login |

Beauty and the Beast: kezdett a 2. évad – írta Delilah

2013. 10. 10. 17:50 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: kritika,

Érdekes hangulat változáson ment keresztül az 1. évad óta a Beauty and The Beast, ami nagyon jót tett a sorozatnak. Persze továbbra is a mindent legyőző szerelem marad a középpontban, de mintha komolyabbá vált volna az összkép. Jó irányba kezdenek elmozdulni az írók is, úgy tűnik, hogy elkezdtek hosszabb távra tervezni.

Ki tudja, talán annak is érdemes esélyt adnia a második évados nyitánynak, aki az első évad második felében szállt. A történet egyébként három hónappal az évadzáró után veszi fel a fonalat, ezalatt pedig rengeteg minden változott egy viszonylag olcsó húzásnak köszönhetően, ami… mégis működött.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

– I just want to say I’m sorry.
– For what?
– For not remembering any of this, not… not remembering you.
– It’s okay, you will. Bright side, in the meantime, we get to fall in love with each other all over again.
– What makes you so sure we will?
– ‘Cause we don’t have a choice.

Szóval nem csak Vincent sebhelye tűnt el, hanem az emlékei is, hadd jöjjenek az újabb konfliktusforrások. Sosem kedveltem ezt az olcsó húzást, amit főleg a szappanoperák és telenovellák használnak fel, de biztosan előfordul, hogy ez kell ahhoz, hogy újdonságot vigyenek bele egy ellaposodó történetbe.

Most azonban mégsem ez az érzés fogott el, kifejezetten jót tett a húzás Vincentnek. Határozott és kemény, nem egy bujkáló elveszett lélek lett belőle, s mintha még Jay Ryan is javult volna színészi szempontból. Végre az ami, egy különösen veszélyes genetikailag módosított DNS-sel rendelkező katona, egy igazi badass, egy szörnyeteg.

Mivel mindenki rájött, hogy a Muirfield teljesen életképtelen gyorsan ki is vonták a forgalomból. A készítők észrevették, hogy ez tavaly nem működött és lecserélték, ezért egy hatalmas pacsi. Ez az FBI-os valaki már most fenyegetőbbnek tűnik, mégis csak egy létező kormányszerv tagja, amiről mindenkinek vannak elképzelései, nem pedig egy szellemcég, ami állítólag veszélyes, de senki nem tudta bizonyítani.

Nem mellesleg ő Cat valódi apja, ha már egy sablonos csavarokról volt szó, de remélem kezdenek vele valamit. Persze Catherine erről még nem tud, hisz Heathernek nem sikerült ezt elmondania három hónap alatt, csak azért, hogy köztük is legyen valami probléma az évad elején.

Itt pedig térjünk rá Catre. Mivel halálosan szerelmes Vincentbe az utóbbi időt csak az ő keresésével töltötte, minden mást hanyagolva. De csak azért, mert talán megtalálták a férfit, elfelejti a saját apjának rendezett eseményt. Most komolyan?  Nem reagáltál túl a mindent elsöprő szerelmet? Arról nem is beszélve, hogy Vincent is inkább képes lenne kitörni a legjobb barátjának a nyakát és be is nyugtatózza – az alig egy éves szerelem többet ér, mint a hosszú évekre visszanyúló barátság?

Gabe. Hiába még mindig Sendhil Ramamurthy képes a legjobb színészi játékra ebben a sorozatban, Jay szexi hangja mellett. Ő a főnök, annak rendje és módja szerint mindenki utálja múltbéli tettei miatt, és már nem is szörny, mert az a fele meghalt – elég egyszerűen oldották meg a problémáját… Szóval most már nincs oka gonosznak lenni, tehát végre segíthet a többieknek, hisz alapvetően ő soha nem volt rossz, csak a szükség hozta így. Újabb pacsi.

JT továbbra is aranyos és Tess egyelőre felesleges, Joe eltűnésével az ő története kicsit leült, ami azért érthető, viszont egyáltalán nem rázott meg.

Összességében nagyon jó volt ez az évadkezdés, Vincent végre rendes katona és nem is finomkodik, így tényleg hű lesz a címhez. Azért jár a 8/10 a 2×01-re, mert kivették a sorozatból azt, ami rossz volt és hozzáadtak újabb és jobb dolgokat vérfrissítés címszóval.

19 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2013. 10. 10. 18:58

Én kaszáltam a tizenvalahányadik résznél, de Sendhil R(le nem írom) miatt muszáj volt néha visszakapcsolódni. Aztán korán örültem, hogy az első évaddal letudtam a dolgokat, mert a készítők galád módon visszacsempészték a holtat, ilyeneket a TVD meg a Revolution szokott elkövetni. Ez ahogy látom továbbra sem Catről és Vincentről szól, hanem kizárólag Catről, akihez néha odacsapják valamelyik szereplő szálát dísznek. Elvileg arról szólna a sorozat, hogy Vincentet el akarják fogni vagy pusztítani, de inkább mindig Cat piszlicsáré magánproblémái kerülnek előtérbe. Maradok a tavalyi módszernél (ennyi vizuális élmény jár nekem, mert megérdemlem), hogy a felesleges részeket átpörgetem és kimazsolázom a barnabőrű szépfiú jeleneteit. Tudom, nem junkie-hoz méltó dolog, de ez van :)

nfsu17 - 2013. 10. 13. 19:21

Hú, de kevés hozzászólás.
Pontosan 1db. :)

Azért ennyire nem rossz a sorozat.
Oké, oké, ki mondja meg mi a rossz, majd pont én, arra ott a nézettség…abban meg gondolom nem olyan erős.
Lényeg a lényeg ez a 2. évad eddig jól kezdődik. Nem izgultam magam halálra, de nem is volt unalmas egy perc sem. Az amúgy jobb nézettségű TVD-re ez már régóta nem igaz, mégis nézett.
Tess-t nyugodtan ki is írhatnák, sok vizet nem zavart eddig sem, olyan igazán nem lett szerethető karakter. Kb olyan nekem, mint Bonnie a TVD-ben. Érti aki érti.

Cat még mindig eyecandy…el ne felejtsem jelölni.

Lalolib - 2013. 10. 14. 15:45

@nfsu17: Tudod vannak sorozatok melyeket egy igazi junkie alapból nem szerethet.
Lehet, hogy a kedveséhez bújva nézi is, de ezt soha nem fogja bevallani. :)

eszemix - 2013. 10. 14. 23:35

Tehát a szuper-lény leugrik a tetőről, majd taxival megy merényletet elkövetni. Aham. Miért is nézem ezt a ….t?! (Jah, igaz is, Jay Ryan karcos hangja miatt)

nfsu17 - 2013. 10. 18. 22:19

eddig szerintem jól alakul a sorozat.
jobbnak érzem, mint az első évadot.
eddig sokkal kevesebb a romantika, az is ugye inkább csak Cat részéről…persze emiatt valakinek lehet pont nem jön be…de garantálom lesz később ebből is.
szóval végre szörnyünk tökös gyerek lett, nem pedig egy plüssmaci, akit cat rángat ide-oda, meg simogatja…végre van célja, egyénisége, kiállása, stb.
mondjuk ha az lesz, hogy minden 2. részben lesz egy szörny, akit majd vinc 2 legyintéssel leterement, az nem biztos hogy jó ötlet lenne.

Lemoni - 2013. 10. 19. 00:34

Annyira tökös lett, hogy az epizód majdnem felében szendvicset kent az elhurcolt barinőjének, majd ágyba vitte, aztán ismét megkötözve otthon hagyta, mert ugrasztotta a parancs selyemfiúskodni a dizsiben :))) Á, nem ér annyit a kávébőrű pasi, hogy ezzel tovább kínlódjak, kasza most már végleg.

Adreee - 2013. 10. 19. 13:08

szerintem is jót tett Vincentnek ez a kis változás a karakterében. kifejezetten tetszik, hogy ugyan valóban határozottabb és keményebb a fickó, de több ízben is felfedezhető benne a régi Vincent, a karakternek azon elemei amelyek szerethetővé tették…
amikor először olvastam hogy megváltozik, sokkal rosszabbra számítottam, de így örülök, hogy nem veszett el teljesen a karakter..

Denisa - 2013. 10. 24. 10:27

Azért annyira még nem vészes. Cat összes nyavalygása mellett azért, ha verekedésre kerül sor, simán lenyom 2-3 pasit :D Emiatt tetszett meg az első évad, és most is tartja, mert minden más sorinál szegény csaj, lehet akármilyen kemény képzésen túl, amint elindul a történet már elgyengül és hirtelen a pisztolyt sem tudja megfogni. :(
JT, Tess és Gabe tetszenek. Tess beszólásai Gabenek, JT amint összetartja a szálakat. Nagyon jók.
Vincentért kár. Most már tényleg szörny. Megértem, hogy rá lett csukva az ablak.

Orange_Green - 2013. 10. 26. 21:19

No, akkor a második évadról.
E01 – Az első évad zárórészében abszolút azt éreztem, hogy mindenki kaszára készült, és az utolsó 5 percet variálták csak át, hogy legyen valami, ami előrébb viheti a történetet. Szóval elég szkeptikus voltam, főleg mikor megláttam a második évad első részének első pár percét. Ez az “álmomban felelevenítem, mi történt” és ez a “telefonon megbeszéljük, hogy mennyit vesztettél” felütés nem annyira jött be. A három hónapos ugrás ennek ellenére jót tett a sorozatnak, és K. Kreuk új frizurája is jó, fiatalosabb ezzel a világosabb árnyalattal. Emellett a veszteség csak még badass-ebbé tette, ami szintén nem ártott a nőnek. Vincent változása is előnyére vált, ugyan szeretem a szenvedő figurákat, de annyi van belőlük, hogy felüdülés egy múlt nélküli ember.
JT továbbra is a legjobb fej az egész történetben, Tess-t továbbra is utálom. A Muirfield kiiktatása a lehető legjobb, ami történt, röhejesek voltak az előző évadban is, a sebezhetőségükkel.
E02 – Cat naivitása nem semmi, viszont jobb a rezgés közte és Vince között, mint az első évadban bármikor. Tetszik viszont, hogy kivontak minden rózsaszínt, cukrosat a kapcsolatukból, és komolyabb húrokat pengetnek. Hamarosan mindkét karakternek meg kell küzdenie önmagával. A rész lezárása tényleg jó, előbbre viheti az eseményeket ez a szembesülés.
E03 – Az előző rész tartalmából blokktól még mindig ver a víz. Cat húga viszont egyre kevésbé idegesít, ami pozitívum. Cat és Vince ideiglenes (nyilvánvalóan ideiglenes) búcsúja is meglepően jó volt.
Maga a sorozat még mindig érthetetlen számomra, főleg az, vajon miért is nézem, de a határozott javulásra való tekintettel maradok még pár részre. Aztán meglájuk. Ha az ennél lényegesen gyengébb első évadot is végignéztem, ezt se hiszem, hogy dobnám.

Orange_Green - 2013. 10. 29. 15:20

E04 Határozottan jót tett a sorozatnak, hogy még az előző évad elején-közepén dobták az egy rész – egy nyomozás ötletet, tetszik, hogy ha most nyomoznak, akkor nagyobb volumenű és a fő csapásiránnyal összefüggő dolgokkal kapcsolatosan teszik, és nem is a szokásos nyomozási technikákkal.
A kihagyhatatlan előző rész tartalmából blokk után a női és a férfi nézők is megkapják a maguk eyecandy-jét, Vincent edz egy kicsit a kedvünkért, Cat mindenkit leüt/lerúg egy bárban, aki csak hozzászól, és láthatunk egy elég szép gyújtogatást is. Hogy a szálak tovább bonyolódjanak, természetesen vannak még mutánsok, és Vincent még mindig “jó katona”.
Ez az első rész, mióta megy a sorozat, amire azt tudom mondani, hogy zenéket és képi világot tekintve a legharmonikusabb, és leghomogénebb. Ez a homogenitás pedig sokat javított a minőségen. A vágásokkal még mindig nem vagyok kibékülve, és Vincent nagy ugrásai is unalmasak már, de a színészi játék egyre jobb. Romantika továbbra sincs, épp csak nyomokban, de egyre dinamikusabbak az epizódok. Mintha közönséget akartak volna/akarnának váltani, és a tizenéves kislányok helyett a 20-as 30-as lányokat-fiúkat is le akarnák kötni.
8/10 – de elfogult vagyok a tüzek miatt

Denisa - 2013. 10. 29. 17:38

Végre jönnek Vincent emlékei, már ideje. Ha még Cat apukája is előkerül, beindulhat a buli.
Tetszik ez az évad. Gabe hihetőbb és elfogadhatóbb rivális, mint Evan, Tess pedig végre megszabadult a felesleges Joe-tól, így teljes mellszélességgel dolgozhat. Jót tesz neki.
Igen-igen várom, hogy mivel folytatódik :)

Druki - 2013. 10. 29. 19:01

nagyon szerettem az első évadot, és nagyon szeretem ezt a másodikat is. Én K. Kreukban kellemesen csalódtam. Nagyon szkeptikusan fogtam az egész sorozathoz ő miatta, mert a Smallville-ban az agyamra ment. Itt viszont nagyon jól hozza a szerepét, J. Ryant pedig ebben láttam először, így nem volt semmilyen tapasztalatom vele. Szerintem nagyon jó páros. Amúgy nekem is JT nagy kedvencem, haláli jó beszólásokat adnak a szájába, ami feldobja az epizódokat.
Kedvencem volt eddig a Dexter, aminek sajna vége lett. Most ezzel pótolom a sorozatéhségemet. Elegem van a nyomozós sorozatokból, a TV-ből csak ezek folynak, végre egy kis misztikummal és szerelemmel átszőtt történet, amiben nem idegesítenek ha még nyomozgatnak is közben.
Akinek pedig nem tetszik, nézze a Trónok harcát, amiről ódákat zengenek, engem pedig már a víz is kiver tőle.
A legjobb időtöltésem, amikor a Beauty and the Beast következő része megjön, alig várom a következőt, hogy mi fog történni.

Orange_Green - 2013. 11. 09. 18:00

Kis visszaesés tapasztalható, de Tess egyre szimpatikusabb, a flashback-ek jók, Cat még mindig kőkemény.
Vince ádáz és céltudatos tekintetéből viszont még mindig túl sokat kapunk, Cat gimis barátnői pedig (élen az újságíróval) borzalmasak.
Az apuci-titok túl hamar derült ki és túl hülyén, de újabb visszatekintéseket ígér, amiknek meg örülök.
6.5/10

Dóri - 2013. 11. 10. 14:35

Én szeretem a sorozatot valami érthetetlen oknál fogva, holott nem vagyok az a csöpögős, romantikus fajta. A legjobb karakterek egyértelműen JT és Gabe, bennük nagy a fejlődési potenciál. Tess az a tipikus töltelék figura, amely néha arra jó, hogy elsüssön valami szar dumát, hogy feloldja a légkört. JT is erre van elsősorban, de az ő karaktere messze érdekesebb.

O_Green - 2013. 11. 14. 23:50

E06 Kicsit már unalmas, hogy kb. a teljes első évadot, meg az eddigi részeket elmesélik 1 percben minden epizód elején, erről leszokhatnának.
Nem tudom örülök-e, annak hogy Vincent visszatért (félig-meddig), hogy újra turbékol a galambpár, de az kimondottan fárasztó volt, ahogy Cat azon moralizált, hogy jajj Vincent-nek meg kell ölnie még 2 szörnyeteget. Az apuci-ügy továbbra is hol érdekes, hol nem, még nem tudom eldönteni, kisülhet-e ebből bármi értelmes.
Viszont Cat feszültséglevezetése tetszett. Ilyen pasival, mint Vincent, én is edzenék. Mondjuk én nem rúgnám képen.
Ezek a random felbukkanó szörnyetegek pedig… Kicsit hihetetlenek egy idő után.
6/10

zitucs - 2013. 12. 19. 21:57

Nekem tetszik az új évad, bár Vinc érzelmi csapongásai kicsit zavarnak, pedig imádom a pasit, de most a félévadzáróban történtek után, és egyébként is egyre inkàbb megkedveltem Gabe-et, jót fog tenni kicsit ha Vinc kikerül a képből…

Zsuzsi - 2014. 03. 09. 01:28

Nekem az 1. éved mind a 22 része úgy tettszett ahogy volt, szerintem nem volt sok se kevés se, úgy volt jó ahogy van. Az új évaddal nincs bajom mert bárhogy folytatják a történetet az pont úgy lesz jó. Már az első résszel megfogtak Cat és Vincent története JT és Vincent kapcsolta, van az a pillanat amikor szerelmet helyezzük mindenek felett és a barátság másodlagos szerepet kap

Denisa - 2014. 03. 16. 18:58

Akármennyire is furcsa, azt hiszem a BATB két humoros pillanattal végre visszatalált önmagához.

Kicsit Spoileres!

A 16. rész egyszerűen csúcs volt, mind a beszólások Vincent és Cat közt, valamint JT és Tess közt, de a legjobban Kristin Kreuk trampli jellegű masírozása tetszett, amelyből már csak a Bridget Jones féle esés hiányzott. Ha direkt volt, akkor grat a rendezőnek, mert telitalálat, ha nem, akkor Kristin-nek az egész Smallville-es nyavalygása meg van bocsátva, egyszerűen belopta magát vele a szívembe. Végre nem a csodálatos, a szépség, a tündér volt, hanem egy nő, igazi hús-vér, esendő.

Spoiler vége

Aki kaszálta, annak is ajánlom ezt a részt, tetszeni fog…

Apiastria - 2014. 03. 26. 17:04

Már csak az a kérdés, honnan tudom megszerezni a 2. évadot, az elsőt épp most fejeztem be.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz