Jeremynek is rendeztek temetést anno mikor meghalt?

Orange_Green - 2013. 10. 28. 14:18

Szerintem nem volt temetés, csak felgyújtott mindent Helén, hogy legyen mivel álcázni a dolgokat. Utána meg “ki volt kapcsolva”, így nem lett volna értelme. De lehet, hogy rosszul emlékszem, mert sírköve meg volt, ott zokogott Helén, amikor meg akarta támadni a feltámadt Kol, és megjelent Jeremy is újra.

cyborgwings - 2013. 10. 28. 14:30

a képhez: ez még áprilisban készült, akkor fejezték be az előző évadot és tartottak egy “wrap party”-t. a színészek biztos boldogok voltak, hogy végre lesz egy kis nyugtuk és feltölthetik az elcsorgatott nyál- és könnykészleteiket. a kommentek alapján szükség volt rá.

DarkEagle - 2013. 10. 28. 16:00

Jereminek elvileg volt temetése akkor melegedtek össze épp Damonnal így megmaradt bennem. :D

Subway - 2013. 10. 28. 17:53

Egy kérdés, ha Kecija (:F) még az első vámpírok megjelenése előtt hozta létre a Vadászokat (mivel akkor zárta el Silast), akkor a Huntereknek miérta vámpírok megölésével nő a tetoválásuk, ami elvezet Silashoz? Akkor még nem is voltak vámpírok, vagy előre tudták, hogy meg fognak jelenni? :o

abc - 2013. 10. 28. 18:51

A vadászokat azt hiszem csak Quatsiah leszármazottja hozta létre az 1100-as években. Egy éve mutatták is flashback-ben mikor az a néger boszorkány az első 5 vadászt teremtette.

Bia - 2013. 10. 28. 20:00

Ezután komolyan elgondolkodok a kaszán…
Legszívesebben lekaróznám az összes vámpírt Mystic Fallsban!
nincs egy normális karakter a sorozatban

ala - 2013. 10. 29. 11:18

Én nagyon bírtam Damont, felnőttesebb volt, mint a többiek, jó dumái voltak, tökös volt régebben, de most már tényleg nagyon nyálas lett.

Röhej, hogy Joseph és a Marcelt alakító színész is fiatalabb, mégis az Originals-ban idősebbnek, komolyabbnak látszanak.
Úgy látszik az a sorozat nagyon jót tesz mindenkinek, még Phoebe Tonkinnak is.

ala - 2013. 10. 29. 11:21

Mivel vámpírmániás vagyok a Draculát még bepróbálom. Látta azt már valaki? Érdemes megnézni annak, aki TVD-vel kezdte és most már a TO tetszik neki? :-)

hummel - 2013. 10. 29. 14:43

@abc: A vadászok tényleg később lettek létrehozva. Értelemszerűen a vámpírok megjelenése után. Ez nekem sem ragadt meg. Plusz bezavart, mikor Q úgy hivatkozott rájuk, hogy az ő vadászai. Kösz, hogy helyreraktad a dolgokat.

DarkEagle - 2013. 10. 29. 19:56

ala – 2013. 10. 29. 11:21
Mivel vámpírmániás vagyok a Draculát még bepróbálom. Látta azt már valaki? Érdemes megnézni annak, aki TVD-vel kezdte és most már a TO tetszik neki? :-)

Hát Dracula egy pöppet más kategória kicsit komolyabb talán mint a TO de azért nincsenek egy szinten. Őszintén szólva még nem tudnám eldönteni melyik a jobb. De mindkettő megéri eddig a nézői státuszt. :D

jessm - 2013. 10. 30. 16:41

Én még mindig nem bógoztam ki a 2 rész ezelőtti “nagy ” felfedezés óta. Ez annyira bonyolult, hogy már nem értem meg soha úgyértzem. Pedig TVd sokkal bonyolultabb dolgokat is megszoktam érteni. Szóval nem velem van a hiba.
Szurkolok, hogy legyen valami változás. Mondjuk Damon és Stefan megun mindenkit, és elindulnak utazgatni a világba. Ha nem Julie írja őket, még mindig ők a legszerethetöbb karakterek plusz Kathrine. A többieket meg nyírja ki Silas, Tessa meg Silast, (mert Paul Wesley nem egy nagy szinész,egyszer elmegy, de 2 szerepben már hányok tőle)

Szóval én arra szavazok hulljon a férgese, még Kathrinért se sírnék. Damon és Stefan induljanak utazgatni, ennél már az is jobb ha azt néznénk. Vampire diaries Travel Channel módra.

Csilla0422 - 2013. 10. 30. 20:03

Abban az esetben mi van, ha két azonos nemű hasonmás van egy időben Kat és Elenka? Akkor most az univerzum Stefankát kivel hozza össze Kattel vagy Elenkával? Esetleg mindkettővel? Arra volt már utalás, hogy Kat gyerekével mi lett? Az ő leszármazotta Elenka? Nem emlékszem.

superpityu - 2013. 10. 30. 20:44

annak idején kat gyerekével magyarázták a hasonmás vonalat. most ezért is jött ki hülyén a dolog, hogy behozták a silas hasonmás dolgokat, mert kvázi szembeköpték az eddigi mitológiát vele. egyelőre azt nem tudni, hogy silas és amara csináltak e gyerekeket korábban, hogy tényleg a vérvonal kell e hozzá vagy a természet csinálja az egészet.

Marcipáncica - 2013. 10. 31. 00:08

Ala: Dracula nekem elég nagy csalódás volt, de olvass bele a kibeszélőjébe mindenképpen.

ala - 2013. 10. 31. 19:23

Köszi a Draculás hozzászólásokat, még mindig nem értem rá megnézni, de már a gépemen várja, hogy legyen rá időm.

Orange_Green - 2013. 11. 01. 10:21

Hihetetlen, de tudták súlyosbítani. A hajam tépem attól, mennyire pocsékul játszott “Dr. Maxfield”. Mint egy jóllakott óvodás, állt ott a diktafonnal a kezében, és úgy mosolygott, mint akinek a mami épp süti a palacsintát. Ééééééééés amikor már azt hittem ennél gyengébb és kínosabb nem lehet ez az egész, felhangzott a Dear Diary, méghozzá Heléntől. Egy kis bömbi, egy kis bűntudat, és már fel is bukkan a Bennett boszi szelleme, hogy támogassa a kis nyomorultat, amiért neki aaaaaaaaaaaaannyira rossz az élet.
Az, hogy kb 3 napot jártak eddig egyetemre, most meg már Halloween buli lesz, szintén vicces. Mennyi időt töltött otthon ez a kretén a miszikfóllszi ügyek miatt? Milyen főiskola az, ahol egy sima welcome back-kel intézik el, hogy NEM VOLT OTT A SZEMESZTER FELÉBEN?
Damon és Elena mint két feszengő idegen… Caroline és Tyler ugyan ágyban, de legalább annyira idegenként. A Matt.2 titokzatos bús srác ennél bénább akkor se lehetett volna, ha azt mondják neki, hogy gondoljon két emberes tökönrúgásra. Sőt, kimondottan emelte volna a játéka színvonalást, ha arra gondol.
Mystical anchor. MOST KOMOLYAN?
Nadia története nocomment, de Kat legalább megtette, amit szerintem mindenki szeretne. Ha ezzel akartak sokkolni minket, hogy Nadia az, aki, hát nem sikerült. Bár legalább nem hasonmás. Ez is haladás az eddigiekhez képest.
A korábbi évadok egyikében Bonnie 20 mp alatt kiszúrta, hogy Elena nem Elena, hanem Kat. Most egy nála milliárdszor erősebb (elvileg) boszorkány képtelen felismerni az épp vele lassúzó Silas-t? Na ne. Arról nem is beszélve, milyen könnyen megoldották Silas képességeinek ideiglenes visszaadását.
Ha Tyler New Orleans-ba átjáró TVD arc lesz, én esküszöm megőrülök. Ez a Klaus elpusztítása iránti vágy szánalmas, és röhejes is. Ennyire nem tudnak mit kezdeni a karakterrel? Mondjuk eddig se tudtak. Csak a szerelmi dráma ment vele, újra és újra, ahogy most is.
Az epizód vége akár megrázó is lehetett volna, de annyira nem volt hiteles az sem, hogy nemhogy nem dobtam hátast, nem éreztem semmit.
Nagy jóindulattal 4/10
De akkor ebbe kétszer számoltam bele Katherine-t.

abc - 2013. 11. 01. 13:21

Szörnyű volt, nem javul semmit a színvoal, ez a Silas szál meg hatalmas kínlódásnak tűnik… De most Tyler lelépése miatt félek, hogy meg fog jelenni az Originalsban és tönkreteszi az ottani működő sztorit. Tyler Carolina szál is borzalmas. Nem tudnak mit kezdeni velük, és már unalmas, hogy egymással vannak, ezért ilyen hiteltlen sztorival szétválasztják őket, nyílván azért, hogy Caroline-nak lehessen egy új faszija.(a néger?) Hát ha ez lesz akkor no comment. Maxfield meg tényleg borzasztóan játsza a szerepét, honnan szedik a színészeket ezek.

abc - 2013. 11. 01. 13:26

Kathrine meg most újra vámpír lett, mert kiitták a véréből a gyógymódot? Akkor viszont semmi értelme nem volt, hogy ő kapta meg a gyógymódot, elég olcsón elintézték az egészet.

wondorog - 2013. 11. 01. 13:30

Már azt hittem véglegesen kiírják az utolsó értelmes karaktert a sorozatból, hogy visszahozzák a legidegesítőbbet… Az meg, hogy Tyler megy Klaus után, egy újabb “csodálatos” hír, remélem Klaus amint meglátja kitépi a szívét, de nincs ekkora szerencsénk.

DarkEagle - 2013. 11. 01. 14:38

Én már dobtam ezt a pocsék valamit de most így kb állam a földön….

MOST KOMOLYAN!!! Srácok aki látta most komolyan? Tyler megy Klaus után? Komolyan ha ezt meglépik az Originals-ban esküszöm abban a pillanatban dobom a francba ha csak nem tépi ki azonnal a szívét neki Klaus. Esküszöm ha elcseszik azt a normális sorozatot akkor bérgyilkost küldök Plec-re. Nem igaz hogy miért nem tud megölni a dagadt seggén és elcseszni a TVD-t és békén hagyni a TO-t. Mindjárt olyan levelet írok neki Twitteren hogy fogyni fog 200 kilót. xD

Csilla0422 - 2013. 11. 01. 15:46

A francia barátaim erre mondanák: „les miserables”.
Azt hittem már ennél mélyebbre már nem lehet süllyedni, de elnézést kérek a tévedésemért. Ez hihetetlenül szánalmasra sikeredett.
Kettő, max. három említésre méltó karakter van: Kat, Matt, Nadia.
A tegnapi kérdésemre választ is kaptam, megtudtam mi lett Kat lányával. Szóval ha működik a dolog kezdem sorolni. De előbb inkább kérnék!
Könyörgöm Tylert ne vigyék be az Originalsba!!! Ő nem olyan karakter volt, hogy az elején jó volt aztán herélve lett.
J.P. menjél szépen vissza Proom Queennek és hagyjad a felnőtteket dolgozni!

Page - 2013. 11. 01. 16:50

Nem hiszem el, Damon simán kinyírta Katet, és mindezt Elena szó nélkül nézni, minden lelkiismeret furdalás nélkül. Hát ez meglepett.
Most akkor Kat újra vámpír lett? Még a végén meg is kell köszönnie, hogy simán megölték volna.

Tylerrel kapcsolatban, hááát csak nem a mostanában New Orleansban megjelent vérfarkasokhoz lesz köze? Most is mondta a részben, hogy egy falkának segített.
Nem nagyon örülök én ennek. Jobb lenne, ha semmilyen szinten nem kapcsolnák össze a két sorozatot.

Aztán ez az Aaron gyerek, mint Elena pasiban, most komoly??

Maxfiel 64ezer ki tudja hányadik számú “áldozata” Jesse? Elég szorgosan űzi az ipart…

koka - 2013. 11. 01. 17:12

“Na ne” – ez mondtam, miután Tyler kijelentette, hogy utána megy Klausnak, és összeállt a kép. Nagyon nem kéne a két sorozatot összefűzni. (Bár az is lehet, hogy az Originalsban rendes teret kapna Tyler és még jól is elsülne, de én félek)

Nadia meg Kat lánya. Ez kb meglepett (vagyis inkább meglepődtem azon hogy meglepődtem). Jelen pillanatban pont Kat, Matt, Nadia akik érnek valamit. (Nadiat játszó színésznő amúgy nem rossz bőr, aki pedig Q-t játssza kissé mintha JLH-ra hajazna)

Ja és a legszánalmasabb ever: Damon, csak hogy Helénke kegyeiben járjon, kiterveli, hogy valahogy visszahozza Bon Bon-t. Képes a bratyót (akivel jelen pillanatban mélyponton van a kapcsolata) többszörös nyaki gerinctörésben részesíteni, majd szemrebbenés nélkül legyilkolni Kat-et. Ok mindig is fasírtban voltak, de azért ezt nem néztem ki belőle.

krigin - 2013. 11. 01. 18:21

ez a rész szánalom volt, ezért kellett évad végén lenyomni Kat torkán a gyógyírt? értelme nem volt, igazán odaadhatták volna Silasnak és kész. Damon már idegesít azzal a hülye mosolyával, valaki mosson már be neki. Elena szar mint mindig, Bonniet meg nem kérem vissza. Tyler ha elmegy New Orleansba akkor merényletet tervezek Julie Plec ellen, amiben remélem elveszti az összes emlékezetét és azt is elfelejti mi az, hogy “írás” meg CW csatorna meg TVD. De utálom ezt a nőt, pfúúúúúúúúú

DarkEagle - 2013. 11. 01. 18:50

Egyébként csak én nem értem miért Silas a fő ellenség? Elvégre ő csak meg akar halni. Akkor miért nem hagyják hogy meghaljon? :D Nem inkább menekülnek előle meg harcolnak ellene csak hogy a fél város megint kihaljon. XD Komolyan szánalom ez az egész már.

Rendesen rettegek hogy most mi lesz Tylerrel. -.-‘

Shyllard - 2013. 11. 01. 20:06

Hát szerintem Tyler lazán belepasszolhat az Originalsba, eddig ott is felvezették már az egész “jövetelét”, csak nem tették egyértelműbe. Nekem spec az eddigi 5 rész alatt okoztak elég meglepetést a TO-ban, szóval nem kell előre leírni a sorozatot. Tyler-rel meg amúgy sem volt soha komolyabb probléma.

Csilla0422 - 2013. 11. 01. 20:35

Ha már farkast akarnak TO-ba, akkor támasszák fel inkább Mason Lockwoodot. Ezerszer markánsabb és férfiasabb, mint Tyler valaha is lesz. Bár Tyler motivációja érthető.
Csak játszunk el a gondolattal: Hayley New Orleansban bimbózó kapcsolatban van Elijahval, amibe még Klaus is beleszólhat. Ebbe a hármasba érkezne Tyler. Hatalmas rinya közepette nyilván követné Caroline. A Klaus – Caroline – Tyler háromszöget már egyszer a TVD-ben lejátszották, nem kell még a TO-ba is. Caroline nyílván nem egyedül érkezne, hanem hozná nyálas, debil, szeretekszenvedni barátait is. A trip alatt rájönnének, hogy itt milyen erős boszik vannak. A Bonnie backto projekt keretében valahogy kieszközölnék, hogy Bonbon újra legyen élő. Bár tök mindegy, mert még holtában is itt van. (De szeretnék én is így lenni halálom után.) Az elnyálasodás mellett kombinált trigonometriával is találkozhatnánk. Köszönöm, én ebből nem kérnék!

hummel - 2013. 11. 01. 21:22

„Egyébként csak én nem értem miért Silas a fő ellenség? Elvégre ő csak meg akar halni. Akkor miért nem hagyják hogy meghaljon?”

Nem szimplán meg akar halni, hanem együtt akar lenni Amara-val. Szóval a halálának akkor van értelme, ha előtte lebontotta a Q által készített a túlvilágra került embereket és természetfeletti lényeket elválasztó falat. Viszont a fal lebontásának az a járulékos következménye, hogy a sok halott természetfeletti lény visszatér az élők közé.

Az egész terv kiindulópontja az a feltételezés, hogy Amara meghalt. De ahány csavart meghúzták itt már, egészen biztos, hogy életben van.

tiktak - 2013. 11. 02. 00:33

Elkezdtem nézni, de miután megláttam, hogy ez a szerencsétlen megint naplót ír (dear diary…), Bonnie pedig ott áll mögötte és még Tyler is visszajött, inkább kinyomtam. Erre még rá kell pihennem, hogy ezt tovább nézzem…

krigin - 2013. 11. 02. 14:01

“The Vampire Diaries’ Michael Trevino to Appear on The Originals
Michael Trevino confirms to EW what most viewers have guessed: Tyler will be the first TVD character to visit the show’s New Orleans-set spinoff, The Originals.” – jaj de jó -.-‘ hiányzik mint púp a hátamra az Originalsba.

koka - 2013. 11. 02. 14:23

Na akkor beigazolódtak a félelemek. Szerintem még így is jobban jártunk, mintha mondjuk Matt, Caroline, Damon, Elena, Stefan ment volna át.

Page - 2013. 11. 02. 15:38

Igen, még ő a legkisebb rossz.

És reméljük, csak egy rész erejéig terjed a látogatása.

Orange_Green - 2013. 11. 02. 17:54

Amiatt adok ESETLEG egy esélyt annak, hogy nem fogja csökkenteni Tyler a TO minőségét, mert amikor itt a TVD-ben anno Klaus-t alakította, egészen elviselhető volt. Jó nem, mert szerintem maga a srác nem tud játszani, de legalább elviselhető.
Ha New Orleans-ban is hozza a legalább elviselhető szintet, ÉS kap egy jó sztorit, akkor akár odáig is juthat, mint Hayley és Phoebe Tonkin, hogy bár tudjuk, hogy nem jó, mégis kezdjük megszeretni, mert igyekszik kihozni a maximumot magából.
Illetve őszintén remélem, hogy ha rontana a TO-n, akkor a nézői elégedetlenség és a fórumokon majd olvasható felcsattanások miatt szépen kivéreztetik onnan rövid időn belül.
Innen tulajdonképpen nem fog hiányozni Tyler, eddig se hiányzott. De ha most hosszú tömött sorokban megindulnak ezek az agyhalottak oda, pl. majd Caroline, ha hírét veszi a dolgoknak, meg a többiek, akkor tényleg eret vágok.
Már ezzel a “reméljük a legjobbakat” felfogással is túl jó fej voltam Trevino-val szemben.

tiktak - 2013. 11. 02. 21:01

Hát reméljük meghalni megy…

Deanlegend - 2013. 11. 03. 15:09

“Elkezdtem nézni, de miután megláttam, hogy ez a szerencsétlen megint naplót ír (dear diary…), Bonnie pedig ott áll mögötte és még Tyler is visszajött, inkább kinyomtam. Erre még rá kell pihennem, hogy ezt tovább nézzem…”

Érdekes, nekem pont emiatt tetszett többek között, mert az első két évadban is naplót vezetett, szóval úgymond a sorozat fénykorára emlékeztetett.

Amúgy a rész egyáltalán nem volt rossz, nem mondom, hogy hanyatt estem, de hamar elment az a 40 perc és volt egy-két fordulat is és adott a rész némi reményt, hogy a Silas-os szálat hamar lehúzzák a vécén, szóval nálam egy erős 6/10-et érdemel xD

Trevino-val kapcsolatban csak egyetérteni tudok, nagyon nem kell ő az Originalsba, remélem csak 1-2 rész erejéig marad…

Marcipáncica - 2013. 11. 04. 09:45

Eljutottam odáig, hogy miközben néztem ezt a részt kb 5 percenként morogtam valamin. Gagyi, ötlettelen, összevissza idiótaság jellemzi az egészet. Tegnap még gyüjtögettem magamban a pontokat amiket itt majd kifejtek, de mára már ettől is elment a kedvem. Eddig is csak amolyan “megszokásból” néztem, de most kiszálltam.

ntasi - 2013. 11. 04. 11:51

Ezt az egész Silas szálat már annyira összekavarták, h egész egyszerűen nem tudom követni. Mért lesz boszorkány, ha megissza a gyógyírt? Nem Quetsyah volt a boszorkány ez a nyomi meg szimplán az ő halandó szerelme, akit ezért halhatatlanná varázsolt volna, magával együtt?

Amara tuti, h él, hisz annyira hiányzik még egy Helén a sorozatba, h elmondani nem tudom… És akkor mi lesz? Silas rájön, h nem kell meghalni, jó útra tér és elsétálnak a naplementében?

Az, h Nadia vámpír, csak nekem nem derült ki az eddigi részekből? Csak m olyan természetesen közölte, mint ismert tényt. Nem Quetsi hozta létre a Vándorokat? Akkor Nadia h lehet Kat lánya?

A mágikus horgonyt nem is kommentálom inkább…

Tyler egyértelmű, h a TO-ban fog kikötni, és bár eddig azt hittem, h a hentelésért Hailey a felelős, de most sanszos, h Ty béjbi az. Renélem a Clyde kalapját magával viszi, abban legalább kinézett vhogy, úgy elviselhetőbb lesz New Orleansban. :)
Mondanám, h Car összejön az újszülött vámpírkánkkal, ha már belőle is vérszívó lett, de ki csinál napgyűrűt, ha BonBon a túlvilágon héderel?

Nekem tetszett, h Damon odalökte Katet, legalább vmit felfedeztem belőle az első évadból, amikor még ő volt a kedvenc karakterem.

Egész egyszerűen tiszta káosz már a sztori, pedig idén lelkesen olvasom a magyar feliratot, hátha azért nem értem a történéseket, de ez sem segít.

superpityu - 2013. 11. 04. 17:29

annyira jó véleményekkel vagytok, hogy annyit sem áldozok rá, mint múlthéten. igaz akkor is csak végigpörgettem.

hummel - 2013. 11. 04. 19:04

@ntasi: Pár válasz.

Silas eleve boszorkány volt, amikor átváltozott, így most csak az eredeti állapot állt vissza. Már tavaly is arról volt szó, hogy ha ismét halandó lenne, akkor is csak a túlvilág természetfeletti részébe juthatna, ha meghal. Ezért volt az egész kavarodás a fátyollal.

Amikor Nadia korábban el akarta kapni Katherine-t a bárban, meg az erdőben, akkor kiderült, hogy ő is természetfeletti. Az utazókat nem Q hozta létre, legalábbis ilyen utalásra nem emlékszem. Viszont Q és Silas tagjai voltak a csoportnak. Nadia tagsága jelentheti azt, hogy eléggé szabadelvű a társaság a tagokat illetően, de akár azt is, hogy nem tudják mi is ő.

A jelek alapján a New Orleans-i mészárlásért egy farkas a felelős. Az eddigiek alapján átváltozás után a farkasok ösztönösen cselekszenek és nem tudatosan, ráadásul a fajok közti rivalizálás miatt elsődleges célpontjaikká a vámpírok váltak. Számomra a mészárlás elég céltudatosnak tűnt és az ott fekvő Rebekah is megúszta egy karcolás nélkül. Szóval ha Tyler lesz a hunyó, akkor ez az ellentmondás megmarad, úgyhogy remélem nem ez lesz a vége. Egyébként az eset után elsőre nekem a Klaus bébi átváltoztatta anyucit ötlet ugrott be.

Ez a Damon odalökte Katherine-t Silas-nek miközben Elena lelkesen pislogott, azért érdekes, mert korábban mindenki kedvenc hősnője teljesen megőrült amikor Katherine ugyanezt tette Jeremy-vel. Mások a távlati célok és az érzelmi kapcsolat, de az emberélet ugyanúgy nem számít. Szóval némi önértékelés nem ártana.

Ayron - 2013. 11. 04. 21:01

Ezekért a komentekért érdemes csak nézzni :D

Csilla0422 - 2013. 11. 04. 21:45

A kedvenc párbeszédem lett volna Elena – Kedves Naplóm között, ha J.P. nem nyálas irányba megy.

– Kedves Naplóm! Eleged van már abból, hogy folyton a halálról írok?
– Kedves Elenka! Nincs elegem abból, hogy folyton a halálról írsz. Rajtad és nyomorult barátaidon kívül már mindenki észrevette, hogy milyen szánalmas is vagy.
Drágám, visszavehetnél egy hangyányit az arcodból és abból, hogy folyton picsogsz, nyavajogsz, sajnáltatod magad és minden ok nélkül vergődsz, szenvedsz, sírsz – rírsz.
A töketlenkedésed Stefanka és Damon között már egyszerűen megőrjít engem. Esküszöm, ha még egy ömlengést belémírsz Sfefankával való kapcsolatodról, miután elhánytam magam kitépem a szíved.
Tanuljál, járjál órára, ezért vagy itt az iskolában! Nyugodjál bele, Bonbon, már egy jobb helyen van. Nem is értem, minek kering még köröttetek. Próbáljál továbblépni, mint mindenki más!
És Elenka, ha még egyszer átmész érzelemmentes gyökér vámpírüzemódba, elveszem a napfénygyűrűd és karózás után kilöklek az izzó napra. Végezetül te kedves Gyökér, eszedbe ne jusson New Orleansba menni, mert letépem a fejed! Próbáltam finoman és érthetően fogalmazni, hogy mentális problémáid miatt megértsed. És most hagyjál, mert meg kell emésztenem azt a sok marhaságot, amivel traktálsz.
– Kedves Naplóm! Én nem is vagyok ilyen. Ezt most komolyan meg kell beszélnünk, majd írok egy SMS-t Damonnak, hogy nem érek rá.

ntasi - 2013. 11. 05. 13:06

Hummel, köszi a válaszokat! :)
Rájöttem, h az Utazókat kevertem a Vadászokkal, azokat hozták létre. (mondom, h már nem tudom követni a sztorit)
Azt tudtam, h Nadia természetfeletti, csak azt hittem, szimplán attól, h Utazó, így meglepett a vámpír-téma.

Igen, de Tyler nem szimpla vérfarkas, hanem az első és egyetlen életben maradt, létrehozott hibrid (persze Klauson kívül), tehát lehet, h a vámpír része tudja kontrollálni a farkas részt.
Elsőnek én is arra gondoltam, h a baba intézett vmit, de annyiszor elmondták mostanában, h Tyler vérfarkasoknak segített, térerőmentes helyen, és most már tény, h jön New Orleansba, nekem sok az összefüggés… vagy ne várjak ilyen logikus történetfelépítést Julietól? :D

Érdekesnek érdekes, de azért Kat is gondolkodás nélkül kinyírta volna őket nem egyszer, lehet, h én se sírtam volna őrjöngve, h ugyan hagyja már. Meg végre Damon se picsogott könnyes szemmel, már hányok tőle, sztem a brazil sorozatokban nem könnyesedik ennyit az összes férfi színész szeme, mint Damonnak az utolsó 2 évadban :/

jessm - 2013. 11. 06. 16:27

Nagyon kezdem feladni a reményt javulásra, de Damon bármennyire elrontották, még mindig mutat valamit. Mint pl eltörte Stefan nyakát és Kat ahogy odalökte Silashoz.

De kb. minden más mély pont volt: Ha Tyler feltünik a szinen, azaz epizód már 5 ről indul, annyira utálom. Kat lánya Nadia -2 pont, BonBon szereplése -2 pont. Caroline sír Tyler után -1 pont.

10/0 és csak azért nem mínusz mert Damon mutatott valamit. Szerintem nem könnyesedett a szeme, legalábbis nem vettem észre. Szóval biztos nem sírt annyit mint egy telenovellában.

jessm - 2013. 11. 08. 10:08

Hmm, ami rész meg lehetősen érdekes volt…. Komolyan szerintem Tatian is kelljen életre, és akkor Nina 4 szerepet játszik el.

Az elején , jó vicc volt, hogy tele lesz a sorozat Ninával és Paullal. De Plec néni komolyan vette amit írtatok,és tényleg megcsinálta.

Figyelj Plec néni, hozdd már be Tatiana is ,akkor leésnénk a székrők akkorát röhögnék. LÉGYSZI!!!!

jessm - 2013. 11. 08. 10:10

Ja és még pár Stefan hasonmást , és akkor utánna Damon megörülne mert ezt már ő se bírna idegekkel. XDDDD

wondorog - 2013. 11. 08. 15:07

Ez a rész már megint mi a jó büdös franc volt? Már lassan azt se lehet tudni, ki micsoda. Ott van Katherine aki most elvileg ember és rohadt gyorsan öregszik. A cure-nál az előző részben még az összes vér kellett, most Amara csak éppen, hogy belenyalt Silasbe és már ember lett. Silas meg akkor most megint halhatatlan?
Julie Plec a kielégítetlenség miatt úgy néz ki a drogokra is rákattant már, mert ezt tiszta tudattal már nem lehet megérteni.
A másik oltári f@aszság meg, hogy amikor Stefan ledöfi Quetsyah-t, miért múlt el Silas átka és tudtak elmenekülni?

wondorog - 2013. 11. 08. 15:18

Ja a rész egyetlen pozitívuma Silas polgármesteres vicce volt.

Csilla0422 - 2013. 11. 08. 15:36

A rész minősíthetetlen. Így már csak kérdéseim vannak.

1. Ha már ennyire megy ez hasonmás dolog, akkor Nadia-t miért nem Nina játssza? Már eggyel több hasonmás nem lenne gond ebben zűr-zavarban.
2. Tatiana mikor fog bejönni? Őt ki fogja táncba vinni?
3. Q ha már fene nagy és szupererős ősi bosziluvnya, akkor ebből miért nem látunk valamit? Elhiszem, hogy sokkal egyszerűbb volt megírni a szerelmes ömlengést, mint egy normális történetet.
4. Honnan tudja az univerzum, hogy most a 3 hasonmás közül kit kivel kell összehoznia? Ki marad egyedül? Vagy behoznak még egy Stefant?
5. Mit szól Kat ha megtudja, hogy Matt hármasba vágta a lányát Rebekahval együtt? Vagy ez most nem érdekeli és zabál.
6. A legfontosabb, hogy van Matt? Nagyon remélem, hogy New Orleansba készülődik.
7. Miért van még J.P.-nek munkája?

jessm - 2013. 11. 08. 17:10

Most már átálltam, az originals veszem komolyan, ezen meg röhögök, és akkor már el is megy, úgy sincs olyan vígjáték sorozat amin tudnék nevetni.

Nikki - 2013. 11. 08. 19:24

Szórakoztató olvasni a kommeneteket. Ahogy látom, az elmúlt két rész igen viccesre sikeredett :D Be kéne pótoljam? Komédiából úgy is nagy a pangás nálam :D
Kérdés: írjátok, hogy Kat összes vére kellett, hogy Silas sima ember legyen, akkor hogy van még életben?
Megint behoztak egy tök erős karaktert, akivel nem tudnak mit kezdeni, mert a főhősökhöz nem nyúlnak, így Silas után gondolom, most Q következik, hogy szerencsétlenkedjen pár részen át.
Írta valaki, hogy Amara is biztos életben van, hát látom bejött neki :D Ne mondják már, hogy akkor három Nina közül Damonnak egy sem jut :))

wondorog - 2013. 11. 08. 19:29

Nikki: Kat-et konkrétan Damon megölte, Silas kiszívta a vérét (mint tavaly Jeremynek) aztán feltámadt emberként, eddig semmi magyarázatot nem kaptunk rá.

kabuki - 2013. 11. 08. 20:00

Én sztem rájöttem a megoldásra: J. Plec munkaszerződésében az van, hogy amennyi zsetont megspórol az új szereplők és a forgatókönyvírók bérén, azt megkapja bérpótlékként. Így már nem csoda, hogy lassan minden “új karaktert” az eredeti szereplők fognak játszani :D
Habár amennyi anyagot tolhat, hogy ilyen f@szságokat találjon ki, az jelentős költségekkel jár gondolom. Kicsit olyan már a sorozat, mintha egy durva LSD-tripen lenne az ember, amit a készítők végtelenített VakAngyal maraton közben írtak :D
Javaslatom: derüljön ki az is, hogy Szilánnak volt egy tesója, akivel Amara megcsalta titkon, mondjuk Jenőkének hívták, és természetesen belőle is doppelganger lett, merthát az Univerzum Jenőkét is favorizálta, így Ian Somerhalder is lehetne több karakter, amikor Jenőke 2.0 felbukkan.

krigin - 2013. 11. 08. 20:42

ez az igazi “Doppelganger Diaries” :D valaki írhatna róla, legyen egy hogyan halad a TVD cikk kint :D
A részről nem tudok mit írni, mert annyira gagyi volt, hogy épp heverem ki az utóhatásait, egyedül Kat volt jó, ez a Quetsija meg ekkora egy gyökér hogy arra szavak nincsenek.

abc - 2013. 11. 08. 21:07

Csak két dolgot szeretnék írni, mert nincs kedvem nagyon ezeket a dolgokat kommentelni.
1. Elég nagy kamu volt ez a CSAK egy gyógymód van, mert látszólag szabadon kiszürcslhetik egymásból és így végteleníthető a meggyógyított karakterek száma. (És Kathrine miért támadt fel könyörgöm? magyarázat?)
2. Elég gyorsan átprogramozta az agyában mindenki Quatsiah-t az új becenevére Tessára. De Silas az éppen felébredő Amarának is Tessaként említi, és az kapásból tudja, hogy kiről van szó. wtf??

koka - 2013. 11. 08. 21:17

Hu gyerekek milyen agyzsibbasztás van itt kérem. Néhány kérdésem/megállapításom nekem is lenne:

– Amara feléled, találkozik Damonnel, majd megkérdezi: “Are you real?”. Szerintem Damon is doppleganger lett ezzel, Amara miatt. Nice.

-Bonnie ha netán visszatérne, akkor milyen testbe vándorolna? Egyáltalán hol a teste? El telt már minimum fél év, hogy nézhet ki? Ok Jeremy is visszatért valahogy, meg kapott új testet, de akkor Mattnek, meg anno Alaricnak miért kellett megkeresni a saját testüket, amikor az Otherside-ban voltak?

-Q-t amúgy miért nem lehet megölni? Kicsit unom a részeket, és lehet elsiklottam valami felett.

– Az egyetemi szálnak mi értelme van, azon kívül, hogy Maxfield roppant érdekesnek találja a vámpírvért? Eltelt 6 rész, és semmi előrehaladás nincs.

– Minek hozták be ezt az amnéziás dolgot, ha két rész múlva megint emlékezik Stefan? Semmi pluszt nem adott a történethez.

Írók azt se tudják hol vannak, szerintem minden reggel megnéznek egy Rosalinda epizódot, és közben letolnak egy üveg vodkát.
Olyan az egész már, mintha vizet gereblyéznének, úgyse hal meg senki, nincs tét, se karakterek, és lassan az egészet 3 szereplő játssza el.

Nagyjából az elejétől követem a sorozatot, de ez már nekem sok. Kicsit belefáradtam ebbe az egészbe már, le is teszem most a sorozatot egy ideig, aztán lehet kasza lesz belőle…

koka - 2013. 11. 08. 21:32

Mármint arra céloztam, hogy Amara azért kérdezte Damontől, hogy “are you real?”, mert mintha ismerte volna régebbről (pl már akkor is volt Damonhasonmás-Amara-Stefan szerelmi háromszög). Csak már írni se tudok, úgy lefárasztott Plec a sületlenségeivel.

” Silas az éppen felébredő Amarának is Tessaként említi, és az kapásból tudja, hogy kiről van szó. wtf??”

Efelett már el is siklottam :)

Nikki - 2013. 11. 08. 21:52

@wondorog: Köszi! :)

Ha ez is bejön, mármint +1 Damon, komolyan visszajövök nézni, ilyet nem lehet kihagyni :D

-T - 2013. 11. 08. 22:45

az én agyamat lezsibbasztotta ez a sok “Elena”… ez már tényleg botrányos.
a következő részre még maradok, de ha nem lesz valami kiemelkedő, akkor tényleg kaszálom a francba, pedig körülbelül 2 éve még szerettem is, a 4. évadban is voltak jobb részek, de ez már katasztrofális.

wondorog - 2013. 11. 08. 22:54

Én is várom már a Damon-doppelgangert, tuti lesz és Amara vele csalta Silast ;)

superpityu - 2013. 11. 09. 10:10

ezek szerint julie plec megnézte az orphan blacket. mármint a hasonmások miatt gondolom. gondolom bizonygatni akarja, hogy a cw-n is van egy tatiana maslany, sőt ő nem szarakodik, egyből többel támad egyszerre. csak éppen paul és nina még fasorban sincs mellette, pedig az utóbbi elég ügyes. ha tényleg lesz damon hasonmás én kitépem az összes hajam, még akkor is ha már nem nézem, de ez még leírva is szörnyen hangzik.

Orange_Green - 2013. 11. 09. 10:14

Lenne egy igazán remek low budget ajánlatom a készítőknek. Van egy remek fotónyomtatóm, átküldik nekem, hogy Paul, Ian és Nina kiket kell, hogy megszemélyesítsenek még, én kinyomtatom az arcokat, kötözök rá vmi hiperszexuális mazzzzzagot, és mindig feltehetik a fejükre. Szerintem nincs értelme már szereplőket foglalkoztatni, nyomtatok Matt-et, Caroline-t, Jeremy-t, aztán aki épp nem triciklizik, vagy nem doppelganger, az felteszi a maszkot és beugrik a jelenetbe mint “az a másik” szereplő, akinek az arcát viseli. A színvonal szerintem nem fog csökkenni ezzel se, de a fajlagos költségek gondolom igen. Továbbá javaslom, hogy a helyszíneket is tehetséges utcai graffitisek fessék meg lepedőkre, és Plec húzogassa őket a hátuk mögött, így akkor egy átlag 2×2 méteres területen is játszódhat az egész, ami néha ház, néha erdő. Kimondottan üdítő változás lenne látni, hogy már ők se veszik magukat komolyan, mert ezt a történetet nem lehet. Hogy ki valódi, ki nem, ki miért tér vissza, és hogyan, ki kinek a hasonmása, már kontroll nélkül szalad szét. Az a bizonyos South Park rész, amiben kiderült, hogy lamantinok írják a srácok kedvenc sorozatát, ezerszer értelmesebb volt. Lehet, hogy az lenne a megfelelő low budget döntés, ha Plec-et lecserélnék egy lamantinra. Méretre stimmel, csak IQ-ra a lamantin több.
Hogy az epizódról is beszéljek… Eszeveszett vergődés az egész, pocsék a történet, mert pocsék minden karakter. És pocsék minden karakter, mert ilyen híg hadd ne mondjam miben nem lehet játszani. Quetsiyah-tól kihullik a hajam, de csomókban, mert annyi lehetőség lett volna a nőben. Lehetne őrült, igazi pszichopata, halálos és megfékezhetetlen, ehhez képest egy hisztérikus tiniliba szintjén megrekedt amatőr. A triumvirátusra nem tudok mit mondani (most a Ninák körére gondolok). All Nina’s Eve van, vagy mi a jó ég? Nadia miért nem Nina? Hol van Tatia? És a többi 100 randomNina az elmúlt évezredekből? RandomNinákat az utcára! Bukkanjanak fel csak úgy, itt-ott, és RandomStefanok és RandomDamonok meg válogassanak szabadon. Tricikli? Unalmas. Marhaság! Minimum 5-10 (20-100, az összes!) Elena-t ki kell próbálni mindkét tesónak, hogy megtudják melyik a legjobb! Hát de nem? De!
Egyébként hang nélkül kezdtem nézni, és bő 1.5 perc után jöttem rá, miért nem irritál annyira Stefi kezdeti nyimmogása, hát basszus, mert nem hallottam! Lényegesen jobb volt a rész addig, amíg nem volt hang, tulajdonképpen még a monitort kellett volna kikapcsolni, akkor lett volna tökéletes.
Ez az anchor még mindig megőrjít, régebben lazábban vettem volna a random behozott marharépaságot, de a moonstone meg az egyebek után most már olyan mérhetetlenül szkeptikus vagyok, hogy Vágó István is megrökönyödne.
Egyetlen pozitívum, néhol jó zene volt a jelenetek alatt. Ilyet is rég mondtam a TVD kapcsán. Illetve az is egészen kellemes volt, amikor Helén nyilat kapott a lábába, kár, hogy nem kicsit feljebb.
Dr. Maxfield teljesen érdektelen, az pedig, hogy Caroline el akart rohanni előle, több mint szánalmas. Kat-ben még mindig látok fantáziát, de ez már annyira kevés. A Save Elena projekt és a Save Katherine projekt után most Save Amara van… a lényeg, hogy mindig Nina-t kelljen megmenteni.
A rész egyébként ANNYIRA nem volt rossz, mint az eddigiek, mert legalább volt akció, de azért az élvezhetőtől még mindig mérföldekre vagyunk.
4/10

wondorog - 2013. 11. 09. 11:16

Orange_Green: nagyon jól szórakoztam az írásodon, de sajnos még így is minden szavaddal egyetértek. Kb. most már én is azért nézem, mert annyira gáz, hogy ezt nem hagyhatom ki.
Most már tényleg az kéne, hogy Silas elpusztítsa a fátyolt, átjöjjön az összes halott supernatural lény, és 90%-uk Nina és Paul. Ha a vámpírokat megunják, jöhetnek farkas Elenák, tündér Stefanok, orkok, baziliszkuszok, krakenek, nehogy már unalmas legyen a dolog. Ha JP még az eddigi drogai mellé szívna egy kis LSD-t is, tökéletesen kibővíthetni ezt a fantasy-komédia világot, amivél Miszlik Fos vált.

undertaking - 2013. 11. 09. 23:23

Amarát minek kell megvédeni? Miért fáj az nekik ,ha megsemmisül a fátyol? Legalább Lexi , alaric meg a többiek nem szenvednének tovább.

abc - 2013. 11. 09. 23:43

Mert akkor minden ott lévő halott békére lel, és ők nem akarják, hogy Bonnie békére leljen, hanem vissza akarják hozni… De basszus, akkor már Alaricot meg Jennát pl miért nem akarják visszahozatni, ők nem érdemlik meg? Csak az idegesítő Bonbon?

Nikki - 2013. 11. 10. 01:04

@Orange_Green @wondorog
Köszi nektek, 10 perce már az írásaitokon nevetek :))

@abc
Boszira meg vesmatosra nagyobb szükség van, úgy még kevesebbet kell majd gondolkodni ^^

VanillaSky - 2013. 11. 10. 09:35

Az elso 6 resz utan kaszaltam ezt a remekmuvet, de kivancsisagbol beleolvastam a kibeszelobe. Az utoslo 100 komment haromnegyede azon sir-ri, atkozodik, hogy a sorozat szereploi sirnak es szenvednek. Ahogy latom a nezok ugyanezt teszik:-) Szoval kulso szemlelokent vagy az irok idomultak a nezok igenyeihez vagy a nezok valtak akaratukon kivul TVD eloszereplokke.

Sugarplum - 2013. 11. 10. 10:53

Nálam ennyi volt.
Ebben az évadban van kb. 3 vagy 4 új szereplő (Nina Dobrev triplázódása és Paul Wesley duplázódása nem számít nálam), akik papírmasék a számomra. Semmi súlyuk nincs, még az ősi boszinak sem, a bosszúja meg egyszerűen nevetséges. Emlékszem, hogy amikor Esther a 3. évad közepe tájékán megjelent visszatérve halottaiból, a képernyőn keresztül is éreztem az erejét a súlyát a jelenlétének, ahogy a többi Eredeti esetében is. Ennél a nőnél és a többi szereplőnél viszont semmi nincs. És sajnálatos módon ugyanez igaz a főszereplőkre és a sztorira is. A triplázódás totál kiverte nálam a biztosítékot…lassan úgy érzem magam, mint egy Eddy Murphy filmben, ahol a fél gárdát ő alakította…persze a doppelgangerségből adódóan itt nem kell a maszkírozással pepecselni.
Tömören szólva totál üresnek és lehangolónak tartom ezt az évadot, így elérte azt a szintet, hogy nem fogok időt áldozni rá, inkább megnézek egy The Originals epizódot kétszer. :D

Dóri - 2013. 11. 10. 14:04

Súlyos, és egyre rosszabb lesz az egész sorozat. Épp ideje lesz tisztességesen befejezni, mielőtt végképp csúfos véget érnek. A karakterek 90%-a el van már cseszve, össze-vissza van kavarva minden, ha valami újat be akarnak préselni, azt is jó gyenge érvekkel magyarázzák meg, hogy miért úgy van az, ami van épp.
Egyetlen üde folt Paul Silas-e, néha olyan meghökkentő hülyeségeket tud mondani, hogy besírok. (Do you wan’t me to do the pinky swear?” :D). A többiek borzasztóan laposak, agonizáló, kifáradt karakterek, épp ideje lenne letenni ezt a sztorit végleg.

undertaking - 2013. 11. 10. 15:34

Egyébként hány liter vért vettek a professzortól?Csak mert nem igazán tudtam követni. 3 deci után még biztos maradt volna vervén az ereiben , a vámpírokat is ki szokták véreztetni. 4 liter után meg nem hiszem,hogy csak szédülne.

Marcipáncica - 2013. 11. 10. 18:12

Jajjjjjjjjj de jó!!! Most már minden pasira jut majd lassan egy Elena! :D
Ezért megérte még ezt a részt megnézni, pedig múlt héten eldöntöttem hogy vége, de tényleg akkor kellett volna abbahagyni… :DDD

Chiplecsap - 2013. 11. 10. 21:28

“Súlyos, és egyre rosszabb lesz az egész sorozat. Épp ideje lesz tisztességesen befejezni, mielőtt végképp csúfos véget érnek.”

Hát nem akarok senkit elkeseríteni, de most volt valami rendezvény ahol asszem a Paul gyerek mondta hogy szerinte tovább mehet a sorozat mint az eredeti 6 évad. Most lessz majd a közeljövőben a 100. epizód ennek örömére volt valami kis buli most, és hát Nina például erősen áradozik erröl a Pleck vagy mi a a fene a dagadt showrunner csajnak a a neve.

szóval lessz itt még 10 évad is, a CW nem arrol híres hogy elengedi a sorozatokat, főleg a zászlóshajóját

És ha csak Nina a szerződése lejárta után nem növeszt némi gerincet és azt mondja hogy márpedig ennyi elégvolt, akkor lehet belőle egy Kristin Kreuk aki 8 évet huzott le egy CW sorozatban, 31 éves most és hát legyünk öszinték nem tud sokat felmutatni mint szinésznő, és megitn egy CW sorozatba került.

Nina most 24 éves, 26 lessz a 6. évad végére , ebben a sorozatban ő és senki nem fog fejlődni , mozi sztár már nem biztos hogy lehet főleg ugy hogy a Vampire nyavaja mellet nincs ideje rá, szóva kiszálni kislány nyomás a cabel network HBO, Showtime, Cinemax, bevállani a cici, popsi, villantást, kis sex jelenetekkel, ha emellet még alakítani is tud valamit, és azért Katherine-ként még mindig hozza magát a csaj szóval van benne potenciál, Akkor lehet belőle valaki

De amien seggnyaló ezzel a pleck csajjal aki ráadásnak már a szomszédja is, erősen kétlem hogy van annyi bátroság Ninában hogy azt mondja kiszáltam.

Bocsi emiatt a kis szónoklat miatt de már vagy 2 évada bennem van hogy ideje lenne befejezni a sorit.
Személyszerint Nina miatt nézem még, mert jó bőr a csaj, de ez ki is merül hogy tulajdon kép letöltöm az epizodot, leveszem a hangot, végig tekerem a részt megállok ha a kamera nina fenekére fokuszál, vagy ha make out jelenet van , vagy ha bugyiban melltartóban pozol, de mivel vannak celeb forumok még letölteni se kell nagyon XD.

tiktak - 2013. 11. 11. 12:42

Megint nem sikerült végignéznem a részt, úgy néz ki, hogy mostantól csak két részletben tudom megnézni az epizódokat…

Most így csak egy kérdésem van, de az nagyon fontos (azt már feladtam, hogy megértsem az egész Silas és a nők dolgot…). Szóval mióta hívja Tyler “Care” – nek Carolinet?
Igen, ez az egyetlen dolog, ami érdekel a sorozattal kapcsolatban :)

Olyan ez az egész, mint amikor az suli alsótagozatos diákjai adnak elő egy színdarabot (TVD, majd utána nézel egy másik darabot a színházban(Originals). És a színészi teljesítmény alapján a TVD színdaraban mindenki fát játszik…
És az is hihetetlen, hogy egyetlen egy kedvelhető karakter sincs ebben az egész sorozatban. Caroline is annyira bugyuta lett ezzel a Tyler utáni rinyálásval, hogy az valami döbbenet. Rá kellett jönnöm, hogy a karakterének a fő jellemzője: szeret iskolai rendezvényeket szervezni. WTF!

Ui: Bonnie annyira, de annyira öregnek néz ki Jeremy mellett, hogy most már hangosan is felröhögtem az “érintgetős” jelenetnél.

tiktak - 2013. 11. 11. 12:46

Ahogy olvastam a kommenteket, rájöttem, hogy lett egy újabb Elena???? (mint írtam csak a felééig jutottam a résznek). Istenem, mondjátok, hogy a harmadik Elena olyan mint a Michael Keaton-os Közös többszörösben az utolsó példány: RETARDÁLT!!! :D:D:D Mennyire jó lenne már! :D

Marcipáncica - 2013. 11. 11. 13:10

tiktak:
lottózz! :D
RETARDÁLT! de legalábbis zavarodott…. :P

roger - 2013. 11. 12. 21:48

Nyugi van jön majd 4. Elena aki őskorban élt és a többi.

DarkEagle - 2013. 11. 13. 19:50

1. Csilla imádtam a Naplós kommented. :D Visítottam rajta. xD

2. Itt hagyom a sorozatot 3-4 rész óta kb és ennyi alatt jött még egy Elena? xDDD Eskü visítok komolyan. Ezt muszáj néznem ez jobb mint egy komédia. :D

Nem is értem. Az Amcsiknak ez bejön? De most komolyan kérdem olvas itt valaki angol kritikát? Mert ez már tényleg mindennek a teteje pedig mondom 4 v 5 rész óta dobtam. xD

Nem is értem miért vannak az új szereplők mikor 3 szereplő eljátszhatna kb mindenkit. :D

koka - 2013. 11. 13. 21:31

Youtube kommenteknél (már amikor még nem lett elbarmolva) olvastam, hogy sok a negatív vélemény, és inkább az Originals-t komálja a nép. Illetve én még egy ‘nowhitenoise’ nevű oldalon is inkább negatív kritikára bukkantam, bár ott erősen igyekeznek pozitívumot is felhozni.

Mondjuk a nézettség meg megint más. Kevés az esély, hogy a közeljövőben kasza legyen a TVD-nek.

Nikki - 2013. 11. 14. 18:20

@koka:
Azt hittem csak engem akaszt ki ez az új Youtube komment mizéria. Mondjuk nem vettem a fáradságot, h utána nézzek, se ennek, se annak, hogy vissza lehet-e csinálni. Régebben mindig, ha vmit elcsesztek, de most már folyamatosan kiakasztanak az újításaikkal mindenütt.

Annyira nincs időm még külföldi oldalakat is olvasni ilyesmiről, de a FB-on láttam pár olyan hozzászólást, ami egyezik azzal, amit itt mi gondolunk, de ahogy elnézem, nagyobb többségben vannak, akik odavannak az egészért, mert hát ott a nézettség… Ami még régebben meglepett, hogy mennyien szeretik Bonniet O.o

Csilla0422 - 2013. 11. 14. 19:36

DarkEagle, thenksz bro!

Kíváncsi vagyok kis barátainknál tovább esik a színvonal vagy stagnálni fog esetleg emelkedik – bár ezt egyre inkább kétlem.

Mi értelme volt Q behozásának, ha nem kezdenek vele semmit? Az egyik legerősebb karakter, ha nem a legerősebb. Vérfagyasztó, kegyetlen bosszúja lehetne (akár szerelmi is), amit picsogó ovis szintre redukáltak. Saját bevallása szerint egy kicsit őrült, pszichopata, megsértett, megbántott baromi erős nő. Már a neve hallatán is minimum össze kéne fosni magukat Elenkáéknak, erre mit tesznek/tehetnek vele simán lebökik. Hát gratulálok!

wondorog - 2013. 11. 15. 17:45

Jaj ne most olvastam, hogy Klaus visszajön a 100. részre vendégszerepelni? Miért nem hagyja már JP békén? :(

A részről pedig. Ezt a Silas szálat pont olyan ótvar gyengén zárták le, amilyen az egész volt. Most hova tovább? Nézhetjük Stefan idegösszeomlását, meg Bonnie szenvedését. Király.

-T - 2013. 11. 15. 19:16

sikerült a Charmed jelet is lenyúlni a “nagy” Tessa varázslatához.
a rész azért jobb volt, mint az előző, de még mindig hiányzik a színvonal.

roger - 2013. 11. 15. 19:30

Nah ez a rész tökéletes volt sorozatlezáráshoz! Akit nem érdekel stefan szenvedése nyugodtan abba tudja itt hagyni :)

Deanlegend - 2013. 11. 15. 21:09

“A részről pedig. Ezt a Silas szálat pont olyan ótvar gyengén zárták le, amilyen az egész volt. Most hova tovább? Nézhetjük Stefan idegösszeomlását, meg Bonnie szenvedését. Király.”

Ez a silas-os szál olyan szánalom volt, hogy ennél már nincs lejjebb, ha hangyáék háborúja lenne innentől az egész évad, még az is színvonalasabb lenne annál, amilyen ez volt. :D

krigin - 2013. 11. 15. 21:19

Végre lezárva az Amara-Két Szíjja-Silas dolog, a Bonnie szál most érdekes lehet (köhöm…), ellenben Stefán nyügjeire nem vagyok kiváncsi. Vajon most mi/ki lesz a nagy és félelmetes ellenség? Mert eddig a semmitnemérő Silas volt úgy beharangozva, hogy húúúhaa, aztán kipukkadt…. :D A múltkori 1,5/10-es epizód után, ez olyan 3/10-et ér. Haladunk na :)

DarkEagle - 2013. 11. 15. 23:19

Azért még nem zárnám le ezt a szálat. :D Nem lehetünk biztosak hogy Stefan vagy Silas halt-e meg. xD

krigin - 2013. 11. 16. 00:02

Szerintem tuti Silas halt meg, hisz neki honnan lennének emlékei a vízben való fuldoklásról? Ezt csak Stefan élte át, így tuti ő maradt életbe. (hacsak Julieke nem csavar rajta…. :D )

Dean - 2013. 11. 16. 07:47

Pedig van valami kapocs Stefan és Silas között, és itt nem a hasonmás dologra kell gondolni. Amikor Stefan beledöfte Silas-ba a knife-ot, vele is történt valami.

dAve - 2013. 11. 16. 10:06

Istenem de nehezen kaszálok sorozatot. Már eldöntöttem párszor hogy vége de utánna unalomból csak megnéztem a következő részt. Nem igaz hogy enyire nem birnak megválna egyes karakterektol(Jer, Bonnie) mig a sorozat talán legjobb karakterét és a kedvencemet lazán kiirták. Damon is akkor volt a legjobb amikor még ott volt Ric. De talán jobb is hogy még időben kiirták is nem tettek tönkre az ő karakterét is. A nevetséges Silas szálat lezárták de most jöhet a valtozatosság kedvéert Stefan szenvedés és még hozzá Bonnie? Na ez az amiből már komolyan nem kérek. Remélem most már sikerül kaszálni :D

Orange_Green - 2013. 11. 17. 16:14

Silas egész jól indította volna ezt a részt, ha nem a szerelmi picsogás miatt tette volna azt is, amit tett. Ha szimplán csak élvezetből, mert pszichopata, akkor még jót is röhögtem volna, hogy végre, t×ke lett a karakternek, vagy épp a sorozatnak, de így? Bizonyítsuk be, hogy igaz szerelem nem létezik? Brühühü. Elkínzott Stefan szenved ismét? Brühühü.
Damon Számkivetett-poénja elég aranyos lehetett volna, ha 3 évaddal ezelőtt hangzik el, amikor még érdekelt a sorozat. De most már inkább nézném Winston-t, mint ezeket a nyomikat.
Bonnie és Jeremy olyan mértékben kimaxolták a nagy semmit, és a zéró szikrát kettejük között, hogy legszívesebben mindkettőt tankkal lőném át a túlvilágra.
De a legrosszabb az, hogy nem látom Amara-t önálló karakternek, Nina rettenetes Helén-ként, és egészen remek Katherine-ként, de Amara mintha tényleg egy teljesen idióta Helén 2.0 lenne. Semmi extrát nem látok benne, semmiben sem különbözik a mai kor Elenájától.
A bring Bonnie back varázslat egészen látványos volt, de Silas és Questiyah pohár- és üvegtörése annyira szánalmas, hogy az óvodások is kiröhögnék.
Helén 2.0 torokelvágásánál már majdnem örültem, mennyire szerettem volna ezt látni az igazi Elena-val, fültől fülig…
Az egész Silas – Quetsiyah szál egy lufi volt, amit hiába fújtak ennyi részen át, még csak ki se pukkant, csak leeresztett csendben halkan. Ezért voltak kénytelenek így lezárni. (Csak remélhetem, hogy lezárták.)
3/10

Csilla0422 - 2013. 11. 17. 17:19

Buszmegállós jelenet jó volt egészen addig, amíg Silas el nem árulta a motivációját, az lenullázta az egészet. Gondoltam ezek után már rosszabb nem lehet és akkor megjelent Jer és Bonbon. Optimista Bonbon a 3 dologból csak kettőt enged elmondani, mert ő visszatér – legnagyobb örömünkre. Kemény 6,5 részen át halott is volt, de úgy folyton itt lebegett. Azért ez nem semmi.
Q varázslata egész jó volt, főként, hogy veszmatosz nélkül is működött. Az önsajnálat és az öngyilok, amit a hatalmas szerelem nevében művelt szánalom. De a legnagyobb írói hiba, hogy egy ilyen zseniális karaktert így leamortizáltak. Ha csak az volt a célja az íróknak, hogy Q szállítsa a humort, akkor viszont egy szavam sincs, mert az remekük működött. A beszólásai tényleg ott voltak. Bár én arra használtam volna fel, hogy már a neve hallatán is összefossa mindenki magát.
Bonbon visszatér a halálból és Carolinenak az a legfontosabb, hogy szobatársak lesznek a fősulin, ahova csak bulizni járnak. Szóval gratulálok. A nyálas szerelmi vallomáson már meg sem lepődtem.
Egy pillanatra megijedtem, hogy Kat menni fog Prágába és akkor itt még jobban süllyedni fog a színvonal. Megörültem, hogy marad remélem, hogy Nadia is ezt teszi. Ők legalább visznek egy kis fényt ebbe a sötétségbe.
Majd „megkönnyeztem” szegény Stefánkát, hogy mennyit szenvedett a három hónap alatt. Emellett valóban semmisnek hat Silas 2000 éves bezártsága.
Azt meg még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy Amara vagy Eleneka sérült jobban mentálisan. Az nem kétség, hogy mindkettő totál defektes.
Mérget mertem volna rá venni, hogy Bonbon szívni fog, a horgony szerepében – hát úgy lett.
Bízok benne, hogy Q és Siles nem végleg tűnt el, mert ez így gyenge lezárás.
Ez már kicsit jobb volt, mint az előzőek.

Dalmayr - 2013. 11. 18. 14:56

utoljára a 4×09-et láttam talán.akkor telt be a pohár mikor kiderült elena és damon kötődése vagy mi.az új részbe belefutottam egy barátomnál aki nézi,és nem bántam a kaszát.elena botrány, damont kiherélték,stefan szenved what a surprise,bonnie még mindig szerepel(talán ez a legnagyobb hiba) és végre nina dobrev még egy borzasztó karaktert kapott(pedig katherine-ként még mindig jó).és ha ez nem lenne elég stefan is duplázott tehát még többet ráncolhatja a szemöldökét.be akartam pótolni a kimaradt részeket, de nem visz rá a lélek.lehet,hogy ez egy rosszindulatú komment de egyszerűen mikor rájöttem hogy 3 elena és 2 stefan van kiborultam.régen a kedvencem volt ez a sorozat és annyira elrontották amennyire csak lehet.

Ayron - 2013. 11. 18. 20:52

Youtubon megláttam hogy a 9.rész címe : The cell. Ekkor elgondolkodtam rajta mitörténne ha DBZ-ből Cell feltünne ezeknél a hülyéknél.

katyvaszlipp - 2013. 11. 19. 10:23

Ayron, ezt adnám!
Kíváncsi vagyok vele mire mennének:D

Bonnie félreálló szájtartása annyira irritál, hogy írni fogok a készítőknek,hogy én akarok lenni a következő főgenya, aki csak Bonniera utazik, és 5 perc alatt el is kapja,és porrázúzza,nincs kiskapu meg semmi.
Idegesítő.

Ennn - 2013. 11. 19. 18:06

Az tuti, hogy jegelem… ezt az évadot csak azért kezdtem el, mert azt gondoltam, hogy lesz némi átjárás az ősökkel, de nem vészes. Amúgy… amiért a természet hasonmásokat hozott létre Silasból és Amarából, ezen az elven ugyanúgy lehet még vagy 800 originals, meg, Damon, ha elég soká tart még akkor Caroline is nem?

excelsior - 2013. 11. 20. 18:34

Az ősőket meg vámpírokat meg lehet ölni cure nélkül is.

hummel - 2013. 11. 20. 19:59

Most akkor hány hasonmás is született mióta Q-nál elgurult a gyógyszer? Előbb azt lehetett gondolni, hogy pár száz évenként születik egy, aztán századonként egy (Q beszólása Damon-nak az esélyeiről az agykisütés után), most meg egyenesen 2 évenként születik egy (Q beszólása Amara-nak, hogy vagy ezer hasonmást indított az útjára). És mindezt úgy, hogy a századok alatt Klaus követői felszántották a bolygót Katherine után és nemhogy őt, de egy nyamvadt alteregót se tudtak felmutatni.

A második évad óta a minőség olyat zuhant, hogy a Mariana ároknál kellene ásni, hogy rátaláljunk.

wondorog - 2013. 11. 22. 15:33

Két költői kérdésem lenne a rész után:

1. Elene mikor lett ilyen rohadt beképzelt? Amit ebben a részben leművelt annyira felkúrta az agyam, teljesen a fellegekben jár, eddig is minden körülötte forgott, de most már szinte követeli, hogy ez legyen.

2. Bonnie-t mi a francnak kellett ezért visszahozni? Eddig azt hittem kell egy boszorkány azért, de ezek szerint elveszítette a képességeit, most már azt kell néznünk, hogy átsétálnak rajta minden részben a hullák? Ha Elena sétálna át, talán még meg is bocsátanám.

Amúgy ez az Augustine-szál elég érdekesnek tűnik (bár a Silas is annak indult tavaly és JP csinált belőle imsét egy nagy semmit).

Orange_Green - 2013. 11. 22. 16:50

Elképesztően érdekes az a főiskola, amire csak úgy be lehet ugrani holtan, 2.5-3 hónap hiányzás után, és ahol az első dolog a bulizás, nem egy óra vagy egy kis tanszéki adminisztráció. Vagy bármi. Bárcsak ilyenre jártam volna én is.
BonBon új haja (ez nem frizura) és BonBon és Jeremy évődése majdnem kihozta belőlem a mai ebédem, de végül mégis a bokacsizmák vs rövid szoknyák-nadrágok kombó volt az, ami betette a kaput.
Az előző részben Car még bömbölt Tyler miatt, most meg itt vigyorog Jesse telefonján? Nulla értelem. Nulla valós érzelmi kötődés. Undorítóak együtt. Nem tudok semmi pozitívat mondani róluk. Még arról se, hogy tulajdonképpen most Jesse volt az új Mikael, aki ugyan nem Klaus-t üldözi, hanem az egész vámpírfajt… Itt már tartottunk 2 évaddal ezelőtt, akkor ráadásul elpusztíthatatlan főellenség volt Mikael, akit mégis megöltek 2 részen belül. Jesse-t szerintem elég a napra lökni, és problem solved. Vagy mint láthattuk, megkarózni. Innentől nem tudom érdekesnek látni ezt az ötletet se. Hiába csinál a doki 500 ilyen másikat, 1 perc alatt megölik őket, és örömbódottá.
A rész egyetlen értékelhető momentuma a részeg Katherine volt, aki sajnos túl józan volt igazán részegnek. Emiatt ő is kevesebb és unalmasabb volt a szokásosnál.
Az olyan logikai bakikra pedig, mint hogy Jesse frissen felébredve, véréhsége teljes tombolásában nem ölte meg dr. Maxfield-et, hanem csak kicsit megkóstolta, majd megkötözte, ám jóval később, már-már tudatos állapotában, mikor már képes volt Caroline-tól segítséget kérni, mégis a szöszinek kellett letépnie Aaron nyakáról, mert őt megölte volna? Gratulálok, Julie Plec! Egyes, leülhetsz. Erre pedig nem lehet magyarázat, hogy ő vámpírvért akart. Mert az Aaron-ban sem folyik.
Damon mint a random bevethető megoldóember, aki oda megy és akkor amikor Helénke mondja, iszonyatosan unalmas. A kapcsolatuk semmiből nem áll, csak abból, hogy Helén dirigál neki. Ha ez a Delena, hát kösz szépen, erre kár volt a rajongóknak ennyit várni.
Azt meg már csak halkan kérdezem meg, hogy mire kell egy főiskolás fiúnak gyám, ha Helén épp a 18-at betöltve már vállalhatta a kisöccsét. Aaron szemmel láthatóan idősebb az épp 18-nál. Akkor most mi van?
Damon mint kísérleti nyúl? Eddig nem volt szó róla, de most előkapjuk a semmiből? Ó de jó :) Annyira lelkes vagyok, annyira… Egyébként az a röhej, hogy maga a vámpírkísérletek téma érdekes lenne, lehetnének ilyen Mengele-szerű őrült dokik, és elég mély, drámai epizódok, de nem ebben a sorozatban, nem a CW-n, és nem ezekkel a karakterekkel. Ez így egy kalap hadd ne mondjam mi lesz ismét.
Mindenbe belekapnak, hogy mentsék magukat, meg a nézettséget. De csak egyre rosszabb.
4/10

Piemaker - 2013. 11. 22. 17:35

05×07 Death and the Maiden

A rész ami után búcsúzom a sorozattól.
Én nagyon türelmes voltam vele.A gyengülő évadok ellenére eddig elvoltam vele de amit idén műveltek az botrány.
A Silas szál érdekesen indult de sikerült idegesítően unalmasra amortizálni.
Jer és Bonnie a példa arra,hogy senki sem hal meg végleg.Így garantálják,hogy véletlenül se izguljak senkiért.
Ha izgalom nincs akkor lehetnének érdekesek a karakterek,vagy a történet de már egyik sem az.
Mindenki bántóan ostobára lett megírva és nem látok esélyt a javulásra.
Vérfriss sítés kellene,mint anno az eredetieknél.
A testvérsorozat kimondottan jó velük de ez már számomra nézhetetlen.
Cancel!

-T - 2013. 11. 23. 11:36

Nem tudom, nekem ez az 5×08 valamiért bejött. Oké nem voltak nagy elvárásaim vele szemben, de szerintem jobb volt, mint az előzőek. Nem fogom tövig rágni a körmeimet a folytatásig, de azért kíváncsi vagyok (még egy darabig).

Page - 2013. 11. 24. 19:58

Na talán mindenki elkaszálta a sorozatot, hogy nem írtok a részről? Pedig élvezet volt olvasni a kommentjeiteket.

A rész unalmas volt, az új szál, vámpírok, akik vámpírvért isznak akár érdekes is lehetne, de nem lesz az. Talán, ha az egyik fő karakter meghalna (ne Stefan) talán egy kicsit még fel lehetne rázni a sztorit, más kiutat én már nem látok ebből a gödörből, ahol most a sorozat tart.

Csilla0422 - 2013. 11. 24. 23:39

TVD-hez képest nem volt rossz rész, sőt talán az évad eddigi legjobbja. Bár azért akadtak idegborzoló dolgok.

Csak nekem tűnik úgy, hogy ez három csaj idegesítőbb, mint volt? Minek kellett a rész elejére összefoglaló, ha fél perc múlva a hármas mindent elmondott?
Ezek sose tanulnak? Nem kellene már zh-t írniuk? Esetleg bejárni órára? A fősuli nemcsak bulizásból áll! JerBo nagyon édes, csak kár, hogy majd kifordult a gyomrom tőlük. Caroline még mindig Damon – Elena kapcsolatán lovagol? Lépjen már túl! Csodás volt, ahogy Jess nyomult Bonbonra, reméltem ebből nem lesz egy újabb hármas vagy Carrel bővülve négyes. Amikor meghallottam Car és Elenka drámáját gyorsan visszaszívtam előző reményem, de már késő volt, túl késő. Damon hiába próbál keménykedni már egy picit sem tökös.

Ami viszont jó volt: Stefan kínzása, szenvedése. Örülök, hogy végre volt Matt. Ő, Kat és Nadia feldobta a részt. Érdekes volt a sztori az utazókról. Kat levele Nadianak, jelenete Stefannal a régi szép időket idézte. Maxi prof is jó volt, tetszik a szerénysége.
Ez a tanítsuk az új vámpírt nem lenne rossz, csak már ilyen volt. Augustin felkeltette az érdeklődésem, de biztos, hogy Q. és Silas sorsára jut. Remélem, ő is egy hasonmás lesz.

Nincsenek nagy elvárásaim már! A gyökerek mind visszajöttek halálukból, akinek érdemes lett volna visszajönnie az persze nincs itt.

jessm - 2013. 11. 28. 07:04

Ey pár hétig nem volt netem, és most pótoltam a kimaradt részeket. És hát az utóbbi 3 rész meglehetősen érdekes volt.
Ez a Silas dolog tényleg annyira gyenge volt, hogy igazából inkább örültem, hogy egy részen belül megkaróztak 3 szereplőt. De a következő részben amikor BonBont nézem kb. szülni,akkor elgondolkodom, hogy ennél még a szellem Bonnie és Silas is jobb volt.
Nem értem minek kell B , most már nem is boszorkány.

Amugy ezt nem értem, hogy ha csak boszi kellene, akkor Damon és Stefan 160 év alatt belefutott egy párba, szóval simán lenne ötletük, hogy honnan szerezhetnének egyet. De ne is folytassuk….

Ja és tényleg helyes meglátás, hogy azért járnak erre az egyetemre hogy bulizzanak? Ezt kb. bárhol megtehetnék.. és még ennyi pénzt sem kellene érte kifizetni mint ők. A fősulis életből is lehetne egy normális szálat csinálni, jó értem, hogy vki vámpír akkor kb. bármit megtehet., na de akkor ha nem akar tanulni, akkor miért nem utazgat Damonnal, annak is több értelme lenne…

Max prof dolog érdekes lehetne,h a másképp lenne megírva, és az is jó hogy D.-nek is van egy sötét titka, mivel az ő 160 évéről semmit nem tudunk kb. csak azt h. sírt Kat után, és néha felkereste Stef-et. De valahoy ez sem tudta felrázni a sorozatot, talán azért, mert ez a szál elmenne szépen felépítve 3-4 részig , de kellen melllette egy nagy rejtély, amit most ugy tünnik hogy lezártak, és nagyon remélem, h nem hoznak vissza…

Na mindegy, a szünetig hátralévő 2 részt megnézem, de ha nem jó akkor itt a búcsú.

Bogyó - 2013. 11. 30. 20:55

Kommentek alapján cseppet sem bánom a kaszát.

goettin - 2013. 12. 04. 21:32

Hihi, egy Lena Gilbert nevű szereplő a Sleepy Hollowban, akinek felmenői között alapítóatyák vannak, ismerős?!?

jessm - 2013. 12. 06. 17:28

A mai rész meglehtősen furcsa volt nekem, az pozitív volt, hogy BonBon és Jer gyerek egyetlen másodpercet sem szerepelt.
Kat és Stef? Hmmm… Nem tudom…

Damon vallomása kiakasztott, mert most totál szemétnek ábrázolták, kicsit Klausos megnyilvánulás. Nem tudom a régi Damon szerintem nem szemét volt. És ha szét akarják őket robbantani, kitalálhattak volna valami eredetibbet.

Na, majd jővő héten meglátjuk mit szól Elena Damon bosszú hadjáratához….

Kiváncsi vagyok , hogy Enzo szétrúgja-e Damon seggét, szerintem karót dob rá. De meghalni nem fog…

jjujj - 2013. 12. 07. 01:21

végre beindul az évad?

fordul a kocka és most Elena lesz a lonely one? :D

és még megannyi kérdés…

tiktak - 2013. 12. 07. 13:02

Én még nem láttam a legfrissebb részt, viszont tegnap pótoltam a két előtte lévő. Bár ez sem teljesen igaz, mert már többször nekiálltam, de egyszerűen ez a sorozat lassan eljut a nézhetetlen kategóriába.
És nem, nem tudom megmondani, hogy miért nem hagyom abba…

Nekem ez az egész főiskolás dolog nem áll össze. Látom, másoknak sem. Semmit nem kapunk a főiskolás életből, és én még nem is feltétlen a vizsgákra gondolok. Valahogy elvárnék több főiskolás szereplőt, ezek a lányok valóban csak egy tanárral, meg egy furcsa diákkal kerülnek ott kapcsolatba? ráadásul miért viselkednek annyira infantilis módon, hogy kb első osztályos gimiseknek gondolnám őket. Majdnem rosszul lettem a Bonbon (most már én is így hívom)anyukájának telefonál résznél, miközben a másik két szerencsétlen dugdossa a piát, húhaaaa, jaj de vicces, és azok a kis nevetgélések, sikolyok. Ha megkérnék három 14 éves lányt az utcán, hogy próbálja meg eljátszani, hogy jól érzi magukat, és bulizni készülnek, azok is jobban előadják a jelenetet!!! Annyira kínosan erőltetett volt az egész! miért kell felnőtt nőket arra kényszeríteni, hogy 14 éves tinipicsákat játszanak el?
Bonbon és Jer (!!!) szerelmi “aktusa” egyszerűen hányinger keltő volt. Soha életemben nem láttam ilyen össze nem illő párt. Bonbon egyre öregebbnek néz ki, Jeremy meg egyre fiatalabbnak, ráadásul a gyerek fejével történ valami, mert szerencsétlen egyre rondább lesz, valahogy egyre kiugróbb az álla, és ez miatt kifejezetten fogyatékos feje lett neki.És csak én érzem eszméletlen kínosan magamat, úgy hogy szinte ég az arcom, amikor Bonbon úgy viselkedik, mint a legszerelmesebb kislány a környéken???
Alapvetően arra, hogy Bonbont még mindig néznem kell, nem tudok mit mondani. Egyszerűen erre nincsenek szavak. Egyébként meg az, hogy naponta kb három másodpercre érez valami fájdalmat, nem egy nagy ár azért, hogy éljen. Azért mégsem vajúdik fél napot!
Eljutottam oda, hogy stefan az egyetlen akitől nem ver a víz. Sajnos engem a Kat szál sem nyűgöz le. Annyira nem látom, hogy őrült módon öregedne, úgyhogy az öngyilkossági kísérletet kicsit korainak tartottam. Legalább az első foga esett volna ki…A lánya szerintem szörnyű, szörnyű az a színésznő, annyira gáz a keménykedése. Ha meg Mattből tényleg kiment az utazó és ennyi volt a hatalmas megszállás, akkor besírok :D
A kísérleti vámpíros rész még akár jó is lehetne, de mint írták fent, nem lesz az. Damon nagyon gáz, döbbenet, hogy meg merték ezt a hülyeséget lépni, hogy most ő hirtelen valami kísérleti patkány volt.
Ezen a sorozaton már csak az segítenek, ha kb Jeremy, Bonbon, Damon, Elena és ezeknek az összes alteregója meghalna. Sajnos azt hiszem, hogy Caroline-nak is meg kellene. De a legjobb lenne, ha befejeznék a sorozatot.

marcipan - 2013. 12. 07. 18:35

szörnyű volt ez a rész. az állatkísérletek jutottak róla eszembe. hiszen pont uyganezt csinálják velük!!! eddig is kerültem az állatokon tesztelt kozmetikumokat, de most szabályosan rosszul lettem, soha többet semmi ilyet. ez gusztustalan :(
és, hogy ne csak off legyek: a sorozat már rég nem az, aminek indult, a szereplők is igencsak megváltoztak, de az még mindig egyértelmű, hogy melyik is a jó testvér. hihetetlen, hogy stefan pár hónapot töltött a víz alatt, damon 5 évig szenvedett, amiről még csak nem is szólt senkinek, stefan pedig picsog és mentőakciót kell szervezni neki… no comment.

superpityu - 2013. 12. 07. 22:05

megnéztem a részt, mert páran beírták a hét epizódjához. nem mondom, hogy rossz volt, mondjuk verte az évad eleji részeket amikor kaszáltam. de egyelőre nem érzek késztetést, hogy gyorsan megnézzem az elmaradt részeket, mondjuk innen a kommentekből elég sokat ki tudtam szűrni, hogy mi is történt.
ami valami hihetetlen botrány, hogy kathrine emberként ezerszer izgalmasabb mint elena valaha volt. nem mondom, de elena sem idegesít már annyira, ő egyszerűen nem érdekel. ami továbbra is fájó pont, hogy caroline annyira semmilyen, jobb esetben, rosszabb esetben pedig idegesítő. és azok a sminkek amit rákennek, kb 10 évet öregít rajta. egy sima bulvár fotón ezerszer jobban néz ki, vagy ebben a klipben http://www.youtube.com/watch?v=WptxUWvrINQ . szóval arra a következtetésre jutottam, hogy már a sminkesekre se költenek, hanem a 3 főszereplővel csináltatják ezt is, ha már új színészek helyett is be tudták őket dobni, költségtakarékosság, respect julie. a fenéket :D
a vámpírkísérletek nem is olyan rossz téma. kár, hogy cw és emiatt csak elfordított fejeket, meg véres pólót kaphatunk. viszont miért érzem azt, hogy elrontják az egészet. valahogy súlytalanok a szereplők. főleg ez a szőke málészájú gyerek. viszont enzo nem tűnik rossznak, lenne benne lehetőség, csak érzem, hogy ő is jesse sorsára fog jutni, mert ugyan a mellékalakok kit érdekelnek, hiszen csak a 3 főszereplő a fontos. jaj. nem mondom, hogy rossz volt, de egyelőre annyira nem is hozott lázba a dolog.

Orange_Green - 2013. 12. 08. 11:28

@superpityu
A sminkeket az évad eleje óta mondogatom minden résznél. Botrányosak.

tiktak - 2013. 12. 08. 11:53

Azért szerintem messze van ez a rész a hét epizódjától, vagy akkor nagyon nagy bajban vagyunk sorozatok terén…
Az előző részekhez képest mindenképpen fejlődés. Azonban sajnos ez a Damon szál kikészít. Sokkal jobb lett volna, ha csak simán kísérleteznek a vámpírokkal és egyik szereplőről sem derül ki, hogy évtizedekkel ezelőtt rajta is végeztek ilyen kísérleteket.
És annak is sokkal jobban örültem volna, ha kicsit olyan sikolyosra veszik ezt a főiskolás dolgot. Több szereplőt hoznak be, szépen kinyírják őket, a lányok meg elkezdenek nyomozni. Mindenki gyanús stb. Szerintem azzal is jobban jártunk volna, ha a doki csak simán magában bolond, és egymaga kísérletezget, mint hogy most megint kapunk valami főgonoszt.
De legalább Bonbonék nem szerepeltek…
Caroline szerepe pedig nevetséges.

Orange_Green - 2013. 12. 08. 18:57

Ebben a részben továbbra is Kat volt egyedül értékelhető, Stefan hozta a szokásos szenvedő figurát. Megint őt kell sajnálni, mert volt pocsék 3 hónapja. Damon-nak 150 pocsék éve volt, ez sose érdekel senkit. Az az 5 év se, amíg kínozták, megint ő a rosszfiú, mindig ő a rosszfiú. Plec kiborít ezzel. Halálosan unom Damon-t is, kb. 1.5 évada, de ez, hogy állandóan Stefan a jó srác, akinek MINDENT meg lehet bocsátani, ez vérlázító. Szerintem sokkal nagyobb tróger a bátyjánál, és sokkal gusztustalanabb dolgokat tesz. Leginkább egy hegyes karó kéne neki, Helén mégis megint összeomlott Damon “gonoszságán.” Ha most emiatt újra beindul a tricikli, azonnal kaszálom a sorozatot.
A visszaemlékezések kb. megmentették a részt, de a logikai bakik miatt nem ájultam el ettől se. Caroline valóban nevetséges. Enzo ugyan érdekes, de biztos elszúrják ezt a vonalat is. Aaron az első évados Jeremy 2.0, de van benne egy kicsi Stefan baltával faragott bambaságából is. Katasztrófa a srác.
És lenne egy hatalmas kérdésem. A Whitmore egy magánfőiskola? Ki fizeti a lánykák tandíját? Egyáltalán miből él Helén és Jer? Vagy kérdezek jobbat. Stefan és Damon? Miből fizetik a panzió számláit, miből isznak, vesznek kaját, stb? Vagy iratok és személyazonosság nélkül tőzsdéznek?

tiktak - 2013. 12. 08. 21:01

Én azon röhögtem a legjobban, amikor Elena azzal bíztatta Jesse-t, hogy mennyire SZUPER vámpírnak lenni.
Honnan tudja???? Mert egyszer felállt egy motoron, illetve egyszer egy buliban egy söröshordó fölé állították??? Hát nem arról szólt egy évad, hogy az a baja, hogy vámpír? :D:D:D

jessm - 2013. 12. 13. 14:14

Most néztem meg a finálét és …. Hmmm…

Amennyire vártam az 5. évadot annyira nagy csalódás. És úgy látszik, hogy True Blood után még egy vámpíros sorozatot is abbahagyok. Az végén visszanézek hova vitték a szálat és ha jobb lett talán folytatom.

BonBon és Jer továbbra se volt ami még mindig plusz. Utóbbi időben Caroline is rohadt idegesítő volt, szóval kó hogy ő se volt.

Végre Kat kapna egy esélyt, erre tulajdonképp bevallja, hogy Elena kell neki.

Közben egész rész közben azt látt, hogy szemét vagy Damon, SZEMÉTTTT!!!!! ÉRTED, HOGY SZEMÉT!!!
De most nem azért, Damon nem valami nem egy főnyeremény, és szajkózza, hogy ő nem változik, mindig rossz fiú lesz. Az írók biztos azt azért írták naki , hogy újra BADASS-nek tünjön. De szerintem ettől cikibb lett mint valaha. Nem szemét hanem szánalmas lett. Ha ez amit írtak komolyan gondolták, akkor most azonnal küldjük el a pszihiátra, mert itt olyan súlyos gondok vannak, hogy na. Ezt Ian szépsége sem tudja elfedni.

Elenát se tudom megérteni, okée , hogy szereti, de szerintem ilyen helyzetben nem azt kellett volna mondani. Tiszta Dili..

Na meg ez a Damon szöveg, hogy nem engedlek lesüllyedni, elengedlek, aztán kisétál. Erre csak azt tudom mondani, hogy TRICIKLI ALERT!!!!

stefan már fent említettem, még annyi, hogy próbál a jófiú szerepében tetszelegni, és a sorozat elején így is volt. Most már csak ő is szánalmas, és szemét.

Sikerült minden karaktert elszúrni, nem baj ha karakterek változnak, de ez inkább szánalmas…

Ezen sorozaton már nem tud segítene, se Paul, se Ian. :((

Csilla0422 - 2013. 12. 13. 20:47

2 rész lemaradásom van?! Nem vagytok valami meggyőzőek, hogy érdemes folytatnom. :) Előre látom, hogy a beírások sokkal jobbak, mint a részek lesznek. Ha erőt veszek magamom megnézem…

abc - 2013. 12. 14. 03:03

Szerintem az utolsó két rész nem volt olyan gáz, az előttiekhez képest erős javulás, végre nem az a mélypont alatt lévő 100 haonmásos silas szál van. Az meg, hogy Bonnie és Jeremy 1 perc műsor időt sem kapott a részekben a legjobb húzás volt, amit várhattunk erre a félévad végre.

koka - 2013. 12. 14. 14:40

100. epizódra még kíváncsi vagyok (elméletileg 5×11 lesz az). Ha az utolsó két rész nem volt annyira rossz, még lehet bedarálom a maradék részeket is. :)

Lazy B - 2013. 12. 15. 01:26

Tud még hova süllyedni ez a sorozat? Képtelen vagyok felfogni miért nézem még mindig hétről-hétre :)

Lazy B - 2013. 12. 15. 01:30

Enzonak amúgy volt gyűrűje, hogy ő is tud a napon járkálni? vagy ilyen “apróságokon” már felesleges fenn akadni?
Amúgy Jeremy, Elena, meg Kat is most kajak beköltözött a Salvatore tesókhoz? :D

O_Green - 2013. 12. 15. 09:39

Oké, Enzo-t is elszúrták. Teljesen. Székdobáló rinyagéppé vált, és semmi értelme a karakterének. Nadia meghozta a naaaaaaaaagy ötletet, mindenki rinyált egy sort. De igazánól nem történt semmi.
Matt még mindig cuki, de semmi értelmes nem történik vele. Minden 5. részben bedobják 2-3 percre, hogy mondjon valami okosat. Röhej.
Katherine-t úgysem merik megölni, izgulni is felesleges.

A sorozat továbbra is egy hulladék.

Page - 2013. 12. 15. 11:29

Félek ettől a nagy ötlettől. Kat Elena testében, vagyis ismét következik egy save Elena project, merthogy úgyse maradhat ott.

Damon lépése szánalmas, most ezzel is mit akarnak? Elenát nem érdekelte különösképpen, hogy mit tett, akkor minek sajnáltatja magát? Találhattak volna normálisabb okot is a szédszedésükre.

riita - 2013. 12. 15. 17:44

Imádtam ezt a sorozatot. Szerettem, hogy minden egyes rész több szálon futott és a végén általában mindig volt egy WTF pillanata.
Szerettem a szerelmi szálakat is és egy ideig még a szerelmi háromszög is tetszett. Bevallom Delena párti voltam mindig is.
Soha nem gondoltam arra, hogy abbahagyom mert úgy voltam vele, hogy hozzám nőtt már és azért annyira nem vészes,egy héten egyszer meg lehet nézni.Igaz a 4. évad táján kezdtem gondolkodni, hogy ez egyre szarabb..
Aztán az 5. évad számomra jó indított, végre minden a helyére került elvarrtak bizonyos szálakat…
DE MOST? Most jutottam arra a szintre, hogy ez a sorozat egy ideig most nekem nem kell. Csak felidegesítem magam a röhejes írói húzásokon. Ugyanazokat a köröket járják és nemhogy több szálon fut a cselekmény de lassan már semmilyen szálon vagy nagyon nevetséges szálon fut a sztori.

Köszönöm, nekem egyenlőre ennyi elég volt ebből.

ala - 2013. 12. 23. 12:55

Ajaj! Én a 3. résznél hagytam abba, de ahogy itt csak pár hozzászólást elolvastam, nem veszítettem semmit.

Most nem tudom, hogy legyek-e az ünnepek alatt mazochista és behozzam a lemaradást, vagy hagyjam az egészet a fenébe. :-)

LaCRossE - 2013. 12. 24. 13:34

ala: inkább darálj mást, ha mazoizmusnak gondolod a sorozat részeinek bepótlását, inkább töltsd hasznosabban azt az időt, és nézz valami neked bejövősebb sorozatot.

Egyébként tényleg mazoizmus lenne a dara, bár az utolsó két rész egész tűrhető volt már, de még így is tele gáz dolgokkal.

ala - 2013. 12. 26. 19:10

LaCRossE: már későn olvastam a választ. Mégiscsak megnéztem. :-) Az utolsó pár rész nem volt annyira vészes.

A szakításnál nekem úgy tűnt, mintha a két színész kérte volna ezt, mert már nehezükre esett eljátszani a szerelmest, mikor igazából már nincsenek együtt. Nem lehet egyszerű még ha színész az ember, akkor sem.

A kínzásokra visszatérve: nem egészen értettem, hogy hogyhogy a dokik oda nem jutottak el, hogy kivegyék a vámpír szívét? Minden egyéb szervet kivagdostak, csak azt nem? Nem is értem, hogy hogyhogy csak az nem regenerálódik, minden egyéb igen? Lábukat, kezüket, fejüket levágják az is kinő újra, vagy csak a szemük, veséjük?

jjujj - 2013. 12. 27. 01:20

@ala

ez az egész vámpír mítosz egy kitalált történet vagy pl Smallville alatt is azon törted a fejed(ha nézted), hogy mi lenne ha Clark-nak kriptonit hatása alatt levágnánk a karját az vajon visszanőne vagy csak félkarú szuperhős lenne?

most komolyan ilyeneken kell fennakadni? vagy tényleg már mindenbe bele akartok kötni?

amúgy azért nem vették ki a vámpírok szívét az orvosok, mert egy halott vámpírral nem tudnának mit kezdeni, Elena apja arra használta fel a vámpírvért hogy embereken segítsen (legalább is eddig még csak ez derült ki), ehhez meg élő vámpír kell, Wes meg egy vírust akar kifejleszteni, ami végez az összes vámpírral anélkül hogy neki fel kéne keresnie az összeset és elég sok macera árán kivagdosni a szívüket

koka - 2013. 12. 29. 18:09

Biztos elment az eszem, de bedaráltam a maradék részeket. A sztori még mindig nagyon gyenge, talán csak minimálisat tudott javulni ezzel az Agustine szállal.
Viszont rá kellett jöjjek, hogy kicsit sajnálom a színészeket, hogy évekig beragadtak ebbe a sorozatba. Paul Wesley például hozott pár jó pillanatot Silasként. Ian Somerhalder amikor úgymond dobta Elenát, és leordította a fejét hogy “STOP DEFENDING ME!” , ott konkrétan érezhető volt a két színész között az elidegenedés. De Nina Dobrev Katherine-je is jó még.

Szóval ja, a színészek is unják már ezt a sok marhaságot, de azért néha felcsillan még bennük valami.

Várom a 100. részt, hátha összehoznak valami ultimate puncs partit.

Thomas - 2014. 01. 07. 22:21

Én is ledaráltam az őszi etapot, és szerintem egész szórakoztatóra sikerült, pedig a 4. évadon már eléggé szenvedtem:) Lehet, hogy csak a szünet miatt, de most egészen élveztem az egészet:) Persze no comment, hogy Bonnie visszajött, meg azt a hasonmásos sztorit is már eléggé túlzásba vitték, de végül csak lezárult. Az is jó pont volt nálam, hogy nem hoztak be kapásból egy újabb több ezer éves természetfeletti ellenséget, hanem egy szimpla ember okozott most ennyi gondot. Mert eddig másról nem is szólt a sorozat, csak mindig jöttek az egyre erősebb ellenfelek, akik soha nem bántották a főszereplőket, csak játszmáztak velük egy kicsit. De folyton valaki veszélyben van, valakit meg kell menteni, vagy visszahozni a halálból, komolyan más sztorit nem lehet vámpírok köré írni? Meglátjuk, mi lesz most majd, szinte teljesen tiszta lappal indulhatnak, csak ez a Kat-es dolog maradt függőben, meg Enzo, de hát ő meg nem tűnt különösebben erősnek, meg agyafúrtnak sem:) Mondjuk az oltári nagy baromság volt, hogy a professzort simán otthagyták, és még a laborját sem gyújtották rá, így az a szer is megmaradt, amit kikísérletezett. Azt meg nem akarom, hogy most Kat Elena testébe költözzön… nem is csak azért mert Kat sokkal szórakoztatóbb volt emberként, mint vámpírként valaha is, egyszerűen ebből megint csak baromság születhet…:( Inkább keressenek neki egy másik hasonmás testet, aztán abba rendezkedjen be:)

jessm - 2014. 01. 15. 08:39

Szerintem azért ha az írok nagyon együtt akarnák tartani Delenát, nem számítana, hogy mit akarnak Nináék.
Sok sorozatban szakítottak már a szinészek, ahogy emlékszem volt olyan is ahol utálták is egymást, de a sorozatban tovább jétszották a párt.

LaCRossE - 2014. 01. 24. 13:47

Azt gondolom elegánsan el fogják felejteni, hogy mivel Kathrine nem halt meg, ezért nem tud “keresztülmenni” Bonnie-n…

LaCRossE - 2014. 01. 24. 13:52

viszont az interjútól, amit a tvline-on olvastam, fogom a fejem.

Domfoz - 2014. 01. 24. 14:03

Na mivan, összeszedték magukat az írók, vagy mi az isten?

Iceman - 2014. 01. 24. 15:39

Nekem ez a rész nem tetszett. Plec megint ajnározta hogy mekkora fordulat lesz erre teljesen kiszámítható volt. A New Orleansi banda érkezése meg nekem sok. Ha jól értettem Klaus azért jött mert Damon felhívta hogy Kat haldoklik, erre el se megy oda csak Caroline-ért. Legalább lehetett volna egy jó jelenetük Kathrine-al erre csak megrakta a szöszit és ennyi. Tyler szabadulására kíváncsi vagyok mit találnak ki…

realiar - 2014. 01. 24. 17:13

Én továbbra is elég minősíthetetlennek tartom ezt az évadot, de mivel 2 évet vártam egy kis Klaus+Caroline eksönre, így most nincs szívem kiemelni a rengeteg gagyi pillanatot az eppel kapcsolatban, csak nagyon örül a shipper szívem. :D

superpityu - 2014. 01. 24. 18:00

hát ezt én is megnéztem, jó volt pár régi arcot látni. de ebben ki is merült a dolog. nem volt semmi kiszámíthatatlan ha csak jenna, john, vicky és ric cameoja nem számít annak.
caroline-klaus jelenetek tetszettek, még akkor is ha most a szöszi az évad végéig vezekelni fog a duguláselhárítás miatt.
viszont még mindig nem érzem, hogy lenne annyi a sorozatban, hogy visszatérjek a későbbiekben.

Speedman - 2014. 01. 25. 08:45

kasza, 5 év után…

Ati7 - 2014. 01. 25. 15:03

Én barom még azt hittem, hogy Kathrine tényleg kap egy szép lezárást. Még az epizód címéből is erre következtettem. Ennek fényében élveztem is az epizódot, a cameoknál meg 1-2 jelenetnél még olyan érzés is elfogott, mint amikor a sorozat a csúcsán volt..aztán az utolsó jelenettel ezt le is húzták a wc-n. Nem lesz kasza, de lekerült a heti nézős listáról. Majd ha vége az évadnak ledarálom a maradékot.

Page - 2014. 01. 25. 15:54

Hihetetlen, hogy senkit nem mernek már ebben a nyamvadt sorozatban megölni.

A rész nem tetszett, nem hatott meg, hogy láttuk Jennát (a többséggel ellentétben mindig is utáltam), Vikit, Alaricot, és Klaust, most komolyan tényleg ezért kellett visszahozni a városba, hogy megdöntse Carolinet? Azt sem gondolnám, hogy annyira is érdekelte már Kat, hogy kárörvendeni idejöjjön, van nagyobb gondja is New Orleansban.

Damonra sem találok szavakat, ebben a részben egyszerűen utáltam, igen minden kínjáért Kat felelős, de akkor is túlzás, hogy párnát szorít a fejére, mikor haldoklik, nem tud várni még egy napot, hogy megszabaduljon tőle?

És most megint Elenácskát kell megmenteni, hurrá.

lulu92 - 2014. 01. 25. 17:16

A Klaus-Caroline jelenetek és a cameók mentették meg nálam a részt. Nem lett volna semmi gond, ha Katherine szépen meghal. De így…

Orange_Green - 2014. 01. 25. 21:11

A legutóbbi résznek megint nem volt semmi értelme. Pedig olyan jól indult. Sírtam (!) Katherine jelenetein (oké, elég feszült időszakban vagyok, könnyen sírva fakadok, ZVk, szakdoga, stb, de akkor is, TVD-n nem sírtam már kb. 3 éve… ) bizakodni is kezdtem, hogy lesz itt még valami. Ötletes volt, hogy mindenki Kat halálát ünnepelte, aránylag jól működött a Helén és Stefán alkotta “Matt-saver” grupp, voltak szép pillanataik. Tetszett, ahogy Damon kínozta Kat-et, és elképesztően megható volt, ahogy Stefánka eltörölte Kat fájdalmát, és szép emlékeket adott neki (annak ellenére, hogy korábban ő maga is elismerte, hogy egy manipulatív dög). Egy pillanatra azt is elhittem, hogy Kat TÉNYLEG ilyen csodás, felemelő, őt megillető, zseniális (!) lezárást kap…
Aztán telibef*sták az egészet. Igen, ez volt az a bizonyos csavar, amitől mindenkinek hanyatt kéne vágnia magát, és ujjongani, hogy mekkora wtf… Bennem is volt WTF érzés, csak én a bullshit szóval kapcsoltam össze, meg azzal, hogy na, megint átvertek, megvezettek, és megint egy rakás sz*r marad a végére. Ezzel a fordulattal tulajdonképpen visszajutottunk a kályhához. Kat vámpír, bárhonnan(!) előkukázhatnak egy újabb hasonmást is akár, akibe átköltöztethetik később, ha már kimanipulálta magát Helén testében. Bárhonnan előkukázhatnak bárkit. Sőt, a mitológia eddigi arconhányása alapján azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy a majdani Save Elena projekt keretében előszednek valahonnan egy boszorkányt (vagy többet), aki(k) megmókolják Kat mostani testét, visszafordítják az öregedést, a halált, a mindent, és az utazója egyszerűen visszacsúszhat majd az eredeti porhüvelybe. Mivel sajnos Bonnie az átjáró, már a következő rész elején tudni fogják, hogy a “dög” nem ment sehova, és ha keresni kezdik majd, gondolom elég hamar rájönnek a logikus magyarázatra. Innentől pedig indulhat a rinyagépezet. Helén visszaszerzése. Damon majd megint grál lovaggá alakul, versengve Stefánnal a “leginkább unalmas és kiábrándító” fickó címért. A tricikli érdekes 4szögbe fordult, tulajdonképpen a lehetőségek végtelen tárháza nyílik meg hőseink előtt, végülis egyik Salvatora fivér sem volt még egyszerre(!) két hasonmással. Most megtapasztalhatják, milyen Helén és Kat együtt az ágyban.

Szóval az utolsó jelenet kiverte nálam a biztosítékot. De nem csak az. Jenna megjelenésének semmi értelme nem volt. Ha legalább egy kicsit hosszabb jelenetet kapott volna… Vickit már anno is utáltam, most is kiábrándító volt, bár a jelenetét nagyban feljavította, hogy Matt felragyogott a testvére jelenlétének hatására. (Matt a legjobb karakter továbbra is, már nem olyan tuja, mint a kezdetekkor volt, és még mindig rengeteg lehetőség van benne. A többiekben már semmi nincs.)
Ricknek nagyon örültem. Ő és Damon… Ó istenem, szerintem egyébként nekik kéne összejönni, az egyetlen hiteles páros az övék. Remek volt a barátságuk, minden másodperce őszintének tűnt. Rajtuk kívül még Kat Elijahra vetett pillantása volt őszinte.
Rebekah felbukkanása teljesen értelmetlen volt. Szintén.
Na és Klaus… OMG… Bárhol és bármikor megközelíthette volna a szöszit. Bárhol és bármikor. Hiteles lett volna. Édes. Aranyos. Érzéki. Stb. De most, hogy a másik vonalon X rész óta épül a kapcsolata Cami-val (mindegy, milyen jellegű), hogy Caroline már rámászott volna az időközben elhalálozott übervamp negróra is, csak hogy ne legyen egyedül… Pont most összeengedni őket egy kóbor kufircra… Rettenetes ötlet volt. Ami vonzalom, izzás, egyéb volt köztük korábban, most teljesen meghalt. Konkrétan a falat kapartam, amikor megláttam, hogy “és tényleg, így, itt, most”. Ennél még az is jobb lett volna, ha a tollborzolós jelenetben Silas-Klaus mélyíti el a kettejük közti kapcsolatot. Ott legalább tényleg Klaus közelsége váltott ki belőle érzelmeket. Most pedig “csak” hiánya volt. Inkább volt szomorú ez a jelenet, mint szép. Nem értem, hogy Julie mit ért romantika alatt. Anno a Delena-fanokat leköpte azzal, hogy D&E első szeretkezése alatt Caroline ordította az “omg, she is sired-öt”, most K&C így kerülnek össze… Az a Klaus, aki rajzolt neki, körüludvarolta, aki igazi úriember volt, a maga pszichopata módján persze, most stílust váltott, és mint egy mucsai diszkósgyerek, átugrott megkérdezni, van-e üresedés… Gratulálok, Ms. Plec. Nice shot. Klaus halott. A romantika halott. A TVD halott.

Nikki - 2014. 01. 28. 00:38

Nyűglődünk jobbra-balra. Pedig jó is lehetett volna az epizód. Csatlakozom az előttem szólókhoz: hiábavaló volt reménykednek, hogy Kat szép lezárást kap. A többire már nem is érdemes kitérnem. Most Elena/Kat újra Stefannal fog kavarni, lásd az előzményeket. Majd Damonnal. És a körnek sosincs vége. Fárasztó. Ricet jó volt látni. Amúgy értelmetlen volt visszatérnem.

ala - 2014. 01. 30. 07:40

Na, nekem most sikerült megnéznem a 100. részt és vegyes érzéseim vannak, de próbáltam nem a hibákat látni és élvezni a régebbi szereplők megjelenését.

Klaussal kapcsolatban: én nagyon szeretem a karaktert és a színészt is, így örültem, mikor megjelent Caroline-nak. Lehetett volna ez a jelenet jobb is kettejük között, de kellett már ez. Nagyon aranyos volt Klaus, ahogy elmosolyodott, mikor Caroline megcsókolta.
Egyébként szerintem Klaushoz nem illik egy rendes, napi párkapcsolat, csak úgy tudom elképzelni, hogy szenvedélyesen egymásnak esnek a kiszemelt nővel időnként, aztán megy mindenki a maga útján. Camival sem tudom hosszútávon elképzelni.
Viszont Katherine-hez el kellett volna mennie. Először beszólt volna neki amolyan Klausosan, majd elgondolkodott volna, hogy valójában tiszteli ezt a nőt, aki 500 éven át képes volt megmenekülni előle, tényleg egy túlélő és sajnálja, hogy így kell őt látnia emberként, öregen, gyengén. Aztán megjelenhetett volna Elijah, hiszen az ő karakteréhez aztán tényleg illett volna, hogy elbúcsúzik tőle, attól a nőtől, akit szeretett. Nekik is megírhattak volna egy szép jelenetet.
Julie Plec még az általa megalkotott karaktereket sem ismeri.
Na, mindegy. Ric-et nagyon jó volt látni. Neki ez a fél perc is elég volt ahhoz, hogy nyomott hagyjon az emberben, Damonnal nagyon jók együtt, ahogy Rebekah és Matt is.
Hm. Most eszembe is jutottak, hogy mennyivel jobbak voltak a régebbi részek.
Megnézem még időnként a TVD-t, de jobban szeretem az Originalst, azt hetiben nézem, itt már tényleg kifulladtak a megmaradt karakterek. Tylert viszont írják már ki végleg, annyira nincs semmi szerepe és annyira jellegtelen.

winnie - 2014. 01. 30. 07:42

a hibákat nem látni kell, csak ha az embernek nem tetszik az összkép, akkor jelezni, hogy az indoklás megalapozott lehessen:)

Domfoz - 2014. 01. 31. 14:00

EEEEEEEEZZAZZ!!!!!!Tudtam én, hogy visszatér egyszer az a bizonyos Damon, akit még a sorozat elején megismerhettünk…

hummel - 2014. 01. 31. 17:15

Ha Katherine el akarta varrni a szálakat, akkor nem végzett jó munkát. Az utazónak vagy volt egy megszállásra váró teste valahol talonban az ilyen esetekre, vagy szimplán meghalt, de akkor elcseveghet Bonnie-val.

jessm - 2014. 01. 31. 22:06

Pff.. megnéztem a 2 részt, egyrészt Klaus és Caroline miatt. Mint sokan emlegették 100. rész akkor lett volna jó ha Kat végre meghal.
De most komolyan az 5×12 nem értem, hogy nem esett le senkinek , hogy az Kat nem Elena. Annyira bénán játszotta Elenát. Ráadásul ahogy szakított Damonnal az annyira szemét volt, ahogy Elena sosem tete volna….
Én már sem a Klaus+ Carolinenak , sem Damon gonosszá válásának, sem Elena eltünésének nem tudtam örülni.

Kat valahogy ugyis lebukik 2-3 részen belül, de addig szemétkedik egy sort. Damon öldösni fog. Aztán rájön mi lett Elenával és onnantól kezdve pedig nagyon bünbánó lesz. Szerintem megmentik Elenát valahogy, de Kat tuti h nem fog eltünni…
Aztán az évad végén szerintem Elena elballag egyedül…

Jó sorozat volt ez amig kiszámítható nem lett.

DarkEagle - 2014. 02. 01. 20:34

hummel:

Egyet értek annyira kiszámítható hogy tudta hogy Katharina milyen tuti hogy számított arra hogy kinyírják. De ha nem is akkor is találkoznia kell Bonnie-val.

Bár most hogy eszembe jut Kat sem találkozott vele mégsem esett le senkinek hogy valami nem oké. Hihetetlen mennyire hangoztatják hogy mekkora barátnők főleg Caroline aztán fel se tűnik neki hogy az állítólagos Elena arról faggatja hogy Kalus jobb volt-e mint Tyler. Oké szőke de azért többet vártam volna na. Ha már itt tartunk Tyler tényleg nem jó semmire, most nem azért de ha ilyen környezetben élnék nem a valóságban akkor tuti hogy átharaptam volna a torkát Caroline-nak még akkor is ha csak az ex-nőm. És nehogy már Stefi erősebb legyen Tylernél könyörgöm. Plec tényleg nem ismeri a karaktereit. Damon meg már nem alkoholba hanem ölésbe folytja a bánatát. Hurrá. Bár teszem hozzá jobban tetszik a régi Damon mint az új Elena kutyusa. Csak hogy ez sem a régi, oké megölt egy embert meg fog még párat aztán amint kiderül hogy Elena nem Elena, majd jön megint a picsogás hogy jaj mit tettem. :D

Komolyan ez a sorozat szó szerint szenved én el nem hiszem hogy ezt még nem kaszálta a TV. Senki nem látja hogy ez mennyire rossz már?

Oké az plusz pont ha Elenát kiírnák végleg és Kat maradna helyette elvégre Kat szerepében Nina sziporkázik mindig. Erre megint behozzák hogy Stefánt akarja. Komolyan Julie Plec van már internet van lehetőséged ingyen XXX-re is akár de mivel tele vagy lóvéval hála a nyáladzó tini lányoknak bármelyik pasi elvinne egy körre egy kis lóvéért. Mondjuk én tuti nem. De nem hiszem el hogy a szerelmi szál a legfontosabb a TVD-ben.

Már nincs se főellenség se semmi. De most komolyan mondja már meg valaki hogy ki most az ellenség mert oké Kat itt van de őt olyan könnyen lerendezik majd mint annak a rendje.

Ez a kísérletezős izé is tök hülyén lett vége ha egyáltalán vége lett. Nem mintha hiányolnám mert tök baromság az egész.

Áhh mindegy megint túl sok betűt pazaroltam a sorozatra. :D

Egyébként érdekes de Klaus a TO-ban sziporkázik igazi lángész és cselszövő itt meg ő is nyáladzó ripacs. Vajon ez Plec miatt van? hogy itt teljes joga van és a TO-ban meg nem ő dönt egyedül? Mert láttam minap egy riportot valami társ producerrel és abban Plec alig tudott kinyögni pár mondatot. Röhejes volt na. :D

lulu92 - 2014. 02. 02. 01:01

Neee, ez egyre rosszabb. Aaront muszáj volt kiiktatni? őt kedveltem :( Ez a régi-új Damon meg… Folyamatosan csak körbe-körbe megy a sorozat, egy gyönyörű lefelé ívelő spirál alakjában. Nem tudom, miért nézem még.

undertaking - 2014. 02. 03. 01:51

Elena mégis,hogy születhetett jüniusban?
A harmadik évad első részében volt a szülinapja és a harmadik évad elején végig azt mondják Stefan és Klaus egész nyáron távol voltak.

superpityu - 2014. 02. 05. 21:32

egyébként azt nem értem, hogy katherin miért nem fogta a csinos kis új testét és miért nem lépett le valahova. ahogy olvasom itt maradtam a városban boldogítani mindenkit.

LaCRossE - 2014. 02. 06. 11:33

superpityu: mert kell neki Stefan -.-” Szánalmas.

dAve - 2014. 02. 06. 17:08

undertaking: ilyeneken fölösleges fenn akadni, anyi logikai bukfenc van benne hogy az már hihetetlen. Felfoghatatlan az is hogy Bonnie hogy nem vette észre hogy Kat nem halt meg. Teljesen hülyére vesznek mindenkit és maguk se tudják mit csinálnak csak bedobnak valami random húzásokat koncepció és logika nélkül. Az első 3 évadot imádom de ez amit művelnek idén már mindent alulmúl…Vissza tértem még a 100. rész miatt de most mér végleges a kasza.

LaCRossE - 2014. 02. 07. 10:58

Mennyire szánalmas, hogy egy jelenet az 5×12-13ban is szerepel. :D Tylert pedig igazán kivághatnák a francba, csak picsogni tud, rohadt idegesítő.

LaCRossE - 2014. 02. 07. 16:11

Egyébként még mindig Matt az egyetlen normális szereplő, kár azért, hogy állandóan… izé, nem tudom, mi a magyar szó rá a feliratokban, mert azzal sosem néztem még… vámpírkényszer hatása alatt van. Ő legalább rájött a dolgokra, látszik, hogy nem hülye, de a többiek… biodíszlet.

koka - 2014. 02. 07. 17:21

“Mennyire szánalmas, hogy egy jelenet az 5×12-13ban is szerepel.”

nemár ennyire mélyre süllyedtünk. vicc.

koka - 2014. 02. 08. 13:39

Paul Wesley rendezi a 5×18-as részt. Érdekes.

abc - 2014. 02. 08. 16:44

“Mennyire szánalmas, hogy egy jelenet az 5×12-13ban is szerepel.”

Mire gondolsz? Milyen jelenet?

DarkEagle - 2014. 02. 08. 16:51

Szóval nem elég hogy szart se csinálnak a vásznon most már a kamera mögé is beengedik őket? Vicces. :D

Jó ez erős volt mert 90%-ban nem a színészek hibája hogy pocsék a sorozat de akkor is. Egyébként tényleg röhej hogy csak azért nem küldték el Kat-et nyaralni mert Nina másképp nem maradhatott. És mi a legjobb megoldás erre? Hát persze hogy az hogy eljátssza Elenát aki ismét Stefan után kullog majd. Egyébként Kat mit hisz hogy ha Stefi összejön vele és megtudja hogy ő nem Elena hanem Kat akkor minden happy end lesz? :D Komolyan ha össze kéne vetnem a TVD és a TO stábjában történteket akkor kb így zajlana:

TVD-ben:

Plec: Szerintem gyilkoljuk meg Kat-et de ne végleg hanem a lelkét tegyük át Elenába, hisz ez tök érdekes, mert a fanok azt hiszik végre megszabadulnak a nyavalygó Elenától de mi inkább játszassuk el vele hogy ő Elena és ismét Stefant akarja.

Stáb többi tagja: Áhh nagyon szuper ötlet Julie! Hozz még ilyet! :D

TO-ban:

Plec: Szerintem….

Másik rendező közbevág: Julie KUSS! Te még ötleteket se adj épp eléggé szét cseszted a TVD-t ide nem kellesz, csak névlegesen. :D

Szerintem tuti ez van mert nem tudom elképzelni hogy a két sorozatot ugyan az a személy csinálná.

LaCRossE - 2014. 02. 08. 22:54

abc: a Tyleres nyavajgós a kocsmában.

tiktak - 2014. 02. 09. 11:38

Most néztem meg a 100. részt, és rájöttem, hogy mi idegesít MÉG ebben a sorozatban:
minden annyira túl nyálas és még át is b*sznak. kb tíz részenként búcsúzunk valakitől, aki aztán az esetek 80%-ban meg sem hal!!! vagy el sem tűnik örökre.
Mindezt olyan meghatóan, nyálasan művelik, hogy a gyomrom forog.
Egy teljes részt pazaroltak arra, hogy egy szereplőt búcsúztassanak, miközben a szereplő tovább él vidoran!!!! a megható jelenetek csúcsaként még behoznak minden karaktert a semmiért, ráadásul a szoba csak olyanokkal volt szinte tele, akit legalább egyszer már megsirattak, eltemettek.
Nina úgy néz ki csak azt a bunkó Katet tudja eljátszani, mert most a haldokló Kat szerepében vergődött. És azt sem értem, hogy pl az arcán miért nem lehetett egy kicsit öregíteni? ha a fogai kihullanak, a haja ősz lesz (szánalmas volt az a paróka), akkor a bőre miért nem öregszik? Ja, mert úgy lenne egy 35 évnél idősebbnek kinéző a sorozatban és az már nem fiatalos???
Ez ugyan csak apróság, de az ilyen dolgok miatt lett ez a sorozat nézhetetlen.
Egyszerűen mérhetetlenül idegesítő, hogy minden szereplő halálát fél órás felvezetővel oldják meg, kötelező jelenetek sorával.
Egyetlen pozitívumként én Stefant tudom felhozni, ő szerintem kevésbé idegesítő mint korábbi önmaga és mint a többi szereplő. Bár lehet, hogy ezt azért érzem így, mert a színész arcán én állandóan azt látom, hogy kb annyira érdekli ez az egész mint engem.
Egyébként az originalst is ugyanígy el fogják rontani. Ott is elkezdik majd feltámasztani a szereplőket, mindenki mindenkivel összejön, és össze vissza kavarják a szálakat, az helyett hogy egy kicsit a karakterekkel is foglalkoznának. Kár, mert az a sorozat ezzel ellentétben legalább úgy néz ki mintha felnőttek játszanának benne…

ui: Ha Damon még egyszer iszik alariccal, vagy alaricra én sikítva kirohanok a világból.

Deanlegend - 2014. 02. 10. 16:20

Ne vergődjetek már ennyire, elismerem a 100. rész tényleg szánalmas volt, de komolyan mondom mióta a Silas-os fertelmet lezárták egészen nézhető a sorozat, az új karakterek egészen jók, na jó Nadiát máglyán égetném el annyira szánalmas, de pl. Enzo egész jó karakter lehet még a jövőben. :)

Nálam olyan 6/10-es az éved, még mindig messze elmarad régi önmagától és meg se közelíti az Originals-t, de kifejezetten nézhető mostanában. :)

DarkEagle - 2014. 02. 10. 17:23

Ja tényleg nézhető! Kinyírták az egyetlen normális vámpír nőt a sorozatban, majd hogy ne tűnjön el a szerelmi 3szög belenyomták Elena testébe. Ami addig tök jó húzás volt amíg el nem kezdett nyáladzani Stefan iránt. Nadia-val semmi baj nincs egyébként. Én Caroline-t égetném el máglyán mellé csapnám még Bonnie-t mert ő úgy ahogy van felesleges. Bár úgy fest most lesz alkalma megint tök idióta poszmatosz baromságokat mormolni.

Damon meg egyszerűen szánalmas. Dobta a picsogó Elenat majd amikor az nem fogadta vissza elment gyilkolászni mint valami besértődött kisfiú. Persze majd bejátsszák hogy kiderül úgyis hogy Elena nem Elena hanem Kat és akkor jön a megbánás szakasz. És most ez hogy vámpír vadászt csináltak belőle hát no comment. Eddig is pocsék volt az a szál is ahogy a Silas baromság is de így meg pláne. Mert tuti hogy nem azt fogjuk látni hogy Damon megy és szépen kinyír minden vámpírt MF-ban. Kezdve remélem Caroline-al meg Elenával mert hát ők ugye főszereplők nekik picsogniuk kell a sorozat végéig.

Akiben tényleg lenne potenciál az valóban Enzo de ő is olyan mint egy kis kutya ahelyett hogy tépné a fejeket inkább kiskutya módjára ragaszkodik Damonhoz. Komolyan ebben a városban egyetlen normális IGAZI vámpír sincs. az egyetlen normális karakter tényleg Matt. De naná hogy neki is bejátszottak egy szerelmi szálat amiből remélhetőleg semmi se lesz.

Szóval nálam nem hogy 6/10-et de a 2/10-et se éri el a sorozat. Ezt az évadot még végig szenvedem és ha nem lepnek meg valamivel tuti hogy ez volt az utolsó.

katyvaszlipp - 2014. 02. 10. 23:25

Mondjuk engem Kathrine irritál. Lehet bírnám a karakterét ha nem Nina Dobrev játszaná,de így halálra irritál, a legidegesítőbb karakter nálam,mindig is az volt,persze Bonnieval karöltve.

Page - 2014. 02. 11. 10:48

Simán jó lehetne a sorozat, ha merészebbek lennének az írók és bármilyen fájdalmas is (Nekik), de kiírnának már végre pár főbb szereplőt.

Bármilyen fordulatot hoznak is be, egyszerűen nincs miért izgulni, mert mindenki tudja, hogy nem csak a fő hármas, de a többi eredeti szereplő sem fog meghalni. Damon is gondolom még megöli Enzot, esetleg Nadiat és ennyi.

Gabca - 2014. 02. 12. 02:26

Nem terveztem, hogy bármikor is írnék ide, de úgy vettem észre, hogy senkit sem idegesít az, ami engem iszonyúan. A hihetetlen sz•r szövegkönyvezés és az erőltetett életszerűtlen jelenetek. Hirtelen csak két példa jut eszembe (de amúgy tele van vele a sorozat): vegyük azt amikor Caroline, bonnie és Jer sétálnak es épp a rémes szexélmènyekről beszélnek. Megszólal Jer h jaj neki is volt màr ilyen élménye és tök feleslegesen, hiteltelenül hozzáteszi, hogy de nem veled Bonnie! Es akkor Caroline főiskolás létére mint egy idióta 14 éves elkezd vinnyogni, hogy ” Úristen ti már…? Meg bonni miert nem mondtad jaj ti tényleg…?!” Akkor éreztem azt, hogy kicsit kinőttem a sorozatot ha így reagálnak le a sorozatban egy nyilvánvaló dolgot.
A másik ilyen jelenet az a legutóbbi részben volt, amikor Mattet megígézte Kat lánya, de ő már ivott verbénát. Jön Taylor és Matt hihetetlen lassan szinte időhúzva, mint aki azt várja h kapják már el megszólal: Taylor!… Nem… Fogod… Elhinni… Mit… Tudtam… Uncsiiiiiii, ráadásul ez is végképp életszerű hogy ezt a mondatot meg elmondja előtte, ahelyett h Hè, szerintem Elena testében kat van.
Lehet titeket nem idegesítenek ezek a dolgok, de en falramászok amikor ilyen fogyatékos karakterekkel meg szövegkönyvezéssel van tele a sorozat.

ala - 2014. 02. 12. 14:49

Gabca: hát igen, ezen sokszor én is fogom a fejem, de ez nem csak ebben a sorozatban van.
Úgy beszélgetnek a karakterek, ahogyan a való életben soha nem beszél egy normális ember.
Ha valami fontosat akarok mondani, akkor elmondom, nem kezdek bele egy 2 perces rizsába, hogy biztos legyen olyan, aki megszakítja.

Deanlegend - 2014. 02. 13. 07:33

Gabca teljes mértékben megértelek, de ugyanakkor tény, hogy ha fennakadnék az iylen dolgokon, akkor a sorozatok 95%-ához közöm se lenne már. :)

Gabca - 2014. 02. 13. 17:36

Deanlegend, ala! Igazatok van, mert tényeg minden sorozatban előfordul ilyen, de ebben annyira idiótán csinálják, hogy már fáj :D

Csilla0422 - 2014. 02. 13. 22:24

Na én le vagyok maradva pár résszel. Szeretek szenvedni, de talán annyira mégsem, hogy naprakész legyek.
WTF lesz 6. évad – de mi a bánatos francnak?

jessm - 2014. 02. 18. 11:13

Tényleg én is azt néztem, hogy lesz 6. évad , de minek… pedig szerintem még most menthető annyira a sorozat, hogy még értelmes véget tudnának neki adni, de egy 6. évadnál már nem vagyok biztos, ha ilyen tempoban építik le a sorozatot.

LaCRossE - 2014. 02. 22. 22:29

Ez a “de minek?” kérdés annyira érthetetlen, de komolyan.
Azért, mert jó a nézettsége. Ennyi.

Az, hogy szar a minősége, az egy másik kérdés, ez teljesen irreleváns berendelés szempontjából.

abc - 2014. 02. 28. 18:54

Nem mintha hiányoznia Bonnie, nem azért, de ha úgy sem szerepeltetik egyáltalán, akkor mi a jó francért nem lehetett meghagyni halottként? Visszahozták az életbe és eltűnt a francba.

DarkEagle - 2014. 03. 01. 18:18

Hát ez a rész felülmúlta a többit, nem gondoltam volna hogy ez lehetséges de a heti rész minden eddiginél rosszabb volt. :D Nem is tudom mit írjak hirtelen mert egyetlen perce nem volt a résznek amit lehetett volna élvezni. Bírom ezt a Damon tépkedi a fejeket dolgokat de ez is csak azért van mert bánatos. Jövőhéttől meg megkezdődik a “Mentsük meg Elena-t” hadművelet kb 2000. része. Komolyan nincs más akit meg lehetne menteni? Mindig csak Elena. Cseréljék már le a francba az egész csapatot vagy hagyják abba a sorozatot mert ennek már tényleg se füle se farka. egyszerűen nem látom hogy haladna bárhova is az évad. Vagy akár a sorozat.

csillucimucuska - 2014. 03. 01. 23:55

vicces volt, mikor a lerobbant autó mellől elindult Elena még világos nappal volt, aztán mire a néhány sarokra lévő hotelba ért már sötét éjszaka :-)

Csilla0422 - 2014. 03. 03. 20:47

Na az utsót még nem láttam, a többivel felhoztam és felhúztam magam.
Enzo szimpatikus, gyökér Damon annyira nem. Elena most igen, persze nem marad sokáig holt.
Cat itt tartása tök jó lenne, ha nem rimánkodna és vágyódna Baltaarc után. Azon már túl vagyok, hogy nem gyilkolták meg. Így no komment. Amúgy a háttér sztorija egészen addig jó volt, amíg ezek a majmok nem trollkodtak ott is. Nadia még elviselhető.
Klaus és Car megkapta egymást. Mattnek is volt egy jó délutánja Rebekkahval. Nekik a legjobb az lenne, ha ketten kapnának egy külön sorozatot, mert amit velük művelnek az szánalmas.
Bonbon tanítványa meglepő módon veszmatoszoszig. Ki a bánat gondolta volna, Plect te egy zseni vagy. Biztos nehéz volt vmi más varázsigét előrántani.
Ja a 200-ban egy-két régi arc bejött, no nem Tájler. Van még valaki, akit kinyírtak és még nem tért vissza? Mert itt aztán nincs tétje semminek.
Nyáladzás és ripacskodás még legalább 1 évig….

Domfoz - 2014. 03. 07. 14:27

Ne.Ne.Ne.Julie.Ne.Ezt fordítsd vissza.MOST.Életed legnagyobb hibája.

****SPOILER****
Katherine-t és Nadia-t egy csapásra megölette.Igen.Megölette.

Domfoz - 2014. 03. 07. 14:33

Duplapost, de segítség kellene: Előző commentem egy moderátor/admin, kitörölné légyszíves?Véletlenül fals információt adtam meg, mert nem néztem végig a részt. :/

****SPOILER****
(Most komolyan meg kellett ölni Nadia-t…?)

hummel - 2014. 03. 07. 19:20

Tényleg komolyan gondolták ezt a dark side dolgot? Ez esetben megkérdezném, hogy Kol, aki több körrel vezethetett Katherine előtt gonoszság terén, miért is nem ide került? És nem ide került, hanem oda ahova a többiek is, ez Bonbon halála utáni szellemjáráskor kiderült. Már megint kitalálnak valamit, de azzal már nem foglalkoznak, hogy ne legyen ellentmondás. Ha tényleg nem tervezik visszahozni, ahogy az egyik producer nyilatkozott, akkor végképp nem értem miért volt szükség erre a megoldásra. Az utolsó karakter volt a sorozatban, aki még érdekelt. Erről ennyit.

killthebitch - 2014. 03. 07. 21:34

Ennyi. Föladtam. Nem nézem tovább. Kat volt az egyetlen ami még itt tartott az utóbbi pár évadban és még meg is békéltem volna hogyha kiírják kicsit VAGY legalább ha megölik, együtt lehetett volna Nadia-ával a túlvilágon de ezek után… És az egyik interjú alapján még csak magyarázat sem lesz az egészre és végleges. Gratulálok Plec és Dries. Viszlát VD.

UI: Plec legalább felkészülhetett a fenyegetőzésekre Twitteren de legalább ne játszanná állandóan az áldozati bárányt.

koka - 2014. 03. 07. 21:41

Kaszáltam egy ideje, de kommenteket még szoktam olvasni alkalomadtán.

@killthebitch: Erre gondoltál? “I think the next two episodes of #TVD are so, so good, which means at least half of you will be sending me death threats.” – Julie Plec

Nem tudom mi folyik mostanság a sorozatban, de látom bekeményített a TVD fandom :D

katyvaszlipp - 2014. 03. 07. 23:44

Nah Kathrine karakterének remélem ennyi volt, eltűnhetne végre mert borzalmas egy karakter…persze majd kitalálnak valamit,hogy feléled stb…
tényleg,nem is tudom miért nézem ezt még:D Bár Damont és Stefant bírom, meg Carolinet,szóval miattuk…de ááá,ez a nina dobrev, likvidálni kéne,és még jó is lehetne a sorozat…

Csilla0422 - 2014. 03. 08. 21:34

A 14. rész rém unalom. Ott egy dolgot szűrtem le, Carolinet jól p..csán kéne rúgni. Pedig őt még kedveltem, de egyre jobban elviselhetetlen. Az okoskodása…
15. Wes csak azt kapta, amit érdemelt.
Nadia történetét jól zárták le. Szép búcsút kapott és megkapta azt az anyjától, amire egész életében vágyott. Ha már mennie kellett – amit nagyon bánok – legalább szépen távozott.
Kathrine búcsúja szépen indult, olyan tipikus Kathrines volt. A végén még a Bonbonos rész is jó volt, egész addig, amíg nem jött a dárkszájd. Azzal leromboltak mindent. Csak egy dolog vigasztal, hogy „megfertőzte” Elenát. Ez is olyan Kathrines volt – áj lájk it.
Miért kellett őt kiírni? Miért ilyen felemás zárást kapott? Szkrú jú J.P.!

Page - 2014. 03. 09. 08:36

Ó, na ne, most mi lesz? Elena is megfertőzve egy feltuningolt vírussal, egyetlen probléma ezzel, úgysem öl meg senki érdemlegeset, vagyis semmi jelentősége.
Majd szóljatok, ha az eredeti gárdából végre valaki végérvényesen kinyiffan, addig viszlát TVD.

DarkEagle - 2014. 03. 09. 15:36

Hát ezek után nagyon kíváncsi vagyok mekkora lesz a nézettsége mert rohadtul nem érdemli meg a sorozat a 6. évados berendelést. Újabb szerelmi 3szög, ezúttal Bonbon, Jeremy, meg az új boszi csaj közt. Éljen alig várom az emo love story-t. Kinyírják Kat-et meg Nadia-t a két legnormálisabb karaktert és megint egyedül marad Matt aki még ér valamit. Ráadásul a dokinak is annyi, így nem maradt semmi ellenség. Lássuk mi maradt:

Szenvedő Elena, szenvedő Car és Tyler, szenvedő Damon, szenvedő Stefan aki azért szenved mert mindenki szenved. Ja és ehhez még hozzácsapjuk a fentebb írt újabb 3szöget hogy még véletlen se maradjon ki, plusz a “Mentsük meg ismét Elenát” hadművelet. Komolyan nem értem hogy miért kap esélyt egy ennyire pocsék sorozat. Egyszerűen semmi logika nincs benne, a történetszálak csak úgy jönnek mintha percről percre írnák a story-t. Kíváncsi vagyok mi lesz ezzel a pokol dologgal, mert eddig még csak említés se volt róla és Kat-en kívül senki nem került oda. Reméle ma fangirl-ökben lesz annyi tartás hogy ezek után nem nézik a sorozatot és inkább letöltik ha esetleg nem bírják ki. Ezt a sorozatot meg kell buktatni. Ez az évad egyszerűen semmiről sem szólt. Én már csak azért nézem mert elég valószínű hogy ez lesz nekem az utolsó évad és akkor már kiszenvedem ezt a pár részt még.

Csenge - 2014. 03. 09. 17:13

Segítsen valaki!! Nem értem hogy Elena most mit kapott be azzal a szurival? mi lesz a baja?:o

DarkEagle - 2014. 03. 11. 02:29

@Csenge: Bár meghalna de nem lesz semmi baja, ő lesz a felturbózott Damon csak ő lehet vérfarkasokat is ölni fog nem csak vámpírokat. Vagy erősebb vámpír gyilkos lesz mint Damon mivel vérfarkas gének is vannak már benne. Így olyan mintha egy farkas harapna meg egy vámpírt. Bár tovább tart a hatása aminek nem igen van értelme. Mivel le is tépheti egyből a fejüket. :D

DE a promót elnézve MAX 2-3 részen belül jön a gyógyír nekik mert túl jó lenne ha a két főhős egymást vagy más vámpírokat ölne. Poénosabb a szerelmi sokszög meg a nyáladzás. Ja és a kövi részben elvileg jön Elena újabb hasonmása. ÉLJEN!!! xD

Csilla0422 - 2014. 03. 11. 20:14

Semmi, de nyilván újra gyökér lesz. Szóval Elena gyökréüzemben 2.0. és hasonmás kb. 100.0.

DarkEagle, szívemből szóltál!

Tauko - 2014. 03. 11. 21:37

Amikor Damon New Orleans-t emlegette, azért felmerült bennem, hogy hátha ezt kaszálják, vele meg az Originals-ban végre tudnak kezdeni valamit… :)

SASI - 2014. 03. 21. 07:50

Ez már egyszerűen kínszenvedés így az 5×16 után, kár hogy berendelték a 6. évadot, amilyen hülye vagyok valószínűleg azt is nézni fogom pedig nem kellene…

LaCRossE - 2014. 03. 21. 09:40

SASI: de az első dolog az volt reggel, hogy felkeltél, hogy megnézd. -.-” Gratulálok.

Szerintem most annyira nem volt vészes ez a rész, nekem ez a Travellers-szál bejön, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle. Mondjuk az újabb doppelganger nem kellett, remélem, hamar kinyírják.
Mondjuk, mentős Stefan, ezen röhögnöm kell. :D

DarkEagle - 2014. 03. 21. 17:10

A mentős Stefanból is látszik hogy Plec nem tud normálisan megírni semmit. Egyébként tuti hoyg az lesz hogy a Vándoroknak is van 2 hasonmása egy Stefi és egy Elena. Ezért kell a vérük meg ezért akarják megölni a maradékot hogy azokat felerősítsék. Erre akár fogadni is mernék amilyen borzalmasan felépítik a szálakat. Bocs felépítés az nincs is csak jön mindig egy újabb valaki. :D

Egyébként tegye fel a kezét az aki elhitte az új boszi lány nem tud varázsolni. :D Első pillanattól fogva tudtam hogy nem szimpla tanulatlan szőke. Azért röhej hogy Bonnie ennyire kezdő mellette hogy fel se tűnik neki.

Ja és a legszebb. Van egy homi tesója. Kinek ismerős? The Originals aka Davina és homi vámpír cimbije! azt hitte Plec lehet hogy ha ott jó a dinamika akkor majd itt is az lesz. :D

SASI - 2014. 03. 21. 19:01

@LaCRossE:

Azért ennyire még én sem vagyok idióta, csak azért néztem meg olyan korán mert éjfél körül keltem fel :D

Foxxx - 2014. 03. 21. 22:16

Valaki elárulná, hogy most ki a pillanatnyi “balfácán, aki főgonosznak nevezi magát” és mi az trutymó amit Plec néni történetnek nevez? Mert ebben az évadban volt egy felületesen kidolgozott Silas szál, egy semmilyen agusztín-vámpíros izé, és egy csak is Kat miatt szórakoztató megszálós valami. Ugye nem csak én tévedtem el a semmiben!

LaCRossE - 2014. 03. 22. 12:18

Foxxx: egyelőre nincs ügyeeletes gonosz, de szerintem a Travellers vezető lesz az, akit a mostani részben említettek. Ő lenne az egyetlen logikus, mert most előrángatni a semmiből egy másik szálat, hülyeség lenne.

Mert a boszi, meg a meleg tesója “főgonosznak” még viccnek is rossz lenne.

jessm - 2014. 03. 24. 12:38

szerintem a meleg teso meg a boszi,azok csak szimplán arra hajtanak mint a vándorok vagy abbol akarnak a joég tudja mit kihozni. Az évad eddigi alakulása alapján már bármi megtörténhet. Egyet remelém h Katot nem hozzák vissza mert az már ULTRA GÁZ lenne ,elbucsuztunk töle 2szer,kár hogy elment,de most már ne jöjjön vissza
Damon meg Elena egyszerüen borzalmas. Damon az 5 feléig fejlödött,aztán ezzel a béna szakitással kidobta a kukába,semmi értelme nem volt az egyén fejlödésének,a virust máshogy is megkaphatta volna. Persze nem rossz fej tépkedös Damont látni,de ez szánalamas…. Delena fan voltam,de ez amikor megbeszélik hogy szakitsunk jo velösen,azt szomoru szemekkel egymásnak esnek, itt elkezdtem gyanakodni hogy az irok nagyobszeretik polo nélkül látni Damont….

LaCRossE - 2014. 03. 28. 11:22

Tom, a mentős Stefan. Muhahahaha. :D

DarkEagle - 2014. 03. 28. 16:47

aki nem akar öngyilkos lenni ne nézze meg a következő rész ajánlóját. Idéznék Julie Plec-nek a True Detective-ből mert ez már nagyon sok tényleg elegem van. Nem érdekel milyen lesz a 6. évad nekem ez volt az utolsó évad.

“If you get the opportunity, you should kill yourself.”

És még nem is láttam az eheti részt. -.-‘

katyvaszlipp - 2014. 03. 30. 00:22

Pár dolgot nem értek a sorozattal kapcs.

1. Miért kell Elena az utazóknak?
2. Miért megint Elena kell bárkiknek is?!
3. Nina Dobrev miért ennyi idegesítő?
4. Bonnie miért van még a sorozatban?
5. Miért áll félre a szája?

A szőke csaj, Liv megmondta a tutit,amikor játszották a szerelmes veszekedőset Damonék, “valaki öljön meg” (vagy hasonló), botrányos hogy ennyire erőltetik ezt a romantikus szálat. Értem,hogy tini lányok a célközönség, de akkor ehelyett nyomhatnának mondjuk Stefan-Carolinet,ők kevésbé idegesítőek, vagy sok Damon,Enzo,Tyler, Jeremy has villantást. Az is elég volna.

Egyszerűen full érdektelen a sorozat, most jó,előmászott Bonnieból valamiféle gonosz, Matos vagy mi az isten (hohóó), de gondolom majd megint arra fut ki az egész,hogy Bonnie megtanuljon valami mondókát,amivel elzárják örökre valahova…

De akár le is darálhatna pár főszereplőt, Elenat például, és akkor máris lenne értelme bosszút állni érte.

matrix91 - 2014. 03. 30. 14:29

4 évadot végignéztem, valahogy befejezem még ezt, de utána tényleg jöhet a kasza, aztán nézzék a 14 éves tinilányok, mert ami sok az már sok… a következő rész előzetese után erősen gondolkozom, hogy már most abba kéne hagyni…. az tényleg már a mélypont, hogy ugyanott tartunk mint a sorozat elején….

Iceman - 2014. 03. 30. 19:28

Ezt a Markos-t még megvárom, valamiért karizmatikus gonosz feje van. Egyedül Nina Dobrev látványa tartja életben nálam a sorozatot de lehet jobban járnék vele ha heti szinten 10 percen át csak róla nézegetnék képeket és nem kéne végig szenvednem egy részt:D

Csilla0422 - 2014. 04. 04. 20:54

Szünet van a Nyomorultaknál? Vagy senki sem nézi már?

Fuller - 2014. 04. 05. 16:14

Az egyetlen szerethető dolog még a sorozatban, az Stefan és Caroline kapcsolata, remélem nem rontják el azzal, hogy összehozzák őket.

matrix91 - 2014. 04. 18. 12:31

kasza, ennyi volt…. igazából ment a rész laptopon, de hogy már mi történt, az teljesen hidegen hagyott, mert Damon – Elena picsogást hallottam csak Stefanos fantáziával… ÁÁÁÁÁÁ!!!!!
Nina Dobrev látványa meg tényleg pótolható képekkel, azokon nem hallom beszélni legalább :)
Amit ezzel a sorozattal csináltak, az botrányos!!!! Matt szerencsétlen, ha lenne esze, elköltözne a városból, Stefan se értem minek marad Carolinenal együtt…. vámpír lennék, nem érdekelne az utazók és boszik teljesen érdektelen harca, hanem elmennék Rioba vagy Hawaiira :)

wondorog - 2014. 04. 24. 18:08

Gyanús volt nekem Kohl szerepeltetése, vajon valahogy vissza akarják hozni, hogy mehessen Rebekah helyére az Originalsba?

Ayron - 2014. 05. 03. 08:15

No hát egy gyöngyszemre akadtam az interneten az egyik producer nyilatkozta:”2 szereplőtől örkre búcsút vesszünk Caroline meg bevallja az egyik közeli ismerősének az érzéseit ami gondokhoz vezet” kitippelt itt arra hogy Stefan-Carolin szerelem lesz ? :D

LaCRossE - 2014. 05. 09. 11:56

Ehh, úgyis vissza fogják hozni őt a halálból, így annyira nem döbbentem meg a dolgon.

Domfoz - 2014. 05. 09. 14:03

Nem hittem volna, hogy követik majd a könyvet… :D

Page - 2014. 05. 09. 18:19

Na ezek szerint az “örökre búcsút veszünk” megint csak humbug.

DarkEagle - 2014. 05. 09. 21:15

Úgy imádom hogy elég elolvasni a kommenteket és nem kell végig szenvedjem a részeket. :D Egyébként a Caroline-Stefan páros lenne a legjobb szerelmi viszony ha előtte való 3 évadban nem cseszik el totálisan a karakterüket. :D Mert az első 2 évadban totál meg voltam elégedve velük sőt bírtam is őket. Mára két picsogó nyáltenger lettek, mondjuk ez mindenkire igaz kb. :D

Egyébként Stefi tuti hogy visszajön különben hogy játszhatnák el a szerelmi drámát újra meg újra? :D

buffalo bill - 2014. 05. 09. 23:05

Megint sikerült újabb mélypontot elérni :D
Mondjuk hétről hétre sikerül már vagy 4 éve…

Jókat lehet röhögni rajta, már csak ezért nézem.

abc - 2014. 05. 10. 00:16

buffalo bill

4 éve azért az túlzás:D Szerintem 3. évadig korrekt volt, 4. évadtól mélyrepülés, mintha másik sorozat lenne. Régen nagyon szerettem, de ami meg most folyik már vicc, meg kraktereket ennyire elcsesződni nem láttam még sorozatban.

Iceman - 2014. 05. 10. 12:36

Damon jelenetei nem voltak rosszak, főleg a biliárdos:D De messze elmarad ez a TO finálé rávezetőjétől.

buffalo bill - 2014. 05. 10. 13:40

AZ évad legjobb jelenetét legalább megkaptuk :D
http://img2.tvtome.com/i/u/9d4ef017b4c84492c4feeafbb5a6012a.gif

Dean - 2014. 05. 10. 22:47

LOL.
Ez rohadt nagy volt. Kíváncsi vagyok, hogy hogy hozzák vissza őket, ugyanis az évadzáró sem lesz fasírt.

winnie - 2014. 05. 16. 06:25

Azért ideírom, hogy SPOILER, de remélem, csak az néz be ide, aki látta a finálét:

Matt Davis (Alaric) állandó szereplő lesz a 6. évadban.

S84 - 2014. 05. 16. 10:41

Na vajon hogy hozzák vissza Damont meg Bonnie-t ?
Mert az gondolom fel se merül hogy halottak maradjanak (hacsak nem színészi okok vannak a háttérben).
Majd kiderül, hogy a másik oldalnak is van egy másik oldala…

wondorog - 2014. 05. 16. 10:51

Alaric visszatérése volt az egyetlen pozitívum ebben a fináléban. Az utolsó jelenet alapján biztosra vehető, hogy Damon és BonBon visszatér, túl gyorsan vágták be az end creditet. Tylert persze meg kellett tartani, de minek? Forbes seriff egyedüli emberként túlélte a robbanást, logikus.
Ezek a halottvisszatérések is teljesen értelmesek, felének hiányzik a teste, vagy roncs állapotban van, erre újra testet öltenek, mint Voldemort. Jól át van ez gondolva, tényleg.

wondorog - 2014. 05. 16. 10:57

Ja Silasról majdnem elfelejtkeztem, fél évadig az volt a nagy gonosz terve, hogy végre meghalhasson, erre most mit akar: visszajönni.

jjujj - 2014. 05. 16. 11:05

engem sikerült meglepni ezzel a fináléval, de nyilván a 3 főszereplő egyikét sem fogják kiírni
(kicsit Brain – Family Guy-os hasonlóságot vélek felfedezni, fel kell kicsit nyomni a nézettséget, hogy ősszel mindenki tűkön ülve várja a folytatást)

én csak abban reménykedem, hogy nem a második, harmadik részben hozzák vissza őket

mondjuk akkor meg az egész évadban Elena picsogását kell hallgatni, szóval tudja a franc mi lenne a jó :D :D

UI.: nekem nagyon hiányzik KAT a sorozatból :(

LaCRossE - 2014. 05. 16. 11:52

wondorog: azért akar visszajönni, hogy megkapja a cure-t és amikor meghal, ne az otherside-ra kerüljön.

De még így is baromság.

wondorog - 2014. 05. 16. 12:00

A cure-t már hiába keresi, lenyomták Kat torkán. Amúgy meg ha már nagyon vissza akarták hozni a szereplőket, Kol-t kellett volna, hogy mehessen az Originalsba. A SPN:Bloodlines-ból úgyse lett semmi (ott lett volna a színész főszereplő).

LaCRossE - 2014. 05. 16. 12:21

Mint mondtam, baromság. :D

Kíváncsi leszek egyébként, hány rész kell ahhoz, hogy visszahozzák a két eltáváozott szereplőt.

Dean - 2014. 05. 16. 17:14

Szerintem egyébként ha az “other side” eltűnik, oda kerülnek, ahova a rejtélyes szívogató szívogatta a meghalt szereplőket. Nyilván lesz valami “dark side”. :D
És úúúúúúúúgy éreztem, hogy Damon nem fogja meg BonBon kezét. Pedig már egyből ugrani kellett volna. De persze, Stefan-ra rátud dőlni. XD

Domfoz - 2014. 05. 16. 17:23

A mai rész tökéletesen visszaadta az első két évad hangulatát.Főleg az utolsó 10 másodperc.

katyvaszlipp - 2014. 05. 16. 22:33

Kegyetlen borzalmas volt Elena vinnyogása. Minek erőltetik ezt a szálat,hogy Elena sírjon? borzalmasan tehetségtelen ehhez, kinevetteti magát,én végigröhögtem a jeleneteit a végén, abszolút hiteltelen volt.
Persze Stefant nem siratta senki…

Nem is igazán értettem az egészet egyébként, össze vissza halt meg támadt fel mindenki,halt meg halottként,stb…logikátlan volt.

De mindegy végülis, nem kaszálom,mert kitartok,de egyre több az idegesítő karakter. Elena,szöszi boszi,Bonnie rendezhetnének egy ki az idegesítőbb karakter. Nehéz döntés lenne.

stargatelost - 2014. 05. 17. 18:09

Jó volt a zárás, voltak baromságok, de összességében fasza volt.

Viszont nem hittem el, hogy pontosan ugyanazt eljátszották, mint amit a harmadik évad végén. Ott is, Stefan inkább Mattet mentette meg, mintsem Elenát, (hogy meghalhasson a sztori érdekében), itt meg persze, Bonnie inkább először Alaricot húzza át, mintsem Damont (megint csak a sztori és a cliffhanger érdekében).

Csilla0422 - 2014. 05. 19. 13:33

Elena szavaival élve: össze vagyok zavarodva. Ez csak zűrt és zavar okozott, ami értelmes lett volna azt rögtön le is zárták.

“Remek” befejezése az egész évad baromságainak, nyálazásának…kétség nem fér hozzá, hogy ezek visszajönnek. Nincs itt tétje semminek.

J.P. megfogadhatná Damon üzenetét és csinálhatna valami értelmeset is!

buffalo bill - 2014. 05. 20. 00:19

Remélem mielőbb kaszálják ezt a szerencsétlenséget, ha már én képtelen vagyok arra, hogy befejezzem. Bűntudatom van, hogy egy ennyire rossz valamit nézek hétről-hétre :) Pedig a sorozat készítői mindent megtesznek azért, hogy ne nézzem.

FullerL - 2014. 05. 20. 18:02

Hát én szerintem pedig az első négy évad jó volt /én az 1-3 évadot egybe ledaráltam, negyediket hétről hétre követtem és emlékszem hogy nagyon nagon vártam az újabb és újabb részt. 4-ik évad vége úgy Damon és Elena végre egymásra tlálásáról szólt, ez tökéletes befejezés lett volna, de neeem elkelett cseszni ezt az egész sorozatot az 5.évaddal…Hát az 5. évadra csak azt tudom mondani mint az előttem szóló…(buffalo bill)

Betti - 2014. 05. 22. 10:54

Én régen nagyon szerettem a sorozatot, egyik kedvencem volt, de eljutottak addig a pontig, hogy pont a fontosabb, “durvább” részek, hogy mondjuk az egyik föszereplö meghal, nincsenek rám semmilyen hatással, mert tuti hogy ugyis visszahozzák. Nincs semmilyen értéke ezeknek a történetben, pedig pont az lenne a lényeg.

Elena picsogása idegesitö, Caroline-t szivesen látnám a The Originals-ban, Bonnie-t én a 2.részben kinyirtam volna, es az 5.évadra elérték, hogy nagyjábol megutáljam a kedvenc karaktereimet. Damon volt amugy a fö kedvencem, de egyik-másik rész után ugy voltam vele, hogy ott dödöljön meg ahol összeesik…

Nézem még ugyan, de már csak megszokásbol.

peet - 2014. 05. 27. 18:44

Első 2 évadra semmi panaszom nem lehet, de a harmadik első felére sem sok, azóta meredeken megindult lefelé a sorozat, a hunterek/Silasék/travelerek iszonyat béna téma volt, az évadzáró szerintem újra elég jól sikerült, 2 percre el is hittem, hogy Damon meghal, de amikor ment vele Bonnie is, onnantól kezdve biztos voltam benne, hogy visszajönnek. A legnagyobb baj a TVD-vel, hogy soha senki nem hal meg (véglegesen). Akkor lenne egy kis “George R.R. Martinos” géniusz a dologban, ha tényleg meghalna a 2 szereplő, de tuti nem. Az egy másik sorozat… :)

Ayron - 2014. 05. 28. 11:45

PL nyilatkozata: Tyler ember lett , de ha megöl valakit újra farkas válik belőle. Alaric vámpír ként tért vissza. 6.évad időugrással indít, Caroline és Stafan kapcsolata érdekes lesz.

nfsu17 - 2014. 05. 31. 12:36

Szerintem most már kaszálnom kellene, pedig eddig nem tudtam.
De erről az évadról 1 értelmes mondatot nem tudnék mondani, nem is emlékszem semmire, annyi se történt most az évadban.

Ha meg lesznek a köv. évadban ilyen Elena “boobs-mozgások” (gif), akkor azok jöhetnek mail-ben.
Más úgysem érdekel a sorozatból.

Ez az évadzáró egy túlzsúfolt, értelmetlen dolgokkal teletűzdelt maszlag volt.
“Menj át…nem megyek, gyere át, nem megyek”
“Brühüm-brühüm…damon…”
Össze is foglaltam mi történt.

beci4 - 2014. 06. 09. 13:51

Akkor ismételten a kisebbség véleményét kell, hogy képviseljem. Alapvetően nekem nem voltak problémáim az évaddal, igaz, 2 részletben (több hónap kihagyással), de darálva néztem meg. Még mindig nagyon jól csavarják a történetet, nem nagyon volt olyan epizód, amikor nem éreztem kényszert a folytatásra. Az igaz, hogy ebben a sorozatban nem igazán lehet véglegesen meghalni, de a drámai jelenetek vannak annyira hatásosak, hogy egy-egy pillanatra azért tudok aggódni a főszereplők sorsa miatt.
Bonnie-ra szerintem igenis szükség van a sorozatban, bár ezen a félig itt vagyok, félig ott vagyok felálláson nem bánom, ha változtatnak.
Összességében tehát a korábbiakhoz hasonlóan pörgős volt ez az évad is, én nem csömöltem meg semmitől és senkitől. Természetesen ott leszek a folytatásnál is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz