login |

Arrow: kezdett a 2. évad

2013. 10. 11. 14:35 - Írta: superpityu

568 hozzászólás | kategória: kritika,

Kicsit túlzsúfolt résszel tért vissza a nyári szünetből a CW egyik legsikeresebb sorozata. Szó se róla, nem volt rossz a mostani rész, de kár volt mindent beleszuszakolni a kezdésbe. Persze a lényeg, hogy elindítottak egy csomó szálat, amikből még sok jó kisülhet.

A tavalyi évadzáróban léptek pár merészet a készítők, most pedig ugrottunk egy kicsit az időben, hogy lássuk az események utóhatásait.

Laurel idén is béna szálat kapott első körben, Thea kezd megkomolyodni, Felicity pedig hozta a tavalyi formáját, csak most éppen sokkal több képernyőidőt kapott, szerencsére. Lance életében is változás állt be, ahogy Olivert is megviselték a múlt eseményei. De részletesebben a tovább után folytatom spoilerekkel.

A rész elején egyből beugrunk – szó szerint – az eseményekbe. Kezdésnek megkapjuk Felicity és Dig párosát amint Oliver után erednek a szigetre. Megvolt az összeborulás, a két segítő felvilágosította a főhősünket az otthoni helyzetről, majd kisebb rábeszélések után el is indultak haza. Kicsit úgy érzem, hogy ez csak azért kellett, hogy lássuk ezt:

Laurel új munkát kapott, most feltett szándéka, hogy elkapja az Íjászt. Felesleges szál, csak hülyébbnek tűnik a karakter tőle, mint eddig, pedig eddig sem voltunk tőle elájulva szerintem. Lance le lett fokozva járőrré, valószínűleg idén ő sem lesz olyan elvakult, mint tavaly, de végre tényleg összedolgozhatnak Oliverrel. Thea a tavalyi semmilyensége után most sem volt még túl jó, de legalább kezd felnőni.

Felicity mellett volt egy másik nő is, aki miatt mindenképp várósabb lett a szezon kezdése. Summer Glau megérkezett és nem sokat tudunk róla. Egyelőre nem a pozitív karakterek sorát gyarapítja, viszont valahogy jól áll neki ez a rideg szerep. Jó, a karakterét tekintve nem is lesz ő pozitív szereplő.

A szigeten pedig tovább folynak az események. A kevésbé érdekes, hogy Shado és Oliver összemelegedtek, viszont „új” ellenség jelent meg. Gondolom, ugyanaz áll a dolog mögött, mint tavaly, viszont sok új kérdés vetődött fel velük kapcsolatban.

A legnagyobb gond viszont tényleg a túlzsúfoltság volt, hiszen itt volt még Roy, Moira és Waltert is előhúzták a kalapból. Az új szereplőkre alig jutott idő, egyedül Rochev kapott több játékidőt, míg a Fekete Kanári csak egy jelenetet, de abban ellátta mindenkinek a baját.

Jövő héten remélhetőleg minden a régi kerékvágásban haladhat tovább, nem lesz ennyire sűrű a rész. A 2×01 vége mindenesetre időszerű volt: nincs lista, ami után menne Oliver, hanem csak a hősködés és végre nem a „Hood Guy” elnevezést kell hallani mindig. Kicsit olyan érzés volt, mintha az első évad az előjáték lett volna, hogy megkapjuk a valódi Zöld Íjászt.

Idén elég sok jóval kecsegetettnek minket az írók. Elsősorban ugye jön The Flash több részre – jövőre, ha beválik saját sorozatba is. Mellé pedig rengeteg DC-s gonoszt kapunk, plusz China White is visszatér. Lesz itt látnivaló, viszont a kezdés ismét csak a biztonsági 6/10-et ütötte meg.

568 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2013. 10. 11. 14:51

oké, az a baj, hogy ezen a ponton nem tudok mit tenni, és zolij is felhozta a témát, szóval egyrészt azt fogom mondani, hogy óvatosan utalgassatok csak a képregényre, hogy kinek mi ott alteregója, másrészt a tavalyival ellentétben, az efféléket nem fogom törölni (mindjárt kikerül a banból a canary szó, eddig vigyáztunk), mert egyre többen vannak, akiknek van alteregója.

viszont, szerintem ez nem is akkora probléma, a smallville-nél sem okozott gondot, ráadásul a készítők nem mindenben fogják követni a képregényeket, amiknek egyébként is van több verziója, így egy “szuperhősnek” több megszemélyesítője is akad nyomtatásban. szóval attól, hogy valami így vagy úgy volt a képregényben, itt lehet, hogy másképp lesz. ezért nem fogom spoilernek venni. (meg azért sem, mert egyre nehezebb lenne kiszúrni, szóval ezért mondom, hogy inkább óvatos kommenteljetek és olvassatok. bármennyire is nem biztos, hogy spoiler valami, jó ha az ember nem fut bele)

a következő részekkel kapcsolatban egyébként egyes alteregókról már kikerültek spoileres infók, ezeket semmiképp se emlegessétek, mert tényleg elronthatják gyesek szórakozását.

zolij - 2013. 10. 11. 14:52

szerintem nem volt különösebb gond a résszel. A zsúfoltságot én elkönyveltem annak, hogy fel kellett rakni a bábukat a sakktáblára, hogy aztán mehessen a játszma az évad során.
Ellenben mindenki óvatosan nézegessen IMDB-t / Wikipédiát, aki nincs otthon a képregényben. Én sikeresen belefutottam egy spoilerbe a fekete kanári kilétével kapcsolatban..

energy - 2013. 10. 11. 15:03

Most már tudjuk, hogy miért Speedy-nek hívják Oliver testvérét. Kicsit Batman szerű lett Oliver. Már nem öl, + ahogy felhúzta az a szerkezet… Summer Glaut szeretem, sajnálatosan most gonosz, de reménykedek. Laurel ebben a részben minden ruhájában hivatásosnak tűnt. Remélem sosem lesz belőle Fekete Kanári, továbbá el mernek térni annyira a képregénytől, hogy megölik. Összességében nekem tetszett a rész.

pocok - 2013. 10. 11. 15:04

Az elején majdnem átvertek a készítők, de nagyon fura volt, hogy más volt a haja Olivernek, mondtam is magamnak, hogy ez nem lehet a múlt… nem volt az. Ha csak azért a kép miatt csinálták, megérte. Nálam SG egyelőre nagyon kilóg. Ő volt számomra a rész egyik rossz pontja. Nekem bejött, hogy ennyire zsúfolt volt. Én nem ismerem a képregényt, szóval amikor megláttam azt a csajt, csak annyit tudtam mondani, hogy “ez meg ki a f*asz volt?”.

Én teljesen elégedett vagyok ezzel a résszel. 9/10
(érdekes, hogy ahogy a PoI-ban is, itt is visszafokozták az egyik nyomozó karaktert.)

DarkEagle - 2013. 10. 11. 15:17

pocok: Az elvileg Canary volt én is néztem nagyokat hogy már megjelent viszont ahogy olvastam nem az játssza őt akinek alapból kéne képregény szerint, mondjuk nem tudom de valahogy nem is bánom annyira. Laurel annyira nem jön be.

És ahogy winnie is írta szinte teljesen elkülönül a képregénytől a sorozat. Ja egyébként kösz ismét Winnie. Lassan kell egy lista mi lehet a kommentekben hogy ne írjak olyat ami miatt spamba kerülhet a kommentem. :D

DarkEagle - 2013. 10. 11. 15:21

winnie: Okés értettem én meg már azt hittem hogy engem spamol állandóan a rendszer de ezek szerint spoileres voltam. :D Egyébként nincs valami SPOILER plugin WordPress-re amit lehetne használni kommentekhez és akkor lehetne nyugodtan beszélgetni aki meg nem akarja elolvasni azokat úgyse látja. :)

gal9marcell - 2013. 10. 11. 15:25

Nagyon elégedett voltam a résszel, egyáltalán nem éreztem úgy, hogy zsúfolt lenne. Igazából még tetszett is, hogy pörögtek a jelenetek, és még a Laurel-szál sem idegesített, mivel a nő most szerencsére elég kevés szerepet kapott. Remélem ez maradni fog, vagy legalább írnak neki valami normális sztorit. Ezt a bosszút kicsit kezdik elbagatelizálni…

Egyébként számomra 8/10, remélem a folytatás is hasonlóan jó lesz. (A legjobb karakter még mindig Felicity)

Dalmayr - 2013. 10. 11. 15:36

Az eleje szerintem felesleges volt(akkor is ha a maszk miatt kellett).ezen kívül tetszett a rész Felicitynek akkora beszólásai voltak hogy csak na:D:D Thea jó irányba változott, Royt nem fogom tudni hova tenni, ha nem kerül be Oliverékhez…a csajt én sem vágtam a végén, de a képregényt nem ismerem, valószínűleg ezért:)Rochev meg egy igazi jégcsap, egyelőre nem tetszik a karakter.Várós a folytatás

Becky - 2013. 10. 11. 15:49

Miért kell folyton Laurelt fikázni? :O Végre csinál valamit a karaktere, de már ez is baj.
Szerintem egy jó rész volt, Felicity viszont már nagyon erőltetett, és csak én lennék kiakadva, ha valaki online kutakodna az életemben?

Impi - 2013. 10. 11. 16:02

“Kicsit úgy érzem, hogy ez csak azért kellett, hogy lássuk ezt:”
és a hajó roncsot ami felet elszálltak!
Mintha az a hajó lett volna az a hajó ahonnan a csúnya bácsik jöttek egy képkocka erejéig mutatták csak.

winnie - 2013. 10. 11. 16:06

“Miért kell folyton Laurelt fikázni? :O Végre csinál valamit a karaktere, de már ez is baj.”

folyton? most ismerted el, hogy eddig nem csinált semmit – ergó eddig lehetett. de nehogy már az erény és dicsérendő legyen, hogy csinált valamit. attól, hogy neked tetszett, más hadd írja le a véleményét.

DarkEagle - 2013. 10. 11. 16:13

Én is pont ezt akartam írni. Egyébként ha jó a sejtésem ebben az évadban talán végre kap ő is rendes szerepet. Bár az a csaj a végén elvileg nem ő pedig neki kéne lennie. Na mindegy úgyis kiderül. :D

Egyébként nekem semmi bajom Laurel-el csak tényleg elég sután van megcsinálva a karaktere pedig talán neki van a legfontosabb szerepe a képregényben. Persze ez nem a képregény alapján megy szóval ja.

pocok - 2013. 10. 11. 16:25

Én az utolsó jelenetben azt vártam, hogy Oliverrel fut össze. Már nagyon várom AZT a találkozást.

superpityu - 2013. 10. 11. 16:29

“Miért kell folyton Laurelt fikázni? :O Végre csinál valamit a karaktere, de már ez is baj.”

eddig kvázi felesleges volt, arra kellett, hogy Oliver megdugja. de ez az új szál annyira béna, erőltetett, azért van, hogy legyen valaki közeli aki vadászik a főhősre. Tavaly ott volt Lance, miután ő rájött, hogy nem ő a rosszfiú, már itt nem jöhetett képbe. szóval ezért nem tetszik ez a szál, mert kicsit érződik rajta a kötelezőség, másrészt pedig Laurel ezzel nem lesz szerethetőbb figura, sőt sokkal inkább közutálat tárgyává tud majd válni.

superpityu - 2013. 10. 11. 16:39

ja és Caity Lotz volt a végén. de ez volt itt is kint hír, hogy kit fog alakítani. http://www.sorozatjunkie.hu/2013/07/19/hirpentek-260/

hummel - 2013. 10. 11. 16:50

Tudom, hogy a logikai bukfencek minimalizálása nem elvárás a csatornánál, de azért némileg odatehetnék magukat. Oliver arca az egyik pillanatban még csurom vér, a másikban pedig egy csepp vérfolt sincs sehol.

Roy jó néhány zűrős helyzetben volt eddig és egyiket se tudta megoldani. Elég hosszú út áll előtte. Thea pedig, mint új menedzser letévedhetne az alagsorba. Meglepődne, hogy az új játékszere minek is ad otthont. Summer Glau-nál az a félmosoly elég természetellenesnek tűnt. Remélhetőleg maga a szereplés azért jobban megy majd neki. Laurel pedig megint látványosan szenved. A tavalyi évad nagy része ráment, hogy úgy-ahogy túltegye magát a Sarah-Oliver afféron. Most megint elővettek egy kamu csontot, amin rágódhat. Csak remélni tudom, hogy a karakterből többet is kihoznak és nem ez lesz vele öt éven keresztül. Felicity továbbra is remekel, de tőle ez a megszokott. A beszólásai nélkül nem lenne az igazi a sorozat.

Lemoni - 2013. 10. 11. 17:07

Pazarolhattak volna egy teljes részt Digék szigeti látogatására, elnéztem volna Felicity szerencsétlenkedéseit a dzsungelben még egy kicsit :D Egyébként átlagos Arrow-rész volt, Walter visszatérésének örülök. Szegény Laurelnek megint csak a melodrámai szál jutott, hát ezzel látványosan nem tud mit kezdeni. Most hogy láttam az unokatesó alakítását a Tomorrow People-ban, lassan elkezdem értékelni Stephen Amell színészi képességeit hozzá képest o.O
Ha marad ezen a szintem az Arrow, akkor még belefér a simán nézősbe, persze nem tiltakoznék, ha még kicsit erősítenének egyes karaktereken.

Zirowe - 2013. 10. 11. 17:08

Kezd nagyon idegesítő és unalmas lenni ez a hostile takeover téma.
Jaj, jönnek a csúnya emberek, akik akaratom ellenére el akarják venni tőlem a cégem..
Akkor ne hozz létre olyan környezetet, amiben ez lehetséges lenne, és akkor nincs ilyen veszély.
De egyre több sorozatba van már ez, és egyszerűen komolytalan (pl: suits, franklin & bash, stb).

Remélem most, hogy smiley közrendőr, kevesebbet fogjuk látni.

Az mennyire nevetséges már, hogy Tommy ébresztette rá arra, hogy egy gyilkos.
Gondolom az a nagy hullahegy mögötte nem volt elég, aztán meg csodálkozik, hogy több gyilkos akar a nyomába lépni.

Nevetséges maszk/arcfestésen még mindig nem változtattak, nem mintha nem tudná bmelyik jöttment felismerni..

Laurel gondolkodása pedig, hogy a hood tehet Tomika haláláról egyszerűen nevetséges.
Eddig tetszett neki, de Tomi meghalt Laurel hülyesége miatt, de persze erről is a hood tehet.
Caught in a crossfire between two archers..
Wtf?
Nem is volt ott akkor, nem?
Abba halt bele, hogy a csaj nem ment el a melóhelyről és megmentette.

Glaut szeretem, de kb a terminátorbeli játékot hozta itt eddig.

Monitorok körüli fénycsíkok meg külön bearanyozták a napomat! :D

Zirowe - 2013. 10. 11. 17:11

Ja, meg valószínű, hogy egy nemzeti bank pont egy “gyilkos” cégébe fektet be..
Gondolhatták volna vmi hihetőbb megoldásra is.

DarkEagle - 2013. 10. 11. 17:32

superpityu – 2013. 10. 11. 16:39
ja és Caity Lotz volt a végén. de ez volt itt is kint hír, hogy kit fog alakítani. http://www.sorozatjunkie.hu/2013/07/19/hirpentek-260/

Viszont ez így nagyon érdekes lesz akkor mert msot ugrik be hogy Dinah, Laurel anyja de ez a Caity Lotz 27 éves most akkor tényleg teljesen eltérnek a képregénytől vagy nem tudom mert Laurel anyját már láttunk akinek kéne elvileg lennie Dinah Drake-nek lennie. Szóval ez így fura lesz. Így eléggé megkeverik a családi viszonyokat. Viszont valamivel jobb is mert Laurel így kikerül a képből. Kíváncsi vagyok hogyan oldják meg ezt.

Csilla0422 - 2013. 10. 11. 17:36

Nem hiszem el, hogy szerencsétlen Laurelnek nem tudnak írni egy normális szerepet. Ez a szeret, nem szeret, barát, nem barát – jaj szegény Tommy már rém unalmas.
Hiányoztak már Felicity beszólásai, remélem többet lesz képernyőn. Isabel Rochev eddig nagyon jó karakternek tűnik és Summer Glau jól hozza a rideg ribit. Öröm, hogy Thea végre kezd felnőni. A napomat bearanyozta Manu Bennett.

DarkEagle - 2013. 10. 11. 17:38

Viszont nm tudom mennyire hiteles az IMDB de ott meg Caity Lotz szerepkörére azt írják hogy:

Sara Lance – B.C.

WTF? Most akkor mi? :D

Dark Lion - 2013. 10. 11. 18:20

Valóban tömény rész volt, de így kell kezdeni egy évadot. Volt előrelépés, heti eset, személyes dolgok, bemutatták, hogy kivel mi történt, és a karakterek is haladtak. Jöttek új szereplők, akiket csak belengettek, hogy a többi 21 részben kibontsák őket. Úgyhogy megint jó az Arrow.
Laurel az új Lana. :D Semmi szerepe nincs, csak van. Ha nem ő lesz a Kanári, márpedig nem úgy tűnik (mondjuk a bunyója miatt összezavartak engem), akkor tényleg felesleges itt lennie. Bár tudtommal a második neve Dinah, szóval akármi lehet.

zolij - 2013. 10. 11. 19:43

@DarkEagle na igen, erre céloztam a 2. hozzászólásban…

Ha - 2013. 10. 11. 19:49

Nekem is tetszett a rész.

Laurel viszont baromi idegesítő és ijesztően néz ki. Úgy látom, nem csak nekem tűnt fel, hogy szerencsétlent úgy öltöztetik, mint a “menő” csajokat a Józsefvárosban 1995-ben. A szemöldökével valami súlyos baleset történhetett, már csak a száját kellett volna körberajzolni barnával. Remélem, hamarosan eltalálja egy eltévedt golyó.

Szerintem, Felicity sokkal jobb karakter és jó szál lehetne, ha vonzódnának egymáshoz Oliverrel, de soha nem jönnének össze.

Nekem az is szimpatikus, hogy finomítottak a Hoodon és már nem nyírja ki az embereket. Az első rész alapján egész jó évad lehet.

szpojleres mókus - 2013. 10. 11. 20:09

Kicsit hülyén érzem magamat…
Megölök mindenkit az első évadban….
meghal tamás fiú akit kb annyira becsültem meg hogy lefeküdtem a barátnőjével miközben azért mentem oda ohgy megmondjam neki tamás fiút válassza.
Szóval most már soha többet nem fogok ölni.

Stiel - 2013. 10. 11. 22:07

Tizedik perc környékén a TV-ben a hírekben: “a representative from Central City says construction on the Starlabs particle accelerator should be completed by Christmas.”

Flash-szagot érzek. :)

Benjy - 2013. 10. 11. 23:01

Engem is zavart a zsúfoltság és a 6/10-et helytállónak találom DE mindenképp pozitív hogy sok zavaró tényezőt kidobtak a kukába, így mindenképp bizakodok a folytatást illetően. A másik negatívum hogy évadnyitó lévén mindenkinek szerepelnie kellett, meg az idő ugrásával mindenkinek szájbarágósan el kellett mondania hol volt/mit csinált stb. Néha elég erőltettetek voltak ezek a szituációk. Pozitívumok: Summer Glau, Black Canary, China White érkezése(HELLYEAH!!), meg a szálak korrekt, átgondolt felvezetése.

Benjy - 2013. 10. 11. 23:04

Egy sróf? Kinek ugrott még be Lance lefokozását illetően a PoI?

DarkEagle - 2013. 10. 11. 23:20

Benjy: Jelen. :D

Benjy - 2013. 10. 12. 00:12

Ja azt kihagytam hogy a vágás néhány helyen kritikán aluli volt. Siralmas.

Amúgy lesz minden héten kritika, vagy csak a major eventek után??

mmonitor - 2013. 10. 12. 00:18

Én azt nem értem, hogy minek akkor az íj ha nem akar senkit megölni? Idegesít ez folyamatos szenvedés, nem értem mi a baj azzal ha egy képregényszuperhős lenyilazza a gonoszokat ha kell.. Amúgy még tetszene is mint egynek elmegy.

robika - 2013. 10. 12. 00:42

Nekem nagyon nem tetszett, hogy Oliver nem öl meg senkit. Örülnék ha ez nem maradna így.

pocok - 2013. 10. 12. 05:29

Egyetértek veled mmonitor. Nekem az első évadban az tetszett, hogy nem volt olyan töketlen, mint Batman. Most meg mégis az lesz…

superpityu - 2013. 10. 12. 09:46

Benjy: nem tudom, hogy jutok oda, hogy minden héten írjak. ha hamarabb nem is, de Flash érkezéséről meg fogok emlékezni :)

ecsillag - 2013. 10. 12. 09:59

Nagyon tetszett a kezdés. Féltem, hogy hasonló csalódás lesz, mint a Revenge-nél, de nagyon jól megoldották a készítők, izgalmasra sikerült. A szigetes rész így utólag visszanézve valóban feleslegesnek tűnhet, de Felicity jelenetéért már megérte bent hagyni. Imádom azt a nőt! Remélem, a továbbiakban is legalább ennyiszer feltűnik a képernyőn.

Vicces volt Lance nyomozót, bocsánat, járőrt látni egyenruhában. :D Meg is sajnáltam szegényt. Az is érdekes volt, hogy ezúttal Oliver kapta az arcába a saját szövegét: “You have failed this city!”

Ígéretesnek tűnik a második évad, én biztatásképpen adok erre egy 8-as pontot. :)

TJ - 2013. 10. 12. 11:01

Simán 8-as. Remek évadnyitó. Lehet tényleg kicsit sűrű lett, de sebaj. A tömör gyönyör már nagyon kellett a Shield-es gagyi után!

Nikki - 2013. 10. 12. 13:22

Csatlakozom, ez egy nagyon jó kezdés volt, messze felülmúlta a várakozásaimat. Tommy halála még több értelmet nyert, lassan kialakul az a hős, akit vártunk, s már csak a név kimondása hiányzik :)
Thea karaktere pozitív irányba fejlődik, kezd felnőni. Már csak azt várom nagyon, mikor hozzák össze Olivert és Royt egy csapatba. Summer Glau pedig tökéletesen hozta a rideg jégkirálynőt. Egyedül Laurel megint tök felesleges és nagyon béna irányba tolták :/

DarkEagle - 2013. 10. 12. 15:15

pocok – 2013. 10. 12. 05:29
Egyetértek veled mmonitor. Nekem az első évadban az tetszett, hogy nem volt olyan töketlen, mint Batman. Most meg mégis az lesz…

Szerencséd hogy ezt a haverom nem látta nagyon nagy Batman fan. :D Egyébként nem igaz amit írsz. Batman egyáltalán nem töketlen. Sőt. De ez nem téma tárgya. Egyébként Arrow barátunk eztán is lenyilazza az ellenséget, az más kérdés hogy próbál arra törekedni hogy ne öljön meg senkit de valahogy kétlem hogy ez mindig össze fog jönni. Anno az 1. évadnál mindenki azért rinyált mert hogy a hős megöli az áldozatokat mégis papol a jóról. Most meg meghazudtoljátok magatok és azt akarjátok hogy gyilkoljon? Akkor milyen példát állítana egyébként. És most nem Tommy-ról beszélek ő senkit se érdekel. Ugyan az a felállás itt is mint a Smallville-ben Szuper apunál. Ő se gyilkolással érte el a jó dolgokat és ezért lett belőle a világ legnagyobb hősének tartott pasija. Az Íjász barátunknak is pont ez a célja és ebben semmi kivetni való nincs szerintem. Leszámítva azt hogy ha az egész évad arra megy el hogy Tommy miatt fog siránkozni hogy az ő tiszteletére csinálja. Egyszer elmondta jó volt köszönjük elég volt. Bár valószínűleg fogjuk még hallani de ha csak ennyi gond lesz az évaddal akkor egy rossz szavam sem lesz. :)

Aszusz - 2013. 10. 12. 17:03

Nekem bejött az, hogy most Tommy emléke miatt nem akar ölni. Az előző évadban sem volt azzal bajom, hogy ölt, elvégre van karakterfejlődés is a világon. Van egy olyan érzésem, hogy ebben az évadban fog még vicces/kellemetlen helyzeteket okozni, hogy nem akar ölni, és más utat kell találnia. Talán kapunk még többféle trükknyilat is.
Roy és Thea bekerülhetne a csipet-csapatba, remélem most többet fognak szerepelni. Lance lefokozása is elsülhet jól, Canary- nem tudom. Mennyire hivatalos az, hogy ő Sarah? Vagy csak tipp? Tudom, hogy belengették az előző évadban, de nem örülnék annak, ha tényleg életben lenne. Bár ki tudja. Laurelt elnézve… ha bevállalnák az írók azt, hogy ebben az évadban a major character death Laurel lesz, akkor nem fogok panaszkodni azért, hogy Sarah-t visszahozzák Canaryként. De ilyet úgyse tesznek :/
A hét “facepalmja” címet nálam kiérdemelte Laureltől a “Tommy két íjász közé keveredett, ezért elkapom a Hood-ot” szövege. WTF.

Béka - 2013. 10. 12. 18:20

Szerintem 8/10.
Felicitynek kifejezetten örülök. A legnagyobb az persze az volt amikor Oliver fejébe nyomták hogy ‘You have failed this city’.
Laurel tényleg felesleges, de legalább tudok rajta nevetni bár remélem e készítők kiírják majd a sorozatból ;)
Biztos nem hiányozna ha Barryvel elhúzna egy külön sorozatba, de ez sajna soha nem fog megtörténni

superpityu - 2013. 10. 14. 15:28

Kanári kiléte érdekes a képregények miatt is. sarah szerintem beleférne, bár akkor volt itt egy újracasting. a másik pedig, hogy tavaly volt utalás, hogy sarah szerette a kanárikat, de kb ennyi összefüggés van. az imdb pedig nem a leghihetőbb infóforrás.

a nem ölés dolog nekem tetszik, bár tommy miatt kicsit fura, mikor nem is az ő sara a srác halála. egyedül Laurel hülyesége miatt halt meg a gyerek, mert az a nő fontosnak érezte, hogy a glades lerombolása előtt elkezdjen papírokat pakolni.

vilmos.nagy - 2013. 10. 14. 20:48

Lehet én vagyok stupid, de Sarah nem Laurel húga volt? Nem meghalt szegény lány?

Stiel - 2013. 10. 14. 20:53

Elvileg meghalt, de most lehet, hogy mégsem, hanem visszatért Black Canary-ként. De én még nem venném tutira, simán lehet, hogy csak valami random szőke van a fekete ruciban. Majd kiderül.

Aszusz - 2013. 10. 14. 21:37

@vilmos: De igen. A hivatalos verzió szerint meghalt a hajótörésnél. Mivel azonban hulla érthető okokból nincs, elképzelhető, hogy életben van, ezt az előző évadban Lance mama lengette be.

Dudu - 2013. 10. 14. 22:56

@Stiel: “Tizedik perc környékén a TV-ben a hírekben: “a representative from Central City says construction on the Starlabs particle accelerator should be completed by Christmas.” Flash-szagot érzek. :)”

Dettó! :D Ezen agyaltam, vajon hogyan hozhatják majd be ebbe a “valószerű” környezetbe az öreg Flash-t. Lehet, hogy így…

Tibo - 2013. 10. 15. 02:17

nekem is tetszett a 2. évad belépő része. így ahogy van jó. Nekem is Felicity a kedvencem :D
ami a kanári és Laurel illeti nem baj hogy más játsza a kanárit, majd megtudjuk miként hat egymásra a két karakter, remélhetőleg jó írányba viszi Laurel karakterét. Remek évadnak nézünk elébe :)

Vargi - 2013. 10. 15. 13:52

Szerintem is egy kicsit sűrű volt a rész. Az előzetesek alapján valamiért azt hittem Oliver legalább a második részig kibírja, hogy ne húzza fel a csukját.

Felicity és Oliver között nagyon jól működik a kémia, egyértelműen azok a legjobb részek, ahol együtt vannak.
Thea jellemfejlődése nekem is tetszik, de végülis érthető, tényleg muszáj volt neki hirtelen felnőnie. Anyuci börtönben, a bátyus fogja magát és megint eltűnik, ott marad egyedül a káosz közepén… Remélem nem fog ellaposodni a karaktere.
Laurel szerepét még nem látom, egyenlőre nagyon kilóg a sorozatból, de a partin a megmozdulása akár jelentheti azt is, hogy neki is verekedős szerep van szánva. Ha nagyon belelovalja magát, hogy Hood a felelős Tommy halálért, akkor akár ki is nézem a karakterből, hogy nekiáll álruhában vadászni rá.

És az a rész nagyon város amikor végre Roy is csatlakozik a csapathoz…

A szigetes történések most egy kicsit háttérbe szorultak, pedig amiatt volt város a mostani széria. Remélem, vissza fog állni az egyensúly.

energy - 2013. 10. 17. 05:17

Mázli hogy lecsukták China White-ot, különben nem tudnám megkülönböztetni a kanáritól. Ha nem akarják kinyírni Laurelt, akkor nem értem miért lehetetlenítik el, hiszen olyan szerepet kap, hogy nem lehetne őt még ennél is jobban utálni.

Robi - 2013. 10. 17. 09:43

Michael Jai White mint feka wolverine mindent vitt. :D
Egyébként számomra nagy meglepetés volt, nem is tudtam, hogy szerepelni fog.

szpojleres mókus - 2013. 10. 17. 21:23

Ez a lórel ez idióta…
Szóval tisztára odavolt a vidzsilantiért, de mivel tamást nem lélegeztette szájon keresztül mikor kilógott a összes bele, akkor jól megutálta.

Magát nem utálja mert lefeküdt Tamás legjobb barátjával?

Potter - 2013. 10. 17. 22:44

Na ki menti meg Ollie alcajat vajon?

Lemoni - 2013. 10. 17. 22:56

Laurelt azzal büntetném, hogy vegyen nagy lélegzetet azokban a ruhákban, amelyekben mozogni is alig tud :P Felicityből is milyen hárpiát csinált a szűk ruci :D Theát meg miért klónozták Rootnak? Amúgy ez is jó pörgős rész volt, Ollie-t meg úgyis kihúzza valaki a csávából :)

szpojleres mókus - 2013. 10. 17. 23:10

Ilyeneket mindig egyszerűen szoktak megoldani, ledob megint egy füstgránátot vagy egy flashbanget aztán elarrowozik onnan.

paranoid android - 2013. 10. 18. 05:52

Remek. Laurelt feleslegesből idegesítővé léptették elő.

kplesz - 2013. 10. 18. 17:40

2×02 huh ebből most hogy fog kimászni? Nem lehet: “ledob megint egy füstgránátot vagy egy flashbanget aztán elarrowozik onnan.”
Lauralnek meg mi a f*sz baja van tényleg, hogy menthette volna meg???

superpityu - 2013. 10. 18. 18:14

“Laurel indulhat a világ leghülyébb és legidegesítőbb szereplője címért. a tavalyi legfeleslegesebb után ez előrelépés?” – tegnap twitteren ennyit tudtam hozzáfűzni a részhez. szóval az a nő borzalom. nem is értem még mindig, hogy min van annyira kiakadva. vagy a rendőrség miért az íjászt akarja elkapni mikor China White-ék akcióznak. szóval lórel igazán kimerítette a hülyeség fogalmát, hiszen azért mérges az íjászra mert nem élesztette újra Tommy-t, vagy mi a fenét várt el tőle, szakadt volna rá inkább az épület, mikor bement újra :D

egyébként jó rész volt, bár felicity hisztije sok volt, remélem nem is lesz több ilyen. roy egész szimpatikus idén, főleg, hogy közelebb került a bandához. nem hiszem, hogy most írok róla, inkább kéthetente ha lesz elég anyag. most egyébként is csak Laurelt tudnám szidni hosszasan :D

Bazsi - 2013. 10. 19. 20:47

Amikor hozzányilazta a csaj mindkét kezét az oszlophoz, azt úgy mégis hogyan?? Egyik keze volt csak felemelve, teljesen röhejes volt.
Laurel pedig… Nem gondoltam volna, hogy a Revolutionös Charlienál elkezdek valakit idegesítőbbnek találni.

Benjy - 2013. 10. 19. 22:43

Istenem Laurelt b*ssza már pofán valaki egy péklapáttal!! Szánt szándékkal akarnak belőle formálni egy idegesítő picsát??

A rész amúgy nem volt rossz, de lehet hogy csak China White beszél belőlem. A cliffhangernek viszont nagyon kamu szaga van, sőt tavaly majdnem ugyanezt ellőtték Moiraval.

superpityu - 2013. 10. 19. 22:47

Benjy: szerintem már idegesítő picsa. :) azt viszont sajnálom, hogy China White egy ideig jegelve lesz. de szinte biztos, hogy kijön ő még a dutyiból, inkább előbb, mint utóbb. :D

Csigusz - 2013. 10. 19. 22:55

Valahogy olyan döcögősen indult ez az évad, két rész lement, de még mindig csak so-so :/
Abban pedig továbbra is csak én hiszek, hogy Tommy valamikor még úgyis visszajön? :D (ne feledjük, ez egy képregény, és nem mutatták konkrétan, hogy mi lett a testtel – a temetésen simán lehetett más a dobozba)

Benjy - 2013. 10. 20. 00:50

“de szinte biztos, hogy kijön ő még a dutyiból, inkább előbb, mint utóbb. :D”

Húúú de nekem is ez jutott eszembe. Vajon Huntress vissza fog térni idén?

pumpika666 - 2013. 10. 20. 11:18

felicityről, meg oliverről az amerikai pite ugrik be: dugtok! dugni fogtok! :D akkora feszkó van köztük, hogy ebből valami lesz :)

Zora - 2013. 10. 20. 12:25

2×02

Hát, Laurelt tényleg lelőhetné valaki…
Ez annyira nem valóságos (ha eltekintünk attól, hogy ez egy képregény), hogy a rendőrség ilyen HÜLYE!!!
1: 2 szállítmányt ellop valami maffia. De a 3-at eszükbe sem jut 20 kommandóssal kísérni???
2: Arrow kapta el a triádos csajt. MÉGIS Ő ROSSZFIÚ????

Ph, ez nagyon idegesít.

Cliff: vagy jön Diggi és kiszabadítja, vagy a Triád éppen akkor akarja Laurelt és bandáját elkapni. És O. így is megmenekülhet.
Amúgy meg: Mi is most Laurel? Nem valami ügyvéd? Mert akkor hogy-hogy ott van a rendőrségi helyszíneken?

zolij - 2013. 10. 20. 16:47

@Zora: Laurel lett a helyettes kerületi ügyész, a 2×01-ben volt róla szó.

Benjy - 2013. 10. 20. 16:52

Szerintem teljesen irreleváns hogy Oliver segített elkapni Chinát, az első évadban még így is megölt x embert. A jótettekkel nem lehet semmissé tenni a rosszakat.

Zirowe - 2013. 10. 21. 11:08

Egyébként ügyészek mióta rohangálnak a swatos rendőrökkel a letartóztatáskor (black wolverine első találkozásakor itt virított az első sorban), illetve mióta vezetnek kihallgatásokat egyedül úgy, hogy még ügyvéd sincs jelen?

Az egész csaj egy vicc, főleg amióta kiterítette a motivációját.

“Nem baj, hogy megölted tomi apját és ezzel megelőztél nem tudom hány ezer további halált, de tomit nem mentetted meg, tehát te vagy a rossz fiú és ezért égned kell!!!!”

Dark Lion - 2013. 10. 22. 00:17

Epic cliffhanger, kár, hogy tudjuk, hogy nem fog lebukni, hiszen akkor vége lenne a sorozatnak. :D
A sorozat elején Laurelt kedveltem (egy-két résznél nem tovább), aztán Theat, és most Felicityt. Hatalmasat alakít a csaj.
Más volt ebben a részben a rendező? Egy csomószor rángatózott a kamera, meg olyan fura volt látványra. Vagy eddig is ilyen volt, csak nem tűnt fel ennyire? Megjegyzem most először(?) HD-ben néztem. Talán az volt az oka.

Hunnenkoenig - 2013. 10. 23. 10:55

A jótettekkel nem lehet semmissé tenni a rosszakat.

Na basszus, akkor en egesz eletemben a katolikus egyhaz hazugsagaban eltem?

energy - 2013. 10. 24. 05:31

Bennem egy pillanatra feltámadt a remény, hogy Laurelt megölik, pazarolom itt az érzéseimet a semmiért. Oliver meg egy álszent, ez már az első évadban is feltűnt. Miért hiszi, hogy neki több joga van embereket ölni, mint másnak? Jó, most már jófiú lett, de attól még a múlt nem tűnik el.

WTF pillanat a végén :P

Spoiler

Ra’s Al Ghul

hummel - 2013. 10. 24. 09:28

Ra’s al Ghul. Ez sok mindent megmagyaráz Canary-val kapcsolatban. A végén az ázsiai fickó ruhája megegyezett Merlyn öltözetével. Ezek szerint Nanda Parbat, a hely ahol Malcolm volt, lehet ezeknek az embereknek a bázisa. Merlyn terve a Glades elpusztításáról is beleillik Ra’s al Ghul filozófiájába. Ez lesz vajon idén a főszál?

Stiel - 2013. 10. 24. 09:47

A flashback-ekben a hajó neve Amazo.

szpojleres mókus - 2013. 10. 24. 12:53

Azért az nem semmi volt ahogyan a apja is kiröhögte lórelt hogy miylen bsztt hülye a logikája tommy megmentése miatt :DD

De lórel apjával Oliver nagyon jó volt, remélem több ilyen rész is lesz. Nekem jobban tetszik ez a összedolgozás mint batman + gordon.

Ez a Rasal Ghul ez nem az a valaki aki benne volt a batman arkham city játékban, és ha jól emlékszem vlaami örök fiatalságot akart vagy mit?

superpityu - 2013. 10. 24. 13:16

azt nem értem Lance, hogy nem rakta össze, hogy Oliverrel dolgozik össze. Felicity a titkárnője, Dig pedig a sofőrje, nem is lett volna feltűnő ha csak felicityről tud, de így, hogy amikor el akarták kapni a hapsit és ott volt mind2, akkor felmerül a kérdés, hogyan jött össze ez a banda
egyébként iszonyat jó batman érézsem támadt az egésztől. végig megvolt lance és az íjász közötti összejátszás. plusz a kanári eddig remek, a wtf pillanattal a végén valószínűleg eljutunk az idei főszálhoz.

Polgb - 2013. 10. 24. 13:22

szpojleres mókus: Ra’s Al Ghul Batman eggyik legnagyobb ellensége, és azt hiszem halhatatlan vagy mindig megfiatalodik valahogy. A Dark Knight trilógiában ő képezte ki Batmant.

A rész közben az jutott eszembe, hogy összeköthetnék a Man of Steel univerzumával a sorozatot, ha már terveznek Justice League-t. A 2. évadnak lehetne úgy vége, hogy a telefonokon meg tv-kben megjelenne Zod “You are not alone” üzenete.

Bár gondolom a jogok nincsenek meg hozzá.

wondorog - 2013. 10. 24. 16:25

Ra’s al Ghul, na erre nem számítottam. A végén azt hittem Malcolm jelent meg, de aztán megláttam, hogy ázsiai a szeme.
A flashbackes robbanásnál jól láttam, hogy Shado kezei lángoltak a háttérben? Remélem azért túlélte, bírom a karakterét, bár az előző részben féltem, hogy elhúzzák a féltékenység felé a szálát, elég furcsán szemlélte Olivert és Shadot.

wondorog - 2013. 10. 24. 16:26

Mármint Slade kezei lángoltak, már írni sem tudok.

Coimbra - 2013. 10. 24. 17:00

Na, már csak Rázálgúl hiányzott. :D

Coimbra - 2013. 10. 24. 17:02

Tényleg, Dig is ott volt a balul sikerült csapdaállításon, ha Lance ezek után se jön rá, hogy ki Arrow, hát magam alá húgyozok. :D

m1cZ - 2013. 10. 24. 17:54

nagyon tetszett a rész, főleg az apró comicos utolások (metamorpho, amazo, DC-52), kanárinak a sikolyát is nagyon jól megoldották, ha nem akarnak bele “super” erőket.
Egyébként ahogy néztem, Lance közvetlenül nem találkozott Diggel… elősször is a kocsiba ült míg Lance az utcán volt, másrészt mikor Felicityt leütötték akkor azután ment oda Dig miután Lance elrohant hátra se nézve… szóval be lehet magyarázni hogy nem látta :D De tippre az lesz hogy sztem még az évadon belül rá fog jönni Lance hogy kicsoda Arrow

Kilgores - 2013. 10. 24. 19:49

Már csak egy kis Batman cameo hiányzik :)(titkon reménykedem benne, hogy egy-két nod és easter egg ezt akarja “felvezetni…)

Stiel - 2013. 10. 24. 20:23

Batman-ről többször és határozottan azt nyilatkozták a készítők, hogy nem lesz.

laci311 - 2013. 10. 24. 20:26

Ra’s al Ghul behozása lehetne egy batman élőszereplős sorozat nyitánya, mekkora lenne már :D
amúgy aki ismeri a képregény világát ott megjelenik valagol Ra’s al Ghul? mert ha nem akkor tuti nem csak véletlen hozták be a sorozatba, biztos van valami batmanos céljuk is

winnie - 2013. 10. 24. 20:38

egyelőre nincs szó arról, hogy szerepelne, csak említik, de ugyanabban a világban játszódik a képregény. viszont az említés nem kell, hogy célt jelentsen, csak lehet utalás is. ki fog derülni, talán ki is derült, csak mostanság nem sok interjút olvastam.

Adrián - 2013. 10. 24. 21:32

Arról tud valaki valamit, hogy az Arrow része-e a “DC filmes univerzumának”? Úgy tudom, hogy sem cáfolva sem megerősítve nem volt. Én nehezen tudnám elképzelni, főleg azért, mert egy Igazság Ligája tagot (Flash) sorozatban felvezetni elég nonszensz, de poén lenne. :D

icefox - 2013. 10. 24. 21:37

Elég batmanes hangulata volt. Viszont Laurelt a szezon végén igazán kinyírhatnák.
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy Slade is fel fog-e bukkanni egyszer Starling Cityben.

Zirowe - 2013. 10. 24. 23:56

Pedig már azt hittem elintézik Laurelt, de legalább nagy nehezen rájött, hogy ő a hibás tamás haláláért.

Az vicces volt, hogy lenyilazta az üveget, majd rögtön eltűnt a cső és a szájkosaras kikötés a fejéről. :D

Deanlegend - 2013. 10. 25. 01:24

Ra’s al Ghul, na erre nem számítottam. A végén azt hittem Malcolm jelent meg, de aztán megláttam, hogy ázsiai a szeme.
A flashbackes robbanásnál jól láttam, hogy Shado kezei lángoltak a háttérben? Remélem azért túlélte, bírom a karakterét, bár az előző részben féltem, hogy elhúzzák a féltékenység felé a szálát, elég furcsán szemlélte Olivert és Shadot.

Azt hittem Slade(Deathstroke) után már senki nem lepődik meg azon, hogy megemlítik Ra’s al Ghul-t is.

Akinek a kezei égtek és valószínűleg az arca is az Slade.

És igen nekem is fura volt, hogy a vágott szemű srác ruhája hasonlított Malcolm-éra, lehet ez egy véletlen, de az is lehet, hogy Malcolm-nak van valami köze Ra’s al Ghul-hoz.

Dalmayr - 2013. 10. 25. 12:30

mennyire jó volt ez a rész:)bár nekem nem adnak akkora wtf pillanatokat a képregényes hősök és utalások,mert abszolút nem vagyok képben velük, de várom hogy mi lesz ebből.ja és a dollmaker dolog jó volt, az is tetszett hogy oliver lance papával dolgozott.laurel botrány, de legalább rájött hogy milyen hülye.

Polgb - 2013. 10. 25. 17:33

Deanlegend: szerintem elég nyilvánvaló, hogy Malcolm Ra’s al Ghul-tól vagy a League of Shadows-tól kapott kiképzést. Fejlett harcművészeti képességek, ugyan az a ruha, “romlott” civilizáció (the glades) elsöprése.

Lemoni - 2013. 10. 26. 00:55

Látom, itt mindenki Ra’s al Ghul-lázban ég, én meg a magam egyszerű módján a szépfiúnak örültem az Orphan Blackből :D

zolij - 2013. 10. 26. 19:54

alakul a sorozat, szuper rész volt a 2×03. Viszont a rész eleji ismétlésben vettem észre, hogy a nyíl amit Oliver Roynak adott, piros/vörös színű, újabb utalás:)

Aszusz - 2013. 10. 27. 10:58

A vörös nyíl eleve Royé volt, már a rendőrségen is az orra alá dugták. Persze utalás is lehet arra vonatkozóan, mi lesz vele. Ha az, akkor valamikor meg kell tanulnia íjjal lőni. És ezen a ponton ismét felmerült bennem, hogy mikor hozzák be azt, hogy Thea is nagyon jó íjász, illetve behozzák-e valaha (a pilotban ugye ott figyelt Thea szobájában a polcon pár íjásztrófea)
A rész legjobbja egyértelműen a Lance-Íjász összedolgozás volt, Laurel meg hülye. Mint eddig kb mindig. Kevesebb Laurel, több Felicity, sok Lance-Íjász, Roy épüljön be minél hamarabb, és a maradék időben foglalkozzanak Kanárival. Ha ezt sikerülne megoldani, akkor menne felfelé a színvonal rendesen.

DarkEagle - 2013. 10. 28. 03:06

Hát ha azt vesszük alapul hogy ki a mostani fő ellenség nagy a valószínűsége hogy Thea is hamarosan csatlakozik, kíváncsi vagyok meddig tudja Olliver titkolni hogy ki is ő. Bár ha azt vesszük hogy a Smallville-ben (jó tudom a kettő nem ugyan az de tuti hogy itt is több évadra előre terveznek karakterek szempontjából) is több évad volt amíg a barátok és harcos társak csatlakoztak rendesen a csapathoz volt jó pár évad. Mondjuk ott azért jóval összetettebb a szitu mint itt.

Mindenesetre kíváncsi leszek hogy oldják meg a húgom Canary pedig nekem kéne annak lennie dolgot, no meg hogy Thea és Roy hogy fog csatlakozni a teamhez. És remélem Felicity-vel is lesz valami mert jó kis kémia van Olliver meg közte. :D

szpojleres mókus - 2013. 10. 31. 12:53

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én aki nem ismerem a DC univezumot ez azért eléggé ütött :O

zolij - 2013. 10. 31. 13:23

uh, ez a rész megint kellően jó volt. Plusz újabb utalás volt Flashre:)

Kjubi - 2013. 10. 31. 14:12

Annyira nevettem, amikor több ember is elszaladt a lövöldözők előtt, aztán meglepő módon eltalálták őket.

hummel - 2013. 10. 31. 15:22

Azt hiszem, akikben még pislákolt a remény, hogy azért Laurel kap valami értelmes szálat, azok is feladhatják. A hugica viszont roppant érdekesnek tűnik, ráadásul nemcsak a jelenben, hanem a múltban is foglalkoznak vele. Azért Lance papával tapintatosan közölném a hírt, még szívrohamot kap a végén.

Lemoni - 2013. 10. 31. 16:53

Annyira próbálták a wtf-t erőltetni ebben a részben, hogy nálam teljesen átment kontraproduktívba, semmin se tudtam meglepődni. Aztán Laurel szenvedése Elena Gilbert-i mélységekbe zuhant és már nagyon zavaró nőszemély lett. Sarah-t meg kábé annyira tudom kemény csajként értékelni, mint Catherine-t a BatB-ben. Ezek miatt eddig nekem az évad leggyengébb része.

superpityu - 2013. 10. 31. 18:05

ez különösebben nekem sem tetszett. a sara dolog bejött. megjegyezném, hogy maszkkal és parókával szebb, mint anélkül :D igazából roy része tetszett az a kisnyúlfarnyi valami. plusz sin is érdekes karakternek tűnik.
na meg laurel, igya le magát, aztán alkoholmérgezésben haljon meg rohadt gyorsan… vagy tényleg csináljanak vele valami értelmeset, mert így egyszerűen vicc az egész.
viszont az első jelenet zseniális volt, ahogy felicity és rochev beszélgetnek oliverről, majd felicity élőben odakapcsolt :D felröhögtem, ahogy összerázkódott.

Anthonz - 2013. 10. 31. 19:44

Ez a Blood a Batmanes Blood?
Jó volt ez, csak aza baj a drámát csinálják fölöslegesen, Laurelék mért kell megtudják, hogy Oliver tudta, hogy Sara nem a Gambiten halt meg? Előkerült oszt kész, örüljenek.

Béka - 2013. 10. 31. 20:17

Bárcsak halálra inná magát Laurel :D
Felicity vicces volt “Ki tanította meg magát borotválkozni” ezen szakadtam XD

DarkEagle - 2013. 10. 31. 20:49

Ecsém nem sámli rész volt. :D

Laurel végre megkapta a megérdemelt szerepet. ^^

Egyébként szegényt tényleg sajnálom mert ő neki járna Sarah helye. Ha már most piál mi lesz ha megtudja hogy él a húga? Apucival együtt mennek piálni. xD

Egyébként igazságtalanok vagytok kicsit Laurellel mert ki az aki nem így élné meg azt hogy a húga meghal az apját neki kellett nevelnie a testvére halála után, aztán Tommy aki inkább a barátja volt mint a pasija meghal azért mert az ex pasijának az anyja segített elpusztítani egy város részt, erre még rájön majd hogy él a húga. Csodálnám ha nem kerülne a közeljövőben elmegyógyintézetbe. Az emberek 98%-a ugyan így viselkedne vagy öngyilkos lenne. Szóval azért előbb gondoljunk bele min kellett átmennie mielőtt elítéljük. Persze elég bugyuta karaktert csináltak belőle de azért meg lehet érteni.

Az meg egyenesen felháborító hogy a világ egyik legirritálóbb karakterére asszociáltok aki Elena Gilbert. Ég és föld a két a karakter.

Ami a részt illeti Blood a végén kicsit meglepett pedig sejtettem hogy valami lesz vele. Sarah detto.

Egyébként jó választás a Caity Lotz, amikor elmosolyodott megvettek vele kilóra. :D A harcjeleneteivel sincs semmi bajom, elég korrektek voltak. A drámai részek meg aztán pláne. Kicsit sem volt erőltetett, persze az Ollie-s rész az mert tényleg nem tudom felfogni hogy miért kéne megtudniuk hogy Olliver tudta hogy Sarah életben maradt. ^^

Felicity-ben meg egyszerűen képtelenség csalódni. Ő a fénypontja a sorozatnak. Ha csak ránézek és meg se szólal már imádom. ha csak mimikát használ már akkor röhögök és jó értelemben persze. :D Tetszik hogy ilyen jól kihasználják a kémiát közte és Ollie közt.

Na és akkor a végére. Jövőhéten belecsapunk elég durván a lecsóba. Többet nem is írok mert spoiler lenne azoknak akik nem szoktak előzetest nézni. :D

DarkEagle - 2013. 10. 31. 20:52

Ja egyébként kis betekintés is volt a jövőbe mikor Canary átvette a nyilat Arrow barátunktól. ;)

Valaki írta a Flash említést, nekem nem tűnt fel. Valaki leírná hogy hol volt? :D

Robi - 2013. 10. 31. 22:16

Ha az a szérum cucc az amire gondolok, akkor van egy olyan rossz érzésem, hogy azt bizony Dig-en fogják alkalmazni, de ne legyen igazam.

Stiel - 2013. 10. 31. 22:33

Hát esemény volt bőven, az tuti. Picit több bunyó elférne szerintem, de igazából így is élveztem. Én Brother Blood-on is meglepődtem.

@DarkEagle: végefelé Blood és Oliver beszélgetnek az irodában (hadd ne idézzem mr. Wolfot, hogy mit csinálnak), na, az előtt volt a TV-hírekben.

m1cZ - 2013. 10. 31. 22:49

@DarkEagle: konkrétan nem említik Flasht vagy Barryt, de már vagy 3. részben mondják be hogy Central citybe van részecskegyorsító…
Egyébként nagyon jó rész volt, de azon megint csak rázkódtam a röhögéstől, hogy 3-4 ember fogta magát és befutott a golyók elé… azt valahogy nagyon rosszul veszik fel 1 évadba is hasonló volt és ott is röhejes volt

Stiel - 2013. 11. 01. 08:17

Ja, igen. Szóval részecskegyorsító, úgyhogy Flash tényleg gyorsan fog futni. Szóval ilyen Pókember-féle, tudományosnak álcázott szuperképességek várhatóak.

Zora - 2013. 11. 01. 12:19

02×04

Jó volt, de a Sara-t játszó színésznő marha idegesítő! Tele van szilikonnal a szája, azért nem tudja összecsukni, vagy mi van???
Próbáltam nem ránézni, míg az arcát mutatják, de akkor sajnos nem látom a feliratot…
A Tanácsnok szerepe érdekes, meg hogy Sara hogy dönt. Na, majd meglátjuk.

DarkEagle - 2013. 11. 01. 14:42

Zora:

Mi bajod neked Caity Lotz-al? :D
Nincs neki semmi baj a szájával egyszerűen telt ajkai vannak vagyis hát csak az alsó ajka. De az se túlzottan. Nekem bejön az ilyen mert nem csípem a vékony szájú nőket, persze a plasztikásat sem. De egyébként meg sokkal jobb ránézni mint Laurel-re, szóval nálam betalált.

Nikki - 2013. 11. 01. 16:11

A Sarat játszó színésznő nem szimpatikus, azért talán a karakter sem. Nem értem, miért ne hagyhatnák ki, hogy Oliver hazudott a hajós baleset kapcsán. Miért ő kéne elvigye a balhét, amikor ahogy elnézem a szigetes képsorokat, Sara meg fogja kínozni. Persze lehet, hogy segíteni is fog neki, aztán abba hal bele (ill csak Ollie hiszi).
Felicity üde színfolt; Roy csatlakozását már nagyon várom, Sin pedig érdektelen. A golyó elé ugrálás meg bénaság volt.
Laurel szörnyű – Elenat messze nem éri utol – de hátha kirángatják hamarosan ebből az állapotból. A gyógyszeres, piás jelenete volt a mélypont Lance papa részvételével a gyűlésen.
A maszkos jelenetnél komolyan azt hittem, hogy Slade, a hangja az övére emlékeztetett, úgyhogy rendesen meglepődtem Blood-on. A színészből gondolnom kellett volna rá, hogy nem tiszta, de hinni akartam, hogy jófiú.

Stiel - 2013. 11. 02. 17:38

Hehe. :) Ugye a Sarát a pilotban alakító színésznőt lecserélték, de most 2×04-ben visszajátszották ugyanazt a flashback-et, amit a pilotban is, amikor elsüllyed a hajó és Sara is. Összenéztem a két flashbacket, és igen, felvették újra az új színésznővel. :p

Bia - 2013. 11. 02. 20:56

Roy szálát szépen építgetik részről-részre.
Én azt értem hogy Sarah visszajött.hurrá nem halt meg!!!ha nem olvasnék spoleireket még meg is lepődtem volna.
viszont Blood testvér tényleg ütött, bár már én tényleg azt hittem jófiú.

Aszusz - 2013. 11. 03. 10:05

Én voltam a legjobban ellene, hogy Sarah életben legyen, és íme mégis :( Viszont azzal, hogy Oliver tudta, hogy túlélte a balesetet, sőt, ezek szerint a szigetre is visszajutnak majd együtt, hiszen Slade-et is ismeri, megkavarták annyira a dolgot, hogy érdekeljen, mi történik ezen a vonalon. És jó volt a végén a közös rajtaütés, szóval most úgy érzem, nincs baj vele.
A legvégén a maszkos csávón én is jól meglepődtem. Laurel szörnyű, mint mindig, Lance papát sajnálom. Roy pedig épüljön csak be minél hamarabb.

Az pedig, hogy a pilot-beli flashbacket újra felvették, az új színésznővel, tök jó volt, azonnal feltűnt a csere, hiszen a régi Sarah barna hajú volt, ha jól rémlik.

Bia - 2013. 11. 03. 15:49

nem ártott hogy felvették mert nem mindenki vágta volna le hogy ki is ő.
a szigetes jelenetek mindig jobban tetszenek mint a citys jelenetek.

ZoL - 2013. 11. 03. 19:12

Ismét jó rész volt. Hiányoltam belőle Slade-t, remélem fog még szerepelni, mert a rész végén azt hittem ő van a maszk mögött, mert a legutolsó szigetes harcnál mintha összeégett volna az arca ezért gondoltam hogy maszkot hord és a hangja is hasonló volt, de amikor levette Blood testvér volt az.

Én is amellett vagyok, hogy kevesebb Laurel-t és több Slade-t és szigetes visszapillantást!

Anthonz - 2013. 11. 04. 12:28

Hmm, most utánanéztem és jól gondoltam, Blood karaktere akkor Scarecrow.
Amugy valaki otthon van az Arrow képregényekben? Melyik szériára épül a sorozat, illetve melyiket érdemes elolvasni/honnan lehet beszerezni (link?)

m1cZ - 2013. 11. 04. 14:24

Blood karaktere nem Scarecrow… Blood karaktere Brother Blood ^^

Anthonz - 2013. 11. 05. 08:29

Pedig nagyon hasonlít nekem a két rongymaszkos csóka, fogadni merek hogy Blood is valami gázzal fog nyomulni.

Chiplecsap - 2013. 11. 07. 08:08

“You should be mindful of your surroundings”
– már jelöltem is hét idézetének XD.

Iceman - 2013. 11. 07. 15:46

Én nagyon untam ezt a részt de legalább volt egy kis utalás Amazora.

Lemoni - 2013. 11. 07. 17:34

Ezzel az énekesmadárral is csak eggyel többen vannak a sorozatban :/ Sara is egy félresikerült rinyálós- nyavalygós karakter, az őt játszó színésznőnél nyilván az volt a fontos mennyire bevállalós melltartóval, mert egyébként teljesen hiteltelen a szerepben. Inkább legyen több Felicity és Moira, mint a neurotikus Laurel és tesója. Azért Dylan Neal-nek örültem, jaj de szerettem a Blood Ties-t :)

eClipse - 2013. 11. 07. 17:42

Remélem nem megy ki a sorozatból Sara. Nekem szimpi a karakter.
Viszont amilyen volt már, hogy Lance papa, hogy összerakta egy minimál infóból, hogy a lánya a Black Canary, de arra nem tud rájönni, hogy Diggle is ismeri az Arrow-t meg Felicity is, nah akkor vajon ki lehet ő. Azért ez elég nagy fail a készítőktől :D

szpojleres mókus - 2013. 11. 07. 18:19

Ha nem marad Sarah csak a múltban, én tényleg elgondolkodom egy cancelen. Végre egy szép nő (szerintem nagyon szép) aki ütvág ütvág a jóoldalon, végre nem kell annyit bámulnunk Laurelt erre meg el akaaar menniii áá

eClipse - 2013. 11. 07. 18:25

szpojleres mókus: szerintem is nagyon szép nő. De nem elsősorban ezért kéne maradnia, hanem azért mert van egy relatíve jó háttértörténete, amit szépen ki lehetne bontani és simán behozni őt legalább olyan szereplőnek, mint Felicity. Vagy akár Laurel helyére (neki mintha nyúlna az arca, nem?) is.

hummel - 2013. 11. 07. 18:26

@eClipse: Félévig szerintem biztos marad. Legalábbis a visszatekintésekben. A jelen idejű történésekből viszont távozott és egyenlőre nem tudni mikor tér vissza. Nekem bejön a karakter, úgyhogy remélem többet is látjuk majd.

Blackthorne jó választás volt Lance nyomozó szerepére. Az egyik legjobb színészi teljesítményt ő nyújtja. Az, hogy egyenlőre Lance nem jött rá az Arrow személyazonosságára, nálam egyértelművé teszi, hogy Diggle-ről ő nem tud.

Azért érdekelne mitől tart Moira, mit tudnak meg a gyermekei, ami még az eddigieknél is borzasztóbb lehet.

eClipse - 2013. 11. 07. 18:33

hummel: értem, hát legalább, akkor a flashbackekben benne lesz, aztán hátha.

Viszont, hogyhogy nem tud Diggleről? Amikor a “babagyártó” gyilkost üldözték, akkor ott volt Felicity mögött egy kocsiban. Meg velük együtt futott a fickó után (bár ő ugye megállt Felicitynek segíteni). Létezhet, hogy tényleg nem tud róla?

Az nem lehet, hogy Moira esetleg tud a League of Shadowsról?

m1cZ - 2013. 11. 07. 18:58

@eClipse

Ha figyeled a babagyártós részt akkor Digle ott ül a kocsiba, de Lance erről nem tud (ő csak magát tudja, meg Ollie-t)… a köv jelenetnél meg Lance fut elől, leütik Felicity-t ő hátra se fordulva fut tovább.. nem is látta hogy ott van Diggle

hummel - 2013. 11. 07. 19:06

eClipse: Moira esetében szerintem valami személyes dolgot titkolhatnak. Például közvetlen részvétel Merlyn valamelyik akciójában, ami a szokottnál is véresebben volt megoldva. Meglátjuk.

Az is érdekelne, hogy Fyers megbízója feltűnik-e majd valamikor.

hummel - 2013. 11. 07. 19:18

A feltűnik nem a legjobb szó, hiszen az is elképzelhető, hogy már feltűnt Rochev személyében. Inkább úgy kellett volna fogalmaznom, hogy mikor tudjuk meg ki volt Fyers rejtélyes női megbízója.

vilmos.nagy - 2013. 11. 07. 23:33

Nem volt rossz, bár Sarah távozását sajnálom.

Laurel csak nekem tűnt itt eszméletlen csúnyának?

Will - 2013. 11. 08. 04:45

@hummel: Nem lehet hogy Moira a Queen’s Gambit merényletéről titkolózik, hogy az ő keze is benne volt az elsüllyesztésében?

Amúgy az utóbbi 3 rész nagyon izgalmas volt szerintem, jó lenne ha tudnák tartani ezt a színvonalat. A flashbackekben a hangkeverés valami brutálisan jó volt most.

hummel - 2013. 11. 08. 10:39

@Will: Moira esetében sok minden lehetséges. A Merlyn mellett eltöltött idő feltárása elég nagy lehetőségeket rejt magában, remélem az írók megfelelően ki tudják használni.

laci311 - 2013. 11. 08. 19:24

kíváncsi vagyok hogy ivo mit fog össze hozni

Kriszta - 2013. 11. 08. 19:48

Nagyon tetszik nekem eddig ez az évad,Sarah karaktere és története is felcsigázott,a flashback-ek már simán jobban érdekelnek mint a jelen… mint a kisgyerek a karácsonyt úgy várom minden héten a részeket :)

Ebben a mostani részben(2×05) nem tudom hogy mi,de valami nagyon megfogott,mert most néztem meg harmadszorra már :)

Mulder - 2013. 11. 08. 20:19

Látom nem csak én siratom Sarah gyors távozását. Nekem is nagyon bejön, a nővérével ellentétben. Ez az első sorozat, ahol jobban érdekelnek a visszaemlékezések mint az aktuális események. (Már csak azért is mert ott legalább láthatjuk őt. Kár, hogy ezek túl rövidek.)

undertaking - 2013. 11. 08. 21:04

Figyelj a környezetedre .
Tényleg Rhas al Ghul emberei.

superpityu - 2013. 11. 09. 20:35

szerintem nem lesz hosszú sarah távolléte. van egy olyan érzésem amint elfogy az anyaga a múltban, máris visszatér. sőt van egy olyan érzésem, hogy hamarabb. bár tény, hogy annak sokkal jobban örültem volna ha laurel megy el valami világ körüli útra.
szerintem jó kis rész volt ez is. jobban nyomják az eseményeket, mint tavaly. viszont kicsit szükséges is sarah kiiktatása, mert a premierben behozott rochev még nem igazán van kidolgozva. plusz amíg nem lesz addig kicsit építhetik roy karakterét is tovább. szóval leszünk mi így is kárpótolva rendesen.
ja és ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, akkor most már tudjuk, hogy shado is életben van.

Kilgores - 2013. 11. 10. 09:44

Nem tudom volt-e már: Arrow Blood Rush

http://smoakandarrow.tumblr.com/post/66293457443/dontstopfangirling-finally-watch-blood-rush#notes

(kiváncsi vagyok a következményekre…)

hummel - 2013. 11. 10. 11:13

Igen Shado a múltbeli eseményeknél még életben van. De sokatmondó volt Oliver reakciója a név hallatán. Slade esetén a múltkori résznél semmit nem lehetett leolvasni róla, de most egyértelműen a lány nevét egy kellemetlen emlékkel kapcsolta össze.

Én sem bánnám ha Laurel háttérbe szorulna, legalább annyira mint az év eleji poszteren, de egyenlőre a Moira ügy miatt ez nem opció.

Hunnenkoenig - 2013. 11. 10. 13:47

Öööö… Sarah hova is megy?
nekem az a jelenet nem volt egyertelmü.

Megneztem parszor, de a “let you go” nekem csak ilyen atvitt ertelemben jött le, hogy mint lanyat “elvesziti”.

Szamomra abszolut nem jött le, hogy Sarah valoben elmegy valahova es nem latjuk egy ideig.

Hunnenkoenig - 2013. 11. 10. 13:50

Anyuci siman a hajo elsüllyeszteset titkolja a gyerekek elöl szerintem. Hogy ö adta az utasitast a merenyletre, de legalabbis tudott rola es beleegyezett.

Az azert nem olyan dolog, amit az ember szivesen elmondana a gyerekeinek. Föleg, ha az egyik meg rajta is volt a hajon.

Stiel - 2013. 11. 10. 14:41

Moira titkának én valami ütősebbet remélek, mint a jacht elsüllyesztése. Az már kb. kiderült korábban, olcsó megoldás lenne még tovább ragozni.

És Sara szerintem sem megy messzire, kb. arra jó ez az elbúcsúzás, hogy 1-2 epizódban legyen idő továbbvinni a többi szálat (pl. Roy legutóbb nem is volt), aztán úgyis jön vissza.

hummel - 2013. 11. 10. 16:02

A hajó elsüllyesztéséről Moira nem tudott. Kétlem, hogy engedte volna a suliból lógó fiának, hogy felszálljon a hajóra, vagy boldogan integetett volna a családjának mikor a hajó kifutott, ha sejtette volna mi fog történni. Az erről szóló visszatekintés az 1.21-ben látható.

Sarah egyenlőre elhagyta a várost. Ha marad az üldözők sokkal könnyebben ráakadnak, és a családja is veszélybe kerül. Ezt Lance is megértette. De eltudom képzelni, hogy 5-6 rész múlva visszatér. Esetleg súlyos sérülten beesik Oliver főhadiszállására. Egyébként amikor Sarah szóba hozta a Ligát, akkor Diggle egy kétes történetre asszociált, Oliver viszont láthatóan jobban képben volt. Érdeklődve várom majd, hogy ő honnan szerzett tudomást a Ligáról.

Stiel - 2013. 11. 10. 16:56

Persze, előre nyilván nem tudott a szabotázsról Moira, de utólag megtudta, mégsem ment vele rendőrségre. Ezt Oliver az 1×13-ban tudta meg, innentől szerintem ez lefutott szál, ezért remélem, hogy valami más lesz.

hummel - 2013. 11. 10. 19:24

Igen. Moira utólag már tudott a szabotázsról és nem ment a rendőrségre. De ezt mindkét gyerek tudja. Én is azt mondom, hogy nem ennek az ügynek a lehetséges feltárásával van gondja nőnek.

Hunnenkoenig - 2013. 11. 10. 23:46

Ha jol emlekszem Moira egy telefonbeszelgetes folyaman celzott arra azt hiszem a fekete szamuraj apucinak, hogy ö adott utasitast a ferje meggyilkolasara.

Oliver csak annyit tudott meg a hallgatozaskor, hogy az anyja üzletel a szamurajjal. Arrol semmit nem tud sem ö sem a huga, hogy az apjuk meggyilkolasaban az anyja keze is benne volt.

Moira valoszinüleg nem tudta hogyan nyirjak ki a ferjet, mert ha tudta volna, nem engedi a fiat a hajora, ez nyilvanvalo.

Ez nem valtoztat a tenyeken, hogy Moira tudott a kivegzesröl es jovahagyta, illetve hogy a gyerekek erröl nem tudnak.

Csak a nezök tudjak.

A gyerekek azert nem hsizem, hogy ennyire vigyorognanak, ha tudnak. Meg azert ez eleg nagy falat egy csaladi dramara, hogy csak ugy egy mondatban elintezzek.

En nem emlekszem ra, hogy valaha is lett volna ebböl konfliktus anyuci es a gyerekek közt.

Szoval ezt szerintem ti nezitek be, mert a sajat tudasotokat ravetititek a gyerekekre.

hummel - 2013. 11. 11. 13:30

A hajóról nem igazán akarok többet írni, úgyhogy most utoljára foglalkozom ezzel.

A hajót Merlyn megbízásából Frank Chen süllyesztette el. Moira ekkor még nem volt a belső kör tagja, később került Robert helyére, hiszen kellett a Queen Consolidated a művelet végrehajtásához. Az utazás előtt Robert elmondta Merlyn tervét a feleségének, aki arról győzködte, hogy meg kell állítania Merlynt. A hajó elsüllyedése után Moira nyilván gyanakodott, hogy a hajó nem véletlenül került hullámsírba, és ezért is emeltette ki. A hajóroncs bizonyította a szabotázst, de Moira nem ment a rendőrségre. A szabotázs ténye, illetve Moira tudomása erről Oliver számára a Diggle féle lehallgatáskor, Thea számára pedig a sajtótájékoztatón derült ki.

Ez nem, hogy lerágott csont, de már a velő is kiszáradt belőle.

Hunnenkoenig - 2013. 11. 12. 01:37

En meg biztos vagyok benne, hogy a gyerekek nem tudjak, hogy az anyjuk ölette meg az apjukat es tudom, hogy Moira azt mondta, hogy konkretan ö is benne volt a ferje kinyirasaban.

Akkor most mi van?

Stiel - 2013. 11. 12. 09:30

“Moira azt mondta, hogy konkretan ö is benne volt a ferje kinyirasaban.”
Mikor, melyik epizódban? Az segítene.

superpityu - 2013. 11. 12. 14:30

a hajós sztori lerágott csont. nem hiszem, hogy ez az amit nem akar elmondani. emlékeim szerint ő később lett beavatva.

szerintem inkább az lehet a titok, hogy nem malcolm agyából pattant ki a glades elpusztítása, hanem vannak még olyanok akik e felett állnak.

Iceman - 2013. 11. 12. 21:53

Egyértelmű hogy nem Malcolm saját terve volt a Glades elpusztítása. Legalábbis így hogy megjelent Ras al Ghul elég erős párhuzam lelhető fel a Batman Beginsel.

Kjubi - 2013. 11. 14. 14:19

Végre egy kis “black driver” akció :D

szpojleres mókus - 2013. 11. 14. 15:15

érezni lehetett hogy hétről hétre nem lehet sokáig tartani a szintet, kellenek gyengébbek részek is.
ez nagyon az volt.
Hemzsegett a sok hülyeségtől.
Azt az orosz maffiát mindig úgy állították be, mint a világ egyik legnagyobb maffiája. Erre kiderül, hogy egy kis senkik egy eldugott kocsmában, és a vezetőjüket valami kis valaki arra kényszeríti hogy letérdeljen…

Hogyan mentek vissza?? Hivatalos repülőtéren? Miközben két gulagból megszökött ember utazott velük?

Dig élete célja az, hogy megbosszulja a testvérét. Erre elengedi mert HONOR. Hát bszrtam komolyan mondom. Ha annyira becsületes akart volna lenni, akkor ne lőlje le, hanem üssék le, és tegyék le az első börtönnél.

Thea résznek az égvilágon nem volt semmi értelme.

Egyetlen plusz hogy úgy látszik kezdődik a Oliver + Felicity románc, de a többi..

Nikki - 2013. 11. 14. 17:59

Ehh nem tudom mi van, de az eheti sorozataim epizódjaiba szinte mindbe sikerült belerondítani, hogy valamiért húzzam a számat.
Itt konkrétan Felicity reakciójára gondolok, számomra ha nem is légből kapott, de mindenképpen eltúlzott és váratlan volt. A másik, hogy Dig hagyta elsétálni Deadshot-ot. Slade meg Shado közé most többet kéne képzelni? És Sara húzása? Meh..

Lemoni - 2013. 11. 14. 18:36

Két nap egymás után két sorozat (SHIELD, Arrow) is ellőtte a “2 tökös csávó elmegy Oroszországba és szétszívatja fél óra alatt a Gulágot meg a Kaukázust kábé 5 fő ellenséggel szemben”. (Bezzeg a New Yorki-i oroszokra ott az FBI, a rendőrség, az HR és még Reese is, nekik nem megy ilyen pöpecül :O ) Nem tudom mi van az Arrow-val, most már hetek óta egyre gyengébb epizódokat hoz szerintem. Ebben a legutóbbiban már annyira nem volt muníció, hogy muszáj volt egy 1 night standet is betenni időhúzásnak, bár a CW “Sorozatok klisé fordulatai” házi bibliája ilyenkor általában kötelező teherbeesést ír elő (‘Hayley-szindróma’)- na ebbe inkább bele se gondolok. Kérem vissza az izgalmat és a humort a sorozatba!

DarkEagle - 2013. 11. 14. 21:28

Szerintem korrekt rész volt.
Nem volt olyan jó mint eddig de nem is várom hogy minden rész 100%-os legyen. Felicity-vel sincs semmi gond, mármint a reakciójával. Itt nem arról volt szó hogy érez-e valamit csuklyás haverunk iránt vagy sem, hanem arról hogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz ezért jobban kimondhatja a véleményét. És ezt meg is tette, bár erősen látszik hogy van köztük valami, mondjuk ez már az előző évadban is látszott de szerintem kettejükkel nem fognak ilyen téren kezdeni semmit mert csak elrontana mindent. Vagy nem, ki tudja. De az tuti hogy ők a legjobb páros a sorozatban.

Az meg hogy Diggle nem nyírta ki Deadshot-ot egyértelmű mivel az új évad alapja a “ne ölj” és Diggle amúgy sem gyilkos no meg kiderült egy újdonság is ugye. Egyébként is ha meg kell ölni lesz rá még esélye ez tuti.

A rész fénypontja inkább az hogy Laurel nem volt benne. :D

Egyébként az előzetes alapján jövőhéten megint visszatér a pörgés. SZÓ SZERINT! xD

Potter - 2013. 11. 14. 21:55

En a H.I.V.E fele vonalra leszek kivancsi

icefox - 2013. 11. 14. 22:30

Oliver mit mondott az autós-biznisznél?

icefox - 2013. 11. 14. 22:37

Amúgy rossz előérzetem van, úgy tűnik jönni fognak a szupererők. Eddig Flasht reklámozták, most meg a regenerálószérumot emlegetik(gyanítom Slade kapja meg).

DarkEagle - 2013. 11. 14. 22:39

Akit érdekel hogy képregényben mi a H.I.V.E. az itt utána olvashat. Nem tudom hogy itt is ugyan így oldják-e meg de erősen kétlem hogy másképp lenne.

Ez ha úgy vesszük SPOILER szóval csak okosan, bár igazából csak annyit írnak az oldalon hogy egy csoport és hogy kik a tagjai. Majd az Adminok eldöntik maradhat-e a link. :D

http://www.comicvine.com/h-i-v-e/4060-33317/

DarkEagle - 2013. 11. 14. 22:43

icefox: Őszintén szólva én örülök ha jönni fognak a szuper képességek mert azok nélkül a sorozat nem fog megélni többet 3-4 évadnál. Egyszerűen kimerülnek az ellenfelek tartalékai ha nem kapják meg a tényleges erejüket és akkor csak egy szimpla CW nyomozós sorozat lesz a végére ami eléggé le tud laposodni. Mert pl Kanárinál oké megoldották a hanghullámot, Vertigonál meg átültették az egészet drogba. De ezt nem fogják tudni végtelenségig folytatni. Legalábbis úgy nem hogy az érdekes is maradjon.

icefox - 2013. 11. 14. 23:51

Pont ez az, eddig volt ez a Batman fíling, minden full reális, aztán jön egy 180 fokos fordulat? Ha legalább a múlt évadba tettek volna egy ellenfelet, akit nem sikerült lenyomni és ők se tudnak rájönni miért…

Deanlegend - 2013. 11. 15. 08:22

Nem értem az elégedetlenkedés okát, szerintem ez egy jó rész volt, az orosz maffiáról meg annyit, hogy kb minden filmben/sorozatban ugyanúgy állítják be, ahogy így is tették.

Felicity reakciójával szerintem minden oké, hosszú idő óta ő az egyik legszerethetőbb női karakter, akit sorozatban láttam és erre most sem cáfolt rá.

A szuper képességes dolog meg várható volt, mert uyge ez egy képregény adaptáció, de szerintem itt a készítők nem fognak a smallville hibájába esni és amennyire lehet mérséklik ezt a faktort, ők is tudják, hogy ebbe könnyen belebukhat a sorozat.

Amúgy a Batman univerzumában is van épp elég csodabogár, bár ott inkább a rossz oldalon, gondolok itt Solomon Grandira vagy Agyagemberre, esetleg Fagy-ra. :)

Deanlegend - 2013. 11. 15. 08:26

De ha aktuálisabbat akarok mondani, akkor ott van maga Ra’s Al Gul, aki ugye a képregényben gyakorlatilag halhatatlan bizonyos okokból kifolyólag. :)

bubba - 2013. 11. 15. 09:33

Deanlegend
Szerintem a sarkiróka a Nolan-féle Batmanre gondolt.

piszkosfred - 2013. 11. 15. 11:00

Szerintem remek rész volt, idegesítő szereplők nélkül. A lokális sztori rendben volt, benne némi átívelő szállal, Diggről is megtudtunk új dolgokat. Az pedig kifejezetten tetszett, hogy Isabellel is kezdtek valamit, kicsit felengedett a jégkirálynő :)

A szigetes vonal is izgalmas volt.

Nikki - 2013. 11. 15. 22:32

Felicity konkrétan egy hisztis és féltékeny barátnő szerepét játszotta most, Oliver többszöri kérdőre vonásával, ami nem csak azért nem állt jól neki, mert nem ez a státusza.
Dig katona volt, ölt már embert. Az, hogy Oliver mit fogadott meg az egy dolog, és az, hogy Dig mi mindet megtett azért, hogy a testvére gyilkosa előkerüljön és megbűnhődjön, meg egy másik. Ha nem más, de minimum furcsa, hogy egy ilyen kaliberű bűnözőt, többszörös gyilkost, akinek ez a munkája is, csak úgy hagy elsétálni, mert egy kicsit segített nekik.

xd - 2013. 11. 15. 23:07

Szegény Felicity,
Komolyan Ollienak elment a maradék esze is

xd - 2013. 11. 15. 23:08

Szegény Felicity,
Komolyan Ollienak elment a maradék esze is, de attól függetlenül jó rész volt

VanillaSky - 2013. 11. 15. 23:44

“Az meg hogy Diggle nem nyírta ki Deadshot-ot egyértelmű mivel az új évad alapja a “ne ölj” és Diggle amúgy sem gyilkos no meg kiderült egy újdonság is ugye. ”

Komolyan egy CW sorozatban keres valaki logikát? Ez a ne ölj meg annyira megmosolyogtató. Ne ölj kiemelt szereplőt, talán úgy még elfogadható. A börtönből milyen bűvésztrükk útján jutottak ki? Ahogy én láttam Felicity által készített kabátot felkapta a börtönőr és szépen távoztak is az orosz sztyeppékre:) Szóval néha a kivétel erősíti a szabályt.

m1cZ - 2013. 11. 16. 01:42

Hm.. Dig mindaddig a pillanatig meg akarta őlni Deadshotot (igaz, hogy megingott a becsülete miatt is..) amíg ki nem nyögte, hogy a testvére volt a Célpont és őt felbérelték. Ezáltal a szemében egy eszközre, ha mondhatjuk akár katonára “degradálódott” (jobb szó híján bocsi) akinek nem volt más feladata, mint hogy teljesítse a kapott parancsot/megbízást… Ezáltal Dig saját magában áttette a felelőséget arra aki felbérelte (ez után is üldözni fogja Deadshot-ot de most adott neki egy esélyt, mert segített neki, és végre fel tudja deríteni hogy mégis mi történt a testvérével)… de hát lehet 2 egyszerűbb indok is: CW&Comic book

DarkEagle - 2013. 11. 16. 03:50

Megjelent az 1. évad hivatalos filmzenéje. 29 zenével. Meg kell mondjam pöpec csomag lett. :D Akit érdekel az itt megtalálja pl.

http://goo.gl/xyWk4K

Nikki - 2013. 11. 16. 17:37

Deadshot csak azután mondta el neki ezeket útravalóul, hogy legyen min gondolkodnia, miután leeresztette a fegyvert. Igazából ezek előtt még kis is nevette, hogy a becsületen problémázik ilyen helyzetben (amikor neki meg se fordult volna a fejében ellenkező esetben).

zolij - 2013. 11. 16. 19:45

Minden részben lesz egy Flash utalás?:) Most is beszéltek a részecskegyorsítóról, mielőtt Diggle visszajött volna, Oliver és Felicity egy tüntetéses riportot néztek a tv-ben. No meg Amanda Waller is képregényes szereplő (Smallville-ben is szerepelt).

Benjy - 2013. 11. 16. 19:57

Ez most végre bejött, lehet hogy azért mert kiléptünk a megszokott környezetből, vagy azért mert végre nem volt Laurel, hogy drámázzon egy kicsit. Mindenesetre ezt a Felicity-Oliver dolgot nem kéne pedzegetni, és az utolsó jelenetük is egy hatalmas kérdőjelet hagyott bennem, hogy miért kellett ilyen szájbarágósan elmagyarázni a helyzetet. Én mindigis úgy tekintettem/tekintek Felicityre mint Chloera a Smallvilleből. A kis aranyos hóbortos sidekick aki mindig a főhős mellett van, ismeri legnagyobb titkait, és titkon szerelmes is belé, de tudja hogy soha nem lehet köztük semmi. Szóval ezt a megkérdőjelezést meg enyhe féltékenységet hagyniuk kéne.

A szigetes szál is kezd érdekes lenni. Én arra gondolok hogy a mirikuru vagy mi a szösz volt az amit a Mayor vérébe is befecskendeztek.

DarkEagle - 2013. 11. 16. 21:16

Én mindigis úgy tekintettem/tekintek Felicityre mint Chloera a Smallvilleből.

Azt ugye tudod hogy Chloe összeházasodott és gyereke lett Arrow-tól? :D Mármint smallville-ben, bár szerintem te most nem így néztem hanem úgy mintha az itten Arrow barátunk lenne a Smallville béli Mr Kent. :D

Stiel - 2013. 11. 17. 11:50

Amanda Waller is piros magassarkúban lépett be, mint Fyers főnöke az első évadból. Ő lenne az…?

Zora - 2013. 11. 17. 13:34

Szerintem is Dog azért nem ölte meg Halálpontost, mert őt csak felbérelték a gyilkosságra.
Jó rész volt.
Ebben Sara-t elviseltem. Jó, hogy Laurel nem volt.

hummel - 2013. 11. 17. 14:22

@Stiel: Igen ez ugrott be nekem is, mikor láttam belépni Amanda Waller-t piros magassarkúban. Szándékosan írhatták így a jelenetet. Ami szerintem azt is jelenti, hogy ebben az évadban kiderül ki volt Fyers főnöke.

XD - 2013. 11. 17. 16:02

LOL ezzen besírtam: http://www.youtube.com/watch?v=RH_UHixHqkI
Hitler reagál Olicityre

Hunnenkoenig - 2013. 11. 18. 00:06

Oliver-Felicity romantika teljesen felesleges. Szerintem nagyon nem szabadna pedzegetni.

Nem csak mert nem illenek össze, hanem mert ebben a sorozatban ilyen romantikara nincs szüksegem.

Felicity maradjon egy aszexualis geek. Vagy felölem legyen elszbikus. Teljesen helytelennek tartottam mar a titkolt szerelmet is.

Ha meg megis azt akarjak, hogy titokban legyen szerelmes, akkor az MARADJON TITOK!

Oliver ne tudjon rola!
Ennek igy semmi ertelme.

Aszusz - 2013. 11. 18. 08:36

@XD: Hitleres videó nagyon jó :D És sikerült úgy kavarni a szöveget, hogy Sztálin nevére tényleg kihozták Sztálint, LOL.

Ennn - 2013. 11. 18. 15:46

Nem tudom, eldönteni, hogy örülnék-e egy F&O szerelmi szálnak.
Ők tartanak a monitor előtt. Külön-külön is jók, de mind a kettő kellett, hogy be tudjanak rántani.
Remekül működnek mint páros, na de mint pár???
Nem érzem azt a fajta kémiát a két színész között.
Ennek a résznek a végén (2×06)hol örültem volna, ha összejönnek, hol nem.
A másik meg amit észrevettem… azt hiszem, hogy eljött az idő, hogy elmélyítsék Felicity karakterét.
Most kicsit az az érzésem vele kapcsolatban, hogy volt egy jópofa ötletük a karakterrel kapcsolatban, amit nagyon szeretett a közönség és megtartották szinte ugyanolyannak. Eddig. Vagy ezt épp most változtatják meg, csak türelmetlen vagyok?

superpityu - 2013. 11. 20. 14:01

Most olvasom az újabb casting hírt, hogy Katrina Law lesz Ra’s al Ghul lánya. Nem Talia, hanem Nyssa al Ghul. egyre valószínűbb, hogy így Talia tényleg Summer Glau.
mindenesetre ha jól számolom akkor a 3. spartacus szereplőt sikerült összeszedni a készítőknek. de legalább most az egyik kedvencemet sikerült megszerezni :D

xd - 2013. 11. 20. 14:36

de várom a 2×07- et és csak jövő héten fogom látni :/
:D Majd számoljatok be milyen volt :)

hummel - 2013. 11. 20. 14:44

@superpityu: Isabel Rochev egy létező karakter a DC univerzumban. Nem valószínű, hogy az írók összemosnák a karakterét Talia Al Ghul – lal.

Rochev egyébként rajta van a Merlyn által készített listán, láthattuk a nevét kettővel Adam Hunt neve alatt az 1.01-ben. Ez nem tudom miért nem került szóba Felicity, Oliver és Tig között.

hummel - 2013. 11. 20. 14:48

Tig helyett Dig.

meekon - 2013. 11. 20. 18:06

Számomra Sara egyáltalán nem szimpatikus, se a karaktere, se maga a színésznő. Kiráz a hideg az ilyen seggálltól… :/

MJB - 2013. 11. 20. 19:14

Superpityu: 3-om? Crixuson kívül ki még?

Stiel - 2013. 11. 21. 10:21

MJB: Amanda Waller (Cynthia Addai-Robinson, vagy Naevia, ahogy tetszik :)).

energy - 2013. 11. 21. 11:42

Él!!!! Én örülök neki:D

Oliver mikor megkérdezte Laurelt hogy van, arra gondoltam ne légy túl kedves hozzá, mert a nézők még téged is megutálnak.
Már úgy várom Flasht!

fran - 2013. 11. 21. 13:20

Végigpörgettem a részt: Ugye jól értettem az utolsó kérdést? SPOILER: Theára kérdeznek rá, ugye?

energy - 2013. 11. 21. 14:41

Milyen utolsó kérdés? A hetediket láttad?

fran - 2013. 11. 21. 15:53

energy, igen. Csak nem akartam jobban spoilerezni, hogy ki és kinek, mikor tette fel a kérdést.

m1cZ - 2013. 11. 21. 16:36

@Fran: Egyébként igen Theáról van szó de inkább egy kijelentés mint egy kérdés… am. az egész rész egy holy shit volt nekem :D egyik legjobb rész

fran - 2013. 11. 21. 16:47

m1cZ, valójában nem egy olyan meglepő tény, ha figyelted a szappanoperás kliséket, de én se számítottam rá. Olyan kérdés volt ez, amit nem akar az ember elsőre elhinni, hogy tényleg azt hallotta, amit.

m1cZ - 2013. 11. 21. 16:51

Fran: én nem a szappanoperás részre gondoltam hogy holy shit volt… a szigetes jelenetek, Brother blood, Vertigo, és persze ő… ezek voltak a jók

fran - 2013. 11. 21. 17:58

m1cZ, még csak pörgetve néztem, biztos tök jó ez a rész is. Bár egy szereplőt még várok vissza, akkor lesz helyén a sorozat. De a második évad messze jobb mint az első.

energy - 2013. 11. 21. 18:09

Nem kérdés volt, már elvégeztette a tesztet. Én már akkor gyanakodtam, mikor kiderült, hogy szeretők voltak. Mit tesz a tapasztalat! És végig reménykedtem, hogy él!

Kertor - 2013. 11. 21. 19:14

Közepes rész volt, de a vége ütött. Brother Cyrus vajon egy realista Solomon Grundy lesz? Na az érdekes lenne…

Csilla0422 - 2013. 11. 21. 20:02

Hát igen, itt “folytatódik” a Spartacus. :D Anno S. Amell is esélyes volt a szerepre. De nem bánom, mert eddig jó színészeket “hoztak át”.

Ollie – Isabel hááát nem is tudom. Tetszik Felicity vágyakozása.

atg - 2013. 11. 21. 22:46

Eddig a 2. évad abszolút kenterbe veri az elsőt, néhány elnagyolt megoldástól függetlenül nagyon tetszik, ahogy alakul a sztori. Beleértve ebbe a Felicity-Oliver kapcsolat bontogatását is, a kis cuki messze a legjobb női karakter, és úgy látom a kellő kémia is megvan a páros között. Persze nem kell semmit elsietni, meg nem is ez a legfontosabb, de ezerszer inkább ők, mint a dögunalom Laurel.
Érdekes párhuzamot állítani a Smallville-el, ahol úgyszint sikerült a készítőknek hasonló csapdába vezetni magukat, miszerint pont azt a kapcsolatot sikerül a leghitelesebben megírni (Clark/Chloe), amit aztán egy ponton túl egyszerűen nem lehet fejleszteni. –> A Smallville esetében ugye gyak. előírás volt a középsuli szerelem Lana, big love Lois, míg az Arrow-ban Laurel.

Stiel - 2013. 11. 21. 23:24

A ‘meglepik’ közül Brother Blood rendben volt, de az azutáni csavar nem tetszett. Kicsit olyan ‘brazil szappanoperás’.

Sok szálat megnyitottak, nem is jut idő mindet folyamatosan vinni. Pl. Rochev hová lett az előző epizód után? De Blood is csak most került elő újra pár epizód után. Ő valami ilyen évad-főgonosz-féle lesz? Annyira nem tűnt nagy halnak, bár ki tudja…

Tyberius - 2013. 11. 22. 06:57

Alapvetően kellemes rész volt, bár én nem értékeltem pozitívan azt, hogy “Ő” életben van. Nem ismerem a képregényes alapsztorit meg múltat, csak a sorozatot követem, de nagyon nem hozott lázba inkább húztam a számat rá. A “szappanos” fordulat meg mérföldekről érződött, eléggé gáz is volt, innen egyenes az út a többi elfelejtett, titkolt ikertestvér, mostohatestvér stb. irányába, amire nem biztos, hogy kíváncsi lennék.
Egyébként korrekt rész volt.

Anthonz - 2013. 11. 22. 08:36

Nekem ez most nem jött be.
Merlyn WTF?
Laurel megint irritáló volt.
Felicity elmegy egyedül akciózni, nahát milyen meglepő eredménnyel nem?
Ez az öljek ne öljek dilemma is uncsi volt az egész 2-ik évadban. Van amikor meg kell tenni, de nem kell mindenkit kinyírni, ilyen egyszerű ez.

Deadpool - 2013. 11. 22. 10:21

Van egy olyan érzésem, hogy Merlyn megfürdött a Lazarus Pitben (ha már ennyire előtérbe került Ra’s al Ghul, ez tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak).

http://en.wikipedia.org/wiki/Lazarus_Pit

laci311 - 2013. 11. 22. 17:22

az hogy a vertigós csávó a star műholdon keresztül küldte az üzenetét utalás lehet a star labs-re?

DarkEagle - 2013. 11. 22. 18:49

azért látszik hogy akik nem ismerik a képregényt azok vannak most felháborodva főleg. :D

Számítani lehetett Merlyn-re a nagyobb meglepetés inkább Thea szál volt. Ha most lebunyózta Roy-t mi lesz eztán ha ezt is megtudja? :D Egyébként nem értem a nyavalygókat. Egyáltalán nem szappanos ez a fordulat. A legtöbben azért utálják a szappanoperákat mert nyálasak és kiszámíthatóak, viszont mindegyik a való életről szól, olyan dolgokról ami a való világban mindennapos. Ahogy ez a fordulat is. Megcsalod a férjed, nem védekezel, gyereked lesz, ennyi. Nincs itt semmi szappan csak két vadbarom akik nem tudják hogy kell védekezni. :P

Merlyn meg egyértelmű hogy jöhetett vissza. Akik nem ismerik a képregényt de látták legalább az új Batman film trilógiát tudják mi a megoldás. Elvégre azok ismerik Ras al’ Ghul-t.

Felicity és Olliver jelenetek nagyon hatásosak voltak, rendesen kikerekedtek a szemeim közben annyira jók együtt de ez nem újdonság.

Blood Testvér meg egyértelműen Merlyn fennhatósága alá tartozik ez tuti. Egyébként igen ők itt mind a szálat képviselik, mármint Merlyn, Blood, Roshev és Ras al’ Ghul. Elvégre mind egy csapatban játszanak. Bár Roshevre csak gyanakszom hogy Ghul lánya.

Sajnos most egy hét szünet aztán egy pillanat (Flash) alatt itt a másik az új rész. xD

DarkEagle - 2013. 11. 22. 18:51

Egyébként igen ők itt mind a szálat képviselik,

*főszálat bocs. :D

hummel - 2013. 11. 22. 20:27

@DarkEagle:
A probléma Merlyn visszahozásával ott van, hogy habár a sorozat egyértelműen a képregény világára épít, az ott megismert karaktereket és háttértörténeteket áthozva, de a cselekményt eddig megpróbálták a valósághoz közelíteni. Voltak persze erősen eltúlzott jelenetek, de a természetfelettit eddig mellőzték. Black Canary, Count Vertigo képességeit is megoldották máshogy. Mellesleg úgy tűnik, hogy Brother Blood is ezen az úton jár. Félreértés ne essék, szerintem Merlyn remekül megírt antihős volt, John Barrowman pedig kiválóan hozta a figurát. De azért ha szíven szúrnak valakit és utána fél perccel már üvegesen mered a semmibe, akkor ebben az eddig képességeket mellőző világban ne járkáljon pár hónappal később mintha mi sem történt volna.

A szappanopera rész a fordulatra értendő. És nem csak arra, hogy derült égből a gyerek. Hanem arra is, hogy egy élő Merlyn a tavalyi események után kivégezné az egész Queen családot az ígéretének megfelelően. Azzal, hogy hirtelen ő is úgy ahogy a család részévé vált ez hirtelen lekerült az asztalról. Megjegyzem valószínű, hogy Brother Blood lesz idén a jelen időben zajló főszál, és sanszos, hogy Thea miatt Merlyn is beszáll majd a saját érdekeit szem előtt tartva a küzdelembe. Egyébként ha Blood Merlyn-nek dolgozna, akkor a Count levezetése Arrow kilétéről teljesen felesleges lett volna.

A képregény ismeretről pedig annyit, hogy szerintem itt nincs olyan ember, aki teljesen tisztában lenne a táptalajul választott univerzummal. Példának okáért te is összemosod Isabel Rochev és Talia Al Ghul karakterét, amikor ők elvileg különböző karakterek, különböző motivációkkal a DC univerzumában.

superpityu - 2013. 11. 22. 20:50

hummel: szerintem már mindenki tisztában van azzal, hogy talia és isabel nem egy ugyanazon karakter a képregényekben. de elég ütős fordulat lenne ha a két személy ugyanaz lenne, és mivel eddig is eltértek sok mindenben a képregényektől, így nem okozna túl nagy gondot ha ezt meghúznák.

a rész jó volt. a Thea fordulat meglepett, én arra számítottam, hogy Oliver lesz Merlyn fia. remélem így thea tenni is fog valami értelmeset, mert idén sem tudok sokat az ő számlájára írni. felicity és oliver közötti jelenetek eddig is jók voltak, de sokkal jobban örülnék ha ezek megmaradnának a vágyakozás szintjén. a szuperképességek pedig már itt vannak a nyakunkon, nem hiszem, hogy ez gondot okozna, amíg nem szalad el az írókkal a ló. kíváncsi leszek milyen lesz flash.

Iceman - 2013. 11. 22. 22:17

Az évad legjobb része volt szerintem. Tetszik hogy egyre több DC karakter bukkan fel. Az évad végére szerintem megszületik Deathstroke is, ráadásul ez a Solomon Grundys kis utalás is érdekes lehet a későbbiekben. Kíváncsi vagyok már Flash ruhájára is, nincs egyszerű dolguk de végül is Superman ruhája is tökéletes lett.

DarkEagle - 2013. 11. 23. 01:52

A képregény ismeretről pedig annyit, hogy szerintem itt nincs olyan ember, aki teljesen tisztában lenne a táptalajul választott univerzummal. Példának okáért te is összemosod Isabel Rochev és Talia Al Ghul karakterét, amikor ők elvileg különböző karakterek, különböző motivációkkal a DC univerzumában.

Igazad van valóban összemostam a kettőt mert ha képregényt vesszük alapul akkor Rochev a “The Queen” de mivel meglépték már azt is hogy Kanári nem is az igazi Kanári ezen se lepődnék meg ha másnak adná ki magát.

Egyébként igen a sorozat valóságra épít de egyértelműen be fogják hozni a halhatatlanság szérumát hisz már most azt keresik a szigeten. Ez egyébként még nem szuper képesség csak egyszerű szer ami meggyógyít bármit.

Thea fordulat meg kétlem hogy úgy alakulna hogy Merlyn beáll a jók közé, szerintem inkább azért hozta ki Moira-t hogy tudja zsarolni és felhasználni eztán is.

hummel - 2013. 11. 23. 09:59

superpityu, DarkEagle: Hol volt a történetben az a szikra mikor arra gondoltatok, hogy Rochev és Talia esetleg egy személy? Én nem láttam ilyet, sőt mióta az orosz úton elmélyítették Rochev karakterét, azóta szerintem még távolabb kerültünk ettől a lehetőségtől. Egyértelműen a képregényes verzió felé tettek az írók egy nagy lépést. Neki két alapvető motivációja van az univerzumban, az egyik már a sorozatban is megvan, Oliver rá is kérdezett, a másik meg valószínűleg kapott egy kezdőlökést. Az pedig, hogy szerepel a listán nálam még egy ok, ami kétségessé teszi az azonosságot Talia-val. Nem mondom, hogy lehetetlen, de nem látom értelmét. A fenti okokon túl, miért szűkítenék az írók a felhasználható karaktereket?

DarkEagle: Nem azt mondtam, hogy Merlyn jó fiú lesz. A visszahozásával egyértelmű, hogy ő lett a hosszú távú nemezis Oliver életében. Csupán arra próbáltam célozni, hogyha az Arrow – Brother Blood háborúban Thea kereszttűzbe kerülne, akkor Merlyn a saját könyörtelen módján beavatkozna.

xd - 2013. 11. 23. 23:49

Ez milyen jó rész volt. A végén mondjuk Malcolmon röhögtem. Olicitys pillanatok megint csak jók voltak haj, de kár, hogy jön barry…

Tusika - 2013. 11. 24. 14:58

Azt hiszem itt rajtam kívül mindenkinek van valamilyen szintű képregényes előképzettsége, csak nekem nincs. Szeretek kibeszélőt olvasni érdekel mások véleménye és nézőpontja, viszont ebben a kibeszélőben nem értem a felét sem amit írtok, nincs hozzá kellő háttértudásom én csak azt tudom ami a sorozatban elhangzott.
Úgyh kérlek titeket ha valami olyan téma terítéken ami nincs a sorozatban, egy rövid magyarázót hozzáfűznétek nekem tudatlannak, hogy miről is van szó? (pl.: mit jelent a DC rövidítés, al Ghul-ok tömkelege és eddig a sorozatban meg nem jelent szereplők és miért fontosak, na meg h melyik karakter milyen maszk alá rejti identitását és céljait, ja és arra is kíváncsi lennék mi jó abban ha van egy maszkos szuperhősünk akkor a többi boldog-boldogtalan karaktert miért kell szintén maszkos igazságosztónak beöltöztetni?? )
Megértő hozzászólásaitokat és magyarázataitokat előre is köszönöm! :)

xd - 2013. 11. 24. 18:12

Magyar premier: 2014. január 03. kíváncsi leszek egyes emberek hangjára úgy, mint Sin, Kanári, Sebastian Blood és még jó pár emberére :)

hummel - 2013. 11. 25. 12:20

@Tusika: Pár válasz.

A DC jelölés egy cégre utal, melynek kiadott képregényeiben szerepelnek a sorozat kapcsán említett karakterek. A DC Univerzum, ahol a DC Comics által kiadott képregények többsége játszódik.

A fent említett al Ghul-ok egy családot jelölnek. Nyssa és Talia féltestvérek, Ra’s al Ghul lányai. Az apa a vezetője a League of Assassins, más néven a League of Shadows társaságnak.

Tusika - 2013. 11. 25. 14:45

Köszi Hummel. :)

Így már érthetőbb a dolog, a League of Assassins mag az a szervezet ahová Sarah belépett majd próbál szökni belőle?
Mert így már érthető a kapcsolat.

viirag - 2013. 11. 25. 15:34

Hah! Pedig már Laurel miatt majdnem feladtam a sorozatot, de milyen jó hogy nem! :)

xd - 2013. 11. 25. 17:33

Laurelnek mennyi esze van istenem mint egy hangyának.
Fontosabb a munkája mint a barátjának (aki az ex-pasija is) az anyjának az élete Xd

hummel - 2013. 11. 25. 20:58

@Tusika: Én nem úgy fogalmaznék, hogy belépett, mivel ez azt feltételezné, hogy volt választása. Annyit tudunk, hogy a szállítóhajó után az Árnyékliga egyik tagja megmentette és magával vitte Nanda Parbat-ba, ahol ő hűséget fogadott a szervezetnek. Körülbelül 4 évig lehetett velük, aztán otthagyta őket. Mivel nem lehet kilépni a szervezetből, most megpróbálják elkapni. Habár Al Owal szerint, ha kell meg is ölhetik, eddig inkább úgy tűnik, hogy élve szeretnék visszavinni.

Dark Lion - 2013. 11. 26. 23:03

Laurel arca eléggé beesett.
Amúgy meg micsoda eredeti ötlet. A testvérek nem testvérek! Ja várjunk, nem az. A szökés 4.évadában ezt már eljátszották és ott is húztam miatta a számat.

Benjy - 2013. 11. 27. 00:48

Moira halálát meg kellett volna most lépniük. Családi drámázásra éppen elég Thea karaktere is, anyuban már nincs semmi szufla. Merlyn Thea apja WTF, de inkább a kínos és erőltetett fajtából.

Ennn - 2013. 11. 27. 12:56

1. Sebastian Stan visszatért? Goooood! Imádom, amikor megkattant szerepeket játszik :)
Csak kicsit gáz, hogy már vagy háromszor kiírták. Remélem most nem fogják kitalálni, hogy beadták neki azt a szérumot, és ezért feltámad… habár szívesen nézegetem. Zseniális gonosz.
2. Malcolmnak már kevésbé örülök. Ő jó volt holtan.
3. Laurelt írják ki, mert lopja az értékes játékidőt a jobb karakterek elől. Most konkrétan olyan az arca, mint egy ló-koponya. Annyira lefogyott, vagy úgy sminkelik nem tudom, de ijesztő, mint Bella a Braking D-ben, csak hogy akkor ott az volt a cél itt meg nem hiszem…
4. F&O??? Még mindig nem tudom!!! Most Oliver gyengéd hangvétele, inkább irritált, mert túl sok volt belőle, bármi nemű cselekmény nélkül. Most vagy zárkózzon el a dologtól, vagy ne, de ne így!!!!!! Így nincs értelme, csak öncélúan lebegtetik a dolgot a nézők előtt…

xd - 2013. 11. 27. 19:35

Áh Laurelt sajnos soha nem fogják valószínűleg kiírni pedig akkor mennyivel jobb lenne a sorozat *.*
Én Olicityt várok ők pedig “táncolnak egymással” hisz Oliver lefekszik Isabelel ezt látja Felicity, majd Oliver megmenti őt a gróftól (hehe ez vicces, mert a babakészítőt nem ölte meg azután amit Laurelel csinált ott meg még 3 nyilat is belelőtt) majd Felicityt összehozzák barryvel wtf -.-
Bár barycitynek meg semmi értelme, mert barry az csak 2 részig lesz benne.

Stiel - 2013. 11. 27. 21:01

@Ennn: Sebastian Stan kit alakít? (A Count-ot Seth Gabel játssza, talán rá gondolsz, de nem biztos.)

Benjy - 2013. 11. 28. 13:59

Sebastian Stan az OUaT-ban volt az őrült kalapos.

Ennn - 2013. 11. 28. 15:10

Ne!!!!! Tényleg! Egy éve ebben a tévhitben éltem… komolyan. Meg se néztem, mert annyira biztos voltam benne, hogy ő az!!!
Helyesbítek: mind a kettő zseniális, amikor őrültet játszik, és remélem, hogy azzal, hogy leírtam S.Stan nevét a próféta szólt belőlem.
De amúgy nézzétek meg! :D :D :D
http://content7.flixster.com/photo/67/93/18/6793189_ori.jpg
http://www.hollywoodreporter.com/sites/default/files/imagecache/thumbnail_570x321/2013/01/seth_gabel.jpg

Szerintem hasonlítanak :)

Tibo - 2013. 12. 04. 22:24

Nekem tetszett eddig a 2. évad, Sharat Canariként vissza hozni is jó ötlet volt. Az orosz szál is jó volt, a 7. rész meglepő fordulat. A szigetes részek is jók, Felicity a kedvenc karakterem, én örülnék ha össze jönne Olivérrel, de még korai, jó műxik köztük a kémia. Barry felbukkanására kíváncsi vagyok, kicsit sajnálom, hogy a 20. részben nem lesz bent eredet történetével, de még is jobb lesz ha önálló pilotot kap.

Stiel - 2013. 12. 05. 11:39

Na, megvolt az első Barry Allen-es rész. Kicsit összecsapottnak éreztem, de elvileg a jövő hetivel együtt lesz kerek, úgyhogy belefér. Megismertük Barry Allent (“Do your parents know that you’re here?” – hét idézete esélyes :)), érdekes pofa. Még egy apróság, amin előzőleg agyaltam:

SPOILER

És igen, a leendő Flash már meg is tudta, ki Arrow.

wondorog - 2013. 12. 05. 15:39

Ja, hogy még csak jövőhéten lesz a félévadzáró, azt hittem, ez az, valamit csúnyán benéztem. Flash bemutatkozása nem volt rossz, de nem túl sok minden történt egyébként, lehet csak azért éreztem gyengébbnek, mert úgy rémlett, idén nem lesz több rész.

hummel - 2013. 12. 05. 21:23

Gondolom megfájdult Shado feje, mikor megpróbálta kibogozni a Sara-Laurel szituációt Oliver életében.

Moira bedobta Ra’s al Ghul nevét, de szerintem ennél nagyobb hatást várt. Malcolm egész stabilan fogadta, persze őt ismerve nem meglepő. A liga Sara esetében elővette a családot, de itt az egyetlen megmaradt családtagról nem tudnak. Szóval Malcolm viszonylag szabadon mozoghat.

Iceman - 2013. 12. 05. 21:41

Nekem nagyon tetszett ez a rész. Barry aranyos szerintem jó választás volt a színész. Grundy remélem nem ilyen marad de végre megtörték a jeget és van szupererő az Arrowban és szerintem nem vett le belőle. Ami viszont érdekes utalás lehet az az mikor Diggle mondja hogy mi jöhet még, idegenek? Lehet az évadvégére megérkezünk az Acélember történéséig:D

Chiplecsap - 2013. 12. 12. 10:43

egyenlőre most csak ennyi :)

– You know who he is under that hood, don’t you ?
– I know exactly who he is. He is my friend.

Nem volt rossz, majd ugy is lessz róla kritika mivel fél évad záró meg minden, akkor majd kicsit bővebben értkélem én is az évadot :)

m1cZ - 2013. 12. 12. 12:29

Hát akkor csak címszavakban:
Shado
Deathstorke
Flash
Solomon Grundy
Roy

10/10 :D

szpojleres mókus - 2013. 12. 12. 13:46

Ha nem lett volna benne lórel, sima 10/10

így csak 9
De tényleg egy kilences simán.
áááá ütött

szpojleres mókus - 2013. 12. 12. 13:58

Ami kimaradt: Manu Bennett olyan mértékben hatalmas deathstroke már így első kinézetre számomra, mint RDJ Tony Stark. Epic!

xd - 2013. 12. 13. 16:24

Ki az a Solomon Grundy?

hétkilenced - 2013. 12. 13. 21:15

Most azt hiszem a karácsonyt kihasználva újra nézem a 2. évadot, mert nem nagyon jön össze mostmár ki kivel van. A 8. rész nagyon ütős volt, azonban a 9. már nekem zavaros.
Ha átmegy “batman-es” szintre, szerintem kasza lesz.

zr - 2013. 12. 13. 22:41

Mit nem tudsz érteni?

Ennn - 2013. 12. 17. 14:17

nagyon érdekes, hogy így, hogy már tisztában vagyok a dolgokkal tényleg volt egy rakás utalás arra, hogy ki mennyire nem fogja túlélni a történéseket. A tetkó, az, hogy Sarah csak Sladeről kérdezett.
Arra leszek még kíváncsi, hogy hogy lett Oliver ekkora haverja az orosz maffiózónak. Csak mert azt a karaktert látva egy szimpla megmentéstől nem esik hasra.
A másik meg, az, hogy az orosz hogy és mikor kerül ki a ketrecből?
A szigeten elméletileg csak Oliver volt ott a sokesztendős frizujával amikor rá találtak nem?

Aszusz - 2014. 01. 12. 00:03

@Ennn: tippre Oliver visszamegy a hajóra és valahogy kiszabadítja az oroszt. Így lesznek haverok. Aztán meg ezer módja lehet annak, hogy az orosz kijut, Oliver meg ottragad. Valamikor amúgy oroszul is meg kell tanulnia, lehet, hogy több időt is együtt töltenek majd. Szerintem ebben az évadban kiderül, de lehet, hogy az orosszal lesz a múltbéli plot a 3. évadban, ha lesz.

Anthonz - 2014. 01. 16. 16:25

Na ez a visszatérés nem igazán sikerült. Ilyen gyenge részt nem is produkált eddig az Arrow. Tényleg, kár is volt leadni..

rm - 2014. 01. 16. 18:50

Én azt nem tudom, hogy mi történt a Laurel-t játszó színésznővel. Ebben a részben is feltűnő volt, hogy tök máshogy néz ki, mintha nem önmaga lenne. Nem kritizálni akarom a megjelenését, csak nem értem, valami tuti van vele, tök beesett az arca, meg olyan fura, meg se tudom fogalmazni, de valahogy teljesen máshogy néz ki.

Az új rész tényleg nem volt kiemelkedő, de azért nézhető volt szerintem, csak az eddigi részek olyan jók voltak, ezért feltűnőbb.

Polgb - 2014. 01. 16. 20:29

rm: Ránézésre kb a súlya felére fogyott, látszik az arcán, a karján, meg úgy az egész alakján.

Stiel - 2014. 01. 16. 20:36

Szerintem sem volt semmi gond a résszel, ‘csak’ nem emelte tovább a lécet. De azért a feszültség megvolt most is. Blood-dal érdekes lesz a konfliktus.

A robbantó szerepelhetett volna többet, de mivel csak lecsukták, simán előkerülhet még később is.

GoloM - 2014. 01. 16. 21:02

Valahogy most nekem is az volt az érzésem, hogy semmi extra nem volt ebben a részben. Ez persze lehet, hogy “csak” amiatt van, hogy ősszel nagyon jó részeket produkált a sorozat… :)

Stiel - 2014. 01. 16. 21:29
jxjx - 2014. 01. 16. 21:44

Szerintem jó rész volt, bár Laurel most is idegesítet, Felicity beszólása pedig nagyon jó volt 😆

turospalacsinta - 2014. 01. 16. 22:37

Volt az új részben magyar jelenlét, az egyik vásárlót Fazekasnak hívták. :)

superpityu - 2014. 01. 16. 23:23

nem volt ezzel akkora baj, sima közepes rész, de valahogy ezt is bele kellett szőni, hogy a szereplők ráébrednek, arra, hogy blood nem jófiú. mi tudtuk lehet ezért tűnik kicsit rosszabbnak, hogy ráment egy egész rész.

laurel nem volt idegesítő, hatalmas pluszpont. én örülnék ha végre megtalálnák a helyét így a 2. évad közepére.
cassidy pedig egy év alatt rengeteget változott sajnos nem a javára. nem tudom mi lehet az oka, de az arca is annyira ellovasodott, ráadásul mikor mosolyog olyan, mint joker. először azt gondoltam biztos a sminkesek szarok, de tényleg baromira le van fogyva, be van esve az arca.

a flash spinoff kezdődhetne azzal, hogy barry felkel a kómából. bár örülnék ha még látnánk előtte itt is.

viszont az baromira zavar, hogy mennyire ki szolgálják az olicity fanokat – uhh még leírni rossz ezt a ship nevet. most is szépen elnyújtották a jelenetüket, hosszasan vizslatták egymást. de legalább jó a kémia a két színész között, ezt nem tudom felróni nekik.

superpityu - 2014. 01. 16. 23:24

ja, igen azt a fazekazós jelenetet valaki kivághatná, aki ért hozzá :D

Nif - 2014. 01. 17. 11:01

Nem úgyvolt, hogy ha nem is plot, de még egy részre visszatér Barry a 20valahanyadik részre? Javítsatok ki kérlek, ha rosszul emlékszem :)

Nem lehet, hogy Laurel csak azért ilyen, hogy ezzel is hangsúlyozzák, hogy gyógyszereken él? (ebben a részben is volt egy ilyen jelenet) Vagy lehet, hogy csak szimplán öregszik? Pedig csak 28 éves O.o

superpityu - 2014. 01. 17. 15:09

@nif: elsőnek úgy akarták, hogy a 20. részben vezetik fel a spinoffot, de most mégis külön pilotot készítenek a sorozathoz. egyelőre pedig nem tudni, hogy barry visszatér-e előtte.

jxjx - 2014. 01. 17. 15:53

Superpityu: mi a baj Olicityvel? Inkább ők, mint, hogy Ollie Laurellel legyen (bár sajnos -szerintem sajnos- úgy is őket rakják majd össze, de Laurel számomra olyan mint Lana a Smallvilleből)

Gerdina - 2014. 01. 18. 00:10

Engem nagyon felidegesít, ahogyan Diggle-lel bánnak. Mi a fenéért kell egy ennyire jó karaktert leredukálni az Oliver/Felicity jelenetek hátterére?? Akkor inkább ne is mutassák de annyira nem méltó, hogy csak ennek a két karakternek a jeleneteihez asszisztál. A Diggle-Oliver barátságból már semmit sem kapunk, mert az írók valamiért most a fejükbe vették, hogy a rajongók hangosabbik része az összes néző igényeit tükrözi. Ez az egy része van a sorozatnak, ami iszonyatosan zavar de ez annyira, hogy ha nem változtatnak lassan, nem fogom tovább nézni.

superpityu - 2014. 01. 18. 15:17

a ship nevekkel van bajom, egyszerűen irritál mikor két karakter nevét összeolvasztják. a párossal semmi baj, de kicsit kényszernek érzem, hogy mindig hosszasan pislognak egymásra, minden rész végén beszélgetnek valamiről, ami csak azért kell, hogy a fanok ki legyenek szolgálva.

Nikki - 2014. 01. 19. 23:25

Szerintem korrekt rész volt, kivéve a végén az Olicity jeleneteket, na az nekem is sok volt.
Laurel is kapott végre egy értelmes szálat, érdekes lesz ez a barátság Oliver és Blood között. Valahogy úgy érzem, már a köv részben rájön a dologra Laurelnek hála, és ezt az előnyükre fordíthatják. Amúgy Roy csatlakozását már türelmetlenül várom, régóta húzzák már az agyunkat vele.

vilmos.nagy - 2014. 01. 20. 00:16

Uhh, ez a 2×11 promo ütős, ha a rész is ilyen lesz, háváj-dizsi… :-D

bla.bla - 2014. 01. 20. 02:50

A második évadot hellyel közzel nézem, az elsőt elkaszáltam a másokik résszel, engem taszit a szinészgárda. Tul sok a csinilány, meg a szépfiu.a szinészek ritka szarok. Erről nagyon jól árulkodik, hogy még az egyébként átlagosan jó Paul Blackthorne is magasan kiemelkedik a csapatból.Laurel különösen idegesítő. konkrétan tenyérbemászó.
Viszont a második évad javára szól, hogy pörögnek az események, illetve találtak egy különös, megfoghatatlan hangulatot a sorozatnak. Szóval ha totál ki akarok kapcsolni, és nemgondolkodni, egész jó szórakozás.
Most kezdem nézni a 10. részt, gondoltam előtte megnézlek titeket :)

tiktak - 2014. 01. 20. 13:43

Laurel arca ijesztő. Lehet, hogy az alakjának jót tett, hogy lefogyot, de a fejének nem. Konkrétan ijesztő, és erre még a smink is rádob egy lapáttal. Ha továbbra is ilyen marad, tuti nem hozzák össze újra Olvierrel, ugyanis eszméletlen ronda lett.
És nem azzal van a bajom, hogy vannak nekem nem tetsző szereplők is a tv-ben, de ő egyszerűen groteszk módon néz ki.

Gerdina - 2014. 01. 20. 17:13

Pedig most daráltam le a Harper’s Islandet és abban annyira gyönyörű volt.:(

Stiel - 2014. 01. 23. 06:22

Néztétek Oliver kezét 10:40-nél?

vilmos.nagy - 2014. 01. 23. 10:19

Most megnéztem újra, mit kéne látni?

LaCRossE - 2014. 01. 23. 14:16

vilmos.nagy: hogy hasonlóan játszadozik a kezével, mint Slade.

VvD - 2014. 01. 23. 19:21

Ez a rész nagyon nagyon jó volt, bár ezt valószínűleg Deathstroke felbukkanása mondatja velem. Az egész jelenet ahogy meg volt csinálva… Geekorgasm volt :) Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan fogja legyőzni ezt Arrow, merthogy neki nincsen ilyen ereje és gyorsasága az biztos. Vagy lehet, hogy Roy fog neki segíteni?

Más: most már nekem is feltűnt Laurel arca. Félelmetes tényleg, mintha egy maszk lenne rajta. Mi történt a színésznővel? Vagy ezt a szerep kedvéért csinálták meg, hogy így nézzen ki, lehetséges ez? Tényleg mintha egy drogos lenne teljesen, és nagyon durván le van fogyva.

Roynak meg szurkolok ne menjen át a sötét oldalra.

Stiel - 2014. 01. 23. 20:16

Kétlem, hogy Laurel a szerepért fogyott volna le, szóval inkább ügyesen kihasználják, ha már úgyis úgy néz ki, ahogy.

Amúgy úgy megnéznék egy olyan epizódot, aminek legalább a felében Oliver és Roy vállvetve ütik az ellent… remélem, lesz ilyen. Az összehaverkodást én még erre az évadra várom.

superpityu - 2014. 01. 23. 21:37

azért nevetséges, hogy egyből elfelejti laurel, hogy blood anyja mit mondott.
apropó laurel végre nem idegesített, rendben volt végig. a kinézett dolgot még az apja is megjegyezte, nem tudom, hogy a szerep kedvéért bevállalta e volna cassidy viszont azok után amin átment a karakter teljesen illik hozzá ez a halálmadár kinézet.
a résztől sem voltam odáig. roy-sin-thea vonal tetszik, főleg onnan lenne ha thea is tudomást szerezne a pasija dolgairól.
és slade fasza volt, ez sokat nyomott a rész megítélésén.

slade - 2014. 01. 23. 22:31

Nem ismerem a képregényt, de szerintem Deathstroke Oliver mellé fog állni majd később és ketten harcolnak majd az árnyakligája ellen. Szerintem :) mondom ezt úgy hogy nem ismerem a képregényt.

Nikki - 2014. 01. 24. 02:13

Nekem tetszett, bár a szigetes részek érdektelenek voltak, úgy éreztem, hogy csak az időt húzzák vele.
Blood túl jó szereplő ahhoz, hogy ilyen hamar lerendezzék.. és végre, Roy! Mióta vártam erre, s most elkezdődik valami!

Deanlegend - 2014. 01. 24. 07:17

A rész nem volt rossz, de nem ájultam el, több Deathstroke-ot vártam ebben a részben az előzetes alapján, ehhez képest kapott néhány másodpercet a rész közepén, meg végén.

DarkEagle - 2014. 01. 24. 21:50

Stiel – 2014. 01. 23. 20:16
Kétlem, hogy Laurel a szerepért fogyott volna le, szóval inkább ügyesen kihasználják, ha már úgyis úgy néz ki, ahogy.

Bocs de hülyeséget beszélsz. Egyértelmű, hogy a szerepért fogyott le elvégre ez nem újdonság a színészeknél hogy lefogynak, meghíznak, kopaszok lesznek stb. Milyen mocskos húzás lenne már ha pl kiderülne hogy Cassidy bulimiás pl vagy tudom is én komolyabb betegsége van amiről egyébként már olvastunk volna ők meg csak simán kihasználják és csinálnak belőle egy drogost a sorozatban. ugyan kérlek… ^^’

DarkEagle - 2014. 01. 24. 21:52

Pityu: Szerintem Laurel nem felejtette el amit az anyja mondott csak tudja hogy ezek után már pláne senki nem hinne neki, bármit is mondhat, szerintem itt még nem ért véget ez a szál. Kétlem hogy a kísérletezés megszakadna pl.

Egyébként tetszik hogy lassan adagolják Deadstroke-ot.
Túl nagy falat ő ide hogy egyből bele vágjon a lecsóba. Ő majd a végjátékban fog jönni ez tuti. Ami Roy-t illeti jövőhetén jön a kiképzés.

superpityu - 2014. 01. 24. 22:00

DarkEagle: a rendőrgyerek félmosolyából én is arra következtettem, hogy direkt akarják laurel arcába tolni, hogy át lett verve. csak nem jött az a szokásos klisé, hogy egyből nyomoz tovább. de igazából ki hinne neki? egyedül felicityben láttam némi hajlandóságot afelé, hogy lát rációt a dologban.

a képregényes spoilerekkel meg vigyázzatok, vagy legalább jelezzétek, ne rontsuk el egymás szórakozását.

winnie - 2014. 01. 25. 05:49

“gyértelmű, hogy a szerepért fogyott le elvégre ”

ez nem mozi. és nem christian bale, hanem tévé és katie cassidy. persze minden lehetséges, de elsőre (sőt negyedikre sem) nem ilyesmire gondolnék.

itt van pár irl-kép, hátha ezekből kiderül valami: http://instagram.com/katiecassidy

Stiel - 2014. 01. 25. 07:53

“ez nem mozi. és nem christian bale”

és nem is főszerep.

DarkEagle - 2014. 01. 25. 09:22

winnie: Kryptonsite fórumról:

“You know, last season there were people on the “Arrow” FB page who commented on Laurel’s/Katie’s photos, calling her fat and ugly and denigrating her for her “double chin”. These are probably the same posters who are now calling her “a skeleton”. So, yes, it’s not easy being a woman in Hollywood”

Megvan az indok de nem értem minek foglalkozik hülyékkel, ha ez igaz és ismerve a netes nyomikat van benne ráció.

Stiel - 2014. 01. 25. 10:11

Azért ez pont nem ugyanaz, mint az, hogy a szerep kedvéért fogyott le. (És Christian Bale-re még egyszer visszatérve: szerintem ő nem a tipikus, hanem az extrém példa.)

Marcipáncica - 2014. 01. 26. 15:53

Utolsó 5 perc: JUHUJJ! Végre! Laurel meg ha direkt, ha nem direkt, de szörnyű pókosan néz már így ki! Amúgy szerintem sem akkora egy szerep ez, hogy ezért csontvázzá fogyjon valaki… :/

DarkEagle - 2014. 01. 26. 16:18

Egyrészt Laurel főszereplő akármit is mondtok, másrészt kisebb szerepekért is csináltak már hasonló dolgokat a színészek, mégsem játszhat egy drogost pufi arccal és bomba külsővel. :D A Bale-es hasonlat meg egyáltalán nem releváns példa. Mintha a sorozat szereplőket ezzel lealacsonyítanátok. Nem csak a főszereplők alkotnak egy produkciót legyen az film vagy sorozat. A kisebb szerepeket alakítókhoz is vannak ugyan úgy elvárások mint pl a fogyás vagy más. De ez mindegy mert úgysem fogjuk megtudni szerintem.

Enn - 2014. 01. 27. 14:02

Katie Cassidy csontozata erősebb, mint az átlagnak. Nézzétek meg az arcát. Sokkal élesebben kiállnak például az arccsontjai, és az álla is. Egyszerűen ilyen. Nagyon szerettem őt a supernaturalban, és pont azért, mert más típus, mint az átlag. Sosem volt a csajon felesleg, de csontváz sem volt. Most az, és a sminkkel még rá is segítenek. Nem értem, hogy miért, de mostanában nem csupán a “jaj, de vékony” csajok vannak jelen, hanem a konkrét csontvázak. Nézzétek meg az új szörnyűséges disney horrorban Angelina Joliet. Egyszerűen ijesztő ez a trend.

Benjy - 2014. 01. 29. 01:08

Na gyors megnéztem sebtiben az utóbbi két részt, a 2×10 vacak és uncsi volt, a 2×11 már egy paraszthajszállal jobb volt, de itt volt pár nyilvánvaló húzás, plusz a random időhúzás a szigeten. Ami viszont meglepett hogy Laurel valamivel elviselhetőbb volt. Mondjuk a legjobban még mindig annak örülnék ha a sarokban fotoszintetizálna még egy jó ideig.

VDani - 2014. 01. 30. 18:11

A 2×12-ben azért megnyugtattak, hogy Laurel ugyanolyan irritáló maradt, és ezután már foglalkozni is fognak vele. Yeah!

superpityu - 2014. 01. 30. 18:21

Laurel most azt hiszem kimerítette a rossz karakter fogalmát. csak egyszer jusson ki ebből a kátyúból, ennél rosszabb nem nagyon lehet ez után.

a rész fontos volt a karakterek miatt, sok új szál indult, de ezt leszámítva elég meh volt az egész.

a következő részben legalább már jön katrina law, szerintem erról már írni fogok, ha jobb lesz mint az eddigi részek. de amit idén kaptunk azután nem nagyon bizakodom.

atg - 2014. 01. 30. 19:50

Tetszett ez a rész, voltak benne kifejezetten jó jelenetek, ugyanakkor Laurel továbbra is elviselhetetlen kategóriát képvisel. Amikor már azt hittem h felfelé vezet az útja a sztori és a szimpátiám terén is (Blood-dal szembeni nyomozósdi), akkor jön az alkoholista ribi szerepkör, aki tökéletesen nem tanult semmit a múltbeli cselekedeteiből. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Oliver miért is szereti a hölgyet. Gyanítom erre az íróknak sincs válasza, azon kívül, hogy “destined to be together”.

zolij - 2014. 01. 30. 20:52

oké, az utolsó 5 percet végigvigyorogtam. Még ilyet:)

Ennn - 2014. 01. 31. 12:11

Jaj de kellett ez már!!! Gondolok itt a … SPOILER!!!!! …, hogy Roy megtudja, hogy ki is az csuklyás-igazságosztó-törvényenkívüli-íjász … SPOILER VÉGE … Laurel meg idegesítő, nagyon. De kitaláltam a tutit vele kapcsolatban! Át kell vinni Flashékhez, és ott nem így elcseszni, mert egyszerűen ebben a sorozatban nincs helye. Emlékszem Cordelia meg Wesley (úgy hívták ugye?) karakterének is milyen jót tett anno, hogy átkerültek a Buffyból az Angelbe.

Stiel - 2014. 01. 31. 20:00

Remélem, Roy íjat nem kap a kezébe (íjász már úgyis van a csapatban), közelharcos bunyósnak épp elég brutális. Legalábbis Bronze Tiger-t alég simán lecsapta.

hummel - 2014. 02. 01. 21:42

Másodszor tipeg be egy jelenetbe Amanda Waller piros magas sarkúban (az első még a 2×06-ban). Egyre gyanúsabb, hogy ő lesz Fyers titokzatos főnöke.

A fickó a klubban a fiolával (28.50-nél) Laurel-t akarta bedrogozni? Vajon ez már a következő részben történő események előfutára, vagy teljesen független attól?

torjack - 2014. 02. 02. 01:13

Alakul a Suicide Squad…
Jó lenne ez, kár hogy a castingot anno itt-ott benézték. Meg továbbra is van egy kis CW-s mellékíze.

Zora - 2014. 02. 02. 09:03

Tetszett a 11, 12 is.

Szerintem a Laurel-t alakító színésznő nagyon jól játsza a függőt! A kihallgató szobában, mikor az apját próbálja meggyőzni, én komolyan megsajnáltam őt. Mert valahogy, attól függetlenül, hogy gyógyszert szed, még nagyon is világosan gondolkodik. Teljesen logikus úton jutott el Blood meggyanúsításáig.
Nekem pont az eddigi karakter volt idegesítően szenvelgő. Most viszont, az elmúlt 3-4 rész óta, nagyon tetszik.
Kíváncsi vagyok, mennyire hagyják meg neki Sara-t. Mármint, hogy olyan hiszemben lesz, miszerint csak képzelte, vagy S elmondja neki az igazat.
Azért remélem, Oliver is elkezd kombinálni a Halálfejessel kapcsolatban…
Megpróbálom időrendbe szedni a dolgokat. Javítsatok ki, ha valami nem stimmel.
2007 április – hajó elsüllyed. 2008 valamikor – O találkozik Sara-val, majd Slade megkapja a szérumot. 2012 nyár – O megkerül.
Most ugyebár 2014 van, vagyis Slade a szérum beadását követően 6 évvel már “hozzászokott”. Mondjuk, ha a tevékenységét nézzük, szerintem már 1-2 éve ott van a háttérben.
Most csak Roy szempontjából néztem, hogy ő vajon mikor tud uralkodni az erején.
Mondjuk, azt nem tudjuk, Slade-et tanította-e valaki.
Mert ha Royt Oliver igen, akkor Roynak könnyebb lesz.
Gondolom…

Bocs, a hosszúért!

Kriszta - 2014. 02. 06. 09:08

Tetszett az új rész,vártam már,jó(lenne) ez a Ra’s al Ghul szál is,kibonthatnák jobban is…de az utolsó jelenettől a falat kapartam…úgy hogy azért lehetett ezt sejteni…kell ez nekünk? :D

hummel - 2014. 02. 06. 11:57

Remek rész volt. Nyssa belépője, illetve későbbi jelenetei is nagyon ütősek voltak. Vajon amikor visszajön a városba az Merlyn miatt lesz, vagy mert az apja felülbírálta a Sara elengedésével kapcsolatos döntését?

Részemről egyetértek Felicity döntésével, hogy elmondja Oliver-nek az igazat, mégha az időzítés nem is volt a legjobb. Ha Moira a gyerekei érzéseit helyezi előtérbe és nem játssza a manipulatív hideg asszonyt, talán Felicity is jobban átgondolta volna a dolgokat, de ez így esélytelen volt. Moira elég rossz emberismerő, ha ezt nem látta át.

Laurel-ra ráférne egy kiadós hidegzuhany. Ahelyett, hogy örülne, hogy együtt a család, még mindig játssza a sértett testvért. Ami főleg azért érdekes, mert ő volt, aki először a másik kettő közé állt és nem a húga. Ráadásul Sara megjárta a poklot.

Slade hamarosan rájön, hogy Sara él. Talán felkínál egy hasonló választási lehetőséget Olivernek, mint Ivo. Csak ezúttal Sara és Laurel közül kellene választania. Ez csak egy tipp volt. Mindenesetre Oliver és Sara teljes rokoni és baráti köre a veszélyzónában.

Elég szépen fel lett építve az univerzum. És rengeteg visszatérésre váró karakter van talonban. Isabel Rochev, Malcolm Merlyn, Cyrus Gold, Helena Bartinelli, Floyd Lawton …

szpojleres mókus - 2014. 02. 06. 14:59

Kinek a hiperszuper ötlete volt Laurelt tininek ábrázolni uramatyám

szpojleres mókus - 2014. 02. 06. 15:35

végignéztem bocsi a dupláért, de kiakasztott a tinédzser lórel. Olyan ritka ronda hogy azt elképzelni nem lehet.

Felicity szerintem túllépett egy határt. Egyik hogy mi köze van mások magánéletéez nem értem, és minek akarta ezt elmondana Moirának. Ez most olyan mintha én megtudnám hogy elmennék az egyetemem rektorának megmondani hogy tudom hogy van egy titka, de nem akarok semmit csak gondoltam megmondom.

Oliver meg azzal oké, hogy lefeküdt merlin az anyjával, de hogy vélletlen gyerek lett belőle már nem? wuut?
Nem azért de a kiderülne hogy nekem az apám egy mániákus tömeggyilkos akkor én azért azt értékelném ha az anyám megpróbálja titokban tartani. Oliver reakciója olyan volt mint egy kétéves hisztis kisgyereké.

Legnagyobb orgyilkosok a világon nem tudnak egy hamis útlevelet csinálni.

De a nap legidiótább díját odaadhatjuk lórelnek. (meg a legrondábbat is). Az apja helyében egy akkora pofont leadtam volna neki hogy a fogai repülnek. Vagy ha ilyen idióta akkor nem ott állni kukán, hanem követni Saraht.

De legalább összejöttek Olivérrel, remélem ez igy is marad, Sarah egy szép lány, ráadásul aranyos is, nem olyan ronda mint lórel.

Chiplecsap - 2014. 02. 06. 17:13

Vicces hogy már megint Laurel az aki a mocskot kapja mindenkitől. Pár dolgot azért tisztázzunk, hozzá teszem hogy nem láttam minden részt, mert maga az a tény hogy Sarah életben van elvette az egész kedvem a sorozattol, mindent amit eddig tudtunk átirni egy nagyon bal-fasz storyval csak hogy ez müködjön, és a poén persze az hogy ez a Caty lotz vagy ki semmivel nem jobb mint Cassidy sőt, pusztán csak bőrnacit adnak rá és verekszik és bum máris imádjuk, pff béna … személy szeritn engem irritál a csaj pedig akartam neki esélyt adni de nem megy nem bírom a jelentetit végig nézni ahogy beszél stb , persze azt aláírom hogy Katie is borzalmasan nézki a 2. évadban
gyakorlatilag le is töröltem az eddig részeket, plussz erős kiuhagyásokkal pusztán ismertetőkből és forumokrol tudom hogy mi zajlik.
Nah de akkor a lényeg, hogy Laurel bőne hogy ráhivta a rendőröket Sarah-ra aki büntit kapot, igy Laurel jött össze Oliva bogyóval igaz ? nah mármost Sarah és Mr. gazdag fiu, ekkor még nem jártak, csak mert ő látta elöbb még nem stipi stop, fordított esetben valószinüleg mindenki istenítené Sarah-t hogy mien rafkos kis rossz kis lány volt, de persze mivel Laurel csinálta hát igen.

És akkor a fő poén , Sarah megjárta a poklot és most sajnálni kell blah blah , kezdjük ott hogy minden de minden ami vele, és az egész Lance családdal történt az azért volt mert ő felszált arra a hajóra PONT. Hiába csűritek csavarjátok ez TÉNY, és ebben Laurelnek bizony igaza volt, minde azért történt mert ő felszált a hajóra, a család tönkrementele, mert halottnak hitték a lányukat, az ő megkinzása mert ot volt a hajon, és most az egész bajt szintén ő hozta a nyakukra PONT, ebben az egyben ha máésban nem is Laurelnek igaza van.
Az hogy eloptad az életem mondja Laurel, pedig inkább nekünk nézőknek szolt, mert tényleg ez történik, nincs ember a földön aki azt akarja hogy Laurel Black Canary legyen, és ez mind azért van mert mindent amit Laurelnek kellet volan adni, normális karakterfejlődés és stroy szál, azt oda dobták egy feltámasztott karakternek akt még ujra is kasztingoltak. És a legtöbben oda vanak érte, cak idő kérdése hoghy mikor lessz regular casting member, hát igen a rajngóknak köszönhetjük az olicity trágyát is ez van ha beleugatnak a twitter tumbir majmok és ráadásul még halgatnak is rájuk,
Slade meg igen anyira nyavajgott mindenki hogy kicsit korán dobták be őt a gonoszok közé csak mert a jelenben akarták látni pff.

Arrow leülni 1-es.

atg - 2014. 02. 06. 17:32

Szerintem végy egy nagy levegőt Chiplecsap, és inkább felejtsd el a sorozatot, mert ha ilyen reakciókat vált ki belőled, akkor még olvasnod is felesleges róla. (Abba most bele se menjünk, hogy így milyen alapon mondasz róla véleményt.)

xdespisedkidx - 2014. 02. 06. 18:17

“LORÖÖÖÖÖLLLLEEEL” csak az a baj hogy ügyvéd létére OSTOBA! Hány rész is kellett mire apu megmagyarázta neki hogy Tamás bátyámra rádőlt egy kurva épület és ha ott az íjász akkor sem tudja ketté lőni a gerendát, falat, vagy ami rádőlt? Mindez miért történt? Mert a kedves “hősnőnek” vissza kellett mennie a papírjaiért a legnagyobb katasztrófa közepette…:D A 2. évadban eddig annyi értelme volt hogy nyomozott Blood után most viszont újra lecsúszott DE NAGYON!

hummel - 2014. 02. 06. 18:36

@szpojleres mókus: Felicity-nek annyi köze volt Moira magánéletéhez, hogy az egyik érintett fél a barátja. És, hogy miért akart beszélni Moira-val? A kampány során nagyítóval lesz átnézve a nő élete. A per óta mindenki tud az afférról. Aki tud matekozni, abban biztosan felmerül a gyanú, és onnan már csak egy lépés a média. Szóval Felicity csak az esélyt akarta megadni Moira-nak arra, hogy ő álljon elő az igazsággal és ne egy idegen.
És itt a válasz mindjárt arra is, hogy Oliver miért volt annyira kiakadva. Nemcsak az újabb hazugságok, vagy a tény miatt, hogy Merlyn Thea biológiai apja. Hanem azért is mert ő sem tudja felvállalni, hogy elmondja az igazat Thea-nak. Bele lett kényszerítve a helyzetbe, folyamatosan hazudnia kell a húgának, addig amíg kiderül az igazság, de akkor Thea össze fog törni. És ez ellen semmit sem tehet.

DarkEagle - 2014. 02. 06. 18:59

Csiplecsap: Ülj le egyes. Láthatóan semmit se tudsz a sorozatról. Talán azt kéne csinálnod amit atg is javasolt, hagyd a fenébe. Ja és ne alkoss véleményt úgy hogy nem is látod a részeket. Hanem valami tumbler fangirlök posztjait lesegeted, mert abban egyet értek hogy azok mind egy szálig borzalmasak. De ez az összes CW sorozattal kb így vannak.

Ami az Oliver-Laurel-Sara 3-szöget illeti nem jogos a felháborodásod mert a sorozatban valóban Sara nézte ki magának Olivert. Az más kérdés hogy ezt egy rendes nővérnek tiszteletben kellene tartania és nem lecsapni a húga kezéről. Abban is igazad van hogy az eredeti történetben Laurel lenne Kanári ahogy Dinah is de ez nem az eredeti történet itt csak Sara a Kanári. Így nem volt mit ellopni Laureltől. ;) Ezenkívül ha én Laurel helyében lennék inkább örülnék annak hogy a halottnak hitt húgom visszatért mintsem kidobnám a házból csak mert féltékeny vagyok rá. Azt nem tudom te milyen hibákat vétettél az életed során eddig de azért mert Sara lelépett Oliverrel nem lehet okolni mindenért őt. Az hogy ő most hajózott egyet attól még nem ő hozta a Ligát a családjára, már jóval előtte is itt voltak. Lásd Marlyn. Na ő pedig nem Sara miatt jött, mégis elpusztult a fél város és meghalt Tommy. Sara megjárta a poklot szó szerint elvégre a Liga erről szól. Kénytelen volt megtenni mindent hogy életben maradjon. Az hogy neki nem jött be a gyilkolás már más kérdés, ezért akarod elítélni mert vissza akart jönni a családjához? Elég szánalmas dolog. Részemről meg annyit még hogy Olivert mindig is Kanárival képzeltem el és ami azt illeti vele is lesz. Az más kérdés hogy ki játssza el Kanári szerepét. De mivel most Sara Kanári így neki kell együtt lennie vele. Egyébként Sarát hibáztatni azért mert a családjuk szétment egyenesen undorító. Egyáltalán nem Sara hibája. Ha a családjuk annyira összetartó lenne akkor együtt maradtak volna. ENNYI, PONT!!!! Az a baj az emberekkel hogy ha valami nem sikerül vagy nem úgy meg ahogy ők elképzelik egyből véget vetnek a dolgoknak stb. ;)

szpojleres mókus: Ami a Moira és Oliver dolgot illeti. Láthatóan teljesen máshogy értelmezed a dolgokat ahogy kéne. Felicity nem egy alkalmazott, hanem Olvier bizalmasa és az egyik legjobb barátja. Ezt maga Oliver mondta szóval nem értem a problémád. Ráadásul csak jót akart és jól is cselekedett. Ha az én anyámmal is ez lenne akkor én is szeretném tudni az igazságot. Lehet hogy neked jó hazugságok közt élni nekem nem. És láthatóan Olivernek sem. Szóval Oliver felnőttként viselkedett! PONT! Egyébként azzal sem volt kibékülve hogy lefeküdt Marlyn-nel nem véletlen nézett úgy ahogy. De itt az a fő tény zavarta Olivert hogy a húga csak a féltetvére és de főleg az hogy az anyja nem mondta el és megint titkolózott. Ezt el is mondta a rész végén.

Szóval a rész teljesen jól össze lett rakva, folyamatosan egyre jobb részeket produkálnak.
Most már csak azt bánom hogy a hülye Olimpia miatt 20 nap pihire megy a sorozat. Mondjuk nem értem miért elvégre nem a CW adja az Olimpiát nem értem mi köze az Olimpiának a sorozatokhoz. Kétlem hogy a sorozat függők inkább az Olimpiát néznék mint a kedvenc sorozataikat. Na mindegy.

energy - 2014. 02. 07. 06:59

Milyen férfi Oliver, hogy Laurelt hagyja a bajban és már megint összejön a húgával. Felicity érzéseit meg mintha szándékosan észre sem venné. Azt hiszem így is van, vagy nem akarja kockáztatni a barátságát Felicityvel, vagy egyszerűen csak nem akar tőle többet. A kérdés, hogy Felicitynek mikor lesz ebből elege. Moirával már rég leszámolt volna az Arrow, ha nem lenne az anyja, de hogy még segít is neki! Olyan kevés ember él Starling Cityben, hogy egy tömeggyilkos is indulhat, méghozzá jó esélyekkel a polgármesteri címért? Néha egy kis ésszerűség nem ártana a sorozatnak.

hummel - 2014. 02. 07. 11:17

Kár, hogy a rész előzetesében lévő Roy-Nyssa közös harci jelenetet végül az epizódból kivágták. Érdekelt volna Roy miként viseli, hogy egy nő aprítja.

DarkEagle - 2014. 02. 07. 13:56

energy: Laurel mégis mi bajban volt? Otthon pihent ennyi. Felicity meg nem fog akarni többet tudja hogy nem lehet semmi. A választás tényleg érdekes ez tény bár inkább Moira mint Blood. Csak hát ez megint Thea-n fog csattani.

Lemoni - 2014. 02. 07. 17:14

Most daráltam a legutóbbi részeket, nekem továbbra sem jön be az évad, de a legjobban a karakterek jellemének random ide-oda csavarása zavar. Pl. Felicity az első évadban tök jófej, szimpatikus karakter volt, most meg hol hisztizik, hol beleszól abba, amihez kívülállóként semmi köze, és van amikor nem tudja, hol a helye. Az egy dolog, hogy Oliver bizalmasa, de akkor is a fizetett alkalmazottja, így a hierarchiában legfeljebb messziről és plátóian rajonghat érte, nem féltékenykedni és sértően odavagdalkozni neki. Az első évadban viccesek voltak a beszólásai, mert megvolt a 3 lépéses tisztelet hozzá, most csak a sértett hiúsága van. Nem volt fair Olivernek elmondani a családi titkot, mert semmi köze hozzá, legfeljebb mint barát csak szólhatott volna Ollie-nak, hogy kérdezze meg az anyját, mit titkol. Úgy tűnik, most Sara-t akarják fényesre polírozni, pedig szerintem a legálszentebb női karakter, ki nem állhatom Laurelt, de majdnem tapsoltam, amikor elzavarta a húgát a francba.

atg - 2014. 02. 07. 18:54

Noh én s hozzászólnék az epizódhoz, bár több vélemény befutott már, amikkel jószerével egyetértek. Először is ami a legfontosabb, hogy összességében mozgalmas, jó rész volt, Nyssa karaktere nyugodtan jöhet még gyakni, tetszettek az akciójelenetei. A globálisabb, karakterek közti kapcsolatokról a következőket gondolom: Lemoni-val annyiban egyetértek, hogy az utóbbi részekben mintha Sara-t akarnák mindenáron megkedveltetni velünk. A konklúzióval ugyanakkor nem értek egyet, mert annak ellenére, hogy Laurel hátba támadása után Sara viszonozta neki a szívességet, ettől még elnagyolva sem igaz, hogy Laurel minden bajáért ő lenne a felelős, ezért megérdemelte volna amit kapott. Hiszen az első évadban azt láthattuk, hogy céljait elérve ügyvéd lett, gazdag, jóképű pasija volt, és noha látszottak rajta a tragédia nyomai, romhalmaznak az élete finoman szólva se volt nevezhető. Ehhez képest most a mélybe saját jogos bűntudata taszította, hiszen lehet csűrni-csavarni, de ha valaki hibáztatható Tommy haláláért, akkor az bizony ő. Olivernek nem kellett sok idő, és megbocsátott neki, meg le is feküdtek, ehhez képest a testvére meg szitokáradatot kapott jutalmul az életéért. Persze Sara-t se kell félteni, aki mindezek után ki máshoz mint Oliverhez ment vígasztalódni, a flashback-ek ebből a szempontból nagyon találóak voltak, a két testvér továbbra is egy tinédzser értelmi színvonalán áll.
Felicity-ért ugyanakkor megszakad a szívem, mert noha szép apránként láthatóan mélyítik az Oliverrel való kapcsolatát, azzal, hogy Oliver a guruló almát is elkapja (a rokonokon és Felicity-n kívül a létező összes mellék- és főszereplőt) degradálják is.
Huh, hosszú lettem, zárszóként: nagyon félre lett téve Diggle, ideje lesz vele is foglalkozni.

hummel - 2014. 02. 07. 19:42

@Lemoni: Felicity a cégnél fizetett alkalmazott, de a munkahelyi viszony a másodlagos, ahogy azt a második évad elején tisztázták. A cégnél álarcot viselnek. Oliver a CEO, Diggle a black driver, Felicity a personal assistant. Az éjszakai munka az elsődleges, és ezt egyikük sem a pénzért csinálja. Itt egymás társai, barátai mégha itt is van egyfajta laza hierarchia. És mivel a barátságuk már kiforrottabb, nyilván Felicity is jobban belefolyik a többiek életébe. Megjelölt egy számlát annak idején, ami most megint aktív lett. Akár mint a TA tagja, akár mint a Queen Consolidated munkatársa utána kellett néznie a számlának. Természetesen hallgathatott volna a dologról, de mint barát döntött, és még így is megadta az esélyt Moira számára, hogy maga álljon elő az igazsággal. Nem élt vele. Ha hallgatott volna csak az Oliver-hez fűződő barátságát veszélyezteti, Oliver pedig már így is kiszúrta, hogy valami nyomasztja a lányt. Az igazság ki fog derülni. A per nyilvános volt, az affér köztudott, csakúgy mint annak ideje. Felicity-hez hasonlóan más is hozzárakhatja Thea születését, naivitás Moira részéről azt hinni, hogy titokban tarthatja.

A Laurel-Sara témához annyit, hogy másfél évadon keresztül belesulykolták a nézőkbe, hogy Sara milyen bűn rossz testvérként viselkedett. Aztán kiderült, hogy ennek volt egy megelőző ellentétes oldala is. A testvéri adok-kapok kölcsönös volt. A Laurel által így elvesztett jövő pedig egy olyan fickóval való kapcsolatra épült volna, akivel míg együtt voltak egy csomó másik nővel is kavart. Laurel akkor sem vett tudomást a valóságról, csakúgy mint Tommy halála után.

Grace - 2014. 02. 07. 20:15

Egyetértek hummel-el. Felicity és Oliver között egyértelműen nem csak munkakapcsolat van és ez el is hangzott a 10. részben, amikor Oliver azt mondta neki, hogy ő nem az alkalmazotta, hanem a társa. Egyébként azok után, amilyen lekezelően és amilyen hidegvérrel Moira Felicityvel beszélt nem csoda, hogy nem az jött le neki, hogy mennyire aggódik a lányáért. Ha a féltő anya szólt volna belőle valószínűleg Felicity is többször átgondolja a dolgot. Egyébként nekem kifejezetten tetszett, hogy ilyen gyorsan kiderült a dolog, ha tovább húzzák, az már tényleg egy szappanoperába illet volna. Egyébként úgy érzem az utóbbi pár részben megint hanyagolják Felicity karakterét, pedig mint elsődleges humorforrás nagyon sokat dob a részek hangulatán. Eddig nagyon jó volt a komor hangulat és a humor egyensúlya, kár lenne a dráma felé eltolni. Emellett egyértelműen ő a kedvencem a sorozatban. Ebben a részben egyébként az egyetlen humoros jelenet az volt, amikor megláttam ahogy Oliver az a vackot ütögeti a kalapáccsal vagy mivel. Az első reakcióm az volt, hogy “Ez meg mi a francot csinál?”, aztán konkrétan röhögőgörcsöt kaptam.
Saraval és Oliverrel kapcsolatban az a véleményem, hogy nem most kellett volna összehozni őket, nem ártott volna némi felvezetés. Eddig se a jelenben, se a szigetes részekben nem tűnt fel, hogy Oliver túlságosan odalenne a lányért, aztán most hirtelen kiderül, hogy mennyire hiányzott neki és mással se akar lenni, csak vele. Ez egy vicc. Az utolsó jelenetben nekem is az volt az érzésem, hogy Sara csak Laurel reakciója miatt vetette magát Oliver karjaiba.
Azt pedig csak remélni merem, hogy a Ra’s al Ghul vonalat nem ezzel a rosszul megkomponált szerelmi hülyeséggel akarják lezárni, mert nagyon morcos leszek. Nagyon kíváncsi voltam rá és az Árnyékligára, és ebben a tekintetben ez a rész nekem óriási csalódás volt.
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett! :)

DarkEagle - 2014. 02. 07. 20:46

Egyébként azoknak mondom ezt akik szerint Felicity-nek semmi köze Oliver magánéletéhez. ha ez így van Oliveer miért nem mondta neki? Elvégre csak az anyjával szakított úgymond Felicity-vel ugyanúgy jóban maradt még csak le sem baszta hogy elmondta neki, ráadásul a legrosszabb időpontban. Szóval ja.

A Ra’s al Ghul szálnak meg semmi köze ahhoz hogy Sara kavart a lányával is. Megjegyzem azon a részen csak néztem mint a moziban. :D

Egyébként a képregényben Kanári (Laurel) Oliver felesége lesz de itt ugye teljesen más a story kb szóval kíváncsi vagyok ezt hogy oldják meg ha beleteszik. Mert emlegettek olyat hogy Laurel is kap valami szerepet a hősök sorában. De lehet azóta kukázták az ötletet mert rájöttek hogy Cassidy-re nem illik ez a szerep mivel egyáltalán nem sportos alkat aki leáll bunyózni. :D

Stiel - 2014. 02. 07. 20:59

@hummel: Roy-Nyssa kivágott jelenethez: azt olvastam, hogy Nyssa a bunyó elején belevág egy halálos adag mérget Royba is, aki ettől ugye meg azért nem hal, viszont belassul, így tudja Nyssa leverni. De amúgy igen, én is szívesebben néztem volna ezt a jelenetet pl. Laurel hisztije helyett.

Lemoni - 2014. 02. 07. 21:57

Felicity nem Oliver magánéletébe avatkozott közvetlenül, hanem elsősorban Moira és Thea életébe, azért ahhoz még kevésbé van köze. Sara-t nem csak azért tartom álszentnek, mert akkor lenyúlta a nővére pasiját (ehhez mondjuk Ollie is kellett), hanem mert állandóan játssza az üldözött mártírt, érdekei szerint csapódik oda bárkihez és valahogy mindig más kerül veszélybe/hal meg körülötte. Az első évadból kiderült, hogy Sara halálhíre kikészítette a családot, majd Laurelt a felismerés, hogy a két ember, akit a legjobban szeretett, megcsalták, a szülők elváltak, a apja alkoholista lett, szétesett a korábbi boldog családi élet, aztán több év múlva meg céltáblák lettek miatta. Szóval, igazat adok Laurelnek, hogy Sara teljesen tönkre vágta a Lance családot. A múlt rész legszánalmasabb húzása, hogy Sara az elején még leszbi, de a végén meg már újra heteró, nekem ez is csak azt mutatja, mennyire számító nőszemély.

Lemoni - 2014. 02. 07. 22:02

Még annyit, hogy lehetett volna szimpatikussá is tenni a Sara-t, az évad elején még úgy tűnt, de a 2×13-ban ez már végleg átfordult.

NeonPink - 2014. 02. 08. 00:42

Könyörgöm írják már ki Laurel-t vagy legalább emberelje meg magát mert már az arcom kaparom tőle. Egyáltalán miért nincs rehabon?? Rengeteg idegesítő karakterrel találkozhattunk már, de ő túl lépte a még pont elviselhetőség határát.
Felicity valóban kicsit fura korszakát éli, hiányoznak a vicces megjegyzései, amivel mindig egyedüliként feldobta a sorozatot. És valóban nem így kellett volna belemásznia a Queen család magánügyébe, egy rávezetés vagy figyelmeztetés még korrekt lett volna, de ő teljesen kitalált jogtalanul és szar időpontban. Jajj Felicity…
Queen anyukáról pedig csak annyit, hogy az a tipikus gazdag hírnévvel rendelkező nőszemély, aki a sírjáig eltusol és titkol mindent, amit csak lehet abban a hitben, hogy így mindenkinek jobb, pedig csak magát és a jóhírét védi. Sosem nő be teljesen a feje lágya?
Sara eddig teljesen szimpatikus volt, józan-eszű, értelmes, de ez a húzása Oliverrel teljes mértékben gyerekes volt. Csak okot ad arra, hogy Laurel jogosan felpofozhassa és ezt az örömöt nem kéne megadni neki, így is azt hiszi, hogy neki mindig igaza van mindenkivel szemben-.-
Egyébként Nyssa megjelenése megdöbbentő, fura és hirtelen volt. Nem a legjobban kivitelezték, bár ennek ellenére szép fordulat volt. Mondjuk az első jelenet, amikor elsőnek feltűnik, az valami pocsék lett. Jól elbarmolták.
Lance egyetlen hibája ebben az évadban annyi, hogy Laurel hisztije közben nem vágta szájba a kisasszonyt de jó alaposan. BTW Lance szuper jellemváltozáson esett át az első évad óta, kifejezett jó karakter. Csak hagyják meg egyszerű embernek mindenféle hősködés nélkül!

Iceman - 2014. 02. 08. 09:51

Felicity is megérthető valamennyire. Oliverrel már szenved egy ideje de sose jut előrébb, majd az egyetlen srác aki akart tőle valamit kómába esett és nyilván ezt csak a nézők tudják hogy mi is lesz Barryvel. Nyssa karaktere tetszik bár van egy sejtésem hogy ezután az akciója után kegyvesztett lesz apucinál. Az egész Lance család kezd idegesítő lenni Lance kivételével bár az ő hozzáállása néha komikus:D Pl ebben a részben is mikor elkapták az egyik assassint ő meg pisztollyal próbálja szóra bírni:D

hummel - 2014. 02. 08. 12:50

@Lemoni: A Thea-Merlyn kapcsolat nemcsak Moira magánügye volt, hanem a fiáé is. A mértéken lehet vitatkozni, de felesleges. Felicity a barátja miatt avatkozott be, de megadta az esélyt a másik félnek is. Oliver részéről pedig ott a pont DarkEagle-nél. A kérdés eldöntésében legtisztább a célszemély véleményére hagyatkozni. És Oliver szerint ehhez neki igenis köze volt, és egyáltalán nem neheztelt ezért a lányra.

@NeonPink: A Laurel-Sara-Oliver dologhoz. Laurel biztos, hogy ki lesz akadva, de érthető a Sara-Oliver kapcsolat. Az indok ugyanaz, mint Helena esetén. Ezt akkor Oliver valamilyen formában el is mondta Diggle-nek. Adott két ember, akik elég rossz dolgokon mentek keresztül, bizalmatlanok a világgal szemben, ugyanakkor szeretnének egy kapcsolatot, egy olyan kapcsolatot amiben önmaguk lehetnek. Itt ráadásul olyan személyekről is van szó, akiknek a múltja jórészt közös, és érzelmileg korábban is kötődtek egymáshoz.

@Stiel: Kösz az infót a Roy-Nyssa kivágott jelenetről.

DarkEagle - 2014. 02. 08. 16:41

“A Laurel-Sara-Oliver dologhoz. Laurel biztos, hogy ki lesz akadva, de érthető a Sara-Oliver kapcsolat. Az indok ugyanaz, mint Helena esetén. Ezt akkor Oliver valamilyen formában el is mondta Diggle-nek. Adott két ember, akik elég rossz dolgokon mentek keresztül, bizalmatlanok a világgal szemben, ugyanakkor szeretnének egy kapcsolatot, egy olyan kapcsolatot amiben önmaguk lehetnek. Itt ráadásul olyan személyekről is van szó, akiknek a múltja jórészt közös, és érzelmileg korábban is kötődtek egymáshoz.”

VÉÉÉGRE!!! Valaki észrevette a lényeget. Egyébként nem tudom miért ragadtunk le most annál hogy Oliver melyik Lance csajjal fog együtt maradni. Ez a sorozatot magát nem érinti. Laurel semmit sem akar Olivertől ez eléggé egyértelmű szóval ah ez kitudódna hogy most megint volt köztük valami és utána felkapja a vizet Laurel akkor teljesen jogtalanul, teszem hozzá hogy MEGINT! Egyébként a nagy Laurel védőknek csak annyit hogy Laurel ugye milyen féltékeny lett mikor Oliver összejött a húgával. De akkor miért nem volt mérges mikor összejött Oliver legjobb barátjával? Vagy ezt nem tiltja az erkölcsi kódex hogy az ex pasim legjobb barátja tabu? Ráadásul csak szórakozott Tommy-vel sosem szerette csak volt és kész. Akkoriban pont több szikra volt közte és Oliver közt. Ráadásul Tommy meg is halt miatta.

Szóval ha a józan észről és a becsületességről beszélünk Laurel a közelében sincs. Csak a mihez tartás végett mondom. :D

Egyébként már sokan leírták de Olivert Sara nézte ki magának először csak Laurel lecsapta a kezéről. ;) De amúgy nem vágom miért a szerelmi szálakkal foglalkozunk amikor a sorozat 90%-a nem arról szól és minden más tök jó a sorozatban. Bár nekem a szerelmi szálakkal sincs bajom.

andus - 2014. 02. 08. 18:27

Istenments’ hogy Laurelt védjem (ajj pedig fogom…)

“Ráadásul Tommy meg is halt miatta.”

De miért is? Megcsalta…ebbe közvetlenül nem halnak bele az emberek. Azt meg nem igazán lehet felróni neki (szerintem), hogy őt akarta menteni, miközben rázuhant a plafon. Sőt, senkinek, ennyi erővel egy égő házból kimentett embert is lehetne hibáztatni a tűzoltó halálért, aki akkor halt meg, mikor segíteni próbált neki. Aki felelős Tommy haláláért, az Malcolm és Moira.

“De akkor miért nem volt mérges mikor összejött Oliver legjobb barátjával? Vagy ezt nem tiltja az erkölcsi kódex hogy az ex pasim legjobb barátja tabu?”

Ennyi erővel ez fordítva is igaz. A legjobb barát ex-nője nem tabu? :)

Nem mellesleg egy még el nem kezdődött vonzalmat/kapcsolatot csírájában elfojtani (nem mondom, ez is elég ronda húzás volt) kevésbé ronda dolog, mint összejönni azzal a pasival, aki hitegeti a nővérét egy szép jövő reményében, és nem szólni, hogy hé ez a pasas a legnagyobb g**i a világon, inkább összejövök vele az a biztos. (De hát nők…)

Meg kell jegyeznem én sem vagyok oda Laurel-ért, sőt, egy buta, lóarcú, gyenge nőnek tartom, de ezekben szerintem nem ő a hibás.

Sara-val annyi bajom van, hogy kb. csak annyit lehet róla tudni, hogy eléggé kétszínű, és szerintem sem hiteles jelenleg ez a nagy összeborulás Oliverrel, de majd kiderül. Egyébként vele nincs komolyabb bajom, viszont a színésznő nagyon irritál, csúnya, folyton nyitott szájjal bambul előre, ráadásul úgy nyújtja a szavakat, amikor beszél, mintha folyton részeg lenne :D

A Felicity-s dologhoz meg annyit, hogy nem Oliver dolgába szólt most bele, hanem az egész Queen családéba. Nem mellesleg ez egy elvi kérdés, mindenki mást vél helyesnek és helytelennek, ebben a vitában szerintem úgy sem lehet dűlőre jutni:)

Cathy07 - 2014. 02. 08. 20:23

Engem csak az zavart-nyilván hatalmas jelentőséggel bír a dolog-, de 2007-2008-ban még nem voltak érintőképernyős telók :D

Poghy - 2014. 02. 08. 23:38

Eddig szuper az évad, ez a mostani rész viszont kicsit csalódás volt. A cím alapján Taliára számítottam, nem az öreg Ra’s kissé kattant leszbi másik lányára. A másik dolog ami nem tetszett, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek erre a szappanoperás “nem-is-Robert-az-apád” szálra, ami szerintem teljesen felesleges.

Az akciójelenetek viszont most is jók voltak, a Kanári-Íjász párosból sosem elég :) Az is ígéretes, hogy Slade elvileg nemsokára akcióba lép, és a Suicide Squad című rész is nagyon várós, kár hogy most szünet lesz.

hummel - 2014. 02. 09. 13:12

@andus: A földrengés előtt Laurel három figyelmeztetést is kapott. Oliver is szólt neki, Moira külön sajtótájékoztatón figyelmeztette az embereket, és az apja is értesítette. Ennek ellenére ő bent maradt az épületben. Emiatt ment be Tommy az épületbe, hogy kimentse őt, de ebbe a srác bele is halt. Bármennyire is torzítva látja a világot Laurel, egy idő után neki is leesett, hogy Tommy miatta halt meg. Be is vallotta az apjának. Az alkohol és drog problémái innentől datálódnak.

Oliver hitegette volna Laurel-t? Laurel hitegette saját magát az elképzelt jövő megvalósulásának reményével. Oliver egyértelműen nem állt készen rá. Laurel is tudta, hogy Ollie más nőkkel is kavart egyidejűleg. Az egyetlen, amit nem tudott, hogy ezek közé a húga is beletartozott. Futóhomokra akart építkezni. Csoda, hogy nem jött össze? Aligha. Az pedig, hogy a testvérek közül – képletesen – ki milyen mélyre döfte a másik hátába a kést, az a lényegen nem változtat, egyaránt hibáztak, mégis a történet egyik fele valahogy mindig elsikkad. Nem azt mondom, hogy könnyű a történteken továbblépni, főleg úgy ha nem a valóságot látjuk. Laurel-nek fel kéne ismernie, hogy Oliver-rel való kapcsolatának nem volt jövője, legalábbis nem olyan, amit ő szeretett volna. Sara-val kapcsolatban pedig azt, hogy egyrészt ő maga sem makulátlan, másrészt mégiscsak a húga, aki visszatért a halálból.

Lemoni - 2014. 02. 09. 14:04

@hummel: igen, visszatért a halálból, de hogyan? Azt ugye tudjuk az előző évadból, hogy Laurel kereste és meg akarta találni a húgát, de nem sikerült. Aztán Sara felbukkant később SC-ben, titokban, üldözötten, fel is fedte magát apja és Ollie előtt, akiktől védelmet remélt, várhatott. Az aggódását, hogy a családja is veszélybe került miatta elég falsnak érzem, mert ha tényleg aggódott, akkor vagy eltűnik és ezzel megszünteti a család fenyegetettségét, vagy családja minden tagja előtt felfedi magát és figyelmezteti őket. De sunyin lapított, ezért Laurel és az anyja nem tudtak a veszélyről, ráadásul ők nem is kiképzett harcosok, védtelenebbek, mint Sara. Tehát Laurel joggal érezhette, hogy a húga megint önzően viselkedett. Ettől Laurel még nem lesz szent, sok hülyeséget csinált ő is, de a (szerintem csak) pillanatnyi haragja érthető.

Grace - 2014. 02. 09. 15:52

Higgyétek el nálam jobban senkit nem irritál Laurel karaktere, de ha az én testvéremről hinném azt 6 évig, hogy halott, aztán hirtelen megjelenne, és megtudnám, hogy már évekkel korábban szólhatott volna, hogy nem halt meg (hiszen egy ideje ő már kijutott a szigetről), hát én is kiakadnék. Ettől függetlenül a jelenet tényleg úgy volt megcsinálva mintha Laurel csak féltékeny lenne, bár ha emlékeztek, mikor a kórházban arról beszél, hogy látta Sarat, mosolygott, vagyis örült, hogy még ha csak hallucinált is, de láthatta a húgát. Szóval szerintem valamennyire érthető volt a felháborodása. Most persze, azt fogjátok mondani, hogy Sara csak meg akarta őket védeni, azért nem jött haza hamarabb, de Laurelnek valamilyen szinten akkor is joga volt kiakadni. Persze ettől még nem Sara hibája, ami a családjával, vagy ami Laurellel történt. Sok család veszít el egy gyereket, mégsem hullik szét, vagy lesznek alkoholisták.
Egyébként meg még nem tudjuk, hogy Sara mikor jutott ki a szigetről, és hogy pontosan mit csinált utána. Mert lehet, hogy Oliver halottnak hitte őt, de egyenlőre úgy tűnik ő tudta, hogy Oliver él és továbbra is a sziget fogja, mégsem csinált semmit, hogy kijuttassa onnan. Persze mint írtam, még nem tudjuk pontosan mi történt, de ez így azért mindenképp érdekes lenne, főleg a nagy összeborulás fényében.
Másrészt csak szerintem volt kicsit röhejes, ahogy Sara azt mondja, azért nem akar visszamenni, mert nem akar többet gyilkolni. Mégis mit csinált mióta visszajött a városba? Ok, hogy most csak rosszfiúkat öl, de ez így akkor is kicsit vicces, nem!? :)

hummel - 2014. 02. 09. 18:47

@Grace: A gyilkosságok között volt némi különbség. Itt a városban Sara ismerte a miérteket és szabadon dönthetett, ráadásul az áldozatai gyilkosok voltak. A LOA esetében döntési szabadság nincs, az áldozat lehet, hogy jó fiú, és az okokat sem feltétlenül ismered.

SPOILER Sara esetében a gyilkolás kérdésére a 2.17-ben külön kitérnek majd. Meg tudja-e állni, hogy megöljön valakit, ha a nővére élete veszélybe kerül. Ez úgymond egy evolúciós lépcsőfok lesz a számára a hőssé válás útján.

@Grace, Lemoni: Lehet vitázni melyik lett volna jobb megoldás hallgatni, vagy beavatni őket. Részemről a hallgatás pártján állok. A figyelmeztetés nem sokat ért volna a LOA ellen, az információ meg eléggé mély nyomot hagyhatott volna bennük. Egyik nő sem tűnik stabilnak. Kiszámíthatatlan, hogy miként reagáltak volna. Quentin és Oliver is hallgattak. A távollét meg most sem vált be.

SPOILER Laurel haragja nem lesz pillanatnyi miután a közös Lance családi vacsorára a következő részben Sara Olliver-rel együtt állít be.

Lemoni - 2014. 02. 09. 19:04

@hummel: Laurel “pillanatnyi” haragját nem a következő epizódig gondolom, hanem addig, míg előbb-utóbb lesz egy nagy összeborulásuk (pl. egy újabb nagy veszélyhelyzetből kimentés után), csak addig nyilván még forgatják egymásban egy kicsit a drámai hatás kedvéért a tőrt :)

Stiel - 2014. 02. 09. 19:28

Interjú:

http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=50748

Vannak benne spoilerek a következő epizódokra nézve, tehát aki semmit nem akar előre tudni, ne kattintson.

Grace - 2014. 02. 09. 19:34

hummel: Nem azt írtam, hogy ne lenne érthető, hogy Sara mért nem avatta be a családját abba, hogy él, hanem azt, hogy érthető, hogy Laurel ezen miért akadt ki. Néha az érzelmeink döntenek és nem gondolkozunk logikusan, főleg ha a családunkról van szó.
Egyébként köszi a spoilert! :) Kár hogy ilyen hosszú lesz a szünet!

Ecurb - 2014. 02. 27. 06:21

Uhh, hát ez ismét elképesztő volt. Szépen emelkedik a színvonal, remélhetően Lórel se picsog sokáig tovább, mert már ideje volt abbahagynia…

Clock King – reméljük látjuk még, mert jó volt.
Slade – ejha, szép lépés…

Felicity ismételten cuki volt.

LaCRossE - 2014. 02. 27. 09:16

BOOM!
Jó kis visszatérés volt.

hummel - 2014. 02. 27. 10:35

Szóval Sara és Sin nem véletlenül találkozott. Lian Yu vonzza a Starling City lakosokat. Vajon Sara elmondja majd a lánynak, mi történt az apjával?

Gondolom Lance mama pasija is előkerül majd idővel és kiderül, hogy nála sincs rendben minden. Quentin-t sajnáltam, mikor ráébredt, hogy a család nem lesz olyan mint régen. Laurel meg úgy tűnik végre magához tér, már nagyon ideje volt, hogy Oliver helyrerakja.

Slade elég váratlanul, de végre kilépett az árnyékból. Ez a pár másodperc a végén ….

szpojleres mókus - 2014. 02. 27. 13:09

Elég jó volt. Főleg a prison breakes csávó, és SARAH főleg a fekete szerelésben (és főleg előről :D) sok sok fekete sarah JELENETET MÉG :PPPPPPP

Lórel most végre hogy megnormálosodott remélem kap valami fő állás lehetőségét valahol Brüsszelben.

Iceman - 2014. 02. 27. 15:29

Jó kis rész volt, az utolsó pár másodperc meg…nem hittem hogy ilyen hamar eljön ez a pillanat :D

VvD - 2014. 02. 27. 19:02

Nem hittem volna, hogy még jobb tud lenni ez a sorozat, de most képes volt rá. Az egész rész fenomenális volt, a végén az a pár másodperc, nos az mindent vitt amit eddig sorozatban láttam. Hihetetlen jelenet volt, teljesen ledöbbentem. “Mr Queen”, ahogy mondja :D Szóval csak így tovább, ez a legjobb sorozat most az biztos.

Arra viszont tényleg kíváncsi vagyok, hogy Laurellel mit fognak kezdeni. Most hogy normálisabb lett kéne neki találni valami értelmes szerepet. Remélem nem lesz az amit sokan jósolnak, hogy Sarah meghal és idővel Laurel lép a helyébe.

superpityu - 2014. 02. 27. 21:16

nem volt rossz, élveztem végig, laurel kiosztásánál pedig ujjongtam. remélem most akkor tényleg megjavul és újraépítik az egész karaktert, bár eddig sem vitték túlzásba azt.
sara rohadtjó, és a dinamikája felicityvel szintén érdekes. és felicity megont cuki volt, mint korábban, még így kicsit féltékenyen is.
knepper szintén bejött, remélem még visszajön és akkor már tuti felicity ellen megy ezek után.
sin történetbe szövése tetszett. de egyre inkább azt gondolom, hogy a lian yu starling kikötője mellett lehet úgy 15 km-rel.

Wee - 2014. 02. 27. 21:49

Jó kis epizód így a visszatérésre. Sarah-val még mindig nem sikerült megbarátkoznom, nem baj még adok neki időt. Felicity írtó aranyos volt, én még mindig szívesebben látnám őt Oliverrel, de hát az írók csak nem akarnak a kedvemre tenni. Olivernek jár a pacsi Laure kiosztásáért, eskü öröm volt nézni a jelenetet. Remélem ezek után lesz valami változás, mert Laurel karaktere nagyon mélyponton van.
Az utolsó perc pedig epic. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar meglépik, de tetszett.Egyetlen negatívum most nekem a Sin-es szál. Ez már kicsit azért tényleg hihetetlen, még egy ilyen sorozatban is.

leila - 2014. 02. 27. 22:10

Nem volt ez rossz, de Laurel picsogása mostanra kezd igazán fárasztó lenni. És hihetetlen, hogy aput, mint rendőrt hívják minden felforduláshoz és nem ismeri meg a saját lányát egy kis maszk mögött.

norgezoo - 2014. 02. 27. 22:20

Ha ilyen kis repülővel is megközelíthető a sziget, akkor egy reptérrel rendelkező nagyobb, laposabb(?) sziget, vagy akár kontinens is a közelben lehet. Tiszta időben egy magaslati pontról simán észrevehetnék, aztán úszás…..:)
Sin apja megbízással is lehetett a világ másik felén, de azért tetszett Sara későbbi gondoskodása. Knepper hozza a színvonalat, érdekes, hogy pár hete a Hawaii Five-O-ban is feltűnt, remélem ismét felkapottabb lesz, szerintem tehetséges színész.

Slade: no comment, erre szerintem senki sem számított, habár utalt rá Brother Bloodnak, hogy Oliver családjával el fog játszadozni. El is kezdte, a hátralévő 9 részben bőven lesz ideje Oliver “idegeire menni”. :)

vérnarancs - 2014. 02. 27. 22:40

Sin-t hamar ki lehetett találni, Laurel kiosztása király volt, Lance ügynököt sajnáljuk… az utolsó jelenet pedig Epic!!

Stiel - 2014. 02. 27. 22:46

@leila: Lance papa az 5. epizód óta tudja, hogy Sara van a maszk mögött.

leila - 2014. 02. 28. 10:31

@Stiel: ez nekem valahogy kimaradt, akkor elnézést :)

DarkEagle - 2014. 02. 28. 10:46

leila: inkább az a ciki hogy Olivert nem ismeri fel. Lányáról elég régóta tud de látom már felvilágosítottak. :D Egyébként csak annyit mondanék, hogy ha ismered a Superman történetet akkor ilyenen meg se kéne lepődnöd elvégre ott egy egyszerű szemüveg elég volt hogy mindenki elhiggye hogy Clark Kent és Superman két külön személy. :D

Egyébként megint hozták a formájukat, sőt egyre jobbak a részek. Felicity végre megint nagyon cuki volt, egyszerűen minden jelenete 100%-os volt. Az edzése, Sara-val a közös jelenetei, Diggel de a vége tette rá az I-re a pontot. :D “Én a csajod vagyok!” xD Hát ezen besírtam. :D tuti hogy az Olicity fanok most bevizeltek a bugyiba. xD

Thea egyre jobb, Sara és Sin kapcsolata már a rész eleje óta világos volt számomra, aztán ott amikor az apjával beszélt Sara már tudtam hogy mi a helyzet. Jó hogy őt is bevették a csapatba. Viszont így akkor tuti hogy Sara marad végleg Kanári és nem Laurel. Aki ismeri a képregényt tudja miről beszélek…

És hát a rész vége az fergeteges volt. A jövőheti rész pedig nagyon várós. :D

leila - 2014. 02. 28. 13:16

@DarkEagle: tudom, Superman, szemüveg és a telefonfülke. Igen, végül is Olivert kellett volna írnom a borosta és a fél arca eléggé árulkodó, főleg, hogy a lányával járkál :)

Én inkább Digg szerepét találom most feleslegesnek, pedig jó lenne, ha többet látnánk, de még ez is jobb, mint az első évadbeli élő lelkiismeret nyakkendőben.

hummel - 2014. 02. 28. 18:00

„inkább az a ciki hogy Olivert nem ismeri fel”

Hát igen. Az a csuklya pár méterről már nem segít. De Lance egyébként is rájöhetne. Oliver 5 év után visszatér és hirtelen megjelenik egy önkéntes rendfenntartó, aki a földrengés után hónapokra eltűnik, csakúgy mint Oliver. Helena Bartinelli járt Oliver-rel, miközben a Hountress és a Hood közösen akciózott. Majd Sara jár Oliver-rel, miközben a Canary és az Arrow akciózik közösen. Felicity is a Queen Consolidated-nél dolgozik. Oliver és az Arrow is állandóan a Lance család körül van. Nem tudom mi kéne még, hogy Lance legalább a gyanúig eljusson.

Poghy - 2014. 02. 28. 20:44

Na így kell visszatérni szünet után! Felicity jelenetein többször is hangosan felnevettem, Sara egyre jobban beilleszkedik a csapatba, Laurel pedig menthetetlen. Diggle kaphatna kicsit több szerepet, de elvileg fog is a Suicide squad c. részben. A cliffhanger meg ütött rendesen…

Így tovább Arrow!

Aszusz - 2014. 03. 02. 00:57

@hummel: “De Lance egyébként is rájöhetne. Oliver 5 év után visszatér és hirtelen megjelenik egy önkéntes rendfenntartó, aki a földrengés után hónapokra eltűnik, csakúgy mint Oliver…”
Ezért volt nagy húzás, hogy már az első évad elején “lebukott” Oliver, hogy aztán tisztázza magát: ő otthon volt házi őrizetben, és közben felbukkant a “Hood” valahol. Vagyis ő nem lehet. Persze attól még gyanakodhatna Lance, mostanra már tudja, hogy csapattal dolgozik, és a csuklya alá bárki bebújhat.

hummel - 2014. 03. 02. 14:09

@Aszusz: Pont az lenne a lényeg, amit te is írsz. Addig míg Lance úgy gondolta, hogy egy személyről van szó, addig elfogadható a csőlátás. De Felicity óta tudja, hogy nem egyedül dolgozik. Fel kéne merülnie, hogy más is segít neki. Főleg mivel mikor Oliver úgymond tisztázásra került, akkor a fegyverkereskedők szimplán csak össze lettek verve, senki sem kapott nyílvesszőt.

kiváncsi-fáncsi - 2014. 03. 02. 14:33

Lenne egy két kérdésem igaz az hogy I. Rochev lesz majd Ras al guhl másik lánya?

És még egy, most néztem vissza az első évadot és a vége felé Fyers telefonál egyet a kontinensre a megbízójához és akkor mutattak egy női lábat? Vajon azt a szálat fogják folytatni, vagy az a feledés homályába vész?

hummel - 2014. 03. 02. 15:58

@kiváncsi-fáncsi: Talia és Rochev azonossága egy népszerű teória, de szerintem nem több ennél.

Fyers főnöke még elő fog kerülni, nem véletlenül látjuk Amanda Waller-t állandóan piros magassarkúban. Persze ő inkább olyan emlékeztető, hogy ne felejtkezzünk el a dologról, valószínűleg valaki más lesz majd a hunyó, akár Rochev is lehet, vagy valaki akivel még nem is találkoztunk.

Egyébként Rochev rajta van a Merlyn féle listán. Máig nem értem, hogy ez miért nem veri ki a biztosítékot a csapatnál.

Grace - 2014. 03. 02. 21:07

Nem vagyok biztos benne, hogy nem csak egy baki-e az, hogy Isabel Rochev neve rajta van a listán. Hiszen az még az első évad eleje volt, lehet akkor még nem is volt tervbe, hogy később benne lesz a sorozatban. Azonkívül csak egy jelenetben látszanak a nevek a listán, a rendező gondolhatta azt is, hogy az egyszerű sorozatnéző észre se veszi milyen nevek vannak rajta.

Poghy - 2014. 03. 02. 21:46

Amikor először elhangzott Ra’s al Ghul neve, egyből az ugrott be hogy Fyers főnöke tuti, hogy Talia, de lehet hogy végülis Waller lesz.

Egyébként az 1. évadban az volt a benyomásom, hogy Slade sokáig lesz a sorozatban és majd kb. az 5. évad környékén tűnik fel csak Starling cityben, de ahogy haladnak az események attól tartok jövőre nem látjuk Crixust. Persze ez csak nagyobb szabadságot adna az íróknak, és jöhetnek új, érdekes ellenfelek. Például Dr. Jonathan Crane is felbukkanhatna évad vége felé :)

hummel - 2014. 03. 02. 22:17

@Poghy: Talia nem lehetett Fyers főnöke, mivel a kínai kereskedelmi járat lelövése, hasonlóan a Glades lerombolásához, ellenkezik a LOA filozófiájával. Nyssa említette, hogy az apja megbánta Merlyn elengedését éppen a Glades miatt.

Zaphod - 2014. 03. 02. 22:55

@hummel: Ebben biztos vagy? Glades sokkal inkább közel áll RaG filozófiájához, lásd Batmen: begins

hummel - 2014. 03. 03. 08:19

@Zaphod: A Batman Begins esetén illett a képbe a Ben Tre féle pusztítás után felkapott mondat – It became necessary to destroy the town to save it – mögötti filozófia. Itt viszont Nyssa, illetve korábban Moira is elég egyértelműen arra utalt, hogy ez nem illik bele a LOA filozófiájába, és ezért Merlyn bűnhődni fog. Emellett nem az a kép alakult ki, hogy a LOA másokkal végeztetné piszkos munkát. Márpedig Fyers zsoldos volt.

Stiel - 2014. 03. 05. 20:20

3 perces ütős promó a következő epizód(ok)hoz:

http://blip.tv/cbr/arrow-full-circle-extended-trailer-6746326

energy - 2014. 03. 06. 05:51

Elég hatásvadász volt az utolsó pár másodperc.

TJ - 2014. 03. 06. 07:53

besz@rás a 15.rész…

szpojleres mókus - 2014. 03. 06. 12:21

Verjetek meg, de szerintem Oliver nem választotta Saraht, hanem csak ott állt bambán mint egy hülyegyerek :D

atg - 2014. 03. 06. 13:20

Nem kell, hogy bárki megverjen szpojleres mókus :D Oliver reflexből Sarah elé állt, erre Ivo lelőtte Shado-t, ennyi történt, a többi csak Ivo (az írók) belemagyarázása, hogy Slade-del létrejöjjön a konfliktus. Egyébként nagyon ütősre sikeredett a mai rész :)

Iceman - 2014. 03. 06. 14:29

Jó kis rész volt a mai, Ivo-t szerencsére életben hagyták hátha megépíti Amazot:D A következő rész előzetesen meg…sokak számára ismerős hölgyemény látható 0:07-nél :D

matrix91 - 2014. 03. 07. 12:44

Elképesztő ez az évad… nagyon eltalálták, és hát a következő rész előzetesében valóban feltűnik valaki a 7. másodpercnél, akire várok :D Remélem megmarad ez a színvonal, a DC és a WB is remélem oda fog figyelni, hogy megfelelően kihasználják a TV adta lehetőségeket, és ne hagyják véletlen se, hogy a CW elrontsa ezt a sorozatot. Sok ilyen évadot még, mert a zárás nélkül is látatlanban szerintem kijelenthető, hogy nagyon magasra tették a lécet.

Ennn - 2014. 03. 11. 15:54

Felicity és az aspirin… :D :D :D Annyira cuki volt!

Én már nagyon kombinálok, a Flash-el, mert van, hogy a spinoffokba áttesznek néhány karaktert az anyasorozatból, ahogyan Cordelia és Wess és Angel is átment LA-be még 1999ben :D
Szóval! Lance-mama már ott van, akit vagy használnak, vagy nem. És lehet mehetne oda még egy Lance is nem? Ha már anyu ott van… Szóval az lehetne Sarah is, mert akkor a csapatban lenne egy olyan, aki ért Felicity dolgaihoz, (mert egész jól ért hozzá) és lenne v.ki, aki Barry Allan nem túl férfias karakterét ellensúlyozni tudná. És tudom, hogy Sarah a kanári, de Felicityit nem mozdíthatják el onnan. Remélem nem…

Iceman - 2014. 03. 12. 18:32

Lance anyuka elég érhetően tudtára adta a családnak hogy új pasija van így Lance tuti nem megy oda ahogy Sarah se mert nem a Flash univerzum része. Felicity se fog lelépni mert abból felkelés lenne a rajongók részéről úgyhogy felesleges ilyeneken agyalnod:D Flash meg amúgy se volt sose az a férfias karakter, mindig kicsit gyerekes volt.

Stiel - 2014. 03. 12. 20:32
Grace - 2014. 03. 15. 23:35

Enn: Nincs az az Isten, hogy Felicity-t átvigyék a Flash-be. Az CW ott kaszálná el magát és az Arrow-t is. Elég elolvasni az ezen az oldalon lévő kommenteket, és máris rájön az ember, hogy talán Felicity az egyetlen ember a sorozatban, akit 1-2 ember kivételével mindenki imád (na jó talán még Diggle). Ezen kívül az egyik topikban olvasni lehetett, hogy meg volt a casting Flash barátnőjének szerepére, szóval ha Barry mással fog járni, minek menne oda Felicity és hagyná Starling City-ben Oliver-t és a csipet-csapatot.

superpityu - 2014. 03. 16. 10:19

szerintem nem nagyon megy át karakter az arrowból, ami nem is baj. a felicity-barry kapcsolat pedig így megágyazott a crossover lehetőségének.
barry “csajának” pedig meg volt a castingja, azt hiszem candica patton lesz majd iris west.

Tiger27 - 2014. 03. 18. 20:54

ez a 2×15 volt az idei egyik legjobb rész…Deathstroke nagyon badass!

wondorog - 2014. 03. 20. 10:26

Nem volt rossz rész, bár én Ollie szálát hanyagoltam volna innen, későbbi részbe, fordíthattak volna többi időt a Suicide Squad-ra. Valamint Clock King-et hiányoltam közülük, de valószínűleg később csatlakozik majd, nem véletlen rakták be.

Ami viszont jobban érdekel, hogy Harley Quinn csak cameo volt, vagy terveznek vele? Ha idén nem is, de nagyon reménykedek, hogy jövőre feltűnik. Ami még furcsa, hogy a mai részben csak a haját mutatták a cellán keresztül, meg volt egy mondata, a promóban viszont volt egy jelenet a kezéről.
http://www.geekexchange.com/wp-content/uploads/2014/03/Harley-Quinn-Arrow.png
Ezt vajon kivágták, vagy későbbi részben lesz?

m1cZ - 2014. 03. 20. 11:37

Wondorong

Kivágták a részből (valahogy úgy mint a Nyhsa-Roy jelenetet a Heir of Demonból), valamit a színésznő a cellában és az aki a mondatott mondta nem ugyanaz a személy volt. (Ez bizony Harley eredeti hangja volt)

Sajnos a színésznő kicsit túl sokat volt twitteren, és olyanokat osztott meg amit nem kellett volna, és eléggé megszegte a NDA-t. Ha későbbi évadokban lesz Harley Quinn biztos hogy recastolják.

Egyébként jó rész volt, Diggle-Deadshot páros nagyon bejött, és Amanda Waller is Amanda Waller volt… nem sokat szórakoztak Snaprellal (egydül ami kicst gázos lett az a rakéta robbantás, mert ami az úttesten robbant, az nem hiszem hogy leronbolta volna az egész házat :)

wondorog - 2014. 03. 20. 11:48

Akkor azért volt olyan tökéletes Harley hangja, csodálkoztam is rajta, mennyire jó lett.

Kilgores - 2014. 03. 20. 14:52

Hát igen, Harley… nagyon ott volt a hang. Én remélem ő és Nightwing azért csatlakozni fog a sorozatos univerzumhoz. :)

Iceman - 2014. 03. 20. 15:16

Annyira nem volt elájulva a résztől, a legjobb hogy hamar kinyírták a robbantgatós csávót. Harley pedig nagy csalódás, kár hogy a színésznő ennyire hülye volt.

Poghy - 2014. 03. 20. 16:14

Jó rész volt és nem is bántam, hogy a főtörténettel is haladtak valamennyire. Deadshot és Waller is meglepően jók voltak. Harley eredeti hangja is remek megoldás volt, ezért külön pirospont a készítőknek.

Egyébként a 2×19 címe “The Man Under the Hood”. Ez persze lehet, hogy Oliverre vagy esetleg Royra vonatkozik, de azért reménykedni lehet, hogy egy bizonyos másik “Hood”-ról van szó, ami azt jelentené, hogy Harleyt is látjuk még az Arrowban.

wondorog - 2014. 03. 20. 16:44

SPOILER

A 19. rész elvileg bizonyos backdoor pilot lesz a Flash-ez, még ha nem hagyományos értelemben vett, de bizonyos ottani karakterek fel fognak tűnni.

SPOILER

Pocok - 2014. 03. 20. 19:25

Tudtommal nem lesz már Flash epizód, mivel külön csinálják a pilotot.

A rész nagyon jó volt. Harley cameo állat volt.

wondorog - 2014. 03. 20. 19:29

SPOILER

Arrow EP Marc Guggenheim revealed at a Monday press event that The Flash castmembers Danielle Panabaker (Shark, Necessary Roughness) and Carlos Valdes (from Broadway’s Once) both will guest-star in Episode 19 of the CW’s hit sophomore drama.

SPOILER

Ennyi Flash dolog lesz benne csak, de ez is valami.

Ecurb - 2014. 03. 20. 22:55

“I’m a trained therapist” :D :D mekkora volt már!

Poghy - 2014. 03. 20. 23:32

Ecurb: jaja, erősen hét-idézete-gyanús :)

Stiel - 2014. 03. 20. 23:57

Szóval Oliver ismeri Amanda Wallert korábbról, és nincsenek túl jóban. Még egy jel, hogy ő volt Fyers főnöke…? Akárhogyis, érdekel, hogyan ismerkedhettek meg a sziget alatt.

zolij - 2014. 03. 21. 07:42

Stiel: az hagyján, de Slade-t is ismeri, úgyhogy valószínűleg hamarosan bekapcsolódik a szigetes eseményekbe

Benjy - 2014. 03. 23. 01:46

2×16: Jó volt, de én azért többre számítottam. A vége összecsapott lett meg klisés, nem is tudom mire gondoltak amikor írták. Azt pedig megértem hogy Oliver a főszereplő, őt nem lehet kihagyni egy részből, de Laurel már megint minek kellett? Egyre jobban unom azt a nőt.

Gerdina - 2014. 03. 23. 10:45

Laurel ebben a részben mi rosszat tett? Kb. egy szentté tették az írók azzal, hogy elfogadja Sara és Oliver kapcsolatát és még jópofizik is velük.

Grace - 2014. 03. 23. 21:04

Én azt nem értettem soha, hogy Laurel hogy lehet ennyire oda egy pasiért és tervezhetett vele közös jövőt, aki vagy egy tucatszor megcsalta, és nem épp titokban. Most meg tényleg, mint egy szent támogatja a húgával való kapcsolatát, pedig nemrég még totál kiborult tőle! Oké, hogy próbálja rendbe tenni a kapcsolatait a karakter, de nekem ez a hirtelen pálfordulás azért kicsit túlzás. Egyébként szerintem Laurel karaktere talán a legklisésebb a sorozatban, épp ezért olyan unalmas.

zoo - 2014. 03. 24. 06:43

Mit kell az alatt érteni, hogy Harley “eredeti ” hangja?

m1cZ - 2014. 03. 24. 09:58

Zoo: időközbe benéztem én is..
Azt értettem alatta hogy Harley nem képregény szereplő volt eredetileg hanem a The batman animated series-hez jött karakter, és később vált csak képregény szereplővé (mert annyira népszerű volt). A sorozatban Arleen Sorkin volt a szinkron hang, míg a Batman Arkham City, Arkham Origins, meg az Injustice Gods among us-ban Tara Gold (ő szinkronizált most az Arrow-ban is). De a két hang annyira hasonlít egymásra, hogy összekevertem

Stiel - 2014. 03. 24. 11:13

Szóval Tara Strong volt Harley Quinn hangja az Arrow-ban, és mostanság az idevágó videojátékokban is ő a hangja.

https://en.wikipedia.org/wiki/Harley_Quinn#Video_games

hummel - 2014. 03. 27. 10:57

Viszonylag jól jött ki Helena ebből a szituációból. Az apja halott, mégsem ő ölte meg, és végre tovább léphet. Innen lesz érdekes felépíteni a hőst.

Mulatságos jelenet volt, mikor Quentin felhívta Arrow-t és Oliver telefonja megszólalt mellette. Oliver-nek ezt is sikerült kidumálnia. Azért érdekel majd, hogy milyen arcot vág a nyomozó mikor végre összeáll neki a kép.

Sara korábban hasonló szituációban lazán megölte a babakészítőt, most azért kellett Laurel is, hogy leálljon. Mindenesetre ha lassan is de kezd megváltozni.

szpojleres mókus - 2014. 03. 27. 14:10

Eléggé megy lefele a lejtőn…
A 0 kiképzéssel rendelkező Heléne leveri Sárát??
Oliver egymaga 200x-es túlerőt szokott legyűrni, most meg együtt Sarahval nem képesek kiszabadítni a túszokat, és ilyen hülyeséget kell csinálni hogy apucit elraboltatni?
A rendőrfőnök amikor egyedül ment el ekaciózni a damn vigilantes felkiáltással az a ultraszuper zs kategóriába elment volna.

Valamint vegyük el Roytól az egytelen dolgot ami vissza tudja fogni. Kitünő :D
Már látom a harmadik évad történetét, Thea meghal, Roy meg mérges lesz Oliékre ha ő is ott lett volna akkor meg tudja védeni, ezért bosszút esküszik.

VDani - 2014. 03. 27. 17:49

Remélem komolyan gondolták, hogy Laurel 20 centiről nem ismerte meg Sarat, mert viccnek elég szar lenne.

Összességében azért nem volt rossz rész, szerintem beleillett az évad színvonalába.

“It’s my mom.”

Iceman - 2014. 03. 27. 18:16

Elég unalmas rész volt és volt már benne pár hülyeség. A Lance család hülyékből állhat, se Laurel se az öreg nem jön rá kik is a törvényen kívüliek. Roy végre Speedy névre is hallgat abban meg már biztos vagyok hogy Sarah meghal és Laurel lesz a kanári. Nem véletlenül rendezték úgy hogy Laurelnek is kelljen harcolnia a kanári botjával. Legalábbis szerintem:D

m1cZ - 2014. 03. 27. 20:33

Egy gondom van ezzel a Laurel lesz a Kanári teoriával… Laurelnek kb 0. val egyenlő a közelharc tudása… és nincs olyan környezetben hogy 2-4 év alatt eljusson olyan szintre hogy szinte bárkit kiüssön…

Egyébként Angol fórumokon is ezen megy a vita:
1. Lance papa valószínűleg tudja hogy ki az Arrow, csak szándékosan szemet huny felette.
2. Sara hangtoríztót, maszkot, és parókát használt, sötét is volt, és mikor egymáshoz közel voltak úgy helyezkedett hogy a paróka eltakarta az arca nagy részét (és igen ez a kamera szemszögéből tekintve nem látszott, de Laurel más szögből látta az egészet)

Mellesleg én is meglepődtem hogy nem tudta, hogy ő a kanári azok után ami volt abban a részben mikor Sara visszatért

Iceman - 2014. 03. 27. 21:03

Nem emlékszem már Helena múltjára de mintha neki se lett volna nagy küzdősportos múltja márpedig simán felvette a harcot egy “profin” kiképzett gyilkológép ellen. Laurelnek pedig van valami önvédelmi cucca, erről volt szó régebben. Tudom kicsit hülyén nézne ki ő Kanáriként de úgy érzem Slade döntéshozatal elé állítja Olivert mint a szigeten Ivo és ezúttal nem Sarah menekül meg.

excelsior - 2014. 03. 28. 14:58

Egyébként a család,mit hisz? hogy került Oliver hátára a tetoválás ,ha 5 évig egyedül volt?

Konen - 2014. 03. 28. 17:37

jövőheti rész előzetese….pfff mi lesz itt te jóóóég :D

Poghy - 2014. 03. 28. 23:38

Mostanság nagyon ráfókuszáltak Sladere, kíváncsi vagyok, lesz-e meglepi Ra’s felbukkanás, amikor mindenki a másik történetszállal van lefoglalva. Amúgy az eheti rész gyengus volt, ahogy ezt a huntress-részektől megszokhattuk, a jövő heti viszont várós nagyon.

Tyberius - 2014. 03. 28. 23:41

“Remélem komolyan gondolták, hogy Laurel 20 centiről nem ismerte meg Sarat, mert viccnek elég szar lenne.”

Ennyi képzelőerővel minek néz bárki is sci-fi/fantasy/szuperhősös sorozatot?? Eskü, hogy második évad végénél is még mindig ezen megy az agonizálás.

A rész fasza volt szerintem, várom az időt, amikor a Huntress is csatlakozik a dreamteamhez (márha van ilyen forgatókönyv a DC-nél, nem ismerem a képregényt, így nemtom, hogy Helena végülis hol helyezkedik el a palettán).

Nálam a hét dumája (bár a POI-t még nem láttam, szóval az ütheti):
“Oliver sure does like
to dress up his girls.” – Helena

Köv. rész trailere meg nagyon adja. Viszont nem értem ezt a faszságot, hogy miért kellett Royt és Theát szétválasztani. Jah mert látványosan nem tudtak mit kezdeni Roy karakterével…

Stiel - 2014. 03. 29. 08:35

Jó volt a rész, nem tudom, mi bajotok. Helena visszatért, akcióztak, jó fordulatos volt, és karakteridegen dolgot sem nagyon csinált senki. Az is tetszett, hogy a Slade szálat sem ‘csak úgy’ dobták félre, hanem vészhelyzet volt.

Egyetlen hülyeség volt, Roy-t elválasztani Thea-tól.

@excelsior: már mondta, hogy nem egyedül volt (1×05, ahol Lance vallatta), csak azért nagyon nem részletezte. Jó ez így.

excelsior - 2014. 03. 29. 12:01

ja tényleg,erről meg is feledkeztem.

hummel - 2014. 03. 29. 12:02

A család akár azt is hiheti, hogy a két tetoválást (a sárkány, illetve a Bratva csillag) még a sziget előtt csináltatta Oliver. Elvégre eléggé csapodár volt.

Ennn - 2014. 03. 29. 12:05

Bizonyos karaktereket nagyon hanyagolnak. Felicity, Roy, (ok most annyira nem) Thea, Oliver anyukája, Sin, Walter. Szóval olyanokat, akiket szeretek. Időnként megmutatják, őket, de annyira mégsem…
Helena, az utoló hat másodpercben el tudott érni nálam egy kis szimpátiát, ami egy csoda! Annyira megutáltam, az első évadban, hogy miatta nem voltam hajlandó sokáig elkezdeni sem a Draculát. Az Arrow s02e05-so2e09-ig volt a kedvencem. Azóta is jó, de nekem nem üti meg a fentiek szintjét egyenlőre.
Érzem én, hogy valami nagy dologra fog kifutni a cselekmény, csak szeretnék kevesebb mártírkodóan szenvedő Olivert látni, mert annyira nem áll jól a karakternek, hogy lassan már ott tartok, hogy ha nem lenne családi program az Arrow, akkor nem is nézném már hetiben.
Lehet velem van a baj…

Ennn - 2014. 03. 29. 12:26

U.I: Észrevettétek, hogy Laurel felszedett egy kicsit magára? Már nem annyira csontváz.
Direkt csinálta akaraktere miatt? Csak mert észrevettem, hogy a sminkjével, is nagyon rásegítettek az anorexiás állapotokra. Ez direkt volt szerintetek?

Stiel - 2014. 03. 29. 12:33

A smink nyilván direkt volt (elvégre ezért tartják a sminkeseket), a fogyást nem tudom.

icefox - 2014. 03. 29. 13:45

Roy, védd Theát.
Roy, ne védd Theát.
Roy, mentsd meg Theát.
Forgatókönyvíró bácsi, maga nooormális???

Koczy - 2014. 03. 30. 11:50

Megmondom őszintén, nem vágtam hanyatt ettől a “Birds of Prey” epizódtól. Nem volt rossz, de túl jó sem. Olyan semmilyen volt nekem igazából. :)

“Annyira megutáltam, az első évadban, hogy miatta nem voltam hajlandó sokáig elkezdeni sem a Draculát”

Ezt sosem teljesen értettem, hogy hogyan lehet magát a színészt megutálni amiatt, hogy egy nem szimpatikus szerepben tűnik fel egy filmben vagy sorozatban.
Na mindegy, ez legyen az én bajom. :)

Más. Nekem anno volt szerencsém a 2002-es Birds of Prey sorozathoz, abban Huntress-t Helena Kyle-nak hívták és Batman és a Macskanő közös gyermeke volt.
Mondjuk Dinah Lance meg kvázi a jövőbe látott benne, érdekes kis sorozat volt. Talán nem csoda, hogy csak 1 Évadot ért meg. De a maga módján szórakoztató volt. Ashley Scott (Dark Angel, Jericho) játszotta benne Huntress-t, Dina Meyer pedig Barbara Gordont az egykori Batgirlt aki miután tolószékbe kényszerült, Orákulumként segítette őt.
Az alapsztori meg az volt, hogy miután Joker megölette a Macskanőt, Batman lelépett Gotham city-ből ahol így elégg elharapódzott a bűnözés és Huntress-nek kellett rendet vágnia.

Ennn - 2014. 04. 02. 13:20

@Koczy – 2014. 03. 30. 11:50 :

“Ezt sosem teljesen értettem, hogy hogyan lehet magát a színészt megutálni amiatt, hogy egy nem szimpatikus szerepben tűnik fel egy filmben vagy sorozatban. ”

Én sem értem, és értem, ohgy nem érted.
De nálam ez sokszor működik így.
Pl: az Értelem és Érzelmet nyolcszor abbahagyam, amikor rájöttem, hogy David Morrissey játtsza Colonel Brandon-t.
Pedig zseniális színész!!! Tényleg.
Csak elrúgta a pöttyöst a TWD-ben Governor-ként, és onnantól kezdve taszított minden más szerepében is.

LaCRossE - 2014. 04. 03. 10:56

Na, az utolsó jelenetre viszont nem számítottam.

szpojleres mókus - 2014. 04. 03. 13:54

Szerintem aki a előzeteseket csinálja minden egyes részhez az valami hatalmas tehetséggel bír, mert minden egyes promot úgy megcsinálja hogy az ember azt várja valami hatalmas rész lesz és egész héten várja, aztán teljesen másról szól és az egész unalmas.
Kezd nagyon unalmas lenni tényleg…
főleg ez a hurr durr meghalt shado bosszút állok dolog kezdett nagyon unalmassá vállni de azzal hogy beképzeli shado ott van mellette megmentették az egészet egy kicsit.
Sladeről meg lepattanak a golyók de egy injekciós tű átmegy rajta?
Oliver ahelyett hogy agyonkínozná sladeet (sőt előtte megmondja roynak hogy használja ki a dühét) letartóztatja? wtf??
A szigetes részeket teljesen ellőtték, tudjuk azt hogy felrobbantják a hajót, mindenki meghal rajta + sara is eltünik, nincs neki értelme nézni unalmas.
Elrabol engem egy teljesen őrült ember, kapok rá ajánlatot tőle hogy elmehetek, de a teljesen őrült ember bemond egy őrültséget hogy “óóóóó tudok egy cuki kis titkot a testvéredről” akkor én olyan hülye vagyok hogy ott maradok, és egy teljesen őrült embernek rögtön elhiszem (még ha igaz is) hogy egy tömeggyilkos az apám. Ahaaaaa. Utána a rendőrségen meg sem mondom hogy ő tartott engem fogva.
Oliver lever egy ötvenszeres hatalmas túlerőt de múlt részben a őrült exének 5 emberével nem bírt el, inkább elrabolta az apját.
Olivert meg pontosan ezért nem értettem meg hogy mi volt a baja azzal hogy anyja nem mondta meg neki azt hogy the malcolmtól van, mert az a kifogás a szájából hogy biztonságban akartunk tudni ugyanúgy mehetne az anyja szájából is.

5/10, hova lett az a hatalmas minőség ami a első évadot és a második évad elejét kísérte.

atg - 2014. 04. 03. 14:23

Bár szpojleres mókusnak tulajdonképpen mindenben igazat adok, mivel kifejezetten szórakoztatott a rész, így nagyrészt szemet tudtam hunyni a felsoroltak fölött.
Ha eddig nem lett volna egyértelmű, akkor azzal, hogy Laurel is megtudta a titkot immáron gyakorlatilag 100%, hogy Sara-nak búcsút intünk a szezon végén. Őszintén szólva nem is bánom, mert a rész pozitív töltetű jelenetei számomra pont Felicity és Diggle kiállásai voltak Oliver felé, bevallom nekem hiányzik, hogy újra három fős legyen a barlang, bár úgy tűnik hosszú távon ez már nem fog visszatérni.

Iceman - 2014. 04. 03. 15:19

Nekem továbbra is tetszik a sorozat, kíváncsi vagyok hogyan állítják le Slade-t. Abban biztos vagyok hogy megölni nem fogják, túl jó karakter ahhoz. Tippre Waller elkapja és valami szuper börtönbe zárja aztán majd később előveszik az írok akár a DC filmes univerzumában(:P). Évadzáróban Ras al Ghul tuti feltűnik de csak így sejtetve aztán jövőre ő lesz a főellenség. Az viszont idegesít hogy 2 hét múlva jön megint a kövi rész.

Poghy - 2014. 04. 03. 15:45

A promók alapján nem egészen az volt, mint amire számítottam, de így is korrekt rész volt. Isobel is színt vallott, de valószínűleg van még rejtegetnivalója. Viszont egész rész alatt vártam Merlyn feltűnését, mivel nem sietett a lánya segítségére, és szerintem látjuk még őt ebben az évadban, szültem is rá egy teóriát ez hogyan lehetséges.

Slade elrabolja Theát, hogy elterelje Oliver figyelmét amíg elmegy “toborozni”, meg persze hogy kínozza egy kicsit. Ezalatt Merlyn rájön, hogy hol van Thea, és beavatja Slade-et a családi titokba. Egyrészt Merlyn azt akarta, hogy Thea megtudja az igazat, másrészt honnan tudta volna Slade ezt a titkot?

hummel - 2014. 04. 03. 18:19

@szpojleres mókus: Némi észrevétel a kommentedhez.

Pár helyesbítés:
– Thea megnevezte az elrablójaként Slade-t, ezt hallhattuk, miközben Laurel a híreket nézte.
– Slade-ről nem pattannak le a golyók. Egyszerűen túl gyorsan gyógyul, hogy különösebb hatásuk legyen. Láthattuk a szállítóhajón mikor belelőttek, és láthattuk azt is amikor Roy kezét átlőtték.
– Az injekciós tű azért kellett, hogy legyengítsék. Gondolom az ötlet a Nyssa-Roy közös jelenetből ered, amit sajnos kivágtak az adott részből, így nem láthattuk.

Amik nálam magyarázhatóak, és beleférnek még a történetbe, másoknál nem biztos:
– Thea maradása. Nyilván érdekelte mit akar mondani Slade, de ez csak az egyik oldal. Azt is felismerhette, hogy a másik alig várja, hogy elmondhassa amit akar. És mivel egy pszichopatáról beszélünk, így Thea joggal gondolhatta, hogy nem lenne tanácsos nemet mondani.
– Nem volt jelentősége, hogy ki beszél Merlyn-ről. Thea-nak elég volt belegondolnia és elvégeznie egy alapfokú matematikai műveletet. A végkövetkeztetés levonásához esetleg még a család viselkedése is besegíthetett.
– Oliver miért nem támadta meg a túszejtőket a múltkori részben? Egy dolog lerohanni pár bűnözőt, és egy másik akkor lerohanni őket mikor egy elég zárt térben vannak túszokkal, a rendőrség pedig odakint díszőrséget áll az épület előtt.

Az, hogy Oliver-nél miért verte ki a biztosítékot a Malcolm dolog, azt korábban itt a kibeszélőn már pro és kontra kiveséztük. Most nem térnék ki rá.

Stiel - 2014. 04. 03. 19:14

Moira tett az elején egy utalást Isabel Rochevre: ‘And how is Ms. Rochev these days? Still angry that Dorothy dropped the house on her sister?’ – ez mit jelenthet?

LaCRossE - 2014. 04. 03. 20:40

Stiel: az szerintem csak egy Ózos kikacsintás volt. :)

Stiel - 2014. 04. 03. 20:46

Ah, tényleg. Köszi. :)

superpityu - 2014. 04. 03. 22:14

ez egy érdekes rész volt, nem vártam az isobeles fordulatot, vagyis inkább csak a sladdel való összejátszásra nem számítottam. viszont egy igazi vadmacskával van dolgunk, remélem még jó darabig látjuk itt.
thea szál akár érdekes is lehet, viszont azt hittem a másik titkot tudja meg, eszembe sem jutott, hogy slade tudhat merlynről. nem hülyeség a merlyn-slade szál sem.
viszont sajnálom, hogy laurel tudja az igazat. igen így én is úgy érzem, hogy sara repülni fog valami epikus csatában, hogy utána a kistesó átvehesse a helyét.
kicsit leereszettek most a részek, a birds of prey sem volt az igazi, de még mindig jobb, mint tavaly.

zolij - 2014. 04. 03. 22:47

vajon Laurel összerakja így a képet a kanáriról?

hummel - 2014. 04. 04. 09:22

„vajon Laurel összerakja így a képet a kanáriról?”

A Lance család dedukciós képességeit nehéz kiismerni. Vegyük például a múltkori részt, amikor Arrow és Canary kéz a kézben hagyták el a terepet Lance papa szeme láttára. Ez a sokadik jel volt mégsem esett le a tantusz. Bezzeg a lányát seperc alatt megfejtette. Az biztos, hogy Laurel, ha nem is áll rendelkezésre annyi nyom a teljes kép megfejtéséhez, mint az apjának, de az információk egy részét hasonlóan láthatja, csak éppen a páros másik oldaláról. Huntress és Hood közösen akciózott, miközben Helena és Oliver együtt voltak. Most pedig Canary és Arrow akciózik közösen, miközben Sara és Oliver vannak együtt. Na meg a múltkori kérdés, miért is olyan különleges ő? Szóval nehéz elképzelni, hogy nem jön rá a Canary személyazonosságára, de mivel az apjára ütött, minden elképzelhető.

Hunnenkoenig - 2014. 04. 04. 10:29

Az “I tell you your brother’s secret” resznel lehidaltam. Föleg a feloldasan.

Na az annyira szar es mondvacsinalt volt, hogy sikitani akartam volna.

Oliver is kezd egyre unszimpatikusabb lenni a despotizmusaval.

Laurel-t egyre kevesbe kedvelem. Sose volt kedvenc, de mostmar kezd amolyan “ütnem szivlapattal, ha meglatom az arcat” tipussá válni. Meg hót felesleg a csaj.

Utolso resz alatt nagyon elgondolkodtam, hogy akarom e meg nezni ezt igy ilyen formaban.

Egyelöre anyuci tart vissza a kaszatol, mert imadom az attraktiv idös nöket :-D

zolij - 2014. 04. 04. 10:57

hummel: azért Lance papának nehezebb dolga van, mert az első évadban Diggle felvette a csukját, miközben Oliver a rendőrségen volt. Ellenben Laurel most már tudja hogy Oliver kicsoda és Sarah esetében nincs ilyen cáfoló tényező.

hummel - 2014. 04. 04. 11:18

zolij: Abban igazad van, hogy Lance-nek nehezebb átlátnia képet, azzal, hogy Dig is felvette egyszer a csuklyát. De egy csomó nyomot, jelet kapott már annak ellensúlyozására. Nem tudom, hogy magától eljut-e egyszer a felismerésig, vagy valaki őt is beavatja.

hummel - 2014. 04. 04. 16:21

Jó volt újra látni Celina Jade-t. Nem tudom hányan tudták, de először China White karakterét ajánlották fel neki még 2012 júniusában, csak akkor be volt táblázva és nem tudta vállalni. Shado szerepét 2012 novemberében ajánlották neki.

goettin - 2014. 04. 05. 11:34

Manu Benett for president. Imádtam Felicity-t, ahogy mondta, hogy GO! Jól megkavarták a szálakat, de én leginkább attól félek, hogy a vége az lesz, hogy Laurel és Sarah között kell döntenie.

Szerintem ha előbb Shado-ra fogja a fegyvert Oliver akkor is közbelépett volna, akkor meg Sarah-t nyírja ki. Kicsit mondvacsináltnak tűnik ez a bosszúhadjárat…

vilmos.nagy - 2014. 04. 05. 12:32

Igen, mindenféleképpen … :-|

vilmos.nagy - 2014. 04. 05. 12:33

Akarom mondani, hogy mindenféleképpen mondvacsinált… Csak a vége lemaradt :-D

katyvaszlipp - 2014. 04. 05. 14:46

Iceman!
Nem rossz gondolat.
Most játszottam ki a Batman Arkham Origins-t, ott legyőztem Deathstroke-t, börtönbe került, majd azzal lett vége a játéknak (vagy egy részének,már nem emlékszem pontosan), hogy fekvőzik a börtönben Slade, megjelenik Waller, és egy papírt csúsztat be neki, amiben a Suicade Squad-be hívja (parancsolja,stb…).

xaz - 2014. 04. 08. 16:45

szpojleres mókus : Nem pattan le a golyó róla, hanem át megy rajta ahogy a 15.részben is volt.

Zora - 2014. 04. 09. 19:29

Hát, most, hogy Lance papát lecsukták, mert nem mondta meg, ki az íjász – kíváncsi vagyok, Laurel elárulja-e, ezzel is az apján segítve…
Különben Slade ügyesen adagolja a titkokat: Theának az egyik felét (de ez is hülyeség, emiatt Thea miért Oliverre haragszik??? Miért nem az anyjára? Ez ugyanaz, amiért Slade meg Oliverre haragszik Shado halála miatt. Pedig az meg Ivo volt… Mondvacsinált problémák! Az ilyeneket utálom filmekben, sorozatokban… :-(((

Cron - 2014. 04. 09. 21:09

a Laurel/Slade jelenetnél csak én kaptam hülyét azon a túljátszott szemforgatásos reakción amit a színésznő levágott vagy vannak sorstársaim? :D

Ezin - 2014. 04. 09. 21:33

Cron: nyugi egyetértek, csak nekem még annyi, hogyha meglátom Laurelt máris azon gondolkozom, hogy “ez most komoly? De utálom”

torjack - 2014. 04. 10. 15:49

A “színészi” játék gyengus volt, mint mindig. Slade bosszúhadjáratának az oka is kissé megmosolyogtató.
Persze CW sorozat, úgyhogy nem csoda.
Részemről kasza lesz ebből szezon végén…

torjack - 2014. 04. 10. 16:26

Igen. Kasza. Szép a magas léc, de pár “színész” képtelen átvinni.

fran - 2014. 04. 10. 19:58

torjack, abban igazad van, hogy nincs megindokolva Slade bosszúja, hiszen Shado Oliver csaja volt és nem az övé. Valószínűleg ezért vannak a tévképzetei, hogy megindokolják valamennyire Slade bosszúhadjáratát.

superpityu - 2014. 04. 10. 21:51

szerintem az utóbbi hetekben nem nagyon ugrál az léc sehova. az évad eleje jobb volt, sokkal összefüggőbb, most meg nem tudnak lassan mit kezdeni a sok szereplővel. roy picsog állandóan, laurel botrány -katie cassidy pedig szinte minden alkalommal kritikán aluli. egyébként valaki írta, hogy jobb volt a 3 személyes barlang, ez igaz is. még azzal nem is lett baj, hogy sarah bekerült, de roy már hirtelen sok lett. sarah sem olyan jó mint reméltem, bár inkább ő, mint a tesója. slade hadjárata nevetséges ezzel a megalapozással. thea és nagy titok szintén inkább poén.
nem rossz még mindig, meg azért okoznak is meglepetést, csak alábbhagyott a lendület egy kicsit. tavaly is ez volt, az évad vége kicsit megrekedt, aztán a fináléban villantottak megint. most azért kicsit hamarabb összekaphatnák magukat :D
ja meg rhas al ghul behozása is gondolom egy hosszabb terv részét képezi, de kicsit korai volt, hogy slade-et is előkapták a kalapból. bár inkább az utolsót lőtték el hamar, jobb lett volna a szigetes események után előszedni a kalapból, még akkor is ha hatalmas klisé lett volna. így a szigetes szálnak nem sok értelmét látom, tudjuk, hogy megsérülnek, de túléli majdnem mindenki. egyedül az a kérdés, hogy waller miért hagyta olivert a szigeten.

torjack - 2014. 04. 10. 22:08

Na most ugye az ázsiai csajt Ivo nyírta ki, nem Oliver, így kissé mondvacsinált Deathstroke bosszúhadjárata.
A Lance tesók idegesítőek, pláne az idősebb, Oliver hugicája dettó, a hapsija dettó. Az őket megformáló színészek is gyengécskék. Amell sem mostanában fog Emmy-t kapni.
Meg aztán sok a picsogás. Bár gondolom a CW-nél ez alapkövetelmény. Pedig az alapanyag jó lenne, csak jobban kellene hozzányúlni.
Ra’s al Ghul-t, meg Harley-t meg hagyják meg inkább Döncinek. Mi lesz még? Harvey Dent át lesz helyezve Gothamből kerületi ügyésznek? Toyman átjön Metropolisból játszani egy kicsit? Már így is van Deathstroke mellett Merlyn,Suicide Squad, Waller, LOA, Ivo, utalás Grundy-ra, Amazóra, stb…
A kevesebb néha több.

xaz - 2014. 04. 11. 07:04

superpityu: Szerintem meg pont, hogy a 7.résztől kezdet el beindulni kivéve a bombatámadásost és a vadásznős részt.
Sladet direkt most kellene, mert a szigeten is most zajlanak az események amit meghatározták slade és oli kapcsolatát.
Azért van a bosszúhadjárat, mert szerelmes volt Sadoba és nem azért akat ki a legjobban, hanem mert nem monda meg Oliver és ha nem lenne a mirakuru akkor nem történe meg ez, mert mondták is, hogy a mirakurutol az emberek agresszívabbak lesznek és elveszítik a régi önmagukat. Ezt kerek perec elmondták,h ogy mi mért van így.-_-

hummel - 2014. 04. 11. 08:59

„slade hadjárata nevetséges ezzel a megalapozással”
Az a probléma, hogy elvileg Slade-nek a mirakuru hatására irracionálisan és impulzívan kéne viselkednie. Itt viszont egy alaposan átgondolt tervet hajt végre, megfontoltan és türelmesen. Ez sehogy sem jön össze.

„tavaly is ez volt, az évad vége kicsit megrekedt, aztán a fináléban villantottak megint”
Hát amilyen csúcstalálkozót ígértek a fináléra, gyanítható, hogy megint nagyot fog szólni. Habár éppen a sok karakter az, amit nem igazán tudnak kezelni a sorozatban. Sokszor nem találjak az arányokat.

Ennn - 2014. 04. 12. 19:34

Én, ha kaszálom, akkor lehet Oliver miatt fogom :(
Tudom, mindenki imádja, én is, de a CW egyszerűen képtelen hosszabb távon erős férfi karaktereket a képernyőn tartani, és muszáj szétnyálasítaniuk!
Oliverből szenvelgő szétfolyó mártír-kocsonyát kezdenek csinálni, és nagyon el fogják ***szni, pont mint a VD-ben Damon-t, Klaus-t és egyre jobban Elaijah-t.
Egy erős férfinak is lehetnek érzelmei igen, de nem kell nyálasnak lennie.

Poghy - 2014. 04. 17. 09:50

Elég ütős volt ez a 2×19, WTF-ben sem volt hiány. Több jelenetben is a dark knightra emlékeztetett, Slade meglepi látogatásáról meg egyből Bane jutott eszembe. A Thea-szálat remélem akkor ezzel most le is zárták és legközelebb akkor veszik elő ha Merlyn visszatér. Elvileg most már évadzáróig nem lesz szünet, minden héten Arrow, ilyet még, ez legyen a szint!

Iceman - 2014. 04. 17. 10:19

Nagyon jó volt ez a rész! Lance beszéde emlékeztetett kicsit a “Batman bárki lehet” szövegre a TDKR-ből. Laurel is kezd rendbe lenni hogy megtudta a titkot. Rochev remélem nem azt a ruhát kapja mint ami terjeng a neten ja és ahogy látom Barry is lassan felébred a kómából, esélyes hogy benéz a fináléra ő is:)

hummel - 2014. 04. 17. 10:23

Felicity az első évadban, illetve a második elején nagyon sziporkázó volt. Azóta nem nagyon sikerül olyan szintű és gyakoriságú szövegeket találni neki, mint akkor, de azért néha sikerül. A mostani beszólása megint nagyon ütős volt: Barry’s in a coma and he’s already moved on.

Laurel karakterével végre kezdtek valamit. Kifejezetten mulattató volt, amikor Oliver és Sara előtte álltak a kórházi szobában és a begyakorolt motoros baleset szöveget mondták fel neki. Mintha két gyanúsított állt volna az ügyész előtt a kihallgatáskor.

atg - 2014. 04. 17. 14:44

Noha a sorozat továbbra is szórakoztató, ezzel a résszel jutottam el arra a szintre, hogy már engem is zavar, hogy az évad második felét milyen silány írói munka jellemzi.
Tökéletes példa erre az ellenszer előhozásának mikéntje: Olivernek a múlt ismeretének tudatában Roy injekciózása után valójában az első gondolatának kellett volna lennie, hogy honnan eszkábál gyógymódot. A kifogás, miszerint szégyellte magát és eddig azért nem szólt a csapatnak róla (pontosabban az írók a nézőknek ugye) azért is ócska, mert akkor Oliver még nem is tudta, hogy Slade él, így szégyellni se tudta magát Slade bosszúhadjárata miatt.
Általánosságban vizsgálva a kérdést is folyamatosan ezt tapasztaljuk, hogy a karakterek egymáshoz való hozzáállása is a múlttal történő cselekményekkel párhuzamosan változik, mintha ők maguk is a nézőkkel egyidejűleg tudnák meg ezen eseményeket, ez pedig az átgondolatlan, valós koncepció nélküli írás mintapéldánya. Azt hiszem, ez nem is szorul bővebb magyarázatra, az Oliver-Sara-Laurel sokszög önmagáért beszél. Ebből a katyvaszból szvsz épp Felicity lehetne a kiút, hiszen Oliver-rel való kapcsolata teljes egészében a jelenben zajlik, így ennek fejlődését elvileg(?) a múlt eseményeivel bekeverni nem lehet. Más kérdés, hogy a jelek szerint ilyen célja nincs az íróknak, mással ugyanis Barry teljesen felesleges out-of-nowhere emlegetését nem lehet magyarázni, csak azzal, hogy az írók ezt a nézők fejébe akarják verni a “Laurel & Oliver destined to be together”-rel együtt. Lásd Laurel monológjait, miszerint ő ismeri a világon a legjobban (LOL), és hogy miért érzi a kötődést az íjásszal.
Kicsit hosszú voltam, elnézést érte :)

superpityu - 2014. 04. 17. 15:41

a gyógymód valóban iszonyat bénán jött ki. viszont maga rész nem volt annyira rossz, mint ahogy azelőző hetekben éreztem.
rochev múltja nem mondom, hogy érdekes, de legalább nem céltalanul lett gonosz. viszont a mirakuruval még keményebb lesz, mint eddig.
thea pedig az ügyeletes rinyapicsa? amikor laurel nem idegesítő és roy sem nyavalyog valami miatt akkor random valaki megkapja a hiszti szálat. azt továbbra sem értem, hogy oliverre miért is haragszik, elég mondvacsinált a dolog, hiszen neki vajmi kevés köze volt a dolgokhoz.
nem nagyon értem, hogy slade miért mondta el laurelnek az igazat oliverről, vagy az volt a cél, hogy értelmes karaktert csinálnak belőle ezzel?
barry emlegetése, meg a kómás poén jó volt. a két flash szereplőt nem tudom egyelőre hova tenni. így azért egyértelműbb (3 szereplő megismerése után), hogy a flash sokkal inkább fog a tudományról szólni – CW-s határokon belül :D, mint a keménykedésről.
lancepedig jókat mondott. tiszta gordon lesz az öreg.

Aeryn - 2014. 04. 17. 16:36

atg: Teljesen egyetértek veled a Laurel-Oliver szállal kapcsolatban. De bármennyire is azt szeretném, hogy Felicity legyen a befutó, biztos hogy Oliver Laurel mellett köt ki. Most olvastam egy interjút Andrew Kreisberg-gel, és kitűnik belőle, hogy nagyon Laurel párti és vele fogják összehozni Olivert. Állandóan Lois és Clark-hoz hasonlítja őket.
“Laurel will always be one of the closest people to him, whether that’s romantic or not. That’s why it’s so powerful to us that, in his darkest hour, Laurel is the one who pulls him out of it.” Ezzel abszolúte nem értek egyet.

szpojleres mókus - 2014. 04. 17. 17:09

szuperpityu szerintem slade azért mdnta meg laurelnek mert azt várta hogy a apja szabadulásáért majd besározza őt.

rész meg:
Megjön Slade, szétcseszi az életemet, nem tudok miatta aludni, magamra haragítom kaskáékat is, fosok sladetől minden nap, roy-al hatalmas bajaim vannak…… volt is erre megoldásom…….de nem használtam mert szégyeltem magamat.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Rob - 2014. 04. 17. 17:37

” azért is ócska, mert akkor Oliver még nem is tudta, hogy Slade él, így szégyellni se tudta magát Slade bosszúhadjárata miatt.”

Nem amiatt szégyellte magát, hanem amiért volt esélye meggyógyítani, de helyette inkább megölte…

hummel - 2014. 04. 17. 18:04

„volt esélye meggyógyítani, de helyette inkább megölte…”
Ez valószínűleg az után lesz majd, mikor Oliver azt hitte Sara meghalt. Szóval a bűntudat ilyen formán eléggé erőltetett. Persze valahogy a gyógymódot be kellett hozni a képbe, de nem lehetett volna azt mondani inkább, hogy adjuk oda a két zsenipalántának a mirakurut, hátha megtalálják az ellenszerét? Mert ők ketten így is a nulláról indulnak. Az semmilyen támpontot nem ad nekik, hogy ki lehet fejleszteni az ellenszert, mert egyszer már megtörtént. Szóval az írók részéről elég értelmetlennek tűnik ez a történetszövés.

Grace - 2014. 04. 17. 19:45

“Állandóan Lois és Clark-hoz hasonlítja őket.”
Ezzel az a probléma, hogy míg Lois és Clark nagyon jó volt együtt, addig Oliver és Laurel nem az. Sőt megkockáztatom szörnyű. Ráadásul Laurel ezerszer idegesítőbb, mint Lois valaha volt. Brrrrrrrrr Ezt ugye Kreisberg nem gondolta komolyan. Légyszi, légyszi, légyszi csak ezt ne! :)

atg - 2014. 04. 17. 20:04

” azért is ócska, mert akkor Oliver még nem is tudta, hogy Slade él, így szégyellni se tudta magát Slade bosszúhadjárata miatt.”

“Nem amiatt szégyellte magát, hanem amiért volt esélye meggyógyítani, de helyette inkább megölte…”

Mivel közvetlen ezután azt mondja, hogy minden ami most történik az én hibám, így elsősorban szerintem Slade bosszúhadjáratának áldozatai, potenciális veszélyei stb. miatt érez bűntudatot, ami persze összefügg azzal amit Te mondasz, hiszen ha meggyógyította volna, akkor nem lenne bosszúhadjárat. Viszont a Mirakuru megjelenésekor még nem tudta, honnan/kitől került az a városba, így nem hiszem, hogy a gondolatai Slade meggyilkolása miatti bűntudat körül keringtek volna. Ezt támasztja alá a korábbi részek eseményei, ahol sokkal inkább arról beszélt, hogy az volt a végzetes hiba, hogy nem mondta el neki a pontos igazat Shado haláláról.
De csűrhetjük-csavarhatjuk, Sara és Shado ottlétéről is lapított mint **** a fűben, elég lett volna annyit mondania, hogy van gyógymód, csak nem sikerült használni, és le is lett volna tudva a dolog. De hát gondosan ügyelnie kellett a karakternek (íróknak), hogy a párhuzamos idősíkban odaérjen a történet, és majd jól meglepődjünk :D

Grace - 2014. 04. 17. 20:09

Az előzőhöz hozzátéve, tulajdonképpen lehet, hogy bennem van a hiba. A színészekkel és a sorozat készítőivel készült riportokat olvasva már korábban is gyanakodtam, hogy én valami tök más sorozatot nézek, de most már biztos vagyok benne! Pedig meg mertem volna esküdni rá, hogy az Arrow-t követem nyomon. :D

atg - 2014. 04. 17. 20:32

Grace: Nem hiszem, hogy benned lenne a hiba, ha az ember kicsit szétnéz a fórumokon, nagy többségben veled egyező véleményekbe botlik :) És csak hogy megnyugtassalak, én se kedvelem a karaktert, mert azon kívül, hogy neki kell majd a végén összejönni az Oliverrel, semmilyen érdemi szerepe nincs a sorozatban, ennek köszönhetően az írók össze-vissza csaponganak vele: Gyűlölöm Olivert Tommyval járok -> valójában szeretem Olliet le is fekszem vele mihelyt szingli lettem -> Jaj meghalt a szerelmem, aki a Tommy, ezt már nem bírom tovább, ideje inni és gyűlölni mindenkit -> Megjött a halottnak hitt hugi, utálom őt is mert lenyúlta a szerelmemet, aki az Ollie -> Jaj hisz szeretek én itt mindenkit…
De ezt félretéve globálisan nézve sincs kialakított értékrendje, jelleme a karakternek: Neki a pénz nem fontos -> csak dúsgazdagokkal hozta össze a sors a sorozatban. Ügyvédként az igazság bajnoka -> zsarolással munkahelyteremtés “once you let the darkness inside, it never comes out”

LaCRossE - 2014. 04. 17. 21:53

Az a legnagyobb baj talán az Arrow-val most, hogy görcsösen próbálják összehangolni a szigeten és a jelenben történő dolgokat. Ez pedig a már fent említett gyógymódos hülyeséghez is vezet.

katyvaszlipp - 2014. 04. 18. 01:05

Jó rész volt,nekem bejött. Bár megmosolyogtató,ha már Batman párhuzam, hogy reálisan nézve (képregény sorozat..de akkor is:D ) Slade 10 másodperc alatt lezárhatná a sorozatot, ott meg Bane szintén megtehette volna…de neem. Persze film,meg minden,de olyan szinten nem egyenlő erők küzdelme ez,hogy vicces kicsit.
Nah mindegy. Slade for president!

Egyébként a két zsenigyereket a Shield-ből koppinthatták, ugyanaz a kémia, hasonlóan megkomponált,egymás szavába vágó, vagy mondatait folytató metódus, úgy mint a marveles sorozatban is, a két zsenigyerek között. A csajok még hasonlítanak is így első blikkre.

LaCRossE - 2014. 04. 18. 11:00

katyvaszlipp: első blikkre én azt hittem, hogy az Simmons. :D

katyvaszlipp - 2014. 04. 18. 13:18

Ugye,ugye? :D én is,mondom mi ez a cameo…:D

Polgb - 2014. 04. 18. 15:45

Katyvaszlipp: Slade azért hadja életben Olivert mert látni akarja szenvedni, ezt kb minden részben elmondja :D Ugyan ez a helyzet Bane-el is (TDKR-ben, comicban nemtudom).

katyvaszlipp - 2014. 04. 18. 17:45

Ezt tudom,csak vicces belegondolni,hogy a legkisebb megerőltetés nélkül végezhetne vele…de játszadozik,ezért bebukja:d

Benjy - 2014. 04. 20. 19:06

Nem böngésztem végig a legutóbbi látogatásom óta bepötyögött kb. 150 kommentet, így nem tudom valaki más is már megkérdezte-e, de Oliver hogy “ölte” meg Sladet a szigeten, és most miért nem csinálja ugyanazt? Legutóbbi részben mondta el, hogy nem használta rajta ellenszert, ergó akkor hogy a fészkes fenébe hihette azt hogy leszámolt vele?
Amúgy a 2×19 hozta a szokásosat. Oliver magyarázatán meg sem lepődtem, egyszerűen annyira a sorozat profiljába vág egy ilyen béna, ötlettelen magyarázat.

Ui.: Most akkor Danielle Panabaker állandó/visszatérő státuszban lesz a Flashben?

xaz - 2014. 04. 20. 19:45

Benjy: Mivel aszt hitte, hogy sikerült megölnie, de nem sikerült és a düh miatt nem használta az ellenszert. Amúgy meg majd a fináléban derül ki a szigetes jelenet.

superpityu - 2014. 04. 20. 21:53

igen úgy tudom panabaker állandó lesz a flashben.

kovg1987 - 2014. 04. 24. 09:33

ez a mostani rész igen csak sokkolóra sikerült :O

hummel - 2014. 04. 24. 10:22

Mióta Ivo felkínálta a választást Oliver részére, hogy Shado, vagy Sara éljen, illetve halljon meg, és a jelenet kifutása az ismert módon hatott Slade-re, azóta biztosra volt vehető egy hasonló jelenet Slade irányításával. Csupán Moira és Thea helyett a Lance nővéreket vártam, de ez így is rendben volt. Moira nagyot alakított. Végig megmaradt annak a kemény nőnek, akinek ismertük. Hiányozni fog.

Az évad gyakorlatilag Oliver hibás döntéseinek a következményeiről szól. Slade, Rochev, Helena, Roy. Ironikus, hogy azt hiszi megmondhatja másoknak mit csináljanak, miközben saját maga halmozza a rossz döntéseket. Persze az írók szempontjából nyilván teret kell adni a karakter fejlődésének, nem lehet mindjárt egy hibátlan főhőst megformálni, de akkor is …

Stiel - 2014. 04. 24. 10:44

Hűha, kemény rész volt. Több dolgon is meglepődtem. Pl. hogy Moira tudta, hogy Oliver az íjász (bár ennek most már nincs jelentősége). Egyébként az írók nyilatkozták, hogy abból van jó sztori, ha sokan tudják a kilétét, úgyhogy erre számítsunk a továbbiakban is.

Most akkor Olivernek lehet, hogy van egy balkézről született kölyke? Persze ezt a szálat egyelőre úgyis félreteszik.

Mindenesetre ezek után nyilván Blood lesz a polgármester. Enyhe spoiler: a következő epizód címe erre is utalhat.

Iceman - 2014. 04. 24. 14:25

Én is a Lance nővéreket vártam erre a döntésre de megleptek rendesen. Tippre Sarah a fél árnyak ligájával tér vissza és még Flash is besegíthet mert nyilvánvaló hogy ennyi ellenfél ellen nincs esélyük. Az Oliver gyereke szál pedig érdekes bár nem hiszem hogy hatalmas jelentősége lenne a jövőben, hacsak nem egy Damian Wayne szerű gyilkos kölyök lett:D

m1cZ - 2014. 04. 24. 14:38

Iceman: Nem Damian Wayne szintű, de lehet ő lesz Connor Hawke.. aki Oliver fia és később ő lesz a Green Arrow. Mellesleg a gyerek kb 7 éves szóval legalább még 5 évig nem sok vizet zavar (nem hiszem hogy behoznak gyerek side kicket)

Egyébként elég brutál rész lett.. nem számítottam az utolsó jelenetre… pont mikor kezdet minden helyre rázódni.

Nikki - 2014. 04. 24. 14:57

Fuhh ez nagyon hirtelen jött és baromira nem számítottam rá.. valahogy a dolgok csak egyre rosszabbak lesznek minden téren, de persze legalább van tétje és lehet aggódni a karakterekért; viszont a sötét hangulat és ez a komorság egyre inkább nyomasztó..

Marianna - 2014. 04. 24. 16:29

Szerintem ez a rész simán odafér az Arrow legjobb részei között, mert nem számítottam rá, hogy ez történik. Azt hittem, hogy a Roy-ra lesz kihegyezve, de ez csak részben volt igaz, mert inkább Oliver családja került elő. Szívem szerint megcsapkodtam volna Thea-t egy péklapáttal, értem, hogy haragszik, de lehetne megértőbb. Amúgy így utólag végignézve a részben voltak ilyen búcsúzkodós jelenetek Moira-tól vagy felemelő pillanatok, hisz jött a büszke vagyok rád duma. Moira a jobb karakterek közé tartozott, így nagyon sajnáltam a halálát, viszont nagyon sokkoló volt. Szerintem jobb, hogy Thea és Moira közül kellett választani, mint Sarah és Laurel, így valahogy hatásosabb a jó karakter miatt. Kíváncsi vagyok, hogy mit akart elmondani Moira. Legalább úgy halt meg, hogy feláldozta magát a gyerekeiért.

Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, de én sokszor gondolkodtam rajta, hogy Olivernek a korábbi kicsapongó élete miatt nem kellene egy balkézről született gyereknek lennie. Ezek szerint igazam volt. Most gondolom, hogy egy darabig nem kerül elő.

Sarah távozása meglepett, bár szerintem hoz erősítést, hisz ha ketten nem boldogulnak a Mirakuruval teletömött Slade-del vagy épp Roy-jal, akkor el kell a segítség. Meglepett, hogy szétszedték őket Ollie-val, csak ne az legyen, hogy Laurel-lel újra összeboronálják, mert mindenkivel van kémiája Olivernek, csak vele nincs.

Iceman - 2014. 04. 24. 16:39

Szerintem a nagy titok amit nem tudott elmondani az csak annyi hogy Merlyn él semmi több. Ugye hivatalosan meghalt és Oliver is úgy tudja.

LaCRossE - 2014. 04. 24. 17:12

Iceman: valószínű igazad van.
A rész sokkolt, nem vártam Moira halálát, de amikor felkínálta a választást Slade, akkor már tudtam, hogy elkerülhetetlen.

Poghy - 2014. 04. 24. 17:18

Az utolsó 5 perc ütött, de összességében elég unalmas rész volt. Szerintem nem véletlenül így írták meg a mostani részt, hogy pont félbeszakítják Moirát, amikor Merlynről beszélne, bízom benne hogy lesz még idén sötét íjász. Kíváncsi vagyok Sarah szálára, meg hogy pontosan kit értett “régi barát” alatt. Flash pedig nem hiszem, hogy felkel a kómából a saját pilotja előtt.

hummel - 2014. 04. 24. 18:44

Részlet egy Andrew Kreisberg interjúból. Van humorérzéke a palinak.
„Somebody has to die, let’s spin the wheel. And, bad luck Moira.”

habba - 2014. 04. 24. 18:54

továbbra is nagyon hozza a szintet ez a sori, remélem nem basszák el az évad végét

atg - 2014. 04. 24. 19:08

Az utolsó 10 percet leszámítva nem volt valami nagy durranás a rész, ugyanakkor Moira önfeláldozásának jelenetét gyakorlatilag tökéletesre sikerült megcsinálni. Továbbá általánosságban is jó döntéseket hoztak az írók a rész során: noha a többség Sara/Laurel választást vizionált az évad valamely pontján (jómagam is), úgy gondolom, hogy jobb és logikusabb döntést is hoztak az írók a Thea/Moira duóval. Egyrészt elkerülték a teljesen fölösleges szerelmi drámát, másrészt mivel Moira-t elindították a polgármesterségért, így halála nemcsak Slade bosszújaként, hanem Blood megválasztásának besegítéseként is értelmezhető. (Már ha egyáltalán a két dolgot külön lehet választani.) Szintén ideje volt a Sara/Oliver kapcsolat szétbontásának is, más kérdés, hogy a jelenet olyan volt, mint amilyennek magát a kapcsolatot éreztem, üresnek és érzelemmentesnek.
Az a meglepetés, hogy Olivernek van egy 6 éves kisfia ugyanakkor nem tetszett, mert bár Moira jellemét és gyermekéért való törődésének módját jól mutatta, egy újabb példa arra, hogy mennyire random lehet dobálni a konfliktusokat és a cselekményt egy-egy semmiből jött flashbackkel.

Tibo - 2014. 04. 25. 00:00

A 20 részt megnézve, kétség kívül a 2. évad jobb az 1. évadnál, az hogy vannak benne közepes részek, nem zavar, külön öröm tényleg, hogy az első két évad Arrow karakterének jellemfejlődéséről szól, hogy is válik hőssé egy esetlen, hibákkal teli, a poklot is megjárt emberből, aki hazatérve elkezd rendet rakni a városában. Nekem tetszik hogy Sladet behozták a jelenbe is, kíváncsi leszek mi lesz vele, a mai rész vége nagyon meglepet, Moira és Thea közti választás a Sara/Laurel helyet, de én magam is tán ezt a megoldást választottam volna a készítők helyet. már várom az évad utolsó 3 részét, kíváncsi leszek mi lesz Royyal, Sararára is kíváncsi vagyok. Felicity továbbra is a kedvenc karakterem.

Stiel - 2014. 04. 25. 15:50

A gyerekes flashback-hez annyit, hogy 1. még akkor kellett megmutatni, amíg Moira élt, ugye, 2. ezt az epizódot nem sokkal azután forgatták, hogy berendelték a 3. évadot, szóval kicsit ilyen ‘hú, lesz 3. évad, akkor nyissunk meg gyorsan még egy új szálat’ feelingje van.

Grace - 2014. 04. 25. 17:27

Végre megint egy igazán jó rész! Ezt is régen tudtam már leírni! :) Pedig már kezdtem félni, hogy kifulladt a sorozat, főleg a “mert szégyelltem magam” hülyeség után.
Már csak Laurel-t kéne kinyírni és teljes lenne a boldogságom!

Tusika - 2014. 04. 25. 23:07

Nem tetszik nekem ez a gyerekes szál. Mert majd hirtelen megjelenik anyuci, aztán amilyen gyorsan jön olyan gyorsan meg is hal, a gyerek meg marad, de hát mit is kezdjünk vele? Hát adjuk oda Laurel-nek mert az már milyen tündi-bündi h várjuk haza Olivert az éjszakai portyából jóságos pótmami szerepében tündökölve, karunkban az édesdeden alvó kiskölyökkel…. színtiszta hideglelés

Grace - 2014. 04. 26. 12:46

Tusika: Ilyet még viccből se írj légyszi! Totál kirázott a hideg tőle!

hummel - 2014. 04. 26. 13:19

Ha Oliver barátnője 7 éve lett terhes, az azt jelenti, hogy a gyerek már a Gambit elsüllyedése után született meg. Most, hogy Moira halott talán az anya úgy gondolja, hogy ideje a gyereket bemutatni az apjának. Esetleg Oliver talál valamit, miközben rendezi az anyja cuccait. Mindenesetre ez már csak a következő évadban derül ki, nem hiszem, hogy ilyen közel a végjátékhoz még a gyereket is behoznák a képbe.

A gyerek egy újabb pont amellett, mennyire rosszul ítélte meg a kapcsolatukat Laurel. Remélem, mikor a gyerek előkerül nem lesz megint drámázás.

Tusika - 2014. 04. 26. 21:34

Grace: sajna nem vicc, az anyuci nem fér a sztoriba, Laurel meg az örök szerelem és tessék kész is a katasztrófa. Nagyon nem szeretném ha igazam lenne. De ez úgyis csak a következő évadban derül ki. :)

m1cZ - 2014. 04. 26. 21:59

Egyébként ez a zabigyerek még csak nem is az írók agyszüleménye! Olivernek van egy fia a képregényekben is, szóval én vártam már hogy egyszer ez is bekerüljön… én 3. évados történetként látom az első találkozást, és ott is főleg egy Flash crossoverben (az anyuci Central Citybe ment vissza).. Azt viszont kétlem hogy Lórél fogja nevelgetni, eddig az írók sose vitték élvezhetetlenül túlzásba a drámázást (persze volt, egy két hülye húzás főleg női szereplőktől). Az biztos hogy fog vele lenni (ha másért nem is konfliktus miatt) de én inkább úgy látom hogy a Luthor.. khm Queen kastélyban lesz

sziszko - 2014. 04. 27. 08:24

innen szép felállni, elveszíti a céget, a barátnőjét, az anyját…

xaz - 2014. 04. 27. 17:14

Tibo: Ja láttam. Most olvastam el megint a hozzászólását és most értettem meg.:D

LaCRossE - 2014. 05. 01. 08:59

Elég hülyén ért véget a rész, mintha ketté vágtak volna egy dupla epizódot.

Katniss - 2014. 05. 01. 10:38

A vége tényleg hülyén ért véget. Spoiler:
Felicity-t, de bírom xd “Bitch with Wifi” hét idézete xd

Jako - 2014. 05. 01. 12:14

Akkor adhatták volna egybe:)

m1cZ - 2014. 05. 01. 13:46

“Bitch with Wifi” De hiányoztak már az egysorosok Felicitytől

A rész jó volt, de szerintem ezt most így nem lehet önmagában értékelni, kell hozzá a maradék 2 rész. Nagyon olyan volt mintha egy filmnek az első félóráját nézném meg…

Stiel - 2014. 05. 01. 15:27

De hát… de hát… a legizgibb action közepén ért véget az epizód! Grrr…

Poghy - 2014. 05. 01. 16:25

Egész részes felvezetés, nem az amit megszokhattunk ettől a sorozattól… de nem bánom, csak akkor a maradék 2 rész üssön rendesen!

“Cisco, now is really not a good time.” – ennek szerintem lesz még jelentősége a következő részben. Tippre elkészült az ellenszer, hogy Roy is beszállhasson a végére.

Iceman - 2014. 05. 01. 18:25

Laurel-Oliver kapcsolatot nagyon erőltetik. A STAR Lab-es hívás meg akár Barry ébredéséről is szólhat.

atg - 2014. 05. 01. 18:50

Egész jó rész volt, kifejezetten jó Team Arrow jelenetekkel, az egyedüli problémám ismét csak Laurel-lel volt:
1. A Slade-Blood kapcsolat felismerése és leleplezése az évad második felének írói igénytelenségét hozta az irodai poloskától kezdve az egy nappal korábbi dátummal iktatott levélig.
2. Az Oliver-rel való lelki beszéde gyakorlatilag felért egy inzultussal az íróktól a nézőknek (nekem egészen biztosan). Már a szánalmas kategórián is túltesz, hogy hétről-hétre láthattuk az évad során, hogy mennyire nem is ismeri(ismerte) igazából Olivert, és mégis, ezeregyedszerre is a szájába adják, hogy nincs élő ember, ki jobban ismerné, vagyis tuszkolják a nézők fejébe, hogy ennek a kapcsolatnak az égvilágon nincsen párja. Különösen visszás ez annak tükrében, mennyire fényezték magukat az írók a sajtóban, hogy ők aztán a nézőket mennyire tisztelik és nem nézik hülyének, hisz egy mondat erejéig a Thea megemlítette, hogy egyszer smárolni akart a Tommy-val!

icefox - 2014. 05. 01. 21:16

Most komolyan, azért kellett kivenni Sarát, hogy Lófej az évad végén kicsit villoghasson? Majd’ minden jelenete fájdalmasan erőltetett volt.

Grace - 2014. 05. 01. 22:42

Szerintem nem csak ebben a részben erőltetettek Laurel jelenetei. És még csak a színésznőre se lehet fogni, hogy a játéka erőltetett, mert Katie Cassidy más sorozatokban már bizonyította, hogy tud játszani. Egyszerűen az írók, azon kívül, hogy ő Oliver “végzete”, halvány gőzük sincs, hogy mihez kezdjenek vele. A többi szereplőnél legalább van karakterfejlődés, nála meg semmi, csak csapongások egyik végletből a másikba. Baromi idegesítő, nem tudom, hogy fogják tudni ezt még fokozni a következő évadokban.

Poghy - 2014. 05. 01. 23:21

Én nem tartom Katie Cassidy-t jó színésznőnek, bár abban egyetértünk hogy Laurel karaktere csak elvesz az Arrow-élményből és ez elsősorban az írók hibája.

Egyébként ha már színészi játék, tudom sokan szidják a főszereplő Stephen Amell-t, hogy bénán és érzelemmentesen játszik, de szerintem korrektül formálja meg a jelen és 5 évvel ezelőtti Oliver közti különbséget.

Bazsa - 2014. 05. 01. 23:47

Volt megint pár fájdalmasan gagyi pillanat, de azoktól eltekintve egész jó rész volt. Kíváncsi vagyok, hogyan fognak elbánni Slade seregével. Az ellenszer gondolom elkészült, de szerintem Sara a kiképzőihez ment vissza segítségért, illetve lehet Merlyn is visszanéz.

aky - 2014. 05. 02. 08:32

Jó 2 rész elé nézünk, sok mirakurus emberke, Slade, már tuti meg van a mirakuru ellenszere, Sara visszatér, és tuti Merlyn is felbukkan.

szpojleres mókus - 2014. 05. 02. 14:09

Valaki mondja már meg
miért
nem
lehet
a mirakurusokat fegyverrel FEJBE LŐNI???

Stiel - 2014. 05. 02. 14:26

Persze, lehet, de ha csapatostul jönnek és a zsaruk nincsenek rákészülve mesterlövészekkel, akkor szerintem azért nem olyan egyszerű. Mindenesetre valamennyi fejlövésre mindenképpen számítok, csak kétlem, hogy ez lenne a fő módszer a megállításukra.

m1cZ - 2014. 05. 02. 16:08

Sara már egyszer mondta, hogy a fejlövést nem gyógyítja a mirakuru.. Mellesleg nem olyan egyszerű az a fejlövés mint sokan gondoljátok, a mesterlövész se fejre céloz, hanem testre… a fej túl kicsi célpont. Ami meg rendőrségen volt a mai részben, sztem örülsz ha félre tudsz ugrani, vagy épp előveszed a fegyvered, ha jön feléd egy benga nagy állat aki fél kézzel eltöri a nyakad

Polgb - 2014. 05. 02. 17:54

Senki nem említi meg Isabel Rochev milyen röhejes maszkot kapott? Nem volt valaki aki észrevette hogy hogyan néz ki?

Stiel - 2014. 05. 02. 18:20

Hát ez van, itt valamelyest hűek maradtak a képregényhez, oszt ilyen lett. Ha ez vigasztal valamit, ő csak mellékszereplő, szóval várhatóan nem kell sokat nézni.

http://s27.postimg.org/64ia4mv7n/image.jpg

Nero - 2014. 05. 02. 19:56

Szerintem meg pont, hogy jó lett a maszkja, olyannyira, hogy először mikor láttam a rész promóját azt hittem Harley Quinn is feltűnt végre.

hummel - 2014. 05. 02. 20:20

Honnan veszítek, hogy a fejlövés végez a mirakurus egyénekkel? Ki lett már próbálva valakin? A nyílvessző a szembe nyilvánvalóan hatástalan volt. Lehet, hogy a fejlövésnek is csak annyi a hatása, hogy az illető egy időre kiesik a játékból.

Grace - 2014. 05. 02. 20:24

Poghy : Katie Cassidy-t én se sorolnám igazán a jó színésznők közé, de más sorozatokban azért tudta hozni a karaktert, nem volt mesterkélt a játéka. Caity Lotz például szerintem rosszabb színésznő, mint ő,(hiába csinos a pofikája és van nagy melle, mint amiért korábban páran dicsérték) más filmekben is ugyanezzel az egy arckifejezéssel játszik végig. Ő mégsem idegesít annyira, mert Canary karaktere nem rossz, lehet vele azonosulni, és ami még fontosabb, hogy nem idegesítő, egész jól fel van építve. Laurel karakterével viszont szerintem a legnagyobb baj az, hogy képtelenség vele azonosulni, hiszen nincs felépítve a karakter, ráadásul semmi szimpatikus vonás nincs benne, mégis pozitív hősnőként akarják beállítani, a hős nagy szerelmeként. Szerintem Katie Cassidy is bajban van, mert erős a gyanúm, hogy még ő se látja át a figurát, és ugyanúgy nem tud vele azonosulni, mint mi, és ez az írók hibája. Ráadásul én már annyira nem bírom Laurel karakterét, hogy ha csak meghallom szegény színésznő hangját rosszul leszek, és így még annyira se tudom élvezni a játékát.

Ennn - 2014. 05. 03. 10:10

Először van, hogy örülök, hogy nemsokára jön a szünet…
Nem, én egyszerűen képtelen vagyok végignézni több fájdalmasan-szenvelgő Oliver-t.
Tényleg nem megy, pedig alapvetően kifejetzetten szeretem S.A.-t nézegetnei, mert ritka szép példánya a férfi nemnek, de ennek az évadnak a második fele nagyon nem tetszett.
Arra gondoltam, hogy ötvözni kéne a JAG-NCIS-NCIS LA univerzumot a CW-ével. Nem kell nagyon, csak annyira, hogy kevesebb lebiggyesztett szájú, már a tinik által is röhejesnek tartott mártír-drámát kapjunk több értelmes cselekménnel.

xaz - 2014. 05. 03. 13:07

Ennn: Pedig a második fele sokkal jobb lett, tele van Drámaisággal, elveszíti mindenét.

Ennn - 2014. 05. 04. 11:53

xaz:
Lehet, de akkor is a fejemet fogom, annyira kiszámítható az esetek nagy többségében, illetve S.A. nem elég jó ehhez a fajta drámaisághoz.
Vagy inkább nem passzol a karakteréhez. Nagyokat sóhajt, amitől inkább művi lesz mint drámai. Viszont amikor csak annyit csinál, hogy … mit tudom én egy apró fejmozdítás, akkor ezekkel az apró dolgokkal 100x több dolgot mesél el, jelenít meg, mint amit egy-egy ilyen klissés dolgával.
A másik, meg, hogy túl sok magánéleti drámát mutatnak.
Ezt csak én sokallom?
Senki nincs együtt senkivel.
Hol egy boldog pár?
Mindenkit elárult a szerelme, vagy elhagyta mert elárulta, vagy meg elárulták, vagy mert jobb lesz így a másiknak, és megy a picsogás-dráma.

Dalmayr - 2014. 05. 05. 10:27

Már az előző rész kibeszélőjébe is írtam, de szerintem akkora húzás lenne ha nem sladet gyógyítanák meg hanem olivert lőnék be a mirakuruval:)nekem gyanús hogy még mindig sántít…az a harc azért durva lenne:)

xaz - 2014. 05. 05. 11:15

Dalmayr: Jaja én is ezen gondolkodtam, azért egy ilyen harc nagyon EPIC lenne.

Lemoni - 2014. 05. 05. 13:01

“A másik, meg, hogy túl sok magánéleti drámát mutatnak.”

Pontosan. A fő ok, amiért kaszáltam a sorozatot. Már annyira belementek ezekbe a szenvelgős meg sértődős magánéleti cuccokba, hogy sem kedvem, sem felesleges időm nem volt hozzá, ráadásul nem éppen a legpengébb színésztehetséget drámáztatták. A másik, hogy a behozott képregény figurákat nem építették fel rendesen, sokszor csak egy fél mellékszálat kaptak vagy annyit se, ezért néha csak néztem, hogy ez itt most miért pont így…. Harmadik, nagyon hiányzik nekem az a jópofa beszólogatós humor, ami a sorozat elején jelen volt. Ezt a mostani sötét, komor történetvezetést nem tudtam megkedvelni, ennyi drámához erősebb karakterek és színészek kellenének.

Nikki - 2014. 05. 05. 22:58

Nekem csak ez a legutóbbi rész nem tetszett, egyszerűen nem működött.
– furcsálltam, hogy Thea nem kér magyarázatot
– Blood előtt felfedni magát szerintem buta húzás volt
– súlytalannak éreztem Oliver drámázását, hisz komolyan nem lehet érte aggódni
– mellékes, de ritka ronda lett Isobel öltözéke

Stiel - 2014. 05. 08. 09:59

Én az eheti epizódtól megkaptam, amit vártam. :)

Poghy - 2014. 05. 08. 10:44

Ütős volt a 3 részes finálé 2. felvonása, és végre Merlyn is befutott. Blood monológja a maszkjáról nem kicsit scarecrowosra sikerült, amikor leszúrták meg az volt az első gondolatom, hogy lehet hogy bemirakuruzta magát. Végülis nem sietett sehova, tudta hogy Slade utána fog küldeni valakit, lehet hogy felkészült és csak “megjátszotta a halálát”. Laurel sem volt idegesítő, Lance papa meg jó kemény volt a gránátokkal.

Nagyon várós a finálé, innentől nem nézek előzetest, nem olvasok kibeszélőt se egy hétig, még csak véletlenül se akarok spoilerbe futni.

szpojleres mókus - 2014. 05. 08. 11:38

nekem borzalmas gagyi zs kategória volt.pedig olyan jól indult hátha meghal lórel, vagy legalább a rá eső törtmelékek miatt megbénul.
Ez a üres semmit nem jelentő monológ, hogy jaaaj én annyira nem vagyok hős, egy utolsó mocsok vagyok, de aztán kimentek valakit és a hátam mögött fognak rólam beszélni hogy micsoda hős vagyok ez már nagyon unalmas.

Thea biztosan nem ölte meg Malcolmot, mögötte feléledt a mirakurus

A terminátoros csajszi meg abban a ruhában úgy nézett ki mint valami gagyi jelmezbálos

Iceman - 2014. 05. 08. 14:15

Nem dobtam hanyatt magam ettől a résztől. Blood megtérése és a monológja jó volt de többet vártam. Thea meg nettó hülye hogy az egyetlen embert lelőtte aki kitudta volna vinni épségben. Kíváncsi vagyok a fináléra de valami nagyon váratlan dolgot kell mutatniuk hogy tűkön üljek szeptemberig.

Iceman - 2014. 05. 08. 16:18

Többször visszanéztem én úgy látom hogy Thea mindenképp lőtt. Malcom meg elhallgatott egyből úgyhogy szerintem őt lőtte le és az a baj hogy a karakterből én ki is nézem.

szpojleres mókus - 2014. 05. 08. 16:21

az hogy lőtt az biztos, de nem őt lőtte le, hanem mögötte a mirakulus csávót

energy - 2014. 05. 08. 18:11

Szerintem is a mögötte álló fickót lőtte le, és Malkolmot csak a meglepetés ereje hallgattatta el. Egész rész alatt azt vártam melyik főszereplőt ölik meg, feszült perceken vagyok túl… A polgármester csak a kezdet, valaki még biztosan meg fog halni. Remélem Slade megkapja a szérumot.

LaCRossE - 2014. 05. 08. 21:15

Berendelésre került a Flash. De úgyis mindjárt jön a hír. :)

icefox - 2014. 05. 08. 22:31

3 dolog nem tetszett a részben:
-Thea és Malcolm jelenetei elég szenvedősre sikerültek.
-Felicity monológja után nem( csak) nyakbaugrást vártam.(Tudtam, hogy úgyse lesz több, de a jelenet nagyon adta volna.)
-Lófej puszta létezése. Komolyan, az összes jelenetében fölöslegesnek éreztem.

katyvaszlipp - 2014. 05. 08. 23:11

Nem volt rossz,sőt,kimondottan jó volt, bár volt néhány gagyi, már már kihagyhatatlan momentum.
Ami nagyon zavart, és a falat kapartam,hogy az elején Laurel meg Oliver hogy kerültek a törmelék két oldalára? Egymás mellett álltak az előző részben,amikor Oliver kilőtte a nyilat,most meg több méterre voltak egymástól…értem,hogy robbanás,stb, de az istenért, Ollie felfelé és előre lőtt, az életbe nincs az a fizika,ami a törmelék másik végére repíti…ez fájt,kínosan gáz volt szerintem.
Plusz Laurel dumái,meg fejei,istenem, kellemetlenül rossz színésznő,vagy karakter,nem is tudom már mit gondoljak.

Slade nagyon badass,várom az utolsó részt már, kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle.

sehrezad - 2014. 05. 09. 10:11

Laurel az egyik legjobb karakter volt ebben a részben, mióta megtudta az igazat, szépen kinőtte magát, és teljesen jó irányba fordult.

winnie - 2014. 05. 09. 12:07

ez a nagy számok törvénye alapján adja magát, de utána idővel megint elviselhetetlenné válhat.

jockey - 2014. 05. 09. 16:24

Szerintem mókás volt a befejezés :D Simán illett a lövés ahhoz, hogy fogja már be a jóságos apuka dumáját. :D

torjack - 2014. 05. 10. 00:23

ez a lórel úgy lenne jó, mint a sör…behűtve, asztalon, bontva.

atg - 2014. 05. 10. 12:59

Kifejezetten jó rész volt a mostani, mindenkinek jutott legalább egy jó pillanat, a karakterek képernyőideje is viszonylag jól el volt osztva. Laurel is egyből elviselhetőbb lett azzal, hogy nem az Olivert zaklatta a hülyeségeivel, a Sara-nak tartott monológja bőven hitelesebb volt, mint amikkel a nézőket fárasztották az elmúlt részekben.
Ez a “whoever you love to most [must die]…” rész viszont igazi CW, jó lenne, ha ezeket le tudná vetkőzni a sorozat.

Grace - 2014. 05. 12. 07:54

“whoever you love to most must die”
Én elgondolkodtam rajta ki lesz ez. Szerintem 4 verzió van:
1. Sarah: Mondjuk csak akkor, ha mindenképp össze akarják fésülni a szigetes eseményeket a jelennel, egyébként most, hogy szakítottak, semmi más értelme nem lenne. Abszolút súlytalan lenne az egész.
2. Thea: Igazából ez lenne a legjobb verzió, hiszen elkerülnénk vele a romantikus nyáladzást. Viszont a halott családtag vonalat már ellőtték Moira-nál, szóval nem valószínű.
3. Felicity: Lenne értelme, hiszen bár az évad 2. felében parkolópályára tették a karaktert, az 1. felében szépen építgették a kapcsolatát Oliver-rel, és a félévadzáróban, mikor Slade azt mondta “ellene fordítja azokat akiket szeret” (vagy valami ilyesmi), akkor Felicity-t mutatták. Az előző részben lévő összeborulás is gyanús nekem, és hogy pont a fináléra redukálták le újra 3 főre a csapatot. Ráadásul egyedül ez lenne ütős csavar, és a rajongók jó része valószínűleg ott ülne miatta a 3. éved nyitóepizódjánál a képernyő előtt. Ettől függetlenül erre látom a legkisebb esélyt.
4. Igen,igen… Laurel. Elég béna lenne, hiszen már elég elcsépelt ez a “mentsük meg Laurel-t” vonal, ráadásul az előző évad végén egyszer már eljátszották, így csak ismételnék magukat. Viszont sajna még mindig ez a legvalószínűbb.
De hát a remény hal meg utoljára, hátha az írók mernek valami igazán nagyot húzni.

hummel - 2014. 05. 13. 14:49

@Grace: Nálam csak Laurel és Thea esélyes Slade választásaként. Felicity fontos Oliver számára, de Slade szemszögéből olyasmit nem látni kettőjük kapcsolatában, ami ennél többre utalna. Sara szóba jöhetne, de Slade nem várta meg a következő fázissal Sara visszaérkezését a városba, szóval őt is kihúznám. Így Laurel és Thea maradna és kettőjük közül az előbbire tippelnék. A szigeten állandóan az ő képét nézegette Oliver, Slade szóvá is tette.

Ami igazán érdekessé teheti Slade és Oliver találkozását, az a gyógymód, ami mindenképpen kell Slade legyőzéséhez, de kérdés annak használata után Slade mentálisan mennyire lesz stabil és ha esetleg stabil lesz, az változtat-e valamit Oliver hozzáállásán. Egyébként még ha Oliver visszalép is a Slade megölésétől, attól még az ő sorsa meg van pecsételve. Kizártnak tartom, hogy túlélje a részt. Jó pár jelölt van, akik simán végezhetnek vele, függetlenül attól, hogy mennyire harcképes.

Béka - 2014. 05. 13. 19:48

[spoiler] Éss megint laurel az akit elvisznek, éljen! Azt hittem már megússzuk, de úgy tűnik mindig kell egy kis Lance dráma -.-

Grace - 2014. 05. 13. 20:53

Esküszöm, ha megint ez lesz, ez a “mentsük meg Laurelt/Elenát/…” már mehetne az alapfogalmak közé. :(

xaz - 2014. 05. 14. 20:01

Mindjárt finálé.:D

Stiel - 2014. 05. 15. 06:06

Jó volt. Action ezerrel.

Vicceskedtek kicsit Felicity-vel. :) Sara úgy távozott, hogy még visszajöhet, ez is jó pont. És akkor a 3. évadban jöhet a szigetes kalandokban Amanda Waller.

Az egyedüli mini-cliff, hogy Lance papa sérülése mennyire súlyos. Remélem, marad jövőre is, egyik legpotensebb karakter az Oliver-rel való együttműködés szempontjából.

Poghy - 2014. 05. 15. 07:10

Azt hiszem erre a fináléra nem nagyon lehet panaszkodni, megkaptuk a team Arrow vs Slade army jelenetet, és a személyes párharc is jó volt a végén. Lance papa remélem megússza. Slade meg túlélte ugyan, de nem hiszem hogy a 3. évadban előveszik.

“Thea Queen was also weak.”

Reméljük jövőre kapunk egy érdekesebb, jobban felépített karaktert Thea Merlyn személyében. Tippre a flashback-szál is jobb lesz jövőre, most hogy már nincs megkötve az írók keze, hogy hova kell kilyukadniuk a végére.

Voltak kisebb hibák és gyengébb részek, de szerintem nagyon jó volt az évad, a finálé meg epik volt.

hummel - 2014. 05. 15. 08:49

Jó évadzárás volt, habár a hagyjuk mindenkit életben mentalitást ebben a szituációban túlzónak éreztem, azt meg pláne, hogy a segítségül érkező LOA tagoknak is megszabta ugyanezt Oliver.

Én azt vártam volna egyébként, hogy Slade meghal, de talán még lehet valami céljuk a készítőknek vele, meglátjuk. Nagyon remélem nem az lesz, mint Count Vertigo esetén, hogy Oliver többször lenyomta, de egyszer sem intézte el és többször visszahozták a figurát. Kicsit unalmas lenne ezt minden gonosztevővel eljátszani.

Szóval van egy ARGUS létesítmény a szigeten is, vajon mi lehet a létesítmény eredeti célja? Az pedig, hogy Oliver kikerül a szigetről korábban is tudtuk, de most már el is értünk odáig a történetben, az ARGUS jóvoltából Oliver Hong Kongban van.

Thea szála lehet az egyik legérdekesebb jövőre. Merlyn pedig nem százas, ennyire még apa nem örült annak, hogy a lánya lelőtte. Remélem mutatják majd őket együtt és nem csak egy végeredményt kapunk majd valamikor.

És igen, egy újabb beszólás Felicity-től:
– I’m Nyssa, daughter of Ra’s al Ghul. Heir to the demon.
– Felicity Smoak. MIT class of ’09.

Iceman - 2014. 05. 15. 09:40

Na ez egy korrekt finálé volt. a Harcok jól meg voltak komponálva és a szálakat is jól elvarrták. Laurel elindult a Black Canary úton, Royból végre Speedy lett, az Olicitysek is megkapták amit akartak úgyahogy. Gondoltam hogy Slade börtönbe kerül de ez egy jó ötlet volt hogy pont a szigetre:D Amikor sétáltak a géphez és beszélték hogy csóró lett vártam hogy benyögi Oliver hogy van egy pénzes ismerőse Gotham-ben aki segíthet:D Kíváncsi vagyok hogy szabadul ki Waller kezei közül.

krigin - 2014. 05. 15. 09:40

Arrow-The Flash közös promó CW-tól:

http://www.youtube.com/watch?v=ns5FNCiPn2o

Jópofa lett :D

szpojleres mókus - 2014. 05. 15. 11:09

Tök jó volt, 7/10
Ami idegesített, hogy eddig senki sem volt képes legyőzni a mirakulusokat, most meg hirtelen mindneki lezúzta őket és beléjük dobta a gyógyszert, aztán egész részen át a csipogás hogy jaaaj öljeeek ne öljeeek jaaaaj, na és nem halt meg lórel

Stiel - 2014. 05. 15. 11:25

“hirtelen mindneki lezúzta őket és beléjük dobta a gyógyszert”

fordítva volt a sorrend. nem mindegy :)

DarkEagle - 2014. 05. 15. 12:03

Stiel jól mondja nem mindegy a sorrend.

Egyébként faja kis finálé volt. Ebből a Hong Kongból sok mindent ki lehet hozni jövőre, főleg ha azt vesszük hogy Ollie a képregényben elég sok helyen járt akkor számítok sok mindenre. Az meg szerintem senkinek nem volt kérdés hogy Slade nem hal meg azoknak sem akik nem ismerik a képregényt. Thea szála érdekel majd a legjobban mi lesz vele végre fejlődhet a karaktere kétlem hogy kihagynák a részleteket max flashback lesz itt is.

Laurel tényleg elindult a Kanári lét felé ez eléggé egyértelmű volt. Mondjuk nem is olyan zavaró mert alapból is két Kanári van a képregényben csak ott anyu a másik nem a húg. :D Lance papával remélem minden okés lesz mert tényleg hiányozna egy rendőr a hős mellől meg amúgy is jó karakter. Amúgy csak nekem tűnt fel hogy az évad végére Laurel már nem idegesítő?

Ollie és Felicity szálat majdnem elhittem de még mindig ott hagyták kétesélyesen és megmondom őszintén megleptek a fordulattal ahogy Slade-et is. :D Szegény Felicity vajon milyen hidegrázás kaphatott mikor rájött hogy mi az igazi lényeg. :D És igen a beszólásai végre visszatértek, kicsit féltem hogy megölik de tuti hogy a közösség fellázadt volna.

Egyébként miért írja mindenki hogy senki sem halt meg és hogy Arrow barátunk a LOA-nak is megszabta hogy nincs ölés? Igen megszabta de mint láttuk nem igazán hallgattak rá elvégre kinyírták Isabel-t.

Amúgy Merlyn egy beteg állat épp ezért kíváncsi vagyok mit hoz ki a lányából. Jut eszembe remélem nem lesz túl drámázva hogy Diggle-nek két gyereke is van. Amit egyelőre nem is értek na mindegy.

Részemről 8/10 a finálé és az évad is. Voltak rosszabb részek de ha tartják a szintet akkor nem lesz itt gond.

Stiel - 2014. 05. 15. 15:06

Diggle gyerekéhez: Lyla terhes, de szerintem csak egy gyerekkel (csak még nem tudják a nemét).

wondorog - 2014. 05. 15. 15:43

Nekem ez a Felicity-s dolog nem tetszett, túlsságosan hatásvadásznak éreztem a dolgot. Most komolyan, ugyanezt bejátszhatták volna Sara-val (Slade számára sokkal hihetőbb a szigetes kaland után), másrészt ne már, hogy Oliver hagyja, hogy egy képzetlen technikus csaj, csak úgy túszul ejtesse magát Slade-del, aztán várja, hogy kicselezze a szérummal. Tudom, hogy a népnek kellett ez a pillanat kettejük között, de nem érzem logikusnak.
A másik meg, beadták a szérumot Slade-nek egy alagsorban, a fb után meg már a tetőn harcoltak.
A többi dologgal nem volt gondom (bár kevesebb lehetett volna, a “ne öljünk meg senkit” moralizálás), de a felvezető részek jobban bejöttek, mint maga a finálé.

Tiger27 - 2014. 05. 15. 17:21

“A másik meg, beadták a szérumot Slade-nek egy alagsorban, a fb után meg már a tetőn harcoltak.” +1
az tényleg elég nagy baromság volt… de ami nagyon váratlan és indokolatlan volt hogy Thea az eddig gyűlölt faterral csak úgy lelép… az még oké lett volna ha egyedül, de hogy most összespanolt az apjával, előtte meg lelőtte…WTF??!

winnie - 2014. 05. 15. 18:15

John Barrowman állandó szereplő lesz a 3. évadban.

hummel - 2014. 05. 15. 19:23

John Barrowman állandó lesz a harmadik évadban. Ez mindenképpen jó hír. Azt is jelenti, hogy Merlyn mellett Thea is gyakran lesz a képernyőn, nem csak a végeredményt látjuk majd, hanem az átalakulást is.

arrow - 2014. 05. 15. 19:58

Pedig Malcolm nagyon rossz gonosz az 1.évadban elég volt belőle.

katyvaszlipp - 2014. 05. 15. 20:01

Korrekt volt.
Felicitys csavarra rá lehetett érezni, főleg hogy előtte konkrétan mondja Felicity,hogy hagyja magát csabdába csalni…Saraval is meg lehetett volna játszani,de szerintem az gyanúsabb lett volna. Pont ezért nem gyanakodhatott Slade erre, mert kis Smoakból nem nézte ki,hogy bevállalna ilyet.

Azért a LOS elég kemény volt, imádom az íjazást minden filmben,sorozatban,itt is király volt, ahogy leszedegették az ellent.

Nuno86 - 2014. 05. 15. 20:40

Úgy tudom, bár nem vagyok biztos benne, hogy a képregényben Speedy lesz Green Arrow Robinja, Merlyn meg egy állandó ellenlábasa, de egyik sem akarja megölni a másikat, csak jobbak akarnak lenni egymásnál a tudományukban. Amolyan Batman-Joker “megállíthatatlan erő kontra mozdíthatatlan tárgy” módjára. :)

Hunnenkoenig - 2014. 05. 16. 00:12

Ezt a Merlyn-t nagyon unom es magasrol leszarom, hogy mi van a kepregenyekben. Ez egy sorozat. Nekem tessek kihagyni a csavot belöle. MAr tök nevetseges, hogy akkor hozzak vissza, amikor akarjak.

Thea mikor bratyizott le az apjaval?
Eleg rosszul volt megcsinalva, mintha kivagtak volna egy komplett reszt csak a WTF erdekeben.

Felicity esetere is kikerekedett a szemem, de azt legalabb megmagyaraztak es csak trükk volt. HA komolyan gondoltak volna, nagyon merges lettem volna. Bar most hogy Sarah elhuzott a sunyiba, gondolom kell majd masik szerelmi szal.

Hunnenkoenig - 2014. 05. 16. 00:12

Ja, remelem Summer Glaunak tenyleg annyi.
Nem szeretnem, ha tovabb kisertenek vele a kasza-ördögöt.

Poghy - 2014. 05. 16. 01:17

Hunnenkoenig: “magasrol leszarom, hogy mi van a kepregenyekben. Ez egy sorozat.” Nem azért hogy kötekedjek, de ez egy sorozat, ami egy képregényen alapul. Ergó a nézők egy jelentős százaléka, köztük én is, szeretnénk, ha valamelyest hű lenne az eredetihez, és hozná a képregényes feelinget.

Ez a komment kb azzal egyenértékű mintha egy remake készítőit szidnád azért mert a remake jobban hasonlít az eredetihez, mint amit te szeretnél látni.

winnie - 2014. 05. 16. 06:23

de azt se feledjük, hogy nincs olyan, hogy “A” képregény. mert nem csak egy green arrow van és volt.

winnie - 2014. 05. 16. 06:24

Hunnenkoenig: szerintem lépj tovább ezen a marhaságon, nagyítóval kéne keresni glaut és a kasza összefüggéseit. minden sorozata véget ér valamikor, de az arrow is tart.

meg egyébként is, van egy új sorozata, szóval jó eséllyel nem lesz tovább.

Conner Kent - 2014. 05. 16. 07:25

Sziasztok. Nekem tök átlagos rész volt, nem nagyon izgultam, előre kiszámíthatóak voltak a lépések szerintem. A Flasht jobban várom, itt picit olyan érzésem van mindig, lehet a szigetes flashbackek miatt, mintha ugyanazt a részt nézném, valahogy nem tud újat mondani. A Smallville szerintem jobb volt, ami a történetvezetést illeti. A második évadban túl sok volt a lelkizés,hogy most ki kit szeret, meg gyűlöl… Nos, az évadzárótól többet vártam, nem hagytak olyan nagy cliffhangert,de lehet direkt nem ez volt a céluk.

rm - 2014. 05. 16. 09:42

Aki olvasgat esetleg külföldi fórumokat, vagy képben van: másutt is az az általános vélemény, hogy Laurel nem az igazi? és hogy Felicity-vel összehasonlíthatatlanul jobb a dinamika főhőssel?

Egyébként nekem a finálé is ezt vetítette előre, a rész végi Oliver-Felicity jelenet nagyon sokatmondó volt, oké, hogy csak “csel” volt, hogy szereti, de ott a rész végén, ahogy egymásra néztek és főleg, ahogy Oliver nézett, az számomra elég egyértelmű volt és így még egyik jelenetben se nézett Felicity-re, ennyire. Szóval szerintem a harmadik évadban ez tovább fog épülni, szerintem megérne ez a páros legalább egy 1-2 évados dolgot, sok potenciált látok benne történet szinten is. Aztán ha muszáj a Laurel-lel lennie, hát akkor csinálják, de ez a páros szerintem megérdemelne egy ilyen hosszúságú történetszálat, elvégre a közös jeleneteik mindig a legjobbak között vannak.

Aeryn - 2014. 05. 16. 11:06

rm: Azokon a külföldi fórumokon, amiket én olvastam a legtöbben Felicity pártiak. A készítőkkel készült interjúkban pedig mind Kreisberg, mind Guggenheim azt nyilatkozta, hogy Oliver és Felicity közti kémia az egyik magja a sorozatnak. Emily Bett Ricards egyik interjújából pedig azt vettem ki, hogy a 3. évadban lesz valami köztük. Szerintem összehozzák őket.
Guggenheimtől megkérdezték, hogy az évadzáró címe Unthinkable azt jelenti-e, hogy Oliver csalinak használja Slade legyőzéséhez a nőt, akit szeret, a válasza pedig az volt, hogy igen.
Remélem ezen a szerelmi szálon mennek tovább, és Laurelt hanyagolják.

Hunnenkoenig - 2014. 05. 16. 12:32

@Poghy: Egy sorozatnak teljesen mas a dinamikaja, mint egy kepregenynek es mivel egy sorozatba a nezö is “beleszolhat” valamilyen szinten, (mig egy keprgenybe szerintem egyaltalan nem) szerintem a nezök velemenye a döntö, nem a kepregenyfanatikusoke.

A masik, hogy ahogy winnie is mondta, a kepregenyekben van mindegyik szuperhösböl nyolc fele alternativa es ugy tünik senkinek sincs vele baja (kiveve nekem, mert en utalom, ha egy dolgot nyolc verzioban adnak elö… rühellek mindenfele extended universt es alternativ idövonalat)

@winnie: tudom, hogy marhasag, de nekem ez mar babona es szeretem rafogni, ha a kedvelt sorozataimat kaszaljak miutan ö szerepelt benne.

Menjen is a sajatjaba oszt hagyjon beken mindenki mast :-P

Felicity es Oliver jo paros lenne. Nincs bajom azzal, ha egy evad alatt összejönnek.
A finaleban furcsalltam volna, ha ilyen mirnix-dirnix összehozzak öket.

Benjy - 2014. 05. 17. 01:12

Ez az évadzáró pont olyan volt mint az évad(7/10). Jobban élveztem az idei etapot a tavalyinál, de ez még mindig egy “popcorn sorozat”. (Ha szabad ilyet használni) Leülök hetente, megnézem mert kikapcsol és leköt, de olyan nagy elvárásokat nem állítok felé. A színészi játékkal még mindig ugyanaz a bajom, a történet sem elég következetes néhol (amikor az ellenszert behozták ott a hajamat téptem a blőd indoklással). Ami még fájt, hogy nem nagyon tudtak meglepni a fináléval, kivéve az utolsó jelenetet, mert az elég nagy WTF volt. A 3. évadra mindenesetre kíváncsi vagyok, főleg arra hogy lesz-e új villain, vagy Barrowman visszatérésével Malcolm Merlyn fog fejfájást okozni.

Uhu - 2014. 05. 17. 07:52

katyvaszlipp : Igen, valóban érthetetlen a Felicity-trükk, több okból is:
1) Ahogy írod is, arra alapozni a nagy kiszabadítási és Slade-legyőzési hadműveletet, hogy az über alles Slade majd nem védi ki azt, ahogy Felicity belenyomja a szérumot
2) A legvégén eléggé egyértelműnek tűnik, hogy Oliver valóban szerelmes Felicitybe, így fura, hogy miért teszi ki őt ilyen kockázatnak?
3)Ha már Oliver az átverős trükk mellett döntött, miért nem beszélték meg ezt előre? Mi lett volna, ha Felicity elrontja? :)

Ezt leszámítva (ami azért lényeges!) tényleg jó rész volt. Remélem, hogy Laurel helyett Thea lesz főszereplő (esélyes, hogy gonosz lesz inkább) és Sarah helyett Amanda jöhet a képbe.

atg - 2014. 05. 17. 09:55

Uhu:
Az egyik executive producer éppen azt erősítette meg, hogy azért volt a rész címe “Elképzelhetetlen”, mert Slade legyőzéséhez önként fel kellett ajánlania a nőt, akit szeret. Nyilván a kockázat óriási volt, de nem volt kimeríthetetlen készlet a szérumból se, valamit ki kellett hát találni. A 3. pontra meg tulajdonképpen éppen a 2. pont adhat választ, fél perc erejéig őszintén kimondhatta amit érez, és láthatta is rá a reakciót.

Összességében az évad és a finálé is jó volt, az évadban a fő minőségi hullámvölgyet a Lance családi agyrém jelentette számomra, a fináléban a fő gond pedig az volt, hogy a szérum megszerzésével kissé súlytalanná váltak az események, se perc alatt elbántak a rosszfiúkkal, érdemesebb lett volna duplarészként leadni a végét, az segíthetett volna ezen.

Semper - 2014. 05. 17. 11:35

Detectiv Lancel mitörtént a végén?

atg - 2014. 05. 17. 11:43

Az egyik mirakuru katona eltörte pár bordáját -> belső vérzés -> vérköpködés.

Semper - 2014. 05. 17. 11:55

Atg köszi.

andus - 2014. 05. 18. 11:27

Olvasgatva itt a kommenteket, sokan gondolkodnak azon, hogy ki lenne jó Olivernek. Nekem meg fura, hogy egyáltalán nem érdekel kivel van együtt. A finálé után meg a súlyát is elvesztette a szerelmi szál.

Iceman - 2014. 05. 18. 16:11

Így pár nappal később belegondolva engem az is érdekel Oliver hogy is tanult meg oroszul…van egy olyan tippem hogy Waller után nem a szigetre hanem Oroszo.-ba kerül és így lesz Bratva(vagymi?)kapitány meg perfekt orosz. Aztán az más kérdés minek ment vissza a szigetre.

Grace - 2014. 05. 18. 16:50

Iceman: Valószínűleg nem ment, hanem visszavitték.

Nekem bejött az évadzáró, bár a felvezető 2 rész jobban tetszett. Csak meglépték ezt a Felicity dolgot, és jó volt így, hogy csak átverés volt. Ha összehozzák őket az jobb felvezezés érdemel, mint hogy Oliver csak úgy benyögje, hogy szereti. Azért pedig, hogy Laurel és Oliver között nem volt összeborulós jelenet, hatalmas piros pont a készítőknek. Remélem ezek után végre összehozzàk Olivert és Felicityt. A szigeten abban a 3 mondatos jelenetben több feszültség és kémia volt, mint bármelyik màsik színésznőnél együttvéve.
Theaval pedig úgy néz ki végre kezdenek valamit. Amióta az első évadban felfedeztem a ijásztrófeákat a szobàjában azóta vártam erre. Tippre elég ellenségesen fog visszatérni, aztàn lesz egy nagy összeborulás, és szépen csatlakozil majd a bandához. Csak Roy szálát ne csesszék el megint és én boldog leszek. :-)

arrow - 2014. 05. 18. 17:56

Én arra leszek kíváncsi, hogy Oliver hogyan temeti el majd Sladet, mert a 9.részben mondja, hogy más sok mirakuru katonával találkozott már régebben és az utolsót ő temette el. Vajon Amanda honnan ismeri Sladet?

hummel - 2014. 05. 18. 22:32

Szerintem is visszavitték Olivert a szigetre, méghozzá Waller. Ezért is lehetett dühös rá.

Tibo - 2014. 05. 19. 19:26

nekem is tetszett a finálé, öröm volt nézni Felicityt és olit, Sajnálom hogy Sara elment a ligával, de remélem és bízom hogy látjuk még. Thea szálal megleptek, kíváncsi vagyok rá, Roy szálra is, a Hong Kongi szál érdekes lesz.
Összességében nagyon jó Finálé volt, és örülök John Barrowman hírnek én is.

w - 2014. 05. 19. 23:02

nekem még az volt furcsa, hogy Thea mennyi ruhát vett elő Roy szekrényeiből, miközben évadok óta a piros kapucnisát hordja :D

atg - 2014. 05. 20. 00:09

w: LOL :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz