login |

Eastbound & Down: kezdett a 4. évad

2013. 10. 09. 20:52 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Néha nem értem a tévék döntéseit. Az HBO például az őszi szezon közepén mutatta be az Eastbound 4. évadját, mert miért ne? Épp csak millió új sorozat indult, bár lehet ez csak nekünk probléma. A lényeg, hogy Kenny Powers visszatért!

A másik amit nem értettem annyira, hogy miért is kell berendelni egy negyedik évadot. Hiszen Kenny most már aztán tényleg nem térhet vissza a sportba, gyerekekkel van otthon, erre tényleg volt ötletük a folytatásra: szétszedik a visszavonult sportolók amerikai álmát is.

Szóval idén Kenny összeszedi magát és visszavonult sportolóként medencét ás a kertjébe gyerekmunkásokkal, aztán beindítja a média karrierjét, és elkezdi építeni ismét a Powers-birodalmat. Közben tökösen odamond mindennek, ami ellenkezik az ösztönök által diktált “nekem minden jár”-álommal. Legalábbis az eddig leadott 2 rész alapján ezt mondanám.

A sorozatot már éltettük párszor, szerintem jó páran bele is néztetek, aztán gyorsan ki is kapcsolatátok. Nem változott a humor, szóval visszatérni nem nagyon lehet, egyszerűen csak idén ugrottunk kicsit az időben, és egy teljesen új történetszálat, karriert kapunk. Talán.

Rendben, a konkrét premier rész eltért a szokásos ritmustól, ahogy Kenny elfojtott állatként tengette napjait a kisvárosban. Szinte érezni lehet, hogy “All work and no play makes Jack a dull boy“, még írt is egy forgatókönyvet közben, aztán a végére elszabadult, vagyis feléledt az állat.

Amúgy bírom ahogy a főszereplő életének változásait képekben is jól érzékeltetik. Nyilván nem rejtegetik az üzenetet, arcunkba tolják a szimbólumokat, de mégis működik, ahogy Kenny kénytelen leszedni a kocsijára tett fémheréket az új életéhez. És fordítva, csak arra extravagánsabbat léptek.

Kenny a családapa, Kenny a médiasztár, Kenny a 8/10, legalább.

10 hozzászólás Ne habozz!

mamoulian - 2013. 10. 09. 21:36

a második rész abszolút meggyőzött az új évad létjogosultságáról, még ha addig kicsit kétkedtem is. nagy potencia van benne. (=

rokkantkocsi - 2013. 10. 09. 21:44

még mindig csodálatos. az egyik író mondta, hogy az egész stáb szívesen csinálná tovább, és nem kizárt hogy az HBO után eladják máshova. bárcsak…

TorrenteXY - 2013. 10. 09. 22:25

Bár imádom, de ezt a sorozatot inkább nagy dózisban érdemes nézni. Mire megszokom a kényelmetlen humort, már vége is a résznek. Aztán követezkő héten megint bele kellene rázódni… Ehh inkább megvárom az évad végét és ledarálom, úgy üt igazán!

Nem mellesleg talán a legtöbb egy részre eső idézetet/gif-et köszönhet a világ ennek a sorozatnak.
http://cdn.uproxx.com/wp-content/uploads/2013/09/Dancing1.gif

Worb - 2013. 10. 09. 22:28

Az első részt még csak egy laza bemelegítésnek éreztem, de a második már nagyon durván zseniális volt.

bkd - 2013. 10. 09. 23:26

az előző évadzáró után én sem nagyon tudtam elképzelni hogy ezt hogy fogják folytatni.. hát tökéletesen megoldották az írók. az első résszel még kezelni kellett a kialakult felállást (ehhez képest az is elég jóra sikerült), viszont a második rész már hatalmas volt (ahogy eddig megszoktuk a sorozattól).

Riggins - 2013. 10. 10. 07:58

hihetetlen mennyire szurkoltam Kenny-nek, hogy be ne alázzák máspdszor is :D

Thrasher - 2013. 10. 10. 18:13

bizony, az első epizód (nem meglepő módon) fura volt, a második viszont valszleg a legjobb részük volt, Stevie sírvaröhögősen szánalmas (Little zseniálisan hozza a karaktert), Kenny meg akkora állat volt, mint még soha. Marino is tök jó benne, remélem, sok szerepe lesz

Thrasher - 2013. 10. 14. 22:29

Stevie b*zeg :D

örülök, hogy visszajöttek még idénre.

Tommy - 2013. 10. 23. 20:50

Ne már hogy Kenny szinkronhangját megváltoztatták.. Ez így tök szar, az eredeti magyar szinkronhangja tette zseniálissá a karaktert.

clark - 2013. 12. 19. 12:22

jó volt az évad kár hogy már nem lesz több rész
hiányozni fog KP

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz