login |

Pilot: The Tomorrow People

2013. 10. 11. 23:57 - Írta: human

70 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Na, akkor lássuk, hogy a CW milyen igazi újdonságot tartogat a tarsolyában. A minap azt olvastam, hogy ők menthetnek minket a sci-fi nélküli pusztaságból, de a The Tomorrow People-t elnézve ebben nem bíznék annyira.

A történet a Jumper és a Mátrix keverékeként értelmezhető, de olyan ordas nagy lyukak vannak benne, hogy rossz nézni. Van egy srác, tini természetesen, aki iskolába jár, na meg pszichiáterhez, mivel hangokat hall és alva jár. Elvileg. A gyakorlatban különleges képességei vannak, a 3T: telepátia, teleportáció és telekinézis. Ez egyrészt mázli a magyar fordítónak, nem kell szenvedni a 3T-vel, másrészt pedig természetesen gondokkal jár a hatalom.

Itt jön a teljesen természetes fordulat, miszerint a világban van egy földalatti mozgalom, a hozzá hasonló fiatalokkal, és persze egy eléggé könyörtelen kormányügynöksége, ami rájuk vadászik, hiszen meg akarják akadályozni ezt az evolúciós lépcsőt, ami a normál humánokat hátrányba helyezi. Hogyhogy nem, ebbe a harcba keveredik bele főhősünk, mivel az eddigi legerősebb Tomorrow People az ő apja volt, aki eltűnt, és most elő kéne keríteni.

Azért hoztam be a Jumper-t, mivel a teleportáció az egyik legtöbbet használt képesség egyelőre, erre épül jó pár akciójelenet. Mondjuk el kell ismernem, hogy egész korrekten van megvalósítva ez a része a harcoknak, csak hát szokás szerint elvéreznek a koreográfián a verekedések.

A Mátrix pedig úgy került a képbe, mert teljesen Neohoz hasonló kiválasztottság lelhető fel a pilotban. Azt hittétek, hogy az egyik legjobb akciójelenet itt elkövetett 10 centes másolatát hozom fel, mi? Szóval a főszereplőnk a “The One”, neki kiterjedtebb képességei vannak, mint a többieknek, ami elég hamar kiderül.

És itt jön be a probléma, mit kezdenek ezzel a felállással?

Nyilván erőltetni akarják a kötött díszletekhez kapcsolódó szálakat, így a gonosz hiába tudja meg, hova jár a srác iskolába, kacifántosan, elég rossz alapozással beleírják, hogy továbbra is oda járhasson. Ugyanez a helyzet a családdal. Amikor megláttam az anyukát játszó színészt, rögtön tudtam, hogy hiába adná magát a srác eltűnése otthonról, ez nem fog megtörténni.

És ez a sorozat legnagyobb baja, nem tudnak az alapötletből bármerre menni, nagyon meg van kötve a kezük, ami bizony borzasztó karaktereket szül. A főhős például egyik pillanatban még nem hiszi el a képességeit, a következőben meg már dicsekedni akar vele barátjának, aztán beáll a földalatti mozgalomba… várjunk csak, nem akarom a végletekig spoilerezni, de rossz volt nézni ahogy hajlong a szélben ahogy a cselekmény kívánja, mindenféle dráma nélkül.

Az egészet áthatja a gagyi. A szerelmi háromszöget ennél a mondatnál jobban nem is akarom szóba hozni. Ebből lehetett volna valami, tévés Jumper-szerűség, “srác keresi az apját”, de aztán beütött a realitás és marad a fapados tinisorozat extrákkal, az ami illeszkedik a Divergent, City of Bones, Twilight és ehhez hasonló filmekhez, nem lesz ez már több.

Hiába na, a CW ismeri a nézőközönségét, lehet, kapok is a fejemre mindjárt, hiszen aki kevés sorozatot látott, az lehet simán rákattan erre a high conceptre, de a The Tomorrow People maximum 3/10, de még ha több is lenne, akkor sem nekem szól ez.

Nem szoktam pilotkritikában spoilerezni, de ide a pontszám és az általános kritika mögött el kell férjen, mert tényleg az agyamra ment néhol a sorozat. Szóval innentől csak az olvasson, aki látta a részt.

Amikor láttam, hogy a gonosz megtudja hol lakik a főhős, akkor csak pislogtam, hogy ezt mennyire gondolták komolyan. Hát nagyon. Szóval van ez a csávó, aki már járt a Tomorrow People hadiszállásán, a gonosz megpróbálja befűzni a csapatába, cserébe nem bántja a családját (közben kiderült, hogy ő is rokon – that’s pretty random). A srác beáll látszólag, kémkedni természetesen, namost miért nem az az első kérdés, hogy “helló, akkor irány elkapni őket“?

Másik IQ durvulás: van ez a csávó, aki 3T+ (a négyzeten), beül egy kocsiba, ami nem sokkal később felrobban. A gonosz váltig állítja, hogy meghalt, NYILVÁN NEM TELEPORTÁLT EL. Az lehetetlen! Majd jöhet a későbbi részekben a nagy visszatérés.

Az már csak hab a tortán, hogy az iskolában pont a DNS dolgokról tanul, arról ami elvileg ő. A cseresznye pedig, hogy a Tomorrow People nem tud embert ölni, amikor megpróbálják, akkor valami sípolás van a fülükben és a fejükben. Balesetek kizárva!

70 hozzászólás Ne habozz!

dzsiaj - 2013. 10. 12. 00:25

A részt keretbe foglaló belső monológ tetszett, bár sok értelme nem volt. A leírt logikátlanságok sajnos tényleg nagyon szemet szúrnak, de előbb-utóbb az íróknak is el kell jutniuk arra a pontra, hogy ez nekik is feltűnjön (arra mondjuk nem emlékszem, hogy Mark Pellegrino tud-e róla, hogy a főhős már járt a TP főhadiszállásán).
Ami reménykedésre adhat okot, az a beépülés. Láttunk már beépülős főszereplős sorozatokat, de talán az Alias volt az utolsó ilyen. Csak hát, mivel akkor gondolkozni is kéne, hogy hogyan hátráltassa az Ultrát a srác részről részre, úgy, hogy ez ne tűnjön fel nekik és még hiteles is maradjon, nehéz helyzetbe hozza az írókat, akik szerintem nem sokáig fogják tudni tartani ezt a koncepciót;)

DarkEagle - 2013. 10. 12. 00:33

huma teljesen 100%-ig úgy fogalmazta meg a kritikát ahogy én is tettem volna. 3/10 nálam is MAX. Azonnal dobtam a pilot után. Nem is kérek többet belőle az tuti. Ha csak nem olvasok róla nagyon jókat később.

Egyébként vétek egy lapon említeni az ALIAS-al.
Kb mint ég és föld.

Eli - 2013. 10. 12. 00:35

Kegyetlenül rámész azokra,amik nem jönnek be neked. Ez esetben mondjuk egyet értek, nem nekem készítik ezt a sorozatot, el is kaszáltam rögtön.
Viszont az erőltetett kötekedés, főleg ha alaptalan, nem cool.
Simán lehet, hogy gőze nincs a gyereknek, hol a főhadiszállás, elsőre a másik srác teleportálta oda, másodjára nem láttuk hogyan érkezett.
Ha hirtelen rádrobban a kocsi, nem biztos, hogy van időd vetni egy keresztet. Nyilván túlélte az öreg, de ugyanúgy simán hihető, hogy meghalhatott.

És igen, amúgy elég gagyi, láttunk ebben a témában sokkalsokkal jobb szériákat, én kiszálltam. Nem élvezkedek egy szar film felett azon recskázva, milyen szar.

Rakohammas - 2013. 10. 12. 00:38

Hihetetlen potenciál van ebben a sorozatban! és az Mark Pellegrino. Neki nagyon örülök, hogy nagyobb szerepet kap végre, pedig nála jobb Lucifer… na mindegy :)
A rész borzasztó unalmas volt, egyedül a vége tetszett a narrálással (meg a srác döntése engem meglepett).
Ez az Ammel gyerek viszont gyengébb sokkal sajnos mint a másik, pedig a rokon se egy Emmy-díjas színész :)

mohoyoyo - 2013. 10. 12. 00:43

a legjobb a “Kamehame” harci mozdulat :D tuti az egyik készítő túl sok Son Gokut nézett :D a 3/10zel szerintem nagyon nagylelkű voltál, nekem ez a mínusz 2t is csak jóindulattal éri el….

Rakohammas - 2013. 10. 12. 00:47

Ja az a kamehame nekem is feltűnt, ráadásul még volt itt Vader nagyúr mozdulat is.

Lemoni - 2013. 10. 12. 01:12

Ez a sorozat sem tudott átlépni az árnyékain (CW, Julie Plec), harmatosan gyengére sikeredett. Minden történet- és karakterklisét beleraktak amit csak lehetett, a képességekkel rendelkező fiatalok alakítását rémesen gyenge szereplőkre bízták (élükön a kisebbik Amell-fiú), de a legrosszabb, hogy egyszerűen tök kiszámítható, unalmas az egész. Mark Pellegrino menjen inkább vissza a Being Human-ba, ott sokkal jobb játszótársai voltak.

zsemlye - 2013. 10. 12. 02:36

nem érte meg éjszakáznom :( pedig nagyon vártam… Luciferen kívül mindenki színész C, halványgyenge.
Kisfiú kinek a kije, hogy aszitték elbír művészileg egy begyógyszerezett skizóból Neo átváltással? Annyira megnézném a casting videót… Ződszemű “Trinity” ehh
A prod.design osztály mondjon le, de is odafent az is aki fillérekből akar szuperhősös-mutációst gyártatni. Forgatókönyvírók meg: tanítsák vagy legyenek tornatanárok. Gyenge lyukas, kiszámítható és konkrétan szarok a dialógok.
Ezt már csak rontani lehet pld egy kis B&B jellegű szerelmi nyállal és sajna várható, hogy befigyel, elvégre középsuli…

human - 2013. 10. 12. 02:42

“Viszont az erőltetett kötekedés, főleg ha alaptalan, nem cool.” ha minden tény amit a sorozatról írtam, az miért alaptalan kötekedés?

Eli - 2013. 10. 12. 02:53

Ez nem igazán áll meg.

Nem logikátlan, hogy nem indultak meg a holnaptinik főhadiszállására, ahogyan az sem, hogy egy felrobbantott autóban akár meghalhat valaki, még ha tud is teleportálni.

human - 2013. 10. 12. 04:24

Eli: szerinted visszatér a fater, vagy nem? Még a szélvédő sem látszik át, kb én üldözném a teleportálókat első gondolatom lenne, hogy megrendezett, ha “itt van faterod kisujja, itt vannak a fogai, ide kenődött az agya” lett volna az érvelés egy béna videó helyett, az más, de sorozatos szinten egyértelmű, hogy visszatér a fater, és senki nem tette fel a kérdést, hogy nem-e teleportált el. Vagy ha fel is tették, és megtévesztésnek használja a videót a gonosz, akkor is a srácnak kéne gondolni rá.

De ezek szerint a spoileres részre értetted az erőködést, azt azért ne hagyd ki, hogy felette ott a rendes kritika.

pocok - 2013. 10. 12. 05:31

Köszi a kritikát. Így már bele sem kell néznem.

thomas - 2013. 10. 12. 07:36

Én inkább az Erő krónikája című filmhez tudnám hasonlítani. Én azért megnézem mert ígéretesnek tűnik.

Arkadia - 2013. 10. 12. 07:41

Nekem tetszett a pilot, maradok! :-)

Fanka - 2013. 10. 12. 07:50

Lucy you can teleport, however I’m Superman’s wife! By Lois :)

Aszusz - 2013. 10. 12. 08:13

“senki nem tette fel a kérdést, hogy nem-e teleportált el. Vagy ha fel is tették, és megtévesztésnek használja a videót a gonosz, akkor is a srácnak kéne gondolni rá.”

Azért gondoltak rá, nem? a végén a srác még mindig az apját akarja megtalálni, vagy legalábbis megtudni, él-e, hal-e. Akkor nem vette készpénznek, hogy meghalt a robbantásban…

A rész egyébként tényleg gyenge volt, bár nem vagyok kötekedős típus, viszont még maradok, mert lehet benne potenciál. Az Arrow-t utána néztem csak, és tényleg ég és föld a két Amell fiú színészileg. Viszont a kettős ügynökös résszel engem is megleptek, ebből a koncepcióból ki lehet hozni pár dolgot (csak a sulit ne erőltessék – az egyedül a Teen Wolfban jött be nekem). Szóval még maradok pár részre.

jiliac - 2013. 10. 12. 08:45

Pedig abban reménykedtem, hogy idén lesz legalább egy sci-fi is a palettán. Tudom, hogy ők a célközönség de a tököm tele van már a tinikkel. Köszi a kritikát, ezzel megspóroltál nekem egy szűk órácskát, és némi felesleges adatmozgatást is.

Cathy07 - 2013. 10. 12. 09:35

Érdekes, hogy ennyi negatív vélemény ellenére, most én megyek széllel szemben azzal, hogy bejött a pilot…

A főszereplő srác meg tök úgy néz ki, mint Tom Cruise. :D Csak nem alacsony és nem őrült, de a többi stimm.

superpityu - 2013. 10. 12. 09:44

én még maradok, bár tény, hogy tele volt ordas baromságokkal. mivel elég rosszat mondanak róla, így elképzelni sem tudom, hogy nekem miért is tetszett valamennyire a rész. lehet túl jó kedvem volt :D a hajlongás ide oda nekem is sok volt, ahogy a szerelmi 3szög is wtf. mert belemászott a csaj a fejébe? olyan mintha ez juliska plec agyából pattant volna ki. ja, hogy ő is itt van… egyébként ha mindig a srác fejében járt, akkor pár kellemetlenebb szituációban is ott lehetett a gyerekkel :D
ami viszont kiakasztott, hogy a gyerek egyik percben azt sem tudja mit csináljon, aztán hoppá már teleportál meg minden. egy fél nap telt el kb, de már irányítja a dolgokat. a másik meg tényleg ez, hogy nem a többieket mennek elkapni. most akkor milyen a felállás? mert elképzelni sem tudom, hogy miről fog szólni, vagy mennek és keresik az embereket. – mondjuk azon mosolyogtam mikor mutatták a térképet, kanadában és oroszországban volt kb 2 pont, bezzeg amerika.
szóval maradok még magam sem tudom miért, talán lehetne ez jó is, csak kicsit jobban el kellene ereszteni az írók fantáziáját.

viirag - 2013. 10. 12. 10:55

Tök korrekt kritika. Ebben tényleg ennyi van, vagyis inkább nincs!

krigin - 2013. 10. 12. 11:09

nekem nagyon tetszett, így maradok.
Robbie Amellel se volt bajom, belekell még jönnie a szerepébe, nem lesz vele gond. :)
Kiváncsi leszek a következő részekre, a szerelmi3szög zavar, de sokat nem tudok ellene tenni….:( ha több akció lesz benne ami elnyomja a drámát, akkor rendben leszünk.

Nikki - 2013. 10. 12. 11:50

Most nem értek egyet a kritikával. Persze, bele lehet kötni itt-ott ha az ember akarja, de nekem nagyon bejött a pilot. Biztosan maradok a folytatásra innen ígéretesnek tűnik. Azt kaptam, amit vártam, sőt, igazából gyorsan elrepült az a 40 perc, még néztem volna.
Igazából mindkét csavarral megleptek a végén; a nagybácsival is és azzal is, hogy a srác beállt közéjük kémkedni, erre nem számítottam.
Szerelmi háromszöget nem látok bele egyenlőre, remélem nem cáfolnak rám :D
Egy dolog viszont sajnos igaz, azt az előzetesekből is láttam, hogy ez az Amell gyerek borzalmas. Annyira semmilyen, hogy a baltaarcú Paul W. a TVD-ből is jobb hozzá képest :/

energy - 2013. 10. 12. 12:11

@Nikki
Szerintem elég nyilvánvalóvá tették, hogy a barna, hosszú hajú, különleges képességekkel megáldott lány, aki főszereplőnk fejében jár, szó szerint, a szőke sráccal jár. Az előzetesben, nem a második rész előzetesében, hanem az az alattiban már az Amell srác karjaiba veti magát, és megy a féltékenykedés ezerrel.

Nikki - 2013. 10. 12. 13:02

@energy
Azt igen, viszont az előzetest nem néztem meg, hogy tudjak meglepődni, de akkor erre legalább felkészülök; rossz húzás. Tényleg nem értem miért kell egy csomó sorozatba beleerőltetni, anélkül (még) jobb lenne.

human - 2013. 10. 12. 13:33

nem néztem meg előzetest, de szerelmi háromszög mindig kell, így amikor a szőke srác kifakadt rögtön látszott mi lesz :)

kiskiraly - 2013. 10. 12. 13:36

Bántóan klisés sorozat nem a jó értelemben, a párbeszédek pedig brrrr..
4/10

Nekem a srácról folyamatosan Scooby jut eszembe, tudjátok a HIMYM-ből Robin “kutyabarátja” :)

Push sorozatváltozatáról van valami hír?

ayren - 2013. 10. 12. 14:27

Annyit még hozzátennék, hogy a főszereplő fizimiskája valahogy baromira nem szerethető. Vagy a kamera nem szereti, fene tudja, de én speciel piszkosul nem találom fotogénnek. A pocsék színészi játék stb. mellett ez már sok, nálam kasza a pilot után.

szpojleres mókus - 2013. 10. 12. 14:42

Szerintem nézhető szórakoztató. Elmegy.

A főhős nem hasonlít Oliver queenre??

DarkEagle - 2013. 10. 12. 14:54

“Lucy you can teleport, however I’m Superman’s wife! By Lois :)”

Ezen most jót nevettem. Egyébként én is miatta meg Lucyfer miatt néztem bele csak. :D

“A főhős nem hasonlít Oliver queenre??”

De mivel unokatesók. :D

petyo - 2013. 10. 12. 15:19

A kritika jogos, sőt még a főszereplő képe is zavaró de még mindig jobb volt mint a shield

DarkEagle - 2013. 10. 12. 15:46

“A kritika jogos, sőt még a főszereplő képe is zavaró de még mindig jobb volt mint a shield”

Azért ne túlozzunk ha kérhetem. :D
A SHIELD sem egy TOP 10-es sorozat de messze szórakoztatóbb mint a tini nyál. >.< Na meg abban jóval több potenciál van mint ebben de ez nem téma tárgya. Maradjunk annyiban hogy a SHIELD 6/10-es eddig ez a valami meg 3/10-es.

szuladam - 2013. 10. 12. 16:24

Én is csatlakozom a kritikához, elég kiszámítható volt minden lépés. Egyedül az én vagyok a nagybátyádnál lepődtem meg kicsit, de aztán rájöttem, hogy mégse volt akkor “meglepi”. Olyan mintha a Three Inches pilotját láttam volna (az hamar kaszát kapott), félek, ha ebből is olyan kamu lesz, mint az Under The Dome-ból, akkor ezt nem fog tudni megmenekülni a kaszámtól még egy ilyen “csalódást” nem bír el a szívem. :D
És itt még SK neve sem segíthet…
Ha végig, mind a huszonvalahány részben ez lesz, kaszálnom kell majd.

Castor - 2013. 10. 12. 17:18

No én látva a 3-as pontszámot, már nem vártam sok mindent, és lehet pont emiatt mondom azt, hogy ez CW-ként simán vállalható pilot volt. És az eddigi idei felhozatalból ez egy nem is rosszul sikerült anyag. A Shield pilot-ot nem verte, viszont azt már kaszáltam is a 2. résszel.

Szóval nálam simán jöhet a folytatás, mert a bullshit-ek sem idegesítettek annyira. Bár a nagybácsi is nyilván vágja, hogy elteleportált a tesó, az valóban olcsó volt. De szerintem csak mindfuck-olni(Jedikis mind trükk :D) akarta a Főhősünket, mert ránézésre van vagy 70 -es IQ-ja és azt hitte ez elég lesz “megfélemlítésnek”. Mondjuk a szerelmi 3szögön szerintem mindenki már csak röhög, nekem az lesz a comedy szál :D

petyo - 2013. 10. 12. 18:27

DarkEagle: nekem inkább a shield volt a tini-nyál, rossz volt nézni lehet mondjuk csak azért mert azzal szemben volt elvárásom ezzel meg nem. Másrészt nincs abban semmivel több potenciál mint ebben, ebből is kioszhatnának egy kurva jó sorozatot de nagy valószínűséggel nem fognak mint ahogy a shieldből se

Orange_Green - 2013. 10. 12. 19:00

Meglepő módon ez most nekem tetszett. Oké, csomó dolog idegesített, az előrevetített tricikli (miért ó uram, miééééééééééééééééért?) és a rendkívül kezdetleges bunyók is… Minden egyes ütésnél és rúgásnál tökéletesen látni, hogy luftot ütnek-rúgnak, nem egymást. Nem tudom, sokat várok, ha azt szeretném, ha olyan kameraállásból vennék őket, hogy legalább ÚGY TŰNJÖN, mintha megütnék egymást?

Az alap koncepció nagyon bejött, anno a hősök alapgondolata is tetszett, persze azt is úgy elszúrták, ahogy illik. Ez meg ráadásul CW, tehát biztosan valami katasztrófa várható. Vagy ha nem, akkor meg tuti kasza lesz, és baromira fogom sajnálni…

Egyelőre megvettek kilóra, mindenképpen maradok még pár részre, és nem csak a mot+ szőke fiúcska miatt, akit ugye szintén a H2O-ból importáltak, és micsoda férfiúcska lett belőle. Érdekel a történet is.

A főhős gyerek tényleg olyan, mintha Tom Cruise balkézről született fia volna, játszani is pont annyira tud, mint Tom anno. Szóval ő lehet a sorozat gyenge pontja. De még reménykedek.

Tyberius - 2013. 10. 13. 01:06

Hm… faék egyszerűségű sztori, semmi váratlan dolog, a kritika nem téved, de én az ilyen sorozatokat már nem is tudom komolyan venni. Kajálás mellé jó lesz pár rész erejéig, aztán ha nagyon buta lesz akkor úgy is kasza.
Olyasmi mint a S.H.I.E.D., vannak nála sokkal értékesebb sorozatok, de ha agyzsibbasztás kell ez épp megteszi.

Zsuzsee - 2013. 10. 13. 12:58

Nekem tetszett, maradok. Azt kaptam, amit vártam, plusz én eleve a CW célközönségébe tartozom, tehát gyakorlatilag BÁRMIVEL meg tudnak venni, amit csinálnak :D Robbie Amell nagyon cuki, és nagyon hasonló kaliberű emberke, mint az unokatesó, én végig azt figyeltem rajta, hogy pont olyan arckifejezései vannak, mint Stephennek.
Mark Pellegrinónak külön örülök, iszonyúan szeretem.
A sztori meg olyan amilyen, csak a pilot alapján szerintem nehéz megítélni – mondjuk aki hardcore sorozatos, az biztos felismeri a jeleket, de nem egyszer láttuk már hogy “én a pilot után kaszáltam, de a visszajelzések alapján talán érdemes folytatni?”

winnie - 2013. 10. 13. 13:00

“A sztori meg olyan amilyen, csak a pilot alapján szerintem nehéz megítélni – mondjuk aki hardcore sorozatos, az biztos felismeri a jeleket, de nem egyszer láttuk már hogy “én a pilot után kaszáltam, de a visszajelzések alapján talán érdemes folytatni?””

én is abban bízok, hogy ha kaszáljuk is (junkie stáb), akkor lesznek írások később, amik jelzik, hogy miképpen alakul a sorozat. vagy ha más nem, pörögni fog a kibeszélő. majd kiteszem oldalra.

mse - 2013. 10. 14. 12:24

Ez rohadtul közepes volt, és egy sci-fi sorozatnál talán fura ezt a jelzőt használni, de abszolúte fantáziamentes. A nagybácsis szál miatt egyelőre maradok, aztán majd meglátom. A Blacklistnek jobban ér a kaszája, ettől csak azután válnék meg.

Orange_Green - 2013. 10. 20. 13:22

E02 elég mókásan kezdődött, jó volt, hogy próbálták megmutatni ennek az egésznek a mindennapi életben hasznos, cool oldalát is. A bénázásból adódó poén várható volt, de nagyon is ült, nevetni ugyan nem tudtam rajta, de tudom, hogy velem van a baj.
Tetszett, hogy sok konfliktus bomlott ki, és szépen, emberien reagálták le őket. Valós érzelmekkel, valós reakciókkal. Semmi se lett elbagatellizálva, semmit se próbáltak “természetfeletti” módon megoldani.
Tetszett az is, hogy találtak egy újabb spec. srácot, hogy nem félnek új szereplőket, új szálakat beemelni (ami a második résznél mondva röhejesen hangzik, hiszen itt még bőven az a feladat, hogy új embereket emeljenek be) de láttunk már a CWn “karón varjút”. Ha meg tudnák tartani, hogy az átívelő szál mellett időről időre (ha nem is minden részben) találnának valakit, akkor akár végtelen potenciál is lehetne ebben az egészben. Nyilván nem úgy, hogy találnak valakit, konfrontálódnak vele, valahogy megoldják, hanem a különböző háttértörténeteket jobban kibontva lenne ez érdekes. Plusz várnék több flashback-et, amire a gondolatolvasás remek lehetőséget biztosít. Stephen életével kapcsolatosan már megkezdték a múlt felgöngyölítését, de mindenkié érdekes lehet. Cara, szőke mot+ férfiúcska, stb…
Ami viszont zavaró volt számomra, hogy már a második részben vagyunk, de iszonyú kevésszer hangzott el a szereplők neve. A tomorrow-sok közül egyedül Cara-ét tudom, beszélgetnek egymással, de olyan ritkán nevezik egymást néven, hogy lehetetlen megjegyezni ennyi idő alatt. A szöszke tán John, és a computer meg Tim, ezt tudom. De ki a szaki srác? Hogy hívják Stephen öccsét? És a csajt, akivel “barátkozik”?
Egyre nagyobb reményeket fűzök a sorozathoz a kiszámíthatósága ellenére is, ha másnak nem is, guilty pleasure-nek tökéletes. Szóval remélem nem lesz kasza.

Nikki - 2013. 10. 25. 23:45

A 2-ik részt kicsit gyengébbnek éreztem, mint a kezdést, de ez a harmadik, megint tetszett. Szépen építkeznek minden szálon.

Orange_Green - 2013. 10. 26. 14:25

E03 – És igen, megkaptam, amit szerettem volna. Flashbackek! Felpörgött a rész, egész szépen bomlik ki a cselekmény. A szereplők továbbra is hús-vér emberek, akik néha önzőek, néha érthető okból nem foglalkoznak másokkal. Végre senki se fekete vagy fehér, nem értékduál mentén lehet őket elkülöníteni, hanem árnyalatok vannak.
Tetszett Cara háttértörténete, Stephen is egyre jobb. Jedikiah igazi pszichopata, Darcy pedig méltó partnere ebben.
Astrid is érdekes, sok mindent ki lehet hozni ebből is, hogy meglátta őket. A verekedős jelenetek sokat javultak, bár még mindig nem az igazi. Amivel igazából bajom van, hogy csak a főbb karakterekre fókuszál az egész, és a többi ilyen mutáns csak dekoráció a háttérben. Amíg az Ultra-nál bátran mutogatnak újabb és újabb ügynököket, akik jönnek-mennek, csinálnak dolgokat, addig a földalatti csoport szinte csak John, Cara, Stephen és a szaki-srác (sorry, még mindig nem tudom a nevét) mozgalma. A többieket csak játszani, pihenni, edzeni láttam. Miért nem lehet némelyiknek arcot, nevet adni? Remélem a következő epizódokban azért bevonnak még egy-két srácot vagy lányt. Mert annak, hogy ott ülnek ezek a statiszták és pasziánszoznak, semmi értelme.

7/10

szpojleres mókus - 2013. 10. 26. 23:52

Szórakoztató, de kicsit gyerekes..
El tudja valaki képzelni, hogy egy CIA kettősügynök reggel bemegy az irodájába dolgozni, utána meg a KGB-hez megy munkaidő után?

Azt nem értettem hogy először be akarta volna mutatni az erőit a barátnőjének, msot akkor mire fel ez a tikolózás.

Lemoni - 2013. 10. 27. 01:17

Képtelen vagyok megkedvelni bármelyik karaktert is, a történet erőltetett, pláne ha előkapnak valami random plusz képességet az éppen szükséges heti megoldáshoz, sokszor felhúzom a szemöldököm a színészi alakításokon és sokat unatkozom. Ha szuperképességes, akkor nekem most már Misfits, nem kellenek többé a holnap emberei.

Orange_Green - 2013. 10. 31. 16:27

Megint egy kis flashback, most John életébe pillanthattunk be. Remélem jövő hamarosan kapunk a szaki srácból is egy kis ízelítőt.
Jason Dohring vendégszereplése elképesztően sokat dobott ezen az epizódon. A Veronica Mars óta nagy szerelmem a fickó, és itt sem okozott csalódást, bár kicsit keveset kaphattunk belőle.
Az az igazság, hogy még mindig megrémülök, amikor meglátom Julie Plec nevét az executive producer kifejezés alatt, de már egyre kevésbé hiszem, hogy bármi köze lehet ehhez a sorozathoz. Egyre javul a minőség, és kezdem szeretni ezeket a srácokat, a hibáik ellenére is. Főleg John-t.
Az edzések és a bunyók egyre jobbak, látványosak, néha már azon kapom magam, hogy izgulok valakiért. Jedikiah telepatikus képességét ugyan nem értettem, korábban ő maga mondta Stephen-nek, hogy ő sima embernek született, csak a testvére volt mutáns, akkor most honnan tudta, hogy John olvas a gondolataiban? Hogy hallja őt? Ehhez nem kell, hogy valamilyen szinten legalább ő is telepata legyen? Mert oké, azt tudhatta, hogy egy különleges képességű fiúért megy, nyilván régebb óta figyelték a srácot, de honnan tudhatta, hogy képes már olyan szinten uralni a képességeit, hogy csak az éppen felé küldött gondolatokra fókuszáljon? Néha még Cara is kiesik a ritmusból, és elborítja milliárd hang, mint a legutóbbi részben is, akkor hogy remélhette Jedikiah, hogy egy ilyen fiatal srác képes lesz meghallani őt? Hacsak ő maga is nem telepata, és nem úgy szólt hozzá, ahogy Cara szólítgatta Stephen-t, még a sorozat első részében. Ha pedig ezt eltitkolta eddig, akkor mennyi mindent titkolhat még. Egyre érdekesebb a karaktere.
Az utolsó pár perc miatt pedig nagyon várom a következő részt, mert innentől rettentően felpöröghetnek a dolgok, ha a kis csapat tényleg elkezd kiállni magáért, és felveszi a harcot az Ultra-val szemben.
Jó irányba tart ez a sorozat, ha ez a tendencia folytatódik, hamarosan elhagyja a biztonsági zónát, és valami egészen királlyá fejlődhet.

zolij - 2013. 11. 02. 00:07

A harmadik és negyedik rész egyelőre meggyőzött a folytatásról, határozottan jobb volt, mint amire a kezdés alapján számítottam. És bár CW és Plec sorozat, de eddig a hisztit, a nyáltengert és a szerelmi sokszögeket sem vitték túlzásba.

Nikki - 2013. 11. 02. 00:33

Látom nem nézzük valami sokan, de mi szeretjük ;D
Nekem is tetszik továbbra is a sorozat, jó irányba halad a történet. Szerintem a többieket is meg fogjuk ismerni idővel, én bízom benne, hogy Jed-nek is lesz flashback, sőt a nő, aki Stephen-re felügyel, talán ő is fontosabb szerepet kap.
John csavarja után úgy érzem, Stephen önerőből fog tökéletesedni. Már ha elviszik sötétebb tónusok felé a sztorit.

@Orange_Green
Lehet nem tudom jól, de úgy emlékszem, hogy a képességüknek hála mindent meghallanak, s ezt kell megtanulják kizárni. A nekik szánt, nagyon erős gondolatokat, plusz az olyanokat, amiket erős érzelmi töltet kísér a közvetlen közelükben (az öngyilkos csajszi a múltkorról) egészen biztosan meghallják. Stephen talán ezért nem tudta kizárni Cara-t.

superpityu - 2013. 11. 03. 22:03

a 3. és 4. részt kimondottan élveztem, de az egész szét van esve. random jönnek a dolgok, nincs normális átfűzés a jelenetek között. nem szokott az ilyen zavarni, de itt annyira meg van törve sokszor a rész, hogy az már idegesít. meg a jelen heti eseteit is lehetne kicsit jobban megspékelni, mert a 4.ben is csak lestem, hogy jön a csávó, beszélnek róla, de lógott a levegőbe, és ugyanez a hiba az előző részekben is. idővel lehet jobb lesz, de eddig ezek engem eléggé zavarnak.
a másik zavaró dolog steven – a színész, a hang, az egész együtt borzalom. az ő hangja éppen ugyanolyan tördelt, mint a rész. tudjátok, mint amikor az amatőr színjátszósok lámpalázasan olvassák fel a szövegüket. kb ezen a szinten van a fiú. kezdem megszokni, de igazán keríthettek volna mást a szerepre, aki kicsit markánsabban tudja eljátszani a főszereplőt, mert ez gyengus, még cw szinten is. jó, tudom, stephen amell unokatesója, de ő sem egy színészóriás, sőt.
viszont cara, jed és john is kárpótol. gondolom ha jobban elmélyülnek a karakterek akkor nem lesz gond senkivel. személy szerint én azt várom, hogy steven társának a háttérsztoriját megismerjük. remélem továbbra is egyre jobb lesz és kapunk még sok flasbacket.

Nikki - 2013. 11. 08. 01:51

Lehet én ültem le jó alapozással ez elé az epizód elé, de nekem iszonyatosan bejött. Cara nagyon badass volt a végén, kíváncsi vagyok, tudnak-e új szérumot szerezni, főleg Stephen magánakciója után, amit valahogy ki kell magyarázzon. Remélem a kiscsaj is túléli, ez az ellenanyag dolog tetszik. Astridon meg tök fölöslegesen parázott.

laza_kivi - 2013. 11. 08. 09:08

Jaja, nagyon jóra sikerült a rész, izgultam is, most egyet beindult. :)

Orange_Green - 2013. 11. 09. 16:22

Nagyon egyben volt ez az ötödik rész. Cara elképesztően kemény csaj, és nagyon jól is játszott most az őt alakító hölgyike. Nem éreztem azt, hogy akkora lyukak lennének a történetben, mint eddig, valahogy egyre jobban összeáll minden. A bunyójelenetek, a teleportálás, az Ultra felett álló Headquarter. A HANG volt a legérdekesebb, ki ő, mi a valós szándéka. Lelőttek 3 mutánst, oké, de ennyivel biztosan nem éri be. (Egyébként szerintem S. apja, de ne legyen igazam, mert nehezen férne össze az eddigiekkel, ha kiderülne, hogy a hős apuci Darth Vader.)
John vívódása remek volt, az is, ahogy végül kiderült, hogy Cara-val mindketten olyan képességeket, ösztönöket rejtegettek egymás elől, amik végső soron mégis hasonlóvá teszik őket.
Astrid megérkezett a történetbe, és ha jól keverik a kártyákat, bele is fog illeni.
Egyetlen kontrám van: A Cara – Stephen jelenet, amikor éreztem valamit kettejük között, amit nem akarok érezni-látni. Nem feltétlenül a korkülönbség miatt, hanem azért, mert egy ilyen dinamikájú sorozatot teljesen felesleges sokszögekre pazarolni.
végre sikerült megjegyeznem a szaki srác nevét: Russel. Haladunk. Ha eddig heteseket adtam, és a kiindulási alaphoz viszonyítom, ez a rész simán
8/10

Fere - 2013. 11. 11. 16:09

Én az Alfák helyett fogom valszeg nézni. Az sem volt világmegváltás, de jobb, mint egy fókusz vagy aktív.
És ki tudja, talán később izgalamasabb is lehet.

Nikki - 2013. 11. 15. 23:59

Reménykedtem. De az eheti sorozataim epizódjai gyengélkedtek. Ez alól sajnos a TTP sem volt kivétel :(
Szerelmi háromszög itt is, vagy John mehet a fenébe? Ha már John, a felelősségteljes, akkor simán bunyóba kezd? Mi lett volna ha összekaparja Russellt és eloldalognak így, egyszerűen?
Fura, hogy Astrid a múltkori után meg se lett említve. Mint ahogy az is, hogy mire volt jó Darcy meggondolatlan húzása? Min változtatott? Előtte hamarabb is elteleportálhattak volna, nem csak a halála után, nem?
Jedet meg gyengéd érzelmek fűzik egy TP-höz. Mily kényelmes.

Tyberius - 2013. 11. 16. 02:11

Noh, eddig (6-dik rész) tartott a jóság a TTP-ben? Ez a rész kb felvonultatta az összes olyan dolgot, ami miatt kaszáltam a TVD-t anno, ami miatt nem nézem az Originst, ami miatt kaszáltam a Buffy-t. Gondoltam, hogy csak idő kérdése amikor egymásnak eresztik a főszereplőket, de örültem, hogy eddig megvoltak enélkül a szál nélkül… Végül csak felnőtt a CW-s szintre ez a sorozat is, illetve bukott a mélybe. Szóval egy rész alatt sikerült nagyon kasza közeli helyre kerülnie…
Volt egy olyan téveszmém hirtelen, hogy John nem fog visszavágni, amikor kiütötték a koreait, Darcy “akciója” meg… hát azon fogtam a fejem, hogy ezmostmiez… Nagyon olcsó és csíra megoldás volt, ráadásul teljesen logikátlan is. Már azzal is előrébb lettek volna, ha mind elteleportálnak. Egyáltalán nem vágom mire vártak ott a kocsi mögött… Összességében ez egy über gagyi rész volt.

zolij - 2013. 11. 16. 19:16

Plec hatás befigyel

Orange_Green - 2013. 11. 18. 23:50

E06 Russell flashback <3 És akkor ebben ki is merült az igazán pozitív dolgok sora. Voltak egészen megható, mély pillanatok, amikor Russell tudomást szerzett az édesapja haláláról, akkor azért éreztem valamit. John és Cara között is volt dráma, a szőke férfiúcska meglepően jól hozza a szenvedő főhőst.
A legrosszabb színészileg még mindig a főszereplő, Stephen, lassan többet ráncolja a homlokát, mint Will Smith idióta fia.
Egyebekben a részben tényleg beütött a Plec-hatás. Komolyan egy csók elég volt, hogy "eltűnjenek" az ULTRA szeme elől?
A kocsmai verekedésnél minden mp-ben azt vártam, hogy valamelyikük elárulja magát, végül teljesen más, ámbár banális dolog lett a "csattanó".
Darcy viszont emberi lett, ha csak pillanatokra is. A halálának és ezáltal az életének is lett értelme, visszamenőleg felülírta az összes eddigi tettét ez az utolsó önfeláldozás. Nyilván a kocsi mögötti t*kölés, és az, hogy nem teleportáltak el mindhárman, nagyon gagyi volt, de a nő halála legalább szép.
Ha kivonom a triciklit, akkor megható epizód volt ez, kellemes, szerethető. Csak nehéz kivonni valami olyasmit, ami eláztatta a rész közepét és végét is. Azért én hat epizódnál egy picikét többet vártam volna azzal, hogy a kisfiú karjaiba dobjam a nőt. Kicsit hirtelen ez így, nem?
Enélkül a borzalom nélkül 9/10 lenne a rész, de így épp csak eléri az 5/10-et.
És ebbe bőven beleszámoltam Jed-et és a mutáns nőt. Kétszer is.

Tyberius - 2013. 11. 22. 19:40

Noh, a 7-dik rész picit javított az előző rész csorbáin. Felejteni nem felejtek, de megbocsájtó vagyok. Az egy percig nem okozott meglepetést, hogy Cara visszakozott, Stephen meg nyumolt volna tovább, mint a nácik Leningrád felé az orosz télben. Ami viszont kellemes meglepetés volt, hogy egyrészt a fene nagy őszinteségben Cara vallomást tett (John sem tűnt annyira baszott mód ostobának, mint hasonló szituációkban a legtöbb sorozat szereplői – sőt ahogy szivatta Stephent az külön vicces is volt), aztán némi tagadás után közölte, hogy “van valami”, szóval alapvetően egész türhetően kezelték az írók a szituációt, majd kiváncsi vagyok merre futnak vele.
A rész egyébként korrekt volt, semmi formabontó, nagyjából a kötelező sablon alapján zajlottak az események, viszont Cara visszavehetne, mert elvileg nincsenek már képességei… Nemtom mi a szándékuk az íróknak, de szépen rávilágottak arra, hogy annyira azért nem lehet hülyének nézni Jedet (és ezzel együtt a nézőket sem), hogy mindent elhiggyen Stephennek, szóval kíváncsi vagyok mikor borul a bili…

Nikki - 2013. 11. 22. 23:36

Szerintem is korrekt epizódot kaptunk. Stephen nem illik Astridhoz, de vele együtt még is jobb fej. Carahoz sem, így remélem ezt a kapcsolat dolgot más irányba viszik el, a “gyerekek” még az elején ugye nem lehettek tisztába ezzel, ezért a szerelemmel keverték össze. A mostani kivitelezés ellenére is remélem, hogy a jövőben hanyagolni fogják a szerelmi szálakat.

szpojleres mókus - 2013. 12. 06. 18:21

ez a rész nagyon fájt.
Az ultra nem tudhatja meg hogy Carnak vannak képeségei, de elküldik olyan küldetésre ahol nagy a lebukás veszélye.
Félnek hogy megtalálják J-t és ezáltal lebukik a menedék/J rájön hogy hol van ezáltal lebuknak. Akkor mi a fészkes fenéért nem teleportálnak el vele egészen az északi sarkra?? Minek kell ott tartani a bázison??
Cara mérges még mindig JOhnra a hazugsága miatt, miközben Johnt megcsalta??
Hogyan néz ki John leborotválva???
Megtudjuk hogy hol van THANATOS DE OTTHAGYJUK SIMÁN A BÁZISON J-t hogy megtalálják a mátrixosok miközben mi teázunk??
Meglepődött valaki hogy ennyi töketlenség után J rájött hogy Carának nincs baja??
Magasan kiképzett mátrix agyak nem képesek megtalálni de egy szakállas igazgató ürge beköti magát és rögtön megtalálja??
Johny hidegvérrel megöl bárkit aki fenyegetést jelent a cspatra, de J-vel nem képes??

hatalmas OMG, ennél 5 éves kisgyerek jobbat írt volna.

Nikki - 2013. 12. 07. 21:42

Nekem nagyon tetszett ez a rész. A részletekre jobban kéne figyelni :)
Ha Russell nem bénázik, nem buknak le. Cara a legjobb telepatájuk, nem volt más választásuk.
Nem teleportálhatnak csak úgy. Russell apjának a temetésére sem csak úgy puff, megjelentek és kész. Egy sor óvintézkedés után, megadott helyen tűntek el és bukkantak fel. A felszínen rögtön megtalálták Jedet, a bázison addig húzták, ameddig tudták, hogy megszerezzék a szükséges infót.
Az “öltem már embert” azért súlyosabbnak tűnik egy megcsalásnál. Plusz kiderült a részben, hogy elsőre nem is akárkit ölt meg, már ha az illető tényleg halott.
Jed megint Russell bénázása miatt jött rá, hogy Cara-nak vannak képességei, amikor a csaj meg kellett mentse, miután csórikám bedőlt az egyik legolcsóbb – mindjárt megfulladok – trükknek. A szérumon azért remélem dolgozik a kiscsaj ^^
Az alapító nem véletlenül van abban a pozícióban amiben, plusz a holnap embereinek a képességei igen eltérőek, nem mindenki egyforma erős.
A rész pont arra éleződött ki többek közt, ami nekem nagyon tetszett, hogy Jed mégsem egy olyan szörnyeteg, mint amilyennek mutatja magát. Szereti a nőt is, és Johnt pedig, mint a fiát. Többször is elhangzik. A srác már ügynök korában is mindent elvállalt, csakhogy Jed büszke legyen rá. Valamelyik múltkori részben ki is mondja, hogy ő állt a legközelebb számára ahhoz, amit apának neveznek.
Na igen, John-nak valóban a borosta áll jobban ;D

O_Green - 2013. 12. 15. 18:49

E07 A szokásos értelmetlen “mi volt eddig” blokkal indul, amiből természetesen már nem hagyhatták ki Cara és Stephen összegabalyodását. Az azért elég jó, hogy Cara nem tulajdonított túl nagy jelentőséget az indulatból félrekufircnak, és nem indultak el direktben a tricikli irányába. Uncle Jed még mindig a legjobb karakter, Stephen még mindig elég pocsékul alakít, iszonyatosan primitív a mimikája, amikor John-nal szemben ülnek, kb. zongorázni lehetne a különbséget, pedig azért a John-t alakító férfiúcska se egy érdemes művész. A gimis kosarazgatás egészen aranyos volt, főleg a karoljuk fel a lúzereket felhang benne. Egyébként a rész komoly visszaesés volt az eddigiekhez képest, tulajdonképpen semmi nem történt benne, azon kívül, hogy mindenki a kis baltaarcút akarta. Tinidráma, érzelmi zűrzavar, és egy erőszakoló, aki alig kapott szerepet. Helyette Stephen vergődését kellett nézni. John viszont baromi vicces volt, ahogy kínozta, de közben segítette is. Tetszett az is, ahogy verekedtek, bár nem tartottam reálisnak, hogy egy nagy nézettségű meccs után olyannyira kihalt a folyosó, hogy senki se hallotta meg/vette észre őket. A karkötő/bilincs/erőt blokkoló izé ötlete akár még érdekes is lehetett volna, de a megvalósításban kicsit sok volt a gagyi. Kezdem unni, hogy mennyi mindenre nem kapunk magyarázatot. A levegőben lógó dolgok miatt sem tud igazán jó lenni ez az egész. De az übergagyi a halálból felsejlő apuci volt, na meg az a harmatos CPR, amit John mutatott be. Majdnem olyan szánalmas volt, mint anno a Baywatch-ban a Mitch által a fürdőruhán keresztül levezetett szülés.
4/10

O_Green - 2013. 12. 15. 23:06

E08 Jed és John között az első közös jelenetüktől kezdve remek a dinamika, nagyon jól tudnak együtt dolgozni a színészek. Egyre jobb ötletnek tartom a H2O-s kiscsávó importálását, bár az elég hülye gondolat, hogy egy szimpla borosta +6 évet dob rá/vagy egy borotválkozás annyit vesz le. Nézőpont kérdése. A flashback jó, és bevallom, amikor megláttam, kinek a visszatekintése volt, az ütött. Tőle számítottam volna a legkevésbé ilyen jellegű érzelmekre.
Uncle Jed megvillantotta az emberi oldalát a szerelme mellett, nagyon szerethetőek voltak együtt. Külön tetszett Stephen és a nő “pillanata”.
Cara bevetése ugyan súlyos hiba volt, az ingben békésen szundikáló Jed pedig röhejes, de a rész ennek ellenére kellően izgalmas maradt. Jed a mutánsok rejtekhelyén kiváló ötlet volt, John és közte így tudott tovább éleződni a konfliktus. Ötletes volt, ahogy egyesével bejárnak hozzá, és ahogy hülyét csinál mindegyikükből. Cara lebukása iszonyú amatőr maradt, és sajnos továbbvitte az előző rész gagyifaktorát, de ennyi még akár bele is fért. John titkai ugyanis elvonták erről a figyelmem.
Az új főgonosz még pszichopatább Jed-nél is, komoly csavarra számítok vele kapcsolatban. De ha beigazolódik a gyanúm, akkor pezsgőt bontok.
Az utolsó 1 perc drámája szintén remek volt. Kár, hogy a Stephen srác ezt se volt képes hitelesen játszani.
7/10

Nikki - 2014. 01. 19. 23:11

Trónfosztás volt :D Amúgy tök jó dolgokat hoznak be.. és anyuci pasija vajon a főgonosz? :D

Marcipáncica - 2014. 02. 13. 09:23

Nem. Anyuci a főgonosz! :DD Na jó, természetesen nem, de azzal hogy kiderült neki is vannak képességei azért elég sok kérdés felmerül. És ezek egy része meglehetősen zavaró. Számomra legalábbis. Ha csak a kezdeteket nézzük: gyógyszerezi és pszichológushoz járatja a gyerekét, ahelyett hogy elmondaná neki mi a szitu? Milyen szülő az ilyen? aztán szó nélkül végignézi hogy a fia besétál az Ultra-hoz? …stb. Sorolhatnám még, de teljesen ellent mond minden logikának most ez a fordulat. Nagyon remélem hogy találnak rá valami magyarázatot, mert ha most ebből az jön ki hogy hatalmas anya-fia összeborulás lesz, akkor mérges leszek!… A föld alatti mozgalom szál viszont kellemes lesz így hogy John kisétál. Cara egyre inkább úgy gondolom hogy egy higgadt döntésekre képtelen hisztis p*csa. Kapott most egy kis hatalmat, és teljesen elment az esze. Miért nem vezetik ezt a társaságot ketten, könyörgöm?? Hiszen a gyakorlatban ez volt eddig is, csak névleg van ez a kiafőnökösdis marhaság… A rengeteg arctalan háttérstatiszta egyre inkább zavar. Szinte már üdítő mikor egyet-egyet elővesznek (pl. Jed ex-nőjét.) Nagy általánosságban elmondható a sorozatról, hogy nézem-nézem mert aranyos, mert jópofa, mert valamiért érdekel hogy mi lesz ebből, de annyira hemzseg a logikátlan, buta, át nem gondolt apróságoktól hogy már lassan érzéketlen leszek rájuk.

zolij - 2014. 03. 02. 15:47

na végre előkerült apuci is.

Amúgy akkor most Stephen is “tisztavérű”, mint Cassandra? Mikor fog kocsikat teleportálni?:)

Nikki - 2014. 03. 05. 00:17

Nekem nagyon tetszettek az elmúlt részek, egyre jobb lesz a TTP.
Anyuci jó húzás volt, rendesen meglepett; és igen, Stephen akkor ilyen fullos TP :D Tőle még remélem láthatunk majd nagy dolgokat, elvégre ő a kiválasztott vagy mi a csoda :D
Lassan-lassan az apjuk is képbe kerül, és lehet rosszul látom, de Jeddel valahogy így tervezték az egészet, csak remélték, hogy a tervük hamarabb megvalósul.. szóval mégsem negatív szereplő annyira.. vagy tévedek :D de nekem most így jött le.
Az anyuka meg hozott egy pár rossz döntést, ettől még nem lesz rossz szülő; ő így akarta a legjobbat a fiának. Amúgy meg Stephen szvsz elég nagy már ahhoz, hogy önálló döntéseket hozzon ;)

Hunnenkoenig - 2014. 03. 19. 16:08

Na most kezdi hitelet vesziteni a dolog a sajat univerzuman belül is.

Eddig ugye elfogadtuk, hogy van az Ultra meg ez a csipet csapat es harcolnak egymas ellen.

Egyre gyakrabban, de most vegkepp kiderült, hogy az Ultra nem egy vilagszintü, de meg csak nem is orszagos szintü operacio es hogy mashol is van jo sok tomorrow people, akik utan a kutya nem erdeklödik.

Tehat ezek itt a csatornaban csak majomkodnak, hogy ök mekkora vezetö egyinesegek es hogy mennyire meg kell menteni a “fajukat”, miközben a vilagban szetszort többire ugyanugy tesznek, mint az Ultra.

Gyakorlatilag ezzel mindket fel teljesen elveszitette a letjogosultsagat.

Ezek ahelyett, hogy a csatornaban bujdokolnanak elmehetnenek valahova mashova es ha annyira szervezkedni akarnak, letrehozhatnanak egy vilagszintü halozatot.

Ertem en, hogy kicsi költsegvetes, meg minden, de legalabb akkor megemlitenek neha, hogy erzekeltessek, hogy mondjuk “a romai központ szolt, hogy jön ide egy csaj, aki szuperheronak kepzeli magat es akit a romai Ultra mar figyel” es maris el tudnam kepzelni, hogy ezeknek miert kell pont itt ebben a varosban a csatornaban bujkalni es ez ellen az ultra ellen harcolni.

Mert akkor ereznem a kilatastalansagot es tudnam, hogy nem menekülhetnek ugysem, de legalabb ök is egyenrangu felekkent tudnak fellepni.

Igy ez csak egy uttörötabori szamhaboru komolysagaval bir, mert aki komolyan hagyja magat lemeszarolni, ahelyett, hogy elmenne, mikor megtehetne, az nem hös, hanem egy balfasz.

Tyberius - 2014. 03. 23. 23:39

@Hunnenkoenig: én ugyanezt a jelenséget nem értem a PoI-ban sem, csak ott simán elfogadom. A Gép ugye jelzi a not relevant fenyegetéseket is, de csak New Yorkban. És mi a helyzet Mucsaröcsögével? Ott ki menti meg a fenyegetett személyt, akit agyon nyom mondjuk egy madárfüttytől megvadult tehén?

Szóval jah, picit érdekes, hogy ezek itt paráznak az Ultrától és a hangsúly az ITT-en van, mert jön egy csaj kívülről, aki még csak nem is hallott az Ultráról… Adódik a kérdés, hogy akkor ezek a szerencsétlen balfaszok miért maradtak ebben a városban/országban. Nem gondolták át egészen ezt. Meg ott a másik hiba, hogy a “mastermind” egy darab TP, aki egy akar lenni mind közül (amolyan Hegylakó módra csak EGY maradhat). Az alap felütés nem lenne rossz, de a témát sokkal jobban kezelték a Hereos-ban (még a harmadik évadban is, amit rühellek, mert majdnem ott kaszáltam be a sorozatot) pl. Igazából az Ultrát a jelen formájában simán szét lehetne cseszni egy-két jól irányzott támadással. Mert nézzük csak mi a helyzet. A fő műveleti parancsnokot simán ki lehet hozni a komfort zónájából egy kósza numerára, John simán lelőhette volna. Egy gonddal kevesebb, mert az Ultra többi tagja enyhén szólva is agyhalott.
Mivel 2-3 helyszínre korlátozódik (eddig) az Ultra, azokat (internet segít) házilag tákolt bombákkal a földdel lehetne egyenlővé tenni. A végére maradna a főgenya “mastermind” TP, de legyen bármilyen erős azért egy “kiválasztottat” legyőzni nem olyan egyszerű…
Szóval ha a főcímben beharangozott háború tényleg létezne, akkor kb ennyiből állna szétcseszni a TTP-knek az Ultrát és azok nagyon védekezni se tudnának egy csapat teleportáló “terrorista” ellen. Viszonylag vértelenül menne végbe az egész minimál vesztességekkel az egyik oldalon.

És most hogy ebbe belegondoltam (tizen X rész után először – köszi Hunnenkoenig) már kezd nagyon nem tetszeni az egész sorozat…
Fuck…

zolij - 2014. 04. 26. 16:09

no úgy tűnik az írókhoz is eljutott a korábban felvetett “besétálok bombával az ultrához” ötlet

Isteee - 2014. 04. 29. 22:04

Bár tele van logikátlanságokkal, az utóbbi 3 rész eszméletlen jó lett.
Az irányt most már tudjuk, jól megágyaztak a 2. évadnak, és remélem is, hogy folytatják majd :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz