login |

Pilot: The Originals

2013. 10. 07. 19:02 - Írta: Desmond Wallace

397 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

A CW új sorozata a The Vampire Diaires-ből nőtte ki magát. Gondolom, ezt minden tájékozott néző tudja, és ennek alapján dönti el, hogy belevág-e ebbe az újoncba.

A pilot megértéséhez viszont nincs szükség a TVD ismeretére, mivel elég szépen felvezetik az eseményeket, így akár teljesen avatatlan szemmel is érthetőek lesznek a jelenetek. A tinivámpírokkal pedig egyáltalán nem foglalkoztak ebben az epizódban. Ez már így önmagában is pozitívum.

Az már a backdoor pilot alapján is egyértelmű volt, hogy Klaus lesz a sorozat központi alakja, de a többi ősvámpír is tiszteletét teszi New Orleansben. Valamint jönnek az új arcok is, akik egy része majd borsot tör Klausék orra alá.

Az 1×01 ugyanazt a történetet meséli el, amit láthattunk tavasszal, csak most Elijah szemszögéből követjük az eseményeket. Ez a megközelítés nekem bejött, talán így érdekesebb is volt a tálalás, mint legutóbb. Hiába volt gyakorlatilag ugyanaz a történet, mint az 1×00 esetében, ez a nézőpont hozott annyi újdonságot, hogy ne érezzem önismétlésnek az epizódot.

Ennyi alapján látok fantáziát a sorozatban, és az biztos, hogy itt jobban érdekel a folytatás, mint az anyasorozatnál. A TO-ban (jó lesz rövidítésnek?) egyelőre nyoma sincs a tininyálnak, ami nagy pluszt jelenthet sokaknak. Egy biztató kezdeten vagyunk túl, de azért itt se minden fenékig tejfel. Spoileresen folytatom.

Két kérdésre is kielégítő válasszal szolgáltak az írók. Megtudtuk, hogy hogyan lehet gyereke Klausnak, valamint azt is elmagyarázták, hogy Marcel szívét miért nem tépheti ki csak úgy az ezeréves hibrid. Marcel boszija nem csak csinos, hanem nagyon erős is lehet, hiszen már tök egyedül tud meggyújtani egy gyertyát. Komolyra fordítva, elég erős karakterként lebegtették be ezt a lányt.

A többi boszorkány is tartogathat még meglepetést, illetve maga a város is elég misztikusnak tűnik ahhoz, hogy odaszegezzenek az írók a monitor elé. Az epizód végi, agyonhasznált írói húzást viszont már nagyon unom. Szegény Elijah már megint tőrt kapott a szívébe. Ezt hányszor akarják még eljátszani? Remélem, hogy nem kell túl sok epizódot várnunk a “feltámadására”.

Egyébként volt egy egész pofás kis összecsapás is a két tesó között, de túl hamar lett vége. Az ilyen akciójelenetekből kellene több! Valamint jöhet még sok-sok múltbéli szegmens, amely színesíti a 21. századi vámpírhistóriát. A mostaniak elég jók voltak.

Egyelőre biztató a kezdet. Ebből még bármi lehet. Ezt az évadnyitót jobban élveztem, mint a The Vampire Diaries 5. szezonjáét. 6/10 jár a látottakra.

397 hozzászólás Ne habozz!

f.fredericks - 2013. 10. 07. 19:49

Nekem tetszett a rész. Bár tényleg annyi jelenet volt a backdoor pilotból, hogy az egy kicsit zavart. Viszont, szerintem Elijah és Hayley között még lehet valami, mert nagyon úgy néztek egymásra. :P Már várom, hogy Rebekah is végre teljes jogú tagja legyen a csapatnak, gondolom a második részben megérkezik. És valamiért Marcus sem volt annyira idegesítő, mint a felvezető epizódban.
Egyszóval, a TO nálam leváltja a TVD-t, mert az Elena-Damon-Stefan picsogáshoz már öreg vagyok. :) (bár gyanítom itt is lesz majd picsogás). Egyvalamit sajnálok, hogy egy darabig nem lesz Klaus – Caroline közös jelenet, ők nagyon jók voltak együtt, és valahogyan össze kellene őket hozni.

DarkEagle - 2013. 10. 07. 19:54

Teljesen egyet értek a kritikával. Engem is egy dolog zavar de nagyon. Elija leszúrása. Már a könyökömön jön ki. Egyébként megértem hogy Klaus miért vonta ki a forgalomból Elija-t de már tényleg unalmas. Bár ahogy láttam a részek leírását hamarosan visszatér bár lehet csak flashback-ben. Amúgy minden korrekt eddig.

VISZONT! Nem akarok nagyon spoilerezni de olvastam Julie Plec interjúkat. Bár tudnám miért?! xD Csak annyit mondok, nem tart soká a TVD hanyagolása. Remélem csak viccelt mert ha összekötik a TVD-vel eskü azonnal kaszálom. Caroline-t nagyon emlegették Klaus ügyileg de ha lehet inkább őt is hanyagolják. Nem vágom miért erőlteti ennyire Plec a tininyálat.

Én csak abban reménykedem hogy pár rész erejéig marad Plec és utána más átveszi tőle a munkát mert ha ezt a sorit is a sírba teszi akkor nem tudom mit csinálok vele. Nagy mázlija hogy egy óceán választ el minket. :D

Egyébként a boszi csajra kíváncsi vagyok nagyon beharangozták hogy erős remélem végre látunk rendes boszi harcot is nem csak felvillanó vámpír alakokat akik ütik egymást Superman sebességgel. :D

Mondjuk az biztató hogy Plec elmondása szerint itt a CSALÁD érvényesül majd míg TVD-ben a nyál.

Nálam egy erős 7-es a Pilot. Hayley meglepően kellemes csalódás volt. Jók voltak együtt Elija-val. És a spoilerek alapján Rebekah-val is jól lesznek elvileg. Egyébként kíváncsi leszek mi lesz a kutyusvámpír babussal ha megszületik. :D

koka - 2013. 10. 07. 19:55

Nekem bejött, pedig elég random lettek a jelenetek összedobálva. Elijah POV nagyon jó lett, ez már önmagában elvitte a részt. Külön tetszik, hogy kaptunk rendes magyarázást, így akár olyan is nézheti, akinek lövése sincs a TVD univerzumról. Ráadásul a tiniszappan mellőzése is plusz pont. Az olcsó vég viszont elkeserített. Eddig nézős nekem.

DarkEagle - 2013. 10. 07. 19:56

“Elijah és Hayley között még lehet valami, mert nagyon úgy néztek egymásra. :P ”

Nem lesz semmi Plec legalábbis ezt mondta.

Amúgy Kedden jön a folytatás szóval engem nem zavar kicsit sem hogy sok olyan rész volt benne amit már láttunk a 00-ban.

Ambriel - 2013. 10. 07. 19:57

Nekem sokkal jobban tetszett ez a rész, de lehet csak azért, mert azóta Elijah fan vagyok, amióta először felbukkant. Arra számítottam, hogy a rész végén tőrt fog kapni, mert túlságosan nyaggatta ezzel a család témával Klaust, akit hol szeretek, hol szeretném, ha az ő szívét tépné már ki valaki.
Reménykedem benne, hogy a TO (nekem jó lesz rövidítésnek :D ) kellően sötét lesz, és mellőz minden nyálas, enyelgős, hisztizést.
TVD-t még nem kaszáltam, mert az 05×01 reményre adott okot, de az biztos, hogy a TO-t sokkal jobban várom.

winnie - 2013. 10. 07. 19:57

kíváncsi vagyok, hogy milyen élmény lesz csak ezt a részt megnézni.

lappa - 2013. 10. 07. 20:10

@winnie: fura. :)

nem vagyok képben a TVD-vel, első évad után kaszáltam, így azt se tudom, hogy ki fia borja ez a Klaus. szűz szemmel épp ezért elég zavaros volt, nem hiszem, hogy új nézőket tudnak vele fogni. egyébként megdöbbentően profi volt a pilot, a CW nagyon el tudja találni, hogy mi kell a célcsoportjának. számomra viszont érdektelen volt, így lendült is a kasza.

Jellal - 2013. 10. 07. 20:15

Nevetséges,hogy Kolt (Nathaniel Buzolic) visszahozták 2 mp-re, és szépen be is tették a guest starring elejére :DD

Shyllard - 2013. 10. 07. 20:24

Jó meg érdekes volt, viszont a 2. részre vagyok nagyon kíváncsi, mert itt nem sok újdonságot láttam.

Lemoni - 2013. 10. 07. 20:35

Azért az milyen cuki, hogy nagyjából egy időben papolt Elijah a pilotban a család fontosságáról és vált Klaus gyerekének a védelmezőjévé, amikor a való életben is éppen megszületett a kislánya :) Viszont Klausnak jól áll amikor ilyen seggfej, ne szocializálják már vissza nyálas családapává, főleg ne Hayley mellé. Ha már annyi boszi van ott, varázsolják át a bébit valaki szimpatikusabb hasába, ugyan, ennél hülyébb ötleteket is keresztülvittek már nagy komolyan ilyen sorozatokban :D Összehasonlítva a TVD S5 pilottal, ez kilométerekkel élvezetesebb volt, csak el ne csesszék.

Lemoni - 2013. 10. 07. 20:36

* az a TVD S5 pilot helyett premier akart lenni……

-T - 2013. 10. 07. 21:11

Nekem ez jobban bejött, mint a TVD kezdése, pedig szinte tényleg ugyanaz volt mint a backdoor pilot, de mégis és még Phoebe Tonkin arcmozgása sem idegesített annyira, sőt kezdek megbarátkozni a lánnyal.
Amúgy csak én gondolom így, vagy Marcel boszorkája tényleg nagyon hasonlít Taylor Momsenre (Gossip Girl Jenny)?
Ez így eddig 7/10. Várom a folytatást!!

soma80 - 2013. 10. 07. 22:06

TVD nézését én kb másfél évad után meguntam… szóval én teljesen tudatlanul ültem le bepróbálni ezt a sorozatot és nagyon tetszett amit láttam. Addig amíg nem mennek egy egy nyálas irányba, én maradok…

7/10 nálam is

solei - 2013. 10. 07. 22:06

A TO-ról rögtön az egyetem, azaz a mesés tanulmányi osztály ugrott be… :DD

cyborgwings - 2013. 10. 07. 22:33

úgy a feléig mérföldekkel jobb volt, mint a backdoor pilot annak idején, de aztán valahogy félresiklott a dolog megint. ezen a terhességen újfent csak nevetni tudtam, főleg phoebe tonkin bárgyú pofiját nézve.

az originális vámpírok közül egyértelműen elijah a legszuperebb, marha jó, hogy megint pont ő van kiiktatva…
a többi szereplő még mindig nem győzött meg és joseph morgant egyre kevésbé tudom komolyan venni a fél kiló rúzzsal a száján. valaki igazán szólhatna neki, hogy ciki.

az epizód első felét frankón összerakták, emiatt még maradok, habár az a frankóság pont elijah-nak volt köszönhető… hát reméljük, hogy tényleg mielőbb kiturkálják belőle azt a rohadt tőrt.

Avera - 2013. 10. 07. 22:40

Bízok benne, hogy majd megjön Rebekah és kiszedi a bicskát a tesóból. Illetve, remélem most már valaki jól eldugja azt a vackot messzire, mert tényleg unalmas már, hogy Klaus random időközönként kikapcsolja a tesóit… =)

Silas - 2013. 10. 07. 23:18

TO.. miért, hogyan máshogy lehetne rövidíteni? :D mintha az illető találta volna ki xD (no offense)

Fawkes - 2013. 10. 08. 00:51

A TVD az első évad után kapta a kaszát, ez elé is csak azért ültem le, mert nem jött mára semmi ami csillapíthatta volna a junkie kattogásom. De ha már itt vagyok…

szóval, jobban bejött mint a TVD, főleg azért mert valahogy “valószerűbben” kezelték azt hogy baromi öreg lények a főszereplők. Az emberség ideáljába kapaszkodó Elijah, és az ösztönlényi mélységekbe süllyedő Klaus is sokkal sokkal szimpatikusabb és vámpírszagúbb mint a Salvatore fivérek kamaszos attitűdje volt. Baromira érdekel, hogy hogyan fogják tudni a készítők szerethetővé változtatni Klaust, úgy, hogy közben nem szrnak bele az alapvető karakter koncepcióba.

Keddig még biztos maradok, aztán meglátjuk.

jim455 - 2013. 10. 08. 01:34

Hihetetlen mennyire nincs ötletük az íróknak, most komolyan hányszor kapjuk meg még a tõr a szívbe csavart? Tényeg csak ennyire futja?

Nikki - 2013. 10. 08. 02:37

Nekem is határozottan jobban tetszett, mint a TVD. Nagyon érdekes volt nézni Elijah szemszögéből az egészet, s egyáltalán nem volt unalmas, pedig azt hittem, hogy semmi új nem lesz benne, ezért meg se akartam nézni, de örülök, hogy azért mégis leültem elé.
Elijah nekem is a kedvencem, talán ezért is jött be annyira a rész és vagyok mérges az utolsó, agyonhasznált tőrös jelenetükért. Nagyon remélem, hogy hamar visszakapjuk Elijah-t.
Egyszóval mindenképpen ott leszek a folytatásnál.
A TO pedig jó rövidítés, ha kicsit szokatlanul fura is még :)

winnie - 2013. 10. 08. 09:40

“TO.. miért, hogyan máshogy lehetne rövidíteni? :D mintha az illető találta volna ki xD (no offense)”

nem csak kezdőbetűkkel lehet, de épp az a kérdés, hogy érdemes-e ilyen suta megoldást használni.

Bogyó - 2013. 10. 08. 10:33

Csak ismételni tudom a többieket. Jobb volt mint a TVD, Elijah még mindig jó karakter, az hogy leszúrták, béna. Marcus és Hayley kevésbé idegesítő mint volt, nem tudom minek köszönhetően. A TO nekem fura, egyelőre csak a közutálat tárgya, a Tanulmányi Osztály megfelelője. De ha marad, megszokom.

superpityu - 2013. 10. 08. 11:06

jobb volt, mint a tvd. a gond, hogy ez is elijahnak volt köszönhető, erre jött a baromi eredeti fordulat… gondolom lesz most időugrás rebekah érkezéséhez. a tőrt pedig vagy ő, vagy hayley szedi ki.
aminek örülök, hogy a boszik erősnek tűnnek. a gyertyás boszira kíváncsi vagyok, hogy miért segít az idegsítő vámpírnak.

koka - 2013. 10. 08. 11:17

Nekem a TO tetszik, olyan bohókás. Még akkor is, ha tényleg az órákon át tartó Tanulmányi Osztály előtt várakozást idézi :)

jersey - 2013. 10. 08. 14:56

Szerintem is jobb rész volt ez, mint a TVD 5×01. Utóbbit szerintem megtartom időszakos darára, ezt viszont, ha a második része is érdekesebb lesz, akkor megtartom heti nézősnek. Érdekes, mert nekem Elijah eddig közömbös karakter volt, de élvezet volt mindent az ő szemszögéből és narrálásával nézni, pláne, hogy a backdoor pilotról csak halvány emlékeim voltak. Összegezve én is olyan 6-7 pontot adnék a részre.

solei+koka: szívemből szóltatok, a TO-ról a tanulmányi osztályon várakozással töltött idők jutottak az eszembe :D

Desmond Wallace - 2013. 10. 08. 17:03

TO helyett lehet TOr vagy ThOr is. :)
Nekem mindegy.

jersey - 2013. 10. 08. 21:59

ThOr :D :D
Egyre jobbak ezek a rövidítések :D

f.fredericks - 2013. 10. 08. 22:23

@DarkEagle: attól még hogy Plec néni azt mondta nem biztos hogy úgy lesz. Azt is mondta, hogy a TVD 4. évad jó lesz, és hát valljuk be egy pettyet tévedett. :)

A rövidítés vitához csak annyit, hogy Terrell Owens óta köztudott, hogy a TO a király. :)

Silas - 2013. 10. 09. 01:50

ThOr.. jesszus! :D The Big Bang Theory se TBBT akkor (kezdőbetűk, igen!), hanem ThBiBaTh?? -.- simán TO, igen. ahogyan a The Vampire Diaries se túlbonyolítottan TVD

DarkEagle - 2013. 10. 09. 03:58

“attól még hogy Plec néni azt mondta nem biztos hogy úgy lesz. Azt is mondta, hogy a TVD 4. évad jó lesz, és hát valljuk be egy pettyet tévedett. :)”

Jogos xD

SASI - 2013. 10. 09. 04:37

Megnéztem a 2. részt is, eddig nagyon simán veri a TVD-t.

winnie - 2013. 10. 09. 07:37

“ThOr.. jesszus! :D The Big Bang Theory se TBBT akkor (kezdőbetűk, igen!), hanem ThBiBaTh?? -”

nem mintha bárkit is érdekelne a dolog, de ebben semmi logika nincs. attól, hogy a tbbt tbbt, még sok olyan rövidítés van, ami nem csak a kezdőbetűket használja. például azért, mert nem meghatározható önmagában. például a to is szó és jelent mást is a rövidítés.

-T - 2013. 10. 09. 16:13

A 2. rész szuper volt, engem megvettek kilóra.

DarkEagle - 2013. 10. 09. 17:42

Valami hihetetlenül jól muzsikált (szó szerint is) a 2. rész. Annyira jól átjön a hangulata a sorozatnak. Végre normális vámpírok akik nem picsognak, nincs tini dráma, legalábbis egyelőre. Ajánlom hogy ne is legyen. Sőt igazából tini sincs a csapatban kivéve ugye Marcell bosziját de ő egyedül jobb mint a TVD-ben az egész csapat. Pedig alig volt eddig jelenete. Ezek a családi drámák sokkal jobban átérezhetőek mint a TVD-ben a románcoké. Nem mintha ez meglepetés lenne. xD

A zenék meg fényévekkel jobbak. tökéletesen illenek a sorozathoz. Főleg hogy imádom a régi időket, szóval engem megvettek kilóra. De ha ezt is elcseszik felesleges nyáladzással tuti hogy felakasztok valakit. :D Végre egy normális darkosabb IGAZI vámpír sorozat.

A falshback-ek nagyon jók lettek. Hayley és jó ami számomra meglepő. H2O csajok összeálltak LOL. xD Vicces volt látni őket együtt. Klaus pedig végre önmaga.

8/10 nálam a rész és az előzetest elnézve ennél csak jobb lesz. Félő hogy túl magasra teszik a lécet és nem fognak jól kijönni belőle. De remélem nem így lesz.

Egyébként a nézettség sem csökkent túlzottan:

Most: 0.9-es a ráta és 1.93 M a nézettség.
Előzőhéten 0.9 és 2.15 volt, szóval nem vészes. És láthatóan nem sok köze van a az előzőheti nézettséghez a TVD-nek hál Isten.

DarkEagle - 2013. 10. 09. 17:43

Winnie: Légyszives csináljatok valamit a Spam rendszeretekkel mert nem tudok elküldeni egy üzenetet sem. :D Csak ha rövidet írok. xD

abc - 2013. 10. 09. 19:50

Megnéztem a második részt. Az elsőnél még féltem, hogy ez a sorozat nem fog összejönni, de most teljesen jó volt a hangulata, és veri simán a TVD mostani évadját, meg az előzőt is. Remélem nem előre iszunk a medve bőrére, de most jók a kilátások az első évaddal kapcsolatban. Kapunk flashback-eket is szerencsére minden részben, amiket hiányoltunk anno a TVD-ből, bár azt nem értem, hogy Kol miért nincs benne a flashback-ekben, ő elvileg csak 100 éve volt leszúrva, és mondta is, hogy ő is élt New Orleans-ben. De biztos nem hívták el a színészt, vagy nem tudom. De még lehet, hogy lesz később.
Klaus is végre megint a régi, és az is kiderült miért nem egyszerűen megölte Marcel-t. Lényegében ő nevelte fel, meg kell is neki a titkos fegyvere, a boszi, szóval nem olyan egyszerű. Ezzel a magyarázattal elégedett vagyok, de anno a backdoor pilot nem tetszett egyáltalán, mert ott semmi sem derült ki, csak szimplán úgy tűnt, hogy Klaus nem hű a karakteréhez. De szépen kimásztak ebből. Remélem sok hasonló jó rész fog következni a közeljövőben.

DarkEagle - 2013. 10. 09. 21:04

Kösz a komment javítást winniw. :D

superpityu - 2013. 10. 09. 21:25

jó volt a 2 rész. nincs nyavalygás, nem szerelmi 3szöggel volt tele. remélem így is marad a dolog. de a legjobb az egészben, hogy Klaus és Rebekah is olyan mint amikor megismertük őket. a másik örömteli dolog, hogy Hayley sem idegsít, sőt kifejezetten érthető az ő szerencsétlen helyzete. komor hangulat, éjszakai jelenetek. egyelőre a karakterekkel sincsenek bajok, az újak érdekesek. főleg az a kis boszi amit el sem tudok képzelni, hogy mitől ilyen erős. engem megvettek, maradok még.

zolij - 2013. 10. 09. 22:05

úristen, hát mi volt ez a 2. rész. Fényévekkel jobb, mint a TVD. Engem megvettek, pedig alapvetően szkeptikus voltam a sorozattal kapcsolatban.

LaCRossE - 2013. 10. 09. 23:18

Csak igy tovabb, jo lesz ez… ha nem cseszik el. :D

Nikki - 2013. 10. 09. 23:22

Csatlakozom a lelkesedő táborhoz: a 2-ik rész is jó volt! Jelenleg abszolút bizakodó vagyok, és nem kérdés, hogy maradok-e a folytatásra.
Hayley és Marcell is rendben van, Klaus és Rebekah pedig a régi önmaga, egy csepp igazi értékkel a múltból, ami pont kedvelhetővé teszi őket és nem pedig gonosszá. Remélem már nem fogják egyik karaktert sem megcsúfolni.
A boszi nagyon ígéretes, már csak Elijaht hiányolom.
Szóval van itt minden ami kell. New Orleans, zene, hangulat és a vámpír élet egyéb összetevői egyenlőre helyes adagokban; a “szerelmi szálak” is érdekes fordulatokat hozhatnak.

Silas - 2013. 10. 09. 23:31

én akkor is TO-nak hívom :D attól függetlenül, hogy pár egyetemista egyből a tanulmányi osztályra asszociál..

LaCRossE - 2013. 10. 10. 09:20

Silas: na igen, nekem ezert marad inkabb a teljes cim. :D

katyvaszlipp - 2013. 10. 10. 17:12

Kíváncsi vagyok itt is marad e a koncepció,hogy mindig kell egy erősebb főgonosz.
TVD-ben Damon jött először (Marcell), majd nyomban Kathrine (Davine)…
Majd vissza nézve kiderül,hogy milyen kismiskák ezek, a további főgonoszokhoz képest.
Ugye jött még Klaus,meg Silas is a TVD-ben, kíváncsi vagyok,itt DAvinet mivel akarják majd a későbbiekben űberelni…

De lehet hogy semmivel, hanem ő lesz végig az ügyeletes kihaénnem főgonosz.

DarkEagle - 2013. 10. 10. 20:33

katyvaszlipp: Nagyon remélem hogy nem így lesz.
Egyébként itt teljesen más a felállás mivel itt eleve Ős Vámpírokról van szó. Ha csak nem hozzák át ide Silas-t nem igen találnak erősebb ellenfelet. Devina meg teljesen más mint Kat a TVD-ben. Ez a kis 16-os boszi ezerszer erősebb mint Katherina. Még Rebekha-t is lenyomta simán. :D

DarkEagle - 2013. 10. 10. 20:37

Egyébként pont ettől félek inkább hogy túlságosan fenn van a léc és nehéz lesz majd kövi évadra vagy akár már most újdonságot felmutatni mert mindenki nagyon erős. Elvégre eleve halhatatlan Ős-Vámpírokkal van dolgunk ha csak nem talál valami módot a kis boszi ellenük persze. :D De ami jobban érdekel hogy mi lesz ha lesz 2. évad? Gondolom az 1. évadban lerendezik a dolgokat egymás közt. Jövőre meg hoznak valami még nagyobb ellenséget? Érdekes lesz.

Desmond Wallace - 2013. 10. 10. 20:41

7/10 a 2. rész.

Meglepően jó volt ez a rész.

abc - 2013. 10. 10. 22:17

Katyvaszlipp igen a TVD-ben így volt abszolút, annál sokkal több lépcsős is volt, mint amit leírtál.
Először volt Damon, utána a 160 éve a sírban lévő többszázéves vámpírok. Második évad elején jött Kathrine, akitől mindenki fosott, de aztán felbukkant Elijah, akitől még Kathrine is összeszarta magát, pár résszel később Rose elmondta, hogy Elijah egy kismiska Klaushoz képest, majd a 3. évad elején jött Mikael, aki elől Klaus is 1000 éve menekül(igaz őt végül kiiktatták), aztán utána derült ki, hogy van egy még kétszer olyan idős halhatatlan, mint Klaus, aki elhozhatja az idők végezetét.(Silas) Kiváncsi vagyok Silas-t hogy fogják ott überelni, lehet hogy egy mégrégebbi elásott halhatatlannal.
De ebben a sorozatban nem hiszem, hogy ez lesz a tendencia.(remélem)

koka - 2013. 10. 10. 23:20

Korrekt, sőt remek volt a 2. rész, bár én reménykedtem, hogy végig POV karaktereken keresztül bemutatva a történet :P

katyvaszlipp - 2013. 10. 11. 00:04

DarkEagle:
Nem a szereplőket hasonlítottam,hanem a tendenciát próbáltam érzékeltetni, mint ahogy jól leírta abc.

Köszi a választ srácok!

DarkEagle - 2013. 10. 11. 01:10

koka: minek a rövidítése a POV? :D Eredeti Vámpírok akar lenni?

katyvaszlipp: Így már értem akkor. Viszont akárhogy is nézem nálam már szenvedősen is jobban megéri a TO mint a TVD, persze csak amíg nem lesz szerelmi 3 szög plusz tini dráma. :D

abc - 2013. 10. 11. 10:40

Szerintem Point of view-ra gondolt koka, ahogy az első rész végig Elijah szemszögéből volt.

koka - 2013. 10. 11. 15:41

DarkEagle: pontosan ahogy abc mondja. Nekem tetszett az az írói húzás.

jim455 - 2013. 10. 11. 16:42

első után húztam a szám, érdektelen volt, de a 2. rész kifejezetten tetszett, szóval maradok.

Csilla0422 - 2013. 10. 11. 17:16

Klasszisokkal jobb, mint az őse. A sztori jó, a helyszín mesés, vannak farkasok, boszik, vámpírok és mindez tini ömlengés és nyáladzás nélkül. Rebekah és Klaus újra a régi szép időket idézi, remélem ez még sokáig így marad. Davina nagyon jó és érdekes karakter, benne sok lehetőség van. Eddig kifejezetten élvezhető, szórakoztató és még érdekes is volt a két rész.
Két negatívum van. Rebekah és Marcel kapcsolata, amit szánalmasnak tartok így. Marcel, mint karakter eddig nagyon bejön, bár sokkal jobb lenne, ha egy szőke hajú, kék szemű pasi játszaná. Akivel gondom van, az a Marcelt alakító színész. Egyik sorozatában sem tudtam megszeretni, szörnyen irritál, ütném – verném, míg mozog.
Az átok feloldása óta Klausnak miért pont most sikerült egy nőt teherbe ejtenie? Mikor szül Hayley? Emberi vagy farkas időszámítás szerint? Jó lenne: ha még az első évadban megszülne. Marcelt kinyírnák és Davinaval kellene harcolni az ősöknek, bosziknak a folytatásban. Kíváncsi vagyok, hogy a TVD-ből ki fog átruccanni a jazz őshazájába.

DarkEagle - 2013. 10. 11. 17:58

“Kíváncsi vagyok, hogy a TVD-ből ki fog átruccanni a jazz őshazájába.”

Nagyon remélem hogy egy fél deka lény sem jön onnan át ide mert eret vágok ha a TVD nyáladzói ide is átjönnek. :D A farakas bébi szerintem még idén megszületik mármint ebben az évadban. Nem is lenne igazi varázs bébi ha 9 hónapot kéne rá várni. :D

f.fredericks - 2013. 10. 11. 18:54

Most sikerült megnézni a 2. részt.
Először is szeretném megköszönni a CW-nek, hogy berendelte ezt a sorozatot, egyáltalán nincs ingerenciám arra, hogy belekezdjek egy újabb évadja TVD szenvedésbe. Ez a rész hatalmas volt, csak kapkodtam a fejem. Bár Becca, és Hayley barátsága nekem túl gyors, valamint megnéztem volna azt is, hogy boszi csaj, (akivel össze van kötve a farkaslány), hogyan fuldoklik, mikor Klaus elkapja a nyakát. :P

DarkEagle - 2013. 10. 11. 19:11

“hogyan fuldoklik, mikor Klaus elkapja a nyakát. :P”

Uhh tényleg ez mekkora ziccer volt pedig ezt én is megnéztem volna. :D

koka - 2013. 10. 11. 20:22

Vagy csak blöfföltek, és nincs semmilyen összeköttetés :)

DarkEagle - 2013. 10. 11. 21:11

Akkor miért vérzek mikor megszúrta magát vagy az csak elterelő varászlat akart lenni? Az is lehetséges. Elnézve a következő rész előzetesét szép kis harcok lesznek. :D

Silas - 2013. 10. 12. 12:42

még mindig Marcel a neve :D mert látom páran Marcell-nek írják

Silas - 2013. 10. 12. 12:43

f.fredericks: és ha Hayley elmegy mondjuk wc-re, megy Sophie (boszi csaj) is? :D neeem.. ha egyik megsérül, sérül a másik is (2. évad – Lucy Bennett tette rá Kath-re és Elenára ugyanazt a varázslatot)

Orange_Green - 2013. 10. 12. 14:31

TO 1×2 címszavakban
zene: szuper
rebekah – niklaus feszültség: szuper
flashbackek: korrekt
rebekah – hayley dinamika: korrekt -> hogy mennyivel jobban működik ez a két lány együtt, mint anno a H2O-ban, hogy mennyit számít, hogy rebekah remek karakter
történet: korrekt
Klaus tervének felvillantott elemei: szokásos

Ezerszer jobb mint a TVD, a boszorkányok hitelesek, és hála a jó égnek, egyik se Bennett…

6.5/10

DarkEagle - 2013. 10. 12. 15:09

“Ezerszer jobb mint a TVD, a boszorkányok hitelesek, és hála a jó égnek, egyik se Bennett…”

Lelkemből szóltál. Főleg az utolsó felével. Bááár a tini bosziról nem tudjuk hogy ki vélhetően nem Bennett boszi ahhoz túl kemény. Szerintem valami keverék lesz, annyira érzem. :D Esetleg egy reinkarcolódott csaj. Az ős vámpírjaink anyucija? :D Na az meglepő csavar lenne.

Silas: Te a nevek rabja vagy ezt már látom. :D Először a rövidítés most meg a Marcel. No offense :D

jim455 - 2013. 10. 12. 18:55

Jól láttam, hogy Claire Holt megcsináltatta a melleit?

DarkEagle - 2013. 10. 12. 19:44

“Jól láttam, hogy Claire Holt megcsináltatta a melleit?”

Miért te ránézésre megmondod ruhában hogy változott a méret? Nem semmi szemeid lehetnek hallod-e. :D

Egyébként meg tuti mert erről semmi hír nincs és az ilyenre nagyon kap a sajtó. :D

Csilla0422 - 2013. 10. 12. 21:39

Az ősi vámpírok anyja Esther vagy, hogy írja a nevét. Mi van akkor ha Davina az a Q betűs, ősi boszorkány? Egy ősi vámpírt simán “hazavág”, nem semmi erő lehet benne. De lehet, hogy csak valami keverék.

jim455 - 2013. 10. 12. 23:14

DarkEagle: most vettem észre a flashback-ben mikor valami hálóingben volt, hogy korábban a TVD-ben emlékezetem szerint kisebb volt neki:)

DarkEagle - 2013. 10. 12. 23:33

jim455 – 2013. 10. 12. 23:14
DarkEagle: most vettem észre a flashback-ben mikor valami hálóingben volt, hogy korábban a TVD-ben emlékezetem szerint kisebb volt neki:)

Vicces hogy erről cseverészünk de szerintem csak annyi a történet hogy hálóingben nincs rajta melltartó ruhában pedig van rajta pushup vagy mi a szösz ehhez a nők jobban értenek lényeg hogy jobban felnyomja a didkóit. :D

Csilla0422 – 2013. 10. 12. 21:39
Az ősi vámpírok anyja Esther vagy, hogy írja a nevét. Mi van akkor ha Davina az a Q betűs, ősi boszorkány? Egy ősi vámpírt simán “hazavág”, nem semmi erő lehet benne. De lehet, hogy csak valami keverék.

Igen nekem is ez a sanda gyanúm, a kettő közül valamelyik lesz az tuti mert csak úgy nem születik olyan erős boszi aki lenyom egy Ős vámpírt szóval vagy Bennett-nek kell lennie ami nem lesz ez tuti vagy Ős boszinak vagy egy ŐS boszi leszármazottjának.

jim455 - 2013. 10. 13. 02:25

DarkEagle:
hát ez az, hogy hálóingben tűnt nagyobbnak, most a 2. rész flashbackjében. no mindegy:D

Sue - 2013. 10. 13. 19:46

+1: én is megnéztem volna, ahogy a Haley-vel összekötött boszi fuldoklik :)

Marcel boszorkányára én is azt tippelem, hogy valami köze van az ősi boszihoz + az is felmerült bennem, hogy szép, hogy Marcel szeretné megtudni, hogyan lehet Originalt eltenni láb alól, de mi már a TVD-ből azt is tudjuk, hogy ha egy Original kipurcan, akkor az egész vérvonala kihal…

Csilla0422 - 2013. 10. 13. 20:02

Marcel velünk ellentétben nem nézi a TVD-t. :D Lehet, hogy neki van igaza, mert sokszor szenvedéstől kíméli meg magát.
Fiúk, hogy ti milyen figyelmesek vagytok! Minden
„apró” részlet feltűnik nektek. :)

DarkEagle - 2013. 10. 13. 20:48

Sue: Milyen igazad van, ezt én is elfelejtettem hogy kihal a vérvonal. De remélem ez azért ki fog derülni és akkor ez egy igen nagy aduász hiszen Marcel egyértelműen satuba tett fejjel ballag le a királyi trónjáról hiszen őt Klaus alakította át. :D Marad neki Rebekah de őt meg úgyse nyírja a közös múlt miatt meg ki tudja még mi miatt. :D

Csilla: Tetszett ez a beszólás. :D Ja és ne többesszámban beszélj, nem mondom hogy nem szoktam megnézni Clair bájait de azért ennyire nem figyelem a méreteit. xD

Desmond Wallace - 2013. 10. 13. 22:29

“Jól láttam, hogy Claire Holt megcsináltatta a melleit?”

Miért, elromlottak?:)

Ez a megcsináltatta szó olyan idétlen ebben a szövegkörnyezetben.

dinnyemano - 2013. 10. 14. 13:33

Csináltam a fészbookon egy kibeszélő csoportot a TO-nak, h van kedvetek csatlakozzatok. neve The Originals kibeszélő. Winnie remélem nem baj h beírtam. Ha mégis töröld nyugodtan.

Shannen - 2013. 10. 14. 21:34

Ez a 1×02 nagyon bejöt nekem is. Tényleg sokkal élvezhetőbb eddig a TO,mint a TVD. Marcel-t egyre jobban bírom. És amíg Hayle-t a TVD-ben nagyon nem bírtam, de itt -bár nem lett a kedvencem- egészen elviselem. Sőt most Rebekah-val kifejezetten jók voltak.
Csak ne rontsák el.

zolij - 2013. 10. 16. 22:38

Plec nénit elzavarták alkotói szabadságra? Még mindig nagyon jó részeket hoz a sorozat, ez az 1×03 is fantasztikus volt.

gal9marcell - 2013. 10. 16. 22:41

Wow, de jó volt ez az 1×03! Kár, hogy a Vámpírnaplók már nem tud ilyen jó lenni, ez zseniálisra sikeredett.

Nikki - 2013. 10. 16. 23:25

Csak nézek ki a fejemből, így a 1×03 után. Ez valami egészen jóra sikeredett, de tényleg. Nem akarok még elszállni a jelzőkkel, sem elkiabálni semmit, de ilyen jó anyagot rég nem tettek le. Nagyon várós lett a sorozat, ilyen játszmákat szívesen elnézegetek. Elijahnak szurkoltam, sajna ez nem jött be, nélkülöznünk kell őt még egy kicsit, de basszus, nem hiszem el, hogy ezt mondom, de ha visszatérne nem is tudom, mi lenne a szerepe. Ez, hogy a koporsóban fekszik és Davina általa próbál rájönni arra, hogyan lehet megölni egy Erededit jó húzás. De azért remélem nem jön rá :D

Lemoni - 2013. 10. 17. 00:20

A TVD romjaiból feltámadtak az originálok, halleluja! :)
1×03 nagyon jó volt, Klaus és Rebekah nagyon elemében van, csak így tovább :) Azért Elijah-ból se legyen softy, ha magához tér, maradjon már benne egy kis fineszes bad boyság :)

Bogyó - 2013. 10. 17. 00:27

Tényleg jó volt!! Engem csak Davina idegesít, de nagyon.

koka - 2013. 10. 17. 13:42

Csatlakozom, 1×03 nagyon jó lett. 3 rész alatt sikerült a készítőknek megkedveltetni a sorozatot. Lehet Plec néni még TVD részeket írogat? (a TVD minőségét elnézve valószínű)

paranoid android - 2013. 10. 17. 18:37

Nekem is nagyon tetszik eddig az Originals. Mindegyik rész remek volt, azt különösen élveztem, hogy mindhárom résznél másik karakteren volt a hangsúly, először Elijah, majd Rebekah, most meg Klaus volt a központban. Sokkal dinamikusabbá válik ettől a történet, nem olyan monoton, mint a TVD esetében. Jó lenne, ha végig megmaradna ez az elbeszélési forma, bár kétlem, mert már most gyengült az első részhez képest.

A karakterek is kitűnőek, a három eredeti vámpírt nagyon bírom, a backdoor pilot után kellemes csalódás Marcel is, ott valahogy idegesített, itt viszont egyre jobb, és én Hayley-t is kedvelem. A boszi csaj sem rossz, de belőle még nem sokat láttunk, ahogy az egész boszorkány csapatot idővel jó lenne árnyalni, új karaktereket felépíteni.

Az egyetlen bajom eddig Davina. CW sorozatnál nem meglepő, hogy először nézik a külsőt, majd a színészi képességet a casting során, de azért ez még CW mércével is durva, hogy mennyire szörnyen játszik a csaj.

f.fredericks - 2013. 10. 17. 19:15

Igen, igen, igen, és igen! Az Originals visszaadott valamit a régi elfeledett TVD feelingből. Nagyon hangulatos. Joseph Morgan sziporkázik a szerepben, és Claire Holt is jobban kibontakoztathatja magát (bár ő a TVD-ben is nagyon adta). Eddig elégedett vagyok maximlisan a sorozattal. A TVD-t idén már el sem kezdtem, de nem is hiányzik. Itt nincs Bonnie, nincs Jeremy (fúúú de utáltam a kölyköt), és nincs Stefan és Elena. Igazából két szereplő kéne még ide. Damon és Caroline, és akkor ez egy 100%-os sorozat lenne. :)
Amúgy Hayley helyében én a románnal próbálkoztam volna, hiszen valahonnan onnan származnak ezek a lények, vagy nem? :) Közben megnéztem, latin. :P

Page - 2013. 10. 17. 19:16

Kíváncsi vagyok milyen kapcsolat van Marcel és Davina között, hogy a csajszi miért védelmezi ennyire Marcelt, úgy tűnik nagyon is kedveli, nem igazán kényszerből van ott.

Az biztos, hogy eddig nagyon tetszik a sorozat, bár itt is kezdenek kialakulni háromszögek, remélem nem erre fogják a hangsúlyt fektetni.

DarkEagle - 2013. 10. 17. 19:47

Huh. Na én is túl vagyok a 3. részen. Hát basszus tényleg nem tudom mi van a sorozattal. Vajon Plec tényleg csak névlegesen van benne? Mert ez valami irdatlan jó volt. Annyira jól átjön eddig a hangulat főleg ebben a részben hogy nem is hiszem el. Tényleg minden klappolt. Tényleg nem értem mi lehet Marcel és Davina közt. Nekem túlságosan bensőséges a viszonyuk. Ahhoz képest mennyire gyilkolja Marcel a bosziket vele úgy bánik mintha a kishúga lenne sőt mintha a lánya lenne. Valamiért még mindig úgy érzem hogy valami családi kapocs van köztük. Azt megérteném ha Marcelnek fontos lenne Davina de a kis boszinak miért? Elvégre rohadt erős ennyire nem igézhette meg őt Marcel hogy ennyire imádja és aggódjon érte.

Egyébként ami még jobban érdekel amit Hayley is keresett. Vajon mi lehet ez a kis keverék kölök. :D lehet hogy lány lesz de valami már most nem stimmel vele szerintem keményebb lesz mint apuci ezért csődülnek a farkasok is a városba és valszeg ezért volt betojva a boszi is. Remélem hamar kiderül.

Klaus úgy fest nagyon belehabarodott a pultos csajba, tuti hogy Marcel se csak a két szép szeme miatt van rákattanva. Jó lenne ha ő is kapna valami nagyobb szálat egy románcon kívül.

Elijah visszatérte közeleg, hisz ígéret szép szó… vagy ha nem akkor meghalsz úgy jó. :D Klaus úgyis betartatja az ígéretet. Bár elnézve a jövőheti epizódot nem fog olyan könnyen menni. :D

Azt hittem nem fogják tudni tartani a tempót a sorozattal de eddig tényleg nagyon jól muzsikál.

DarkEagle - 2013. 10. 17. 19:57

Ami még nagyon érdekel az a kis keverék kölök, tuti hogy valami nagyobb szálat kap ő is pedig még meg se született. Aztán ott van a pultos csaj egyértelműen sok bonyodalom lesz miatta mert 2 vámpírocska is bele van zúgva. Remélem ő kap azért egy jobb csavart annál hogy 2 vámpír közé keveredjen. Semmi kedvem megint két vámpír tesó őrlődését látni egy nő miatt. Bár még így is fényévekkel jobb mint Elena meg a Salvatore tesók. Ennek a nőnek legalább van némi agykapacitása is. :D

Eddig nagyon jó a sori azt hittem nem fogják tudni tartani a tempót de eddig nincs igazam. Durva dolgok lesznek még itt ha egymásnak ugrik mindenki. Ősök vs Marcel vs boszik vs farkasok. Szép kis csetepaté lesz itt kérem szépen. :D

icefox - 2013. 10. 17. 20:56

Hayley rákereshetett volna a latinra is. Az a kölyök mi lesz, az Antikrisztus?

superpityu - 2013. 10. 17. 21:48

kíváncsi vagyok, hogy eddig miért istenítették agyan a benett boszikat, mikor itt egy random boszi képes egy egész sereg vámpírt legyengíteni. bonnienak ez minimum félóra vesmatosba és 5liter vérveszteségbe került volna.
az ősök rendben vannak. marcel is kellően utálható. cami nem felesleges. hayley szintén nem lóg ki a sorból, szinte már kedvelhető is, bár nem is szerepel sokat tonkin, így nem tud annyit affektálni. viszont davina furcsa, nem értem a kötődését Marcelhez. kíváncsi vagyok miképp válaszolnak majd rá. viszont tényleg kezd kialakulni pár 3szög, amikkel nem is kellene többet foglalkozni.

cyborgwings - 2013. 10. 17. 22:33

nagyon szuper volt a 2-3. rész is. egyszerűen kizártnak tartom, hogy miss plecnek ehhez bármi köze van. vagy találtak williamson helyére valakit, aki irányítja a kis kacsóját írás közben, hogy mit kellene és mit nem kellene csinálni. ugyan valóban alakulgatnak mindenféle háromszögek, de amíg helyükön vannak kezelve, addig én nem bánkódom.

jók voltak megint a párbeszédek! emlékszem, volt idő, hogy a tvd-ben is ezt szerettem – hát… jó régen -, és ennek most nagyon megörültem, hogy végre megint vannak értelmes beszélgetések a szereplők között és nem csak a folyamatos vernyogás megy.

drukkolok, hogy legalább az első évad legyen végig ilyen klassz.

Csilla0422 - 2013. 10. 17. 23:04

Úgy tűnik, hogy a sorozatot komolyan lehet venni.
A narráció tetszik. Az ősök nagyon jók. Cami és Davina szimpi, Hayleyvel sincs baj.
Callard Harris – Thierry – ezerszer jobb lett volna Marcel szerepére, mint aki játssza. Annyira rühelem azt az ember, hogy nem tudom elmondani. Így nagyon nagy kár, mert Marcel karaktere überkirály.
Ha ennél mélyebben foglalkoznak a 3szögekkel, bízok benne, hogy felnőttek módjára kezelik nyáladzás és tinidráma nélkül.
Rebekah vajon Mattre utalt? -Jelenleg én is ilyen „se veled, se nélküled” kapcsolatban állok.- „A legtöbb lány sajnos csak nyafogós kis csitri.” – Biztos nem Mystic Falls nyáladzó, rinyáló, picsogó, egoista, „imádokszenvedni”, debil tini üdvöskéjéről Elenaról beszélt. :D
Malum és nem malom így a szöveg is értelmet nyer. Durván átfordítva: eljő a gonosz és mindannyian elveszünk vagy eljő a gonosz és lerombol mindent

DarkEagle - 2013. 10. 17. 23:26

kíváncsi vagyok, hogy eddig miért istenítették agyan a benett boszikat, mikor itt egy random boszi képes egy egész sereg vámpírt legyengíteni. bonnienak ez minimum félóra vesmatosba és 5liter vérveszteségbe került volna.

Kész meghaltam. :D
Egyébként nagyon igaz.

Csilla: Már akartam kérdezni, neked mi bajod Marcelt alakító színésszel? Mintha régre nyúlna vissza az utálatod. :D Nekem különösebb bajom nincs vele. És igazából nem tudnám elképzelni Thierry-t az ő szerepére főleg ha a múltat vesszük alapul mivel ő nem játszhatta volna el a rabszolgát. Na meg Rebekah-val se illenek össze kimondottan. :D

Egyébként ha már Rebekah. Szerintem is Matt-re gondolt és a picsogó leányzókra. :D

Jól értem hogy te most lefordítottad azt amit Hayley keresett? :O :D Amúgy valami ilyesmire számítok én is hogy nem születhet jó egy ősvámpír/hibridből és egy farkasból. És eljátsszák ezt a meg kell ölni mert ő lesz az Antikrisztus. :D Jövőre nézve ha megszületik jó kis szerepe lesz. Megvan az új fő gonoszunk már előre. :D

EniBeni - 2013. 10. 17. 23:51

Superpityu, hatalmas pacsi! Nagyon jót röhögtem a kommenteden. :D

Ez a rész igen király volt. Rendesen beszippantott a sorozat. Így kell ezt csinálni. :D

O_Green - 2013. 10. 18. 00:03

Hogy Neville Longbottomot idézzem a HP-filmből. “jók vagyunk”.
Semmit nem tudok felhozni, amivel olyan komoly gondom lenne, hogy fröcsögni lehessen róla, legalább egy kommenten keresztül. Oké, a Davina-t alakító kiscsaj rettenetesen játszik, de ennyi. A karakterek jók, Rebekah és Marcel elképesztően jól rezonálnak, Cami és Klaus szintén (bár nem annyira mint Caroline és ő). A megigézett Cami és Marcel is működik, a boszorkányok végre tényleg igazi boszorkányok, nem phasmatosvarjúk, hanem olyan nők, akiken látni, hogy szét tudják rúgni bárki fenekét, és 100 km-es távolságból is úgy össze tudják szorítani egy vámpír golyóit, hogy az sikítószellemmé változzon.
Thierry zseniális volt, ahogy Klaus terve is, komolyan mintha a Death Note-ban fogalmazta volna meg, csak ámultam és bámultam, hogy igen, végre KLAUS!!! Klaus-Klaus, nem a herélt, onnan misztikfóllszból.
A bál látványra ezerszer jobb volt, mint bármelyik TVDs móka-mulatság, jók voltak a kosztümök, zseniálisak az apróságok, például a táncos légtornászok, jó volt a zene, és végre egyszer helyén volt a dráma is. Nem picsogást láthattunk, hanem igazi drámát. Érett, felnőtt emberek komoly problémáit.
Lazán ért 9/10-et nekem.

DarkEagle - 2013. 10. 18. 00:24

Egyébként csak nekem fura hogy ha Devina ennyire aggódott Marcell miatt és ugye ő nem sejtette hogy Klaus közbelép akkor mi a fenéért nem lépett ki a padlásról és intézte el a boszit ő maga? Kicsit olyan mintha be lenne oda zárva. De ha ennyire erős miért nem segített onnan bentről. Hmm érdekes. (Spoiler törölve. – Des) Nem volt nagy spoiler, de a következő részről még ne beszéljünk…

Page - 2013. 10. 18. 06:55

Talán mire a firkálásból rájött ki is varázsol, addigra éppen meghalt a kisboszi, és már felesleges lett volna közbelépnie.

Thierry is tényleg nagyon jó volt, reméljük nem lesz sokáig befalazva.

Nikki - 2013. 10. 19. 03:08

Davina bentről segítette Marcelt. Így tudott dacolni a boszival valamennyire és ha jól emlékszem nem is volt képes nagyon ártani még neki, amíg jobban bele nem lendült. Plusz a sérüléseket amiket szerzett, a fájdalmat és a többit Davina is átvette, majd Marcel úgy néztem hamarabb helyrejött. Mintha össze lennének kötve. Szerintem megmentette volna, ha Klaus nem is lép közbe. Amúgy a kiscsajt anno a védelmébe vehette, vagy megmentette az életét és gondoskodott róla.. szóval mindet megadott neki ami ilyesfajta ragaszkodást válthatott ki Davinából. De azért nem bánnám, ha valami extrával meglepnének.

jessm - 2013. 10. 19. 12:54

Nem tudom, hogy de sokkal jobb mint a Tvd, Remélem az is marad.
Bár azért egy dolog van, gogy Marcel tudja a család sztoriját, igazán meg kérdezhetné mi vvan Kol és Finnel és már is tudna, hogy megölni egy originals. Ha meg találnak egy másik utat a megölésre akkor az elég vicces lesz.

goettin - 2013. 10. 19. 13:16

Klausnak csak ki kell falaznia azokat, akiket Marcel befalazott és megvan a serege… Azok már úgyis ki vannak véreztetve…

Csilla0422 - 2013. 10. 19. 16:47

DarkEagle, nincs különösebb oka, de valami miatt nem rokonszenvezek vele. A G.A. óta viszont, ha meglátom felforr az agyvizem. De a tényleges biztosítékot az vágta ki, hogy anno Joval járt.
Thierry szerintem azért lenne hitelesebb Marcelként, mert hihetőbb, hogy Klaus nevelt fia és így már érhető és elfogadható lenne Rebekah vonzalma. Beleszerettem egy rabszolgába, na ez elég szánalmas és gáz nekem, sőt még elképzelhetetlen is. Bár tudom, hogy volt rá példa. Marcel az esetben nem egy rabszolgagyerek lett volna, hanem egy szegény árva. A történet meg maradhatott volna. Kár, mert nagyon jó karakter.
Igen, az a latin szöveg durva magyarra fordítása.
Go Thierry! Minél előbb legyen szabad! Zseniális volt a részben.

Sugarplum - 2013. 10. 19. 22:14

Csilla0422 – 2013. 10. 19. 16:47
“Thierry szerintem azért lenne hitelesebb Marcelként, mert hihetőbb, hogy Klaus nevelt fia és így már érhető és elfogadható lenne Rebekah vonzalma. Beleszerettem egy rabszolgába, na ez elég szánalmas és gáz nekem, sőt még elképzelhetetlen is. Bár tudom, hogy volt rá példa. Marcel az esetben nem egy rabszolgagyerek lett volna, hanem egy szegény árva. A történet meg maradhatott volna. Kár, mert nagyon jó karakter.”

Engem is kiráz a hideg a Marcelt alakító színésztől és teljesen egyetértek veled, minden értelemben szívesebben láttam volna Callard Harris-t Marcel szerepében…de sajnos ezt már buktuk…szóval igen…Go Thierry! :)

Tímea - 2013. 10. 19. 23:26

Maximálisan jól indult a pilot és egyre jobban ível felfelé a sorozat :) nekem nagy favorit!
Rebekah mindig kedves volt a szívemnek :) itt is hozza a várva várt formáját :D remélem Marcel és ő közte lehet még valami ;) mivel legutóbbi részben is láthattuk a jelenetet,amiben forrt a levegő köztük :) jó páros!
Talán évad-csattanó lehet a baba megszületése,amit szintén izgatottan várunk mi is lesz,és mit hoz magával :) de addig is bonyolódnak a szálak :D
Összeségében profi színészi munka,profi a szálak kibogózása,úgy gondolom,jó pár évadot láthatunk ebből :) tarolni fog!
Nem úgy mint az anya-sorozat…ami szerintem oly mértékben zuhan a lejtőn,hogy hatodik évad már biztosan nem lesz,kaszálni fogják!

f.fredericks - 2013. 10. 20. 11:28

Azért azt ne felejtsük el, hogy Marcel nem csak egy egyszerű rabszolga gyerek volt, hanem a kormányzó fattya. Klaus ezért is ismert fel benne régi önmagára, mert ő pedig az apjának nem volt vér szerinti gyereke, és ezért vette “kezelésbe”.

superpityu - 2013. 10. 20. 19:21

Tímea: a tvd kaszát honnan veszed? azért mert szerinted nem jó – szerintem is siralmas – attól még nem fogják elkaszálni. sőt az lenne az év meglepetése, ha nem folytatnák, mert csatornaszinten célcsoportban az a legjobb sorozatuk, össznézőben pedig csak az arrow veri. az Originals sem muzsikál rosszul, elég jó párosítás a supnattal.

ala - 2013. 10. 20. 21:38

Nekem is tetszik ez a sorozat, de ne felejtsük el, hogy a TVD 1. 2. évada is jó volt és hasonlóan lelkesedtem érte, mint most a TO-ért. Vagy a borzalmas TVD megszépíti az TO-t is.
Remélem, hogy nem lesz igazam és tényleg távol tartják Plec-et ettől a sorozattól, de jó lett volna, ha kihagyják a Klaus-Marcel-Cami-Rebekah négyszöget. Kicsit már félek is, hogy Julie elkezdi itt is a három-négyszögeléseket.

cyborgwings - 2013. 10. 22. 19:10

egyébként ki ez a thierry, hogy ennyire odavagytok érte? szerintem nem volt semmi extra, sőt.

f.fredericks - 2013. 10. 22. 21:11

@cyborwings: Hát az Henry. :) Évekig tök jól tolta az Arsenalban. :) Aztán elment New Orleansba fehér vámpírnak. :)

hummel - 2013. 10. 23. 20:04

Agnes helyében Sophie-t vettem volna célba. Össze vannak kapcsolva és a boszorkány erőtlenebb, sebezhetőbb, mint a vérfarkas lány. Főleg így, hogy nem varázsolhat, mert ha igen akkor ugyanúgy a fejére hozza a bajt.

superpityu - 2013. 10. 23. 20:36

egyre kevésbé hiszem, hogy ennek van valami köze plechez. itt még a szerelmi vonal sem idegesít, főleg, hogy davina szerelmi élete sem volt túl hosszú. cami-klaus jelenetek is hordoznak magukban valamit, ami miatt tetszik. annak idején féltem is, hogy teljesen felesleges és csak a vágy tárgyát fogja képezni lány, de eddig pozitív csalódás, főleg a háttértörténettel.
na végre elijah is visszatért, remélem sokáig még csak a hülye tőrök közelébe sem kerül majd. Hayley is elég badass volt (még ha bénán is volt megcsinálva a jelenet), a tvd történetében caroline kapcsán éreztem azt, hogy kimondottan irritáló karakterből kezd szerethető válni, na a farkaslány is valami hasonlót produkál most. az is kifejezetten tetszik, hogy az ő története a háttérben van és klaus taktikázása a fő vonal a hibrid baba helyett.
habár érzek valami lágyulást a kezdéshez képest, mégis nagyon jól szórakozom. egyvalami nem hagy nyugodni, hogy hayleynak nem kellene valami nagyobb has, mert eltelt a nyár és még semmi sem látszik, vagy még ez nem olyan sok idő? nem mintha értenék ilyen dolgokhoz :D
ja és a párbeszédekért is pacsi, főleg a fent említett klaus-cami vonalon.

Subway - 2013. 10. 23. 21:24

Remélem nem felejtették el, hogy ami Hayley-vel történik az megtörténik Sophie-val is. Az a nyíl a vállba igazán fájhatott, mondjuk miközben ül a WC-n :D:D

Bogyó - 2013. 10. 23. 21:41

Senkinek nem tűnik fel, h Cami folyton Klaussal lóg? Marcel helyében minimum figyeltetném a házat, nem? Ráadásul elmegy a házába a csaj, csak szemet szúr vkinek. Ehh, mindegy is.

Mini-tini-nyál jelenet borzalmas volt, amúgy még mindig bejön a hangulat.

khhk - 2013. 10. 23. 21:55

Olvasom a kommenteket és el is felejtettem, hogy már csak azért sem lehet megölni az originalokat (vagyis Klaust), mert úgy kihalna mindenki a sorozatból (és a TVD-nek is vége lenne, mert elvileg párhuzamosan fut a 2 sorozat…), gondolom a készítők is tudják ezt, csak mivel Klausnak nem hiszem, hogy eszébe jutott, hogy Marcel meg akarná ölni ezért még nem jött elő a szó róla, persze sajnos Elijah-t vagy Rebekah-t ettől még megölhetik, de remélem nem fogják.
A sorozat amúgy jó, és kíváncsi vagyok Marcel titkára is mostmár.
TVD-s részek miatt gondoltam nagy kár, hogy a Klaus-Caroline vonalat így nem tudják folytatni, de igazából már nem is hiányzik, bár Camivel sztem nem illenek össze (mármint én semmi vonzalmat nem érzek a 2 színész között), de lehet pont a TVD-s szenvedések miatt nem is hiányzik romantikus szál a történetből…

DarkEagle - 2013. 10. 24. 01:11

superpityu: Szerintem nem telt itt el ennyi idő hogy látszódjon a terhesség. Az első negyedben kb nincs is hasa a terhes nőnek, na meg ez egyéntől is függ, pl az egyik ismerősömnél 6 hónapos koráig nem is látszott túl nagynak a hasa ilyen sima lenge cucc mint ami Hayley-n is van simán eltakarta. Amúgy szerintem Hayley max 2 hónapos lehet mert a TVD-ben zajló első rész vagyis a 1×00-ás igazából ugyan akkor játszódik mint a Pilot 1×01. Tehát nem telt el egy nyár a két rész közt. Szerintem egyébként kihúzzák a szülést a végéig mert van egy olyan érzésem, főleg most hogy úgy fest Kalus meggyőzte Davinát sőt Elijah is visszatért meggyőzni őt, az évad felére már az Ősök átvehetik az uralmat, legalábbis erre számítok a következő rész előzetese alapján. Aztán ugye jöhetnek a bonyodalmak a terhességgel, plusz Cami szál kiderítése, plusz egyéb más mert van pár szál az tuti. Ami igazából nem is baj.

DarkEagle - 2013. 10. 24. 01:16

Egyébként nagyon jó volt ez a rész is. Ez kicsit visszafogottabb volt de nincs ezzel gond nem pöröghet folyamatosan és a szerelmi szálak is EGYELŐRE elég normálisan vannak kivitelezve Camit is egyre jobban bírom. A kis boszinkat is csípem nagy baj nincs vele. Rebekah szerelmi szála kicsit zavaró csak nem tudom hogy valóban ennyire akarja-e Marcelt vagy csak van valami terve. Hayley meg eddig az évad meglepetése mert szerintem sokan vannak úgy vele hogy nem bírták annyira most meg kb ő a kedvenc. :D Na jó ez talán túlzás de meglepően jó. Ez a kis harc picit bugyuta lett de azért nem volt rossz. És az sem meglepő hogy a baba megvédte de volt/van egy olyan érzésem hogy ő intézett el mindenkit. Kicsit túl sok vér volt rajta. :D Klaus egyre inkább kezd apuciként viselkedni, aranyom de ment volna gyilkolászni egyből, ott felröhögtem. xD

Egyébként Cami/Klaus párosnál kicsit féltem hogy Klaus csinált valamit Cami testvérével, féltem hogy ez lesz a nagy dráma a szerelmi szálukban de hál Isten nem így van, legalábbis úgy tűnik.

Amúgy tényleg fura ez az egész mert tényleg olyan mintha Plec-nek köze se lenne a sorozathoz, túl jó hozzá képest. ^^’

DarkEagle - 2013. 10. 24. 01:20

Ja és a ZENÉK, már megint a rész fénypontjai voltak, az a hegedű szóló kész libabőr lettem tőle. Ahogy a Jazz-től is. Állati jó hangulatot ad a sorozatnak hogy nincsenek benne ezek a menő tini pop baromságok. :D

abc - 2013. 10. 24. 01:36

Elijah végülis most hogy térhetett magához a tőrrel a szívében? Valamit mondott, hogy a kihúzás miatt elvesztette az erejét a tőr, de miért?
Az lehetett a gond, hogy újra be kellett volna mártani fehértölgyfa hamuba? Ebben a sorozatban viszont még ki sem derült, hogy a hamu is kell a tőrhöz, Marcel-ék nem is tudnak róla, azt hittem a készítők is inkább elfelejtették ezt a részletet, de akkor ezek szerint nem. Hatalmas előny ez az originalok számára, mert már a tőrt sem tudják használni ellenük, amíg rá nem jönnek a hamu titkára.

DarkEagle - 2013. 10. 24. 01:53

abc: “Davina kihúzta a tőrt. Nem tudván, ha akár ezt egyszer is megteszi, az veszít az erejéből. Néhány órán belül visszanyerem az erőmet.”

Ezt mondta Elija. Egyébként ha jól láttam nem is a szívébe szúrta és ha jól rémlik csak ott hatásos de ez nem biztos. Egyébként ja a homokot még nem játszották ki. De szerintem már nem is fogják tudni mivel csak egy tőr van, a többit Hayley oda adta Rebekahnak és ha okos akkor elégette őket. :D

Egyébként igen újra be kellett volna mártani a hamuba is.

Nikki - 2013. 10. 24. 02:02

Újabb szuper epizód. Nem kiabálom el, de eddig ez nagyon jól össze van rakva.
Hayleyt megkedveltem, Klaus brillírozik, Elijaht visszakaptuk, Davina sem idegesítő már.
A gyerekkel ugye lesz itt még valami, de ezt kis adagokban kapjuk, akárcsak a szerelmi szálakon való történéseket. Látom ezt jól is meg lehet írni. A TVD-ben igazán példát vehetnének erről.
Szóval ismét remekül szórakoztam, nekem eddig az összes epizód egyformán tartja a színvonalat, sőt, úgy érzem egyre jobb lesz.

DarkEagle - 2013. 10. 24. 02:42

TVD-ben sajnos nem fognak példát venni mert ott a célközönség is teljesen más valamennyire. Ott inkább a románc miatt nézik a 12-18 éves lányok. ezért sem foglalkoznak a storyval mert úgyse érdekli őket amíg Damon meg Stefan fél-pucér. :D

Egyébként valóban, a kövi rész ajánlóját elnézve tényleg tartani fogja a színvonalat és a tempót is most jönnek majd csak az igazi harcok. :D

koka - 2013. 10. 24. 13:48

Jó lesz ez. Oké volt 1-2 butácska rész (Devinát még szokni kell), de a maradék 98% parádés. New Orleans részletekbe menő bemutatása, jazz, alapvetően sötétebb lápi világ nagyon jól adja a hangulatot. Klaus-Cami párbeszédek alapból jók, de ez a hegedűvel kísért jelenet már-már a rész fénypontja volt.
Tetszik az is, hogy random feldobnak egy szálat (pl most a templomos mészárlás) és egyből működik, beillik a történetbe.

koka - 2013. 10. 24. 13:49

‘lápi’ világ helyett ‘képi’ világ, bár úgy sem értelmetlen :D

Csilla0422 - 2013. 10. 24. 20:56

Nagyon jó rész volt. Örülnék, ha már lenne Thierry. Thierry ő Thierry, ilyen egyszerű. :D
A kis „Devilkének” már lassan látszódnia kéne. Átlagosan a kismamák a terhesség 4. hónapjában gömbölyödnek.
Klaus – Cami párbeszédei nagyon ott voltak. Nem gondoltam volna, hogy Cami ilyen súlyos „terhet” cipel magával. Nemtom miért, de úgy érzem Marcelnak vagy a hordájának köze van a templomban történtekhez.
Davina – hegedűs pasi jelenet nekem nagyon tetszett, aranyos volt. A történtek alatt, után sem picsogott, hanem igazi kamaszos dühöt produkált. Lám – lám meg lehet oldani a tinidrámát, szerelmet picsogás és nyavalygás nélkül. A 16 éves kamaszlányban iszonyat nagy düh lehet, jaj lesz annak, aki ellen ezt felerősítve fordítja. Remélem Marcel lesz a célpont.
Klaus – Cami részek után szerintem már nem is kell ide Caroline. Matt viszont már jöhetne! A zenei válogatás ott van a szeren.

LaCRossE - 2013. 10. 25. 19:39

Ki a f@szom az a Thierry? De most halál komolyan!

superpityu - 2013. 10. 25. 22:32

a faszi akit befalaztak az előző részben. egyébként lövésem sincs, hogy mitől akkora szám :D a sapkás gyerek, bár amíg ide nem írtátok addig fogalmam sem volt arról, hogy mi a neve.

Desmond Wallace - 2013. 10. 26. 12:48

“Matt viszont már jöhetne!”

Minek? Maradhat nyugodtan a TVD-ben. A befalazott gyerek se nyújtott semmi extrát

Orange_Green - 2013. 10. 26. 13:17

A feszes tempóból kicsit visszavettek, de talán csak azért érzem így, mert már annyira beleszoktam a jóba, hogy azt vártam, megint feljebb kerül a mérce, és megint többet kapunk, mint eddig. Ez nem történt meg, kb. ugyanannyit adott, vagy talán egy leheletnyivel kevesebbet, mint az előző 3 rész, de ettől még zseniális volt.
Hayley harca az őt üldözőkkel kellően kemény volt, tetszik az ötlet, hogy a magzat vámpírvére gyógyítja, hiszen így kvázi legyőzhetetlen, elpusztíthatatlan lett. Méltó társa az Ősöknek. Rengeteg lehetőség van ebben a “fordulatban”, ami egyébként tök kézenfekvő volt. Csak eddig nem is gondoltam erre.
A Davina-Tim jelenet nyomokban Julie-t tartalmazott, erre rá mernék tenni egy nagyobb összeget is, de a zene annyira jó volt, hogy még efelett is képes vagyok szemet hunyni.
Davina még mindig inkább szép, mint tehetséges, bár azt érzem nála is, amit anno Britt Robertson-nál, hogy az eltúlzott nőiesség már-már visszataszítóan egyértelmű szimbóluma akar lenni a kislány, vastag ajkak mindig kissé nyitva, épp csak leheletnyire. Hatalmas szemek, mindig csillogóak, néha könnyesek. Baba-arc, a lehető leglányosabb kifejezésekbe erőltetve. Ez a fajta szépség számomra már túl “sok”, nem valódi. Ha emellé képes lenne megfelelően alakítani a szerepét, akkor persze nem zavarna, de mivel színésznőnek botrányos, nem tudok másra koncentrálni, mint a külsejére. Ez az egyik nagy negatívuma a sorozatnak.
Ami nagyon tetszik, hogy nem félnek megölni szereplőket, Agnes is simán elhullott most. Szintén jó, hogy újabb és újabb szálakat hoznak be, amik így vagy úgy összekapcsolódnak. Érdekes a pap karaktere, és jó, hogy kiderült Cami titka.
A Cami-Klaus beszélgetésekben Klaus megint az a tragikus “hős”, aki Caroline mellett volt, Joseph Morgan zseniálisan hozza ezt a sokat szenvedett, kissé pszichopata, de mégis érthető és szerethető figurát. Mióta “ismerjük őt”, talán most először van olyan célja, amivel azonosulni is tudok. Marcel-t és a sleppjét le kell győzni, és ehhez sajnos valóban szükségesek az áldozatok.
Rebekah ebben a részben kb. semmi volt, de nyilván nem lehet mindig mindenki fókuszban.
Elijah <3
7/10

Marcipáncica - 2013. 10. 26. 19:40

lenyomtam egyben az első 3 részt, és pár észrevételem lenne így hirtelen, de csak tőmondatokban:
– Az alapvető szituáció, környezet és karakterek teljesen jók, nagyon sok lehetőséget látok ebben az irányban. Viszont vannak félelmeim is sajnos (ezekről később).
– Marcel nekem szimpatikus, így az ellene inditott hadjáratot – ami alapvetően Klaus irígységén és komplexusain kívül sok más célt nem szolgál – egy bullshitnek tartom sajnos. Tehát ezt a vonalat valahogy okosan kellene lezárni, oly módon hogy Marcelt ne írják ki a sorozatból.
– Klaust persze csípem, Joseph Morgan nagyon jól hozza a karaktert. Egyszerre szerethető és gyűlölhető. Kissé nekem már túl erőltetett ez a hatalmas nagy “húúúúúú de rossz fiú vagyok” előadás, főleg amikor rá tíz percre már könnyes szemmel érzékenyül el valamin.
– A boszis vonalat egyenlőre gyengének találom, szereplőstül, mindenestől. Devinát szintén. Lehetett volna nála hanyagolni az angyalarcú kislány kasztingot, és betenni valami érdekesebb karaktert.
– Hayley jó, minden szempontból tetszik. Vonzalma Elijah iránt elég gyorsan kialakult (bár ez érthető)… viszont remélem nem viszik el ezt nagyon nyálba.
– Elijah leszúrása szerintem nevetséges volt. És némiképp felesleges is.
– Rebekah csak szerintem hízott rettenetesen meg? Konkrétan nincs dereka. No mindegy… és ez off volt.
– És a hatalmas parám: Camille. Az még hagyján hogy a színésznő (most csekkoltam) 88-as születésű létére minimum 30-32-nek néz ki. Ez megint csak nekem furi. De nagyon tartok attól, hogy a már most kialakult Marcel- Klaus- Cami szerelmi háromszöget fogják ezerrel nyomni. És akkor hol leszünk? Kaptunk egy újabb TVD-t. Persze ez nem baj, csak abból elég egy is.
No eddig ennyi… nézem tovább, aztán meglátjuk.

Csilla0422 - 2013. 10. 26. 21:19

Matt azért jöhetne már, mert kivonná a sokszög játszmából Rebekaht. Van egy olyan érzésem, hogy J.P. itt is a trigonometriára fog alapozni (remélem nem hagyják neki). Ha nem tévedek enyhe utalások már vannak is rá Marcel – Cami – Klaus, amibe még beszállna Rebekah is. TVD-ből kiindulva ez nem tenne jót senkinek sem. Másrészt az eredeti sorozatban már csak Matt az, aki itt is megállná a helyét.
Davina karakterében nekem pont az jön be, hogy a tini „angyalarca” mögött félelmetes erő van, még egy eredetit is hazavág. Ő a babaarcú gyilok.

Bia - 2013. 10. 27. 09:40

Olvasom itt a kommenteket és szóba jött hogy nem tudják megölni az eredetieket mert akkor TVD se lenne…meg Marcell is magával tolna ki mert ugye ő Klaustól származik. vagy nem így van???

Marcipáncica - 2013. 10. 27. 11:42

De így van. Ehhez képest a kis boszi azért jól elszórakozik az ötlettel…

Page - 2013. 10. 27. 15:37

Ha Matt itt lenne, akkor nem háromszög lenne, hanem négy és az még borzalmasabb lenne.

Szerintem egyáltalán nem hiányzik innen Matt (nem is értem mióta ilyen népszerű, azelőtt mindenki ki akarta nyírni, most pedig mindenki áradozik róla) és Caroline sem.

Lassan már mindenkit át akartok hozni a TVD-ből New Orleansba.

Kilgores - 2013. 10. 27. 17:40

Én azon gondolkoztam, hogy azzal, hogy Katherine ember, nem lehet, hogy az eredetiek halála nincs már hatással azokra, akik Kathrine vonalából származnak? Persze, csak feltevés…

koka - 2013. 10. 27. 18:02

Maradjon csak Matt és Caroline TVD-ben, egyáltalán nem hiányoznak a történetből. Ami pluszt adnának, az a szerelmi nyál, abból pedig minimalizálni kell, mert TVD 2.0-ra senki se kíváncsi. Az Originals-nak meg kell fogni azt a korosztályt, aki már kinőtt a TVD-ből, de még maga az univerzuma érdekli.

“Katherine ember, nem lehet, hogy az eredetiek halála nincs már hatással azokra, akik Kathrine vonalából származnak?”

Ez akár lehetne egy kibúvó is, hogy meg lehessen ölni Klaus-t, bár akkor Katherine-t be kellene szőni a TO- történetébe.

Page - 2013. 10. 27. 18:45

Na Nina Dobrev, aki legkevésbé sem hiányzik a TO-ból, még Katherineként sem.

Ha Marcel nem tudja, hogy ha Klaus meghal akkor a vérvonala is, akkor semmi fura nincs abban, hogy Davina módot keres az eredetiek megölésére. Számukra pl. egyáltalán nem érdekes, hogy esetleg Klaussal meghal a három szerencsétlen is Mistic Fallsban.
És akár az is elképzelhető, hogy nagyon is tisztában vannak a helyzettel, és azon a bizonyos kerülőúton dolgoznak, hogy a vérvonalra ne legyen hatással az Originalok kiiktatása.

Nikki - 2013. 10. 27. 19:15

Hayley egyáltalán nem elpusztíthatatlan. Részben ezért is van Marcel ellen a hadjárat, mert az általa megszorongatott boszik megzsarolták az eredetieket, hogy megölik Hayleyt és babát is, ha nem segítenek nekik.

Csilla0422 - 2013. 10. 27. 19:27

J. Plec nyilatkozta, hogy lesz átjárás a két sorozatban, mindkettőt Atlantaban forgatják könnyen meg tudják oldani.
Mivel az 5. évadra az egyetlen használható karakter Matt lett, célszerű lenne áthozni őt. (Az más kérdés, hogy nekem már az elejétől fogva bejön.:D) Ha Rebekah rá célzott, hogy se veled se nélküled kapcsolat, akkor ezzel rögtön le is lehetne zárni egy esetleges sokszöget. Ők a TVD-ben sem nyálaztak, legalább is a többihez képest nem.
Az ember Kat már érdektelen Klaus számára. Vagy nem? J.P. már teljesen összezavar.
Elenat meg debil társait nagyon nem kellene New Orleansba hozni. Pedig pont őt emlegette Matt mellett Julie. Már így is vázolódnak Elijah – Hayley – Klaus és Klaus – Kam – Marcel szögek.

Orange_Green - 2013. 10. 27. 23:05

@Nikki

Kvázi elpusztíthatatlant írtam. Feltételezve, hogy amíg csak haldoklik a vámpírvér meggyógyítja, úgy gondolom, hogy azért a rá leselkedő veszélyek bő 90%-ából képes lehet felépülni. Nyilván a szívkitépés, lefejezés, stb. nem tartozik ezek közé.

DarkEagle - 2013. 10. 28. 02:58

Csilla0422 – 2013. 10. 26. 21:19
Matt azért jöhetne már, mert kivonná a sokszög játszmából Rebekaht. Van egy olyan érzésem, hogy J.P. itt is a trigonometriára fog alapozni (remélem nem hagyják neki).

Matt-nek én is örülnék meg nem is. Attól függően hogy oldanák meg. TVD-ben egyértelműen helye nincs mert ő nem olyan agyhalott mint a többiek. Rebivel amúgy is jó párost alkotnak és ha normális szerepet kap akkor azért tud rendesen alakítani. Ráadásul ha tényleg szétcibálja a jelenleg épp kialakulóban levő sokszöget a TO-ban az csak plusz pont lenne. DE ennyi semmi több TVD szereplő, meg se közelítsék a TO-t. Nem kell hogy ide is zúduljanak tini lányok. xD

Egyébként Akármennyire is jó a TO ha itt is benyálaz nekem Plec azonnal dobom nem érdekel mennyire jó. Szóval én is nagyon remélem hogy picsán rúgják hogy hé ez nem a “Telenyál Vagyunk Dadogva” sorozat. :D

Csilla0422 – 2013. 10. 27. 19:27
J. Plec nyilatkozta, hogy lesz átjárás a két sorozatban, mindkettőt Atlantaban forgatják könnyen meg tudják oldani.

Ja sajnos erről én is olvastam. Ha valamiben akkor abban biztos vagyok hogy ha 1-nél több TVD-s jön át ide máris tönkre van vágva a TO. Szóval Plec csak ne nyilatkozzon ilyeneket hanem játssza tovább a Prom Quuen-t. xD Matt jöhet de senki más ne jöjjön.

superpityu - 2013. 10. 28. 11:07

a matt iránti a hiszti már csak azért is vicces, mert kb 4 évad alatt semmi sem történt vele. :D megvallom engem most sem igazán érdekel a gyerek sorsa, pedig szinte az övé a legérdekesebb szál a vd-ben.
én pl nem ódzkodom annyira az átjárástól, ha plec nem figyel annyira, akkor a szereplők a new orleansba utazás soron visszakaphatják a már forgalomból kivont agysejtjeiket. de egyébként is ki jöhetne szóba, hogy átjöjjön? matt rebekahoz – köszönöm nem kell. caroline klaushoz – akkor lenne hiszti amikor kiderülne a hayley terhesség, hiszen annak idején tyler miatt is féltékeny volt. bár ha a 2. évados énjét kapnánk meg new orleansban akkor jöjjön. plusz szinte biztos vagyok abban, hogy ha idejön, akkor marcel első dolga lesz, hogy megkínozza :D. a többi szereplő nem hiszem, hogy normális indokkal átjöhetne.
egyébként az is külön vicces, hogy a tvd 2. évadában nem is tudtak az eredetiekről. itt meg mindenki tisztában van a létezésükkel.

Marcipáncica - 2013. 10. 28. 12:04

Matt-é a legérdekesebb szál a VD-ben? Weheheh. Valóban, most már szinte csak ő az egyetlen ember, de ettől még cseppet sem lett érdekesebb…. maximum a többi lett unalmasabb…

goettin - 2013. 10. 28. 14:39

Szerintem így zajlott az általános iskolában egy matekóra Julie Plec esetében:
Tanár: Melyik az a sokszög, amelyiknek egy pár párhuzamos oldala van?
Julie: Én tudom: a háromszög!
Tanár: Nem, de tőled ez is szép volt…

DarkEagle - 2013. 10. 28. 16:02

goettin: Ezen most jót röhögtem, köszi. :D

Látom másnak is dőlt a kommentje már nem csak nekem, megnyugodtam hogy valami gubanc van az éterben legalábbis csak ebben a kibeszélőben. :D

zolij - 2013. 10. 28. 17:07

@DarkEagle szerintem nem lett lezárva egy dőlt blokk a hozzászólásodban. Mondjuk így.

zolij - 2013. 10. 28. 17:08

hm, hát nem jött be:D

Bia - 2013. 10. 28. 18:38

szerintem azért nem lesz nagy átjárás a két sorozat között majd néha-néha át-át néznek egymáshoz..3-4 részről többet nem tudok elképzelni
mondjuk nekem bejönne ha Marcell menne Mystic Fallsba..feldobná egy kicsit a TVD-t

számomra Matt egy teljesen érdektelen karakter lett, mondjuk így 4 év alatt már senkiért nem tudok igazán izgulni.

winnie - 2013. 10. 28. 18:43

szerintem, ha nem lesznek rászorulva nézettségileg, nem fogják erőltetni nagyon.

Bia - 2013. 10. 28. 20:03

Egyébként nem úgy volt hogy Claire Holt mindkettőben szerepelni fog?

idioty - 2013. 10. 29. 08:15

Tegnap néztem meg az első részt.
Nekem nagyon tetszett. Az tetszett, hogy kb fél rész alatt ledarálták az eddig történteket, és az új nézők is könnyebben megérthetik, hogy melyik szereplőt mi mozgat, ki kivel milyen viszonyban van. Tetszett, hogy újra elmagyarázták, hogy hogyan lettek ők az eredetiek.
Elijah meg most először kapott tőrt az új nézők szemében, ők nem tudhatják, hogy ezt hányszor eljátszotta már. Hogy hányszor állt már ki Klausért, hányszor csalódott benne és hányszor akarta már megölni, vagy ártani neki, hogy utána elölről kezdődjön ez a kör. De mint írtam, ez mind az új nézők miatt van.
3. részt is megnéztem tegnap, és azt kell, hogy mondjam, nagyon tetszik. Nagyon tetszik, hogy nincs benne tinidráma… eddig…

superpityu - 2013. 10. 30. 09:48

most ezzel feltették az i-re a pontot. mindenki szépen elhelyezkedett a játékban.
a boszik erősek, komolyan a leggyengébb is simán veri a bonnie-t. vannak hagyományok, át van gondolva az egész. minden szereplő tervekkel rendelkezik. és ez a jó benne, hogy szépen fel van építve, össze van fűzve az egész történet. nem random cselekszik mindenki, mint a tesó sorozatban.
a másik jó pont elijah volt. davina is elég szimpatikus lett, így teljesen érthető, hogy miért van a boszik ellen. és akkor ott van még hayley aki valami hihetetlen változáson ment keresztül a vd óta. sokkal jobb, na meg az elijah-s jelenete egyszerűen priceless volt, pedig megijedtem, hogy nyálazni fogják.
a baba szál érdekes lehet. főleg, hogy a boszik is elég kemények és elnézve simán kinyírnák hayley-t ha lesz rá lehetőségük.
na jó kis rész volt, talán ez jött be eddig a legjobban.

winnie - 2013. 10. 30. 09:50

érdemes a tvd ismerete nélkül elkezdeni?

komolyan elkezdett érdekelni.

Csilla0422 - 2013. 10. 30. 10:29

Winnie, igen. Ezerszer jobb, mint az „anyasorozat”. Van értelem, logika a sorok között. A történet eddig jól felépítve halad, ami egy hangulatos, baromi jó helyen játszódik. (Nem Atlantára gondolok.) Davina egyre szimpatikusabb lesz. A mostani rész a héten eddig vert mindent, beleértve Good Wife-ot és TWD is. Ami még ezután jön…!!!

koka - 2013. 10. 30. 10:43

winnie: mindenképp. Az első rész kissé lehet tömény és inkoherens lesz, de ez meg kellett lépni ahhoz, hogy minél több új néző érkezzen, és közben ne unják magukat el a TVD nézők se.

superpityu - 2013. 10. 30. 14:13

winnie: igazából nem nagyon kell ismerni a tvdt mert az első részben szépen elmondanak minden fontosat, hogyan születtek a vámpírok, miért vannak ott ahol…stb. szóval szerintem érthető az egész, a karakterek közül sem ismertünk mindenkit a kezdetektől, szóval az sem jelent gondot, plusz eléggé szájba rágják, hogy ki kicsoda.

jessm - 2013. 10. 30. 16:09

Juj, ez annyira jó rész volt. :))
Kalus beszólása, hogy a gyerek megölhet minden boszorkány, erre ő egyre jobban kedvelem ezt a gyereket XD
Amikor Hayley pofon vágta Elijah-t , az is jó volt

Jók a szövegek, és harvest kifejezeten jól lett eltalálva, és passzol is.
Nekem bejön a nyál és 4. évadig a Tvd-ben lévő mennyiség is jó volt. De itt annyira jó a sztori, hogy nem hiányzik az a nyál, ami ott van.
Elején akartam, hogy esetleg Damon, Silas vagy Kathrine tegyen egy kirándulást New Orleansban. De jelenleg semmilyen hiányérzetem nincs.

Szóval Plec úgy látszik nincs a sori közelében és ezért üdítő. Bár a TVd-vel is ezt tenné is visszaáramlana a vér a végtagokba.

jessm - 2013. 10. 30. 16:43

Amugy Phoebe Tonkint vicces, hogy megkedveltétek, The seret Circle-ben vég nélkül szidta mindenki. :D

Orange_Green - 2013. 10. 30. 17:45

Tonkin rettenetes volt a TSC-ben, pocsék volt a karakter, és pocsék volt az alakítás is. A TVD-ben szintén valami rettenet volt, amit művelt, de itt, talán mert jobb a hangulat, vagy mert jobb színészekkel játszik együtt, és ez motiválja, vagy mert jobb a storyline, tényleg kitesz magáért.
A TO nagyon egyben van továbbra is, Elijah még mindig egy igazi úriember, akkor is, amikor nem, és a részek hangulata továbbra is lenyűgöző.
9/10

-T - 2013. 10. 30. 20:15

Egyre jobban érdekel ez, mint a TVD. Pedig az elején még nem gondoltam volna.

Spoiler egy kicsit:
A következő epizód elég durva lesz, legalább is a promokat nézve.
Már alig várom. :)

Lemoni - 2013. 10. 30. 20:25

Attól, hogy Hayley karakterét pozitív megvilágításba helyezték Phoebe Tonkin nem lett jobb színésznő, ez világosan kijött a pofonnál, még ezt a tökéletesen megírt jelenetet is el tudta rontani a mimikájával. Még mindig tartok attól a háromszöges lehetőségtől, hogy Elijah és Klaus egyszerre cuppan rá, akkor már inkább több fantáziát látok a Marcel-Klaus-Cami tricikliben, bár az új részben megtudott események alapján Sophie is beszállhat még a partiba :)

Csilla0422 - 2013. 10. 30. 22:51

A triciklik vázolása közben azt se feledjük, hogy Davina is meglőhetős korban van már…
Devilkére már nagyon kíváncsi vagyok. Ilyen felmenőkkel kevés sansza van a jóságra…

Azt a tag-et nem lehetne lezárni? Kezd zavaró lenni a dőlt betűs részek olvasása.

DarkEagle - 2013. 10. 30. 23:50

Tonkin leányzó messze lemarad színészi tudásban a barátnőjétől Claire-től de az egyszer biztos hogy kihozza a maxot magából és szerintem főként a környezet a partnerek és valószínűleg a rendező hatása is főleg az utóbbié. Azért egy komolyabb rendező sokat tud dobni egy színész teljesítményén ha jól irányítja. Nem kevés példa van erre.

És igen Elija visszatért. Végre. És királyabb mint eddig bármikor. Szinte tátott szájjal néztem ahogy beszél. Nem tudom hogy csinálja ez a pasi de annyira jól játszik hogy azt megirigyelhetné elég sok nagy Gagyivúúd hype színész is. Természetesen a két kis testvérkéje sem marad el tőle főleg Klaus. Az a beszólás a babáról tényleg a rész egyik top jelenete volt. :D Ez az összeszedettség soha nem volt kb jellemző a TVD-re szóval megemelem a kalapom és most már tuti hogy Plec köze max annyi hogy tanácsot ad vagy ő írta a Pilotot azt csókolom. :D Mert ha ő képes ilyen sorozatot letenni akkor nem értem hogy tudta ennyire elbarmolni a TVD-t ennyire. Na de. Davina egyre jobb és jobb. Most tökéletesen átjött minden érzelem tőle nagyon jól játszott a “kislány”. Arra meg aztán pláne nem számítottam hogy Cami szál már most felgöngyölődik. A kövi rész előzetese és a mai rész alapján azt tudom mondani a kavaró kis feka boszinak befellegzett akármi is lesz. :D

Elija é Hayley közt valami irdatlan durva kémia van.
3-szögre nem számítok igazából mert ahogy Klaus nézett Elija után mikor Hayle-t követte egyértelműen látszott hogy örül hogy a bátyja törődik vele. Na meg Morgen bá azt nyilatkozta nem lesz lesz 3szög köztük szóval nem lesz testvér/csaj kombó itt mint a TVD-ben hál Isten.

Kíváncsian várom már azt a babát mert látni akarom ahogy kivégzi a boszikat. :D

Davina is meglőhetős korban van már… Azt a tag-et nem lehetne lezárni? Kezd zavaró lenni a dőlt betűs részek olvasása.

Ezen most így besírtam. xD
neki amúgy ott van a hegedűs a háztetőn na meg mindenki túl öreg hozzá. :D

Az ötletet meg támogatom mert nem tudom mi miatt lett dőlt betűzés de tényleg nagyon zavaró már. ^^

Elején akartam, hogy esetleg Damon, Silas vagy Kathrine tegyen egy kirándulást New Orleansban. De jelenleg semmilyen hiányérzetem nincs.

Jajj neeeeeeee!!!!!!!!!! xDDDD
Bármit csak ezt ne. Inkább tonnányi 3szöget csak őket ne. Borzalmas színészek és karakterek is. :D

Marcipáncica - 2013. 10. 31. 00:04

Na ez vajon döntött lesz..? :D Az van, hogy nem akartam ma mar írni ( főleg mobilrol mert rettenet macera) de egyszerűen muszáj volt. Ezt a részt el/megnézve csak a legteljesebb elismeréssel tudok mar csak nyilatkozni a sorozatról. A színészek, a forgatókönyv, minden rendben van. Nem is tudom, nem ezt vártam – talán ugye a VD rettenetes mélyrepülése miatt sem – ettől, de eddig 100% pozitív csalódás. Aki esetleg eddig hezitált hogy nézze-e: igen, nézze. Bááár, félek hogy akik VD-t nem néztek eddig sem, (v kaszáltàk) azok ezt sem fogjak bepróbálni… :/

abc - 2013. 10. 31. 01:50

Tetszett ez a rész, jó úton halad a sorozat szerintem is, remélem nem fogják elbarmolni. J.P. maradj távol.:D Az viszont érdekes, hogy csak 8 hónapja van ez a mágia bann a városban, azt hittem már régebb óta. Meg akkor elvileg nem is lesz már sokáig, mert ha letelik az az idő(1 év?)amíg befejezhetnék a rituálét, utána elveszti az összes boszi az erejét, Davinával egyetemben. De ez esetben újonnan beköltöző boszik simán jöhetnek, mert már nem fogja tudni Marcel figyeltetni a mágiahasználatot. Kívánics vagyok hogy akarják elvarrni ezt a harvest szálat, szerintem nem fognak ilyen hamar normál embert csinálni Davinából, úgy teljesen érdektelenné válna a karaktere.

abc - 2013. 10. 31. 01:59

Bocsi csak lezáró tag-eket próbáltam.:D

Nikki - 2013. 10. 31. 02:31

Kész, elszálltam :D Fantasztikusan jó volt! Tényleg minden a helyén van, ok-okozat, motiváció. Ráadásul mennyi mindent megtudtunk már. Nagyon érdekesen alakítják a történéseket, Davina szimpatikus, Hayley kedvelhető, és Elijah!! Nem akarom tagadni, le sem tudtam róla venni a szemem. Valahogy odaszögezi, vonzza a tekintetet a kiállása, beszéde, a modora, a viselkedése.. úgy mindene :D az egész lénye. Hihetetlen megkapó a stílusa és a kisugárzása. A másik, akit öröm nézni, meg Klaus, és Marcelt is sikerült közelebb hozniuk.
Az Elijah és Hayley közti kémiát én is érzékeltem és leborulok, ha tényleg nem lesz ebből feszkó. Mert TVD-ből kösz szépen, nem kérek. Szabadítsanak rájuk valami kórságot, nem érdekel, de ne hozzák át őket ide. Nem hittem volna, hogy ezt fogom mondani, de rohadtul nem hiányzik senki, az még kevésbé, hogy ez a sorit is elcsesszék. A TVD soha nem volt ilyen jó, még az elején sem. Vacak érzés attól rettegni, hogy mikor cseszik el.
Örülök amúgy, hogy mindenki ennyire sokféleképpen dicséri, pár karaktert megspóroltam, bár úgyis mindegy, mert az olvasásnál igencsak elfolyik a szemem ezeken a dőlt betűkön :D

paranoid android - 2013. 10. 31. 06:05

Akkor kicsit én is dicsérem a sorozatot, mert megérdemli. Szépen összefűzték a történetszálakat az új részben, az eddig különféle szálon mozgó karakterek történetét kerek egésszé téve. Még a kezdetben szimpla romantic interest-nek tűnő Cami is lényeges eleme lett az egésznek.

A boszorkányokat érdekessé és erőssé tették, pedig nem kevés csorbát kellett kiküszöbölni, köszönhetően a Bennett családnak. A Davinát alakító színésznő összeszedte magát szerencsére, ahogy a karaktere is egyre érdekesebb.

A vámpírok közötti ellentétek még mindig izgalmasak. Elijah visszatérésének nagyon örülök. Mikor először megismertük, még a TVD-ben, nem igazán kedveltem, de szép lassan a kedvencemmé vált. Egy erős erkölcsi kóddal rendelkező vámpír, aki komolyan vehető, és akár félelmet is kelt. Nem egy picsogó, az önsajnálatában fetrengő Stefan. Remekül is van megírva a karakter, de Daniel Gilliest nagy dicséret illeti, hogy ilyen visszafogottan és karizmatikusan alakítja. Remek volt a jelenete Hayley-vel, akit szintén egyre jobban kedvelek, bár nekem nem volt különösebb bajom vele eddig sem, ahogy – a szerintem baromi aranyos és egyáltalán nem rossz, ha nem is kiemelkedő, színésznő – Phoebe Tonkinnel sem.

És amit nagyon várok a mostani rész alapján, az az emberi jelenlét. A pap komolyabb szerepvállalása, esetleg általa új karakter belépése a játszmába. Az ilyen természetfeletti történetekben mindig is az emberi karakterek érdekeltek a legjobban, de a TVD-ben szörnyen bántak velük, majd szép lassan eliminálták őket. Szóval örülnék, ha a pap egy aktív és jelentékeny tényezővé válna.

ffffffffff - 2013. 10. 31. 14:42

Remek sorozat , TVD első két évadja szintjét simán eléri , érdekes karakterek , jó történetszál , rejtélyek , és pörgős sztori (eddig) nyál nélkül . Az eredetiek olyanok amilyenek eredetileg voltak , Hayley , Davina és Marcel kitünő karakterek és 5. rész végére összeállt a sztori hogy ki mit miért csinál , és ráadásul eléggé összeszedetten van megoldva.
Kíváncsi vagyok a papra hogy mire képes , mert eddig nagyon magabiztosnak tűnik , úgy tűnik ő az erőegyensúly 3. tagja a vámpirok és boszik mellett , ő képviseli az embereket , és ahogy elnézem nagy befolyással bír , remélem ő is becsatlakozik a játszmáikba .

icefox - 2013. 10. 31. 15:34

Tartja a színvonalat. És mindenki utálja a boszikat. :D
Örülnék ha a papról kiderülne hogy nem véletlenül tud egyenlő félként beszélni Marcellel.(mondjuk ha csak negyedannyira kemény lenne, mint a Hellsingben Anderson atya…)

És csak halkan jegyzem meg: mi van ha a vérfarkasok között is vannak eredetiek?(Nagyobbak és szarnak a teliholdra.)

DarkEagle - 2013. 10. 31. 17:05

Remek sorozat , TVD első két évadja szintjét simán eléri

Eléri? :O A TVD első 2 évada EGYÜTT nincs olyan mint a TO eddig része egyenként de együtt aztán meg pláne nem. TO-ban egy rész felér a TVD eddigi összes részével kb. Ha összevesszük a TO eddigi 5 részét akkor meg pláne le van alázva az összes TVD rész. :D Persze kinek mi de szerintem sokan egyet értenek velem. Persze ez most nem ellened szól nyugi, csak helyesbíteni próbáltam kicsit. :D

Egyébként a Papus tényleg érdekes. Valami tuti van vele ha senki sem akarja kinyírni.

hummel - 2013. 10. 31. 18:39

„mi van ha a vérfarkasok között is vannak eredetiek?”

A TVD 2. évadában belengették a vérfarkasokat, mint egy erős konkurens fajt, aztán az évad közepére gyakorlatilag le is rombolták a felépített képet. A teliholdtól független vérengzés most mégis többet sejtet. Hayley családkeresése pedig remek ok, hogy ez az oldal is jobban kifejtésre kerüljön.

DarkEagle - 2013. 10. 31. 18:56

Ami azt illeti van “eredeti” vérfarkas. Mégpedig Klaus barátunk személyében. :D Elvégre ő vérfarkas is. És ha jól rémlik a már agyon használt és jól megkavart TVD vonalból ő az 1. vérfarkas.

Csilla0422 - 2013. 10. 31. 19:18

Esther egy nagyon erős boszorkány, de nem tudott számolni. Ennek következtében félreb… egy farkassal és eme kezdeti hármasból lett Klaus. Klaus valami 3 az 1-ben.

Ha Davinahoz öreg mindenki, akkor Klaus, Elijah és Rebekah is öreg mindenkihez. Rebekah, egy igazi puma. Öreg puma, nem vén puma. :)

A rész legjobbja Klaus dumája mellett, Marcel gyakalása. Ez olyan szívmelengető volt.

koka - 2013. 10. 31. 20:05

„mi van ha a vérfarkasok között is vannak eredetiek?”

Még anno a TVD 3. évadban ment az elmélkedés, hogy vajon hogyan születhettek a vérfarkasok, majd ez szépen el is felejtődött. Azok a karmolásnyomok a fán nem mókustól voltak…

Marcipáncica - 2013. 10. 31. 20:48

Csalóka az Originals családtagok kora… A filmben jóval idősebbnek tűnnek mint amennyi a valódi koruk.

abc - 2013. 11. 01. 02:05

DarkEagle:

Klaus nem eredeti vérfarkas, ő egy sima vérfarkas, akiből eredeti vámpírt hoztak létre. A vérfarkasok korábban léteztek, eleve miattuk hozta létre a vámpírokat Esther, hogy íly módon megvédhesse a családját.
De elviekben kellett, hogy legyen egy Eredeti vérfarkas is valamikor, remélem ezt a történetet majd megkapjuk ebben a sorozatban. Bár van egy sejtésem, hogy mivel a farkasok nem hallhatatlanok, a logika szerint az eredeti is megöregedett és meghalt. Hacsak nem halhatatlan azért, mert “Eredeti”, bár ez farkasként furcsa volna akkor is.

ala - 2013. 11. 02. 09:15

Remek ez a sorozat, öröm nézni, egyáltalán nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz, sokkal jobb, mint a TVD. Elijah-t csak dicsérni tudom. Miközben beszélt, éppen azon gondolkoztam, hogy még a hangja is mennyire jó Daniel G.-nek.
Viszont megtudtuk, hogy Haley 4 hónapos terhes, azért most már kéne , hogy látsszon rajta a terhesség, nem? Főleg, hogy nem egy átlagos ember gyerekkel várandós. Meg egy kicsit érdekelne, hogy ő hogy érez, pl. kívánja a vért, vagy olyan kajákat, miket egyébként nem enne. Ezt eléggé elhanyagolják, várnám, hogy ez a nagyon különleges bébi már az anyja hasában is jelezze, hogy ő más.

kiváncsi-fáncsi - 2013. 11. 02. 12:59

Ez a sorozat csak jobb és jobb lesz. Nagyon tetszik, jelenleg sokkal várósabb mint a TVD (sajnos).

Azért lenne egy elméleti kérdésem: Vajon hogy akarja Elija egyszerre mind a két dolgot véghezvinni: – megígérte hogy megvédi és segít Davinának, hogy ne kelljen meghalnia, – valamint segíteni akar S.D. megmenteni a családját és befejezni az aratást.

Bia - 2013. 11. 02. 16:51

Most olvasom hogy Michael Trevino (Tyler) megy vendégszerepelni a TO-ba.
na arra kíváncsi leszek mit tesz hozzá a dolgookhoz

superpityu - 2013. 11. 02. 22:11

az egyetlen öröm ebben, hogy annyira keveset szerepelt, hogy nem volt időm utálni. nem jó színész, de a karakterével sosem volt túl nagy bajom. talán ő volt az egyetlen aki elenáék pofájába merte vágni, hogy nem elene körül forog világ. szóval nem tartom kizártnak, hogy julienak nem volt ideje totális katasztrófává silányítani a karaktert. ha egy kicsit ésszel fog játszani, már pedig az TO-ban muszáj lesz, akkor marcel oldalára fog állni – vagyis a lényeg, hogy ne partizánakcióba kezdjen. ott rendesen megkavarhatja az állást, hiszen tudja, hogyan kell megölni az eredetieket, ott volt mikor egyszer leállították klaus szívét. szóval nem olyan halva született ötlet az átvitele. főleg hogy a többiek barátként érkeznének klaus oldalára, míg tyler ellenségként érkezik, plusz marcel körül így is szorul a hurok. davina ha így halad otthagyja, cami klaus befolyása alatt. a vámpírjai között is akad olyan klaus befolyása alatt áll. szóval ezzel rendesen megbuherálhatják a helyzetet. plusz ott van hayley is, akinek valószínűleg ő segített túlélni eddig, ergó a babáról is tudhat már. szóval szerintem jól is elsüthetik a dolgot.

Csilla0422 - 2013. 11. 02. 22:49

Remélem, értelmes célra használják fel a hatalmi harcoknál és nem szerelmi háromszögekre hozzák be. Abban meg nagyon bízom, hogy nem lesz egy olyan csavar, hogy Devilke apja Tyler.
Ha már egyszer el kell viselni ezt a kezdő farkast, akkor szeretném, hogy egyedül érkezzen, a sleppje meg Matt kivételével maradjon Misztikfosban.

Lemoni - 2013. 11. 05. 13:04

Jaj! Nem elég, hogy az egyik legrosszabb TVD karaktert és az azt játszó nagyon gyenge színészt áthozzák, de még annak az illúziónak is vége, hogy Plecnek gyakorlatilag csak névleg van köze a TO-hoz :/

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/originals-vampire-diaries-crossover-will-653232

Csilla0422 - 2013. 11. 06. 12:00

Ezt az epizódot J.P. írta? Mert volt benne egy-két olyan rész, hogy fogtam a fejem, egyszer majd el is hánytam magam. Ez egy elég kiszámítható lett, számomra a leggyengébb eddig.
Fogadni mertem volna, hogy ez lesz… de mégis reménykedtem, hogy erre hozzák be Tylert. Hát nem úgy lett.
Az amcsik nagy része örül Tyler érkezésének és szeretnék ha Caroline is követné. Persze aztán Misztikfos összes lakója itt lenne. Én ezért sem örülök Tyler behozásának.

jessm - 2013. 11. 06. 16:00

Mai rész talán tényleg egy kicsit gyengébb volt. De Klaus és Elijah szuperek, úgy hozzám nőttek, hogy komolyan nem értem, azt az időt amikor azt vártam , mikor találják ki, hogy lehet őket megölni. Komolyan ide nekem Elijaht :D

Pfujj, Tyler ?!!! NEEEEEEEEEEEEEEEEE!! Ezt mondom a pénteki TVD óta, MIÉRT?! Nagyon rühellem ezt a karaktert kb megjelenése óta,, le fogja húzni a sorozatot,nekem kb. mindegy lett volna kihoznak át TVd-ből, de hogy Tylert?! Ennél már csak Bonnie lett volna rosszabb.
Le is kopogom mert a végén megtörténik.

Ja és nagyon remélem, hogy Haleyt Marcel vitte el és nem Tyler…

jessm - 2013. 11. 06. 16:01

Mai rész talán tényleg egy kicsit gyengébb volt. De Klaus és Elijah szuperek, úgy hozzám nőttek, hogy komolyan nem értem, azt az időt amikor azt vártam , mikor találják ki, hogy lehet őket megölni. Komolyan ide nekem Elijaht :D

Pfujj, Tyler ?!!! NEEEEEEEEEEEEEEEEE!! Ezt mondom a pénteki TVD óta, MIÉRT?! Nagyon rühellem ezt a karaktert kb megjelenése óta,, le fogja húzni a sorozatot,nekem kb. mindegy lett volna kit hoznak át a TVd-ből, de hogy Tylert?! Ennél már csak Bonnie lett volna rosszabb.
Le is kopogom mert a végén megtörténik.

Ja és nagyon remélem, hogy Haleyt Marcel vitte el és nem Tyler…

jessm - 2013. 11. 06. 16:35

Ja és Cami, ahogy leordította Klaust, hogy nem oldott meg semmit. Az 2 nagy piros pont. Egyre jobban bírom Camit, ahogy 2 lábon a földön van . Azt hogy egy iker testvér halála olyan mintha a másik feled veszítenéd el, és Camit látva tényleg átérzi az ember ennek a fájdalmát, és azt, hogy megölte Agnest Klaus az mennyire nem oldott meg számára semmit.

superpityu - 2013. 11. 06. 17:22

nem volt még ez sem rossz. korábbról nem ismerem leah pipest, de egész ügyesen formálja a karakterét. nem nyafog, nem szenved, tényleg 2 lábbal a földön jár, ahogy fentebb is írtátok. ez hiányoltam már a tvdből, mióta ric és jenna is ki lett írva, hogy nincs egy épkézláb emberi karakterük.
a rész eleje szerintem elég jó volt, a halott csajjal, hogy rebekah és hayley is kiosztotta a többieket miatta. volt még pár jobb egysoros is.
amit tényleg sajnáltam, hogy kiszámítható volt az egész. bár kicsit reménykedtem, hogy elijah előhívja davinát és vele öletik meg agnest. egyébként most akkor a harvest, hogy fog véget érni? azt mondjuk el tudom képzelni, hogy a végén a boszik erőtlenné válnak, de davina ereje megmarad valahogy. ja a vesmatosért kár. csak ne legyen sokat, megszoktam, hogy itt nem kántálják ezt a baromságot.
én is attól félek, hogy nem marcel vitte el hayley-t. hanem tyler mentette meg valahogy. összességen még így is jobb, mint a tvd jelenleg. pár gyengébb rész simán becsúszhat.

Iceman - 2013. 11. 06. 19:28

Elvileg Marcel nem vihette el hisz nem tud bejutni hozzá ha nem hívja be a farkaslány így maradt Tyler…

O_Green - 2013. 11. 06. 20:54

Az epizód eleje, Klaus és a vers, Rebekah, ahogy kiosztja őket, még tetszett is. Aztán már voltak gondok.
Kicsit több volt a nyál, az édesség, mint reméltem, de még ezzel együtt is egyben van a sorozat.
Cami és a pap jó karakterek, nagyon kellenek ők ide.
Thierry! Thierry is hiányzik. Csak a Phasmatos nem. Tylerrel együtt J. Plec is megérkezett New Orleans-ba, pedig szerintem sokkal menőbb volt a kis Davina a rajzaival, meg a korábbi varázslataival.
Elijah viszont 10-es skálán 50 pontot ért el a kis magánszámával. Kár, hogy a Hayley iránt érzett akármi (bimbózó szerelem?) motiválta főként, nem csak a család.
5.5/10

superpityu - 2013. 11. 06. 21:06

az a rossz ebben a sorozatban, hogy mindenki folyamatosan feszeng azon, hogy ugyanúgy végzi mint a tvd. egy icipici nyáltól is ódzkodunk – én is, mert tényleg belelátom egyből julie elfajzott gondolatait.

DarkEagle - 2013. 11. 06. 23:22

Megmondom őszintén engem nem zavar se a kántálás se a nyál. Természetesen fosok mint állat hogy J.P. túl nagy szabad kezet ad és ezt a remek sorozatot is kiheréli mint a másikat de eddig még normálisan vannak kivitelezve a kapcsolatok és 90%-ban inkább a TVD félelem faktor miatt remegnek a nézők a szerelmi szálak miatt mintsem azért mert szarul vannak megcsinálva. Rebekah eddig nagyon pöpec de amikor leállt Marcell-el ott azért kicsit meginogtam akármilyen dögös is volt pucéran. :D A kántálás meg valószínűleg azért nem zavart egy kicsit sem mert ebben a hülye gombolyag bogozásban is 100-szor több érzelem volt mint Bonbon lány akármelyik varázslatában. JA ÉS PLUSZ PONT HOGY NEM VOLT ORRVÉRZÉS. xD Nem tudom ebbe na soriban egyszerűen tényleg komolyan lehet venni a varászlatokat nem azt érzem tőle hogy Úr Isten ez valami random betűkavaró monológ. :D

A rész fénypontja egyértelműen Elija és Klaus jelenetei voltak és persze Cami. Ők hárman a Pap bácsival elviszik simán a sorozatot a hátukon. 2 remekbe szabott vámpír 2 remek emberrel. Az a jelenet a templomban Elijahval fantasztikus volt. Azt hittem megint jön az önérzetes Elijah de hál Isten megleptek és vagy 3-szor visszapörgettem mert annyira brutálisan jó volt a hangulata. És ahogy Klaus ránézett közben majd a végén hát besírtam rajta. :D

Örvendetes végre egy olyan vámpíros sorozatot látni ahol a vámpírok nem herélt jószágok hanem fogják maguk kitépnek pár szívet és törik a nyakakat. És az hogy e-mellé párosul egy kis kémia egy kis romantika, szerelmi szál, egyebassza. Amíg nem jön ide is a szokásos TVD nyál addig lenyelem.

Tényleg ez volt eddig a leggyengébb rész de azt kívánom bár fele ilyen jó részek lennének a TVD-ben mindig. :D

Lemoni - 2013. 11. 07. 00:40

Csak azt a Hayley a medencében haldoklik jelenetet tudnám letörölni a retinámról! Szerencsére Elijah és Klaus odatette magát megint, így nem küldöm egyessel haza ezt a részt, de ha ez az epizód hívatott felfokozni a hangulatot Tyler érkezéséhez, jaj mi lesz itt, ha megérkezik :/

Nikki - 2013. 11. 07. 04:35

Kicsit sem éreztem gyengébbnek, nagyon élvezetes, szórakoztató epizódot kaptunk újra. A rész eleji “könyvklub” úgy mindenestül fenomenális jelenet volt. Pörögnek, haladnak az események minden szálon. Ugyan Hayley és Elijah között nemigazán tudom hova tenni ezt a valamit, a mostani részben nem jött ki túl jól, de ez nem gond egyenlőre.
Más: a templomban az atyát vártam, hogy végezni fog Agnesszel. Bár nem volt semmi, de Elijaht nem ezért szeretem, talán még nem is láttuk őt ilyennek. Amúgy (csak szerintem fogyott és tűnik 10 évvel fiatalabbnak Elijah? Nagyon kivasalták, na nem mintha baj lenne :)

DarkEagle - 2013. 11. 07. 15:06

Lehet megviseli az apaság ezért egészségesen él és fogyózik. :D Mármint Daniel Gillies.

Desmond Wallace - 2013. 11. 07. 19:28

MI lenne, ha nem Tyler érkezéséről szólna a diskurzus?
A kibeszélő az elmúlt részekről szól, és nem a jövőbeli spoilerekről.

hummel - 2013. 11. 07. 19:50

Hát a gyerek még meg sem született, de már rendesen hullanak miatta a boszorkányok. Azért ironikus, hogy maga a jóslat váltotta ki azt a cselekmény láncolatot, ami a halálukhoz vezetett.

Nikki - 2013. 11. 07. 20:14

@DarkEagle
Ez új infó volt, köszi :) Akárhogy is, szerintem most jobban néz ki, mint anno a TVD-ben. Hm, vajon nem lehet, hogy ez az elszakadás MF-tól és lakóitól volt rá ennyire jó hatással? :D

koka - 2013. 11. 08. 03:44

Minden részbe sikerül legalább 1-2 olyan emlékezetes jelenetet belerakniuk, amiket később képes vagyok visszanézni. Pl most is, ahogy Elijah elintézte Agnest és a companyét, majd ahogy Klaus vigyorog…good stuff :)

Egyébként ja, volt romantika, de messze nem annyi és olyan (rossz) minőségben, mint a TVD-ben. Én benne vagyok, hogy lássak a képernyőn egy jó romantikát, de ugyanakkor félek, hogy Plec felkel a karosszékéből, és belekontárkodik a dolgokba.

Egyébként Marcel is kezdi feltérképezni lassan a helyzetet két whiskey között, sőt elég sok szarkavarást várok most tőle.

Cléda - 2013. 11. 08. 13:27

Nikki “de Elijaht nem ezért szeretem, talán még nem is láttuk őt ilyennek. ”
Amint olvasom nézed a TVD-t is, azért ne feledjük el, hogy Elijah anno szívkitépős jelenettel ismertük meg.. És hasonló gyilkosságok is benne voltak a repertoárjában.

undertaking - 2013. 11. 08. 19:18

Fejlevágós jelenettel ismertük meg.

Szerintem semmi gond nem volt a résszel,csak azt sajnálom ,hogy Thierry ilyen hamar visszatért. Mennyit volt a kertben három részig?

+amikor Rebekah elakart menni,az is elég hülyeség volt.

Niki - 2013. 11. 08. 20:49

Nikki “de Elijaht nem ezért szeretem, talán még nem is láttuk őt ilyennek. ”

Volt már Elijah badass, pl. érmedobálás az étteremnél, ahol azért ártatlan emberek is voltak, ne felejtsük el.. Meg a már említett fejlevágás, farkasok szívkitépése, Rose haverjának meggyőzése öngyilkosságra, stb. Kevésbé vadállat mint Klaus, talán mert nem hatalomvágy vezérli, de attól ő mégiscsak egy ősi vámpír. Nekem badassnek sokkal jobban bejön :-)
A sorozat még mindig jó, csak a medencés sztorit kellett volna kihagyni a részből. Agnes megölése közben Klaus feje – priceless :-)

zolij - 2013. 11. 09. 18:10

@Iceman szerintem Marcell simán bemehet abba a házba, kétlem hogy Hayley nevére íratták volna a tulajdont.

Truly - 2013. 11. 09. 18:37

Marcel ott volt az ültetvényen annó, mondta is.Mondjuk azóta vámpír lett de simán behívhatták utána már

Nikki - 2013. 11. 10. 02:48

Köszi itt mindenkinek az emlékezetfrissítést :) Néha ilyen régebbi történésekre sorozatokban nem szoktam emlékezni, nézzétek el nekem :) Megnéztem pár videót és újraolvastam a régi kritikákat, de még mindig elég sok a fehér folt :/
Az érmedobálás az egyetlen a fent felsoroltak közül ami megmaradt, no igen, az emlékezetes volt ^^

Dóri - 2013. 11. 10. 14:00

Nem mondom, hogy a TVD jó, de ez sem remekel sokkal jobban jelenleg. Valahogy a fő szál ködös és sok össze-vissza ugrálás van, könnyű elveszni. Sok karakter kidolgozatlan, csak azoknak van igazán jó, kiforrt személyiségük, amelyek be lettek importálva a TVD-ből. Egy fokkal jobb, mint a TVD, de egyelőre nem igazán hozott lázba egyik része sem a sorozatnak.

Sugarplum - 2013. 11. 11. 20:29

Bocsánat, de ez vicces szerintem.
Elijah…vagyis Daniel Gillies kicsit másként. :D

http://www.youtube.com/watch?v=2IfYjit-BCQ

koka - 2013. 11. 11. 21:40

régi vicc, de így Elijahval bejött :D

superpityu - 2013. 11. 13. 17:47

tyler szörnyű volt. sejtettem, hogy nem ölik itt meg. kár semmit sem lehet tenni ezzel a karakterrel. a gyerek hibriddé változtató képessége szerintem nem volt annyira nagy rejtély. viszont legalább hayley teljesen jó karakter lett. kicsit reméltem, hogy valami nagyobb összecsapás lesz tyler és közte, mondjuk a gyerek átváltoztatta volna anyucit vagy ilyesmi.
egyébként egyre inkább valószínű, hogy hayley is valami eredeti farkasfalka egyik utódja. de így kérdéses, hogy milyen farkast látott, vagy ki volt az.
davina jelenetei a vámpírgyerekkel teljesen jók voltak. egész szimpatikus mindegyik, örülök, hogy ezt nem nagyon vihetik el szerelmi szál felé :D
klaus csapata jól szétesett megint. várható volt, de azt hittem később szabadul el a banzáj. mondjuk tyler miatt save hayley lesz ha visszatérnek elijahval. bár ha rebekah tényleg összefog a bátyja ellen akkor lesz itt még kavarás rendesen. kellenek még majd a boszik is. kicsit gyengébbnek éreztem részt tyler miatt, de még most is élveztem.

mufflin - 2013. 11. 13. 20:14

huha kövi rész előzetese ..:D remélem nem betonozzák be Klaust sokáig :D

http://www.youtube.com/watch?v=QF4P46ak3Cs

Lemoni - 2013. 11. 13. 20:36

A múlt heti sziporka után a mostani résszel egyelőre kiesett nálam Elijah a pixisből, legalábbis amíg Hayley pincsikutyája. Tylerből is túl sok volt. Olvasom, eddigi legnagyobb nézettsége volt a résznek, basszus, még a végén kitalálják, hogy Tyler miatt és állandóvá teszik. Kicsit sem érdekel, kicsodák Hayley ősei, nekem ez tök érdektelen és unalmas, inkább Marcel, Cami, a pap szála domináljon.

Iceman - 2013. 11. 13. 22:47

Szomorú vagyok hogy Tyler még mindig él:D Várható volt hogy tovább kavarja majd a szart. A “harapás” váratlanul ért és ahogy látom a következő részben elég könnyedén legyűrhetik Klaust.

icefox - 2013. 11. 13. 23:58

0 kémia mindenhol, és Tylert még mindig nem nyírták ki.
De legalább Davina jó volt.

DarkEagle - 2013. 11. 14. 00:03

Őszinte leszek, eleve úgy álltam neki hogy Tyler pocsék lesz. De kellemesen csalódtam, mármint azért nem túlzottan. Nem tudom de szerintem jobb volt itt mint a TVD-ben. Na nem mintha ez nehéz lenne. :D De egyébként semmi pluszt nem tett a részhez. Leszámítva hogy miatta Elija teljesen kifordult magából. Bár ez inkább Hayley hibája. Elijah tényleg túlzásokba esik, ahhoz képest hogy a család a fontos mégis egyből a legrosszabbat feltételezte Kalusról pedig egyértelmű hogy nem tudta mi van. Egyébként pont az ilyenek miatt ilyen Klaus. Annál rosszabb nincs amikor alaptalanul vádolnak. Na jó persze Klaus sem egy szent de ki az a családjából? ^^’ Szóval néha azért akármilyen űberkirály Elijah kicsit álszent néha. És hát csóri Klaus most megint egyedül ropja a táncot. Rebekah meg szerintem egy újabb csapdába esett. szerintem Marcel csak kihasználja. Nagy megbánások lesznek még itt. Egyre furább mert eddig nem látom hogy mi lenne a fő szál. Persze oké mindenki harcol mindenkivel hogy övé legyen az uralom de ennyi?

DarkEagle - 2013. 11. 14. 00:04

Hayley mivolta engem pl nagyon érdekel mert a farkasokban van bőven potenciál. És ha még hibridek is lesznek akkor pláne. A kis hibrid gyerek meg aztán pláne érdekes. Alig várom hogy megszülessen. Remélem nem teszik el láb alól. Szóval összességében jó kis rész volt ez is. Persze kicsit lazábbra vették a tempót de ez nem feltétlen baj. Davina olyan cuki volt. :D És hát tényleg örvendetes hogy nem lesz románc a sráccal. xD

DarkEagle - 2013. 11. 14. 00:06

Hayley családja engem pl nagyon érdekel mert a farkasokban van bőven potenciál. És ha még hibridek is lesznek akkor pláne. A kis hibrid gyerek meg aztán pláne érdekes. Alig várom hogy megszülessen. Remélem nem teszik el láb alól. Szóval összességében jó kis rész volt ez is. Persze kicsit lazábbra vették a tempót de ez nem feltétlen baj.

DarkEagle - 2013. 11. 14. 00:06

Ja és Davinát már nem tudom utálni annyira kis cuki. :D És hát tényleg örvendetes hogy nem lesz románc a sráccal. xD

DarkEagle - 2013. 11. 14. 00:08

Hihetetlen hogy 3-szor kell kommenteljek mert egybe nem fogadja el a kommentem, na mindegy. xD

winnie - 2013. 11. 14. 07:45

peched volt:) a románc szót kerüld, és nem lesz gond.

-T - 2013. 11. 14. 09:29

Egy újabb szuper rész. És most 2 ketet kell várni a következőre…

DarkEagle - 2013. 11. 14. 11:32

LOL xD mi a baj a ro…c szóval? :D
Kéne már az a lista hogy mit nem.

winnie - 2013. 11. 14. 11:36

benne van az, hogy “román”:) peches együttállás, de inkább várjon egy kicsit a komment, mintsemhogy bármiféle irl-gyűlölködés legyen. (előfordult, ezért lett bannolt szó.)

katyvaszlipp - 2013. 11. 14. 12:17

Jó rész volt, bár Klaus egyedül maradt.
Köv rész előzetese,wtf. De remélem azért nem sokáig lesz láncon Klaus,ha őt kivennék ebből,azzal meredeken esne lefelé a sorozat népszerűsége.
Meg kíváncsi vagyok mit terveznek majd vele, befalazzák? Rebekah majd megszánja,és kiszedi…stb, ez nem megoldás Klaus ellen.
De remélem inkább Marcel nyakroppantás+szívkitépés lesz a vége az évadnak,jobb lenne.

Tyler annyira nem irritált, végülis legalább célja volt a visszajövetelének,meg terve volt, jobb így,mint ha csak átjött volna fenyegetőzni.

Iceman - 2013. 11. 14. 13:52

Egyébként értem én hogy ez egy hybrid csoda gyerek de hogy tud hybrideket teremteni? Önmagában Klaus se tud, a teljes átváltozáshoz kell a hasonmás vére is az meg most valahogy elfelejtődött.

superpityu - 2013. 11. 14. 15:11

Iceman: szerintem pont ez volt a lényeg, hogy gyereknek nem lesz köze a hasonmáshoz és nem is kell hozzá a vére. tehát klaus anélkül gyárthatna hibrideket, hogy elenákat kellene kergetnie közben.

dragonflower76 - 2013. 11. 14. 15:56

Winnie ez most komoly, a “cnámor” szóval??? bocs… bár nem tartozik ide, de ezt már szinte elkeserítő, hogy milyen bÁRgyú AGYúak egyes emberek… elnézést, hogy ide írom.

Csilla0422 - 2013. 11. 14. 18:22

Ez sem volt egy éppen jól sikerült rész. De lehet csak azért, mert Tyler jött és Marcel egyre jobban idegesít.
Egy – két dolog fájt. Tyler, mint embriológus, genetikus. Általános iskola 8. osztálya anya – magzat kapcsolat. Hello, ha magzati vér kell azt a magzatból vagy a placentából vesszük. Nem a vakvilágba bökdössük az anyát. Tylerről csak azt gondoltam, hogy lepaktál Marcellel, ez a doktorosdi sok volt.
Rebekah, drága ébresztő! Marcel nagyon csúnyán átver. Nem tetszik, hogy R. picsogós irányba viszik azzal, hogy most éppen rózsaszín felhők között lebeg. Az első 4 részben úgy viselkedett, mint igazi eredeti ős, aki azt csinál, amit akar. Most meg… áh. Tudja, hogy Marcel olyan, mint Klaus és mégis…
Davina még mindig aranyos. A legjobb rész most az ő jelenete volt. Értelmes beszélgetést folytattak a sráccal. Szerelmi kapcsolat legalább ebből nem lesz.
Hayley úgy tűnik marad Elijah mellett. Jelenleg a származása jobban érdekel, mint Marcel – Klaus harca. Klaus szerintem sejti, hogy a little sis a besúgó.
Devilke felmenői között apai részről van egy erős boszorkány Esther, farkas-vámpír hibrid Klaus és anyai részről valószínű eredeti farkas innen lehet az erős képesség. Nem kell mindenhova Elenka.
A részből hiányoztak az emberek és a zenei válogatás sem volt igazán jó. Hiányzott a New Orleansi hangulat. Remélem az lesz vége, hogy Marcel szívét látni fogom. Még maradok!

Nikki - 2013. 11. 14. 18:33

Ezért a részért nem lelkesedtem annyira. Jó, Tyler nem volt olyan szörnyű – bár hiába szuggeráltam, hogy Klaus kinyírja – a terve béna volt, de ami a rész végén történt, a szövetkezése Marcel-lal, még jól is elsülhet.
Davina és a vámpír srác barátsága vajon azért kell, hogy majd pár rész múlva vki kinyírja és a csajt maga ellen fordítsa? Remélem nem.
Nagyon nem tetszett a csapat szétszakítása, de gondolom Hayley és a baba megmentése majd megint összehozza őket. Elijah csalódás volt ebben a részben, de Hayley miatt, a többit végül is meg tudom érteni a részéről, meg Rebekah-t is, s Klaus ahelyett hogy végre normálisan reagálna, megint jön a a gyerekes sértődés, és elbarmolja amit eddig összehoztak.

icefox - 2013. 11. 14. 20:11

A rész mélypontja nekem Elijah volt. Ő volt az aki egy részen át győzködte Klaust hogy “vállalja” a kölyköt, és most átveszi mások baromságait.

Bogyó - 2013. 11. 14. 22:00

Annyira nem éreztem visszaesésnek a részt. Kibékültem Davinával! :) Egész jó volt most. Cuki, ahogy írtátok, meg az a srác is elment, Josh talán? Eddig jellegtelen volt, hátha belőle is kihoznak vmit. Tyler sztem jó karaktert kapott, csak a színészi képességei miatt nem hihető, vagy hogy is mondjam. Remélem Rebeca nem csicskul be Marcelnak, ennyire ne vezessék már az orránál fogva…

excelsior - 2013. 11. 15. 00:04

Egyébként ezt a Josh-t vagy kit,ki hívta be Davinához?

A hibrideknek a tvd-ben is ilyen volt a szemük?

hummel - 2013. 11. 15. 16:50

„Egyébként ezt a Josh-t vagy kit,ki hívta be Davinához?”

Itt nem arról van szó, hogy az adott épület valakinek a tulajdonában van és ezért a vámpírok meghívás nélkül nem tudnak belépni. Ha így lenne, akkor már a templom bejáratában megtorpannának. Plusz Elijah sem tudott volna bent megmaradni, miután Davina kihúzta a tőrt. Erre láttunk egy példát anno a Salvatore rezidencián szintén Elijah esetén. Itt egyszerűen arról van szó, hogy Davina védi a területet.

dorci_26 - 2013. 11. 15. 20:56

Vegyes érzéseim vannak ezzel a résszel kapcsolatban. Igazából Tyler megjelenése csak azért volt érdekes, mert jó fordulat volt, h nem Marcel rabolta el Haleyt, utána már csak hogy értelmes legyen a szál azért kellett, de remélem nem erőltetik sokáig.

Klaus zseniális volt, amikor nem ölte meg Tylert. Az a rövid monológ zseniális volt, fantasztikus, amikor ilyen szadista dolgokat mond. Annyira erős a színészi játéka, hogy egyszerűen nem tudok túllépni a varázsán. Az akcentusát pedig még mindig imádom. Az, amikor kifakadt, hogy ő mindig is egy fattyú lesz a testvérei szemében, az mindent vitt nálam – egy kicsit megint közelebb kerültem ahhoz, h megértsem őt.

Elijaht is bírom – DE: amit Haleyvel most játszanak, az uncsi. Vagy történjen meg, aminek meg kell történni, vagy hagyják egymást. Ezek a több részen keresztüli furcsa, vágyakozó pillantások elvesztették a varázsukat.

Rebekah pedig sosem tanul. Szánalomra méltó az, ahogyan próbál mindent megtenni azért, hogy boldog lehessen, mégsem tud túllépni a múlton, ami megkeserítette őt. Pedig annyival jobban áll neki mikor bitchesen viselkedik.

Nagyon várom a folytatást, baromi jó irányokba tudna haladni a sorozat, rengeteg lehetőség van, és bízom benne, hogy minden jól ki is lesz használva. :)

Orange_Green - 2013. 11. 17. 20:38

E07 Megint vegyes volt az epizód. Tyler-től, annak ellenére, hogy tudtam, hogy jön, kirázott a hideg. Fele annyira nem volt rossz, mint a TVD-ben bármikor, de annyira gyenge színész a srác, hogy nem nagyon tudja hitelesen hozni ezt a figurát sem. Talán ha beleszokik kissé, akkor azért javulni fog.
A fight night érdekes ötlet volt, a teljesen öncélú kegyetlenség tökéletesen beleillett a Marcel-ról eddig sugárzott képbe. Kár, hogy Klaus-ék ilyen hamar belezavartak. Legalább 2-3 páros küzdelmét elnéztem volna.
Hayley elkezdte felgöngyölíteni a családi ügyeit, de ez még mindig hidegen hagy.
Elijah kicsit kifordult magából, és elég p***fej módon viselkedett, de Klaus, mint mindig, most is zseniális volt.
A következő epizódok szuperek lehetnek, ha minden most elindított dolgot, kifuttatnak valahová.
Bónusz öröm: Josh meleg, emiatt Davina-affér kizárva.

koka - 2013. 11. 17. 23:48

A 7. részt Klaus kisujjból elvitte a szadista mosolyával és beszólásaival. Viszont kezd egyre jobban benne lenni a kaksiban. Főleg, hogy Tyler is megjött, aki most, hogy van története, és nem Carolinenal szakít 256-jára, már az elviselhető kategóriába került. Bár kicsit furcsa volt, hogy ilyen sokat és értelmeset beszélt, szokni kell még na.
Davinára pedig nem lehet más jellemzőt találni, csak hogy; cuki.

Tyberius - 2013. 11. 18. 09:36

Noh valahol a második évad végén anno kaszáltam a TVD-t, mert kezdték fullba nyomatni a kretént, akarom mondani az érzelmeket és az már sok volt. Ennél fogva, amikor meghallottam, hogy jön egy spin-off hozzá totál hidegen hagyott, sőt még az indulás is. Aztán minap egyik jóbarát mesélt róla, meg hogy jobb, mint a TVD, meg hogy kevésbé nyomatják fullba az érzelmest stb… Noh így a tegnapi nap folyamán be is daráltam a megjelent 7 epizódott pluszt a backdoor pilot DC változatát.

Érdekes, hogy most már 4 (aztán a Nikita utcsó 6 részével 5) CW sorozat van a hetemben. Ez azért fura, mert nem számítom magamat a célközönségükbe, de pl. a Supnatot a kezdetektől követem (valahol junkie-vá válásom egyik megalapozó sorozata volt), Nikita egyfajta visszatérő, hiszen az első évad végén kaszáltam, majd a második évad végén ajánlásra elővettem és dara keretében felhoztam magam. Tavaly indult az Arrow, ami úgy működik, hogy közben nem tartom valami erős sorozatnak, de hozza azt a szintet, ami még szórakoztat. A The Tomorrow People első 5 része szintén ezt nyújtotta, viszont a 6-dik résszel picit megrendült a bizalmam. Erre jött a The Originals, amitől semmit nem vártam, viszont 7 epizód úgy repült el, hogy közben nem nagyon unatkoztam. Volt néhány rész, ami közben volt teljes az érdeklődésem, de alapvetően lekötött és még tetszett is. Persze ha ebben is elkezdik nyomatni az érzelmeket (illetve a TTP követi a 6-dik részben lefektetett szerelmi 3-szöges alapokat amitől heveny hányinger tört rám nézése közben) akkor igen gyorsan hajítom kifelé a cuccot.
A karakterek közül pont a két főgenyó idegesít a legjobban. Oks, Klausnak valóban jó a színészi játéka, de kurva unalmas, hogy teljesen egysíkúan gonosz. Marcus néha tök nevetséges, igazából azt se értem, hogy az Originalok miért nem teszik helyre, mármint okés, hogy Klaus “gyermeke”, de picit túl van spilázva. Még a legérdekesebb karakter Elijah, a maga módján.
Egyelőre maradok, meglátom merre halad a sztori…

Ennn - 2013. 11. 18. 22:30

Elijah a kedvencem, mert lehet, hogy keményített vasalt cuccban mártózik meg a medencében, de akkor is tömény eleganciát sugall…
Klaustól várok még valamit, Rebbecahtól meg elvárnám, hogy több esze legyen ennyi idősen már. Haelyben meg pozitívan csalódtam… Egész várós lett a sorozat…

mufflin - 2013. 11. 27. 19:14

huh ,jó rész volt :D

Subway - 2013. 11. 27. 20:09

az a morgás… :D::D

Niki - 2013. 11. 27. 20:20

1×08 embertelen jó rész volt :-)

Lemoni - 2013. 11. 27. 20:28

Azok a jelentek, amikben Klaus szerepelt, nagyon jók voltak. A többi dögunalom, lassan egyemberes lesz a sorozat :(

Nikki - 2013. 11. 28. 01:45

Klaus maga körül kergetőzik, ahogy Cami szépen rávilágított, ugyanazokat a hibákat elkövetve, akármilyen beszédet is nyomat. Na igen, dumálni tud. Engem sokkal jobban érdekelt Elijah meg Hayley szála.

Tyberius - 2013. 11. 28. 02:22

Klaus egyre szarabb, komolyan azon kívül, hogy feszt sír, hogy mindenki elhagyja meg néha random öncélúan lemészárol pár random karaktert semmi egyebet nem csinál. Ez így egy kalap fos. Nincsenek motivációi, az hogy a régi otthont akarja visszaszerezni bla-bla, piszkosul szánalmas. Marcusék mégis mi a lófaszra számítottak egy hibrid originaltól? Amikor egy pillanatra el volt kapva, akkor gondolkodás nélkül villámsebesen le kellett volna szúrni, azt csókolom… Sokkal érdekesebb lenne a sorozat anélkül a pojáca hibrid nélkül.
Az első 7 rész valahogy egybe nézve lekötött, ez a 8-dik már kezdett sok lenni minimál tartalommal, ebből így pár részen belül kasza lesz és az egész egy elbaszott, öncélú, értelmetlen, motiváció nélküli karakter miatt…

hummel - 2013. 11. 28. 08:52

Az első részek nagyon bejöttek. A manipulációs játék, ahogy Klaus a szituációk irányításával megpróbálta a kimenetelt a résztvevők tudta nélkül a saját céljai szerint befolyásolni. Sophie Deveraux ahogy rávette az eredetieket az együttműködésre, és mindeközben az a csipet információ ami feltálalt nekik az is hamis volt. És Marcel, ahogy összerakta a morzsákat és lett egy kémje, amiből sokat ki lehetett volna hozni.

Most viszont ahogy a felek céljai kiderültek, és nem a háttérben folynak a harcok, hanem nyílt összecsapások vannak ezt némiképp kiábrándítónak érzem. Sophie, Klaus és Marcel elvileg három vezető lenne, de míg az előbbi eltűnt, addig az utóbbi kettő úgy viselkedik, mint az utcagyerekek a grundon.

Sophie nagyon remélem készült egy B tervvel is, mert az, hogy végig irányíthatja az eredetieket elég kétséges volt. Viszont lehet, hogy amit elért elegendő lesz a továbblépéshez, hiszen most már tudja hol található Davina. Egyébként Jane-Anne számíthatott a végkifejletre, szóval én nem lepődnék meg azon sem, ha azért akarta volna Sophie annyira visszakapni a nővére holttestét, hogy még időben friss vérhez juthasson és vámpírként visszatérhessen. Tőle, vagy mástól Sophie biztosan megtudja, vagy már meg is tudta a rituálé befejezésnek a módját és akkor már csak Davina-ra lesz szükség. És amikor a rituálé végbement az egész hatalmi egyensúly borulni fog. A rituálé meghiúsulása nem opció, hiszen gondolom senki sem hiszi azt, hogy erőtlen boszik vergődését kell majd évadokon keresztül néznünk.

bubba - 2013. 11. 28. 08:56

Nem lehetett már tovább húzni a királyváltást, kérdés, hogy innen merre fog tovább menni a sori.
Klaus viszi a hátán az egészet, Elijah és Rebbeca nagyon gyenge újabban. Hayley tűrhető, csak ezt a fölös romantikázást hagynák a francba. Cami és a pap továbbra is jó. Jó lenne egy emberi szál is.
Az uccsó részben nekem leginkább a templombeli Klaus-pap beszélgetés tetszett. A rész végi tesóleosztás lehetett volna picit jobb, a harc meg sokkal epicebb.

ffffffff - 2013. 11. 28. 18:14

1X08 jó rész volt , Klaus-os jelenetek tetszettek , viszont esett a színvonal . Számomra nagyon korai volt a “hatalom váltás” , nagyon remélem hogy Marcell nem fog ennyiben hagyni , kitalál valamit és szépen lassan újra felépíti a hatalmát Klaus háta mögött.
Pap még mindig jó karakter , reményeim szerint később előtérbe fog kerülni még inkább. Boszorkányok remélem háttérbe szervezkednek , mert csalódás lenne ha csak szépen lassan elveszítenék a hatalmukat.

Ennn - 2013. 11. 28. 20:18

Ez nagyon nem jött most be!

Rebccah meg az igaz szerelem… ugyan már! Ha ezer évig nem jött össze 5473 különböző jelentkezővel, akkor már nem is fog!
Klaus meg… jaj édesanyám!!! Hát senki sem mondta még meg neki, hogy mennyire kiábrándító, ha egy elméletileg erős férfi őőő… picsog?!
Nincs erre jobb szavam.
Nem az érzelem kimutatásával van bajom, hanem a serdülő kori aggyal ami e-mellé társult…

koka - 2013. 11. 28. 21:39

Kezdnem nem érteni itt a motivációkat. Klaus miért ragaszkodik annyira, hogy ő irányítson mindent és mindenkit a városban. Azon kívül, hogy egy szadista, még a krokodilkönnyeivel is csak egy erőltetett, 20-as éveiben járó bukott persona. Bármennyire menő is volt, ahogy elintézett mindenkit puszta kézzel, ez megint csak az ‘óriásóvodás’ képet erősítette bennem.

Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de várom már, hogy megszülessen az a gyerek, mert tutira megváltoztatja Klaust, remélhetőleg a jó irányba (ha az eddigi 1000 évben nem sikerült, hátha majd ez. )

Rebekah; bármennyire is bírom, eddig nem sokat sikerült kihozni belőle. Én egy badass nagynéni szerepet ruháznék rá, mert Hayley-vel ketten egész jól működnek, és hát magának a gyereknek is lehetne a mentora a későbbiekben (még a TVD-ből tudjuk, hogy szeretne gyereket).

Azt meg, hogy Elijah, csak így felépül a harapásból, számomra értelmezhetetlen.

Ja és következő héten jöhetne több boszi, és Pap-Cami nyomozás.

Ati7 - 2013. 11. 30. 14:16

Klaus, dobj be egy Snickers-t! Ez a hiszti már tényleg kezd unalmas lenni. Remélem sikerül visszahozni az évad eleji színvonalat, mert a karakterekben és a sztoriban egy kis mélyrepülést érzek.

Csilla0422 - 2013. 12. 01. 11:47

Míg az első 5 résznél észrevehető volt egy folyamatos emelkedés, addig az utsó 3 rész egyre jobban zuhan.
A tökéletes „gyilokgépek” –ősi vámpírok- picsognak, sírna – rínak, borzasztó és irritáló szerelmi drámákat élnek meg. Nem mondta valaki J.P.-nek, hogy mennyire gáz és kiábrándító Klaust picsogni és sírni látni? Lehetett volna egy kegyetlen bosszúja, Marcel szívét pillanatok alatt kitéphette volna, erre ő mit csinál? Rinyál, mint egy tini liba. Na bravó!
Már csak abban bízok, hogy a boszik a háttérben tényleg valami nagy durranásra készülnek, mert ez így egyre siralmasabb. Mivel most Davina nem volt, a két ember volt az aki ért valamit a részben. Az ő száluk még érdekes lehet.
Rebekaht, mint karaktert tényleg nagyon szeretem. De az utóbbi három részben kritikán aluli. Ennn veled tökéletesen egyet értek – ennyi idősen már tényleg lehetne több esze. Matt mellett nem ömlengett annyit – még akkor sem mikor epedett – mint emiatt a senkiházi rabszolga miatt.
Elijah, egy tökéletes úriember és valahol ennyi az egész már. Hayley viszont még mindig jó!

superpityu - 2013. 12. 01. 13:55

a rész nyitójelenete rohadt jó volt. aztán a többi egyre kevésbé tetszett.
Hayley, Cami és a pap jók voltak. az ő száluk sokkal jobban érdekel, mint Klaus sírása az elárulása miatt. mivel annak a tvd nagyban tett a vérfarkasokra itt továbbra is reménykedem, hogy valami nagyon jó kis történetet szőnek köréjük, vagyis jelen esetben Hayley köré.
Tyler gyors likvidálása jó húzás volt. Viszont nem igazán látom, hogy mégis mire futtatják ki az eseményeket az évad végére. oké valószínűleg megszületik a baba, de azon kívül mi? a boszik kivégzik davinát, és aztán visszatérnek a halálból az áldozatok? sophie eltűnt a képből, de jó lenne végre ha tovább akciózna, mert az 5. részig szépen építették a karaktert, azután jött a nullázás. rebekah árulása is könyvelhető volt, de ha azt nézem valahol érthető is, mikor klaus kénye kedve szerint bünteti a testvéreit. emiatt is akadok fent mindig azon klaus, hogy mi a fenéért hisztizik azon, hogy valamelyik ős le akarja kicsit jegelni. nem jobb ő náluk egy kicsit sem.

Lemoni - 2013. 12. 04. 20:53

Na, akkor most a karácsonyi hangulatban mindenki szeret(ne) mindenkit? Komolyan, ez volt a félévad finálé? Azért némi tökösséget kellett mutatni, a tökösebbik rész kinyírta a városvezetést, a töketlenebb meg ejnyebejnyével hazazavarta a csúnya vámpírokat a farkastanyáról. Stefan 2.0-át akarnak csinálni Elijah-ból ezzel a softie-zással? Phoebe Tonkin beszédhibája és kifejezéstelen arca arányosan idegesítő az egyre gyakoribb megjelenésével. Cami nehogy elmenjen, ő legalább egy érdekes női karakter. Davina nem túl izgalmas, vagy álldogál egy vászon előtt festegetést imitálva, vagy legyintget varázslásként (hogy ez miért nem ment ilyen pikkpakkra Bonnie-nak odaát:o ), vagy rinyál a gonosz boszorkányok miatt. Amilyen jó volt a félévad első fele, annyira csalódás nekem a második :(

Tyberius - 2013. 12. 05. 02:17

Noh, 1×09 egész érdekes volt. Eddig az 1×08 volt a mélypont. Nekem tetszik, hogy Elijah, csak annyi erőszakot alkalmaz ami feltétlen szükséges, az meg alap volt, hogy a városvezetést át kell szervezni. Nem Klaus lett volna, ha diplomatát játszik. Az ifjak szervezkedése éppen karcolja az érdekes vonalát, de úgy elvannak a háttérben, Cami valóban érdekes karakter, így hogy a boszi visszahozza az emlékeit kíváncsi vagyok mi lesz. Egyébként ez a mindenki szeret mindenkit hangulat azért picit erős, az hogy Elijah bocsánatot kért, Klaus meg kivételesen nem picsogott egy sort erről, hanem tett egy gesztust egészen pozitív változás volt. Mondjuk félévad záróhoz képest eléggé langyos lett a rész, de összességében jobb mint az előző.

Arky - 2013. 12. 05. 22:44

Egész jó lett ez a sorozat is, de azért én még reménykedem hogy valaki beveri azért Klaus pofáját.

vasárnap - 2013. 12. 05. 23:30

Nekem egyátalán nem az jött le az félévadzáró részből, amit @Tyberius írt, a “mindenki szeret mindenkit” feeling épp hogy nem az van. Ez egy játék mindenki részéről, egyfajta vihar előtti csend. Kicsit túl sok szálat tartanak együtt a készítők, emiatt van egy kis visszaesés, szerintem. Pl. nem tudom mi a fene van Tyler-rel, aki a Kertben van már egy pár rész óta? Most előkapták végre a tini szuperboszit, ami tök jó, mert már ő sem szerepelt egy idő óta. Sajnos a Haley-t játszó színésznőnek nem elég, hogy szép az arca, valami testbeszédet is ki kéne préselnie magából, hogy elhiggyem a karakterét. Bár némi változás tapasztalható. @Csilla0422 sztem Joseph Morgan világklasszis ebben a szerepben (is), egyátalán nem zavaró, hogy sír, mivel ez a karaktere, egy szocio- és pszichopata palit játszik, aki tele van elfojott érzelmekkel, amik ilyen szélsőségesen törnek elő.

marcipan - 2013. 12. 07. 18:34

szörnyű volt ez a rész. az állatkísérletek jutottak róla eszembe. hiszen pont uyganezt csinálják velük!!! eddig is kerültem az állatokon tesztelt kozmetikumokat, de most szabályosan rosszul lettem, soha többet semmi ilyet. ez gusztustalan :(
és, hogy ne csak off legyek: a sorozat már rég nem az, aminek indult, a szereplők is igencsak megváltoztak, de az még mindig egyértelmű, hogy melyik is a jó testvér. hihetetlen, hogy stefan pár hónapot töltött a víz alatt, damon 5 évig szenvedett, amiről még csak nem is szólt senkinek, stefan pedig picsog és mentőakciót kell szervezni neki… no comment.

marcipan - 2013. 12. 07. 18:35

bocsánat, ezt nem ide akartam, hanem a vámpírnaplókhoz!! :D

Domfoz - 2014. 01. 15. 14:47

Ez az e heti rész…

Mikor Elijah összerakta Devina rajzait, és észrevette hogy tulajdonképpen Celeste-t rajzolta le….

Iceman - 2014. 01. 15. 22:19

Elég fasza kis rész volt bár nem értettem mindent teljesen(először néztem felirat nélkül:D). Ez a Celeste-s vonal érdekes meg hogy végre visszajöttek a boszik. Az meg hogy Davina ilyen könnyen legyőzte Klausékat meglepő volt, végre megmutatta a valós erejét.

Lemoni - 2014. 01. 17. 00:47

Á, nem. Kiesett ez is a heti nézős kosárból nálam, legalább lesz jobbra azonnal időm. Davina erődemonstrációja kínosan röhejesen volt előadva, a mérgezésnél is a fejemet fogtam, ennyi női picsogás meg már meghaladja a tűréshatáromat, Elijah-ból pedig papucshős lett.

koka - 2014. 01. 17. 17:45

Azt mondom nem volt annyira rossz rész, de megint úgy jutottunk el a tanulsághoz, hogy unalmas lett az út.:

– Devináék megpróbálnak elszökni –> tudjuk, hogy nem fognak tudni, hisz ő alapköve a történetnek

– Devina megpróbálja megölni az Originalokat –> szintén tudjuk, hogy nem fog menni, hiszen akkor vége lenne a sorozatnak (és a TVD-nek is a mitológia miatt)

– Devina haldoklása –> tudjuk, hogy nem halhat meg (legalábbis most még nem), az első pontban leírtak miatt.

Szóval a rész, ami Devina pálfordulását mutatta be gyenge lett, csak az utolsó öt perc hozott izgalomba; Tim halála, Thierry visszatérése, Celeste valószínűsíthető eljövetele.

Ennn - 2014. 01. 18. 13:57

Az a baj, ezzel a sorozattal, hogy egyre érdektelenebb, mert semminek sincs súlya. Bírnám, ha legalább egy olyan szereplő lenne, aki tartósan is képes lenne haragot táplálni Klaus iránt (Tyler nem számít).
Mindenkinek lenne rá oka, mert mindnekit többszörösen tönkretett, de egy-két bociszem pillogás, és el van felejtve…

tiktak - 2014. 01. 19. 15:55

Hát nem igazán tudom hova tenni ezt a részt, és a sorozatot sem. Nekem a boszorkányos rész nagyon gagyi. (csak engem idegesítenek olyanok, hogy nekiáll a csaj ásni két hatalmas fa között és pont a megfelelő helyen kezdi el az ásást? azért ott még volt terület, amit fel kellett volna túrnia… a varázslat csak a két fát mutatta meg, nem?)
Az egész résznek ez a koporsós lányos körítése annyira felesleges volt. Értem, hogy alapvetően a női összefogást, meg a nők kitörést a férfi uralom alól volt hivatott ez még jobban erősíteni, de akkor is erőltetettnek éreztem a párhuzamot. Szerintem egyik szereplővel sem tudnak semmit kezdeni. Elijah és a farkas lány közötti őrült vonzalom totál érthetetlen most már számomra. Elijah sokkal értelmesebbnek, kifinomultabbnak és igényesebbnek van beállítva annál, mint hogy ezt a ténfergő szerencsétlent szeresse ilyen olthatatlan szerelemmel. Rebeccah és Marcel kapcsolata is harmatgyenge, és Cam és Klausé is. Nem kellett volna erőltetni ezeket a szerelmi kapcsolatokat már kb a második résztől kezdve, mert egyrészről mindegyik olyan hirtelen jött, másrészről még ki se alakultak én meg már most unom őket :D
És én untam ezt a részt. És néha olyan, mintha a szereplők is unnák már most ezt az egészet, olyan rutinfeladatnak tűnnek ez a nem túl bonyolult párbeszédek. Devina pedig szerintem harmat gyenge, a tetovál karú boszorkánycsajjal együtt. És annyira, de annyira örülök, hogy a hegedűs gyerek meghalt!!! na azt a szerelmes párt már tényleg nem tudtam volna elviselni!

Nikki - 2014. 01. 19. 21:36

Jó kezdés volt, bár valamiért én nem örülök Celeste-nek. Már a visszaemlékezésekben sem volt szimpatikus. A legjobban most Rebekah elindított szála érdekel, viszont nem tudom, hova futhat ki, mert itt jön képbe az, ami szerintem a legnagyobb gond a sorozatban: a főbb szereplőkhöz nem mernek komolyabban hozzányúlni.

Iceman - 2014. 01. 20. 21:38

Sophie egy kisebb “tornádót” varázsolt és az pontosan megmutatta hol kell ásnia, bár elsőre ezt én se vettem észre.

jessm - 2014. 01. 22. 19:10

Nekem tetszett a mai rész.
Nekem bejött ahogy beépítették Celestet, és hogy kinyírták Davinát, bár Tvd-ből kindulva biztos csak 3-4 részig lesz halottt.
És tetszett az is hogy még húzzák, hogy Haley és Elijah összejöjjenek, mert nekem amig Haley terhes elég fura lenne hogy összejönne vele.

Domfoz - 2014. 01. 22. 21:58

HÚúúúúú…Pörögnek az események rendesen…De nem értem…Végül nem lett vámpír Devina?

LaCRossE - 2014. 01. 22. 23:05

Domfoz: miért lett volna? Nem volt benne vámpírvér.

LaCRossE - 2014. 01. 23. 10:02

De attól még Davinát vissza tudják hozni, olvassátok el a mai interjút.

Iceman - 2014. 01. 23. 15:01

Volt benne nem? Rebekah legalábbis a saját vérét fecskendezte be én úgy láttam.

LaCRossE - 2014. 01. 23. 16:40

szerintem abban a fecskendőben nem vér volt, nem úgy nézett ki. Meg attól miért nyugodott volna le?

lulu92 - 2014. 01. 23. 19:29

Nem, láttuk az infúziót, valami sima nyugtató cucc volt szerintem.
De amúgy a rész nagyon klassz volt, a végén rendesen sikerült meglepniük.

Iceman - 2014. 01. 23. 20:50

Visszanéztem és neked volt igazad, nem tudom honnan vettem hogy abba vér volt:D

Domfoz - 2014. 01. 23. 21:59

Hát, amikor Rebekah-val kettesben voltak a hálószobában, akkor én úgy gondoltam, hogy miután beadja a nyugtatót, utána offscreen esetleg átváltoztatja.Bár lehet, hogy amit mondott, félreértettem, ezért gondoltam erre..

koka - 2014. 01. 23. 23:55

Kellett már ez a jó rész, kezdet kicsit ellaposodni a story. Így viszont – a történtek fényében – reméljük elég lendület lesz az évad végéig.

Nikki - 2014. 01. 24. 02:10

Jó rész volt, bár azt tudtam, hogy a rituálé nem fog sikerülni, de a végén a csavarra nem számítottam.

LaCRossE - 2014. 01. 24. 13:50

elolvasva az interjút a tvline-on viszont fogom a fejem.

LaCRossE - 2014. 01. 24. 13:52

winnie, ezt, meg az utolsó kommentemet töröld légyszi

DarkEagle - 2014. 01. 24. 21:37

Na én is túl vagyok az aratáson. :D
Remek kis rész volt a drámát se túlozták el, bár kicsit féltem tőle. Meglepően hatásos lett. Elija és Hayley továbbra is irritáló számomra. Szerintem nem jó páros kicsit sem. Eleinte még láttam benne fantáziát de mostanra már erőltetett poénkodásnak tűnik. Nem tudom de Klaussal sokkal jobb a kémia köztük.

De ami a lényeg. Celeste visszatért vagyis hát végig itt volt. Senki se furcsállja hogy mit keres itt egy több száz éves boszi? Tudtommal a boszorkányok nem halhatatlanok. Még a legerősebbet is meglehetett ölni Klausék anyját ugye. Ráadásul még csak nem is öregedett. Na nem mintha nem lehetne kimagyarázni hogy sötét mágia miatt van de na azért kérem szépen ha Elija ennyire imádta őt akkor mi a francért nem vette észre hogy az egykori szerelmének magyarázza hogy le akarja róni a tiszteletét valami kamu csontoknak? :D Végén kiderül hogy nem is volt az olyan kölcsönös szerelem.

Mindenesetre a kövi rész ajánlójából és az interjúkból úgy tűnik Klausnak meggyűlik a baja a csoki boszorkánnyal vagy mágussal vagy tudom is én hogy mi ő. Ezek már inkább wudu papok mint boszik. :D

Van egy olyan érzésem hogy itt az egyetlen akinek lesz esélye majd az Klaus és Hayley gyereke. Elvégre mindenki bekaksizott tőle. Csak hát mire ő megszületik és eljut oda hogy kinyírjon mindenkit addig életben is kell tartani mindenkit. De legalábbis Hayley-t mindenképp. Vagy majd jön megint a Charmed copy paste és a terhes Hayley lesz az ultimate weapon? ^^’

koka - 2014. 01. 25. 00:52

DarkEagle: Kicsit összekavartad szerintem ezt a Celeste dolgot. Celeste valószínűleg a Harvest után költözött csak a csoki boszorkányba.

DarkEagle - 2014. 01. 25. 09:12

koka: Hát az lehet mert ugye magyarázatot nem kaptunk még és már akkor fura volt miután a csontjait áldották meg vagy mi. Na meg ez lenne a legjobb magyarázat mindenre.

fanndarc - 2014. 01. 25. 20:10

Celeste nem azt mondja a végén, hogy kb. 1 éve hívják őt Sabine-nak, és mostantól hívják az igazi nevén…?

Sugarplum - 2014. 01. 26. 11:53

fanndarc: De igen Celeste ezt mondja.
SPOILER

Amikor Sophie megpróbálja Celeste erejét megszerezni, és ez nem sikerül, akkor mondja is, hogy mintha üresek lennének a csontok, mintha valaki már megszerezte volna az erejüket. És igaza is volt, az utolsó pár perc alapján…de hogy mi történt pontosan, gondolom a következő részből (részekből) kiderül.
Az is jó kérdés, hogy miért éppen ezt a 3 boszorkányt hozta vissza Celeste.
Egyébként szerintem a későbbiekben lesz jelentősége annak, hogy Esther erejét megszerezte Sophie…persze lehet,kissé túlgondolom a dolgokat. :D

hummel - 2014. 01. 26. 13:01

Ironikus volt, ahogy Davina kiakadt Marcel-re, mert annak haverja megölte az ő legjobb barátját. Vajon mit vár, Monique mennyire lesz kiakadva, mikor megtudja Davina rajzolt célkeresztet az anyjára és az ő vámpír barátja végzett vele.

00Alexa00 - 2014. 01. 27. 17:05

Spoiler

Az a boszorkány eredetileg Sabine, csak valóban hasonlít külsőre is Celestere. De ahogy már említették a többiek azt mondja is a részben, hogy csak 1 éve van Celeste lelke ebben a testben. Hogy-hogy vagy miképp került oda, azt nem tudni egyelőre. Az erőt meg most szerezte meg az aratás befejezésével, ráadásul így megkapta Klaus anyjának az erejét is, ha jól értelmeztem.

LaCRossE - 2014. 01. 29. 12:30

00Alexa00: és most még több erőt szerzett, kíváncsi vagyok, innen hogyan tovább.

Iceman - 2014. 01. 29. 16:20

Nem volt rossz rész bár egy jobb harc elfért volna Klaus és Papa Tunde között. Egyet nem értek. Oké hogy Klaus-hoz már volt ereje Rebekah miatt de Rebekah ellen hogy volt hiszen más original erejét nem birtokolta akkor még. Na mind1 lehet csak nem figyelem eléggé. Egyébként van egy olyan sejtésem hogy fel fog még tűnni Esther vagy Mikael nem csak visszaemlékezésként.

SASI - 2014. 01. 30. 03:27

Rebekah ellen szerintem elég volt a többi legyilkolt vámpír ereje -hiszen őt csak le kellett fogni egy pillanatra- mivel Papa Tunde legelőször belőlük nyerte az erejét és utána Rebekah ereje pluszba amolyan bónusz volt mivel ugye ő original tehát nem halhat meg így “végtelen” erőforrásként lehet használni :D

Nikki - 2014. 01. 30. 14:26

Ahogy itt a hatalmi szálakkal játszanak nagyon tetszetős. Celeste lesz a főellenség, miután minden létező erőt összegyűjtött, addig meg gondolom szépen sorban rászabadítja a feltámasztott embereket az vámpírokra. Azért a flashbackek nem semmi infót szállítottak. Mindenki folyton Klaust akarja megölni, de valahogy sose senkinek sem sikerül :D
Rebekah szépen beszólt Elijah-nak, s mondjuk most mindkettejüknek volt igazuk. Kíváncsi leszek utóbbi mit fog lépni, ha rájön, h a nagy szerelme áll emögött.

icefox - 2014. 01. 31. 11:25

Klaus nem véletlenül vigyorgott a rész elején. :D
Most már nyugodtan koncentrálhat New Orleansra(és Camira vagy Hayleyre).

00Alexa00 - 2014. 01. 31. 19:24

Jó rész volt,kíváncsi vagyok mire is megy ki a játék Celestnél. Gondolom Klauson akar bosszút állni, bár Rebeca-Elijah is az útjába kerülhet. Mondjuk Elijah-t nem hiszem, hogy bántaná, csak ha feltétlenül kell. Illetve, vajon a baba szempontjából az ő és sleppje megjelenése jelent-e valami fejleményt.

Azt nem értem viszont, hogy ha Cami verbénát szed, akkor Marcel ha iszik a véréből akkor nem égeti meg/lesz rosszul tőle?

Sok helyen látom egyébként, hogy (a legutóbbi TVD rész óta főleg)szeretnék, ha Caroline átkerülne TO-ba, viszont szerintem egyáltalán nem illik ide a karaktere, és remélem nem is fogják erőltetni ezt a szálat.

Meg nekem kicsit hiányzik, hogy a gyereket hanyagolják, lehet abból fakadóan, hogy nő nemű vagyok :). Klaus-t szívesen látnám kicsit “apásabb” szerepben, hangulatban. Hayley hányadik hónapban is van egyébként?

Annak viszont örülök, hogy ha Hayley/Elijah párost inkább takarékra veszik egy időre. Kezdetben jobb volt köztük a kémia, mostanra számomra alább hagyott ez. Rebecával viszont jó lenne, ha kezdenének valamit, mert bár volt jó pár jó jelenete ebben a részben, kezdem kicsit “feleslegesnek” érezni, hogy New Orleansban van, ha ennyire elege van Klausból-Marcelből, valahogy ez majd ő megmutatja a pasiknak annyira nem jön be nekem. De nyilván, mint minden ez is szubjektív :)

koka - 2014. 01. 31. 19:52

Rebekah drága, ha 1000 éven keresztül sínylődsz a bátyád miatt, akivel mindig lejátszod ezt a forgatókönyvet miszerint:
‘a bátyám egy pszichopata vadbarom, aki mindig keresztbe tesz nekem, sosem engedi hogy boldog legyek, ezért fellázadok, keresztbe teszek neki minden eszközzel, és addig baromkodok, míg hidegre tesz pár évtizedre, hogy lenyugodjak’

Miért nem tűnsz el tudom is én 7 évre Tibetbe vagy valami.
Az írók képtelenek rendes történetet írni köré. Teljesen hidegre tették Hayley-vel lévő kapcsolatát is pedig az tetszett.

Amúgy maga a sztori elmegy, ráállt egy 10/6-os már-már monster-of-the-week kategóriára (lásd Papa Tunde).

Page - 2014. 02. 01. 07:26

Szerintem Cami csak hazudott Marcelnek a verbénáról.

Remélem Celeste nem csak azért akar bosszút állni Klauson, mert az megölte és ezzel elszakította Elija-tól. Bízom benne, hogy több van emögött, mint szerelmi bosszú.

ffffffff - 2014. 02. 01. 12:47

Jó rész volt az utóbbi két rész , beindultak a történések . Elijah-val és(főleg) Rebekah-val nem tudnak mit kezdeni mostanában , volt néhány jó részük , de azóta tényleg nem találják magukat.

Marcel valószínűleg verbénát iszik Klaus miatt (ha jól emlékszem 2.-3. részben mondja Klaus hogy verbénát itat az embereivel) nehogy megigézze , szóval már hozzászokott a szervezete.

DarkEagle - 2014. 02. 01. 20:42

Jó kis rész volt. Ez a Tunde pasi nem semmi volt. Ha nincs Elija Klausnak kampeca lett volna az tuti. :D

Hayley gyerekét szerintem az évad végéig hanyagolni fogják ami nem is baj tuti hogy ő lesz majd a cliff a végére hogy lesz valami vele, elvégre elég nagy valaminek harangozták be és épp ezért hanyagolják most is.

Rebekah-t azért tudta lenyomni Papus mert sok erőt begyűjtött már az öreg és egyébként is meglepte és egyből mormolta is a varázslatot.

Ami az ősök szüleit illeti remélem nem hozzák vissza őket elvégre mind a kettő meghalt, jó anyucinak elvileg még van teste de aput porrá égették nem?

azért kicsit alábbhagyott már a lelkesedése a sorozatnak de a sok cselszövés meg a vérengzés plusz a jó hangulat jót tesz neki és az ember vagy legalábbis én ösztönösen kerülöm a hibákat benne. :D

Iceman - 2014. 02. 05. 15:06

Nem volt rossz ez a töltelék rész a következő meg nagyon ígéretesnek tűnik csak kár hogy most szünet lesz.

LaCRossE - 2014. 02. 05. 17:12

Iceman: töltelék rész? :D

matrix91 - 2014. 02. 05. 18:31

Ez az elmúlt 2 rész jó volt, feldobták a boszik kicsit a sorozatot, mert tagadhatatlan, hogy leült egy ideig. Sajnálnám, hogy ha pappal tényleg történne valami, mert az egyik legjobb karakter számomra, és remélem ez az egész Elijah-t is végre érdekesebbé teszi. Az biztos, hogy jó zárás volt így a szünet előtt.

Domfoz - 2014. 02. 05. 20:10

Elijah 3x nagyobb mészárlást fog rendezni mint amilyet anno Klaus csinált…

hummel - 2014. 02. 05. 21:28

Érdekelne, mi volt Celeste első lépése. Mennyire mélyre nyúlik vissza a ténykedése. Talán az aratási rituálé kisiklásában is volt már szerepe? Elég lett volna Sophie-t hazahozni a megfelelő időben. Vagy csak később kezdte manipulálni az eseményeket? Mondjuk bedobva a gondolatot a gyerek felhasználásáról Klaus visszahozására?

Bogyó - 2014. 02. 05. 21:57

Fú, ez most ütött, átrendezték a viszonyokat rendesen. Remélem sokáig együtt marad a boszi-team, elég hatékonynak tűnnek! :D Mondjuk, most már átmentek gonoszba, eddig Davinával meg Sophieval azért lehetett szimpatizálni.

Hayley “férje” picit idegesített, havas Johnra vették a figurát, nem jön be az a karakter. Meg nem lett jobb színésznő Hayley se. Azért látok potenciált a vérfarkasokban, csak kezd túl sok lenni a szereplő.

00Alexa00 - 2014. 02. 05. 23:35

Tetszett a rész, tényleg jól átrendezték a viszonyokat. Engem a sok karakter sem zavar, szerintem az elkövetkezendő részekben a boszikat előbb vagy utóbb úgyis “megtizedelik” :).

A vérfarkasos szálat lassan adagolják az évad alatt, mindig apránként tudunk meg infókat. Úgyhogy kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. Az új farkasban, Jacksonban is lehet még potenciál, csak ne vigyék el szerelmi háromszögbe a dolgot és szenvedősre, mint a TVD-ben.

Örülök, hogy a régi-új boszik badassek és nem szerencsétlenkednek, hanem tényleg belelendültek a bosszúba. Remélem a megoldás, az ő kiiktatásuk is hatásos lesz, és nem lesz egykönnyen letudva (ellenpéldaként lásd Silas TVD). Monique karaktere nem volt túl szimpatikus egyébként.

Még annyi nem világos, hogy akkor amit Sabine(a.k.a Celeste) jósolt a babáról, az most tényleg kamu volt, vagy csak pont kapóra jött neki a dolog?

Nikki - 2014. 02. 06. 13:56

Az új felállás nagyon tetszik, meg Celeste idáig jól átgondolt terve; Elijah kitörése kevésbé. Persze a múltban tőle is kaptunk ilyen durvulásokat, mint ahogy emlékeztettek rá, de valahogy erről mindig hajlamos vagyok megfeledkezni, és őt mint jó testvér látni.. mert hát ott van Klaus, és mellette ugyebár mindenki jobbnak tűnik :P Amúgy nem igazán értem a kiakadását, oké, hogy elvették a tesóit és szenvednek, de tudtommal jelenleg nem lehet megölni őket, csak mindig próbálkoznak de nem jön össze, max egy ideig hűvösre kerülnek de ennyi.
Sophie kiiktatása meglepett, de nem nagy veszteség, az igazság az, hogy mindig is idegesített egy kicsit; a papot viszont sajnálnám, mert jó karakternek tartom és szimpatikus is. De nem tartom valószínűnek, hogy Cami utolsó élő rokonát is el tennék láb alól.
Bár Hayleyt csípem, a vérfarkasos szál egyenlőre nem tűnik túl érdekesnek és az újonnan behozott karakterek sem túl szimpatikusak.

LaCRossE - 2014. 02. 06. 16:06

“Amúgy nem igazán értem a kiakadását, oké, hogy elvették a tesóit és szenvednek, de tudtommal jelenleg nem lehet megölni őket, csak mindig próbálkoznak…”

Szerintem azért ez pont elég ok, hogy szenvednek. :)

koka - 2014. 02. 07. 00:34

Ismét jó részt kaptunk, bevallom nekem tetszett Elijah kiakadása. Nem lehet mindig diplomáciai úton rendezni a dolgokat, na :)

A tőr, amivel Klaust leszúrták is ötletes lett. Csakúgy, mint az elején a turisták szeme láttán előbukkanó boszorkány a sírból. Volt már hasonlóban részem, és tényleg ütött a dolog :D

Bár biztos vagyok benne, hogy Sophie-t még viszontlátjuk, azért poén lenne, ha végérvényesen kiiktatnák. Főleg azért, mert elvileg össze vannak kötve Hayley-vel vagy mi. Tehát most Hayley is offline? Vagy lemaradtam valamiről?

katyvaszlipp - 2014. 02. 07. 01:45

Ez a született feleségekre hajazó boszorkány team nagyon elhitte magáról,hogy ők a kemények. Irritáló az összes, remélem 1-3 részen belül mindnek kitépkedik a szívét,vagy eltekerik a fejét,mert ennél idegesítőbbek kevésbé lehetnének.

DarkEagle - 2014. 02. 07. 01:46

Nem értem mit hisznek a boszik de most komolyan. :D
Oké 2-3 részen át MAX megszorongatják Klausékat de utána mindent kibelezik úgyis. Valahogy nem tudom elképzelni hogy ez a harc kitartson az évad végéig. Az évad végére én inkább egy Vérfarkas vs Vámpírok harcot jósolok azok alapján amit Jackson mondott na meg ugye ott van Hayley gyereke őt tuti a végére tartogatják.

Kíváncsian várom Elija vérontását. :D Valahogy jobb szeretem ezt a durva és brutális Elija-t mint a diplomatikust. De megint várhatunk 20 napot mire megtudjuk mi lesz. Biztos fontos lehet ez az Olimpia ha ennyire befagynak tőle a TV-k. xD

LaCRossE - 2014. 02. 07. 10:28

koka: Davina megtörte azt a kapcsolatot Hayley és Sophie között.

Page - 2014. 02. 07. 11:57

Remélem a következő részben Elijah rendet tesz a boszorkányok között és kitépi a szívüket, már csak azért is, mert mind a négy hihetetlenül ellenszenves.

Sophiet nem sajnálom, a papért viszont nagyon is kár lenne

koka - 2014. 02. 07. 15:08

LaCRossE: köszi, sajnos annyi szünettel tűzdelik meg a sorozatot, hogy sokat felejtek. :)

Marcipáncica - 2014. 02. 08. 17:23

Kicsit kezd túlburjánzani már ez a történet is… Mindenki minden szinten kavar, plusz most megjelentek ezek a teljesen gáz öreg-boszik is. Hát na. Kérem a pár hónappal korábbi Originals-élményeimet vissza! :(

aries - 2014. 02. 08. 20:48

20 napoot???

Tyberius - 2014. 02. 11. 08:01

Noh utóbbi 3 rész után nálam lesújtott a kaszás… Rájöttem, hogy tök mindegy, hogy most vagy évad végén lövöm le a sorozatot, szóval maradt a most. Teljesen súlytalannak és céltalannak érzem az egészet. A kitartóknak további jó szórakozást!

hummel - 2014. 02. 13. 13:19

Papa Tunde, Bastiana és Genevieve mellett ki a 4. aki visszatért a lányok helyett? Celeste ugyebár már előtte is itt volt. Szóval ő nem játszik. Gondolom szintén egy fanatikus elhunyt boszi lesz a megoldás, aki nem rajong a vámpírokért. Agnes meglepne, de Jane-Anne, vagy Esther már elképzelhető. Ötlet?

00Alexa00 - 2014. 02. 13. 23:32

hummel: Szerintem csak 3 boszit hozott vissza, a 4. helyett pedig Celeste megtartotta az erőt magának (Nem hiszem, h. feltétlenül fel kellett támasztani valakit, bár lehet tévedek) Aztán Papa Tunde megtoldotta azt még egy “kicsivel”. Egyébként ez az utolsó rész évadzárónak is elment volna, vagy legalábbis ilyen érzésem volt utána :)

Tyberius: Valóban bonyolódnak a szálak, lehet h. nagyon sokat akartak az első 13 részbe betenni(ennyire volt először tervezve az 1.évad, és aztán lett berendelve több rész, ha jól emlékszem), hogy megfogja a különböző típusú nézőket. De hát eddig bejött nekik, jön a 2. évad. Szóval szerintem most már lelassítanak. Azt is el tudom képzelni, hogy a boszis szál kitart akár az évad végéig is (mármint ez a 4fő boszi-ra értve)

hummel - 2014. 02. 14. 14:05

00Alexa00: Igen lehetséges, hogy Celeste csak hármat hozott vissza. Köszi.
Pedig most, hogy Esther itt lett eltemetve hivatalosan, elnéztem volna, amint megint bepróbálkozik.

ecsillag - 2014. 02. 15. 09:02

hummel: A 4. boszi nem Monique Deveraux? Igaz, hogy ő később éledt újjá, de hivatalosan ő a 4., aki visszatért a halálból.

hummel - 2014. 02. 15. 10:19

ecsillag: Az ő helyét foglalta Papa Tunde. Mikor meghalt a lány automatikusan visszajött. Erről beszélt Marcel is, hogy csak meg kell ölniük a visszahozott boszorkányokat és a lányok visszatérnek.

ecsillag - 2014. 02. 16. 09:40

hummel: Ja, értem. :) Ez valahogy elkerülte a figyelmemet.

Desmond Wallace - 2014. 02. 16. 11:16

Az előz két rész végre hozta azt a szintet, amit az évad elején kaptunk.

Domfoz - 2014. 02. 26. 13:53

1×14: Remélem ez nem az aminek látszott.

Iceman - 2014. 02. 26. 14:52

Nagyon tetszett ez a rész bár várható volt hogy Klaus végtelenségbe nyúló monológja vissza fog ütni.

Lemoni - 2014. 02. 26. 21:10

Ezzel az AHSAsylum lenyúlással és Rebekah 40 perces lihegésével végleg kiverték nálam a biztosítékot, sajnos túl gyorsan trágya lett a sorozat, kasza. Pedig de jól indult…… :(((

Nikki - 2014. 02. 27. 00:11

Ez egészen jól indult és az is lehetett volna… az utolsó percig reménykedtem, de elcseszték. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy Klaus még mindig nem tanult semmit. Ha hagyta volna hogy a húga és Marcell szeressék egymást, akkor semmi baj nem lett volna és Rebekah is szerette volna őt.. aztán most, hogy volt alkalma megnézni, mennyi szenvedést is okozott és milyen végletekbe taszította a húgát, ahelyett hogy rájönne minden az ő hibája és megpróbálna végezni a boszikkal, újra kezdi az egészet elölről. A körnek meg nincs vége. Rohadt fárasztó és unalmas ez a kergetőzés a saját farkuk körül. Nem is értem; Klaus tényleg mindenki boldogságának útjában áll, jelen állás szerint az ő eltüntetésével mindenki nyerne. Egy rész alapján még nem írom le a sorozatot, de nagyon felcseszték az agyamat, szóval ha így folytatják nem jósolok hosszú jövőt.

katyvaszlipp - 2014. 02. 27. 00:51

Hát,Rebekah megmentésével előbb utóbb Elijay szívében lesz az a tőr,és ő fog leláncolva feküdni. Erről árulkodott az arca is,hogy tudja,hogy ez számára a véget jelenti.
Rebekay marhára irritál,leszakíthatta volna a malac képét Klaus szavak nélkül,és kész.

SASI - 2014. 02. 27. 21:32

Szerintem még mindig nem rossz a sorozat a kategóriáján belül, főleg ha azt vesszük hogy pl. a TVD mennyire silány egy jó ideje…

Deanlegend - 2014. 02. 28. 12:33

Nem értem itt az elégedetlenkedő HSZ-eket, én akkor kaszáltam volna az egészet, ha kihozzák, hogy Klaus nem rág be és “nagy átkozottul boldog család” cafatokra szedi a boszikat, akkora klisé lenne, hogy elsírnám magam, de komolyan…

Bogyó - 2014. 03. 01. 22:52

Ezt a részt konkrétan áttekertem. Kb. 2 percnyi új infó volt benne, semmi izgalom, semmi színészi játék.

Poghy - 2014. 03. 02. 21:54

Szerintem nem volt ez olyan rossz rész, inkább csak olyan felvezető jellegű volt. A három főszereplő jó karakter, bőven van még potenciál az évadban.

andus - 2014. 03. 04. 00:51

@Nikki

Tökéletesen leírtad a véleményemet. Nem ezzel kéne foglalkozniuk. Kurvára lerágott csont már. Az AHS lopásról meg ne is beszéljünk :D

winnie - 2014. 03. 04. 06:08

mit lehetett lopni az AHS-ből? vagy nem a 3. évadra gondolsz?

andus - 2014. 03. 05. 08:38

winnie

2. évad, Asylum. Mondjuk itt nem elmegyógyintézet, hanem szanatórium, de itt is ok ember halt meg. Tele volt horror elemekkel, úgymond feleslegesen.

Iceman - 2014. 03. 05. 10:41

Ez az AHS-től lopás baromság, ennyire erővel az AHS is lopta a témát az előtte lévő ezernyi horror filmtől….

Ez a mostani rész meg jó volt, Mikael továbbra is érdekes karakter bár úgy néz ki nagyon átalakították ezt a menekülés dolgot, hisz sehol se volt Stefan. Persze nem nagy kár érte, így még jobb lett.

hummel - 2014. 03. 05. 15:58

Iceman: Az a menekülés, amikor Stefan is jelen volt, Chicago-ban történt. Még az itteni események után.

Örülök, hogy Genevieve még megmaradt. Egy szimpla kivégzés Rebekah részéről túl gyors lezárás lett volna. Az ő kettejük viszonyában ennél több van.

Iceman - 2014. 03. 05. 18:01

Komolyan? Meg mertem volna eskudni hogy az is New Orlenas volt, azert is volt fura nekem ez az egesz….koszi a felvilagositast:D

katyvaszlipp - 2014. 03. 06. 19:28

Nah ez jó volt, bár örülnék ha Rebekaht jégre tennék, untat. Helyette kaphatna Cami nagyobb szerepet, vagy Davine.
Mondjuk az nekem nincs meg,hogy Mikael hogy került a koporsóba,remélem folytatják visszaemlékezésben azt a szálat. TVD-ben volt róla szó,hogy hogy győzték le? Mert nekem nem rémlik…

Sebbbastian - 2014. 03. 06. 21:18

@katyvaszlipp: Mikaelt Bonnie anyja intézte el egy olyan szívmegállítós boszi ízével. Majd Katherine kiengedta utána Klaus leszúrta a fehértölgy karóval.

katyvaszlipp - 2014. 03. 06. 22:37

Igen, az a része már megvan,amikor kiengedte Katherine,az előtte lévőre nem emlékeztem.
Köszi.

tiktak - 2014. 03. 09. 12:03

Nos én annyira nem igazán vagyok elragadtatva az utóbbi részektől…
Engem untat ez a Klaust ki, hogyan és mikor árulta el. Meg nekem már összefolyik az is, hogy Klaus hányszor próbálta meg megölni, koporsóba tenni, megbüntetni a húgát.

excelsior - 2014. 03. 09. 14:34

Ezek a vérfarkasok ilyen hülyék,hogy akkor is megölnek valakit,ha tudják,hogy ezzel örökre farkassá válnak.

00Alexa00 - 2014. 03. 09. 22:53

excelsior mire gondolsz?

excelsior - 2014. 03. 10. 23:29

Több évtizede megvannak átkozva a vérfarkasok,hogy csak teliholdkor lehessenek emberek,ök mégis átváltoztak. Hacsaknem min csak véletlenül öltek meg valakit.de az nem valószìnû.

00Alexa00 - 2014. 03. 11. 22:51

excelsior: Ja, értem. Hirtelen nem esett le. Valójában még nem tudunk mindent erről az átokról ill. a vérfarkasokról sem, szóval lehet később tisztázódik majd, hogy hogy is történt.

Szerintem mivel egy ősi farkasfalkáról van szó,nagy részük már átlehetett változva farkassá. Tehát még mielőtt jött ez az újabb átok (hogy csak teliholdkor lehessenek emberek).

LaCRossE - 2014. 03. 12. 09:47

Claire Holt kiszáll a The Originalsból.

winnie - 2014. 03. 12. 10:05

mellékinfó:

While Buzzfeed claims it was Holt’s decision to leave the well-received and already renewed supernatural drama — a source tells that site it was never her intention to play Rebekah this long (?) — The Wrap says producers had decided that Rebekah’s storyline “advanced in such a way that she was no longer needed as a regular.” So… who has a coin to flip?

winnie - 2014. 03. 12. 10:06

valaki egyébként ír majd róla? nem tudom, hogy a “mieink” mennyire vannak szinten. de ha nem, akkor akár vendég is.

LaCRossE - 2014. 03. 12. 10:10

Miről, a sorozatról, vagy arról, hogy kiszáll?

hummel - 2014. 03. 12. 10:39

Arra fel voltam készülve, hogy Genevieve nem éli túl az elkövetkező pár részt, és a készítők elbaltázzák a szerepeltetését azzal, hogy nem használják ki az ő és Rebekah kapcsolatában rejlő lehetőségeket. Na de arra, hogy nem is futnak össze többet, mert Claire Holt távozik a sorozatból? A lehetőség kihagyása még elmegy, de Holt távozása egy mélyütés volt.

jessm - 2014. 03. 12. 11:35

Hát meglepődtem rendesen, hogy Claire kiszállt. Furcsa lesz az Originals nélküle.. Akkor ez azt jelenti, hogy Tvd -be sem megy vissza? Össze vagyok zavarodva…

winnie - 2014. 03. 12. 11:42

LaCRossE: a sorozatról. persze, ha valamilyen szempontból jelentős volt a rész.

LaCRossE - 2014. 03. 12. 12:05

winnie: a kiszállásról persze, írok szívesen, de szerintem Desmond és superpityu is szinten van, így inkább írjanak ők, ha lehet. Ha nem, akkor persze elvállalom majd.

S84 - 2014. 03. 12. 20:01

A TVD után már nem tudom hányadik rész az amiben a szokásos köröket jártuk (Klaus köcsög, Elijah össze akarja tartani a családot, Rebekah szerelmes/független akar lenni…).
Nálam a szünet óta mélyrepülésbe kezdett pedig milyen jól indult, Claire Holt kiszállása pedig óriási csapás a sorozatra.

Csilla0422 - 2014. 03. 12. 21:59

Az elején egyre jobb volt. Az 5. rész után torpanás és nagy zuhanás. Majd jött egy-két átlagos rész és ennyi. Még az évad végét megvárom (Devilke miatt), aztán köszönöm ebből elég volt.
Amit Rebekah karakterével műveltek… egy cseppet sem csodálkozom C. Holt távozásán. Egy tinibuborék több ésszel bír, mint egy 1000 éves vámpír, aki már tapasztalt egy-két dolgot. No komment!
Remélem, TVD-be visszamegy és fényt visz a sötétségbe!

katyvaszlipp - 2014. 03. 12. 23:30

A színésznőért kár, a karakter megváltás hogy távozott. Ez a rinyálás ami itt ment,csak hogy Marcellel lehessen, vicc…Elenai magasságokban járt már.

Sofia the Small - 2014. 03. 13. 12:43

Könyörgöm, hozzák már vissza Kolt, vagy Finnt, vagy akár Mikaelt, mert ez így nem The Originals, hanem “The Klaus & Elijah show”… o.o?!

Mellesleg, nem igazán értem, miért is van még szükségünk siránkozó Davinára. Anno nagy reményeket fűztem hozzá, Marcelhez, Camihez és a boszorkányokhoz, de mindenki csak egy helyben toporog. Marcel akkora pojáca, hogy arra nincs szó. Egyébként maga a rész nekem tetszett, csak most már fel kellene pörgetni az eseményeket (Devilke igazán jöhetne). Sajnálom, hogy az egyetlen ellenség, akitől tartottam, halott (Papa Tunde).

Kár ezért a sorozatért. Pedig olyan jól indult. [Aztán lehet, hogy csak én rinyálok…]

DarkEagle - 2014. 03. 13. 13:47

Hát az tényleg kár hogy Claire kiszáll de inkább ez mint hogy ide is kapjunk 5-6 évadon keresztül egy Nina Dobrev-t. Bár színészi teljesítményben azért Claire sem rossz, nála inkább az van mint TVD-ben Elenával, szerintem a drága Julie néni a fiatal nőknek nem képes normális story-t írni csak nyálas szerelmes hülyeségeket. Pedig Kat-nél láthattuk hogy menne neki szerelmi szál nélkül is de őt is kinyírta szóval ha így nézzük jobb hogy Claire lelépett. És hát nem tudom kinek az ötlete volt de ha az övé akkor nagyon okos lépés hogy nem akar ő lenne a TO Elenája.

Egyébként a rész nagyon jó volt és tökéletes búcsú Claire-től, persze csak egyelőre. Látjuk még úgyis mint mellékszereplő. Jók voltak a visszatekintések is, bár eddig is tudtuk hogy Klaus miért ilyen de itt most nem is ő volt a lényeg.

Ami Davinát illeti nem tudom egyelőre nem írnám le, elvégre tuti megjárta a poklot. Geneviev-től pedig sokat várok, remélem nem nyírják ki a karakterét. Sőt igazából azon se lennék meglepődve ha Celest vagy akár az Ősi boszi anyu lelke nyugodna az ő testében.

Marcell meg egy förmedvény, már kezdtem reménykedni hogy lelép de csak itt maradt. A reményem továbbra is Devilke baba és a farkasok, hátha valami komoly dolog lesz belőle. Mindenesetre a sorozat lehetséges hogy megsínyli Claire lelépését mert a két bratyót nézni egy köztes állapot nélkül nem valami üdítő. Igazából én Marcel-t tettem volna ki és írtam volna Rebekahnak egy normális történetet.

Desmond Wallace - 2014. 03. 15. 16:45

Tervben van egy írás a legutóbbi részről, de semmit se ígérek biztosra.

Binky - 2014. 03. 17. 16:17

Claire Holt jó színésznő, sajnálom, hogy tönkre vágták a karakterét, a szerelmes nyavalygás meg hisztihegyek borzalmassá tették. Szerintem is inkább Marcelt kellett volna kivenni a képből és Rebekah-nak írni valami normális történetet.
Davina javult az első részekhez képest, de azért nem hiányzott vissza.
Camiből meg Sophie-ból vártam volna többet, de hát…

De Elijah még mindig jó. Tonkin meg feljavult színészileg vagy csak jobb szöveget írnak neki…

DarkEagle - 2014. 03. 19. 22:45

Hmm érdekes kis rész volt ez. Látszati béke megkezdődött. Közben Klaus szervezi a saját kis falkáját. Nekem eléggé egyértelmű mi lesz itt. Le akar igázni mindenkit a drága tesókájával együtt akár. Legalábbis remélem meglépik a háborút tényleg. Bár az ősök ellen így se nagyon tudnak mit kezdeni.

koka - 2014. 03. 21. 22:41

A múltheti borzadály rész után kaptunk most egy már-már kifogástalant. Nem tudok napirendre térni a sorozat fölött. Hullámzik nagyon a minőség. Arra viszont rájöttem, hogy akkor működik a sorozat, ha nem csupán az Eredetikre koncentrálunk, hanem hagyják kitágulni a történetet, és jobban mozgatják a többi mellékszálat.

Igen, ez a látszatbéke ami most kezdődött talán ad egy kicsit más ritmust a sorozatnak, plusz az, hogy a vérfarkasok kvázi utolsókból az elsők lettek/lesznek. Ráadásul Klausszal az élen. Bár már előre félek a következő Klaus-Elijah vitadélutántól.

tiktak - 2014. 03. 22. 16:30

Nem igazán tudom, hogy mit is érzek a sorozattal kapcsolatban…Minden részt kb három részletben nézek, mert bealszok közben. Most is vissza van a legutóbbi rész vége.
Engem nagyon zavar, hogy a mellékszereplők szerintem minősíthetetlenül rosszak. Gondolok itt a vérfarkasokra (főleg a szőke gyerekre, jézus!) vagy Diegora, vagy akár Marcelre, de akár beszélhetünk a fiatal boszorkányokról is. Egyszerűen semmi színészi képességük sincsen.
Továbbá zavar, hogy ez az egész egyre inkább egy TVD lesz. Valahol persze ez is a koncepció, de eddig elhittem, hogy ez majd felnőttekkel fog megvalósulni, kvázi valami felnőtt sorozatot kapok. Ehhez képest szerintem egyedül Elijah az egyetlen, aki felnőttként néz ki és úgy is viselkedik. A többiek kb ott tartanak mint Stefan, Damon és a többiek. próbálják bemutatni a hatalmi harcokat, de ez olyan messze van egy jó sorozattól, hogy az félelmetes. Mindenki eltúlozza a szerepét, ráadásul a történet kapkodó, nincsenek karakterfejlődések, a szereplők nem szimpatikusak és még olyan unalmas részeket is végig kell szenvedni mint REbekah kiválása. Szerintem nagyon rossz irányba megy ez a sorozat.
A jobb szereplőket is ellehetetlenítik. Ez a szerencsétlen Elijah is előbb-utóbb Damon lesz. Mivel mindenki szereti, ezért ő kerül a középpontba, de normális történet és párbeszédek helyett kénytelen ezt az úriember figurát a maxra járatni, ami előbb utóbb unalmas lesz. Persze ezek utána meg majd szerelmes lehet…
Sajnos szerintem itt és a TVD-ben is addig jár jól egy szereplő, amíg csak a mellékszálon mozog, ahogy onnan előlép, unalmas, sekélyes és idegesítő lesz, mert nem tudnak neki normális szerepet írni. Sok sorozatot nézek, de ilyet még nem nagyon láttam. Sorra megutáltatják velem azokat a karaktereket, akiket korábban nagyon kedveltem. Klaustól lassan a falra mászok, REbekah eltűnése szinte megkönnyebbülés volt, Camit kedveltem, de most már kezd elegem lenni a folyamatos pattogásából és még sorolhatnám.
Értetetlenül állok a konfliktusok előtt is. Ez az egész Rebekah- Klaus őrlődés mérhetetlenül unalmas volt. Ha jön valami új fajta veszély, vagy gonosz, akkor azt rögtön lerendezik, nincs feszültség keltés, nincs íve a történetnek, és már semmin se lepődök meg, mert itt is minden megtörténhet, és szinte lehet látni, hogy kb három részre terveznek előre a készítők. Tiszta TVD. De legalább itt nincs idegesítő Bonbon, meg Elena.
Bár lassan Klaus a folyamatos hisztijeivel pályázhatna Elena szerepére.
Maradok még, de nem tudom meddig.

winnie - 2014. 03. 23. 10:14

CLAIRE HOLT’S EXIT EXPLAINED | “As far as I’m concerned, this is a temporary hiatus,” Holt said about her absence from the series. “I’m taking a little vacation in the sun, but I’m going to return to my New Orleans family.” Holt went on to assure the audience that Originals producers didn’t “run out of ideas,” nor was she “pushed out” of the show. After not seeing so many of her loved ones for so long, she decided she simply needed more free time. ”I am so not ready to let go of the Mikaelsons,” she concluded. “I hope that there’s many more stories to tell.”

koka - 2014. 03. 23. 12:03

ööö ez elég érdekes lenyilatkozás. Hiányzik a családja oké, teljesen érthető, de ez az egész ügy nagyon furcsa nekem. Sőt talán pofátlanság is, hogy holnaptól nem dolgozom, mert honvágyam van. Jól mehet neki…

hummel - 2014. 03. 24. 09:18

Nem áll össze ez a Claire Holt nyilatkozat. A forgatókönyv, illetve a forgatás egy hosszabb folyamat része. Szóval, hogy is van ez? A folyamat elején azt mondta, hogy most benne van, de majd pár hónap után regenerációs + családi okokból ki kell szállnia, a forgatások leállása előtt nem sokkal, amikor amúgy is szünet következne?

Bogyó - 2014. 04. 21. 22:51

Sok minden állhat mögötte – betegség, családi gebasz, még jó, h nem akar ennél többet nyilvánosságra hozni…

marsters - 2014. 04. 22. 15:02

Kicsit unalmassá vált a sorozat, amíg tvd kb 2.évad után kezdett romlani itt ez már jó pár rész óta tart nem tudom elképzelni hogy ez a sorozat megéljen 2 évadnál többet egyszerűen nem látom fényt az alagút végénél

Poghy - 2014. 05. 01. 23:33

Így a vége felé kicsit javult a minőség, de ez nem menti meg a sorozatot. Kb a 10. rész őta csak egy helyben toporog, és sikeresen tönkretették benne a TVD-univerzum 2 legtökösebb karakterét. Igaz Klaus leépítését már a TVD-ben is megkezdték anno, de Elijah karakterében azért bíztam, ő volt az az igazi méltóságteljes, kimért, egyedi vámpír, amilyet a mai tvájlájt korszakban nem nagyon láthatunk. Plec nélkül talán lett volna jövője az Originalsnak…

jessm - 2014. 05. 07. 08:24

Simán lehet, hogy valami miatt azonnal kell egy kis szünet családi okoból, lehet, hogy beteg valaki a családjában és vele akar lenni, vagy mondjuk terhes és nem akarja kockátatni a hogy bármi történjen… 1000 és egy millió oka lehet…

A mai rész tök jó volt, felpörögtek az események, de remélem nem ölik meg Haley vagy a babát…

SASI - 2014. 05. 07. 13:55

@jessm: A következő rész címe alapján esélyes hogy nem éli túl a baba…

LaCRossE - 2014. 05. 07. 13:58

Címekből levonni messzemenő következtetéseket nem érdemes.

Iceman - 2014. 05. 07. 14:21

Mostanában nem volt valami acélos a TO de ez a mai rész mindent visz. Nagyon jó hogy így széthullott minden és egyenlőre esélytelenek az Ősök. Tippre a cliff az lesz hogy Mikael már a halandók világában köszönti Klaust megalapozva a második évad első felét.

SASI - 2014. 05. 07. 14:34

LaCRossE@ De a mostani cím nagyon nagyon beszédes.

LaCRossE - 2014. 05. 07. 15:16

De szerintem te nagyon szó szerint veszed ezt, pedig ez egy idióma, kb. azt jelenti, hogy a kezdettől a végig. Én nem látok rá nagy esélyt, hogy kinyírnák a babát, már elnézést. :)

SASI - 2014. 05. 07. 22:01

@LaCRossE: végülis könnyen lehet hogy direkt próbálnak megtéveszteni, én a sorozat szempontjából jobban örülnék ha neked lenne igazad :D

LaCRossE - 2014. 05. 08. 14:18

A legtobb esetben direkt probalnak megteveszteni.

Domfoz - 2014. 05. 08. 21:04

A legutolsó rész óta még mindig nem találom az állam…Code Geass-szintű fordulatra nem számítottam volna.

LaCRossE - 2014. 05. 09. 13:39

Ehehehe, Code Geass. :D Újra kéne már néznem.

Domfoz - 2014. 05. 09. 14:06

/off Én már harmadjára nézem újra :D 2×3.

/on Tuti be fognak zavarni a Mystic Falls-i események…TUTI.

koka - 2014. 05. 11. 16:32

A mélységbe zuhanásból, – mely kb az évad felénél következet be -, szépen feltornázta magát nálam a sorozat. Legalábbis itt a végére.

Genevieve abszolút az egyik kedvencem lett. Remekül bemutatja, hogy nem kell hiperszuper mindenhatónak lenni, hogy átvágja az embert Klaus. Ez párosul egy kifinomult eleganciával. Szerintem a sorozat eyecandyje.

Tetszik az irány, hogy a vérfarkasok utolsókból lettek az elsők. És a Mikeal szál is érdekesnek ígérkezik. Előző részben pedig volt egy utalás Mystic Fallsra. TVD-t már jó ideje nem nézek, de gondolom valami gebasz van az Othersiddal.

Domfoz - 2014. 05. 11. 20:14

@Koka Eltaláltad. *****ITT SZÉPEN LEÍROM MI TÖRTÉNIK MYSTIC FALLS-BAN*****A Traveler-csoport éppen egy rituálét csinál, ami a boszik varázslatait visszafordítja, az erejüket meg eltüntetik, ők meg letelepednek Mystic-ben*****ITT SZÉPEN LEÍRTAM MI TÖRTÉNIK MYSTIC FALLS-BAN*****

Iceman - 2014. 05. 14. 09:46

Nem volt ez rossz rész. Örülök hogy Rebekah visszatért és hozzá került a baba így legalább nem az lesz hogy őt kell megvédeni a következő évadban. Nem gondoltam volna hogy Esther munkálkodik a háttérben, de remélem hamarosan vissza kerül a saját testébe, ez így engem zavarna:D A kis pincsije meg gondoltam Finn lehetett, na hát ő hiányzott a leginkább az originalsok közül. Tehát a jövőévi program Franceskát megölni és megküzdeni a drága szülőkkel.

jessm - 2014. 05. 14. 14:36

Nekem tetszett,ahogy visszahozták Estert,Finnt,Mikhealt. Már csak Kol hiányzik, bár ő múltkor a TVD-bEN KORICÁLT.
A fakrasok is érdekes vonal. Plusz, Haley hibriddé tétele si jó húzás, mert a baba hibrid csináló képessége nagyon el lett felejtve.Szóval jókor vették elő a újra szálat.

Domfoz - 2014. 05. 14. 14:36

Franceska majd szépen meghal félévadzáráskor, Esther meg évadzárókor megy a levesbe.Addig meg tuti meghal Marcel

hummel - 2014. 05. 14. 20:55

Az egyik legjobb rész volt az évadban. Jó kis Mikaelson családi összejövetel várható. A szülők gondolom nem tudnak egymásról. Sokakat érhet meglepetés. Klaus arra az egy szál karóra jobban is ügyelhetett volna. Papa Tunde kése még jól jöhet.

Francesca térnyerésével újabb frakció jelentkezett be. A boszik meg folyamatosan szövik a terveiket, miközben sorban halnak meg. Ilyen szempontból Klaus komoly előnyben. Bármikor csinálhat egy hadsereget, nem számít mennyi embert veszít, és ráadásul irányíthatja is őket.

DarkEagle - 2014. 05. 14. 21:19

Nem semmi évadzáró volt. Először totál elhittem hogy Haley meghal aztán el is felejtettem hogy szülés közben szépen termelődik a vér így marad a szervezetében is. Meg kell hagyni nem légből kapott megoldás hanem szépen kivitelezett volt.

Davina megint jól tolja apucit jól pórázra kötötte. :D
Szóval őket sem illik elfelejteni. Veszélyesebbek lehetnek mint Finn és Esther. Na jó ez talán túlzás.
Viszont örülök hogy visszajönnek az ősök mert legalább lesz értelme a sorozat címének is. :D viszont felmerül a kérdés:

Ha jövőre a cél az hogy megöljék Franciékat meg kis kutyulikat, plusz anyut meg fater és tesót akkor elég tömör és akció dús évadunk lesz vagy nem marad a kövire is? Bekahnak nagyon örültem tetszett a megoldás és nagyon jó jelenet volt közte és Klaus közt. Úgy látom a TO-ban értenek azért a drámához. Végül a kislány a Hope nevet kapta ami kicsit klisés de egye fene.

Egyébként nem láttuk ki volt a 4. feltámadó boszi vagy csak én siklottam el valami felett? Mivel ugye Davina megmaradt és a másik 3 meghalt. De csak Esther és Finn tért vissza. Kohl és jönni fog vajon? Vagy csak egy újabb random boszi majd?

Várós lesz a 2. évad az tuti örülök hogy kitartottam a sorozat mellett végig mert megérte még ha voltak hullámvölgyek is. Remélem pár év múlva majd látunk erőfitogtatást a kis Hope-tól is. :D

Iceman - 2014. 05. 14. 21:22

Egyébként a Boszik nem ugyanott vannak mint a vámpírok? Mert ők kapcsolatban állnak egymással míg a vámpírok csak az other side széthullásával látják egymást…A másik meg oké Esther vissza tudta hozni magát de Finn-t hogy sikerült?

hummel
Klaus nem tud hadsereget csinálni. Ha a vérét használná akkor az átalakulásuk után hasonmásvért kéne inniuk, a lánya vére meg ugye így nem játszik. Ráadásul akkor ő nem is tudná őket irányítani. Ezekkel a varázskövekkel meg nem hiszem hogy újra szórakozna főleg segítőkész boszorkány hiányában.

Iceman - 2014. 05. 14. 21:28

DarkEagle
A legvégén feltámadt a kis rövid barna hajú csaj, talán Cassie vagy mi volt a neve. Na az ő testét szállta meg Esther. A néger csávóba meg beletette valahogy Finnt. Kolra szerintem ne számítsunk, Esther őt is utálja úgyhogy biztos nem hozza vissza:D Azt tudnám elképzelni hogy Mystic Fallsba tér vissza,valami félre sikerül a varázslattal és Enzoval együtt visszatér és ugye ő nem annyira csípi Elenaéket szóval lehetne a következő évad eleji ellenség…aztán irány New Orleans. Na jó ezt már nagyon túlgondoltam:D

hummel - 2014. 05. 14. 22:03

@Iceman: Azt hittem egyértelmű, hogy vámpírokra gondoltam. Belőlük tudna Klaus egy sereget létrehozni.

Iceman - 2014. 05. 14. 22:09

Bocsi nálam az irányítás meg a hadsereg szóhoz a hybrid jön mostanában:D

koka - 2014. 05. 14. 22:37

Először is egy jó évadzárót kaptunk. Sőt a felvezetés is szuper lett. A gond nálam inkább az évad közepe volt. Hiába, nehéz megtölteni 22 részt, és szerintem a készítők történet szempontjából kicsit elbízták magukat. Azt hitték, hogy több puskapor van benne.

Na de mindegy, ezzel az évadzáróval kárpótoltak, tehát ott leszek a második felvonás startjánál.

A fináléról: Szegény gyereket most tényleg Hope-nak fogják hívni? Már vártam, mikor fogja Rebekah képen röhögi Klaust.
Amit még nem értek; Esther az Othersideról nem tudja kihallgatni Klaus és Elijah tervét? Vagy ez nem így működik?

Amúgy a temetős harcjelenet egészen bejött. Ahogy Eljah egy kaspóval iktatta ki az egyik boszit, Marcel meg a másikat egy dobócsillaggal, ami ezer sebet okozott. Ja meg Genevieve meghalt. Sajnos ez várható volt.

Ui.: Klaus csajozós dumái még mindig ütnek:

“You had me pegged from the start, a man damaged by his demons, and those demons are not dormant. They are hell-bent on killing me and everything I find beautiful…And you…You are beautiful.”

Aww :D

Poghy - 2014. 05. 14. 22:54

Atyaég, hányszor játszák még el Plec-ék ezt a feltámasztósdit? Már a TVD 3. évadának is ez volt a leggyengébb szála, azóta minden évben kísértik a nézőket a szellemvilággal. Nyilván nem tudnak új érdekes karaktereket kitalálni, ezért visszahoznak párat.

Az utolsó 2 rész egyébként korrekt volt, de ha nem lesz showrunner-váltás, akkor kétlem hogy 22 részig tudna hozni ilyesmit a 2. évad, az 1.-nek se sikerült ugye.

koka - 2014. 05. 14. 22:59

@Poghy: Így van, az egész TVD-TO univerzum legnagyobb baromsága az Otherside/Túlvilág vagy nem tudom milyen néven fut még. Teljesen megköti az írók kezét. Gyakorlatilag bárkit vissza lehet hozni, aki nem emberként halt meg (magyarul a szereplők 95%-át).
Nincs súlya a halának.

S84 - 2014. 05. 15. 08:57

Komolyan ennyire nincs semmi ötlet, hogy az Original szülőket kell visszahozni ?
Ráadásul Esther valami tini p*csa testében került vissza, hogy garantáltan jó színészi “alakítást” láthassunk jövőre…
Hayle-t nem merték kinyírni, de legalább normálisan hozták vissza, Monique-nak annyi marhára idegesített, de ahogy látom (a hülye) Davina átvette a helyét.
Az egyetlen értelmes karaktert (Genevieve) pedig sikerült kiírni…
Gratulálok az évadzáróhoz, egyre jobban látszik a TVD szindróma.

Csilla0422 - 2014. 05. 15. 21:55

Az a picsogós, nyálazás a végén, ha nem sajnáltam volna a monitort tuti lerókázom.

Josh csávóból nem lehetne valahogy nem meleget csinálni? Ha már egyszer Thierry… nagyon szomorú vagyok.

Cami, amikor hátast dobott Marcelnek – na az agyam ott elszállt. Marcel még miért él?

Még fel se dolgoztam a pappal történteket már a képembe nyomtak mást.

B.szki itt már nem tudom, hogy ki kivel van, de sztem Plec sem tudja már követni.

Köv. évad trigonometria magas szinten, ős szülők, újra vissza N.O.

Szépen indult –> zuhanás a semmibe –> végére némi javulás –> de nem elég meggyőző, hogy ez nem lesz TVD 2.0.

VeroRosyth - 2014. 05. 16. 23:14

Ha már TVD-ben nem sikerült Kolnak visszatérni (SupNat spin-off nem berendelése kár, hogy nem derült ki jóval előbb), remélem, hogy itt valahogy visszajön… de legjobb lett volna h a mai TVD részben megjelenik és ő is jön…

FullerL - 2014. 05. 20. 18:07

The Originals első évad első fele szerintem nem volt olyan rossz,de a második fele már nem tetszett annyira..évadzáró se volt olyan jó…

Slorem - 2014. 05. 21. 13:31

“Remélem pár év múlva majd látunk erőfitogtatást a kis Hope-tól is. :D”

Én azon gondolkoztam az évadzáró vége felé, hogy most, hogy kb. mindenki meghalt/vámpír/hibrid/feltámadt, simán eljátszhatnák, hogy előreugranak 10 évet mondjuk. Nem most, hanem mondjuk Esther/Mikael legyőzése után…

“az egész TVD-TO univerzum legnagyobb baromsága az Otherside/Túlvilág”

Nézzétek meg a TVD évadzáróját :)

“Marcel még miért él?”

Azok után, hogy ha ő nincs, feláldozták volna a babát, szerintem egyértelmű…

Egyébként Monique-ból nekem is már nagyon elegem volt, szóval örülök, hogy meghalt végre.

beci4 - 2014. 08. 15. 13:00

Na még most jutottam el odáig, hogy megnézzem az első két részt (éppen ezért a kommentek nagy részét el se olvastam). Annyi jót olvastam a sorozatról korábban, hogy azt hittem kihagyhatatlan alkotásról van szó, de az eddig látottak alapján komolyan nem értem, mit dicsértek rajta. A története nagyon gyenge, logikailag szintén nem állja meg a helyét, és nekem a hangulata sem tetszik.
Elijah-t miért érdekli a terhes Heyley? Klaus miért vesz 180 fokos fordulatot és sző ördögi tervet Marcel ellen? Hirtelen rájött, hogy mennyire kell neki a régi “birodalma”, holott 5 perccel azelőtt nem is érdekelte?
Áh, szóval nekem eddig nagyon kierőszakoltnak tűnik ez a sorozat, a TVD ezerszer jobb volt még az 5. évadában is. Még azért adok pár résznyi esélyt, hátha érdekesebb és izgalmasabb lesz, de eddig csalódás.

rustcohle - 2014. 08. 26. 20:50

Beci4, “megértenéd” Klaus viselkedését, ha nézted volna előtte a Vámpírnaplókat. Legalábbis szerintem.

rustcohle - 2014. 08. 26. 20:54

Még szép, hogy van “TVD-szindróma”, ugyanaz a szerencsétlen Plec csinálja mindkettőt; ahogy a TVD-nél, úgy itt is jól kezdenek, a Vámpírnaplók első 2 évada fenomenális volt, és szerintem itt is max. 2 jó évad lesz. De annyi az eyecandy, meg olyan szinten szokássá vált ez a 2 sorozat, hogy ha nem is hétről hétre, de szabadidőben darálva mindenképp nézni fogom őket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz