login |

Pilot: The Wrong Mans

2013. 10. 07. 21:00 - Írta: CyClotroniC

16 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

– This is our moment. We’ve been chosen.
– I’m a town planning and noise guidance advisor for Berkshire County Council. You’re a 31-year-old mail distribution assistant who lives with his mum.
– Exactly! Stuff like this never happens!

Mostanában egyre gyakoribbak a brit-amerikai koprodukciók, ám talán ezek közül sem egy mindennapi darab a BBC 2 és a Hulu közös csemetéje, a The Wrong Mans, ami nem más, mint egy thriller-komédia, angolosan tálalva, bár ezt talán az elviccelt Hitchcock címből is ki lehetett találni.

Hogy miről is van szó? Főszereplőnk, Sam (Mathew Baynton – a sorozat egyik írója), egy teljesen átlagos, szürke, angol irodista, aki egy feledésbe ivott, átmulatott éjszakát, majd szerencsétlen véletlenek sorozatát követően éppen a munkába sétál, mikor egy baleset történik a közvetlen közelében, majd megcsörren egy földön talált mobiltelefon: “Ha ötre nem vagy itt, megöljük a feleségedet.”

Az egész leginkább a Burn After Reading-re vagy a Hot Fuzz-ra hajaz a thriller és a komikus elemek keverésében, ám hangulatban mégis valami mást hoz, egy közöttes, sötétebb elegyet, és gyaníthatóan tele lesz majd civiles, átlagemberes bénázásokkal is, hiszen Sam mellé szegődik gyökeresen ellentétes jellemű kollégája a postázóból, a nagydarab, nem túl okos, képzavarosan optimista Phil (James Corden – a sorozat másik írója), aki az a fajta fazon, aki képes kicsapni a kórház recepciós pultjára 2 font 20 pennyt apróban, hogy lekenyerezze az ott ülő hölgyet információért.

A felvezetés mondjuk 7/10 volt, amiben benne van az ígéret is, mert egyelőre leginkább akként lehet csak kezelni, de annak abszolút tökéletes, legalábbis a második fele, így mindenképpen maradok, mert egyszerűen kíváncsi vagyok arra, hogy milyen is lenne a 24 britcomként, mert ez a nem titkolt célja az író- és főszereplő-párosnak, egy ilyen célkitűzésért pedig nagyon tudok szurkolni.

16 hozzászólás Ne habozz!

Stan - 2013. 10. 07. 21:53

Csakhogy biztosra menjek, ez folytatólagos, vagy 1 rész/1 ügy? A Sleepy Hollow-nál belefutottam, csak sajnos az a fajta vagyok, akinek ha kicsit is tetszik valami, azt nézi, amíg tényleg mínuszba nem megy a minőség :D Az egy részen át tartó nyomozgatásokat meg igyekszem kerülni.

winnie - 2013. 10. 07. 21:57

azért a sleepy hollownál vagy 5-10 posztban leírtuk, hogy normál nyomozós sorozat, mint idén a legtöbb (agents of shield, almost human, ironside és társaik). itt nem írjuk le. nem véletlenül:)

a lényeg szerencsére a megvalósítás, a karakterek, akkor pedig azért a többségnek mindegy, hogy sok kisebb sztorit mondanak el (1 rész/1 ügy), vagy csak egyet, de azt széthúzzák, ahogy csak tudják.

Lemoni - 2013. 10. 07. 22:53

Épp eléggé angol és idióta a sorozat, na meg Nick Moran és Dougray Scott……már meg is vettek az első két résszel:)

CyClotroniC - 2013. 10. 07. 22:54

Átívelő a sztori, de el van viccelve erősen, sőt az első 10 percet még akár kicsit uncsinak is nevezhetnék. Talán nem is az ügyön lesz a fő hangsúly, hanem azon, hogy a két srác miket fog összealkotni miután belecsöppentek ebbe az egészbe. Aztán angol sorozat lévén nem lepne meg, ha a 6 részes szezon valahogy le lenne zárva, és siker esetén esetleg új sztorival folytatódna, de hasonlóan később.

Ez még hátha segít belőni, hogy milyen, 1 perces trailer, de bőven van benne olyan jelenet, ami már túlmutat a piloton: http://www.youtube.com/watch?v=crkE7x_HFr0

Stan - 2013. 10. 07. 23:23

Általában akkor olvasok pilot kritikát, ha épp fészbukon meglátom, a Sleepy Hollow-osokat nem vettem észre :D No teszek vele egy próbát, ha a Hot Fuzz csak egy kicsit is fellelhető valamiben, rossz nem lehet :D

pytta - 2013. 10. 09. 09:30

Tényleg az a legjobb szó rá, hogy ígéretes, bár egy picit azért jobbra számítottam, nem eléggé “elborult” az én ízlésemnek, lehet, hogy már túl sokat láttam :) De üdítő volt ez a rész, mostanában már csak a britekben van minden reményem…

fm! - 2013. 10. 09. 19:35

Bepróbálom, talán végre nem vmi tipikus… Thx!

Dexter - 2013. 10. 09. 21:51

Bepróbáltam, és azt kell mondanom, hogy tetszik. Az első rész döcögősen indult, de Phil mindent visz :)
Nem tudom, miért de a néger gyerek jutott eszembe a Fadesből. Nanu-Nanu ;)
7/10

daliamesa - 2013. 10. 09. 23:17

burn after readingre és hot fuzzra hajazás, ohhh, látatlanba szerelemre gyulladtam.

orla - 2013. 10. 12. 19:56

Két rész alapján: a történet csavarjai toronyszerűen kikandikálnak, de hát az a lényege, és nem is ezért nézzük. A fényképezés nagyon-nagyon szép. Elborultnak lehetne elborultabb, de ez is teljesen rendben van. Corden monológjai minden pénzt megérnek, az az ember egy kisebb zseni, ahogy előadja őket.
Még van hova javulni, de kellemes-beteg szórakozást nyújt, én maradok.
(A kínai maffián napok után is tudok röhögni. Meg az aprópénzes megvesztegetésen.)

Rey - 2013. 10. 16. 12:26

A 3. rész valami kegyetlen nagy volt. Nem tudom mikor röhögtem ennyit egy részen :D

Lemoni - 2013. 10. 17. 00:33

4. rész kiütött, ekkora lúzer idiótákat :D

daliamesa - 2013. 10. 21. 01:48

most ledaráltam a négy részt :) kicsit az ugrott be, mintha az utopia lenne megcsinálva töketlen luzerekkel :)

gromit - 2013. 10. 23. 10:15

valahogy még az 5. részben is viccesnek tudom találni, ahogy Sam tök komolyan előadja, h “I’m a town planning and noise guidance advisor for Berkshire County Council”

de a részből hét idézete inkább lehetne a “yayayayayayayaaa”, de az persze csak úgy ér vmit, ha az ember látja Philt (Cordent) is közben :)

orla - 2013. 10. 23. 23:36

You can’t remember the name of The News?

CyClotroniC - 2013. 10. 29. 01:34

Most darálom az 1×02-től a pilotot követően, de a második rész sokkal jobb már. Ezen meghaltam kb:

– What are you doing?
– Pulling down his pants.
– I can see that. Why?
– Humiliation. The first rule of taking a hostage. Humiliate them. Make them feel disgusted.
– This is Berkshire County Council, not Abu Ghraib. And we haven’t taken a hostage. We just happen to have one.

:DDD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz