login |

Pilot: By Any Means

2013. 10. 12. 14:20 - Írta: CyClotroniC

8 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Anglia is tud azért fapadosabb, de az adott műfajra vevők körében abszolút nézhető darabokat kitermelni, ennek egy ékes példája a szeptember végén, BBC-n startoló By Any Means című nyomozós, átverős, akció-hibrid, ami leginkább a Mission: Impossible-sorozat stílusát célozta meg, de lehetne akár egy kevésbé átívelős, kicsit lúgozottabb Person of Interest-tel is példálózni.

A sztori tulajdonképpen végtelenül egyszerű, van egy csapat, akiket akkor hívnak, ha a rendőrség vagy a bíróság tehetetlen egy ügyben, ők pedig szépen, csöndben, trükkösen összeügyeskedik a méltó büntetést vagy szolgáltatják az igazságot, ahogy azt kell, és hogy a néző se unatkozzon, néhány kisebb lépést el is hallgatnak előlünk is, hogy azt mi is meglepődhessünk egy-két húzáson. Vagy ugye pont nem, mert annyira azért nem csavaros az írás, sőt helyenként kifejezetten családbarát is.

Ha van a sorozatnak főszereplője, akkor az Warren Brown, Luther korábbi pajtása, de megkapjuk a kötelező technikai guru srácot és a vagány csajt is a csapatba, hiszen ezek kihagyhatatlanok a receptből. Leginkább talán ez is a sorozat hibája, hogy semmi újat vagy meglepőt nem nyújt a műfajon belül, szakácskönyvből főz, de azt tulajdonképpen abszolút fogyasztható szinten teszi.

A pilot leginkább egy soványabb 6/10 volt, de aki szereti annyira ezt a stílust, hogy akkor is lekösse, ha nincs egy domináns, egyedi hangja a szériának, annak tényleg megéri bepróbálni.

Egy átlagnál jobban sikerült, amerikai országos sorozat szintjét simán képes hozni a By Any Means, csak hát az más kérdés, hogy a BBC-től valami merészebbre számítottam volna, főleg ha végig a szánkba rágják minden adódó lehetőségnél, hogy mire is utal a címválasztásuk.

8 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2013. 10. 12. 15:33

Felvettem a daralistámra :)

idioty - 2013. 10. 12. 15:54

Átívelős lesz?

Fragohol1C - 2013. 10. 12. 16:21

Első két rész alapján epizódikus, így mivel mindkét részben eléggé ki lehetett számítani a végeredményt kissé unalmas lett, maradok pár részre még, de ha nem változik semmi max nyári darára lesz jó.

winnie - 2013. 10. 12. 17:18

ebben a mufajban nem kell ativeles, ez igy mukodik. a leverage-ben es bena es eroltetett volt valami fogonosz behozasa.

Coraline - 2013. 10. 12. 19:53

Szerintem nagyon jó, pontosan ezt vártam Tony Jordantől. Nekem úgyis gyengém az ilyen con műfaj, épp ezért imádtam a Hustle-t is :) Már nagyon kellett valami, hogy betöltse az általa keltett űrt… A szereplők és a cselekmény elég jó ahhoz, hogy a leheletnyi kiszámíthatóságot ellensúlyozza, ezért nálam egy erős 7/10.

bruceQT - 2013. 10. 12. 20:46

Na ez jónak tűnik (még ha fapados is), hiányzott már valami hasonló, mint a Hustle vagy a Leverage.

pytta - 2013. 10. 12. 20:50

Hiányoltam a Hustle említését a kritikában. Snittek, zene, hangulat, még egy-egy karakter is… Azonban annál jóval középszerűbb, illetve a végén már a Hustle is az volt, de ez már az elejétől… Szóval egy rész elég is volt belőle :)

gromit - 2013. 10. 13. 10:46

szerencsére azt nem fogják tartani, h egy részben nyolcszor is elmagyarázzák nekünk, h “by any means”. azt hiszem talán a heti ügytől is függ, h mennyire köt le, a második rész jobb volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz